Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
AAntii
őstag
Sziasztok! Országúti kerékpár patkófékéhez milyen fékbetétet érdemes venni? Vagy tökmindegy, ami épp van a polcon?
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
addikt
válasz andrisbandi #257682 üzenetére
Igazad van, meg más is írta, hogy ez a cipő nekem kicsi. Nem hosszban, szélességben. Hiába próbálom magam meggyőzni az ellenkezőjéről.
Írtam a supportnak, itt nem 1-2 miliról van szó, és nem a hosszáról. A support javaslatára kivettem a betéteket és lefényképeztem a lábam rajtuk. Hosszban van még 5 - 10 mm, de a szélesség meg a forma teljesen elcseszett. Hogy ez most a lábamra értendő vagy a cipőre, nem tudom. Bár valószínűleg egyéni szoc probléma, de azért leírtam, meg berakom ide. Főleg a jobb lábamnál látszik, hogy ahogy a betét megy, gyakorlatilag levágja két ujjamat.
Mindegy, majd javasolnak valamit, de félek tőle, hogy a fél számmal nagyobb cipő nem megoldás. Csak lassan Dunának megyek, hogy 130 ezerért(!) sem találok megfelelő cipőt a lábamra.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
andrisbandi
őstag
válasz Napfénysüti #257697 üzenetére
Gumibelsőbe tett tejjel szerintem bírná az extrém nyomást is, bármilyen folyadékkal. A külső brutál megfogja, nem engedi szétnyílni a belsőt. Nekem montinál nem is látszott semennyi tej a külső belsejében.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz parandroid #257688 üzenetére
Hazafelé beugeottam a szerelőmhöz ő is megjegyezte hogy át kéne gondolom ezt a tubeless témát.
Amúgy évente egyszer szívok vele de van bőven előnye is.Més que un club!
-
haiduo82
aktív tag
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #257689 üzenetére
Mellkaspántnak szaga lett, szó nélkül cserélték. Hegedüs Gy. u.
-
haiduo82
aktív tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #257687 üzenetére
Én írnék egy angol (német?) letter of complaint-et az európai központba, jó eséllyel kábé 10 perc múlva a fejükre koppintanak a helyieknek és intézni fogják ügyedet. Volt már néhány ilyen esetem, Bosch, Shimano, Cube, BBB, és emlékeim szerint mindig elkezdtek "őrölni a malmok"...
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz Napfénysüti #257686 üzenetére
Nem te leszel az országútis tubelessesítés reklámarca.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
mauimagic
senior tag
Garmin Mo. garis ügyintézése milyen?
A kereskedő eddig telibesz.rta a problémámat, nem tudom, hogy a magyarországi, vagy egyből az európai Garminnál kopogtassak, valamiért úgy gondolom, hogy az utóbbinál nem próbálnának palira venni... -
Napfénysüti
nagyúr
Na úgy néz ki a hátsó gumim kuka, elkezdett leválni a futófelület egy részen.
Ma vissza kellett fordulnom mert kilőtte azbösszes tejet egy kis lyukon aztán meg lassan fújta ki a levegőt is.
A külső becsületére legyen mo dva hogy nem engedett el sokat a nyomásból így haza tudtam tekerni 10 km-t még.Használ valaki Continental GP5000 AS TR-t? Nem a sima S-t hanem az új AS-t?
Rendeltem belőle kettőt 28mm méretben. Remélem tartósabb lesz mint a Schwalbe Pro One TLR.Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #257684 üzenetére
Féltem elakad és lábletétel lesz a vége...jobb esetben, rosszabban meg fürdés. Megnyugtató volt az operatőr "bizalma" is. Amúgy leginkább a túloldali meredek vonzott a tavaly is, ~300m helyenként ~15+ százalékos, köves.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #257677 üzenetére
Na, megúsztad…
Ahogy hallom a hangján, kicsit meg is van lepve.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
avl
senior tag
válasz ZavaBalazs #256826 üzenetére
köszi
nekem is az a bajom - lenne - vele, mint több felhasznalo a decathlon oldalan hianyolja: csak sötetitett lencse van; nekem inkabb csak "viztiszta", transzparens, nem sötetitett plexi kellene...en biciklis szemüvegböl is a sötetites nelkülit hasznalom, napszemüvegem sosem volt
volt 2008 elött olyan kicsit rozsaszines/sargas lencsejü Briko szemüvegem, na az marha jo volt, a kontrasztot növelte tenyleg
-
andrisbandi
őstag
válasz Dark Archon #257681 üzenetére
1-2 milit talán lehet nyerni a cipő hosszán, ha sarokra szorítva veszi fel a pilóta.
Pl bebújás után megemelt orral, a sarkát lekocogtatni a talajnak, és így enyhén szorosra kötni.Ha reggel, és már felpróbálva kényelmetlen a surranó, az biztosan nem lesz jó.
Estére, vagy igénybevétel után dagad kicsit a lábfej. Ilyekor érdemes új cipőt próbálni, üzemi állapotú lábbal, nem a jól kialudt, megpihenttel.Úgy rémlik fél számmal nagyobbat szoktak ajánlani sportoláshoz. Nekem ez bevált.
--
#257680 Tin
- Köszi[ Szerkesztve ]
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
addikt
válasz Ringman #257676 üzenetére
A lábam alapvetően nem fáj (pedig időnként gágogok, akkora lúdtalpam van), s azért beb***na, ha a hozzáérő cipő miatt belerokkannék. Nem arról van szó, hogy 2 számmal kisebb.
Szandált (felnőtt) életemben nem hordtam, és nem sporthoz fogom elkezdeni. Sérülékeny benne a láb, csúszkál, hidegebb időben zoknival hülyén néz ki, áhh...
Nézem az MX 201-et is, de abból nincs wide. 106 mm széles a most rendelt, ez meg csak 100 mm.
Kösz a videót, de igazából mindegy mit mondanak, ha felveszel egy cipőt, egyből tudod, hogy jó-e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz andrisbandi #257659 üzenetére
Nekem a láncos Hyde van, ha valamit le kell mérni rajta, szólj. Ebben bőven van hely, a sárvédőt hátul így is ki kellett rendesen közölni, annyi hely volt a gumi felett. Mellesleg aszfalton használom, úthibák vannak, mostanában 3.5 baron a 100 kilómhoz, és így kellően érezni a dolgokat. 3 bar alatt meg ilyen komfort érzés van. 2.5-el is próbáltam, de az már olyan, mintha takony lenne alattad.
-
addikt
-
zsamiatt
őstag
válasz Dark Archon #257669 üzenetére
mármint oldalt,elöl? Akor szerintem kicsi a cipő.
Én is ezzel küzdök. Jövő hónapban akarok venni, de egyszerűen bizonytalan vagyok. A New balance szélles utcai cipők is kicsik rád?Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #257674 üzenetére
Zasszony volt az operatőr és azt mondta láCCik rajtam fosok. ...tavaly simán átmentem a szárazságban, de idén nem tudtam felmérni pontosan mennyire mély, így fájós csuklóval tényleg fostam kicsit nehogy elessek.😬🤭
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a különböző cipőproblémák (vagy lábproblémák,ahogy tetszik) miatt tekerek szandálban, ajánlom neked is.
Igen, és csak én nem szoktam meg ezt az érzést, vagy nem, és akkor hosszú távon nyomni fog és/vagy zsibbadni a lábam.
ebből nagyobb bajok is lehetnek sajnos, pl. metatarsalgia
ha nem "standard" a lábméreted, akkor nem lesz egyszerű cipőt találni, a lábformákat/talpformákat lásd még itt: [link]
lake-ből ezt próbálom majd ki, ennek mesh az eleje: [link] outiból ez ilyen: [link]
szerk:
ha nagyon ráérsz: THE REV HOTSEAT - Your questions answered by Lake Cycling Shoes General Manager - North America[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
szuszinho
őstag
válasz Hasaggymeg #257666 üzenetére
Nino, Te vagy az?!
-
addikt
válasz Hasaggymeg #257670 üzenetére
Há', mé', hogy hívják azt a lábujjat? Szvsz ugyanúgy, mint kézen.
Az a baj, még, ha taposóval is próbálom ki, az is meg fog látszani a talpán. Stopli felszereléssel meg buktam a visszaküldést. Amúgy tök pihe-puha a cipő, ahol kell, és szellőzik. Habár, van itthon maszkoló szalag...
[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
válasz Mezga Aladár #257638 üzenetére
Keress rá a nevemre, pár napja leirtam
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez marha jól néz ki. ...de "gyűrűs" lábujj?! Amúgy meg ne gyalogolva próbáld, pedálon szerintem nem tesped úgy a lábad és előre sem csúszik annyira.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Rendeltem egy Lake MX 242 Wide cipőt. Most vagy tényleg ilyen elb***tt a lábam vagy nem tudom, de nektek is hozzáér a bringás cipőhöz a gyűrűs lábujjatok? Igen, és csak én nem szoktam meg ezt az érzést, vagy nem, és akkor hosszú távon nyomni fog és/vagy zsibbadni a lábam.
Amúgy tök f@sz@ cipő lenne, jól állítható a lábujjaknál a szorítás, meg feljebb is. Csak most nem tudom, megint, mit csináljak. A NW Origin Plus 2 Wide 40,5-esben kicsit nagy, és nem tudom eléggé hátra állítani a csatot. Viszont 100 km után rájönni, hogy nem jó a Lake, kicsit gáz lenne, mivel €350 volt. Így is bevállaltam, hogy 7eFt a visszaküldés, immáron harmadjára.
-
őstag
válasz Csápájev #257663 üzenetére
Szerintem ez vagy kamu, vagy nem, tudja mit hirdet, vagy talált
Van rajta egy kínai Shensa szett et kb 150 dollár bár most pont látok 80-ért [link]
A trp hybrid fék is kb 30k/ darab, a speci váz sem olcsó+ a kerék gumi...
túl jó ár érte... de ki tudja....Ennél sokkal rosszabb gépeket árulnak drágábban...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Óvatos duhaj. [link] ...cipőm viszont így is megtelt. 🤭
-
andrisbandi
őstag
válasz torma1981 #257664 üzenetére
https://facefutar.hu/calk.php?op=kerekpar#ar_main
Kerestem én is ilyet, úgy akadtam rá, részletekért lehet beszélni kellene velük.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Egy használt bicajt szeretnék venni, de sajna nem találok futárt ami lehozná.
Vagyis hol keressek? GLS? MPL?
Csomagolást azt tudom hogy kell, de doboz nélkül lehet nem hozná le senki sem.
-
Csápájev
őstag
válasz Ringman #257661 üzenetére
Szerinted ez a hirdetés valós? Tehát ez reális ár? Régebbi modell és olcsóbb?
Ez annyira tetszik,lehet még azt is bevállalnám,hogy országúti -
Ringman
nagyúr
válasz Csápájev #257660 üzenetére
giant escape disc, valami normálisabb felszereltséggel, de ebben az ársávban abból sem lesz új, max alsópolcos komponensekkel (tourney)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csápájev
őstag
válasz andrisbandi #257659 üzenetére
Ez mondjuk jól néz ki,csak kicsit drága. 200-250 körül felejtsem el,hogy találok megfelelőt?
-
andrisbandi
őstag
válasz Csápájev #257649 üzenetére
vastagabb gumi
- Az outi féle 28-as, és a montis 29-es ugyan az a "méret", csak a 29-es magasabb.
Meg persze amire mindenki számít; szélesebb is.Úgy tippelem emiatt a gyárilag virsli gumisakba nem fér bele a vastagabb külső. Közép csapágy, és láncvilla irányba sem.
Ilyen ducis mereveket nézegetek mostanában én is. Rövid távara, max kirándulás lenne hosszabban, de csak ritkán.
Cube Hyde
- (nem jó nekünk) a race kilőve, nem fér bele széles gumi
- (nekem való, szíjas) a pro-ba gyárilag 29X2,2 (55-622) ~36 mm
Gondolom sárférőhelyesre tervezték, én belepróbálnám a 2.4" szélest, hátha belefér (sárférőhely nem maradna). Az már montizni is elég, így rossz aszfaltra bőven, persze a sebesség kárára. De ma már olyan keverékeket/mintát kapni, h ezzel nem kell foglalkozni nézelődős tempónál, nem zavaró egyáltalán.
- A sima láncos Hyde szintén fogadja a vastagabb kereket, lehet beválna neked!░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
arcitec
addikt
válasz Mezga Aladár #257657 üzenetére
Érdekes az előbb nem tűnt fel(Valszeg nem volt még GPS.), de "Össz.Érd.Hely-nél" alapból hozza a pozícióhoz képest a "Drinking water" helyeket, és persze még ami érdekeset talál.
Ahogy meg írtad, úgy meg csak azokat... Köszi.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Mezga Aladár #257653 üzenetére
Hova írod be?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
őstag
Sziasztok!
Speedere akarok SPD-s pedált, mellé cipőt.
Ezt a Shimano cipőt néztem ki, akciós is, eléggé jó áron van.
Ismeri / használ ilyet valaki? Fontos lenne, hogy ne csak bicós cipő legyen
Ahogy néztem a talp kialakítását, talán alkalmas is rá - beugrani boltba, kis séta stb.Továbbá ahogy olvasgattam, érdemes 1-el nagyobbat rendelni mint az utcai cipő, ugye?
Köszi!
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #257641 üzenetére
Úgy tűnik megvan a megoldás "water" kulcsszóval keresve talál egy csomó kutat.
-
szuszinho
őstag
válasz ZavaBalazs #257640 üzenetére
Nekem most nagyon beültetted a bogarat...
-
addikt
válasz Fall-N #257601 üzenetére
Én csak leírtam, hogy az az általános tendencia, hogy szorul kifelé a trekking a gravel javára.
Én meg leírtam, hogy 1) nem tudod mire alapozni ezt a dolgot, és 2) tévedszaz európai piacon az eladott trekkingek darabszáma az elmúlt 2 év átlagához képest is NÖVEKEDETT. amire én alapozom ezt a kijelentésem: a 2022-es CONEBI riport. a trekking tehát nem szorul ki semminek a kárára, sőt, az állításoddal ellentétben növekszik. És azt is megmondom miért növekszik: azért, mert olyan vevő réteg van jelen a piacon, akiket te az életkorodból és az élethelyzetedből fakadó szűk mintavételezés alapján nem látsz (például az 50-60+ vevők, vagy az összes nő) és nem tudod jól megsaccolni, hogy ezek a vevők mennyi kerékpárt vesznek meg, és milyen összetételben.
bónusz: te azzal jössz, hogy ez itt egy "szakmai" topic. megsúgom, hogy nem, nem az. ez itt egy lelkes amatőrökből álló csoportosulás, akiknek a szakmához nagyon kevés köze van, már ami az értékesítés részét illeti - tisztelet azon pár kivételnek, akik tényleg benne dolgoznak.
az, hogy mit használsz, vagy mit nem, az egyébként lényegtelen. már az első pillanattól kezdve csak azzal a kijelentéseddel foglalkoztam, hogy szerinted a gravel kiszorítja a trekkinget. ez nem igaz, a gravel a montit szorítja ki egyébként, ha kíváncsi vagy a számokra.
engem az sem érdekel, hogy a trekking valóban svájci bicska-e vagy nem (egyébként igen, az) és/vagy van-e olyan felhasználás, amire az a legjobb (van, csomagos túrázás, a nevéből ered)
sokan azért vesznek trekkinget, mert 1) nem tudják mit akarnak és az üzletben ilyenre beszélik rá, mert ezzel a legkisebb a tévedés veszélye 2) tudják mit akarnak, de nem engedhetnek meg maguknak 3-4 cél eszközt, így vesznek egy kompromisszumos megoldást és 3) tényleg a trekking számukra a legjobb megoldás a felhasználást illetően.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Csápájev
őstag
válasz Khelben #257647 üzenetére
Hát nagyrészt aszfalt igen,de tudod azért mindig vannak kisebb terepek kijelölt bringa úton is. Plusz kényelmesebb is,ha picit vastagabb a gumi.
Köszi,kos kormány csere akkor elvetve
Hát speederek már 300 körül indulnak, plusz ott a vastagabb gumi sem játszik,nem fér el.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZavaBalazs #257643 üzenetére
Te sem vagy egy pigmeus az biztos. ...gratula innen is, ami meg 6030D meghívását illeti az úgy megy, hogy ha lepacsiz a gyerekekkel egy hétig fájni fog nekik.
-
Khelben
nagyúr
válasz Csápájev #257645 üzenetére
Crossway helyett inkább vennék Speedert vagy bármilyen más fitnesst, ha csak aszfalton mész. Sőt, azzal a 32-es gumival még jobb földutakra is le lehet menni. Én országútival se kerülöm ki a földes utakat, 32-es gumi 4 baron elmegy mindenhol ami nem sziklás.
Az a Csepel azért olcsó, mert olcsó cuccok vannak szerelve egy olcsó vázra. Akkor már inkább valami alu vázas a Decathlonból. Nem mellesleg a Csepel teherbírása max 100kg.
Koskormányt ne cseréld le. Egyrészt macera, másrészt elcseszed a geometriát és kényelmetlen lesz, harmadrészt drága móka. Csak azért mondom, mert egyszer csináltam ilyet, nem túl jó végeredménnyel. -
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #257644 üzenetére
ja, persze, nem azért, ez nem összeg. de ezt jó tudni, lehet, hogy valamikor belevetem magam. gondolom 25-ös külsőnél elég lehet kb 30-40 ml trutyit belenyomni?
településen belül biztosítva/lezárva, országúton free for all (de úgy emlékszem, csak egy autóval találkoztam, érdekes módon az elvileg teljesen lezárt bucsu-szombathely szakaszon ), de kereszteződéseknél ott is álltak rendőrök/szervezők. tavaly ezt be is szoptam, pont a vasember közben akartam kimenni ausztriába sörért, aztán fél órát álltam egy körforgalomnálwir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Csápájev
őstag
Na,összegyűlt bennem pár kérdés,azért számoztam
Amire kéne: Nyáron nagyjából minden nap 15 km -t megyek bicikliúton, ezen kívül,ha időm engedi tisza tó kör,velencei tó kör olykor-olykor valami hosszabb,de ez tényleg évi 1-2-3 alkalom. Ami fontos,hogy picit legyen vastagabb a gumi,mint az országúti,mert volt már vékony gumim,amit 9 barra kellett fújni,nagyon fájt tőle mindenem , ja és a 120kg-os kis testem el kell bírja.1. Trekking-fitness bringákat nézek és pl szerintetek érdemes 270-körül áldozni egy Merida Crossway 40 -re vagy ilyen felhasználásra elég valami olcsóbb Neuzer vagy Decathlonos bringa?
2. Csepelekről mi a véleményetek? A torpedo 3 elég olcsó a többihez képest.
3.Használtakat nézegetve,ez pl mennyire reális hirdetés?
Annyi a kamu marketplacen,hogy nem bízok már senkiben,nem is válaszol két napja az illető.
Igen,ez országúti,lehet nagy is nekem és ehhez kapcsolódik az utolsó kérdésem: mennyire járható út,hogy veszek egy országútit és lecserélem rajta a kos kormányt?
Mennyire drága művelet ez?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Úgy látom, annál a belsőnél a szelepmag nem kivehető, szóval tényleg nem tudod beletölteni. Én nem is értem, minek gyártanak ilyet. De ez legyen a legnagyobb gond, veszel 2 másikat. A 7 bar nem gond a defektjavítónak.
A bringás útvonal amúgy le volt zárva / biztosítva? Vagy csak menjen mindenki, ahogy tud, KRESZ-t betartva?
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #257642 üzenetére
ja, kösz, szóval itt a befutó
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
6030D
őstag
Futós strava link nem jó.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Csokicsibesz #257639 üzenetére
Most böngésztem, ivókút vagy közkút néven, mutat dolgokat, de pl. a szigeten levő kutakat nem mutatja.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #257629 üzenetére
na persze, a bicikli része menne, de a másik kettő magában sem... de ha jövőre te is jönnél, szállást tudok intézni
defekt: annyira azért nem vagyok elvetemült, hogy ezt gyakoroljam, jobb időtöltést is el tudok képzelni sajnos az én felnim is olyan, hogy nehezen megy le/fel a külső, legutóbb, amikor időre mentem (komp), kb 20 perc volt, pedig siettem, ahogy tudtam.#257631dom1n0: amikben mindenképp nehezebb: nincs a fordulónál az 1 nyugis lélegzetvétel, nincs a medence alján a csík, ami alapján tudod az irányt (sógor szerint én úsztam a legtöbbet, olyan cikkcakkban mentem ), szóval sokat váltogattam mell és gyors között, hogy előre is lássak kicsit, illetve a forgalom... mivel tudtam, hogy a leglassabbak között leszek, az elején nem volt baj, mert csak simán lemaradtam a mezőnyről, de aztán amikor a következő turnus beért, akkor arra is kellett figyelni, hogy ne az ideális íven ússzak. most csak hátra kellett figyelnem, de 2 hete mentem a kopaszi-gátra kipróbálni a nyíltvízi úszást, akkor sok lassabb volt előttem, kellett rendesen kerülgetni, az elég idegesítő volt, nem tudtam rendesen beállni tempóra.
bicó részen kb 240 méter szint volt, elég könnyed, a legtöbb meredekebb kaptató előtt lejtő is volt, neki lehetett menni lendületből. strava
ez volt az első, hogy mindhármat, előtte hétvégén próbáltam a bicikli+futást, hogy azért ne teljesen vakon menjek bele (hasznos volt, mert nagyon éhes voltam közben, enélkül lehet nem viszek ennyi kaját )
de, spd, egy ilyenem van. fűzős mivolta miatt nem épp triatlon-kompatibilis, láttam, hogy akiknél számít az idő, azok boás/cipzáras cipővel, előre becsatolva nyomták, de én nem mentem ennyire rá az optimalizációra.
fú, tök jó hangulatú, haverkodós volt, persze gondolom az élmezőnyben stresszesebb, kicsit hidegebb lehet a hangulat, mivel én csak magammal versenyeztem, más volt. a depós szomszédok biztattak, tippeket adtak, a frissítőkön a szervezőknek mindig volt 1-1 támoagató szavuk. a pacsizós kölyköket meg ugye már említettem#257632Dark Archon: köszi! hát, valahogy a tej fel sem merült bennem. egyrészt gondolom ezekbe a nímand decathlonos belsőkbe be se tudom tölteni, másrészt meg 7 / 7,5 barra fújom a kerekeket, kérdés, hogy annál mennyire működik?
#257637vallas: vedd meg nyugodtan a bérletet, az elején, amikor van hely hova javulni, szerintem gyorsan fogsz fejlődni. január óta kb 10* mentem el úszni, ez volt az össz felkészülés, a térd miatt sokat ki kellett hagyni.
ja és persze köszi! itt a befutó a nagyobbikkal, soha rosszabb vezérszurkolót.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Csokicsibesz
tag
válasz Mezga Aladár #257638 üzenetére
Szerintem ezt úgy lehet, hogy felrakod rá azt a térképet, ami tartalmazza ezeket az adatokat. (soha nem csináltam, nem tudom a pontos menetét)
Vagy amikor Connectben tervezel útvonalat, akkor POI ként berakosgatod manuálisan.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Tud valaki arra megoldást, hogy a Garmin 830 navija poi-ként mutassa a köz/kék kutakat?
-
őstag
válasz ZavaBalazs #257624 üzenetére
tök jó, hogy megcsináltad, én is kacérkodnék ilyennel, de még életemben nem úsztam 800 métert sem egybe... nem hogy 1,5 kilit... a többit kb lehoznám én is, úgy ahogy te....
de lehet idén télen veszek egy uszodabérletet, meg egy felnőtt úszásoktatást...
A fiad előtt meg le a kalappal!!!.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #257635 üzenetére
Az outiba most gyári Slime lite belső kerül majd, kiváncsi leszek rá..
-
addikt
válasz dom1n0 #257634 üzenetére
Az is jó, meg az OKO terméke.
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Dark Archon #257632 üzenetére
Slimeot ajánlották nekem többen a crashem után most
-
MPowerPH
félisten
-
addikt
Gratulálok! Nagy élmény lehetett.Olyan defektjavítóm van nekem is, de még sosem kellett használjam. Vagy, mert nem volt nálam, amikor kellett volna, vagy nem volt defektem, amikor igen. Valamit biztos használ, egy versenyen meg kötelező, amikor időre megy a dolog. Bár én előre beletöltenék defektgátlót a kerékbe, hogy meg se kelljen állni.
-
dom1n0
senior tag
Gratulalok!
Lenne par hulye kerdesem
Az uszas a nyilt vizen uszodahoz kepest mennyire volt nehezebb/masabb?
A bico reszen volt szint, vagy viszonylag sima volt?
Elotte probaltad a 3-at egymas utan lenyomni edzesen, vagy itt volt az elso?
A leirasbol ha jol gondolom nem spd cipo/pedallal mentel?
A tarsasag mennyire volt jofej/baratkozos?koszonom
-
6030D
őstag
Jövőre Nagyatád!
Olyan habspray van egy itthon, oda is adom, kérdés, hogy van-e ennek lejárata. Én nem hiszek ezekben, egyszer nyomtunk ilyet egy ismerős autógumijába a Velencei-tónál, azzal hazamemt Pestig, de utána kuka a gumi. Szerintem ha csak időt akarsz spórolni, akkor inkább eddz rá a gumicsere idejére (viccen kívül).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
szuszinho
őstag
Le a kalappal!
-
Jester01
veterán
előztem tagot valami alsó hangon 25 éves, sárhányós, zörgős-nyikorgós, valszeg 3x6 váltással szerelt 26-os hauseren
Szerintem nem én voltam hacsak nem alvatriatlonoztam
Mindenesetre a bringa stimmel.A versenyhez gratulálok!
Jester
-
ZavaBalazs
őstag
vasi vasemberen jártam, rövid beszámoló:
az ötlet onnan jött, hogy télen a lecsökkent biciklit futással pótoltam, és rögtön (magamhoz képest) egész jól ment, az már kétharmad triatlon, feleségem családja meg szombathelyi, szoktak kijárni a vasemberre nézni/szurkolni, akkor meg már miért ne csak a teljesítés volt a cél, meg persze azért a saját legjobbamat nyújtani.sajnos a térdem februárban úgy bedöglött, hogy kb májusig a biciklin kívül el se tudtam kezdeni rendesen készülni rá (nulla futás, valamicske láb nélküli úszás), de utána is óvatosan, legalább a biciklivel az állóképességen tudtam dolgozni.
úszás: ebben igazi antitálentum vagyok, egész az eseményig rezgett a léc, hogy egyáltalán az előírt limiten belül (50 perc az úszásra + bicikli előtti depóra) meglesz, majd a szervezők megnyugtattak, hogy az nem vérkomoly limit, csak a városi lezárások miatt nagyjából akarják tudni, hogy mi merre meddig. nem segített, hogy a bokás időmérő ketyere a vízbe érve rögtön meglazult a bokámon, 10 másodperccel a rajt előtt téptem le a bokámról, és tuszkoltam be a ruhámba (ezzel, ha jól sejtem, sikerült kicsit megborítani a részidős kijelzést az evochip holnapján, szóval ha valaki triatlonra adná a fejét, nagyon szorítsa rá a bokára azt a szart ) végül azért meglett a limit, egy komótosabb depóval is 49:40 után már biciklin voltam. szemléltetésül: ennyire vagyok gyors, táv 20-25%-a utáni állapot: [link], bár az elejét ki lehetne zárni bolyozásért. avagy: a 15 perccel később rajtoló senior mezőny közepén jöttem ki a vízből, a fél órával (!) később rajtoló csajok közül az első kb másfél km bicikli után előzött meg.
bicikli: ezzel nem volt gond, majdnem 30-as átlag, talán meg is lett volna a frissítőpont nélkül, de a 2 kulacs bekészített pia kb el is fogyott a frissítőig tartó 20 km alatt. géleket, zseléket nyomtam ezerrel (meg a frissítőnél kaptam egy banánt), mert az úszástól megéheztem, futás közben meg nem tudok enni. az útvonal kellemes volt, nem egy buba, de ez nem volt meglepetés, 2 hónapja már kipróbáltam az utat. az akkori átlagra most majdnem egy egész kph ráment, pedig itt körítés is volt.
a depóban volt pármillió forintnyi bicikli kicsit kilógtam lefelé a jó kis csepellel, de nem vészesen, előztem tagot valami alsó hangon 25 éves, sárhányós, zörgős-nyikorgós, valszeg 3x6 váltással szerelt 26-os hauseren
futás: itt már azért kezdtem kipurcanni, a 2,5 km körökön alsó hangon 4* belesétáltam 10-20 másodpercekre, hogy összekapjam magam (2 frissítő, 2 random hely). de itt már tudtam, hogy megvan, kis túlzással lesétálhattam volna a távot, és akkor is beérek 4 órán belül. helyi kisgyerekek kiálltak a körre pacsit adni, egyet sem hagytam ki, mindig adtak egy kis löketet, nagyon cukik voltak ami pedig a non plus ultra: nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy nem ragaszkodnak foggal-körömmel ahhoz, hogy ez egy steril vérprofi esemény, és volt rá lehetőség, hogy a nagyobbik fiammal kézenfogva fussak be, a kisebbik meg a nyakamba akassza a befutóérmet. mondhatnám, hogy ennél nem kell több, de a nagyfiam még alkotott: csinált egy szurkolói táblát, amit teleírt "APA" meg "17" (a rajtszámom) feliratokkal, és folyamatosan tartotta, majd amikor a család szólt neki, hogy azt elég akkor, amikor jövök, közölte, hogy "én akarom, hogy lássa mindenki, hogy az én apám a 17-es rajtszámú"
sérülés nincs, csak nagyon szépen rám barnult egy női úszódressz sziluettje az ujjatlan triatlonos egyberuhának köszönhetően (jövő héten megyek nyaralni, fasza lesz ). 3:24 lett a vége, ez kb úgy jön ki, hogy 1,5 km úszás 43 perc ( ), 42 km bicikli 1:24, 10 km futás 1:06, a maradék meg a depó. jövőre ugyanitt, hátha betolom 3 óra alá, elég hozzá mindenből 6 percet javulni, a depóban 3 perccel kevesebbet tölteni, meg a városnak befejezni a körforgalmat az emlékműdomb előtt, hogy ne tegyenek rá az útvonalra egy 2 km-es/4 perces kerülőt.ja, jut eszembe: ez az instant defektjavító ér valamit? gondoltam veszek egy ilyet, hogy verseny közben ne kelljen pótgumival bajlódni, de a decathlonos eladó szerint kb 5 km-t nyerek vele... viszont aztán a depóban a szomszéd gyerek TT bicaján a nyereg mögött volt egy ilyen (vagy csak ilyesmi?), ő meg csak nem viccből vitte magával, tekintettel arra, hogy ő a tavalyi győztes, ill. az idei második
-
Friczy
senior tag
válasz Fall-N #257607 üzenetére
"Eredeti trekking"
Van ilyen egyáltalán? Ha igen, arra a te definíciód biztos nem illik. Az én trekkingem 3x7-es hajtás volt, 37 mm gumival, az 1,75" nagyjából kijön, de az áttételt már kár volt beletenni. De ha úgy nézzük, az eredeti trekking nem más volt, mint a klasszikus tanyabike (itthon a Túra Csepel). Váltó nélkül, nagyjából használható gumikkal, csomagtartóval, sárvédővel.
Akinek a bicikli napi használatra kell, hosszabb-rövidebb távokra, elsősorban közlekedésre, annak ezek a biciklik teljesen (vagy majdnem teljesen) jók, szóval kár leszólni ezt a kategóriát. Igen, ezek semmire sem jók tökéletesen, a svájci bicska hasonlat jó volt.Inkább arról van szó, hogy akinek a szokásos közlekedés/túrázáshoz képest más igényei is vannak, az előbb-utóbb eljut odáig, hogy a trekking nem megfelelő az ő céljának. Itt a fórumban többnyire olyanok vannak, akikre ez illik rá (vagy olyanok, akik eleve nem közlekedési célra használnak biciklit). Ettől függetlenül ha valaki nem tudja, hogy mire szeretne kerékpárt használni, első körben szinte pont a trekking a megfelelő.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #257617 üzenetére
ne általánosítsunk, kérem nem minden csepel agyontuningolt landrider.
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #257619 üzenetére
ja persze, nem akarok senkit lebeszélni a sisakról (bár városon belül nem szoktam használni legtöbbször)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #257617 üzenetére
+ csak érdekességképp:
[link]
New study on bike helmets
⛑️ Cyclist with helmets are seen as less human
🦺 Cyclists wearing safety vests as least human
😱 Dehumanization leads to being discounted, ignored, mistreated, or deliberately harmedEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz tknof1871 #257611 üzenetére
Protektorokkal, vagy azzal a légzsákos sisakkal is valami hasonló eredmény lenne, de ott az a fránya ésszerűség mely miatt van egy határ ahol már ésszerűtlen a védelem, nem növeli annyival a biztonságot amennyivel költségesebb, kényelmetlenebb stb.stb...
Tin...a Csepel igenis ciki.
andrisbandi...ott a lényeg, nem csillagdió, hanem acélnapraforgó.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
4×igen, túrára alapvetően klasszikus túrabiciklit (touring bike), nem trekkinget.
Understanding the Different Types of Touring Bike Available(bár a "túra" sok esetben más időintervallumot szokott jelenteni - pl heteket/hónapokat)
-
chubby2o6
senior tag
válasz peetie1 #257602 üzenetére
Igen, az egy központosító gyűrű, a kúpos része pont belepasszol a felső csapágyba, így a villanyak is központos lesz. Viszont a villa meg az alsó csapágy között kéne lenni valami kónuszfélének [link]. Ez szintén kúpos kialakítású, ettől lesz alul is központos a villanyak. Nem tudom, karbon villáknál mi a szokás, de teleszkópot még nem láttam alsó kónusz nélkül .
-
tknof1871
őstag
válasz bardi #256193 üzenetére
Köszönöm! Köszönöm #256157 Mezga Aladár és #256156 mauimagic!
(A Copyright vajon tiltja az idézést a cikkekből? Inkább nem idéztem copy pasta.)
Sikerült számokkal alátámasztott eredményeket találnom.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37418868/
A full-face sisak és a nyak megfeszülése a cikk szerint további vizsgálatot igényel.
Keywords: Bicycle; Brain; Head; Injury; Motorcycle; Safety.
Copyright © 2023 Elsevier Ltd. All rights reserved.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7025438/#
A sisak viselése 2/3-ával vagy még többel csökkenti a fej vagy agysérülés kockázatát függetlenül attól, hogy gépjárművel történt az ütközés.
Copyright © 2010 The Cochrane Collaboration. Published by John Wiley & Sons, Ltd.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29677686/
A sisak viselése a részeg kerékpárosok között nagyobb hatással bír mint a józanok között (gondolom a részegek többször keverednek balesetbe) és nagyobb hatással bír ha csupán kerékpáros szereplője van az ütközésnek és kisebb ha motoros meghajtású járművel ütközik a kerékpáros.
Copyright © 2018. Published by Elsevier Ltd.
De még ez is érdekes:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6440218/Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
andrisbandi
őstag
válasz peetie1 #257602 üzenetére
Nekem a monti telókon ott van az a nagy alátét "base", amire ül az alsó csapágy. Szerintem csak nem látszik a tiéden.
Ezen a képen jobban látszik a "pressing ring" ami a villa nyakat fogja a csapágyba.
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #257607 üzenetére
Cégnél van egy faszi, 2 méter feletti, eszméletlenül néz ki az égbe emelt ülésen és kormányon. Feleségem magas kolléganője szintén agyonemelt kormánnyal, függőleges derékkal teker. Napi szinten azzal jár melóba. Baj ez? Nem.
Ma melóban nézem a Canyon fully terep bringát, koszos a váz, a lánc rohadt rég lehetett olajozva, áll a kemény zsír a fogakon. Délután tudod ki ült fel rá? Egy 40 körüli tök szolidan kinéző irodai dolgozó nő, tökre meglepődtem. És lefogadom, hogy simán tolja hétvégente terepen.
Nem tudom, miért kell megsértődni azon, hogy XY mivel teker. Mindenki azzal, amije van. Meg a Csepel se ciki, szóval a trekking miért lenne az?
-
Khelben
nagyúr
Én erre 4 igent mondanék. Voltam már montival és országútival is többnapos túrán, mindegyik jobb volt, mint trekkinggel lett volna (nyilván montival terepen, országútival aszfalton). Emellett használtam már gravel, cyclocross és fitness bringát is, számomra ezek mellett semmi létjogosultsága a trekkingnek. Minden felhasználásra/útviszonyra van jobb. Talán az egyetlen indok a 60+ életkor lehet, az is csak a fel/leszállás miatt.
-
Fall-N
veterán
Én is így gondolom. Egyébként is sokan átépítették az eredeti trekkinget, akkor miről beszélünk? Akkor mégsem olyan jó alap, gyári állapotban.
Modernebb trekkingek is vannak, senki sem írta hogy nincs. De azokat a gyártók sem hívják már így, azok a touring biciklik. Az eredeti trekking, 28" X 1,5"/1,75"-ös gumis, 3x9-es hajtás van rajta és magasabb fejcsővű.
-
Tin
veterán
válasz zsamiatt #257603 üzenetére
Nem ez volt a kérdés. Van jobb városra? Van jobb terepre? Van jobb országútra? Van jobb hosszútávú több napos túrára? 4 db eldöntendő kérdés, 4 db igen/nem választ vártam. Ez lenne a te véleményed.
Az enyém: igen, igen, igen, nem.
Mellesleg 3x9-es váltóm van, és totálisan lesz.rom, ha mások szerint elavult. Igazából szerintem is, viszont teszi a dolgát, és filléres alkatrészekből áll. De nem állítom, hogy nincs ennél jobb, hisz hogyne lenne.
Én biztosan nem fikáztam a trekkinget, csak azt állítottam, amit fent leírtam. Nézd meg, hányan büszkék a sajátjukra, igaz már ez+az le lett cserélve, és tisztában vannak a gyengeségeivel, ahogy én is a sajátommal. De a véleményéért lehülyezni valakit, és lassan tényleg azt kihozni, hogy a trekking mindenre jó, az már kicsit kínos. És hidd el, elég sok baromságot mondtam már ahhoz, hogy tudjam, hogy az milyen
-
Fall-N
veterán
válasz arcitec #257592 üzenetére
Azért mert MTB-m van még soha életemben nem ültem máson. Értem. Hát nem így van. Ültem már mindenféle gépem, van rálatásom. Ha jobban olvastál volna nyitott vagyok minden kategóriára. Inkább azt írnám, hogy az univerzális trekkingen kívül mindegyik célgép és minden valamire ki van helyezve, így nyilván jobb is az adott felhasználásra.
De ha nem indulatból írtatok volna, akkor az alap kérdés az alap, elavultabb, olcsóbb, 17 kilós trekkingekből indult ki. Azok viszont tényleg nem igazán jók manapság. Azért már egy ebike 17 kg, egy városi és túrázós gépnél rengeteg súly.
Friczy: átlag, 0 kondícióval rendelkezőkre gondoltam. Nyilván aki itt van nem ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz chubby2o6 #257595 üzenetére
Az lesz az, ami a porvedo kupak és a csapágy közt van, valami ilyesmi.
Alul a fejcsoben van a fészek igen, és abba megy a csapágy, fent is ugyanúgy néz ki sztem még a csapágy is ugyanolyan, abból nem jött ki. De mindegy a csapágy valszeg amúgy is jó,nem utogettem. Alul arra gondoltam hogy a karbon villa meg a csapágy közé kéne még valaminek menni, de ott nem volt semmi. Szóval a sorrendben alulról villa-csapagy-feszek, felső fészek - csapágy - kúpos basz - porvedo kupak a kis gumi gyűrűvel - spacerek - leszorito csavar. -
Fall-N
veterán
válasz f4lcon #257580 üzenetére
Nem tudom mit kell kiakadni! Mindenki véleménye szubjektív és tudtommal nem 60+-os mamák és papák járnak ide a fórumra. Ez egy szakmai topik, ide olyanok járnak általában, akik kicsit komolyabban veszik a biciklizést.* Senki sem mondta, hogy nem szabad venni trekkinget, ugyanúgy ahogy a Cruiser bicikliknek is megvan a célközönsége. Én csak leírtam, hogy az az általános tendencia, hogy szorul kifelé a trekking a gravel javára. Senkit sem érdekel, hogy falun a tanyabájk helyett mit vesz Mariska néni. Itt fórumon belül is van aki gravelt használ, én személy szerint NEM. Ahogy írtam korábban is én magamnak nem vennék, inkább egy hardcore outi jobban bejönne, a 'fenébe a kényelemmel, ide a teljesítményt!' javára. Ettől függetlenül látom az értelmét és egyáltalán nem rossz biciklik! Ahogy írtam keress rá Kis Kolos videójára.
Más példával élve, el lehet lenni Tourney váltóval, mégsem ajánlja itt senki. Nem tudom miért kell személyes sértésnek venni, hogyha valakinek az adott dolog van és más leírja, hogy neki miért nem jó? Miért kell mindig óvodás szinten hőzöngeni emiatt. Ha neked jó, akkor örülök, nekem meg hagy ne kelljen már. Az általános vélekedés ugyanúgy van a 3x hajtással is, általában már senkinek sem hiányzik.
* A mondat kiforgatása előtt, lehet valaki profibb és haladó, hogy trekkinget használ, nem lenézés miatt írtam!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest