Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
dm1970
aktív tag
válasz
Janaboy #17579 üzenetére
Szia!
Köszi az ajánlásokat!
Itt a fórumon volt néhány leírás mindkét általam felvetett fülesre. Vártam, hogy hátha kapok néhány friss infót a 2 alanyról. Mivel nem jött, így maradt az általam is jobban preferált Earfun. Most fut rajta az IsoTek, lassan vége, s aztán remélem jól választottam.Még egyszer köszi!
Üdv dm
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Most már nagyon hiányzik a füles.
Ez nem szemrehányás, de erre: [link] nem kaptam ajánlást.
Keresgettem, olvasgattam, de azóta sem találtam elfogadható árban megfelelő ajánlatot a számomra preferált kivitelben.
Így annyival változott a helyzet, hogy a neckband helyett (ha még mindig nincs ajánlás innen) bevállalom a TWS-t. Mivel még nem használtam ilyet, nem tudom eldönteni, hogy pálcikás legyen vagy ne, így jöhet mindkét típus.
Az ár 35e.
Keresem ebben az árkategóriában a legjobb ár-értékarányúakat. Hangzásra, mint írtam a Soundmagic nagyon bejött, de ha nincs összehasonlítási alapotok ezekkel, ez sokat nem segít. Zeneileg gyakorlatilag mindenevő vagyok (metál kivéve). Néha használom telefonálásra is, de nem ez az elsődleges szempont, ANC nélkül is megvoltam eddig.
Amik ez idáig képbe kerültek:
Earfun Air Pro 4 (ennél dicsérik a telefonálás minőségét)
Nothing (a)
Ha még kapok néhány ajánlást, azt nagyon megköszönöm.
Ha lehet a legajánlottabb legyen elől.Még annyi, hogy ehhez a codec mizériához nem nagyon értek?
LDAC, aptx+LDAC, LHDC, multipoint.
Ami biztos, a telefon amivel egyelőre használni fogom egy Xiaomi redmi note 11 pro+.
Hogy a fentiekből mit tud lekezelni nem tudom, keresgettem, de nem tudom pontosan mit keressek. Ha ezt is figyelembe vennétek az ajánlásnál megköszönném.Előre is köszi!
Üdv dm -
Spazzz
tag
Sziasztok! Új fülhallgatót szeretnék vásárolni, viszont nincs túl sok tapasztalatom. Annyi biztos, hogy mindenképpen ilyen szilikon fülpárnás típust szeretnék, mert a másik fajta sérti a fülemet. (A haverom adott valamilyen iPhone vezetékes fülhallgatót, és kb. 10 perc után fájt a fülem tőle, bár a hangminőség jó volt.) A rászánt összeg 40-50k, lehetőleg hosszú távra venném, és az S21 FE + laptophoz (zene, játék, film stb.) használnám. Lehetőleg legyen kényelmes hosszabb idejű használatra, és a hangja gondolom, ennyiért csak jó lesz.
-
mcs
veterán
válasz
roka.32 #17573 üzenetére
Így látlanban leginkább a neten található frekvencia görbék (frequency response) alapján lehet sejteni, melyik hogyan szólhat.
A Buds FE a legbasszusosabb, az Air Pro 4 közepe kifogástalan, a Buds 6 Pro pedig véleményem szerint kissé visítós lehet, mert annál a felső-közép magasabb emelést kapott a basszushoz képest. Nálad az Air Pro 4 lesz a nyerő, ha a zenei hűség a legfontosabb. -
roka.32
csendes tag
Sziasztok! Lassan de biztosan leszűkítettem a vásárolni kívánt fülesek mezőnyét 3 termékre. Redmi Buds 6 Pro, Samsung Galaxy Buds FE, Earfun Air Pro 4. A Galaxy Buds mellett szól hogy az az egyetlen nem pálcikás, de tesztek alapján ennek a legerősebb a basszusa, szóval lehet elengedem ezt a pálcika nem pálcika dolgot. A másik két füles között specifikációkban árban kinézetben szinte semmiben sincs nagyon eltérés. Az Earfun Air Pro 4-ról rengeteg a pozitív felhasználói vélemény, ezért most kicsit felé hajlok. De ha valaki azt mondja nekem, hogy a Redminek sokkal szebb a közép tartománya akkor lehet átbillenek. Mint már írtam zenei hűség fontos számomra, és inkább kiegyenlített fülest keresek ( egyik sem az egyébként, de ebben az árkategóriában nincsen), ne legyen tolakodó a basszus és szépek legyenek a közepek. Van valakinek személyes tapasztalata a 3 fülesről, vagy a három közül bármelyikről, hogy mennyire győzte meg?
-
capulet75
addikt
Sziasztok.
Kinyiffant a beyerem, és kéne valami a reggeli menéshez. Sokat telefonálok ilyenkor, szóval a mikrofon része rendben kell. hogy legyen. Nyilván ne szóljon sz@rul, de semmi nagy tüzijátékot nem várok el, arra van más(ok). Pénzben ilyen 40-60 euro/dollár környéke jó lenne. Ha tud ilyen 7-8 óra vagy affelett az előny, de nem feltétel.
Köszönöm ha segítesz.
-
MrSealRD
veterán
Sziasztok!
Samsung Earbuds Fe-t nézegetem... ár/érték arányban van versenytársa a kategóriában?
Ami kell ANC, illetve szilikon/gumi a fül részhez. Nem árt, hogy jól szól, de nincsenek extrém elvárásaim. Amire kell, hogy utazás közben, tömegközlekedésen ne Irénke nénit halljam meg a szomszédok történeteit... Illetve OpenOffice-ban se legyen zavaró ha beszélnek a környéken...
Ha nincs ettől jobb ebben a 25K-s sávban, akkor kérdés még, hogy esteleg tudtok-e bármilyen promócióról amiben érintett? -
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz
tabletta #17560 üzenetére
Feketét vagy ezüstöt vettél? Én ezüstöt szerettem volna jobban, de az üzlet, ahol vettem, abban az időben csak feketét bírt rendelni, így azt is ajánlották fel utólag. Kb. egy hete érkezett be hozzájuk egy tucat ezüst, de sebaj, feketében is eléggé vagány. A Porsche Moby Dicket juttatta eszembe kibontás után első ránézésre.
Valószínűleg a vezetékes EAH-TZ700 fülesük ihlette a ferrofluid használatának ötletét. Ha utánanézel mindkettő frekvencia átviteli görbéjének, kísértetiesen hasonlóak. -
tabletta
tag
Ezekkel a "problémákkal" azért együtt tudunk élni, majd kitapasztaljuk a legjobb módszert.
Érdekes, hogy a nyolcvanasnál különböző harangok kellettek, pedig első látásra nem vagyok nagyon asszimetrikus.
A nyolcvanas évek elején találkoztam először a ferrofluiddal. A Dynaudio, Sipe és társaik elsősorban a magas hangszórókban alkalmazták, hogy hűtse a tekercset. Nem akarom elképzelni azt a helyzetet, amikor egy tws tekercsét hűteni kell. -
tomp
félisten
Edifier NeoBuds Planar
Inkább csinálnának egy dual driveres modellt. Az talán sikerülne is nekik... -
i400
senior tag
válasz
forceberg #17555 üzenetére
Edifier Neobuds Pro-t cseréltem le 3+ év után, mert ambient módban ragadt és a bal oldala halkabb is lett picivel. Az akkujára viszont ennyi idő után sem volt semmi panaszom, sosem tudtam mikor töltöttem utoljára. Napi szinten min. 1 de az utóbbi 9-10 hónapban már kb 2 órát volt használva.
-
mcs
veterán
válasz
tabletta #17553 üzenetére
Ezek jóval kisebb dugaszok, és a logók alatt van egy kis lekerekítés is, ezért én általában ülve és három ujjal oldalra lökve az érintkezők felől, majd kicsit alájuk kaparintva emelem és dugom a fülembe. Harangokból nyugodtan használhatod ugyanazokat a méretűeket, vagy ahhoz legközelebb állókat. Ahogy az AZ80nál nálam az S1, ugyanúgy most is az S a legideálisabb, ami igazából az S1el azonos. Az Atmos szerintem is hanyagolható, a ferrofluid pedig még jobban is bírja a terhelést.
-
tabletta
tag
Nem okozott csalódást az AZ 100, imádjuk, úgy, ahogy van. Szerintem az érintéses vezérlés is jobb lett, kisebb, könnyebb, meg úgy összességében is érezhető az előrelépés. Ami nem tetszik, az a tok minőségi kidolgozása, meg a nyolcvanast én könnyebben ki tudtam venni a helyéről. Nem találom az appban a lehetőséget, hogy bemérje a harangokat az ember füléhez. Lehet, már nincs is. Az Atmos nem hoz lázba, a ferrofluid nevű maszlagot meg elhisszük, és még örülünk is neki.
Annak idején nem ugráltam a Technicsért, (kivéve az SL-1210) de most ezek a bogyók mások tesztjei alapján is felnőttek a helyzethez. -
Sziasztok!
Van arról hosszútávúb tapasztalat, hogy az aksik ezekben hogy bírják, ha sokat vannak a tokban szinte mindig 100%-ra töltve?Nem is kérdeztem itt, csak az itt linkelt Scarbir teszt alapján egy Anker Soundcore P30i-t vettem, tényleg elég jól nyomja a mélyeket, nincsenek nagy igényeim, de egy William Orbit Barber's adagio for strings azért még sima mp3-ról is jól küldi. Megvan a 25 évvel ezelőtti diszkófíling
-
mcs
veterán
Elhallgatgattam egy kis elektronikát az AZ100al ANC módban. Itt a basszus mélységét és mennyiségét tekintve nagyot lépett előre az AZ80hoz képest, mert az AZ80 jóval nagyobb mértékben csípett le a basszusból ANCvel.
-
-mugen-
tag
Üdv!
Tudtok olyan,elsősorban in ear fülhallgatót vagy fejhallgatót ajánlani ami ki tudja szűrni a gépek zaját viszont a beszéd hangot átengedi akár felerősíti?
-
KovyZoly
tag
Hello
Továbbra is gondom van a JBL Wave Beam fülesemmel.
Most volt időm kínlódni vele.
Megnéztem már millió YouTube videót, 20x átnéztem a gyári dokumentációt, sehogy nem jutok dűlőre.
A probléma még mindig ugyanaz.
Az első találkozáskor még nem volt probléma, hiba nélkül, sztereó eszközként ismerte fel, csatlakozott prímán, első használatkor 1 óra után lemerült. Utána pár napig rá se néztem, aztán használatba akartam venni, de csak az egyiket vettem ki a dobozból, a másik benne maradt. És azóta a jobb és bal fülest külön-külön eszköznek ismeri fel.
Már nem tudom hányszor csináltam factory resetet, a dobozból újra kivéve ugyanaz a kép fogad akár telefonon, akár számítógépen próbálok rácsatlakozni, ott van a két külön ikon. Már megvolt a teljes lemerítés is, de semmi változás.
Számomra az is furcsa, hogy a két füles máshogy jelzi a csatlakozási szándékát, a balos, kéken villog gyorsan, a jobbos pedig kéken és fehéren felváltva és fele sebességgel.
A gyári applikáció nem segít, mivel mono módban van. De miért nem ajánlja fel, hogy ki tudjam kapcsolni a mono módot??Mit csinálok rosszul, találkozott már valaki ilyennel?
-
roka.32
csendes tag
Sziasztok!
Egy TWS earbuds fülhallgatót szeretnék vásárolni. Nem pálcikás, in-ear kialakítású fülest keresek. Kinéztem magamnak a Sony linkbuds s-t, de az rtings.com oldalon nem kapott valami jó besorolást a zenei hűségre (ami engem felettébb meglep, annak tükrében, hogy a sony az egyik legelismertebb márkanév a szegmensben). Igazából kicsit sokkallom is az árát, 20-30 ezer forint között szeretnék vásárolni.
90%-ban zenehallgatásra szeretném használni, ezért számomra a tűpontos szép hangzás a fontos. Nem fontos, hogy legyen benne ANC mert az még egy 10-est rádob árban. A fülem elég szerencsés kialakítású, szinte bármit befogad, a kényelem sem szempont. Mikorofon, késleltelés, térbeli hangzás sem fontos. Egy kiegyenlített karakterisztikájú fülest keresek. A túltolt basszusoktól és gyenge mid rangetől az isten kíméljen meg. Főleg rock zenét és popot hallgatok. Egy gyenge V karakteriszika még belefér ha tényleg nagyon jól szól, de a gitárszólók inkább közepek. Előző fülesem egy JLab Audio Go Air Pop-volt. Pár éve vettem, mert mindenhol azt írták, hogy ár-érték arányban nagyon jól szól. Hát én csalódtam, szerintem nem szól jól. Még régen vezetékes fülhallgatóknál a zero audio carbo tenor fülese volt az ami igazán tetszett. A fülest egyébként Galaxy A52s 5G-vel használnám.
Nézegetem már egy pár napja az oldalakat és a teszteket, de még nem találtam olyat ami igazán megfogott volna. Ha tudnátok nekem ajánlani az igényeimnek megfelelő fülest, nagyon boldog lennék. De ha valaki márkákat sorol fel, vagy teszteket küld azért is hálás leszek. -
Viktor77
titán
válasz
shotika #17541 üzenetére
Ez fülhallgató topic, de...
Ahogy olvasom, ez a hardverbe van kódolva, ezt nem tudod megváltoztatni.
De itt egy kis program, generál egy 20Hz-es hangot 2 percenként 10mp-re. Hallani nem fogod, de megakadályozza hogy kikapcsoljon a füles.Vagy fogsz egy online tone generatort, pl.: [link], beállítasz 1Hz-et (vagy azt a max frekit amit még nem hallasz, de nem kapcsol ki a füles tőle) aztán lejátszod végtelenítve.
-
shotika
őstag
Viszonylag új vagyok a vezetéknélküli hangcuccokban.
Vettem nemrég egy Asus H1 Wirelesst, és egyszerűen sehol sem találok olyan opciót, amivel ki lehet offolni az autokikapcsot. Baromi idegesítő, hogy ha nem csinálok semmi olyat, ami hangot adna ki, akkor 5 percenként lekapcsolja. Se az Asus Armoury-ban, se a Windows-on belül nem találtam erre opciót (még az USB szelektív felfüggesztés sem hat rá).
Ráadásul az a vicc, hogy még akkor is lekapcsol, ha rajta van az usb kábel...Segítsetek légyszi, mert az agyamra megy.
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok!
Anker Soundcore Liberty 4 NC-t használ közületek valaki iOS eszközzel? Kiváncsi lennék mennyire passzolnak egymáshoz. Hangzás, kapcsolat stabilitása és legfőképpen a fülhallgató alkalmazása érdekel.
Köszi előre is. -
Macka
veterán
Samsung Buds3 Pro-hoz gyári fülillesztéket tudok venni valahol?
-
Van közöttünk olyan, aki próbálta az airpods pró 2 -t és az AZ100-at is?
kiváncsi lennék a véleményére, zene( yt, flac) valamint telefonálás( átengedés myóddal ) szempontjából.
-
<Adamsky>
nagyúr
"A mikrofonokból 1-1 bele van téve a vetőcsövekbe."
Azt vágom, hogy a vetőcsőben van egy (mindig is volt, kb. minden komolyabb TWS fülesben van is). Én az itt található ábra (ki kell választani a nyelvet, picit várni, és meg fog jelenni) 4-es számmal jelzett külső (beszéd) mikrofonról beszélek, ami a 100-ason nincs.
Pontosabban a leírás szerint a tetejére került át, ahol a 80-ason a zajszűrős "miki" van.
Az, hogy ez így mennyire szerencsés ...
Nyilván itt nem a hangminőség, hanem az érthetőség (valamint a kisebb méret és súly) volt a fő szempont. Ezért lehet az, hogy AI-al megtámogatva a 100-as bármilyen körülmények között jobb, de csöndes környezetben nem igazán. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17535 üzenetére
A mikrofonokból 1-1 bele van téve a vetőcsövekbe. Pont az a terület fedett rajtuk.
Amikor levegőbubi keletkezik a hallójáratban kialakult légnyomás egyenetlensége miatt, utána bizonyos fejmozdulatokra ki is durran, és ezt követően újra létrejön. Ha bal oldalt nem sikerült betennem jól az AZ80at, nagyobb erejű lépéseknél vagy a fejem felfordításakor bereccsent a fülemben a bubi.
Most az AZ100nál alig ritkán alakul ki, és akkor is csak icipicit durran. Az illeszkedése nálam stabil, és nem is igazán mozdul kijjebb a helyéről. -
<Adamsky>
nagyúr
"Dire Straits legelső albumát ajánlom még figyelmedbe ... " – OKs, majd ránézek.
"Ideje lenne már kipróbálnom az AZ100 mikrofonját ... "
Én épp emiatt húztam egy kicsit a szám, mert úgy rémlik, hogy nincs külső mikrofon. Azt bizony megspórolták. Az egészet rábízták az AI-ra. Így ugyan jobb az átlagos zajszűrés zajos környezetben, de ha csend van, akkor sem lesz természetesebb a hang.
Érdekes most azt olvasom, hogy (oldalanként) 3-3 mikrofon van benne." ... annál bal oldalt hajlamosabb volt a levegőbubi kialakulása."
Nem tudom mi ez a "levegőbubi", de nekem a 80-as szuperül illeszkedik. Előtte volt oválos vetőcsövű fülesem. Azzal minden bajom volt. Ezért is tartok a 100-astól.
Az oválossal kapcsolatban általában azt hallom, hogy kényelmesebb ugyan, de nem olyan stabil a fülben, ill. az előbbi okán az izoláció sem feltétlen tökéletes. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17532 üzenetére
Valóban klassz az a Hotel California live.
Dire Straits legelső albumát ajánlom még figyelmedbe, az is tele van még a Sultans Of Swingnél is kellemesebb számokkal. Annak is megvan az eredeti 78as, Vertigo kiadású lemeze.
Ideje lenne már kipróbálnom az AZ100 mikrofonját hívással vagy akár hangrögzítő alatt. Amúgy sikerült mégstabilabb behelyezést is kitapasztalnom az eddiginél. Felhúzott fülekkel és kicsit alulról nyomva a dugaszokat a hallójáratomba szuperstabil és mély fekvést tudok elérni. Az AZ80 nem tudott ennyire mélyre becsúszni, sőt, annál bal oldalt hajlamosabb volt a levegőbubi kialakulása. -
<Adamsky>
nagyúr
"Végülis elővehettem volna ... "
Na látod!Nekem van egy elég jó kis flac-es gyűjteményem, úgyhogy Tidal-ra ritkán fanyalodok rá.
Ha nálad most épp aktív az előfizetés, akkor keress rá → Eagles - Hotel California (Live On MTV, 1994) számra. Album: Eagles - Hell Freezes Over - Remaster 2018
Ha Dire Straits, akkor én a "Sultans Of Swing - The Very Best Of Dire Straits"-t szoktam elővenni (Sultans Of Swing, Brothers In Arms, Money For Nothing)#17528 -NoVa-
"Sok éves téma ez sokfelé" – köszi! Utána nézek / olvasok majd ennek picit. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17522 üzenetére
Végülis elővehettem volna a Dire Straits - Money For Nothing cd-t.
Majd a Metallica - Kill Em All limitált kiadású, tűzmintázatos Jump In The Fire Engine Red vinylemet is berippelem magas bitrátájú flacba.
Amúgy nekem is bőven elég a tisztességes sztereó, nem leszek Atmos függő.
A Samsung telefon rendszeréhez és szolgáltatás csomagjához olyan szinten hozzászoktam már, hogy jó ideig nem fogok váltani róla, és alapvetően hangminőség terén kimagasló, még ha nincs is bőséges kodek választéka. -
tomp
félisten
válasz
-NoVa- #17525 üzenetére
Mondjuk, hogy Tajvan Kína e vagy sem az nem ide való de a lényeg, hogy nem a nagy kínai területről származik a szabvány.
Azért azt se felejtsük el, hogy az LDAC eleve az android része így a gyártóknak könnyebb dolguk van, nincs vele meló illetve a Sony piaci ereje nagyobb e téren.
Ezért is ül rajta a Sony miközben azért már jó lenne egy LDAC 2.0 ami kifejezetten TWS-re lenne hangolva azaz adaptív bitráta beállítással nem csak 330-660-990kbps között tudna váltani hanem mondjuk 300-1000 között bármire és folyamatosan.
Nagyon nagy tömegben az LDAC meg tud akadni. Az LHDC 5.0 nem.
A Samsung amúgy egy külön állatfaj... Gondolom a Dolby Vision-t is biztonsági okokból nem fogja soha sem támogatni(tudom, hogy nem ezért) és azért hozta létre a HDR10+ szabványt amivel alig jelenik meg valamilyen film... -
bostone
addikt
A kisebb mobilcégeket nem védeném feleslegesen, hiába gazdag kodek támogatás, ha annyira elkenik a tartalmat, hogy hallgathatatlan a zene. Így AAC-vel szembeni előny is elveszik.
Egy alkalmas célszerszám kidolgozza magából a különbséget, de egy akármilyen mobil nem. -
-NoVa-
addikt
válasz
<Adamsky> #17526 üzenetére
Esetemben A&K PA10, ami nagyságrendekkel jobb crossfeedet valósít meg, mint ami pl az ifi xDSD Gryphonomban volt. De ugyanígy része a komolyabb többezer dolláros Cayin / A&K DAP-oknak, max nem térnek ki a fontosságára nagyon részletesen. De még bkercso valamelyik MFA generációjában is volt kapcsolható crossfeed, hogy fórumon belüli gyártót is említsek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
-NoVa- #17525 üzenetére
Az Atmos-os résszel nem vitatkoznék, mert nincs tapasztalatom, pláne nem vagyok hangmérnök, de valahogy eddig – pl. HiFi-stáktól – nem hallottam még azt, hogy ez ekkora gond lenne. Melyik lenne ez a szuper fejhallgató erősítő, ami "csodát" tesz a hangfalakra kevert (nekem már ez is fura picit) zenével?
"Az LDHC meg kínai codec zárt forrású komponenssel ... " – de gondolom megvásárolható, szóval csak akarni kellene.
" ... biztonsági okokból nem találod meg a Samsungokban ... " – ez komoly?
... és mi a helyzet az aptX Adaptive-al? Ott mi a kifogás? -
-NoVa-
addikt
válasz
<Adamsky> #17522 üzenetére
Bonyolult ez. A sztereót hangfalra mixelik, ahol a fizikai közvetítő közeg mindent eljuttat mindkét füledre. Ezt fülessel csak crossfeeddel lehet utánozni, ami TWS-eknél pont nincs. Hallgass meg pl random Beatles számot, ők előszeretettel kevertek csak bal/jobb oldalra dolgokat, fülessel kifejezetten kellemetlen. Ráadásul fáziskorrigált crossfeeddel jó csak, ami ritka. Akad egy fejhallgatóerősítőm, ami ezt tudja, nem volt olcsó darab. Nagyon nem.
Na a Dolby Atmos cuccok meg fejhallgatóra vannak keverve, vagy megoldja a dekóder, fene tudja, a végeredmény jobb.
Az LDHC meg kínai codec zárt forrású komponenssel, biztonsági okokból nem találod meg a Samsungokban, meg a többi nyugati kultúrkörös telefonokban. Ott LDAC van.
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Samsung Buds3 Pro-hoz gyári fülillesztéket tudok venni valahol? -
<Adamsky>
nagyúr
"Felraktam a Tidalt, és belőttem a legmagasabb bitrátát is."
Egy-két CD vagy jóféle flac, nem volt a fiókban?" ... sikerült belefutnom ocsmány prezentációba is."
Lehet boomer vagyok, de ezért mondom én azt, hogy – pláne zene esetén – van a jóféle sztereó, oszt' kis kezét csókolom." ... engem ez Samsung telefonnal ... "
Nálam többek között ezért is tiltólistás a cég. Amíg – jobb esetben – egy sima aptX-el szúrják ki az ember szemét, addig kisebb cégek esetén már alap az aptX Adaptive / HD vagy épp az LHDC. -
mcs
veterán
Felraktam a Tidalt, és belőttem a legmagasabb bitrátát is. Hát igen, egy kicsit más benne a sztereó térhatás és szeparáció a Spotifyhoz viszonyítva.
Az Atmos változó, hol melyik számnál mennyire igényesen kivitelezett, de sikerült belefutnom ocsmány prezentációba is. -
mcs
veterán
válasz
<Adamsky> #17510 üzenetére
A dugaszok gyengébb mágneses tartásának semmilyen hátrányát nem tapasztaltam még. Igazából berázkódnak egy stabil és állandó pozícióba úgy, hogy a Technics logók belülről picit lefelé, nem teljesen merőleges vagy aközeli pozícióba állnak. A fedél mágneses illeszkedése viszont kellően erős ahhoz, hogy egy véletlen mozdulattal semmiféleképpen ne nyíljon ki. A tok fedele fém, a teste pedig matt műanyag, semmilyen kivetnivaló nincs benne.
Az LC3-as marhaságot biztosan orvosolni fogják későbbi firmware-el, de engem ez Samsung telefonnal LC3 támogatás nélkül és LDAC-ot használva nem érint. -
-
pulutodurumo
őstag
A HifiMan TWS450 - ről tudunk valamit? Nincs túlextrázva, de ha jó a hangja érdekes lehet, mivel olcsó.
-
mcs
veterán
-
stellaz
veterán
Jött új frissítés a Samsung Buds2-re. remélem nem lett még szarabb tőle a hangja és az ANC. Valahogy ez mintha a vásárlás óta nemhogy javulna, hanem egyre romlana minden egyes frissítéssel.
-
-NoVa-
addikt
Ó, itt az Atmost ketté lehet választani. Az egyik fele automatikus, azaz Atmos kódolt albumokat úgy játssza le a Tidal, és tényleg jobb térélménnyel szól úgy, mint egy dekóder nélküli eszközről, az remekül működik. A Spatial mód az teljesen más, az nagyjából arról szól, hogy filmnézéshez kihelyezi a hangot a TV/monitor irányába, head trackinggel együtt még ott is tartja. Gimmick, vagy legalábbis extrém rétegigény. Pláne, hogy nem fér össze az LDAC-cal. Arra viszont jó volt, hogy megmutatta, mennyire jól adja a fenti/lenti irányt is vissza.
Némi negatívum, a Sony mikrofonja emberibb, a Technicsé túlszűr, és érzelemmentes lesz a hangom feleség szerint.
-
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17512 üzenetére
Akadnak jó páran, akiknek kevésbé jön be az AZ100 hangja, mint az AZ80asé. A 80 laposabb, a 100 pedig kicsit elevenebb.
Én személy szerint tisztábbnak érzem a 100ast, ami szerintem a ferrofluid drivernek köszönhető. Az ,,sz" és ,,cin" hangok természetesebbek, a basszust pedig főleg nagyobb hangerőn érzem stabilabbnak. -
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17511 üzenetére
BT füleseknél a DSP limitere is befolyásolhat, hogy mikor lép közbe és milyen mértékben. Sose volt komolyabb vezetékes in-ear fülesem, és nem is tudom, hogy lesz-e valaha lehetőségem kipróbálni jó párat. Azért a Technics előtt is le a kalappal, hogy milyen szeretetcsomagot képes adni a lehető legpraktikusabb kivitelben.
Az Atmosról mi a véleményed? Ott az appon belül be kell lőni a spatial módot és a forrás eszközön is az Atmost. -
-NoVa-
addikt
válasz
Albert.Tamas #17505 üzenetére
Az IE100Pro-t nem ismeri senki, mert régebben nem voltak jó tapasztalataink az olcsó Sennheiserekkel. Az IE200 kellemes, de zéró technikalitással egyszerű, a 300-astól érdekesebb, a 600 kicsit harmanosabb, de dícsérik, a 900 meg egy világosabb Xelento, de itt kicsit elszálltak az árak. Hogy melyik vezetékesnél jobb, vagy sem, az a forráson is múlik. Koherensebb, mint a planar, amiről a vezetékes topicban ma épp írtam egy hosszabbat, de nem képes olyan átható basszusra, mint az, amikor 2x3 Wattról szólal meg. Mindig minden relatív, én most dícsérem az AZ100-at, de lesz, akinek pont ez kényelmetlen, vagy harmant keres.
-
-NoVa-
addikt
Azért a frekiválaszon kívül is akad paraméter. Ha pl elindítom Hania Ranitól a 24 03 Warsawa live felvételt, a Xelento 2-essel jobb meghajtással olyan drámai átható sub-basszussal tölti ki a hangzást, és minden hang olyan dinamikával szólal meg, hogy az egy átható döbbenetes élmény. A Technicsről elzenélget szépen, de ekkora akkuról ez az energia nem jöhet létre, csoda az is, hogy ilyen jó közelítéssel zenél.
-
<Adamsky>
nagyúr
"A mágnesek igen, kicsit lazán tartják a dugaszokat ... "
Ez akkor valós visszalépés a 80-ashoz képest? Meglep. Mondjuk nem egy tesztben említik, hogy a tok nem a csúcsok csúcsa. Én a 80-as esetén elképzelhetetlennek tartom, hogy az kinyíljon és kiessen belőle a füles."A lassú kapcsolódásuk a megszokott Technics féle csigaság ... "
Tuti, hogy nekem van itt a legrégebbi telefonom, és mégis gyorsa csatlakozik (bt. 4.2).
Szerintem a rejtély megoldása, hogy a Technics csak akkor kezd el csatlakozni, ha a füles kikerül a tokból, és nem a tok nyitásának pillanatában." ... a leírás szerint csak 5 óráig bírja szusszal ... "
LC3 codec mellett? Akkor ott tényleg komoly bug lehet. Ha jól emlékszem, az LC3-nak annyit vagy kevesebbet kellene fogyasztania, mint az SBC-nek. -
mcs
veterán
válasz
Albert.Tamas #17505 üzenetére
Ez lényegében a Technics EAH-TZ700 vezeték nélküli változata. Ugyanazokat a mágnes folyadékos, 10 milliméteres meghajtókat tartalmazza, és kísértetiesen hasonló a frekvenciagörbéjük is.
-
mcs
veterán
válasz
-NoVa- #17504 üzenetére
A mágnesek igen, kicsit lazán tartják a dugaszokat, de nálam eddig még nem mozdultak ki a helyükről olyan szinten úgy, hogy például a töltésük félbeszakadt volna. A lassú kapcsolódásuk a megszokott Technics féle csigaság, amihez én teljesen hozzászoktam már.
Az ambient az AZ80hoz képest is természetesebb transparent módban, kevésbé robotikus. Az ANC-nél nagyon fontos szempont, hogy a lehető legideálisabb méretű harangokkal használd, és a lehető legmélyebbre is bedugva. Behelyezés után nagyjából merőlegesen kell állniuk a Technics feliratoknak, de az én füleimnek például a legideálisabb az, ha még ettől kb. 2 millivel hátrébb csavarom. Az LC3 kodeket ki tudod vagy tudtad próbálni? A Samsung telefon sajnos nem támogatja, pedig nagyon kíváncsi lennék rá, hogyan teljesít úgy, de a leírás szerint csak 5 óráig bírja szusszal, ami ha valóban így van, akkor ez egy javítandó ordas bug.
A hangzása igen, a visszafogott felső-közép tartománya miatt egyáltalán nem tolakodó. Ebből a szempontból teljesen hasonló az AZ80 is. Nekem is herótom van attól, amikor ez valaminél teljesen hozzá van igazÍtva a Harman görbe kiugrásához, és emiatt harsány, üvöltős az összkép. A basszus kiemelés erőssége és arányossága számomra a csúcsok csúcsa ANC nélkül direct módban. Megvan a kellő mélysége és pattogása is, mindez megfűszerezve lágy bőgéssel. Klasszikus trance-nél is megvan emiatt a kellő ütés, amit például az AZ80nál kicsit hiányoltam. A közép a legkevésbé sincs besüllyesztve mínusz decibeles tartományba, és van egy kis szelessége is 10 Khz felett. Hosszú távon ez egy selymes, legkevésbé sem fárasztó hangzás. -
-NoVa-
addikt
Technics AZ100 első benyomásos post:
Először nem a hangjáról. A tok nem túl nagy, kicsit más arányú, mint az XM5-é, de lapos, kényelmes zsebben. Ellenben a tokban lévő mágnesek gyengébbek, mint a Sonyé, így könnyebben esik ki véletlenül belőle a füles, pl ha valaki megrántja az ember kezét miközben veszi ki a zsebéből a fülest...
Ebben jobb a Sony, stabilabban tart a tok. Maga a füles kicsit nagyobb, mint az XM5, ebben már nem lehet oldalra feküdni párnán. Azért még nem Sennheiser szintű vastagság, de nem nevezném picinek. Kényelmesnek igen.
A kapcsolódása csigalassú. A legtöbb fülesem mire megközelíti a fülem, már felépített kapcsolattal várja a zenét, ez akkor még lejátszik egy fülberakás/bekapcsolás hangeffektet, majd aranyos japán akcentusos angollal bemondja az LDAC csatlakozást. Csomó ilyen apróságot lehet kapcsolni az appban, egyelőre nem bántottam.Az Ambient Sound módja remek, párban van a Sonyval. Nem gépi, nem késleltetett, a jó ANC vezérlővel ez is együtt szokott járni. Az ANC már vegyesebb. Ha ülök, nem mozgok, elsőrangú. Ha lépkedek, akkor változik a hang vele picit minden döccenésnél, a Sony ezt jobban kompenzálja. Nem ég és föld, ez is egy nagyon jó zajszűrős cucc.
A telefonbeszélgetés is tiszta rajta, jól szűri a háttérzajt a mikrofon, és jól javítja fel a túloldali emberi hangokat is.Az app sokmindent tud, csak a felhasználói ergonómiát nem vitték túlzásba, a Sonyé átgondoltabb. Annyit ebben sem kell mászkálni, egyszer belakja az ember, és kész. Egyszer meg kellett benne keresni az LDAC engedélyezését, mert alapból ki van kapcsolva, valamint a multipointot letiltani, hogy stabil 990kbps-el csatlakozzon ahhoz az egy telefonhoz, ne spóroljon a sávszélességen. Innentől már hallottam az EQ megpiszkálásakor a minőségveszteséget a direct-hez képest, ahogy az egyéb BT erősítőimben is hallani a plusz egy réteg SW feldolgozás hátrányát. Kész szerencse, hogy...
A hangjáról:
Ez úgy hiányzott, mint egy pohár víz. Végre egy harman-agymosástól teljesen mentes, arányos hangú fülhallgató. Nincs túlemelve a felső-középtartomány, ami miatt aztán mesterségesnek hatnak az énekhangok, közvetlennek, de vékonynak. Pontosan ezt a karaktert imádom a Beyerdynamic füleseimben is, telitalálat.
Szellősebb, nyitottabb hangú, mint az XM5, és hasonlóan erős, de feszesebb basszusú, mint a Sony.
Nem újdonság ez a hangzás, ezt csinálja sokkal drágábban, és kicsit jobb minőségben az ifi Go Pod + Beyerdynamic Xelento párosom is, de ennyire jó kompromisszumot nem vártam a Technicstől. Konkrétan pár órányi zenehallgatás után elpakoltam az asztalról mindent, amit nem/ritkán használok, és csak a lényeget hagytam fent.Egy igazán jó DAP, egy igazán jó USB dongle, egy igazán jó nyitott és zárt füles, meg egy igazán jó TWS. Mert ez bizony tényleg az.
-
-NoVa-
addikt
Én a hifi-passion.de -ről szoktam SpinFitet rendelni, ott választék is van, meg hamar jön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Linux kezdőknek
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- The First Berserker: Khazan - Már játszható a Deluxe kiadás
- Interactive Brokers társalgó
- Túra és kirándulás topic
- Futás, futópályák
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest