- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
arty
veterán
-
kotibor
tag
-
arty
veterán
ha raid0 van rajta tenyleg, az a legrosszabb lehetoseg - ekkor a 2 lemez egyutt adja az adatot, barmelyiket kiveszed, elromlik, vege, buktad mindket lemez adatat.
raid1 eseten van tukrozes a ket kemez kozt....
nekem 2x5TB van benne, lila wd, azaz kamerarendszerbe valo.... ugytudom talan 2x8 a max meret... de lehet masodik lemezkent kezelne nagyobbat is.
szerintem a jelenlegi rendszeredrol csak ugy tudsz elkoltozni, ha kimented az adatokat egy usb-s winyora, atmenetileg, berakod az 1-2 uj hdd-t, arra ujratelepited a rendszert, usb hdd-rol visszamasolsz minden adatod.
es soha az eletben nem hasznalsz raid-et, jbodot vagy barmi hasonlot ebben a nas-ban (nincs ertelme, backup amugy is kell, ha raid1-ed van, gyorsabb sehogy nem lesz, nehez a koltozes, stb)

-
kotibor
tag
Sziasztok,
kis segítséget kérek, teljesen amatőr vagyok a témában.
Ggyári, normál programokal, de friss fw-el használom a NAS-t, pár havonta bekapcsolom mentek rá, néha torrent, semmi egyéb. Jó régen vettem bele 2 db 2 Tb-os vinyót, Raid 0-ban muzsikál, de kinőttem belőle, elfogyott a hely.... Ha jól tudom akkor max 3 Tb-os lemezt kezel a program. Két kérdésem lenne:
- milyen lemezt vegyek bele, vagy pontosabban milyet ne? Nem kell NAS kompatibilis drága, méregdrága winyó, nekem jó a lassabb is, normál használatú merevlemez is, egy évben max 10x kapcsolom be. (használt is jó szerintem, de kettő ugyanolyan)
- ha megvan a két új merevlemez, akkor mi a legegyszerűbb módja az átváltásnak?
(elvileg ha az egyik 2Tb-osat kiveszem és beteszem az egyik 3-ast akkor nem építi fel magát a 3-asra a tömb és majd ezek után cserélném a másik 3-as vinyót is? vagy ez nem így működik?)Köszönöm a segítséget!
-
Zwodkassy
senior tag
Valamint neked is kösz a választ!
Hát én már a nagyon sok idővel vagyok bajban.
Család, munka és a mindennapi teendők mellett már alig jut ilyen "hobby" tevékenységekre idő.
Pedig szeretnék tanulni, megoldani ilyen jellegű feladványokat is, de egyszerűen már kezd (nagyon) sok lenni.
Persze még nem adtam fel. Majd szépen lassan megpróbálok haladni. -
Zwodkassy
senior tag
-
gduck
addikt
"Én csak egy Transmission-t szerettem volna frissíteni"
Jajj... Megmondom őszintén én annó nagyon sok időt eltöltöttem azzal, hogy befordítsak új gcc-t és CMake-t meg a többbi függőséget, hogy be tudjam fordítani az újabb Transmission verziókat. De ennek köszönhetően, így jelenleg a (pár napja megjelent) 4.1.0-es verziót használom.

De már úgy fel van frissítve az ffp-m, hogy nem biztos tudok pontos útmutatót adni a telepítéshez. Ha szeretnéd megpróbálhatom összeszedni, de nem lesz egyszerű menet és ssh alól kell telepíteni sok mindent... -
arty
veterán
-
Zwodkassy
senior tag
-
Zwodkassy
senior tag
-
Zwodkassy
senior tag
Ismételt köszünet a segítségért!
Olvasgatom a fórumot, próbálok okosodni
"funpkg -r packageneve
leszedi a packaget"
Ezeket a parancsokat SSH-n belépve kéne kiadnom, ugye?
Bocsi a kezdő kérdésekért!
Pl. MikroTik vonalon megy a szöveges felület, de itt egy kicsit elveszettenk érzem magam.
Persze tanulni sosem késő :-)"nem fog menni, nyilvan, mert a FRISEBB fuggosegek is hianyoznak majd, elvileg talan irja h melyek, amikor probalod inditani, azokat potold. lehet h lesz fuggoseg aminek kell tovabbi fuggo package, szoval elleszel vele
"
Ezekről a függőségekről is olvastam már, sejtem is, de még ezekben sem mozgok otthonosan."mivel mar van ffp-d, gondolom, ugy az admin mappaval stb nem kell foglalkoznod...."
Évekkel ezelőtt már találkoztam ezzel is, de ...
Majd haladgatok -
arty
veterán
ha csak transmission kell, akkor ne tegyel fel mindent, nyilvan

funpkg -r packageneve
leszedi a packagetfunpkg -i packageneve
installalja a packagetszedd le a 2.82-t es tedd fel az emlitett uj 2.94+ valtozatot
nem fog menni, nyilvan, mert a FRISEBB fuggosegek is hianyoznak majd, elvileg talan irja h melyek, amikor probalod inditani, azokat potold. lehet h lesz fuggoseg aminek kell tovabbi fuggo package, szoval elleszel vele

mivel mar van ffp-d, gondolom, ugy az admin mappaval stb nem kell foglalkoznod....
-
Zwodkassy
senior tag
Azt látom, anno (~ 3 éve) leszedtem egy csomó csomagot.
Ezek mind zpkg kiterjesztésűek. A legtöbbjükből a legnagyobb verziószámok vannak feltelepítve. Kivéve a Transmission-t. Ott csak a "Transmission_2.82_arm_003.zpkg"-ig jutottam el, de a "Transmission_2.83_arm_002.zpkg" már nincs feltelepítve.
Valami olyasmi emlékek ugranak be, ha ezt feltelepítettem, összecsinálta magát. Arra vidzont már nem emléxem, hogy csak a Transmission hasalt el ilyenkor, vagy az egész rendszer.Azt is sikerült "kinyomoznom" magam után, hogy én anno a "admin/zy-pkgs" mappában matatgattam. Itt a "ZYPKGS" kiterjesztés nélküli fájl módosításával tudtam rávenni a NAS-t, hogy telepítse a csomagokat.
Amiket mos te írtál, ott a csomagok "txz" kiterjesztésűek.
Még nem volt időm utána olvasni, keresni mi az eltérés közöttük. -
Zwodkassy
senior tag
-
arty
veterán
anno...
[link]esmeg:
Tonyk offline packageit ajanlom:
https://drive.google.com/drive/folders/0B2235vyo_fMMQU5VMXhQZzRZb0k?resourcekey=0-vOxyJ9B_c2UwDrXHGH9lAQtelepitesre pelda:
funpkg -i curl-7.39.0-arm-1.txznyilvan rootal....
---
anno ezeket irtam fel:0. lepes bash path fix:
-----------------------
sh
export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
echo "export PATH=/ffp/sbin:/ffp/bin:/usr/sbin:/sbin:/usr/bin:/bin" > /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
chmod a+x /ffp/etc/profile.d/pathfix.sh
source /ffp/etc/profile.d/pathfix.shpre-packages:
-------------
funpkg -i curl-7.39.0-arm-1.txz
funpkg -i findutils-4.5.15_git20141020-arm-1.txz
funpkg -i glib2-2.30.2-arm-0.txz
funpkg -i gnutls-3.5.7-arm-1.txz
funpkg -i mc-4.8.1.7-arm-1.txzminidlna and dependencies:
--------------------------
funpkg -i minidlna-1.2.1-arm-2.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.10-arm-0.txz
funpkg -i ffmpeg-3.4-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i flac-1.2.1-arm-1.txz
funpkg -i libvorbis-1.3.3-arm-1.txz
funpkg -i libogg-1.3.0-arm-1.txz
funpkg -i rtmpdump-2.4_git20141107-arm-1.txz
funpkg -i libwebp-0.6.0-arm-1.txz
funpkg -i x265-2.4-arm-1.txz
funpkg -i x264-0.148.2768M_gitd32d7bf-arm-1.txz
funpkg -i libvpx-1.6.1-arm-1.txz
funpkg -i twolame-0.3.13-arm-0.txz
funpkg -i libtheora-1.1.1-arm-1.txz
funpkg -i shine-3.0.0-arm-0.txz
funpkg -i opus-1.0.3-arm-0.txz
funpkg -i lame-3.99.5-arm-0.txz
funpkg -i libtasn1-4.9-arm-1.txz
funpkg -i nettle-3.3-arm-1.txz
funpkg -u rsync-3.1.0-arm-1.txztransmission:
funpkg -i libevent-2.0.21-arm-1.txzamugy asszem ez a tuti transmission:
tm_2.94+20190204 -
Zwodkassy
senior tag
Pár éve reszelgettem én is a NSA325v2 idehaza, de az évek alatt a feledés homályába merült minden ezzel kapcsolatos "tudásom".
Most szeretném frissítnei a Transmission-t, de már nem emléxem a pontos menetére.
Elkezdtem ovasni az összefoglalót, de már nagyon ez elején elakadtam. Pl.: telepítsek MetaRepository-t. Ehhez hozzak létre egy "web_prefix" fájlt, és másoljam be egy megadott útvonalra. Ez a NAS fájlkezelőjével úgy látom nem tudom megtenni :-(
És ez még nagyon csak az eleje. Évekkel ezelőtt szerintem megugrottam ezen feladatot, de már nincs meg a fejemben. Találtam egy rakat Transmission zpkg-t nálam (2.77_arm001 , 2.82_arm_002 , 2.82_arm_003 , 2.83_arm_002 , stb). A NAS-on a "2.82zypkg003" van. Valamiért anno itt megálltam. Pax.
Melyik, milyen leírás alapján tudnék tovább haladni?
Ezen kívül találtam egy rakat más zpkg-t is letöltve (DyDns, MetaRepository, SMART, SysLog stb.), de a telepítésük folyamatáról nem találok feljegyzéseket :-) -
solti
senior tag
-
Balinov
titán
-
Suineg
senior tag
Van egy proxmox szerver amit most piszkálok. Sajnos egyáltalán nem támogatja a v1-et a biztonságra hivatkozva. A szerver mentések miatt mindenképp kellene. Ezen kívül van egy android alapú kivetítő aminél szintén nem tudtam elérni a múltkor, beugrott hátha ott is ez lehet a gond. Esetleg van linked ehhez amit említettél?
-
Tonyk
veterán
-
Suineg
senior tag
Jelenleg Sambán csak SMB v1 protokollon keresztűl érehető el távolról a NAS. SMB v1ről hogyan lehetne v2-re vagy esetleg v3-ra változtatni?
-
junkpod
nagyúr
Végre rászántam magam a pár hónappal ezelőtti rendszer leállásom utáni újrakezdéshez (NSA325 hardver megadta magát). Most egy NSA326-ba költözök, erre mit érdemes telepíteni, hogy jól érezzem magam vele? alapjában csak LAN file server és WAN transmission kliensre van szükségem és esetleg egy WAN sftp-re.
Nézegettem a Mijzelf féle csomagokat, az RandomTool, Entware, MIdnight csomagok hasznosnak tűnnek. -
gumimaci1235
tag
-
gumimaci1235
tag
-
Tonyk
veterán
Nem fog menni.
Beballagsz a szolgáltatóhoz és megkérdezed, hogy hogyan kaphatsz publikus ip-t. Lehet fizetős lesz! -
Tonyk
veterán
Whatismyip.com mit ír ki? Mert ez CGNAT-os cím!
-
gumimaci1235
tag
-
Tonyk
veterán
A NAT az nem alhálózat, hanem hogy a szolgáltató milyen ip-t ad neked. Nagyon lebutítva: Publikusat vagy valami olyat, mint amit lanokon szoktak (pl.: 10. , 192.), azaz több ügyfél egy ip címen látszik kifelé a net felé. Mert ha ilyen címed van nem is fog menni a portforward.
-
gumimaci1235
tag
-
gumimaci1235
tag
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Igen. Ott ahol látod, hogy nem véletlenszerű ott van beállítva.
Ha nem Tm remote gui-t használsz, hanem csak a böngészős felületet, akkor itt (a kép csak illusztrációként két felhasználva egy másik hozzászólásból)
-
gumimaci1235
tag
-
Tonyk
veterán
A TM így van beállítva?
A véletlenszerű portválasztás és a porttovábbítás engedélyezése előtt NE legyen pipa!

A nas biztosan 192.168.0.100-as címen van? Fixen (vagy static dhcp-n)? Nem véletlenül dynamic dhcp-n?
A neted nem NAT-olt véletlenül???? -
Tonyk
veterán
External hosthoz tettél *-ot?
-
gumimaci1235
tag
-
Tonyk
veterán
Google-próbáltad már: ""sagemcom fast 5670 port forwarding". Első találat.
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok! Van egy sagemcom fast 5670 routerem a Telekomtól.
Hogyan tudom beállítani a PortForwardot, hogy a bejövő port a Transmission Remote bejövő port próba nyitva legyen? Jelenleg zárva van, és nem megy e viszzatöltés a NAS-ról. -
Balinov
titán
-
vlevi
nagyúr
-
Tonyk
veterán
-
Balinov
titán
Sracok, megneznetek, hogy nalatok hol talalhato az smb share? Csak NFS-t latok es nem jovok ra, hogy tudom megcsinalni az smb share-t
koszi
B
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hardcore café
- A Blizzard meghátrált: külön letölthető lett a Warcraft III klasszikus változata
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Háztartási gépek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest