Hirdetés
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
BRAUNOSOK-nak..
BRAUN Seris 9 96M ha kettőt veszel akkor a beírt kóddal olcsóbb és ingyenes szállítás is.
[link] -
-
Jenne
őstag
Szia!
Melyik Braun?
Bár én körkéses vagyok, de volt régebben egy 9-es Braunom hasonló hibával. Annál eleinte minden oké volt, aztán azt kezdte csinálta mint Nálad. Feltöltötte a borotvát a tisztítócenter de utána nem indult el a tisztítási folyamat. Ezt a folyamatot a borotvában lévő szoftver vezérli.Van 9-es Braunból olyan, ami nem tudja ezt. Nálam szoftverfrissítés kellet, a kisgép végezte és szerencsémre még garis volt a borotva így ingyenbe került, egyébként ez kábé 7 ezer forintos munkadíj (anno ennyi volt) plusz szállítás oda-vissza. -
Nagya21
addikt
válasz
bogabi
üzenetére
Hali!
Hát...... őőőőőő most a braun fronton nem vagyok képbe, de én a 760cc-ről váltottam National Panascodik-ra, abból az 5 pengéseket ajánlanám.
[link]
[link]
[link]
[link]
PANASONIC ES-LV69-S803 PANASONIC ES-LV69 BOROTVA, 5 penge, Lineáris motorral – azonnal raktárról - Budapesten
Üdv Nagya -
Sziasztok! Már régen voltam itt... Van egy Braun 760CC-m, amibe lassan fejet kell cserélni. Esetleg van valami a piacon, amire érdemes lecserélni ezt a régi (de amúgy hibátlan) Braun-t? Ártól függetlenül.
-
zolko74
tag
Erről az Aldis borotváról van valakinek tapasztalata?
-
beci
őstag
Sziasztok.
Tegnap beletettem a Braun borotvát a tisztító állomásba, de a feltöltés után nem indult el a tisztítás.
Nem szoktam gyakran használni, de úgy emlékszem, hogy nem szoktam semmi extrát csinálni vele, hogy elinduljon a tisztítás. Vagy van valami csak eddig nem tűnt fel, hogy most másképp csináltam ?
-
-
Jenne
őstag
válasz
SkiDev
üzenetére
Szia!
Néhány tanács, hogy ne járj úgy mint én ezekkel a kínai "borotvákkal".
Volt nekem is két különböző kínaim, [link] --- [link]
Ha tisztítod akkor óvatosan kezeld azt a háromszög alakú késtartó keretet. Nálam mind a két borotvánál, köszönhetően a kínai gyenge műanyagnak, az kis rugós pöcök ami tartja/rögzíti a keretet a borotvához kitört a keretből.
Története: időnként szét szoktam szedni teljesen és úgy tisztítottam, de a Blackstone 3-nál kábé az ilyen ötödik szétszedést követően amikor vissza akartam pattintani a késtartó keretet a borotvába, egyszerűen kitört egy darab belőle és kiesett az a kis rugós pöcök. Borotva kuka, alig 5 hónap után.
A Blackstone Plus-nál meg az történt, kábé a tizedik tisztításnál, hogy amikor azt kis kioldó gombot, amitől felpattan a szitakeret, azt megnyomtam, felpattant a keret és közben kitört belőle egy darab és ez okból leesett a késtartó keret, már nem lehetett visszatenni a helyére. Ez is kuka lett néhány hónap után. Ezeket a borotvákat azért vettem, hogy ha hétvégén kimegyek a telekre akkor ne a drága Philipszet vigyem oda. Mi lett volna ha napi szinten használom ezeket, akor vajon meddig tartottak volna?
Szóval ha tisztítod, jótanács, egyik kezeddel tartsd meg a keretet és szép lassan engedd fel amikor kioldod, így talán tovább fog tartani.
Legjobb kínai borotvám és azt dícsértem is is itt a topikban az az Enchen Mocha S volt. [link] Sajnos az egyik tisztításkor kiesett a kezemből és eltört/kitört a felső háromszög alakú részéből egy kis darab, ilyen tartozékot nem lehetett utánrendelni és már nem lehetett használni így a borotvát. Kuka ez is. -
SkiDev
őstag
Köszi a választ!
Közben úgy döntöttem, hogy sokat nem vesztek egy Enchen Blackstone Max-szal, nem mágneses, hanem nyitós és van pajesz nyíró is rajta. Eddig egyszer borotválkoztam vele, nekem is kb. két hetes volt a szakáll, de muszáj voltam végigmenni előtte szakállvágóval, mert húzta. A pajeszt nagyon ügyesen levágta, a borotva részével vagy gyakorolnom kell vagy ennyit tud: nem tudtam a képen látható simaságra levágni, 1-2 helyen éreztem, hogy sima, többi helyen smirglipapír, de legalább kisebbre vágta, mint a szakállvágó.
-
-
Kront
tag
Sziasztok!
Sok év nagyon elégedett használat után keresem az RT87 utódját. Mindenképpen rezgőkésest szeretnék. Nem bánnám, ha nem lenne gyufásdoboz méretű a vágófej, nekem nagyon megfelelt az RT87 3 pengéje, tartok az 5-6 penge széles fejektől (bár soha nem próbáltam).
Az ár teljesen mindegy. Ha jó, felőlem lehet drága. Nekem nagyon bevált a tisztító állomás is, örülnék, ha azzal együtt lenne megoldás. Mit ajánlanátok? -
GEPESZ66
veterán
5. éve használom a Philips körkéses borotvát.
Úgy vettem észre mostanában, hogy feltöltés után is a kések fordulata brotválozás során ingadozik, néha elég jól lelassul.
5 év után gondolom már természetes, hogy az akku rosszabb.
A kések is gondolom már nem olyan jók.
Ti hány évente szoktatok új készüléket venni?
A késeket amúgy havonta egyszer ultrahangos tisztítóban szoktam tisztítani.
Borotválkozás után csak a szőrt kiürítem a fejből, nem öblítem le csap alatt.
Ti borotválkozás után vizes mosást szoktatok csinálni a fejen? -
mihal
csendes tag
válasz
SkiDev
üzenetére
Szia!
Nekem az Enchen Blackstone 3-al vannak tapasztalataim. Még július elején vettem meg. Az első borotválkozásnál 2 és fél hetes volt a szakállam, mivel szájsebészeti beavatkozásom volt. Elöször megijedtem, mert 10 perc borotválkozás után lemerült. Rátaktam töltőre (2 óráig tőlt). Ekkor 20 perc alllatt borotválkoztam meg 1.5 hónapig bírta 1 tőltéssel. 10%-ot mutatott, de leállt. Szeptem elején tőltöttem, felírtam minden borotválkozást. 3, illetve 4 naponta borotválkozom, kb 6-10 percig alkalmanként. Most 21%-on van a borotva(% kijelzős), kb. 122 percet üzemelt. Összességében elégedett vagyok vele. Szétszedni nem kellett, csak pár alkalommal vízzel kitísztani, de azt is jelzi. Ennyi pénzért teljes mértékben megérte. Előtte volt egy Braun 130-s, de már nem bírt a szakállammal.
Akksira vagyok kíváncsi, hogy meddig fogja bírni.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Részint kapcsolódik a kérdésem a témához. A szakáll ápoló topic nem valami aktív!
Az a gondom, hogy nem rendezett a szakállam. Nem egyforma hosszúak a szálak és szétállnak. Amolyan bozótos.
Hogyan lehet ezt egy méretre nyírni? Illetőleg mivel érdemes ápolni?
-
Jenne
őstag
válasz
adika4444
üzenetére
Szia!
Így nagy hirtelen és csupán 1 perc keresés után az Amazono, bár én Philips hívő és használó vagyok.
[link]
[link]
[link]
[link]
Ha magyar Ügyfélszolgálat kell, akkor itt tudnak segíteni mert Ők a hivatalos magyar Panasonic képviselet és talán tudnak megrendelni is.
[link]
Görgess le az oldal aljára és a Kapcsolat/ Értékesítés vevőszolgálatnál...
Kapcsolat Értékesítés Vevőszolgálat: +3614563000, +36205999922 info@videopart.hu -
adika4444
addikt
Hali!
Van egy Panasonic ES-LV6Q borotvám, amihez egyszer már kerestem tartalék fejet és pengét, de akkor nem jártam sok sikerrel, így újrapróba.
Elvileg a WES9177Y kompatibilis vele, csak itthon esélytelen beszerezni, meg már amazon-on sincs.
Milyen fej / penge lehet még kompatibilis vele?
Köszi!
-
totron
addikt
Ezt nem ide akartam.
-
totron
addikt
Penész ellen vegyszermentesen: étkezési citromsav 30gr - ~3dl hígításban, kézi spriccelővel felvíve a felületre, hagyni megszáradni, utána emberi faggyútól mentes ronggyal letörölni a penészréteget, többször ismételni a fújást-szárítást. Beválni látszik, nem csak szilárd felületeken. Alapvetően mozogjon a helyiségben a levegő, legyen szellőztetés, elöl hagyott kaja viszont ne: szervesre száll a gonosz gomba.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Mstore-ban nézelődök éppen, mivel már rendelni kell onnan, gondoltam nézek mellé egy borotvát is. Most találkoztam először az enchen márkával. Keresőben rákeresve mindenki a Mocha-ról beszél, érdeklődnék, hogy nincs valakinek tapasztalata az olcsóbb variánsokkal? [link]
Egy X8, Victor vagy Blackstone az vállalható? -
Jenne
őstag
Oké, értem.
Vettem én már arról a hirdető oldalról 2x a Philipszemhez SH98/70 komplett fejet(3 szita/kés és a tartókeret) nagyon jó áron. A kettő volt 19900 Ft plusz 690 Ft szállítással, Lengyelországból. Akkor anno véletlenül találtam rá, azaz az asszony , mert valami táskát keresett a Vinteden és annál az eladónál volt ez a 2 db SH fej. Én azonnal lecsaptam rá. Eredeti gyári Philips termékek voltak. Egyik most van használatban, már fél éve a másik az tartalék. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Megvásárolta/bevásárolta magát a MM-ba a kínai JD.com, többségi tulajdonrésszel.
[link]
Lehet, hogy özönleni fog a MM-ba (is) a gagyi olcsó kínai termék?
Bár ne legyen igazam... -
Jenne
őstag
Van a Vinteden is eladó 10 ezerért, ahogy nézem eredeti lehet és bontatlan.
[link] -
Itt a nagy Panasonic teszt. [link]
Ez érdekes lehet és hasznos! -
jokerone
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
Köszi szépen a választ. Ez a ES-LV69-S803 Pana a "mostani fejlesztés" kategóriába tartozik?
Láttam Te Panasonicot használsz, de hátha más tudna abban segíteni, hogy mennyire éri meg a Philips körkésesek közül a series 7000 a plusz pénzt az 5000hez képest?
Úgy láttam [az 5000 szériában is] SH71 fej van ami gyanítom az SH70 továbbfejlesztése és ez volt ajánlott itt a fórumban is.Köszi előre is.
Üdv:
Laci -
beci
őstag
Sziasztok.
Braun Series 9 Pro+ borotvához honnan érdemes csere fejet venni jó áron?
A 9 Pro-ba 94M fej való. A 9 Pro+-ba is ugyanez? -
jokerone
tag
Sziasztok!
Erős arcszőrzetre keresek magamnak új elektromos borotvát, mert az ős philips körkéses már eléggé húzza a szőreimet, pláne ha tróger módra elhanyagolom a borotválkozást.
Braun 7es szériát nézegettem, de úgy látom itt a fórumban inkább a Panasonic ajánlott a kettő közül (kivéve aki nem szereti a hangját).
Panasonic ES-LV69-S803 megfelelő lehet?Köszi előre is.
Üdv:
Laci -
Jenne
őstag
válasz
arabus
üzenetére
Szia!
"...Mindkettőben 13000-et forgó motor van..."
Kijavítanálak ha megengeded...
Panasonic ES-RT67---az elterjedt és hagyományos pólusváltós elektromágneses megoldás, 10000-es rezgés számmal. Ennél nem nagyon tudnak feljebb menni, maga a technológia szab határt. Braun 9-esek tudnak 12000/perc rezgés számot .
A Panasonic ES-LL21 lineáris motor, a motor 13 000 ford/perc. A lineáris motor mint a neve is mutatja, forgó mozgást végez és ezt alakítják át (technológia) lineáris azaz egyenes vonalú mozgássá, így hozva létre a rezgő mozgást. Ha jól tudom akkor még rendelkezik szónikus tisztítási móddal is ez az LL21-es, 20 másodpercig saját tisztítással. -
margithid
veterán
Erről esetleg van valakinek tapasztalata? [link]
-
fradi81
veterán
Ezek között az enchen körkéses borotvák között van lényeges különbség?
-
Jenne
őstag
válasz
margithid
üzenetére
Szia!
Az általad belinkelt Braun és ez a 3-as sorozat is felejtős. Az új sorozatú Braunokból az 5-ös és a 7-es series sem az igazi már. Sajnos visszalépés történt az elődökhöz képest.
Ha rezgőset szeretnél, akkor a Nagya21 topiktárs által betett borotvát válaszd.
Ebben az árkategóriában talán a legjobb választás a rezgőkésesek közül. -
whbear
senior tag
válasz
Mclovin
üzenetére
Blackstone Plus
Ilyet vettem a Mocha S mellé amit otthon használok. Kb ugyanaz csak jobb a fogása. -
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Enchen-től valaki próbált itt a Mocha S-n kívül más körkéses borotvát? Volt egy Mocha S-m, de sajnos tönkrement, fejeket rögzítő műanyag eltörött. Egy budget körkésest keresnék újra, 2-3 naponta szoktam borotválkozni.
-
Megjött az ES L690U.
-
peti85
senior tag
válasz
margithid
üzenetére
Rendeld meg online ha csak ez az akadálya: [link]
Más:
Ma kézhezkaptam egy hamisított PHILIPS SH91 "borotvafejet" (nem tudom miért így hivják, amikor csak 3 kés/penge és 3 szita van benne).
Mivel volt itthon eredeti, ezért össze tudtam fotózni, hogy mik a különbségek:
- A hamisítvény doboza sokkal vékonyabb kartonból van. Érdekes, hogy szebben van vágva, az eredetin a papír doboz szélei "szőrösek" kicsit.
- Az eredeti oldal élén van egy "transparency" QR kód
- Más a nyomtatás minősége és a felülete a doboznak. De őszintén szolva ezt csak egymás mellé téve a kettőt lehet észrevenni.
- A belső bliszeres csomagban a papíron nincs semmiféle felirat a hamisítványon.
- Az eredeti szitákon belülről van egy apró QR kód lézergravítozva. Azt nem tudom hogy ennek a hamisítványnak volt-e ott valami, mert a bliszteres csomagot nem bontottam fel, megy vissz az eladónak.

-
margithid
veterán
Lidlben hétfőtől lesz egy szakál és hajvágó 4k-ért, silvercrest.
Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a márkával?
Igazából hajvágásra kellene, van egy remington ami a nagyobb hajat viszi le és a kisebb igazitásokra egy Braun MGK3221-et használtam, de nagyon gyengén muzsikál már, szerintem megadta magát az aksi, alig akar beindulni. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekes tapasztalatom lett....

Felváltva használok egy Philips S9031 és egy Philips S 9711 borotvát. Előbbin SH71/50 utóbbin SH91/50 kések vannak. Mindkettő új, 3 hetet használtak, felváltva szoktam 2 hetente cserélni a borotvákat az akku megőrzése miatt. Azt tapasztaltam, hogy a "gyengébb" SH71-es kések - ezek egysorosak a 91-es meg dupla soros késekkel van- , semmivel sem vág rosszabbul vagy több idő kellene neki, mint a 91-esnek. -
-
totron
addikt
Mitől lehet hangosabb egy haj- és szakállvágó? Eltérő hálózati frekvencia, magosabb feszültség? Bekentem a múltkor vazelin alapú krémmel a rezgőfej kellő részét, erőre kapott, hangosabb lett, meg hatékonyabb, mondjuk, de mostanra, az újbóli használat alatt még hangosabb.
azóta nem volt újból kezelve Még pár használat, s kiugrik a kézből, világ körüli útra kél? Gondolom nem a hallásom javult vissza... Fejen kell dolgozni, fülközelben is, tehát többször fülsértőbe megy át a műsorszám, ami nem jó. A penge teljesítményén is meglátszik az idő, nem úgy hozza már a gépi értelemben vett nullás végeredményt, de így is jól bírta, sokáig szolgált főgépként. Egy új fejet egy új készülék árában adnának, csak a szokásos. Megtartós lenne, de ez a hangerő... Philips QC5115/15 -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
2db Japánból ingyenes szállitással 175 euró.
-
fradi81
veterán
Philips már a csavarokat is ferdén rakja bele hogy ne lehessen hozzáférni és itt elakadjon aki akksit akarna benne cserélni

-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
A Gillette ProGlide Power nyéllel a Fusion 5 pengék is kompatibilisek? -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kicsit off de beírom...
Rendeltem a Philipstől gyári tartozékokat, kettő fajtát. Mindkettőt a DPD hozta. Az egyiket Lodz-ban vette fel szállításra a DPD a másikat Poznanban. Mindkettőt 08.18.-án, szinte percre pontosan a két helyszínen. 12:38 órakor és 12:42 órakor. Két külön csomagról és helyszínről beszélek! Ma délelőtt jöttek az SMS-ek, hogy megjött a két csomag...
Ezzel ellentétben, a múlt héten csütörtökön, 08. 14-én átvette szállításra Szombathelyen a Packeta a csomagot, de még a Nyomkövetője szerint csak
úton van.... -
totron
addikt
válasz
mickemoto
üzenetére
Általában más is. Ha már Rossmann, tehetsz egy próbát ebbe az irányba is: [link] . Na ez cserélhető pengés.
Egy ideje = ?
Ha a felsoroltakból kell választani, maradnék a Sensornál. Azt tudni kell, hogy hullámzó a minőség, a fejeseknél különösen. Meg ugye a milyen fajta szakállra és milyen erős szakállra, milyen gyakran vagy esetleg napi borosta eltüntetése a cél. Annyi változó ez, hogy végül majdnem mindig egyedül marad az ember a választással/bevásárolt szériával. -
fradi81
veterán
válasz
mickemoto
üzenetére
Az ilyen több pengés eldobható/cserélhető fejesek közül asszony szerint ez a legjobb. Jó pár ki lett próbálva.
-
mickemoto
őstag
Rossman-ban néztem olcsóbb cseréhető 3 pengés borotvát. Volt Bic 4+1 kiszerekéses és Isana 4+1 kiszereléses. Az Isana valamivel drágább. 2500 és 2800 körül. Melyik a jobb? Próbálta már ezeket valaki? Egy Gillette Sensor 3 pengéshez képest milyenek? Most olyan van, de már az utolsó pengét használom egy ideje, lassan esedékes a vétel.
-
Tamás9x
őstag
Szaisztok
Volna egy 2405-ös nagyon fiatal borotvám, amit lassan le kellene cserélni, mert az utángyártott pengék már nem az igaziak, lehet vajon még jó vételt csinálni ami tudja hozni ezt a minőséget, és tartósságot?
De ha ebbe találnék gyári minőségű pengét, akkor lehet jegelném ezt a kérdést megint 10 évig
-
totron
addikt
Ma láttam borbélyságot, barber shopot, megcsapott a hangulata. A gyerek épp az üzlet előtt babrált valamit. de már abból is erősen lejött, hogy az a fajta figura ő, hogy nem a hely viszi őt, hanem ő viszi a helyet. Ha ez így megvan. Na ez a fajta együttrezdülés kell a műfajjal és akkor mén a bolt. Nem igen térek be ilyen helyre, mert drága a borotválás, másnapra meg erősen múlik a hatása, szóval ár/érték arányban pocsék. De a hangulat...
-
-
Amerigo57
őstag
Visszatalálós bejegyzés.
Panasonic WES9173Y1361 Borotvafej.
Link:
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen alaplapot vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azóta nem volt újból kezelve Még pár használat, s kiugrik a kézből, világ körüli útra kél? Gondolom nem a hallásom javult vissza... Fejen kell dolgozni, fülközelben is, tehát többször fülsértőbe megy át a műsorszám, ami nem jó. A penge teljesítményén is meglátszik az idő, nem úgy hozza már a gépi értelemben vett nullás végeredményt, de így is jól bírta, sokáig szolgált főgépként. Egy új fejet egy új készülék árában adnának, csak a szokásos. Megtartós lenne, de ez a hangerő... Philips QC5115/15