- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DroiDMester #4677 üzenetére
Háromféle böngészővel próbáltam, de mindig ez a kép fogad.
-
-
válasz
Sanyi.mTs #4671 üzenetére
Nem ismerem a Synology megoldását, de n+1 független gyártó mentőprogramja képes arra, hogy pendrive-ról indítva a gépet, visszatöltse a (lemezkép)mentést a NAS-ról.
-
Sanyi.mTs
addikt
Köszi.
2. sajnos pl az as5404t-re semmi találat, de jó ötletet adtál, így yt-n kerestem rá és ott kb 1 éve jelentették be.
4. 6704t lett volna csak elgépeltem+ PC-ről mentés igény megfogalmazása nem volt egyértelmű. Synology active backup for business-hezz hasonló megoldásra gondoltam, azaz adott PC-ről image-t csinál, amit egy telepítő pendriveval vissza tudok állítani.
-
A problémádra talán tudnak megoldást adni a szerviz@jtc.hu címen is. Ezt talán az összefoglalóba is bele lehetne tenni, ha jól tudom Ők a magyar márkaszerviz.
Tipp: https://www.nas-szerviz.hu/hu/ Nincs velük tapasztalatom, Google első találat, de jó vastagon fog a ceruzájuk!
-
válasz
Sanyi.mTs #4663 üzenetére
1. Mindhárom nagy gyártó (Asusor, Synology, Qnap) ~ 10 éven át támogatja az eszközök biztonsági frissítését.
2. Ha jól rémlik nem adnak ki minden évben új eszközt, a sajtó oldalon visszapörgetve láthatod az újabb eszközök megjelenését.
3. Szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom támogatja a Spotify-tMivel van HDMI kimenete, erősítőre/TV-re kötve meghallgathatod a kedvenceidet. Pl. Ha nincs okos TV-d, vagy csak egy monitorra dugod rá, jó alternatíva lehet ezek "felokosítása".
4. 6404? Én nem találok ilyet. Ha neked megér annyit a kinézete, véd azt.
Miért ne lehetne PC-ről menteni? Még a kérdés felvetését sem értem. Az Asustore-nak is van Windows-os mentő programja, de bármelyik másik megoldást is kiszolgál, hiszen az SMB/(S)FTP/NFS szolgáltatások ugyanúgy elérhetőek, beállíthatóak. -
bteebi
veterán
válasz
Gawamatsu #4666 üzenetére
Köszi a tippeket! A ChatGPT is a linuxos mentést javasolta.
Remélem igaza lesz... Nagyon sok időmet elvette tegnap a tesztelgetés, de sajnos egyelőre nem jutottam vele semmire.
UPS-t már régebb óta akartam venni amúgy, mert ahol lakunk, bár szerintem kifejezetten jó környék, de elég gyakoriak (saccra havonta, néha gyakrabban) az akár csak fél-egy másodperces áramszünetek/ingadozások. Annyi, hogy ezzel kapcsolatban volt egy sajnálatos tárgyi tévedésem - mégpedig az, hogy lett akkus napelemünk, és azt hittem, hogy az akkupakk az effektíve egy UPS, de elvileg sajnos nem. Viszont amúgy valahová nagyon a lakáshálózat elejére kellene tennem az UPS-t, mert 2 router van, és több NAS és PC mindenfelé.
-
Gawamatsu
Topikgazda
Elvileg Linux-os gépbe be lehet tenni mentésre, de azt nem tudom iket kell mókolni hozzá.
Elvileg - ezt Asustor reklámozza is - másik Asustor NAS-ba bepakolva elindul minden úgy ahogy volt.Nem ártana egy USP-t venni a NAS-hoz. A kb legkisebb is elég, csak pl tartson ki 5-10 percet (APC Back UPS CS500 az tart nekem 30 percet simán), ingadozást áthidalja és ad elég időt a NAS-nak, hogy biztonságosan leálljon, mielőtt a szufla elfogy.
-
ugyes
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #4663 üzenetére
Támogatásra itt a hivatalos oldal.
Saját DDNS van, de nem tud annyit, mint a Synology-é (a hivatalos kifejezés nem jut eszembe, nem tudsz majd plex.sajátddns, vagy fotóim.sajátddns oldalakat regisztrálni, csak sajátddns.myasustor.com-ot). Frissül.
Működik a RAID1->5, nálam is így volt: 2HDD RAID1, majd utána 3HDD RAID5. Huszonvalahány óra volt mire átállt.
Minden van, amit szeretnél, csak egyszerűbb, olykor fapadosabb, mint a Synology-nál. -
Sanyi.mTs
addikt
Ha tényleg igazak a pletykák és a synology 25-ös plus szériák már csak syno hdd-vel fognak üzemelni, akkor valószínűleg az idei új nas beszerzése nem syno lesz.
Pár kérdésem volna asustorral kapcsolatban:
1. mennyi a nasok sw támogatási ideje? (syno-nál könnyű, mert a típusból már tudod, hogy melyik évben vezették be, utána 10 évet vállalnak)
2. fentiek alapján honnan a legkönnyebb megtudni, hogy mikor vezették be adott nas szériát?
3. AS5404T gen2 adatlapján mi az a spotify ikon? azzal mit támogat?
4. AS6404T gen2 megéri 30-40k-s felárat AS5404T gen-vel szemben? (10G/2.5G LAN nem érint, HDMI nem kell, nvme ssd-vel közel jövőben nem tervezek). Bevallom az AS64 jobban tetszik. NAS a nappaliban lenne a TV alatt.
5. van saját ddns szolgáltatása? frissül port forward szabály nélkül? Ha csak külső ddns van, akkor az frissül port forward szabály nélkül?
6. mivel itt a hdd-ket raidbe lehet tenni, van mód a későbbiekben RAID1>RAID5 átállásra? vagy ezt már az elején így kell beállítani 3 HDD-vel? (kezdetben csak 2 HDD-vel indítanék RAID1-gyel)Jelen felhasználásom: plex, smb, vpn, fotó megosztás családdal, torrent, 2FA hitelesítés (admin felhasználóknál), email értesítés nassal kapcsolatos eseményekről.
Tervben: pc-ről mentés készítése, ha ez lehetséges -
bteebi
veterán
Sziasztok!
Van egy régi AS5004T NAS-om, 4 db 3 terás HDD-vel RAID5-ben. Ma reggel viszont (ismét) megszívatott az MVM. Reggel 8 körül volt egy kb. 1 másodperces (se) áramszünet, vagy "csak" ingadozás. A lámpa épphogy pislákolt egyet, de utána az összes gép újraindult, köztük a NAS is. Én már pont indultam el otthoról, szóval nem vártam meg, hogy bebootoljon. Hazaérek vagy 10 órával később, a bemappelt NAS meghajtó elérhetetlen, és amúgy furán csend van, pedig vagy közepesre, vagy maximumra volt állítva az egy szem ventilátora. A ventilátor nem pörög, a ház teteje és az oldala is elég meleg, ezért gyorsan kikapcsoltam. (Azt hiszem a kikapcsológomb megnyomására azonnal kikapcsolt.) Veszem ki a HDD-ket egyesével, tűzforróak (60°C körüliek, de talán több), alig bírom megfogni/lerakni őket.
Valószínűleg konkrétan reggel meghalt a NAS, vagy csak kicsit később, miután esetleg a ventilátor leállása, tönkremenetele miatt túlhevült. Így viszont némi eséllyel magával vitte a HDD-ket is.
Égett szag - talán csak akkor már, amikor hazaértem - nem volt (de talán egyébként se, mert az még talán az otthon lévő feleségemnek is feltűnt volna). A NYÁK, amennyire látszott (nem szedtem szét teljesen a házat), sértetlennek tűnt.
Egyelőre ott tartok, hogy visszaraktam a HDD-ket. Remélem jó sorrendben; a kapkodásban az első kettőt nem kizárt, hogy felcseréltem. (Nem volt elég hely a NAS körül, és ugye forróak voltak a HDD-k.) Ez vagy számít, vagy nem - de se így, se úgy nem ment amúgy.
Miután lehűlt minden, először elindítottam a NAS-t a HDD-k nélkül. Amint bedugtam a tápot, a LAN LED-je folyamatosan világított, viszont a power gomb megnyomása után látszólag semmit sem csinált; nem világított a power LED, és a ventilátor se pörgött fel. Egy kicsit vártam, de utána én hülye elkezdtem visszarakni a HDD-ket. Amint bepattintottam az elsőt, az felpörgött, és utána elég sokáig kellett nyomnom a power gombot, hogy kikapcsoljon (új tömböt próbált volna létrehozni??).
Leállt, kihúztam a tápot, majd visszaraktam a HDD-ket. Megnyomom a power gombot, ekkor szerintem az összes HDD felpörög (legalább ez jó jel), a LAN kék LED-je meg a HDD-k zöld LED-jei folyamatosan világítanak, a kék power LED nem, a ventilátor viszont ugyanúgy nem pörög fel, és percek után se történik semmi. Ha ekkor megnyomom a kikapcsolás gombot, akkor meg azonnal kikapcsol - akárcsak akkor, amikor észrevettem a hibát.
Több kérdésem is lenne.
1. Egyrészt vajon még mit tudnék megpróbálni, tesztelni.
2. Bármilyen külső eszközzel - leszámítva egy ugyanilyen NAS-t - vajon valahogy meg lehet-e menteni a tömböt/le lehet-e menteni róla az adatokat, urambocsá' simán átrakni az egészet egy másik (ASUSTOR) NAS-ba. Ilyen esetben gondolom minimum az ADM verziója számítana (4.0.7.RVG1). Ha ennyi elég lenne, akkor max. vennék egy másik NAS-t, lehetőleg egy újabbat, de gondolom ettől bonyolultabb a helyzet.
A legfontosabb dolgokról volt mentés, de nem mindenről (mert épp nem volt üres hely mindenhez). És alapvetően egyszerűbb lenne simán lemásolni a hiányzó dolgokat ~100 MB/s-el, mint megkeresni/letölteni.
3. Ismertek-e olyan szervizt/szerelőt, ami/aki foglalkozik ASUSTOR NAS-okkal?
Köszi a javaslatokat!
-
Még nincs meg az ssd. Ha csak a két hdd-t teszem be egyelőre és az első hdd-n lesz a volume1, mikor meglesz az ssd akkor arra már nem lehet a volume1-et beállítan? Kiveszem a hdd-ket, csak az ssd-k lesznek bent, majd visszateszem a hdd-ket? Vagy ebből óriási törlés lenne?
-
ugyes
senior tag
Igen, ezt írja a hivatalos leírás a beállítás menetéről. A volume1 minden esetben az alapértelmezett könyvtár. Az alkalmazások nagyjából 90%-a ide települ majd, ha az App Centralból telepítesz (még a docker alapúak is). Ide menti a mobilról a képeket, stb. A docker config is ide megy majd. Én 1TB alá nem tenném, de nem értek a linuxhoz és biztosra szeretek menni.
Szerintem linuxban járatosnak kell lennie, aki csak a programokat vagy azok egy részét akarja a volume1-re tenni, minden mást a többi kötetre. -
NVMe SSD-t csak írásra az 1iket, és olvasásra a másikat, gyorsítótárazásra érdemes bele tenni adat tárolásra felesleges!
nekem LOCKERSTOR 4 Gen2 AS6704T-m van nálam így van ahogy fent leírtam, nálam 2.db Toshiba Enterprise MG09 18Teras HDD van benne és 2.db 256.os NVMe.
RAM ot nyugodtan tedd bele én a gyári 4-giga mellé tettem még bele egy 16.gigás Crucial 3200MHz CL22-t és szépen mennek 1ütt
-
4+8-ra gondoltam. A hűtőbordát meg az Asustor ajánlja: [kép]
Ha az ssd-t Volume1-nek akarom beállítani akkor ajánlatos a 2 db és raid1? Mik lesznek rajta első telepítéskor? 2x500 GB elég? A Synologyn a Home, Music, Video került fel.
Ventilátort nem akarok cserélni csak egy lehetőség ha nagyon melegszik a nas. A Synologyn 92x92-es venti van, azzal nincs gond, igaz, abban csak 2 hdd van. -
ugyes
senior tag
Nekem vannak nvme SSD-im, különösebb hűtés nélkül. 50 és 60C közötti a hőmérsékletük, technikailag Ok. Szerintem egy thermal pad-ot tegyél rá. Hogy annál vastagabb/nagyobb bármi más is elfér-e nem tudom, nekem más típus van. Nézd meg, mérd meg, hogy milyen vastag hűtés fér el.
Ventilátort miért szeretnél már most cserélni?
Ahogy donat_sz is írta, bármilyen portszámot megadhatsz. Erre találsz oldalakat, hogy milyen tartományból érdemes választani.
Most 4+8 GB-t szeretnél vagy csak a 4-es modult 8-ra cserélni? Az utóbbi esetben nyugodtan tedd bele. Ha nem indul el vele, akkor nem tudod használni (azaz még adat felmásolás előtt próbáld ki, szerintem). Ha mindkét RAM helyet felhasználnád, akkor azonos frekvenciájú (és még nem tudom milyen és mennyi paraméterű) RAM-ot tennék be, azzal biztos a működése. Azaz ha a gyári és a Kingston nem azonos, akkor vagy a gyárival azonosat vennék vagy a Kingstonnal. -
Sziasztok! Napokon belül megérkezik az AS5402T NAS. Most egy Synology DS220+ gépet használok és kíváncsi leszek az újra. Kérdésem az lenne, hogy ha nvme ssd-t teszek bele, azokra kell hűtőborda? Milyen vastagság fér el? Menne még bele 2 db. HDD is. Ennyi cuccot tud hűteni a 70 mm-es ventilátor? Lehet nagyobbra cserélni? Ami fontos ahogy olvasom a 8000, 8001, 80 és a 443 portok átírása. Milyen portokra lehet átírni, mi az amiből érdemes választani? Ha lehet konkrét példát mondjatok ( akár privátban ) mert ez ( is ) sötét folt.
A Synology-ban van egy Kingston 8GB /2666 HyperX Impact DDR4 CL15 memória, azt áttehetem az új gépbe? Nem baj, hogy ez 2666-os? -
-
Pimpellér
tag
Szia, még januárban adtad kérdésemre a javaslatot (HDD keretet hol lehet beszerezni) és ma örömmel jelzek vissza, hogy a 2 db. megrendelt kifogástalan példányt beüzemeltem. Eltelt nem kevés idő, és bár némi döccenővel, viszont nem horror áron (12.761.- Ft a kettő), de korrekt kapcsolattartással a dolog megoldódott. Szóval köszi.
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
DroiDMester #4642 üzenetére
Semelyik verzióról sincs visszaút. Support nélkül.
-
-
-
ropi23
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már az 5.0 verziót? (Béta)
Gondolkozok, hogy fel tegyem e próba képpen. (AS5404T Gen2)Vélemény?
-
PeterUr
csendes tag
válasz
PeterUr #4636 üzenetére
+ 5 max 6 eszköz azok közül s 1 ami igazán napi szinten fontos adatok képzödnek és annak a mentése a legsürübb. Jelenleg egy Zyxel NAS326 látja el a feladatot RAID 1 ben 2x1T lemezzel és ez is bőven elég. Ha komolyabb kell akkor már inkább építek egy servert mondjuk egy használt dual xeon lappal
. A többi 3 felhasználó akkor ment ide adatzot amikor az automata menteés elindul 3-4 naponta így nem órai szinten mozog rajta 1-100GB adat.
-
válasz
DroiDMester #4637 üzenetére
Egy NFS megosztás kezelésére? Bár nem írta mennyi felhasználója, lesz, erre "bármi" megteszi.
Amúgy abban igazad van, hogy nem két here/hónapra választunk NAS-t, így nem baj ha van benne tartalék. Az adatbiztonságról/rendelkezésre állásról, és későbbi bővíthetőségről sem esett szó. -
PeterUr
csendes tag
Asustor AS1104T szemezek, feladat sima fájl szerver a PC-ken és laptopokról x naponta mindent rámentek, 4 db 1 TB HDD Raid5 ben, csak sima megsoztás NFS alapu lenne, emmi más a többi leszedve. Mennyire stabil, és mennyire kezelhető (user hozzáférés jogok). A manual és videok alapján jobban tetszik mint egy Qnap vagy Synology hasonló cumó. És az ára sem rosz, ha sk rakok össze egy NAs-t ház, alaplap, stb sem jönne ki olcsobban.
-
-
válasz
gekkoXT #4633 üzenetére
Ahogy a táblázatból is látszik, vannak eltérések. A piros X-el jelölt módokban nem emelkedik a sávszélesség, kizárólag az üzembiztonságot növeli.
A Linux kernel bonding modulja a következő módokon működhet:
1. Round Robin
A csomagokat Round Robin algoritmussal küldi a rendelkezésre álló interfészeken, így valósítva meg az erőforrás-eloszlást, és a hibatűrést.2. Active Backup
Ha az elsődleges interfész kiesik, a szolga interfész automatikusan átveszi a helyét, és leklónozza a MAC címét is. Csak hibatűrést eredményez. Nincs szükség a Switch konfigurálásra.3. Balance XOR
Minden egyes szolgához hozzárendel egy cél MAC címet és csak annak küld adatot ((forrás MAC) XOR (cél MAC)) így valósítva meg az erőforrás-eloszlást, és a hibatűrést.4. Broadcast
Minden szolga kiküldi az összes adatot, hibatűrést eredményez.5. 802.3ad
A klasszikus IEEE 802.3ad dinamikus link aggregation. Szükség van arra, hogy a Switch képes legyen LACP protokoll használatára. Majd a protokoll segítségével lekommunikálja a adatküldés lehetőségeit.Forrás: [link]
Ahogy donat_sz is írta, a 802.3ad-t kellene használni(, a switchen is). Aztán ők megbeszélik egymás közt mi lesz a közös többszörös.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
DroiDMester #4628 üzenetére
Round-Robin jó lesz!
További info itt -
nem mondtam hogy nem elég gyors meg stabil, de ha tudja a switch és a nas is ezt hogy dupla kábellal kapcsolódik 1máshoz, akkor gondolom érdemes kihasználni csak jobb mindha csak 1.db 2,5.essel vannak összekötve.
amúgy 2.db Toshiba Enterprise MG09 18teras hdd van Raid1.be, és 2.db 256.gigás m2es SSD írás-olvasás gyorsításra, de ha pl több 100.gigát(3-4-500) másolok rá, írás közben van hogy nagyon (60-80.ra) le esik a sebesség, átlagban 200-260.körül megy.
azért gondoltam hogy jólenne így linkelve 2 kábel, mert ha csak 30-40-50.gigákat mozgatok akkor ugye elvileg az SSD-re mennek és akkor csak gyorsabb lenne ha 5GbE kapcsolat menne.
most az alap robin.on van a nas a switch meg ahogy fentebb linkeltem
-
válasz
DroiDMester #4628 üzenetére
Mi a nem stabil és nem elég gyors jelenleg?
Milyen switch(ek)hez van jelenleg kötve, melyik port, milyen kábellel, milyen sebességgel?
Milyen firmware van a switch-en és mi van a portokra beállítva (ha managelhető egyáltalán)? -
sziasztok!
mire érdemes ezek közül állítani a portokat Link aggregation esetén, ha azt szeretném hogy stabilabb és gyorsabb legyen kapcsolat!
-
gekkoXT
senior tag
válasz
forintuser #4625 üzenetére
vagy esetleg egy nem őskövület, de nem is új laptop is kiváló erre a célra.
-
ugyes
senior tag
válasz
forintuser #4622 üzenetére
Erre minimum 3 szempontból lehet választ adni:
1) AS5402T-ben a processzor frissebb, hatékonyabb. Ugyanakkor médiafeldolgozás szempontjából nem tud többet, mint a J4125 a Synologykban (az AMD-sekben nincs integrált videókártya, nem javasolt).
2) ha el/átolvasod a hivatalos Plex fórumot (nem itt a prohardveren, a plex oldalán), akkor nagyjából az jön ki, hogy az Asustoron van a legkevesebb jelzett hiba Plexre. Nekem évekkel ezelőtt volt az utolsó észlelt hibám.
3) ha csak plex-et akarsz rajta futtatni, akkor szerintem inkább vegyél egy mini PC-t, amiben minimum N100 vagy N150-es processzor van +16 GB RAM és 256GB SSD (vagy 512GB, ízlés szerint). Ezek sokkal modernebb processzorok, kisebb fogyasztás és a médiakezelésük is jobb. A NAS pedig legyen csak az adattárolásra használt és akkor bármelyik, akár ARM-es is ok. -
válasz
forintuser #4622 üzenetére
Az Asustor topikjában milyen válaszra számítasz?
Amúgy meg naná! Olcsóbban megkapod, és 2.5GBites LAN-t is kapsz mellé. A Plex meg ugyanúgy elszalad rajta, mint bármelyik NAS-on. -
forintuser
őstag
Sziasztok. Mennyire javallott egy Asustor AS5402T Nimbustor 2 Gen2 NAS vásárlása szerintetek csak Plex-hez? Jobban megérné mint pl a Synology? Köszönöm a válaszokat.
-
ugyes
senior tag
Új ADM 5.0 béta érhető el. Részletek itt.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Van egy rádiófrekvenciás távirányítós redőny, melyhez csak egy távirányító van. Meg lehet oldani, hogy mobilról vezérelhessem? Ha már így állunk, van pár világítás is, és egy árnyékoló is mely szintén rádiófrekvenciás, gondoltam akkor már ezek is mehetnének majd mobilról.
Mi ennek a menete mik, kellenek hozzá? Home Assistantot felteszem a NAS-ra. Utána sötétség számomra. Mik kellenek hozzá? Milyen rádiófrekvenciás egységet kell vennem, mely tudja kezelni a Home Assistant által és mely majd működhet mobilról is? -
Stealth
senior tag
Szia!
Ez szerintem nem a teljes LOG ilyesmit ellene keresni:
The WebUI administrator username is: admin
The WebUI administrator password was not set. A temporary password is provided for this session: és itt az ideiglenes jelszó.
Ez alapján menj végig, ha Portainert használsz! Ugyan Synpology a NAS, amin bemutatják, de neked is pont ezek a lépések kellenek. -
Arc27
csendes tag
válasz
Stealth #4612 üzenetére
Hello
Már mindent megtaláltam a logba de jelszó sehol nincs
Pontosan hol találom ?Üdv Roland
(N) 2025-02-03T20:42:16 - qBittorrent v5.0.3 started. Process ID: 146
(N) 2025-02-03T20:42:16 - Using config directory: /config/qBittorrent
(N) 2025-02-03T20:42:16 - Trying to listen on the following list of IP addresses: "0.0.0.0:6881,[::]:6881"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Peer ID: "-qB5030-"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - HTTP User-Agent: "qBittorrent/5.0.3"
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Distributed Hash Table (DHT) support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Local Peer Discovery support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Peer Exchange (PeX) support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Anonymous mode: OFF
(I) 2025-02-03T20:42:16 - Encryption support: ON
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "127.0.0.1". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "127.0.0.1". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "172.17.0.2". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "172.17.0.2". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "::1". Port: "TCP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully listening on IP. IP: "::1". Port: "UTP/6881"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - UPnP/NAT-PMP support: ON
(W) 2025-02-03T20:42:17 - Couldn't load IP geolocation database. Reason: No such file or directory
(N) 2025-02-03T20:42:17 - Using built-in WebUI.
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI translation for selected locale (en) has been successfully loaded.
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI: HTTPS setup successful
(N) 2025-02-03T20:42:17 - WebUI: Now listening on IP: *, port: 18181
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Detected external IP. IP: "176.63.144.150"
(I) 2025-02-03T20:42:17 - IP geolocation database loaded. Type: DBIP-Country-Lite. Build time: Sat Feb 1 03:16:56 2025.
(I) 2025-02-03T20:42:17 - Successfully updated IP geolocation database.
(W) 2025-02-03T20:44:53 - UPnP/NAT-PMP port mapping failed. Message: "could not map port using UPnP[172.17.0.2]: no router found"
(W) 2025-02-03T20:44:53 - UPnP/NAT-PMP port mapping failed. Message: "could not map port using UPnP[172.17.0.2]: no router found"
(W) 2025-02-03T20:45:50 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 1, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin
(W) 2025-02-03T20:46:31 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 2, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin
(W) 2025-02-03T20:46:38 - WebAPI login failure. Reason: invalid credentials, attempt count: 3, IP: ::ffff:192.168.0.34, username: admin -
Arc27
csendes tag
Sziasztok
Most vettem egy AS3302T v2 Nas-t. Tökéletesen müködik minden megosztás, elérés .
Már csak qBittorrent beállitása nem sikerül
Már a belépés se megy a qBittorrent WebUI-ba az alapértelmezett user/password (admin/adminadmin)páros nem megy. A config fájlba pedig nem találom hol tudom változtatni . A transmission muködik de a sebbesége nem a legmegfelelöbb. A Net az One 1 Gigás net .
Elöre is köszönöm a segiséget -
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Reseteltem a routerem, új hálózatot alakítok ki.
Eddig a nas IP címe a 192.168.x.y volt, de most áttértem a 10.10.x.y-ra. Be tudom valahogy úgy lőni a NAS-t, hogy a két vinyót ne kelljen megformázni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/256GB, Normál, Káryafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 FE 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- MICROSOFT SURFACE Go - Pentium 4415Y/8GB/128SSD/CAM/INTEL/10.1"/1800x1200TS/A kategoria
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Dell WD19 type-c dokkoló 130W-os töltővel ÁFÁ-s
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Fotó állvány eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest