Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz troland26 #24899 üzenetére
ez már annyira nem egyértelmű. ugyanaz az alap hidra fék, és alap teleszkóp, mint a(z elvi) 125 ezerre akciózott tegnapi verziónál. a felni szintén ugyanaz, valószínűleg az egész kerék. a hajtás továbbra sem integrált, alap shimano mind a kettő.
ez a másikhoz képest nagyon satnya, csúnyán túl van árazva. még talán az is jobb verzió, hogy azt veszed meg 165-ért és nem ezt 190-ért. ehhez azért tudni kéne a teljes és pontos alkatrészlistát, de hogy sehol nem ér kétszer annyit az halálbiztos. ez a két bringa majdnem ugyanaz. nem értem a gyári árban a 100k diffit. kép alapján más a váltókar, a hajtókar, a fogsor és az első/hátsóváltó, de nem érdemi kategóriaugrás.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
troland26
őstag
Elvileg ez a bringa [link] holnap 190k környéke lesz ...szerintetek megéri az árát ? nagyon agyalok rajta .....
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #24883 üzenetére
Mennyi pénzt szánsz rá maximum és újat akarsz vagy használt is jó?
Ez például nem egy rossz gép, új is, bár nincs túl nagy rugóútja, de a 29"-es kerékkel kombinálva nem lehet rossz. Mondjuk én nem szeretem a 29"-et mert kicsit lomhán kanyarodik, de van akinek bejön.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Meghallgatnam a velemenyetek, hogy noi MTB-nak melyik markat ajanlanatok?
En Scott es KTM markahu vagyok, de szivesen meghallgatom a tapasztalatokat.
A keret kb 120-130e lenne es konnyu vaz. -
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Sógornőm akar venni a lányának (14) egy ilyet.
Mi a véleményetek róla? Érdemes megvenni? Városba lenne használva elsősorban ide-oda mászkálna vele.
[ Szerkesztve ]
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
veterán
válasz jackbacsi87 #24879 üzenetére
menjünk?
más:
help requested:
megjött az óra, felszereltem.
tök jó, bár szerintem a mágnes kicsit gyengusz, mert 1mm-re érzékeli csak a fej, de amúgy zsír.
egy dolgot kivéve:
nincs az órában 23/622-es beállítás, csak 30-32-36-40.
viszont van benne manuális beállítás, négy számjeggyel.
kérdés: gondolom a 30/622 nem jó, ugye?
ha nem, akkor a manuális beállításhoz mit pötyögjek be? (vdo x1)[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
gergo5991
őstag
-
rétisün
veterán
ha az emelkedők miatt menne el a kedved, eszedbe ne jusson ilyen miatt nem elindulni igaz, a 20%-oson nem jártam még (de ezek után terve van véve ) de a börzöncei 15%-ost (ami hosszabb is) többször megmásztam oda-vissza, pedig abszolút nem vagyok/voltam olyan formában, hogy versenyzésre gondoljak.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
dqdb
nagyúr
Két nagyobb emelkedőtől nehogy megfutamodjál, ha a 127 km amúgy simán menne. 690 méternyi szint jut a teljes távra, az nem sok, ebből ez a két domb 240 méter. Ha a két meredektől félsz, és a helyszínen kiderül, hogy nem megy, akkor fogod, és feltolod a bringát, senki sem fog megszólni érte.
Razor1: szerintem nagyon-nagyon maximum 60k.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Razor1
aktív tag
Sziasztok! Egy alig használt 2012-es [Merida Matts 20-MD] most mennyit érhet?
-
Tothgera30
Ármester
Ez így érdekes lesz. Kíváncsi leszek mi lesz a végleges választás. Én at mondom gyűjts egy merev vázas, XC vagy Marathon 29er-re, az elég nagyjából mindenhol, de a terep gumiktól ne várj óriási távokat nagy tempóval. Nekem 29er-en 2.2-es gumikkal olyan 35km/h-s átlagom volt, rövid távon, ergo 5km-en belül, és 42km/h-s végsebességem (sík úton). De 25-27km/h-s átlagot lehet vele hozni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Tomi_Sci #24884 üzenetére
Jah,oké!
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Tomi_Sci
őstag
Akkor gyűjtesz egy nullát az előbb kinézett váz árához, és egész tuti gépet vehetsz rajta
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #24865 üzenetére
All mountain,mert néha kedvem lenne zúzni egy kicsit,ugratni,lépcsőzni,stb... Meg azért hosszabb távra is jó lenne...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #24873 üzenetére
nem...sose versenyeztem, nem most fogom elkezdeni, mikor a 28-as átlaggal már veregetem a vállam meg aztán el is kéne jutni odáig valahogy.
erről az emelkedőről még nem hallottam, azt hittem a börzöncei itt a környéken a legdurvább...azt már megmásztam párszor.
(#24876) belaazallat: zánkára sztem maxxis cormetekkel mentem, de nem emlékszem, hogy csúszkáltam volna vele
a dolgozóbajáróson most conti sportcontact van, megyek vele esőben is, nem tűnt csúszkálósnak.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
anorche1
őstag
válasz Cathfaern #24878 üzenetére
Fizikából szar vagyok, és mindig az is voltam. Nem is szerettem sose, ezért nem is tanultam. De én úgy emlékszem, hogy a tapadás nem függ a felület nagyságától, csak az anyag típusától, tömegétől, meg az erőtől.
És ha jól értelmezem, ezt a wikipédia is megerősíti:
"A száraz súrlódás nem függ az érintkező felületek nagyságától."
Ha nagyon nagy baromságot írtam volna, légyszi javítsatok ki[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Cathfaern
nagyúr
Azért néhány dolgot tisztázzunk:
1. Az összehasonlításom alapvetően csak a futófelület mintázatáról szólt, és továbbra is tartom, hogy a "slick" mintázat jobban tapad aszfalton bármilyen körülmény között.
2. Első mondatomból kiindulva értelemszerűen egy szélesebb gumi jobban fog tapadni, mint egy vékonyabb. Szóval az olyan összehasonlításokat ne erőltessük, hogy "a 2"-os mtb gumim nem csúszik, ellenben a 23-as outi slick simán". Mert naná, hogy jobb fog csúszni.
3. Kicsit átettebb módon, de a gumi nyomásától is függ mennyire csúszik. Minél nagyobb a nyomás annál kisebb felületen érintkezik az aszfalttal. Tehát minél nagyobb a belső nyomása, annál jobban csúszni fog.
4. A biciklis össztömege értelemszerűen az előző ponton keresztül befolyásolja a tapadást. Azonos nyomású, szélességű és tipusú gumikat feltételezve a nagyobb tömegű biciklis nehezebben fog megcsúszni (legalábbis egyenes úton. Ugye a különböző erők miatt kanyarban azonos sebességet feltételezve ez már nem feltétlen lesz igaz)
5. A gumi anyaga (puhasága) ugyancsak befolyásolja a tapadást. Szóval egy hosszú távra tervezett gumi, ahol az a szempont hogy minél tovább bírja, jobban fog csúszni.Szóval a fentieket összefoglalva:
Nem mindegy, hogy milyen gumit választ az ember vizes útfelületre. Az se mindegy, hogy milyen nyomáson (!) használja az ember a gumit nedves körülmények között. Egy munkábajárós biciklire épp ezért nem célszerű 23-as gumit tenni és 10 barra felfújni. Ellenben ha az a kérdés, hogy 32-es gumiból slick vagy nem slick, akkor egyértelműen slick a válasz. -
dqdb
nagyúr
válasz #16729600 #24874 üzenetére
Rengeteget csal a kamera a széles látószög miatt, ha az emelkedő felső része a leírásban említett 20%-os rész, mert egy olyan meredekségű emelkedő nem így néz ki a valóságban, hanem sokkal durvább. Összehasonlításképpen ez itt 16-17%.
Cathfaern: ha a SportContact futófelülete olyan, mint a TravelContacté a szélső bütyköket kivéve, akkor az a külső városban tud csúszni rendesen bármiféle döntögetés nélkül is. Amint kis por és víz találkozik alattad (ami a csak néhanapján megjelenő locsolóautók jóvoltából nem ritkaság), azonnal korcsolyapályává változik az aszfalt, míg a bütykös terepgumi az akkor is tapad alattam, mint az állat.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Cathfaern #24875 üzenetére
Ez az elmélet!
erről Emre fórumtárs is tudna mesélni, a sporti contacttal elég nagyot zakózott, megcsúszott az aszfalton.
Rétisün kolléga tud mesélni az esőről, amiben bicikliztünk Zalába, lehet nálam a súlyom miatt jobb a gumi tapadása, nem a mintázat miatt.
Szerk:
(#24872) NeoExDeathBringabutikba vettem. Még postával is olcsóbb volt, mint helyben. Nem próbáltam a sportot, a fentebb említett példa miatt.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz NeoExDeath #24872 üzenetére
Fizika szerint a tapadás (súrlódás) egyenesen arányos a tapadó felülettel. Sík és kemény talajon (azaz: aszfalt, poros aszfalt, vizes aszfalt, keményre döngölt és nem kavicsos föld út, stb.) annál kisebb a tapadó felület, minél rücskösebb a külső (beleértve a "vízelvezető" árkokat). Konklúzió: minél rücskösebb és bordázottabb a bicikli külsőd, annál könnyebben fogsz elcsúszni vele pl. vizes aszfalton. És minél simább, annál biztosabb lesz a tapadása. Legrosszabbul akkor jársz, ha középső része sima a külsőnek, a szélei pedig rücskösek. Ugyanis ez esetben ha mész egyenesen, akkor jól fog tapadni a gumid, viszont ahogy megdöntöd, és leérnek a rücskök lecsökken a kerék tapadása. És emiatt szépen elcsúszol vele ahogy elkezdesz kanyarodni.
Persze erre jöhet a kérdés, hogy akkor autókon miért nem sima gumik vannak. Azért, mert az autók kereke teljesen más alakú, alapvetően egy széles és lapos felületen érintkezik az úttal. Emiatt, illetve a jelentősen nagyobb sebesség miatt autók esetén felléphet a vízenfutás esete. Ezt elkerülendő vannak vízelvezető árkok az autógumin. Bicikli esetén azonban a vízenfutáshoz néhány száz km/h-val kellene tekerned. Aminek azért nem túl nagy a valószínűségeSzóval ha:
- csak aszfalton közlekedsz (beleértve poros vagy vízes aszfaltot is), esetleg száraz keményre döngölt föld úton
- vonatkoznak rád a fizika törvényei
- nem tekersz 100 km/h-nál többel
Akkor minél simább a külső felülete, annál jobban fog tapadni.Lásd még: [link]
-
ludsimon
veterán
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz belaazallat #24867 üzenetére
Na ez egy igazán jó tanács, köszönöm!
Ez a Schwalbe Spicer lehet hogy nekem is ideális lenne, ugyanis slick szerű gumit keresek, ami gyors és nagyon alacsony a gördülési ellenállása, viszont félek attól hogy a Conti Sport Contact-al könnyű elesni, pl vizes, poros talajon, amit nem szeretnék, kell a biztonság.
Te próbáltad mindkettőt? A Spicer a Sport Contact-hoz képest lassabb, vagy kb hasonló? Sajnos a testbike-on erről a gumiről csak egy vélemény van, míg a másikról 5 oldalnyiA mérete is nagyon tetszik, mert a 32-estől kicsit tartok hogy alig különbözik a 28-astól, a 37-est meg már soknak érzem, a 35 meg arany középút Hol kapni ilyet ebben a méretben?
-
zoli03
őstag
válasz szőröscica #24864 üzenetére
A külsőtől függ, hogy mekkora a max nyomás, nem a belső határozza meg. Ha még lapos, fújj bele többet, majd úgyis kitapasztalod, hogy mekkora lesz az optimális guminyomás.
-
belaazallat
addikt
válasz NeoExDeath #24866 üzenetére
Üdv!
Ha outin a 28-ast nem ütötted fel, akkor a crosson mehet nyugodtan a 32-es. Én a 125kg-ommal használtam 32-est a bringán. A sport contactot nem ajánlanám, minimális nedves aszfalton csúszik nagyon.
Én ilyet használok: [link] 35 szélesbe. Eddig 720 km-t mentem vele, volt szakadó eső is, nekem bevált.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
NeoExDeath
aktív tag
Nem tudok dönteni, hogy 32-622 vagy 37-622 -es köpeny-t válasszak a cross trekking bringámra, segítenétek dönteni?
Eddig 28-622-t használtam az outimon, az viszont könnyebb bicó, annál mindenképpen vastagabb gumit szeretnék a trekkingre. Continental Sport CONTACT a kinézett darab, kicsit aggódok a csúszások miatt (majdnem slick gumi), ebből a szempontból jobb lenne a 37-es vajon? Ráadásul valahol olvastam egy olyan kommentet, hogy a Conti gumiknál a 32 alig különbözik más gyártók 28-asától méretben, ez igaz lehet?
108 kg vagyok, ezt figyelembe véve volna értelme annak, hogy hátulra 37-es, előre 32-es köpeny kerüljön?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #24862 üzenetére
Össztelós bringánál azt döntsd el, hogy elsősorban milyen felhasználási területre szánod, tehát, hogy csak lefele zúznál vele, vagy mindenes gép lenne, amivel hosszabb távokat is tekernél.
Extrém használatra össztelósban az Enduro/Freeride/Downhill kategória való. Esetleg a slopestyle.
Az enduro az valóban drága, mivel egy jó enduro gépnek könnyűnek kell lennie, nagy rugóút és nagy teherbírás mellett. Ilyen alkatrészek pedig méregdrágák, viszont ezzel lehet tekerni nagyobb távokat is.
Ha csak lefelé zúznál, akkor lehet Freeride/Downhill gépeket nézni, ezek már nagyon baráti áron elérhetőek, igaz nem mai darabokat kínálnak olcsón, de ezek annyira masszív gépek, hogy ha karban voltak tartva, akkor manapság is hibátlanul működhetnek. Viszont dög nehezek és felfelé vagy tolod vagy fogas, vagy egyéb felszállítással kell megoldanod a hegyre feljutást.
Van még az All mountain kategória, ami az igazi aranyközépút a lefelé zúzás és a tekerhetőség terén. Ez már egy régebb óta létező kategória mint az Enduro, ezért vannak olcsóbb darabok is. Viszont ez nem extrém felhasználásra való, de azért bírja a zúzást, nem kell félteni őket.
Illetve vannak az XC/Maraton össztelósok, amik egész kicsi rugóúttal rendelkeznek, kicsit kényelmesebbek mint a merev XC/Maraton bringák, de azért itt még annyira nem jön át az össztelós feeling, viszont ezekkel a bringákkal hatalmas távokat tehetsz meg könnyedén. -
szőröscica
addikt
Még egy amatőr kérdés.
Continental Tour 26 Helmetic Plus belsőt tettem a kerékbe. Mekkora nyomást visel ez vajon el?A gumijaim max. 5.5 bart viselnek el, a gyári ajánlás 50 psi, azaz 3.5 bar, most 4.2-re fújtam őket. 87 kiló vagyok, a hátsó így is puhának látszik, ha ráülök a bringára.
-
veterán
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz hoffman_ #24858 üzenetére
Jó lenne egy fully(extrém használatra),de lehet maradok a merev váznál,és arra építkezem... Arra legalább tudom,hogy apránként lenne pénzem,nem úgy,mint fullyra,ha már azt mondod,hogy a váz zsebbe nyúlós. Nekem már az is nagy öröm lesz,ha tényleg sikerül egy bicajt apránként összerakni,a 0-ról elindulva. Csak ugye egy jó váz egy jó bicaj alapja. Így keresgélek majd,ha eljön az idő. De addig is a mostanira összpontosítok,hogy az legyen tipp-topp állapotban! Már nem sok kell,de azért még közel sem vagyok ahhoz,hogy azt mondhassam,kész.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lsebestyen #24860 üzenetére
így kell inteni nekik
tuti visszaintenek[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Rottweiler89 #24857 üzenetére
ha fully-t szeretnél(össztelósat), akkor zsebbe kell nyúlnod... egy normális, ajánlható váz legalább 80 ezertől kezdődik használtan. 30-50 ezres kategóriában használtpiacon csak merev vázat nézegess, ha nem egy vackot akarsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz HollyBoni #24856 üzenetére
Gondolom akkor árban sokkal többnél kell hogy kezdjek,ha ilyen típusú vázra építkezek...
-
HollyBoni
veterán
válasz Rottweiler89 #24855 üzenetére
Én egy ilyenre biztos nem építkeznék.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz lsebestyen #24854 üzenetére
Akár még bicaj is lehet,nem?
A váz az tetszik.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
lsebestyen
addikt
válasz Rottweiler89 #24853 üzenetére
Ez mi a bánat?
-
Rottweiler89
senior tag
válasz hoffman_ #24851 üzenetére
Oké!
Akkor majd építek magamnak egyet,bár az tutira nem 100K lesz...
[link][ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Rottweiler89 #24850 üzenetére
ezt ne akard megvenni
-
Rottweiler89
senior tag
Tüzi gondolom...
Ha lenne pénzem,megfontolnám,de mivel nincs,így csak szemezhetek vele. Még a mostani sincs kész,az igaz,de még egy bicajt akkor is veszek,vagy építek.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
veterán
válasz Because #24839 üzenetére
Ezt leírom, hogy miként működik.
Egyszer láttam, nagyon mókás dolog.Szóval.
Megjön a külföldi szállítmány konténere a vámos épületbe. Ez a nemzetközi postacsomag-kicserélőben (vagy mi a neve) található.
Itt egy nagy teherautó behajt egy üres placcra, ahol körben állank már a vámosok, és csillogó szemekkel nézik, amint a teherautó a pity-pityelés közben a földre önti a sok dobozt-levelet-istennyilát.
Miután az autó elhagyta a helyszínt, a sok kicsi orknak öltözött, de valójában troll vámos egy dudaszó elhangzása után, szinte gyermeki örömmel veti magát a küldemény-hegy közepébe.
Az a troll lesz a nyerő aznap, aki a legtöbb vámértékes cuccot szedi ki két perc alatt a halomból.
Tehát, letelt a két perc, a nagy kupac egy kicsit kisebb lett, és a sok kicsi izgatott troll visszavonul. A középen maradt küldemények "vámmentes" pecséttel elhagyják a helyszínt, a visszatartott dobozok tulajai pedig kapnak egy ajánlott levelet. Ebben kérik a számlát bemutatni, ami alapján majd a vámérték megállapításra, a vám-áfa-ügyintéző díja pedig kiszámításra kerül.Leszarják ők a "gift" "$12" jelzést.
Kicsi trolloknak vannak Uruk-hai főnökei.
Őket úgy lehet ártalmatlanná tenni, ha az eladónak két részletben fizettél, és csak az egyikről tolod eléjük a számlát.
A cumi akkor van, ha tételes elszámolás van a dobozodban.
Ezért szeretek inkább magánembertől vásárolni(#24847):
+1(#24848) Rottweiler89
Bonyolult is megjavítani egy defektet...(#24846) hoffman_
Lehet[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
á, ez lefele gurul háttal.
gergo5991:
ez egy igen jó gép, de öt év alatt csúnyán le lehet harcolni, olyan helyeken, fontosabb helyeken, amit ezeken a képeken nem látsz. valószínűleg jó vétel, de személyesen kéne kipróbálni vagy szervizessel megnézetni. ha cseszett karbantartani a teleszkópot, akkor kapásból 50-100 ezer mínuszal kezdesz, és hasonlók.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz Because #24839 üzenetére
Nem az számít, hogy magánszemélytől jön-e, hanem hogy történt-e ellenszolgáltatás. Fizettél érte, vagyis történt ellenszolgáltatás, így 22 EUR a határ. Az, hogy rajta van a gift jelzés, semmit se számít, már több éve nem érdekli a vámosokat, mint ahogy a ráírt érték se.
-
veterán
válasz gergo5991 #24834 üzenetére
Az, ami azt az embert is, akitől én vettem a bicajom...
Megvette, kipróbálta, és eladni akarja, nem pedig árulni.
Ennyi.
Szerinted egy $2500-as bicajtól miért jó megválni $1000-ért? Nem kell neki, van másik, leszarja, útban van.
Vállalkozó, vagy egy multinál fejes, és nem érdekli 1-200ezer forint.más:
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
MI vezethet rá egy embert, hogy 1-2 éves biciklit ( tippeltem, pontosan nem tudom) amit akciósan 1300 euróért vett, eladjon 600 ért, és még alkuképes is? igen tönkre lehet egy ilyen bicikli? sőt még házhoz is szállítja, képek alapján meggyötörtnek néz ki.
erről lenne cójelzem biciklivadász "szezonom" élem, minden amit árban és minőségben megfelelő nekem, arról kérdezek, bocsánat
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz Hasaggymeg #24774 üzenetére
ha nehagy Isten, megnyerném angliában az eurómiliónt, ami kb 100millió font felett van, mindenkit meghívok egy biciklire, határok nélkül.
-
veterán
válasz zoli03 #24825 üzenetére
Kínai rendelésekkel tele a tudatom. Nem lehet kommunkálni velük (fordítóprogrammal dolgoznak), folyamatosan hülyeségeket küldenek... mindegy.
Inkább veszek angliából mint kínából.
Ráadásul tuti nincs vám angliából, semmire sem.
Külföldi dolgokat pedig egyre inkább megfogják...
Rámegy az áfa+vám (+30%), meg a vámügyintéző díj (+1800), és máris olcsóbban jöttél volna ki, ha megrendeled EU-n belülről.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az összefoglalóban említett CST C1384 külsőhöz hasonló, 100% aszfalt, szinte slick, viszont kevésbé ballonos külsőt tudtok ajánlani? Hasonló árkategóriában kellene lennie mint a CST C1384. Előre is köszönöm.
-
Coyot
őstag
Ahogy a felettem szóló írta, pontosan ebből kiindulva tettem fel a kérdést. Angliából pl 18k+ shipping lenne a teljes szett, kínából 13+shipping. Ami érdekes hogy ha dobozos avid kézikönyves terméket szeretnék akkor máris 60 dollár egy első vagy hátsó.
Annak viszont nincs értelme hogy megveszem itthon 22-24 ért ugyan ezeket, csak valaki már hazaküldette.
Esetleg valaki rendelt már hasonlót ha igen mik a tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
razzorr
őstag
válasz Szakbarbár #24821 üzenetére
Az a baj az átlátszóval,hogy mivel közvetlenül éri a napfény a folyadékot, így a biológia órákról ismert bacik és kórokozók gyorsabban terjedhetnek és fejlődhetnek benne. Volt mindenféle színű kulacsom, mindegyikben felforrt a víz egy idő után, max jó volt vele tisztálkodni
Apropó, víz, ivás.
Vettem egy ilyen Teszkós ivós táskát. Nem is olyan rossz. Elégnek tűnik a napi fontos cuccok cipeléséhez is, ha a víztartály is meg van töltve. Kellemesen csalódtam benne. -
zoli03
őstag
Szerintem eredeti. Nem hinném, hogy ilyet hamisítanának. Kezdjük ott, ha levonod az ÁFA-t, már sokkal olcsóbb+a kereskedő hasznát. Az meg a másik, hogy itthon minden nagyon drága. Lassan már egy Shimano láncot megéri Németországból megvenni, postával annyiért kapod meg, mint itthon. Két láncnál meg már nyersz is rajta.
Free shipping nem szempont, tegyük fel, egy termék az egy termék az egyik eladónál 60 USD free shippinggel, a másiknál meg 40 USD+20 USD a szállítás. Most akkor a másodikban jobban megbízol?
Amúgy meg ha nem eredeti, ott a Buyer Protection. -
deicide
veterán
válasz Szakbarbár #24821 üzenetére
Meglepő, de vannak jó fekete kulacsok, a maratonon az övön fekete kulacsom volt és a magnéziumos lötty még a 40. kilométerben sem volt forró, csak langyos. Pedig valami 5 ezer forintos decathlonos cucc csak.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
hoffman_
nagyúr
-
Szakbarbár
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
válasz szőröscica #24817 üzenetére
Én amióta élek kanalat használok, sokszor volt gumileszedő is de a kanál jobb volt.
(#24817) joamilestoné: Igen, azzal. Rongyot nem teszek rá, eddig nem volt semmi probléma az évek során.
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
Hát srácok köszi, sikerült Igazából az volt bennem hha ő s etudta beállítani akkor én h tudnám...De a lényeg az volt a egyvonalba kell lennie a fogaskeréknek a váltóval (mármint a lánc) így bállítottam és perfect
-
Because
őstag
válasz lsebestyen #24813 üzenetére
szerintem menni fog a leírások alapján!
hát nem irigylem azt az autóst aki ülése helyzetét se tudja bepozicionálni
-
HollyBoni
veterán
Ez nem javítás. A bowdent kell húzni az állítóval, és csavarni két csavart csavarhúzóval. Tényleg 5 perc az egész, és youtube tele van videókkal ahol végig mutatják. Elrontani a váltót ezzel NEM lehet.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
ezt olvasd el egyszer végig, aztán ülj le elé újra, bringával a kezedben, garantáltan menni fog kb. 15 perc után a dolog
ui.:
nem igazán tudod elrontani
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Hasaggymeg #24752 üzenetére
Akkor örülj
Nem értem az általad felkeresett szervizek hozzáállását, vagyis pontosabban értem, mert egy új hátsó agy és a kerékfűzés több és problémamentesebb bevétel nekik, mint némi szerelgetés.
-
Because
őstag
válasz szőröscica #24809 üzenetére
máskor szedd ki a kereket és fordítsd meg ha nem tárcsás
(#24806) lsebestyen: ez most megdöbbentett versenyre jársz és nem tudsz beállítani egy váltót????
[ Szerkesztve ]
-
XmoD
senior tag
válasz szőröscica #24809 üzenetére
300ft kb 2db gumileszedő
-
szőröscica
addikt
Sejtettem, hogy ez a jó irány és végül a nyilacska is meglett. Az elsőt rosszul tettük fel, volt szentségelés mire sikerült lefejtenem a felniről, sokkal jobban ráfeszült, mint az elődje. Nincs gumileszedőm, csavarhúzókkal dolgoztam, a barátnőm segítsége nélkül nem is sikerült volna.
-
HollyBoni
veterán
válasz lsebestyen #24806 üzenetére
A váltót. Első vagy hátsó? Kb 5 perc alatt be lehet állítani első és hátsó váltót, youtube tele van videókkal ha van egy kis angoltudás. Nagyon egyszerű dolog.
(#24810) XmoD: Vagy kanál, az még otthon is van.
[ Szerkesztve ]
-
syl5
őstag
Sziasztok,
hétvégén jó lenne kitakarítanom a komplett hajtásomat, fogaskoszorút, a váltót, hajtókart meg a láncot, mert elég csúnya hangja van már, és már koszos, fekete zsíros az egész.
Ti mivel szoktátok tisztítani?
És mivel kenitek, hogy nem legyen tiszta kosz, ne köpködje az olajat, ne ragadjon bele az összes por? -
HollyBoni
veterán
-
lsebestyen
addikt
Na vazze, azt csinálja a hátsó váltóm h folyamatosan elugrál, meg váltani akar. VISZONT nincs elkopva, sem megnyúlva semmi, nem rég lett cserélve a lánc +sor és a bovdenház is.És most lett kipucolva 1 hete, akkor tökéletes volt. Csak vasárnap megkértem az edzőm h kicsit állítson az elsőn mert nem tetszett teljesen de hát annyira szar lett h na . Mit kell vele csinálni?
-
Maximum1
őstag
Kicsit túlárazták már őket, legyen miből engedni, de még így is megérheti
ktm strada 800 speed 320 ezerért van a listán
Máshol már 225ezerért van.Ha jól számolom akkor 192 ezerért hozható, kezd alakulni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest