- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megjelent a galériában mindenféle AI funkció, nekem eddig csak az erase és a sky volt. Az erase amúgy kapott vmi Pro módot, 2.0-s verziót.
-
Utóbbi időben sokat szórakoztam a felesleges háttérfolyamatok, programok letiltásával, Canva szépen listáz mindent, majd letiltom ADB-vel, aminek utána is olvastam h nem okoz gondot. Végre az éjszakai merülés 1%.
Plusz system wide reklámblokkoló (Adguard).
-
hroberto
veterán
Global verzióra jött egy közel 1 GByte - os frissítés áprilisi biztonsági patch-el.
-
jojoando
aktív tag
Ez az értesítési ikon miért marad meg a kijelző felületén kb 2 percig, nem állítottam semmit a telón.
-
barackle
tag
válasz
Freddycom #1498 üzenetére
Azért köszi a tippet! Még egy telefon újraindítást megpróbáltam, de nem javult a helyzet.
#1499 luikay: többnyire nem szoktam állítgatni, nem vagyok nagy fényképész, amire használom a telefont, arra eddig mindig kielégítette az igényeimet a gyári app és az automata beállítás. A LED-es összefüggés csak egy ötlet, a képeket visszanézve beltérben készült fotóknál vettem észre.
#1500 dudzsi: még az is lehet, mert most egy adott helyen állva stabilan tudom reprodukálni
-
barackle
tag
A kamerával tapasztalta más is, hogy időnként a mentésnél bekerül egy sötét sáv a képbe? Korábban is észrevettem utólag, hogy néhány kép nem sikerült jól, mert egy sötét sáv volt rajta, mintha valami árnyékolna. Nem is értettem, de utólag nem voltam 100%-ig biztos benne, hogy nem a helyszínen volt valami zavar, amit akkor nem vettem észre. De ma is fotóztam, és most azonnal visszanéztem a fotót, és egyértelműen a kamera hibázik
valamit. [kép] [kép] Változó, hogy hol jelenik meg a sáv, és mennyire széles.Korábban egyik telefonommal se tapasztaltam ilyet, pedig mindig a gyári kamera szoftvert használtam, viszont elég zavaró... Ez valami beállítási gond, vagy hardveres? Olyan, mintha csak beltéren, LED-es megvilágítás miatt
valami frekvencia zavar lenne, a beállításoknál próbálgattam ki/be kapcsolgatni
funkciókat, meg AI-t, meg ilyesmiket, de nem oldotta meg, tudtam reprodukálni sajnos.Van valakinek valami ötlete, hogy mi a megoldás rá?
-
Beorn
csendes tag
Sziasztok!
Néha le szoktam támasztani magam előtt a telefont a laptopomra és ilyenkor ha a touchpad környékére teszem, a videóban hallható pittyegést produkálja. [link]
Nem találtam róla - és nem is jelez ki - semmit, ti tudjátok esetleg?Köszi!
-
válasz
Black&White #1469 üzenetére
Köszi, ezt beállítottam.
-
-
luikay
aktív tag
válasz
jojoando #1489 üzenetére
Első ránézésre teljesen újra lett dizájnolva, új betűtípust használ, az expo korrekció és az összes csúszka szebb és egységesebb megoldást kapott. Ami nagy előny, hogy pro módban lehet elmenteni előre beállított profilokat, felül gyorsabban lehet választani felbontást és JPG/RAW közötti váltást. Remélem ez nem lesz olyan, mint a múltkori "nem hivatalosan frissített" apk, amivel a videórögzítés bugos volt.
-
sphe
senior tag
A fontosabbakról megleltem a másolatot, és az összes előkerült néhány hozzájárulás visszavonása, app és telefon restart után. Volt már sok okostelefonom, de ilyen tapasztalatom még sosem.
-
sphe
senior tag
Írtam a magyar ügyfélszolgálatnak, és két e-mail váltás után egy kérdőjeles stilisztikai választ kaptam, amelyben az ügyintéző azt írta, hogy "sajnos [...] megfelel az Európai Uniós törvényeknek". Ráadásul konkrétan elküldött, hogy felhívhatok "állami intézményeket", ha szeretnék meggyőződni róla. Terveim szerint írok a nemzetközi ügyfélszolgálatnak, mert ez a hozzáállás elfogadhatatlan.
-
sphe
senior tag
Hát sajnos nagyon kellemetlen dolog történt. Fel akartam venni valamit a gyári hangrögzítő alkalmazással és pár hét óta most használtam először. Feljött az AI szöveg felismerő újítás, amire rá kattintottam és onnantól minden felvételt feliratozott. Egyrészt akkumulátor, másrészt adatvédelmi okokból visszavontam a hozzájárulásomat az adataim kezeléséhez a hangrögzítő appban.
Ez a beszédfülelő AI app hozzájárulást sajnos nem vonta vissza, de az összes, egy év alatt felvett előadás, zenei ötletek, gitáros stb felvételek - több órás anyagot - eltüntette a telefonomról annak ellenére, hogy a jóváhagyó ablakon leírta, hogy a fájlokat a hozzájárulás visszavonása nem törli. A csalódásom és indulataim nem tudom hogyan leírni. Ez nagyon bosszantó, és ráadásul adatvédelmi jogokat is sért (hozzáférési jog, hozzájárulás visszavonása jog).
Recovery programok csak az általam törölt fájlokat látják, a Recordings mappa üres, a "nemrég törölt" mappa a felvevő appban üres. A telefon global, nincs rootolva. Ha van konstruktív ötletetek, előre is köszönöm.
-
falabu88
aktív tag
válasz
Freddycom #1470 üzenetére
[link] ennél jobb tokot én még telefonra nem találtam. Kb 5-6 telefon amin használom, Viszonylag vékony, jól véd, rohadt jó a fogasa és magsafe karika is van benne. Alap áron is olcsóbb mint alin, de most van 20% akció, postával kijön 5000 ft-ból. Hétfőn délelőtti rendelést tegnap át is vettem.
-
Melyik a legslimebb tok, ami kapható alin? Gyűlölöm ha felrakok egy tokot és szinte megduplázza a vastagságát.
-
Black&White
addikt
Már a Global telókra is fel lehet varázsolni a Mi tárcsázó és üzenetek appokat: [link]
Spoiler: az itthon forgalmazott EEA készülékekre nem. -
falabu88
aktív tag
Sziasztok! Tegnap én is 14 tulaj lettem egy hirtelen vásárlásból kifolyólag, 13-ról érkeztem. Egyelőre sebességben érezhető a változás. Ami kérdésem lenne, hogy töltő nélkül kaptam a telefont, most a 67w töltővel töltöm egyelőre, de azt adnám majd a 13-assal. Valaki esetleg tudja, hogy a 120W töltő tudja a 90W-ot adni ennek a telefonnak? Sehol nem találok 90W töltőt, és akkor már hosszú távon gondolkozva meg ennél egy 120W-ost, mert alig drágább a 67W-osnál. Tudom, ne töltsem ennyivel, de a 13-ar is max on töltöttem mindig, és az akksi accubattery szerint még javult is egy fél év alatt a vételi állapothoz képest. Magamnak vettem a telefont nem a következő tulajnak akarom megkímélni.
-
dokee78
félisten
Hali.
Mindjárt indulok készüléket vásárolni.
Ez a párásodás csak stressz teszt alatt jön elő? -
tsilver
aktív tag
Mármint úgy értem, hogy most jelenleg Samsungot használok, ott, ha telefont választunk ki, akkor rögtön a tárcsázó jön be, és ott nyilván néhány szám beütése után kiírja a nevet. Xiaomi-nál, ahogy látom, ahhoz hogy a tárcsázó előlőjön még egy plusz gombot kell ott jobb oldalon alul megnyomni.
Ezt a plusz gombnyomást szeretném kihagyni -
tsilver
aktív tag
Valahogy rá lehet venni a telefon részt, hogy egyből a tárcsázó felület jelenni meg és ne kelljen megnyomni a jobb oldalon alul a gombot.
-
Levwi
aktív tag
válasz
Black&White #1454 üzenetére
Nekem valamiért vacakol már kezdetek óta.
-
Levwi
aktív tag
Én most fogom kipróbálni a kerámia fóliát, mert a hidrogél 2-3 hónap és zsebben hordva elengedi középen a kijelzőt és összegyűrődik rajta. Üvegfóliával pedig az ujjlenyomatolvasót el lehet felejteni, mert nagyon ritka, hogy jól érzékel. Próbáltam privacy fóliát is azzal az ujjlenyomatolvasó egyáltalán nem megy. Kísérletezgetek, de ez a kijelzőbe integrált ujjlenyomatolvasó egy kínszenvedés. Szóval a lényeg, hogy minél vékonyabb fólia legyen.
-
Smiro
senior tag
Szt Ilonán feldobta a 2.0.105-öt, ami Karavik már korábban megkapott.
-
Smiro
senior tag
Kérdés: mennyit kéne bírnia a gyári fóliának? Nekem alul a szélén, majdnem középen kicsit felvállt, nem tudom mitől és egyre nő a buborék. Nyilván napok kérdése és leszedem, milyet érdemes rakni, vagy rakhatni? Temuról rendeltem egyet, de az kb 2 hét, nem biztos, hogy addig kitart. Tegnap vettem észre. Pedig végig tokban van, elvileg oda a tok széle is ér.
-
user26
senior tag
Üdv!
Valaki tapasztalt olyant, hogy a fizikai SIM kártya, a SLOT 1 -be van, és nincs térerő/mobilinternet a kártyával. Tehát semilyen hívás, sms küldés nem működik itt. Ha SLOT 2 -be átrakjuk a kártyát, akkor ok minden.
Beállításokban nem találtam szoktalan opciót, hogy a SIM 1 foglalat le lenne tiltva, vagy egyéb. Xiaomi.eu ROM, még HyperOS 1.0.24.5.7 kiadás van rajt. -
Karavik
veterán
válasz
kidifirnigel #1438 üzenetére
Tárcsázó:
Ennek a funkciónak T9 Dialer a neve. Ez Google tárcsázóval valóban nem működik, ha ékezetes betűk szerepelnek a nevekben, sok ezzel kapcsolatos riportot lehet találni a neten: T9 dialer does not find contacts that contain accented letters
Galéria - Google fotók szinkronizálás kikapcsolása:
Galleria > 3 Pötty jobb felül > Beállítások > Googe mentés bekapcsolva > Biztonsági mentés és szinkronizálás > Biztonsági mentés: Kikapcsolod a kapcsolóval
Aztán megnyitod a Google fotók appot és visszakapcsolod a biztonsági mentést így galériában már nem fogod látni csak a telóval készült képeket -
kidifirnigel
csendes tag
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg. Nem a felhőbe mentés a gond, hanem hogy a felhőből visszafelé is szedi folyamatosan a teló saját galériájába, tehát nem a google fotók appról van szó. Az albumok között van egy összes kép mappa, és ott folyamatosan pörög a képek száma, gondolom állandóan szinkronizál mindkét irányba. Na erre nincs szükségem...
-
Franky74
aktív tag
válasz
Szia!
Próbáld meg ezt:
Galéria - Hamburger menü - Beállítások - Google Fotók biztonsági mentése, azon belül a letiltás. -
quby
őstag
válasz
Nem csak az S10 tudta. Ha jól emlékszem ez még symianbol jött 15+ éve. Az iphone-ok azt hiszem nem tudják de azonkívül minden. Ez is egy rohadt idegesítő hiányosság.
Nem tudom ezt a problémát hogy oldja meg a Smiro által említett névjegyek szerkesztése. Kiveszem az ékezeteket? -
dokee78
félisten
Hogy szünt meg a párásodás?
-
Smiro
senior tag
válasz
1: névjegyek szerkesztése. Legfeljebb az lehet kérdés szerintem, miért fordítva menti a neveket. Mert angol az alap verzió. De név szerint tudsz keresni, hívni, fogadni Android autón is. Ha átköltöztél másik telefonról, ott lehet prücök, akkor végig kell menni és a neveket beírni szerintem.
2: fotót galériába ment és sajnos áthúzza a google albumba is. Ha galériából törölsz, google albumban megmarad. Ha itt törölsz, akkor egy nyomással tudod törölni a galériát is. A hogyan oldjuk meg, hogy csak telefonon legyenek és google albumban egyáltalán nem, hát erre én is várnék jó ötletetJa, meg üdv itt
-
kidifirnigel
csendes tag
Sziasztok, beléptem a klubba.
Egyik kérdés, hogy van-e valami olyan tárcsázó a gyári helyett, ami felheggeszthető mindenféle mókolás nélkül, és kezeli a névjegyzékben szereplő ékezeteket is, mikor a tárcsázóban csak a számokat nyomkodom, tehát pl Árpit akarom hívni, akkor 2774-et nyomok, és kiadja az ajánlatokat, vagyis nem, mert az ékezetet nem kezeli. korábban a samsung s10 tudta simán.
Másik: véletlen valamit benyomtam, és összeszinkronizálta a telefonnal készült fotóalbumot a google fotótárammal,és most mintha csak a felhőből töltené vissza az összes képet. Hogy oldható meg, hogy a galériában kizárólag a fizikálisan a telóval készült képek legyenek?
-
Smiro
senior tag
Nem vagyok benne. Svájcon jött le. Béta programtól kicsit tartok, nem vagyok mágus, mint Karavik. Ha megbillen a béta, nem szeretnék kínlódni rendberakással. Írtam, mi zavart, mivel telefon meg hozza a 24+órás üzemidőt, más nem érdekel, csak mint szintén írtam, bosszant, hogy miért nem úgy müxik a frissítés, mint a kiharapott alma márkánál. Üzemidő lehetne jobb mondjuk, de 4600 akku ennyit tud. Van egy 50 ezres féltéglányi powerbankom, szükség esetén kisegít, ha kirándulni megyek, de az ritkán van.
-
Smiro
senior tag
Tulajdonképpen mióta 2.0.6 van és helyre állt a névjegyek BT felismerése az AndroidAutoban, inkább csak bosszant a frissítések elmaradása, mint hiányát érezném. Azt nyilván jó lenne tudni, mi az új a nap alatt a frissítéssel, amit Karavik tesó tudna elmondani, de mostoha tesók lettünk
Remélem azért mint eddig, visszanéz a kistesókra...
-
Ecsi
csendes tag
Ez nálatok is ilyen ? ? ? ?
#1416 -
N_gy.Kr_st_f
újonc
Sziasztók!
Milyen telefont ajánlanátok 150 ezer ft környékén?
Nekem jelenleg egy Iphone 12 mini van már nem mai. Egy ennél hosszabb üzemídejű nagyobb kijelzővel rendelkező telefont szeretnék vásárolni.
Jelenleg a Nothing Phone 3a és a xiaomi 14T között gondolkodok. Melyiket ajánlanátok?
a Nothing Phone 3a-tól azért félek mert pl ha szervizbe kell vinnem menyire lehet hozzá alkatrészt vásárolni? -
quby
őstag
válasz
Karavik #1415 üzenetére
Nem erre gondolok, ezt tudom, de nem szeretném minden hivás elött kiválasztani. Napi 50x hivom az asszonyt, mindig ugynarrol a számrol. Miért kellne ezt mindig kiválasztani? Van erre egy meglévö funkció is hogy contacthoz rendelek sim-et csak nem müködik. (10. probálkozásra már igen, de már a fél cégnek kiadtam a privát számomat a "rossz kártyárol inditja a hivást a készülék" hibával). Tényleg itt tartunk 2025-ben egy 3k-s telefonnal? 2015-ben a oneplus3-nál ez már kérdés nélkül elsöre müködött..
-
Beorn
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam és látom más is küzd az éjszakai merüléssel. Nálam is jelentkezik sajnos a probléma, ma éjszaka ezt produkálta: [link]
Van rá valami megoldas/javaslat ami bevált?
Ki szoktam lőni minden appot, semmi nem megy a háttérben és így produkál ilyen számokat, nemkicsit felqr.Volt már, hogy 40%-ról durrantotta le magát 2-re egy éjszaka alatt, nem gondolnám normálisnak. Ez előtti MI 9T Pro-m ha 2%-ot megevett egy éjszaka akkor sokat mondok...
Előre is köszi!
-
Karavik
veterán
Most jött OTA a hyperOS 2.1 EU update Xiaomi 14-re:
Most telepítettem.
-
Ecsi
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi 14-en Hyperos 2.0ával a Facebook alkalmazásban automatikusan kikapcsol az automatikus videó lejátszás ha nincs töltőn a telefon. Akkumulátor beállításokban nincs korlátozvára van állítva. Ugyanezzel a beállításokkal Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G telefonon, ami szintén hyperos 2-es, pedig működik az automatikus lejátszás akár töltőn van a telefon akár nem. Minden ugyanúgy van beállítva, ugyanaz az app verzió is. Ötlet? -
quby
őstag
Sziasztok!
Ha most itt nem kapk választ megy eladóba a telefon.
Hogy tudok hivás elött sim-et váltani a hiváshoz? Szerintem sehogy. Még ha beállitom a sim2-t egy adott kontakthoz, hogy "default sim for this contact" akkor is a sim1-el hivja (az a default.) Van vagy 10 dolog amiért egyenkét szétverném legszivesebben egy kalapáccsal, de gyakorlaitlag nem két sim-es a telefon. sim2-n csak elérhetö vagyok hivni nem tudok. Tettem fel egy valamien dialert azon volt erre lehetöség, müködött, de ronda, tele volt reklámmal stb. nehogymá az akkor aelvárás legyen egy 3k-s telefontol. xiaomi 14. 2.0.3.0. (de a régi verzioval sem tudta). Ha meg nem kontaktot akarok hivni hanem egy random begépelt számot, akkor meg még szarul müködö opcio sincs... -
zs.olti
csendes tag
Sziasztok! Valaki használ/használt valamilyen túraútvonal rögzítő alkalmazást a mobilon? Érdekelne, hogy mennyire pontosan jelzi és rögzíti a magassági paramétereket. Olyan készüléket vennék csak, amiben van barométer érzékelő, ami a pontosabb magasság adatokért felelős. Ilyen jelen mobil is és a Galaxy S24 is. Korábban, amíg egy S7-es Samut használtam pontosak voltak ezek az adatok, de a barométer hiányában a Redmi Note 9 Pro-m már akkora balgaságokat mér, hogy az szégyen.
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Most jelenleg egyatt fólia van fent és szeretném lecserélni egy végtelen egyszerű fóliára,csak a karcok miatt.Hol tudnék találni ilyen Pesten?
-
-
zala005
tag
válasz
pulyka jocó #1405 üzenetére
Szia, még nekem is csak a 0.6 végű a legfrissebb, régió trükközéssel is, pedig bétában vagyok.
-
pulyka jocó
senior tag
Sziasztok,
Nektek megjött a 2.0.7.0 VNCEUXM verzió? Nekem se magyar, se más régióba nem akarja feldobni, pedig mi community szerint full release van .
-
Most dobta fel. Nem vagyok benne semmilyen beta channelben.
-
zs.olti
csendes tag
Sziasztok!
Egy régebbi hozzászólásnál azt olvastam, hogy a Xiaomi 14-nél nem lehet saját csengőhangot használni a kontaktokhoz, csak a gyáriakat. Igaz ez?
Próbáltam rákeresni erre, de nem kaptam megnyugtató információt.
Én most egy Redmi Note 9 Pro-t használok, ott tudok sajátot hozzárendelni a személyekhez.Most tervezem lecserélni a készülékemet egy ilyen kompaktabbra, de eléggé elvesztem az információk sokaságában. Nem vagyok mókolós típus, ezeknek a dolgoknak a feléhez sem értek. Én csak egy 4-5 éven át jól használható mobilt szeretnék.
Tudom, hogy a szürkeimportos készülékekben van némi rizikó, de szakadéknyi különbség van a hivatalos forgalmazókkal szemben.
Milyen gondok lehetnek az ilyen helyről vásárolt telefonokkal? Más régióba szánták őket, vagy újracsomagolt készülékek, vagy hibás, de javított mobilok ezek?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az idei Xiaomi csúcsszéria egyelőre legkisebb darabja sokat tud, nagyon kézkomfortos és már a HyperOS dolgozik rajta, de becsúszott néhány baki.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest