Új hozzászólás Aktív témák
-
Xarina
aktív tag
válasz
albiosz #8644 üzenetére
Repülőjegyre nincs biztos recept, de szerintem még lehet olcsóbb. Tavaly nyáron sok olcsó jegy volt, de lehet csak azért mert új útvonal volt. Szerintem meg amúgy annyira közel van, hogy oda nem éri meg repülővel menni, bármennyire olcsó is a jegy. Szállás is van dögivel, az egész környék egy szállodasor. Helyben mindig olcsóbb, de én arra mindig lakóautóval vagy bicajjal voltam, így én ott nem fizettem soha, nem ismerem az ottani árakat.
-
Valty
aktív tag
válasz
blt-blog #8643 üzenetére
"legutoljara 2015-ben vettem es akkor is csak azert, mert error fare volt Japanba"
Azt esetleg tudod, hogy error fare-ek léteznek-e még mostanában, mert én szerintem legalább két éve nem láttam egyet se.
Persze volt bennük rizikó, de nem volt rossz a rendes ár töredékéért utazni
-
blt-blog
kezdő
válasz
realmadrid92 #8642 üzenetére
"betervezek NYC-re mondjuk 4 napot, és ha úgy jön ki a késés, akkor 1 nap kiesik"
Igen, ez valoban egy kockazat. En inkabb arrol az oldalrol kozelitettem, hogy elmesz napozni san diegoba ket hetre, olyan mindegy, hogy delelott vagy este erkezel oda. De valoban, szazalekosan kifejezve par ora keses is lehet szignifikans.
"Ami még kérdés: mennyire megbízható ilyen (vagy bármilyen) repjegyet különböző közvetítő oldalakon keresztül vásárolni"
Nagyon, nagyon, NAGYON olcsonak kell lennie a repjegynek ahhoz, hogy en valaha ilyen kozvetito oldalakon vegyem (legutoljara 2015-ben vettem es akkor is csak azert, mert error fare volt Japanba).
- nem kapsz, vagy nem trivialis, hogy kapsz torzsutas merfoldeket
- nem tudod, vagy nem trivialis, hogy hogyan tudod hasznalni a statuszodhoz kapcsolodo kedvezmenyeket
- barmi van (keses, torles, akarmi) senki nem fog veled szobaallni: a legitarsasaggal nem allsz kapcsolatban, a kozvetito pedig mar messze jar a penzeddelVannak olyan kozvetito cegek akikrol sok rosszat lehet tudni (nincs is jegy, vagy felhivnak 1 hettel az ut elott, hogy kene meg rafizetni). Vannak kozvetito cegek akikkel semmi problema nincs. A te rizikod, a te dontesed. Van az a penz, hogy megerje kozvetiton keresztul foglalni, de ritkan tudsz akkora deal-t szakitani.
-
realmadrid92
tag
válasz
blt-blog #8641 üzenetére
köszi az ajánlásokat, linkeket.
Az átszállás résznél nem az volt a para, hogy ottmaradok a reptéren mint a fapadosnál, hanem hogy betervezek NYC-re mondjuk 4 napot, és ha úgy jön ki a késés, akkor 1 nap kiesik, vagy ha az első napra van befizetve belépőjegy, szállás, netalántán NYC-ből repjegy mondjuk másik városba és azt késem le.. Persze értem hogy alapesetben pár óra késés lehet belőle, ha lekéssük a csatlakozást.Ami még kérdés: mennyire megbízható ilyen (vagy bármilyen) repjegyet különböző közvetítő oldalakon keresztül vásárolni (pl. Gotogate, Opodo, Mytrip vagy akár Booking) vagy milyen hátránya lehet ezeknek? Elég nagy számban jelentősen olcsóbbak mint a légitársaság oldalán.
-
blt-blog
kezdő
válasz
realmadrid92 #8640 üzenetére
"Alapvetően a Skyscanneren keresek, erre van praktikusabb módszer?"
A celnak megfelelo eszkozt kell hasznalni. A skyscanner szerintem egy primitiv fos, ami arra jo, hogy megtalald, hogy melyik nyomi fapados olcsobb a nyar kozepen Barcelonaba, de ha spec igenyed van, akkor hasznalhatatlan.
Szerintem az ita matrixsszal jobban jarsz, igaz, ez az eszkoz igenyel nemi tudast is, mivel komplex felteteleket lehet beallitani benne. Egyszeru keresesekre is ad valaszt, csak tovabb tart kikeresni ami teged erdekel. Alapvetoen a google flights is hasonlo eredmenyt ad, ha szempont a kereses egyszerusege.
"és a retúr jeggyel vissza Pestre mintha két külön jegyet vennénk USA-ba és vissza."
Nem biztos, hogy pontosan megertettem a logikadat, de ha arra gondolsz, hogy a retur jegy olcsobb, mint egy oda es kulon egy vissza, akkor az esetek 90%-aban igazad lesz, USA eseten az esetek 100%-aban. A transzatlanti JV miatt ugyanis az usa -> europa iranyu utazas sokkal dragabb, mint az europa -> usa. Ezt ugy kell erteni, hogy honnan kezded az utazast. Az ocean ezen oldalarol olcsobb a masikra repulni es vissza, mint amonnan ide es forditva. Ez igy van es kesz. Ezert latod azt, hogy az egyiranyu europa -> usa jegy + az egyiranyu usa -> europa jegy kb 2x annyi, mint a retur europa -> usa -> europa jegy.Vannak azonban trukkos helyek, peldaul Hong Kong, ami arrol hires, hogy oda csak az idiotak vesznek retur jegyet. A helyi szabalyozas tiltja a mindenhol elterjedt adokat es egyeb jutalekokat, felarakat, tehat a HKG -> europa jegy jellemzoen piszok olcso. Sokan csinaljak tehat azt, hogy elrepulnek egy europa -> azsia egyiranyu jeggyel, kalandoznak, majd kikotnek HKG-ben ahonnan hazarepulnek es olcsobb lesz, mint egy retur jegy lett volna.
Ezert mondom, hogy az allitasod - ha egyatalan jol ertettem - akkor 90% -ban igaz.
"van még olyan átszállóhely ahol nincs újraellenőrzés"
En nem ertem miert porognek ra erre az emberek.
1) A transzfer utasok mar atestek egy ellenorzesen, nyilvan, kulonben nem tudnal a repulo fedelzeterol erkezni. Hacsak nem Ugandaban, vagy valami mas korrupt es elmaradott orszagban indult a repuloutad, akkor igazabol pontosan ugyanolyan sztenderdek szerint ellenoriztek eloszor, mint a transzfernel. Ebbol kovetkezik, hogy a transzfer ellenorzes nem pont ugyanolyan alapos, sem nem tart ugyanaddig. Hiszen utas is kevesebb van. Kivetel persze FRA, ahol a B -> A terminal valtas azt jelenti, hogy ki kell jonnod landside-ra, es a security-n visszamenni airside-ra. Itt nem transzfer security van, hanem a sima security-re kell beallnod, ha egyatalan be kell allnod. Nekem 10 utbol 8-szor volt B -> A terminal valtas, ami jar security-vel es 2x volt Z -> A temrinal valtas, ami nem. Nem tudsz tervezni ra. Ha nemeteknel raadasul a security lassu es alamos. FRA atszallast en kerulom, mint a pestist.
2) Amennyiben az utad egy PNR-en van, a legitarsasag eladta neked a jegyet, azaz kb vallalta, hogy at fogsz erni. Ezert lenyeges az MCT (Minimum Connect Time), nem fogsz tudni olyan jegyet venni, ahol a csatlakozasra az ido kevesebb lenne, mint az MCT. Ha menetrend szerint tortenik minden akkor el fogod erni a gepet. Lehet, hogy az elso repter ajtajaban fog varni egy csavo egy tablaval a kezeben amin a neved van, hogy teged perszonalisan atkiserjen a masik gephez, de el fogod erni.
3) Na es ha nem ered el, akkor mi van? A legitarsasag felelossege, tehat ok biztositanak hotelt, ha kell, etkezest, ha kell, ok gondoskodnak az atfoglalasrol a kovetkezo jaratra, gyakran meg mielott a te geped leszallna. Nem hulyek, pontosan tudjak, hogy melyik gepen ul valaki aki eppen lekesi a csatlakozast. Mire az elso gep leszall, mar tudnak rolad es varnak, hogy megoldjak. Ertem, hogy nem oromteli ezzel kezdeni a nyaralast, de...
3a) Ha europa -> usa vonalrol beszelunk, nagyon komplikalt, vagy egzotikus utitervnek vagy uticelnak kell lennie, hogy egy csatlakozas felboritsa. A fobb varosokba (MIA, JFK/EWR/LGA, LAX, SFO, SAN, DFW stb) gyakran tobb jarat van naponta europabol, mint sok magyarorszagi faluban buszjarat. Legutobb ket honapja voltunk Floridaban, aznap negy gep repult Miami-be az adott legitarsasagi szovetseg osszes tagjat szamitva. JFK/EWR/LGA: legalabb napi 6-7 jarat van LHR es new york kozott. De a tobbivel is. Ha peldaul lekesel egy lufthansa gepet MUC-on, felraknak a kovetkezo united gepre. Ha lekesel egy virgin gepet LHR-en, felraknak a kovetkezo delta gepre. Ha egy british-t, akkor egy american-ra. Ha peldaul mar budapesten latszik, hogy a KLM csatlakozas nem lesz meg (meg ugy sem, hogy egy amszterdami delta gepre raknak), akkor lehet, hogy mar rogton budapesten atfoglalnak egy air france parizsi csatlakozasra. Pelda az ilyesmire mondjuk itt. Bovebben az atszallasrol peldaul itt. Azaz a gyakorlatban egy frekventalt utvonalon egy csatlakozas lekesese realisan 1-2 oras kesest jelent, semmi tobbet. Ne abbol indulj ki, hogy a ryanair hetente 1x repuli a budapest - valahol -t es ha lemaradsz rola akkor 1 het mulva tudnal a kovetkezo jarattal menni.
3b) Ne felejtsuk el, hogy kello keses eseten nem kizart, hogy a karterites, ami jar, az fedezi a teljes utikoltsegedet. Van az a penz, amiert en nem bannam, ha lekesnek egy csatlakozast...
Szoval egy csatlakozas lekesese nem biztos, hogy a vilag vege.
[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
válasz
blt-blog #8637 üzenetére
Erre a stopover, layover jegyekre lehet valamilyen módon keresni, illetve megtalálni? Alapvetően a Skyscanneren keresek, erre van praktikusabb módszer?
Így már az árakat is értem, furcsa is volt, hogy miért olcsóbb egy BUD-xx-NYC retúr jegy, mint egy single Bécs-NYC. USA-n belül is mennénk NYC-ből LA vagy SC felé, de akkor így kb. jobban megéri ha visszarepülünk NYC-be nyugatról, és a retúr jeggyel vissza Pestre mintha két külön jegyet vennénk USA-ba és vissza.
Átszállás, biztonsági ellenőrzés: ha a LHR-n is van, akkor ott még a 2 óra is necces lehet, ha késés van. Münchenen kívül van még olyan átszállóhely ahol nincs újraellenőrzés?
-
blt-blog
kezdő
válasz
sasa134 #8634 üzenetére
"de egy óriási reptér sokszor nagy sorokkal (ráadásul már nem is EU, ugye)"
Irrelevans, hogy EU-e vagy sem, ket okbol is:
1) ha csak atszallsz, akkor technikailag nem lepsz be az orszagba, tehat nem mesz at a hataron, tehat tok mindegy, hogy egy EU-s vagy egy EU-n kivuli hataron nem mesz at
2) Ha be akarsz menni az orszagba, akkor is hasznalhatod tovabbra is az EU-ban megszokott automata ellenorzo kapukat, amivel nagyon gyors a belepes - kiveve persze, ha kisgyerekkel utazol, akkor a dedikalt csaladi sorba kell allnod es lutri, hogy mennyi ido atmenni. Nekunk volt 1 perc, de volt 40 perc is.
"Ha egy légitársaságnál veszed meg egyszerre mindkét szakaszra a jegyet egyben, akkor nincs újra bizt. ellenőrzés"
Ez az allitas sem igaz. Az, hogy van-e ellenorzes vagy sem, nem a legitarsasagon mulik, hanem a repteren. LHR-en minden nemzetkozi atszallo utasnak van ujra biztonsagi ellenorzes, leszamitva az ireket, a CTA (Common Travel Area) miatt. Frankfurton akkor van biztonsagi ellenorzes, ha schengeni hataron mesz at es nem a Z kapuktol kell menned. Altalaban a B - > A terminal valtasnal van biztonsagi ellenorzes, az Z -> A kozott nincs, mert ezek csak 1-1 emelet. Munchenben nincs ujraellenorzes.
Szoval amit irtal az totalisan felrevezeto, nem a legitarsasagtol fugg!
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
sasa134 #8631 üzenetére
"Amit Te írsz, hogy olyan egybe foglalásos jegy, hogy legyen benne 1 napos vársnézés, olyan nincs."
De, van. Amikor tranzitalsz, akkor ket modon tudod megtenni. Layover, vagy Stopover. A layover egy rovid, jellemzoen par oras csatlakozasi ido a ket gep kozott, amelyek tobbnyire ugyanazon repterre / repterrol erkeznek illetve indulnak, de nem feltetlenul. Letezik olyan layover is, hogy Megerkezel a varos egyik repterere, de a masikrol indul a kovetkezo geped. Peldaul parizsi atszallassal mesz a karibi regioba, akkor a budapesti gep CDG-re erkezik, de a kovetkezo geped ORY-rol indul. Vagy elindulsz Jersey-rol Amsterdamba, az elso gep LHR-re erkezik, de az amszterdami LGW-rol indul tovabb. Van ilyen. A layover hossza barmennyi lehet, de tipikusan 24 oranal rovidebb.
A masik a stopover, ami jellemzoen 24 ora vagy ennel tobb. Ennek termeszetesen ara van, tehat a repjegyet megdragitja, ha stopoverrel veszed a jegyet, ami egy letezo es valos opcio. Az otlet mogotte az, hogy elutazol peldaul valami messzi helyre, de ut kozben megallnal 1-2 napra akkor hajlando vagy felarat fizetni erte, mivel meg mindig olcsobb, mint elutazni csak a kozvetlen allomasra.
Pelda: amikor Balira repultunk, szingapuri atszallassal mentunk. Szingapurban volt 13 orank az atszallasra, ez tehat egy layover volt. Kimentunk a varosba, setaltunk, megneztuk a hires helyeket, majd este vissza a repterre es folytattuk az utat. Ha fizettem volna valamekkora felarat, akkor maradhattunk volna 2-3 napot, es meg mindig olcsobb lett volna, mint valamikor kesobb elrepulni csak szingapurba.Szoval de, van olyan, hogy atszallasos jegy megtorve egy varosnezessel. Sot, ha csak egy naposat akarsz, akkor kulonosebben kuzdeni sem kell: foglalj egy olyan repjegyet ami az adott varos egyik repterere erkezik reggel, de a masikrol megy a kovetkezo gep aznap este. Maris mehetsz varost nezni egesz nap.
-
blt-blog
kezdő
válasz
realmadrid92 #8628 üzenetére
"Tehát ha a közeljövőben ismét lenne közvetlen járat, ennél jelentősen olcsóbban kijönne?"
Nem valoszinu. A kozvetlen jarat egy olyan hozzaadott ertek, ami miatt tobbet kerhetnek egy repjegyert. Altalanossagban veve egy kozvetlen jarat mindig dragabb az atszallasos megoldasnal, mert:
- gyakran nincs komparativ opcio, tehat mas kozvetlenul nem repuli, azaz annyit lehet kerni erte amennyit csak akar
- atszallni kenyelmetlen es lassu, amit az emberek elkerulnek, tehath ha egy tarsasag ra akarna venni teged arra, hogy kerulouton repulj, csak az olcsobb arral tud, azaz a kozvetlen ala kell bearazni (miert mennel korulmenyesebb uton, ha tudsz kozvetlenul is, ugyanannyiert)"Vagy ez csak úgy működne, hogy elrepülök pl. Barcelonába és onnan veszem a retúr jegyet USA-ba"
Pontosan igy mukodik. Van rizikoja, de meglehetoseg sokat lehet sporolni igy. Vannak orszagok, ahol peldaul kell adot vagy illeteket fizetni a repulojegy utan, amely illetek dinamikus arazasu. Magyarorszagon is van ilyen, talan akkor szunt meg mikor az allam visszavasarolta a repteret. Az ilyen adok merteke aranyos az utazas tavolsagaval, illetve aranyos a repjegy tipusaval is. Mit jelent ez: olcsobb az ado, ha rovidtavu jaratot repulsz, mintha hosszu tavot, illetve olcsobb az ado ha economy-n repulsz, mintha business-en repulnel.
Pontosan az ilyen okok miatt erte meg nekunk 2022-ben Amerikaba nem kozvetlenul Londonbol indulni, hanem Magyarorszagon at. Uzleti osztalyon utaztunk es a kozvetlen LHR - BOS repjegy dragabb volt, mint egy LHR - BUD; majd masnap egy BUD - LHR - BOS repjegy. Ugyhogy elrepultunk Budapestre azert, hogy masnap Budapesti indulassal repuljunk oda, ahova kozvetlenul is tudtunk volna. Miert?
- nem kellett kifizetni az UK APD (Air Passenger Duty)-t, mivel tranzit utasok nem fizetik
- az APD koltsege magas volt, mert hosszu tavu repjegyrol beszelunk business classon
- Londonbol Bostonba nincs verseny: a transzatlanti Joint Venture miatt az utvonalat repulo legitarsasagok egymas jegyeit ertekesitik es egyenlo aranyban osztoznak a bevetelen, mindegy kivel repulsz, tehat nincs verseny, tehat magasak az arak
- Budapestrol Bostonba viszont repulhetsz Madridon, Helsinkin, Londonon, Parizson, Amszterdamon, Becsen, Munchenen, Frankfurton keresztul, tehat a legitarsasagok versenyeznek az atszallo utasokert, tehat olcsobbak a repjegyek. -
blt-blog
kezdő
válasz
forceberg #8635 üzenetére
Ki tudod keresni te magad is, LHR-re az MCT 60 perc, ha nincs terminal valtas es 90 perc, ha van terminal valtas.
"érdés, átszállójeggyel, ha akarok, ki lehet csekkolni majd be? Pl. most láttam 10,5 órás FRA átszállást, ott egy pár órára be lehetne ugrani a városba."
Nincs olyan, hogy kicsekkolas. Ez nem eszak korea, oda mesz ahova akarsz. Ha ki akarsz menni a repterrol, menj ki, majd idoben menj vissza, ennyi. A dolgok csak akkor komplikaltabbak, ha az orszag ahol ezt el akarod jatszani vizumkoteles, de Europan belul ugye ilyen helyzet nincs magyar utlevellel. UK-ban majd lesz, de az is csak formai kovetelmeny.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
sasa134 #8634 üzenetére
Amit korábban kérdeztem, Turkish-sel, náluk egyben véve az IST-n átszállójegyeket, 2:10 és 1:50 átszállási időre meg is vettem.
LHR-n 2:30 alatt nem vennék semmiképp.
Bár a British árulja a jegyeket rövidebb LHR átszállásra is, ebből azt gondolnám, hogy teljesíthető. Vagy csak úgy vannak vele, ha lekési, rakják az utast a következőre?Kérdés, átszállójeggyel, ha akarok, ki lehet csekkolni majd be? Pl. most láttam 10,5 órás FRA átszállást, ott egy pár órára be lehetne ugrani a városba.
-
sasa134
addikt
válasz
forceberg #8633 üzenetére
Nem tudom megmondani, nem szálltam át, de egy óriási reptér sokszor nagy sorokkal (ráadásul már nem is EU, ugye), Münchenben, Frankfurtban előbb szállnék át és ott is hagynék legalább 2 órát (ha csúszna picit a gép). USA-ba én eddig Amsterdamban szálltam át, ott kb 50-60 perc volt landolástól a másik beszálló kapuig, sok gyaloglással.
@realmadrid92
Ha egy légitársaságnál veszed meg egyszerre mindkét szakaszra a jegyet egyben, akkor nincs újra bizt. ellenőrzés, csomagot is átrakják neked, mehetsz egyből a tranzit kapuhoz (de lehetnek itt nagy távolságok, pl Münchenben terminált kell váltani, reptéri metróra kell szállni, szóval idő). Alapvetően átszállásra minél kisebb reptéren minél kevesebb idő kell, érdemes utánanézni, melyik terminálról hova kell eljutni, előre lehet egy nagyjábóli időt kalkulálni. Én előbb szállnék át Münchenben és Frankfurtban, mint LHR-en vagy pl CDG-n, mert jobban szervezett reptér mindkét német. De 4 óra persze papíron Londonban is elég lesz (normál körülmények között)[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
válasz
sasa134 #8631 üzenetére
Köszi a részletes választ. Akkor ezt a köztes 1 napos városnézést el is vetettem, nem ér annyit. Ha meg nem retúr veszem a repjegyet USA-ba, akkor 2x annyiba kerül.
Ha Pestről megyek átszállással, akkor az átszállásnál újból végig kell menni a biztonsági ellenőrzésen vagy ez reptér/légitársaság függő? Melyik repterek ajánlottak az átszálláshoz, ahol gyorsan át lehet érni?
Találtam még Varsón és Frankfurton keresztül is egész jó áron, ahonnan Pestről reggel indul a gép és vissza NYC-ból meg estefelé. London is van, ami 7:40-kor indul Pest, 9:30 Londonban van és csak 14:10-kor indul NYC-be. -
sasa134
addikt
válasz
realmadrid92 #8628 üzenetére
szia, olyan, hogy valami (főleg repjegy) olcsóbb lenne, mint pár éve volt, az egyszerűen kizárt. Szó van most egy újrainduló közvetlen Bp- NYC (esetleg Boston, Chicago) járatokról, de ha össze is jön, ősz előtt nem hiszem, hogy megvalósulna és max az első pár járatra tippelek jobb jegyárakat, amúgy meg a szokásos min 500Eur körüli retúr árakat gondolom valósnak. Kíváncsi vagyok, melyik légitársaság lesz amúgy a befutó.
Bécsből Austrian 550 körül repül legolcsóbban (poggyász nélkül persze), de a jellemző az a 600, tavaly ez 529Eur volt...
Átszállással Pestről van Helsinkin keresztül a legjobb ár, 400Eur körül, annél olcsóbban aligha lesz bármi, Mindenki maga döntse el, megéri-e az átszállás kockázata (1 óra 50 perc, ami nettóban inkább 1 óra...) vagy repül közvetlenül Bécsből, vagy Münchenen keresztül a kettő ár között, jelentős átszállási idővel (4 óra ).
Amit Te írsz, hogy olyan egybe foglalásos jegy, hogy legyen benne 1 napos vársnézés, olyan nincs. Repülj ki előtte nap Madridba/Londonba, Rómába stb és pluszban abból a városból vegyél retúr jegyet. Miért lenne ez rizikósabb, mint futni a gépre Helsinkiben (vagy a Heathrow-n, ami kb reménytelen)?
Én október elején tervezek NYC-be repülni, és Bécsből lesz (oda EWR, vissza JFK), várom a jobb árakat, korán van még akkora foglalni.[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz
albiosz #8629 üzenetére
Júliusban már jó nagy tömegnyomor van ott. A közeli Lido di Classe és annak környéke kevésbé zsúfolt, de ott is vannak rendesen. A környéken sok a látnivaló, Ravenna, San Marino feltétlen megér egy látogatást, gyerekkel meg Miribilandia kihagyhatatlan (egy belépővel 2 napra be lehet menni, de annyi kell is hozzá), vele szemben meg van egy jó kis autós szafaripark.
-
realmadrid92
tag
USA/New York és egyéb városok kapcsán kérnék segítséget repülőjáratokban, akinek van benne tapasztalata.
Nézegettem, hogy tavasszal vannak 150-160e körül retúr járatok Pestről New Yorkba feladott poggyász nélkül, alap jegyár.
Kérdéseim:
- Amikor ment közvetlen járat pár éve hogyan alakultak az árak a többi árhoz képest? Tehát ha a közeljövőben ismét lenne közvetlen járat, ennél jelentősen olcsóbban kijönne?
- Lehet úgy találni retúr repjegyet, hogy egy európai városban is legyen 1 nap körülnézni? Legtöbbnél csak pár óra van az átszállásra amiket találtam.
Vagy ez csak úgy működne, hogy elrepülök pl. Barcelonába és onnan veszem a retúr jegyet USA-ba? Csak ezt rizikósnak érezném, bármi történhet és lekésem az amerikai járatot. -
AMD Power
titán
Vintgar szurdok
Bled
Bohinj-tó
Peričnik Vízesés
Slap Peričnik
Mostnica szurdok
Vogel hegy
Izvir vízesés
Skocjan barlang
Postojna Cave
Waterfall Kozjak
Piran
Tolmin szurdok
Solcava Panoráma út
Hét tó völgye
Mezica bánya
Jamnik
Volcji Potok Arborétum
Krizna barlang
Sunik vízesések (Lepena völgy) -
TCr
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek, nem konkrét kirándulástippekre gondoltam (de természetesen ez is hasznos
), az eredeti kérdésem ez volt:
Vannak javaslataitok/tippjeitek, hogy mikre érdemes odafigyelni a szállásfoglalásnál, az utazás és az ottlét során?
-
arcsin
senior tag
Volt már téma, keresövel próbáld.
-
arcsin
senior tag
Igen. Szintén 1átszállással. Két féle volt a kínai transzfer. Először valamikor ottani idő szerint hajnal 2-3 kor érünk Shanghai PuDongba. Akkor kb csak a mi társaságunk volt a transfer securityn, illetve az egész reptéren is szinte
Pro tip hogy érdmes sétálgatni, mert voltak padok is , ahol lehetett pihenni.
[kép] - Hó jól emlékszem 1km hosszú a reptér ezen része
A második, visszafele kicsit "kínaibbra' sikerült (voltak ijesztő részei), az délután volt, de nem volt gond. Visszafele 7-8óránk volt a kínai reptéren, kicsit vásároltunk, pihentünk, feküdtünk a padokon, olvastunk. Hidegnek hideg volt, de volt sálunk, kabátunk. A fizikai papír repjegy kell, útlevéllel és kövessétek a feliratokatMInden angolul ki van írva, nem lehet elrontani, tényleg. Vannak emberek segíteni a transzferhez, de többnyire önmüködö az egész. Olyasmi mint itthon, amikor eun kívülre mész. Bescanneled a repjegyet meg a passportot és utána arcfelismerő kapu van.
Alvásból mi hazafele a repülőn aludtunk inkább (kb a felét), plusz volt aki melatonint hozott, az is segít pihenni. Amúgy érdemes szerintem egy párnát extran kérni, egyet a derekadhoz egyet a fejedhez+ takaró, és úgy egészen komfortos. Kaja mindig oké volt, mi az ázsiaibbat kértük mindig és nem volt gond, valaki az europaibbat kérte a társaságból és mondta hogy nem olyan finom, menzás.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Sok utána járás kellett de végül is meglett a nyaralás.
Kréta Chrysselen apartmanház.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Nekem china easternnel a repteren lehetett csak checkinelni (ingyen). Szintén bookingon vettük a jegyet és volt átszállás is, oda is checkineltek + adtak helyet ott Bud-on. Mivel hatan voltunk és annyian mentünk a pulthoz is, egybe adták a helyeket amennyire csak lehett.
-
Xarina
aktív tag
Nem utaztam még velük, de mindenhol csak az utazás előtt kell megadni az adatokat. Ha esetleg meg nem lehetne változtatni rajta (de biztosan lehet), arra meg ott a személyi. A repülőtársaságot csak az érdekli, hogy be lehessen azonosítani a jegyen szereplő illetőt, az okmányokhoz semmi köze.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Úgy döntöttem, hogy idén nyáron szeretném megnézni a bakancslistás Szlovéniát, Bled / Bohinj környékén szeretnék eltölteni 5-6 napot, reggelivel, vagy félpanzióval, nem lenne baj, ha a szálláshelyen lenne medence is.
Főként túrázós, kirándulós nyaralás lenne, tengerpart most nem lényeg.Ahogy néztem, kocsival kb. 2 tank benzinnel kijön az oda-vissza út, az ott rohangáláson kívül. Heti autópálya matrica kb. 8.000 Ft.
Vannak javaslataitok/tippjeitek, hogy mikre érdemes odafigyelni a szállásfoglalásnál, az utazás és az ottlét során?
-
sziasztok,
bookingon vennék repülőjegyet, kér a vásárláshoz is útlevélszámot, viszont az útlevelem még folyamatban van. több helyen javasolták, hogy írjak be valami random számot, és amikor megvan az útlevél, javítsam ki.
nekem eleve furcsa ez, mert repjegy.hu-n pl nem is kéri a számot, és általában becsekkoláskor van szükség rá.
a kérdés az, hogy bookingon tényleg lehet-e változtatni utólag.egyébként china eastern airlines, és azért booking, mert közvetlenül a légitársaságnál több mint másfélszer annyiba kerül a jegy. a közvetítők közül a bookingban még nagyjából megbízok, a többiekben nem nagyon
bookingot is próbáltam kérdezni erről, de foglalási szám nélkül nem igazán állnak szóba az emberrel. -
AMD Power
titán
Ma mondták vissza a második szállást amit akartunk foglalni... Egyik Zakynthos másik Kréta. Nincsen szabad szoba!!
-
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8602 üzenetére
Nincs egy éve, hogy valakinek írtam valamit a környékről, keress rá. És akkor még ott vannak a tó közelében lévő városok, mint Bergamo, Verona, stb., azokra sem elég 1 nap.
A tavat meg leginkább bicajjal ajánlom körbejárni, ha nem azzal mentek, akkor is érdemes bérelni mindenképp. Idén mi is tervezzük újra körbebicajozni, állítólag az elmúlt pár évben rengeteget fejlődött a kerékpárút.
Viszont a Garda-tó rendkívül felkapott hely, nyáron többen lesznek, mint a tengerparton. -
Xarina
aktív tag
válasz
sherlock82 #8600 üzenetére
Lehet fürdeni, vannak strandok is bár nekem kissé hideg a tengerhez viszonyítva a vize.
Attól függ, mi érdekel. 2 nap alatt körbe is lehet járni, de ha minden érdekesebb dolgot meg akarsz nézni, 2 hét sem elég rá. -
sherlock82
senior tag
Véleményetek szerint észak o . -i Garda tavat nyáron hány napos kirándulásra érdemes tervezni , illetve nyáron ott lehet strandolni vagy kialakítása miatt arra ott nincs lehetőség?
-
Xarina
aktív tag
válasz
albiosz #8598 üzenetére
Nem használok skyscannert, ezek Wizzair-es járatok. Viszont az tavaszi szünetben 3-5x annyiba kerül, mint előtte-utánna, így attól biztos olcsóbb az Egyptair olyankor.
Viszont tavaszi szünetkor is már Egyiptom jóval durvább napsütésileg, mint egy nyári szünet eleji olasz, spanyol, török, görög, ciprusi tengerpart. -
albiosz
őstag
Köszi az infokat. Ezek skyscanner képek?
2 gyerek is van + pedagógus feleség, szóval csak szünetekben tudunk menni. Faterom (70) szeretne csobbanni az unokákkal valahol. Nyári Törökországot talált ki, de mi ilyen szőke, fehér bőrű, pincében napozó szerzetek vagyunk, így azt kerülném. Tavaszi szünet (Húsvét körül) vagy őszi (Mindenszentek körül) viszont jó lehet. Langyos levegő és tenger előny és minél közelebb legyen. Kicsik a gyerekek és fater se bírja már annyira a hosszú utakat. Nameg az se baj, ha nem elszállt az ár.
#8592 AMD Power: ránézek, köszi.
#8588 t72killer: Pesti indulás, jaja. Közvetlen lenne jó.
-
t72killer
titán
Változó mértékben és más-más kiindulópontról... A felkapott helyeken nyilván minden cent áremelést meglépnek, amennyit csak benyel a piac. Nyáron aktuális lesz egy görög út, emlékeim szerint a krétai szállások nem drágultak annyit, mint Kanári.
Bár pont most valami vulkánmajré van a szomszéd Szantorinin, a max pánikban kéne foglalni (még nincs, majd ha tényleg kitör valami)
[ Szerkesztve ]
-
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Ezen a jegyen szereplő landolási időpont Ferihegyre. Hogyan kell értelmezni, mo-i idő vagy dohai idő szerint[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz
albiosz #8587 üzenetére
Ha nem gyerekkel mentek, akkor ne pont húsvét körül menj. Nézd meg Cairót is, oda sokkal olcsóbb. Busszal meg bármely tengerpart elérhető 2-3 ezer forintért, 5 körül meg már olyanok vannak, amiben nagy fotelek vannak felhajtható lábtámasszal. Van vagy 20 társaság, szinte azonnal lehet indulni bármely időpontban.
De ott van még Jordánia vagy az Emirátusok is, (esetleg Izrael), ami olyankor még viszonylag olcsón elérhető. -
Xarina
aktív tag
válasz
t72killer #8583 üzenetére
"-az elmúlt 5 évben simán duplázódtak az árak."
Sajnos ez mindenhol így van, bárhová mész. Nem nagyon van a világon olyan hely (nem csak nyaralóhely,hanem bármi), ahol nem lett min. a duplája az ár az 5 évvel ezelőttihez képest. Nekünk meg a sz@r forint miatt még drágább minden. -
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8585 üzenetére
Ez biztos megvan. Aki egyszer rákattant a témára, azt nem eresztik, ráadásul ott hergeli egymást a sok angol népség a kommentekben, hogy ő már foglalt is jövőre, meg jön vissza. Mondanám, hogy a brexit ellenére van pénzük - de azt ugye nem tudjuk, hogy ezek nem Maldívra és Tűzföldre jártak-e korábban.
-
-
t72killer
titán
Apropó, csak én érzem nagyon töménynek az influenszer áradatot szocmédián? Mióta pár utazós csoportba beléptem, bombáznak a "gyere tenetifére, fuerteventurára, lanzarote-ra" témájú random tartalmak. Ha ez másnál is így van, nem csoda, hogy lépni nem lehet már a turistáktól a Kanári szigeteken és az ingatlanárak is a magyar extrém lufit meghazudtoló tempóban nőttek az elmúlt pár évben (nyugdíjbavonulós helynek volt tervbe véve, de ha így halad, kutyaólat sem kapunk ott emberi összegért, de még a nyaralósdiból is ki fogunk onnan árazódni idővel/mehetünk máshova)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
albiosz #8581 üzenetére
Kanári iszonyat drága lett* a kolléga által javasolt Egyiptomban néznék körül.
*épp itt vagyunk La Palmán. A hely tényleg gyönyörű, mint régen, DE:
- sokkal több az ember, random erdei sétán ahol korábbi években SENKIVEL se találkoztunk, tucatnyi, főleg német-angol jön szembe. Autómennyiség is simán duplája a korábban látottaknak.
- az elmúlt 5 évben simán duplázódtak az árak. Anno simán megebédeltünk 20-25EUR-ból valami gyorskaját 4en, ma 3 darab pizzáért és csapvízért otthagyok majd 50EUR-t. A régi talponállósok, ahova a helyiek közé kajálni mentünk eltűntek.[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Húsvét körül melyik a legközelebbi tengerparti hely, ahová érdemes már menni fürdőzni? Nem cél a gatyarohasztó meleg, sőt.
-
sherlock82
senior tag
válasz
mirci18 #8576 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, átkell hogy gondoljam akkor ezt a dolgot.
Illetve egy kollegám mondta, hogy ő már járt a Kékesen , nem rossz jó kis túra, de egy nagy csodát azért ne várjak, ellehet ott is lenni van ott büfé vagy valami kajálda szerűség de több napos dolgot azért oda ne tervezzek. -
blt-blog
kezdő
Amikor meg fiatal voltam es bevallaltam dolgokat, akkor csinaltam ilyet lancban is. Elrepultem Alicanteba egy hajnalban, onnan este Madridba tovabb, alvas a repteren, onnan Porto hajnalban, majd vissza Madridba este, megint alvas a repteren, es masnap haza.
Ertelme, hogy mi volt, ma mar en sem ertem, de akkor gondolom jo otletnek tunt.
-
mirci18
addikt
válasz
sherlock82 #8568 üzenetére
Ha nem szerettek sétálni relatíve kevés élmény fog érni.
Mátra alján lakom de itt a természet szépsége ami húzóerő de több napra nem ide jönnék el.Mi évek óta Magyarországon töltjük a pihenő időnket.
Hol a Tisza tón hol a nyugati országrészben.
De ha a természet lenne a cél inkább az őrség vagy a Balaton vidékibb része.[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
szerintem Bibione nem jó ötlet ilyenkor, teljesen kihalt lesz, látnivaló sincs,az időjárás is simán lehet olyan mint itthon vagy rosszabb akár...bezárt szállodák és éttermek között sétálgathatsz vagy a szobában ücsörögsz... Én is Triszetet mondom ha mindenképp autóvaé akarsz közeli tengerpartot, ott van látnivaló és egy élő város télen is, ha jó időt fogtok ki, el lehet kirándulni Piranba is, nagyon közel van.
De ilyenkor el kell repülni minél délebbre, időben sem tart tovább ha nem laksz túl messze Ferihegytől, lépjetek le kb bárhova ahová olcsón látsz repjegyet és garantáltan jobb lesz mint bibione -
-
realmadrid92
tag
Ahova napi több járat megy és szinte minden nap megy hajnal-este: Milánó, Róma, London, Barcelona.
De ezek egy napban nagyon rizikósak, a reptérről a bejutás (egyik sem városi reptér a fapadosok közül) + ha késik a hajnali járat akkor szinte alig marad idő.Talán még Berlint tudnám ajánlani, ahova február-márciusban hétfőnként indul gép 6:00-kor és este 21:45-kor jön vissza Pestre (Ryanair mindkettő) és a reptérről vonattal fél óra alatt a városban lehet lenni, és a város is bejárható 1 nap alatt, a repjegy is olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Egy napra (hajnal oda este vissza) szeretnénk repülővel valami európai nagyvárost megnézni. Hova, milyen módon keressek ilyet ami jó áron van? Esetleg egyéb tippek? -
syC
addikt
válasz
sherlock82 #8568 üzenetére
Igazabol nem fürdeni mennenk. 1-2 napig neznenk csak a tengert a partrol. Kicsit csaszkalnank a varosban, ennenk egy-ket pizzat, aztan ennyi. Nyilvan nem 30 fokos tengerre szamitok es 40fokos napos verofenyes idore, viszont az pont tetszene hogy kicsit kihaltabb a kornyek es nincs heringparty.
-
sherlock82
senior tag
válasz
AMD Power #8564 üzenetére
A legújabb Nők lapjában a Mátra és környéke volt porondon.
Én idén ezt céloznám meg viszonylag messze van nekünk, de nagyon megtetszett az ajánlás alapján. Parádsasvári kastélyszálló nagyon tetszik bár, az árát megkérik rendesen.syC
Bibione egy nyaraló település és az idegenforgalmi szezonban aktív igazán.
Ha abban az időpontban mennék nyaralni és biztos nem oda mennék hiszen fürdeni nem lehet.
Akkor inkább Trieszt mert Mo - ról közelebb is van és van látnivaló bőven. -
syC
addikt
Sziasztok.
Asszonyt Bibione-ba vinnem el egy kicsit kikapcsolodni. Szerintetek ha most februar vegen mennenk, mennyire van meg off szezon? Igazabol csak par napra mennek, 2-3 ejszaka, mennyire van hideg ilyenkor, latnivalok megtekinteseben mennyire akadalyoz minket az idopont? Boltok ettermek, szallodak gondolom ugyan ugy nyitva vannak (talan meg olcsobbak is?)
Köszi -
HKorn
veterán
Repülőre fel lehet vajon vinni ezt a műanyag evőeszközt? [link]
-
AMD Power
titán
Megfogadtuk Nagy Márton tanácsát és belföldön költünk 3 napig. Mondjuk az tény,hogy nem az Állampapír kamatokból!
Az megy majd vissza hozzájuk.
-
sasa134
addikt
Ryanair, Europe, and Slovakia’s No.1 airline today (21st Jan) announced a record-breaking Summer 2025 schedule for Bratislava growing capacity by 25%, launching 5 exciting new routes (Bari, Gdansk, Milan Malpensa, Skiathos and Zadar), and an additional third based aircraft .
-
Valaki esetleg IST & Turkish átszállással képben van?
BUD-IST-Ázsia, majd vissza, Turkish-sel, náluk egyben véve az átszállójegyeket, 2h10 és 1h50 átszállási idő elég lehet?[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
sasa134 #8558 üzenetére
" a repjegy így fele mintha átszállás nélkül mennénk"
Lehet, csak nem ezt kerdeztem
"egeszen biztosan olcsobb a feladott csomagot 4x kifizetni, plusz sakkozni azzal, hogy az utazasok kulon PNR-en lesznek, tehat IRROPs eseten bukod az utat, szemben azzal, hogy egy halozatos legitarsasag elvisz, atszallit tokkal vonoval"
Azt kerdeztem, hogy ha mar amugy sem idegenkedsz az atszallastol akkor nem-e olcsobb olyan atszallast keresni, ahol az utazas egy PNR-en van, tehat vedett?
-
-
blt-blog
kezdő
válasz
sasa134 #8542 üzenetére
5+ eve az FR bevezette az atszallos utazast, de csak nehany repteren volt elerheto. Azota semmit nem hallottam rola, szoval valoszinuleg megszunt azon a keves helyen is, ahol volt. Semelyik masik LCC nem kiserletezett ezzel tudomasom szerint.
Nem tudom honnan hova mesz, de egeszen biztosan olcsobb a feladott csomagot 4x kifizetni, plusz sakkozni azzal, hogy az utazasok kulon PNR-en lesznek, tehat IRROPs eseten bukod az utat, szemben azzal, hogy egy halozatos legitarsasag elvisz, atszallit tokkal vonoval?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz
realmadrid92 #8552 üzenetére
Nagyon jó ez a táska. Főleg ennyiért.
-
YxVs
senior tag
-
realmadrid92
tag
Én ezt használom évek óta repüléshez: [link]
Saját tapasztalat, hogy hátizsákokkal nem szoktak foglalkozni, kivéve ami már szemre is jelentősen nagyobb, de ha mégis kérik hogy tedd bele a tartóba, ez belefér, kipróbáltam ( a légpárnás hátlapig "összenyomható") annyi hogy felülre olyat érdemes tenni amit magadra tudsz venni. -
YxVs
senior tag
Szerintetek az alábbi táska elfogadható még a wizzair-es ingyenes kézipoggyász kategóriában?
Ha 40 literesre pakolja az ember, akkor kétlem, hogy a megadott méretbe beleférne...
Ha ez nem jó, tudtok mást javasolni, amivel ki lehet maxolni a litereket és méreteket?
Köszi szépen.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #8475 üzenetére
Megjött ez a maxi cabin bag táska (természetesen nem olyan néven
), szuper! Erős, vízálló anyagból van, bár nem volt követelmény, hátra vehető és legalábbis nálunk óccó. A speckók szerinti méret stimmel. Sztem veszek még1et tartaléknak
[ Szerkesztve ]
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997 #8526 üzenetére
Én már biztosan îrtam ide ettől bővebben, de szerintem mások is. Keress rá akkor a nevemre az utóbbi 2 évben, akkor biztos kiadja. Ha nem megy, akkor îrj egy privátot és ha majd hazaérek elküldöm, de utazás közben nincs időm hosszabban îrni.
-
sasa134
addikt
Lehet hülye kérdés. de lehet mondjuk Ryanair-nél vagy Wizznél is átszállós jegyet venni, és átrakják ugyanúgy a csomagot mint pl egy Lufi, Swiss, KLM vagy Delta? Sosem repültem fapadossal így de most lehet sorra kerül ez is, és nagyon nem mindegy, hogy az egesz check-in és safety procedúrát újra kell kezdeni vagy mehetek egyből tranzitba. Köszi
-
erdey_a
addikt
válasz
AMD Power #8538 üzenetére
a tengerpart köves, kivéve a "városi strand", az homokos. gyerekekkel mi mindig oda járunk. de pl. az izolai tengerpart / strand csodaszép, érdemes oda is átmenni, átbuszozni.
a hotel szinta a tengerparton van, viszont domboldalban, így visszafelé némi kaptatón, vagy lépcsőn kell menni. a szállodásnak van nagy parkolója, eddig mindig kényelmesen befértünk, de hallottam olyat, hogy valakinek csúcsszezonban csak messzebb tudtak parkolót biztosítani. ilyen tapasztalatom nekem nincs. ottlétünk alatt sosem hasznájuk a kocsit, így érkezéskor lerakom, ezért nem fordulhat elő, hogy a nap végén nem jut hely.
piranba úgyis busszal érdemes átmenni (pár perc) és izolára is jobb úgy.#8539: igen, ez az.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8535 üzenetére
Iszonyat szép és mindenhol tisztaság, jó utakkal stb.... Fel sem tudom fogni azt,hogy ott 3x éve háború volt.
-
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8533 üzenetére
Vintgar szurdok, Bohinji-tó, Peričnik Vízesés, Lago Predil tó + Lago di Fusine tavak (Olaszország), ezek mint Északon vannak fent. Triglav csúcs aljáig el lehet menni autóval. Azt is érdemes megnézni.
-
erdey_a
addikt
válasz
Creative997 #8526 üzenetére
én csak a tengerpartot járom nyaranta, arról tudok beszámolni, illetve az odafelé vezető úton található látnivalókról. portoroz, piran és izola kiváló nyaraló célpontok, utóbbi kettőben látnivaló is akad bőven.
odafelé pedig a skocjan és postojna barlangok, ill. ezek környéke jó napi program. -
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8529 üzenetére
Esélytelen, az én szüleim súlyos betegek voltak már, saját tulajdonú aranybánya mellett tudtuk volna finanszírozni a külföldi ellátásukat. Anyósék meg még az unokák kedvéért se lettek volna hajlandók moccanni.
Ipari vegyész vagyok, de jó ideje már csak marhaságokat csinálok aminek kevés köze az eredeti végzettséghez és az első 7-8év tapasztalathoz
.
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8528 üzenetére
Nagyszülőket is vinni kellett volna
valóban kár érte.
A bakancslistamon volt a Highway 1 round trip ami a világ 2. leghosszabbja és korbemegy az országon. Sajnos elég kevés az esélye, hogy valaha megvalosul, bár sosem lehet tudni. Azért cirka 15k km levezetni eltart egy darabig..
Mi a szakmád? -
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8527 üzenetére
Igen, anno csináltam egy Melbourne-Adelaide kört kiegészítve Kangaroo island-el, egyik irányba "hátul" az outback-határvidéken vezettem végig kicsi városkákon keresztül (ott még vannak), kiegészítve egy kis Yorke-félsziget/copper coast kísértetváros nézegetéssel, majd Great Ocean road vissza Melbourne-be a göpzihez.
Kangaroo island-re szívesen elvinném a családot, elég szépen meg van hagyva természetesnek és emberi méretű terület.
Egy időben költözni is akartunk, csak akkor még mind a 4 nagyszülő élt, nem akarództunk annyira elszakadni tőlük - bár meg kellett volna lépni, mert akkor még megoldható lett volna (fiataloknak több bevándorlási pont jár + a szakmámban is jobban pörögtem)
[ Szerkesztve ]
-
Creative997
őstag
válasz
t72killer #8521 üzenetére
Valóban drága de abszolút megeri. Azért elszigeteltsegnek megvan az ára. Új-Zelandon laktam másfél évet, drágább mint Aussie és kevesebb az oraber. Szóval Aussie ebből a szempontból élhetőbb, de NZ volt mindig is az álmom, minden centet meger. Még most is ott lennék ha nem ismerkedem meg asszonypajtassal.
-
Creative997
őstag
Igen, rakerestem. És a legtöbb szó Szlovéniarol az volt, hogy milyen csodálatos és király. Meg hotel vs apartman. Egyedül Piran volt megemlitve. Ezekkel sajnos nem vagyok előrébb, ezért kérdezem. De ha neked vannak tuti tippjeid merre és miket ajánlasz, ne tartsd magadban
-
t72killer
titán
válasz
sasa134 #8524 üzenetére
igen, sejtettem. Bár most nem durrantottam be a skyscannert és én amúgy is UK-ből repülnék ha repülnék, de tavaly ennél jobb árakat láttam pl Manchesteri indulással, ami nekem kocsival elérhető reptér. Ráadásul közvetlen Machester-Sal.
van egy magyar páros lent, akik mindenféle túra és szállásszervezéssel foglalkoznak a szigeteken, az általuk üzemeltetett FB csoportból van a kép. Göpzi témában azért érdemes lesz frissíteni az infóikat. Főleg, hogy TAP-al az a helyzet, hogy Liszabonban mindenképp át kell szállni, ami azért nem annyira nyerő, ha esetleg akad közvetlen járat egy kocsival elérhető reptérről (Mo.-ról Bécs?)
Nálunk amúgy az Easyjet indított közvetlent, de sajna Londoni indulással, de lehet mégis megjátszom Easy/Easy átszállással. Asztrofotós cumóval utazok, így nagyon jól jön az Easyjet szakmában legnagyobb "prémium" kézipoggyászmérete (56x45x25cm), ezt még olyan luxus-légitársaságok se kínálják már, mint a Qantas és az Emirates. (BA tudja!)
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
-
t72killer
titán
Ez mitől akciós
?
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997 #8519 üzenetére
Többször volt már ebben a topicba is szó Szlovéniáról, keress rá a felső menüsorban a nagyîtóval.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8520 üzenetére
Nagyon drága ország. 12 éve voltam és simán svájci/norvég árszínvonal, v még afölött (igaz, akkor jóval erősebb vt az AUD).
Egész hónapot vmi budget de nagy durranás helyen érdemes. -
-
t72killer
titán
válasz
blt-blog #8517 üzenetére
Igen, az Everglades és a Keys érdekes, bár egy Lombok-ot, Raja Ampat-ot vagy Seychelles-t jobban tudok értékelni
. Ha belefér az időbe 4 napnyi repkedés és még egy vödör pénz lóvéra, akkor az Ausztrál vidék is tud jókat. Ez sajna nekünk már mind2 okból ugrott, majd ha a gyerkőcök is hozzátesznek a büdzséhez.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
t72killer #8515 üzenetére
"Engem csak az USA beutazási procedúra riaszt el"
Minket is elriasztott volna, de egy ideje mar van MPC amivel eleg jo eselyed van, hogy a teljes immigration sort kikerulod es azonnal emberhez tudsz menni. Most peldaul igy tortent: leszalltunk, kigyozo hosszu sorok, vegelathatatlan kordonok kozott. Na ezt kerultuk ki, es kevesebb, mint ot percet toltottunk immigration-nel.
"modern felhőkarcolós civilizációgettó üveg+beton helyek nagyon nem vonzanak"
Floridarol pont nem ez jutna eszembe, a mocsarak, szigetek es tavak kozott szlalomozva. -
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8513 üzenetére
Szlovénia egy csoda. Mi főleg az Északi részt néztük meg + illetve egy kis Olaszország. De a bakancs listám még így is nagyon hosszú ott.
-
t72killer
titán
válasz
blt-blog #8514 üzenetére
Mondjuk ez a "nagyondrága" Florida a múltkoriban meglepett, elég jó dealeket láttam. Engem csak az USA beutazási procedúra riaszt el, ha már arrafelé megyünk, akkor Barbados (ami viszont már drágább).
Mi már 5 felett vagyunk mindannyian, a nagyobbik 2éves korában vidáman gurigatta a kókuszdiókat Seychelles-en, sőt a melegpöttyei miatt még a helyi dokibácsinál is járt. Ha elméletben komplikáció lett volna, akkor a biztosító által az aznap esti gépen ül az egyik szülővel Dubaii irányba. Persze szigorúan tartottuk a trópusi kaja-innivaló 1x1-et: palackozott víz vagy forralt tea, forrón átvett sült-főtt kaják, helyi, nagy halból egy falatot se (Ciguatera...), minden gyümölcs meghámoz, kutyus-cicus nemmegsimogat...
A modern felhőkarcolós civilizációgettó üveg+beton helyek nagyon nem vonzanak. Ha nem terjed az ebola és nem lőnek, az már okés.
[ Szerkesztve ]
-
blt-blog
kezdő
válasz
t72killer #8512 üzenetére
"de a szállás-kaja tippre lényegesen olcsóbb, mint a kb magyar árakon dolgozó Kanárin"
Nem tudom nalatok hany evesek a gyerekek, de mi most decemberben azert mentunk a lenyegesen dragabb floridaba tavol kelet helyett, mert olyan szempontjaink voltak, mint az ihato csapviz (nem csak a szallodaban, mindenhol), a megbizhato egeszsegugyi ellatas (irrelevans mennyibe kerul az amerikai, a biztosito fizeti, ha szukseg van ra), es a rugalmas kozlekedes jarattorles eseten (MIA-ba napi negy-ot jarat van). Tavol keleten csak olyan orszagok tudnak ezzel reszben versenyezni, mint Japan vagy Szingapur, ahol viszont sem a szallas sem a kaja mar nem olyan olcso. Egy harom evessel, aki az elmult masfel evben mindig csak nyaralason lett lazas, valamint egy majdnem hat honapossal aki barmitol lazas tud lenni, nekunk ezek szempontok, igy mi az egzotikus helyeket a kovetkezo hat-nyolc evre kiiktattuk a tervezesbol es csak a hanyatlo nyugati civilizacioval rendelkezo orszagokba tervezunk menni.
-
Creative997
őstag
Aki volt Szlovéniában, mit ajánlana? Részben túra és chill
-
t72killer
titán
válasz
blt-blog #8511 üzenetére
Ahhoz képest, hogy mindez 2019ben kb 2k-ból kijött, a nettó fizetések meg jó ha 20%al nőttek, krva sok. Anno évi egy-egy ilyen túra mellett maradt még megtakarítása, most ahhoz kb a cityben kéne bankárkodni.
Jja, azt nem is említettem, hogy a reptéri parkolás több, mint duplájába kerül (EDI, ugyanúgy kb fél évre előre foglalva).
Azért az összktg-nek a körmére nézek, drágább egy thai repjegy, de a szállás-kaja tippre lényegesen olcsóbb, mint a kb magyar árakon dolgozó Kanárin. Egész hónapra lehet kompenzálja a drágább utazást.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
sasa134 #8507 üzenetére
Ezen már gondolkoztam nem kicsit: Idei kanári utunk 4ünknek alsóhangon 4000 fontba fog fájni 4 hét (repülő EGY db feladott és egy "prémiumnak" csúfolt extra kézipoggyásszal, bérautó, legalja "óccó" szállás, egy retúr szigetek közti kompozás, kaja). Lehet nem olcsóbban, de ennyiből lehet eljutnánk már pl Phuket-re is vagy hasonló...
Covid előtt egy hasonló kör kijött kicsivel több, mint feléből, arról nem is beszélve, hogy kanárin vmi iszonyat mód utálják a pénzt hozó turistákat. Szigetek közti kompolás egy vendégnek HÁROMSZOR annyiba kerül, mint a helyi lakosnak (nem mellesleg többszörös árak vannak mint a mi skót kompjainkon)
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz
Gergőke88 #8456 üzenetére
Tavaly béreltem autót és körbekocsikáztam a szigetet, ahol tudtam kb. végig a part mentén, vagy annak a közelében.
A hajóroncs lett volna az egyik legfőbb cél, de a rendőrök lezárták az odavezető utat.A látottak alapján én is úgy gondolom, hogy fürdőzés szempontjából Alykanas az egyik, ha nem a legjobb környék.
-
TCr
veterán
Sziasztok,
Most ránéztem a Booking kínálatára, hogy mit mutat (fogalmam sincs hogyan jutott eszembe) Thaiföldre, 8 nap / 7 éjszakára, félpanzióval, június utolsó hetére.
Repülővel és transzferrel tényleg meg lehet úszni 500k alatt, 2 főre, 4-5*-os helyekre?
Annyira hihetetlennek tűnik nekem, tavaly közel ennyibe került Argassi, igaz az allinclusive volt. -
dkaro
őstag
válasz
Creative997 #8497 üzenetére
Köszi a választ. Direkt nem írtam, hol mert az érdekelne hol vannak és tud-e valaki konkrétat ajánlani amivel van tapasztalata.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8501 üzenetére
Palm spider
. Hogy a neve onnan van-e, h akkora, mint a tenyered (palm), vagy onnan, hogy pálmafás országokban él (bár én se pálmafán láttam) nem tudom. A csípése fáj ha összevesztek, de nem nyír ki, tudtommal Seychelle-en semmi olyan állat nincs, ami KO-ra vágná az embert, malária se jellemző. Cápák persze akadnak, szóval mélyebb vízbe csak búvárkodni.
-
Creative997
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- A Chuwi minigépe az AMD Hawk Point platformot választotta kiindulási pontként
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Windows 11