- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
válasz
Balinov #9756 üzenetére
Én 17-19MB/s-el töltök le az nsa325 v2-el, és igen, akkor ugyanaz a helyzet, mint az előbb leírt szituáció, hogy max 1-2 letöltés mehet egyszerre, hogy el tudjam érni a TM-t.
Viszont, emellett tökéletesen megy minden más a NAS-on, és ott nem érzek ennyire drámai lassulást. Lehet ekkora letöltés közben filmet nézni, másolni, stb.. -
Balinov
titán
-
vlevi
nagyúr
válasz
gumimaci1235 #9743 üzenetére
Én is csatlakozom az előttem szolokhoz. A max letöltés sebességet érdemes korlátozni a NAS-on.
A 325-os kb 14 MB/sec-et tud, de olyankor csak tölt, és semmi mást nem lehet vele csinálni.
Ezért én is korlatoztam a transmission letöltés sebességet 7MB/sec-re.
Igaz, így később jön le, amit éppen töltök, de közben tudom használni más dolgokra. -
Zizi123
senior tag
válasz
gumimaci1235 #9751 üzenetére
Nem a sávszélesség fogy el, hanem az erőforrása a NAS-nak.
Tippem szerint a CPU, vagy a memória, mert az a 256MB RAM ami abban a gépben van sajna sok mindenre nem elég.
Már csak azért is nem a szolgáltatói sávszélesség, mert a NAS max 7-8MB/s-el tud letölteni, és ha mellette elindítasz valami speedtestet, akkor kiderül, hogy még van vagy 900Mbit kihasználatlan 1GB-ból.
A NAS hálókártyája, és a HDD sem fogyhat el, mert ha a belső hálózaton mellette SMB-n másolsz a NAS-ról, akkor az sem lesz lassabb (25-30MB) jelentősen, mint amikor nem torrentezel (max 30-38MB/s).
A kapcsolatok száma sem befolyásolja a jelenséget amit leírtál, mert ha csak 3-5 peer-ed van pont ugyanannyira belassul a Transmission elérés, mint amikor 3000.
Tehát marad a memória, és a CPU.
Ezek terheltségét viszont tudod nézni realtime a NAS-on belül, ha jól rémlik.
De a lényeg, hogy nem fogsz tudni mit csinálni a történettel, ez ilyen.
1 letöltésnél, még bejön a TM pár másodperc után, 2-nél már 1 perc is kell neki, és gyakran timeout-ra fut, 3-nál már csak akkor ha befejeződött a letöltések, és max 1-2 letöltés marad aktív. -
zsiga68
őstag
válasz
Az hogy nem éred el a nast lehet sávszélesség elfogyás,túlterheled a hálózatod. Lehet hogy a routered nem bírja a sok kapcsolatot,adatmozgást.
És lehet attól is hogy maga a nas kerül túlterhelt állapotba. Ezen segíthet ha minden programot kikapcsolsz amit nem használsz: ftp szerver, web megosztás stb.Illetve a /fenti posztok / le és feltöltés optimalizálása. /Mert ugye a feltöltés is okoz ilyen jelenségeket/ Nem szerencsés ha túl sok az egyidejű írás/olvasás a merevlemezen.
Lényeg hogy van megoldás csak próbálj állítani ezeken. -
zsiga68
őstag
válasz
Mint a szél, úgy elfogyhat..
Kis leírás erről:
A "sávszélesség elfogyás" kifejezés arra utal, hogy a rendelkezésre álló internetkapcsolat sávszélessége (a maximális adatátviteli sebesség) elfogy, vagy túlterhelve van. Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha sok felhasználó vagy eszköz egyidejűleg használja az internetet, vagy ha egyetlen felhasználó túl sok adatot tölt le vagy küld. Mit jelent? Korlátozott adatátviteli sebesség: Ha a sávszélesség elfogy, az internetkapcsolat sebessége jelentősen csökken, ami lassabb letöltéseket, videófolyamokat és általános internetes használatot eredményez. Túlterhelés: Ha a sávszélesség elfogy, az internetkapcsolat túlterhelve lehet, ami további problémákhoz, például kapcsolat megszakításához és késésekhez vezethet. Hibák: Ha a sávszélesség elfogy, az internetes alkalmazások vagy szolgáltatások hibákat jelezhetnek, és nem tudnak megfelelően működni. Miért fordulhat elő? Sok felhasználó: Ha sok ember használ egyidejűleg egy internetkapcsolatot, például egy otthoni hálózatot, akkor a sávszélesség elfogyhat, különösen, ha mindenki nagy adatátvitelt végz. Nagy letöltések: Ha egyetlen felhasználó nagy fájlokat tölt le, például videókat vagy játékokat, az is elfogyasztja a sávszélességet. Sok eszköz: Ha egy internetkapcsolathoz sok eszköz csatlakozik, például okostelefonok, táblagépek és számítógépek, az is növeli a sávszélesség-igényt. Helyzet: A mobilinternet esetén a szolgáltatók a díjcsomagokat az egy hónap alatt felhasználható adatmennyiség alapján alakítják ki, így a sávszélesség elfogyása ebben az esetben is előfordulhat, ha túllépsz a csomagban engedélyezett adatmennyiségen, a Nemzeti Média és Hangtár tanács szerint. Mit tehetünk ellene? Sávszélesség korlátozása: Állítsd be az eszközök sávszélesség korlátozását, hogy a háttérbeli letöltések ne foglalják le az internetkapcsolat teljes sávszélességét. Közös használat: Beszéljen a háztartás többi tagjával, hogy egy időben ne használják a sávszélességet. A sávszélesség átalakítása: Ha a sávszélesség elfogyása gyakori, akkor érdemes egy nagyobb díjcsomagot választani. Rögzített díjcsomag: Ha a mobilinternet sávszélessége elfogy, érdemes átállítani egy rögzített díjcsomagokra, ahol a sávszélesség nem korlátozott. Szolgáltató cseréje: Ha a sávszélesség-korlátozások nem megfelelőek, akkor érdemes egy másik internet szolgáltatóra váltani. Hálózat optimalizálása: Ha egy helyi hálózatban a sávszélesség elfogy, akkor a hálózat optimalizálása, például a router cseréje vagy a vezeték nélküli hálózat átállítása, segíthet. -
zsiga68
őstag
válasz
gumimaci1235 #9747 üzenetére
A szolgáltató láthatja az adatmozgásod. Én nem kapcsolnám ki..
-
zsiga68
őstag
válasz
gumimaci1235 #9746 üzenetére
Ezt neked kell kikisérletezni. Nem az a lényeg hogy milyen a kapcsolatod hanem milyen a routered és a belső hálózatod. Ha elfogy a sávszélesség akkor a kapcsolódó kliensek is beakadhatnak.
Ui: ha kevés a nason a szabad hely akkor az is lassulást eredményezhet. -
gumimaci1235
tag
Akkor a titkosítást kikapcsolom az milyen hátránnyal járhat?
-
Tonyk
veterán
válasz
Össz. egyidejű kapcsolatok számának korlátozása, + ha be van kapcsolva a titkosítás, az is eszi az erőforrást (valamit valamiért).
-
zsiga68
őstag
válasz
Legegyszerübb korlátozni a le és feltöltés sebességét. Illetve korlátozhatod a kapcsolatok számát is, valamint ne futtass sok torrentet egyszerre.
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok!
NSA 310-em van, és ha beállítok letöltésre egy új torrentet, akkor nehezen elérhető lesz az eszköz, míg le nem jön a film. Mit kell korlátoznom, hogy a letöltés alatt is elérhető legyen az eszköz. Vagyis a fájlok elérhetőek, de a transmission nem.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
gumimaci1235 #9739 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a lakásod/házad-nál lévő kamera rendszerhez kell a fix/publikus ip
Nekem is volt ilyen gondom a szolgáltatómmal.
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9737 üzenetére
Amit így látok a képen , amit feltöltöttél, az az, hogy be van kapcsolva a tm alatt a portovábbítás engedélyezése. Ezt kapcsold ki! Ezzel párhuzamosan az upnp-t a routerben is kapcsold ki!
Ez még ugyan nem válasz a kérdésre! De továbbra is kérdezem, hogy szolgáltatónál jártál és kértél public ipt? -
zsiga68
őstag
válasz
gumimaci1235 #9734 üzenetére
És mi volt a megoldás?
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9730 üzenetére
Nem fog menni.
Beballagsz a szolgáltatóhoz és megkérdezed, hogy hogyan kaphatsz publikus ip-t. Lehet fizetős lesz! -
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9728 üzenetére
Whatismyip.com mit ír ki? Mert ez CGNAT-os cím!
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9726 üzenetére
A NAT az nem alhálózat, hanem hogy a szolgáltató milyen ip-t ad neked. Nagyon lebutítva: Publikusat vagy valami olyat, mint amit lanokon szoktak (pl.: 10. , 192.), azaz több ügyfél egy ip címen látszik kifelé a net felé. Mert ha ilyen címed van nem is fog menni a portforward.
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9724 üzenetére
Nem Nat-olt hálózat esetleg?
Routerben látható külső ip-cím egyezik -e az itt kijelzettel? [link]
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9721 üzenetére
Igen. Ott ahol látod, hogy nem véletlenszerű ott van beállítva.
Ha nem Tm remote gui-t használsz, hanem csak a böngészős felületet, akkor itt (a kép csak illusztrációként két felhasználva egy másik hozzászólásból)
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9719 üzenetére
A TM így van beállítva?
A véletlenszerű portválasztás és a porttovábbítás engedélyezése előtt NE legyen pipa!
A nas biztosan 192.168.0.100-as címen van? Fixen (vagy static dhcp-n)? Nem véletlenül dynamic dhcp-n?
A neted nem NAT-olt véletlenül???? -
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9716 üzenetére
External hosthoz tettél *-ot?
-
Tonyk
veterán
válasz
gumimaci1235 #9714 üzenetére
Google-próbáltad már: ""sagemcom fast 5670 port forwarding". Első találat.
-
gumimaci1235
tag
Sziasztok! Van egy sagemcom fast 5670 routerem a Telekomtól.
Hogyan tudom beállítani a PortForwardot, hogy a bejövő port a Transmission Remote bejövő port próba nyitva legyen? Jelenleg zárva van, és nem megy e viszzatöltés a NAS-ról. -
Balinov
titán
Sracok, megneznetek, hogy nalatok hol talalhato az smb share? Csak NFS-t latok es nem jovok ra, hogy tudom megcsinalni az smb share-t
koszi
B -
zsiga68
őstag
válasz
VanAzAPénz #9706 üzenetére
Miért nem állítod magyarra a kezelőfelületet?
-
Balinov
titán
válasz
VanAzAPénz #9706 üzenetére
-
Balinov
titán
válasz
VanAzAPénz #9704 üzenetére
Szerintem nem, itt jobb oldalon , látod is hogy melyik csomag van engedelyezve/telepitve
-
Balinov
titán
válasz
VanAzAPénz #9697 üzenetére
En kb 8-10 ev hasznalat utan jottem ra, hogy kell rendesen beizzitani a repo-t. en igy csinaltam
1. http://nas.ip/r51009,/playzone,/ hogy a file browser-t elinditsd
2. az itt talalhato web_prefix fajlt ments le pc-re (kiterjesztes nelkul, fontos), aztan a fajl browserrel tolds fel a \admin\zy-pkgs\ konyvtarba
3. Firmware/Package-nel admin feluleten Pacakges/ retrieve list from internet4. Ha mindent jol csinalsz valami hasonlot kene latnod.
Par hete csinaltam, mert kellett egy reset a nason, es hamar megcsinaltam, rafekudtem es alaposan elovlasa, 2-3x-i probara sikerult is
udv es sok sikert!
B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen program, ami...?
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új Samsung Galaxy S10e Erősebb Snapdragon modell (G970U)
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB akku: 100% (35 ciklus) garancia: 2026/10
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Panasonic SA-HE70 AV erősítő
- MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256 GB SSD 2028/01-ig garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged