- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiro
senior tag
válasz
Barnahalo #1221 üzenetére
A sebesség már nem releváns... Nyugdíjas lettem... Egyébként eddig azt hallgattam, ne siessek már annyira - asszony mondta persze
Hét már nem sietek, tized, század sec lehet a különbség? Kijelző még mindig jó a 8-on és tulajdonképpen minden, akku kivételével na és a frissítések. Ez utóbbi fájt, mert minden pénzügyeit innen intézek. Persze tudom azt is, hogy nincs biztonság. De talán több, ha még van frissítés. Egyébként meg a Sonyt szerettem annyira, mint a Xiaomit. Ezért is maradtam, illetve léptem mindig vissza ezekre. Kamera meg valóban jobb, nem vitás, de a 8 is jó képeket lőtt nappal, este meg másik kamera appot használtam, amivel tökéletes volt szinte. A VOLTE beállítást viszont nem találom. Talán a virtuális SIM miatt?
-
-
Schatt
csendes tag
Én Mi 8 Pro/Explorert cseréltem de szerintem a képernyője annak nagyobb ( legalábbis ha csak nem romlott a szemem
) abba az ujlenyomat akijelzőben volt nekem ez sokkal stabilabb, android auto nálam is hisztizik de gondolom ez az auto rendszerétől is függ inkább azt mondanám a régi már beállt.én a mi 15 re vártam dehát sajnos előbb ejtettem el a telefont mint kellett volna. a párásodás viszont zavar visszaolvasok va topikban volt e erre vonatkozólag valami.
Üdvözlettel: Attila
-
Barnahalo
tag
Majd 3 hónap használat után vedd elő a Mi 8-at, és próbálgasd kicsit a két telót egymás mellett. Én ezt tettem a Mi 9T-el. Ég és föld a különbség mind sebességben, mind kamerában a régi telefonokhoz képest. Az ujjlenyomatolvasóban is elég sokat fejlődött a mobil a régi kijelző alattikhoz képest, de persze, a kapacitívval nem összehasonlítható.
-
Smiro
senior tag
Most váltottam MI8-ról. Aksi 2 hét után állt be nálam, másfél, két nap kijön. Ujjnyomat feloldás rosszabb. Méret szinte ugyanaz. Kamera éjjel talán jobb. Android autó rosszabb, telefon névjegyzéket nem lehet átvinni. Talán majd most, frissítéssel . Közelség érzékelő szerintem rosszabb, sokszor felold, ha fület váltok és akkor vagy sikerül megszakítani a vonalat, vagy nem. Kijelzőben nem látok nagy csodát. Poco7 lehet, jobb lett volna. Már késő, sokat hezitáltam.
-
Schatt
csendes tag
válasz
jojoando #1211 üzenetére
detto az A15 is települt, az android biztonsági frissítés még 24.11.01
a 16gb memóriát a tárhelynél látod? mert a Ram 12+6 ot ír.
kellet ennyire várnom kisebbek lettek az ikonok, meg a betüméret is
Az android autós vezetékes kihangosítás is meg makkant remélem mindent frissít a rendszerhez és megjavul.Üdvözlettel: Attila
-
hdtomi
senior tag
válasz
barackle #1215 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Az akksit néztem én is, és jobb lenne a nagyobb.
Fontos az ujjlenyomat olvasó, így akkor az is a 15 fele visz.
Tippre 400ezer Ft lesz a kezdőára, így várok vele talán őszig.
Majd még meglátom hogyan alakul, mert a 300ezer is sok pénz és annyi kb. "rendes" boltból a 14 jelenleg. Aztán a Mi 8-at talán 80ezer forintért vettem 3 hónaposan.Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
barackle
tag
Nem tudom mennyiért fogják adni, de ha az ár nem döntő szempont, akkor én a nagyobb akksi miatt a 15 felé hajlanék. Persze felhasználói szokás kérdése, hogy kinek mekkora akkura van szüksége. A 14 nálam kibír 1,5 - 2 napot, ami amúgy nem rossz, de munka közben nem is nyomkodom egész nap. Aktív használat mellett 1 napos az üzemidő.
A másik, az ujjlenyomat olvasó, én MI8 után nagyon szenvedek a 14-esével, ha már kis kosz van az ujjamon, vagy kicsit nedvesebb valamiért, akkor már elhasal, a MI8-é hibatűrőbb volt. A 15-ben ultrasonic -os ujjlenyomatolvasót írnak, erről sokat nem tudok, de elviekben jobbnak kéne lennie.
A többi paraméterben meg szerintem sem fogod észrevenni a különbséget, MI8 után a 14 is jó alternatíva (nálam stabilan működik, alapvetően MI8-ról váltva is szeretem, eltekintve néhány hiányosságától), biztos, hogy a 15 is az lesz, csak megjelenés után várni kell pár hónapot, hogy csökkenjen az ára..
-
user26
senior tag
Szia! Kíváncsi vagyok mások véleményére, de személyszerint kettő közt, a szürke hétköznapok mellett, HyperOS -en semmi különbséget nem fog az illető látni. Nyilván Mi8 -ról, vagy közép kategoriából X14 vagy X15 -re váltva érezhetsz különbséget, forma, szín, súly, sebesség, látvány, de X14-ről X15-re váltva kb ilyen értelembe semmi különbséget.
(Tudom, a mai felgyorsult világ azt mondja, 1,5 évenete csere kellene, de ilyen elszállt árak mellett, és érdemlileg látványos különbség nélkül a felső ligába 3-4+ év kitart vígan.)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
hdtomi
senior tag
Sziasztok! Valószínű a következő telefonom is Xiaomi lesz. Most Mi 8-at használok és a 14-et néztem ki. Esetleg érdemes megvárni a 15-öt? Adatok alapján jobbnak tűnik, de gondolom az ára elég magas lesz: GSMArena összehasonlítás.
Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
jojoando
aktív tag
Most kaptam meg a 2-s alapszintet, a 2.0.1.0.VNCEUXM -T
KÉRDÉSEM A MEMÓRIÁT HOL LEHETNE VISSZAÁLLÍTANI 12gb-RE? Valahogyan a 16-n áll és nem találok rá a megoldásra. -
user26
senior tag
válasz
cinikis #1209 üzenetére
A biztonsági javítás frissítve 2025 januárjára. Megnövelt rendszerbiztonság. Többnyire elsősorban ez szokott lenni (adroid biztonsági frissítés), magában a HyperOS -be pedig vagy semmi, vagy kisebb változtatások. (ha fő verzió alszáma frissül, de ha pl v1.0.xy -ról v2.0.xy -ra, tehát fő verzió, akkor némileg több minden) change log-ra keress rá, ha érdekel bővebben.
szerk:
A kettő közt semmi nem jelent meg elvileg, és csak az android biztonsági szint frissült. Tévedhetek, nem végeztem alapos keresést.
2025-02-05 -> OS2.0.8.0.VNCMIXM 15.0
2024-12-16 -> OS2.0.6.0.VNCMIXM 15.0[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
hroberto
veterán
Jött egy kisebb update 2.0.8.0. verziószámmal Global ROM-ra.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
Levwi
aktív tag
Kocsiba sajnos nem tudom, mert ott én kábellel töltöm. Még nem tudtam magam rávenni, hogy jobban utána nézzek a dolognak. De hátha van itt valaki akinek van rá ötlete.
Más:
Másnak is csinál olyat, hogy új lap oldalnál cbrome-ban, ha beleböksz a keresősávba, hogy beírd amit akarsz akkor csak egy pillanatra jelenik meg a billentyűzet? Mindenhol máshol jó, csak ott nem. Kicsit idegesítő, mert eddig jó volt.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
Smiro
senior tag
Köszi! Most néztem, ezzel a vezeték nélküli töltővel 4 óra alatt kb. 30% ment bele.A töltő paramétereit nem ismerem, full szettben vette a lányom anno almás cucchoz, de ez nem kellett. Mondjuk nagyjából ingyen is volt. Lehet, veszek egy komolyabbat és beapplikálom a kocsiba a tartóhely alá. Tudom, hogy van autós tartóba épített is, de előző telefonom már esett pofára tartóstól, pedig elég profi tapadókorongos. Marad lent, csak valamilyen töltőt kell kinéznem - ha esetleg erre van 5let
-
cinikis
tag
Köszönöm akkor cserélem
-
Levwi
aktív tag
Nekem van gyári 50wattos vezetéknélküli töltőm. Szoktam rajta tölteni, de még sosem vettem ki tokból. Nem vettem észre nagy melegedést. Persze melegebb, de nem jobban mintha kábelről tölteném. Nekem mióta megvan tokban van, csak amíg tisztítom addig szoktam kivenni. Töltés miatt nem.
Xiaomi 14
-
cinikis
tag
Kérdés hogy ami rajta van fólia,az "üvegfólia", vagy sima?
-
Smiro
senior tag
Akkor még - a már csak egy maradt egyelőre - a kérdés: érdemes-e kábel nélkül tölteni? Nyilván tokban van a telefonom, az almás kerek töltőre ha ráteszem, lassan elkezdi tölteni. Olvastam, hogy egyrészt nem biztos, hogy ebben az esetben jó tokban tölteni, mert a töltőlap telefon között ott a tok, másrészt részben emiatt jobban melegedhet a telefon. Ez nyilván igaz lehet a gyorstöltésre is. A házamban szinte mindenhol helyiségben lóg egy-két kanóc usb elosztókban, tehát van hol tölteni, csak a csatlakozót sajnálom. Korábbi telefonomba-ra mágneses töltőaljzatot dugtam, ami sok kábellel szintén rém hasznos volt, de érdekes módon idővel vagy a kábel adta meg magát, vagy a dugó. Tok nélkül a töltőpadra nem tenném, mert csúszós a hátulja a telónak, szóval gyakran hallanék koppanó hangot, ami meg a kijelzőnek sem ideális. Vagy dugjam a gyári töltőre, tokban és ennyi? Nem értem, miért nem tudnak lyukacsos tokot gyártani, időnként úgyis ki illik venni a tokból áttörölni a tok szélét, de legalább szellőzne a telefon is erősebb használat (navi) közben.
-
Farkas82
tag
A scrolling sreenshot miért nem működik? A scroll gombocska ott van a screenshot előnézete alatt, de szürke, nem lehet rákattintani.
-
Levwi
aktív tag
A kamerán nincs fólia, én kameravédős tokot használok, de üvegfóliát tennék rá, mert a hidrogél nekem valamiért nem akart kisimúlni, ezért homályosak voltak a képek. Kijelzőn ellenben hidrogélt használok, mert ahogy észrevettem az összes többi fóliával nagyon sokat hibázik az ujjlenyomatolvasó. Nekem volt rajta üvegfólia véknyabb vastagabb, volt privacy fólia is, na azzal egyszer se bírta leolvasni az ujjlenyomatom. Hidrogéllel tökéletes.
Xiaomi 14
-
cinikis
tag
Azt jól érzem hogy nehogy szelfiben nincs portrémód,de sima kameramódban sem?
Esetleg app van erre? -
Smiro
senior tag
Na akkor kérdések: fólia gyárilag van a kamera üvegen? Látom, elöl van. Zippzáras kabátom van, féltem a karcoktól. Érdemes újra fóliázni és mivel? Hátul? Töltés: van egy almás töltő, amit örököltem gyerektől. Vezeték nélküli töltésről van szó. Érdemes-e azzal és lassan, vagy a gyárit jó használni?
-
-
cinikis
tag
-
Franky74
tag
Erre vki??
-
válasz
cinikis #1169 üzenetére
Redditről:
"Nem úgy tűnt, hogy bármit is csinálna, de egy-két nap elteltével észrevettem, hogy az operációs rendszer átmenetei látványosabbak lettek. Amikor megnyitottam alkalmazásokat vagy görgettem a beállítások között, az animációk élénkebbek voltak, finom örvénylő és elmosódó hatásokkal. A rendszerháttérképem, amely korábban statikus volt, átmenetek során folyékonyabbnak tűnt, néha teljesen el is homályosodott.
A szép animációknál is meglepőbb volt, hogy 4-5 nap után az éjszakai akkumulátorfogyasztás körülbelül 2%-ra csökkent, pedig hetek óta következetesen sokkal magasabb volt.
Azt gondoltam volna, hogy az AI Engine jobban meríti az akkumulátort, de úgy tűnik, inkább pozitív hatással van az energiafelhasználásra."
-
cinikis
tag
Tudja valaki hogy a "HyperAI Motor" igazából mit csinál és érdemes-e bekapcsolni?
-
cinikis
tag
Infrát külön kell csatlakoztatni,vagy pl.távirányító ütem módban autómatikusan működik?
-
Schatt
csendes tag
Sziasztok! Másfél hónapja használom de Android 14 és hyperOs van még mindig rajta. Mitől függ hogy mikor megy rá a frissítés? A nejemén ( mondjuk az fél évvel korábbi vásárlás) már rég a 15 ös figyel Os2 vel. Azért ez nem járja
.
Üdvözlettel: Attila
-
Karavik
veterán
Nézd meg hogy be van e kapcsolva mindhárom opció:
Ahogy említettem nekem is volt gond BT névjegyekkel, aztán egyszer csak megoldódott. Bár nekem közben volt 2.0.3.0.VNCEUXM frissítés, lehet ezzel javult meg....
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
cinikis
tag
Srácok,portré videó van szelfi kamerával?
-
Karavik
veterán
válasz
zsoltip #1149 üzenetére
Azért mert okafogyottá vált mivel teljes képernyős mód elérhető képernyőkivágás elrejtése menüből. Ne rejtse el opcióval full screen módban indul minden:
Ezen felül app-onként testre lehet szabni:
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
Smiro
senior tag
válasz
manokaki #1153 üzenetére
Lakás, és elég erős wifi. Köszi!
19Petya83-nak is. Még holnap megtehetem. És igen, nekem is életre kelt a fülemen nem egyszer. Zavar, hogy nincs értesítési fény sem. Most még alszom rá egyet. És ez a BT kapcsolat - egyik autónkban sem látom a névjegyzéket, ami nagyon zavar.
-
cinikis
tag
Kérdésem hogy most hogy gyakorlatilag nem adnak töltőt a telefonokhoz,ha most veszek áruházban Xiaomi 14-et,benne lessz a töltő+tok vagy kivették és újracsomagolták?
-
-
19Petya83
tag
Szerintem vidd vissza ha teheted. Az akksi nekem is sokszor éppen egy napot bír, úgy hogy kocsiban menet közben töltőn van. Ez napi 40 perc töltés. Én így még nem bántam meg telefon vásárlást mint ezt. Azért ezt vettem mert kicsi telefont akartam, de ez sem elég kicsi. Borzasztóan unalmas telefon. Szar az AOD, az órán nem írja ki az értesítéseket és még nem sikerült vele jó fotót csinálnom. És attól függetlenül hogy ebben hardveres közelség érzékelő van többször előfordult már hogy hívás közben életre kelt a kijelző.
-
Smiro
senior tag
Kérdés: a kezdeti üzemidő fog változni? Másfél órás wifi beszélgetés (signal) 100-ról 80%-ra szippantott, ebből kb 30 perc oda-vissza kamera is volt. Ráadásul kamerás hívásnál meglehetősen fel is forrósodott - nem melegedett - a teló. Erre jött 10 perc sima hívás, és lett 75%. Még nincs 2 hetes a telefon, tehát van 2 napom meggondolásra. Egyedüli bajom eddig a fogyasztáson kívül, amit Karavik tagtárs már megválaszolt, hogy a névjegyek majd láthatók lesznek esetleg,ha jön valamilyen frissítés. Vezetékkel androidautón látom, de nem tudom felmásolni az autóm memóriájába a névjegyeket, így BT-on keresztül csak fogadni tudok hívást. Szóval be fog állni, vagy ez a 4650-es akku ennyit tud? Mert ez elég halvány így. A MI8 Viber hívásnál kamera használattal is jóval kevesebbet fogyasztott fénykorában. Előre is köszönöm a válasszal fáradozást
-
zsoltip
őstag
Ajánlott kamera beállításokat tudtok ajánlani, akár más oldalakon összegezve?
-
zsoltip
őstag
HyperOS 2 rendszeren a teljes képernyős mód/megjelenítés miért nincs az app bellítások között? Hogyan lehet ezt orvosolni a kívánt app esetében?
-
Karavik
veterán
Ez nekem is így volt aztán pár nap használat után megjavult magától, de lehet hogy a 2.0.3.0.VNCEUXM ROM frissítés tette helyre. Addig is ott van a legutóbbi hívások ezt megjelenik az autó rendszerén.
-
zsoltip
őstag
Nálatok van lehetőség az értesítési terület beállításához, mint ezen a videón? Nálam TW ROM-on nem, nincs ilyen.
-
zsoltip
őstag
A sokadik ilyen távkapcsos telóm, és mindig ilyet vesszek, ha tehetem.
Egyszerű pl.: Ha asztalon van és vizes/zsíros a kezed, mert kajálsz, nem fogod meg a telót, hogy távkapcsolj, csak hozzáérsz.
Másik pl.: Mennyezeti klíma távirányítása.Ezért agyalok, hogy visszaviszem, és veszek egy 14T Pro-t helyette.
Valamint az elmúlt időszak 6,67" kijelzőihez képest aprónak hat a 6,36", holott nem sok a 0.31" különbség.
-
Smiro
senior tag
válasz
Karavik #1136 üzenetére
Másik kábellel hibátlan, végre az óra is müxik.
Újabb böszme kérdés: a telefon valamiért - miért?
- nem másolja fel az kontaktokat az autó rendszerére. MI8 és Apple gond nélkül tette. Így nem tudok nyilván hívást kezdeményezni. 2019-es az autóm, tehát nem annyira őskövület. Segítséget ismét köszi!
-
zsoltip
őstag
Magam részéről sokat használom az infrát Mi 10 Pro-n. Mennyire zavaró a 14-en, hogy a kamarábál van hátul? Vagy van annyira erős, hogy ne kelljen döntögetni?
-
Karavik
veterán
Android auto érzékeny a kábel minőségre az bizonyos. Én 100W terhelhetőségű 480 mbps adatátvitel sebességre képes Beasus kábelt vettem, de a gyári kábellel is megy szépen viszont gagyi kábellel meg se nyekken.
-
Smiro
senior tag
Kérdés: Androidauto párosítás csak nem megy, a Mi 8 kanócon keresztül azonnal. A vezeték nem gyári, ami az autóban van. Lehetséges, hogy ez lehet baj, hogy nem a saját vezetékkel próbálom? A vezeték egy Alis drágább verzió, minden Android telefonnal ment eddig az adat átvitel is. Választ előre is köszönöm! Ha, miért nem próbálom ki? Néhány 💯 km-re vagyok az eredeti, gyári kábeltől.
-
Karavik
veterán
válasz
mjani1172 #1133 üzenetére
Mindegy mit írnak mások, van egy hivatalos eljárás (lásd screenshot lejjebb). Én azt elhiszem hogy sokaknak nem jön össze a kvóta limit miatt, attól még az aktuális hivatalos eljárás ez:
-
Karavik
veterán
válasz
mjani1172 #1131 üzenetére
Én csak saját tapasztalatomról tudok írni. Tavaly márciusban kértem bootloader unlock jogosultságot és egyből megkaptam 1 évre az engedélyt ami idén március 10-én telik le. Ez idő alatt 2 saját telóm számtalanszor nyitottam/zártam zökkenőmentesen. Mihelyst letelik a jogosultság egyből újra fogom igényelni, azaz március 11-én.
2025 Jan 1-től 1 account-al már csak 1 telót lehet nyitni a jogosultság ideje alatt de azt bármennyiszer.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz
Karavik #1130 üzenetére
"ami global piacos telón tökéletesen működik"
Nem, ez nem így van. Úgy gondolom lényegesen többet tudsz erről mint én.
Újabban a communityn keresztül kell nyitni. És senkinek sem sikerül. Egy rohadt kamu az egesz. Mindenkinek azt írja, elfogyott a kvóta, majd holnap. Sokan kínlódtak, ahogy én is, és nem ment. Segíteni sem segített senki.(vagy ne aki próbált, nem tudott)
Sőt ahogy írtam többször, még a hablatyolos indiaik sem raktak ilyen videót fel, hogy rányomtak és jutott nekik kvóta.[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz
mjani1172 #1129 üzenetére
Az miért nehéz? Van rá hivatalos egyszerű módszer ami global piacos telón tökéletesen működik (minden adat törlésre kerül):
Mi unlock tool-al bootloader nyitás >, Mi flash tool-al clean all and lock fastboot ROM telepítésSokszor csináltam már sose volt semmilyen fennakadás.. Pár napja 1 napon belül feltettem teszt céljából a következő ROM-okat egymást váltva a fenti módszerrel:
Global EU hyperOS 2.0 > Global Mi hyperOS 2.0 > Global TW hyperOS 2.0 > Global EU hyperOS 2.0 (ez utóbbi volt a kiinduló ROM és ide tértem vissza)
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
-
Karavik
veterán
Átköltözést legfőképp sehogy, mert ez általában "zajt" visz a rendszerbe. Azt javaslom lakd be tisztán 0-ról.
Egyébként kezdeti beállításokban van lehetőség másik készülékről adatok átmásolására. Volt hogy késrésre így csináltam rokonságban valakinek, de maganak mindig tisztán 0-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz
zsoltip #1121 üzenetére
Attól függ mik a felhasználói szokásaid ill egyéni preferenciáid.
Nyitott BL-el már el sem indul pár app pl. Telekom TV GO app. Továbbá GPay érintéses fizetés sem megy nyitott BL-el. Xiaomi.eu-n is csak addig működik GPay amíg Google nem bannolja az aktuális fingerprint-et ezért időközönként xiaomi.eu GPay modul apk telepítéssel bele kell "injektálni" egy újat. Lehet hogy a DÁP appnak is kell zárt BL a működéshez.
Xiaomi.eu kiadások egy ideje már csak a stabil kiadásokra korlátozódtak (nincs már weekly). Én szerettem korábban a napi, majd késbb a heti frissítéseket.
Szóval egyik részról lemondással jár, másik részról ott a feature többlet, mint pl. dupla koppos lezárás kezdőképernyőről, hívásrögzítés...stb + rendszerszinten több a tesreszabhatóság lehetőség is viszont ezek a részek nincsenek magyarra fordítva.
Hívásrögzítés megvan zárt BL-el hivatalos TW-ROM-on is ami szintén hyperOS 2-nél tart.
Xiaomi.eu ROM telepítés valkainek már meghaladja a képességeit, vagy csupán nem akar ezzel szarakodni. A gyári rendszer OTA frissítések telepítése viszont kényelmes és egyszerű.
Én nem foglak semmire rábeszélni, én váltottam gyári rendszerre, próbáltam a TW ROM-ot is a hívásrögzítés, Xiaomi tárcsázó és Xiaomi SMS app miatt. TW ROM-nak egyébként mandarin nyelvű a recovery menüje. Most viszont global EU/EEA ROM-on vagyok és maradok ezen.
-
TomPack
őstag
A gyári romon be lehet állítani azt, hogy a főképernyőn, vagy másképp mondva az "asztalon" is duppla koppra lezárjon a képernyő?
Nem a képernyőzáron való dupla koppra gondolok!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
zsoltip
őstag
válasz
Karavik #1120 üzenetére
És te mit mondasz Karavik Fórumtárs következőre:
Érdemes-e még a xiaomi.eu ROM-hoz ragaszkodni, vagy elég a váltás EEA vagy Global-ról TW vagy Indonéz ROM-ra, és azt bloatware mentesíteni, beállítani rendesen?Utóbbi mellett az szól nálam, hogy pl. zárva marad a BL.
De ui. felmerül bennem, hogy miért jó ez nekem? (2014 óta xiaomi.eu ROM-on vagyok, ezért agyalok most mi lészen a jó döntés....)
Tudom, ambivalens, de én is sokat agyalok most ezen...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
Most is benne vagyok csak többé a xiaomi.eu vonalon nem, mivel tavaly ősszel kiléptem a xiaomi.eu csapatból mert összevsztem Igorral. Azért nem szerepel már az aláírásomban a xiaomi.eu hivatkozás.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Köszönöm az infót.
Amikor semmilyen torzítást nem szeretnék, akkor alapból a telét szoktam választani. Érdekes amúgy, ezt a Xiaomi 14-nél is megcsinálhatták volna, amit írsz, mégis 400 ezres telefon volt, de mindegy. Gondoltam rákérdezek, de akkor a 14-es sorozat ilyen. Sima képnél úgysem látszik.
iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
luikay
aktív tag
-
osonte
őstag
Nem is konvertálom, a Windows gyári képnézegetőjével fájl mentése másként és jpeg-et választok. Szóval csak más formátumban mentem, de a RAW is ugyanez, csak azt nem tudom linkelni. Nem változtat a képen semmit, max a jpeg tömörítés tüntet el némi zajt.
-
osonte
őstag
Ezekszerint akkor másnál is ilyen, nem durva, csak ha rááll az ember szeme.
Így akkor inkább mindig a 2x digitális zoom-ot használtam, ha a kép szélén volt egyenes. Csak fura, hogy az elődje nem ilyen volt és egy 60 ezres mobil sem, de ezt leszámítva persze jó fotókat lőtt.
-
osonte
őstag
válasz
novinyul #1107 üzenetére
Szia!
Sokat szoktál fényképezni, azért Tőled kérdezem. Volt ilyen telefonom már, de arra emlékszem, hogy a 13-hoz képest jobban hajlította egy asztal élét a főkamera: [kép] . Bocs a csúnya rajzért, lehet eltúloztam, de a piros vonal ívére hajlított egy asztalt, ha felülről fényképeztem. Most egy legolcsóbb Motorolával fényképeztem és ott is elég egyenes a képernyő széléhez viszonyítva.
Neked is hajlítja ott vagy csak az én telefonom volt hibás?
Előre is köszönöm.iPhone 16 Pro 256GB + Watch 10 GPS 46mm
-
Karavik
veterán
Igen de nekem közben volt több váltás. Közvetlenül Xiaomi 12-ről váltottam.
Xiaomi 14 az első Xiaomi telóm amiben a közelség érzékelő kifogástalanul működik. Van tekintet észlelés feature is, így nem sötétedik el a kijelző olvasás közben. Nincs lekerekítés a kijelző szélein szerencsére. Méretben is viszonylag kompakt. Jól össze állt minden ebben a telóban, én szeretem nagyon.[ Szerkesztve ]
-
-
Styleair
aktív tag
Szerintem jó az aksija. Persze minden relatív. Én egy MI9 SE-ről váltottam. Annak 3300as akkuja volt és az is már a második és pár éves. Ahhoz képest jó.
Attól is függ, kirándulás/túra neked mit jelent.
Mennyit mész / vagy kint, hány fok van, miket csinálsz vele.?
Én fotózok, túraútvonalat nézem rajta. Net, gps, bt bekapcsolva állandóan, stb.
Szoktam vinni pb-ot, de múltkor itthon felejtettem.
19 km bóklászást kibírt 0/-2 fokban, a végére merült le.
Amúgy ezek ilyen alma-körte hasonlítgatások.
Mindenki másképp használja. Saját magadnál fog kiderülni az előző telódhoz képest, hogy mennyivel jobb ugyan olyan használat esetén.
Amúgy meg tök jó gyors a gyári töltője.Xiaomi 14 / ex Xiaomi Mi 9 SE
-
Franky74
tag
Sziasztok!
Ma feldobta a telefon, hogy telepítsem a memeos enhancer xiaomi app-ot(Google Play-ből).
Miután felraktam, felkínált sok beállítási, frissítési lehetőséget.
Egyenlőre nem használtam még.
Nekem nem érkezett meg a HO 2.0(még HO 1.0.24.0 vagyok). Elméletileg ezzel az app-al frissíthető a teló.
Kérdésem, hallotatok/ használtátok már az app-ot?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az idei Xiaomi csúcsszéria egyelőre legkisebb darabja sokat tud, nagyon kézkomfortos és már a HyperOS dolgozik rajta, de becsúszott néhány baki.
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Xbox Series X|S
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest