- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balintbaba
üzenetére
Vedd meg, király lesz!
Megérdemled, sokkal jobban fogsz suhanni
Mérettel kapcsolatban meg szerintem nézd meg a jelenlegi bringád vízszintes felsőcső-hosszát, és keress a Radonnál hasonlót. Plusz, kérdezd meg őket, melyiket javasolják.
Roland861010: Canyonnál meg 70€ a szállítás, ebből 20€ a doboz. A 300k-s, 28 kilós pedeleced ér úgy 150 ezret, persze, hogy "ingyen" szállítják.
-
Roland861010
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ne viccelj már velem.
Nem egy külföldi oldalról rendeltem sőt ha lengyel raktárból rendelnék bizonyos oldalról pedelecet ami nem érdekel teljesen ingyenes a szállítása és ugyan úgy 300k az ára és csak a bringa 28kg.. -
Piftuka
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"Piftuka...szerviz, vagy/és csere.🤔"
Az egész villa, vagy "csak" a zár az, ami javítandó? És milyen összegre számíthatok?Valamint tudtok megbízható kerékpárszervizt Székesfehérváron?
-
parandroid
félisten
válasz
Roland861010
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy mekkora egy bicikli?
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
https://www.rosebikes.hu/-t nézd, korábban én is linkeltem.
-
Roland861010
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez a rose Store egy rakás kaki már bocs.
Kambodzsába is szállít de Magyarországra nem... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
Kérni annyit kérnek amennyit akarnak, ahogy írtam, szerintem 200 körül megéri ha tényleg újszerű...többet már biztos nem, hiszen annyiért már van Rose Count Solo 1 is ami bár alacsonyabb felszereltségű, de már modernebb. [link]
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balintbaba
üzenetére
XC500-ad van? Mert az egyáltalán nem rossz bringa. Viszont ha tényleg cross country kell, akkor ez a Radon nem lesz jó, mert ez egy trail, már inkább lejtőn veretésre van kitalálva és túrázgatós tempóra, nem cross country féle teljesítményorientált tekerésre. Ha ez nem gond és pont erre van szükséged, akkor nagyon jó vétel.
-
Roland861010
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Megtaláltam a kerékpárt a jófogáson ..ugyan az szöveg a hirdetésben mint a faces .
Csak jófogáson 290-be tartják...
Mi lehet akkor így a valós ára?
Mitől függ hogy Fox vagy Manitou Marvel az első villa? -
-
gordonfreemN
addikt
Rövidebbre kellett vágnoma tavaly vásárolt br-m675 hátsó fékcsövét.
Eszerint csináltam és a limkelt időponttól mondja a fekfolyadékot átnyomjuk a rendszeren alulról, kocogtatás lentről felfelé mindenhol, ujabb olaj alulról felfelé nyomás a fecskendőből és amikor már nem buborekozik akkor lent a töltöcsap elzár, fent a fékkarról a tartály eltömít és levesz, lehet lezárni a csavarral a fékrendszert a fekkaron.
Kérdésem: ez a rész itt ennyi? Nem kell a fékkart huzogatni, hogy a betétek helyére tett sárga betétnek feszüljenek a dugattyúk? -
-
flash-
veterán
Az miért lehet hogy országútin nem az ülőcsontomon ülök, nem azt eri e legjobban a terheles, hanem a gátizmon
Nem is ertem elorehajolt pozban hogy tudna az ulocsont viselni a tamasztast, nekem az meg hood fogasnal is kb a levegőbe van, pedig mar kozelebb nem tudom hozni a nyerget,spacerből is csak egy van kiszedve. Rovid orru nyereg talan a megoldas? Vagy ez akkor vam ha nem eleg szeles? -
Ringman
félisten
válasz
Fall-N
üzenetére
Mo-n vicc árak vannak, kevesebb 500€-ért láttam talán a napokban vmelyik német webshopban.
-
Ringman
félisten
válasz
dom1n0
üzenetére
karbonnál a layup kérdése, hogy mennyire merev.
decás nem lenne rossz, de 470-ért gyorszár és mecha fékkarok?
na meg 650b-s keréknél: "A pár súlya (fogaskeréksor és gyorszár nélkül): 2,15 kg'szerk:
Maximum 700x42c vagy 650-47-es gumiköpennyel kompatibilisez gravelnél 2024-ben elég sovány.
-
-=RelakS=-
veterán
-
Sleek
senior tag
Mondjuk ez a szín is tetszik . 650ezer igaz "csak" tiagra.
-
Fall-N
veterán
válasz
Because
üzenetére
Nem baj, ideiglenesen jó lesz, hogy erre egyelőre nem kell költeni. Később kap egy normális középrészt.
Ma egy csomó vackot vettem az asszony biciklijére ami nem volt itthon. A helyi boltban kaptam félár alatt az MT200-hoz 2 méter fékcsövet (BBB) (2ezer Ft volt, a neten métere drágább). Sajnos túl rövid a gyári a női váz girbegurba elvezetéséhez. A vázról tegnap és ma is szedem le a festéket, utána kap egy kádas fürdőt és lefestem 2K autófestékkel.
Közben nekem is megjöttek az alkatrészek, vázcsere lesz újra, nagyobbra (jövő héten jön meg), ami már nem 26"-os lesz. Sárgának sárga marad, de "elavult" marad abból a szempontból, hogy non-boost és nem átütős. Viszont ez 700C-s sportos cross trekking váz (papíron), gyakorlatilag meg ugyanaz, mint az MTB váz miliméterre. A 27,5" x 2,0" gumim az pont megfelel a 28" x 37C-nek, ami a gyári kerékmérete. Rendeltem hozzá Funn Descent ZS 44/28.6 felső- és ZS 44/30-as ipari csapágyas kormánycsapágyat (azaz 1 1/8"), az XLC tartalékba lesz. Jött mellé egy narancs FUNN Stryge 60 mm +/-7°-os stucni, ami lefelé lesz fordítva szigorúan. Rövidebb stucni kell a mostani helyett, mert a váz +5 centivel hosszabb felsőcsövű, ami kell is. A villából még vágnom is kell, mert az új váz homlokcsöve/nyakcsöve két centivel rövidebb (14 vs 12 cm).
Régi váz megy majd apróra, remélem nem a ruhás szekrényben fog lakni.
-
balintbaba
tag
Annyira megtetszett az elmúlt hetekben a montizás, hogy lehet én is váltanék a Rockriderről.
Az alapvető felhasználás továbbra is cross country maradna, viszont szeretnék kényelmesebben lefelé gurulni, ezért fully-kat nézegetek. Súly, kerekek nekem nem fontosak, nekem dropper kell és egy hátsó tag.
Radon Skeen Trail AL 7.0 a kiszemelt, amíg nem jött szembe, addig drágább kerékpárokat nézegettem (Scott Sparkok, Giant Trance X), de szerintem nekem elég lenne ez is.
Valaki kérem beszéljen le róla.
Illetve szerintetek melyik méretben lenne jó? 181 cm magas vagyok, átlépőmet sosem mértem, de szeretek sportosan ülni és viszonylag hosszúak a karjaim. A gyári XC500-as, 80mm-es stucnival rövid és úgy érzem túl magasan is van a kormány. -
Sleek
senior tag
válasz
nemeth989
üzenetére
Vese nélkül azért csak nem élhetek

Azért nem milliós tétel
igazából nagyon szeretem a Wilier Gtr-t, csak néha döngölt sóderes út is lenne tervben, vagy erdészeti műút . Oda meg sajnálom a 25mm es gumit. Ugye a tárcsa csak azért jött mert nem nagyon találtam 28mm szélesség felett felnifékes bringát országútiban. Azért jó lenne megállni 1500-1600 euró környékén. Persze ha van ilyen áron bringa. De nem gond a 2-3 éves használt sem. Fekete szín minél kevesebb legyen a bringában ez a kikötés
-
Piftuka
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A fotón látható típus:

-
Roland861010
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Most ezt nem értem.
Amit ajánlott Bullst 26-os.
Mindenki azt mondja az gyerek méret.Nem mondtam hogy nem jó a 29es csak azt hogy nekem nagynak tűnt amikor volt nálam egy pedelec aminek a váza L-es volt.
Ha meg lejebb állítottam a nyerget úgy ültem rajta mint egy óvodás. -
Piftuka
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"ilyeneket viszont nem csinálnék vele. [link]"
Nálam járt nemrég a cimborám, megnézte a bringámat, tekert vele az udvarban, majd megdöbbenésemre felrántotta az elejét, és "ugráltatta" az első kereket a térkövön. Miközben a Suntour villa lock-olt állapotban volt...
Előtte egy angström-öt sem mozdult a teleszkóp lockolt állapotban, most olyan, mintha nem is lenne lockol-va.

Előfordulhat, hogy a fenti műveletnek köszönhetően tönkrement a lock-zár a villán?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem vemhes, mert nehezen mozog és óriási, akkora, mint a sisakom.
-
jjeahh
nagyúr
Mai. Stravan van videócska is
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
Á, ennyit és így simán kibír ez is, sőt.
...ilyeneket viszont nem csinálnék vele. [link] -
Fall-N
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Én sem venném meg.
Sajnos az össztelós gépek avulnak el a leghamarabb. Ez meg már nagyon régimódi. Gondolom 26"-os is, azt sem vennék már. A régi Lefty szervize sem lehet olcsó.Roland861010: Mekkora méretű a váz? Nekem nagyon kicsinek tűnik. Ha nem vagy alacsony, akkor kérdezz rá.
-
parandroid
félisten
válasz
Roland861010
üzenetére
Azért, mert ők már használtak 29-est is. Te meg még nem, csak előre tudod, hogy az nem kell, meg miért szar.
p
-
Roland861010
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jó lépcső annyira nem fontos.
De egy patka ne legyen neki akadály meg ha kimegyek a kamaraerdőbe ne legyen gáz.. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Anno ugyanígy jártam a kilences XT sorral meg a KMC X9SL lánccal. Jó előre megvettem ( mondjuk a kilences XT sor eléggé hiánycikk volt, örültem, hogy találtam valahol ), aztán kitaláltam az 1x11-et, szal azok is csak a szekrényig jutottak
.#287345Roland861010 Oké, képről nem tudtam eldönteni. Ha jó a méret, vedd meg, a lépcsőt meg kerüld ki
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Roland861010
üzenetére
Nem...jjeahh szerinte meg igen.
...vagyis én nem lépcsőznék 100 kilósan vele, nem mintha nem bírná az alu meg azok a sárnehéz Alexrims felnik, hanem mert nem éppen arra való. Azért nézd át mert nem egy mai darab, pontosan 10 éves modell, én is 2015-ben vettem egy évvel korábbi modellként. Mondjuk, ha kifogástalan az állapot és max. 200-ért odaadja jó vásár lehet. -
Roland861010
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Arra amit írtam felhasználást akkor jó lehet ?
Árában van ? -
válasz
Roland861010
üzenetére
Ha a mérete jó(nak tűnik), hívd fel az eladót, egyeztessetek, próbáld ki, vedd meg
. De ez is huszonhatos, a különbözetből bőven kijön egy Bp-Hatvan oda-vissza, az ottani Bulls csak 140e. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
chubby2o6
üzenetére
Csak azt sajnálom, hogy így már nem fogom kipróbálni a Jagwire csodabowdent, ami ott csücsül a szekrényben, közvetlenül a vadiúj Connex 11SX lánc mellett
...na ezért kell meggondolni előre mit vásárolsz, ami ugye gyakran nem sikerül.
fattyu...2 szó: egyedi+elavult, ezek ketten meg veszélyes párt alkotnak.

Napfénysüti...Balatonvilágos magas part.😎...kúl. [kép] (Zasszony
)Roland...korábbi bringám ilyen volt, ajánlom.
[kép] -
Napfénysüti
nagyúr
Nyaralás utáni kötelező térdes kép.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Ez most 26-os vagy 27.5-ös? Ha 26-os, akkor találtam kedvezőbb árút majdnem ugyanolyan felszereltséggel ( a fék nem Formula, hanem Shimano ), csak ez Hatvanban van [link] . A magasságodhoz mindkettő jó lehet, de csak "felpróbálás" után vedd meg bármelyiket is.
#287337Roland861010 Nabazmeg...Sajnálom.
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
El is kelt.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Árat nem írtál, de a felszereltsége nem rossz, viszont az a 165-185 cm...nem ekkora léptékben szoktak számolni a bringák méretezésénél. Ha 20"-os, akkor tuti nagy lenne 165 cm-hez. 174 cm vagyok, volt egy hasonló geós 19"-os bringám, hát mit mondjak, nem igazán volt kényelmes.
A hosszú stucni meg az égig emelt nyereg arra utal, hogy ezt egy elég magas tulaj árulja, ha te is magas vagy, akkor okés lehet. A legtutibb az lenne, ha személyesen ki tudnád próbálni, egy nem megfelelő méretű bringa eléggé el tudja rontani az élményt. -
Piftuka
veterán
válasz
Friczy
üzenetére
Érdekes, amit írsz. Én mindenesetre vettem magamnak sisakot.
Hogy hosszú távon milyennek találom (kényelmi szempontból) a használatát, az majd kiderül. Mindenesetre én fontosnak tartom.Viszont a kerékpáros versenyeket nézve, és nemrég a Youtube-on pár válogatást, ami a nézők miatti bukásokat mutatta be, azon tűnődtem, hogy...
Az országúti kerékpározók (akár amatőr, akár versenyző) miért nem használnak térd és könyökvédőket?

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem, rád csak azért vártam ( volna
), hogy kipróbáld Shimi sorral. De közben továbbolvastam a vidó alatti hsz-eket, valaki írta, hogy XT sorral tökéketes ( gondolom, akkor az SLX-el se lehet gond ), meg másvalaki az NX sorral dícsérte, szóval mindent megtudtam, amit akartam, rád már nincs szükségem
Az én nickem, meg is vettem, nehogymá' azt mondjátok, hogy csak másokat biztatok rá
, aztán majd kiderül, hogy muzsikál. A mostani XT rendszeremre egy rossz szót sem tudok mondani, a váltóhoz akkor kellett utoljára hozzányúlnom, mikor tavaly tavasszal új agyat kapott a kerék, azóta még a bowdenen sem kellett feszíteni. A váltás tiszta, pontos, állítgatás mentes, szóval igazából semmi okom nem lett volna a cserére, csak hát a kíváncsiság...hát az nagy úr
. Csak azt sajnálom, hogy így már nem fogom kipróbálni a Jagwire csodabowdent, ami ott csücsül a szekrényben, közvetlenül a vadiúj Connex 11SX lánc mellett...
-
Piftuka
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Bízom benne, hogy felétek azért nagyobb figyelmet szentelnek az állagmegóvásra!
Jó dolog, ha szép helyeken lehet bringázni.

Persze, tudom, ehhez nem feltétlenül kell aszfaltozott kerékpárút, ám az a megoldás az "átlag" kerékpárosok számára kulturált, "szabályozott" kereteket biztosít a rekreációs célból történő bringázáshoz.
-
Piftuka
veterán
válasz
zsocy
üzenetére
Ez bíztató, köszi az info-t!

A cimborámnak van ilyen autó mögötti kerékpár szállítója, és javasolta, hogy majd menjünk el bringázni úgy, hogy a helyszínig azon szállítjuk a bicikliket.
Jobb az óvatosság... Olyan szép a fényezés, nem volna jó, ha felpattanó kövek miatt sérülne meg.

-
Roland861010
veterán
Új kiszemelt!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Ha aktuális lesz jobban belemerúlök a témába, de nálam pl. van olyan is, hogy egy évben 1x ~2 hétig az elektromossághoz hozzáférés akár korlátozott is lehet, így telefon, Garmin és lámpák mellett ennek töltésére is gondolnom kellene. Aztán ha SLX7100, XT8100-as 12s 10-51 sorokkal nem megy tökéletesen, illetve sokkal gyengébb a kanálrugó feszítése kizáró okoknak számít. Még a drágább X01 AXS Sramot is hajlandó lennék kifizetni akciósan (sőt, hamarosan akár annak is lemehet az ára kicsit, főleg ha jön a Shimi hasonlója) ha ezt a 2 dolgot hozza, vagyis tökéletesen megy Shimi sorokkal illetve elég feszes...mert méregdrága Sram sort vásároljon akinek 2 anyja van.

Chubby206...szóval rám vártál volna próbáljam ki, mi?!
Nem a te nicked a veddmegveddmeg ? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tin
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Na pont ezt a Decás mezt vettem nyárinak, meg mellé még ezt, ez kicsit lezserebb. Majd elválik használatban, hogy melyik a kényelmesebb, de gyanítom, hogy az első. Aláöltözetnek meg ezt vettem. Nadrágban meg hallgattam rátok, úgyhogy ezt. Nadrágnál tök jó, hogy berakható oda a teló, nekem ilyen Ultra méret van, de szerintem marad az övtáskában, megőrülnék, ha a lábamat dörzsölné az a féltégla

Ruhateszt talán most hétvégén, eddig nem volt nyári ruhás idő (vagy nem tudtam bringázni).
Ahogy néztem, Decathlonban az RC500 sorozat az, akár téliben, akár nyáriban, ami teljesen vállalható, és még nem annyira elszállt az ára. Felette már a "versenyző" szint van, az nekem már túl passzentos.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Persze ha másak az igényeid, akkor nem éri meg, mint írtad neked kell a sok zseb. Van aki itt inkább a casual fit mezeket kedveli, egyik haverom is ilyen, ez a mez nekük sem való, mert testhezálló.
-
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát nemtom, a linkelt videó alatti hsz-ek eléggé ellentmondanak a videós csókának. Nem olvastam végig őket, de kb. senki nem erősítette meg a csávó tapasztalatait. Ja, és hozzátartozik, hogy ő e13 sorral használta, szóval lehettek kompatibilitási gondok.
Pedig azt reméltem, hogy te leszel a tesztelő, aki kipróbálja Shimi sorral
. ( Olvastam ezzel kapcsolatos infókat, de mindenki az XTR sort emlegette, hogy azzal tökéletesen működik, hát nem biztos, hogy emiatt ezentúl szívesen használnék csak XTR sort
) Nekem ugye 11-es XT sorom van, most az AXS miatt vennem kellett egy 12-es Sramot, de abból csak egy van [link] , ami felmegy a hg hubra. Nem nagyon vágom a Sram hierarchiát, de asszem az NX nem a felső szegmensből való, de kipróbálni ezt az egész villanyváltás dolgot, ez is megteszi. Ha nagyon sz@r ( mármint a sor ), majd vennem kell egy XD hubot, de ha mondjuk te kipróbálnád egy SLX sorral, és f@szán működne, akkor maradnék a Shiminél, és micro spline hubot vennék. De ezek szerint erre még várnom kell
. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azért olyan jó, mert az árához képest semmi gond nincs a minőségével, a szabása is pro fit, szal ennyiért ilyen szintú mezt itthon, vagy német webshopban esélytelen venni, decathlonban sincs, dupla áron sem. A cipzáros zsebhez az elején én is ragaszkodtam, ezért vettem Decathlonos kabátot és a Donen mezt is, de aztán rájöttem, hogy nekem nem cipzáros zseb kell, hanem szűk pro fit szabás. Ha a mez testhezálló, ugrálhatsz bárhogy, akár eshetsz is egy nagyot, a mobil és a kulcsok a zsebben maradnak, nem fognak kiesni, mert a szűk szabás nem engedi. 3 zseb meg ha nekem elég sokkolónak, medve spray-nek, mobilnak, energia szeleteknek, multitoolnak, kulcsoknak, akkor szvsz bárkinek elég lesz, mert felétek a sokkoló és a nagy spray szükségtelen. Néha még a széldzsekit is belegyúrom. Manapság már a jobb nadrágok combján is van mobilnak zseb.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem az a fura, hogy lassan már külön töltő állomás kell egy bringához. Valahol olvastam, hogy az RS Flight Attendant rendszerhez valami 7 db aksi tartozik (ebben benne van a váltó, wattmérő, dropper, vezérlők stb. is).
Biztos tök jó cucc, totál kipróbálnám, hogyan működik a power profile dolog. Meg azt is, hogy változik mondjuk a használata 3 hónap alatt mert elméletileg az algoritmus folyamatosan csiszolja a rendszert.
De azt biztosra veszem, hogy 7 aksiból (+ head unit) valamelyik nálam tuti le lenne merülve. Így, hogy kábeles a váltás is meg a rugózás is legalább ezzel nem kell foglalkoznom (nem tudom otthonhagyni). Így is valamim mindig lemerülés közelben van.
(A Garmin wattmérő egyik legnagyobb előnye, hogy több száz órát elmegy 1 db elemmel és nem kell tölteni. Ha le is merül 2p kicserélni. Mondjuk amikor nekem nyivákolt, hogy le fog merülni, akkor is még vagy két hétig használtam és működött rendesen).
-
Tin
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Hát ez nem lett valami nagy update
Írják is a Redditen, hogy ez inkább Karoo 2.1 vagy 2s 
Ha az akkuidő tud nőni minimum +30%-al, illetve gyorsabb lesz a készülék, meg persze a precízebb GPS már önmagában is komolyabb előrelépés, főleg a korábbihoz hasonló áron. A kijelzője szerintem a mostaninak is jó, bár lehetne kicsit nagyobb, vagy legalább kicsit több adatmező egy képernyőn. A telefonos integrációt meg megoldhatnák végre Bluetooth-on, a SIM kártyahelyre nincs szükség, a Karoo a telefon netjét használhatná, és így az értesítéseket is tudná mutatni egyszerűen.
Amúgy a kiszivárgott adatok után egyáltalán nem éreztem, hogy váltanom kellene. Bár valószínűleg nem is a meglévő közönséget célozták meg elsősorban. Majd a következő évben jönnek azok az update-ek, amiktől egyre lassabb lesz a Karoo2, és úgyis mindenki vált.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
nepszter1
üzenetére
Nem tudom , hol a legolcsóbb. Külföldi árösszehasonlító oldalon az idealo.de-n országúti bringákat, találtam egy tiagrás, hidrósat, 56-os méretben [Cannondale CAAD13 Disc Tiagra (2021) purple haze] . Esetleg ahol laksz, a környéken lévő bringaboltokba is szétnézhetsz, nem tudom van-e utolsó darabos, vagy valamilyen akcióban, hátha....
#287264trialboj Nem vagyok jártas bikeparkozásban, viszont nemrég nézegettem külső gumikat én is . A Pirelli háza táján láttam defekt, oldalvédelmes gumikat. Onnan választottam magamnak, voltak olyan gumik is, amik a súlyhatáron, vagy alatta is voltak. Gyártói oldal: [Pirelli]
#287269RexpecT: néztem ezta Garmin pulzuspántot, de eléggé vegyes vélemények voltak róla. Berendeltem egy Polar H10-et, Tin fórumtárs javasolta, na meg nem olvastam róla rosszakat. Remélem nekem sem lesz vele problémám. -
Sleek
senior tag
Sziasztok van most valami jó vétel tárcsafékes országutiban amibe pl 32-36mm gumi elfér ? Vörös / piros fényes szín előny
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
chubby2o6
üzenetére
Nem eszik azt olyan forrón, egyrészt még teljesen jó az XT (ami akár néhány évig is igaz lehet), másrészt pedig olvasgatom és nézem azokat a kommenteket, videókat ahol hátrányait taglalják melyekkel egyszer meg kell még barátkozzak ahhoz, hogy lecseréljem a kábelest villanyosra...nem szeretném végül megbánni.
pl. [link] -
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Te notebookal jársz bringázni?

Nekem a legtöbb mezem 3 zsebes, mindegyikbe belefér a mobil, pedig ütésálló tokban van. -
válasz
jjeahh
üzenetére
Jó, de mitől olyan jó ez a mez? Ugyanúgy a nyomi 3 zseb van rajta, amit én is vettem, csak más kínai márkában. S azon nagyon fent vannak a zsebek. Véletlenül sem tennének rá egy telefon méretű cipzáros zsebet, mint a dekáson. Inkább megveszem ezt, bár a 6 zseb meg kissé túlzás.
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vegyed, vigyed, ennél kevesebbért sehol sincs [link] . Mo-i szállítással cc.450€.
Én nem hagytam ki.
-
Jester01
veterán
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Valamennyire mindig kipörög a meghajtott kerék, 100%-os tapadás nem létezik.

#287309 vlevi...okoskodhatunk itt fizikával és rajzokkal, józan paraszt ésszel átgondolva egy a recébe felszedett kavics repülhet a kerék központjától kábé bármilyen sugárirányba, így hátrafelé is ha éppen akkor szabadul a gumi szorításából.
...talán lefelé nem mert ott a talaj.
-
vlevi
nagyúr
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Akkor a kavics a hülye, mert ezt nem tudja.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
...és ha hátsókerék meghajtású?!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a kerék középpontjához képest v sebességgel megy hátrafelé, de a kerék középpontja meg v sebességgel előre, ergo az érintkezési pont külső szemlélőnek 0 sebességgel halad. szemléltetve -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha ismered a helyet és nem olyan mint a fotódon az a dinnyeméretű laza kövekkel teleszórt vízmosás akkor lehet ereszteni, de azok a vízmosások kis túlzással naponta változnak, vagyis minden a hegyekben oly gyakori eső után más a felállás, így oda már tényleg DH bringa és tudás is kell a flowhoz. Lépcsőzni és is szoktam néha egy-egy rövidet, de azt aligha nevezném rendszeres lépcsőzésnek, és sajnálom is kicsit a vasat...vagyis műanyagot erre használni, jobb az erdőben a gyökeresen, szikláson hajtani.
[kép] -
vlevi
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igaz...
Mert ha nem így lenne, senkinek sem verte volna még be a szélvédőjét az előtte haladó autó által felkapott kavics... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Notar
üzenetére
A gumi alsó, talajjal éppen érintkező felülete merre mozog ha nem hátrafelé? Amúgy meg nem is hátrafelé kell
lőnie
semmit, elég ha felpattintja majd az előre mozgó testek (utánfutó, hátul érkező autó stb.) beleszaladnak a légellenállástól lassuló felpatintott akármibe...persze azt már kitárgyaltuk, hogy túl közel van egy odaszerelt bringa ahhoz, hogy azt érdemben veszélyeztesse egy kőfelverődés.#287302balintbaba...lehet kontextusból kiragadva értelmeztem kérdező kolléga írását, de az kattant be, hogy lépcsőzés+100kg ≠ merevfarú XC.
-
balintbaba
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én itt arra gondoltam, hogy kerékpározás közben csattoghat-e a lánc egy montin. Szerintem igen.
Gondolom jjeahh kolléga sem erre használja főleg a kerékpárját, de hogy valaki hazafele lejöjjön egy lépcsősoron, annak csak bele kell férnie az XC kerékpár felhasználási körébe - alapvetően innen indult a beszélgetés.
Aki meg nagyon félti a gépét, annak ajánlom a Zwiftet, ami köztudottan nem ér semmit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Milyen asztali médialejátszót?
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
- Asus TUF B760-Plus Wifi DDR5 (kis hibával)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Megérdemled, sokkal jobban fogsz suhanni
Az egész villa, vagy "csak" a zár az, ami javítandó? És milyen összegre számíthatok?

Sajnos az össztelós gépek avulnak el a leghamarabb. Ez meg már nagyon régimódi. Gondolom 26"-os is, azt sem vennék már. A régi Lefty szervize sem lehet olcsó.