- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
Figyelem. A mijzelf féle repó címe változott!
Új elérhetősége: http://mijzelf.duckdns.org/zyxel/zypkg-repo/
Javallt átírni a web_prefix fájlban is ha valaki újratelepít. -
-
Attila709
friss újonc
Költözésnél elveszett a NSA
325 tápja. Hol kaphatnék hozzá vagy milyennel lehet helyettesíteni? köszönöm -
Pá
addikt
Tartsd meg a régi vinyót és miután felállt az új rendszer az új vinyón, akkor a réginek az admin mappájából tegyél át mindent, ami esetleg hiányzik. Szerintem jó eséllyel így meglesz minden az újon.
Ha valami gond lenne, akkor meg mindig ott lesz a régi vinyó és onnan tudod futtatni a dolgokat, amíg sikerül belakni az újat.
-
FNZ
őstag
Májusban lesz 10 éve, hogy éjjel-nappal megy a masina egy 2 TB-os vinyóval.
Pár GB szabad helyem van, állandóan törölgetnem kell, így jó lenne egy 4/6 TB-os vinyó bele.
Nem merek belevágni a vinyó cserébe, mert nem emléxek, hogy 10 évvel ezelőtt mit és hogyan teleptettem (FFP, transmission, stb)
Nagy dolog lenne valahogy visszavarázsolni mindent úgy, hogy már nincsen rá támogatás?Az jutott még eszembe, hogy az megoldható e, ha a 2 TB vinyót átklónozom bit-ról bitre a a 4 TB-ra, majd egy partició manager programmal kitolnám a partició méretét 4 TB-ra? Ez így működhetne vagy nem fogja szeretni és nem ismeri majd fel 4 TB-nak?
-
Pá
addikt
Még abban kéne segítség, hogyan tudnék egy teljes clean sheetet csinálnia NAS-nak?
Annyi mindent telepítgettem rá össze-vissza, hogy szét van szemetelve, szeretnék egy ilyen factory reset szerűséget.
Viszont nagyon nem értek hozzá, szóval vagy valami faék módszer kéne, vagy nagyon szájbarágós leírás.Szóval azt szeretném, ha a benne lévő HDD-ket újra tudnám formázni vagy teljesen letörölni és tiszta lappal újra indítani a NAS-t. Sajnos annyira sem értek hozzá, hogy ezt megnézzem, de úgy érzem, hogy hiába törlöm és hozom létre újra a kötetet. Van valahol egy rendszer folder, amit megtart magának és az nem frissül ilyenkor, hanem marad teleszemetelve.
Sajnos nincs HDD keretem, szóval azt nem tudom megcsinálni, hogy közvetlenül gépre dugom őket. Valahogy a hálózaton/NASon keresztül kéne formattálni mindkettőt.
-
Pá
addikt
válasz
zsiga68 #9661 üzenetére
Köszi, ez így most jó. Ebben a verzióban már tudom módosítani a file nevet.
Én magamtól ezt találtam, innen telepítgettem.
De úgy látom ez jóval régebbi könyvtár.
-
Pá
addikt
Kb 10 év után újratelepítettem a NAS-t, mert már eléggé akadozott, gondolom nem fog ártani egy kis frissítés.
Viszont mot tűnt fel, hogy már nem tud csatlakozni a repositoryhoz. Gondolom olyan régi, hogy megszűnt? Így nem tudom újra feltenni a csomagokat. Sajnos biztonsági mentésem sincs a régiről.
Esetleg valaki tud erre megoldást? Elsősorban SSH és Transmission kéne, de persze legjobb lenne, ha minden menne újra.
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #9655 üzenetére
kifutottam az idobol,
gyoker vagyo, RTFM tipikus esete, ott van a fw4_stock_packages konyvtarban a repo oldalan. file letoltve, feltoltve a megfelelo mappaba, frissites es telepul is
Marad az SMB v1->v2 upgrade kerdes, ha valamelyik szaki megszanna tisztelettel megkoszonnnem
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, nincs meg veletlenul valakinek az NFS csomag zpkg fajlja? Hulye fejemmel evekkel ezelott eltavolitottam, aztan most kene,de ugye a Zyxel lelotte a hivatalos report a v2-hoz (is) Ha valaki fel tudna barhova tolteni orok halam uldozne
V4.81(AALS.1)-en vagyok.
Ez alapjan megprobaltam, de hiaba toltom fel az admin/zy-pgks konyvtarba barmelyik web-prefix file-t, majd 1-2-3x is a refresh, nem jelenik meg semmi uj es az NFS-t tovabbra sem tudom telepiteni - 5-10%nal leall a
Mind a http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/, mind a http://metarepo.tk/Users/Mijzelf/zypkg-repo/ oldalak bejonnek a bongeszoben, szal nem igazan ertem, hogy miert nem megy a repo hozzaadasa a fenti modon
Ugyanitt kerdezem, hogy SMB v2 update-ot csinalt-e valaki es mennyire bonyolult?
Koszi!
Bali -
refrigerator
tag
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat! 🙂
-
zsiga68
őstag
válasz
refrigerator #9650 üzenetére
Ha fájlokat szeretnéd elérni akkor az androidos totalcommander+ ftp pluginnal meg lehet oldani, persze megfelelő beállításokkal..
Próbáld meg ezt: [ZyXEL Drive 1.2.2.240823_MOD.apk] -
vlevi
nagyúr
válasz
refrigerator #9650 üzenetére
Nekem működik a zcloud Android 14 alatt, Samsung tableten.
De asszem évente max 1-2 alkalommal, ha ránézek.
Azt ne kérdezd, hogy honnan telepítettem...
Inkább számítógépről, böngészőből nézem meg. -
refrigerator
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani Android rendszerre valami jó NAS kezelő appot? A Zyxel gyári app már olyan régi,hogy nem tudom telepíteni.
-
Tonyk
veterán
"a transmission remote gui-n hol és milyen portot érdemes a routerrel szinkronizálni"
Ezt nem értem, de tudom mire gondolsz. Ha nem akarod kívülről elérni, akkor Remote gui porjával nem kell foglalkozz.
A Transmission helyes működéséhez, azonban kell egy portforward a routerben a nas belső címére, mégpedig azzal a porttal, amit a Transmission configjában beállítottál. (ennek igazából semmi köze a remote gui-hoz.)
De a TM GUI-ban itt állítod: bejövő port. Ezt a számot kell a routerben felvenni a portforwardhoz, arra a címre, ami a nas lan-os címe (ehhez célszerű, hogy fix ip-címe legyen, akár dhcp-vel (static dhcp) akár kézzel megadva.)
Véletlenszerű port elől és a port forwarding engedélyezése elől vedd ki a pipát! -
lorcsi
veterán
jó 10 éve megvan ez a nas-om
most érkeztem el oda, h bővítettem 3 tb-vel (wd purple)
a mostani 3tb red már megtelt
media tartalom fogyasztásra használomJbod vagy expand jbod-ot érdemesebb használni ?
nem nagyon tervezek váltani erről a nas-ról, bár tudom hogy nem fiatal
de ha mégis kellene...melyik kötet használata után könnyebb a költözés?
(mondjuk egy synology-ra) -
gduck
addikt
válasz
Zizi123 #9634 üzenetére
Nem lustaság az, ha a "téves" törvényi háttért valaki nem fogadja el. Mint már írtam, a TORRENT működéséből adódóan, ez kényes téma! Ha valaki meg akar bűntetni, akkor az általad beleinkelt szöveg simán támadható. Sose fogod tudni bizonyítani hogy tőled 1 bit se távozott a jogsértő tartalom letöltése közben.
De mint mondtam, a kutyát se érdekli ki mit tölt, így okafogyott az egész eszmecsere
-
Zizi123
senior tag
Minden tiszteletem az itt segítőkész szakértő kollégáké, és tényleg nem szeretnék senkit megbántani, de ugyan kattintsatok már rá a Chrome / Firefox / Brave / Edge / Chromium / Tor ikonokra, ki mit használ. és pötyögjétek már be 1 böngészőbe, hogy a torrentezé illegális-e.
A lustáknak:
Az eredmény ez lesz:
NEM, NEM ILLEGÁLIS JOGDÍJAS TERMÉKEKET LETÖLTENI!!!!!!
CSAK MEGOSZTANI ILLEGÁLIS!!!!!!https://masodfok.blog.hu/2024/04/30/a_torrentezes_jogi_megkozelitesbol_legalis_vagy_nem
A még lustábbaknak, hogy sokat olvasni se kelljen itt az idevágó rész:
"Amint láthatjuk, Magyarországon a személyes célú letöltést nem bünteti a törvény. Azonban, ha valaki részt vesz jogvédett tartalmak FELTÖLTÉSÉBEN (például torrentezéssel engedély nélkül megoszt jogvédett tartalmakat a nyilvánossággal), az már jogellenes tevékenységnek minősülhet."Szerintem ezt a témát kiveséztük. ÉS PONT
-
gduck
addikt
válasz
Zizi123 #9632 üzenetére
"Csak úgy mellékesen mondom, hogy torrentezni nem illegális."
Ez igaz!"Megosztani jogdíjas terméket viszont igen."
PONTOSAN! De mivel a torrentezés megosztásos letöltési módszerrel működik, ezért TORRENTEN jogdíjas terméket letölteni ebből kifolyólag - ha hiszed, hanem - illegális. És pont!De mivel, hogy ki mit és honnan tölt, a kutyát se érdekli, ezért ez a vita okafogyott!
-
Zizi123
senior tag
válasz
Zizi123 #9631 üzenetére
Így pontosabb:
Csak úgy mellékesen mondom, hogy torrentezni nem illegális.
Letölteni sem.
Megosztani jogdíjas terméket viszont igen.
Tehát nem csak áltatom magam, hanem jogilag teljesen rendben van.Ezt pedig a 70 éves bírónak mondjad, hogy te nem loptál, hanem:
"hamár engem kisegítettek (seed), akkor én is kisegítek másokat (seed) ..."
Tuti meghatja -
válasz
Zizi123 #9629 üzenetére
a lopás az lopás, ezen nincs mit szépíteni
kettőnk közt annyi a difi, hogy én nem áltatom magam azzal, hogy ez jogilag rendben vansem jogilag, sem erkölcsileg nincs rendben amit teszek/teszünk.
de, hamár engem kisegítettek (seed), akkor én is kisegítek másokat (seed) ...
-
-
-
Zizi123
senior tag
Soha nem lesz több pár (15-20) torrentnél több a listában, és soha nem is fogok feltölteni. (mert mint tudjuk megosztani illegális, nem letölteni dolgokat)
Így a most is 16-18MB/s-el hasító letöltés nekem megfelel, és tarthatónak tűnik hosszútávon is így 1 hét tapasztalat alapján.
Mivel a NSA-310-et használtam 9 évig, és ott sem csökkent a kezdetektől kezdve a mostani lecseréléséig semmit, így ebben biztos vagyok. Tegnap éjszaka az új gazdájánál helyeztem üzembe az NSA-310-et, ahol 2-3 torrenttel "vákuumban" 7,5-10.6MB/s között ingadozott a letöltési sebessége, tehát 10 év után is hozza a 10 évvel ezelőtti formáját.A félremagyarázásról meg csak annyit, hogy ha vákuumban 3,5-4MB/s-t tud az eszköz (ami nekem a problémám volt először a 325v2-vel), akkor mennyi lett volna ha ténylegesen később terhelni akarom? (amit te akkor még nem tudhattál, hogy nem akarom).
Arról nem beszélve, hogy 9év NSA-310 használat után ami a lecserélése pillanatában is 8MB/s körül töltött le, a 1,5-2x erősebb ugyanolyan (gyártó, rendszer, alkalmazások) eszköz, vákuumban ne 3,5-4MB/s -et tudjon már...
Nem adja ki a matek...
Erre pont nem volt igaz a "3.6 Nem jó, de nem is tragikus...." klasszikus mondás.
Ez tragikus volt. -
válasz
Zizi123 #9622 üzenetére
nem kell félremagyarázni
senki nem állította, hogy hülyeséget beszélsz, arra hívtam fel a figyelmed, hogy csúcsokat lehet hajszolni, csak minek, ha amúgy Á-L-T-A-L-Á-B-A-N egyébként nem lesz általános a tizensokmegás torrentezés. nem az a kérdés, hogy nem lehet-e elérni "vákuumban"
el lehet, ezt bizonygatod most éppen.
van 3 torrented, 2 kvázi inaktiv, 1 esetben pedig a 33 seederből néhánytól jön sok megával, tőled közben senki nem viszi.... teljesen logikus, hogy itt jó a sebességed, ha csak így és ilyen torrenteket töltögetsz, soha nem is lesz gondod a sebességgel.
-
Zizi123
senior tag
A kétkedőknek jelezném, hogy nem beszéltem hülyeséget, nem álmodtam, és nem kergettem délibábot.
Tartósan 14-17MB/s, nem esik 14MB/s alá.
Nincs NAT, nincs Port Forward, 2 router mögött van a NAS.
Mégsem olyan gyenge ez a NAS, és ez a CPU.Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni valamilyen formában is.
-
gduck
addikt
válasz
Zizi123 #9618 üzenetére
Ment PÜ-ben, ha letisztult minden és működik, akkor kirakom ide is, ha másnak is szüksége van rá.
Természetesen a Remote GUI működik, de én az 5.18.0-as verziót használom.
-
Zizi123
senior tag
Igen megtaláltam a leírásodat, és meg is ijedtem tőle
, de ha nincs más út, akkor ez is megfelel természetesen.
Mivel semmi nincs a NAS-on most beállítva, és a HDD is üres, akkor inkább most csinálnám meg, mint később. Meg ha nem jó, mert ugyanúgy lassú, akkor az is most derüljön ki.
Tehát érdekelne a dolog. -
Zizi123
senior tag
-
Zizi123
senior tag
Gyakorlatban is ment amíg nem raktam át a HDD-t a másik NAS-ba.
Tehát ha abból a gyakorlatias népi bölcsességből indulunk ki, hogy "mindig ott keresd a hibát ahol matattál", akkor én ebben látom a megoldást is.
Na majd ha egyszer nagyon unatkozok megcsinálom a teljes visszaállítást. -
Zizi123
senior tag
OK!
Engedjük el a témát.
Kipróbáltam ment, nem 1x nem 2x mielőtt kicseréltem a 2 NAS-t.
1 hónapig használtam a 2-t párhuzamosan, mert nem tudtam, hogy mekkora szívással fog járni a 2 kicserélése, mivel itt sem válaszolt senki, hogy mi fog történni, ha csak simán átrakom a rendszert, ezért először lementettem a 3TB-ot, és csak utána cseréltem ki.Tehát tuti, hogy megy dupla NAT alól is, úgy, hogy akkor még futott 1 csomó olyan alkalmazás, és szervíz, amire nincs szükségem. Ezeket már csak akkor kezdtem el letiltani, amikor nem ment 13MB/s-el az új rendszer, de nem lett jobb, hiába lett több memória, és jóval kisebb CPU terheltség.
"Ez a CPU" ahogy írtam is 70-80%-on ketyeg. Az NSA310-az tényleg nem reagált semmire amikor elindítottam 1 letöltést kb amíg az le nem töltődött.
Ez érdekes módon normális sebességgel válaszolt a Transmission-re, a saját webes felületére mindenre, csak a letöltés lassú.Tehát tuti, hogy nem a NAS nem tud többet, hanem gyanítom, hogy ahogy átraktam az új HDD-t abban benne maradtak a régi NAS szoftverei és beállításai, inkább arra tudok gondolni.
Viszont annyit nem ér, hogy most megint lementsem az adatokat, formázzam a HDD-t, reset-eljem a NAS-t.Az NSA325v2 vs 310
CPU: 1,6GHz vs 1.2GHz
RAM: 512MB vs 256MB
RAM DDR3 vs DDR2Ebből is látszik, hogy indokolt lenne a sebesség növekedés.
Ami még érdekes, hogy alapban nem volt SMART a 325v2-ben, és nem is lehetett hozzá telepíteni. Most már van, mert használja a régi NAS telepített SMART alkalmazását.
Akár lehet ez is gond, bár nem gondolom...Eddig csak a cifs-et, és a Transmissiont-t frissítettem. Mit lehetne még frissíteni (alkalmazás, szervíz, stb...), hogy biztos ehhez a NAS-hoz való legyen, és ne a NSA310-ét használja?
Esetleg ha valakinek eszébe jut még valami ötlet azt szívesen veszem. -
válasz
Zizi123 #9609 üzenetére
nincs jobb a transnál és 13mb/s az 20-ból 1x megy, egyébként 5-8-al kell megelégedni.
délibábot hajszolsz.....és a duplaNAT-al pont a leggyorsabb seederek közül zársz ki sokat... a kis nas akkor gyors, ha kevés, de gyors seedertől jön a cucc. ez a cpu nem bír 200 embertől összehozni komolyabb sebességet, ezt kb el lehet felejteni.
-
Zizi123
senior tag
Azért nem switch módban van, mert a 2. routerem 1 sokkal komolyabb cucc, sokkal nagyobb tudással, sokkal jobb konfigurálhatósággal, nagyobb gyorsasággal, mint a szolgáltatói.
Igen 2 külön hálózatom van, már amennyire hálózatnak tekinthető 1 olyan hálózat, amin 1 kiszolgáló, és 1 kiszolgált eszköz van.De tény, hogy külön IP cím tartományt osztanak ki. Pontosabban a szolgáltatói modemes nem is DHCP, hanem 1 fix IP-t ad a belső routernek.
De ez a része mindegy is, mert a PC-men sem megy a portfoward, nem látja nyitottnak a portot, de mégis le tudok tölteni 100MB/s-el, tehát valami más lesz a hiba.
Más is Transmissiont használ? Van jobb torrent kliens erre a NAS-ra? -
Tonyk
veterán
válasz
Zizi123 #9607 üzenetére
Jó, de a második miért nem switch módban van? Vagy a szolgáltatói eszköz (már ha lehet) miért nincs bridge módban? Ekkor egy "router" lenne a hálózaton.
A dupla nat esetében 2 pf-ot kell csinálni, mert feltételezem az egyik 192.168.x a másik 192.168.y tartományban van, úgy hogy a második eszközbe a wan portba megy a szolgáltatói lan port.
A második routert egy tartományra kéne hozni az elsővel, majd a lan portokon keresztül kötni össze őket. Ekkor az első routerben kell csinálni pf-ot a kívánt eszköze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy ZyXEL NSA325v2 "felsőkategóriás" NAS első napjai a szolgálatban, ismerkedése és házassága a Transmissionnel.
- Automata kávégépek
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest