Hirdetés
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lacerta
aktív tag
válasz Ka999 #253895 üzenetére
A végállás csavarok arra vannak, hogy ne tudd leváltani a láncot a sorról egyik irányba se, ha nem jól van beállítva a váltó, illetve hogy extrém esetben ( pl. rázkódásra ) ne rugózzon el oldalra a váltó annyira, hogy leessen a lánc.
Ha jól be van állítva a váltód, kevés a jelentősége ( kívéve, ha túl szűkre veszed a határolást, mert akkor a két szélső fokozatot nem tudod váltani.
Először állítsd be a feszítővel a váltót, aztán a két szélső fokozatban a határolócsavarokat úgy, hogy épphogy hozzáérjenek a váltóhoz, és jó lesz. -
parandroid
félisten
Egyetlen esetben hibázott a kerékpáros: ha nem volt rendesen kivilágítva. Az, hogy hol teker, az ő dolga, elütni akkor sem szabad, ha történetesen olyan helyen teker, ahol nem szabadna neki. A kivilágítatlan, meg a részeg közlekedő az egyetlen, aki mindig saját hibás lesz.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ZavaBalazs
őstag
nem szelektíven értelmeznek, hanem az autós kapcsán konszenzus van, így azon nincs mit beszélni, a biciklis minekmentodázásával meg nem értenek (értünk, én sem, csak még nem szóltam hozzá) egyet.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
-
6030D
őstag
Mondjuk ha nem csak egy képet dobnátok be blikkes CSERBENHAGYTÁK! szalagcímekkel, meg fél infókkal, akkor nem kellene találgatni. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit írtam, és amire írtam (miért tekerhet valaki este országúton).
A cserbenhagyás is olyan, hogy mindenki most arra gondol, hogy hátulról megkoccolta az autó, vagy elvitte a kormányát, csóri meg beesett az árokba. Aztán lehet, hogy csak egy furgon elment mellette 2 m-rel a másik sávban 90-nel, és a szele meglökte a 80 (?) mm magas felnit. Amire sokan mondják, hogy eléggé szélérzékeny. Beesett az árokba, a furgonos meg max annyit látott a tükörben, hogy nincs lámpafény. Akkor ez cserben hagyás?Na, itt a cikk, ez szerint hátulról koccolt. [link] Ennyit kellett volna, téma zárható.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #253888 üzenetére
Színes mezben és egy ilyesmivel hyperflash módban tekersz, nappal is jobban fognak látni, mint egy autót . Ritkán aszfaltozok, mert nekem ingerszegény, de olyankor én is használok lámpát verőfényes napsütésben is. De jó erős kell, mert a gombelemes villogók nappal nem érnek semmit.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ka999
tag
Sziasztok! Láncot cseréltem a biciklimen, de az új lánccal nem váltott megfelelően a hátsó váltó (egyik középső fokozatot nem vette). Korábban is volt már ilyen láncom. Próbáltam újra kalibrálni a váltót, de a H-L végállás csavarok változtatásával nem látom, hogy bármilyen irányba is változna a mozgása. Mi lehet a probléma? (Fejjel lefelé próbáltam szerelni, ha ez számíthat)
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #253888 üzenetére
Most 32c-s gp5000 van a biciklin, nem erzem az ingert, hogy kisebb kulsot hasznaljak. Persze a nuroad egy merev vaz.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #253885 üzenetére
Gravelt cx-et kell venni +1 kerekszettel ha muszaj ujonnan allroad, 35-38-cal eleg sok helyen el lehet menni az alfoldon, paks kornyeken is szerintem
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
.LnB
titán
válasz 6030D #253879 üzenetére
A pilisjászfalui polgárőrök infója szerint, 22:35-kor történt az eset.
De szép szelektíven értelmeztek mindannyian. Mert úgy látszik, hogy én csak a bringást "hibáztatom". Amikor többször leszögeztem már, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
parandroid
félisten
Én pl hajnali fél négykor járok munkába. Sokszor országútival. Főúton, erdőn keresztül. Természetesen ki vagyok világítva, mint egy karácsonyfa, fényvisszaverő cuccok, meg minden, de a partyarcoktól így is fosok alapból. Szerencsére nagy forgalom nincs.
Amúgy meg este egy jól kivilágított, fényvisszaverős biciklis szerintem jobban észrevehető, mint nappal egy kivilágítatlan (ezért villogok nappal is elöl-hátul).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz balazs1022 #253868 üzenetére
Aztaaa
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
mauimagic
senior tag
Szerintem a "De..." huszadrangú kérdés, tökmindegy, joga van hozzá.
Ha nem ezek jönnének elő, hanem széleskörű közfelháborodást váltana ki egy egy ilyen eset, és lekapcsolnák a cserbenhagyó drogos/piás/pszichopata sofőröket, mert ez lenne a társadalmi igény, akkor egy idő után mindenhol nyugodtan lehetne bringázni, mint egy normális országban. -
6030D
őstag
Te voltál ott este 11-kor, meg a helyszínelő rendőr, aki lehet, hogy 3 órája ott volt.
Illetve ha nem 2-ig dolgozik valaki, hanem 5-ig, szeretne hét közben is hosszút tekerni, mert mondjuk kell neki a méter, akkor az biza estébe lóg.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
szimpláncsak
tag
válasz balazs1022 #253868 üzenetére
Állat ez a szín Szép letisztult bringa
-
MPowerPH
félisten
-
.LnB
titán
válasz andrisbandi #253875 üzenetére
Kemény.
Hát nem mindenki gondolkodik egyformán.
Pedig milyen jó lenne fülessel tekerni. Én is nagyon élvezném. Csak hát nem. Óriási rizikónak gondolom. Még bringaúton is.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
andrisbandi
őstag
Ízelítő az outis világból.
Munkatárs kérdezi;
- Jössz Pénteken meló után tekerni (főútas körük, minőség ok, de a forgalom mindíg nagy, munka után meg...)
Dehogy, ennyire zajos helyen sose megyek.
- Ja az igaz, de mi fülessel megoldjuk, a jó zene még segít is.░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
.LnB
titán
válasz szuszinho #253872 üzenetére
Én sokáig azt hittem, hogy ott nem is lehet tekerni, azt hittem, hogy végig tiltva van. De nem. Viszont én bringással nagyon ritkán szoktam találkozni a 10-esen. Nem véletlen..
Én a "táti úton" 11-esen se megyek ha nem muszáj. Kedden is gondolkodtam, hogy mennék Vaskapuba. De mivel pont akkor tudtam tekerni, amikor nagy ott a forgalom, nem mentem. Ezért látod te is azt Strava-n, hogy én ezt a Mogyorós-Bajót köröket megyek. Mert nyugis. Nem kockáztatok feleslegesen. Én így gondolkodom. És figyelek erre.
A táti úton leginkább hétvégén, korán reggel megyek, mert akkor üres. Például a Bajnai úton se mentem még sose. Amíg vannak alternatívák, én kerülöm ezeket a veszélyes szakaszokat.Napfénysüti
Mehet persze. Én se mondom, hogy ne mehetne. Szabályos, csak veszélyes. A kelleténél jóval veszélyesebb.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Napfénysüti
nagyúr
Én se tekerek akkor ha már sötétedik bár volt olyan eset hogy kényszerűségből mennem kellett mert elhúzódott a bringázás.
Viszont ha van rendes világítása akkor miért ne tekerhetne, olyan mint egy motoros csak lassabb.
Még egyszer hangsúlyozom én se mennék ilyenkor de joga van mindenkinek akkor tekerni amikor akar.
Mondjuk az utat nem ismerem ahol történt a baleset, pl nálunk a 81-esen soha nem mennék. Még az is para kicsit mikor 200m-t kell ott menni mert Csókakőről át akarsz jutni Bodajkra vagy fordítva (ezt sajnos nem lehet elkerülni).[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
.LnB
titán
válasz velizare #253870 üzenetére
Jól van puffogjatok a kijelentésemen.. De akkor is tartom magam hozzá. A forgalomban való részvétel nem egyoldalú. És nincs körülöttünk, bringások körül egy védőpajzs, hogy mi mindent megtehetünk. Este 11-kor ott biciklizni, egyszerűen nem okés. Én nappal se mennék a 10-esen. Nemhogy éjjel..
Nagyon sajnálom a bringást, remélem jól van. És mint írtam, a cserbenhagyás megbocsájthatatlan. Szóval nem az autóst akarom védeni. Nem a két szereplő között állítok párhuzamot.
Egyszerűen csak a bringás felelősségére világítanék rá.[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #250450 üzenetére
-
.LnB
titán
válasz mauimagic #253865 üzenetére
Na. Én pont akkor jöttem haza moziból, amikor ott helyszíneltek már a rendőrök. BEszéltük is párommal, hogy mit helyszínelnek? Mert egy autó sem volt ott.
Aztán ma reggel küldte a cikket, hogy ez történt ott.A cserbenhagyás megbocsájthatatlan, és remélem előkerül a sofőr! De..!
Srácok, majdnem este 11 óra volt?! Ki teker ott, ráadásul olyankor? A bringást korházba szállították, nem írták elvileg, hogy súlyosan sérült volna. De azért na... Éjjel miért tekersz? Ráadásul miért ott? Emelkedős, viszonylag éles dupla kanyar, lakott területen kívül. Szóval még csak nagyot se kell hibáznia az autósnak.Azért nekünk bringásoknak is van felelőségünk. Ezt ne felejtsük már el!
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #253860 üzenetére
Ez is te vagy?
Srácok, mehetnétek szobára, nem kell nyilvánosan ez a cicaharc.
-
jjeahh
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gordonfreemN #253859 üzenetére
Akár kevesebb forgás is elég lehet, nézd hol a kopp a zárt végen és onnan csak annyit engedd vissza a bowden amennyit a kar húz, a forgás/húzás szinte fele alatt kábé semmi sem történik.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
gordonfreemN
addikt
válasz mauimagic #253857 üzenetére
Erre kell visszajönnöm
----
Na, akkor inkább már szereljünk!Pushlock kart rockshox telohoz használ itt valaki? Volt az is kérdés a múltkor, hogy milyen bowden (ért.szerüen váltó) + milyen ház kell ide?
Szervíz manualom szerint váltóbowden ház kell.
Nekem eddig fékbowden hazban volt. Ma kicseréltem váltóbowdenházra, az is faca.
Ami a lényeg ennél a pushlock-nál (mert írtam, hogy nálam nem működött jól): a bowdennek hibamentesnek kell lenni, a bowdenháznak szép ívesen kell futnia, hogy ne legyen nagy törés benne, a kar legyen tiszta, nálam zsírmentes és még egy fontos dolog: a spool leszoritása! Ezt egy ritka menetű hex csavarral kell lerögzíteni a műanyag csúcsba, ami a dumping egységből néz kifele. Ha ezt annyira meghúzom, hogy felütközzön, megszorul a forgás. Egy picit visszalazítom és simán, könnyedén forog, visszahúz.
Amúgy ez a pushlock láthatóan kevesebbet húz mint a remote lock kar. Ez gond-e? Tehát mondjuk hasraütött számokkal, 130°-ot tud fordulni max a lock (nálam akkor van zárva, amikor elengedett a lock, azaz alaphelyzetben) és záró helyzetből (0°) kb 80°-ot tud fordulni. Ilyenkor már eléggé kinyitott, vagy ezt teljesen végállásig, 130 fokot kellene forgatni?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nagyúr
válasz mauimagic #253838 üzenetére
meh, akkor ilyenem se lesz.
voltam ma k2ben nyerget kölcsönözni. sajna csak egy hétre adták oda, ami elég cinkes, mert a hétvégén cuccolom.le a családot balcsira a nyárra, és nem lesz tekerés. muszáj lesz lemeózni ma meg holnap.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
zsocy
őstag
válasz szimpláncsak #253849 üzenetére
Nekem nem is a bandázs tűnt fel hanem hogy miért balra áll az a computer tartó konzol? Van valami tudományos oka, vagy csak így tetszik?
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #253850 üzenetére
Én sosem írtam, hogy profi vagyok sőt. Kizárólag városban tekerek, ha figyelemesebben kutattál volna, hogyan kössél belém. A sisak nélküli tekerés egyébként sem tudom, hogy jön ide (egyébként már beszereztem), ez inkább felelőtlenség volt részemről, pont leszarom a véleményed. Rajtad kívül egyébként is normálisan segítettek a többiek sisak ügyben. Annyira viszont csak nem vagyon béna ha több, mint 15 éves, mindennapi tekerés során 0 esésem és balesetem volt. Pedig nekem nincs kocsim, így mindenhová biciklivel megyek.
Azt csak úgy hozzáteszem, hogy rengeteg szerelő ismerősöm van, rengeteg fórumban olvasók, tájékozódok, így talán csak rámragadt valami. Én sem értek mindenhez, de azért az átlagnál jobban kapizsgálok a dolgokhoz.
Viszont az vicc amit te művelsz, hogyha valami mást tapasztalsz akkor már személyeskedsz. Ezt csináltad jjeahh kollégával is tubeless tej témában. Azt meg engedd már meg, hogy olyannak higgyem el a véleményét, aki versenyző és nálad biztos jobban ért hozzá. Egyébként írtam már, ha nem tetszik valami lehet skippelni. Értelmes választ amúgy sem várok tőled. Csak azért reagáltam a feltevésedre, mert nettó faszság már bocs, hogy egy kínai lánctányér bármennyire is megközelítene egy márkásabb konkurenciát.
Legközelebb egyben értelmezd amit írtam, ne egy mondatot ragadj ki. Úgy talán meg is érted miről írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz jjeahh #253845 üzenetére
Nekem a Bryton Sport Mount alu bevált, de a szára kezd fakulni az UV-tól, ott nem fekete hanem barnás. Ha nem viszem a komputert magammal akkor zavar, hogy kiáll. Egyszer le is szedtem ezért, most is gondolkodom rajta. Igazság szerint semmi bajom sem volt a gyári gumis rögzítővel, csak gondoltam milyen jó lehet. Elvileg Garninnal is kompatibilis, azért írtam. Egyébként stabil, nem zörög benne.
vallas: Remélhetőleg neked jobban beválik a ZTTO, ismerősnek a sima 1 1/8"-as 1 évig bírta utána rágott a csapágy. Pedig nem heavy user. Cserélte is drágább fajtára.
[ Szerkesztve ]
-
vallas
őstag
A decás Michelin gumma csomagban, és a bicón:
Kellys tl szalagot kaptam a boltba könnyen felment a gumi, és kompresszorral simán pattant a helyére.... Schwalbe doc blue tejet raktam bele, kis fékbetét reszelékkel tuningolva....
A boltba azt mondták az szar, de ez már meg volt, nem akartam kidobni....
Kicsit eresztett a küllőknél nekem is, de mentem vele, beállt remélem...
Az első alig eresztett a hátsó kicsit jobban , majd meglátjuk milyen lesz...És a ZTTO ali-s félintegrált 1,1/8- 1,5-s kormánycsapágy...
Első ránézésre jónak tűnik, csapágyak jók, ha beszereltem megmondom milyen................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
gergo5991
őstag
válasz mauimagic #253834 üzenetére
köszi neked is és mindenkinek a helpet,
rendelés leadva, trustpilotos reviewek alapján biztos ami biztos beregiztem paypallra és úgy fizettem
végül nem a feketét rendeltem hanem piros-fekete kombót mert az üzletben ahol voltam kipróbálni ráülni nagyon jól nézett ki ez a szin
mondanom se kell az üzletben 3100 euró volt az ára.. -
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #253840 üzenetére
Igen, de az enyém két generációval régebbi. Konzolból nekem a kínaiak váltak be, mert jó mereven tartják a Garmint, nem úgy, mint pl. az Sram, amiben zörög, félek is, hogy kiesik. Eredetiből nekem csak kis fém szilikonos van, egynek az is elmegy. Most hidemybell másolat van a bringán, de öreg már, kezdett elkopni, valamire majd kicserélem, van itthon vagy 5 féle tartó
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #253841 üzenetére
Van egy két versenyző arc testbikeon, leírták erre, hogy nagyon nem ugyanaz. Alu ötvözetek ezek és a fém keménysége nem egyforma. Le is tesztelték (majd megkeresem), jóval többet elmegy a márkás, mint a random kínai. Másrészt valakinek szempont, hogy a nagy elindulási nyomatékot is bírja, mert törtek már el így (verseny, futárok például). Én magam részéről van, hogy keményen odanyomok neki, ha sietek. Ilyenkor a 4szögletes hajtómű hajlott is már. Most néztem ma a Funnon a legkisebb kopást, gyűrődést sem látom még.
Persze nyugis, muglis tekerést biztos kibírnak, meg normál XC-t, de annyival nem drágább egy a2z, Funn stb. hogy Kínából szarakodjak. Főleg ha kibír 2-3 évet egy márkás. Alis is belekerül 3-4ezer Forintba, a Funn vagy a2z meg 12ezer itthon. Jó az absoluteBLACK már 20ezer fölött van, de tényleg mindent kibír.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #253841 üzenetére
kb 3000 km van a 38t-s alis tányérban (gravel/outi 1x-hez), ha legközelebb alaposan takarítok, akkor lefotózom hogy néz ki - persze nagy teljesítménnyel nem találkozott
mondjuk ez drága volt (40usd körül), mert 4csavaros 110 bcd, azóta már van deckas is kevesebb, mint a feléért.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz zsocy #253810 üzenetére
Szerintem nem kell túlgondolni egy NW lánctányért, nem egy Boeing hajtómű alkatrészről van szó, a CNC gép ugyanúgy megcsinálja akkor is, ha az egyikre nem lézereznek utána Absolut Black feliratot és 50 Dollárral olcsóbban adják.
Volt olyan Alis lánctányérom, amin 2000+ km alatt nem látszott kopás, csak azért nem több, mert állandóan variáltam a fogszámmal, meg ovális tányérokkal.
Az XT-re is kínait fogok venni, ha változtatni akarok, majd max utánam köpnek az igényes bringások
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz jjeahh #253839 üzenetére
Alin pedig istenítik a szovjetek...
Látom Garminod van:
Ez a tartó is a keleti szövetségesünktől való, meghülyül tőle az 530 valahogy, tök sima úton néha pittyeg, hogy szép ugrás volt, mikor meg tényleg ugrok, akkor néma.
Gyári műanyaggal működik.Mondjuk így túl közel is van nekem, az előre nyúló tartó jobban "szemreáll"
-
mauimagic
senior tag
Pofáraesés a Kínai Népköztársaság terepkerékpáros termékeivel N+1. rész:
Hajtókarba rejthető multitool:
Maga a szerszám rész igényes, jó minőségű bitfejekkel, a láncbontó is használhatónak tűnik.
Az, hogy a menetek lazák, nincs rajtuk menetrögzítő, ezért szétesik és elhagyod, az ok, megoldom.
Az, hogy zörög minden pedálfordulatnál: OK megoldom mekkmesterbe.
De hogy egy kicsit veretősebb lefelénél (na jó, ott pont elég jó időket megyek ) kiesik, azt már nehezen veszi be a gyomrom. Észrevettem, visszamentem, megtaláltam, bitfejek nagy része szerintem Föld körüli pályára állt.2 óra alatt az XT hajtóműbe elkezdte beleenni magát a mágnes, úgyhogy országútihoz se ajánlott, ha valaki félti a bringát.
ugyanitt megkímélt multitool eladó
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #253834 üzenetére
520 az örökélet+1 nap...na nekem ezt a városi legendát is sikerült megcáfolni, a bal oldali (gyengébb, törött térdes lábam alatti) érezhetően vacakol, szervizelés és zsírral tömés után is megpörgetve hangosan rág, miközben a jobb oldali továbbra is faxa.☹️
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #253835 üzenetére
ez mehetne az összefoglalóba is.
kis szériás acélvázaknál láttam hátul IS mountot, merev karbon villán meg vsz. a flat mount a legegyszerűbb/legolcsóbb
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #253827 üzenetére
Ilyen az ha az ember egyszerre 2 csajjal is gombászik, nem lehet tudni mit szed össze.
itouchfan... post mount
-
mauimagic
senior tag
válasz gergo5991 #253819 üzenetére
520 az örökélet+1 nap, Decában néha egész jó árban van.
27.2-es dropper meg Crankbrothers Highline XC ami ár érték arányban jó, 450g körül van.
Bike discount meg a többi német webshopot csekkold, csak akciós valahol.
írd majd meg milyen a bringa, nekem is majdnem az lett, de végül megremegett a kezem
SID SL szerintem nagyon jó kis vella lesz -
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #253829 üzenetére
Érdekes, mert itt a Budaiban én szintén összeszedtem párat, de azok akkora dögök voltak, hogy ekkorát még nem láttam (2x is).
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Ringman
nagyúr
válasz itouchfan #253828 üzenetére
ez szerintem post, lásd: [link]
flat mount -> post mount adapter létezik, fordítva nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
itouchfan
senior tag
S.O.S segítség kéne hogy tudjak pénzt költeni Meg tudná valaki írni, hogy a képen látható fék az flatmount vagy postmount-e? [link] Ha esetleg PM-os, akkor lehet adapterezni úgy, hogy FlatMount féktesteket fel lehessen rá tenni? Köszi előre is!
Szerk: a kérdés oka, hogy ezt a féket: [link] találtam most nagyon jó áron és szeretném erre lecserélni a trp spyre fékeket az outin, a kérdés, hogy papíron ez a 11 sebességes sram és shimano fkv karokkal kompatibilis, a 10 sebességes tiagra 4700-zal vajon működőképes lenne?
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz jjeahh #253803 üzenetére
Mostanában futagombászok egy csajjal és be kell menni az erdőbe, nagy fűbe, bokrok közé, ott szeded össze szerintem, mert amúgy nem szoktam. Lehet hogy most is van bennem, olyan kicsik hogy kell 1 nap hogy nőljön picit hogy megtaláld. Szőrösebb ember napokig észre sem veszi szerintem magába.
De a vasárnapi túrán egy másik csajjal voltam, azis talált a kezén mászót, sőt a telefonja kijelzőjén is mászott egy. -
jjeahh
nagyúr
válasz Napfénysüti #253815 üzenetére
Amúgy nem tudom a gyárban frissítik-e, de állítólag rengeteg frissítést kapott már és az eredeti sw-hez képest teljesen átalakult, sokkal jobb lett, mint amikor bemutatták.
-
RexpecT
addikt
Rigs of the 2023 Tour Divide Breakdown: An Analysis of Trends, Tire Sizes, and More
~51% Vittoria Mezcalal ment és 77% ment Sram váltással -
gergo5991
őstag
válasz mauimagic #253812 üzenetére
köszi mindenkinek a 4 es kosárban van, idővel lehet fejelsztve lesz, voltam boltban ma, ültem rajta, M es a tuti befutó,
dropperből meg spd pedálból mit tudtok ajánlani (eddig spd-bol shimano 520at használtam teljes megelégedéssel)? megpróbálom megnézni az oldalon ha jó árban van megpróbálom egybe mindent megrendelni[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz Napfénysüti #253815 üzenetére
Ne aggódj, itt a tónál nincsenek is emelkedők, az az egy szem Bence hegyi kilátó is csak egy domb
Szerintem jó cucc lehet ez a computer, ha most vennék lehet én is megnézném ezt a Karoo-t, bár annyira benne vagyok már a Garmin ökoban hogy nehéz lenne szabadulni.
Tényleg, ez kezeli a Garmin radart? -
Fall-N
veterán
válasz evo87 #253793 üzenetére
Igen. Nekem a RockShox Paragon Suntour megfelelője van az NCX-D Air. Sokkal jobban mozog, mint az XCM olajos teló. Azért vettem trekking villát (elvileg trekking/city), mert városba bőven elég. Eddig ahogy néztem a leggöcsörtösebb úton is kábé 50 mm-t ment be a becsúszóból. Az XCM-nél is látszott, hogy kábé a 100 mm felét használtam ki. A Paragon ugyanaz, mint az enyém RockShoxban (internetes vélemények és tesztek alapján írom, elvileg a RockShox drágább vagy másfélszer itthon. Azon a linken lévő áron megéri).
Ja és persze lejött több mint fél kiló tömeg is! Az XCM 2,55 kg a mérleg szerint, az NXC pedig 1,9 kiló körül. Vágatlan nyakkal mértem csak, úgy volt kicsivel 2 kiló alatt.
zsocy: Én ha elkoptatom a gyári Funn lánctányért (NarrowWide) akkor újból Funn-t veszek vagy absoluteBLACKet. Lehet, hogy jó az Alis is, de nem olyan nagy kiadás az ára amiket írtam azoknál sem. Főleg, hogy az absoluteBLACK legendásan sokáig bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz mauimagic #253808 üzenetére
Ahogy csökken a számozás, egyre jobbak a cuccok rajta. Tehát a 4-es a "legrosszabb", de igazából már az is egy rendkívül jó összeállítás, leszámítva a kerékszettet és a gumikat. Én azért venném a 3-ast mert abban picit jobb a kerékszett (23-as belső szélesség manapság elég karcsú, már a gravelem is 25-ös szettel jött). Karbon cuccok szerintem ezen az árszinten még olyan megúszósak, Aliról egy integrált kormány + karbon nyeregcső kb 200-250 dollárból megvan. Egyébként is panaszkodnak a tesztekben rá, hogy túl hosszú a stucni gyárilag (Cannondale oldalán erre vonatkozóan infó sincs, hogy melyik méretet mekkorával szerelik...).
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz mauimagic #253808 üzenetére
Ezt most úgy mondom és légyszi úgy is értsd, hogy nekem is 15$-os Alis első SW lánctányérom van a bringán, de egy 1800 eurós Cannondale Scalpel-re nehogy már azt rakjon bárki is ha cserélné a gyárit.
Már SLX is van emberi áron, pl. Muzikernél 10K alatt, bár most csak ránéztem, BCD meg ilyenek nem tudom stimmel-e. -
6030D
őstag
válasz varsam #253799 üzenetére
Fél kilóval könnyebb a kerékszett, karbon a nyeregcső, eggyel vagy kettővel jobb SID van benne (különbségeket nem tudom). Túrázni szerintem sem éri meg a drágább, akinek fontosak a fent felsoroltak, mert úgyis fejlesztené, annak valószínűleg igen.
Súlyadatok innen legózva:
Crest
WTB Ocho aggyal
WTB normál aggyal 1000g+[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz gergo5991 #253798 üzenetére
A teló meg a fék, ami jobb a 4esen, de szerintem mellé nyúlni nem tudsz.
Alin veszel egy 34T alu lánctányért, (15€) meg egy jó súlyban lévő kerékszettet és jobban jársz, mint a 4-essel szerintem.A 4esen lévő Stan's kerékszett úgy tudom szintén féltégla súlyú Shimano aggyal szerelt, már ha számít.
Nagyon jó árban vannak, szerintem dönts minél előbb.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #253803 üzenetére
Nem vagy olyan erdoben. Itt sok osvenyt tavaszra benonek a bokrok, osveny mellett magas a fu. Azt vegig fogod szantani, es ha ott van kullancs, az siman megall a ruhadon, akar bele is eshet, így nem lesz arra esely, hogy elhagyd. En tegnap elott 1 -et lepockoltem a labamrol, mikor tekertem folfele az erdoben. Feltuno volt a fekete potty a feher zoknin.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
itouchfan
senior tag
válasz gergo5991 #253798 üzenetére
Az a legkevesebb, pár ezer FT cserélni a lánctányért. Amúgy átnézve a használt piacot, ha ez megvan 1800 euróból, újonnan, nem nagyon tudnék olyat mutatni, ami nagyon megérné használtan. Én ezt a feketét (asszem 4-es) venném, szerintem tökéletesen elég lesz mindenre, ez egy komoly XC Monti.
Szerintem nem ér meg 400 vagy 500 euró felárat a hármas semmiképp se.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz evo87 #253793 üzenetére
persze. a paragon kb. az egyetlen normális trekking teló, a többi inkább az eldobós kategória. meg ahogy írták is, könnyebb.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MPowerPH
félisten
válasz Zoliwrc #253504 üzenetére
Az kemeny. Volt tema ez radiomusorban is egyebkent, piszkosul elterjedtek. Oviban is szoltak mar, hogy figyeljunk a gyerekekre, mert az udvaron lehet kullancs. Vannak uj fajok, amik nem voltak honosak, es nagyon sok a fertozo.
En azota, miota belem maszott, hazaerve mindig kint vetkozok, ruhat kirazom, es futok a zuhany ala, majd felesegem mustral.Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest