Hirdetés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hockeyapu
senior tag
Ja, a következőben semmi (költségkímélő hét !)!

Most akkor mit veszünk ?
Én a napokban vettem fekete akkus sarokcsisolót ! A fekete metszőolló pedig nagyon jó, meglepően erős (kipróbálva húsvétkor ) ! A 20V-os akkus lámpa szinte bántóan erős fényű !
Új info azoknak, akik a 12V-os talpas akkura (4Ah) várnak , utángyártás alatt !
Az outletben meg volt 20V/ 2Ah-s szólóban . -
válasz
PROTRON
üzenetére
Én kék Boscht használok. GBH 2-26, és 2-28 típusokat.
Nemrég valakinek segítettem egy 125-ös lyukat furni porothermbe, kompletten, át a falon.
Neki egy ugyanilyen zöld, vezetékes, 1050Wattos van.
Mivel mondta, h fúrója, meg fúrószártoldója van, én gyanútlanul nem vittem fúrót, csak a koronafúrót.
Szóval a Parksideal kezdtük el, ment is, félig kábé megcsináltuk, de közben olyan forró volt már a gép, h félretettük inkább, és elugrottam a fúrómért, mert még a végén leég még a Parkside, mielőtt végzünk. Vagyis hát én szorgalmaztam, h had hozzam már el az egyik fúrót inkább.
Na, a kisebbik volt csak nálam, de teljesen mindegy, aki fúrta a lyukat (én csak a porszelszívó csövet tartottam végig), szóval aki a lyukat fúrta, az mondta közben is, meg a végén is, summázva, h teljesen más a Bosch, pedig papíron kevesebb Joule, de mégis sokkal jobb volt fúrni vele, jobban ment a fúrás sokkal, (mindkettővel kábé ugyanakkora hosszt kellett átfúrni), és melegedett az is ugyan, de közel sem lett olyan forró. Meg nem kellett "tolni", mert "vitte magát befelé" a falba. A Parksideot se kellet tolni, de ha "nem úgy fogta", akkor nem haladt előre, azt nem volt elég tartani, befelé is kellett kicsit "ösztökélni".Nem szxrozom le a Parksideot, mert lehet, h attól még vasbeton falba lyukakakt kifúrni pl plafonba tökéletes, és még ezer lyukat ki fog tudni fúrni vele, ezért is mondtam, h ne égessük le, hiába lehet olcsón venni, de szerintem ilyen erőteljesebb igénybevételhez ne Parksideot használjunk, mert úgy látszik, kevés ehhez.
Bosch: 800W, 2.7J, 2.9Kg (illetve 880W, 3,2J, 3Kg)
Parkside: 1050W, 3J, 3.45KgÉn egyébként inkább csak vésésre használom őket, és pont ezért van kettő, mert több helyen is dolgozunk, akkor mindkét csapatnak legyen profi fúrója, amivel lehet vasbetont is simán fúrni ha kell.
Legutóbb nem ugyanilyen volt az akksis fúrókalapács? Annak is befért a kofferba a 8Ah-s akksival párosítva. Az jól bevált nekem is, térkőbe szoktunk lyukakakt fúrni, simán viszi, és nem kell hozzá vezeték. Egy áldás az ilyen termék.

-
PROTRON
addikt
Húúú látom feladta a LIDL a harcot és ismét papíron 3J ütőenergiás aksis performanci fúró-vésőkalapácsot fognak adni, már a 8Ah aksihoz optimalizált ház kialakítással.
Amúgy a 4.1J-os performanci 230V-os, 1050W-os változatot próbálta valaki?
Milyenek a hosszútávú tapasztalatok?
30k hufért az ár már nem az a kategória, amikor fogyó eszközt vásárol az ember mint a zöld változat esetében ahol minden 3. példánynál valami hibás volt, pl eltört a funkcióváltó, vagy a hozzákapott SDS fúró SDS vége első alkalommal beletörtek a tokmányba. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az akkus mosónak én sem tudtam ellenállni, nagydologra ott a Kärcher kisdologra itt lesz ez, béke és boldogság innentől
-
Pecc
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ez tényleg bevált, konkrétan ez a típus. Környezetemben van aki pontosan ilyenekkel vág, napi szinten rendszeresen. A motor mindben ép, bontatlan. A többi műanyag ilyen olyan alkatrész ami rá van aggatva kb annyiért cserélhető, mint amennyiért a neves márkák szervize felveszi a telefont.

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az mindegy, de jó!
Szerintem tuti van már 10 éves, ha nem több, de sosem volt semmi gondja, még egy gyertyát se kellett cserélni benne. Évente egyszer kifújom kompresszorral a levegőszűrőjét, és ennyi a karbantartása. Pöccre indul, bivaly erős, és fillérekért lehet kapni hozzá mindent. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Démon
Te jó ég micsoda név.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Azért elmentem és csak megvettem az akkus "magasnyomású" mosót, meg sógornőm hozatott egy 5L-es permetezőt magának, szóval ma sem toltam ki a kocsit Parkside nélkül. Ja, meg vettem még egy 4Ah-s akkut is.
Amúgy meg jahh, én hétfőn nyírtam először füvet az idén, az udvarban természetesen a Parkside benzines fűnyíróval, a kertben meg benzines fűkaszával szoktam, de az nem Parkside, hanem ilyen piaci gép, egy Demon RQ580 + (saját kép), amit román árusoktól vettem valami 18 ezer forintért.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megjött a tavasz, neki lehet állni füvet nyírni, sövényt igazítani, most már látszik a fák ágai közül melyiken nincs zöld, mit lehet levágni, úgyhogy lehet elkezdeni használni az eddig megvásárolt cuccokat.
Ideje használni is őket, nem lehet folyton csak megvásárolni.
-
A jövő heti újságba nincs is Parkside termék, szóval ez egy gazdaságos hét lehet.
-
Reggie0
félisten
Szlovak lidl-be nem megy valaki? Ott van akkus kartus kinyomo.
-
-
6030D
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezek semmi másra nem jók, csak olyan helyre, ahol nincs vízvételi lehetőséged, és vödörből vagy kannából szívod fel vele a vizet. Bringások használják például bikeparkok parkolóiban.
Egy slagra rakott hegyes szórófejjel ugyanazt az eredményt el lehet érni.
Kocsit mosni gyenge. Múltkor mostam após 135 barosával, szórófejjel az is gyenge (szennymaróssal meg nyilván nem megyek rá a fényezésre). -
draco31
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az a baj, hogy 90km a legközelebbi, ennyiért meg nem megérős elmenni. Ismerőst meg nem akarom minden héten ugráltatni.
-
-
draco31
veterán
Hello!
Sikeresen eltörtem a PWS 20 E4 egyik csövét. Öszetákoltam, de hosszú távon nem lesz életképes.
Innen szoktam porzsákozni, de elég horror árnak tartam.
A simák mérete egyezhet szerintetek, vagy más az átmérő? A vizes cucc bele igazából felesleges lenne. -
vlevi
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mintha a múltkori ajánlat szettben lett volna. Toltővel, és 2AH akksival.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jövő héten lesz 5000 forinttal olcsóbban az akkus "nagynyomású" mosó. Vajon ez miben különbözik a múltkori 20000 forintostól? Még gondolkodom rajta, ennyit azért lehet már megér nekem.
-
hockeyapu
senior tag
Vettem ma 20V-os akkus lámpát, egész nap használtam !
Nagyon jó, az erősebb fokozat közelre, szinte bántóaan erős !
-
Reggie0
félisten
Budaorsibol a magassagi agvago mar el is fogyott, erdiben meg van.
-
pigmeus
tag
Sziasztok, vettem ezt az autómata kézi szórót, fűmag, műtrágya szóráshoz. De hm annyira nem nagy szám mint gondoltam. Kelletlenül szórt és nem is igazán terítette szépen. Hogy esetleg vett más is, neki milyen tapasztalata van?
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem zajos, nem nyeklik-csuklik, frankón működik, és pillanatok alatt elvágja a karvastagságú ágakat is.
Imádtam használni, mert korábban létráról kellett átmászni a fára, aztán a másik, magasabb létráról elérni amit a fára mászva nem értem el, aztán még fürészeljél is, ezzel meg csak tartod, azt kész, esetleg létráta állva ami magasabban van.
Majd meglátod, mennyire szuper gép, imádtam gallyazni vele.
Sok gyümölcsfánk van a nyaralónál, nem nagyon használjuk a kertet (2ezer nm), el voltak hanyagolva a fák, ezzel gyerekjáték volt az ágvágás.A szegélynyíró szegélynyírásra való, mert nagyobb fűben, gazban elakad. De szegélynyiráshoz nagyon jó, magas füben, gazban is.
-
6030D
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
A zajost nem tudom, olyan, mint egy elektromos kicsi láncfűrész. A Makita kézi ágvágó is ilyen hangos. Könnyű vele dolgozni, jól viszi az alkar vastag ágakat is. Az a lényeg, hogy meg tudd támasztani úgy, hogy ne rázkódjon az ág közben. 4 Ah akksival könnyű, a 70+-os apósom simán eldolgozik vele pár órát. Az árát megéri. Van magassági sövényvágó is, az is jó.
A fűkaszát én használom, de csak trimmeléshez a szegélynél, hinta lábánál, homokozónál, ahol a fűnyíró ott hagyja. Arra tökéletes, könnyű. A nagy fűben vagy gazban viszont fullad, ujjnyi vastag parlagfüvet alig viszi (bár faterom ilyet használ mamámnál egy kb 8 m-es árok takarításra, szóval kompromisszumosan, és türelmesen arra is jó). Gazolni ha akksist akarsz, akkor a két akkus performance, azt egyik ismerős elégedetten használja ilyenre.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A bal oldali a fukasza: [link]
-
Tangerine
senior tag
Ilyet vett most valaki, vagy régebben? (PRPA 20-Li xx)
Volna kérdésem.
-
-
Reggie0
félisten
A tegnap megjelent akkus magassagi agvagorol es szegelynyirorol van valami tapasztalat?
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee
üzenetére
A másik esetben meg a kelleténél több szerszámgép esetén megnyomhatatlan az első generációs smart aksikon a felső töltésjelző gomb, de az legalább állandó jelleggel, nem csak akkor ha éppp az oldaladra akasztod...ráadásul mielőtt felakasztod simán megteheted hogy gyorsan nyomsz egy csekket és már is egyáltalán nem zavaró hogy el van takarva az oldalsó gomb...mivel a munkálatokban nem zavar, csak a 10 secenkénti ellenőrizgetésben. : O
-
hl225
tag
A most kapható kézi akkus ágvágóhoz jár egy tartalék lánc is.
-
-
hzsolee
őstag
válasz
PROTRON
üzenetére
Hát a töltés jelző mindkét verzión (performance, "normál") egy csík elöl/hátul. Engem speciel nem zavar a régebbi performance gomb/led megoldás sem, inkább az eredeti oldalt látható...vagy inkább nem látható, mert például egy fúró akasztó pont kitakarja a gombot/ ledet
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee
üzenetére
Mert például undorító módon a tetejére került a töltés visszajelző, ami a régebbi szériás gépek esetén minimum problémás, ha nem egenesen k...ög megoldás.?
De egyébként is ha évtizeden át jó volt oldalt, akkor most meg miért nem jó?BTW, azért is kellett kép hogy egyértelmű legyen, van legújabb széria.
Ez esetben a 4Ah smartra rá kéne nézni appon keresztül hogy még mindig csak 50A a max áramkorlát.
Persze a puding próbája az evés, lekéne vele főzni 4 adag "kávét" és ha viszi, akkor valóban fejlesztettek, ha csak 3 - 3.5 adagot tud lefőzni és azt is lassabban mint a nem smart 4-es, akkor azon nem fejlesztettek. -
PROTRON
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A 4-esek is jók azért még...pl refibe, amíg a 8-asokkal dolgozom.

Meg víz melegítőbe, hogy legyen forró víz leveshez... -
PROTRON
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pl a dupla aksis nagy 230mm-es flex-nek az akkumulátor védő kerete szerintem ehhez a mérethez lett tervezve...továbbá a performance aksis nagy brácsának (asszem létezik)...
De bízom benne hogy hamar megfog érkezni az aksi tartó hátizsák, hogy ne a kezedben kelljen ezt az extra tömeget cipelni és kábelen lógjon a gép...igen, elsőre ellentmondásos hogy azért használok aksis cuccot hogy utána kábelen lógjon, de nem mind1 hogy a kábel hosszabbító, amihez kell áramszolgáltatói áram vagy aggregátor, vagy pedig a hátizsákba pakolok annyi aksit amennyi van és egésznap dolgozom ahol kell.
-
-
hockeyapu
senior tag
Újra elmondom , tévhit, hogy a 4Ah-s akku nem elég a kerekekhez !
Rendszeresen használom, sőt még a 2Ah-t is ! Tökéletes, legfeljebb nem szerelsz vele egymás után 10 autót ! És nem kell előtte meglazítani kulccsal ! Persze, ha gyúrni akartok !
Aztán a 12Ah-t adod oda az asszonynak, hogy a rózsákat metsze az akkus metszőollóval , hátha letörik a keze !
Szóval nem kell feltétlen nagyobb akku ! -
Nem egy nagy különlegesség, van az eMAG-on és az allegro.hu-n is, még akár olcsóbban is, de facebook-on is hirdetnek ilyet, és szerintem nem kockáztatok nagyot ha azt mondom, hogy a Hardveraprón is találsz olyat aki csinál neked, sokan hirdetnek 3D nyomtatási szolgáltatást.
-
karky
csendes tag
Két 12Ah-es sok 4Ah-es, egy félig rossz 8Ah-es. 2-esek is akadnak.
De itt lényeg az elhelyezése. Födém alá, nem foglal helyet máshol, és talán, de csak talán valamivel biztonságosabb így tárolni.
https://www.beno3d.com/product-category/barkacsgep-akku-kiegeszitok/
Amúgy engem mindig meglep, hogy egy 4Ah-s vagy akár egy 2Ah-s milyen sokáig használható. Van, amikor a kicsit részesítem előnyben, pl. szúrófűrésszel megyek a fára és messze kihajolva vágom az ágat.
Jah ezek a TIE fecskék itt telelnek bent. De itt is nyaralnak... -
Nekem van 12-es, de most nem tudom lemérni, nem otthon vagyok.
Viszont én németből hozattam ezeket, jóval kevesebbe kerülnek a kinti akksik, mint amennyiért idehaza árulják.
Úgy tudom a 8-as is elég az autókerék-csavarokhoz.
Inkább kerékkulccsal lazítanám meg, megfelelő hosszúságú nyéllel, minthogy a kezem csuklóból kicsavarja egy beszorult csavar miatt egy csavarozókulcs.A 12-est nem tudom mihez gyártják, mert pl a fűnyírókba nem férnek bele, csak a 8-as akksik.
-
-
karky
csendes tag
Planfonra szerelve. Egy gödöllői családi vállalkozás 3d nyomtatja...
-
PROTRON
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Igen, egyetértek hogy sokszor tényleg a felhasználáson is múlik, mert nem mindenhova kell a fullos nagy teljesítmény, vannak feladatok, amikhez a sz.rul reklámozott, egyébként hót gyenge cucc is elegendő.
Pl a parkside ütvefúrók...a legtöbbnél írogatják hogy röhm tokmány, közben meg úgy táncol a belerakott fúró, hogy árnyékot vet fényes nappal...Dewalt gépet hajítanám ki az ablakon ha ennyit táncolna, mert "minőségi munkát csak pontos géppel lehet végezni" és ha premium árat fizetek, elvárom a pontos tengelyt...
Közben vannak feladatok amikre ezzel együtt is jó a PS, pl beleszámolom a tiplibe hogy 1-el nagyobbat rakok és akkor megszorul és tart.
Vagy simán csavarozáshoz is legtöbbször jó...Ugyanígy az aksis hőlégfúvó...nem tudsz vele 20mm átmérőjű vezetékre zsugorcsövet rázsugorozni, mert nem ad át elég gyorsan hőt a cél felületre, akármelyik fejet használod.

Egyszerűen a 20mm-es vezetékátmérőnél már túl gyorsan vonja el a hőt a vezeték a zsugorcsőtől és bukta...
De 5-6mm-es vezetékátmérőhöz még pont jó olyan helyszíneken ahol nincs más mód.
Valamint biztosan nem égeted meg vele a környezetet, mert nem ad le elég gyorsan hőt.
-
PROTRON
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Lehet hogy 1-2 kérdésre tudják a választ, mert Ők nem lusták megnyitni ugyanazt a kisprospektust amit az emberek lusták pedig ott a dobozban.
De nem az a dolguk hogy mindenre kiterjedő technikai adatokkal rendelkezzenek, nem eladni akarnak...jaaa várj...boltosok.
Valójában call centeresek, akik inkább bölcsészek.
-
PROTRON
addikt
Az én tapasztalatom hogy annyival nehezebb hogy csak oda éri meg megvenni, ahol tényleg szükség van az extra áthidalási időre. Szerintem az évi 2x2 autó kerékcseréhez a 8Ah aksi áthidalási ideje elegendő kell legyen.
Max áramerősségre ugyanannyit tud, csak a tömege miatt kényelmetlenebb.
Az én tanácsom hogy várd meg a 8-ast. -
dellfanboy
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem ez volt a kérdésem...
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Akkor be is írhattad volna, hogy neked mennyit mondtak.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hát azé, nekem válaszoltak igaz hétköznap de 3órán belül és korrekt volt az nfo
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én kétlem, hogy az ügyfélszolgálatnak lenne erről pontos adata, ha az nincs közzétéve. Ha valakinek van ilyen a topikban, előbb fogja megmérni. Meg ugye ezért (is) van a fórum.
Amúgy ebben a videóban pont megmérik, és 1491g a tömege.
-
szürke
tag
Bár eredetileg 8Ah aksit keresek ehhez a géphez [kép] (mert ez az ajánlás a dobozon), de most szembe jött velem a szlovák Lidlben egy 12Ah aksi. [kép]
Ez már az új fajta cellás lehet? 21700?
Valaki tudja hogy ennek mennyi a súlya? Neten 1.2-1.9kg között vannak infók.
Megéri a géphez évi 2x2 autó kerékcseréhez? Vagy várjak 8Ah-ra? -
Közben megnéztem én is több YT videót róla, és arra jutottam, hogy nekem ez nem ér meg 20000 forintot, így elengedem. Köszi a véleményeket!
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
cellpeti
üzenetére
Erre muszáj reagálnom.

Semmire való,sajnos
Van akkumulátoros fűnyíróm, ami az értékelések szerint egy gyenge, gagyi szar. Tényleg az, ha így nézed, mert tényleg gyenge és idegesítően gagyi, ha egy sima kertben 15 centis gazat akarsz vágni.
Én viszont imádom, mert kicsi, könnyű, nekem pedig lépcsőzetes telkem van, cipelni kell a gépet. Emellett kicsi, a bogyósok közébe, mindenhova fefér.
Ilyen felhasználásra tökéletes.
Anyámnak is vettem egyet, neki is pont ez a jó, mert már nehezen mozog, de ez a gép kicsi és könnyű.Persze aki átlagos gazvágásra akarta venni, az csalódott (mert csak azt nézte, hogy gyenge, és egy akkuval 100 nm-t alig bír ki) és leértékelte rosszra, pedig nem rossz, csak nem neki való.
Ezt a két dolgot az emberek nehezen különböztetik meg. Szvsz nem azt kellene leírni egy termékre, hogy nemvalósemmire, hanem leírni az erősségeit és a gyengeségeit, hogy az alapján mindenki majd el tudja dönteni, hogy NEKI valóevalamire?

-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sokat nem vesztettél vele. Semmire való,sajnos
-
-
válasz
eddie1978
üzenetére
Szerintem igen, elvégre a fűnyírós szezon még el sem kezdődött. Visszanézve a tavalyi újságokat, volt április elején is, aztán májusban volt prémium változat, meg még talán júniusban is.
-
eddie1978
senior tag
Várható még idén az akkus fűkasza szerintetek? Nem ismerem a Lidl-t ilyen mélységben. Korábbi években nem figyeltem a Parkside felhozatalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Assetto Corsa EVO
- Eredeti játékok OFF topik
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux haladóknak
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De az egyébként sem kell...
Szóval szemcseméret függő a dolog. DCM tápot viszont szépen szórja.

) Csak bicót mosnék vele, oda pont nem kell nagy nyomás.