Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Zsocó
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7109 üzenetére
A 14 vagy 15-ös VMware sem ment Win10 alatt, csak a 17-es.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A Prometheus script már elég régóta problémás, eredetileg ugye Debian 8.1-re készült, ha jól rémlik az van a VMware image-ben is, de friss Debian rendszeren már ~2 éve se tudtam életet lehelni bele. Ráadásul már a forrás se létezik, ahonnan az szedné a csomagokat, szóval mindenképp módosítani kell futtatás előtt, de egyszerűbb anélkül fordítani.
A Breed feltehető Padavan alól is. [link]
-
Zsocó
aktív tag
A Prometheus eszközzel akartam Padavan-osítani egy Mi Router3G-t és mindig hibára futottam, az Updata sources és a Build toolchain is mindig hibára futott.
Létezhet hogy közben hálózaton is kommunikál, tölt le, nem csak helyileg?
Végül BREED bootloader-el megcsináltam.
Szimplán csak kíváncsi vagyok, mert régebben mindig működött Prometheus-al.
Egy eleve Padavan rendszerű router-re utólag is feltehetem a Breed-et? -
Headless
őstag
Sziasztok, lehet hülye kérdés, de
Wol csomagot szeretnék továbbítani a broadcast IP-re. Ez nem lehetséges padavan alatt?
x.x.x.255-re forwardolom a 9-es portot, publikus ip címem van más szolgáltatások mennek. Ha lanon keresztül küldöm a csomagot a broadcast címre akkor feléled a gép, de wan felől nem.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Lacpac
őstag
Szia!
Én használtam.
Le is mondtam róla. Jól kezelte, nem volt gond, ment pöcc-röff.
De!
Kb 2 héten belül cseréltem B535-re (CAT7), amit kb 2 hónap múlva cseréltem B818-ra (CAT19).
Ezek az usb modemek semmire nem jók (CAT4).Mindegyik váltásnál szinte duplázódott a sebesség.
Ha fő netnek akarod, felesleges megvenni.
-
kutga
nagyúr
válasz Intruder2k5 #7102 üzenetére
Régen próbáltam qbittorrentet, de az még a transmissionnél is jobban terhelte a routert, aztán lehet azóta változott valami. Routeren inkább maradtam a transmission kliensnél, bár mostanában inkább külön dedikált eszközt használok letöltő szervernek.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
MODERÁTOR
Miért nem rakjátok fel a qBittorrentet? Bár néztem, hogy esetleg lehetne-e abból is csinálni egy eleve beleforgatott verziót, de a mérete miatt sajnos teljesen esélytelen. rTorrent-et tartalmazó összeállítást csináltam régebben, de azt nem frissítettem már ezer éve.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Holnap frissíteném a router. Melyik az ajánlott FW, ami alatt a transmission is jól működik? Köszönöm!
-
pchris
tag
Használ itt valaki ezzel a routerrel usb 4g modemet padavan alatt? Milyen típust/modelt használ? Milyen sávszélesség érhető el vele jó térerő mellett? Esetleg létezik 5g képes padavannal használható modem is? A jövőre is gondolva...
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az eredeti partíciókról nincs esetleg valakinek kéznél mentése?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
pmikloska
aktív tag
A firmware csere végül sikerült az eredeti partíció mentéssel együtt.
Új problémám van.
Eddig egy Asus WL-500gP-t használtam, az USB portjára volt kötve egy régi HP lézer nyomtató (HP LaserJet 1010), mivel annak még csak ez van, Wi-Fi nincs, viszont a nyomtatónak csak a router mellett volt szabad hely egy másik szobában. LPR-t használtam, működött minden rendben.
Most az R3G-re akartam ugyanezt telepíteni, mégsem működik, a nyomtató hosszú idő után ezt nyomtatja a papírra:Unsupported Personality: UNKNOWN
A router log-jában közvetlenül a csalakoztatás után ez jelenik meg:Oct 2 14:10:42 kernel: usblp0: USB Bidirectional printer dev 3 if 0 alt 1 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x0C17
Úgy tűnik, a router látja az eszközt, mégsem tudok nyomtatni rajta keresztül.
Beállításhoz ezt a linket, és ezt a videót is használtam. -
Gyurka6
őstag
válasz pmikloska #7090 üzenetére
Hali!
Ha már a bred rajta van, onnan kellene telepítened, azt hiszem van direkt hozzá való. Amennyiben reset után egy sima openwrt-t teszel, az felül írja a bred-et. (Emlékeim szerint (már öregszem)).
A bred-el nekem xwrt-t sikerült feltennem. Az openwrt-t csak bred nélkül tudtam telepíteni.Gyurka
-
pmikloska
aktív tag
válasz pmikloska #7088 üzenetére
Ez a második ilyen routerem, most vettem ki a bontatlan gyári dobozából. Egyet már megcsináltam, de most elsiettem, és elfelejtettem a mentést. A másik router kiosztása használható lenne, ha vissza akarnám állítani gyárira, vagy minden routernek más? Egyelőre, ha még menthető, akkor nem is aktuális ez a kérdés, de azért kíváncsi vagyok.
-
pmikloska
aktív tag
Ha a breed-et feltettem, és már meg is nyitottam a Padavan fordítás zip fájlját, de végül hibaüzenettel nem került felírásra, akkor:
1. miért nem?
2. elfelejtettem menteni az eredeti partíció kiosztást, ekkor van még lehetőség menteni az r3gmini.trx használatával? -
lac14548
aktív tag
MI-R3G routerem van Padavannal.
firmware: 3.4.3.9L-102_e34add1Szeretném a biztonságos távoli elérést bekapcsolni.
Mobilról bárhonnan lássam, ki mikor lépett fel rajta keresztül a netre, oszthassak ki időt/lehetőséget az internet elérésre.Hol találom és hogyan állítsam be ezt a lehető legbiztonságosabbra?
Köszönöm,
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
MODERÁTOR
-
Shummo
senior tag
válasz Intruder2k5 #7083 üzenetére
Sajnos ez már megtörtént Igaz 48ra állítottam, és utána valamivel jobb lett. Most megpróbálom 36-ra beállítani. Esetleg mást érdemes e állítani?
illetve FW update segíthet? (jelenleg: 3.4.3.9L-102_6226cc8)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Shummo
senior tag
Valaki tudna segíteni, hogy milyen CLI commanddal tudnám ki aztán bekapcsolni (enable/disbale) az 5Ghz wifi hálózatomat.
Sajnos pár naponként eltűnik, (2.4Ghz marad). Okát sajnos nem tudom. :( -
MODERÁTOR
Keress rá a MAC címére, hátha az segít.
-
Zsocó
aktív tag
Hálózati térképen van egy *-al jelölt nevü ügyfél, amire nem jövök rá, hogy mi lehet. Valakinek van ötlete
-
-
Shummo
senior tag
válasz Intruder2k5 #7076 üzenetére
Elnézést a bénázásért. és köszönöm a segítséget. VPNen keresztül voltam a routeren és meg se jelent a save gomb. Most LAN keresztül is ránéztem és így már ott volt minden.
Esetleg olyanban tudsz-e nekem még segíteni, hogy egyszerre ne csak 1 hanem 2 felhasználó lehessen bejelentkezve?
(van egy automatizálásom, ami 5 percenként lekér adatot a routertől. Viszont ez alatt nem érhető el a router, vagy épp a beállítást nem tudom már elmenteni, mert kidob...)"You cannot Login unless logout another user first"
ez az üzenet fogad olyankor -
Shummo
senior tag
válasz Intruder2k5 #7074 üzenetére
Ezek lesznek akkor: Commit NVRAM Content to Flash Memory Now
Commit Internal Storage to Flash Memory Now.
de úgy látom hogy ehhez akkor kell egy USB majd... köszönöm -
MODERÁTOR
-
Shummo
senior tag
Hogy tudok a jelenlegi Padavan configról egy backupot csinalni? Egyszerűen nem találok ilyen menüpontot (3.4.3.9L-102_6226cc8)
-
matyoxd
csendes tag
Sziasztok!
Pár évvel ezelőtt Padavanosítottam a routeremet, melyet most szeretnék visszaállítani gyári rendszerre. Sajnos a Prometheus által készített mentéseim elvesztek, csak a működő Padavanos router van. Létezik valami megoldás a visszaállításra ilyen formában? A Breed bootloader segíthet?
-
kutga
nagyúr
Igaz én openwrt alól próbáltam a transmissiont, de sajnos nálam is ilyen volt. Nézd át a beállításokat, próbáld vissza venni a letöltési szálak számát, illetve érdemes lehet letöltési sebesség korlátot is beállítani.
-
nggabi
félisten
válasz Intruder2k5 #7068 üzenetére
szia,
továbbra is az van, hogy ha elindítok akár csak 1 torrent letöltést akkor nem elérhető a transmission webes felülete. csak forog de nem tölt be. ha elkészült a torrent minden oké. MI-R3G_3.4.3.9L-102-efc6dcedd1_with_MC.zip
ez nálad is ilyen?
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
loreal23
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg tudna valaki segíteni nekem, hogy az usb-n a routerre csatlakoztatott meghajtót hálózati meghajtóként csatolni tudjam? Igazából valaki olyat keresek aki privátban adna nekem telószámot és lenne hozzám türelme is és szabadideje valamelyik este! Előre is köszönöm! -
MODERÁTOR
-
peby92
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7066 üzenetére
Köszi a részletes leírást!
WSL-eles Ubuntu 22-vel csináltam, azzal már volt tapasztalatom, ment minden simán (*wsl evett csak túl sok RAM-ot, de átconfigoltam).
Úgy néz ki működik minden, de azért még tesztelem pár napig.
Még szétnézek a padavan firmware topikban is, mert sok mindent most vakon állítottam be, régóta gondolkodom entware bekapcsolásán is, de még nem volt usecasem ami rákényszerített volna. -
MODERÁTOR
Először is
kellajánlott hozzá egy aktuális állapotú Ubuntu, vagy Ubuntu alapú Linux. Én amúgy Linux Mint Cinnamon Edition-t használok erre a célra. Ha ez megvan, akkor terminálban kiadod az alábbi parancsokat:sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt install autoconf autoconf-archive automake autopoint bison build-essential ca-certificates cmake cpio curl doxygen fakeroot flex gawk gettext git gperf help2man htop kmod libblkid-dev libc-ares-dev libcurl4-openssl-dev libdevmapper-dev libev-dev libevent-dev libexif-dev libflac-dev libgmp3-dev libid3tag0-dev libidn2-dev libjpeg-dev libkeyutils-dev libltdl-dev libmpc-dev libmpfr-dev libncurses5-dev libogg-dev libsqlite3-dev libssl-dev libtool libtool-bin libudev-dev libunbound-dev libvorbis-dev libxml2-dev locales mc nano pkg-config ppp-dev python3 python3-docutils sshpass texinfo unzip uuid uuid-dev vim wget xxd zlib1g-devEzután hozz létre egy mappát a home könyvtárad alatt, ami legyen mondjuk padavan!
mkdir -p /home/username/padavan
Ezután lépj be oda...
cd /home/username/padavan/
majd klónozd a git repót...
git clone https://gitlab.com/timofeev36/padavan-ng.git
és indítsd a toolchain buildet!
cd ./padavan-ng/toolchain/
./build_toolchain.shItt a géped sebességének függényében el fog telni némi idő, ami lehet 10-15 perc, de akár egy óra is. Ha végzett, akkor a ./padavan-ng/trunk/configs/templates/dlink/ mappából másold a megfelelő kofigot, a ./padavan-ng/trunk/ mappába, .config néven! Tehát egy pont is kell a config elé! Ezután szerkeszd meg a file egy editorral, állítsd be miket szeretnél és miket nem szeretnél a firmware-be, majd ha kész akkor mentsd el, és indíthatod a fordítást.
cd ../trunk/
./build_firmware.shMajd ha ez is végzett, akkor a ./padavan-ng/trunk/images/ mappában megtalálod a kész firmware-t. Ha ezt követően szeretnél másikat is fordítani, akkor futtasd ezt a parancsot:
./clear_tree.sh
Ez kipucolja a létrejött felesleget a mappaszerkezetből, beleértve a korábban elkészült firmware-t is, tehát ha kell, akkor azt előbb mentsd el, majd ha végzett, akkor kezdheted onnan újra, hogy a megfelelő konfigot átmásolod a helyére, szerkeszted, és indíthatod újra a fordítást.
Nagyjából ennyi, remélem nem hagytam ki semmit.
Egyébként lehet Windows 10/11 alá is telepíteni Linuxot, ez a WSL vagy mi a szösz, de én ezt sosem használtam, szóval ezt tudom linkelni vele kapcsolatban, vagy keresd vissza attilav2 hozzászólását a Padavan firmware topikban, azt hiszem ő írt egyszer róla.
[ Szerkesztve ]
-
peby92
csendes tag
válasz Intruder2k5 #7061 üzenetére
Tudsz esetleg forgatni egy DIR-860L-hez is ha lehet, vagy tudsz segíteni hogy kell csinálni? Ha jól emlékszem elég hasonló a két router. Bedobtam a kérdést abba a fórumba is, ahogy láttam más is frissítene már [link]
-
MODERÁTOR
-
aerol
tag
köszönöm, feltettem, bár egyelőre szintén csak a teszt router-re
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
kikinda2
tag
Köszönöm, működik.
-
MODERÁTOR
Forgattam egy friss, mai verziót is: MI-R3G_3.4.3.9L-102-7427bb84df_with_MC.zip
Ebben benne van a legújabb, 2.6.10-es OpenVPN. [kép]
Viszont hosszabban tesztelni nem tudtam. A tesztrouterre feltettem, elindult, néhányat kattintgattam benne, látszólag minden ok, de egyelőre ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mivel január 1.-i fordítás, és a legújabb verzió alig egy hete került bele, így nyilván régebbi, de attól amit jelenleg használsz, mindenképp újabb. Ha visszakeresel a tárolóban az OpenVPN frissítésekre, akkor hamar kiderül, hogy 2.6.8-as verziónak kell lenni benne, mert 2023 november 17 és 2024 február 13 között az volt.
[ Szerkesztve ]
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7058 üzenetére
Szuper vagy, köszönöm
ebben akkor már az új openvpn van?Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
MODERÁTOR
OK. Arra nekem ez a legfrissebb fw-m: MI-R3G_3.4.3.9L-102-e34add1876_with_MC.zip
Ezt idén január 1.-én forgattam, tökéletesen működik, mióta megvan nekem is ez van fent.
[ Szerkesztve ]
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7056 üzenetére
Xiaomi Mi 3 RG, amiről a topik szól és ezt a fw-t használom 3.4.3.9L-100_56960f9
fordítást sosem csináltam, azt a fw-t használtam, amit Te és még páran fordítottatok
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
MODERÁTOR
-
aerol
tag
válasz Intruder2k5 #7054 üzenetére
köszönöm
egy ősrégi, annó leírásod alapján feltettem a padavan-t, beállítottam amit kellett és úgy maradt, 4-5 éve már
erőt veszek magamon és felteszem ezt, amit linkeltél
-
MODERÁTOR
Üdv!
Nem tudom neked milyen van és milyen kéne, de a tárolóból jelenleg 2.6.10-es VPN-el fordul a Padavan, ami kb. egy hete került bele. És nem, nem lehet fw csere nélkül frissíteni.
-
aerol
tag
Sziasztok,
pár hete teljesen behalt az openvpn szerverem, ahogy a padavan-os topikban olvastam frissült az openvpn, esetleg van olyan új fw, ami ezt az új openvpn-t is tartalmazza? vagy lehet külön frissíteni új fw nélkül?előre is köszi a segítséget
-
Kifli1986
csendes tag
Van valami újabb eseteleg? ELég rendesen lekorlátozza az oldalakat is.
Köszi -
Shummo
senior tag
Ebben tudnátok kérlek segíteni, mert nekem kínai:
It is mandatory that the server has a DNS configured that resolves mb3admin.com to the local IP of the nginx server. Edit your local DNS (Pihole, Adguard, router, bind...) and rewrite mb3admin.com with local IP.
Szóval ha jól értem a cél az, hogy amennyiben a routeren belül a lekérdezés/elérés az mb3admin.com-ra menne, az ne mondjuk a google DNS szerinti címre menjen, hanem az általan megadott mondjuk 192.168.100.23 címre?
Ezt hogy tudom megoldani padavanon? -
Malnapocak
csendes tag
Sziasztok, lassan 5 éve tettem fel a MI-R3G routerem-re az akkori padavan-os firmware-t. (3.4.3.9L-100_2999e9f)
Azóta remekül szuperál, nincs gondom vele. Szerintetek van értelme frissíteni?
Hozott az elmúlt pár év fontos változtatásokat? (Bizonyára sok csomag frissülhetett és jópár bug kijavítódott...)
A kezdetekben nagyon, de az utóbbi években kevésbé figyeltem az itteni fórumot, így ha valaki elmondaná az őszinte véleményét, azt örömmel venném.Ha javasolt a frissítés, akkor azt csak fw frissítéssel oldhatom meg? (esetleg a csomagok megfrissítése is lehet opció?)
Ha erősen javallott a frissítés, akkor mi most a legjobb/legegyszerűbb módja (egy linket ha kérhetek, azt megköszönöm!)?Köszi minden konstruktív feedback-et!
respekt a csatornának
(csatolom a mai log elejét, hogy látszódjon szépen milyen verzión van a masina)Feb 1 06:00:16 syslogd started: BusyBox v1.29.3
Feb 1 06:00:16 MI-R3G: firmware version: 3.4.3.9L-100_2999e9f
Feb 1 06:00:16 kernel: klogd started: BusyBox v1.29.3 (2019-02-21 21:36:36 MSK)
Feb 1 06:00:16 kernel: Linux version 3.4.113 (padavan@hms) (gcc version 7.4.0 (crosstool-NG UNKNOWN) ) #1 SMP Thu Feb 21 21:19:58 MSK 2019
Feb 1 06:00:16 kernel: MediaTek SoC: MT7621A, RevID: 0103, RAM: DDR3, XTAL: 40MHz
Feb 1 06:00:16 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 900/225/225 MHz
Feb 1 06:00:16 kernel: CPU revision is: 0001992f (MIPS 1004Kc) -
MODERÁTOR
Annak idején én is ütköztem nehézségekbe, ext file rendszeren. Pontosan már nem emlékszem mi volt a gond, de úgy rémlik a samba / ftp közti átfedés, átjárás nem volt teljesen oké, valamelyikkel nem tudtam törölni a másikkal létrehozott tartalmat. Talán, ha jól rémlik... Na de a lényeg az, hogy nálam az lett a megoldás, hogy hagytam egy 1GB méretű partíciót az entware rendszernek, ez ugye ext3 formátumú, a fennmaradó 1.99TB adatpartíció pedig NTFS lett. Ezt gond nélkül kezeli a router, és nincsenek vele ilyen problémák.
-
Zsocó
aktív tag
-
Kifli1986
csendes tag
Van újítás?
-
Zsocó
aktív tag
Minden jog megadva.
-
Zsocó
aktív tag
Miért nem tudok új mappát létrehozni a routerre kötött meghajtón? Valakinek van ötlete?
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Xiaomi Mi router 3(nem 3g)fw cseréjével kapcsolatban.Olvastam Intruder2k5 leírását a Logout.hu.De az a 3g-re való leírás.Nem vagyok hozzáértő, sok segítséggel vagy esetleg valaki el vállalná és megcsinálná annak nagyon örülnék.Valami egyszerű stabil fw-re gondoltam.Működjön routerként,működjön ha elviszem a ház másik részére(vezeték nélkül)ott tudjam használni,nem tudom pontosan jelerősítőként vagy jel továbbítóként.Van egy Asus rt-ac65p ami fő routerként működik,és van egy Tp-link 1043nd v1 ami vezeték nélkül csatlakozik az Asushoz és 4db ip kamera van vezetéken csatlakoztatva.A két router WDS kapcsolttal csatlakozik.Mind a két routeren Openwrt van amit a fórumokon kapott segítséggel sikerült megoldani.
Előre is Köszönöm a segítséget. -
Zsocó
aktív tag
Van kettő Padavan-os routerem, az első kábellel csatlakozik a fő PC-vel, a második Padavan-os router vezeték nélkül hídba van kapcsolva.
Az lenne a kérdésem, hogy beállítható-e úgy a második router, hogy az elsődleges PC-n tudjam csatolni mint hálózati meghajtó? Így mind a kettő routeren lévő meghajtót elérném egyszerre.
Válaszotok előre is köszönöm -
MODERÁTOR
-
hwelado
újonc
"hwelado válasza (#7032) Intruder2k5 üzenetére (így mert rossz gombot nyomtam )
Nem próbáltam letörölni a transmission mappát. Az új verzióval kezdtem és működni látszik. Nem túl gyors és pörgős a felület letöltés közben, de gondolom ennyit tud a router.
Köszönöm az segítséget![ Szerkesztve ]
-
xTech
tag
csak kíváncsiságból, van itt valaki, akinek sikerült működésre bírnia a dnscryptet (DoH)?
-
nggabi
félisten
válasz Intruder2k5 #7035 üzenetére
nem javult merg, de mindegy, beraktam kedvencbe totalcmdrben.
a transmission mintha jobb lenne mint eddig.
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
válasz Intruder2k5 #7035 üzenetére
igen, egyezik, azt néztem meg először. még megnézem másik gépről is.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
MODERÁTOR
-
nggabi
félisten
válasz Intruder2k5 #7032 üzenetére
jónak tűnik a transmission.
ebben tudnál segíteni? az új sw-vel nem látszik a samba megosztás csak ip felől, ez eddig jó volt nagyrészt
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
válasz Intruder2k5 #7032 üzenetére
teszek egy próbát, köszönjük
a "message-level": 0, legyen, így nem ébresztgeti fel a külső hdd-t állandóan.
"szenyor dzsíííí"
-
MODERÁTOR
válasz hwelado #7029 üzenetére
Üdv!
Nem próbáltad új beállításokkal indítani a klienst? Tehát az admin felületen leállítani a transmission-t, majd a pendrive-ról törölni a /transmission mappa tartalmát, aztán újra elindítani a klienst.
Ma fordítottam friss összeállításokat, ezekben már a 4.0.4-es transmission van. Erről tudjuk, hogy az alap konfiggal van egy kis hibája, mégpedig, hogy default aktív benne a whitelist, ezért első indítás után át kell írni a konfigot SSH-n, hogy be tudj lépni a WebUI-ba, de azután semmi baja. Amúgy én nem használok transmission-t, de múltkor próbáltam ezt reprodukálni a teszt routeren, letöltöttem 3-4 torrentet, ment másnapig a seed, de nem volt semmi baja.
-
nggabi
félisten
-
hwelado
újonc
Sziasztok,
olvastam korábbi bejegyzéseket, hogy van akinél nem megy Transmission (pl itt #6980 jackal79)
1 torrent után beakad, connection refused üzenet a web klinesen, nálam windows kliensben is.3.4.3.9L-102_0b72215 FW van fent a 3g routeremen, ugyanilyen hibával. 64G pendrive van bedugva NTFS -re formázva, mert ezzel ment legjobban a Samba megosztás windows gépekkel.
Valaki esetleg be tudná írni, melyik a legutolsó jó FW amiben még megy a Transmission?
Előre is köszönöm.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Gondoltam beüzemelek egy hálózati nyomtatót a routeren keresztül. Canon G2420.
Routerben usb-re dugtam a nyomtatót, a pc-n beállítottam egy hálózati portot a nyomtatónak, nyomtatás ok lett, de azóta a Canon IJ printer assistant tool-al nem tudom elérni a nyomtatót. -Ezen a szoftveren keresztül lehetne a nyomtatófejet igazítani, tisztítási folyamatokat elindítani.
Nem tudom használni azóta a scan utility-t sem.Mi a hivatalos folyamata ennek a hálózati nyomtató beállításnak, hogy működjön minden más szoftver a nyomtatáson kívül?
-
Zsocó
aktív tag
Megoldódott végül, azóta is stabil?
Nekem hiába megadom a helyes útvonalat, nagy szenvedések árán megy, majd 1-2 hét és ismét nem listázza az új fájlokat. -
Zsocó
aktív tag
Van egy olyan problémám, hogy SSD mellett (Kingston A400 480GB) a TV nem listázza a frissen letöltött filmeket. HDD mellett nem volt ilyen probléma.
Kinek hogy van beállítva az UPnP/DLNA médiaszerver?
-Adatbázis-tartalom újraépítés az induláskor: Új médiafájlok hozzáfűzése.
-Értesítési időköz: 60.
-Gyökér tároló az ügyfél számára: Tallózás a mappák között.
-Kényszer rendezési sorrend ügyfél számára: Nem.
Ha a szkennelés újra! gombot választom, akkor nagyon nehéz újra úgy beállítanom, hogy listázzon mindent, többször meg kell adnom a forrásútvonalat mire nagy nehezen sikerül.
Firmware: 3.4.3.9L-101_289c95a
Válaszotok várom és előre is köszönöm -
szabacsik
őstag
-
MODERÁTOR
válasz szabacsik #7023 üzenetére
Szia!
Nem kell feltétlenül gyári, jó bármilyen más adapter is, ha megfelelőek a paraméterei. Amire figyelni kell az az, hogy a feszültsége 12V legyen, emellett legalább 1,5A áramot tudjon leadni, a router csatlakozása pedig 5.5x2.1mm, középső pozitív polaritással. Ha esetleg az áramerőssége nagyobb, mondjuk 2-2.5A az nem baj, de 1.5A-től kevesebb ne legyen, a többi paraméter viszont fix. Persze ha nem értesz hozzá ez így elsőre bonyolultnak tűnhet, de nem az, ilyen tápegységet nagyon sok helyen lehet venni, rengeteg dologhoz használatos, és szerintem már akár 1500-2000Ft-ból is megúszható.
szerk.:
Igen, jó a linkelt tápegység is.[ Szerkesztve ]
-
szabacsik
őstag
Sziasztok. Van egy ilyen routerem de a kínai adaptert megzabbantotta egy kisállat. Tökre nem értek hozzá, hogy honnan, milyet kell venni. Csak eredetit szabad venni hozzá? Tudnátok segíteni? Jó lenne, nem annyit kiadni rá mint az egész eszközért.
Kommentek között találtam ezt. Ez mehet?[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
kutga
nagyúr
Szerintem ilyet nem lehet, a dhcp alatt én csak ki/bekapcsoló gombot látok. Én valami hasonlót csináltam otthon, egy régi routert állítottam be access point módban, és ő szórja a wifit az okos eszközöknek, amik látják egymást a hálózaton.
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Tudnátok abban segíteni, hogy padavanon meg tudom e azt tenni, hogy pl az okos cuccokat külön alhálozatra rakjam. Pl 192.168.1.x az alap es okos cuccokat szeretném mondjuk a 192.168.2.x re rakni.
És szeretném ha látná egymás a 2 hálózat. (mint ahogy most ugye az azonos alhálon)
(ez lenne az alap. De az meg jobb lenne ha össze vissza meg tudnám mondani, hogy melyik eszköz lathatja az alap hálózatot és melyik nem.)
-
attika11
tag
válasz szaboi6512 #7017 üzenetére
Azt csak próbaként írtam be. Se vele se nélküle :-)
-
attika11
tag
Sziasztok. Újra akadt egy kis gondom. A MiR3g router AP módban csatlakozik egy Asus routerhez. Az Smb megosztás és a transmission is fut rajta szépen, viszont egy ideje a Dlna megosztást nem látja a hálózaton levő Lg tv. A routerig még eljut, de nem talál fotót vagy videot. Rosszul van megadva az elérési út? Korábban ezzel működött, illetve amikor nem akkor az volt a gond, hogy az Aidisk_a1 néha átváltott Aidisk_b1-re, de ezt egy reboot általában megoldotta.
-
pmikloska
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7014 üzenetére
De ott. Nem ott kell? Van egy Asus WL-500g Premium v2-m, annál ott kellett anno.
...most gondolkodtam, lehet, hogy rosszul emlékszem, és a PUTTY alatt SSH-ban lehetett... bocs, hülye vagyok!
Hát persze hogy ott, jajjj...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
pmikloska
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7012 üzenetére
Ezzel próbáltam én is. Azért kérdeztem, mert arra ezt kapom:
Cannot get terminal settings: Inappropriate ioctl for device (25)
Failed to open terminal.[1;24r[4l[24;1H[0;10m[37m[40m[0;10m[39;49m
[K
[?2004h[1;24r[4l[0;10m[39m[49m[1;24r[H[J[2;79H[1K [37m[44m|[2;80H[39m[49m[1K [11m[37m[44m�[2;80H
�[0;10m[10m[37m[44m<[11m[37m[44m�[0;10m[10m[30m[47m /www [11m[37m[44m�������������������������[0;10m[10m[37m[44m.[^]>[11m[37m[44m�[2;80H
�[0;10m[10m[1m[33m[44m.n Name [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[33m[44m Size [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[33m[44mModify time [0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[30m[46m/.. [11m[30m[46m�[0;10m[10m[30m[46mUP--DIR[11m[30m[46m�[0;10m[10m[30m[46mOct 5 13:05[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[37m[44m/aidisk [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 651[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[37m[44m/bootstrap [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 47[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[37m[44m/common-theme [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 62[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[37m[44m/device-map [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 253[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[37m[44m/grey2-theme [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 47[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[37m[44m/images [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 143[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 13610[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 13470[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 15422[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ftp.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 21587[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ers.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 49737[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~mba.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 21588[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 31085[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 5557[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�
��������������������������������������Ĵ
�[0;10m[10m[37m[44mUP--DIR [11m[37m[44m�
��������������������������[0;10m[10m[37m[44m 0/18M (0%) [11m[37m[44m��
[0;10m[10m[39m[49mHint: Want your plain shell? Press C-o, and get back to MC with C-o again.
[1m[37m[40m 1[0;10m[30m[46mHelp [1m[37m[40m 2[0;10m[30m[46mMenu [1m[37m[40m 3[0;10m[30m[46mView [1m[37m[40m 4[0;10m[30m[46mEdit [1m[37m[40m 5[0;10m[30m[46mCopy [1m[37m[40m 6[0;10m[30m[46mRenMov[1m[37m[40m 7[0;10m[30m[46mMkdir [1m[37m[40m 8[0;10m[30m[46mDelete[1m[37m[40m 9[0;10m[30m[46mPullDn[1m[37m[40m10[0;10m[30m[46mQuit[K[22;80H[1;1H Left File Command Options Right[K[2;41H[11m[37m[44m�[0;10m[10m[37m[44m<[11m[37m[44m�[0;10m[10m[37m[44m /www [11m[37m[44m�������������������������[0;10m[10m[37m[44m.[^]>[3;41H[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[33m[44m.n Name [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[33m[44m Size [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[33m[44mModify time [0;10m[11m[37m[44m�[4;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/.. [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mUP--DIR[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[5;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/aidisk [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 651[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[6;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/bootstrap [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 47[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[7;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/common-theme [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 62[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[8;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/device-map [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 253[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[9;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/grey2-theme [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 47[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[10;41H�[0;10m[10m[1m[37m[44m/images [0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44m 143[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[37m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[11;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 13610[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[12;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 13470[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[13;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 15422[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[14;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ftp.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 21587[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[15;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ers.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 49737[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[16;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~mba.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 21588[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[17;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 31085[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[18;41H�[0;10m[10m[1m[32m[44m*Advanced~ent.asp[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44m 5557[0;10m[11m[37m[44m�[0;10m[10m[1m[32m[44mOct 5 13:05[0;10m[11m[37m[44m�[19;41H��������������������������������������Ĵ[20;41H�[0;10m[10m[37m[44mUP--DIR [11m[37m[44m�[21;41H��������������������������[0;10m[10m[37m[44m 0/18M (0%) [11m[37m[44m��[23;1H[0;10m[10m[39m[49m#[23;3HSLang_getkey returned SLANG_GETKEY_ERROR
Assuming EOF on stdin and exiting -
MODERÁTOR
-
pmikloska
aktív tag
válasz Intruder2k5 #7010 üzenetére
Megvan! Fix IP volt beállítva, visszadugtam a régi routerre, és ott be tudta lépni az admin felületre, most DHCP-n van, amég nem kap egy új IP-t, aztán azt állítom be fixre.
(Az Midnight Commandert hogy tudom előcsalni a routeren?)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz pmikloska #7009 üzenetére
A DHCP-s klienseket tudod listázni.
cat /tmp/dnsmasq.leases
De a NAS véletlenül nem fix IP-vel csatlakozik? Ha kihúzod a LAN kábelét, majd visszadugod, utána mit látsz a routerben a system log utolsó soraiban? Nincs ott semmi érdemi infó a csatlakoztatásról?
[ Szerkesztve ]
-
pmikloska
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6995 üzenetére
Közben mindenre rájöttem, egyébként az sda-ba volt mountolva, nem az sda1-be.
A cd / paranccsal visszaléptem a rootba, és onnan már láttam, hogy mi a helyzet.
Sikerült a teljes átállás, már a beállításokkal is készen vagyok.Egyetlen furcsasággal küzdök, beállítottam a Sambát és az FTP-t is, működik a rá dugott 64GB-os flashdrive-val, DE van egy WD My Book Live-om, amit nem látok sehol a MAC alapján a listában, a lámpa kéken világít a NAS-on, tehát csatlakozva van (valamihez), de mivel nem látom a csatlakoztatott eszöközök között a routeren, nem tudom, hogy mi az IP címe, és el sem tudom addig érni.
Gondoltam rá, hogy a router Sambája ütközhet a NAS-éval, hát kikapcsoltam, de így sem lett jobb.
Parancssorban hogyan lehet kilistáztatni a routerhez csatalkozott eszközöket?[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz Intruder2k5 #7005 üzenetére
bocs. smb-n van megosztva az usb-s winyó. aztán néha nem elérhető a hálózatok résznél laptopról. régi story
"szenyor dzsíííí"
-
szaboi6512
őstag
válasz Intruder2k5 #7006 üzenetére
Köszi.
Túlgondoltam a dolgot....ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #7004 üzenetére
Jahh, arra nem tudok ilyet. De minek is, amikor az ASUS-ban van gyári recovery mód?
-
MODERÁTOR
-
szaboi6512
őstag
válasz Intruder2k5 #7003 üzenetére
Asus router AX56U Vagy AX58U-ra...
Már ha jól értem és jó azokra is....ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #7002 üzenetére
Mire is? Xiaomi Mi Router 3G-re?
-
szaboi6512
őstag
válasz Intruder2k5 #6999 üzenetére
Ha le szeretném tölteni a Breed-et, akkor melyik fájlt válasszam?
KösziASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
szaboi6512
őstag
válasz szaboi6512 #6994 üzenetére
Valóban.
Elnézést a tévedésért...ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Gaming notebook topik
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation tulajok OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest