- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
-
LOGOUT.hu
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
senior tag
válasz ParadoxH #10005 üzenetére
Én a freedee-t ismerem, voltam előadásukon is, szerintem magyarországon ők az egyik legfelkészültebb cég, még bányát is tudtak 3D szkennelni, meg engem is a helyszínen beolvastak 3D-ben egy 12 millió forintos szkennerrel, ki is nyomtattam már magam Tőlük is vásárolhattok, ha van nekik ami kell.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz cross56 #10009 üzenetére
Ha Bambutól rendeled arra figyelj, hogy a shopban válaszd ki az EU-t jobb felül. Azért fontos, mert akkor EU raktárból jön, tehát csak az áfa különbözetet és a szállítást számolja pluszba. Az áfa különbözet az ott már benne van az €-rós árban, azzal nem kell foglalkoznod. Nyilván ha Magyarországot jelölöd meg mint ország.
-
Joshi
titán
válasz cross56 #10006 üzenetére
P1S-hez árban és tudásban hasonló új nyomtató tuti hogy nem jön idén Bambutól.
Ha nem a Bambu hivatalos shopjából rendelsz, akkor érdeklődd meg, hogy hogy van a garis ügyintézés. Ha intézheted Bambun keresztül is, akkor rendben van. Igazság szerint itt szinte mindenki a Bambutól rendelte a nyomtatóját, teljesen korrektek. -
cross56
senior tag
válasz ParadoxH #10005 üzenetére
A 3Dee a hivatalos magyar forgalmazó. Szóval akkor lényegében mindegy honnan rendelem, mivel árban ugyanott vannak ezek szerint?
Igen, az igaz, hogy rutinos nyomtatónak számit. De ha esetleg idén jönne egy olyan utód ami még fejlettebb, akkor hátha az érné meg jobban. Csak emiatt gondolkoztam el ezen.
Vagy még pár évig ez sem számít majd elavultnak?[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
válasz cross56 #10004 üzenetére
Az áfa-rá lesz számolva a hivatalos oldalon. A 3DEE-t nem ismerem. Talán bf-kor vásároltak be vagy nagyobb tételben hozzák külföldről.
A P1S-nek volt egy elődje, a P1P már 22-ben megjelent. Szóval ez egy viszonylag rutinos nyomtatónak számít.Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
3D nyomtatós csoportban is sokan ajánlották a Bambu nyomtatókat, erősen el is gondolkoztam a P1S Combo megvételén, viszont pár kérdés felmerült még bennem.
Ez a gép 2023-ban jelent meg, lehet, hogy idén jön újabb modell belőle? Érdemes lenne megvárni?
A másik fórumot visszaolvasva úgy láttam a gyártó weboldaláról ajánlják a megrendelést, mert onnan ÁFA nélkül is meglehet vásárolni a gépet.
Viszont én úgy látom, hogy ott is rászámolja a TAX-ot, amivel 868 Euro lesz a P1S Combo ára, ez kb 360.000Ft. A magyar 3DEE weboldalán pedig 367.000Ft-ért lehet megvásárolni. Akkor nem érdemes inkább magyar oldalról rendelni?[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz sonny007 #10000 üzenetére
A bal oldali kenőanyag a tengelyekre, a középső fúvókatisztító (alulról szúrod a fúvókába, ha eldugul), a jobb szélső pedig szárítóanyag volt, amíg szét nem szedted, ez így most már kuka. A textiltasakot már nem szabadott volna szétbontani, odáig volt jó.
[ Szerkesztve ]
-
sonny007
tag
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a képen látható termékek mi is azok pontosan? Balra az első az valami zsír (gondolom) de, hogy hova azt nem tudom. A többiről gőzöm sincs..
Valaki tudna benne segíteni?
Köszönöm szépen a segítségeket. -
poli27
Topikgazda
EZt olvastátok?
As per a recent Bambu Lab blog post, its FDM printers in the X1 series will soon receive a firmware update that adds mandatory authentication for certain operations, starting with the firmware update on January 23rd for the aforementioned FDM printers. These operations include performing firmware upgrades, initiating a print job (LAN or cloud), remote video access and adjusting parameters on the printer. Using the printer directly and starting prints from an SD card are not affected.As reasoning for this new feature Bambu Lab points to recent exploits that gave strangers access to people’s printers, though cheekily linking to an article on an Anycubic printer exploit. While admittedly a concern, this mostly affects internet-exposed printers, such as those that are tied into a ‘cloud’ account. Even so, LAN-based printing also falls under this new mandatory authentication system, with Bambu Lab offering a new tool called Bambu Connect for those who insist on using non-Bambu Lab branded software like OrcaSlicer. This allows for exported G-code files to be sent to a (property authenticated) Bambu Lab printer.For those who do not wish to use this feature, not upgrading the firmware is currently the only recourse. Although this firmware update is only for X1-series printers, Bambu Lab promised that it’ll arrive for their other printers too in due time. While Bambu Lab printer owners consider installing the alternative X1 Plus firmware, the peanut gallery can discuss the potential security issues (or lack thereof) of an open Fluidd or similar UI on their LAN-connected, Klipper-based FDM printers.
-
ParadoxH
tag
válasz TeebyKay #9991 üzenetére
Amit tanácsoltam annak egy részéhez nem kell szerelés sem. Pl. Ha a z tengelyt mozgatod (természetesen nem te mozgatod a '"tengelyt" hanem olyan parancsot adsz a gépnek hogy vigyel fel a fejet mondjuk 100mm-el feljebb. Ezt csak meg kell mérni valahogy egy precíz mérővel. Ha ezt párszor megcsinálod le-fel ugyanoda jutsz-e vissza? Ha itt bármilyen eltérés van ott már gyanakodhatsz valami mechanikai hibára. Persze ha ez precíz is, még nem jelenti, hogy nincs egyéb mechanikai gond.
Ha szoftveresen akarod megközelíteni először, akkor pedig a fentebb javasoltan kívül én megnézném még így látatlanul, hogy mennyi a z-hop ha be van kapcsolva az extrudálási szakaszban? 0.4mm?
Amikkel még tudsz játszani:
- normal Z-hop ra váltás
- infill retraction kikapcsolása / csökkentése
- travel distance threshold módosítás
- precise wall engedélyezése
Előtte mentsd el a mostani profilod és inkább ezeket a kísérletezéseket hagyd utoljára.
Kipróbálhatod az OrcaSlicert is. Ha ott jól működik akkor érdemes megkeresni, hogy mi lett elállítva.[ Szerkesztve ]
Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
TeebyKay
őstag
válasz ParadoxH #9990 üzenetére
A nyomtató szerelgetése az már meghaladja az ismereteimet, nem merném csavargatni és azt se tudom mikor számít valami kilazultnak.
Nem mindig fixen ugyanabban a layerben van a hiba.
A lassítás jó megoldás lehet köszi, csak az meg a nyomtatási időt fogja jelentősen megnyújtani.
-
ParadoxH
tag
válasz TeebyKay #9989 üzenetére
Nézted, hogy nincs-e valamilyen mechanikai probléma? Én a helyedben leelenőrizném a tengely irányú mozgásokat kezdésnek mondjuk 100-150mm-t mozgatnám manuálisan mindegyik tengelyt és megmérném, hogy tényleg ennyit mozgott-e. Átnézném az orsókat és a csatlakozókat, csapágyakat, hogy nincs-e valami kilazulva, nincs e valami mozgás / lötyögés. Érdemes lenne azt is megnézni, hogy a függőleges lábak merőlegesek e az ágyhoz képest, nincs-e valami csavar rosszul becsavarva, stb
Mindig ugyanabban a magasságban történik a hiba? Az is elég sokat elárul ha igen.
Ha mechanikailag minden rendben akkor esetleg próbáld meg azt, hogy a szeletelőben hozzáadsz módosíásnak egy kockát ami lefedi a tárgyat. abba a bizonyos magasságba mozgatod, majd erre vonatkozólag lassítod a sebességet.
[ Szerkesztve ]
Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
TeebyKay
őstag
válasz ParadoxH #9986 üzenetére
Sok féle tárggyal előfordul, kártyatartók társasjátékokhoz például. Még ha nem is töri le a padról mert elég erős a modell, olyankor is össze vissza zörög ahogy préseli neki a fejet a modellnek. Gyroid infillt használok.
Most konkrétan ennek a varázsló sakk szettnek a figurái törnek el a magasabb részeken:
https://makerworld.com/en/models/425953#profileId-329691Sokszor előfordul olyan is a nyomtatásaimnál, hogy az egyik layernél mintha egy fél miliméterrel elcsúszna oldalra az egész modell és elcsúszva nyomtatja tovább.
-
poli27
Topikgazda
Kell valakinek? Ha nem megy a kukába Hydra 1.09 es verzió.
Plusz Python AMS hez egy ház csak a plexi lapok kellenek hozzá a jobb oldali az plexik nélkül abs el nyomtatva.[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Akkor a mikród túlhevíti a gyöngyöket, főleg az 1000W-os mikrónál van az, hogy 10 perc folyamatos használat után már 120 fokosak a gyöngyök. 5 percenként érdemes kinyitni az ajtót és szellőztetni kicsit, hogy essen a hőmérséklet meg a pára távozzon a beltérből, akár át is lehet mozgatni a gyöngyöket rázogatással. Hőkamerával néztem, ha egyhuzamban 10 percre beraktam, már 127 re felment, ha 5 percenként megállítottam, akkor csak 110 C. Egyébként a szétrepedés nem rontja a minőségét, csak az indikátorét a golyóban, tehát nem lesz színváltoztatós, de az anyag formája, hogy golyó vagy két félgolyó vagy kocka, az pont nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
A1 mini a kb 6cm-nél magasabb tárgyakat egyszerűen letöri a padról vagy eltöri őket ha elég erős az adhézió. Olyan mintha a fejet nem emelné elég magasra ahogy az egyre fentebbi rétegekhez ér. Tapasztalt már valaki ilyet, lehet valami beállítással javítani?
-
H2o-pok
senior tag
Ha esetleg nagyobbraváltás miatt valakinek lenne eladó A1, kérem jelezze.
Köszi -
Joshi
titán
A #9954 hozzászólásodban is leírtad, hogy a szennyezéssel nagyon nem lehet mit kezdeni. Talán annyi, hogy direkt elszívást építesz ki, de az se lesz tökéletes. Vagy egy garázs vagy valami olyan helyiség, ahol nem tartózkodik az ember nyomtatás közben. Én pl guruló kis szekrényre raktam a nyomtatót és általában a konyhába nyomtatok és nyomtatás után szellőztetek.
-
H2o-pok
senior tag
Üdv szakik.
Ha az asztaltipusok közt választok másikat pl.a gyári helyett, a megadott hőmérsékleten kivül mit,milyen paramétereket változtat még ez a beállitás?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Srácok, tegyük rendbe a dolgokat, jó?
A szilikagél golyóból akkor távozik a nedvesség, amennyiben a hőmérséklete legalább 60-70 fok, ekkor azonban még csak 5% víz távozik, ahhoz, hogy a golyóból kilépjenek a vízmolekulák, vízgőzzé kell alakítani, tehát 100 fokig fel kell menni a golyók hőmérsékletének! Ezt filament szárítóval nem igazán lehet elérni, vagy napokig kell üzemeltetni és még úgysem lesz tökéletes. A mikróban magnetron van, ami instant molekuláris szinten rezgeti a vízmolekulákat közvetlenül a mikróhullámok elnyeletésével, azonnal forrni kezd bennük a víz és gőzzé alakul, kilép a golyókból, ezért elég neki 10 perc mikrózás, és azt is legfeljebb 230W körüli teljesítményen! 120 fok C felett pedig az indikátoros golyókban az indikátor anyaga sérül és tönkremegy, ezért nem adsz rá mikrót 1000W-on meg hasonló nagy teljesítményeken, értelme sincs, hiszen elég elérni a 100C-t.
Egyébként a szilikagél golyók sem renerálhatók a végtelenségig, viszont van egy másik technológia is azaz inkább több, de pl az aktív alumina golyók végtelenségig regenerálhatók.
A szilikagéltől meg nem kell fosni, nem káros az egészségre, csak pára távozik belőle mikrós melegítésnél, jelenelg ez a leghatékonyabb regenerációs metódus mind időben, mind árban.
Szerintem ne kísérletezzetek, hogy hogyan lehet tönkre tenni a szilikagélt mindenféle módszerekkel, túlhevítéssel, meg alulhevítéssel, egyszerűen vékony rétegben (3-4 sor) be kell rakni a mikróba legalacsonyabb fokozaton 10-15 percre azt kész.
-
Vesa
veterán
-
Emunem
senior tag
mikróval csak óvatosan, nézz rá, hogy olvasztásos módban nem-e pukkantja szét a szemcséket? Van, amelyik teljesítményt teker, van amelyik csak szimplpán ritkábban be-ki kapcsolja a hullámokat. Na olyankor szét tudnak robbanni a golyók, tönkremegy a marker szín. kicsi adaggal kisérleteznék.
Én mostanság 30€ alatti levegös fritözt keresek erre a célra... ami mondjuk nem nagyon zsíros/olajos / büdös... Amazon 39€ sem rossz, de csak 80-tól kezödik, 50 jó lenne fila szárításra is."... hát persze ..."
-
blountex
senior tag
Ha már privát üzenetet nem olvasol, akkor megkérdezem itt is:
Bambulabnál a kuponos történet hogy működik?
Hogy sikerült 600 euronyit szerezned?
Az azért jó deal lesz az új nyomtatóra.Fentebb láttam, hogy okoskonnektort használsz.
Nálam van két darab Blitzwolf® BW-SHP6 Pro konnektorom.
A be és kikapcsolás tökéletesen működik mobilról, azonban a fogyasztást nem minden esetben méri. Ha újraindítom a készüléket, akkor x ideig méri aztán mintha ledobná a wifit jelet a routerről és megszűnik a fogyasztás mérése.
Milyen típust használsz? -
Vesa
veterán
Az miért "fosás", ha nem dugom a fejem a homokba és próbálom nem szénné mérgezni a családom? Ez ma már egy kutatott téma, vannak tanulmányok, melyek nem festenek szép képet. Attól még a tech baromi jó, de -véleményem szerint- felelőtlenség lenne nem foglalkozni egy potenciális veszélyforrással. Próbálom ezt ésszel csinálni, elkerülve a kockázatokat (kizárni a lehetséges expozíciót), de megtartva az előnyöket (nyomtatás). Ez pont olyan, hogy vehet valaki formaldehiddel teli építőanyagot, csak akkor ne csodálkozzon, ha pár év múlva jönnek a légúti tünetek és egyéb problémák, és lehet ezt tudatosan kerülni is.
A tudomány a valóság költészete!
-
fecke78
senior tag
Filanora filamentek ajánlottak?
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Nem élőlények miatt aggódom, hanem a mikroműanyagok miatt. Bár minden a hőmérséklettől függ. 80C-n pl. nem hinném, hogy bármilyen cuccot szórna. A nyomtatós tanulmányokban is megjegyzik, hogy a nozzle hőmérsékletétől függően nagyban változik az expozíció mértéke, de ott 210-250C fokok repkednek.
-
Vesa
veterán
Végül arra jutottam, hogy nem nagyon szeretném olyan helyen szárítani, ami kajával érintkezik. Lehet, hogy akkor jobb megoldás lenne a filament szárítóban, ptesza orsójával szárítani.
Vagy készítek/nyomtatok egy célszerszámot, aminek az egyik végébe mehet egy hajszárító, középre egy szilikagolyó tároló, a másik végén pedig távozhat a párás levegő. Ez talán gyorsan lerendezné a dolgot. Bár lehet, hogy ezt a PETG se bírná hő szempontból, ABS-ből kéne nyomtatni azt meg nem szeretnék.A tudomány a valóság költészete!
-
fecke78
senior tag
sikerült , a végén adta meg
január 28 kb szállítás -
Joshi
titán
Én elektromos sütőbe már szárítottam, de ha a 3D nyomtatós topikban rákeresel a témára, akkor biztosan találsz értelmezhető választ.
-
-
fecke78
senior tag
mit csinálok rosszul , miért nem kedvezményes a filomentek árai ? -
ptesza
senior tag
Nekem is van egy a Sunlu spoolokhoz. Nézd meg ezt is. Egy letöltés mindig jól jön.
-
Vesa
veterán
válasz fecke78 #9939 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy büdös, hanem hogy VOC keletkezik, kb. 50 féle anyagot szór nyomtatáskor, ezek egy része karcinogén, mérgező, a távozó mikroműanyagok pedig extrém aprók a tanulmányok szerint, így pl. HEPA szűrő sem szedi ki és belélegezve sajnos mélyen be tudnak jutni a tüdőbe. Legkevésbé a PLA veszélyes, de az sem egészséges, a PETG már jóval neccesebb. ABS és Nylon a legrosszabbak, de azt úgysem tudsz nyomtatni A1-el. Sem konyhában, sem hálószobában nem ajánlott, a kutatásokban azt írják, hogy jól szellőző (de nem huzatos) helyen ideális, ahol működés közben nem kerül sor belégzésre.
-
-
Joshi
titán
Üdv. Most nyomtatom a P1S ajtajának a 270°-os nyitásához a kitet, de ahogy látom már van V2-es verzió. Most már nem állítom le az első verzió nyomtatását. A kérdés, hogy az első verzió miért nem volt jó? Hiszen már az is Upgrade jelzéssel volt ellátva. Nem emlékszem, hogy ami nekem van meg azt honnan töltöttem le, de az biztos hogy innen linkelte valaki. Ahogy nézem már nincs fent sehol: Bambu+Lab+P1S_X1+front+door+270°+hinge+upgrade.zip
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz fecke78 #9944 üzenetére
Erre nincs recept, minden márkán belül van szar és jó. Ha kezdő vagy és biztosra akarsz menni, akkor a fillamentum márka bármelyik anyaga megközelítőleg tökéletes mind színben, mind nyomtathatóságban és paramétereiben, prémium brand. Alap szín a fehér, fekete, opcionálisan barna, szürke, arany, ezüst, piros (ünnepi színek) még opcionálisabb zöld, kék piros, sárga, de hát kinek mi.
És persze a gyári bambu spoolok is. Ennél a két márkánál soha nem szívtam, akár mit vettem (TPU, PLA, PETG), mindig jó volt, bár a bambu TPU-ra sokan panaszkodnak.
Kezdésnek Bambu/fillamentum PLA, PETG mehet, TPU-ból fillamentum 98A (keménység), aztán utána jöhetnek a nagyobb kihívást jelentő anyagot: -CF anyagok, ABS, ASA, és a hardcore a legvégére a PA12 (nylon).
Gyári tálcára csak PLA és PETG ajánlott, a többihez nézni kell már kompatibilitási listát, mert van olyan anyag, ami úgy ráragad biuzonyos tálcákra, hogy csak a fóliával együtt jön le róla.
[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
válasz fecke78 #9939 üzenetére
Te kell tudd, hogy hol van helyed. Az előszobában esetleg egy szekrénybe is berakhatod amiben idővel megoldod a világítást és valamilyen szintű szellőzést. Nem a kellemetlen szag az elsődleges probléma szvsz (van olyan filament ahol pont de). Vannak ismert és talán még nem ismert hosszútávú hatásai ennek a szakmának / hobbinak az egészségre nézve. Kár rizikózni, egy életünk van az itteni ismereteink szerint
-
bigrob
őstag
Helyzetjelentés:
Úgy néz ki a helyzet, hogy az Y tengelyen futó 4 kerékből az egyik akad, küldenek egy komplett Y axis linear rail-t...
Bambu ticket, elküldtem címet, számlát, tekintve hogy nem tőlük vásároltam, majd írt a 3djake, hogy megkapták a bambutól a kérést, küldik az alkatrészt 3-4 hét és érkezik is...Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Imy
veterán
A helyes link:
Bambu spool silica dryer box -
AndrewTdi
addikt
Én vásároltam 2 tekercs fehér Devil Design PLA-t mert az összes színes PLA-ja bejött. Szép, erős, élénk színek, szép végeredménnyel. Ennek tudatában vettem 2 tekercs fehéret. lehet, hogy csak rossz szériát fogtam ki, de nem tudtam csíkmentesen nyomtani egyik géppel sem. Anyaghiba volt, a szál átmérő nagyon nem volt konstans. Korrekt volt az ügyintézés, visszaküldtem, visszatérítették az árát. Azóta is használom a többi színt, de a fehérrel kapcsolatban az első benyomás nem volt jó (2 tekercsnél sem), így azt már nem rendeltem többször.
Szumma fehérrel nicns jó tapasztalatom, de a többi színt és minőséget nagyon szeretem. Rendszeres vásárlója vagyok. -
ParadoxH
tag
válasz fecke78 #9936 üzenetére
A konszenzus a szakmán belül az, hogy a szárító pl petg-től felfele kifejezetten ajánlott.
Semmi esetre se a hálószobába tenném a helyedben mert a 3d nyomtatásnak vannak káros externáliái (kémiai anyagok, mikroműanyagok, gázok szabadulnak fel nyomtatás folyamán)., hangos is tud azért lenni (az A1 mondjuk annyira nem az).
A páratartalom inkább a petg-nél és a felett hátrány, de ezt a szárító megoldja. A filament tárolás megint más kérdés.Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH
-
fecke78
senior tag
Filament száritó az uri hobort vagy szükséges ?
Otthonra szeretnék egy a1 combot , néztem hova tudnám elhelyezni , konyha kilőve , nappaliba nem akarom , nyugis helynek a hálóban lenne helye , régi lakásunk párásodot így rendelkezem párátlanitó készülékkel , szóval a páratartalmat kordában tudom tartani ha kell ,de a hálló jelenleg 22,5fokos 47% páratartalommal rendelkezik . Azért a hálló mert az huzatmentes , napközben nyugodtan légáramlat mentessen tudna dolgozni a nyomtató .... Jó elgondolás? -
Imy
veterán
Már régen terveztem, és én ezt használom: Bambu spool silica dryer box
Érdemes a hőálló spoolt használni, és PETG de inkább ABS vagy ASA-ból kinyomtatni. -
fecke78
senior tag
Teljessen kezdő felhasználó tud petg vel nyomtatni? Vagy elöször a pla javasolt?
-
JasL
senior tag
Tudnál tervezni olyan fiókot a spool fiókos megoldásodból, amiben szilikagél golyókat lehet szárítani (lyukacsosnak kellene lennie, de ne annyira, hogy a golyók átessenek)? Van egy filament szárítóm ami horizontális irányban tart meg egy tekercset, pont marha jó lenne, ha lenne olyan verzió a fiókosodból, ami valamennyire átengedi a levegőt és így lehetne szárítani a spoolban a gyöngyöket! Szerintem ezt még X1 P1 tulajok is díjaznák, mert a nyomtatóba rakva a spoolt és használva a heatbed hőjét lehetne azokban is szárítani velük, vagy pl nejlonból nyomtatva a szárító fiókot és high temp spool-lal akár sütőben is! Ez csak így most eszembe jutott. Nem akarsz tervezni ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
[link]
Sok helyen azt irják a sunlu almárkája a Jayo.
Fenti linken összehasonlitják őket. -
ptesza
senior tag
-
Emunem
senior tag
Devil design fehérrel van valami tapasztalat? (PLA-PETG-ASA-ABS, bármelyik)
Asa nagyon jól nyomtatható volt nálam. (meglepően jól viselkedett)"... hát persze ..."
-
JasL
senior tag
válasz AndrewTdi #9914 üzenetére
Minden más márka agyonveri a Sunlu fehéret, amíg nem volt SUNLU fehérem, nem is tudtam, hogy létezik ilyen, hogy nincs benne elég pigment (lehet drága nekik a titánium-dioxid?)! Egyébként nagyon jól működik bambukkal a Filaticum fehér PLA is, ezt itthon gyártják (magyar) és viszonylag jó, bár inkább a meleg-fehér oldalon van a színe, viszont jól telített. Bár azért nem egy fillamentum fehér PLA, azt ugyanis semmi sem veri le, nálam az lett a fehér PLA Lamborghinije, az az igazi atomminőségi fehér fehér. Mindkét guriga megy AMS-sel is.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Holnap ráfekszem bambutól rendelek .....
-
JasL
senior tag
válasz fecke78 #9918 üzenetére
Németországi raktárból jön a bambulab-tól közvetlenül, és az ő áruk általában a legjobb. Az alkatrészeket hiába küldik DHL-el, sajnos keresztszerződése van a magyar postával, nekem 2 hónap alatt jött meg csak, ebből egyszer újra kellett küldeniük mert elveszett a csomag. A nagy csomagokat viszont közvetlenül a DHL hozza (3D nyomtatók), azok 3-5 napon belül megérkeznek mindig. Szóval ha gyorsan kell, akkor nyomtató bambulab-tól, alkatrészek/kiegészítők viszont 3djake (Ausztria), mert elunod az életed mire megjönnek bambu-tól. (Tapasztalat alapján, az elmúlt fél éves rendeléseim szerint írom).
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
tudtok mondani német oldalt akitől lehet rendelni a1 combot ?
-
H2o-pok
senior tag
válasz AndrewTdi #9912 üzenetére
Épp ma bontottam fel egy Jayo (sunlu) fehér pla+ anyagot. Kalibráció után, nyomtattam egy kisebb db ot, hibátlan,a szine is szép fehér, nem szálaz,jól tapad. Igaz Viszonyitási alapom nincs,mivel fehérben csak silk sunlut használtam eddig,az meg ugye más, viszont az is szép. Allegrón nézzetek szét, ott rendeltem már összesen vagy 15kg sunlut. Ingyen szállitás van,lengyelből küldik dpd vel,kb max.5 nap. Tegnap is rendeltem 4 tekrcs más szinű silket. Pl van közte (ilyet még itthon nem találtam eddig) sunlu pla+ silk dual black-white is.
-
AndrewTdi
addikt
Az általad felsorolt sötét színek rendben vannak. Én a Sunlu fehérről leszoktam, mert halvány. Fekete, sötétszurke sötétkék, sötétzöld, barna van nekem is, azok rendben. A piros még csakcsak elmegy, de a sárga, világoskék, fehér, bézs, nekem már nem tetszik, mert halvány.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A Creality Ender-PLA Value Pack fehérje nagyon jó. Könnyen nyomtatható és ez tényleg szép fehér. Még váza módban is fehér marad.
-
JasL
senior tag
Kipróbáltam az összes olcsó PLA-t fehérben. A SUNLU ahogy a többiek írták, jól nyomtatható, de kicsit tejüveg szerű a fehér, nem elég telt a színe, áttetszős kicsit, ezért nekem pl az nem vált be. A SUNLU high speed fehér egy konkrét szar, annyira folyós, hogy meglátszik a modellen is, meg szétkeni az első rétegen. Az ESUN PLA+ túlságosan tapad a smooth pei laphoz, nyomokat hagy rajta. A lehető legolcsóbb, legjobb, és fehérben is legszebb színt az eSUN sima PLA fehér adja: jó szín, olcsó, nem folyik, generic PLA profillal gyönyörűen nyomtatható.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Kér valaki egy kis 3D nyomtatott lazacot?
-
Vesa
veterán
válasz tzimash #9905 üzenetére
Be kell kapcsolni az "AMS auto refill vagy AMS Filament Backup" funkciót. Lehetőleg legyen azonos típusú filament a másik orsón (RFID), és akkor elvileg azzal folytatja. Működnie kell más filamenttel is, de nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Nem lehet valahogy automatikus váltásra ösztönözni a nyomtatót, ha kifogy nyomtatás közben a filament az AMS egyik slotjából? Pl. az A3-asról ha kifogy folytassa másikból?
Van most folyamatban egy nyomtatás, és necces hogy elég lesz-e a fila, ha elfogy, az valamikor éjjel következik be, jó lenne valami megoldás, hogy ne dekkoljon amíg felkelek. -
Vesa
veterán
válasz ParadoxH #9901 üzenetére
Köszönöm! Mivel szoktad belőni a profilt? Teszt kockákat nyomsz vagy valami konkrét modellt?
AndrewTdi
Ezt is jó tudni, köszönöm! Nekem sötétszürke, kékesszürke, fekete és fehér kell nagyobb mennyiségben. Ahogy nézem, a Sunlunak is rengeteg féle filamentje van, és nem egységes az értékelés róluk. Van amit lehúznak, más verziókról viszont jók a vélemények, ezért érdekelt, hogy nektek konkrétan melyikkel van jó tapasztalatotok. pl. van PLA+. az jobb lehet a simánál?A tudomány a valóság költészete!
-
AndrewTdi
addikt
-
ParadoxH
tag
Én használtam. Ha rákeresel a többségünk kifejezetten ajánlja. 1-2 emberről tudok aki nem szerette it, ilyen is van. Úgy ahogy a jayo-t is pl. Viszont érdemes saját magadnak egy filament profilt léterhozni hozzá az orca-ban. Nem agysebészet. Pár tesztet megcsinálsz. Beállítod a legjobban sikerült értékeket és névre/színre elmentesz egy filament profilt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mobil flották
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10