- Kempingezés és sátrazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21360 üzenetére
Nézd meg HDD Sentinel programmal, ha jó akkor ujra particionállni kell.
Parició törlése, fájlrendszer ms-dos és aztán NTFS. -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Köszönöm,hogy próbáltatok segíteni nekem,de ennek valami mechanikai gondja akadt,vagy passzolom,de rengeteg időm ráment,és hol látja a gép,hol nem. De ha sikerült is legalább egyszer ntfs-re formázni,egy leválasztás után már megint nem látja.Kár érte,mert egy Nas-ban volt,100/100-as WD. Lehet,hogy én babráltam ki vele,mert két Nas-om van,erre árnyék mentés szokott kerülni.Kellett volna a HDD másra,és mivel nem tudtam,hogy melyik Nas-nak melyik a tápegysége,csak kihúztam bekapcsolt állapotban. Ez lehet,hogy odavágott neki...
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21353 üzenetére
Puppy linux live cd és GParted...
-
Tonyk
veterán
válasz
tillatrilla #21355 üzenetére
Ha cmd-ben látszik, akkor a lemezkezelés alatt is kell látszódnia. De van egy tippem, hogy rossz helyen nézed.
Számítógépen jobb klikk - Kezelés , majd a Számítógép kezelés ablakban kattints a Lemezkezelésre. Na ott majd látszódik....
-
Kami11
őstag
válasz
tillatrilla #21355 üzenetére
Indíts el egy win11 telepítást és ha ott látja a lemezkezelő az elején, le tudod törölni a partíciót. Ha ez megvan, lépj ki a telepítőből és bootold be a használt op-rendszert és akko nagy eséllyel a win lemezkezelője is látni fogja majd és tudod majd formázni is.
-
tillatrilla
senior tag
Win nem látja,cmd alatt is próbáltam,ott látja,de végzetes hardwerhibát ír.
Ha visszateszem a Nas-ba,sajátgép alatt néhány száz Mb-ot lát,másolni sem lehet rá,hibára fut. Viszont a Nas saját programja meg le tudja formázni a neki megfelelő formátumra,és írja is a Kötet alatt,hogy szabad kb.971GB,foglalt 204Mb. Tiszta ellentmondás az egész....Azt hiszem,ez behányt?
-
Tonyk
veterán
válasz
tillatrilla #21353 üzenetére
Nem formázni kell, hanem először particionálni a lemezkezeleő alatt. Utána formázni az új partíciót/kat.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kivettem a Zyxel Nas-ból az 1TB -oshdd-t,hogy 2TB-ra cseréljem.A Nassal semmi gondom,ott le tudtam formázni a neki megfelelőre. Viszont azt a hddt,amit kivettem,használnám egy Win rendszer alatt,oda bőven elég lenne.Csak nem tudom leformázni semmivel...Amit eddig próbáltam: Paragon,Easeus. JBOD formátumban van a lemez. Mi tévő legyek,mivel tudnám használhatóvá tenni?
-
taylor67
csendes tag
Sziasztok,
Zyxel 320 szabálytalan leálltása miatt megsérült a settings.json fájl a transmissionnél, ezért nem indult el.
Leszedtem és újraraktam, előtte töröltem mindent amit találtam hozzá.
Most viszont nem látja a régi seed-elt torrenteket. Be lehet valahogy importálni, ha az eredeti könyvtárban maradtak. ami a most is érvényes letöltési könyvtár? -
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21343 üzenetére
A nas beállításai a nason vannak tárolva. Ip megosztott mappák,jelszavak stb.
Az elérése pedig a windows-on van beállítva.
Ne keverd a kettőt. Az utóbbit újra be kell állítanod! -
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21341 üzenetére
Semilyet. Ha a windows-t újratelepíted attól a nas beállításai nem változnak.
Viszont az új windows-on ismét be kell állítanod a nas elérését. -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Problémám a következő. Újra kéne raknom az asztali gépem op rendszerét,de addig halasztom,amíg nem kapok megnyugtató választ. Jelenleg böngészőböl érem el az admin felületét mindkettő 310-nek,fix ip címek beállítva.Gond egy szál se. Sajátgépben ugye ott van mindkettő meghajtó,innen tudok filmeket hozzáadni másol/beilleszt alapon,illetve törölni.SMB protokol bekapcsolva. Ha újra rakom a gépem,milyen opciót kell választanom,hogy minden fájl,beállítás megmaradjon a Nas-on,és ne gyaluljon le mindent?Biztosan erre is van megoldás,csak én nem tudom....
Köszönöm előre is a válaszokat! -
-
taylor67
csendes tag
Sziasztok,
Zyxel 320 szabálytalan leálltása miatt megsérült a settings.json fájl a transmissionnél, ezért nem indult el.
Leszedtem és újraraktam, előtte töröltem mindent amit találtam hozzá.
Most azt csinálja, hogy elindul, de miután hozzáadok egy torrentet nem kezdi el letölteni.
Mi lehet erre a megoldás? FFP alá van felrakva. -
zsiga68
őstag
Figyelem. A mijzelf féle repó címe változott!
Új elérhetősége: http://mijzelf.duckdns.org/zyxel/zypkg-repo/
Javallt átírni a web_prefix fájlban is ha valaki újratelepít. -
Tonyk
veterán
válasz
grillbrill #21330 üzenetére
ZYPKGS a file neve. Így nagybetűvel, kiterjesztés nélkül.
-
zsiga68
őstag
válasz
grillbrill #21331 üzenetére
Ha nincs semmi az admin/zy-pkgs könyvtárban akkor tedd bele ennek a 310-re készült csomagnak a tartalmát, [link]
Firmware-t NE tedd fel!!! -
Tonyk
veterán
válasz
grillbrill #21327 üzenetére
Tessék, ezt töltsd le, ehhez nem kell FFP: [link]
Itt már leírtam egyszer, hogy kell az ilyen csomagokat telepíteni: [link]
1-es pont: nyilván neked nem kell, mert másik fájllal dolgozol.
2-es pont: u.a ahogy a leírásban van
3-as pontnál, ez kell a fájlba:Package: NFS
Version: 1.1.4zypkg005
Description: <i>(Repo: Stock)</i> NFS (Network File System) is a file-sharing protocol most commonly implemented on Unix-like systems.
Depends:
Size: 307200
Installed-Size: 1048576
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-220, NSA-220 PLUS
IsBuiltin: Y
TreeLocation: Network:NFS
ZyURL: NFS/NFS.html
Filename: NFS_1.1.4_arm_005.zpkg
MD5SUM: 25822115fb9ec090fa5de90887a12e06
4,5 pontok u.a
6-os pontál nyilván az NFS-t telepíted.
Ha kész, vissza lehet adni a netet a nasnak.
-
grillbrill
friss újonc
Közben megtaláltam ezt a leítás:
https://logout.hu/bejegyzes/odrif_zyxel_nas_repository_csomagok_telepitese.html
Sajnos láma vagyok az ffp-ben. Elmagyaráznátok, hogy mit kell csinálnom? Pl. nem tudom, hogy hol keressem a leírásban említett "admin/zy-pkgs"-t.
-
grillbrill
friss újonc
válasz
grillbrill #21324 üzenetére
Köszi. Sajnos nem vagyok nagy spíler, ezért nem tudom, hogy melyikben keressem az NFS package-et. Illetve tudsz/tudtok olyan útmutatót, ami leírja, hogy hogyan lehet installálni ezt a csomagot az NSA210-be?
-
Tonyk
veterán
-
grillbrill
friss újonc
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Lehet telepíteni frissebb smb verziót: az eredeti thread épp nem érhető el, de az archive-on megtalálható a leírás. Tipikus problémákat itt beszélnek ki: [link] [link] Én is szívtam vele egy darabig, a topikban a nickemre keresve megtalálod az előzményeket; végül ez segített.
-
Tonyk
veterán
Ami most még eszembe jutott, elképzelhető, hogy a TV-d nem támogatja a felirat megjelnítését DLNA-ról.
Ezt úgy tudod kideríteni, hogy vagy rágúglizól, vagy a -gondolom win-t használsz- Windows alatt elindítasz egy dlna szervert belerakod a filmet és a feliratot is. Ha onnan streamelve sem megy, akkor a tv lesz a hunyó. -
Tonyk
veterán
Debug
zsiga68: azért annyira ne nézzük már hülyének, hogy feliratot akar de nem kattint rá.
Automatikusan kimegy a felirat, mert a minidlna "közli", hogy van vagy nincs. A kliens /user dönti el hogy használja e vagy sem.
Ha pedig van a user látja, hogy megjeleníthető-e vagy sem. Ha a lehetőség sincs ott, akkor biza a minidlna nem publikálja a kliens felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest