- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Semmit nem szakértettem.
És nem értettem sem hozza jobban. Így nem gondolom,hogy az alja lennék.
És ezt le is írtam fentebb ugyanígy kifejtve [link]
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
dabadab
titán
Szerinted ha minden klappolt és kártyám is volt, akkor miért kellett volna felvennem bármit is, ha orvos szerint sem volt indokolt?
Tisztázzuk: ez nem oltásellenesség.
Az az, amikor valaki nekiáll szakérteni és hirtelen jobbanérteni a dolgokhoz, mint azok, akik tényleg ezzel foglalkoznak és tényleg értenek hozzá.DRM is theft
-
Graphics
Jómunkásember
A tudomány szerint védett voltam és magas ellen anyaggal rendelkeztem. Nem olyan lapos ez..
Az meg, hogy azt írod, az alja vagyok, már szerintem inkább személyeskedés. ezt én nem erőltetem.
Szerinted ha minden klappolt és kártyám is volt, akkor miért kellett volna felvennem bármit is, ha orvos szerint sem volt indokolt?
És nem fogadták el, majd 2 hónap múlva már jó ember voltam, előtte szar...
Tudományt ez a döntés nem hordozott fentebb.Próbáld ezt úgy elmondani kovetkezoleg, hogy ne legyen személyeskedo.
Mindegy nem is ide tartozik valóban.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
Nem mondom, hogy az alja, mert nagyon jó kollégáim voltak.
Én nem ott keresném a hibát, hogy valaki oltásos vagy ellenes.
Most ha én oltasellenes voltam ( mert igazolt ellenanyag szintem votl és orvos alapján sem kellett volna felvennem meg erőltették,) akkor én is az alja lennék.?
( Nem láttam úgy felvenni valamit... Hogy védett vagyok, hogy votlam beteg, szaros színjáték volt az egész ...)Vagy remélem nagyon felreértettem a szavaidat.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
-
Semmiféle újdonságot nem írtál, de nyilván mindenkinek az a hazugság fáj ami személyesen érinti. Ha valaki úgy egészében elhiszi amit a kormány kommunikál annak baj van az emeleten.
Az infláció követő bérekhez meg csak annyit, hogy szerintem ez az egyetlen ország a világon ahol infláció követő adóemelést jelentettek be. ... de olyan fásult, kiégett a társadalom nagy része, hogy még csak fel sem kapta rá a fejét szinte senki.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Narxis
nagyúr
válasz kilepoblog #10 üzenetére
Én igazat adok neked de látott már itt valaki előrelépést úgy, hogy azt nem erőszakolta ki? Szerintem ilyen még 2010 előtt se volt de azóta még jobban központosítva lett minden és gyakorlatilag foggal-körömmel kell harcolni mindenért. Btw. jól mutatja ezt az, hogy pl. felmondott tanárt nem vesznek vissza, én legalábbis ezt hallotam, ilyenkor általában próbálkozni kell más tankerületeknél de ha helyhez van kötve az ember akkor szívás és ugyanezt hallottam a rendőrségnél is. Mennyire kell kicsinyesnek lenni, hogy ne vegye vissza azt az állam aki felmondott még akkor se ha hatalmas munkaerőhiány van? Nagyon durva hova jutottunk.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Luck Dragon #22 üzenetére
Bizonyos témakörökben csak, és kizárólag a segítségkérés céljából, ha lehet.
Nem konfrontálódok, nem nagyon olvasom a kedvelt témáimat sem. Nehéz, de lépni kellett már.
Változtatni kellett sajnos, kiderül, hogy jobb lesz-e így számomra. Az most az elsődleges.
Az arckép meg tükrözi a fizikai kort is lassan. hajam még van, de színe már kevésbé.
Jobb ez így mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
20 23 között simán volt 60% infláció mindegy a zsidesz mennnyit hazudik...
és most se látom hogy fidesz inláció csökkene, xaros 20 Ft os zsemle 80 Ft
Képviselők maguknak simán emeltek 30-40 % ot egy évben... -
-
kenand
veterán
VG kormány propaganda lap.....(ahogy minden megyei újság) nem kell elhinni amit ír....
Tanároknak már régen kellett volna kapniuk béremelést, most kaptak valamennyit, amit kiszolgáltatott jogviszonnyal együtt csomagoltak (pár évvel ezelőtti orvosi béremeléshez hasonlóan)
Most a legméltánytalanabb helyzetben az egyetemen tanítók vannak.....ők még emelést sem kaptak, pedig a jövőnket biztosító értelmiséget kell képezniük.... legtöbbjük ösztöndíjakból, kutatási pénzekből tartja el magát -
grizlisandor
veterán
Infláció követő emelése csak Vityának van meg Lölőnek, Tiborcnak; mindenki másnak vágyálom.
-
parandroid
félisten
Nem kaptak valós emelést. Visszaolvasva a topikot, látom, más is utánajárt, hogy a 1,5x-es nominális erték 4 év konkrétan az 50%-nyi infláciőt nem takarja be. És ez a ksh által közölt hivatalos infláció, amiben olyan luxuscikkek is benne vannak, amik alig emelkedtek, de egy pedagógus olyat nemigen fogyaszt. Az ő fogyasztói kosarukat érintő infláció ennél is jóval magasabb volt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Graphics
Jómunkásember
Nem mindegy mihez képest 1,5..
A tanár munkáját ezzel le is nézed... Mert neki nem ér véget a munkája 15-kor... De ezt majd később kifejteni.
Én is picsogtam volna
.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
freeapro
senior tag
Hihetetlen, hogy valaki kap 1.5x emelést, és csak picsog, hogy nem 2,5x.
Miért nem 10x? Vagy 100x? -
Graphics
Jómunkásember
Ezzel az a baj, hogy a legtöbb iskola politikai vonalon mozog...
Nagyon hamar ajtón kívül találja magát az ember ha sztrájkolgat...
Mondom a példám.Covid-kötelező volt, 7-en "sztrájkoltunk" , sok fiatal és középkorú, majd szépen egymás ellen forgattak mindenkit és voltak oltottak vs. oltatlanok...
Könnyű dolguk volt, mert az oltott ugatott nekünk, hogy miattuk kell többet dolgozni, miért nem vesszük fel... A többit ismerjük.
A 7-ből végül csak meghunyászkodtak, himi-humi indokkal, épp Covidpapírral..
Én, aki igazoltan kapott védettségi kártyát, nos nem fogadták el.... Dec23-án jött a levél Kásler és Ceci néni nevében, hogy kérvényezhetem, hogy maradhassak...
Amikor már ki volt mindenki véreztetve... Rájöttek, hogy nem lesz ember... Leszartam, eljöttem...
Felsőbb utasításra ment az egész, a központból akikkel jóba is voltam, azóta nem is köszönnek, semmibe, levegőnek néztek, mert ők is felsőbb utasítást hajtottak végre.
Na szóval lehet sztrájkolgatni, de akkor hamar nem kívánatos személy lesz az ember...
2 hónap múlva visszamehettem volna, de nem tudták garantálni, hogy ez a méltatlan helyzet megismétlődik-e...
Nos én azóta nme kérek ebből... Szaros 170 ezer forintért ment a showműsor... Miközben a munkámban hiba nem volt... És szerettem is. Azóta ez sérelemként bennem maradt sajnos, kell még pár hónap és egykét pohár olaszrizling, hogy ezt félre tudjam tenni...
Lehet kicsit off volt ,szóval bocsi
-
grizlisandor
veterán
válasz parandroid #14 üzenetére
Bejegyzésben szereplő számokat kerestük és az ismerős félállásban.
-
parandroid
félisten
válasz grizlisandor #13 üzenetére
Ha annyit keresel teljes állásban, mint egy tanár félállásban, akkor igen keveset keresel.
2022: nettó 295000
2023: nettó 310000
2024: nettó 436000Ebben a táblázatban amúgy az a csodálatos, hogy 2023-ban még az elhazudott infláció is 20% körüli volt, 2024-ben meg valami 3,8%-ra hozták ugyan ki, de ott már az előző évi 20% volt a bázis. A reális meg valami 30-40% ez alatt a két év alatt. Szóval a 2022-2024 közötti kb 140e Ft növekmény az kb inflációkövető emelés volt. Persze tudom, van, ahol ennyi sem járt. De ez még mindig nem azt jelenti, hogy a pedagógusok sokat keresnek, hanem hogy van, aki még náluk is kevesebbet.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
grizlisandor
veterán
Itt vidéken a helyi Fidesz kiskutya szólt a tanároknak, hogy mi lesz, ha bárki sztrájkol, így itt nem volt semmi.
---
Ez a bérezés dolog meg érdekes, itt vidéken az azonos korú ismerős 4 órában tanárként ugyanannyit keresett, mint én a nem szr 8 órás munkámmal. Azt aláírom, hogy BP-n ez a pénz karcsú, de itt meg bszó.
-
Nettó 440 már nem egy rossz fizetés főleg ha emelés is lesz rá, ennyiért sokan összetennék a két kezüket nem csak iskolai körben, hanem összességében. A medián sincs ennyi.
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem jó, de már legalább a béka segge alattit sikerült átlépni.
Taki nénik, karbantartó, meg a konyhások értelem szerűen minimálbért kapnak, ha van végzettsége róla akkor a becenevén szakmunkás minimálbért és hozzá szoktak csapni juttatásokat pár tízest. Kb a fele a 430-nak amit hazavisznek. Konyhások általában hazavihetik a megmaradt kaját az elég jó dolog mondjuk. (anyám most iskolakonyhán szakácssegéd)Politikus mindig ferdít, mindegyik. A másik problémával is kéne kezdeni valamit, hogy a piac ne reagáljon azonnal emelésekkel amikor fizetésemelés van. Kitörölheti az ember vele, ha a tanári fizetés 700-ra emelkedik vagy a minimálbér 300-ra, ha utána meg minden termék és szolgáltatás követi emeléssel.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kilepoblog #10 üzenetére
Családi vállalkozás, teljesen más tematika, én mindig több lábbal próbálkoztam megmaradni.
A programozás nekem nem megy sajnos. Hiába tanultam.
Hardverek jobban érdekelnek, maradt ez hobbi.
-
Végül hol kötöttél ki, programozol?
#Narxis: egy humán szakos nem fog sztrájkolni, mert fél, hogy sehol nem kell máshol. Egy angol/német/infó/tesi tanár azért találna másik állást.
Nyomós ok, hogy mindenki tele van hitelekkel, és nem mernek kockáztatni. Vidéken nem könnyű másik állást találni, főleg ha felkerülsz a fekete listájukra. A szaros 355 bruttónál is sokan kevesebbet keresnek, pl: taki nénik, konyhások.
Egyébként nagyon nagy széthúzás van, bejött az oszd meg és uralkodj elv. -
Ez messze nem tanár-nem tanár kérdés. Olyan mély társadalmi szakadék van minden magyar ember között amit ennyivel nem lehet elintézni. Nem csak egyes társadalmi rétegek felelősségéről van szó hanem minden egyes szavazónak a szolidaritás hiányát kell fel- és beismerni. Ez persze nem fog menni de hát ezt érdemeljük.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Narxis
nagyúr
Nem tudom sajnálni a tanárokat, amikor oda kellett volna állni és sztrájkolni akkor a többség becsicskult. Érdekes, hogy az úgymond alacsonyabban képzett munkakörökben sokkal könnyebb összehozni egy rendes sztrájkot mint a magasabban képzett tanároknál. Taxisblokád, vasutas sztrájk, Audi gyárban sztrájk, igaz legutóbb a Volánnál se tudtak összehozni egy rendes sztrájkot. Ezért lehet ilyen béreket adni. Mert mi fog történni? Apránként elhagyják a pályát? És? Úgy látszik még nem kellett tömegesen hazaküldeni diákokat mert nincs aki felügyelje őket.
A legjobb amúgy a rendszergazdák, én nem tudom az ország más részében hogy van de itt minden iskolai rendszergazda állásra van legalább vagy 10-20 pályázó. Szaros 355 ezer bruttóért. Hol élünk emberek? Itt tényleg mindenki hülye? Sajnos ide sikerült szellemileg zülleszteni az országot. Harc megy a koncért.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Graphics
Jómunkásember
Dolgoztam technikumban, nos a fizetést hagyjuk... én csak azért voltam ott, mert eléggé nyitott helyre találtam és a mellékállásommal összeegyeztethető alkut sikerült kötni.
Fizu sehol... Szerettem amúgy, de valószínűleg racionálisan idétlen döntés volt... Persze voltak juttatások, 13. havi, néha egy kis meglepetés összeg a számlán, de nem dobtam hátast..
Tanítottam is infót, nevetséges 20-30 ezerrel kerestem többet... Mellékállásban 1 nap se...
Otthagytam, hiányzik, és szerintem sokan vannak így ezzel, pedig én csak egy "tanár-csicska" rendszergazda voltam...
Ha a tanárok bére a béka segge alatt van, nos mit szóljanak az iskolát működtető gazdasági dolgozók... Nekik még nevetségesebb összeg jár.
-
-
Közmédia és a kormány állításai a legtöbb esetben a valósággal nem összeegyeztethető.
[ Szerkesztve ]
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
-
-
Ez csak egy szokásos szöveg a kormánytól, nekem már fel sem tűnik. Ebben az a trükk, hogy sohasem hazudnak teljesen, csak a féligazságokat adják elő úgy, mintha az a valóság lenne.
A tanári fizetésemelés pedig elkésett, mert már sikerült a szakma presztízsét a nulla közelébe lenyomni az utolsó 30-40 évben, többek között a megalázó fizetéssel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10