Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #23999 üzenetére
Ehhez jó az Avid G3CS SS, vagy azt is érdemes cserélni?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Jester01
veterán
Sziasztok bringások!
Ha az alsó láncfeszítő fogaskerékről befelé leugrik a lánc az mitől lehet? Mondjuk kicsit ferde az egész cucc, de ráadásul befelé ferde szóval érdekes, hogy pont arra ugrik ki...Jester
-
Tothgera30
Ármester
Avid Juicy 7-től reálisan jobb tárcsafékszett melyik lenne? Mire érdemes váltani?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
törölt tag
válasz hoffman_ #23993 üzenetére
miért zárná ki egymást, hogy úgy megyek, mint elíketen és hogy elfogtak a rendőrök. egy kocsi elég jól meg tud állítani ha direkt nekedmegy
de ma xiv. ker kapitányságon megtalálsz 18-ig utána hungárián lehet velem csapatni meg stravan be lehet követni
Mansi: a csodának semmi köze ahhoz, hogy még életben vagyunk, de köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz venember83 #23985 üzenetére
meg úgy amúgy is. szíj, tárcsa, scott. nem is drága, kategóriájában.
ludsimon:
én külön kérésre megkaptam HD-ban is
maummamut:
no offense, de ha így tekersz mindig, mint a BP Alleycat, akkor nem értem, hogy fogtak meg a rendőrök...
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
szjoci
őstag
válasz sanzi89 #23980 üzenetére
Leméricskéltem hogy melyik mennyit húz, és valóban nem egyforma a bowdenhúzása a két váltókarnak .
Egyébként a sram húz többet!(#23982) ludsimon: már rendeltem egy x7-es hátsó váltót, az xt marad tartalékba a váltókarral együtt. A történet egyszerű: fejlesztgetek én is és most vettem egy Avid DB3 hidarulikus féket, de a kiálló reach adjustment csavar hozzáért az ujjamhoz, emiatt beljebb kellett raknom a fékkart és az alivio váltókart. Így számomra macera lett a váltás mivel alig érem el, kényelmetlen. Mivel a fékkar matchmaker kompatibilis, vettem matchmaker bilincset + ezeket az x7 váltókarokat. Meg akkor most az x7 hátsó váltót...
szerk.: honnan vettem hogy a sram x7 hátsó váltókar shimano kompatibilis... Mindenhol csak az elsőre van írva Öregszem
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz #48525824 #23935 üzenetére
De most komolyan, nem lett volna egyszerűbb megállni, kiperkálni azt a 5-10 ezret szemben a több százezerrel?
Elég nagy vihart kavart itthon az ilyesfajta életveszélyes 'játék', ezért az eredeti videó le is lett törölve.
Valaki újra feltöltötte.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz sanzi89 #23980 üzenetére
Közben én is rájöttem, hogy amivel járok egy nagyon olcsó bringán Sram sor + lánc van Shimano noname váltóval, Shimano noname marokváltóval, hogy a sorcsere nem oldja meg nála a problémát.
Szóval cumi van. El kell adni és venni helyette Shimano-t, mert gondolom az XT-t nem fogja lecserélni.
Hülyeség is lenne. A váltókart kell eladni, plusz eladja ami volt rajta és vesz belőle egy SLX/XT-t.[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
lapierre alsókat. outikról mi a véleményetek? konkrétan a audacio 300-as széria érdekel
-
sanzi89
addikt
válasz ludsimon #23977 üzenetére
Én úgy tudom - bár ez sincs kőbe vésve -, hogy a Sram és Shimano fogaskoszorúkon a fokozatok ugyanolyan távolságra vannak, ezért lehet őket nyugodtan csereberélni (én CS-HG50-et és PG950-et használtam), és ezért nem oldja meg a problémát. Az, hogy a hátsó váltónál 1:1 vagy 2:1 az arány csak azt jelenti, hogy a váltókar által húzott boden mennyisége mekkorát mozdít ki a váltón. A váltó mindkét esetben ugyanannyit mozdul el, csak Shimano esetén több bovdent húz a váltókar egy fokozat váltásához.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
HollyBoni
veterán
válasz lsebestyen #23974 üzenetére
Én vótam, köszi, nagyon szépen néz ki! Van még egy fent ami nagyon tetszik 2 ezerért de az illető nem ír vissza és nem veszi fel a telefont...
-
ludsimon
veterán
-
lsebestyen
addikt
Valaki keresett ilyen retro stucnit, találtam! [link]
-
venember83
nagyúr
Őrült tempó, s még nem is valamelyik világsztárról van szó: [link].
-
szjoci
őstag
Lecseréltem az alivio 3x9-es váltókarjaimat sram x7-re (2010-es modell), és nem tudom hogy beállítási gonddal szenvedek vagy pedig a váltókar nem jó: egyszerűen átugrik 2-2 fokozatot a lánc, 2-ről 4-be ugrik, 5-ből pedig 7-re. Visszafelé is ez a helyzet.
Bowdenek, bowdenház cserélve lettek újra. A váltókar egy shimano RD-M772-t működtetne. Használtan vettem a váltókarokat, de látszik rajta hogy (ahogy az eladó is írta) nem igazán voltak használva, új bicikliről lettek anno 2010-ben leszerelve.
Mi lehet a problem?Köszönettel,
Joci -
razzorr
őstag
válasz Runner_fxr #23949 üzenetére
Egy konkrét példámmal be lehet mutatni ezt az egész helyzetet,ami utóbbi időben egyre jobban eldurvult.
Nos, tekerek szabályosan az út szélén belvárosban, lassan buszmegállóhoz közeledek (autóbusz öbölhöz pontosabban) és ilyenkor,mint pl.ma is mindig behúzódok,hogy az autósok elférjenek addig a saját sávjukban,mert sok a balf@sz,aki nem tud előzni, így meg sem adom a lehetőséget,hogy kicentizzen. Tehát szépen hagyom őket haladni, de azért annyira maradok az öböl közepén,hogy lássák, vissza akarok térni az útra,amit kézzel is szoktam jelezni. És jön a szuper képességű bamba unintelligens sofőr,aki vagy nem enged vissza, vagy annyira közel jön direkt,hogy ha nem fékezek,akkor egyenesen megyek bele a bozótba,parkoló autóba,padkán keresztül ugratva bárhova. És utána még neki áll feljebb,hogy mi a faszt csinálok az út szélén?! Wtf?!
Tehát én segítek nekik, cserébe meg ez a hála. Ezt napi rendszerességgel eljátsszák. És akkor maradjak nyugodt, és tűrjem, hogy leszorítanak,ami nem is érdekelne igazán,de amikor a párommal haladunk egymás mögött(elég sokszor),na akkor nem mindegy,mert akkor bepöccenek keményen és kiosztom a kocsogot a lámpánál. Az hogy itt változzon bármi is a fejekben...nem tudom minek kellene történnie 😞[ Szerkesztve ]
-
ForgacsB
csendes tag
Sracok a korábbi kérdésemre valaki tud válaszolni,esetleg segíteni? Valami normális cross Trekkinget keresek 80.000-ért.Én a mongoose crossway 150 (2013) gondoltam.Köszönöm előre is a segítségeteket.
Mondottam, ember küzdj és bízva bízzál!
-
pengemetal
aktív tag
válasz Osiris #23956 üzenetére
Schwalbe szerint a 28-as is rámegy!
[ Szerkesztve ]
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Osiris
őstag
válasz #48525824 #23951 üzenetére
Köszi, de engem a méretek is érdekelnének, amik még rámennek a 622 19c felnire. A mostani gumi a felnitől még vagy 3-4cm magas, de én szeretnék valami kisebb gumit ami pl. csak 2cm a felni peremétől. Jót tenne a bringa magasságának is, ha csökkenne a gumi magassága.
-
Zola007
veterán
"Valamelyik tábornak el kéne kezdeni végre betartani a szabályokat és példát mutatni, akkor joggal kérhetné számom a többi közlekedőn is. Ezek azok a dolgok amik megkülönböztetnek egy ilyen primitív országot mint a miénk, mondjuk egy Ausztriától."
Ébresztő Csipkerózsika, bilibe lóg a kezedMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deicide
veterán
válasz ludsimon #23953 üzenetére
A fitnessen a hidrós tárcsa az életemet mentette meg valószínűleg tavaly, amikor 40km/h környékén egy vasúti átjáróra az elsőbbség megadás nélkül kanyarodott fel egy autós úgy, hogy én mentem volna egyenesen. Patkófékkel, outival biztos nem álltam volna meg, hanem beleálltam volna.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
ludsimon
veterán
Használtat nem az anyaghasználat miatt, hanem a jobb felszereltség miatt ajánlunk, mivel ezeket olcsóbban, sokszor bolti ár 50%-áért is meg lehet venni!
Ezek a 160 ezer ft körüli bringák sehol nem érnek ennyit valójában.
Ezek bőven a belépőkategória, a Speci amit korábban linkeltem a felső-közép kategória között van ami mind tartósságban, mind minőségben ég és föld. Fent van már egy ideje, talán tudsz belőle egy 10-est alkudni sztem, vagy 20-at, attól függ mennyire ragaszkodik az árhoz.
Fitnessre teljesen felesleges tárcsafék, ezekkel úgyse lehet terepen menni, legfeljebb könnyű terepen.
Ez viszont felszereltségre már nem olyan rossz. Kérdés mi az ára. Gondolom 160k felett van. Annyiért pedig a Speci még mindig jobb vétel, mert azon jobbak a felszereltségek ennél.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
Csak arányosságot is figyelme kéne venni, amíg egy autóval le lehet tarolni egy buszmegállót tele emberekkel, mert éppen telózott az ürge vagy más egyéb elfoglaltsága volt (múltkor határ úton faszika vezetés közben tabon filmet nézett) addig bicóval elég nehéz ilyen balesetet összehozni. nem azt mondom, hogy nem lehet csúnya balesetet okozni, de pl. a rendőrség legutóbbi közleményében rettenetesen sarkít a bringások okozta balesetek számának közreadásánál, illetve a police.hu-n olyan téves szabályokat kommunikálnak le, amit ők akarnak betartani, mégsincsenek tisztában vele.
amúgy én utálom a bringásokat, az autósokat meg a gyalogokat is, úgy kompletten mindenkit.
Osiris: Conti Ultra Sport, Ultra Race, Grand Prix, Conti SS+ (örökélet +1 nap) Conti SS+-t meg grand prix-t 10 barra fújva használom, az ultra sportot már nem merném eddig fújni
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz #48525824 #23943 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy a fő gond itt az, hogy a bringások és az autósok is telibesz@rják a szabályokat, ennek ellenére egymásra mutogatnak, hogy ki a nagyobb paraszt.
Valamelyik tábornak el kéne kezdeni végre betartani a szabályokat és példát mutatni, akkor joggal kérhetné számom a többi közlekedőn is. Ezek azok a dolgok amik megkülönböztetnek egy ilyen primitív országot mint a miénk, mondjuk egy Ausztriától. Ezt nem csak konkrétan neked írtam, úgy általánosságban.[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Beszereztem egy CUBE Hyde Race bringát:
A felnije 622 19c méretű.
Mivel városban használom főleg, szeretnék rá minél vékonyabb és minél keményebbre (8+bar) fújható gumikat.
A kérdésem az lenne, hogy milyen gumi az ami még felmegy erre a felnire és a lehető legkisebb gördülési ellenállást hozná? -
ludsimon
veterán
[link]
Hesjedal elég szűkszavúan nyilatkozik, nem is csoda. Profi szinten minden mp számít.undefined
-
razzorr
őstag
válasz #48525824 #23943 üzenetére
Anno csináltam és is ilyen csibészségeket robogóval, biciklivel is. Elkapni soha nem tudtak. Egy egynyomvonalú mindig fürgébb és bárhol el tud suhanni,ahol egy yard már nem fér el. De már nem csinálok ilyet, megöregedtem
Érdekes módon amikor meg csekket kaptam, mindig normálisan közlekedtem, csak éppen kötözködős kedvükben voltak a fakabátok. Ha akarnak, bármibe belekötnek. Ez Magyaro. -
venember83
nagyúr
-
törölt tag
-
tomej
aktív tag
válasz venember83 #23937 üzenetére
THX!
-
zoli03
őstag
válasz venember83 #23937 üzenetére
Shimanonál a fémperselyes megy felülre. Amúgy más rajta a felirat, meg annak szándékosan van egy kis holtjátéka, hogy be tudjon állni a lánchoz oldalirányban.
-
evo87
őstag
válasz venember83 #23939 üzenetére
Köszi. Érdekes, mert ahogy néztem, pl gyárilag a montik java is egyenessel jön ki.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
evo87
őstag
válasz #48525824 #23935 üzenetére
Még 7-8 éve én is csináltam hasonló csacskaságot, azaz piroson át és a rendőrök elől eltekerni... életem legnagyobb kreténsége volt, főleg utólag belegondolva (akkoriban 15 ropiból megúsztam, de elsőévesként ez az összeg is fájt). Viszont remek lecke volt, hogy többet ne provokáljak és ne csináljak f@szságot.
Sokkal jobb úgy közlekedni, hogy tudom, nem köthetnek bele semmibe, amit csináltam.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
venember83
nagyúr
Szia,
szerintem a fém az alsó, Sramnál emlékeim szerint így van. Amúgy könnyű megbizonyosodni erről, keresd meg a váltód technikai dokumentációját a Shimano oldalán, a robbantott ábrán minden bizonnyal látszik, melyik görgőnek hol a helye.
[ Szerkesztve ]
-
tomej
aktív tag
Üdv!
Tegnap karbantartásnál szétbontottam a Shimano SLX Shadow váltót. A tisztogatásnál vettem észre, hogy a két görgő nem egyforma: az egyik fémperselyes, a másik meg nem .
A kérdés: Melyik a felső görgő?
Előre is kösz! -
törölt tag
-
ForgacsB
csendes tag
Szervusztok.Segítséget szeretnék kérni Tőletek hozzá értőktől.Elszeretném kezdeni eme mozgásformát, kb 10 éve nem ültem bringán Főleg városba használnám,de néha lehet benne föld út is, éppen ezért cross trekking bicajokat néztem.Én egy mongoose crossway 150 (2013) néztem ki (tetszik a váz formája).Kiváncsi lennék a véleményetekre,mert én nem értek hozzá.Ha van más ötletetek, szivesen fogadom.Amúgy 80.000 Fft. a keret és mindenféle képpen újat szeretnék.Segítségeteket előre is köszönöm és további szép napot mindenkinek.
Mondottam, ember küzdj és bízva bízzál!
-
evo87
őstag
A hajlított és az egyenes kormány között van valamilyen lényegi különbség? Használhatóságban, strapabírásban vagy más fontos szempont szerint.
-
zoli03
őstag
válasz Tothgera30 #23927 üzenetére
Mitől fatty?
-
gergo5991
őstag
scott
Valaki eltudná magyarázni, ezen a biciklin mi kerül ennyibe? -
hoffman_
nagyúr
befutott az elektromos XTR. nagggyon komoly.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
HollyBoni
veterán
Ha valakinek van ilyen kormányszára az írjon!
-
emre
veterán
Ilyent tud valaki ennél lényegesen olcsóbban? Mert ha nem inkább csinálok valami hozzá hasonlót.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Zola007
veterán
azt hittem azért írod, hogy nincs tartalék bringa a kocsi tetején
#23911) maummamut: múltkor még nem úgy volt, hogy 200-ból megúszod?[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
HollyBoni
veterán
Komolyan néz ki a váz.
-
ludsimon
veterán
válasz imyourfriend #23896 üzenetére
Ezt nem értem. Mert? Lehet valakinek testépítés a szenvedélye.
undefined
-
Zola007
veterán
válasz grizlisandor #23893 üzenetére
Az a Zoom teló egy vérigsértés, mindenképpen cseréltesd akár másik használtra is
járdán lehet, ha nincs bringaút és az úttest alkalmatlan vagy veszélyes (pl kamionforgalom). egyébként meg inkább 5k, mint hogy elüssenek. Annyit még tán megérek
#23898) Tüzi: az egy kombi skoda, lehet hogy belül hátul van egy rakás kész kerék
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
törölt tag
válasz grizlisandor #23899 üzenetére
Én most fizettem be 325 ezret a fankzabaloknak. Lehet nem voltam eleg magas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest