- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz Balazska15 #25698 üzenetére
hejj, 190 cm vagyok. érdemes megvenni a Sportsdirectes bringát?
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Dobfékes első kerék kiszedésekor mire kell figyelni?
-
Zola007
veterán
válasz eddie1978 #25689 üzenetére
szerintem egy felturbózott, keskenyebb gumis trekkinggel jönnél ki a legjobban
képeket ezen nézzétek meg , ez a helyén festette a felnit [link]
ott van rajta megfolyva a fekete festék a gumin[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
anorche1
őstag
-
Tomi_Sci
őstag
válasz TayRol #25688 üzenetére
Én már ezt a hirdetést sem tudom értelmezni. Trekking fixie track bike. Kézzel készített trekking pályakerékpár. Hmm... ezt még emésztenem kell. De a végén kiderül azért, hogy a "márka" kb. a Muddyfox, azaz Sportsdirect.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
eddie1978
senior tag
válasz Runner_fxr #25686 üzenetére
Szerinted dzsungelharcra jó lenne egy cyclocross bringa? Montihoz (volt), technikás menethez béna vagyok abszolút. Persze az országútihoz is, mert nem megy a 40-es átlag 200km-ren keresztül. Ennek ellenére én imádok bringázni. Elnézve némelyik pocakos 30-cas ismerőseimet még mindig jobb vagyok így 35 évesen.
A cx gép túra+földút célra lenne. Persze ha nem válik be a cx, akkor majd levonom a következtetést.
Előre is köszönöm a válaszod!
szerk: nem ezt a gurulós smile-t akartam, de telefonról ez sikerült
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok,
Egyik cimborám vett egy ilyen bringát kompletten (csak felni/gumi nem volt hozzá) 40e ft-ért, használtan.
Ez nagyon alkalmi vétel volt, vagy ki lehet ilyeneket fogni? Építenék valami hasonlót 70-80 ezres keretből...Köszi,
TayRol -
Balazska15
senior tag
Schimono váltóval szerelt kerékpár Ja és fényes is ...
[ Szerkesztve ]
"100 kiló vagyok baszd meg, hát mi lenne a titkom" :DD
-
Runner_fxr
Ármester
Látom itt sok mindenkinek a lelkébe tapostam ezzel, hogy mertem valami negatívumot is mondani a virsligumis kategóriára. Mondjuk erre számítottam. Itt a montisok vannak kisebbségben,sőt,kb minden második hsz az outiról szól. Nem is csoda.
[ Szerkesztve ]
-
-
bigdady
nagyúr
Kosz mindenkinek akkor ez a negyszogetengelyes csapagy meg a femcseszes monoblokk uaz?
Nekem olyan olajozas kell a kerekekhez amit fujni kell mert szetszedni nem akarom nem ertek hozza
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
-
Because
őstag
válasz bigdady #25677 üzenetére
a váltódon vannak véghelyzet állító csavarok, ha minden más sebességben passzol akkor azon állíts.
középrészhez bemész és kérsz monoblokkot, de jó ha tudod a hajtást és ahhoz megfelelő tengelyhosszúságút kérsz, hogy tudj váltani is...
jobban jársz ha körbenézel autósboltban ott ennyiért 1l teflonos olajat kapsz, kerék, kormánycsapgyakhoz pedig lítiumbázisú zsírt
-
bigdady
nagyúr
Es abban tudnatok segiteni mit kell allitanom hogy a hatso legnagyobb fogaskerekre is felmenjen a lanc? Jelenleg csak akkor marad fent ha nyomva tartom a valtokart. Ha elengedem lejjebb esik szoval csak egy hangyanyit kene valamit meghuznom.
Yodamester: es ezt hogy kell kernem a szervizben? Vagy csak simano bn un-et kell kernem?
A tobbi reszre milyen olajat hasznaltok? Kerekekhez stb[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
válasz bigdady #25667 üzenetére
Cseréltesd egy ilyenre:
A tengely mérete fontos mert különben nem fog jól váltai,de ezt a szervizben is biztos tudják.
2500 körül van az ára és többet bír mint a mostani.A golyós kosarast el kell felejteni örökre.
A láncra soha ne rakj wd40-et,nem arra való,vannak olcsóbb láncolajak.
Én [ilyet]használok.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz bigdady #25669 üzenetére
láncra nem WD40 való, kivéve ha le akarod takarítani a koszt
a WD40 egy korrózióvédő, zsírtalanító szer, nem lánckenőolajMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
gergo5991
őstag
Rossz idő ellenére ma is volt egy 30-35km-es tekerés, tegnap ugyan ezt az útvonalat tettem meg, domboknál 6x álltam meg tegnap pihenni, ma ez ment pihenés / megállás nélkül, az út nagy része dombon felfele tekerés volt, cardio mára megvolt de a fenék fájás is
Remélem 1-2 hét után, ezek a domb mászások már nem a legkönyebb sebesságben is menni fog
biciklizéssel mennyire lehet zsírt égetni? tudom nincs hely zsír égetés, de a hasamról a felesleget le szeretném temerteni
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Ha már szóba jött a középcsapágy, és én őgy is tervezek beszerezni szerszámokat, ezért megtudnátok mondani hogy mihez mi kell?
A hajtás gondolom négyszögetngelyes, ezért egy ilyen kell.De a középcsapágyhoz mi kell? 12 pirosan bekarikázott rész van, és 4 kékkel keretezett.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Zola007
veterán
válasz bigdady #25667 üzenetére
ez négyszöges golyós
olajat meg se sajnáld ennyire a lánctól
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
bigdady
nagyúr
válasz yodamester10 #25666 üzenetére
-
bigdady
nagyúr
válasz yodamester10 #25663 üzenetére
Gepida alboin 200 pro crs 2013. Fogalmam sincs milyen van benne
Talán ez: SHIMANO FCM-171 28-38-48/175 MM[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
-
Zola007
veterán
válasz capulet75 #25652 üzenetére
Biztosan tévedsz, mert a napfény az ő seggükből jön: [link]
-
bigdady
nagyúr
Hali
Szerintetek mi lehet a gond akkor mikor eroteljesebben tekerek es kattogo ropogast hallok a hajtasbol? Még garis a bicaj. Parszor mentem folduton azota.
-
Kasya
nagyúr
válasz Runner_fxr #25653 üzenetére
Oh, ez jo! Koszonet a linkert!
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25656 üzenetére
Útba esik Höttinger Alm .
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25653 üzenetére
Tőlem ez sacc 1700km-re van, azért köszönöm az invet. Jövőre nyáron megyünk Mo-ra, viszünk bringákat, akkor bárhova.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
syberia
veterán
Nem akarok belefolyni a vitába-nagyon-ezért csak annyit teszek hozzá hogy nekem a cross-trekking a "császár", nem kell sok 100k-s gépre gondolni, a lényeg hogy jó levegőn legyek és szép tájakat lássak elsuhanni, aszfalt vagy terep nem akadály nekem!
szerk: lépek mert ebben a szép időben jobb a bringán görnyedni, mint a gép előtt
(#25645) szunya1 ilyen tájak lennének itt, nem is jönnék haza
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Runner_fxr
Ármester
válasz capulet75 #25650 üzenetére
Ha szeretsz montizni is, ajánlok neked egy amolyan békülős monti túrát. [link]
Jövő héten vasárnap lesz, én is megyek, ha akarod elég komoly teszt bicajokat is próbálhatsz, hátha mindketten érezzük majd a feelinget! De mindenkinek ajánlom, ha van hozzá kedve.No azért vissza is olvasod magad néha? Nyugi van már, gondolod még életemben nem mentem országútival vagy mi? Kicsit te is túlreagálod ezt a dolgot nem? Nyilván nem az én seggemből jön a napfény!
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25651 üzenetére
Kettőnk közül én használok outit és montit is, nem értem mire ez a nagy fölényeskedés. De hát végül is te bringásboltban dolgozol, úgy hogy biztos a te seggedből jön a napfény. Ez a "nem kell így megsértődni" szöveg meg az érv nélküliek kedvenc fegyvere. Gondolod duzzogva ülök a gép előtt? Ennyire azért ne becsüld túl magad.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz capulet75 #25650 üzenetére
Azért mert valamiben nem értünk egyet még nem kell így megsértődni, nem mindenkinek ugyan azt jelenti a bringázás, ezt el kell fogadni. Elnézést, hogy unalmasnak tituláltam az országútit, számomra az, magyar viszonylatban, remélem azért kihevered ezt a sokkot!
Nem tudom milyen montival tekersz, de az is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen a feeling.[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25649 üzenetére
Minden hsz-ed kb arról szól hogy te mennyire érzed a fílinget, és az outi meg unalmas és kb mindenben jobb a monti. Nem is akarok vitatkozni ezzel a világképpel mert felesleges. Én vagyok a hülye hogy megpróbáltam.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz capulet75 #25646 üzenetére
Hát ha így gondolod, nekem aztán édes mindegy. Elhiheted, nem csak te vagy az egyetlen itt aki régóta bringázik, 93-ban már indultam országos cross country futamokon, gondolom az se tegnap volt nem? Na de nem fényezni karom itt magam, csak megemlítettem. Picit elbeszélünk egymás mellett szerintem. Ha te neked az a montizás, hogy egy 11,2 km-es szakaszt a mátrában végigtekersz mint az állat akkor tedd azt, engem nem zavar, én annál hosszabb távokat szoktam menni változatos terepen, nekem ezt jelenti a montizás. Az osrzágútira ami negatívumot mondtam az Magyarországra vonatkozik, megfelelő környezetben lehet nekem se lenne olyan unalmas. Én nem azt mondtam, hogy a monti a császár, számomra az jelenti az igazi kerékpározást.
szunya1: Ne azt a környéket hasonlítsuk Magyarországhoz. Ott más, ott biztos jó lehet országútizni is, biztos nekem is lenne országútim. Nyilván meg van annak is a szépsége megfelelő környezetben.
eddie1978: Amikor van rá lehetőségem megyek is bringázni elhiheted. Ma nincs rá sajnos, de holnap megyek.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Front van? Menjetek már tekerni! Napok óta ez a győzködés/vita/akármi megy.
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25643 üzenetére
Értem. Maradjunk akkor abban hogy mindenben igazad van, én meg nem értem ezt az egészet. Végül is csak húsz éve tekerek. Tehát mondjuk aki egy Mátrában levő adott 11,2km-es szakaszt végigteker mint az őrült, és nem nézelődik, meg az ösvényeken nem csak úgy elvan, az ne is bringázzon mert mit ért ő hozzá. Hát ez is egy vélemény. A Tour meg a Giro is egysíkú és unalmas, majd rájönnek hogy a monti a császár.
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #25643 üzenetére
Azért az outi se fekete-fehér dolog.Azt se úgy kell elképzelni, hogy mész egy szénmonoxid felhőben a teherautók között az aszfalt sivatagban látnivaló nélkül Itt pld nálunk kimész a murradwegre ehhez a táblához és mindjárt ott van előtted 365 km minőségi burkolatú bringaút,festői környezetben végig a Mura folyó mentén.
[ Szerkesztve ]
-
szőröscica
addikt
válasz Runner_fxr #25638 üzenetére
Nocsak, pesti kerékpárboltos. Augusztusban költözöm oda, jövőre meglátogatlak majd.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz capulet75 #25642 üzenetére
Azért ne hasonlítsunk már egy ironman-t a hobbi kerékpározáshoz.
Én nem versenyző vagyok, hanem hobbi kerekes. Nem tagadom, hogy egy triatlon kemény sport, tudom, mivel tizenévesen 3 évig űztem ezt a sportot.
Viszont montinál nem csak az a lényeg, hogy mész mint egy állat, nem érted a lényegét. Benne vannak a kemény, szenvedős emelkedők, a kellemes ösvényeken való nyugodtabb tekerések, szép kilátás, jó levegő, természet közelsége, nyugalom és az adrenalin is a zúzósabb lefeléken, ez így összességében a montis esszencia számomra. Ezt nem lehet elintézni annyival, hogy mész mint az állat, meg hú de veszélyes, csak aki nem ismeri ezt a sportot igazán, az beszél ilyeneket.[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25640 üzenetére
Ilyen táv összehasonlítást tenni szvsz nem lehet. Mert pl egy triatlonnál amikor a 180 bringa után ott van még ott van 42 futás, akkor nagyon ott kell lenni fejben hogy mikor eszel, iszol, mit és hogyan, milyen tempót diktálsz és mikor. Fel kell építeni a stratégiát, szemben egy 50-es tereppel ahol csak annyi a dolgom hogy megyek mint az állat.
-
gergo5991
őstag
Emberbarátaim egy kis figyelmeztetés gourman company
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz capulet75 #25639 üzenetére
Montival hegyen, erdőben 150km-t ritkán szoktak menni egyszerre. Még külföldön is. Az országútis távolságok egész másak, kemény terepen egy 50km-es túra, felér egy országúti 100-120-al simán.
Én pont ezért tartom férfias, embert próbáló sportnak a montit, mert amellett, hogy nagy távot is le kell küzdeni, nagy emelkedőket, a lefeléknél is észnél kell lenni, hát ez egy ilyen sport. Ettől függetlenül az országúton meg ott van az a veszély, hogy elütnek, ami nagyobb valószínűséggel súlyosabb mint elesni az erdőben, de lehet mindkét esetben szerencse is meg pórul is lehet járni.
A kor előrehaladtával azért egyértelműen lehiggad az ember, tizenévesen mindenki vakmerőbb mint 30 felett, de a montihoz, pláne ha legalább AM stílusban tekerünk, mindenképpen kell egy kis vakmerőség, bevállallóság, ha ez nincs meg, akkor XC montit kell venni vagy Országútit/Trekkinget és csak túrázósan menni. Én ezt szeretem, ez nem azt jelenti, hogy nem lennék érett egy országútizáshoz, de az annyira nem érdekel. Ott tudok lenni fejben egy hosszabb távon, nekem montival az 50-60km már hosszabb távnak számít, ezt sok emelkedővel, erdőben végigcsinálni nem könnyű, pláne nagy melegben. Ennek ellenére ahol lehet csapatni ott csapatom, ezért van olyan bringám, nem azért, hogy vitrinben nézegessem.Fixi nekem is vicc kategória, értelmetlen, balesetveszélyes.
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25638 üzenetére
Még egyszer mondom, a monti szuper dolog, ha használja az ember rendesen. De aki az aktív izgalmat hajtja a tekerésben az nem tud fejben ott lenni egy 150km-es távon. Ezért mondtam h kell egyfajta érettség, hogy az ember lenyugodjon és más szemmel is lássa a bringázást. Ez nem jobb vagy ilyesmi, csak más.
Más: ez a fixi építés a szememben kb betegség. Amikor látom hogy egy gyönyörű vintage Bianchit vagy hasonlót szétbarmolnak hogy fixi legyen, a tetlegesség jut az eszembe. Az a bringa azon kívül hogy éppen divatos, nem jó semmire.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz capulet75 #25636 üzenetére
Azért azt se felejtsük el, hogy 100 montisból 90-nek 100-130 ezer ft-os vagy olcsóbb hobbi montija van, legtöbben v-fék. Ezek a bringák csak nevükben mtb kerékpárok, különben nem sokban különböznek egy cross trekkingtől, már ami a felhasználási területet illeti. Nem csoda ha csak kevesen használják komolyabb terepen. Külföldön más a helyzet.
Mivel kerékpárboltban dolgozom, azért látom mi fogy leginkább, új bringából legtöbbet cross trekkingből és trekkingből adunk el. A montiból jóval kevesebbet.
Fiatalok körében inkább az országútit látom, illetve fixi/fitness épített virsligumis bringák, ezek inkább népszerűbbek mint a monti.[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
Ma vásárláskor a szemem előtt ment el egy kissrác,Bergamont montival... Hát meglepett...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25635 üzenetére
Egy szóval sem állítottam hogy így lenne. Nekem is van egy jó kis Giant-em, és jó néha bemenni az erdőbe eszetlenkedni egy kicsit. Ám tizenhúsz éves fiatalemberek 95% montit vesz, és ezek döntő többsége csak azért mert menő meg mert csapassuk (persze egy 4 méteres dobocskán lemenni két panel közt nem nagy teljesítmény de hát ez van). 100 montisból jó ha 4-5 használja arra a gépet amire van, az outisok-nál ez az arány jóval nagyobb.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz #16729600 #25631 üzenetére
Ausztriában a montisoknak is baromira kedveznek a terepviszonyok, ott rengeteg a montis, biztos bőven van annyi mint országútis, ha nem több. Én Magyarországban gondolkodtam.
capulet75: Már bocsánat, de a montisok sem mind éretlen hülye gyerekek. Ott se csak a DH létezik, meg a veszély, lehet ésszel is kerékpározni és bőven van legyőzendő táv. De az tény, hogy mindenképpen több benne az izgalom, a változatosság, ezért is szeretem. A DH-ban elismerem, sok a taknyos hülyegyerek, nem igazi bringás, de az AM/Enduro kategóriában már más a helyzet, szerintem ez testesíti meg az igazi mtb esszenciát.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #16729600 #25631 üzenetére
pont erről beszéltem "a kereső, felnőtt fogyasztók körében" címszó alatt és én is a sport miatt kerékpározósra értettem, nem arra, akik városba és teszkóba járni vesznek cruisert és MTB-t
Nézz meg 1-1 magyar országútis versenyeredményt és hogy a mezőny második felében végző versenyzők kerékpárjai mennyire vannak összhangban a tudásukkal/elért eredménnyel.
Van amelyik elindulni nem tud vele szinte és felborítja a fél mezőnyt a rajtnál, vagy elindul és végül 20-as átlagot megy, de mindkettőnek van a s3gge alatt egy 400 ezres outi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz capulet75 #25632 üzenetére
A kedvencem a panelhuszár, városból soha ki nem menő hülyegyerekek hada DH géppel
Igen, én is erre gondoltam, de sokkal jobban és plasztikusabban fogalmaztad meg.Az igaz ,hogy ők szerintem sem számítanak bringásnak,de ennek ellenére a monti-dh gépállomány 80% át az ilyenek birtokolják.
Pécsett kertvárosban amikor megyek a blökit sétáltatni,tömegekben ülnek az ilyenek a játszótereken a szétvert-leszart pingpongasztalokon körülöttük százezres monti-dh gépekkel.Mondjuk tekerni nem igen látom őket,max a nyuggereket ijesztgetik a járdán egy egy 20m es stilus gyakorlattal[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz #16729600 #25628 üzenetére
Normál esetben az outihoz szvsz kell egyfajta érettség, az hogy nem az izgalmat hajtjuk hanem a kihívást, a legyőzendő távokat. A kedvencem a panelhuszár, városból soha ki nem menő hülyegyerekek hada DH géppel.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz #16729600 #25628 üzenetére
Az országúti mostanság eléggé presztízs szimbólum lett, persze nem az idióta "azért bringázom mert menő" kategóriában, hanem a kereső, felnőtt fogyasztók körében
Városban szintén terjedőben, pedig szerintem ott nem sok létjogosultsága van a mai útviszonyok és úthálózat mellettSokan pusztán kivagyiságból vesznek Ultegrát, meg karbon villát, pedig még az 50-es Sora fogat se bírják kihajtani.
Vagy éppen azért próbálnak súlyt csökkenteni, mert a teljesen átlagos gépükhöz is gyengék[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #25627 üzenetére
Az outi lenne a trendi és divatos manapság? Én pont fordítva tapasztalom, a 20 év alatti funkcionális analfabéta facebook generáció, kizárólag montival tolja, kizárólag viperafejű harci ebeik vannak és kizárólag sréhen hordott sapekben rothadnak a napon és köpködik a tökmagot kétpofára
-
Runner_fxr
Ármester
Én a monti után gondolom monoton tekerésnek, amúgy nyilván megvan az országútinak is a szépsége.
Hát magyar viszonylatban nem csodálkozom azon, hogy a montisok szívósabbak, sokkal jobb levegőn edzenek, keményebb emelkedőkön tekernek fel, plusz az sem mindegy, hogy nem sima aszfalton tekernek hanem ugye terepen, ami egy csomó plusz erőkifejtést és technikát igényel.
Montisok között sok régi motoros van akik már a 90-es években is tekertek, ellenben az országútisok között sok a friss hús, mert nagyobb divat mint a monti az biztos. Nézd meg ezt a fórumot is, 90%-ban a virsligumisokról szól.Solad, capulet75: Elhiszem, én is vettem már 90-ért XT vel, magura fékkel, össztelós cannondale-t a testbike-on, olyan makulátlan állapotban, hogy karc nem volt rajta. Bőven a dupláját érte, akadnak ilyenek, vagy nagyon gyorsan kell neki a pénz, vagy egyszerűen nem ért hozzá, nem tudja mennyit ér, ettől még nem jelentem ki, hogy ennyiért van. Csak ki lehet fogni ha mákod van, a kettő között nagy a különbség! Szakértő szemmel valóban ki lehet fogni néha nagyon jó vételeket, de ezekhez nagy szerencse is kell, mert általában 1-2 nap alatt lecsapnák rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz capulet75 #25624 üzenetére
Hollandoknal nagyon szerte hagyjak a bicikliket. Vasuton/buszmegalloban kikotik (vagy nem) es napokig, hetekig is ott allhat. Van, hogy elfelejtik, van, hogy ellopjak (es a lopas tulsagosan is gyakori a nagyvarosokban, de csak ott). En is felejtettem mar ott vasuton bicajom, mert nem emlekeztem melyik volt, es inkabb vettem egy "ujat" a helyi Second-hand shopban
Sok helyen, mint a pl a ket fenti kepen is, evekig ott marad a bicikli, mint monumentum. Amsterdam pedig remalom. Jon egy nagy buli es a biciklik konnyen vegzik ugy, hogy tobbet az ember az utcat se akarja inkabb latni
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Mondjuk az a szemétdomb nem jellemző északra, bár Koppenhágának van pár arab kerülete.
Ismerősnél ilyenek állnak a pincében gyakorlatilag kihasználatlanul:
Abban a karbon BMW-ben nincs 5km se.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Maximum1 #25618 üzenetére
én még attól tudok kiakadni, hogy a 2 nagy bringás oldalon is minden 2. hirdetés tartalmazza az alábbi szösszeneteket (zárójelben a saját értelmező szótáram hozzá)
"városi romboló"
---> (sima németből behozott 20 éves acél egysebességes felújítva a legolcsóbb Zoom, csepel, bikefun alkatrészekkel)"singlespeed kerékpár"
---> (ezt régen tanyabájknak hívták, csak manapság divatos szinglespídnek híni')"full extrás"
---> (belépő, max alsó-középkategóriás alkatrészek)"német alu kerékpár"
---> (kit érdekel ha grúz vagy kanári-szigeteki származású, az állapota a fontos, ami viszont általában jó szar)"egyedi építésű"
---> (ha ki van rajta cserélve a gyári gumi, markolat és bandázs, esetleg a sor, akkor már világritkaságnak számít, bizony, és múzeumban a helye aranyáron!)"full campa"
---> (én mindent vennék, csak campagnolot nem az idióta kompatibilitási gondok miatt)"full 105 / deore"
---> (tök jó, ez bizony már egy erős középszint.....kár hogy a feliratokon kívül minden sz.rrá van kopva a bringán, ilyen erővel lehetne rajta altus is, úgyis mindent cserélni kell azonnal)[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Zola007 #25616 üzenetére
Ezeket nem értem. Ennyire jól megy nekik, hogy egy defekt miatt kidobják az egész biciklit? Vagy lusták hazatolni? Vagy csak otthagyták, hogy később visszamennek érte és a vandálok addigra már tönkreteszik?
Idén két családtagnak is vettem már osztrákoktól hozott biciklit és szerintem sokkal jobb állapotban vannak, mint amit Magyarországon vásároltak és használnak. Mert ugye itt a karbantartásra nem gondolnak.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Zola007
veterán
válasz capulet75 #25615 üzenetére
arrajáró magyar lomis rátalál és a kezében lesz még ebből az itthoni Vaterán "megkímélt, frissen szervizelt, jó állapotú német (!) kerékpár"
-
Zola007
veterán
vatera hirdetés :
-
Zola007
veterán
válasz yodamester10 #25610 üzenetére
hát hogyne
de rendszeresen látok ilyeneket a Spar-nal parkolni, csak általában nincs nálam telefon vagy fkpzőgépMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
capulet75
addikt
válasz Runner_fxr #25595 üzenetére
Mivel a saját szememmel láttam kulturált állapotban levő outikat rendesen felszerelve 70 környékén ( és most vettünk egyet a páromnak ). ellenben a te "biztos nincs meg az is szar" véleményeddel, azt hiszem lezárhatjuk a témát. Peace
-
Zola007
veterán
válasz -=RelakS=- #25590 üzenetére
Nem, annyira még nem ramaty
A tiéden már sokkal aszimmetrikusabbak a fogak#25594) Teasüti : Ha ennyire el vannak kopva a váltógörgők fogai, akkor szerinted belül a csapágynál hogy nézhet ki? Lötyög mint atom, akkor ott már oldalra szitál a lánc, nem tökéletes a láncfeszítés sem és megnő az ellenállás is.
azért ez nem egy egészséges állapot, itt van még egy negatív példa:Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
imyourfriend
őstag
[link] Sisak nélkül eléggé merész a fickó, de úgy tűnik nem csak én vagyok ilyen őrült.
-
Solad
addikt
válasz Runner_fxr #25595 üzenetére
85-ert vettem a corratec alu orszagutimat ultegraval, es egy szezon utan csereltem rajta hajtokart, hatso sort es lancot. Ki lehet azt fogni, bar teny hogy kell nezodni kicsit.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Toomy
senior tag
válasz Runner_fxr #25463 üzenetére
"Monoton tekerés az egész"
Ez egy kicsit vicces kijelentés. Főleg ha az ember specifikusan edz és nem csak kimegy és teker egy 50 -est 28 -al végig, beszélgetős tempóba. Ahogy lsebestyen is mondta a versenyekről már nem, is beszélve. Ott aztán van rendesen történés!
Viszont amivel nap-mint nap szembesülök, hogy aki komolyan mountizik és eljárkál megmérettetésekre azok szívósabbak az outisoknál. Van egy pár mountis ismerősöm (persze outiznak is) akik után a belemet kiköpöm pedig én sem vagyok az a túrázgató típus. -
Teasüti
nagyúr
válasz Runner_fxr #25600 üzenetére
Fitness.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Villanyszerelés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Path of Exile 2
- Nyaralás topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VPN topic
- Proxmox VE
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...