Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyot
őstag
válasz
ladopapa72 #40167 üzenetére
Sajnos valami kis pindur kéne, amit feldobunk a monitor mögé akár aztán nem rágja meg a kutya
Má' nem
-
Coyot
őstag
Megint keresek ilyen mini gépet mint Dell Optiplex Micro vagy hasonló hp fuji akármilyen gépeket. Ki volt győrben akinél nagytételben voltak ilyenek? Segélyetek már, tisztára kétségekbe vagyok esve
Má' nem
-
PociAti
őstag
válasz
erdey_a #40164 üzenetére
Köszi!
Hozzánk nem kötötték be a facebookot. Csak vicceltem. Tűzfal és egyéb védelem miatt nem látom mi zajlik ott, így ők is kevésbé tudják gyűjteni az infót.Emlékeim szerint kevesebb, mint egy éve szuperinfó vagy hasonló szórólap hátulján láttam utoljára a hirdetéseiket.
Náluk mindig valami hangzatos akciózás zajlott, így részükről a végkiárusítást se vettem volna komolyan.
Lényeg, egy pár TV néző fotelt vennénk ritka használatra az egyik helyiségbe. Náluk egész megkímélt állapotúak mentek 25k körül. Árulnak máshol is ilyeneket a közelben? Új állapotban ezeknek kb. 100k darabja.
-
PociAti
őstag
A Kersner bútor létezik még? Domus udvarban volt kb. 1 éve és talán utána is. Ma jártam arra és nem láttam nyomát sem nekik. Weboldaluk: https://kersner.hu/ teljesen off.
-
Al Brandy
tag
Sziasztok!
Egy HP munkaállomás BIOS recoveryhez szükségem lenne még működőképes <=1GB pendrájvra.
Vagy többre is, mert igen válogatós, ahogy írják a tudorok.
Akinek esetleg akadna ilyen az asztalfiókjában vagy máshol, kérem segítsen rajtam.
Kölcsönbe is jó lesz, jövő hétre. Győrben
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
PociAti
őstag
válasz
Villa7 #40152 üzenetére
Lehet csak kommunikációs hiányosság miatt nem mentek ki hozzátok.
Pl. lebetegedett a szaki, és ezt nem közölték veletek. Vagy valami máson csúszott félre a dolog.Hozzánk kétszer kellett kijönni: egyszer a felmérés miatt és egyszer a beépítés miatt.
Akkor jött, amikor mondta.
Nem tudom mekkora stábbal dolgoznak, (azt hiszem külsős munkatársak szerelik a nyílászárókat), aki hozzánk kijött, annak eredeti szakmája asztalos volt. -
donbig
tag
Neurológust tud esetleg valaki ajánlani? Hallásvizsgálaton azt mondták, hogy ilyen jellegű probléma lehet a háttérben.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
donbig
tag
Na, a beltéri ajtóktól ma is összerándulok. Igaz már néhány éve, de egy Bécsi úti cégtől rendeltem 4db beltéri CPL fóliás ajtót. Egy hónap csúszással meg is érkeztek. Egy darab sérült volt, a másik rossz nyitási irányú, a harmadik nem illeszkedett a tokhoz. Talán a rejtett küszöb is hiányzott. ( Volt előtte felmérés) Újabb egy hónap múlva megjöttek az új ajtók, de ki sem hozták őket mert megint rossz nyitási irányút hoztak állítólag. Emiatt csúsztak a burkolási munkák és a beköltözés. Ez után már csak egy apróság volt, a WC zár helyett sima zárral hozták, de ez megoldódott. Az egész jó 4 hónapos tortúra volt. A beépítők az mondták, ilyen még nem volt....Nekem meg már mindegy volt, csak szabaduljak. Kártérítés: kb. 20.000 ft. Maguk az ajtók rendben vannak, igaz csak a WC ajtó van terhelés alatt.
Nem vagyok kötekedő típus, ezt sztem nem kell elfogadni. [kép]
[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
PociAti
őstag
válasz
evitiguF #40149 üzenetére
Piktorral majdnem szemben, az túloldalán van az Aranyablak. Az is megér egy próbát, ha már ott jársz. Mi bejárati ajtót és ablakokat rendeltünk tőlük.
https://www.aranyablak.hu/Uzleteink/Gyor/22/ -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
erdey_a #40143 üzenetére
golya32 elég jól összefoglalta. Van otthon 3 égetnivaló gyerek, akik miatt nem minimálterhelést kapnak az ajtók/kilincsek/tokok, persze azért nem is baltával hasogatják őket. Állat nincs a lakásban, de el tudom képzelni, hogy kutya/macska mellett hogy néznének ki alul. A fóliázásuk enélkül sem tűnik örök életűnek, volt, ahol ragasztanom kellett, mert a saroknál kezdett elválni. És már nyúltam hozzá zsanérhoz/kilincshez is az évek során. Nem katasztrófa, de többet vártam ezen az árszinten.
Ehhez képest a '82-ben elkészült szülői házban az eredeti beltéri ajtók köszönik szépen jól elvannak 10-15 évenkénti átfestéssel, pedig csapkodtuk eleget azokat is a másfél évvel fiatalabb öcsémmel, amikor némi tettlegességgel fejeztük be a vitáinkat 30-40 éve. Talán egynél volt kilincs és zárcsere. Nem állítom, hogy régen minden jobb volt, de azért nem tudom 42 év után mennyire hozzák az ajtóim a szülői házban lévők mostani szintjét (bár nem gondolom, hogy 90 évesen ez lesz majd a legnagyobb problémám
).
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
evitiguF
senior tag
sorry, megfogalmazás volt rossz, 200ezer/db gondoltam az árat
-
golya32
senior tag
válasz
erdey_a #40143 üzenetére
Saját tapasztalat, kb 2 éves 70e ft-os kategória.
Zsanérok nem bírják, lóg az ajtó, nem tudsz rajta állítani, a zár betét műanyag, és eltörik, a kilincsek "lógnak" mert műanyag a zár belseje.
Az ajtón és a kereten is vékony a funér réteg, ezért ha véletlenül neki csapsz valamit lesz nyoma.
Az egész ajtó mozog a keretben, ha kinyitod az ablakot, és van minimális huzat.[ Szerkesztve ]
Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.
-
erdey_a
addikt
válasz
Thocy a ZAGY #40142 üzenetére
mi tud egy ajtón elromlani? nem kötekedek - még mielőtt - hanem komolyan kérdezem.
Vérboci
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
evitiguF #40139 üzenetére
Ahogy fentebb is írták, 4 normális ajtóra kevés lesz a keret.
Alaposan nézzétek meg mit vesztek, nehogy vacakabb legyen, mint a régi. Nekünk egy nem tervezett kavarás miatt, 6 évvel ezelőtti építkezés során akkor 90 ezres ajtókat szereltek be (eredetileg a kétharmadába kerülőt választottunk, de a kivitelező figyelmetlenségéből elcsúszott a rendelés és csak ez volt raktáron a ház befejezésekor, de korrekt módon benyelték a különbözetet).
Nos, így pár év használat után nem állítom, hogy annyira el lennék ájulva a minőségtől és valóban kibírják-e a tervezett 30-40 évet. Nem tudom milyen lett volna az olcsóbb.
Azóta volt egy elég durva inflációs áremelkedés, szóval ami most 90, az korábban jó esetben az 50-60 ezres kategória volt, szóval könnyen bele lehet futni olyanba, hogy bár az új ajtó persze karcmentes, valójában rosszabb minőségű lesz, mint a rég, ami már nem szép, de a funkcióját ellátja.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
beltéri ajtókat hol érdemes megnézni?
kb 200ezer körül szánnánk rá, régi kiszedésével, beépítéssel, minden sallanggal együtt.
90x210-es méret, 4db
mapson körülnéztem, párba be is térünk majd, igazából konkrét tapasztalat, vélemény lenne releváns -
zsigee
aktív tag
válasz
Thocy a ZAGY #40137 üzenetére
Írtam privátban.
Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
zsigee #40136 üzenetére
Nekem véletlenül van egy Asrock B250M Pro4 mATX alaplapom i5 7400 procival, 2x8GB DDR4 társaságában. Első tulajdonosuk vagyok, de már 7 évesek (jelenleg ez az asztali gép, azonban már egy ideje gondolkozom a cseréjén). Ha ilyesmi is érdekel, szerintem megegyezünk Az alaplapon van TPM 2.0 chip, a Win11 szépen települt egy figyelmeztetés után és frissül is, bár a processzor hivatalosan nem támogatott, szóval nem teljesen kockázatmentes a jövő. A procin Artic Cooling hűtőventi van a beüzemelés óta, de a bontatlan intel ventije is meg kell legyen valahol.
A gépet az integrált VGA-val használtam egy hónappal ezelőttig (nagy ritkán játszom ezeréves játékokkal, szóval elég volt), de aztán vásároltam hozzá egy Zotac 1030GT 2GB DDR5 LP videokártyát (ez még gyakolatilag új), mivel az integrált HD630 csak 30Hz-en bírta meghajtani a karácsonyra harácsolt 32"-os 4K monitort, úgy meg elég zavaró volt az egér és pár animáció. Szóval véletlenül plusz VGA is van, ha elég amit tud. Ha igen, ennek az árában is meg tudunk egyezni szerintem. Az alaplap/processzor/RAM trióra tudok adni egy hónap garanciát, a 1030GT-re asszem még közel 2 év van.A doboza is megvan mindennek.
Amennyiben ezeknél a filléres cuccoknál újabbat/erősebbet keresel, akkor nem szóltam.
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok,
kérdésekkel fordulnék hozzátok.
1.) van egy garnitúra üres, hp tonerem (fekete+3 szín) MFP 178 NW-hez. ezeket lehet újra tölteni-töltetni, vagy szimplán veszélyes hulladék? Meg van néhány canon üres tintapatronom is, melyeket megfelelő módon kezelnék. Erre ötlet? Érnek valamit, akár a toner, akár a patron? Lehet hasznosítani?
2.) Vásárolnék wifi antenna csatlakozót, akár routerből bontott is lehet, egy darabra lenne szükségem. (A középen tüskével rendelkezőt.) Pár százas tétel, de nem szeretnék futárral-postával emelt költséget erre...
3.) Érdekelne olcsóbb DDR4-es alaplap, CPU-val. 4 slotos lenne az igazi. Nem minden áron, lehetőségeket keresek.
4.) Low Profil VGA-t is keresek, aminek nem kell külön táp, de nem a 7**-as NV szériából. Mit érdemes venni, ár-érték arányban?
Hirtelen ennyi, köszi bárkinek akár a választ, akár a segítséget.
Üdv.Nem a mennyiség, és a minőség a fontos, hanem hogy sok legyen és jó!
-
golya32
senior tag
válasz
miningboy #40133 üzenetére
A győri lakásban, mi levettük az ajtókat, a konyha asztalra és egy székre raktuk vizszintesen, átcsiszoltam kézzel, és újra festettem ecsettel, 3 réteg festék ment rá, és azóta is jó, a kilincseket és a cilindereket cseréltem. A kereteket is csiszoltam és lefestettem. Én még az üveget is lefestettem az ajtószinére. Szerintem te is meg tudnád csinálni.
A festékboltba szembesültem vele a járólapra is van festék, a konyhába inkább festettem a csempét, nem találtam senkit sem 2m2 cseréra.A bejárati ajtót is ugyanigy lefestettük, igaz azt nem tudtam levenni.
[ Szerkesztve ]
Vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a másikéra.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
miningboy #40133 üzenetére
Annyiból szar helyzetben vagy, hogy alapból a festést sem akarják vállalni, mert a száradása sok idő és nagy helyet igényel, relatíve pormentes környezetben.
Ajtót meg a legtöbb készen veszi, gondolom így jobb buli. Tokkal megint lehet szívni.
És ez szomorú is valahol. -
miningboy
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat, keresgélek, aztán ha nem jutok vele előbbre, akkor megpróbálkozom saját magam a dologgal.
[link] Portas - velük beszéltem telefonon, de ahogy kivettem, itt egy fóliát ragasztanak a meglévő ajtóra. Ami persze lehet jó, mert rengeteg a veriációlehetőség, csak nem tudom, a faanyag hogyan reagál erre hosszú távon.
Zománcot nem festenék fel rá, ezek nem olyan típusok -szerintem- erre elég lenne egy lazúrfesték, valami más színnel. Elvileg ebből is van megfelelő színválaszték. [link]
Ami jobban zavar, és kevésbé látom javíthatónak, az az ajtófélfa (ajtótok), azt cseréltetném, csak az meg gondolom a szakinak melós, de nem hoz annyit a konyhára, így nem vállalják be. Eddig legalábbis akikkel beszéltem telefonon, mind csak úgy vállalná, ha ajtó is lenne hozzá.
-
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #40131 üzenetére
Így van, már nagyon jó vízbázisú festékek vannak, de a festési technológiát - ha jól sejtem - mai napig így hívják, vagyis inkább mázolásnak.
Keresztapám szobafestő volt, és pont az ajtók mázolása amiben kiemelkedett a többiek közül.Viszont ma már lehet nem is ecsettel festik, hanem festéktől függően (ahol lehet) hengerelik. Ebbe nem mennék bele. Én egy időben Festő Csaba videóit néztem a YouTube-on, Svájcban belvárosi műemlékvédelem alatt álló épületeket újítottak fel. Megrendelők és főnökök miatt magas követelményeknek kellett megfelelni.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz
miningboy #40128 üzenetére
Ránézésre is látszik rajta, hogy van benne anyag.
Egész jó felújítós videók vannak róla, de pont két szakma találkozása: az asztalos nem fogja szeretni és ügyesen megcsinálni a festését, a festő meg az asztalos munka részét.
(Kivételes esetek vannak, de ritkák.)
Ezért lehet előbb egy asztalost kellene keresni, aztán egy piktort aki jó zománcfestésben. -
miningboy
csendes tag
Sziasztok,
ide is bedobom, hátha...
Győrben, vagy környékén tudtok olyan szakit, vagy üzletet, vállalkozást, aki beltéri ajtó, és ajtótok felújítással foglalkozik?
Ilyen ajtóink vannak, a tokok itt-ott már kopottak, ezek javításra szorulnának, vagy adott esetben cserére, némelyiknek a formájával sem vagyok teljesen elégedett.
Az ajtókat meg más színre festetném, illetve kilincs, zárcsere, ott is a régi csavarhelyek javítása, stb.
Abból indulok ki, hogy olcsóbbra jönnék ki így, minthogy kiszedessem, és tetessek be újakat, de lehet rosszul gondolom. -
Sziasztok! A héten, vagy jövő héten jön valaki Győrből Budapestre? Kisbajcsról lenne szükség egy ismerőstől elhozni egy basszusgitárt, természetesen nem ingyen
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
doc
nagyúr
Van valakinek otlete hol tudnek jumper kabelt venni kb Gyorujbarat kornyeken? (Szemere felol jovok, nem autoznek at az egesz varoson ha nem muszaj). Mapsen olyan uzleteket talaltam amik inkabb altalanos villanyszerelos boltnak tunnek, nem igazan elektronikainak...
[ Szerkesztve ]
-
Hannibhál
őstag
Hejhó!
Első kocsim eladó lett, ha esetleg valakit érdekelne:
[link]
blogomon találni róla bejegyzéseket, további kellemes estét!Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
kovacsroli
senior tag
válasz
kbhuinfo #40116 üzenetére
Mehetünk együtt...
Amúgy két ünnep között jártam úgy, hogy leparkoltam a Dunakapu mélygarázs lejárata előtti felszíni parkolóba (Bástya u.), kivettem a gyerekeket és elkezdtünk sétálni a piac felé, közben elindítottam a Simple parkolást. Végeztünk a dolgunkkal, megyek vissza ott a büntetés a szélvédőn, na mondom fasza. 10:38-kor megbüntettek úgy, hogy a Simple parkolásom 10:37-kor indult (amikor az rányomtam az alkalmazásban a parkolás indítására, nem voltunk 20 méterre a kocsitól).
Ebben az a szép, hogy emberünk vélhetően végignézte, ahogy kiszedtem a két gyereket, alig várta hogy elsétáljunk és már büntetett is.
Egyébként a Győr-Szol simán törölte a büntit, miután elküldtem nekik mail-ben a Simple parkolási nyugtát de na, az kiderült, hogy ünnep ide vagy oda, jóindulat a kanyarban sincs.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
MR_Joe
senior tag
Üdv a Zuraknak!
Ezer éve nem jártam itt, úgyhogy megcsúszva is bujjék mindenkinek!
Másodsorban: kinek akad elfekvőben egy használható videokarija max. 10k-ért?
Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D
-
envagyok
veterán
Keresek 512MB, 1GB, 3GB, 4GB Compactflash memóriakártyákat.
Ha esetleg valakinél lapul régi fényképezőgépben, vagy y fiókban, írjon privátban. -
golya32
senior tag
Parkl használom nekem az jött be. De ezt az autóm is ismeri ha olyan helyen állok meg egyből írja is hogy használjam.
-
kbhuinfo
tag
válasz
kovacsroli #40114 üzenetére
+1 (ha lesz tuntetes a kenyelmi dij ellen, megyek).
Van egy szint, ami felett nem mész egy bizonyos szint alá...
-
Balinov
titán
válasz
kovacsroli #40114 üzenetére
közben atnezzem a tranzakciós történetét, azt használtam tavaly mikor otthon voltunk. Mondjuk jövő héten csak egy megye matricara meg 1-2 belvárosi parkolasra kell majd
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Srácok, palyamatricara és Győri parkolasra melyiket ajánlatok? OTP felé simple vagy vox? Mindkettőt használtam régebben, de tavalyelőtt csak az egyikkel tudtam fizetni, de a rosseb emlékszik melyik volt
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
chatran
őstag
A színház mögötti kebapos teljesen megszűnt vagy csak elköltözött?
-
G@ben
addikt
válasz
golya32 #40101 üzenetére
Nem étterembe mennénk, hanem valami programot csinálnánk. Szabadulószoba kizárva, anyós is jönne!
kovacsroli: nem most mennénk, hanem jövő hét végén, akkor azért hidegebb lesz és asszony fázós. A lovarda nem rossz, ha van valami program is, nem csak végigsétálsz.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
kovacsroli
senior tag
...vagy Dunakilitre, a Sári csárda kicsit messzebb van, de ott is lehet állatokat nézegetni, enni, meg ha az idő engedi sétálgatni is mert szép környék. Nincs most olyan hideg.
Ja, meg van az a lovarda Gyirmóton, annak is van étterem része, de ott még nem jártam, általában ha lovat látok az ellenkező irányba megyek.
Magas labda volt amúgy...
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
golya32
senior tag
Elmentek a Dombi és Fia- étterem Tényőre és megnézitek a szarvasokat is amiböl a kaja készül
Esetleg Győr szabadulószoba, nekem tetszett..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest