Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Ennyi dampening pont arra elég, hogy ne legyen valami bántó, sok, a többit lehet aztán SW-ből. Anno az XM5-öt preferáltam az AZ100-al szemben pont a kontrolláltabb magasa miatt, az XM6 sem válik sziszegőssé úgy sem, hogy +3dB-t ráhúzok felül. A Technics eléggé a határon volt ebben, klasszik japán ízlésvilág. Szeretem, de hosszú távon jobb a visszafogottabb.
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa-
üzenetére
"nem DSP-vel lehúzva"
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Minden BT füles hangzása kizárólag a DSP-n múlik, minden más csak marketing.
XM5 vetőcsöve is pont ugyanilyen 0 különbség van.Egy BT füles alap hangzása csak arról szól, hogy próbálják eltalálni a célközönség izlését. De gyakorlatilag lényegtelen, mert utólag úgy állitja be a user ahogy akarja.
A fizikai hangolás nagyon nem így nézne ki. Nincs semmilyen akusztikus kamra vagy dumperek, amik valósan fizikailag befolyásolnák a hangzást. És egy BT füles esetén hülyeség is lenne, mivel a SW-nek 100%-os kontrolja van a végeredmény felett, hogy a user úgy hangolja ahogy akarja.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
23.09 havi vásárlású a JBL Tune 230-om eddig nem igazán (havi, félév/1x) használtam.
25.10 hótól napi szinten de ~1 hónapja elkezdte hogy lekapcsolja a jobb oldali fülest.
Tok töltve, újra csatlakozva adott füles is pl. 70%
1 órát sem tudom folyamatosan használni mert lekapcsol. Tokba vissza, hibátlanul visszacsatlakozik aztán random 10-20 perc és megint off.
Letöröltem az app-ot, hard reset de semmi változás.Tud valaki érdemi javaslatot, tippet hogy mi lehet a gond?
-
Don't Panic
senior tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
És milyen jól tették

A legfontosabb előny a szibilancia (az éles „sz” és „c” hangok) csökkenése. Míg az XM5-nél a szoftveres DSP-nek kellett „lefojtania” ezeket a frekvenciákat, hogy ne legyenek bántóak, az XM6-nál a fizikai gát elnyeli a káros rezonanciákat. Ezáltal a magas hangok nemcsak kevésbé fárasztóak a fülnek, hanem „levegősebbek” is maradnak, mert nem egy digitális szűrő vágja le őket.
A Sony ezzel elmozdult a „javítsuk ki szoftverrel” irányból a „legyen eleve jó az akusztikai alap” irányba.
Az új forma miatt javult az ANC is így az aktív zajszűrés kevesebb hibával, kevesebb háttérzajjal és nagyobb precizitással képes működni még változó zajszintek mellett is.
Örülök neki bár azt vettem észre hogy a klasszikus városi zajokat bringán ülve azért átengedi ami mondjuk nem feltétlenül baj , nyilván ha emelem a hangerőt csak a zene marad.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Szélessávú csillapítás, tippre ezért nem sziszegős, fémes a magastartomány. Valahol 6-9KHz között segít egy ilyen féloldalas megoldás, anno az S12-köz nyomtattam mindenféle formájú csőbetéteket hasonló elvvel.
Pont, hogy a visszhangosság okozná a gondot, szétveri a részletességet, a vatta meg folytottabbá teszi a hangot. Az akkor működik, ha iszonyat erősítőteljesítmény kompenzál, TWS-nél ez nem opció. Mindenesetre működik, jól. -
-NoVa-
veterán
Kis technikai háttér. Alaposabban megnéztem a Sony vetőcsövét, így jobban látszik, miért ez a szokatlan megoldás. Szélessávú magascsillapítás fizikai úton, nem DSP-vel lehúzva a magasfreki hangerejét, hogy ne legyen bántó (de attól még visszhangosan rezonáló, csak folytva). Ezért érdemes fizikai hangolást alkalmazni nagyobb dolgokra, DSP-vel meg max az utolsó finomhangolásokat, a végeredmény egyszerűen jobb.

-
westlake
félisten
Nagyrészt két Tribit típust használtam, mindkettővel meg voltam elégedve. Flybuds 3 helyett lenne jobb alternatíva? Ezt most ~15k-ért meg lehet venni. Trance-t hallgatok biciklizés közben (iPhone).
Köszönöm!
-
szaki58
senior tag
Igaz, most jut eszembe, hogy a két füles sem tudja, akkor meg mind1 is.
-
szaki58
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Időközben egy picivel kisebb illeszték (Liquer Orange) került a Sony-ra, ami elfér a tokban. Ez a tip nem hosszú csöves. Aztán eszembe jutott éjjel, hogy abban a tokban nem csak levegő van. Amilyen szerencsém van, biztos, hogy a töltő elektronikát, vagy az aksit szétfúrom. Tehát ez kizárva.
A Branyetranszpartyor (BTR17) elkel, és már el is küldtem az új gazdájának.
Teszt. Szerintm egy-két napon belül megcsinálom, mert nekem is fúrja az oldalamat, hogy mit lehet kihozni a mai Bluetooth technikából. Az biztos, hogy bejáratás és alapos beállítás nélkül is nagyon tetszik a Sony, tv-re meg a Technics. Viszont felhívta a figyelmemet a hifi-s barátom, hogy nem biztos, hogy a DX340 jobban szól bluetooth-on, mint mondjuk a Samsung S25. Na még ez is egy próba lesz. A másik: azt mondja, hogy neki jobban tetszik az APTX, mint az LDAC. Még ezt is meg kellene néznem, de az biztos, hogy a DX340 nem tud APTX-et. A Samsungnak majd utána olvasok.
Szóval hét végén tesztelek.
-
szaki58
senior tag
Az állatja (ez én vagyok!!
) megrendeltem a Divinus Velvet tipet, de azt már nem néztem, hogy TWS! Meg is jött 7800 Ft.-ért. Nincs csöve! Ha ráhuzona fülesre, a cső vége egy síkban van a tip végével. -
Lajmund
őstag
válasz
blueye
üzenetére
Igen az első amit megvettem ezüstöt. Azt nem fogom eladni nagyon bevált. Konkrétan inkább sétálva megyek valahova hogy hallgassam addig is.
Sajnos nem sokat használom így szerintem csak most kezd bejáródni és egyre jobb. Kb heti 3 órát fognak menni. Plusz 2 hetente túra hegyekbe busszal akkor kb 2×4 órát. Ezért se tokba tárolom őket hanem külön. Kb 40-80% közt. Nem nagy erőfeszítés mert olyan sokáig bírják hogy nem kell figyelgetni. Látom hogy 30-40% kicsit indulás előtt tokba teszem készülődéskor és ennyi aztán megint napokig bírják. A többit nem bontottam. Amúgy nem foglalkoztam volna velük de mivel egyik ismerősöm se csapott le rájuk ezen felhuzva magam megvettem az összeset ami volt nálunk. Egy fekete AZ100 és 4 db AZ40M2. Olcsón adtam őket nincs hatalmas haszon mivel a 100 65-ért ment el a 40-ek meg 22-ért. Mindenki jól járt én meg nyilván ingyen nem szórakoztam volna. 40-re még kíváncsi lettem volna de kb felesleges lenne a 100 mellé hogy nézzék egymást. 
-
Lajmund
őstag
Kb 2 hete kezdtem el olvasni a topikot újra és már vettem 6 db Technics fülest.
Tudtam én hogy nem szabad benézni.
Viszont köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót és tippet és az akciókról az értesítést mert nem hogy ingyen kijött az AZ100 hanem még plusszos is a buli.
Minden elment elvileg a hétvégén elviszik az utolsó kettő 40-et. -
L4D1K
őstag
Csak nekem nem tunt fel eddig az AZ100 bolcsojeben, h a 2 pin amin tolt az rugos es belehet nyomni?
-
szaki58
senior tag
válasz
Valkűr
üzenetére
Én is rászoktam a DSD-re, elsősorban a SACD formátumra, ami DSD-t tartalmaz. Az első ilyen egy komolyzenei album volt, és megdöbbentem, hogy végre hallok egy olyan minőséget, ami magával ragad. Telt, nem ványadt, halk szinfónikus hangzás, ahol a bőgőket is hallod, és van dinamikája a zenének. Gyűjtöm ezeket a felvételeket. Rutrackeren és Turbobiten van sok, de ott azért akad hitvány felskálázás is, meg cs-DSD átirat is. De azért érdemes szétnézni.
-
szaki58
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
A Technics a tv nézést szolgálja. Igazi mozis hangulatot kelt a teltebb mélyek miatt. Zenére (filmnézés után, ágyban) a Sony van használva. A Liquer Orange tipekkel nagyon szép, kiegyenlített hangja van. itt is van némi mélykiemelés, de az kultúrált, rétegzett, nem telepszik rá a középre. A Technics-el sincs ilyen godn de a dúsabb mély filmeknél jól jön.
Ami a lényeg, akarok egy igazán jó és részletes összehasonlítást csinálni úgy, hogy az etalon a Hifiman HE1000 Unveiled lesz
, és ehez EQ-zom hozzá mindkét fülest. Ha sikerül a lehető legközelebb lavírozni őket a "mesterhez", akkor fogom tudni megmondani, hogy melyik a jobb zenére. Most nem egyforma az EQ, ráadásul csak hevenyészett, így nem objektív. -
fekete-puma
kezdő
válasz
Lajmund
üzenetére
Nyílván minnél jobb minőségben legyen meg a zenei anyagja, ez így van. A nagy felbontás még nem jelent semmit, pl Hi-Res DSD, ha fizikailag meg van akkor lehet különböző szoftverrel kicsit tesztelgetni, (régen érdekelt már nem annyira.)
A vatesztben sokan elvéreznek, főleg ismeretlen anyagnál. -
bugizozi
őstag
-
Lajmund
őstag
A koma gitározik és ezekre a zenékre gerjed szóval a helyén kell kezelni a dolgot. Jó minőségű zene LDAC-ban direkt módban a legjobb szerintem. Minden más torzít vagy színez. Nekem ez jött le a rengeteg eq állítgatásból. És ha próbálkozol se tudsz jobbat csinálni mint a gyáriak. De azért hajrá
jó játék én is elvoltam vele. -
L4D1K
őstag
Fentebb volt linkelve egy Sony vs Technics videó, kimentettem belőle az EQ-t próbálásra.
Nekem így kicsit sok és fárasztó, de tény h utána meg a direkt teljesen "muffled" és semmilyen hangú.
Majd ráhangolom a fülemre. Megosztom ide hátha valaki még kipróbálná.
Annyi, hogy ANC-vel számomra már kellemetlen és mesterséges a hang. Kikapcsolva ok.
-
Valkűr
addikt
válasz
Lajmund
üzenetére
Bizony hallani, kérdés tudja e a rendszer tolmácsolni, és a füle mennyit hall ebből az embernek.
Én mostanában DSD albumokat hallgatok, és valami fenomenális a minőség, és itt nem is elsősorban a részletekre kell gondolni, hanem az atmoszférára amit teremt, az a nyugalom és természetesség, zeneiség ami árad ezekből az a nagyon hallható. Az hogy ez most 110000kbps nem tudom köze van -e hozzá, a műszaki oldala nem az én világom, de hallani hallatszik nagyon szépen. Igen egy DSD anyag nem olcsó, általában 30-40 dollar egy album. Aki nem ennyire fogékony vagy nem akar ennyit áldozni erre, és vagy a rendszere sem elég kifinomult hozza, azoknak egy 1000kbps Flac is megteszi. Mert azért azokból is van jó. Az Apple musiccal is kellemesen eltudok zenélgetni én is, de azért lehet hallani a különbségeket.
-
Lajmund
őstag
válasz
fekete-puma
üzenetére
Valaki a youtube és a cd minőség közt se hallja a különbséget. Minél drágább cuccot hallgatsz, annál kisebb lesz az érzékelhető különbség. Ugyanez igaz a zene minőségre is. Egy idő után megszokod mindkettőt, és ha visszalépsz, kihallod. A hallás amúgy tanulható egy bizonyos fokig, ellenben például a látás az nem. Egy jó minőségű, sima CD minőség is simán jól élvezhető, de attól is van feljebb. A zenéim 90% sima CD minőség, és tökéletesen elvagyok velük az én dolgaimon hallgatva. Nekem is van 5000+ kbs zeném, és a nem felső polcos hangfalaimon is kihallom, hogy szebben szól, mint egy sima CD minőség, ami kb. 1000 kbs. Lehet, egyből egymás után hallgatva nem mondanám meg én, de aki például zenéket kever zenészeknek, az simán. Én meg csak akkor, ha huzamosabb ideig a jobbat hallgatnám, és csak akkor érezném a váltást. Meg amúgyis is ha lehet valami jobb akkor miért ne azt hallgassuk? Aztán valaki vagy kihallja vagy nem de egy biztos közelebb áll a jobbhoz mint a rosszhoz. Korbácsos dolgon jót nevettem hangosan.😂😂😂 De leginkább azért mert valamenyire ismerve azt hogy NoVa szakértelme sokunknál jóval magasabb szinten van a témában és neki osztod az észt. És akkora szakadék van kettőtök stílusa között hogy ez tényleg vicces volt. Amúgy amikor én is elkezdtem fórumozni okoskodtam sok témában. Aztán rájöttem vannak itt a fórumon profibbak is aztán visszább vettem az arcomból topiktól függetlenül. Viszont azt hiszem te linkeltél egy hete blues zenét és azóta rácsusztam olvasáshoz. Szóval köszi és tartsd meg jó szokásod ha legközelebb is van ötlet. [link] Már nem itt hanem cd minőségben hallgatom spotin és teljesen jó, de nem bánnám ha lehetne jobba is.

-
szaki58
senior tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
De jó, hogy ennyire finoman írtad meg azt, amit én is gondolok erről. Sajnos én csak smirglisebben tudtam volna rámutatni a felharmónikusok hatására. Nem friss a fülem, de nagy biztonsággal mondtam meg délután a két eartip közti különbséget. Gondoljunk csak egy Stradivari és egy kávéházi zenész hegedűje közti különbségre, de a Steinway és Bösendorfer hangjának a különbségére. Ezt még az én öreg fülem is hallja, és ebben a felharmónikusok, azok a bizonyos 20 kHz feletti hangok nagy szerepet játszanak. Azért abban is igazad van, hogy a zene stílusa meghatározó. Nem várható el egy disco beivott, egyéb tudatmódosításon átesett közönségétől, hogy a ritmuson, a dobon, a basszuson kívül mást is halljon, netán felharmónikusokat számoljon. Gondoljunk csak a különböző templomok, székesegyházak orgonáinak ugyanazon sípja között mekkora hangszínbeli differencia van. Jól hallható különbség. Melesleg a hangszínről beszélünk.
Nem tettem emojikat, mert komolyan gondolom, amit írtam. -
-NoVa-
veterán
válasz
fekete-puma
üzenetére
Meghagyom azoknak, akiknek nincs elegendő önismeretük, vagy nem szeretik a zenét. Én a hosszú hallgatós sessionok alatt lecsapódott összbenyomásban hiszek, sokkal jobban leüllepszik egy valós kép arról, hogy jó-e az adott szett úgy, ahogy, számomra. Akkor is, ha emiatt egy amúgy drága komponenst rakok el a fiókba egy olcsó javára, vagy ha ki kell dobjak egy kidolgozott, sok órát reszelt ötletet a kukába, mert tévút.
-
fekete-puma
kezdő
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ez csak szöveg. Az emberek mindent is képesek kihallani, legalábbis azt képzelik.
Komoly vaktesztben meg valahogy nem jönne össze.
pl Legyen tétje, tévesztésnél vesszővel jó ráhúznának az emberek hátára valószínű, hogy neked is lehet, hogy jó piros lenne a hátadon a póló... -
-NoVa-
veterán
válasz
fekete-puma
üzenetére
Kétféleképp érzékelünk magas frekvenciát. Egyrészt a tudatos, odafigyelős. Itt mostanában orvosi teszteken célműszerrel 23KHz-re mértek, de a téma szempontjából mindegy is... Mert érdekesség, hogy azok az öregek, akik teszten 12KHz-en felül nem veszik észre a hangokat, mégis magabiztosan észreveszik a 20KHz feletti hangok levágásának a hatását a pontatlanabb térábrázolásban. Bonyolultabb, mint elsőre gondolná az ember. A legjobb, tágas, és a hangszereket térben magasságban, mélységben, távolságban és méretben is egész pontosan meghatározó füleseim mind 45-50KHz-ig működő driverekkel rendelkeznek, és nem azért, hogy a denevérem jobban lássa a képet. Persze ehhez a felvétel minősége is kell, akármennyire szeretem a lo-fi elektronikus zenéket, vagy a synth/retrowave-t, egy Nordic stúdiófelvételen egy templomi kórus is döbbenetesen jó tud lenni.
-
arpivw81
tag
És a Deezer?
-
Lajmund
őstag
válasz
Skynet258
üzenetére
Remélem a fórumból vitték. Az megírhatná hogy tudjuk hogy jó helyre került
Voltam sétálni és újra jól vizsgázott az AZ100. LDAC direkt mód és tökéletes.
Lehetne harapósabb a gitár és úgy kicsit az egész de legalább nem fárasztja a fület. Volt Tannoy studió monitorom itthon és attól pár óra után igencsak érezhető volt. Gyönyörűen szólt az tény! Most Adam audio van ribbon magasokkal és ez se harap cserébe egész nap lehet hallgatni.
Szóval nekem nem gáz hogy nem annyira reszelős és inkább sziszegős. 
Amúgy ti inkább spotit vagy tidalt hallgattok? Nekem rengeteg zeném van jó minőségben sok stílusban gépen és telon is kevéske 150 GB de most a spoti megy sokat veszteségmentesen itthon hangfalakról és nem rossz. Régen azt hiszem csak 320kbs-t tudott. Kényelmes hogy bedobja a napi ajánlottat és szól valami.

-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58
üzenetére
Jaja, klasszikus. Minden eartipnél van valami együttállás, ahol jó, máshol nem, aztán persze teljesen szubjektív műfaj az anatómiai egyediség miatt. Minden (majdnem minden) fülesen más vált be, méretben is komoly a szórás az SS - ML között. Lehetne öntetni egyedi tipet hallójáratra formázva, de a variálhatóság, gyors ki/berakhatóság nagyobb szempont, mint az izoláció. Ha az kéne, CIEM-et használnék.
-
szaki58
senior tag
-
szaki58
senior tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ez a Petaconn Coreir fémbetétes. Hasonlóval találkoztál már?
[link]Ok. Később írtam, mint a válaszod meg jött. A Velvet nem egy ökör ára, már rendelem is meg. köszi.
Huh. Dehogy nem drága! Most látom, hogy csak hármat adnak egyben 7660.-Ft-ért!! Megnézem az Allegro-t, mert ott minden occóbb.
Hát nem olcsóbb
-
szaki58
senior tag
Megérkezett a narancs likőr. NoVa ajánlotta, és köszönöm neki. Úgy tűnik, hogy nekem való. Eddig AZLA Origin L volt rajta, most a narancs középsője, az M-es lett jó. Mint a képeken látható, az AZLA hosszú csüvű, míg a narancs még a palásttól is rövidebb. Mivel a Sony hosszú vetőcsöves, ezért jobban össze illik a rövidebb naranccsal. Azért jobb, mert a hosszú csövű végén billeg a füles, mint szarka a dögön. Érdekes móson ugyanezt teszi az L-es naranccsal is, mert az meg nem megy be eléggé.
A narancs nagyon finom szilikon. Nem túl puha, de az átlagtól mint ha lágyabb lenne. A fülnek símogatás.Hang! Az AZLA nagyobb lyukú, ezért több mélye van, de nem a jó irányba viszi el a hangot. A középmélyek nővekednek, és ugyan még éppen elmegy, de néha-néha rátelepszik az énekre.
A narancs ezzel szemben megfogottabb mélyekkel rendelkezik (audiofilebb?), és a magasai ia fentebb mennek. Nekem ez jön be inkább zenére (és csak arra használom).Majd még lesznek összevetések más tipekkel is.
ui: Azért van kifogásom is a likörrel kapcsolatban: az pedig a színe! Még úgy is zavar, hogy a fülemben van, és nem látom. De a tudat...

[kép]
[kép]
[kép]
-
Lajmund
őstag
Fekete Technics EAH-AZ100 Szolnoki MM-be 30-ért lecsapható. Szerintem valaki nem ment érte. Valaki vigye el innen a topikból!
-
Lajmund
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Technics EAH-AZ40M2EN (rosegold)
Na kettőnek már van gazdája. Így berendeltem egy harmadikat magamnak boltbajárósnak vagy ha viszik vigyék. Nekem tetszik hogy nem sima semmilyen színű hanem arany.
22k szállítással én is vinném simán, kb fél ár. Természetesen a BESTWSTOPIK kóddal ennyi. -
gippazoid
őstag
AZ100-on a balos jobban merül mint a jobbos. A Technics appja szerint ez nem hiba, nekem fura.
Különösen annak fényében, hogy a jobb csatorna mintha megállna félúton a közép és a jobb között.Queen - A kind of magic c. dal végén a gitár egyszer balról szól, egyszer jobbról de ezen a fülesen nem hallom jobbról hanem majdnem középről. A bal oldali részt balról hallom, ahogy kell. Lehet ezzel valamit csinálni?
Youtube teszt videóval (bal és jobb csatorna) meg jó.
Jobb fülem kicsit gyengébb de az annyit tesz hogy picit halkabban hallom jobbról amit jobbról kell de az attól még jobbról jön. -
bostone
addikt
-
Lajmund
őstag
Technics EAH-AZ40M2EN rozé arany színben rendeltem kettőt. Egyiknek már van gazdája. Ha marad az se baj ennyiért ajándék.
Jókat olvasok róla kimondottan. BESTWSTOPIK kupon kóddal -5000 ft

-
blueye
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
Így jár aki egyszerre két dolgot csinál, én a HUAWEI FreeBuds 6 -ra gondoltam és azt is használom

-
blueye
veterán
válasz
Janaboy
üzenetére
HUAWEI FreeBuds 4
Én most ezt használom legtöbbet telefonálni/teams stb. illetve podcastra. Egész nap is a fülemben lehet, nem érzem terhelőnek, jó a mikrofonja, nekem pont annyi zajt szűr az ANC amennyit ilyenkor kell.
Lidl-ben még nem próbáltam hogy mit hall a másik fél, engem biztosan
-
szaki58
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Az alapvető hiba, hogy hülye, kapkodó vagyok! Megmértem a Sony csövét, ami 5 mm. Tehát a legtöbb tip jó rá. Az egy picit probléma, hogy korábban a Hifiman Svanarhoz kezdtem vásárolni a tipeket (még korébban az Oriolus Isabellae-het) amiknek vastagabb és rövidebb volt a vetőcsövük (mármint a füleseknek). Én a vastag lyukú, és hosszú csövű tipeket gyűjtögettem. Hát ezért nem illeszkedik a legtöbb tipem a Sonyhoz, de azért találtam rávalókat is.A hosszú csöves tip nem való hozzá, mert nyeklik-csuklik. Az inkább a Technicshez jó. De megoldom.
Lehet, hogy külön hirdetésben, de egyben feldobom a fölös tipeket olcsón.
Az utolsó felvetésedet egyszerűen nem értem, pedig a szöveg nemértés a mai fiatalokra jellemző
-
-NoVa-
veterán
válasz
MPeter87
üzenetére
Nagyon nagyon specifikus igény, amit tényleg kevés dolog tud jól. Azaz kb az XM6 tudja ezt, más meg nem, vagy nem úgy.
Rengeteg a mikrofonteszt youtubeon, összevetés, stb. A Sony most a rengeteg normál mikrofon + bone conduction mikrofon + AI kombóval tényleg szépen leszedi a külvilágot, és csak a saját beszédemet tolja át, a körülöttem beszélőket nem. Az AirPods mikrofonja természetesebb hangú, de behozza a külvilágot, a Sony nem.
Az AZ100 ugyan sok zajt leszűrt, de az én, és a körülöttem megszólalók beszédét nem választotta szét, azokat is szűrve vitte át
Az olcsók között is akad pár jó zajszűrésű, mert a qualcomm friss fejlesztéseit chip szinten megkapják, de nem fogják megkülönböztetni a te hangodat a hangosbemondóétól. Ehhez bone conduction mikrofon kell (azt tényleg csak a te hangod mozgatja meg), meg célirányos fejlesztés.
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
Technics AZ80 mellé/helyett tudtok ajánlani olyan fülest, ami jó mikrofonnal rendelkezik és képes normálisan kiszűrni beszélgetés közben a külső zajokat, hogy mások ne hallják? Teams meeting-ekhez használnám időnként, néha irodában (open office), séta közben vagy autóban is, így jó lenne, ha az iroda zaját, szélzajt vagy mondjuk lidl hangosbemondót
is ki tudná szűrni, engem pedig nyilván jól értenének. 
Az AZ80-at nagyon keveset használom és amúgy nem is tudom, hogy ilyen szempontból hogyan teljesít, de lehet lecserélném egy célzottan meeting fülesre.
Utazásra leginkább Sony WH-1000MX4-et használok, ezt nem váltaná sem az új, sem az esetlegesen maradó AZ80, így a zene most nem igazán szempont. S23 ultrával lenne párosítva.
Árban nem tudom mi lehet reális, így mondjuk legyen 30ezerig, de ha 40ért van egyértelmű befutó, ezt is el tudom fogadni. Efölé csak akkor mennék, ha van értelme a fentieket figyelembe véve.
-
blueye
veterán
-
bostone
addikt
válasz
szaki58
üzenetére
Mi az alapvető hiba? Nem elég hosszú a vetőcső vagy nem elég “szélesek” az illesztékek?
Apróra feldobhatod a fölös készletet a btr mellé, ha már nem fér több a fiókba.
Csak samsungról mennek a tws-ek? Nem ott veszít a hangzásból? Mert itt valaki dicsérte a samsung fülest a szomival szemben.
-
gippazoid
őstag
A Technics EAH-AZ40 a MM-ban 49799 Ft, 52e-ről leárazva, de a rose gold színű csak 17e, ami még le is van árazva 13600-ra! Ez is érdekes...
-
szaki58
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Azt hittem, mint az egyszeri tesztelő, hogy révbe ért. Én is azt hittem még nem régen. Bődületes marhaság. Még a halálos ágyamon is teszteket fogok olvasgatni
.
Egy vásárlás mindig újabb kérdéseket vet fel, amik aztán nem hagynak békén. Igen, a hifibogár egy átok.
Most megint tipeket cserélgetek, készülök az ágybani zenehallgatásra. -
szaki58
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Van több memória habos tipem. Mind a kukába való, nekem a legrosszabbak. Ez, amit írtál, szinte ugyanaz, mint amit a Sonyhoz adnak, Nem szigetel, nem jó nekem. De ez csakis a saját véleményem.
A Sony tokja dupla fenekű, lehetne lyukat fúrni bele, de van elektronika benne. Ha azt csípem meg, és miért ne azt, akkor annyi! Még eszelek rajta. -
szaki58
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Mind kuka.Most vissza ellenőriztem. Szivacs, és az soha nem volt nekem jó. A mélyek hiányosak. most egy szürke SpinFit van fent. gyanúm szerint neo, de még a kisebb változat. Érkezik a likőr narancs a jövő héten. NoVa ajánlotta, és még hátra van 3 darab: Neo nagy méretben, és két fémbetétes, mint a szélső jobbos csizma.

Az sem tetszik, hogy ha fent van a tip (nagy méretű), akkor nem akar beleférni a tokba a füles. Ez baromi egyszerű tervezési hiba. Nagyon bosszantó. Fúró lesz a vége.
Az jó, hogy 10 sávos az EQ, de sajnos csak durva lépésekben lehet állítani. -
Nyilván minden szubjektív, ez is egy vélemény [Sony WF-1000XM6 vs Technics AZ100]
-
Lajmund
őstag
válasz
fekete-puma
üzenetére
Itt valami el lett cseszve, az biztos. Reklám, hát nem tudom, hány embert értek el ezzel.
Engem mondjuk megvettek, az igaz, mert gyors volt az ügyfélszolgálat és a shop, és a személyes vásárlás is. Minden szépen zajlott és építette a bizalmat. Én kimondottan örülök, mert régóta izgattak a TWS-ek, most meg lett egy nagyon jó.
-
Lajmund
őstag
válasz
Janaboy
üzenetére
Szerintem, ha egy gyártó kétévente cserél generációt, akkor számol azzal, hogy két évig állni fognak a cuccai. Főleg a japánok. Gondolom én naivan. A lipo akksi amúgy nagyon jól elvan töltés nélkül semleges állapotban. Inkább ezeknél az a probléma lehet, hogy a füles full feltöltve van folyamatosan. Én ezért tartom külön itthon és nem a tokban. De szerintem erre is van valami megoldás, hogy első használat előtt jobban elálljon feltöltve is. Jelzem, nekem munkába DAC és IEM kombo van, ez csak futkorászni, bicozni és mászkálni van, szóval itthon veszem fel és itthon teszem le. Másik, hogy pl. szintén MM-ben van Sennheiser, szintén akcióban 74-ért, amit 2024-ben kezdtek árulni.(máshol is ennyi) Akksi problémát nem olvastam az AZ100-nál, vagy velem nem jött szembe. Sőt, mindenhol dicsérik, hogy milyen sokáig bírja. Szóval jelen esetben 1 éves füleseknél nem hiszem, hogy emiatt. És csak a magyar MM-ben, érted? Redditen egy akciót se láttam, ami ilyen volumenű.
-
Lajmund
őstag
válasz
fekete-puma
üzenetére
Redditet olvasva nem jobb a sony. Panaszkodnak az illeszkedésre és az unalmas laposabb hangzásra. És sokan még mindig a Technics-et tartják jobbnak dinamikusabb zenékre. Nekem speciel a sony formája kimondottan nem tetszik. Ennyiért meg tetszen rendesen. Az én izlésemhez és zenéimhez közelebb áll a melegebb hangzás erős méllyel szóval ha ugyanannyi lenne akkor is a Technics-et venném. De így hogy 18.000 ft-ból kijött nem is kérdés.
Ettől függetlenül nem hiszem hogy az MM-be ezért lett olcsóbb a Technics mert sehol máshol a világban. Még 1 év mire jön a következő generáció. Itt inkább az algoritmus vagy valaki valamit nagyon benézett. -
fekete-puma
kezdő
Arra nem vennék mérget készlet shöprésnél, hogy mindenki így gondolja...
Kijött a Sony XM6 ami 120k és úgy néz ki, hogy mindenben jobb, már a 100k-t sem érné meg nem, hogy a 130k-t.
Pl kintről rendelek egy telefont 125k-ról leértékelik 110k-ra pár napra rá meg 90k-ra lesz@rom, hogy idehaza meg 150k lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 12/512GB - Kártyafüggetlen, Zöld, ÚJSZERŰ - 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Sony Playstation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol garanciával extrákkal hibátlan működéssel
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) megrendeltem a Divinus Velvet tipet, de azt már nem néztem, hogy TWS! Meg is jött 7800 Ft.-ért. Nincs csöve! Ha ráhuzona fülesre, a cső vége egy síkban van a tip végével.
Sajnos nem sokat használom így szerintem csak most kezd bejáródni és egyre jobb. Kb heti 3 órát fognak menni. Plusz 2 hetente túra hegyekbe busszal akkor kb 2×4 órát. Ezért se tokba tárolom őket hanem külön. Kb 40-80% közt. Nem nagy erőfeszítés mert olyan sokáig bírják hogy nem kell figyelgetni. Látom hogy 30-40% kicsit indulás előtt tokba teszem készülődéskor és ennyi aztán megint napokig bírják. A többit nem bontottam. Amúgy nem foglalkoztam volna velük de mivel egyik ismerősöm se csapott le rájuk ezen felhuzva magam megvettem az összeset ami volt nálunk. Egy fekete AZ100 és 4 db AZ40M2. Olcsón adtam őket nincs hatalmas haszon mivel a 100 65-ért ment el a 40-ek meg 22-ért. Mindenki jól járt én meg nyilván ingyen nem szórakoztam volna. 40-re még kíváncsi lettem volna de kb felesleges lenne a 100 mellé hogy nézzék egymást.
, és ehez EQ-zom hozzá mindkét fülest. Ha sikerül a lehető legközelebb lavírozni őket a "mesterhez", akkor fogom tudni megmondani, hogy melyik a jobb zenére. Most nem egyforma az EQ, ráadásul csak hevenyészett, így nem objektív.