Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• trialboj

őstag

Itt többnyire roadbikeosok vannak, de azért hátha mégis lesz valaki aki segíthet.

Aki siet nyugodtan ugorjon az utolsó bekezdéshez

Mivel manapság egyre több a bringás, a kutyák egész jól megszokták őket, és nem igazán zargatnak senki sem. Aszfalton amúgy sem volt sosem gond, mert még ha le is tudott volna futni (elméletlebn 40 el képesek) akkor sem törték nagyon magukat.

Na most a gond ott van mikor kietlen földes utakon mész, és esetleg még pont emelkedő is van előtted, és olyan területre tévedsz amit már ural egy alfa hím :)

Nem félek a kutyáktól, az eddigi összes esetemet higgadtan tudtam kezelni, de minél több helyre eljutok ahova eddig nem mentem annál több ides kuttyert találok, akik nem szeretnének átengedni az amúgy közterületnek nyilvánítható útszakaszon.

Legutóbb nagyon messze az emberi élettől is :)) 2 agy erdő kis rétjét szántottam mikor találtam egy nyájat, mikor a kutyák megláttak elkezdtek jönni felém. Gondoltam csak 1 dbig jönnek és biztosítják a nyájat amíg el nem haladok, de egyre közelebb értek, és nem voltak kevesen. Mikor az első közel ért leszálltam és a bringa másik oldalára álltam, de ahogy érkeztek a többiek, elkezdtek körbevenni. Na most ebben a helyzetben nagyon örültem neki hogy nem fostam be és kezdtem menekülni vissza az erdőbe a leejtőt kihasználva, mert ahogy a pásztor rájuk szólt, mindegyik elhallgatott és otthagyott (és ezt 200mrel később mikor elfogy az összes erőm már nem tudta volna megtenni)

Holnap tervezek menni egy útra ahol ugyanilyen senki földjén haladok át, és tavaly már találkoztunk egy igen ideges kutyával aki akkor békén hagyott, de idén csak egyedül megyek és a fent említett eset után már nem vagyok olyan magabiztos.

A kérdésem az lenne hogy miféle módszert lehet megpróbálni ha szarba kerülsz egy földes úton ahol senki sincs? Normál esetben nem támad meg ha elkerülöd, vagy nem mész közelebb, de mi van ha csak arra van út? Vissza nem fordulhatsz mert már v 20kmt letekertél idáig.Az ilyen esetekben szerintem az sem megoldás h leszállsz és elsétálsz, mert ilyenkor nem a bringás zavarja őket hanem az idegen aki az ő területükre tévedt. Jó lenne valami ötletet hallani ami működik, mert nem szeretném ha 1*2 ilyen eset elvenné a kedvem, hogy további érdekes új (elhagyatott) utakat próbáljak ki.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés