Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
válasz
lemmy9 #78516 üzenetére
Igyál egy kávét...hadd írjam már oda hogy nincs rajt stream, hátha ezzel jön vissza később.
Ha rászánja magát egy CE boxra akkor esetleg később más tévéhez is tudja használni. Neki nincs gondja azzal amit írtam neked miért van? Írd oda hogy te régi Dune-t, Popcorn javasolsz (amik általában drágábbak annál mint amiket linkeltem). -
BennyRay
tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni nagyon fogalmatlanként
Egy olyan videólejátszóra szeretnék ajánlást kérni egy régi 1080p TV-re (nem HDR, csak a saját hangszóróival szól, azt hiszem 2009-es, tehát beépített lejátszója gyakorlatilag nincs), ami stabilan működik és minél egyszerűbben el lehet indítani egy rádugott külső HDD-ről a virágbolti Mancs őrjáratot... Tényleg ennyire lenne szükségem.
Vásárlásom oka, hogy a hulladék Xiaomi Mi Box S 2nd gen minden héten más hibát produkál, pl.: egyik héten nem lehet kikapcsolni, máskor 50 perc után fagy, most épp negyedóránként lekapcsolja a képet... lényeg, hogy úgy szeretném bevágni a kukába, hogy ízzé-porrá törjön
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
zazenke
őstag
nem tudom de valószínűleg nem lesz jelentősége mert nem nyersz vele semmi pluszt ha továbbra sem lesz P7 FEL (ugoos s928x nél nincs előnye a CE rendszernek egyenlőre ). Kérdés hogy az android 14 es rendszer ront e majd rajta mert ha igen akkor viszont kelleni fog a CE. az ugoos AM8 csak ATV11 es rendszer. Tulajdonképpen most úgy néz ki hogy a régi lejátszókkal együtt kikopik a P7 FEL is
-
zazenke
őstag
na ez már vásárolható példány nekünk is s905x5M. [link] de most már megvárom a nagyobb testvért. 40 000 ft
-
SunMount3r
nagyúr
Amúgy a Fire Stick-re rakott Kodi-ban kell állítani valamit? Én csak a frekiváltást kapcsoltam be, kell még valami mást is? Pl. ott a Whitelist, de ahhoz gondolom nem kell nyúlni alapesetben...?
-
péjé
őstag
válasz
SunMount3r #78500 üzenetére
Ja, régen volt már fire tv-m:-) ....nekem a 21.1-es mindig jól ment, nem vettem ezt észre.
-
péjé
őstag
válasz
SunMount3r #78497 üzenetére
Melyik Kodi van raj, a playről amit leszedtél vagy a maven-féle?
-
Mentolka
senior tag
Hello,
Szerintetek mit kell átállítani? LG Oled G2 saját (built in) média lejátszójával simán megy, az alábbi szettel meg lila-zöld: RPi4 (Kodi) - HDMI - sounbar - HDMI - LG G2RESOLUTiON.....:3840x2160
FORMAT.........:MP4
CODEC..........:HEVC
Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.05.06, BL+RPU -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Amazon Fire TV Stick 4K Max (2.nd Gen) az alany: néha azt tapasztalom, hogy mintha nem lenne teljesen folyamatos a mozgás videók esetén, mintha kicsit ugrálna a "kadencia" (főleg ha oldalirányú kameramozgás van). Van amikor meg tejesen jó ugyan azokkal a videókkal. Ilyet tapasztalt már valaki? Gondolnám, hogy a TV-nek is lehet köze hozzá, de akkor miért van, hogy máskor meg nem tapasztalom? Eddig a TV saját lejátszójával és Plex-el sem tapasztaltam, azoknak a képbeállításai a TV-n meg gondlom alapból ugyan azok, mint a Stick-re.
Ja és a Kodi-ról beszélek persze.
-
zazenke
őstag
frissül 12 ről 14 re a google tv chromecast 2020. Nem sok változásra számítok teljesítményben vagy stabilitásban de hátha csodát tesznek. egy 809MB os csomag
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #78488 üzenetére
azt se tudom mi az a tvled mód ahogyan azt se hogy a tcl c835 tévém egyáltalán tudja e. Valószínüleg soha nem is használtam az am6b+ nál sem. Sőt ez a 2.9 meg cm4.0 fogalma is hiányzik a tudásanyagomból. még most is azt mondom 38000 ft ért nagyon megérte . Most már csak az s905x5 re vagyok kíváncsi bár azt sejtem hogy egy dekával sem fog nekem többet hozni mint ez a lejátszó . Összeségében pedig az apple tv szerintem még mindíg jobb de szívesen foglakozok az s928x-el is
-
blakey
titán
válasz
zazenke #78485 üzenetére
Nem ismerem a Ugoos adott típusát, S928x esetében, a Dune-ből, Zidoo-ból kiindulva, nem elég a menüben való kikapcsolás, a firmware-t is rendbe kell tenni, ezt oldották meg a két gyártónál, Ugoos-nál lehet, hogy még nem javították.
Viszont a felskálázás jobb, de nem kell feltétlenül kikapcsolni, él pl. használom az AI felskálázást alacsony módban.
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani médialejátszót 30ezer Ft-ig?
NAS-ról kellene lejátszania 4k, FHD filmeket, kb ennyi lenne a feladata.
5GHz-es AC WiFi legyen benne, és CoreElec-et, vagy OpenElec-et szeretnék rátenni, mert ezek szimpik Kodi miatt. Tudom, hogy Androidra is van Kodi, de azzal valahogy nem vagyok kibékülve.
Jó lenne, ha tudná a DV-t, de nem tudom, hogy jelenleg ezzel mi a helyzet. Pár éve még csak a drága lejátszók tudták.Köszönöm a segítséget
.
-
péjé
őstag
válasz
virtualdog #78466 üzenetére
Esetleg próbálkozz a Coreelec felrakásával, erre a boxra felmegy és kapsz egy nagyon penge lejátszót....itt a fórum meg leírás hozzá, nem kell megijedni....egy Kodit kapsz ami mindent is lejátszik és kadencia helyesen... [link]
A slimboxot is felteheted, a 2 rendszer között tudsz váltogatni ha akarsz. -
lali303
tag
-
lali303
tag
válasz
virtualdog #78466 üzenetére
Először tegyél fel egy slimbox firmwaret,utánna valószínű tudsz telepíteni ujabb kodit.
slimbox -
virtualdog
csendes tag
Szervusztok!
Tanix TX3 Mini+ Amlogic S905W2 médialejátszóm van, Kodi 18.5-el, és nem működik az Opensubtitles.org plugin, ami megőrjít, mert ezért cseréltem le az előző médialejátszót (X96), ami egyébként kiválóan működött (nem nézek semmit FullHD fölött).Nincsen ehhez a Kodi verzióhoz Opensubtitles.com add-on letöltési lehetőség felajánlva
Ja, és KIFIZETTEM az éves díjat a régi Opensubtitles.org API használatáért (nem REST API, mint az Opensubtitles.com-é), 1 évig működött is újra így a felirat letöltés, de most megint nem működik, mint amikor egy éve bevezették a korlátozást.
Megpróbáltam pendrive-ról felinstallálni zip-ből az OpenSubtitles.com add-ont, de Python 3 függőség miatt nem ment fel. Python 3-at meg nem találtam, hogy ajánlanának ehhez a Kodi verzióhoz, lehet még nem is kompatibilis vele.
Mit tanácsoltok? Csak ezért újra vegyek új médialejátszót 1 év után ... de még ha igen is, honnan tudom, hogy milyen Kodi verzió van rajta, és meddig fog rajta menni a nyüves Opensubtitles.com plugin...?
Csak régi filmeket nézek, nagy érvágás lenne, ha nem menne. Nem érdekel a streaming, van rá pénzem, de nem ezek a filmek érdekelnek, régi filmek alig vannak rajta.
Köszönök bármilyen segítséget!
Aki elég nagy mágus, hogy a Tanix TX3 Mini+ Amlogic S905W2 lejátszóra valahogy felvarázsoljon egy újabb Kodit, ami már le tudja szedni az Opensubtitles.com add-ont, azért ... azért is rohadt hálás lennék.Zuglói vagyok amúgy. De már ott tartok, hogy veszek egy mini PC-t a tévé mellé....
Köszi előre is!
-
devil-k
nagyúr
-
Rhino666
addikt
Van valami ismert trukk az Androidos lejatszok rootolasara vagy tenyleg minden egyes peldanyra be kell jelentkezni ervenyes google fiokkal csak hogy rootolni lehessen?
-
zazenke
őstag
online felirat keresést próbáltam beàllítani a kodiba de az opensubtitle. org azt üzenete hogy ez fizetős szolgáltatás. van ingyenes valami megoldás vagy meg kell vegyem az éves elofizetest?
-
Üdv!
Androidos TV okosítókkal, stickekkel kapcsolatban kérdezném, hogy mi történik olyankor, ha az eszközt nem hagyományos képarányú kijelzőre kötjük, hanem pl. egy ultraszéles (21:9, 32:9, stb.) monitorra?
Alapból lekezeli, vagy marad a megszokott képarány, 2 oldalt 1-1 db fekete sávval?Köszi!
-
Edorn
senior tag
válasz
SunMount3r #78453 üzenetére
Nem oldódott meg a dolog... :-(
Pedig megadtam már mindent az eszközben: ip, gépnév, workgroup, felhasználó-jelszó (bár alapból enélkül szerettem volna). Win-ben meg bekapcsoltam az SMB1 támogatást, ellenőrizetm, hogy hálózati fájl megosztás, felderítés, mifene be van-e kapcsolva... De semmi. Mindegy, marad akkor a pendrive, aztán ha meghal a sok használattól az usb csatlakozó, majd akkor cserélek valami újabb médialejátszóra. -
Edorn
senior tag
válasz
SunMount3r #78453 üzenetére
Ha ez csak a megosztott mappákat érinti, akkor nem gond, mert Windows -on csak e miatt lenne ez az egy mappa megosztva. Nincs ott más megosztott mappa. (NAS-on már más lenne a helyzet)
-
SunMount3r
nagyúr
A Windows tulajdonságokban kapcsold be az összes SMB v1-re vonatkozó részt: [link]
De amúgy ez is "globálisan" működik csak, tehát minden megosztott mappára érvényes.
A másik megoldás, ha a lejátszó ismeri az NFS-t, akkor pl. a freeNFS Server-el, vagy a haneWIN NFS Server-el lehet megoldani. Ez utóbbihoz itt egy videó a beállításához.
-
Edorn
senior tag
Kicsit off, mert új médialejátszót nem vennék, de még nem találtam a kérdésnek jobb topic-ot:
Vane egy Asus O!Play HDP-R1 médialejátszóm, ami teljesen jó, de sajnos nem frissítik már a firmware-ét. És ha jól rémlik azért nem tud csatlakozni a windows10-em megosztott mappájához (vagy éppen a nas-omhoz), mert smb1-et ismer csak. Hogy tudnám ezt megoldani? NAS-on csak globálisan tudom lebutítani az SMB-t, amit nem szeretnék... Windows-on fel lehet oldani valahogy ezt a problémát? Vagy bohóckodjak tovább pendrive-al, esetleg vegyek új médialejátszót...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello megint (van egy kis problémám)!
Szóval adott a Fire TV Stick 4K (2.nd Gen) és a Kodi (v21.2). Most elsőként próbáltam vele HDR-es videót lejátszani, úgy, hogy a Stick beállításaiban a HDR->Adaptive-en, a színtér pedig Auto-n volt. Az eredmény: fakó kép, a TV Info gombjára BT.709-et és RGB-t írt.
No akkor átraktam a Stick beállításaiban a HDR-t "Always on"-ra és színteret pedig YCbCr-re. Így már színhelyes lett a kép, látszólag semmi gond, de a TV Info gombjára még mindig BT.709-et ír ki lejátszás közben. Mivel gondolom ennek HDR esetén BT.2020-nak kellene lennie, gyanítom, hogy itt még mindig nem stimmel valami...
Mit kellen állítanom, akár a Stick-en, akár a Kodi-ban, hogy ez teljesen Okés legyen?
Szerk.: Amúgy a videó "HDR" infója:
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primar : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 1089 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Le : 37 cd/m2Köszi!
-
blakey
titán
válasz
joydrv #78445 üzenetére
Viszont android 11 alatt fut a Kodi rajta. Automata fps váltás rendben megy így?
- Dune-n pl. megoldották, ott minden vált fps-t, csak valahogy a visszajelzések nem jók, de az legyen a legkevesebb, úgyis jön az új droid. Sőt, Android 11 alatt pl. Homaticson nincs, 24.000, 60.000 fps, Dune-n működik. Hivatalosan a 12-vel kerültek bele ezek a dolgok, de ez nem jelenti azt, hogy nem működhet másik rendszeren. -
zazenke
őstag
válasz
joydrv #78445 üzenetére
én is úgy tudtam de megvan oldva rajta olyan szinten hogy alkalmazásonként külön is tudod szabályozni hogy mely alkalmazásoknál nem kéred esetleg az fps váltást . külön menüpont van rá a beállításokban. mint ahogy azt is megadhatod hogy hasznháljon e "tört" frekvenciákat vagy használjon e késleltetést a frekvencia váltásoknál . . Ez már megvolt az ugoos am6b+ nál is de ott a kodi nem ment ilyen jól akárhogy állítottam. Szóval úgytünik egyenlőre hogy a p7-et nem számolva sokkal jobban működik mint az am6b+ android alatt . És így hogy nem CE rendszer van így van rajta normális youtube alkalmazás vagy ha telefonon nézek egy videót a neten azt is át lehet castolni rá mert van rajta erre való alkalmazás. igaz ez csak 1080p-re korlátozódik ilyenkor. Csak attól féltem lévén hogy alapból nem android tv rendszer fut rajta hogy gond lesz az átkapcsolás rá , mert enélkül légegerezni kell pl a plexel is meg kínlódás az egész . De van rá orosz zip fájl amit rátelepítve elvégezhető az átkapcsolás . utána pedig ki lehet gyomlálni a szükségtelen orosz appokat mert bele van csomagolva egy pár darab amikről azt se tudom mirevalók. Természetesen ez a doboz streamingre alkalmatlan hivatalos atv rendszer nélkül
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #78441 üzenetére
nem ezt akartam venni hanem ATV14 -el majd valami új procival de 38000 ft ért nem hagyhattam ott mert ez majdnem 50% os csökkenés .(hardverapró). Most hóvégén ha minden igaz jönnek az új amazonos termékek és talán az év második felében az s905x5 is befigyel. az s905x5M-et már szórják kifele a szolgáltatóknak
-
blakey
titán
válasz
zazenke #78438 üzenetére
Mivel CE alatt nincs P7 FEL, így gyakorlatilag semmi előnye nem lesz a CE-nek, feltételezve, hogy a Ugoos-on jó a Kodi. Dune esetében inkább hátránya van, ugyanis az iso-kat pl. nem kezeli olyan jól, mint a Dune saját alkalmazása, viszont jó, hogy van alternatív rendszer, ha netán szükség lenne rá.
-
zazenke
őstag
hozzám került egy ugoos AM8 . Root- magisk -ATV kapcsoló telepítése után szépen dolgozik(kodi). az am6+ nál jóval fluidabb az egész (p7FEL-t nem számítva). Az általam korábban sérelmezett mp4es filmek közül csak eggyel volt baja de ez már úgygondolom megbocsátható neki. Most csak azon filózok van e értelme átnyergelni itt is CE rendszerre és nyernék valamit vele ? az AI skálázást meg minden ilyesmit lekapcsoltam egyenlőre
-
Mentolka
senior tag
válasz
Batistuta7 #78434 üzenetére
Nálam egy RaspberryPi4 minidlna segítségével küldte ki a cuccot az LG OLED TV beépített media player-ére, és mentek a DV filmek is (virágbolti cuccok).
-
Peat76
őstag
válasz
Dune HD Pro Vision 4K
-
Beni2360
félisten
válasz
Röviden NEM.
Hosszabban, SMB-n keresztűl, 4k remux ok, de DV már kb 4x áru. Kb 20&80 e Ft. -
Batistuta7
tag
Sziasztok
Egy olyan média lejátszót szeretnék ami olcsó és jó
dlna-n keresztül szeretnék lejátszani 4k remux filmeket. Ha lehet dolby vision filmeket és VC-1 es filmeket is játsza le. Tudtok ilyet ajánlani?
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #78432 üzenetére
Igen.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #78430 üzenetére
P5-nél nem fog működni, a többi esetben igen. Persze a dinamikus metaadatokat bukod, ezért (is) jobb egy Homatics a cpm féle CoreELEC-kel.
-
SunMount3r
nagyúr
Ha Fire TV Stick-el DV-s videót játszok le, de a TV csak HDR-t tud, akkor működik a "HDR fallback", tehát akkor rendesen HDR-es lesz a kép? Vagy válasszam a videóból inkább a sima HDR-es verziót?
THX!
-
lali303
tag
válasz
SunMount3r #78427 üzenetére
Használd kábellel, Vontar X3, x4, 1000-es sebességen megy.
-
válasz
SunMount3r #78427 üzenetére
Hát az adott wifi adapterre+android keress rá, vagy teszteld egy telefonnal pl.
-
-
válasz
SunMount3r #78425 üzenetére
Ezek fognak menni, ami nem megy az ilyen olcsó boxokon rendesen az a Netflix/Prime/Disney+ etc. streamingek nagyobb felbontásokban
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #78423 üzenetére
Nem tudom, de ezeket semmi értelme Androiddal használni.
-
+Techno+
tag
Sziasztok!
Médialejátszót keresnék oylat ami tudja a 4K HDR10+ lejátszást és van rajta USB, SD (vagy microSD) és kezeli a formátumokat mint mkv ..stb mi a legjobb ár érték arányú?
Igazábol csak a filmezés lenne a lényeg hálozati funkciók nem érdekelnek csak vigye az nCore-ról letöltött 4K HDR10+ filmeket. Tudnátok ajánlani párat?Köszönöm előre is
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi. Akkor a kadencialejátszás szempontjából milyen beállításnak van jelentősége? Vagy ő mindent csinál magától?
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Ugoos Am6B plus ban CoreELEC esetén hány Hz re van állítva nálatok?
-
Peat76
őstag
Tanácsot kérnék,
Milyen 4K, True-HD Atmos képes média lejátszót vegyek,.?
LG C4 és SAMSUNG HW-Q930D Soundbar páros mellé?
Ár/érték alapján, megbízhatóság, támogatottság,kinek mi vált be...? -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #78409 üzenetére
Csak kisebb lesz a felbontás. Ha a TV HDR, valamint a videó is az, akkor teljesen jól fognak megjelenni a színek.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #78407 üzenetére
…de a HDR esetében, ha videó meg 4K, akkor az "hogy fog kijönni" egy FHD TV-n
- 1080p HDR-ben -
SunMount3r
nagyúr
Egy "érdekes" kérdésem lenne:
A Fire TV Stick 4K Max-ot (2.nd Gen) most egy FHD, de HDR képes TV-hez használjuk. "Mi történik" olyankor, ha 4K / HDR videót játszok le ebben a felállásban a Kodi-val? A 4K / SDR videókkal semmi gond, szépen leskálázza, de a HDR esetében, ha videó meg 4K, akkor az "hogy fog kijönni" egy FHD TV-n (ami mint már írtam tudja a HDR-t)?
Köszi!
-
wolfman
veterán
-
blakey
titán
válasz
zazenke #78400 üzenetére
Azt nem megoldották. Ott adott volt Android alatt a telepítési lehetőség. A “trükközés” abból áll, hogy fájlból telepíted, ahogy egyébként egyéb Android esetében is, ha nem áruházból telepítenél. Az új eszközök már nem ilyenek lesznek, amennyiben igaz, hogy a saját OS-üket fogják előtérbe helyezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest