Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: A kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Mozgatásra a fák 16 bitesek,(nem, csak pixeles, aminek nincs köze a színekhez..) ez szerintem azt jelenti hogy ki volt kapcsolva a TAA, ami nélkül egy pixelhalmaz a játék 1080p-n, azzal meg mosott szar, ez ilyen, csak egy nagy full hd tv-n ez jobban látszik mint egy monitoron.
De nem vagyok AI hogy megmondjam mire gondolt a költő.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Chapel
üzenetére
nem lehet hogy be van kapcsolvan alapból valami "effekt" amiről nem tudsz? közvetlen a kértya biztos nem renderel máshogy mint egy mésik hasonló, vagy akár erősebb. lehet hogy valamelyik felskálázás technika van bekapcsolva például. Akér menüben, akár driverben lehetséges hogy valami máshogy van mint kellene.
-
Chapel
addikt
válasz
ridiculous
üzenetére
Nem értelek, de megkaptam a választ.
-
Chapel
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jaja nem, Ő!
Ő egy nagyon korrekt arc.
Arra gondoltam ahonnan azt a három előző amd karit vettem. Mind kép hibás volt, azért volt egy sejtésem lehet bányász karik voltak.
-
-
Chapel
addikt
Hétvégén behúzok egy másik eladótól (lehet bányász gpu-k voltak..?) egy Sapphire NITRO+ RX 6750 XT-t
-
Chapel
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Értem, szóval csak valami "szeret, nem szeret" téma lesz ez.
bobalazs Ja, az az Enhanched, amit írtam, bele raktam tömáénytelen órát, de RDR2 lenne a lényeg. Megnézem a konfigotokat, hátha vokosabb leszek.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Chapel
üzenetére
Sose volt bajom egyik játékkal sem, leszámítva, hogy akkoriban mikor kijött éppen kriptoválság volt, így gyenge volt a vgam hozzá. Az is szempont hogy akkoriban kezdtem el 4K tévén játszani és teljesen más élmény volt; a felbontás változásával a játék textúrái kikerekedtek. 1440p-n is észrevenni a RDRnél a különbséget, amit a 1080pről váltás hozott.
Az GTA5t rég nem játszottam, oda jött egy új generácios frissités ami RT-t stb rakott bele, így csak a klasszikus verzióról van tapasztalatom, az hasított és szép is volt mindig is. -
Chapel
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
Volt ddu és a nélkül vagy 12x instalálltam fel 4 friss winre....nem a driver volt a gond.
Azt akarom vissza hallani hogy nálatok mindeddig perfektül ment és nyugodt szívvel tegyem fel (felőlem duu-va) és nincs kép hiba egy elített gamnél sincs.
Beküldtem szervízbe minden egységet külön tesztelket, minden 110%-os az eredmény még is ez volt a vége.
Lehet nézek egy másik gyártót Asus TUF most van jó őárban havernál.
6700xt és 6750XT is 5e difi különbséggel
-
Chapel
addikt
Sziasztok,
Volt az alábbi konfiggal egy 3070 Ti anno még újjonan vettem, de pénz hiányában tavasszal eladtam.
Majd nyár végén mior újra lett meló, beruháztam egy RX6600, 1080p-ben játszom egy 42" Palzma tvn, aki ismeri tudja brutális képminőség és kontraszt arány.
Sajnos a 6600 kevés volt RDR2 max GTA max (Enhanched max) és egyéb újabb gamekre.
Jött egy 6700XT MInden faja minden folyt Cyberpunk 60 körül, minden más 90-130 között maxon.
Csak hogy míg minden game oké volt a Rockstar gamek (Gta 5 és RDR2) valami okádékul nézett ki )főleg RDR2), a fák kamera mozgatásra 16 bitsre váltottak, új win, új bios, új driver (tiszta telepítés) minden egyéb driver uptodate.
VIssza adtam, adtak egy csere kártyát (mindkettő PC Red Devil volt) Az is dettó.
Próbáltam több driverrel, semmi.
Most 100k-ért már 6750XT-tz kapok ami több mint elég, majd ha gépet újjítok, akkor is megtarthatom egy erősebb cpu mellett. 1080p-n kiszolgálna.
Szóval 3ból háromból három pont a két fő gémnél használhatatlan.....be merjek e vállalni egy másik vevőtől egy 6750XT-t vagy törődjek bele hogy valamiért a ram/proci/lap/vga együttes nem szereti egymás.
Arról nem beszélve hogy egy 3070Ti ami gyengébb is még 50% drágább.
Konfig:
AsRock Z370m PRO4
G.Skill Ripjaw Ddr4 3600Mhz 32GB
I7 9700K (egy frankó új Thermal Alright hütővel brutál hűvős a cpu)
Zalman ZM 700 LC II
Olyan gémek mint RoboCop brutál szép UE5 RTX on 90-120 fps FMR 2.1-el, tehát nem a paripa a kevés.
Help
-
bobalazs
nagyúr
Ide is bedobom:
Oké pici fejlemény. Megy a visszakozás:
Following AMD's decision to put RDNA 1 and 2-based GPUs into "maintenance mode" in order to focus on new features for its more recent graphics technology, the company is backtracking a bit. AMD tells Tom's Hardware that RDNA 1 and 2 won't be left in the dust entirely when it comes to game optimizations.
"New features, bug fixes and game optimizations will continue to be delivered as required by market needs in the maintenance mode branch," an AMD spokesperson told Tom's Hardware.
Ez itt annyit jelent hogy : Új funkciók, hibajavítások és játékoptimalizálások továbbra is érkezni fognak, ahogy a piaci igények megkívánják. -
R0GERIUS
tag
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ez egy szomorú és AMD részéről védhetetlen hír.
Szinte biztosan így akarják pörgetni a 9xxx-es eladásokat és csökkenteni a fejlesztési költségeket, de felégetik az összes felhasználói jóindulatot.
Amely utóbbira nagy szükségük lenne, mert a cég neve nem Nvidia, viszont ehelyett gyakorlatilag ingyen promózzák az Nvidia-t.
Ugyanolyan módon, mint anno az Xbox One a PS4-et. Bravó!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
Az RDNA 1 és RDNA 2 grafikus kártyák továbbra is kapnak illesztőprogram-frissítéseket a kritikus biztonsági és hibajavításokhoz. Annak érdekében, hogy a legújabb GPU-khoz tartozó új és továbbfejlesztett technológiák optimalizálására és szállítására összpontosítsunk, az AMD Software Adrenalin Edition 25.10.2 a Radeon RX 5000 és RX 6000 sorozatú grafikus kártyákat (RDNA 1 és RDNA 2) karbantartási módba helyezi. A jövőbeli illesztőprogram-frissítések a célzott játékoptimalizálásokkal az RDNA 3 és RDNA 4 GPU-kra fognak koncentrálni.”
MÉg egy ok arra hogy Linuxra húzzon az ember.
Ott nem AMD dolgozók dolgoznak. 20 év múlva is fejlesztik a drivert ha arról van szó. -
-FreaK-
veterán
AMD Throws Loyal Radeon Customers Into The Trash
Maintenance módba rakták a drivereket a Radeon 5 és 6xxx szériáknál, ez azt jelenti, hogy nem fognak már új játék optimalizációkat kapni a driverek, csak hibajavításokat. Hurrá
-
-
jimpo
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Valószínű CPU limit is van a dologban, főleg ha nem nő az FPS lebutítva a grafikát.
Egyébként Battlefield 6, 43 GPUs Benchmark @ 1080p, 1440p & 4K Hardware Unboxed
A tesztet 9800X3D mellett pörgették a kártyákon, az alacsonyabb beállításon hoz a konyhára.
Bár a linkelt videóban csak Overkill és High Preset van.... -
Nálatok mennyivel megy a Battlefield 6 2K felbontáson RX 6800-zal?
Haver tőlem vette át az XFX RX 6800 Core VGA-t, és a 7700X CPU-t, és azt mondja, hogy 80 FPS között fut nála a játék bármit csinál, low-on 60%-ot foglal a GPU-ból, de bármit állít nem megy gyorsabban, egyébként Ultran is itt körül mozog.
Nálam emlékeim szerint 95-100 körül mozgott a beta, de lehet keverem at BF2042-vel.
Azóta nálam már R9 9900X van, RX 9070 XT-vel, és 140-180 FPS között fut, AUTO beállítás mellett.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Rony949
üzenetére
80 fokos hot spot az semmi, pláne AMD kártyánál, ilyenkor a GPU hőfoka normális esetben 60 fok körül van. A hot spot miatt akkor kell aggódni, ha már a 100 fokot nyaldossa, plusz a GPU hőfoka ennek ellenére is maradna 60 fok körül, mert akkor már magas a delta. Ha jól látom 80 fokos hot spotnál 62% - on megy a venti, teljesen normális. Egy jól végrehajtott pasztázás persze sosem árt, de nem biztos hogy itt sokat fog változtatni. Tudom hogy sokan meg vannak rémülve attól ha valami magasabb 50 foknál mert mindjárt robban, de felesleges. Egyébként meg csinálj egy kis alulfeszt, mindjárt nyersz akár 5-10 fok mínuszt is meg alacsonyabb rpm - en forgó ventiket, ez mondhatni kötelező minden AMD (de akár nVidia) kártyánál is, volt már nekem is jó néhány, tudom.
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Rx6700xt karim van. Valakinek volt olyan problémája hogy néha villogott a monitora vagy játék telepítése közben a telepítő ablak feketére váltott itt csak a next gombot látni valamikor azt sem. Lehet gpu probléma ez? -
-
Rony949
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat mindkettőtöktől. Lehet bepróbálkozok egy újrapasztázással. Most nagyon beindította a kíváncsiságomat hogy mennyi hőfokot nyernék vele.
-
válasz
Rony949
üzenetére
Maguk a hőfokok nem lennének különösebben veszélyesek (bár én nem szeretem ha 70 fok felett van egy kártya) de ilyen venti fordulat mellett sok.
F.B.I. kollégának igaza van, egy pasztázás (és szükség esetén thermalpadozás) már ráférne a karira.
Nem bonyolult, és a YouTube-on akár típusazonos videót is találhatsz a mikéntjéről. Ha bizonytalan vagy, akkor viszont inkább bízd valami hozzáértő haverra.
Itt pl egy video a szétszerelésről és a tisztításról. [link] -
F.B.I.
veterán
-
Rony949
őstag
Sziasztok, egy nagyon kezdő, noob kérdésem lenne.
Egy Sapphire 6800XT Nitro+ kártyám van és arra lennék kíváncsi hogy mi az a hőmérséklet tartomány, ami még teljesen biztonságos? Mikor a kártya 90% feletti használaton pörög, akkor a hotspot felmegy 80 fok fölé, a core temp pedig 70 és 80 között ingadozik. (a szobámban átlagosan 22-24 fok van az elmúlt napokban, a gépházam pedig egy Be Quiet Pure Base 500)
-
-
Szpisti
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mármint melyik szoftverét?
A játékok beállításaiban mit kell kiválaztani?
A legmagasabb FSR-t és az automatikusan FSR4 lesz?
Amúgy amióta felraktam a módosított (két fájl felülírva a régi 23.9.1-ből) adrenalint, (volt DDU) azóta nem ismer fel játékokat, pl Hogwarts és AC Shadows, cserébe csúnyán néz ki és laggol mint a fene...
Valami itt nem oké... -
-
Szpisti
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Király, köszi.
Az FSR4 beállítás az megjelenik a játékok menüjében, vagy ez csak látványban jön elő? -
Vajon meddig hagyják nyitva ezt a kiskaput?
AMDre nem jellemző, hogy üldöznék az ilyen jellegű trükközéseket... -
jimpo
senior tag
AMD Tried To Hide This From You - FSR 4 on RDNA 3 & 2 Tested Hardware Unboxed
-
Üdv!
Próbálta már valaki az FSR4-et NAVI-n?
Durván ki lehetne így tolni pl. egy 6700XT 12GB élettartamát.How To, Bildqualität & FPS: FSR 4 auf RX 6000 „RDNA 2“ sieht mit Trick richtig gut aus
Anleitung + Benchmarks: So kann man FSR 4 auf Radeon RX 7000 & RX 6000 nutzen -
Vettem egy XFX Radeon SPEEDSTER MERC 319 RX 6700 XT karit és csak a kézhezvételnél vettem észre, milyen hosszú. Ki kellett vennem a ház első-alsó ventijét, hogy beférjen ez a monsta.
De legalább hibátlanul, halkan teszi a dolgát. -
-
kuBu94
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni két kérdésben!
Az első az, hogy a "shader caching" problémára van-e valami bevállt megoldás már?
A másik pedig az, hogy egy Powercolor Rx 6700 XT Red Devil videókártyához tudnátok e ajánlani nekem itt valami jó és stabil undervolt beállítást, teljesítményveszteség nélkül?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
emiki6
üzenetére
Felbontással, képfrissítéssel, bitmélységgel, változik a sávszélesség, amit ki kell pumpálnia magából a VGA-nak. Ha jól emlékszem a techpowerup idle fogyasztásai "csak" 1440p 60Hz készülnek.
Saját tapasztalat szerint, aktív Freesync mellett 1440p (8bit) 165Hz-ig még visszafogja magát az én 6600 XT-m. Freesync bekapcsolása segíthet.
Vagy Windows 11 dinamikus frissítési gyakoriság (DRR) bekapcsolása is segíthet. -
emiki6
veterán
Nincs valami fix arra, hogy nagy hz mellett ne zabaljon a kártya (esetemben 6800) indokolatlanul sokat?
5 éves redditpostokat talaltam arról, hogy bugos a driver. 60hz-en tök jó, eszik a kartya idle-ben 9W-ot, meg talan 120-144 se vészes, de 240-360hz-en bezabál 40W-ot simán a semmire, mert felteszi a memóriát max frekire stb.Vagy az a megoldás, hogy akinek modern monitorja van vegyen 90x0-es kartyát?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ráadásul ha jól emlékszem vizuális kommunikációval foglalkozol, nem?!
Több nap kiesés egy szerencsétlen határidős valami közben az durva bukó tud lenni. Ilyen esetben vagy egy halálbiztos gép kell vagy egy egyszerűbb tartalék. -
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Hah, egyébként gondolkodom ilyen peches esetekre valami olcsó Backup kártyán. Rohadt amd, meg az iGPU mentes procik..

-
Aprósólyom
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Még megvan a Gainward GTX 1060-ad. Érdekel?
-
Vigneau
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Küldtem egy PÜ-t, hátha segít.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jön akkor a 9070es. Azt nem bánod meg.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na most keveredtem elő nyaralásból, beraktam másik gépbe a VGA-t, meg se nyekken. Haver kártyájával pedig rögvest elindult a gépem. Ez a cucc biza megdöglött
Egyébként visszagondolva kicsit gyakran indult újra játék közben, azt hittem az OC szórakozik, bár előtte már vagy fél éve nem volt ilyen gondja. Kicsit piszkáltam a feszt, frekiket, de mindenhogy volt random reboot. Lehet, hogy ez már előjel volt egy döglődő táp IC-re. Nem tudom. RAM nem csíkozott, sem egyéb tipikus hiba. Most keresek szervízt, ami beméri nekem, esetleg meg is csinálja, HA tápkör. Azt nem gondolom nehéz javításnak. Viszont kénytelen vagyok venni valamit helyette. nem hiányzott
-
FoLey-v
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszi a választ
-
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Mindig a 24.1.12 driver a legjobb hozzá az RX 6700XT-hez? -
ace05
senior tag
Valamikor 23 decemberében vettem egy RX 6750xt kártyát. Szerintem haldoklik és ez nem a szokásos AMD driver hiba (időnként 1-2 driver időtúllépés). Itt konkrétan lefagy a gép, magától újraindul, de újraindításkor nincs videojel, csak 2. indításnál van. Viszont utána nem tudja elindítani windows a kártyát, ezért alap Microsoft driverrel indul. Letiltja az eszközkezelőben, mert hibás, miután újra engedélyeztem és újraindítottam utálna jó. Május óta ez eddig 4-szer fordult elő. Játék közben nincs vele bajom. Ezt hogy tudnám gariztatni? Mert gondolom a szokásos terheléses tesztek lefutnának rendesen.
-
bobalazs
nagyúr
25.8.1 milyen nálatok? Hibátlan?
-
zsolesz7503
tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Mind a két vga-val működik a gépem sajnos slot csak egy van. Amint állítva akarom elindítania gép megy kép nincs. Nem kizárt hogy a súly csak az egyik probléma gond lehet a százlábú kábellel is mert rövid nem tudom elrejtett helyen elvinni mert rövid és lehet egyszerűen elmozdította a kártyát mikor függőlegesen áll a gép. Majd meglátom tudok-e ilyet szerezni: [link] De majd meglátom mi lesz sajnos túl apró az alaplap lehet ez is gond nem tudom. Érdekes míg a másik lap volt benne semmi gond se volt majdnem 5 évet ment gond nélkül. Egyenlőre jó lesz fektetve így legalább megy.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
zsolesz7503
üzenetére
"vga kizárt hogy hibás lenne mert az öcsémével is ugyanazt csinálta és nála meg minden jó."
Ezt még egyszer és kicsit pontosabban, hogyan érted. Pontosan, mit ugyanazt csinált a VGA és mi az ami minden jó?Amúgy bármivel kitámaszthatod, nem kell hozzá venni semmit sem. Csak a kézügyesség és a képzelet szab határt. Fogsz egy papírgurigát (pl. alufólia tekercsből) és méretre vágod. A szimpla, egyszerű barna kartonpapír kiváló, mert statikusan nem fog feltöltődni és kellően erős. Színre is festheted, vagy kiszínezheted, ahogy csak akarod. Vagy nyomtatsz bármilyen designos figurát nyomtatóval és ráragasztod a henger palástjára.
Vagy fogsz egy sörös dobozt vagy a kedvenc üdítő italod dobozát és a megfelelő magasságban bevágod, ahol alá tudod támasztani a VGA-t. Mondom végtelen a lehetőség és még egyedi is. Nehogy fizess VGA támaszért. A világ legnagyobb hülyesége pénzt fizetni azért, mikor sokkal dizájnosabb egyedi megoldást tudsz csinálni magadnak otthon, kvázi "hulladékból" vagy bármilyen maradékból. -
zsolesz7503
tag
Két 6700XT van de port csak egy öcsémnek is van egy működik most de csereberéltük őket. Egy ilyet fogok venni sajnos nem tudtam a támasztásról bár tudtam volna akkor előbb veszek. [link] Másik kérdésedre a válaszom a gép megy csak a kép ment el.
Értelek sajnos nem áll módomban eladni vagy keresni electrotechnikust mert szegény vagyok jelenleg. Megpróbálom a támasztót megvenni és akkor talán állítva is fog menni egyébként a vga kizárt hogy hibás lenne mert az öcsémével is ugyanazt csinálta és nála meg minden jó. Gyanítom inkább az alaplap ócskasága miatt nem érintkezik de lehet hogy a kábelvezetés lett rossz helyen megoldva. Az alaplap áram kábelére gondolok mert túl nagy a ház a lap meg kicsi a kábel meg rövid tudom lehet toldót venni. Meglátjuk támasszal fog-e működni. Köszi a tippet.
-
Erikkk26
tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
Ami azt illeti, vannak beállítások amiket használok Adrenalinban és fontosak számomra, de köszi hogy leírtad a tapasztalatod!
-
válasz
Erikkk26
üzenetére
Akkor mégegyszer: én is találkoztam a kurzoros gebasszal a cs-ben, amíg nálam volt a kártya (uncsitesómnak raktam össze amúgy vele gépet). Adrenalin mellett megvolt időnként, ha adrenalin nem volt fenn, csak a driver, és afterb.-t használtam a kártya "finomhangolására", olyankor meg sose találkoztam ezzel a kurzorkitakarással. Nemtom, pontosan mi volt a probléma, nekem ez megoldotta (sok más gebaszt is, pl. adrenalin mellett néha nem indult el a monitorom rebootnál, nyers driverrel meg simán). Ha nem esszenciális számodra az adrenalin funkcionalitása, én adnék ennek a megoldásnak egy esélyt, telepítésnél kiválaszthatod, hogy csak a drivert rakja fel. Viszont itt vannak kifejezetten ehhez a karihoz értő fórumozók is, ha nem sürgős, én megvárnám más véleményét is, én nagyon kezdő vagyok AMD vonalon is, meg úgy általában VGA-kkal kapcsolatban is. Lehet valaki ad specifikus megoldást, és akkor simán megmarad az adrenalin funkcionalitása (nem kell legyalulni).
#33365 Erikkk26
Jaja, ha nem sürgős, várj azért meg más válaszokat is! -
Erikkk26
tag
válasz
morcosharcos
üzenetére
A kurzor dolog nem CS specifikus, de ott jön elő leginkább, és így konkrétan játszhatatlan tőle a játék.
És minden másik is, ahol szükség lenne az egérmutatóra, de az eltűnik.Régebben próbálkoztam már a túlhajtós-alulfeszes témával, de mivel nem sokat konyítok hozzá, jobb szerettem volna ezentúl alapbeállításokon használni a vasamat.
Meglehet hogy "csak" driver hibáról lenne szó?
Konkrét artifact-olással játékban még nem találkoztam, de a már említett megfagyások, asztalon is böngészés során kisebb képvillanások előfordulnak.
Akár még olyan is hogy a monitor képe elmegy, aztán minden megy tovább. -
válasz
Erikkk26
üzenetére
Adrenalin ntfo, legújabb nyers driver fel, mellé afterburner, és curve editorban kézzel beállítani a túlhajtási/alulfeszelési preferenciád próbáltad már?

Ez a fenti egy régebbről elmentett képem, 6600xt, itt azt próbálgattam, hogy mennyire tudok alacsony fogyasztást kihozni a kártyából a lehető legminimálisabb teljesítményvesztéssel, de a szempontunkból mindegy, mert ugyanígy tudsz "játszadozni" a végpontokkal mindennemű extra buherálás nélkül bármelyik rdna 2 kártyán afterburnerben. Sajnos már nincs nálam a kártya, de azzal a CS-s kurzorproblémával pl. én is találkoztam már, amíg nálam volt. -
Ribi
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Azért így látatlanba javasolni hogy adja el a VGA-t, szerintem kicsit erős. Főleg ha hibásan adja el így is bőven áron alul megy el max. Lehet az alaplappal van valami, lehet mással.
zsolesz7503: Mi mindent próbáltatok? Másik porton sem ad képet?
VGA párszor ki be rak, hátha szarul érintkezik? Csak kép nincs, vagy a gép sem megy ilyenkor? Menet közben fordítja a gépet akkor csak úgy elmegy, aztán ha vissza akkor visszajön a kép? -
Erikkk26
tag
Üdv, ide is beírom a gondomat, hátha valakinek lenne ötlete..
-
Aprósólyom
addikt
válasz
zsolesz7503
üzenetére
A mostanira nincs, mert nem sok értelme van, ugyanis a VGA PCB-je már elég görbe lehet. Az is lehet, hogy nem a PCIe érintkezők miatt, hanem más SMD alkatrész forrasztásán keletkezett már mikroszkópikus repedezés. KI KELL TÁMASZTANI ezeket a VGA-kat. Nagy márkák (DELL, HP, LENOVO, stb..) munkaállomásaiba épített ennél kisebb VGA-k is ki vannak támasztva, nem hogy egy 6700XT.
A jövőbeni gépedre lenne ötletem: lehet inkább építtesd meg valaki mással, ha félsz egy kis további "mókolástól".A mostani helyzetedre a javaslatom, nem fog tetszeni elsőre, de nem lesz jobb megoldásod: add el egy elektrotechnikai szerelőnek a VGA-t, aki szokott alaplapot/VGA-t javítani és akkor ő legalább megnézni, megjavítja és eladja garival.
Te, mikor egyszer a jövőben eljutsz oda, hogy eladd, nem fogsz tudni rá garit vállalni tiszta lelkiismerettel a következő tulajnak. És vagy nálad pusztul meg vagy másnál és mehet majd a szardobálás és arcvesztés.
Most, míg működik így-úgy, pedig még sokkal könnyebb dolga van megtalálnia a hibát egy elektrotechnikai műszerésznek, mint később, amikor már sehogy se fog bekapcsolni, úgyhogy most még tudsz alkudozni vele az eladási árban. Sokkal kisebbet buksz így, mintha ezt halogatnád.SZVSZ
/szerény véleményem szerint/ -
zsolesz7503
tag
Sziasztok elég nagy problémám lenne van egy Radeon RX6700XT vga-m ebbe az alaplapba van jelenleg betéve: [link] Az alaplap pedig ebben a dögnagy házikóban lakik: [link] És akkor a probléma sajnos a régi lap valamiért elromlott már nem volt garis így cserélnem kellett de sajnos erre tellett. Eddig működött is december óta flottul míg egy reggel egy szikrázás és elszállt a táp (hál istennek csak a táp). Kicseréltem a tápot de hiába indult el a gép kép semmi. Öcsém rájött hogy ha a rögzítő csavart kiveszi ami rögzíti a házhoz a vga-t és lefekteti a gépet jó a gép van kép. Aztán egy kötéllel lett rögzítve a vga de 5 nap után megint se kép semmi. Most fektetve műxik a gép semmi gond vele játékok alatt is teszteltem semmi gond de felállítani és rögzíteni nem lehet. Illetve lehet csak kép nincs. Tudom sok fórum lapon írták támasszam meg a vga-t de félek hogy elszúrom vagy a slotot vagy a vga-t ezért már nem merek semmit se csinálni. Túl nagy a távolság (19cm) hogy vegyek kitámasztót vagy rögzítőt. Bármi ötletetek van hálás lennék érte.
-
-
solyom76
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg egy asrock oc formula rx6900xt m van,R5 7600x el. Csak hajt a kíváncsiság érdemes lenne e rx9070 xt re valtani. 2k ban jatszom.. Tud ez az új széria annyival többet?
Köszönöm ha segítesz. -
válasz
brabbitz
üzenetére
Nem volt áramszünet, de az egész gép teljesen áramtalanítva van, konnektor kikapcsolva. Ott jöhet villám, vihar, szerintem ahogy akar..
Tényleg egy szemétláda; töprengtem egy 9070 cserén egy ideje, de csak messze elméletileg. Megérezte a kis tetű. Most rögvest kijjebb vagyok egy rakás pénzzel, ezt már megjavítva is csak gombokért lehet eladni (ha meg tudják javítani. Én táprészre tippelek, mint előjel nélküli hiba).
-
brabbitz
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hasonlóval én is találkoztam, csak öregebb hardvernél. Elraktam, nem porosodott meg semmi. Visszaraktam, csak ránézni mi van vele (vmi öreg NVIDIA AGP-s kártya volt), és csikózodott, majd már képet sem adott. Mielőtt elraktam azért tesztelve volt, tehát amíg félre volt rakva, akkor történhetett valami.
Mikor hazaértél nem volt semmi utaló jel arra hogy lehetett áramszünet, amit finoman szólva sem kedvelt a kártya?
-
-
brabbitz
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
NVIDIA GTX szériánál ilyen biztos van. Ott megcsinálták, hogy ha nincs rádugva a 2x8Pin, akkor ad képet, de kéri hogy legyen rajta rendes tápkábel. Szerintem elég jó.
-
brabbitz
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Gondolom kivetted már a VGA-t, majd visszaraktad. Sajnos, egyébként öregebb hardverrel nekem volt (bal)szerencsém, hogy állásában szószerint meghalt.
(bár a tied nem az persze.)Pedig elkéne valamilyen donor, legalább egy másik VGA vagy alaplap/gép amiben tesztelhetnél. Addig is:
-Csatlakoztasd újra a kártyát, ha nem tetted még meg.
-Radírral, finoman és óvatosan dözsőld át a PCIe arany pineket. A radír maradékot meg töröld le.
-Egy ecsettel óvatósan menj át az alaplap PCIe sínen.
-Nézd meg hogy másik PCIe csatlakozóban megy-e? -
Aprósólyom
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Lecsekkoltam, hogy milyen az indítás, ha nincs rádugva a PCIe Power.
Ugyan az a jelenség, amit leírtál: Nincs kép, nem pörög fel a VGA venti sem (CPU igen), és a VGA debug leg folyamatosan világít, és a PC nem kapcsol ki, amíg én ki nem kapcsolom.
(B550+PowerColor RX 6600 XT)
Elképzelhető, hogy esetleg más VGA másként viselkedik, mert emlékeim szerint láttam már olyan esetet, hogy a post bejött a képernyőn, hogy dugjam rá a PCIe power-t. -
Sziasztok, xfx black merc rx6800xt
ha indításkor nincs kép egyik bios állásban sem, nem pörögnek fel a ventik post alatt, csak a felirat világít a kártyán és alaplapon a debug led a vga-nál állapodik meg világítva, akkor sanszos a kártya halála?
Vagy lehet pl. táphiba (meg lennék lepve, bequiet 750w modular gold, tán másfél éves)?
Nyaralás előtt kapcsoltam ki a gépet, előjel semmi.Tudom, másik gép, másik vga. Na nyilván nincs egyik se kéznél.

-
0xmilan
addikt
Megvolt a tisztitas. Kivettem a GPU-t, kifujtam a PCIe slotot, visszatettem a GPU-t. Kifujtam a ventik elotti szuroket is suritett levegovel. Amugy meglepoen tiszta volt a haz, pedig honapok ota nem nyultam hozza.
Nem javult.
Atraktam a kozepso monitor DP kabelet egy masik csatlakozoba a videokartyan, mert elment neha a kepe ugy, hogy a szelso monitor meg mukodott. Ez se segitett.
Par perce volt a legfrissebb kekhalal, amikor egy sima screenshotot probaltam megnyitni a filekezelobol, ezt is az amdkmdag.sys driver okozta.
R.I.P. 🪦 -
0xmilan
addikt
válasz
mpierre
üzenetére
Nem irtam, hogy VRAM-ot teszteltem MemTest86-tal, arra az OCCT VRAM tesztjet hasznaltam. Tegnap este vegigment az 1 oras teszt hiba nelkul:

Viszont(!) lehet, hogy kicsit elfaradt a stressztesztben, mert utana elojottek ujra a grafikai hibak (Firefox ablak elszurkul, egesz kijelzo elsotetul, stb.) majd a teljes kekhalalok is mikozben csak a bongeszo futott, semmi mas.
BlueScreenView-val megneztem a crash dumpok tartalmat es beigazolodott, hogy az amd driver okozza az osszeomlasokat.

Ezt a hsz-t is alig tudtam megirni, mert nem tudott screenshotokat kesziteni, meg crashelt a filekezelo akarhanyszor megnyitottam.
Megprobalom kitisztitani, de nem sok remenyt fuzok hozza. Mar kineztem az utodjat egy 9070 XT szemelyeben.
-
mpierre
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
Lehet ramhiba is, de azt nehéz előhozni teszttel, ellenben játék hamarabb kidobja. Valami Vulkan alapú memória tesztet nézz. A jó öreg memtest86 nem egészen a vga-n lévő ram tesztelésére készült...
Noha igen régen használtam, nem tudok róla, hogy lenne ilyen tudása, de simán lehet.Első körben mehet a szokásos: VGA ki, PCI-e csati kipucol, vga-é is, aztán minden mehet vissza a helyére. Próba. (Volt már műa forgács a slotban, hajszál, stb., ami gondot okozott.)
Driverben a játék saját, általad készített profillal fut, vagy az AMD által optimalizálttal?
-
-
0xmilan
addikt
válasz
mpierre
üzenetére
Fortnite, de performance modban, tehat nagyon butitott grafikaval. Legutobb egy olyan (fejlesztes alatt allo, Ballistic) palyan tortent a BSOD, amin meg texturak sincsenek. Szoval a GPU nincs agyonterhelve, inkabb CPU-heavy. 1440p felbontas, 240 FPS-ben maximalizalva.
Joval gyakoribb volt ez a kekhalal, amig ugyanerrol a PC-rol probaltam streamelni is ugy, hogy kozben 3 kamera is ra volt kotve, szoval tobbet dolgozott a GPU.
Azt hittem, hogy megoldottam azzal, hogy NDI kapcsolattal atkuldom a kepet meg a hangot egy "streaming PC"-re, hogy a jatekos gepnek kevesebb dolga legyen, de igy is sikerult osszeomlania.Az azonnali VGA kerdeses topikban is erdeklodtem es egyelore a VRAM a gyanusitott.
A ChatGPT is emlitette a haldoklo VRAM chipet. Egy masik tunet, ami erre mutat, hogy neha egybol boot utan vizszintes csikok, "artifact"-ek jelennek meg a talca kornyeken, ha odaviszem a kurzort. Ez egy reboot utan eltunik, de szinten arra utal, hogy a VGA-val problemas valami. RAM hibat irtak meg masok, de a MemTest86 nem talalt semmit.Most elugrok vacsorazni es hagyom futni a VRAM tesztet egy ideig, legutobb nem ment tul sokaig.
-
-
0xmilan
addikt
válasz
morcosharcos
üzenetére
Koszi! A feszultsegen es az orejelen nem allitottam semmit. Nagyon ritkan jon elo a hiba jatek alatt, FurMark stressz teszttel es OCCR VRAM teszttel sem sikerult reprodukalni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
turbokappa
üzenetére
A monitor Freesyncje miatt?
-
válasz
turbokappa
üzenetére
Böngészőben a hardveres gyorsítást kapcsold ki esetleg.
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok,
rx6700xt kártyám van játékok alatt hibátlan viszont windows böngésző alatt egy pillanatra elmegy a kép. Van mikor sokáig nem csinálja,de van mikor gyakran.
Tudtok tippet adni mi lehet a gond? -
-
0xmilan
addikt
Sziasztok!
Ha ennyire szetesik a kep kekhalalkor, akkor az a videokartya (illetve annak a driverenek) hiabajara utal, igaz? Egy RX 6800-at hasznalok a legujabb Adrenaline driverrel.
-
xDarkBoyx
tag
M2_3 nincs. Csak 1 és 2. Elsőben a rendszer van. Rosszabb esetben ezt cseréljük nagyobbra és jön egy friss rendszer telepítés. (Ráférne)
"Nem tudod átrakni a másik PCIe x16 foglalatba? Azt nem lassítja ha jól látom."
De igen, van lehetőség rá.Nagy valószínűséggel az csak x8ban menne. Kézikönyvben x16_2re N/A írnak sebességre. M2_2 használata mellett van x4 feltüntetve.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
xDarkBoyx
üzenetére
PCIe 3.0 x8 ehhez a videokártyához?
Ha jót akarsz magadnak, engedd el azt az M.2_2 foglalatot.Ha esetleg az M2_1 és M2_3 már foglalt, és nem akarsz kábelezni egy SATA SSD-nek, akkor még mindig tudsz vásárolni PCIe -> NVMe adapter. Bár azt nem tudom, hogy bármilyen jó-e, illetve függ-e az alaplap támogatásától, hogy más PCIe foglalaton is támogatja-e az NVMe protokollt. Talán valamilyen SSD-s fórum szobában meg tudják mondani.
-
xDarkBoyx
tag
Üdv!
B450-F gaming lap kézikönyvéből idézve:
"4 Ha az M.2_2 foglalatban M.2-es eszköz van, akkor a PCIe x16_1 nyolcszoros módban fog futni."
Kérdés: Szemmel láthatóan mennyire lesz érzékelhető játékok közben a lassulás?
alany egy "vörös ördög"6900 XT 1440p 5700X3D társaságában.
SSD vásárlás előtt állok.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Sziasztok