- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
BullZeye #21098 üzenetére
Ezert kell moge szolgaltato, ami nem te vagy. smtp2go peldaul ingyenes bizonyos limitig. Vagy fizetsz valakinek erte (mxroute vagy akarmi mas smtp szolgaltato).
szerk: a problema nem azzal van, hogy tecnikailag nehez barhol is felloni egy smtp szervert. A problema az, hogy ha fellotted, es azon keresztul kuldozgetsz leveleket, az masok elfogadjak.
-
BullZeye
veterán
válasz
devast #21095 üzenetére
Köszi a helyreigazítást, utánanézek ezeknek és keresek egy videót ami alapján beállítom
És ezzel az SMTP megoldással tudsz bárkinek gmailből küldeni levelet? Mert végső soron ez lenne a cél, hogy meglévő email címemről tudjak küldeni csak aliasként lehessen kiválasztani az új domaint gmailben. SES-nél pont ez a baj, hogy ott csak annak tudok küldeni, akit előzőleg hozzáadtam -
devast
addikt
válasz
BullZeye #21094 üzenetére
A basic probléma az, hogy aki ért hozzá az meg azért pont nem csinálja mert tisztában van vele, hogy milyen/mennyi nyűggel jár az egész. És akkor is sz*r lesz valószínűleg, értem ezt úgy, hogy random fogják a küldött leveleidet spamnak nézni, de a te mailboxodba majd dőlni fog idővel a spam.
Én saját domaint használok. Bejövő mx az a cloudflare, és onnan továbbítva van a gmail-emre (így bejövőt szűri a cf és a google). Kimenőnek meg fizetek mxroute nevű cégnek smpt-ért. Így sem megúszható, hogy értsél az egészhez (domain dolgok, spf, dkim, dmarc ésatöbbi). Sokáig ingyenes smtp2go-t használtam mxroute előtt, úgy "ingyen" volt az egész (havi 1000 napi 200 kimenő limit). Ez ilyen feles megoldás. De óva intek mindenkit (főleg aki nem ért hozzá), hogy mail szervert üzemeltessen a "családnak és barátoknak". -
BullZeye
veterán
Dehogy, csak mivel nem értek hozzá így értelemszerűen leegyszerűsítem mint az állat, mert hát mi ez, csak fogadás meg küldés mi baj lehet
Olyannyira, hogy azóta se sikerült megoldanom.Olyan szolgáltatót kerestem, ami megbízható és küldések száma után kell fizetnem, így adott volt AWS SES, de mint kiderült ott csak olyan emailre tudok küldeni (gmailben beállított aliasként) amit előzőleg engedélyeztem, ráadásul ami bucket-be érkezik majd lambda továbbítja az is elveszti, hogy ki küldi, sőt egy csatolmányként érkezik meg a mail.
Hozzáértés nélkül pedig csak azt látom, hogy szeretnék havonta 3 emailt fogadni, 2 havonta 1-et küldeni, és ezért nem szeretnék havonta több ezer forintot fizetni email címenként, főleg mert 2 gyerek még évek mire oda jutnak, hogy emailt küldenek.
-
adika4444
addikt
válasz
BullZeye #21084 üzenetére
Hali!
A saját domén jó ötlet, de kezelje inkább valami külső szolgáltató, pl. Google workspace, a saját üzemeltetés nem egyszerű.
Ha még is érdekel, akkor stalw.art, beállítani nem túl nehéz elsőre, inkább utána, ha elromlik valami (nem jönnek, nem mennek a levelek, spam-be mennek a levelek etc.).
Ja és mentés legyen mindig a levelekről.
-
PistiSan
addikt
válasz
Ha mindenképpen megcsinálod otthon, kell egy fix ip, iremail-t ajánlom, almalinux alatt használható ingyenesen. VM en futtatnám, nem a routeren.
A, PTR, MX, TXT-SPF, DKIM rekordok legyenek beállítva, akkor már komoly esély van rá, hogy a küldés és fogadás is gond nélkül menjen. -
BullZeye
veterán
válasz
E.Kaufmann #21085 üzenetére
Közben utánaolvastam picit jobban. A fő probléma, hogy többek között outlook bannol nagyon sok IP tartományt, úgyhogy csak remélni tudnám, hogy gmail és a többi nem tesz hasonlót (főleg spam szűrésre), úgyhogy marad valami gyári megoldás.
-
BullZeye
veterán
válasz
E.Kaufmann #21085 üzenetére
Van szerver, Proxmox fut rajta, van külön Docker LXC is, csak ugye ez már 4. réteg (router->proxmox->LXC->Mail container), és előtte bármi beszarik, akkor megszívtam.
Ezért tűnt elsőre átgondolatlanul OpenWRT az ideálisnak, hogy kiossza a leveleket.Első körben csak 4 emailt szeretnék kezeltetni vele, asszony és 2 gyerek, az egyik már tud olvasni...
Kollégám közben AWS-t javasolta, utána olvasok, nem bánnám, ha 100%-os lenne a levelezés, és nem az én ki szerveremre hagyatkozna minden
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Szerintem alapból nem jó ötlet a nulláról üzemelni egy e-mail szervert, OpenWRT alatt meg nem állnék neki, pláne azért nem, mert nem ártana egy SPAM szűrő sem.
Synology tud mail serverként üzemelni, vannak hozzá csomagok, azt nem tudom, hogy licencelés hogy van, hány felhasználó ingyenes és hasonló, meg azért a Synology felé is a bizalom kezd megingani, ki tudja, mi lesz fizetős és milyen lehetőségeket kapcsolnak le holnap.
Ugyanakkor pl VM meg Docker is elérhető Synology alá, arra meg lehetne akár egy NethServert-t pakolni. Igaz nekem csak a 7-essel van tapasztalatom, de az volt az egyik legstabilabb OOB leveleezőszerver disztró sokáig, amivel találkoztam, mint tartalék levelezőrendszer futott. a bejövő levelek alapból ketté lettek dobálva a többi részét meg x időközöünként IMAP szinkronizációval hoztam közös nevezőre.Volt még egy olyan Java-s cucc, ami egy ideig mint külső levélszemétszűrő dolgozott (de annál sokkal több) egy régi levelezőrendszerhez, de közben fizetős lett 5 felhasználó felett, ugyanakkor egy atomstabil cucc a Java ellenére (vagy pont ezért
) [link]
-
BullZeye
veterán
Meguntam, hogy 10 éves gmail címet kell megadnom mindenhol, és hogy a saját nevemre esélytelen egy normális gmail cím a telítettség miatt.
1) Vennék egy domaint, ami jó lenne az egész családnak.
2) OpenWRT kvázi az első és legstabilabb része a hálózatnak, így adja magát, hogy megoldható E, hogy OpenWRT-n legyen a mail server?
3) Nem kell webkliens, szeretném Gmail-t használni továbbra is mint felület, és onnan küldeni és fogadni a leveleket.
4) És míg ezt leírtam jutott eszembe, hogy azért az emberenként simán több 100MB adatot jelent, amit OpenWRT nem tud kezelni, de helyi hálózaton van Synology ami SMB és NFS elérhető.Nagyon rossz gondolat OpenWRT mint mailserver? Napi 1-2 levélről lenne szó 4 felhasználónak.
Router jelenleg Dynalink DL-WRX36 -
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_ #21081 üzenetére
De, ha már úgyis forrásból fordítod az OpenWrt-t, akkor miért nem fordítod le a luci-app-3ginfo-lite-ot is és lenne ipk-d (vagy rögtön benne a firmware file-ban), miért akarod azt mindenáron release-ból feltenni? Hiszen rendelkezésre áll annak is a forrása... Még a mikéntje is le van írva a readme-ben az User Compilation szekcióban.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xabolcs #21073 üzenetére
Köszi a helyreigazítást. Én még 23.05.5-ön vagyok.
Csak a doksi szerint a 24.10-be tervezték az átállást.
#21077 yodee_: ahogy xabolcs kolléga helyesbített, 24.10-nél végül nem vezették be az apk csomagmanager-t. Ha az kell neked, akkor snapshot-ot (trunk-ot) kell fordítanod.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #21067 üzenetére
Finomított verzió AX3200-ra a mesh gombos led ki/bekapcs sctiptemből(az előző verziónál a ledek bekapcsolása után nem állt vissza a luciban az internet ledre beállított trigger):
/etc/hotplug.d/button/99-mesh-toggle-led
#!/bin/sh
[ "$BUTTON" = "BTN_9" ] || exit 0
POWER_LED="/sys/class/leds/blue:power/brightness"
NET_LED="/sys/class/leds/blue:net/brightness"
POWER_STATE=$(cat "$POWER_LED")
NET_STATE=$(cat "$NET_LED")
if [ "$ACTION" = "pressed" ]; then
if [ "$POWER_STATE" = "1" ] || [ "$NET_STATE" = "1" ]; then
echo 0 > "$POWER_LED"
echo 0 > "$NET_LED"
else
/etc/init.d/led restart
fi
fi
-
xabolcs
őstag
válasz
yodee_ #21074 üzenetére
Ahhoz, hogy telepitheto csomagot tudjal forditani, ahhoz meg kell lenni a forrasnak is.
Ha megvan, akkor olvasd el pl. a Snapcast leirasat! -
yodee_
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem. Vagy Én vagyok totál analfabéta, vagy valami nem oké. Hogy az istenbe tudok .apk csomagokat telepíteni? Nem akar sehogy sem összejönni. Használok egy 3ginfo-lite programot az LTE modem figyelésére. A legújabb verzióból már nincs .ipk, csak .apk.
Próbáltam hozzáadni a srác saját repoját is de az meg nem megy valamiért. -
Archttila
veterán
válasz
E.Kaufmann #21068 üzenetére
Fel is pattant attended sysupgrade-el a flint2-re, minden OK
-
E.Kaufmann
veterán
Na, van már 24.10.2
- Kernel frissítgetések
- Új támogatott eszközök
- MTK esetén kilőtték az EEE-t, mert voltak vele gondok.
- Egyes QComm cuccokon nem müxik az 5GHz Wifi -
attilav2
őstag
Írattam a chatgpt-vel scriptet AX3000T-re és AX3200-ra a ledek mesh gombbal való ki/bekapcsolására.
AX3000T:
#!/bin/sh
LED_PATH="/sys/class/leds/blue:status/brightness"
CURRENT=$(cat $LED_PATH)
if [ "$ACTION" = "pressed" ]; then
if [ "$CURRENT" = "1" ]; then
echo "0" > $LED_PATH
else
echo "1" > $LED_PATH
fi
fi
AX3200:
#!/bin/sh
[ "$ACTION" = "pressed" ] || exit 0
LED1="/sys/class/leds/blue:power/brightness"
LED2="/sys/class/leds/blue:net/brightness"
CURRENT=$(cat "$LED1")
if [ "$CURRENT" = "1" ]; then
echo "0" > "$LED1"
echo "0" > "$LED2"
else
echo "1" > "$LED1"
echo "1" > "$LED2"
fi
A kmod-button-hotplug csomagot telepíteni kell a működés érdekében.
Felraktam a pastebin-re is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Gabor323 #21065 üzenetére
Vagy egyszerűen DHCP-re kell állítani a protokollt. Ebben az esetben minden információt (IP cím, gateway, DNS szerver) megkap az elsődleges eszköztől és biztos nem lesz IP cím ütközés sem. Persze ekkor az elsődleges eszköz felületén kell megnézni, hogy milyen IP címet kapott a router.
-
Gabor323
csendes tag
válasz
Gabor323 #21064 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást, hátha segít valakinek:
A lent leírt esetben a Network/Interfaces menüben a Protocol-t Static Addressre kell állítani, IPv4 address-nél egy, a hálózaton nem használt IP címet kell beállítani és ami fontos és én ezt hagytam ki: IPv4 gateway-hez be kell írni a DHCP router IP címét. Így már van internet és a TP -ink felülete is elérhető az IPv4 address-nél beírt IP címen.
-
Gabor323
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem az OpenWrt rendszerrel, egy TP-Link Wifi Extenderre (RE450 V3) raktam fel, mert a németországi Vodafone-tól kapott kábel routerem Wifi része állandóan lefagy. Úgyhogy a kábel routeremen letiltottam a Wifit és az egyik kábelen hozzákötöttem a TP link RE450 v3 extendert, ezzel akarom a Wifit a lakásban szolgáltatni. Mivel más is van a kábel routerre kábellel rákötve, így a DHCP a kábel routeren be van kapcsolva.
Szeretnék az Tp Link extenderre az OpenWrt alá egy reklámblokkolót is telepíteni.A problémám:
több eszköz is csatlakozik a Wifire a TP-Linken keresztül. Némelyik eszközön van internet, de nem tudok velük a TP Link kezelői felületére belépni (a 192.168.1.1 címet nem találja).
Más, ugyanúgy csatlakoztatott eszközökön pedig meg tudja nyitni a TP-Link kezelőfelületét, de nincsen internet sem az eszközön és a kezelőfelületen belül sem lehet letölteni a telepíthető szoftverek listáját.
(Laikusként azt gondolom hogy az egyik esetben a kábel router adja az IP címet, ilyenkor van internet, de nem elérhető a TP link, míg a másik esetben a TP link adja az IP címet, ilyenkor be lehet rá lépni, de nincs internet).Egy hete keresem az interneten hogy mit állítottam be rosszul, de nem találok semmi használható megoldást.
Tudna valaki segíteni, hogy hogyan állítsam be a TP Linket és a kábel routert, hogy internet is legyen és a TP Link kezelőfelületére is be tudjak lépni és Adblock csomagot tudjak telepíteni?
Gondolom nagyon amatőr kérdés, de sok óra keresés után sem találom a megoldást.
Előre is köszönöm, ha valaki segít nekem.
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A LAN interface-t átállíthatod DHCP protokollra, így az első routeredtől fog IP címet kérni. Persze ekkor a router IP címét az első routereden kell megnézni.
A másik lehetőséged az, hogy a LAN interface IP címét módosítod az első router IP tartományába esőre, DNS-nek és gateway-nak pedig beállítod az első router IP címét (ha van rajta DNS szerver, ha nincs, akkor DNS-nek állítsd be a szolgáltatóit, vagy a google DNS szervereit: 8.8.8.8, 8.8.4.4).
Sőt, a WAN portot is átrakhatod a LAN interface-hoz és akkor egy 5 portos manage-elhető switch-ed lesz. -
Meddu
tag
Sziasztok! Segitségre lenne szükségem.Tp-link routeremen van az openwrt 24.10.0 Ha LAN-ba dugom a hállózati kábelt akkor nem frissiti le a csomaglistát ha a WAN portba teszem akkor lekéri. De a lanban müködik minden más, dinamikusDNS ezen az eszközön ki van kapcsolva.Mit kellene beállitani hogy menjen minden oda vissza
-
-
attilav2
őstag
válasz
Doky1988 #21000 üzenetére
Milyen szövegszerkesztővel hoztad létre ledoff.sh-t ?
Windows alatt szerkesztetted meg és utána feltöltötted a routerre ?
Lehet hogy a windows/linux-unix sorvége kód különbség miatt nem működik a script, ez csak tipp, ebbe az irányba nézelődnék.
Én a led kikapcsoló scriptet a routeren csináltam meg vi-jal, ha neked a vi nem jön be akkor ha van elég tárhely a routeren rakd fel a nano-t és csináld meg azzal.
Vagy ha windowson csinálnád meg a scriptet akkor használd pl ezt a szövegszerkesztőt és unixos formában mentsd a fájlt.
Látom közbe megoldottad, a sorvége formátumkülönbségre figyelni kell, legegyszerűbb a routeren megcsinálni a scriptet (ha csak egy rövid scriptről van szó). -
-
-
.-..-.
tag
Ez csak egy pelda volt.
Amugy eppen passzolni akarom a mobil appot es van egy github project sajat wifi/bt modullal (esp32) a klimahoz, amit majd nagyon raeros idomben megcsinalok.
A lenyeg, hogy akkor a DMZ kicsit hasonlo, mint anno az Asus routeremben volt a vendeg halozat. Netet kap, de helyi halot nem. -
válasz
.-..-. #21044 üzenetére
Így. Legalábbis jobban jársz, mint ha egy háló van mindennek.
Bár, én inkább a mobilapp miatt aggódnék.(Itthon a Facebook Marketplace miatt tartott telefon is ment a "DMZ"-be. Igazából nekem ez nem egy szó szerinti DMZ, csak egy szegregált tűzfalzóna. A DMZ-nek vannak olyan sajátosságai, hogy a belső és a külső hálózat között helyezkedik el, és mindkettőből elérhető, amit én csináltam, az egy sima leválasztott rész, kintről pl. nem érhető el semmi benne. Klasszikusan DMZ-be pl. Internet felől elérhető szerverek szoktak menni.)
-
-
-
Geth
veterán
Csak a belső DNS szervereden csináld meg a CNAME rekordokat.
Példa:
xy.duckdns.org publikus DNS bejegyzésemet a DDNS frissítgeti.
A belső DNS szerveremen van egy CNAME rekord, ahol az xy.duckdns.org a bimbam.akarmi.home.arpa belső címre mutat.
Ugyanazt az xy.duckdns.org címet használom kívülről és a belső hálón is, csak kívül a WAN felől jön majd be a kérés (hiszen az van bejegyezve a DDNS miatt), belül viszont a belső DNS szerver a belső IP címre oldja fel. -
-
-
válasz
.-..-. #21032 üzenetére
A forward egy portot beküld a hálózatodon egy gépre. A DMZ egy tűzfalzóna, amiben vannak gépk (IP címek), amik elérhetnek/nem érhetnek el más tartományokat. DMZ általában olyan, hogy elérhető WAN és LAN felől is, de a DMZ-ből max. ha a net felé (WAN felé) tudsz kimenni, a LAN felé nem.
-
.-..-.
tag
Pontosan mi a különbség a PortForward és a DMZ között?
Nem teljesen világos. -
Hello,
Olyan gondom lenne még, hogy a DMZ-ben levő némely gépnek el kéne érnie pl. a homeszervert (pl. az egyik tabletemen teljesen up to date Linux van, de mivel a fifi modul régi, csak a DMZ-s wifire tud csatlakozni). Ezeket külön átengedem a tűzfalon, de a homeszerveren futó Nextcloudhoz kéne, hogy a publikus DNS címével hívjam meg, az viszont nem működik DMZ-ből.
Tehát van a ******.no-ip.org, LAN-ról megy, kintről megy, de DMZ-ből nemDMZ-ből a belsőIP-vel elérem, ha átengedem a tűzfalon, de DMZ-ből se a publikus IP-n, se a publikus DNS-en nem. Mit tudok ezzel csinálni, hogy menjen a publikus DNS név...?
DMZ-WAN accept accept van, de az intra zone forward reject, ez lehet a gondja?
Köszi
,
-
-
Geth
veterán
Én úgy tudtam, hogy a WPA3-nak feltétele a 802.11w. Szerintem az Optional beállítással is mennie kellene, de csak-WPA3 esetén "tisztább" is, ha kötelezőre van állítva (ebből következik, hogy WPA3+2 esetén pedig jobb az Optional).
No mindegy, a lényeg hogy működik. Igazából csak azért jegyeztem meg, hogy másnak ne tűnjön úgy, hogy önmagában a win-nel lenne valami probléma ennek kapcsán.
-
-
-
PBA
aktív tag
Diginél ha nem szabályosan csatlakozol le, hanem tápelvétellel vagy más féltégla módon, akkor 10-15 percig nem enged visszacsatlakozni, ez normális jelenség, nem a routered hibája. Szóval érdemes várni negyed órát és aztán visszaadni a tápot, meglátod rögtön fel fog csatlakozni.
-
Miután végre sikerült leválasztani az outdated és nem biztonságos eszközeim hálóját, áttoltam azt a wifit, amin a normál eszközök vannak, WPA3-ra. (Ez volt az egyik cél, hogy a leválasztott hálón marad a wifi WPA2, a többi, ami tud, menjen 3-on.)
Mi nem tud csatlakozni? A két céges Windowsos gép. Minden más Android (ami ismeri a WPA3-t, mert van pár olyan régi, ami nem), Apple, vagy Linux rendben felmegy rá.
Van valami ismert beállítás, amivel a Windowsok is tudnak csatlakozni? Az enyém még örült is neki, hogy WPA3 lett a hálózat, de csatlakozni, azt nem tud -
Headless
őstag
válasz
Doky1988 #21000 üzenetére
egyrészt root-ként vagy belépve, látszódik, mivel # van a host név után.
sudo parancsod nincs a routeren, de rootként nem is kell magasabb jog.
a parancsaid azért nem mennek mert nem létező fájlokat próbálsz létrehozni ami a sys device-on nem így működik. meg kéne a találnod a konkrét led neveket.
#led nevek
ls /sys/class/leds/*/brightness
#minden off
echo 0 >/sys/class/leds/*/brightness#minden on
echo 1 >/sys/class/leds/*/brightness
de szerintem ezekkel kapcsolva a fényerőket a triggerek megváltoztathatják még. Így nem lesz végtelenségig sötét szerintem. -
-
mexel
veterán
Most új táp és megy. Igaz tegnap a régivel is ment
-
mexel
veterán
Pontosabban a wifi megy. Csatlakozni a digihez nem akar, csak ha a digis routert is újraindítom.
más kérdés: a gépneveket meg lehet változtatni a mac címhez rendelve úgy hogy nem kapnak fix IP-t? Csak mert van pár okoseszköz amiknek nincs neve, csak wlan0-nak látja a router, és ha több is csatlakozik egy kérdőjellel jelöli őket. Szeretném tudni melyik melyik éppen. Mac alapján ha átnevezem az aktív dhcp bérleteknél úgy hogy nem kapnak fix IP-rt ez megoldás?
-
mexel
veterán
Visszaraktam egy mentést amiben minden alapon van kb csak a felhasználói adatok vannak meg, azzal megy.
-
mexel
veterán
válasz
vargalex #21015 üzenetére
Nem, az ugyanúgy van. Ráadásul egy újraindításnál nem csatlakozik a digihez ppoe-n. Kb 10 x kell indítani.
Ezek kellenek még vajon?
LCP echo failure threshold: 80
LCP echo interval: 20Most csatlakozott, de egyszerűen nem oszt ki IP-t a wifin. most a gépnevek sem látszanak sehol. Alapból semmit nem állítottam el, minden indításkor random mást csinál. Most gyorsan tápot cseréltem a routeren
-
-
mexel
veterán
Valami nem kerek nálam. Eddig minden jól ment, most megváltoztattam 20-ról 25-re a dhcp limitet és azóta nincs internet a wifiken. A vezetéken rálógatott pc-n van net, a wifiken semmi. csatlakoznak az eszközök, kapnak IP-t csak netet nbem. Ez mitől lehet?
kezdem már unni hogy pár hete a wifivel szívok.Szerk: illetve már ip-t sem oszt.
Lehet hogy a router halt meg?
-
-
mexel
veterán
Még egy kérdés:
Azt vettem észre hog újraindításkor nem aka csatlakozni a digihez.
Valaki ezt kérdezte régebben, idézem:
"Digi esetén ax3200-nál továbbra is ajánlottak ezek a pppoe beállítások ?
LCP echo failure threshold: 80
LCP echo interval: 20"beállítottam, most csatlakozott. Ez véletlen vagy valóban kell még?
-
mexel
veterán
válasz
vargalex #21009 üzenetére
Á valóban, ezt elnéztem
Köszönöm!
Hogyan tudom és inkább mire frissíteni ilyen régi vasnál, wdr3600-nál amiben elérhető az offload?
Lesz értelme?Mi az az olcsó wifis router amin már jól fut olyan openwrt ami tudja ezt és nem fekszik meg akár 30 wifi kiszolgálásától sem? ( tudom ez nem ennek a topiknak a témája, de szeretnék openwrt-t használni - akár olyan eszközzel ami kezel pl 2 db 1tb-os ssd-t is akár torrenttel)
Szerk: közben ahogy olvasgatom ezen a régi 3600-ason nem nagyon tud senki 400Mbps-nél nagyobb sebességet elérni semmilyen openwrt-vel, így valószínűleg marad ez.
A wifi stabilitás most fontosabb mint a madzagos sávszél, azt úgysem nagyon használom.
Legalábbi remélem stabilabb lesz a wifi mint a gyári fw-vel, az már használhatatlan volt -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Tehát akkor a felületen korlátnak 20-at adtál meg? Mert ott ugye OpenWrt esetén nem az utolsó IP címet adod meg, hanem a limitet.
A címkézésnek akkor van értelme, ha egy port több VLAN-ban is benne van. Jellemzően ilyen a CPU. Ekkor minden csomag el lesz látva egy címkével, ami azonosítja, hogy éppen melyik VLAN-hoz tartozik. Lényegében így fogja tudni a rendszer, hogy melyik irányból esett be/merre kell tovább küldeni.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Abban a buildben még nincs sw offload, így a CPU ennyit bír (igaz, akkor még nem is igen volt igény többre). Meg lehet próbálni egy frissebb OpenWrt-t, ahol már elérhető az offload. Persze az kérdés, hogy mennyit fog tudni. Ugye gyári firmware alatt van HW NAT, ami OpenWrt esetén Mediatek, illetve Ramips/mt7621 vonalon érhető el.
-
Joe123
senior tag
Csak egy kis info, hátha később segít másnak, ha rátalál. Vettem egy Cudy WR3000S-t, amin openwrt alól lehet a LED-eket vezérelni. Azonban jelenleg (24.10.1) nem mindet. A LAN1-LAN4 LED-eket nem lehet elérni, én meg az összeset le akartam kapcsolni. A megoldás, hogy fel kell tenni az mdio-tools csomagot és a System / Startup / Local startupnál az exit 0 sor elé be kell szúrni ezt:
mdio mt7530-0 0:0x1f raw 0x21 0x0008
A többi LED vezérelhető a System / LED config alól.
-
mexel
veterán
lenne még egy kérdésem. DHCP-nél megadtam hogy a kezdő IP 100 az utolsó 120 legyen, de mégis kioszt 161, 175 stb IP-ket.
Ezt a LAN DHCP kiszolgáló résznél adom meg.
Kellene még valamit állítanom?Még egy kérdés:
A hálózaton belül a kapcsolóknál a címkézés mit jelent pontosan? -
Doky1988
senior tag
/ Előző kommentem törölje már légyszi moderátor, vagy admin, nem tudom átírni. Meg ezt a sort légyszi ha az előző kommentem törölte. /
LED-ek kikapcsolása AX3600 (OpenWRT)
ledoff-openwrt-ax3600.sh:
# Vilagito LEDek kikapcsolasa AX3600 (OpenWRT)
# Kek LEDek /Elol/ (AioT, Network, System)
echo "0" > /sys/class/leds/blue:aiot/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:network/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/blue:system/brightness
# Zold LEDek /Hatul/ (WAN, LAN1, LAN2, LAN3)
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:01:green:wan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:02:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:03:green:lan/brightness
echo "0" > /sys/class/leds/90000.mdio-1:04:green:lan/brightness
vagy ha valakinek kell fájlba, ami tuti müxik, kiraktam webemre: [Letöltés]
Letöltött fájlt, másold fel a router root könyvtárába (SCP, vagy lewgeteled), majd chmod +x ledoff-openwrt-ax3600.sh aztán LuCi -ba Rendszer/Ütemzett feladatok -nál add hozzá:
00 20 * * * /root/ledoff-openwrt-ax3600.sh
00 8 * * * /etc/init.d/led start
Majd Mentés, és készen is van. crontab rész: este 20:00-kor kikapcsolja a LED-et, reggel 8:00-kor meg vissza.
A megoldás természetesen TESZTELVE lett!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Régi TP-Link WDR3600 routerem nagyon dobálta a wifit ezért feltettem az Openwrt-t ( OpenWrt - vargalex build ver. 1.1.7)
Be is állítgattam az alapokat emi nekem kellene, de emlékeim szerint régen ezt már raktam fel de azért szedtem le mert nem tudta kipörgetni a gigás netet.
most ismét sajnos azt látom hogy csak 250Mbps fel és 250Mbps le stabilan a net.
nem lehet állítani valamit rajta? Olyan mintha lekorlátozná.
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- XPEnology
- Sorozatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest