Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThorsHUN
őstag
A Momentum 4-el kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy mennyire pattog kattog a műanyag a fülesben amikor mozgatod a fejed (eszel beszélsz stb).
Nekem elég nagy a fejem, így az enyémen jobban feszül. Nem találkoztam még olyan fejhallgatóval aminél ne lett volna ilyen sajnos.
Vélemény? -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Elkerülhető valamilyen beállítással windowson 11 belül a bluetooth-al csatlakoztatott fejhalgató esetén az, hogy enabledre állított mikrofonnál a hang minősége jelentősen romoljon? Ahogy elnézem 2 fülessel is kipróbáltam és ez egy álltalános probléma.
-
Angelland13
tag
Sziasztok, jó minőségű vezetéknélküli fejhallgatót szeretnék mindennapi használatra, csupán zenehallgatásra munka közben. Büdzsé, amit erre szánok: 10k körül. Semmi extra nem kell, kényelmes legyen és ne rohadjon rám
-
-
vampire17
addikt
Nincs ra driver. Ezek a stickek lenyegeben USB hangkartyak, BT vel (nem is lehet oket masra hasznalni, pl eger vagy hasonlo csatlakozasara)
magyaran a kodolas a sticken belul tortenik, a windows mar csak egy mezei hangkartyanak latja
#9532ViZion Ertem
Csak azert irtam, nehogy kesobb "baj legyen" foleg ha ajandeknak szanod pl
(persze lehet nem az, nem tudom) Mert tenyleg egy 2-300 ms delay mar zavaro tud lenni, ha csak megis megnezne par sorit 
-
-
válasz
vampire17
üzenetére
Filmezéshez nem kell alacsony késleltetésű Bluetooth kodek, lehet késleltetni a képet vagy siettetni a a hangot. Ez TV-ken is lehetséges. A magasabb késleltetés csak játéknál és egyéb interaktív dolgoknál probléma, hisz ott nem késleltetheted a képet, mert csak rosszabb lesz a helyzet.
-
vampire17
addikt
Ha nincs film, akkor OK
Viszont (nekem) tenyleg zavaro ha egy fules nem AptX LL vagy Adaptive kompatibilis filmezes kozben... az a par szaz ms mar eleg eszreveheto...Esetleg ezt nezd meg meg: https://www.aliexpress.com/item/1005007864387971.html
Ez viszonylag uj, nem nagyon talaltam meg rola infot, viszont tud mindent is (nem is ertem ennyi licenszelt kodek hogy fer bele 12e be...
)sőt, most 11e kuponnal

-
-
vampire17
addikt
Viszont ha filmezne is , akkor nem ajanlom azt, amit neztel... mindenkepp olyat valassz, ami tamogatja az AptX LL-t, vagy az AptX adaptive-t. pl: https://avantree.com/products/audition3-wireless-overear-headphones
-
vampire17
addikt
Hali nekem par napja jott meg, szuperul megy!
https://www.aliexpress.com/item/1005008375063271.html
BT 5.4, AptX (kb az osszes lehetseges) illetve mar LC3-at is tud. egyedul Ldac nincs, de nekem az AptX HD is boven eleg.
-
Sziasztok,
Olvasgatás és baráti tanácsra vettem egy Edifier wh950nb v25 fejest.
Elvileg V25 = +1 verzió BT + Nagyobb akkumulátor.Felvettem és a füles pont a fülemen ült. Mintha ki fejű emberek vagy pici kinai fejekre gyártoták volna... Kis poziciónálás után úgy éreztem pont körbeöleli a fület, és kényelmes lesz. 4 órát viseltem, de nem működik
. Felemeltem a fülemről éreztem a fülem visszanyeri eredeti formáját. Többször eljátszottam, de visszatevéskor már csak zsibbadást éreztem.Hangra és szolgáltatásra nagyon tetszett, de így ebben a formában a kényelmi követelményt nem tudja teljesíteni. Erre van megoldás ? Nagyobb fülpárna egyáltalán létezik vagy vigyem vissza és válasszak mást ?
Szoftveresen a 4 óra alatt 2X lecsatlakozott a gépről pont a hívás közepén
. Ha jön majd egy új firmware lehet azzal nem csinálja ? -
Sziasztok!
Van egy Win11 VM az asszonynak, abba szeretnék egy BT adaptert és kapna egy vezetéknélküli fülest (1MORE SonoFlow SE HQ31). Ehhez ahogy néztem, bt 5.4 dongle kellene. Alin már 6.0 is van
Lehet Alis dongle-ban bízni? Esetleg tudtok ajánlani nem horror-árban (10k alatt) valami jó bt dongle-t? Köszönöm!
-
foxymaci
senior tag
Sziasztok!
Kérhetek egy kis tanácsot, már úgy érzem túl olvastam a teszteket, iphone 17 prohoz keresek fejhallgatót.
Budsba sony xm5 van viszont fejhallgatóba xm6 és bose qc ultra 2 között kattogok.
Melyiket ajánlanátok?Előre is köszi!
-
stellaz
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
nem azt mondom, hogy a 800s nem jobb, csak utána hallgatva sem éreztem, hogy itt valami nagyon jelentős visszalépés lenne
-
stellaz
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Közvetlenül nem tudtam összehasonlítani sajnos. Nekem nem volt hiányérzetem, pedig előtte a HD800s-t és a HD620s-t próbálgattam.
-
Ennek örömére vettem a mostanira új fülpárnákat.
Most kaptam meg, s felraktam a Shure Aonic 50-re a Dekoni Suede (szarvasbőr) párnákat. Jónak tűnik, legalábbis a gyári izzadós bőrhöz képest mindenképpen. Nyilván a gyárias minőségben ráheftült Shure 1540 Alcantara párnákhoz mérve nem olyan jó kényelemben. És hangban visszajött az Aonic 50 gyári párnáival tapasztalt enyhe szúróssága hangban, ami a Shure 1540 párnákkal egyébként eltűnt, szerintem az jobb választás rá. Persze nem olcsó én most 23ezerért vettem.
-
roseA580
aktív tag
válasz
ThorsHUN
üzenetére
Szia!
Inkább műanyag.
"A kagylók műanyagból vannak, külsejük érintésérzékeny felületet rejt, aminek a fizikai gombok látják a kárát, az új Momentumon csak egy darab maradt. A fejpánt pedig párnázott, szövettel bevont, az előző generáció fém pántjának búcsút kell inteni, ezt a cég azzal indokolja, hogy így könnyebb lehet a fejhallgató a maga 293 grammjával. Viszont ez azzal is jár, hogy a fejhallgatókat csak síkba hajtani lehet, teljesen összehajtani nem, amire az előző generáció még képes volt. A fülpárnák cserélhetők, ezeket mesterségesen előállított bőr fedi, a Sennheiser szerint a párnák nagyon puhák, kényelmessé téve akár az egész napos használatot."
Nekem egyébként a szövetboritás több mint fél év intenzív használat után már kezd felfesleni.
-
ThorsHUN
őstag
A Momentum 4 anyaghasználata milyen?
Fém vagy műanyag? -
vampire17
addikt
Sziasztok,
Nem tudom ismeritek-e, en most vettem egy ilyen stick-et: [link]
Nagyon jol bevallt, a fulesem egy Ankbit E700.
Egy FiiO BTA30 Pro -m volt elotte, de igazabol nem tudta amit en szerettem volna.... (AptX LL + SBC miki supportal)
Az Ldac hianyzik, de csak a tudat
AptX HD igazabol eleg nekem zenehez... Filmhez meg LL tokeletes 
Ugyanitt egy FiiO BTA30 Pro elado

-
stellaz
veterán
Nemrég próbáltam a Sennheiser hdb630-at és azt kell mondjam, elég jól sikerült fejes. Kinézete kb, mint a Momentum4, fejpánt nem szövet, hanem műanyag, de a hangja kiegyensúlyozott, részletes.
-
hcs57
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Kicsit izzadtam alatta.. a műbőrre így reagálok. A hangja viszont nagyon megnyerő, jazzt és progresszív beatot hallgatok vele, még elég új, de a műbőrön kívül nincs semmi gondom vele.
-
tomee007007
addikt
Húúú, nincs valakinek esetleg tapasztalata Skullcandy Aviator 900-al (az új modellel)?
Szemezek vele egy ideje, tesztekben is dícsérik, 120 ezer teljes áron de most egyébként is akciós, plusz van extra kedvezményem, illetve tagsági pontokat ha beválltom, mindennel együtt olyan 47re jönne ki
-
hcs57
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Most rendeltem az Aliról az M4-hez báránybőr fülpárnákat 2800 Ft ért, talán ezzel az M4 is komfortosabb lesz. [link]
-
Pá
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm, nagyon részletes és hasznos volt!
-
gretzky77
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
-
tomee007007
addikt
+ #9494gretzky77
Egyben válaszolnék mindkettőtöknek, ha nem gond
Momentum 4 is van heti használatban a Bathys mellett, de így is nehéz megfogalmazni.
Pláne, hogy az M4 most sok helyen 70 ezer, a Focal 240, és ez majd 4x-es szorzó, ennyivel nem jobb a Bathys, de ahogy megyünk felfelé árban és kategóriákban, ez mindig így van, egy nagyobb a felára egyre kisebb különbségnek.Hangzásban nálam az M4 alapvetően a "bulis" fejes, úgy is van a personal sound beállítva, közepesen erős V karakterre, ezzel elég dinamikus, nagyon jó az egyes hangszerek térábrázolása, szellős a hangtér, de ami a kedvencem, az a dobhártyát rezegtető basszuskezelése, amit ugye elég nagy erővel adagol. A Focal más szint, minden jóval részletesebb, tagoltabb, immerzebb, öblösebb, és egyszerre kifinomultabb. A basszus nem annyira üt, mint az M4-nek, de tagoltabb, precízebb, gyorsabb. A középfrekvenciákat aprólékosan kezeli, a magasak inkább természetesek, mint hidegek, nagyon jellegzetes hangkarakter. A Focal inkább audifilesebb, az M4 lazább.
Kb. minden stílust hallgatok, a norvég valhalla daloktól kezdve a rockon, és pop-on át a rapp-ig, mindkettő jó mindegyikben, de a fenti hangkarakterüket megtartják. Mondujk ha csak popzenét és elektronikus zenét hallgatnék, elég lenne az M4 is. Nem csináltam még fej-fej melletti összehasonlítást a kettővel, de érzésre azt mondanám, egy átlaag usernek a Focal kb 50-70%-al nagyobb élményt nyújt hangzás tekintetében, aki nagyon vájtfülű (audiofil), annak ennél jóval többet.Összeszerelési minőség, anyaghasználat nem összehasonlítható: a Focal valódi báránybőr, aluminium, és magnézium, míg az M4 puha műbőr, és szerintem kategória alatti műanyag, bár az illesztések rendben vannak. Tok mindkettőhöz jár, a Focal-nál minőségi, de nem dobtam hátast tőle, az M4-é okos tok, ami nem működik azért mindig tökéletesen, és a cipzár is elég nehézkes.
Funkciókban, mobilappban erősebb az M4, a Focal fapadosabb, de minden benne van ami kellhet, bár ott csak 5 sávos az EQ, az M4 pedig egy koordináta rendszerű, hasonló, mint a Bang&Olufsen-nek. Szoftveresen egyik sincs elhanyagolva, jönnek a frissítések szépen mindkettőre, mind az appra, mind a fejesre.
Kényelemben talán egy hajszállal jobb az M4, a Bathys azért nehezebb, de minden gond nélkül lehet órákon át viselni. Nyáron, 39 fokban mindkettő tud melegíteni, az M4 párnái talán kicsit szellősebbek.
ANC-ben a Focal kicsit erősebb teljesítményben, de az M4 kicsit okosabb ügyesebben méri fel a kioltandó zajokat.
Az M4 touch-os érintéses vezérlése nem rossz, de közelében sincs a Sony-énak. A Focal klasszikus gombos, nagyon jól működik.
Aksiidőben a Focal olyan 25-30 órát bír nálam, az M4 50-et.Focal-t alapvetően Hiby M200 digital DAC-al használom blutooth-al, aptX Adaptive kódekkel, vagy ritkán telefonról sima aptX-el, de érezhető a minőségbeli különbség a két kódek között. Még amikor megvettem, tesztelgettem PC-n, usb-re dugva, ott még inkább mélyült a térábrázolás, kapott egy minimális plusz dinamikát. Hogy működik-e úgy jack-el hogy nincs bekapcsolva, nem tudom, nem próbáltam, de ha jól emlékszem, a ki-bekapcsolás állításnál van is ilyen a DAC mód, az tudhat ilyet, de kérdés, kell e neki kraft az aksiból, mivel van saját beépített DAC-ja, de nem tudom, hogy ilyenkor teljes passzív módban működik-e.
Alapvetően azt mondanám, átlag usernek, pop, elektromos zenére tökéletes az M4.
Ha nagyon érzékeny valaki a minőségre, hallja is a különbségeket és értékeli, de legfőképp, megteheti, hogy ennyit költ egy fejesre, akkor a Focal.
Denon márkaboltban szokott lenni kiállítva Bathys, érdemes beugrani, és kipróbálni, az a biztos
-
ThorsHUN
őstag
válasz
kerepesig
üzenetére
Az Audiocentrumban egy két éve volt accentum kirakva.
Telefonálj rájuk, szerintem van Momentumuk is -
tomee007007
addikt
válasz
kerepesig
üzenetére
Momentum 4 zenére lesz valamivel precízebb, kifinomultabb. Mellette szól a hordozhatóság, és a nagyobb aksiidő, szerintem kb minden nagyobb MediaMarktban lesz egy kirakva. Ha ez mellett döntesz, játékra bluetooth-on keresztül jó lehet, ott rá tudsz engedni egy Dolby Atmos-t, az lehet javít valamit a térhatáson, de lesz késés a hangban. USB-n vagy jack-el nem alkalmas játékra a Momentum, Atmos-szal sem.
Az A50 hátránya, hogy nagyon puhák a plüss párnái, ez miatt kényelmesebb is mint a Momentum 4, de nagyobb lesz a hang ki-és beszivárgás, és nincs ANC, mint az M4-ben. Illetve ennek van egy nagy töltő bölcsője, ami DAC is egyben, és az A50 csak ennek hatókörében működik, még a bluetooth is..
Az A50 hangzása viszont lehengerlő, jelenleg szerintem az egyik legjobb gamer fejes, fantasztikusan immerzív, mintha egy moziteremben ülnél, és a grafén drivereinek hála iszonyatos dinamikával rendelkezik. Az M4 szerintem az egyik leghatározottabb basszussal rendelkezik zenei fejeseknél, de az A50-hez képest így is nagy lemaradásban van. Zenére mindemellett jó az A50 is, a mikrofon pedig az egyik legjobb gamer fejeseknél, az M4-é a közelében sincs.Szerk: Az A50 egy jóval dinamikusabb gamer fejes, mint az Alpha, minden frekvencián tagoltabb, részletesebb, erőteljesebb, a téralkotása pedig mérföldekkel jobb. Az Alpha hozzá képest kb két kategóriával lejjebb van.
-
kerepesig
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Bocs, igen, gen5.
Aki, nem egyszerű a helyzet, úgy érzem ebben a szegmensben nincs kompromisszum.
Abban van tapasztalata / tudás, hogy egy Cloud Alphához képest játékban milyen az Alpha?Mediamarkt-ban lehet kiállítva kipróbálható fejhallgató? Elméletileg Momentum van náluk
-
tomee007007
addikt
válasz
prime_adam
üzenetére
Szia!
A gamer fejes topikban várunk szeretettel
-
tomee007007
addikt
válasz
kerepesig
üzenetére
Szia!
Alapvetően két teljesen más kategóriájú fejhallgatóról van szó a Sennheiser zenére, az A50 játékra van fejlesztve. Pár hónapja csináltam itt egy tesztet a Sennheiser-ről játékra, a hangminőség természetesen nagyon jó, de a Momentum nem tudott mit kezdeni a játékok térelkotásával, még a stereo kép is szétesett, vissza tudod keresni itt a topikban.
A50-ből nem Gen5-öt akartad írni?
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok! Van itt valaki, akinek van ezek közül a fejhallgatók közül:
-JBL Quantum 360
-SteelSeries Arctis Nova 3 vagy 5
-Logitech G733
Igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy a fülpárnájuk full textil, vagy textil/műbőr.Mert képek és videók alapján látom, hogy mindegyiknél van egy belső varrás és ott az anyag is kicsit más, de nem tudom, hogy az is szövet-e vagy műbőr. Szóval ha valakinek van valamelyik és meg tudná nekem nézni, azt megköszönném!
-
Pá
addikt
válasz
kerepesig
üzenetére
Astrot nem ismerem, de a Momentum elég jól ráillik a leírásodra. A mélye az erőssége (bass boostot érdemes bekapcsolni ehhez).
Nem tudom mennyire szempont de a 60 órás akkuideje kiemelkedő a kategóriában. Többiek jellemzően 20-30, esetleg 40 órát tudnak.Nekem nagyon kényelmes, hogy egyáltalán nem kell odafigyelnem az üzemidőre.
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek dönteni kérlek: Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless vs Astro A50 Gen 3
Első körben a Momentum győzött meg, de az Astro-t hozzák ki a tesztek jó/jobb választásnak.Kompromisszumképes játék+zenehallgatás a felhasználás. Nekem az jött le, hogy a M4 jobban izolál és "hordozható", nincs külön állomás hozzá.
Mikrofon kell, de nem kell bitang minőség, picit lehet mélyhang karakterű. Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg ebben az árszegmensben (akciósan 80ezer alatt vannak), van más, jobb választás?
Köszi!
-
Pá
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
Engem is érdekelne. Ha épp nem lenne fejesem, akkor biztos megvenném, de nem tudom, hogy jelent-e érdemi előrelépést Momentum 4-hez képest, amivel egyébként teljesen elégedett vagyok.
Ha esetleg valakinek van mindkettőről tapasztalata, érdekelne, hogy érdemes-e upgradelni, vagy annyival nem jobb.
Nem csak a hang érdekel (persze az is), hanem akkuidő, kényelem, (fülpárna, befülledés nyáron, mennyire szorít stb), esetleg SW, felhasználó felület, kezelőszervek, szóval mindennapi használatban milyen. -
gretzky77
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Szia, őszintén szólva nem igazán örülök, hogy linkelted.

Korábban is néztem már ezt a fejest, nagyon tetszett és tetszik is, csak hát az ára ugye! Viszont ez elég csábító most, valamint lehet a keret is megvan rá így elhondolkodtam rajta erősen! Tudnál pár szót írni róla? Milyen zenékkel hallgatod általában, szted megéri az árát? Illetve nem Bluetooth használat esetén is elégedett vagy vele, ha egyáltalán használod úgy? Ha lemerül használható vezetékes módon vagy akkor egyáltalán nem hallgatható? Köszönöm
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok! Unokaöcsémnek keresnék utazáshoz fejhallgatót. Sport miatt sokat utazik, leginkább telefonnal használná. Wireless lenne az igazi, és 50.000 alatt. Milyet ajánlanátok? Iphone 13 pro a készülék. Előre is köszönöm.
-
tomee007007
addikt
Akinek érdekes, Focal Bathys most "csak" 240 ezer, én másfél éve használom nagyon nagy megelégedéssel, ennyire olcsó itthon szerintem még nem volt.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Van egy jó 7-8 éves JBL 460BT-m. Akkoriban 12 eft-ért vettem. Maximálisan elégedett vagyok vele, csak már az akksija hamar lemerül. Utódon gondolkodom és hasonló módon, minél olcsóbban szeretném megúszni! Egy 520BT méltó utódja? Fog ennyit bírni? maximum 20k-t szánnék rá, csak zene meg podcast számára.
-
tomee007007
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Szia!
Gamer fejes ügyben itt várunk szeretettel
De azt előre meg kell mondanom, a Nova 5nek van 100 ezer alatt az egyik legjobb mikrofonja, ha jobbat szeretnél, min. 80-100 ezret rá kell szánnod
-
undercover
őstag
Üdv! 2025-ben mi számít a best buy vezeték nélkül fejhallgatónak?
Most egy Steelseries Artis Nove 5p-t használok. A hangzásával nincs is olyan nagy bajom. De a mikrofonja nem az igazi. Lenne-e olyan, ahol jobb a mikrofon és érdemes lenne váltani?
-
Oldfoksz
tag
TOZO H10 vagy Marshall Major IV?
ANC meg hasonlók nem érdekelnek
Meglehetősen "retro" hard-heavy rockot hallgatok,távolról sem audiófül minőségben
Abcúg China. -
roseA580
aktív tag
BTD 700, vajon mi kerül ebben 249 lej-be.

Gondolom hogy a Sennheiser logó..."A BTD 700 Bluetooth dongle veszteségmentes nagyfelbontású hangzást, ultraalacsony késleltetést, Auracast technológiát és Bluetooth 5.4-et biztosít, így tökéletes zenekedvelők és játékosok számára. Élvezd az egyszerű plug & play beállítást a gondtalan csatlakoztathatóság és a széleskörű kompatibilitás érdekében."
Kíváncsi lennék arra, hogy ebből PC-n mit profitálnék.Ui:
Sajnos nálam esélytelen hogy megvegyem, mivel van BT az alaplapomon, külső antennával ellátva.
-
Sziasztok! Most a Sennheiser oldalán 69990 Ft. a Momentum 4. Első vásárlásnál 10% kedvezmény. Vettem mellé még egy BTD 700 USB bluetooth adaptert. A kettő összegéből lejött a 10%, így 80982 Ft volt.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Többnyire gyerekek használják.
-
Kiscsőke
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Hát nem egy normál töltő csatlakozója van, hanem egy régi nokia töltő csatlakozót tett rá az eszköz forgalmazója.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Hát, akkor lehet mégis érdemes lenne legalább meghallgatnom XM6-ot. Bár közben utánanéztem jobban az Aonic 50 Gen2-nek, és azért elég sokam mindent javítottak rajta. Ennek örömére vettem a mostanira új fülpárnákat.

Momentum4-ről mi a vélemény, hogyan viszonyul ezekhez? Vagy valamiben gyenge, amire szükségem volna?
Shure Aonic 50-et én mindenképpen ajánlanám neked legalább meghallgatásra, nem csak magam miatt.
Fattyu is írta itt, hogy elég jónak számít. -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A csatlakozója elromlott így már csak a Bluetooth maradt.
-
BBpeter
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nekem még a sima lightning verzió van (lényegében ugyanaz), de tudom osztani a gondolataidat. Egy Bose QC Ultrát váltott, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mivel sokat használom office-ra is, azt hittem a Windows kompatibilitással lesznek gondok, de egyáltalán nem tapasztaltam eddig semmit. Kiveszem a "tokból", felrakom a fejemre, és már a gépen is van. Sajnos én is az akkuidőt tartom a leggyengébb láncszemnek, de ez amiatt van, hogy ugye auto-off lehetőség van csak. Zajszűrésben nyilván jóval combosabb volt a Bose, sőt, ha jól tudom az a piac egyik legjobb szűrésére képes, de nekem a hétköznapokban nem vesz el sokat, hogy beszűrődik egy pár zaj. Az átengedés mód viszont szerintem zseniális.
Az összekoccanás engem is irritál a mai napig. Próbálom mindig finoman összeengedni, de nem sokat segít.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis visszajelzést az Airpods Max (Type-C) kapcsán pár hónap használat után.
Szóval a súlya (nekem) nem gáz. Rendkívül kényelmes. Ami a legnagyobb erőssége szerintem, az a kifogástalan hangminőség. A kezelhetősége is kiváló.
Én szeretem,hogy tudja, hogy jack-usb-c kábellel rádugjam a gitár fejhallgató erősítőjére és fantasztikusan működik.
Beszélgetés, apple eszközök közötti váltás nyilván kifogástalan.
Akkuja nem egy bitang, de nem is tragikus. Minden esetre a Sonyhoz képest sokkal kevesebb ideig bírja, de nem kényelmetlenül.
Jöjjön a lényeg, a hátrányai:
A zajszűrése, mivel ez még H1 chippes, nem a legacélosabb, kifejezetten gyenge a mostani mezőnyben. A szaladgálós EarFun Air Pro 4-em is veri szerintem.
Ez a női szütyő tok itthon elviselhetően használható, de rohadtul idegesít, hogy amikor behajtom a fülest,hogy beletegyem, akkor összekoccannak.
Lehet egyedül vagyok ezzel, de valamiért ez nagyon idegesít.
Hogy vennék-e mást helyette? Ha nem lennék almás rendszerben talán. De almás eszközöket használva, semmiképp. -
tomee007007
addikt
Szia!
Újonnan szerintem szinte lehetetlen lenne olyan fejest találnod, ami BT 4.0-ás, de elfekvőben még talán lesz valahol valamilyen modell, én 4.2-as alatt nem láttam már vagy 3-4 éve.
Ez melyik évjáratú Fire? Milyen a csatlakozója? -
Kiscsőke
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A SteelSeries Arctis Nova 3X wireless milyennek mondható esetleg valaki hasznal ilyent? Akarok venni egy vezeték nélküli fülest de nem tudom melyiket érdemes.
-
mcs
veterán
válasz
ThorsHUN
üzenetére
Méltatlanul alá vannak becsülve mai napig a JBL-ek, úgyhogy én is várom a véleményt. A Tour One M2nél se találtam komoly kivetnivalót hangzásban, amikor egy mintadarabot próbálgattam. Egyedül a konstrukciót éreztem kicsit soványabbnak a kelleténél, de mozgásra nem ropogott, és nem nyekergett. A JBL Headphones app 10 sávos equalizerével széles intervallumban változtatható a hangzás, még ha nem is parametrikus.
-
mcs
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
,,de jellemzően szubbasszust kicsit megemelem, basszus végét-középfrekvenciák elejét kicsit lejjebb, közép-felsőközép tartományok fentebb, magasok lejebb."
A felsőközép emelésével nem érzed ordítósnak, döfködősnek az összképet?
A Sony füleseknél és fejeseknél szinte mindig felső határérték közelébe kalibrálják gyárilag is a felsőközepet.
A Technics AZ100 fülest lehetséges, hogy nem kedvelnéd eq nélkül, mert ott pont, hogy ez a régió határozottan visszafogott.
-
tomee007007
addikt
-
ThorsHUN
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
A holland - indiai fejhallgató tesztelő páros még a Bose QC 2.0-ra mond jókat.
BTW megjött a JBL Tour One M3.
Ami érdekesség, hogy transmitter nélküli verzió (szerintem így még jobb is).
Majd írok róla rövid szösszenetet
-
tomee007007
addikt
Alapvetően a zenei hallásom nem annyira kifinomult, mint a "gamer", így inkább a gamer vezetéknélküli fejeskben vagyok otthon, zenei fronton inkább csak lelkes amatőr

Amikor az XM6-ot kipróbáltam (ha jól emlékszem a Westend Sony szalonban), első hallásra attól sem voltam elájulva, aztán csatlakoztattam a Sony Connect appomra, kicst EQ-ztam, és azt mondtam, jó, hanyat nem dobtam magam, de van benne potenciál, viszem. Aztán járattam, finomhangoltam saját ízlésem szerint az EQ-t, és mára már az egyik kedvencem lett. Az XM6-ot Bathys, Momentum4, B&O Beoplay, Skullcandy Crusher ANC2, XB900 és Razer Opus fejesekkel használom felváltva, de még bakancsilistán van a fent említett B&W PX8 S2, és a Mark Levinson No. 5909.
Alapvetően a dinamikusabb fejeseket szeretem, EQ-t mindig az adott fejes hangprofiljától függően állítom be, és a hallgatott zenei stílustól függően olyan 2-3 EQ-t használok fejesnként, de jellemzően szubbasszust kicsit megemelem, basszus végét-középfrekvenciák elejét kicsit lejjebb, közép-felsőközép tartományok fentebb, magasok lejebb.
XM6-ra visszakanyoradva nincs korlát, mint pl. a régebbi Sony-kkal, LDAC megy EQ mellett is.
Shure Aonic 50-et nem próbáltam még sajnos
-
tomee007007
addikt
válasz
roseA580
üzenetére
Köszönjük az infót, még szerencse, hogy nálam most egy hétig nem is volt használva, így megúsztam, mivel azonnal telepítek mindig minden frissítést
Hátha valamivel rendbe tudják hozni annak, aki pórul járt, valami kényszerített frissítéssel...
Azt lehet tudni, a rossz frissítés miben volt hibás?Az viszont nagyon visszás, ha ezt a Sennheiser nem kommunikálja megfelelően, és nem vállalja a felelősséget
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Ebben az esetben akkor mégis érdemes lehet kipróbálnom az XM6-ot. Habár azért a PEQ hiánya meh. De itt gondolom nincs használatfüggő korlátozás, hogy van-e PEQ vagy sem, ugye? Aonic 50-nél pl ha LDAC-ot használok, akkor nem működik a PEQ, meg a maxra állított ANC-nél sem.
Shure Aonic 50-t próbáltad valaha? Ha már ennyi mindent próbáltál, akkor kíváncsi lennék a véleményedre. Meg XM6-nál ha használsz EQ-t, akkor pontosan mire lőtted be?
-
roseA580
aktív tag
Sziasztok!
A Momentum 4-re jött új firmware, de nekem sehogy sem települt fel.
Szerencsére, mivel hibás és úgy látszik hogy visszavonták.
Akinek viszont települt, az megjárta, mivel még a gyári visszaállítás sem hozza helyre!
A Sennheiser szégyene, hogy hivatalos oldalon semmi hír sincs róla.
A redit-ten írogatnak róla, és még a Sennheiser is itt írogat, nem is tudtam hogy a redit let a Sennheiser hivatalos oldala...
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Egy Amazon fire 7-hez keresek Bluetooth-os fejhallgatót. Elvileg az eszköz 4.0-ásig kezeli a Bluetooth kapcsolatot, 3,0-ás eszközzel már volt használva, és az én 5.0-ásommal nem lehet pároztatni, konkrétan nem is látja.
Az eszközt terápiás célokra használják, nem lehet lecserélni, ehhez kell venni a fejhallgatót. Jó lenne egy zárt füles, egy AKG K92 helyett lenne használva, sajnos a vezetékes csatlakozás tönkrement.
Tudtok-e valamit ajánlani? -
kchryss
veterán
Nagy fülre melyik fejhallgató javasolt ami körbe öleli a fület? Zárt füles kéne jó paszív zajszűréssel, aktív zajszűrés nem kell, itthon lenne csak használva. Főleg filmek, podcastok fogyasztására, ritkán zenehallgatásra. 30 ezer ft alatt van most valami jó fekete péntekes akció?
-
tomee007007
addikt
Az XM5-ről osztom a véleményed pár óra tesztelés után.
XM6-ot viszont nagyon szeretem, nincs meg az a tömörített hangzás, mint az elődnél, részltes, precíz, gyors megfelelő EQ és bejáratás után. Bathys-t is használom mellette, az nyilván más szint, ráadásul abból most kijött az upgrade változat is.
B&W PX7 S3-at dícsérik nagyon még, és 150 ezer körül itthon is megvehető, de érdemes bemenned valamelyik nagyobb hangtechnikai boltba, ahol van mindenből bemutató darab én is úgy vettem a Bathys-t, hogy előtte próbálgattam a kategóriatársakkal, bár én most PX8 S2-re gyúrok, pontosabban várom, hogy elérhetőbb áron legyen
-
Nemrég próbáltam kicsit hosszabb távon a Sony WH-1000 XM5-t. Mármint ezelőtt ismertem, de annyira rossz hangja van, hogy 2 mp alatt kukáztam. Most adtam neki még egy esélyt. Kb 20-30 percig próbálgattam, hogy hátha EQ-val ki lehet hozni hasonló szintre hozni, mint a Shure Aonic 50. Ami egy viszonylag kiegyenlített, jó hangú füles. Legalábbis szemüvegben, és főleg a Shure 1540 Alcantara párnáival.
Napersze. A Sony XM5 irdatlan mélye ugyan megszelídíthető, hogy ha a szoftverében leveszed a Clear Bass Blood Steve csúszkát legalább -5 értékre, továbbá a 400 Hz-nek se árt ugyanez. Ekkor viszont amolyan kvázi sokol rádió hangja van: a középtartomány dominál és kb 2-3 kHz felett gyengék a magasak, de nem csak mennyiségre, hanem minőségre is. Legalábbis az EQ-t akárhová állítom, nem lesz sokkal jobb, s ezen nem segít az sem, hogy amíg a Shure-nál van teljesen testreszabható PEQ, a Sony-nál fix sávok vannak ki tudja milyen, de fix Q értékekkel, csak a plusz-mínusz állítható.
Lehet egy normális PEQ-val a Sony XM5-ből is kihozható valami értékelhető, de ennek minimális esélyét látom. Lassú a füles, megeszi a részleteket, az ütőhangszerek gyengék. Persze amúgy a hangján minden más tök jó XM5-ben, csak hát mit ér ez, ha gyenge a hang. XM6 elvileg hasonló, még pár extra feature-rel, de hangban nem hiszem hogy annyival jobb lenne, hogy versenyre kelhessen a Shure-ral.
Szomorú.

Esetleg bárkinek valami tipp, merre lehet érdemes nézelődni, ha a jó hangminőség a fontos? Nekem csak a Focal Bathys jut szembe, de annak a designjánál már csak az ára rondább. Egyébként Shure Aonic 50-nel meg vagyok elégedve hangban és kényelemben, csak szerintem már nem fog sokáig kitartani. Meg gyenge az ANC, mikrofon. Mondjuk ezeken az Gen2 elvileg nagyban segít, legalábbis az utóbbin biztosan, legalábbi rtings.com alapján. Viszont a tartósság ugye kérdéses.
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Használat közben miben derül ki, hogy eredeti vagy sem?
-
tomee007007
addikt
Ahol az van írva;
Forgalmazza a(z): eMAG
ott nem lehet gond, mondom ezt 11 év, és majd 300 rendeléses vásárlói tapasztalattal.A gond ott kezdődött, amikor kb 2 éve az emag már nem csak a saját maga által forgalmazott termékeket kezdte el árulni (és azok jó részét fokozatosan kivezetni), hanem becsatlakozott több ezer kisebb cég, így kvázi egy marketplace lett mára, mint mondjuk a fizz.
Fellelhető itt azért egy-két megbízhatóbb magyar cég, pl. a firstshop, de 98%-ban kétes eredetű, román/luxemburgi/közép-afrikai/stb kis falvakba, kínai rizsföldekre bejelentett cégek szerepelnek forgalmazóként, akik - ha elolvassuk az egyes termékek értékeléseit jó részt hamisítványt árulnak. Az emag viszont ilyen rendelésnél az ég világon semmilyen felelősséget nem vállal, és nem is nagyon töri magát, hogy ezeket a csaló cégeket kigyomlálja, bár biztos van olyan ezek közül, ami normális, de ahogy látom, olvasom, ez nagyon kicsi hányad.
Emag által forgalmazott termék hozzám még nem jött hamisítvány. -
Veron
addikt
válasz
tomee007007
üzenetére
tehát az emag által forgalmazott között tutira nincs kajla?
-
artur00328
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Meg is rendeltem!
-
tomee007007
addikt
válasz
artur00328
üzenetére
Ennek eredetinek kell lennie
-
artur00328
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
https://www.emag.hu/sennheiser-momentum-4-over-the-ear-audio-fejhallgato-vezetek-nelkuli-anc-fekete-509266/pd/D0W18GMBM/?ref=fam#Fekete
Az van írva! -
tomee007007
addikt
válasz
artur00328
üzenetére
Forgalmazza: emag
Ha ez van írva, akkor eredetinek kell lennie
-
artur00328
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Szia!
Ha az Emag forgalmazza akkor az eredeti?
Mert már 57-ért nincs ,de még van 67-ért. -
tomee007007
addikt
Emagon sok ma a BF akció, pl. Momentum 4 grafit színben 57 ezer
u.i.: csak olyan terméket nézzetek, amit maga az emag forgalmaz!
-
mcs
veterán
válasz
YellowFlash
üzenetére
A műbőr párnák már csak ilyenek. Az izzadt fejtől hajlamosak cuppogni, amikor picit mozgolódnak rajta, és a bekapcsolt ANC ezt még ki is tudja emelni.

-
BBpeter
tag
Ha valakit érdekelne esetleg, van egy hibátlan állapotú [Bose QC Ultra] -m eladó sorban.
-
boroskarcsi
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
szia,
az erősítőbe volt csatlakoztatva, jack-2rca kábellel
-
tomee007007
addikt
válasz
boroskarcsi
üzenetére
Szia!
Amennyire követem a házimozi fejesek egyre szűkülő körét, nagy választék nincs már, ahogy én látom, esetleg a Sennheiser RS175, ami ilyen multimédiás fogyasztásra alkalmas.
Kérdés, hogy hogyan és mihez szeretnéd csatlakoztatni?
Optikával TV-hez? -
boroskarcsi
tag
sziasztok,
Sennheiser RS185 helyet keresnék valamit.
[link]
Hasonló paraméterekkel megfelelne, de nem baj ha esetleg "jobb"
olyan 150-200K maxig.
Főleg XBOX és Film, zene valamivel ritkábban de előfordul.
köszönöm a javaslatokat, -
tomee007007
addikt
válasz
fogirobi
üzenetére
Szia!
A gamer fejes topikban várunk szeretettel
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új jó ár/érték arányú fejhallgatót vásárolni, leginkább játékra (BF6), viszont nagyon nem vagyok képben, hogy mostanában mi az, ami megérős. A keretem 50k lenne, bár jobb lenne olcsóbban megúszni.
2 fejlhallgatót néztem eddig ki:
Hyperx Cloud III Wireless
SteelSeries Arctis Nova 5
Mit gondoltok, melyik lenne a jobb vétel? Vagy esetleg van más alternatíva, ami jobb lehet?
Köszi előre is a segítséget! -
tomee007007
addikt
válasz
YellowFlash
üzenetére
Érdekes mindenesetre....
Nálam olyan jelentkezett, hogy nagy zajban, tömegközlekedve, erős ANC mellett van forduláskor nem is halkulás, inkább nyomásváltozásnak mondanám, ami jelentkezik, erre gondoltam. Mondjuk ez jó pár ANC-s fejessel, fülessel előfordul.
De ha ezek a jelenségek megint előjönnek, inkább cseréld be 14 napon belül.. -
YellowFlash
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen. De csak telón. Gépen lehet ANC on vagy off, stabil a hang.
Közben hagytam, hogy megszáradjon a fülpárna, leraktam az asztalra kb 30 percre.
A recsegés elmúlt. Olvastam redditen is, hogy a recsegés úgy múlt el pár embernél, hogy szilikagélt használt. Szóval itt tényleg a nedvesség/szárazság balansz lesz a felelős.
-
tomee007007
addikt
válasz
YellowFlash
üzenetére
Ez nem jó hír, sajnálom

Ez az elhalkulás kikapcsolt ANC mellett is jelentkezik? -
YellowFlash
aktív tag
Érdekes hibákba futottam az XM6-tal. Ha a telóra vagyok csatlakoztatva BT-vel, akkor fejforgatásnál elhalkul az egyik oldal, mintha be lennel kapcsolva a Spatial Audio, holott az appban ki van kapcsolva. Ha jobbra fordítom a fejem, akkor a jobb oldal szól csak, ha balra fordulok, akkor csak a bal oldal.
Ha gépen használom (otthoni, vagy céges lapos), akkor semmi baja. Foroghatok mint a mérgezett egér, nem változik a hang.A másik, hogy a jobb oldal el kezdett "kattogni".
Nem tudom, hogy a fül párna hülyült meg esetleg a párától/izzadságtól, vagy valami belső komponens nem oké...
Ebből így visszaküldés lesz.
-
tomee007007
addikt
Tehát akkor jól értem, hogy a bluetooth kapcsolat sem elsődleges, hogy legyen.
Az a helyzet, hogy ami ilyen szinten van, tehát ANC, jó zenére, jó a mikrofon, PC-re van dongle, az nehezn jön ki 50 ezerből....de most pont van egy ilyen fejes jelenleg, ami jellemzően 80 ezer körül szokott lenni, de most pár helyen behúzható 50 ezer alatt: Sennheiser EPOS H3 Pro Hybrid
Ennyiért nem igazán kapsz jobbat semmiből; van egy természetes hangképe, de meglehetősen részletes minden frekvencián zenéhez, filmhez van 7.1-es beállítás, játékra is alkalmas, viszonylag jó mikrofon, több órán keresztül is kényelmes, hacsak nincs extrém nagy fejed, alapvetően jó a passzív hangizolációja, de van egy közepesen erős ANC is benne.
2,4 Ghz-es kapcsolat + BT van, de nem egyidejű lejátszással. Ami ennél jobb valamivel, az már 2x ennyibe kerül. Munkában nekem is ez az "online-meetinges" fejesem, szóval személyes használat alapján is ajánlom
-
hami85
aktív tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Játék nem lesz, inkább munka közbeni zenehallgatás, ha bejön egy hívás akkor annak a kezelése de ez is gépre telepített kliensen megy nem feltétlen csatlakoznék telefonra. , a kettő együtt nem. Tehát vagy zene vagy beszélek valakivel. Ha ez volt a kérdés. Olyasmit keresek ami zajszűrős, hogy ne zavarjon otthon más körülmény a munkában (értem ezalatt a kisgyermek sirást a másik szobából. )Ennek fényében milyet tudnátok ajánlani?
-
-
tomee007007
addikt
Szia!
#9426ThorsHUN kolléga a számból vette ki a szót

Kérdés, csak telefon és munka, vagy zene/játék/filmezés is lenne?
A munka oldalról én mindenképp olyat javasolnék, ami pc-re csatlakozik 2,4 Ghz-es low latency dongle-el usb-n, és a telefonodra pedig bluetoothon.
Itt ismét kérdés, hogy a fejes tudja kezelni egyszerre a két hangot, tehát szimultán lejátszást tudjon? -
hami85
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni homeofficera keresek fejhallgatót ami mikrofont is tartalmaz, néha telefonálnom is kell és szükségem volna rá hogy egyben tudjam kezelni (ügyfélszolgálat), néztem ilyet mi a vélemény erről használható mikrofonja lehet otthoni használatra? Zajszűrés fontos lenne, de nem vagyok vájtfülü így nem ragaszkodok stúdió hangzáshoz. Többnyire PC-vel lenne összekötve Bluetooth.
SONY WH-CH720N
50-e ftot szánnék rá maximum.
Köszi előre is. -
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
JBL 720BT szerintetek túl nagy egy női fejre? Maradjak az 520-nál?
Továbbá hol érdemes venni, ahol nem hamisítványt kapok? -
Veron
addikt
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Nekem egy Behringer BH480NC-ről mállik/lott le, ahogy nézem ezt nem lehet leszedni roncsolás nélkül. Így az újat se tudnám pikk-pakk felrakni. Na mind1. Durva, hogy emiatt kell egy teljesen új fejhallgatóban gondolkodnom..
-
Gzula[HUN]
addikt
Nem, az EZ a fajta. Ez még hamarabb málik.

Sajnos mindegyik megadja magát max 2,5-3 év múlva. Textilre rá van ködölve, idővel lemálik róla. Lehet rendelni újat. Esetleg lekopaszthatod teljesen, kimosod, és lesz egy pár újszerű textil párnád. Csak azzal meg úgy fog szólni, mint a Sokol rádió.
Hülyén hangzik, de ez még a jobbik eset, ha egyáltalán egyszerűen le lehet szedni a régi párnát, és nincs semmi mókolás (ragasztás, speckó keret, stb.) hozzá, csak simán újat lehet rakni a régi helyére.
-
Warpig
aktív tag
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Erre gondolsz a hártyás műbőr alatt? Milyen fejhallgató az, ami nem málik így le? Persze nem garanciális...
-
tomee007007
addikt
Az XM6 zenei hangzása jobb, és audiofilebb, mint a fenti gamer fejeseké. A napokban jött meg rá a low latency mód bétában, bár nem próbáltam még rajta.
Mikrofonban viszont jócskán elmarad, ahogy játékra sem lesz igazán alkalmas.
De ha gondolod, és átküldesz pár zeneszámot, amik nagy kedvenceid, a fenti fejesekre le tudom neked tesztelni. -
sodre
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és részletes választ!
Még amit találtam, hogy a Sony WH-1000XM6 tud LC3-at, tehát akár még jó is lehet mert akkor normális minőségben lehet Zoomolni. Ez persze picit drágább, 150k körül van az ára, de ha ez mondjuk hangminőségben sokkal többet nyújt, akkor megfontolandó. A marketing anyag szerint a mikrofon is elég jó, bár vannak kétségeim azért, próbálok keresni valami tesztet róla. -
tomee007007
addikt
Alapvetően a kinézett Logi A50 mikrofon szempontjából a Razer Blackshark V3 Pro mellett a legjobb, tehát ebben jó valasztás. Ez a kettő kvázi a legkényelmesebb zárt felső kategóriájú fejes is, talán az A50 jobb egy fél fokkal.
Blackshark-nak van jelenleg a legkisebb késleltetése, 10-13 ms, valamint az eddig nálam mért legnagyobb valós hatótávja is.
Zenére szerintem jobb az A50, de az is elég V-karakter lesz.Olcsóbb alternatívaként javasolnám meg a Fractal Scape-et, ami az Audeze Maxwell után a második legjobb a gamer fejesek közül zenére, de a fenti kettőhöz képest nincs olyan jó mikrofonja, bár az utolsó firmware óta az is nagyon jó. Kényelemben a Blackshark mögött van.
-
sodre
csendes tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Játékra is használnám, de az kevésbé érdekel, hogy milyen latency van, casual gamer apuka vagyok aki néha miután a család elaludt 1-2 órát játszik heti 1-2x, nem nagyon játszom kompetitiv játékokkal
sokkal fontosabb lenne Zoom meetingek és munka közbeni zenehallgatás. Igazából elég jó lenne a Momentum 4, ha tudna Auracastot mint a TWS verziója, de most azt nézem nem tudja 
-
sodre
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy vezeték nélküli fejhallgatót, főleg home officera.
Ami fontos lenne:
- egy Macbook Pro-val és a egy Win 11-es gamer géppel lenne használva. Szóval jó lenne ha ezekhez lenne akár alkalmazás vagy ilyesmi
- szeretem a mélyeket, de a zenei ízlésem elég változatos. Túlsúlyosabb a metálosabb vonal, örülnék ha pl Rammstein szépen szólna benne
- mikrofonja legyen nagyon jó, hogy a meetingeknél rendesen halljanak, ez elég kritikus
- lehessen használat közben tölteni (most egy Sony WH-XB910N BT fejhallgatóm van, de kiéget, hogy nem lehet tölteni használat közben)
- nem lenne rossz ha pár év után nem foszlana, vagy ha foszlik, könnyen cserélhető legyen a fülpárna / fejnél lévő párna
- azért jó lenne ha 10-15 métert tudnék menni a házban vele anélkül, hogy elkezdjen akadni
- mivel BT-n egyszerűen képtelen volt eddig nekem bármi HFP codecen kívül mást használni Zoom meeting közben, amit a rossz minőségű hang miatt gyűlölök, ezért valószínű valami saját USB-s dongle-ös dolog lenne jó számomra. A gamer PC-re és a macbookra is type-c-n dugok monitort, abba bele tudom dugni a dongle-t
- ár, 100k körülEddig Logitech Astro A50 gen5 amit kinéztem. Régebben egy Corsair HS80-am volt, az tönkrement, de annak a hangját és mikrofonját se nagyon szerettem. Esetleg Sennheiser Momentum 4 + BTD 700? Ha esetlen van ötlet mi jöhetne szóba azt szívesen fogadnám

-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Vezetékes fejhallgatók topikjában kicsit hamarabb említettem meg, de érdekes lehet.
A Tudatos Vásárlók honlapján jelent meg egy cikk, ami a fejhallgatók anyagában fellelhető toxikus anyagokról szól:
2025.11.04. Veszélyes fejhallgatók: a teszt szerint minden második modell kockázatos
"A fogyasztók gyakran azt hiszik, hogy a magasabb ár jobb minőséget és nagyobb biztonságot jelent. Sajnos a mi tesztünk azt mutatja, hogy ez a kémiai biztonságra nem igaz. A drága fejhallgatók ugyanolyan, sőt néha még magasabb koncentrációban tartalmaztak veszélyes anyagokat, mint az olcsóbb termékek."
-
tomee007007
addikt
-
tomee007007
addikt
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz
üzenetére
Most megnéztem még egy párost, a Sony 100xm5 magasabb pontot ér el hangminőségre, mint a 200+ ezer forintos Hifiman Arya, nyitott planár fejes. Mikor meg meghallgatom a Sonyt, akkor meg egy dobozhangú, filléres fejes hangját hallom. Vicc az az oldal, nehogy komolyan vedd, amiket ott leírnak.
-
stellaz
veterán
Az említett oldalak tesztelése alapján konkrétan semmit nem vennék, néha teljesen irreális dolgokat írnak le. Az Rtingsen pl. a Samsung Buds Live füles több pontot kap hangra, mint a 400 dolláros profi, válogatott driverekkel készült, mérési jegyzőkönnyvvel átadott Etymotic er4xr fülmonitor..... ennyire vedd komolyan ezeket az oldalakat.
A kényelem meg egyén függő. Nekem nincs bajom az Accentummal. Szorosabban zár, mint Hifiman fejesem, de egy zárt fejesnek ez a dolga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 256GB Purple- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4042, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ilyen célra Gamer headsettek valók, amik nem BT-n kapcsolódnak a PC-hez.
Dongle-t a fülesnek.
. Felemeltem a fülemről éreztem a fülem visszanyeri eredeti formáját. Többször eljátszottam, de visszatevéskor már csak zsibbadást éreztem.

Lehet egyedül vagyok ezzel, de valamiért ez nagyon idegesít.