- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROHARDVER!
Térjetek vissza a topik témájához, elég az off-ból, a személyeskedésből különösen.
A további, ide nem tartozó h.sz.-ok is törlésre kerülnek. -
M@trixfan
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ha nem haragszol megvárom a szakmai, technikai választ.
-
SunMount3r
nagyúr
Mondjuk nekem teljesen mind1, ott van Android-ra a SmartTube, Windows-os böngészőkre meg az AdBlock Origin és 100%-os a reklámvédelem. Apple cuccom meg nincs (és valószínűleg nem is lesz egyhamar, amennyibe kerülnek).
-
csacsi77
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én szerencsére se nem cigizek, se nem iszom semmit, de vannak munkatársak/ismerősök akik vagy egyikre, vagy másikra esetleg mind2re havi 100-130.e ret elköltenek.
Úgy gondolom az a havi 2400ft nem vág senkit földhöz havonta(még azt sem akik minimálbérért dolgoznak), ha meg igen akkor munka helyet kell váltani, vagy másod állást keresni!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
A gond az, hogy a cigi ára is drága. (Tudom, van akinek nem, de attól még van akinek meg igen.)
-
-
péjé
őstag
sziasztok,
eddig nem foglalkoztam vele de most feltettem egy Projectivy launcher appot hogy vmit kezdjek az idegesítő reklámokkal az ATV14-en, egész jól működik, nem vettem meg a pro verziót még. Van esetleg itt pasztalat vmi tuti jó appra? az sem baj ha meg kell venni. köszi -
SunMount3r
nagyúr
-
csacsi77
senior tag
válasz
zazenke
üzenetére
Hát én a Plex-el igencsak megszívtam annak idején, igaz egy másik tévén (fagyott, nem találta a mappákat, megszakad a lejátszás). De PTSD-m van tőle, hogy elolvastam a nevét....

#78973péjé
Az alap beállítással nincs gond, angolul is megy, csak ahogy öregszem, egyre kényelmesebb vagyok, már nem akarok mókolni, csak leülni a tévé elé és élvezni a filmeket.
Ezt a Homaticsot nem a Dune csinálja, csak használhatja a nevét, ugye? -
blakey
titán
válasz
csacsi77
üzenetére
Igazából a Dune Homatics azért is jó, mert nem erőlteti az FW-ket, felteszed az ATV12 5394-es verzióját és telepíted a kívánt appokat, majd használod. Minden működik, csak ugye Android. Én is használom az 5394-es fw-t egy Premier Pro-n, szinte mindenre jó, amire nem, arra van más.
-
-
csacsi77
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Köszönöm és köszönöm péjé!
A mókolást szeretném elkerülni egy nevesebb gyártó termékével. Elég volt annak idején a TCL tévén a béta firmwareket frissítgetni.
Ezeket nem tudnám elkerülni? Csak bekapcsolnám a készüléket, kapna netet és megjelnnének a megosztott mappák, aztán hajrá. Öreg vagyok én már a kísérletezgetésre.
CSak úgy alapból nem menne ez a Homaticson? -
blakey
titán
A Homaticson Google ATV 14 rendszer van, minden app megy rajt maxon...4k hdr, DV, Dolby atmos...melyikre fizetsz elő + AFR (automata freki váltás, megy a kadenciahelyes lejátszás)
- majdnem. SkySowtime csak 1080p SDR, fps-váltás csak a Netflixen van, valamint a SmartTube-on, ha azt használja a YT helxett. A TV-n futó appok jobbak. Kodival megy minden. ATV14 helyett jobb az ATV12 5394-es verziója. ATV14 egy "fostenger", sajnos. Hátha egyszer jó lesz, de addig… -
péjé
őstag
válasz
csacsi77
üzenetére
A Homaticson Google ATV 14 rendszer van, minden app megy rajt maxon...4k hdr, DV, Dolby atmos...melyikre fizetsz elő + AFR (automata freki váltás, megy a kadenciahelyes lejátszás). Guglizd meg hogy a tévéden lévő appok jobbak-e vagy a lejátszóé....lejátszóra felteszel egy maven kodit és lesz egy ingyenes nagyon jól testreszabható lejátszód. Betallózód a megosztott mappát a PC-ről, lehetőleg smb megosztás legyen és borítóképekkel stb nagyon látványos felületet kapsz... [link]
-
csacsi77
senior tag
Köszönöm a választ!
Van mindenféle előfizetés: Disney+, HBO Max, Netflix, Skyshowtimet, Spotify. A routerem Telekomos, semmi extra. Wifi6 megy vele.
Azért használok Universal Media Servert, mert ez vált be a pc-s filmek megosztására. A tévénvel így tudtam összehozni. Ha tudná az új médialejátszó, hogy közvetlenül a pc-s megosztott mappákat lássa, az még jobb lenne.
Akkor te a Homaticssot ajánlod inkább? Árban kb. ugyanazok. A streaming appokat akkor a Momaticsra kéne telepíteni és onnan használni? Most a tévén vannak használva. -
péjé
őstag
válasz
csacsi77
üzenetére
Sztem mind2 lejátszó képes simán megosztott hálózati fájlból filmet lejátszani, én NAS-ről használtam gond nélkül a Dune Homaticsot. Ez a media server csak bekorlátoz, jó routerrel wifi6-al elég komoly bitrátájú filmek is mennek, 4k hdr sem akadály. A tévéd tud Dolby Visiont az lehet hogy problémás media serveren keresztül, nem tudom hogy nálad hogy megy.
A Dune Homatics-on ATV14 van már, ha streameket használsz akkor jobb választás. -
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
PC-ről Universal Media Serverel osztok meg mappákat az otthoni hálózaton. Ezt a két lejátszót néztem ki:
Dune HD Pro Vision 4K médialejátszó
Dune HD Homatics Box R 4K Plus médialejátszó
A választottból menne egy HDMI az erősítőbe (Denon AVR-X580BT) és onnan a tévé (LG OLED 55C1) felé.
Ez a két modell tudná kezelni a Media Server megosztott mappáit? 5.1, DTS stb. hangot? ISO képfile-t, MKV, MP4 filmeket, ilyesmiket? Netflix, HBO Max, Skyshowtime, Youtube, Disney+ stb. appokat?
Melyik a megbízhatóbb, újabb, időtállóbb?
Esetleg egy teljesen másikat érdemes nézni? -
mimic1979
aktív tag
Sziasztok,
Keresek egy olyan média lejátszót, amiben szoftveresen tiltható a HDMI CEC szolgáltatás. Nem szeretném ha továbbítani az erősítő felé. A jelenlegi megbolondítja a rendszert, és borul minden. Jelenleg minden egy távról működik és ezt szeretném megtartani. A lényeg hogy az erősítőn keresztűl menne a kép a TV-be.
Elvárások:
- stabil stream hálozaton NAS-ról
- HDR-DV támogatás
- Esetleg ha van olyan lejátszó ami a Tidal-on keresztűl támogatja az MQA-at.Válaszokat előre is köszönöm
-
lenox
veterán
válasz
Wade0303
üzenetére
Nem, ami a fotokon olvashato, azok az eszkozok, nincs odairva, hogy mire lehet, es mire hasznaljak a valosagban, plane, hogy igazi contentbol mennyi van olyan, ahol hasznaljak is 1000 nites targethez.
Nem mondtam, hogy mind orvosolhato, konkretan azt irtam, hogy eleg sokat lehet javitani.
-
Wade0303
aktív tag
-
lenox
veterán
válasz
Wade0303
üzenetére
Hat en ezeket implementaltam is, a content mappingeket is, certifikalta a Dolby, hasznaljak az egesz vilagon DV deliverykhez, nemigen fogsz ujat mondani. De persze nem is mondtal semmit, azon kivul, hogy van kulonbozo verziojo metadata. De azt tudod, hogy mire van hasznalva?
-
lenox
veterán
válasz
djnice
üzenetére
De amugy az Apple TV is kb. 1000 nitet szamol, ha a TV is tud annyit, es az ujak tudnak, akkor kb. jo lesz, sot, akkor a legtobb DV anyag is pont egyezni fog a brightnesst tekintve, tehat nem lesz erdekes, hogy cm40 vagy 29, szoval eleg sokat lehet javitani Apple TV-n 1000 nites TV-vel. Ettol persze a hang nem lesz jobb.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
zazenke
üzenetére
Nekünk meg továbbra is az az álláspontunk, hogy baromi sokat számít és aki nem veszi észre annak elég a DVD vagy a streaming.
"összességében az apple tv infuse jobb" - Ez így bármi érv, screenshotok nélkül semmit nem ér. Egy rakás elemzés van róla, hogy az AppleTV kütyü mennyi minden rosszul csinál vagy egyáltalán nem támogat.
Az, hogy neked nem számít a hang és ezért az Apple jobb valami megindokolhatatlan "érzés" alapon az szintén egy vicc. Kb. mintha azt mondanád, hogy a Fiat összességében jobb mint a Ferrari mert neked nem számít a sebesség, kényelem, dizájn, csak a környék kátyús utaira kell valami és ha benne ülsz nem is érezni a különbséget.
"Én is könnyedén megváltam" - És még ki?@Krilehor
Az alacsony bitrátájú bitstarved stream-eknél mindig jobb lesz az UHD BLuRay forrás. Az új digitális filmeknél általában kisebb a különbség, de ezek között is vannak "grainy" anyagok, ott sokat fog számítani.
Az általad említett release-erek (meg az összes többi a magyar oldalakon) csak remuxolják mások feltöltéseit, semmi nem múlik rajtuk most hogy már minden formátum működik mkv-ból. Főleg ha Ugoos AM6B Plus-od van és nem vagy tárhely szűkében akkor érdemes BluRay forrást beszerezni.
Trinity egyébként mostanra megtanulta melyik külföldi release-eket kell összelopkodni és rebrandelni így már nem nagyon találsz közte hibásat.
(A p5 WebDL release-ek egyébként ugyanúgy remuxok mint a BluRay remuxok, csak valami okos admin egyszer kitalálta hogy a remux nevet csak BluRay forrásnál lehet használni.) -
zazenke
őstag
válasz
djnice
üzenetére
elindítottam párhuzamban az ugoos+CE és az apple tv-t anno .ugyanazon filmet és ugyanazon másodpercnél kimerevítettem a képet és hát mit is mondjak nem sok minden volt szemmel megfogható így első ránézésre. Én ezt többször megismételtem teszt anyagoknál is és ha alaposan analitikusan szemlélem igen van különbség de mikor pereg egy akció film akkor átadva magam a filmnek valahogy ez nem jön elő nálam. De az ha pl megakad egy pillanatra a film arra meg én vagyok háklis és visszapergetem a filmet minden esetben és újra nézem figyelve a pillanatnyi laggot
-
Krilehor
tag
válasz
blakey
üzenetére
Sziasztok,
Ha már DV profilok, egy UgoosAM6B+ + avdvplus CE esetén van minőségbeli különbség egy mp4 P5, remux esetén mp4 P8 vagy egy mkv P7.6 profilú Dolby anyag között, lehet erre általánosságban mondani valamit, vagy release függő? Az első kettő tipikusan UFO971 release, a második meg TRiNiTY. Többször olvastam már, hogy többen hozzáértők az UFO971 releaseket preferálják inkább. Ennek a Dolby profil (is) az oka, vagy inkább a releaser munkája? -
zazenke
őstag
válasz
Wade0303
üzenetére
nem személyeskedésnek hanem inkább dicséretnek szánom hogy neked meg itt kb még 3 embernek számít a FEL .De a többség átlag ember szerintem erre nem is figyel és észre sem veszi a különbségeket csak akkor ha két azonos megjelenítőn fut egymás mellett párhuzamban a tartalom. Én is könnyedén megváltam az ugoos +CE párostól. Mert összességében az apple tv infuse jobb . Ezt most én is csak a képre értem mert nincs házimozim a hang kielemzésére mert ez nem annyira fontos nekem. Az ugoos AM8 -at is csak tartaléknak tartom ha véletlen valamit nem vinne az appletv de azt vettem észre hogy már nem is szívesen kapcsolom be a kodit. Szerintem ha másodlagos lejátszót is szeretne a fórumtárs akkor jobban bejönne neki egy zidoo vagy dune dedikált lejátszó s928x procival
-
Wade0303
aktív tag
Attól függ mi neked a komoly előrelépés. Van aki szerint a DVD meg az UHD között is alig látni különbséget.
Az Ugoos+CE kombó támogat FEL-t ami jó néhány lemeznél konkrét enkodolási hibákat, artifaktokat javít ki és támogat cmv4-et ami pedig a legfejlettebb Dolby Vision verzió jelenleg. Ezek már elég "komoly" különbségek az Apple-höz képest és akkor a hangról még szó sem esett. Az Apple nem támogat sem TrueHD Atmos-t sem DTS-HD MA/DTS:X-et így az igazán jó hangoknak búcsút lehet inteni. Főként ez utóbbi nálam pl. abszolút deal breaker.
Drágábban kevesebbet, a szokásos Apple szolgáltatás. (A streaming szolgáltatásuk az mondjuk a legjobb!) -
.LnB
titán
Tárgytalan már. Maradok az Apple TV-nél. És lemondok a P7 + FEL-ről. Csak akkor vágtam volna bele, ha komoly előre lépés lenne a P5, P8 profiloktól. De mivel nem vagyok maximalista, teljesen jó nekem az ami most van.
Megugrottam volna azért azt a telepítést. Csak ahogy telnek az évek, egyre lustább vagyok, és egyre kevésbé van kedvem kütyüket "mókolni".

És ahogy írtam is már, nem feltétlenül a tényleges váltás hajtott, hanem inkább kíváncsi voltam ezeknek a dolgoknak a mikéntjére.
-
blakey
titán
A Ugoos AM6B+ saját rendszerét, képességeit mutatja be. Bemutatja, hogy mire képes, igen, azon a rendszeren még működik a FEL, de van más, ami nem. Azóta tudtommal CoreELEC-et használ, mert az pontosan kezeli a metaadatokat. Ha Ugoost vennél, ne akard a saját rendszerét használni.

-
gyűrű
addikt
Nincs olyan eszköz, ami plug & play, és viszi a FEL, Profil 7 anyagokat?
Nincs. (ill. talán az oppo)
Itt egy táblázat hogy mi mit tud ...
Néztem videót, hogy hogyan kell telepíteni egy Ugoos AM6B Plus-ra. Így első nézésre nem egy leányálom azért.
Nem bonyulult, van egy csomó videó és leítás róla.
Ebben a topikban tudnak a fórumozók segíteni.. -
blakey
titán
Elég, ha csak a Dolby Vision profilok után olvasol. Nem kell lejátszót keresned, csak abban az esetben, ha:
- megrögzött gyűjtő vagy és az érintetlen anyagokat szerzed be, azaz remuxokat.
- mindenáron olyan lejátszót szeretnél, ami minden kép- és hangformátumot érintetlneül és hibátlanul továbbit.
- tesztelsz és sokféle anyagot és eszközt próbálgatsz.
Amennyiben nincsenek ilyen tulajdonságaid, akkor nincs értelme lejátszót keresni.
A Dolby Vision profilok lényegét leírtam, különböző platformokhoz lett igazítva, tehát P7 lemezre, P8 asztali- és mobileszközökre, P5 streamingre, a többi profil vagy régi vagy annyira új, hogy még eszköz sincs a lejátszáshoz. Neten vannak tesztek, pl. streaming vs. lemez, amit Vincent mutat be egy Apple TV-n és egy UHD Blu-ray lejátszón. Csak akkor van probléma, ha érintetlen lemezt, remuxot szeretnél lejátszani olyan eszközön, ami nem tudja a P7-et, hiszen ilyenkor a plusz metaadatot nem tudja feldolgozni, amennyiben a lemezről készült P8-at szeretnéd lejátszani és a készítő odafigyelt a metaadatok feldolgozására, akkor 0 közeli az eltérés, tehát semmit nem veszítesz.…megnéztem Vhiktor fórumtársunk videóját az Ugoos AM6B Plus-ról, és az szerint az a médialejátszü CoreELEC nélkül is viszi
. - biztos? Mert tudtommal CoreELEC-et használ a Ugooson. -
.LnB
titán
Sziasztok!
Miután blakey fórumtársunk tegnap sikeresen megértette velem, hogy mi a jelentőségük a Dolby Vision profiloknak. És, hogy miért nem tudom lejátszani rendesen az Apple TV 4k-mal, a profil 7-es filmeket. Ma úgy gondoltam, fejest ugrok a médialejátszók tengerébe.
Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell minden médialejátszóra a CoreELEC Linux? Néztem videót, hogy hogyan kell telepíteni egy Ugoos AM6B Plus-ra. Így első nézésre nem egy leányálom azért.Nincs olyan eszköz, ami plug & play, és viszi a FEL, Profil 7 anyagokat?
Mert megnéztem Vhiktor fórumtársunk videóját az Ugoos AM6B Plus-ról, és az szerint az a médialejátszü CoreELEC nélkül is viszi.Meg sem próbálom titkolni, hogy új vagyok a témában, és nem értek hozzá. Csak szeretnék kicsit képbe kerülni.
Köszönöm! -
péjé
őstag
sziasztok,
van vkinek összehasonlítási alapja hogy a zidoo z9x pro tone mappingja mire képes mondjuk egy Coreelec 22 képminőségével szemben? -
redingitell
senior tag
Nem biztos, elképzelhető, hogy vega.
-
zazenke
őstag
válasz
redingitell
üzenetére
és android lesz rajta ?
-
zazenke
őstag
válasz
Gardaai
üzenetére
jó lesz az apple tv tulajdonképpen a legjobb (számomra). De ne felejtsd el hogy onnantól kezdve már nem a plex lesz a nyerő mint lejátszó hanem az infuse ami havi 500 ft lesz előfizetésben. A plexet adatbázisként szerverként továbbra is használhatod ha akarod mert lekezeli az infuse is. De maga a plex mint lejátszó az már nem fog számításba jönni az infuse mellett mert rosszabb . Az apple tv csak az infuse-val az igazi . És ha ha jól tudom a youtube használata sem olyan mint androidon mert nincs magyar nyelvű hanggal való keresés . Telefonnal viszont összekapcsolódik és azon keresztül kényelmesebb irányítani az appletv youtube aplikációját androidos telefonnal is. És nyilván az Ethernet portos verziót kell venned a 2022 es verzióból vagy akár várhatsz pár hónapot mert még mindig az a pletyka hogy küszöbön van a 2026 os verzió. Az hogy a mostani 2022 es az nem jelent problémát nálam mert erősebb jobb mint az s928x procival szerelt ugoosom ami azért elég erősnek számít androidos fronton. Szóval én az appletv-re szavazok
-
Gardaai
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Papíron azt mondják nem sokkal erősebb mint az én 4K Max Gen2-m.
Lehet gördülékenyebb, de azért úgy venném, hogy pár év múlva is még pörgős legyen a rendszer.Ezért húzok az Apple felé, vagy még néztem a FireTV Cube 4K-t tudok a szomszédból (Ausztia) vadászni kb. 30-40.000 Ft körül. Nvidia Shield-eket is néztem, de a támogatottság nem túl jövőálló.
Illetve ezekre már érik a frissítés (szerintem), nem tudom érdemes-e várni, hátha lesz idén frissítés valamelyiken.. -
Gardaai
senior tag
Amazon Fire TV Stick 4K Max Gen2-t cserélnék valami combosabbra.
Támogatással nincs gond, minden megeszik, de a sebessége már az első perctől fogva nem győzött meg. Mi jöhetne helyette?Setup:
TV: Samsung QE65QN95A
Soundbar: Samsung HW-K550/EN
2000/1000 Telekom net van, 2.5 Gb-es belső hálózattal.
Amit használok:
- PLEX (főleg magas bitrate, 4K anyagok - Synology NAS PLEX Media Serverről)
- YouTube (itt pl. folyton állítgatni kell a hangot a beállításokban, mert csúszik ha a filmes beállítást használom - ez jó lenne, ha a következő lejátszónál nem lenne)
- NETFLIX, HBO, Disney+, Prime, Showtime
- IPTV-t kb. fél évente egy napra kapcsoljuk be (ha kiégtünk és agysorvasztás szeretnénk), és ha meglehetne oldani a Telekom TV GO-t, az szuper lenne, mert akkor végre lemondhatnám az előfizetéstAz AI ezeket ajánlotta:
Nokia Streaming Box 8010
Homatics Box R 4K Plus
Apple TV 4K (2022) -> esetleg infó, hogy idén lesz új AppleTV?Árban:
Ha mindent tud ami nekem megfelel, akkor mehetünk ~80.000 Ft-ig.
De ha kompromisszumos, akkor max ilyen 40-60.000 Ft-ot szánnék rá.
-
lenox
veterán
Dolby Vision egyreszt visszafele kompatibilis, masreszt a tv technologia egyre jobb. Regen az 1000 nites mastert nem tudtak megjeleniteni a tv-k, a Dolby Vision a csucs teveken segitett, hogy a tv kepessegeihez igazitsa a kepet. Ma mar a kozepes tv-k is jol tudjak megjeleniteni az 1000 nites mastert, tehat a Dolby Vision a gyenge tv-ken fog segiteni.
Tehat ha ma valaki vesz egy kozepes aru tv-t, ami 1000 nitet tud DV-vel, az kb. tok jo lesz mindenre, kiveve talan, hogy nem fogja a juddert meg a megjelenitesi uzemmodot kapcsolgatni, ami mondjuk szerintem inkabb jo, mint rossz. Szoval ha egy tv kene HDR/DV tartalmakhoz en vennem a Sony QD Oledet, es hiaba lesz DV2, nem fog mas tv sem jobb kepet mutatni. -
ametzalaci
csendes tag
Mond meg a haverodnak 10 évente dobnak ki új dolbyt, nyugodtan vegye meg a dolby kettőt támogatót. Dolby három 2036-ra várható. Mondjuk vannak olyan emberek akik a lejárt szavatosságú kajákon élnek, de szerintem észszerűbb frissett venni, hamár kinyitjuk a pénztárcánkat.
-
ametzalaci
csendes tag
-
péjé
őstag
válasz
ametzalaci
üzenetére
Ha kijött a DV2 akkor majd elkezded várni a DV3-as cuccokat? haverom kérdezi :-)
CE fejlesztőkből kinézem hogy amint kijön az új formátum elkezdik majd megírni az új CE-t hozzá, gondolom lesz majd ehhez való amlogic box is. Addig meg van ami van. -
válasz
ametzalaci
üzenetére
Addig meg ne nézzen semmit, nem érdemes

-
ametzalaci
csendes tag
Hidd el értem a témát, teljesen másképpen lehet majd masterelni a filmeket. El fog terjedni az új dolby és lesz csomó gyártó aki tévét és lejátszót is fog gyártani hozzá, persze csillagászati áron, de eddig is megvették a fanatikusok, van akiket nem zavar kiadni milliókat tévére és 600 ezret lejátszóra.
Hagyjuk meg a kedves érdeklődőnek, hogy eldöntse vesz egy régebbi készüléket vagy vár egy modernebbre. Én csak infót közöltem, ő majd dönt.
-
gyűrű
addikt
válasz
ametzalaci
üzenetére
Nem érted.
A Dolby Vision2 nem egy új formátum, nem kodek.
Annyit csinál a tv hogy az eredeti Dolby Vision adatfolyamon dinamikus valtoztazásokat végez.
De ehhez továbbra is kell az eredeti dv, a forrásból.
Tehát mint pl. A dv bright/dark vagy filmmaker mode. Csak ez dinamikusan nyúl bele.Az LG már nyilatkozott is a CES en hogy nem kívánja beepiteni a tvibe mert jobb módszere van rá. Persze lehet csak a mostani processzor nem tudja náluk.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ametzalaci
üzenetére
Nem "MOST" vehetsz, hanem esetleg idő elteltével, amkor lesznek új SOC-ok és Box-ok és a megfelelő támogatás rájuk. Erről szól az egész kritika, hogy ezt nem "MOST" kellene erőltetni. Az "alap"" DV lejátszásban jelenleg is e legjobbak ezek a kivételes Amlogic Box-ok CE-vel. Ha akarod várd ki, de ne biztass vakon mindenik erre.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ametzalaci
üzenetére
Mutass már egyetlen egy DV2-es anyagot (film).
Mutass már egyetlen egy DV2-es megjelenítőt. -
devil-k
nagyúr
válasz
ametzalaci
üzenetére
Ne viccelj már…..
-
gyűrű
addikt
válasz
ametzalaci
üzenetére
Annak semmi köze nincs a lejátszóhoz.
A tv ami az átalakítást végzi, amelyikbe beépítik majd. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
ametzalaci
üzenetére
Még a "sima" DV-t sem tudja 100%-osan egyik ilyen lejátszó sem, legfeljebb pár Blu-Ray lejátszó lemezről. Szóval erre ilyen sokat nem hiszem, hogy érdemes várni.
-
ametzalaci
csendes tag
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi Zidoo X8 lejátszómat. Egyrészt már nem mai darab, másrészt folyamatosan gondjaim vannak vele, hatalmas csalódás, borzasztóan lassú, fagy, újraindul, sokszor nem látja a hálózati megosztásokat, a távirányítója és annak érzékelése botrányosan sz@r, arról nem is beszélve, hogy már régóta nincs hozzá frissítés...
Szóval egy olyan lejátszóra lenne szükségem, ami a 4K HDR10+, Dolby Vision tartalmakat NAS-ról hálózatról döccenés nélkül le tudja játszani, nem kell 10-15 percet várni bekapcsolás után mire beolvassa a NAS tartalmát, stabil, nem dobja el magát lejátszás közben, jól kezelhető, felhasználóbarát, és a távja nagy távolságokból (5-6méter) és nagy szögekből is működik. Eléggé árérzékeny vagyok, nem százezres lejátszót keresek.
Mit tudnátok ajánlani?
Köszönöm!
-
wolfman
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Közben nyomtam neki egy gyári beállítást és sikerült a firmware frissítést is lefuttatni (találtam egy frissebb darabot), ellenben nem frissítette le azt, csak végigment a folyamat végre. A HDD-t most szépen leállítja, újra is lehet indítani a lejátszót. Viszont a színformátumot/színmélységet továbbra sem lehet átállítani, amit fájlalok, csak a 4:0:0 van 8bit-en és ennyi, de jó lenne 4:4:4/vagy RGB 10bit-en, amit a TV is tud, DUNE lejátszóm engedi, ez nem. Valszeg a frissebb firmware már tudná (kiverné belőle ezt az éket), csak nem frissíti le arra.
-
arcitec
addikt
válasz
wolfman
üzenetére
Ha minden igaz a Beállítások > Energiagazdákodás(Vagy hasonló) kell legyen a HDD-re vonatkozó állítási lehetőségnek példul, hogy hány sec után álljon le, esetleg lehet olyan is, hogy ne. Elképzelhetően ez nincs megfelelő beállításban az igényeidhez.
Ha nem megy hívj fel egy forgalmazót
Octogon Audio: octogonaudio.hu (webáruház), 1147 Budapest, Öv utca 129-131. (bemutatóterem).Alternatív forrás: Az Extreme Audio weboldalán is szerepelnek Egreat termékek, ami szintén egy potenciális forrás lehet.
U.I: Találtam felhasználóit de nincs benne HDD beállítás. [link] [link] -
wolfman
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Annyi a tapasztalatom vele, hogy egy régebbi lejátszóm is van, az semmit nem tudott, csak h264-ig bármit lejátszott szép képpel, nuku internet meg infólekérés, fapados, de azzal mai napig semmi bajom, azon felül hogy a távirányítója már nem működteti valamiért.

Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest