Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz anorche1 #25297 üzenetére
Egy egyszerű fogóval is össze tudod nyomni a patentszemet, nem kell hozzá célszerszám.
Minek hozzá fogó egyáltalánRottweiler89: első lépésként azt kellene kitalálnod, hogy mit is szeretnél. Ez nagyon nem világos számomra, mert linkelsz sokféle MTB-t, amit olcsónak találsz a felhasználási területeket figyelembe nem véve. Második lépésként azt kellene kitalálni, hogy most, fél év múlva, egy év múlva mennyit tudsz rászánni. Ha ez kevesebb, mint amennyi a meghatározott célhoz kellene, akkor a célt újra kell gondolni.
Because: és ez a 2 centi annyit tud hozni?
Igen, rengeteget tud számítani. Ugyanígy 2 fok a fejcső szögén is rengeteget számíthat, szemre hiába nem látszik a különbség, megfelelő rutinnal hegynek felfelé vagy onnan lefelé észre fogod venni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #25279 üzenetére
A phecsába,pedig jó lett volna cserélni... Kukázni nincs szívem.
Hát akkor sokat kell gyűjtenem,bár idén csak el akarom kezdeni építeni,vagyis jó lenne,aztán meg majd befejezem jövőre,ha... Meg ahogy korábban is írtam,a Mali legyen tipp-topp,aztán majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Because
őstag
válasz yodamester10 #25293 üzenetére
és ez a 2 centi annyit tud hozni? (teljesen naivan kérdezem) és mikor kényelmes egy bringa ilyen szempontból?
[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
Mivel nem igazán kaptam választ,ezért bátorkodom újból megkérdezni,hogy nincs-e valakinek eladó 80mm-es stucnija jó minőségű,vagy csere érdekli-e ritchey wcs 4axis 100mm-re?Vázat cseréltem és sajna a 100 milis jelenleg hosszú.
-
hoffman_
nagyúr
válasz rétisün #25291 üzenetére
igen, az aprót nézem rendszeresen, de megmondom őszintén a most linkelt 6-ból öt jó lenne paramétereiben, csak épp nem tetszenek. ha már a gatyám is ráköltöm egy gépre, amit szeretnék úgy megépíteni, ahogy megálmodtam, akkor inkább várok, és keresgélek, egy adott alkatrészre. matt villát szeretnék bele, mindenféle felirat nélkül, karbon, fekete, vagy fehér színben. így kicsit mondjuk bonyolódik a dolog
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
rétisün
veterán
válasz hoffman_ #25286 üzenetére
bikemag aprón van, igaz az egyik v-fékes, inkább cyclo-cross..[link] [link] [link]
[link] [link] [link]én meg nem adom el a merida cyclo-cross villámat
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cathfaern #25287 üzenetére
köszönöm a bizalmad, de sajnos most én is elakadtam tény, hogy nem teljes gőzzel keresek, csak mindig körbenézek, de ez sokra nem vezet. most suli meg két meló mellett bringázni sincs időm, nem hogy építeni sajnos.
a közelmúltban ami szembejött és elérhető, az Pisti keze alatt ment át, a retrobringában épült, azt hiszem egy velvart-os villa olyan 20-25k környékén - csak ez ugye outi, v-fék tüske ablakban.
maummamut:
persze, 45 ezerért... a vázat vettem újonnan 65ért... pont 20k-t ér szerintem egy átlagos könnyű, már jó minőségű villa, csak épp egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, legalábbis a kereskedők semmiképp nem így látják. ha jönne szembe egy 8bar 30-ért, azt benyelném, arra rámennék. de nem jön
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Hol érdemes körülnézni merev villa terén? Aprókat lapozgatom egy hete, de semmi értelmes ajánlat trekkinghez (és V-fékhez) Futottam egy kört ebay-en, majd utána biciklis webshopokban is, de kb. semmi... van a 40k+-os karbon villák (egész biciklim ér annyit), vagy a kétes állapotú, súlyú és minőségű 1-2-3k-s villák. Kettő között meg semmi... vagy csak én keresem rosszul?
-
gergo5991
őstag
válasz Runner_fxr #25281 üzenetére
177 cm vagyok, (te melyiket ajánlod jobban a vázméretben, 17 vagy inkább 19?, tudom ezt így nem lehet megállapítani, fel kell ülni kipróbálni melyik jobb) a kerékméreteknek még utána fogok járni pontosabban/ jobban informált legyek, az érdekelne még, lehet ezekre a kerekekre valami aszfalt barát gumit venni? amivel mégis csak jobban lehetne haladni aszfalton, lényegében 50-50% terep-aszfalt kombó lessz, de inkább aszfalt
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz gergo5991 #25280 üzenetére
2013-as verzióban jobb a villa, inkább azt válaszd.
A kerékméreteknél meg nincs ilyen, hogy jobb vagy rosszabb, bringázási stílustól függ, hogy melyiket érdemes választani. 26" kihaló félben van, amúgy azzal sincs gond, de valószínű a 27.5" veszi majd át a szerepét, ami egyébként majdnem ugyan az az érzés, fürge, kicsit jobban tapad. Viszont sokan esküsznek még mindig a 26"-ra, hogy az még játékosabb. Szerintem nincs baj a 27,5"-el, érdemesebb azt választani 26" helyett. A 29" teljesen más, valóban jobban átgördül az akadályokon, tempót is jól tartja, de ott már érzed, hogy nem kanyarodik olyan könnyen, ha szeretsz technikás pályán lefelé jönni, szereted a gyors kanyarokat akkor a 29" nem a te kerékméreted, de a legtöbb montisnak egyébként jó választás, mert úgyse száguldozik úgy, nem kanyarodik úgy, hogy kijöjjön a hátránya. Ha vagy legalább 175 centi akkor már nem lesz vele gond.
Egyébként gyártanak 29"-es bringákat is nagy rugóúttal, elvileg csapatásra, én nem hiszek benne.[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz fpeter07 #25274 üzenetére
biciklizni voltunk haverral vagy 3-4 faluval odébb erdőben lementünk, vissza meg már ott nem akartunk jönni annyira durva volt az út meg meredek is, aztán meg autó úton kellet vissza feljonni, mivel a város magasan fekszik
melyiket válasszam?
cube attention 29 2014
vagy
cube attention 29 2013gondoltam ha már használtan jobbhogy nem jutok hozzá, megpróbálnék boltban lealkudni picit, melyik évjárat lenne jobb? esetleg 26-27,5-29 es kerék? eddig 29 est ajánlottak meg irták itt is páran jobban elnyeli az úthibákat, gyorsabban lehet vele menni
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #25276 üzenetére
Olcsó, rugós suntour-hoz nem nagyon lesz alkatrész, kuka, egyszerűbb venni egy újat.
140mm rugóút körüli bringát, elfogadható 13-14 kiló súlyban 300 ezer alatt nem nagyon fogsz találni, ezzel azért számolj.
-
Osiris
őstag
Vannak bejáratott módszerek arra, hogy a vázban vezetett (hidraulikus) "bowden-ház" ne zörögjön nekem, miközben a 8bar-ra fújt gumikon rázkódom?
Ugyanez a kérdés a tárcsafék fékpofáival kapcsolatban is. Ezeket leszámítva már egész jól sikerült lehalkítani a bringámat (gyárilag 4baros ballonos gumik voltak hozzá és érezhető, hogy a 8bar-ra gyárilag senki nem gondolt).[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #25265 üzenetére
Mindenképpen nagy rugóút lenne jó...
Pedig azt hittem,találok komplett gépet neten,de látom nem olyan egyszerű az. Amiket linkeltem,reméltem lesz egy elfogadható közöttük,de mégsem. Igaz,személyesen jobb lenne őket látni,mert tudok kalkulálni az állapothoz mérten.
Becsúszószárat honnan lehet szerezni? Mert én az XCM V2-eshez nem leltem kûlön,és azt jó lenne cserélni,mert rozsdás,és gondolom azért(is) mozog úgy,ahogy.DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Runner_fxr
Ármester
válasz fpeter07 #25266 üzenetére
Az enyém 13,5kg, 140mm rugóút, 650b kerekek, simán tekerhető. Persze én is szívesebben vettem volna egy 10 kilós carbon cube stereo-t, 160mm rugóúttal, vagy esetleg egy scott genius lt 700 carbont 170mm rugóúttal, és valami 11-12 kg körüli súlyal, de most épp nem volt 2 millám bringára. 18-19kg-os stinkyvel is feltekertem a hármashatár-hegyre, na az szenvedés volt, meg aztán ott lock se volt. Ehhez képest a 13,5 vagy 14kg semmiség. Egy átlag merevvázas sport monti is 14 kiló körül van, 100mm rugóúttal.
-
dqdb
nagyúr
válasz szőröscica #25268 üzenetére
Nem, mert nem mindegy, milyen magasan van a súlypont, rugózó vagy rugózatlan a tömeg, valamint mozog-e vagy sem. Ettől függetlenül persze minél könnyebb vagy, annál könnyebb a dolgod ugyanolyan izomzatot feltételezve, de a bringáról megfelelő helyen (például kerék) levett 1 kg hatása a sokszorosát jelenti a magadból lefaragott 1 kilónál.
fpeter07: ahol 11,7 kilós XC/AM bringával feltekersz, ott 14 kilóssal is simán, maximum lassabban. Egy DH/FR bringával lockolt teleszkópok mellett felfelé nem a nagyobb súly miatt nehezebb tekerni sokkal, hanem a geometria a főbűnös a fejcső szögével és a nyeregcső környékével.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
-
313313
addikt
válasz gergo5991 #25267 üzenetére
Dh gumikkal és 35-45kg-s csomaggal teljesen korrekt, ráadásul ismerősnek csak 32-es tányérja volt a legkisebb...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
szőröscica
addikt
Egyébként ezt a súlyt nem lehet saját magadról leadni?
Ha a biciklin ülsz, akkor nem mindegy, hogy mondjuk 15 kg a gép és te vagy 85, vagy 17 kiló a gép és te meg 83? -
fpeter07
veterán
Sajnos a felfelé tekerés mindenféleképpen szenvedés. [link] Egy ilyennel azért talán mégsem. Azt a 11.7 kg-ot talán fel tudnám vinni.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #25221 üzenetére
Azért azt is gondold végig, hogy mekkora rugóutat akarsz. Amiket belinkeltél, elég változatos képet mutatnak rugóút terén. A 100mm körüli XC össztelósok, mint például az epic is, teljesítmény orientált gépek, nem annyira az élményről szólnak, a megtett út hossza jobban számít. Szerintem neked a 120-140mm közötti tartományban kéne keresgélned. 120mm alatt nem lesz élmény, 140mm felett meg már nagyon nehéz lesz tekerni. 14kg a felső határ, amit még tekerni is lehet viszonylag kényelmesen, e fölött már szenvedős lesz. Persze vannak ma már 160-170mm-es tartományban is 10-11-12kg körüli, remekül tekerhető bringák, de azok milliós tételek, így gondolom azok nem jöhetnek számításba.
Egyébként a Giant reign nagyon jó kis bringa, vagy akár egy régebbi Giant Trance.
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Tegnap sikerült a Győről a töltésen bringáznom egy igen jót, egy a gondom vastagon áll a finom por mindenen - építik a töltést épp. A hajtást féktisztítóval lepucoltam + újrakentem a láncot olajjal ahogy a nagykönyvbe meg van írva, mekkora gond lesz belőle ha egy ideig csak így tisztítom a láncot? Nincs patentszem szétszedő eszközöm sajnos
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
veterán
Ez az infó talán hasznos lehet néhány embernek aki szervizből él:
"the MegaEvo is a Threaded Bottom Brackets that allows the installation of a BB386EVO crankset in to a standard 68mm BB shill with english threading."
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-=RelakS=-
veterán
Az van, hogy lecseréltem a láncot, és az ugrált a régi soron, főleg elinduláskor.
Használtam talán 30km-t, mire lett új sor felrakva. Mindeközben azt gondoltam, azért csökkent az ugrálás, mert belőttem a váltót.
Ezután 200km-nél cseréltem láncot (forgatok most többet), és akkor láttam, hogy az új lánc kb egy negyed láncszemnyit megnyúlt, ami nagyon sok. A második lánc gyakorlatilag semmit nem nyúlt az új soron.Amúgy a régi, nyúlt lánc egyáltalán nem ugrált, csak mivel a nyúlásmérő már mindenképp beleesett, ezért cseréltem. Mármint a láncot, nem a nyúlásmérőt.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
syl5
őstag
válasz -=RelakS=- #25255 üzenetére
Bocs, nem nagyon értem.
Csere után, új lánc ugrált a régi soron?
200km után ugyanolyan mértékben megnyúlt az új lanc es azert nem ugral mar? Vagy nem nyúlt meg, csak bekopott pont jól?Nekem nem ugrál egyáltalán, hegymenetben váltás is tökéletes. Most hogy kellö hosszúságú a lanc, igy meg komfortosabb a hajtás es az emlitett remeges nagyobb fokozatokban is szinte megszunt, mar nem zavaró.
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem egy ilyen történet után hátul ugrabugrált a lánc, de elöl simán megy. Azóta áttértem lánc csereberére. Az első lánc nagyon megnyúlt, gondolom az ugrálás is ezért csillapodott, de a második mintha új lenne 200km után. Most vettem az elsővel azonos típusú láncot, szóval kiderül, hogy a fogaskoszorú miatt nyúlt-e meg, de a hajtóművet mintha nem sikerült volna úgy elnyírni.
Röviden: új sor + lánc kötelező, hajtóművet meg meg kell nézni, hogy jó-e.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
syl5
őstag
Hát ha ugrálni fog akkor tényleg nem szabad cserélni. Ilyen alapon nem kéne a hajtóművet is cserélni? Ott nem ugrálna?
Este leszabtam rendesen, éjféltől 1-ig szoptam vele (nem volt semmi gubanc, csak éjszaka aludni szeretek, azért írom a szívást). Pontosan egy párral volt hosszabb. Leszabtam, beáztattam, lekentem.
Nemsokára indulok vele, nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz most menni vele.Remélem jobb lesz, és akkor marad ez a szett.
Nem egyszerű ez a használt bicó vásárlás sem. Mindegy legközelebb már okosabb leszek.
-
veterán
Ahogy ebben a topikban írták már, 0.75nél érdemes láncot cserélni. Így elvisz három láncot a koszorú.
Az a baj a tiéddel, hogy az már annyira kinyúlt, hogy megette a lánckerekeket elől, és hátul is. A felsők jónak látszanak (képről), de az alsók kukák.
De igazság szerint, ha most ezekre a lánckerekekre veszel egy új láncot, az egyrészt ugrálni fog, másrészt pikkpakk szétb.szódik
Itt 1/1 csere.
Ez van, én is szembesültem ezzel 1 hónapja25250:
Rajta van a gumi oldalán a max nyomás, igaz általában csak psi-ben, de néha bar-ban is.
1psi = 0.07 bar, ez alapján ki tudod számolni a maximális ajánlottat.
40k-s mtb-al ne nagyon padkázz szerintem.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Mit tudnátok javasolni puha/felni kímélő v-fék pofa kategóriában?
3 felületű bikefunost használtam, nem kemény, jól fog - de ettől puhább kellene ezúttal (az egyik fő oka a bringa leváltásának a [montisnak] nem elég hatékony fék, tehát azért lassulás/öntisztulás is legyen normális).A másik kérdés, hogy az Ambrosio Varo 2014es kerékszettnél is olvasom hogy van kopásjelző, de csak a régebbin (2013) látom; az újon (élőben) erősen figyelem, de sehol nyomát sem látom. Gondolom ha nincs a szokásos helyen rajta jelző, akkor nincs egyáltalán, csak elírás?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Danex
addikt
Üdv, egy átlagos MTB-ot (40ezer ft-os), egy a magyar átlagutaknak + város patkával, milyen keréknyomásra kéne felfújni? Egy kisebb túrára megyünk pénteken és érdekelne mi lenne az ajánlott. 3,5bar-ra fújtam régen, majd 4-re amivel érezhetően jobb lett, viszont feljebb már nem mertem.
Súlyom 78kg, plusz max 5-10kg csomag.
Előre is kösz!
-
syl5
őstag
Sorcsere most nem fér bele.
Ha nincs csere mivel járok jobban?
Új lánc és régi sor, vagy leszabom rendesen a megnyúlt láncot - mert egyébként hosszú is - és marad az?
Mivel kopnak kevésbé az alkatrészeim?Én hajlok az új felé, mert én élőben elég jó állapotúnak látom a hátsó sort.
Viszont ha 200 km után szétnyúlna az új lánc is, akkor értelme nincs cserélni, viszont ha jobban ráülne a fogakra, azt nem bánnám.
A legnagyobb fokozatokba mintha remegne a lábam alatt a hajtás, ez lehet a túl hosszú lánctól?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gergo5991 #25241 üzenetére
zoli03 válaszát olvasd el.
amúgy valszeg a teló nincs megvágva... de ez tényleg egy nagyon kicsi váz lehet, fékcsövek fél méternyit kunkorodnak...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
imyourfriend
őstag
Én ultegra 9-es sorom már ~11500km-nél jár de még bőven hajtom hegyen dombon át a 80 kilómmal.
-
szőröscica
addikt
Fater vett magának egy koga miyatat. Vagány nagyon, ha legközelebb Nála járok, ki is próbálom.
-
razzorr
őstag
Jó kis edzés [link] Csoda hogy le nem ugrat
-
Toomy
senior tag
+1
A sor is kukás ilyenkor már.
Persze én ezeket nem dobom el. Elrakom télire, amikor is felkerül az 50 ezret futott hajtóművem és nyújtom tovább az ilyen láncokat a sós dzsuvás időben.
Mivel télen nem tolom izomból csak alapozás megy ezért nem is nagyon ugrál a soron ill. a tányérokon. 1szóval közlekedni még tökéletes, persze szigorúan csak sz@rrá kopott alkatrészekkel párosítva. -
gergo5991
őstag
nem enyem a bicikli, csa ha mar a szlovak bicikli piacon nem talalok semmit, gondoltam korulnezek Magyarorszagon, eleg jo arban van ez, 200k-ert instant tudnam vinni, mar csak a kiutazast kene megoldani
Az a kormanycsapagy valahogy eleg furan nez ki, vagy lehet a villa nem volt levágva?
Mit gondoltok minőség / ár érték arányban, jó ár ez?[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Én nem vagyok grammániás, de lemértem a kerékpárt és ez még nekem is sok.
Lámpákkal, nyeregtáskával(szerszámok, pótbelső), sárvédővel, két 0.7es kulacs vizzel: 18.2kg
28"as cross, első telóval.
Mind1 amúgy is csak munkába járok és 86kg vagyok... -
hoffman_
nagyúr
válasz Rottweiler89 #25232 üzenetére
ez a bringa használtan is megér bő kétszer ennyit, itt valami mutyi lesz.bocsi, ez csak a váz. így már oké.
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
A jóhoz könnyű hozzászokni. Utána lejjebb adni az igényekből már sokkal nehezebb.
Kocabringás vagyok aki megszokta a Sorát. Amikor kicsit használom a Neuzer Hurrikánt szétkopott Falcon váltókkal, utána mindig örömmel szállok át a saját országútimra. Nekem megfelel az a felszereltség is. De ha egy vakteszten kipróbálhatnék egy 105 - Ultegra - Dura Ace felszereltségű biciklit lehet hogy nem tudnám megmondani melyik milyen felszereltségű.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Rottweiler89
senior tag
[link]
Tetszik,de ki tudja...[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Because
őstag
lehet kényelen leszek az eco bike-tól rendelni náluk van minden ami az 1x7-8-9 (még nemtudom) hajtásomhoz kellene, szerszámokkal együtt. csak a tolvajkergetős eset óta.. hááát...
-
Gyufaaa
veterán
válasz szőröscica #25228 üzenetére
Az a lényeg neked mi esik jól, nem az, hogy más mit és mennyi idő alatt megy.
-
szőröscica
addikt
Ma tekertem egyet az új gumikkal. Sokkal jobbak ezek a travelcontactok, mint a régi innova márkájúak voltak. Kellemes az 1.75-ös szélesség, és ez a 4-4.2 bar közötti nyomás is megfelelőnek tűnik. Persze így sem rakéta a szerkezet, maga a bicikli szerintem nehéz és én sem vagyok olyan fitt.
35 km-t mentem, tudom, hogy itt sokan simán mennek 135-öt is, de én így is büszke vagyok magamra.
-
Rottweiler89
senior tag
Egy ilyen összegű bicajt/bicajokat már érdemes lenne inkább személyesen megtekinteni...
-
Solad
addikt
Egyszeruen csak azt fejtettem ki hogy ha az ember hozzaszokik egy szinthez, nehezen adja alab.. Nyilvanvaloan szamit hogy mennyire kell leadni, nem mindegy higy a paletta melyik reszerol valaszt az ember. Nekem soraval volt tapasztalatom, igy nem tudok 105-tel peldalozni
Tegnap lekapott verda:
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
dqdb
nagyúr
válasz Rottweiler89 #25221 üzenetére
Akkor úgy látom akkor egyik sem annyira nyerő...
De, lehet simán közöttük nyerő, csak jobb előre tisztában kell lenni a kockázatokkal.Solad: Kocabringas vagyok, aki megszokta az ultegrat. Tavaly felultem haver soraval szeret bringajara, es biza ereztem, hogy nem akarodzana sokaig hasznalni. Szoval sznobsag vagy nem, inkabb maradok a felsobb kategoriaknal.
MTB-ről fordítsuk le országútira: csak az Ultegra jó (XT), de a 105 láttán már húzod a szádat (SLX/LX), a Tiagrára pedig főleg (Deore). Egy 105 annyira rosszabb lenne, mint egy Ultegra, hogy még gondolni se gondolsz rá? Netán egy ésszel megválogatott Ultegra-105 kombináció? Mert én ezekre az esetekre mondtam a sznobságot, nem a jóval gyengébb Sora (Alivio) szintre. Amúgy éppen nemrég érveltem a topikban, hogy MTB-re hátulra igenis jó váltó kell, ami bírja a gyűrődést, de egy hajtóműből csak azért nem vettem XT-t, hogy elmondhassam, XT-m van, hiába tehettem volna meg.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
TripleB
senior tag
Hátha érdekes lehet.
Napo akciós oldalon ma biciklis cuccok."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
Solad
addikt
Kocabringas vagyok, aki megszokta az ultegrat. Tavaly felultem haver soraval szeret bringajara, es biza ereztem, hogy nem akarodzana sokaig hasznalni. Szoval sznobsag vagy nem, inkabb maradok a felsobb kategoriaknal.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Rottweiler89
senior tag
Akkor úgy látom akkor egyik sem annyira nyerő...
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
És magánszemélyként nem vehetek alkatrészt a Fox-omhoz?
Pedig sokan járnak vele, nem csak gazdagok. Mondjuk évente egy nagy szervizt ki lehet bírni, ha már az ember Fox-ot vesz és csak nem lehet vészes az adott üzemidejű karbantartás se annyira.Lehet, h van benne némi sznobság, végül is mióta nem diákmunkából élek, azóta vhogy minden sokkal elérhetőbb lett. Egyelőre.
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #25217 üzenetére
Vinném a Fox-okat
Na, még itt lehet szépen ráfaragni a fenntartásra, ha probléma van a teleszkóppal. A Fox drága újonnan, drága keveset használtan, olcsó agyonhasználtan, de az alkatrész hozzá bármilyen állapotban drága, és nem szervizelik neked akárhol (a forgalmazó magához vonta ezt, és nem ad a boltoknak alkatrészt, hanem hozzá kell vinni).ha meglátok egy hirdetésben vmit, ami alacsonyabb rangban, mint az XT, akkor máris lapozok. SLX, LX, Deore? Next...
Ha azt mondod, hogy azért ugrod a Deore hajtóművet, mert "csak" octalinkes, arra azt mondom, hogy oké, én is így tennék. De a többi érthetetlen sznobság számomra, mert annyit nem hoz az XT, mint amennyit visz: az FC-M580 LX hajtóműhöz 37 euró a tányérkészlet, az FC-M770 XT-hez 74 euró, a régebbi FC-M761 XT-hez 76 euró.XT fékváltókar pótolhatatlan? Húha, akkor ha dual control-t vennék, akkor jobban járnék, ha megtartom a jelenlegit is pótnak? Gondolom azért át lehet építeni hagyományos karokra is.
Nincsen olajos dual control Shimanónál már egy ideje. Átépíteni valószínűleg át lehet, de egy fékváltókartörésből rossz esetben két váltókar és két fékkar vásárlása lesz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Teasüti
nagyúr
válasz hoffman_ #25215 üzenetére
Hát én se ami azt illeti. Talán az Epic hirdetése a legszimpatikusabb nekem is, a többi mind lapozós.
Csak sehogy se tudok azonosulnak azzal a Merida-féle felfüggesztéssel, az a tubus ott rajta meg egyszerűen nevetséges.
A gyengém a Speci, de ezek nem szépek.(#25216) dqdb
Én is így vagyok vele. Vinném a Fox-okat, meg az XT-ket, minden más felejtős.
Basszus hová lettem... ha meglátok egy hirdetésben vmit, ami alacsonyabb rangban, mint az XT, akkor máris lapozok. SLX, LX, Deore? Next... Persze azon is csodálkozom, hogy ebben az árkategóriában még látni Alivio-t is néha (használt piac).
Kevés a full XT szett most, ahogy nézem.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Rottweiler89 #25211 üzenetére
Az XC bringák mindegyike már annyira benne van a korban (7-10 évesek), hogy kép alapján senki sem fog neked konkrét véleményt mondani róluk. Itt már nagyon nagy esély van arra, hogy a teleszkóp szétszedésekor derülnek ki meglepetések, vagy a vázban vannak halálukon a csapágyak, ami drága meglepetés tud lenni. Én ezek közül csak szervizes szétszedés-végignézős állapotfelméréssel egybekötve mernék vásárolni, ahol az ár az állapot függvényében csökkenne adott esetben.
Azt sem árt tudni, hogy hiába olcsó a bringa sok XT komponenssel, mert már régi, de az XT-hez tartozó pótalkatrész az új, és ezért drága, ezt kalkuláld bele a vételbe. Mivel itt a 9 sebesség dominál, és ki tudja, milyen állapotban vannak a hajtóműtányérok, nem árt azoknak sem utánanézni (például az FC-M580 LX hajtóműre való szett még beszerezhető, de 37 euró a három tányér, és már kifutó a német boltokban). Másik időzített bomba a két Specializedon található LX és XT fékváltókar, ha azzal történik valami, akkor szívás van és nagybevásárlás, mert utód nélkül tűntek el a Shimano kínálatából (volt, akkor szerettem, de az egy ujjas fékkart most már jobban értékelem).
A válogatás végén az FR bringákat nem tudok hová tenni, azokkal te felfelé nem fogsz tekerni, az biztos.
Teasüti: az FSR XC vázra építve össze lehetne állítani a listából egy korrekt bringát, de úgy önmagában egyik sem az igazi szerintem.
Talán az Epic hirdetése a legszimpatikusabb nekem is, a többi mind lapozós.
Ha az Epicben baj van a Brainnel, akkor az zsebbe nyúlós és várakozós dolog, mert a helyére nem tudsz mást betenni. És szokott baj lenni a Brainnel.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
hoffman_
nagyúr
az a marchocchi skared jó lesz manitou skareb-nek is. megbízható, szimpatikus hirdetés ezek közül egyikre se szívesen ülnék fel így kapásból.
Teasüti:
a black egy baromi régi szériája a manitounak, már ~10 éves.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Höhőőő mindjárt át is nyálazom. Egy részüket már láttam bikemag-on is, de azért akad új hús is itt.
szerk: miért ilyen sok a Manitou? Jó az a Black? Számomra ismeretlen minden, ami nem RS, Fox, Sr.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Zola007 #25187 üzenetére
Már pedig bebasz.
Nem "kicsit keresztbe váltani", hanem konkrétan a két ellentétes szélén.
Én, mióta keresztbe váltás utáni 2 napos pihenőt követően úgy kacsázott a lánc, hogy a középső tányérról néha leugrott a kicsire - ha hátul felraktam a legnagyobb kerékre -, azóta kizárólag egyenes láncvonallal tárolom a bringát.
Egyik télen én is beraktam a leglazább rugóállásba, akkor még nem értettem utána miért lett szar a váltásteljesítmény. A láncot nem is figyeltem, h görbe. Második alkalommal már feltűnt és elég neki néhány nap hozzá ezek szerint.
A hátsó váltó amúgy is finomabb szerkezet, a rugó gyengülését az első váltónál veszed észre hamarabb.
Lehet egy 9-es lánc rugalmasabb (bár azt a bringát már eleve egyenes láncvonallal tárolom, meg fordított működésű a hátsó váltó, szal mindegy is), de 7-es láncból kettő is görbült már nálam. -
Rottweiler89
senior tag
-
törölt tag
válasz Robi BALBOA #25209 üzenetére
mondjuk én is csak 12-13 ezer között tudnék szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
Hy,
Tud valaki boltot magyarországon ahol ilyet tudok venni?Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Van egy Merida Crossway 100 vázam, Juicy3 Avid hidraulikus tárcsafékrendszerem + Sram X5 váltószett. Ehhez szeretnék egy 28"as kerékszettet találni. Tudnátok javasolni valamit? Max 40-50K-m van a mutatványra, de ha van olcsóbban ár/érték arányban jó választás azt sem bánom.
Köszi előre is annak aki válaszol!
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
sanzi89
addikt
válasz Runner_fxr #25206 üzenetére
100km+-os túrákon, csomaggal nem az ember lába fárad el, hanem a seggem zsibbad el, a csuklóm, nyakam, hátam sajog. Ezekre - elvileg - mindre gyógyír lenne egy reku. Ha a fele igaz annak, amit írnak róla, akkor túrabringásnak egy másik dimenzió. Persze városi tekerésre vagy terepre én se használnám, de nagyon is el tudnám képzelni magam egy fekvőbringán.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz sanzi89 #25155 üzenetére
Én el nem tudnám képzelni, hogy egy olyan fekvő borzalmat használjak, de hát ízlések és pofonok.
Tudom, hogy itt a virsligumisok vannak többségben, de 29.-én lesz egy jó kis monti túra, talán érdekel valakit: [link] 4500ft, plusz egy csomó minőségi teszt bringa is van.
Én tuti megyek. -
lorcsi
veterán
eladó: vadi új soundcore motion+
-
veterán
válasz ludsimon #25202 üzenetére
Arra gondoltam, hogy valami combosabb láncra kellene beruházni. Persze drágább mint egy "sima" lánc, de mivel lassabban nyúlik, lassabban eszi meg a lánckerekeket is.
Elméletileg vissza kellene hozza az árát, mert abból is el tudsz használni hármat mire cserélni kell mindent.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
ludsimon
veterán
-
veterán
Ha ilyen "Shimano Ultegra SM-BB6700" középagy van a bicóban, FSA Gossamer hajtókarral, és mondjuk ezt a hajtókart-lánctányérokat lecserélném erre: R363 FSA SLK 53/39 175 BB386 EVO, akkor ez rámenne vajon erre a középagyra?
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem akarok használhatatlan cuccot venni, akármennyire is olcsó lenne.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Mobil flották
- DIGI internet
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25