Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
A bambu TPU-k rohadt kemények, ezért működnek AMS-szel, de kb az összes hétköznapi TPU (95A és lefele a shore skálán) ha próbálod csőben nyomni, (az AMS fűzés közben tolja a szálat), mivel rugalmas, összenyomódik, néha felgyűrődik, és ezzel van baja az AMS-nek, ezért nem ajánlják hozzá. Minél puhább az anyag, annál nagyobb mágia betömni az extruderbe! Néha még kézzel is nehéz, nemhogy egy automatizált gépnek. Pár kiló TPU-n (mindenfélén) túlvagyok, vannak vele tapasztalatok. TPU-t úgy a legjobb nyomtatni, ha nincs is cső, meg olyan a nyomtató, hogy rövid az extruder gear és a nozzle között a távolság, mert bizony ott is nyomni kell. DirectDrive nélkül TPU-t nyomtatni pl rohadt nehéz volt régen (Ki kezdte Ender 3-al? Kezeket fel!)
-
-
JasL
őstag
A fillamentum prémium anyag, pályafutásom alatt a legjobb színeket ők adják. A fehér igazi hófehér, a fekete igazi mélyfekete, soha egy duglás vagy keresztbecsévélési hiba nem volt 6 év alatt, az az 5*/5 a skálán. Volt tőlük TPU többféle, PETG is. Ők igazi lamborghini-jei a filamenteknek. Colorfabb is jó, de ők olyan 4.5/5 csak. Polymaker elég jó, szerintem ők is 4.75-5/5. eSun 4/5, lehetne 5 is, csak tudom, hogy nem igazi PLA, tele van tolva adalékkal, dehát olcsó. Éveim során 2 igazán retek anyaggal találkoztam: az egyik az everfil gyártó, na az retek volt, PLA nem tapadt le soha sehogy, tört, dugult, ritkán adom fel, de ott a 90% tekercset fogtam és kibasztam a kukába. A másik a fillamentum TPE-je volt, nahát az a retkek retke, soha többet (de az összes többi anyaga 5*). A Colorfabb holland, fillamentum cseh (ahogy a prusa is, ott van az EU 3D fellegvár), eSun kinai. Colorfabb-ból a wood anyag olyan, hogy csak annak ajánlom, aki qrvára telibe meg akarja szivatni magát! Az vas oké volt.
-
cross56
senior tag
Sziasztok. Most, hogy nyomtatgatok ABS-szel, azt hallottam, hogy nem ajánlott AMS-ből ezt az anyagot nyomtatni.
Ez igaz? -
Vesa
veterán
Köszönöm az infókat, így olvasva nagyon szimpatikus.
A 0,2mm-t megkérdezem tőlük biztos ami biztos, de 0,4-re tuti kipróbálom. A Bambutól most főleg Dark Gray és fehér PLA-t, valamint sparkle anyagokat veszek. A Dark Gray pont az a szín ami nekem kell, sajnos ilyen árnyalatot még nem nagyon találtam máshol, viszont a fekete/fehér kiváltására jó lenne valami olcsóbb, de jó anyag, mert ezekből sok fogy. Most Sunlu-ból van sok feketém azzal eddig nincs gond, fehérre viszont mondtátok, hogy nem szép, tehát itt fogom első körben kipróbálni ezt a magyar PLA-t. -
JasL
őstag
Na ők azok a gyártók, akikről soha sem hallasz, pedig magyarok és másnap küldik a cuccot. Azért nem hallasz róluk, mert inkább ipari körökben árulnak 3kg-s tekercseket, de amúgy magánszemély is vehet tőlük, és nincs minimális rendelési mennyiség, rendeltem már tőlük 4x1kg-t is, feladják simán. Én is tök véletlenül találtam meg őket egy szakmai konferencia után egy 3D nyomtatókat áruló honlapon. Egyébként bármi kérdésed van, honlapon van elérhetőség, e-mailben is meg telefonon is azonnal válaszolnak, nagyon jókat beszélgettem velük.. és magyarul! Ők gyártják, a recept is saját, minden. És igazi PLA-t használnak, a kínaiak teletolják adalékkal, kb 20% adalék hogy olcsó legyen, a magyarban meg csak amennyi éppen kell.
És mindig van Black Friday akció, vettem már tőlük 4000/kg-ért is
Olyankor szoktam betankolni durván.
-
JasL
őstag
Szerintem megy az 0.2-vel is, nincsenek benne karbonszálak meg szemek. Kivéve a gypsum-ot, abba gipszport kevernek, stúdiók veszik őket filmekben fal-díszlet nyomtatáshoz állítólag raklapszámra. Én azt is nyomtattam, tényleg kicsit gipsz érzés, meg ugye az a jó benne, hogy a gipszes PLA-t lehet festeni ecsettel, jól tapad rá a festék. Meg a fehér üvegszálas anyaguk, hát az baromi jó, 100 fokos főzővízbe beraktam, nagyon keményen ellenállt neki, jól bírja a hőt nagyon. Persze a végén az is meghajlott, de kétszer olyan lassan mint a sima PLA, még PETG-nél is jobban bírta. A habzó PLA-t viszont szívből utáltam, ami mocskot az csinál a nyomtatóban... mintha rászórnának egy marék szálat a tálcára, tárgyra, mindenhova. Azt soha többet. Amúgy minden anyaguk bevált eddig. És van náluk üres-tekercs akció, ha veszel tőlük és 20 üres gurigát visszaküldesz, akkor kapsz a 1 kg teli tekercset ajándékba a következő rendelésnél. Ki is írják honlapra.
Egyébként nem szar cég, még mikroszkópos anyagvizsgálatot is folytatnak a termékeiken: [link]
-
Imy
veterán
5l-es kannában a régióban van. Régebben működött samponból, de a mostaniakkal nem az igazi.
-
JasL
őstag
Nem, a bambu nem törik. A sunlu zacskóban lehet hogy jó, az új tekercsekkel nincs gond, csak rohadt lusta vagyok zacskózni, szoba levegőjén meg pár hónap után ropi. És a fehér színe meg nem fehér, hanem erősen tejüveg.
Egyébként olcsóból még egy magyart is szeretek, különösen a budget pla-t: [link] Ez ugyanaz, mint a rendes PLA-juk, csak nem 3kg-os tekercseken. Ebből több 10kg-t elnyomtattam, sosem tört egy sem. Sőt mondja is a gyártó, hogy nyugodtan lehet levegőn tartani, nem árt neki. És tényleg. Jó a színe, szuperül tapad, szépek a rétegek, olcsó és magyar. Ritka az itthoni termék, ami jó is, de ez az.
-
NF-
tag
A fillamentum és colorFabb filamentjeit nem ismerem. Polymakert, Polyterrát, eSun-t használtam én is. A Polymakerrel az volt a bajom, hogy valamikor tökéletesen sima felületet adott, valamikor pedig túlextrudált volt. Betudtam az egyenetlen átmérőnek. Pedig nagyon szerettem a színeit. A felsoroltak közül az eSunt szeretem a legjobban.
A Bambu filament nem törik nálad? Csak mert azokat épp a sunlu és az esun gyártja. -
Nálam a sunlu sem. írtam korábban, ams-be hónapok óta ott vannak. Szoktam nézni a végét, de semmi. Sima zacsiba tartom őket, vagy épp kint vannak az asztalon.
50% körüli az állandó páratartalom. Mindig azt használom ami épp olcsóbb.
Valami turpisság van benne, csak nem értem. Ismerős is mondta, hogy nála vizesedik a PLA, 30-40% körüli páratartalom, azokat használja mint én. -
JasL
őstag
Az, hogy kint hagyom a szobában, és 1-2 hónap múlva törik, mint a ropi. Oké, értem, nem kéne 30-40%-os páratartalmú szobában kint hagyni szabadon, de más anyagom nem csinálja. És ha választhatok, akkor inkább a másik anyag és szabadon tárolás.
Gaben92: szívesen. Polcot hagyd a francba, felelsleges, üvegtetőre felrakod azt kész. Páratartalom mérőből nem a legolcsóbb temusat kell venni
Nekem ez került bele, egész jó: [link]
-
Gaben92
őstag
Köszi a linkeket! Riser ahogy olvastam még problémát is okozott valakinek szóval elvetettem. Ha nagyon úgy van bedobok a nyomtató fölé egy polcot, fúrok rá egy lyukat azt mehet arra az AMS. Pont van is annyi helyem mert annó úgy terveztem a szekrényt, hogy a nyomtató fölé tudjak tenni dry boxot fellógatva vagy ilyesmi (csak sose jutottam el addig).
Ezeket néztem én is pont amiket linkeltél, szóval jó nyomon jártam. Köszi a megerősítést. Annyi,, hogy a páratartalom mérőt az AMS-ből tuti kihagyom. Ahogy tapasztaltam elég semmirekellőek ezek az olcsóbb darabok (összehasonlítva a mocsok drága iparival amit használunk melóban
).
-
Imy
veterán
Mai modell, egy személyre szabható multi fejes buborék készítő.
-
-
JasL
őstag
válasz
Gaben92 #11497 üzenetére
Az oldalsó nagy ventire van rács, hogy ne daráljon be szálakat amik majd lesznek nálad is a tálcán és lehullanak oldalt. A riser tök felesleges, 1 éve nyomok PLA-t, ráadásul csukott ajtónál, az égvilágon minden gyártó PLA-ja jó volt.
Amiket nyomtattam (többet is, de ezek maradtak csak meg)
[link] [link]
AMS-hez:
[link] [link]Ennyire van szükséged. Kinyomtattam én is minden szart, mert "wow de jó!", aztán mentek a kukába, mert feleslegesek.
-
Gaben92
őstag
Nem tervezem túltolni a dolgot. Poop chute az nekem kötelező mert szekrényben van a nyomtató. Az előzőt kénytelen voltam elzárni mert 2 Bengáli van otthon aztán képesek lettek volna elrágni a filamentet és/vagy lepofozni az extrudert.
Nyomtató mögé kicsit körülményes benyúlni emiatt szóval kap egy csúszdát meg egy dobozt oldalra. Néztem pár modellt, eddig ez a legszimpatikusabb mert két részből áll.
Ezen kívül csak csapágy takarót akartam nyomtatni még, a venti takaró nem volt eszemben. Pontosan melyik ventiről van szó? AMS Riser csak amiatt volt eszemben ha tényleg ki kellene nyitni a tetejét PLA nyomtatásakor, de a Benchy szépen kijött ahogy az octopus is pedig csak az ajtót hagytam nyitva résnyire. Ez az első nyomtatóm ami nem nyitott szóval még ki kell tapasztalnom.
AMS szilika tartóba belefutottam, arra majd benevezek valamikor.
Cérnakesztyű van itthon mindig. Analóg fotózás a hobbim, negatívokhoz csak abban nyúlok.
-
JasL
őstag
válasz
Emunem #11494 üzenetére
Nem, soha nem kellett. Nem tört bele még soha semmi, pedig 1 éve megvan és jópár km. Mondjuk én csak jó minőségű anyagokat használok, vagy legalábbis tesztelteket. SUNLU-t pl az életben nem töltök bele. Kb 5 gyártó van, akinek veszem az anyagait, és nem törnek. Kb 6-7 éve nyomtatok, van egy kis tapasztalatom, hogy mit hogyan, már nem nagyon szívok.
-
Imy
veterán
Készítettem egy paraméterezhető csőtoldót. A csőtoldó belül vagy kívűl tömítéssel, vagy tömítés hellyel látható el, amibe O gyűrűt lehet beletenni. Minden lényeges paraméter állítható. Akinek kell töltse, vagy aki szeretne nekem segíteni.
-
JasL
őstag
válasz
Emunem #11488 üzenetére
Egyetértek. X1C-nek már nincs létjogosultsága... egyrészt nem flagship, arra ott a HD2, másrészt marginálisan tud csak többet mint a P1S, az esetek 99.9%-ban semmi szükség az X betűre, főleg mivel P1S is tud HT anyagokat nyomni, sőt nyomtam már vele PA-t is. Dehát ő a legöregebb, megérdemli a tiszteletet, hogy lehet még venni, csak minek
Az AMS2-re viszont nincs mindenkinek szüksége, és drágább is. Szerintem ezt azért át kell gondolni, hogy érdemes-e 2 PRO-ra locsolni a pénzt, vagy jó az elődje is. PLA-hoz, PETG-hez, fixen nem vennék 2 PRO-t. Egyetlen esetben vennék AMS2-t PRO-t, ha lenne egy HD2-m is. Az egy qrva jó gép, csak az ára is. -
JasL
őstag
válasz
Gaben92 #11475 üzenetére
Welcome! Nekem is P1S Combo-m van, majd ha tudok segítek neked.
Nem minden kötelező, amit én ajánlok: hátulra a poop chute, venti és csapágy takarók és ennyi. Az AMS riser full felesleges, hegyekben nyomtatom a PLA-t, abszolút nem kell neki hűtés, csak az kell neki, hogy ne dugózz le minden lyukat, mert kb mindenre terveznek dugót, aztán meg riser-eznek, pedig nem kell. Ajtó sem kell hátra, csak a "vödör". Amit viszont mindenképpen ajánlok az ez: [link] Csak ebben fogdozd a lapot, és akkor nem kell tönkretenned alkoholokkal, és "örökre" szép és tapadós marad. AMS-be rakhatsz extra szilikagél tartókat, az értelmes nyomtatás meg páratartalom mérőt. Van utángyártott LED világitás, direkt ehhez tervezve, BIQU féle, az jó dolog. Igazából nagyon kevés upgrade kell neki, és csak a mágneses led szalag fizetős, de az is kis tétel. -
Gaben92
őstag
Úgy néz ki a kötelező dolgok hétvégére maradnak, lesz helyette octopus az ajándék Galaxy PLA-ból.
Mikor rendeltem a nyomtatót írták, hogy lesz valami ajándék de valami kevésbé hasznos dologra számítottam, helyette jött (a szokásos 250g zöld, sárga és PLA support mellett) 1-1kg Galaxy és Wood PLA és egy Clock Component Kit. A poén az, hogy ezeket majdnem bedobtam a rendelés mellé mert kíváncsi voltam rájuk de így csak a Marble PLA-t kell beszerezni.
-
Imy
veterán
A Bambulab P1 széria és az A1 nagyon jó áron van most.
H2D-re gyűjtöm a kuponokat, de lehet nem érdemes?
X1C-t cserélnék majd le, mer ősszel lesz 2 éves, de nem tudom....
P1S 550 euró
P1S AMS-el 750 euró -
Gaben92
őstag
Beköszönős poszt.
Vett a cég egy X1E-t én meg hülye fejemmel megnéztem. Ez odáig fajult, hogy tegnap megjött a futár szóval az Anycubic Kobra (még első gen) nyugdíjazva lett és ott pihen a helyén egy P1S Combo.
Annyira volt időm tegnap csak, hogy kinyomtassam a kötelező Benchyt de azt kell mondjam elég gyorsan meggyőzött a cucc.
Héten jönnek a kötelező dolgok (poop chute, egy-két takaró, talán AMS-Riser de ahhoz kellene vennem PETG-t) aztán lehet beleugrani a jóságba.
-
cross56
senior tag
válasz
ptesza #11466 üzenetére
Persze, azt én is vitatom, hogy mennyire lehet tényleg food safet nyomtatni. Nem is akarok abba a részébe belemenni. Csak mivel még is csak gyógyszerről/vitaminról van szó, pont az általad leírtak miatt nem biztos, hogy mernék ilyet készíteni, hogy aztán ebben tároljam.
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Csinálnék egy hosszabb nyomtatást amihez lehet nem elég a kiválasztott filament. Egyszer már volt ilyen, akkor nem tudott magától átállni a következő filamentre ami be volt rakva a 2-es helyre. Kézzel kellett az 1-es helyére másikat beraknom és újból elindítani a nyomtatást. Van erre esetleg már valami lehetőség, hogy automatikusan folytassa a másik filamenttel?
Szerk: Ja most nézem, hogy már elvileg van ilyen beállítás.
-
spider23
senior tag
Itt most nem az volt a cél hogy minél szebb legyen, hanem hogy meg tudom e csinálni úgy ami nekem elfogadható. Egyébként nem is fog látszani ha majd a helyére kerül, ráadásul a funkcióját tökéletesen el fogja látni. Az anyag ami ebbe került nem lényeg, jól elszórakoztam vele.
-
ptesza
senior tag
válasz
ptesza #11465 üzenetére
by Chat GPT:
A Foodsafe PLA és a standard PLA 3D nyomtató filament közti különbségek elsősorban a felhasználás céljából, adalékanyagokból, és a gyártási/utókezelési folyamatból adódnak.
Maga az élelmiszerbiztonság nem csak a filamenttől függ. A 3D nyomtatás réteges szerkezete miatt a nyomatok mikropórusosak, ami elősegíti a baktériumok elszaporodását.
A nyomtató fúvóka is számít: ha nem rozsdamentes acél, hanem sárgaréz, akkor ólmot vagy más toxikus fémet is tartalmazhat – ami a nyomtatott tárgyba kerülhet.
Utókezelés javasolt minden foodsafe nyomatnál is: például epoxi bevonat vagy csiszolás és lakkozás a baktériumveszély csökkentésére.
Szóval azt mondanám, hogy ne ringassuk magunkat tévhitekbe. Itt még nem láttam olyant ami megfelel ezeknek és ez lett volna a cél.
-
JasL
őstag
válasz
spider23 #11457 üzenetére
Bocs, de ez ronda. Nyomtasd fekve, két részletben. Két igazító tüske a két elembe (2 lyuk, 2 pöcök, slicerekben van erre tool), pillanatragasztó az érintőfelületen. Amúgy a második után már ezt kellett volna tenned, pazaroltál egy csomó anyagot, és nem lett szép vége. Nem mindig vezet célra az erőszak, most is ez történt.
-
poli27
Topikgazda
-
-
Joshi
titán
válasz
spider23 #11446 üzenetére
Igen, kell használni tárgyhűtést. Én 40-60% között szoktam használni ahol szükséges. Most nincs előttem a szeletelő progi beállítása, de ha jól emlékszem, akkor lehet rétegenként is állítani a hűtés mértékét. Az a baj, hogy ha túlságosan erőteljes a tárgyhűtés, akkor a rétegek nem fognak jól tapadni egymáshoz. Ki kell kísérletezni. Nem véletlenül mondják, hogy az ABS/ASA nyomtatása nem egyszerű. Addig nem gond, amíg alapvetően egyszerű tárgyat nyomtatunk.
ui.: egyébként ahol ventilátor által keltett légáramlatok vannak, ott fölösleges ABS/ASA-t használni. Ott bőven jó a PETG, de még a PLA is. -
spider23
senior tag
válasz
Sketch001 #11445 üzenetére
Éppen tegnap próbáltam ASA t nyomtatni. (előmelegített zárt kamrában, az összes venti kikapcsolva p1s) Lapos dolgoknál nincs semmi baj, viszont a laposból felfelé jött volna egy ventilátor keret ami elég vékony. Na hát ott összeomlott a nyomtatás. Ami a lapos részen teljesen tükör sima ott a felsőbb részeken ahol vékonyodik és support is megy felfelé teljesen rossz mócsingos lett.
Gondolom a tárgy hűtés hiánya okozhatta ezt a gondot mert ott túl gyorsan végzett a layerekkel. Mi erre a megfelelő beállítás? Tárgy hűtést gondolom vissza kell kapcsolnom és a min max fan speed értékkel és idővel kell valamit kezdenem. Van erre valami jó beállítás? -
cross56
senior tag
-
Sketch001
kezdő
válasz
cross56 #11441 üzenetére
Egyébként halkan jegyzem meg hogy ha az 5-6 óra volt, lehet érdemes lenne kalibrálni a filamentet és beállítani a sebességet. Simán 3 óra köré/alá is lehetne szemre nyomni gyári nozzle - el.
Az abs viszkozitása jelentősen alacsonyabb mint a pla-é, és mivel sok hűtés se kell neki alapvetően, így elég jól viselkedik gyorsabb nyomtatás közben is. Még csak a réteg tapadás sem lesz jellemzően rosszabb ha nem a végletekig nyomja az ember
egy max volumetric speed teszt, abból számolsz egy sebességet aztán alá állítod picit és kész is
-
cross56
senior tag
A napokban tettem fel képet, hogy egy mérőóratartót milyen szépen sikerült kinyomtatni, azóta csináltam egy hasonlót csak még komplexebbet. Ezek mind 5-6 órás nyomtatások voltak. Illetve most ez a közdarab elsőre kisebb lett mint kellett volna, de maga tárgy nagyon szép lett. Pont az előbb készült el a javított/átméretezett verzió belőle, ez már nagyon jó passzentos lett.
Úgyhogy amennyire féltem tőle, meg rémhíreket olvastam/láttam, egyelőre (lekopogom), de flottul megy az ABS-sel való nyomtatás.
Brimet mindig használok hozzá, előtte felfűtöm a kamrát. Asztal 100 °C, Nozzle 270 °C. Meg innen és más oldalakról összeszedett infók alapján lőttem be a sebességeket, hűtést is.
Lesz majd egy 23 órás középkonzol nyomtatás autóba, na arra gyúrok, azért próbálom kitapasztalni minél jobban ezt az anyagot. -
JasL
őstag
válasz
cross56 #11439 üzenetére
Kezdésnek az ABS kemény dió lesz, viszont Slant 3D pont a napokban rakott fel egy videót tömeggyártásról, abban elmondja, hogy a raftolás segíthet az ilyen elváló anyagok jobb nyomtatásában, mert a lapnál jobban ragadnak az anyagok magukhoz. Még ha fel is pöndörödik a széle, ha megfelelő szélességű a raft, a tárgyad már nem fog a felgyűrődési zónába esni.
-
-
cross56
senior tag
válasz
Sketch001 #11421 üzenetére
A nyomtató most nem itthon van nálam, hanem testvéremnél. Kora reggel még nem indíthattam nyomtatást, így csak délelőtt melóban telefonról tudtam ezt megtenni. Ezért volt fontos
De ezeket megnézem köszönöm neked is és NF-nek is.
Most egyébként azzal szívok, hogy van egy porszívócső és egy arra nem megy rá egy bizonyos fej. Ezért nyomtattam hozzá egy közösítő darabot ABS-ből. De a belső átmérők jó 2-3 tizeddel kisebbek lettek mint amiket a modellen beállítottam. Ez az ABS vetemedése lenne, vagy alapból is ilyen a gép?
-
Imy
veterán
Nekem 2db 1. generációs AMS-em van. Még egyet már nem tudok elrakni, de egy AMS HT még elférne. Ezen még agyalok. Ha nem veszek H2D nyomtatót, és marad az X1C akkor biztosan veszek majd AMS HT-t. De a H2D tapasztalatokat megvárom hosszabb távon, és hogy valakinek legyen itt a PH-n. Amúgy az jó kérdés, hogy az X1C mennyiért mehet el, most van benne 1700 üzemóra, de őszre amire tervezném 2000-2200 biztosan lesz benne.
-
Imy
veterán
Bambulab store nektek jól működik. Filamentet rendelnék, de nem jelzi melyik van készleten., Csak amikor eljutok a fizetéshez, akkor jelzi, hogy nincs készleten.
-
JasL
őstag
Nekem eddig soha nem kellett 65 foknál nagyobb szárítási hőmérséklet, sőt a 60 fok is bőven elég volt még PA-nak is. De szárítgatni sem nagyon szoktam, kinyomtatok így is mindent szépen. 2db HT árából már kijön egy AMS 2 Pro, ezért mondtam, hogy annak azért több értelmét látom 4 gurigával, mint +20 fokkal 2db különállóval.. nem sok extra kényelmet adna hozzá a mostani AMS-hez, konkrétan semmit. Ahhoz meg drága. Legrosszabb esetben van rá egy food dehydrator itthon, 15ezer ft volt.
-
JasL
őstag
Én nem vettem, de szerintem nem is fogok. Akkor már inkább AMS 2 Pro.
-
ParadoxH
aktív tag
X1C tulajok!
Kiváncsi vagyok a ti döntésetekre:
- Ti frissítettetek firmware-t Az 1.0.8 után vagy úgy hagytátok?
- Valaki használja az X1C plus custome fw a gyári mellett? Esetleg mást? Látom, hogy egy éve már nem frissült a projet. -
Imy
veterán
AMS HT-t aki vett mennyire elégedett? Mennyire jó a filament szárítási képessége?
-
zozo668
csendes tag
Sziasztok.Hátha valakinek segít.Volt egy pár hete posztom az A1 asztalgörbeségégével kapcsolatosan ahol ajánlottátok az adott helyett aluszalaggal ,,kiegyenesíteni,, ,sajnos nem sikerült megoldanom vele ,túl nagy volt az eltérés az adott ponton majd 0.6 tized ami végett is reklamáltam.Fotókat ,videót küldtem a supportnak ,kértek még mérési adatokat,elfogadták és küldtek egy újjat ami már tökéletesen teszi a dolgát.
-
Sketch001
kezdő
válasz
cross56 #11419 üzenetére
Nekem csak az nem volt tiszta hogy miért akarod telefonról indítani ha a szeletelobol is lehet azonnal
de ja ahogy NF- is írta lehet csak küldeni is, a nyomtatás gomb mellett van egy legorudlo menü és ott van küldés is. Több extra lépés, de úgy is működhet ha ez az igény
-
cross56
senior tag
válasz
Sketch001 #11415 üzenetére
Félrértettél szerintem. Elérem a nyomtatót online gépről és telefonról is. A problémám az, hogy betöltök egy modellt a gépen, megcsinálom a beállításokat hozzá, rámentek. De ezt utána nekem hova teszi, honnan érem el telefonon?
Mert most a szóban forgó modell be van rakva collectionsbe, és úgy megtalálom telefonon is, viszont nem az én beállításaimmal.
De egyébként nagyon szuperul sikerült kinyomtatni így is. (Még a support maradványokat jobban le kell róla pucolni)
Most lenne egy másik modell, ez nem makerworld-ös. Behúztam gépen bambu studioba, ismét beállítottam mindent majd rámentettem, de ez sem jelenik meg a telefonos alkalmazásban sehol. Vagy én bénázom?
-
Imy
veterán
Szilikonozó, köszönöm, ha letöltöd.
-
JasL
őstag
válasz
Emunem #11413 üzenetére
Lite-hoz vannak már MW-n nyomtatható burkolatok hozzá, már megoldották ezt a dolgot 3rd party-ként. Én sem vennék akármilyen AMS nélkül már nyomtatót. Az elsőt úgy vettem, aztán mégis vettem, és utána jöttem rá, hogy jó nagy hülye voltam, elsőre is már úgy kellett volna és olcsóbban is jött volna ki, mint külön. Pedig többnyire egyszínűeket nyomtatok, de néha annyira jó az AMS, hogy anélkül soha többet nem vennék és nem is ajánlom már senkinek. kb fele annyi munka így, mint nélküle, rendesen kinyalja a feneket!
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
[link] Ezt a golf 2 mérőóra tartót szeretném kinyomtatni ABS-ből (gyári Bambu). A nehézség a dologban az, hogy fizikálisan nem nálam van a nyomtató, távolról indítanám el telefonról. Én úgy láttam, hogy nem tudok előre elmenteni beállításokat egy adott tárgyhoz és azt telefonról kinyomtatni. (javítsatok ki ha tévedek).
Így a feltöltőben kellene megbíznom, hogy az ő beállításai a tárgyhoz jók.
Brim van hozzá, a nyomtatót előtte felfűteném 40-50 °C-ig. Bed-et 100-110 °C-ra, fejet pedig 270 körülire állítanám. Sebességet esetleg állítsam majd silentre, vagy maradhat a standard? -
MrChris
nagyúr
A1 beszerzését tervezem, azon agyalok, hogy az AMS lightra szükségem lenne e hozzá. Nem tervezek többszínű nyomtatást, így egyértelmű lenne, hogy erre nem kell. Van más funkciója amire használhatom? Pl különböző filament miatt, de gyanítom csak állna rajta sokáig a tekercs. Talán inkább ebből a pénzből filament szárítót kellene beszereznem. Abból mit ajánlanátok hozzá?
-
ptesza
senior tag
Találtam egy ilyen szipi-szupi gyógyszer tartót. Gombnyomásra fordul a tálca.
Készítettem hozzá magyar hétköznapos feliratokat, a print profilok közt megtalálható. A rugót PET-G ből kell nyomtatni.
-
NF-
tag
Vennék a P1S-hez egy ams-t. De nem tudok dönteni. Megéri az AMS 2 pro a 110€ felárat az AMS-hez képest?
-
Imy
veterán
Új modellem, letöltéseket megköszönöm.
Személyre szabható elektronikai box.
Új hozzászólás Aktív témák
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest