Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- aquark: Zsebszámológépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
chungee
addikt
Estét!
A megjelenő FH6 Mentéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
"A" Steam acc-on játszom megjelenéskor, addig játszom vele amíg mondjuk -50% leárazás lesz és "B" steam acc-ra venném meg. Az "A" steam acc FH6 mentését át tudom valahogy vinni a frissen vásárolt -50% FH6 "B" steam acc-ra
Nem szeretnék újból kezdeni "B" steam acc-on, mert valójában a "B" steam acc az enyém. Steam Családba nem tudunk verődni mert mindketten már benne vagyunk különböző családban -
Srcube
kezdő
Aludtam egyet a gameplay-re, kikockáztam, megrágtam.... Viszont még ítéletet nem mondanék egy több mint két hónap múlva megjelenő játékról.
A videóról van véleményem, kevés. De ha több lett volna akkor maximum jobban fájna a hátralévő várakozás. Szóval elfogadom hogy ez ennyi.
Az üres világ, kevés NPC, "túl" széles utak pedig szerintem kevesek ahhoz, hogy egy játék rossz legyen. Biztos mindnek meg van az oka. Némelyikkel valószínűleg én sem értek egyet csak elfogadom. De egy biztos... Eddig még nem okoztak a fejlesztők csalódást.
FH4 a megjelenésekor volt a sorozat "legrosszabb" része és a FH5 megjelenése után a "legjobb". Legalábbis egyeseknél.
Én FH3(belekóstolás havernál) - FH4 - FH3 - FH2 - FH5 sorrenben játzsottam a szériával. Nincs kedvencem, de látom a fejlődést a részek között.
Szóval, szerintem a 6 sem egy map DLC lesz.
Amúgy csak nekem volt fura a minimap-en a fog of war? Korábbi részeknél nem emlékszem ilyesmire. Mármit hogy látható a "látótávolság".
Követekző helyszínnek kicsit korán van, de rendes dél-amerika(nem közép) vagy afrika érdekes lenne. de ha a kontinens sormintát nézzük újra európa jön.
-
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Na, néztem közel 1 órányi gameplayt. Hát részben(!) lefedi azt a hangulatot amire gondoltam, de az alpok meg az északi régió nincs benne, a mediterrán jeleg is csak kicsit van. inkább olyan mintha bent játszódna az olasz csizma közepén.
Egyébként vannak dolgok amik jobban tetszenek benne, pl az autó választó menü. De van sok minden ami fapadosabb, no meg az 5 után azért a grafika is annak tűnik (nyilván Xbox-os gameplayt találtam csak, lásd lejjebb), de alapvetően még bőven a szép kategóriába esik. Szerintem a Forza 4 sem volt szebb, mikor anno a GTX950-el elkezdtem játszani 2021-ben. Mégis le voltam tőle hidalva. Szóval ez még bőven vállalható kompromisszum lenne.Szóval azt gondoltam why not? De sajnos konstatáltam, hogy PC-re nincs.
Aztán jött az Xbox One emulátor keresés némi googlezés után kiderült, hogy elviekben máig nincs olyan publikusan elérhető Xbox ONE emulátor ami lehetővé tenné PC-n az XBox ONE játékok futattását (hm, pedig ha jól emlékszem, akkor volt egy ilyen ígéret még a Windows 10-et illetően, hogy ezt fogja tudni). Ez igencsak szomorúsággal töltött el, és mindent egybevetve arra jutottam nekem ezért nem éri meg venni egy xboxot.Ok, eleve olcsó, de akkor már keressek egyet használtan, mellé a játékot, akkor már pluszba egy kontroller, akkor már pluszba egy TV/monitor, mindezt előbb logisztikázzam le, majd lássam el árammal (konnektor hiányom van már ígyis), helyezem el valahová a szobában ahol nincs útban, de mégis kényelmes mellette lenni (ehhez a szobát is átkéne rendezni, vagy ideiglenesen a játék idejére minden alkalommal, utána meg vissza, vagy egy nagy végleges átrendezés, ott a mikénttel is bajom van, meg még bútorcserékhez is vezethetne). És akkor mindezt kb egy játék miatt, amit offlineban tolok pár órát aztán megunom.
Anno volt egy PS4-em azt is hasonló okok miatt adtam el, a végén már vagy 1 éve nem volt bekapcsolva.
Nekem most ennyit nem ér ez a dolog, de azért köszi a segítséget. (ha lett volna PC-s kiadás, akkor simán beleugrottam volna a gameplayek alapján azzal együtt is, hogy csak részben fedi le amit elképzeltem).Amúgy így tartom, hogy jó lenne egy rész, ahol a Bretagne-i almáskertektől, a párizsi kis utcákon át, Rhone-Alpes havas hegyein keresztül lejut az ember a pálmafás Riviérára. Látnék benne fantáziát, és egy akkora pálya elég lenne mint Mexiko.
-
parandroid
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
Egy hatos csomag sör ára kb egy Xbox One, vagy One S, az FH2 azon is gyönyörűen fut. Lemezesen meg 1-2e a játék. Érdemes visszaülni elé.

A Series S-nek azért van több értelme (használtan az is csak kb 50-60e, vagy talan már annyi se), mert az FH3 kapott Series patchet, amivel jelentősen javult a grafika.*p
* Errrm, Series S sajna nem jó, mert neked nincs meg digitálisan a játék, abban meg nincs lemezmeghajtó.
-
KROK640
nagyúr
válasz
kill_switch
üzenetére
Hát PC-m van, ha azon lehet játszani, akkor örömmel

Egy ilyen francia hangulatú részt nagyon is csípnék, külön öröm, hogy már el is készültek vele
-
Win-T
őstag
De kell egyáltalán, hogy valós helyszínről mintázzák a terepet? Legyen nagy és változatos a térkép, aztán tőlem mondhatják azt is, hogy Narniában vagyunk épp.
-
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Az USA eléggé adja magátm, azt tuti megcsinálták már, fel sem vetettem épp ezért
-
gali777
őstag
válasz
kill_switch
üzenetére
Ausztrália meg a 3-ban, úgyhogy azt se hiszem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
kill_switch
üzenetére
Igen?

Én csak a negyedik résznél kapcsolódtam be, nem tudom, hgy előtte milyen volt a játék vagy mi volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, hálásak lehetünk annyiból a konzoloknak már a 2000-es évek közepe óta nagyjából, hogy a PC-s játékok gépigényét is visszafogják, hiszen az adott konzol hardveren is jól kell menjen a játék. Aztán sokszor a PC-s verzió kicsit szebb, de cserébe később is jön.

Amikor jön egy új konzol generáció, akkor szokott 1-2 éven belül a PC-s játékok gépigénye is nagyot ugrani. Most viszont lehet, hogy a RAM és a VGA válság miatt más lesz, bár nem biztos, állítólag az új konzolok megjelenése is eltolódni látszik. lehet, hogy a Forza 6 is részben ennek esik majd áldozatul, amikor megjelenik, és kezdjük megállapítani, hogy szép, szép, de többet vártunk. -
DJGABI
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Pont annyian kommenteltek a gameplayről, mint ahány autó közlekedett a virtuális Japánban
Én sem ájultam el a látványtól, de ahogy írjátok: már az FH5 is szép volt. Vannak persze jó részek, a többemeletes autópálya nekem is tetszett, majd gondolom lesz cseresznyevirágos rész is meg minden. A városban csavargás szintén bejött, egy Shibuya kereszteződést azért megnéztem volna.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Annak aki még nem látta: [link] -
kill_switch
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
"Utólagosan megjelenő tereptárgyak már régóta nincsenek a pc-s verzióban sem"
Tudom, de xboxon volt quality és performance módban is (utóbbiban látványosabban), azért mondtam mert feltételeztem, hogy ez xboxról ment. Ha ne adj Isten PC-ről ment és így is 30 fps volt a plafon amit prezentálni szántak, akkor még nagyobb a baj.
-
plejik
addikt
Egyetértek, nekem is az. Az első rész óta mindet végig toltam, de a 4. résznél már kicsit kezdtem érezni, hogy ezt mindet láttam már, az 5. rész szintén. Nekem az már unalmas is volt. Aztán lehet olyat villantanak , hogy leesik az állunk, de ez alapján amit most kitettek kötve hiszem..
-
.LnB
titán
Számomra nagyon lehangoló eddig ez, amit láttam a játékból. És azért "fáj" ez különösen, mert talán én sírtam a leghangosabban, hogy legyen már végre Japán a helyszín! És most úgy érzem, hogy ezt a részt csak ezzel akarják majd eladni. Lesz Japán, és ennyi.
Remélem, hogy tudnak villantani még azért valamit. Mert sajnos én most simán el tudom képzelni, hogy nem fogom megvenni day1. És azért azt se felejtsük el, hogy rohadt drága is a játék. Elvárnám, hogy ilyen árért mutassanak is fel valamit.
-
plejik
addikt
Nem dobtam hanyatt magam ettől a gameplay-től. Üres utak megint, semmi élet.. Ez már így a 6. szériánál unalmas és kevés is szerintem. A grafika rendben van , de tényleg ez az üresség borzasztó. Remélem a végleges verzió nem ilyen lesz. A crew motorfestet tudom felhozni, abban van élet rendesen.

-
rdt89
addikt
A videóban elhangzik, hogy a forgalom vissza van véve, gondolom nem akartam semmilyen ütközést mutatni. Engem megvett kilóra, ha még Dragon Ball motívum is lesz benne instant szerelem 😁
-
parandroid
félisten
válasz
kill_switch
üzenetére
Utólagosan megjelenő tereptárgyak már régóta nincsenek a pc-s verzióban sem, csak kell alá egy olyan hardver, ami 4-5x annyiba kerül, mint a jelenlegi top xbox.
Sajnos a jelenlegi hatdver nagyon behatároja a fehlesztest, elkepesztő energia mehet el arra, hogy azon is jatszható maradjon, és ez sajnos a PC-s verzió rovására fog menni. Lasd a forgalom sűrűsége, mint leglátvanyosabb példa, de a viselkedése is valszeg ennek (is) köszönhető.p
-
kill_switch
senior tag
válasz
NoMagix
üzenetére
Tartok tőle, hogy performance probléma lesz. Quality 30fps volt a felvétel, gondolom XSX-en, ha erre még ráengednének egy nagyobb forgalmat beszakadna. De a változatosságot is hiányoltam a forgalomban, volt vagy 4-5 féle NPC autó és kb még színre is mindig ugyanolyanok voltak. És a bugos kanyarodásukat sem sikerült kiküszöbölniük úgy tűnik, 55 másodpercnél amilyen indokolatlan szögben csúszott fel az úton a terepjáró az parádé. Szépnek szép volt, látványra nincs panasz, csutkára húzva a látótávolság meg minden, dicséretes az is, hogy nem voltak látványos utólagosan megjelenő tereptárgyak. De sajnos pesszimista vagyok kicsit, mert ha ezt érezték jónak megmutatni, akkor itt még lesznek meglepetések.
-
NoMagix
addikt
Nekem tetszett amit láttam az autós forgalmat majd feljebb csavarják.
Bár azt nem értem miért kellett lecsökkenti, ilyen béna volt a vezető?
Na mindegy, végre valami új lesz! -
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Azért egy autó mozgásánál túl sok változás nem történt azóta, a gyalogos más, de az úgy sincs a Forzában. Nem 3 poligonból állnak az is igaz, de manapság csak a VRAMom 4× akkora mint akkoriban a komplett teljes háttértáram volt!!
#42081 hunym : Ez azért reményre ad okot
-
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem a grafikával nincs baj, ahogy a táj is nagyon jó! Tényleg nem semmi meló lehetett ezt így elkészíteni, de ahogy írtam tulajdonképp ezt régen DLC-nek vagy "mission disk"nek hívták, hogy gyakorlatilag csak a map más, meg egészen minimálisan a design, ami csak arra jó, hogy aki szakértője a sorozatnak az látja, hogy egy másik résszel játszik az ember.
CPU tartalék??? Szerintem egy I5 10400F ma már totál átlagosnak nevezhető CPU, és annak lauzán tudnia kellene. A Midtown Madness 1999-ben egy Celeron 366-oson 32MB (nem GB!) memória mellett simán mozgatott vagy 100 autót, meg ugyanennyi gyalogost ha kellett. Diavetítés volt? igen, durván. De mondjuk egy 850-es Celeronon 128MB RAMmal már egyáltalán nem. És egy mai átlagos CPU hol van már ehhez képest ...

-
KROK640
nagyúr
válasz
stillmatic
üzenetére
Maga a sebességérzet szerintem elég jó a játékban, legalábbis az FH5-ben pl 400 körül tényleg 400-nak érzem a dolgot, míg utána 180-al menni szinte totyogás.
Ennyire még a Mexikói rész sem kihalt, azzal mindennap játszok
Meg értem én, hogy legyen hely száguldani, de azlrt a városban igazán elférne több autó, ha már ugye gyalogos nincs mert nincs. (Bezzeg 1999-ben a Midtown Madness már tudta, hogy az elüthetetlen akrobata mutatványokra képes gyalogosok ott sétáljanak a városban, de ha akartad egy bellítással eltűntetted őket). -
parandroid
félisten
válasz
kill_switch
üzenetére
Szerintem ez így gyönyörű. Sok előrelépést ugyan nem látok, de már az előző is az volt, a tájat meg hihetetlenül jól eltalálták. Utoljára akkor volt ilyen érzésem, amikor a Motorsport 4-ben Bernese Alpson először megláttam a panorámát. Ugye láttuk már korábban is, de ahogy az ott akkor kinézett...
A forgalomért tényleg kár, viszont azt megnézem, hogy a jelenlévők közül kinek van olyan CPU tartaléka, ami egyszerre 15-20 npc autót tud mozgatni a kijelzőn, meg néhyán százat (ezret) a városban.
Meg hogy ezt hogy oldod meg egy Series S-en.
Elég a Baldur's Gate-re gondolni, hogy Act3-ban mit művelt még az X3D procikkal is.
Pedig azok az NPC-k nem 100 kmph sebességgel mozogtak. Kicist olyan, mint amikor Lucas annak idején megtervezte az Endoron a speederes üldözést, hogy 'és akkor Luke és Leia felpattannak a speederre, és elszáguldanak 300 kmph-val, a fák között cikázva'. Az Industrial Light and Magices stáb meg kapott egy össznépi infarktust, hogy akkor ezt nekik valahogy meg kéne csinálni.
p
-
kill_switch
senior tag
Megint egy élettelen makettváros... remek.
-
.LnB
titán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Lehangolóan kopár, sivár, és kihalt. Tudom, hogy eddig is az volt, de bakker, ennyi rész után csinálhatnának már valamit. Ez eddig tényleg egy map DLC-nek néz ki, jó drágán.
-
Win-T
őstag
válasz
stillmatic
üzenetére
Főleg úgy, hogy szerintem a harmadik részben még teljesen jó volt a forgalom mértéke, plusz ott voltak a drivatarok is akikre rá lehetett dudálni és jöttek veled. Mondjuk ezt nem mindenki szerette, de én igen.
-
stillmatic
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Na ja, ugyanolyan kihalt első ránézésre mint Mexikó csak itt nincs sivatag.
Nekem az első két Test Drive Unlimited NPC aránya az etalon mai napig. Nem igaz hogy nem tudnak szintet lépni Forzáéknál.
A sebességérzet hiánya sem változott. Ugyanazt érzékeled 80 mérföldnél mint 160-nál. -
KROK640
nagyúr
Nekem meg pont az volt az érzésem mikor néztem, mint amikor a Forza 4-ről a Forza 5-re váltottam : Hogy alapvetően ugyanaz maradt az egész, csak új MAP-ot kaptunk, más texúrákkal. Mentségére legyen mondva a sorozatnak, hogy én már a 4-től is hátst dobtam, hogy milyen elképesztően szép.
mondjuk jobb lenne egy - a haladást nyilván nem befolyásoló - komolyabb törésmodell is, a gameplayban figyeltem, hogy kínosan kerülte, hogy bármivel is összeütközzön. -
KROK640
nagyúr
válasz
stillmatic
üzenetére
9 perces gameplay, aztán mikor megnyitom a videó csak 8 perc 35mp

Az a körkörös híd az elején bitang volt. A forgalom nagyon karcsú főleg a városban, igazi kísértetváros feelingje van.
helyenként eléggé beesik az FPS, jó lenne tudni, hogy milyen vason futtaták. -
rdt89
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Még le vannak döbbenve 🤣
-
IntelKiller7
Topikgazda
Van itt valaki?

-
rdt89
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
A forgalom az párját ritkította szó szerint, viszont voltak benne gyönyörű helyszínek, a távolból megvillanó hegy vagy város, s a végén a híd amin átment engem lenyűgözött, de ilyen óvatosan vezetni a játékban, s ezt látni elég idegesítő volt
stillmatic:
Nekem ezen látszik a fejlődés, a grafika, bevilágitás, hang, mind lépett előre. -
rdt89
addikt
válasz
stillmatic
üzenetére
Kíváncsi leszek mi lesz ebben a 9 percnyi anyagban
-
KROK640
nagyúr
válasz
stillmatic
üzenetére
Az eddig is volt, nem nagy szám. ha szépen folyamatosan lassú átmenettel történne meg, mondjuk látnánk ahogy elolvad a hó mondjuk 3 perc alatt, vagy mikor elkezd esni, gyűlne lassan, na arra azt mondanám, hogy húúú bazz. Mint mondjuk ahogy most a napszakok változnak.
Mert ami eddig volt, az inkább csak a játékmenetet szolgálta, hogy X időnként évszakváltás volt. -
Debilon
addikt
Mi lehet annak az oka, hogy tegnap másodszor léptem be a hot wheels-be, és újra végig kellett csinálnom az expedition részt, aztán amikor kész lett nem lehetett tovább csinálni, mert valami olyasmit írt, hogy nem vagyok eléggé kvalifikált a területhez (ma megnézem pontosan, de ez volt a lényeg, aztán irány vissza Mexikó)
Első alkalommal tudtam mást is csinálni azzal a furgon szerű kocsival, 2 acsi is megvan a hot wheels-be
Mit rontok el, vagy csinálok/tam rosszul?
-
stillmatic
senior tag
Lesz rendes évszakváltás.
-
stillmatic
senior tag
Ma 16:00 órakor 9 perces gameplay videó. -
KROK640
nagyúr
Szép a panoráma :

-
IntelKiller7
Topikgazda
válasz
lanszelot
üzenetére
Mi köza a GamePassnak, hogy mennyi pénzed van?
Én is a GamePass-ból játszottam az FH5-öt, és van vagy 200 millió autókban(10m+-os autókat vettem csak bele, az alatta lévő összegűeket nem, amúgy 400 körüli autó van a garázsomban) meg még 80 millió "kézben"FH4-et is GamePassból játszottam, az szintúgy ugyan így áll.
Ha csak simán versenyzel, abból nem sok pénzt lehet kiszedni, de ez mindegyik részre igaz.
Ha az elején a glitcheket nem használod ki, akkor nem sok pénzed lesz. Vagy, ha épp nem snipeolsz az aukciós házban.
De ezekhez sem kell 200 órát beleverni.
Ha szerencséd van és kiszedsz 50-100.000cr-ért autókat, majd eladod 8-10 millióba, simán jó vagy.
FH4-ben pl csomó pénzem lett abból, hogy megvolt egy drága autó, majd amikor kitették, hogy a jövő héten miket lehet megszerezni ingyen vagy kis pénzért, elötte eladtam őket.
Ott is 6-10 millióért elmentek a kocsik, a következő héten meg 2 versennyel ingyen kioldottam, vagy épp megvettem 200k CR-ért.
-
lanszelot
addikt
válasz
Srcube
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
Én imádom a Forza-t.
FH es FM -et is.
FH5-el se lenne bajom, ha nem lenne ennyi hiba benne.
Nem tudom mi lett az én FH5 -el, de valamit a Game Pass cseszett el.
Soha többet nem Game Pass-olok, ez a tanulság.Mindig több játékot tolok egyszerre, csak mindig van egy amit előnyben részesítek, ez most a FH5 volt.
Most háttérbe kerül, a heti dolgokra még vissza-vissza térek, mert azt szeretem. De túl hamar meg van sajnos.
Lehetne jóval több.
Amúgy most a Nintendo kapja meg az előnyt.
-
lanszelot
addikt
válasz
Srcube
üzenetére
Szerintem nekem ez a játék kifújt.
Amit lehetett az mind kész.
Achivements 89%
Accolades 920000
A többit nem lehet megcsinálni egyikbe se, mert vagy lejárt, vagy online marhaság (játsszak millió hide and seak meg eliminatort), vagy rendes pénzért kellene vásárolnom.
Majd egy fél év múlva rá nézek a 6-ra, hátha le árazzák.A rengeteg hiba nagyon keserű ízt hagyott maga után.
Az hogy nem adott pénzt, hogy nem számolta amit csináltam és újra meg újra meg kellett ugyanazt csinálni.
Az előző Forzákban ilyenkor már több millióm volt, és tele volt a garázs.
Itt 1 millióval zárom a játékot, és alig van autóm.Nekem a legjobban a rally tetszett. Az amikor egyedül mentem és mondta milyen szakasz jön. Nagyon egyedi volt és sok színű.
Legrosszabb az online, de az a résztvevők miatt.
-
-
KROK640
nagyúr
Elmenti, mert különben minden egyes alkalommal megcsinálná. A szoftveres vagy hardveres változás érzékelése már validabb, fentebb írták is, hogy szoftveres dolgok csinálhatják.
SSD-n nem tudok neki jelenleg helyet csinálni, 460GB a rendszernek és a WTnek megy, a maradék 500GB van a játékoknak, de pont csak annyi helyem van, hogy a Forza 5 már ne férjen át oda
De ha végigtoltam az Indiana Johnest, akkor törlöm, és átrakom a helyére gyorsan a Forza 5-öt. Csak hát az még ki tudja mikor lesz, még csak a Himalájában vagyok. és nincs is időm mindenap játszani vele, plusz volt olyan, hogy egy hétre is elakadtam mire tovább tudtam menni -
KROK640
nagyúr
Igen, azt gondoltam.
Értem.
Plusz úgy vettem észre, hogy negyedik dolognak az is triggerelei, ha 3-4-5 napig nem indítom a játékot, akkor nem kell se a Windowsnak, se a VGA drivernek (az amúgysem frissülhet automatikusan úgy van beállítva) és a játéknak sem frissülnie.EGyébként a hócipőm tele van, lehet, hogy a HDD miatt, de szó szerint 10 perces betöltési ideje van ilyenkor a játéknak.
-
Giot
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Egy kérdés, ha csak simán uninstall a forza akkor nem fog valamit a registryben hagyni?
Tény, hogy az elmúlt egy két évben megfordult 2-3 vga a gépben nv, és radeon is, a forza viszont maradt. Igaz amikor nv-ről radeonra váltottam ddu-val kitakarítottam a wint.
KROK640
Ez olyan mintha nem mentené el a beállításokat, vagy úgy érezné valamilyen a szoftveres vagy hardveres változást történne a gépben.
Ssd-n nem tudsz neki helyet csinálni?
-
KROK640
nagyúr
Nekem nem jellemző, nagyon ritka, hogy ugrik 1-1-et.
Én egy egészen másik bosszantró problémával állok szembe :
A játék ha nagyon gyarkan játszok vele nem csinálja, de ha mondjuk 3-4 napig nem indítom el, akkor már betöltés közben kitalálja, hogy "optimalizálás a gépedre, kis türelmet". És ez szó szerint 4-5 percig is eltart a normál betöltési időn FELÜL (ami nekem amúgy is lassú, mert sajnos HDD-n van a játék).
Ezután az "optimalizálás" után pedig gyakran csúnyább a játék, mint amilyen volt.Gépem : I5 10400F, 32GB DDR4, RTX 3060 12GB, 1TB M2 SSD, 6TB HDD. FHD, 60FPS.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nekem nagyon gyakori volt, de
Gyaluld le a játékot,
Ddu val szedd le ahogy kell a vga drivert.
Tedd fel a legujabb drivert,
Tedd fel a játékot
Ez nekem megoldotta , teljesen eltűnt.
Vigyázz, rendesen szedd le és tedd fel mind.
Ha nem tudod hogy kell kérdezz, mert csak az időd megy kárba
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Mennyire jellemző nálatok forza 5 ben a laggolás. Adott az adatlapomon lévő gép, már nagyon sok mindent megpróbáltam, de időnként dob egy tüskét a grafikonra, ami nem zavarna ha nem venném észre. Évek óta játszok vele eddig nem tűnt fel. De modt vettem egy kormányt és mivel jobban figyelek az útra, hamarabb feltűnik a megdöccenés.
Alapvetően csak kicsi huplik jelennek meg néha a grafikonon ezeket szinte észre sem veszem, de ritkán dob egy tüskét. Ha a játékban éjszaka van, akkor szinte semmi gond majd tükörsima. Nappal nyűgösebb.
Volt már vsync ingame ,radeon antilag, radeon chill, cpu fronton is lett beállítás. Vettem, egy komolyabb lapot a vas alá, talán ez hozta a legtöbb javulást. De azért csak nyom egy egy tüskét időnként.
Pld: [link]
A nagyon tüskések a lapcsere előttiek.Másnál mi a helyzet?

-
DJGABI
addikt
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Ja tényleg, néztem a leírást, amit kolléga linkelt (premium) annál valóban így van, én csak az alap változatot vettem. Ott mondjuk nem is tesz említést erről.
-
DJGABI
addikt
Ezzel a loaded-es kulccsal én is szemeztem már napok óta, tegnap berendeltem. 10 ezer forcsi az 10 ezer forcsi. Viszont kérdés: azt írja 19-én lesz csak elérhető, a "valódi" pre-orderesek viszont google szerint már 15-én játszhatnak vele. Ez akkor ennyi? Jó az a 4 nap nem a világvége, csak na...
-
lanszelot
addikt
válasz
NoMagix
üzenetére
Én másik szerveren vagyok.
Sajnos én nem Mo-on élek.De nem csak a szerver.
Miért csinál nekem teljesen más dolgokat mint nektek?
MS store-ból van. Nem kulcs aktiválós, MS account -on keresztül fizettem a store ban.
Xbox-on és pc-n is el tudom érni.
Tehát nem lehet csalintos.De ti írjatok hogy ez meg az, nekem meg nagyon nem úgy van. Ha csak nálam más akkor nálam kell a gondnak lenni.
Vagy nagyon betéptem
Nekem pl az offline és online is más. Mármint nagyon más. Pl tegnap jöttem rá hogy a rivals idők is teljesen más offline.
Másik gépen toltam, és fagyott ezért olyan gépre szedtem le amin sose volt. Tehát nulláról lett installálva. Nem is fagy sose.
De nagyon vad dolgokat művel. Amiket írtam is, és nem értem hogy hogy csak nekem ilyen?Nem pár dolog, hanem rengeteg. Valamit nekem nagyon szét cseszett a Game Pass.
-
lanszelot
addikt
válasz
CJ4567
üzenetére
Kérlek félre ne ertsétek, nálam van a gond nem nálatok.
Mi a fene van az én FH5 -el?
Miért más minden mint nektek?
Valami kínai másolatot vettem?Mondom fel jövök és rá nézek a rivals -ra.
De sajna ez fogadott:
Újra töltött a seasonal event is.
Újra mutatta a térképet és hogy mik vannak most, majd gondolt egyet és arany lett mind (mivel már rég megcsináltam)
De szerver még mindig nincs
Viszont lett rivals, de egy csavarral.
El tűntek a lehetetlen idők.
Most offline a játék és normális idők vannak a rivals, ban.
Nincsenek a 8mp-es idők.
Nektek mindig normális idők vannak?
Regebben ide dobtam is fel hogy nekem kifagy mikor lehúzom a listát és ott látszik a 8mp -es idő, pont azért kellett lehúznom.
Tehát milyen idők vannak nálatok rivals-ban? -
KrAt
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Koszi sracok, nagynehezen rajottem, hogy klubszinten (az a noobszint) maradt, ott sem gumikopas, sem tores, sem semmi nemvolt
-
Ry0K3N
senior tag
Sziasztok. Tudom kicsit már elkéstem a dologról de Forza Motorsport 4 -hez tudok még találni autóbeállításokat? A google nem igazán volt segítőkész ez ügyben. A felhozott weboldalak és linkek 99% -a halott.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
lanszelot
üzenetére
Szóval azt akarod mondani, hogy amit a játékosok mennek idők azzal, hogy bemennek a riválisokba, azok valójában nem valósak, csak odaképzeljük?
És véletlenszerűen néha törölnek belőlük, meg újakat generálnak, és direkt odagenerálnának csalt időket? Ezt még te se gondolhatod komolyan, kinek érné meg?
Ugye tudod, hogy H5-ben már azok az idők is felkerülnek a ranglistákra, amiket offline mész a botok ellen, vagy online mész akár vagy privát versenyekben ismerősök ellen, vagy szimplán online mész mások ellen?
Mindjárt szólok is az ismerőseimnek, akik a világrekordokat felállították (mert ismerek egy párat
),hogy amúgy a videójaik is csak a Forza által vannak generálva. -
NoMagix
addikt
válasz
stillmatic
üzenetére
Igen, sokat toltam a riválisokat, kergettem a tizedeket.
Ma is próbáltam B osztályban a vesszőfutáson faragni a hátrányomból és sikerrel jártam a saját tuningommal, az előző időmhöz képest kb. 30 másodpercet nyertem. -
Srcube
kezdő
válasz
stillmatic
üzenetére
Megnéztem én is, de nem elég nagy szám van ott hogy beszálljak az "összeméregetésbe"
Viszont feltűnt egy anomália.... több a győzelmeim száma mint a dobogós helyezéseim száma.
Biztos csalok.
Amúgy Nektek nem volt gondotok magyar nyelvvel? Olyan mintha nem ugyanazok fordították volna eredetileg a játékot mint akik a playlist-eket fordították később. Volt olyan, hogy egy trükk neve nem úgy szerepelt a feladatban mint ahogy a játék közben a végrehajtásakor. Ha jól emlékszem egy kincskeresésbe zavarodtam bele, azt hittem bug, aztán visszaállítottam angolra és rájöttem hogy félreértettem mert teljesen más a feladat. Azóta maradt az angol. -
NoMagix
addikt
Én csak ezt értem el...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hozzá tenném, hogy az elmúlt egy évben alig játszottam már vele.
-
stillmatic
senior tag
Idöközben meglett a 2000 vezetett óra az FH5-ben.
-
GEIL
addikt
Ejj, messze még a május...
-
parandroid
félisten
A második képen, amit a kollega linkelt, ha megnézed a kis autó szimbólum kerekeit a jobb alsó sarokban, akkor látod, hogy státusz bárkent funkcionálnak. A masodik képen már kb felére kopottak. De amugy a játék ki is írja a jobb felső sarokban, hogy kezdenek kopni a gumik (light, moderate, vagy severe tyre wear). Eleg elcseszett, és totálisan irrealisztikus amúgy, gyakorlatilag egyik pillanatról a masikra vesztesz tapadást, ahogy kategóriát vált, a botokat teljesen másképp érinti, és valami sokszoros szorzóval csinálja, hogy ‘izgalmas’ legyen (lol), szóval neha 3-4 körönként elfogy egy garnitúra gumi, ami egy vicc.
p
-
Dess
csendes tag
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Total noob, NFS-rol erkezett, 10+ eve utoljara csak azzal jatszo ember noob kerdese lesz

Vettem egy kormanyt, hogy kicsit simcade iranyban terek vissza a jatekokhoz, amihez megvettem a FM8-at, amit eddig imádok is

Miutan par ora alatt leszoktam a kisegito lehetosegek nagy reszerol, egyelore az ABS es a normal kormanyzas maradt, feltuntek a fektavok.
Es akkor a hulyekerdes: gyakorlo mod, "botok" ellen, tehat semmi extra: a gumikopas mint olyan, itt is ervenyesul? Nem talaltam kapcsolot ra, es gondolom ha az ember melyebben jatszik, ott igen, de a gyakorlo modban is?
Az tunik fel, hogy a sokadik korben mar nem jok a megszokott fektavok. De nem tudom, hogy en faradok, vagy a gumi
-
Srcube
kezdő
válasz
lanszelot
üzenetére
Update!!!
Ha igaz, a következő festival playlist 160pontos kocsija a Subaru 22B lesz. Legalábbis legutóbb a "japanese automotive" playlisten az volt.
Ha nem is jönne össze a 160pont, ha addigra üzletelnénk pár kocsit, akkor biztos lesz belőle eladó.
Most is van 8-10 Subaru AH-n.
Hoonigan is lesz előbb-utóbb. Csak legyen meg rá lóvé!!! -
lanszelot
addikt
válasz
Srcube
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Azt hiszem még 5 H-m van.
De hiába szerzem meg a pénzt nem lehet sehol kapni a Subaru -t, és a Hoonigan-t se.
A 2 autó 40 milla, annyit nem ér az egész.
Hátha kiporgetem, vagy Forza pontért meg tudom vmikor venni.
Ezért csináltam a pörgetést.Már az achievements -ek is a véget járják. 79% , de sokat már nem lehet megcsinalni. Még vagy 4db van ha jól emlékszem.
Accolades -ből már semmit se tudok, mert nem aktuálisak, vagy nincs autó, vagy lehetetlen (nyerj 10 eliminator -t) -
Srcube
kezdő
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi!
Ez a terv, én is ezt ajánlottam fel.Lanszelot:
A listából csak a #25 RTR- t nem lehet 20millióért feltenni, a többinél engedi. Szóval azok közül bátran választhatsz.
De ha csak egy darabot enged megvenni backstage-ben érdemes olyat venni eladásra amit később se használnál. (EV?
)
És még egy apróság mielőtt meglepődnél... Eladásnál "tranzakciós díjat"
számolnak fel ezért nem kapod meg a teljes összeget. Pár százalékot vonnak ha jól emlékszem.
Ha van eladó verda szólj, tedd fel AH-ba 24 órára, írd meg milyen néven keressünk és valamelyikünk lecsap rá.
-
Debilon
addikt
arra van valami tipp, hogy játék indításkor ne mindig a Rally kezdőpontra tegyen?
amióta egyszer beléptem oda, azóta állandó jelleggel ott kezdek, aztán utazás "vissza" mehikóba -
parandroid
félisten
válasz
Srcube
üzenetére
Ha van olyan auto, amit fel tud tenni 20M-ért, én veszek párat szívesen. Asszem valamelyik jaguar (talan az etype) volt régen ilyen, lanyommal jatszottuk ezt, hogy megvette az autoshowban, aztan feltette max áron az aukciós hazba, en meg megvettem. A 20M-ból 17M-t meg is kapott, valami 5-6 alkalommal el is jatszottuk a dolgot.
p
-
Srcube
kezdő
válasz
lanszelot
üzenetére
Gratula!
A "H" betű a Horizon backstage pass. Ott is szavazás van hetente, hogy melyik két autó legyen benne következő héttől. Ha jól emlékszem lehetett szavazni 22B-re valamikor de nem az nyerte szavazást.
Drágábban eladni aukciós házban azok tudnak akik elite tuner-ek vagy designer-ek ha jól tudom. Én sem vagyok az. Ehhez az kell, hogy sokan(nem tudom mennyi) letöltsék/kedveljék/használják az általad készített tuningokat/festéseket.
A backstage pass-on vett autók elég ritkák, lehet egy pár darabból összejönne 20millió.
2024 Ford Mustang Dark Horse: Frequently sells for ~16M-20M.
2023 Chevrolet Corvette Z06: High demand, 20M potential.
2021 Audi RS 7 Sportback: Known to be flippable for max credits.
Lamborghini Aventador SVJ: Consistently high value.
BMW M4 Competition (2021): Often brings in 20M.
2021 Toyota GR Yaris: High value for a smaller car.
2022 BMW i4 eDrive40: High-value electric option.
McLaren 765LT: Generally high demand.
Cadillac CTS-V Sport Wagon (2014): Strong seller.
#25 RTR Mustang: Frequently recommended for high-value sales
Talán ezek. De később ránézek ezeket egy sima földi halandó is tudja-e árulni 10+ millióért. Estefelé jelentkezem mire jutottam.
Mennyi pass-od van? Meddig lehet nyújtózkodni? Esetleg shop-ban tudsz venni?
-
stillmatic
senior tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Sajnálom hogy nem lehet direktbe ajándékozni, nemrég töröltem belőle néhány példányt (a Subaruból).
Amúgy eddig Forza shopban eddig 3x lehetett megvenni 450 gyűjthető Forza pontért, 4 szezonban volt eddig nyereményautó.
Ezen kívül marad a pörgetés vagy az aukciós ház.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile (ARPG)
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- aquark: Zsebszámológépek
- Xbox Series X|S
- BMW topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, szép állapot 87% akku (317 ciklus)
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- MSI Crosshair 16 i7-14700HX 14. gen 16gb ddr5 + RTX 4060 (140W) + 240Hz QHD+
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem szeretnék újból kezdeni "B" steam acc-on, mert valójában a "B" steam acc az enyém. Steam Családba nem tudunk verődni mert mindketten már benne vagyunk különböző családban

Aztán jött az Xbox One emulátor keresés némi googlezés után kiderült, hogy elviekben máig nincs olyan publikusan elérhető Xbox ONE emulátor ami lehetővé tenné PC-n az XBox ONE játékok futattását (hm, pedig ha jól emlékszem, akkor volt egy ilyen ígéret még a Windows 10-et illetően, hogy ezt fogja tudni). Ez igencsak szomorúsággal töltött el, és mindent egybevetve arra jutottam nekem ezért nem éri meg venni egy xboxot.

Itt még maxon vannak a kerék ikon melletti oszlopok.
Míg itt már majdnem félig kopottak.
Itt keresd majd.