Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
nobela
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Ez egy tök jó meghatározás, tetszik.
Egyébként ami ebben a "vitában" engem erősít az az a tény, hogy többször választottam már olcsóbb cuccot a drága HELYETT, mert annnak a hangzása jobban tetszett.
Na erre nem nagyon tudnak mit mondani ezek az "úgysehajja a különbséget" emberek.
Ott van az asztalomon a sokkal drágább cucc, az enyém. Megtarthatnám életem végéig, de inkább eladom bukóval, mert egy másiknak a hangja jobban tetszik. A saját pénzemnek csak nem vagyok az ellensége...
-
bmakszim
őstag
Nem mondom, hogy az én lelkem sem nyugodtabb, ha veszteségmentes, vagy legalább aptX HD a forrás. Engem is zavart a dupla tömörítés, amíg nem volt elérhető Spotify-on a lossless minőség. Sőt, el tudom képzelni, hogy rengeteg szám továbbra is az, mert az előadó nem töltött fel jobbat. De nem vagyok hajlandó emiatt kizárni egy amúgy számomra megfelelő fejhallgatót.
Pont most vettem egy bluetooth transmittert, ami gombnyomásra vált codecet. A végén aptX HD-ról ugrik vissza SBC-re. Lelkes voltam itt pár napja, de az az igazság, hogy egy vakteszten én már ezen is elbuknék.

-
válasz
bmakszim
üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Rengeteg ember azt hiszi, hogy hallja a különbséget, miközben nem, hisz vakteszten elbukik. Pl nemhogy a 320 kbps mp3 és lossless között nem hallják a különbséget, hanem már a 192 kbps mp3 és a losless között sem.
Gyakorlatban nagyon nüansznyi a különbség a 320-as mp3 és lossless között is. Én hallom, tehát tudok csinálni 10/10-es ABX vaktesztet kb 1 perc alatt, de nagyon núansznyinak tartom a különbséget. Az AAC meg még jobb, tehát 256 kbps-nál jobb tud lenni a 320 kbps MP3-nál.
Érdemes csinálni vaktesztet. Én erre inkább a Nuance letöltését ajánljanám, amit egy itteni fórumtag készített. Ebbe a tesztprogramba bármilyen saját lossless zenét betehetsz, s megállapíthatod vele, hogy milyen bitrátáig hallasz. Anno végzett egy kutatást, eléggé vicces eredmények lettek, szóval ez a valóság:

Az önmagukat audiofilnek nevező emberek hallanak a legrosszabbul.

-
nobela
senior tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Megnézem majd ezt a tesztet. De egyébként eléggé érzékeny vagyok a hangminőségre, keresem az elérhető legjobbat, és ha valami valamilyen okból nem tetszik azt inkább bukóval is eladom, minthogy nekem nem tetsző minőségben hallgassak zenét.
Ezért szeretném a "legjobb" elérhető codec-et, bár nyilván mindenképpen veszteséges lesz.
Viszont az tény hogy pl. a jazzradio.com 320-as mp3 stream-je egész vállalható minőségű, bár ha azonnal átváltok Tidal-ra ugyanarra a számra, akkor azért erősen hallható a különbség.
-
bmakszim
őstag
válasz
nobela
üzenetére
Úgy érzem, túlértékeled ezt a codec témát. 100x inkább egy hangkarakterében tetsző fejhallgatót választanék AAC-vel, mint egy olyat, ami ugyan tud LDAC-ot, de nem tetszik, ahogy szól.
De ha hozod ezt az abx tesztet, megértelek.
-
nobela
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Mondjuk nem lettem okosabb, sőt az M4 melegebb hangzása és jobb tér leképzése nekem így szimpatikusabb. Nem derült ki hogy milyen codec-en keresztül hasonlítottad őket össze, pláne hogy elvileg nem is tudják ugyanazt...
Úgy érzem egyre hátrébb kerülök, nem előre
-
nobela
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm, közben én is kb ezeket nézegettem...
Meglepő hogy csak a Sony WH1000XM6 tud LDAC-ot. Ez nagyjából el is döntené a kérdést.
Ezt viszont több tesztben is eléggé lehúzták, főleg a magas peak-et kritizálták. És arra én is elég érzékeny vagyok
-
tomee007007
addikt
válasz
nobela
üzenetére
A Sennheiser Momentum 4 nagyon jó választás lehet, ha az erős középbasszus, és még ütősebb szubbasszus számít leginkább. Középen részletes, magas hangok enyhén melegebb tónusúak.
Sony XM6 lehet jó, ha kicsit kifinomultabb, részletesebb, természetesebb hangzásra vágysz, de nem lesz annyira "bulis" hangzása, mint a Momentum-nak.
A kettő között pedig a B&W Px7 S3 helyezkedik el a remek hangszeparációjával, részletességével és dinamikájával. -
nobela
senior tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Köszi, ezt nem is tudtam.
Valaki hallott már ilyet?
edit: csak SBC és AAC van...
-
Gzula[HUN]
addikt
-
SirRasor
addikt
Először találd ki, hogy nyitott vagy zárt kell-e. A zárt kb. jól szűri a környezet hangját, a nyitott meg átenged valamennyit.
Gyereknek zártat nem feltétlen vennék, mert nem hallja a környezetét - hacsak nincs extrém hangos környezet. Amúgy meg az lesz a baj, hogy nem hallja, ha szólsz neki
-
nobela
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nem gondoltam volna hogy ennyi opció van...
K371 egyébként HD600 rajongóként is egész jól teljesít vokál centrikus zenékkel is (árához képest természetesen).
Szép közép, jó basszus lenne a cél, kevés magas nem gond.
-
nobela
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Hangszeres, vokális zene. Soul, jazz, funky 90%-ban. Többnyire hetvenes nyolcvanas évek. De basszus azért legyen 😀
Vezetékesben jó cuccról van itthon HD600 (örök kedvenc), és Arya Organic (bizonyos zenékre fantasztikus).
Tudom nehéz lesz BT-n 150-ből hasonlót...
De van például AKG K371-em is, iPadról kis dongle-lel egész vállalható az is.
-
nobela
senior tag
Sziasztok,
Kizárólag hangminőség szempontjából (Tidal > LDAC) mi mostanában a leginkább ajánlott BT fejhallgató a max 100-150 ezres ársávban?
ANC nem fontos.
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fejhallgatót egy 9 éves gyermeknek zene hallgatásra?
Kb 40 e ft szánnánk rá. -
roseA580
aktív tag
-
roseA580
aktív tag
válasz
bmakszim
üzenetére
Szia!
Biztos hogy nem placebo, mivel a momentum 4 nem használja az AAC--t!Ezért az alap SBC kodekkel használtad, ami rosszabb minőségű!
DE!
Talán ez is javíthatott volna:
"Az Apple Bluetooth Explorer eszközével jobb hangminőséget kényszeríthet ki az AAC vagy az aptX engedélyezéséhez"
Ui:Nekem nincs Apple eszközöm, így az utóbbi nem saját tapasztalat!
-
bmakszim
őstag
Aliexpressen vettem egy Ugreen BT501-es transmittert a Momentum 4-hez, hogy AAC helyett aptX Adaptive codec-kel csatlakozzon a MacBookomhoz. Lehet placebo, de veszteségmentes Spotify streamet hallgatva valamivel kevésbé érzem mosottnak, búgónak a zenéket. Rosszabb nem lett, az biztos.
Használata pedig baromi egyszerű volt. 5 ezer forintot megért és örülök, hogy nem adtam ki 15k-t a Sennheiser BTD 600-ért. -
Sonja
nagyúr
válasz
kbhuinfo
üzenetére
Túl nagy volt a nyomóereje (ezt tudtam volna orvosolni, ha az enyém lett volna a fejes), illetve a felső része (headband) nyomta a fejemet (0,5mm-es a hajam). Meg persze a bőr/műbőr fülpárnákat sem szeretem, szóval ez is zavart. De ugye ez mind szubjektív, lehet neked meg tökéletes lenne.
-
r0b1
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A Px7 S3-at tegnap sikerült meghallgatni. Elég jó volt. A zajszűrője is jónak tűnt, de nem tudom a bolti körülmények mennyire számítanak jó tesztnek.
Miközben próbáltam a Samsung telómon beállítani valami aptX HD-t, rájöttem hogy semmi ilyet nem támogat... Mivel nincs másik telóm így komolyabb codec-ekkel nem tudtam kipróbálni. (Telót is akarok majd nemsoká cserélni, egy új Samsung volt a tervben, de az se támogat semmi ilyet szal elgondolkozok más márkákon.)
Volt mellette egy Px8 S2 is, az pont le volt merülve, de úgy voltam vele, jobb is így hogy nem próbálom ki.Annyi volt fura, hogy a pántját+párnáját nem éreztem annyira jól illeszkedőnek mint más modelleknél (ugyen ez volt az érzés a Px8-nál is mikor felpróbáltam). Szal egy kis elmozdításra is már a fülem alatt megszűnt az illeszkedés és bejöttek a zajok meg elmegy a mély. Azt nem tudom, hogy ezt kényelmi szempont miatt csinálták ilyenre vagy csak az én fejformámhoz nem passzol annyira.
-
Balage85
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
+hoodoo86
Köszönöm a válaszokat! Megpróbálom meghallgatni őket, de egyenlőre a Momentum felé húzok, mert fele annyi mint az XM6.l
-
r0b1
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi. A Px7-et megpróbálom most meghallgatni a hétvégén. Az ANC-jét próbáltad esetleg?
-
tomee007007
addikt
válasz
Balage85
üzenetére
Szia!
Jó pár fejesnél van "dinamikus" ANC, ahol a rendszer maga állítja be a zajkioltás erősségét. De ahogy Te is írtad az ezzel járó "fehér zajt", az kisebb-nagyobb mértékben kb mindenhol lesz.
Momentum 4-et #10214 hoodoo86 kollégához hasonlóan én is tudom ajánlani, főleg elektronikus zenéhez a lehengerlő basszusa miatt.
Px8 S2-n nem hallgattam még olyan zenei műfajt, amivel ne szólt volna fantasztikusan, tehát azt sem vetném el, de nyilván árban az M4 többszöröse, hangteljesítménye is jóval jobb, persze nem a többletárának mértékével arányosan. Kiváló az ANC a Sony XM6-ban, de mondjuk elektronikus zenére én nem szeretem, ahhoz nem elég "ütős" a hangzása, inkább lágyabb, természetesebb. -
hoodoo86
tag
válasz
Balage85
üzenetére
Az ANC zaját én sem szeretem. A momentum 4-nek van, ha 30%-nál feljebb teszed az zarjűrés erősségét, és cserébe 100%-on sem a legerősebb a mai mezőnyben. Legalábbis nem a beszédhangok kiszűrésére.
Sony XM5 van most, amiben jó hatásfokú, és zajmentes az ANC. Ki is kapcsolható.
-
harry3
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ah, köszönöm szépen, ettől féltem. Akkor lehet, hogy hamarosan átnézek a másik topikba hozzád.

-
Balage85
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Bose Quietcomfort ultra-m van, de nem vagyok megelégedve vele:
- sokszor nem zenét hallhatni venném fel, hanem csak a külvilág kizárása miatt, csendre vágyom, de van egy állandó fehérzaj a háttérben, ami rettentően zavar
- számomra fárasztó az ANC-je. Emiatt jó lenne, ha kikapcsolható lenne, mert legtöbbször teljesen felesleges. Nem kellene játszani azzal, hogy mennyit engedjen be...
- valahogy a hangzása se áll össze a fejemben, nem tetszik. Elektronikus és rock zenéket is hallgatok.Tudnátok ajánlani valami mást? Az ANC kikapcsolhatósága opcionális, ha rendesen beállítható és nincs alapzaj, nem fárasztó.
Árban kb mindegy, néztem a Momentum 4-et, de a PX8 S2-t is. De a tesztek alapján az utóbbi nem ilyen zenei műfajra van. -
-
harry3
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm szépen! Játékhoz vezetékesen mennyire jó? (A mikrofonját ugye nem használnám.)
-
tomee007007
addikt
válasz
harry3
üzenetére
Szia!
Javaslom, hogy nézz szét a környékeden valamilyen audio boltban, ahol van kipróbálható darab, és tegyél vele egy próbát.
A Max 2-t nem próbáltam, de nálam van itthon jó pár fejes és a Px8 S2 mérföldeket ver még a Focal Bathys-ra is hangminőségben, részletességben, szeparációban, térábrázolásban, szerintem vezetéknélküli kategóriában jelenleg ez most a csúcs, számomra legalábbis.
Ami feljebb van ennél (árban), az a B&O H100, itthon 2,5-3x-osa a Px8 S2-nek, de jó pár tesztet átnézve nem tud többet hangzásban. -
harry3
őstag
Sziasztok!
Nemrég próbáltam ki egy Air Pods Max 2-t, ami nagyon nagy csalódást okozott a hangzását tekintve, sajnos az egyesek által leírt tiszta, szeparált hangzásnak a nyomát sem találtam. Most találni B&W PX8 S2-t kicsivel drágábban, mint a Max, így elgondolkodtam a vásárlásán. Még soha nem hallgattam fejhallgatót ilyen kategóriában és félek, hogy nehogy pofára essek, mert a fejemben van egy kép, ami lehet téves, hogy hogyan is kellene szólnia. A kérdésem az lenne, hogy ebben az árkategóriában már lehet-e tiszta, szépen szeparált hangminőséget várni? Az AirPods nekem nagyon sötét, összemosódott hangzású volt, nagyon erős basszussal és magasokkal kombinálva, a térben nehezen tudtam elkülöníteni a hangszereket...stb. Ahogy nézem itt is a csillagos ég a határ árban...
-
tomee007007
addikt
Állítólag új Sony csúcsfejes érkezik
-
roseA580
aktív tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
r0b1
tag
Sziasztok,
Az új Beyerdynamic Aventho szériával (100-200-300) nincs véletlenül valakinek tapasztalata?
Zajszűrős fejhallgatót keresek, a "jó hangminőség" is fontos lenne.
Amiket eddig hallgattam:
Marshall Monitor II: ennek tetszett régen a hangja, de a zajszűrése elbizonytalanított így csak egy Minor IV-et vettem anno de most mégis gondolkozok egy aktív zajszűrősön.
Airpods Max: ez tetszett de csak ezért nem vásárolnám be magam az Apple ekoszisztémába mival főleg Androidos telóval meg PC-vel használnám.
Marshall Monitor III: ezt nemrég kipróbáltam, nem volt olyan meggyőző a hangja mint annak idején a Monitor II-nek (bár csaj az emlékeire hagyatkoztam). A zajszűrője gyengébbnek tűnt mint a Sony XM6 és XM5-nek, viszont azoknak meg a hangjuk nem tetszett.
Momentum 4-nek nem volt rossz a hangja, de lehet inkább megpróbálok helyette felhajtani egy Monitor II-t ha még találok.
Amit nem sikerült kipróbálni még az a Bose QC Ultra 2, ha van olyan aki hallot ezt meg a fentieket, le tudná írni a "minőségét"?
Az Akg N9-et is megpróbálom majd meghallgatni valahol, van esetleg még olyan amit érdemes bevenni a listába? A Focal Bathysig már nem mennék el árban.
Köszi. -
roseA580
aktív tag
Sajnos az én Sennheiser Momentum 4 fejhallgatómat is RMA-ra kellett küldenem!
Annyira kitágult a fejpántja, hogy már kisebb fejmozgásra leesik a fejemről!
A 2 év garanciából csak egy év telt el...

Vettem helyette már másikat, ami felébe sem került, de hasonló a hangminősége, valamivel több a használati ideje, és pluszban még Atmosos is!

Corsair Void v2, de erről másik fórumban fogok részletesen beszámolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Gaming notebook topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Assetto Corsa Rally
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600