- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Lehet telepíteni frissebb smb verziót: az eredeti thread épp nem érhető el, de az archive-on megtalálható a leírás. Tipikus problémákat itt beszélnek ki: [link] [link] Én is szívtam vele egy darabig, a topikban a nickemre keresve megtalálod az előzményeket; végül ez segített.
-
Tonyk
veterán
Ami most még eszembe jutott, elképzelhető, hogy a TV-d nem támogatja a felirat megjelnítését DLNA-ról.
Ezt úgy tudod kideríteni, hogy vagy rágúglizól, vagy a -gondolom win-t használsz- Windows alatt elindítasz egy dlna szervert belerakod a filmet és a feliratot is. Ha onnan streamelve sem megy, akkor a tv lesz a hunyó.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Debug
zsiga68: azért annyira ne nézzük már hülyének, hogy feliratot akar de nem kattint rá.
Automatikusan kimegy a felirat, mert a minidlna "közli", hogy van vagy nincs. A kliens /user dönti el hogy használja e vagy sem.
Ha pedig van a user látja, hogy megjeleníthető-e vagy sem. Ha a lehetőség sincs ott, akkor biza a minidlna nem publikálja a kliens felé.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
zsiga68
őstag
-
Tonyk
veterán
Linuxon számít a kis- és nagybetű is. Nincs ilyen eltérés?
Próbáld meg, hogy a videó fájl nevét vágólapra teszed és kicseréled erre az srt fájlnevét. Persze a kiterjesztés maradjon srt.
Aztán lehet gond az is, hogy win alatt hoztad létre a srt-t szöveges fájlként és txt kiterjesztés csak nem látod mert el vannak rejtve a fájlnévkiterjesztések.
Én mindenképpen erre nézelődnék. + Nézz bele a minidlna log fajlába. Ha nincs loggolás beállítva akkor állíts neki. Ott majd látható mi a gond.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
n1nja
tag
Sziasztok.
NSA-310, FFP 0.7, miniDLNA 1.2.1
Minden szépen megy, tudom nézni TV-n, telefonon, laptopon...
De a külső feliratfájlokat nem kezeli, hiába van mellette az .srt fájl, nem jön át a tartalma.
Mit rontottam el?
Köszi és üdv! -
krealon
veterán
"a vinyóknál a Windows ugyanannyi foglalt és ugyanannyi szabad területet mutat mindkét meghajtón, miközben csak az egyikre lett másolva (magyarul a hely a Win szerint a másikon is fogyott - pedig nem). Belépve a NAS menüjében látszik rendesen, hogy melyiken mennyi a foglalt ill. a szabad terület, csak a Win alatt nem."
Ez egy "az SMB1 megszünésével megszüntetett probléma".
Az SMB1 nem megosztásonként kezelte a szabadhely mennyiségét, hanem serverenként.
A Zyxel 326 SMB2-n már korrektül jelez ki. -
dobi
aktív tag
Sziasztok.
Van egy ZyXel NSA320-am ami korábban egy 2 valamint egy 3 TB-os WD merevlemezzel üzemelt JBOD üzemmódban (a kapacitás végett, csak filmek tárolására). A 3 TB-os HDD eldobta a kanalat így cseréltem őket két 4 TB-osra.
Olyan gondom van, hogy most a vinyóknál a Windows ugyanannyi foglalt és ugyanannyi szabad területet mutat mindkét meghajtón, miközben csak az egyikre lett másolva (magyarul a hely a Win szerint a másikon is fogyott - pedig nem). Belépve a NAS menüjében látszik rendesen, hogy melyiken mennyi a foglalt ill. a szabad terület, csak a Win alatt nem.
Ilyen a korábbi HDD-k esetében nem volt, ezeknél meg már kb. mindent kipróbáltam: reseteltem az eszközt, kiszedtem és újraformáztam Win alatt a HDD-ket, felcseréltem őket a NAS-ban, de semmi változás...
Valaki találkozott már ilyennel vagy tudja mi lehet a gond vagy mit tudok tenni?
Annyi infóm lett közben (hátha segítség), hogy úgy néz ki a Win szerint annyi foglalt és a szabad kapacitás mindkettő merevlemezen, mint amennyi a disk1-en van.
Köszi előre is.
-
cikasz
őstag
válasz
Mr. Elliot #21286 üzenetére
Nekem is egy 3TB-s piros WD van benne, (WD30EFRX)
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
probesz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy NSA320-am amit újraraktam és csak a számomra szükséges dolgokat tettem fel:
Dropbear, Entware, Transmission, Tweaks (by Mijzelf). A Tweaks-en aktiváltam a "Change Homedir" és létrehoztam az új homedir alatt megfelelő könyvtárat (.ssh) az authorized_keys-nek, illetve beállítottam a jodosultságokat is.
A problémám az, hogy így sem nem működik az automatikus SSH elérés a korábban működő kulccsal. Másik NAS-on is működik rendesen csak ezen nem.
Valakine valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Köszi! -
zsiga68
őstag
válasz
Mr. Elliot #21286 üzenetére
[link]
Nekem pl 3TB-os WD merevlemez van a 310-esben.. /WD30EZRX/[ Szerkesztve ]
-
Mr. Elliot
senior tag
Sziasztok!
A 310S-be milyen merevlemezt javasolnátok? Jelenleg egy 1 TB-os vinyó van benne egy nagyon régi Hitachi. Akár új vagy használt is megfelelne de ha kezeli akkor inkább a 2 TB lenne a jó. -
-
White24
csendes tag
Az létezik hogy 310s-en nem tudok DDNS-t beállítani, menüben sem találom?
-
White24
csendes tag
Köszönöm mindenkinek, nekem elég az 1080 bőven
-
White24
csendes tag
Sziasztok a 310 S mennyire életképes még manapság csak filmeket osztanék meg semmi extra nem lenne?
-
s4tch
veterán
válasz
cikasz #21265 üzenetére
VLC gyönyörűen fut android tv-n és látja a samba megosztásokat. Nálam azzal nézzük a nason tárolt filmeket. Sony pár éves android tv és a másik szobában lévő chromecast is gond nélkül csatlakozik, ha megy a smb a nason. Próbáld ki a VLC-t, és ha megy, akkor vissza lehet térni a kodihoz.
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz
zsiga68 #21266 üzenetére
De nem dlna-t akar, jogos amúgy ha már android tv-je van.
cikasz
Nem értem mit akar az jelenteni, hogy "nincs". Ha ez az jelenti hogy kikapcsolod a smb-t akkor nem is fogja látni. Próbáld meg egyébként ip cím alapján.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Egy TCL 75C745 tv-m van Kodi 21.1 (Android)
Sehogy sem tudom beállítani, hogy lássa a nas-t (NSA310).
A tv-n smb protokollnál már beállítottam, hogy "nincs" és amikor csatlakoznék a nas-hoz akkor kiirja, hogy : "software caused connection abort"
A nas-on nem találtam smb állítási lehetőséget.
Van egy minipc-m windows-al és azzal tökéletesen megy minden.
Eddig arról néztük a filmeket, de ha sikerülne a tv-n, hogy lássa kodi akkor azt nem kellene használni.
Tud valaki segíteni esetleg?
köszi.[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
s4tch
veterán
Tegnap még szívtam egy darabig, miután az entware-ng kiiktatása csak időszakosan működött, és továbbra sem tudtam hozzáférni a nashoz smb-n keresztül. Viszont itt egy megoldás, ami után tegnap késő este óta nem tapasztaltam hibát: [link] Azt a két .conf.pid fájlt kellett törölni, én putty és mc segítségével csináltam:
-
s4tch
veterán
https://community.zyxel.com/en/discussion/22741/nsa325-samba-share-not-working-anymore
Itt ugyanez a gond, és mijzelf is tanácstalan, hogy mi történhetett.
Sőt: https://community.zyxel.com/en/discussion/23442/nsa325v2-entware-ng-samba-no-samba-after-hot-nas-restart/p5
Entware-ng disable hirtelen megoldott minden problémát. Te jó ég.
-
s4tch
veterán
Urak, segítsetek. Áramszünet után problémáim akadtak:
- nem megy a smb. A frissített, mijzelf-féle SMB2 volt rajta. A csomag telepítve van, de a hálózaton nem látszik az eszköz. Pingelni tudom, web guit elérem, de smb-n keresztül nem tudok rá csatlakozni. Ha kiadom a "/opt/etc/init.d/S09ZyXELSambaReplacement start" parancsot, nem kapok hibaüzenetet, viszont ettől függetlenül nem látszik a megosztás a hálózaton. A mappelt meghajtóra kattintva "hálózati elérési út nem található" hiba a válasz. Fájlkezelőbe írva a NAS IP-jét ezt kapom:- A másik probléma jobban aggaszt: a web guiból indított fájlkezelő üresnek látja az összes mappát. Az admin felületen, a shares fülön látszanak a könyvtárak és a fájlok is, de ha pl. fel akarok tölteni egy torrent fájlt, akkor ez a válasz:
Egy júzer van az egész NAS-on: admin. A "cat /etc/samba/smb.conf" ezt erősíti meg, pl. az admin mappára vonatkozóan ezt kapom:
[admin]
path = /i-data/md0/admin
valid users = "admin"
follow symlinks = yes
strict allocate = yes
vfs objects = full_audit
full_audit:prefix = %S
full_audit:success = unlink rmdir mkdir rename close
full_audit:failure = none
full_audit:priority = noticeMi lehet a gond?
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21256 üzenetére
Használjátok egészséggel
-
tillatrilla
senior tag
válasz
zsiga68 #21255 üzenetére
Közben mindkettő 310-es Zyxel-t üzemkészre sikerült tennem,és felment mindkettőre a legelső megosztásodban lévő FW,majd a mostani linkedben lévő FW is. Amit változásnak vettem észre,mintha több mappát kapott volna,a menü oldalsávja nem változott szerintem,viszont a TV -forrás menüjében jobban mutat a 310-es nas ,,fényképe" . Köszönjük!
Üdv: Attila
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21251 üzenetére
Ja, ugye kicsomagoltad a ZIP fájlt?
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21251 üzenetére
Nem 310 S? Lehet hogy a rögtön nem lehet feltenni ekkora ugrással hanem a köztes firmware csomagok is kellenek.
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21249 üzenetére
Akkor az ftp szerverre gondolhatsz..
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21247 üzenetére
A leírásban megtalálod mit javít az uj firmware..
Nem tudom mit jelent nálad a "hogy bárhonnan hozzáférjek". Milyen funkcióra gondolsz? -
tillatrilla
senior tag
válasz
zsiga68 #21246 üzenetére
Igen,a fix ip címre emlékszem,azt mindenképpen beállítom ennek is. Belső hálózaton fogjuk használni,nem is ajánlott kiengedni a netre,hogy bárhonnan hozzáférjek ugye?Már üzemel ez is,a telefonokon a VLC is látja a lejátszókban lévő mappákat,filmeket. Nekem mindkettő nas-on még a 4.40fw van,ahogy nézem. Amit megosztottál,abban pedig a 4.70-es.Mennyiben más a jelenleginél? Ha jelenleg nincs vele problémám,akkor gondolom nem érdemes frissíteni?
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21245 üzenetére
Ha csak a belső hálózaton lesz használlva akkor nem kell portot nyitnod! Esetleg a Twonky mediaszervert kapcsold be és ha okos tv-d van akkor azon eléred a video-music-photo mappák tartalmait.
Esetleg a routerben macaddress alapján adj fix ip címeket a két nasnak és akkor pc-n el tudod érni mindkettöt, keveredés nélkül.
UI: Használd a NAS Starter Utility-t.[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz
zsiga68 #21244 üzenetére
Rosszul fogalmaztam,nem akarom át tenni a merevlemezt.Közben sikerült resetelnem,már folyamatban a saját beállítás. Ez amolyan tartalék nas lesz. Mint írtam,semmi másra nem lesz használva,csak az asztali gépre letöltött filmek,mesék nasra átmásolása utáni itthoni elérésre. Ha jól emlékszem,beállítás után azt a portot ami a felületen majd szerepelni fog,nyitni kell a routerben.
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21243 üzenetére
Csinálj mégegyszer egy gyári visszaállítást.
Nem értem a problémád. Adott egy tök üres nas amit most szeretnél beüzemellni. Bármit csinálhatsz: Resetelheted, particionálhatod a merevlemezt stb. Ha gond lenne kezdheted előről..
A csomagban van firmware, leírások és egy programcsomag a nasra. Valamint pár program pc--re.
UI: Azt írtad hogy van egy régebbi ugyanilyen nasod. Miért szeretnéd annak a merevlemezét átteni ebbe? /Ha jól értem amit írtál/[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz
zsiga68 #21241 üzenetére
Szia! A 7zip-et raktam fel,így már oké. Le is mentettem. A leírásban admin/1234 a belépési páros a varázslóhoz,de azt írja,érvénytelen.Pedig én is nyomtam a gépen a reset gombot. Másik kérdés,hogy a gépben lévő hdd-t mindenképpen formázza? Mert ha a régit visszakötnék beállítás után,(ha sikerülne belépnem) akkor a varázslót ismét az elejéről kéne kezdenem,és a mentéseket tartalmazó hdd-n nem kéne változtatnom. Illetve két egyforma nas-t hogy tudok gond nélkül a hálózatra tenni?
-
s4tch
veterán
válasz
tillatrilla #21240 üzenetére
Nálam régi winrar (6.21) és friss total commander (11.03) van, mindkettő tudja kezelni. @zsiga68 köszi, lementettem én is.
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21240 üzenetére
Frissítsd a csomagoló programot,vagy használj 7zip-et..
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla #21238 üzenetére
Azért a Google segített volna..
Próbáld ezzel: [link] -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Van egy 310-es Zyxel nas-om,amit használok már néhány éve.Semmi másra nem kell,csak az asztali gépre torrent oldalakról letöltött filmeket,meséket átmásolva bárki elérje itthon,és nézhesse. Most szert tettem egy másik 310-es nas-ra,a tervem az,hogy amolyan tartaléknak állítanám be.Tehát mintha az elejétől kezdeném a nas hálózatba állítását,router konfigot,admin felületet,stb-t. Csak miután minden oké,és kipróbálva is rendben,lehúzom itthoni hálózatról,és elteszem.És a továbbiakban az eddig használt 310-es lóg a hálózaton.Tehát nem 2-t akarok párhuzamosan használni,hanem a mostani lehúz,másik rádug,mindent beállít,próba,és eltesz. Csak már elfelejtettem,hogy csináltam régebben.Azt sem tudom,hogy ennek az újnak hogy tudnék belépni az admin felületére.Gyári reset megvolt,mielőtt hozzám érkezett. Minden szükséges progim megvan a gépemen,ZON utility,ip scanner. Köszi előre is!!
-
s4tch
veterán
Úgy néz ki, működik a /opt/bin/opkg-t beírva. Ezt a leírást követtem: https://community.zyxel.com/en/discussion/comment/47475/#Comment_47475
...annyi különbséggel, hogy az aktuális működő url ez: https://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw4/ -
s4tch
veterán
Log:
Opened logfile at Wed Jul 3 08:04:56 CEST 2024 Flushing memory buffer Starting up Flushing done [08:04:56] Create symlink /opt -> /usr/local/zy-pkgs/opt [08:04:56] /opt/etc/init.d/rc.unslung is not available, start installer [08:04:56] Info: Opkg package manager deployment... [08:04:56] BusyBox v1.17.2 (2017-06-08 10:52:17 CST) multi-call binary. [08:04:56] [08:04:56] Usage: dirname FILENAME [08:04:56] [08:04:56] BusyBox v1.17.2 (2017-06-08 10:52:17 CST) multi-call binary. [08:04:56] [08:04:56] Usage: dirname FILENAME [08:04:56] [08:04:56] --08:04:56-- http://pkg.entware.net/binaries/armv5/installer/opkg [08:04:56] => `/opt/bin/opkg' [08:04:56] Resolving pkg.entware.net... 158.160.45.54 [08:04:56] Connecting to pkg.entware.net[158.160.45.54]:80... connected. [08:04:56] HTTP request sent, awaiting response... 200 OK [08:04:56] Length: 127,636 [application/octet-stream] [08:04:56] [08:04:56] 0K .......... .......... .......... .......... .......... 40% 437.49 KB/s [08:04:56] 50K .......... .......... .......... .......... .......... 80% 1.29 MB/s [08:04:56] 100K .......... .......... .... 100% 679.92 KB/s [08:04:56] [08:04:56] 08:04:56 (661.60 KB/s) - `/opt/bin/opkg' saved [127636/127636] [08:04:56] [08:04:56] --08:04:56-- http://pkg.entware.net/binaries/armv5/installer/opkg.conf [08:04:56] => `/opt/etc/opkg.conf' [08:04:56] Resolving pkg.entware.net... 158.160.45.54 [08:04:56] Connecting to pkg.entware.net[158.160.45.54]:80... connected. [08:04:56] HTTP request sent, awaiting response... 200 OK [08:04:56] Length: 142 [application/octet-stream] [08:04:56] [08:04:56] 0K 100% 1.35 MB/s [08:04:56] [08:04:56] 08:04:56 (1.35 MB/s) - `/opt/etc/opkg.conf' saved [142/142] [08:04:56] [08:04:56] --08:04:56-- http://pkg.entware.net/binaries/armv5/installer/libgcc_s.so.1 [08:04:56] => `/opt/lib/libgcc_s.so.1' [08:04:56] Resolving pkg.entware.net... 158.160.45.54 [08:04:56] Connecting to pkg.entware.net[158.160.45.54]:80... connected. [08:04:56] HTTP request sent, awaiting response... 200 OK [08:04:56] Length: 55,220 [application/octet-stream] [08:04:56] [08:04:57] 0K .......... .......... .......... .......... .......... 92% 304.84 KB/s [08:04:57] 50K ... 100% 38.34 MB/s [08:04:57] [08:04:57] 08:04:57 (328.78 KB/s) - `/opt/lib/libgcc_s.so.1' saved [55220/55220] [08:04:57] [08:04:57] /Entware-ng/binaries/armv5/installer/ld-2.22.so-2.6.24: Unsupported scheme. [08:04:57] /Entware-ng/binaries/armv5/installer/libc-2.22.so-2.6.24: Unsupported scheme. [08:04:57] Info: Basic packages installation... [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/bin/opkg: Input/output error [08:04:57] /opt/usr/lib/locale/locale-archive: No such file or directory [08:04:57] Info: Congratulations! [08:04:57] Info: If there are no errors above then Entware-ng was successfully initialized. [08:04:57] Info: Found a Bug? Please report at https://github.com/Entware-ng/Entware-ng/issues [08:04:57] Execute /opt/etc/init.d/rc.unslung start [08:04:57] /usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng: line 596: /opt/etc/init.d/rc.unslung: not found [08:04:57] Done /opt/etc/init.d/rc.unslung start Closed logfile at Wed Jul 3 08:04:57 CEST 2024
Az a néhány input/output error nem szimpatikus, de legalább ezen el tudok indulni.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Sziasztok ismét. Az mitől lehet, hogy hiába van telepítve az entware-ng, az opkg-t nem sikerül futtatni?
~ # opkg update
-sh: opkg: not foundEgy ilyen hibát talált a kereső, arra azt javasolta valaki, hogy "akkor /opt/bin/opkg list_installed". Erre is ugyanez a hiba jön fel. Az entware-ng-t (verzió: 20181002zypkg006) most telepítettem újra, leszedtem a csomagok közül az ffp-t, hogy ne akadjanak össze. A webes felületen a nas-ip/pkg/Entware-ng/pkgcgi.cgi?chapter=Packages alatt 404-es hiba van, nem látható a csomagok listája.
Van valakinek ötlete, hogy merre induljak?
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
Ez esetben hogy kezdjek neki? Anno az FFP ment fel elsőnek ha jól emlékszem, azzal nyitottam telneten, majd ssh-n backdoort. Ha most nem kell nekem az FFP, csak mondjuk hogy el tudjam érni SSH-n, legyen fent az Entware-ng (a samba miatt), egy transmission kliens, és a midnight commander, akkor mit kell csinálnom? Erre gondolom nincs telepítési útmutató.
-
Jamboo529
senior tag
válasz
zsiga68 #21230 üzenetére
Pontosan. Van vagy 10 felhasználóm, és azoknak mindenkinek egyedileg személyre szabva, hogy melyik megosztáshoz fér hozzá olvasásra, melyikhez írásra. A megosztásokból is van jó pár. Most ezt mind fényképezzem ki, hogy emlékezzek rá. A jelszavakra persze már tuti nem emlékszem. Az mind állítsam be újra az összes készüléken stb.
Hát ha nincs más ötlet akkor marad majd ez, de csak két hét múlva lesz időm nekiesni. Addig hátha valakinek támad valami megoldása esetleg.
Ha nem akkor hogyan csináljam? Gyári beállítások visszaállítása, majd akkor már csak a Metarepo telepítése az Entware- el + MC + Transmission. És újra beállítani mindent. Az adatok ettől tuti nem fognak elveszni? A backdoor megmarad, amit még az FFP csinált, vagy azt is újra kell kezdeni? -
Jamboo529
senior tag
válasz
zsiga68 #21225 üzenetére
A merevlemez okés. Mondom, a fájlokat most is elérem, ha winscp-vel SSH-n vagy min keresztül csatlakozom. A putty ugyancsak látja a fájlokat MC-vel. Az Entware-ng-t azért akartam rátenni, mert azzal már tudná a NAS elvileg az SMB2-t. Ami pedig alapfeltétele az új telefonra rakott applikációk esetén, hogy tudjam a telóval készített képeket automatikusan a NAS-ra szinkronizálni. Szóval Metarepo és Entware upgrade után látszólag minden működött immáron SMB2-vel, viszont a készülékek újraindítása után a samba megosztások nem elérhetőek. Se hálózati névvel, se ip cím alapján.
-
zsiga68
őstag
válasz
Jamboo529 #21224 üzenetére
Nekem NSA310-em van és semmit nem állítottam rajta /csak firmware frissítést kapott/. Sem ffp sem Entware nincs fent, mégis elérem windows és telefon alól is. Nem ismerem a Te készüléked ezért nem tudom hogy miért kellene a rá az Entware.
UI: merevlemez biztos jó? Nézz rá Hard Disk Sentinel-lel hálózaton keresztül.[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Jamboo529 #21220 üzenetére
Na a francnak kellett nekem belepiszkálni egy működő dologba. Egy áramszünet után újraindult a NAS és nem látom a samba megosztásokat semmilyen gépen. A NAS megy, webes felületen be tudok lépni, a transmission is fut, és azt is elérem a PC-ről a GUI-val.
Ha belépek a webes felületre látom a megosztásokat is, de tallózni már ott sem tudok, valamint total commanderrel pl nem érem el a megosztásokat. Ha rálépek winscp-vel, akkor a kitallózott md0 és md1 vinyókon az i-data-n belül ugyanúgy megtalálom a fájlokat.
Pórbáltam új hálózati megosztást csinálni, azt sem találja meg a PC. Már kitöröltem a fenti hozzászólásomban lévő /opt/bin:/opt/sbin: kiegészítést, és úgy indítottam újra a NAS-t. Most a smbd -V visszaállt 3.5.6 verzióra, de ugyanúgy semmi. Segítség, hol és mit rontottam el? -
a3vap
csendes tag
Sziasztok,
Még tavaly küzdöttem egy NSA310-zel, ami végtelenül csipogott csak, és minden fellelt rescue procedúra kudarcot vallott. Úgy tűnt, hogy a NAND azon része, amire a rootfs lenne írva "valahogy hibás", már a beleírt dolgokat sem sikerült pont úgy kiolvasni belőle, ahogy beleírtuk.
Ekkor találtam meg a doozan.com fórumot, ahol volt egy leírás rá, hogy hogyan lehet a NAND elejére egy spéci u-boot-ot írni, amivel aztán bármilyen csatlakoztatott eszközről (USB, HDD) be tud bootolni. Öröm lehetne az ürömben, hogy ezek után egy aránylag friss debian-t kap az ember, aztán apt install <világ> és lehet örülni.
Végre is hajtottam a leírtakat, bootol is, de a sebességével nem vagyok kibékülve. 250Mbites internettel, közvetlenül a szolgáltatói router gigás portjába beledugva az alábbi sebességeket hozza.NAS as server:
Testing was done from laptop with Gbit wired connection. Using Windows 10 built in ftp for FTP and robocopy for SMB tests, Linux for NFS test. The 1Gb random file was renamed and used for every try.
FTP from NAS: 62 MB/s (~520-550Mbit/s)
FTP to NAS: 24MB/s (~200-210Mbit/s)
SMB from NAS: 32MB/s (~270-280Mbit/s)
SMB to NAS: 24MB/s (~200-210Mbit/s)
NFS from NAS: 35MB/s (~290-300Mbit/s)
NFS to NAS: 19MB/s (150-160Mbit/s)
SCP from NAS: 9MB/s (72-74Mbit/s)
SCP to NAS: 8MB/s (68-70Mbit/s)NAS as "client":
I tested my most used ways of getting data to the NAS with random debian ISOs.
Wget https: 4-4,5MB/s (~32-36Mbit/s)
Wget http: 11-12MB/s (~100-110Mbit/s)
Wget ftp: 12-13MB/s (~105-115Mbit/s)
Aria2c torrent: 7-8MB/s (~70-90Mbit/s)
Yt-dlp: 4-4,5MB/s (~32-36Mbit/s)Engem a kliensként használt letöltési sebességek nem nyűgöztek le. Arra emlékszik valaki, hogy eredeti firmware-rel/FFP-vel mennyivel gyorsabban muzsikált?
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Jamboo529 #21218 üzenetére
Végül is kemény 7 óra netes bújást követően megoldottam a dolgot. A probléma oka több minden is volt. Az egyik az, hogy már fent van az FFP és olyankor az Entware-val nem szeretnek együtt létezni.
Egyrészt a repo és az Entware-ng félresikerült telepítése után át kell írni a fájl tartalmát a
/usr/local/zy-pkgs/etc/init.d/Entware-ng helyen, mert nem jó a link. Itt olvashatsz róla a sárga keretezett részben (ami oda van írva az sem jó link). Aztán elvileg már települnie kell az Entware-nek, de ne felejtsd el telepíteni a profile-hook részt sem, és csak utána add ki a parancsokat. Viszont az SMB csak akkor fog átállni az újabb verzióra, ha átírod a /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/etc/profile fájlban a PATH-okat és beilleszted az
/opt/bin:/opt/sbin: helyeket is.
Nekem így néz ki:# Set the default system $PATH:
PATH=/ffp/bin:/usr/bin:/bin
if [ $(/ffp/bin/id -u) -eq 0 ]; then
PATH=/opt/bin:/opt/sbin:/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:$PATH
fi
export PATH
Így fogja újraindítás után jó helyről venni a samba-hoz a dolgokat. Ezt leginkább magamnak írtam le, hogy emlékezzek, ha újra kell rakni a rendszert valaha, de hátha másnak is segítség. A /pkg/Entware-ng/pkgcgi.cgi fájlban van benne a miért, ha már telepítetted. -
Jamboo529
senior tag
Hali!
Meggyűlt a bajom a NAS-sal. NSA320 van fent 4.70 OS verzió. Felraktam anno az ffp-t, mc-t és transmissiont. Az SMBv1 problémát eddig kiküszöböltem a windows visszaállításokkal, de a telók miatt már kell az SMB2. Utána olvastam, feltettem a Metarepository-t, majd telepítettem az Entware-ng -t is. A netes leírás szerint akartam eljárni, de az opgk parancsok nem akartak működni, mint később utána olvastam azért mert fent volt az ffp is és az elérési útvonalak nem stimmeltek. A probléma az, hogy infó hiányában a netes felületen elkezdtem előbb uninstallálni, majd újrarakni az Entware-ng -t, de azóta az ~opt/ helyen nincs semmi, üres. Hol találom a zpkg csomagot az Entware-ng -hez és hogyan tudom manuálba installálni?
-
laccy88
senior tag
válasz
-=RelakS=- #21213 üzenetére
én most adtam el az enyémet. Semmi gondom nem volt vele (Win11, mobil, médialejátszó elérte), csak 520-ra cseréltem.
-
Tonyk
veterán
válasz
-=RelakS=- #21213 üzenetére
Ki ne dobd csak ezért!
Windows alatt kapcsolt be a SMBv1 -et és máris megy minden.
Windows + R (futtatásba írd be): optionalfeatures
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Remélem nem gond, ha ezzel idepiszkítok. A ZyXEL topik kb 3 hozzászólást élt meg 12 évvel ezelőtt
Szóval egy ZyXEL NSA320S ér még valamit, vagy e-waste? (azaz tábla csoki, vagy megy a MediaMarkt szemetébe?)
Azért cseréltem le, mert ha jól értelmeztem pár éve, akkor a Microsoft már nem támogatja azt a hozzáférést, amit ez a NAS használ, így egy újratelepítés után elérhetetlenné vált.
Azt meg nem tudom, hogy a topik témájában jártasok esetleg tudnának-e egy ilyen hardverrel mit kezdeni.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
zsiga68
őstag
válasz
SacaLaca #21211 üzenetére
Bekacsolod az ftp szervert. Adsz a nasnak fix ip-t a routerben és nyitod a portot. Készítesz egy Dyndns szolgáltatónál egy fiókot amivel kapsz egy állandó elérést a külső ip-dhez. /azt írod be pl a nas dydns részéhez, vagy a routerbe/. A meglévő adatokkal eléred a nast mondjuk totalcommanderrel.
[ Szerkesztve ]
-
SacaLaca
csendes tag
Sziasztok!
Eskü erőt vettem magamon és már másfél órája keresgélek a témában, de nem jutottam semmire a gondommal. A nagy kérdésem az lenne, hogy a 310-es Nasomat meg lehet-e úgy csinálni, hogy elérjem interneten keresztül a rajta levő cuccokat? Ha igen, akkor jönne a másik kérdés, hogy el tudja-e valaki magyarázni, vagy tud-e valami útmutatót mellékelni, amivel meg is tudom majd csinálni. Sajnos nagyon kiestem a témából, mert kb. 8 éve feltelepítettem, beállítottam rajta mindent, azóta csak használom. Így aztán a sok kiesés miatt kezdőnek mondnanám a tudásomat. Köszi előre is a segítőkész válaszokat!
-
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #21208 üzenetére
Az az SMB1 lesz, de azt is ismeri a win, csak be kell kapcsolni, mert alapból tiltva van már jó ideje. Viszont az NSA310 és testvérei csak az SMB1-et tudják alapból. Entware segítségével ezen a szérián megoldható: [link] ( [link] )
[ Szerkesztve ]
-
vanRobert
tag
válasz
Gringohekus #21207 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_84625-84625.html
[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz
Gringohekus #21207 üzenetére
Inkább a windows-od nem ismeri....
-
Gringohekus
csendes tag
Sziasztok, van egy régi nsa310-esem, ami néha bekapcsolok. Sajnos SMB2-t nem ismeri. Ismertek leírást ami megmutatja hogyan lehet feltenni rá?
-
mtibusz
tag
válasz
zsiga68 #21204 üzenetére
Köszi szépen előre is.
Épp winyó csere lesz nálam...
Az egyik 3TB WD RED-em feladta a harcot 2 napja az 520-ban
Kivettem a NAS-ból, beraktam egy asztali gépbe, a Bios felimseri a pontos típust, de kapacitásnak 0.0 GB-ot állapít meg... wtf
Gondolom ezért tünt el a NAS-ból is (már nem látta...)
Ugyanezen asztali gépen a linux rendszer bootolás után már szintén nem látja... semmilyen szinten sem... se fdisk - l , se gparted, se semmi...Elképezlni nem tudom mi lett vele.. Eddig tök jól müködött.
Gondolom ennyit bírt. Csak a rajta lévő cuccokat sajnálom...Mivel a másik WD se mai darab, így arra jutottam inkább cserélem mindkettöt.
az ffp és a többi program felrakásához valószínüleg nagy segítség lesz majd.Szóval előre is köszi szépen.
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
mtibusz
tag
válasz
zsiga68 #21201 üzenetére
Szia,
Amit az 520-as csoportban beraktál linket/linkeket az létezik, hogy már nem él?
Én azt látom mindegyiknél, hogy:Files are deleted
Possible reasons:
Expiry date is over
Owner has deleted files
The link is incorrect
Én bénázok most, vagy tényleg törölve lett?
Köszi.
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest