Hirdetés
- Őskoczka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
Skacok, azt javaslom EU-ról váltsatok Mi ROM-ra. Utóbbi már 2.0.205.0 kiadásnál tart. Sokkal gyakrabban kap frissítést, én is váltottam, van benne dupla koppos képernyő lezárás is kezdőképernyőről.
Xiaomi 15-ön és 15T Pro-n már HyperOS 3-at használok
-
junkpod
nagyúr
Hogy lehet rendszer alap színeit megváltoztatni, anélkül hogy ilyen -olyan téma településekkel szét qrjam a telót?
A képen látható színtől már rosszul vagyok.
-
Smiro
senior tag
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Igen, de a miénk EUXM ls nem MIXM, többi betűt elhagyva. Én is bánom, hogy nem ázsiai telefont (Dubai) tartottam meg, hanem a biztos szerviz miatt Telekom... Már rég frissült volna.
-
jojoando
aktív tag
2.0.110.0-ás megjött nekem is a független teló Telekomos simmel.
-
Freddycom
őstag
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Sőt már kapott 205-ös végűt is.
-
Smiro
senior tag
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Nekem is. Úgy látszik, használt a sok figyelmeztető lövés.
Olybá tűnik, hogy valaki nagyon úgy gondolta idáig, hogy teljhatalmúan az övé a frissítések engedélyezése - amihez szerintem nincs joguk továbbra sem- , kihasználva a pozícióját "majd én eldöntöm, ki mikor frissít" , szóval képen lett törölve és pár nap eltéréssel jön is, aminek jönni kell. Kíváncsi leszek majd a 16-nál mi lesz a helyzet, bizakodó vagyok. -
Kisbatyu75
tag
Telekomos készülékemre az eddigi VNCEUXM 2.0.109.0-ás verzióra érkezett egy 2.0.110.0-ás verziójú frissítés. 87Mbyte. Updated the security patch to October 2025. Increased system security.
-
mimey
tag
Sziasztok!
Mindig tőletek értesülök, ha frissítés érkezik, de most egy kósza gondolattól vezérelve ránéztem, és jött egy új 87MB-os security patch 2.0.110.0 VNCEUXM. Frissült, restart, még nem nyomkodtam a telefont. Csak gondoltam megosztom veletek.
-
dudzsi
tag
Sziasztok! Kb egy hete vettem észre hogy a teló nem müködik a McDonald's app. Azt írja hogy nem kompatibilis a telefon. A 2.0.109.0 van fent. Másnál is van ilyen probléma? Már próbáltam régebbi verziót is de akkor is ez a gondja. Köszi
-
junkpod
nagyúr
Újabb kérdés: olyan appokat amik a régi telón voltak telepítve, de most playen nincsenek, hogyan lehetne átvinni?
(Ok. Transmission remote gui...) -
Smiro
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Teljesen igaz, kipróbáltam és remélem nyomtalanul töröltem is. Mindenhez is engedélyt kért és nem is működött. Én sima hangrögzítő progit használok, ha beszélgetést rögzíteni akarok. Vagy visszahívom az illetőt és indítom, vagy hívás közben nyom meg a programot és úgy indítás.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Tonimcfish
üzenetére
Rengeteg engedély és egy playen kívüli app aminek még több engedély kell.
Szerintem ez nem fér már bele 2025-ben a biztonsági korlátokba, olyan telokon ahol bankkártya és számla kezelés is folyik.
Részemről ez nem alternatíva.
Az igazi az lenne ha az eredeti Xiaomi tarcsazot lehetne használni. -
Tonimcfish
tag
-
junkpod
nagyúr
Sziasztok, hyper os 14 alatt vissza lehet hozni valahogy az automatikus hívás hang rögzítését?
Pontosabban Android 15, os 2.0.6.0 Redmi note 14. -
cinikis
tag
Köszönöm a felrakott képek összehasonlítás ceéljaból,ahogy írtam csalnak álltalában.Igaz hogy egymás mellett kéne,de az nem játszik.
Zászlóshajók között nagyon nagy a külömbség.
Pl: S22U nagyon szép kép,szuper videó,de gyalázatos gyenge akku és töltési sebesség.
Xia14-rurcság hogy szelfi fotónál kiég a háttér a képernyőn,de az elkészült képen látszik rendesen.
Amúgy minden képet szerkeszteni kell mert nem éles,fakóbb az elvártnál.Ha este fotózok a lámpák is homályos fényforrásként látszanak,nem hozza a szintet. -
Smiro
senior tag
válasz
cinikis
üzenetére
Tudod azért, mert ahhoz, hogy nagy eltérést lehessen látni, egyforma helyszínen kéne szerintem egy időben fotózni. Volt milliós gépem, igen jó objektívvel, több 100ezres bridge és kisebbek. Mindegyik vérzett valahol. Tükrös gépem mellé 2-3 obival kirándulgattam. Szerintem amit ki lehet hozni egy telefonos kamerából, azt a zászlóshajó telefonok általában tudják. A 14 amire már most használom, bőven megfelel. A LEICA lencsék garancia erre. Ugyanakkor extrém körülmények között manuálisan is bele szoktam nyúlni, de általában nem. A kész képet még mindig lehet több módon szerkeszteni, javítani, rontani. Photoshop is létezik, szóval csak látod, a kérdésedre a válasz nagyon nem egyszerű. Egyébként tuti találsz összehasonlító fotókat, X14 vs akármi photo. De arra várhatsz, hogy olyan valaki essen be, aki mindkettőt használta. Csupán segíteni akartam. Egy biztos, a 14 nem párosodik.
-
cinikis
tag
Szerintetek fotó/videó tekintetében a XI14,vagy a Honor M5pro jobb?
-
zala005
tag
Nagyon köszi mindenkinek, így már megnyugodtam.
-
Farkas82
tag
válasz
zala005
üzenetére
Keres rá a field curvature jelenségre , ha meg akarod érteni a fizikai hátteret. Röviden, a fókusz nem egy sík, hanem egy gömbfelület mentén helyezkedik el egy lencse esetén. Összetett lencserendszerekkel lehet ezen segíteni, de tökéletesen sík nem lesz. Ami segít, ha nagy a mélységélesség, de ez pont hiányzik a mobilkameráknál az egyre nagyobb fix blendék miatt. Majd minden csúcstelónál ez van, az iphone pro-k főkamerája is pocsék dokumentumfotókat csinál. Az egy kivétel amit tudok, a Honor Magic 6-7 mert azok változtatható blendével rendelkeznek 1.4-2 között tud váltani, így növelni a mélységélességet.(Xiaomi 14, és honor magic 6 pro a családban) Személy szerint nagyon hiányolom, hogy itt a mobilarenán sem tesztelik dokumentumfotózásban a telefonokat.
-
luikay
aktív tag
válasz
zala005
üzenetére
Nem homályos ez, csak olyan kicsi a nagy rekesz miatt a mélységélesség, hogy ami nincs pont a fókusz síkban, az már életlen lesz. Ezért van az, ha 2x-es zoommal lövöd, vagy a 3.2x-es telefotó kamerával, akkor messzebb tudsz menni, így a mélységélességi tartomány megnő.
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
Nekem es a feleségemnek is Xiaomi 14 telefonunk van és imádjuk, viszont van a telefonnak egy idegesítő szokása, hogy félhomályban és mesterséges fény mellett random módon felvillan a képernyő, és semmilyen háttérben lévő egyéb aktivitás vagy értesítés nem indokolja. csak félhomályban vagy mesterséges (kislámpa) fénynék a történik. Ezzel lehet valamit kezdeni? aod off, lift to wake off.
-
zala005
tag
Köszi a választ!
Az előző képek már AI-val készültek és úgy is rossz volt a fókusz.
Most lőttem egy képet pro módban, manuális fókusszal, ott is homályos elég sok részlet, meg főleg a betűk körvonala, illetve egy másik képet HDR-rel és AI-val. Mindegyik kamera szoftver verzióban ilyen volt a végeredmény, és csak azt nem tudom, hogy a fokameránál ez a "normális", vagy nálam van a hiba.
[kép] [kép] -
achon
aktív tag
válasz
zala005
üzenetére
Lehet, hogy Auto Fókusz miatt?
Ha Pro módban manualisan állítasz fókuszt akkor is ilyen?
Amugy az AI Intelligens mód be van nálad kapcsolva? AI-al és AF-el kevésbé látszódnak ilyen fókusz "hibák"
Annyira azért nem vészes. Lehet majd az új kamera szoftverben javítják ezt is. -
válasz
Kisbatyu75
üzenetére
Úgy tűnik az LG OLED-et nem szereti.

Többször is kipróbáltam, de duplán érzékeli a hangerőt, csatornaváltást.
Volt Honor V2-őm, ott remekül működött. -
zala005
tag
Sziasztok!
Elég régóta gondolkozom, illetve több fórumon is láttam már hasonlókat, hogy a nagyobb látószög miatt, lehetnek homályos részletek egy adott képen, de nem hagy nyugodni a dolog. Nem tudom eldönteni, hogy az ilyen jellegű homályos képek azok normálisak-e a főkamerával, vagy ez már ténylegesen lencsehiba lenne. Ebben kérném a segítségeteket -és a tapasztalataitokat, mert így nem igazán alkalmas pl dokumentumok fotózására.
Lőttem pár képet szemléltetésképpen.
Főkamera:
[kép] [kép]
Zoom kamera:
[kép] [kép]
Köszönöm előre is!
-
Sziasztok!
Nektek jól működik az infra távirányító?
LG TV-t állítottam be, de csak az alap gombok működnek, azok sem jól hanem duplán emeli a csatornát, hangerőt mintha kétszer nyomnám le a gombot, pedig csak egyszer.
Samsung TV-n sem működik megfelelően.Nektek jól működik?
-
achon
aktív tag
Elég összevisszanak tűnik a Xiaomi frissítési stratégiaja (már ha van bármi stratégiai).
De az biztos nem segít ha teletolod a sirankozasoddal a fórumot. Már bocs, de nagyon unalmas.
Már továbblepni se tudok mert 10 poszt után ismételgeted magad.
Itt is meg a Xiaomi 15 forumban is.
Szerintem vegyél Google Pixelt, Samsungot vagy Iphone-t. Nem neked való a Xiaomi. -
Smiro
senior tag
Ez akkor lenne igaz, ha teszt verziót raknánk fel szerintem. Ha hivatalosan kijön, akkor azt senki ne korlátozza. Gondolok arra, hogy kértem a Telekomos ügyintézőt írja be, hogy perre is megyek a szolgáltatóval, ha korlátozza a telefonjainkat. Induljunk ki az autó iparból: nem véletlenül adnak ki frissítést, hiszen a működést nyilván javítja. Suzuki kokszosodás például, talán reggeli 24.hu cikk. Igen, elcseszhetnek mást közben. De napok múlva jön a javítás, ami természetes. És akkor arra is ráül a szolgáltató, hogy majd ha ők ellenőrzik a programot? Ugyan már. Akkor miért nem ők fejlesztik, ha ilyen kurva okosak? Csak mert valami könyökvédős hülye ráül. A Xiaomi meg úgy van vele, hogy ők kiadják a frissítést, a hülye bandával meg küzdjön a magyar. Meg is érdemeljük... Mint ahogy mást is. Kijön egy frissítés régiónként, ami szerintem földrész. Az EU-t egyszerre kellene tudni tölteni. De ha nem, akkor az adott országét biztos. Ennek mi/ki az akadálya, ha a Xiaomi mossa a kezét? Ja, a frissítést nem saját sikernek vélem, véletlen egybeesés. Ezt azért leírom, mert nem így indítottam.
-
achon
aktív tag
Szerintem tök feleslegesen hasonlitgatjatok össze a különböző telefonok verzióit.
Pl egy Poco F7 esetén a 2.0.204 verzioban még a Juniusi patch van. Míg Xiaomi 14 esetén a 2.0.109-ben Augusztusi patch update van.
Örök mondás ha valami működik azt ne csesztesd. Aztán meg jön a sírás rívás hogy a frissítés ezt meg azt rontott el.

-
Mclovin
senior tag
Nekem 105-ről sikerült 109-re frissíteni, de csak úgy, hogy átállítottam a régiót Marokkóra.
-
Franky74
aktív tag
Nekem is most reggel frissült 109-re, 105-ről....
Párom X13t-je már 208-nál jár. -
Smiro
senior tag
Mellesleg a lányom Poco telefonjára most jön a 203 frissítés, egy hónapja már 201 volt fent neki. A K anyjukat, főleg, amelyik cég bele nyúl. Nyilván Telekom. Lányom telefonja Dubaiban lett véve.
-
Smiro
senior tag
San Marinon most frissült 109-re. Válasz még a Telekomtól hírből sincs. Biztonsági frissítés 08.01.
-
Nagyon szeretem a Xiaomi megoldásait, pl. számológép kis ablakban stb. De amiket olvasok lehet váltás lesz. Gondoltam Pixelre, de ára és a súlya elriaszt. Lehet a végén Samsung S25 lesz, vagy utódja. Legkönnyebb, legkisebb, most legolcsóbb. Kamerát sajnálom, nem sokat fejlődött ebben a Samsung.
-
luikay
aktív tag
válasz
Karavik
üzenetére
Egyre inkább kezdek kiábrándulni ebből a Xiaomi 14-ből, meg úgy kb az egész márkából... pedig közel 10 éve csak ilyen telefonjaim vannak.
Ezek a frissítési késleltetések nagyon gázosak, nem értem miért kell ezzel szórakozni.
Más... aki használja a telefont Android Autoval, utána nálatok is kb használhatatlan lesz hosszú ideig? Iszonyatosan lagos utána az egész rendszer, egyedül egy újraindítás oldja meg a problémát. -
cinikis
tag
Kíváncsi vagyok kamera kap e valami turbót,mert a mostani leírások már nem említik.
-
Karavik
veterán
válasz
Black&White
üzenetére
Gondoltam, hogy nem esszük olyan forrón a kását...
Xiaomi 15-re Global HyperOS 3 is csak októberre várható
-
Garf.
tag
Most este kerestem rá a frissítésre, Telekomos teló, és ez jött.
De láttam ez ma jelent meg Mi Pilot, de eddig sose kaptam meg pedig jó régóta ben vagyok a béta programban.
-
bagkri01
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettünk egy ilyen telót.
Az vele a probléma, hogy a 2-es SIM slotban lévő kártyát nem tudjuk hívni ( mindegy milyen kártya van benne többel is próbálkoztunk). Hívás indítható róla és térerő is van. Az 1-es foglalat van lévő kártyával semmi gond nincs, az tökéleteswn működik.
Úgy láttam volt már a fórumban olyan, aki így járt, találtatok esetleg megoldást a problémára.Köszönöm!
-
pyron25
aktív tag
Sziasztok! Akik gesztusvezérléssel használja a telefont, ott hogyan tudja előhozni a bekarikázós keresést? A gemini keresés bal sarokból felhúz de a másikra még nem jöttem rá.
-
válasz
Black&White
üzenetére
És Alonso69.
Akkor marad úgy ahogy van, nem akarok babrálni vele.
Köszönöm.
-
Smiro
senior tag
válasz
Ateszpapa
üzenetére
Sehonnan, ha Te vetted, akkor tudod, hogy hol vetted. Én a Telekomtól. Gyárilag zárt doboz, erre kamuzzák, hogy nem nyúltak bele, mint régen, amikor "szolgáltatós" telefonok voltak. Csak manapság már elég, ha a megrendelt készülékek IMEI számát tudják és bármikor bármibe belenyúlnak.
-
Smiro
senior tag
Hmmm ez érdekes... Ugyanis a válasz azon része, hogy a Telekom belenyúl a frissítésbe, eltűnt. Nem ezt akartam beszúrni.
Van képernyő fotó róla, de nagy a méret. A lényeg, hogy szűri a Telekom a frissítést és ezért akadt el. Ha kell, inkább prémium tag leszek itt, hogy tölteni tudjam. A hivatalos válaszra még várok. -
Sziasztok!
Azt honnan lehet megtudni, hogy a Telekomtól van-e a készülék?
Sw-ből kiderül?Nekem jelenleg ezt mutatja: 2.0.107.0.VNCEUXM
Ez most Telekomos vagy sem?
-
Smiro
senior tag
Telekom első körös válasza a panaszfelvétel közben - frissítés akadályozására:
"Nagyon sajnálom a kellemetlenséget, sajnos nem találom az előző panaszodat, ezért nem tudom elolvasni, hogy mi lett a kivizsgálás vége, de máris rögzítek neked egy új panaszt, amire kapnod kell majd egy hivatalos választ tőlünk. Kérlek maradj velem."Tkom válasz, elég durván nekik mentem. Ez az első kör. Behivatkoztam a panaszba a 13 pro, 14 (amilyen nekem van) és 15 tagtársak problémáját is. Meg pertársaság, nem tehetik meg, nyilvános panasz probléma kirakás híroldalra... Basszus, a kor zászlóshajóit vettük meg. A Tkom milyen alapon akadályozza a telefonjaink frissítését? Veszélyezteti ezzel az adatainkat, megvon alapvető jogokat. Ébredjünk, kezdjünk el küzdeni ellenük.
-
Alonso69
senior tag
Xiaomi tárcsázó [link] és SMS üzenetek [link]
Ezeket telepítsd fel.
A beállítások/alkalmazások/fent három pont/alapértelmezett alkalmazások/hívás/névjegyek tárcsazó a xiaomit kell kiválasztani.
Ezután az /alkalmazások/menüben meg kell adni a szükséges engedélyeket, hogy meg maradjon a beállítás.
Nem tudom kipróbálni, megmutatni,mert TW Rom van fent,nincs Google tárcsazó. -
Smiro
senior tag
Valahogy sikerült google tárcsázóra állítani a telefonom, nem értem, hogy történt. Ez idegen számomra, nem esik kézre, ráadásul a névjegyeket megfordította, elöl a keresztnév. Egyszerüen nem lehet legalább sokat visszafordítani. Segítséget kérek
, hogy tudom a xiaomi tárcsázót visszarakni, de legalább a neveket megfordítani. Vagy más tárcsázót felrakni és melyiket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De ugye nem telekomos a telefonod?