Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
-
LOGOUT
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Megjött a Fiio BT11 viszont ahogy a Fiio Control appal akarok csatlakozni rá mindig eldobja.. Folyamatosan csak kék-pirosan villog és amikor zöldre váltana dobja a csatlakozást...
Mi lehet a megoldás, mit csinálok rosszul? -
arpivw81
tag
Sziasztok! Ti melyiket ajánlanátok:Jbl Tune Beam2 vs Earfun Air Pro4? Kösziiii
-
emiki6
veterán
Jaja, macerás, ezért is nem akarom váltogatni. Ha csak egy pöttyintés lenne jó lenne, nade így (újraparosítás, régi párosítás törlése stb)... Marad inkább az LE. Csodát az LDAC se tett a hanggal, nem egyértelmű számomra hogy jobb. Néha majd lehet átváltok, hogy placebóval zaklassam az érzékelésem.
Hifire ott az asztali láncom.
-
mcs
veterán
válasz
emiki6 #17957 üzenetére
Korábbi S széria valamelyikénél néhány hónap erejéig elérhető volt egy szoftverfrissítéssel, de utána több évre kivették. Szerintem az egyik idei szoftvercsomag hozta vissza. Amúgy jó macerás ez a föl-le csatlakoztatós móka, mert visszaváltva LDACra még a párosítást is meg kellett szüntetnem ahhoz, hogy újra bírjam csatlakoztatni.
LC3ban ugyan hangosabb, de kicsit harsányabb is. Az LDAC kifinomultabb, úgyhogy maradok annál. -
mcs
veterán
És tudja az A54 is. Az app is kiírja, hogy LC3 módban megy, tök jó.
-
Sziasztok!
Használt itt valaki Fiio BT11-et?
Ha igen akkor bármi tipp vagy infó a legjobb beállításokhoz? -
mcs
veterán
válasz
emiki6 #17946 üzenetére
Tedd nyugodtan highra. Valahol 400 kbps környékén van az LE max bitrátája. Majd LE módban az akksi üzemidejéről számolj be, mert arról brutálisan kevés, kb. 5 órás üzemidőt írnak az útmutatóban. Hátha javították ezt az újabb firmware-el.
Samsung telefon sajnos nem tudja az LE audiót. -
BDave
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy olcsóbb (3000 ft), de nekem bejövős, in-ear vezetékes fülest használok, KZ EDX Pro, de gondolkozom azon, hogy veszek egy vezetéknélkülit. Milyet tudtok ajánlani, ami kb ezen a szinten van, mind árban mind képességekben és neckbandes in-ear?
Zenehallgatásra használom, mikrofon annyira nem fontos, persze ha van benne nem gond.
(Amúgy ami pálcikás, azt is meg lehet valahogy csinálni kis segítséggel neckbandesre, nem? A pálcika végén még van annyi hely, hogy egy kábelszerűséggel össze lehessen kötni őket. Mert így akkor bővülne a lehetőség.)
-
emiki6
veterán
Tidal-on milyen audio minőség elegendő LE audio esetén? Jó eséllyel azon fogom használni ldac és aac helyett, hogy gamingnél ne legyen késleltetés (és mert nem vagyok hajlandó újrapárosítani, hogy váltogassak ldac és le között).
Low 320 kbps vagy high setting?mcs: "de az elhaladó kocsik suhogásának csillapítása bajos."
Na akkor kiderült mit jelent, hogy szellős a hangja. -
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #17943 üzenetére
Fene tudja, a Lypertek pl kifejezetten kényelmes volt (jóval kényelmesebb, mint eddig bármelyik tws-em) és a kialakítása lehetővé tette masszívabb szivacsot is rátenni (nem olyan, mint a Samsung, meg a Sony, hogy kb 1 mm-es peremre ül fel a harang).
Abban az ANC is jobban működne, más kérdés, hogy nem volt sem ANC, sem áteresztés és a basszussal nem tudtam mit kezdeni, az nagyon sok maradt, itthon még okés volt, de tömegközeledésen nem szeretem a basshead cuccokat.
-
emiki6
veterán
válasz
stellaz #17939 üzenetére
Szempont szerintem a kényelem, a praktikusság és a tartósság is. A kényelmetlenség és az izoláció általában korrelál. Ami jobban zár az (általában) jobban nyom, macerásabb a behejezés és sokszor nehéz jól behelyezni is. A hab sérülékenyebb és jobban koszolódik. Stb.
A nem záró begoldások szerintem kifejezetten érdekesek és relevánsak, pont a praktikusságuk miatt. Ott a hangminőség v az anc kevésbé szempont, mint az egyszerűség. Hasonló a flathead earbud vonalhoz, csak még szivaccsal sem kell foglalkozni (airpods, linkbuds).
Meg ugye ahogy az izoláció passzív zajszűrés, úgy az izolálatlanság passzív transzparencia.
-
Clay
senior tag
válasz
trialboj #17940 üzenetére
Az Anker Soundcore Liberty 4NC szintén érintő gombos, de lehet kesztyűben kezelni. A hangja parádés, tud áteresztő módot, én mindig így használtam, mert nem akartam a környezeti hangokat kizárni, nincs a környezetemben folyamatosan zúgó gép. Bringázáshoz is használtam. Viszont nem túl stabil, állandóan igazgattam, mert olyan érzés volt mintha mindjárt kibillenne a fülemből, ennek ellenére egyszer sem esett ki, csak olyan furcsa érzés. Pálcikás kivitelű és elég nagy, a bringás sisak pántja állandóan piszkálta.
-
trialboj
őstag
Üdv, kellene egy új fülhallgató ezt találtam anker soundcore r50i viszont azt látom hogy már ez is, mint majdnem mindegyik érintő gombos, Nekem viszont bringázás közben kesztyűben kellene léptetni a számokat, ez gondolom ugyanúgy nem fog menni, mint ahogy a telefon is csak néha ismeri fel az ujjam.
Van ezzel tapasztalt másnak? Esetleg hasonló olcsóbb modell, ami gombos de azért valami ismert márka. Eddig jabra t75 volt, az tetszett
Nincs sok feltétel, legyen basszus, bírja vagy 5 órát, csatlakozzon könnyen és legyen stabil a kapcsolat, és a fizikai gomb hogy kesztyűben is lehessen léptetni. Illetve hogy mindkét füles működjön külön külön. 20k nál semmiképp nem költenek többet.
Köszi -
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #17938 üzenetére
Én egyáltalán nem értem ezeket a kis ANC-s bigyókat. Általában csinálnak egy gyakorlatilag passzívszűrés nélküli (de legalábbis a lehető legbénábban megoldott) cuccot, hogy majd ANC-vel megoldjuk, miközben van áteresztó funkció is. Ha van jó áteresztés, akkor miért nem célravezetőbb ANC helyett nagyon jó passzív szűréssel dolgozni? Sokkal precízebben lehetne szabályozni is.
Valami ilyen kéne, csak ami tud zenét lejátszani is, nem csak átereszteni a zenét:
-
emiki6
veterán
Nyomatom a technixet koncerten. A mélyet brutálisan kiszedi, nagyon fura, hogy érzed a mélyet, de nem hallod. A magasat nem vágja le, azt tudtuk, ami nem feltétlen baj amúgy, mert a mély és közép a passzív hangszigetelésen átszűrődő hang oroszlánrésze. Hallásvédelmi eszköznek is teljesen jó.
-
emiki6
veterán
válasz
Pierre75 #17934 üzenetére
Mert a légies az mi? Számomra az is értelmezhetetlen ilyen tekintetben.
Amúgy mit jelent a légies? Könnyed, könnyű, súlytalan, puha, szellős. A levegő könnyen irányt vált, cserébe nincsen húzása, ereje. Hogy ez zenei értelemben mit jelent, el nem tudom képzelni, pláne, hogy a zene is légnyomás által szállított.-NoVa-: Nézted, hogy mi van, ha XS tippel indítasz? Úgy folyamatosan léptet felfele, amíg nem lesz jó, egyéb esetben viszont hülye eredmények jönnek ki.
Otthoni csendben nekem most ML ML lett a vége. -
stellaz
veterán
Az mitől van, hogy a Sony bal fülén időnként elkezd kissé süvíteni az ANC? Aztán van, hogy nem csinálja, de aztán megint belekezd. Ha megigazítom, van, hogy jobb lesz, de elég hektikus a dolog. Tegnap pl a jobb fülét sikerült úgy berakni a fülembe, hogy egész patentül szigetelt az ANC.
-
emiki6
veterán
Bal fülembe legnagyobbat, jobbba a második legnagyobbat tettem, az tűnt stabilnak és jól zárónak, de majd még kísérletezek vele, ha lesz idő és hajlandósság.
10+ éve fejhallgatózok, sok legelterjettem jellemző számomra értelmezhetetlen vagy nem lényeges. A szellősség semtom mi kéne legyen, nem tapasztaltam még életemben szellős hangzást, csak hogy a szél süvít.
-
emiki6
veterán
Laza U benyomást kelt. Szubmély és "tető"magas kiemelést érzek, a közép enyhe háttérbeszorultsága is feltűnt. Testes világos hang jut eszembe róla. A magaskiemelés a részletezés mellett zajos hatást is kelt, mert a tranzisztorzajra emlékeztet, a szisztergő zajra jellemző frekiket emeli.
Persze ezt ne vegyétek elemzésnek, csak laikus elményértelmezés.
Persze ha bejáratástól ez finomodik, akkor lehet nem lesz eq-ra szükségem hosszútávon.
-
mcs
veterán
válasz
emiki6 #17922 üzenetére
Szerintem a 8k-n is finomíts. Egyszerűen a legmagasabb freki tartományra lehetsz érzékeny. Nálam a 2-5 Khz a kritikus rész, amiben gyárilag visszafogott a kalibrációja, és ezért nem fáraszt a legkevésbé sem. Amúgy zajszűrés nélkül nem inkább melegebb tónusúnak érzed a hangzást?
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17918 üzenetére
Egyelőre levettem a saját appjában 12k-ból 5 dB-t, így már nem olyan vagdosós.
347 Midnight Demons-ban pl van pár magas hang (elvileg 12k környéke) ami stock-on, ezen majdnem hallgathatatlan, de mindenképp fárasztó és zavaró.A sub bass mondjuk beüt, a quad nem tud ennyit.
mcs: Csak azt néztem, hogy ez független a codectől. Zajszűrés nélkül hallgatva tűnt fel, hogy zavar, de zajszűrés mellett is soknak találtam a magasat
-
stellaz
veterán
mst nézem a Hifiman Svanar wireless fülesét és azt írja, hogy R2R ladder dac van benne.
Ennek vajon van értelme ebben a formában?
-
-NoVa-
addikt
válasz
Mauzes #17919 üzenetére
Nem, járatással némi mechanikai rendeződés lesz főleg a driver perem anyagában, amitől egyenletesebben mozog, kevésbé torzul, és ez utóbbi a lényeg. A torzítás teszi zavaróvá ezeket az emeléseket (azaz minden mást is, de a kiemeléseken lesz szembetűnő), maga az emelés kitisztulva már csak karakter, ízesítés, nem hiba.
-
emiki6
veterán
2 hét alatt, mióta bekérdeztem jól lecsökkent a webshopok száma ami árulja az AZ100-at és az ára is meglepően felment. Alzánál pl ~103-ra emlékszem, most 120.
Mondjuk az is látszik, hogy alzánál fekete új nincs raktáron, felbontott meg több, mint 5. Jó sokat visszaküldhettek, miközben a készletet a legtöbb helyen kiárulták. -
motown5l
senior tag
válasz
blueye #17906 üzenetére
a YouTube n van video róla. könnyen szét pattant, de a szallag kábelt nem sikerült sérülés nélkül kihuzni. pedig még van hozzá minden eszközöm már a javitashoz.!. így a kukába végezte... jobban szerettem a a 4 et, mint az 5 öt.. nekem jobban tetszett a hangminoseg. hát így marad az 5..
-
stellaz
veterán
Sony Linkbuds Fit: mivel a kutya sem akarta megvenni félár alatt sem, így végül befogtam.használatra. Ha kicsit eltörlöm használat előtt, akkor egész tűrhetően bennmarad a jobb fülemben is.
Az ANC nem annyira meggyőző teljesítménye mellett a mikrofonja.viszont bazi jó. Kiszűri a komplett nagykőrutat, villamossal, csúcsforgalommal együtt,. metrón is elég halkan beszélni vele, teljesen jól hallanak. -
pruzsi
őstag
Sony még belefér a keretbe 16 ezer a legolcsóbban jelenleg
-
-igu-
veterán
válasz
pruzsi #17907 üzenetére
Leteznek kifejezetten alvashoz tervezett fulesek (sleep buds), de azok boven kilognak a keretedbol
Ezek joval komfortosabbak (kisebbek es laposabbak) a normal fuldugoknal, nem zavarnak be az ejszakai pihenesbe.
Ozlo es Bose gyart ilyet peldaul, sajat app is van hozzajuk, mindenfele hangokkal betarazva akar egesz ejszakara, nem csak elalvashoz.
-
pruzsi
őstag
Sziasztok.
Szeretnék egy vezeték nélküli fülhallgatót venni max 15 ezer Ft ig mennek el, valószínű csak egy fülben lenne meló közben vagy alváshoz mindkettőben , megnyugtató madár hangokat/ természet hangajaihoz kellene csak, 24 órát ha kibír az jó lenne legalább
Pl [link]
Android telefonhoz. Sajnos sok a feszültség mostanában és ezt tanácsolták hogy próbáljam ki.
Sose volt ilyenem így 0 tapasztalat , gyerek korban a retro vezetékes kerek volt csak.
Köszönöm :)Update : mivel először sikerült rossz topikba írni , nézelődten [kép] barátinak tunik , vagy van olcsóbb erre a célra ?
-
janeszgol
félisten
Hali!
Egy fülhallgatót szeretnék venni, ami 15 ezernél nem drágább és a környezetem nem hallja a zenét, amit hallgatok. Nem kell drágább, mert nem otthonra kell és ha elhagyom, akkor ne sajnáljam annyira.
Az olcsó Xiaomik kieresztik a hangot?Utálom az agyba dugósakat, de ajánlhattok olyat is, mert egyhuzamban nem fogom hasznalni 1-2 oranal tovabb. Annyit meg kibirok.
Koszi!
-
-igu-
veterán
válasz
TheZukker #16582 üzenetére
"bedarálta az idő a Lypertek Tevim"
Magam is hasonlokeppen jartam: kozel 5 ev utan a Tevi ugy dontott, hogy nem veszi fel a toltest a dobozbol. Ez nagyjabol arra az idore esett, amikor irtad a fenti kommentedet. A gyarto oldalan Black Friday akcioban vettem vegul egy par Z3-at tolto nelkul, csak ugy magaban, viszont kaptam melle egy ajandek Qi toltopadot. Tettem meg a kosarba egy zold Z3-at (szinten nyomott aron) a paromnak, aki erosen irigykedett addigra
Meg is erkezett hamar minden, viszont...
- a regi Tevi ugy dontott, hogy megtaltosodik, semmi baja azota se, igy az uj Z3 azota is a fiokban hever,
- a QI toltopad termeszetesen nem tud mit kezdeni a regi Tevi dobozzal, igy akkor azota is a fiokban hever,
- a parom az uj munkahelyen kapott nehany eszkozt a home office-hoz, tobbek kozt egy Sennheiser Momentum TW 4-et, igy akkor a szamara rendelt zold Z3 azota is a fiokban hever.Azt hiszem, a jovoben mar nincs sok ertelme masik eszkozt valasztanom, a rendelkezesre allo Tevi/Z3 keszletem mar kitart a sirig...
-
queens
tag
Sziasztok!
Huawei füles+ iphone kombónál milyen funkciók lehetnek kevésbé jól működőek?
Ha van andriod teló is, akkor azzal lehet állítani a fülhallgatót, hogy az iphone-nal is érvényesek legyenek a beállítások?
Új hozzászólás Aktív témák
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest