Hirdetés
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
Hogy lehet, hogy a használ biciklik piacán a 80% át 185+ os vázu biciklik allkotják? ennyire nagyra nőnek mostanság az emberek? én mikor 175cm voltam 15 évesen örültem, hogy hozzám képest alig találok magasabb embert, most meg bemegyek unokatesómért alapsuliba azt a fél osztály 180 centi +
-
dqdb
nagyúr
válasz Hasaggymeg #24598 üzenetére
Irány a Shimano Tech Docs, ott keresd meg a pontos típust, aztán a hozzá tartozó PDF-ek közül az egyik egy robbantott ábra lesz, amelyiken le lehet olvasni a kazettatest cikkszámát, majd irány a Google és/vagy eBay (a helyi bringaboltot azért nem javaslom, mert mire ők hozzájutnak megrendeléssel, addigra te megkapod akár a világ túloldaláról is). Egy tetszőlegesen kiválasztott LX agynál megnéztem, lehetett kapni kazettatestet, bár nem olcsón (igaz, egy DT 240s kazettatesthez képest még így is barátinak nevezhető az ára).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Sziasztok! Kérdéssel fordulok hozzátok,talán már valaki találkozott ilyennel.LX agyra fűzettem hátsó kereket,és kb.5-8e km. után pattog a kazetta.Már leszereltem és erőltetésnél egyértelműen a kazetta pattog.A reteszelő kalapácsok tisztán hallatszanak,megvan mind a kettő.Lehet-e cserélni a kazettát külön az agyon,és hol lehet ilyen kazettát vásárolni? Köszönöm!
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
HollyBoni
veterán
válasz szőröscica #24593 üzenetére
Mondtam én.
-
szőröscica
addikt
válasz -=RelakS=- #24592 üzenetére
Ebayről hamarabb megjött volna. Tőlük sem vásárolok többet, az is biztos.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz szőröscica #24587 üzenetére
Ha délig nem sikerült elintézned, akkor szerintem holnap adják oda a futáréknak, azoktól meg holnapután kapod meg.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
lsebestyen
addikt
válasz Szakbarbár #24589 üzenetére
XL, de lehet az is kicsi akkor XXL
-
lsebestyen
addikt
-
Szakbarbár
aktív tag
200 cm magas embernek mekkora vázméret kell? A haverom most kezdene bringázni, de a stílust még ő sem tudja. Aszfalt, erdei földutak esetleg murvás út lenne, semmi durvulással. Mondjuk Kross Evado 2.0 ebből az L-es méret jó lenne neki vagy már XL-t keressen?
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Coyot
őstag
válasz szőröscica #24587 üzenetére
Grat
Nálam jelenleg 7 darab hülye küllő hiányzik a 72 ből[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
fpeter07
veterán
válasz HollyBoni #24546 üzenetére
10 perc alatt nyáron gond nélkül le lehet égni, főleg ha az ember tavasszal nem kirándult aktívan. A sport hideg időben is megviseli a szervezetet, hagyj időt magadnak alkalmazkodni.
szerk: (#24549) Runner_fxr: Az ilyen helyzetekből lesznek a jó felvételek![ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Because #24571 üzenetére
Szerintem is méret vagy beállítás probléma lesz. Persze lehet baja a könyöködnek is. Nekem komoly sérülés volt a könyökömben, 2 év volt mire rendbejött. Soha nem fàj bicózástól. Mérd le a bringád felső csövének a hosszát, csőközéptől csőközépig mérj. Írd le a testmagasságod is, abból meg lehet mondani, hogy jó e a méret.
-
Coyot
őstag
válasz szőröscica #24581 üzenetére
Nekem is megyeget egy rendelésem amivel sok volt a baj (pár dolog nem lett elérhető),de pár percen belül válaszoltak. Nagy a szórás az ebikeot illetően
Má' nem
-
syl5
őstag
Sziasztok.
A hátsó kerekemtöl guruló, kopogó hangot hallok. Nem tudom jól megfogalmazni, mintha az agyban vagy valahonnan a hátsó keréktöl gurulna, kopogna valami. Nem tudom pontosan belöni a hangot. A kerék egyáltan nem lölyög, teljesen a helyén van. Hajtás és gurulás közben is csinálja. Talán ha nem ülök rajta akkor nem ( olyan sűrün ). Egy hete is hallottam már, akkor hegynek felfelé csinálta, ha kiálltam a nyeregböl ( de lehet máskor csak nem hallottam a memetszéltöl), viszont ma reggel folyamatosan egész úton kopogott.
Mi lehet a baj, hol induljak le?
-
szőröscica
addikt
Ez még barátibb, ha nem sikerül elérni ma az ebike-ot, akkor megrendelem innen. 36 euró slussz-passz, nem reflex csíkos, de arra nincs is szükségem.
-
nagyúr
válasz szőröscica #24578 üzenetére
Kevláros külsőket így szokás tárolni, plusz eleve így vannak csomagolva is, nem lesz tőle semmi bajuk.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
gergo5991
őstag
Szerintetek egy specialized rockhopper pro 29er (2013) 17,5 ös vázméret jó lessz a 175cm-hez? nemrégiben próbáltam haverom faterjának a trek xc biciklijét az volt 19,5 és baszott nagynak éreztem.
tudom a legjobb lenne felülni rá és kipróbálni, csak az a gond 300km-rrel odébb lakik a tulaj -
szőröscica
addikt
Ezt meg szabad venni? Nem lenne attól baja, hogy így össze van tekerve?
Kezdi az ebike felcseszni az agyam, nem lehet őket elérni telefonon, eredetileg péntekre ígérték, aztán pénteken már csak azt ígérték, hogy ma ők megkapják és továbbítják nekem, de egyelőre semmi info nem jött a fizetéssel kapcsolatban sem.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #24538 üzenetére
>>>Erre<<< esetleg van valakinek infója?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
szőröscica
addikt
Jól rászóltatok, tényleg szarakodik az ebike....
Because: használj kesztyűt. Ha nem teszed, az első taknyolás után rájössz majd, hogy miért ajánlottam.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
köszi a válaszokat! érzésre kényelmes a bringa vagy mondom úgy hogy nem tudom milyen lenne máshogy
merev villás, aszfalt használó, kesztyűt mellőző bringás lennék -
Cathfaern
nagyúr
válasz Because #24571 üzenetére
Kezdésnek lehet egy meglévő könyök probléma, ami eddig kis(ebb) terhelés miatt nem jött elő.
Ha ilyen nincs, akkor lehet rossz bicikli méret és/vagy beállítás. Nyeregmagasság, nyereg dőlésszöge, nyereg-kormány távolság mind befolyásolhatja, hogy mekkora súly kerül a kezedre és így a könyöködre.
Aztán kérdés, hogy terepen vagy aszfalton biciklizel? Ha terepen, akkor elképzelhető, hogy a technikáddal van probléma, például rosszul helyezed a testsúlyod vagy túlzottan merev kézzel biciklizel (sosem szabad kinyújtott karokkal biciklizni, mondjuk ez aszfaltra is igaz).
Használsz kesztyüt? Egy jól párnázott kesztyű sokat segít az út rázkódásainak csillapításában, ráadásul biztosabb fogást is ad, így kevésbé hajlamos az ember görcsösen markolni a kormányt (ami megint csak rosszat tesz a kéznek, lásd előbb) -
nagyúr
-
-=RelakS=-
veterán
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Because
őstag
nektek nem teszi tönkre a könyökötöket a bicózás? 1-2 óra tekerés után szinte alig tudom behajlíteni a kezem és pl. arcmosás közben is szúr a jobb könyökömnél. arról nem beszélve, hogy az ujjaim is gyakran elzsibbadnak... mit csinálok rosszul?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz HollyBoni #24524 üzenetére
Alkat, testsúly, de szokás kérdése is. Ami fontos, hogy víz legyen nálad, legjobb ha folyamatosan után tudod tölteni, mert amúgy eléggé megmelegszik. De óránként minimum fél óra vizet igyál meg, ideális esetben 15-20 percenként igyál egy keveset (szóval ne mikor letelt 1 óra állj meg és igyál meg húzóra majd 1l vizet).
Én mikor jobban benne voltam a tekerésben, akkor kb. 35 fokig nem volt bajom a nappal, a menetszél hűtött annyit, amennyit melegített a nap (folyamatos ivás és jól szellőző sisak mellett. A sisak fogja a napot, viszont ha nem szellőzik rendesen akkor árt is annyit amennyit használ). A fölött már tényleg elég kemény tud lenni, eddig 40 fok volt a max amiben tekertem, ott azért már szenvedtem rendesen. Mondjuk az is számít, hogy milyen terepen mész. Egy végig sík terepen ha mész egy 30-as átlagot, az szerintem rosszabb, mint ugyanez dombos vidéken. Utóbbi esetben alapból is jó eséllyel fúj valami szél, míg síkon csak áll a levegő. Illetve dombos vidéken mindig lesznek lejtők is, ahol az átlag fölé kerül az ember és/vagy vissza tud venni a tekerésből, így jelentősen le tud hűlni. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #24566 üzenetére
Én az ebay-re értettem, amit mutattam csak egy alternatíva, azt veszed amit jónak látsz.
De azért ettől a decás cucctól se vagyok elájulva, meg a minősége is kérdéses.
Én dolgoztam a decába, ami tényleg jó az ott se olcsó. Persze néha van amikor az olcsó is jó, szerencse is kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #24564 üzenetére
Nem szórom a pénzt, ha nem muszáj
Inkább ezért adok 6000-et, mint a kellys 8-ért és még vegyek hozzá 2500-ért víztartó tasakot is[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Coyot
őstag
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zola007 #24562 üzenetére
Mindig lehet olcsóbbat találni, kérdés mennyire sürgős, ebay nyilván olcsóbb, de lehet vársz rá 1 hónapot mire ideér. Nekem is 1 hónap múlva ért ide a kamera. Mondjuk az nagyon megérte, mert nem mindegy, hogy 15 ezer vagy 70-80 ezer. De egy pár ezer ft-os táskánál én nem szórakoznék, de ha nem sürgős akkor hajrá.
-
Csapi007
veterán
válasz Zola007 #24551 üzenetére
Hy
Dechatlonban árulnak több félét, többféle méretben is. MT nekem bevált.
A 2500 Ft-os kínai cuccnak olyan is a minősége. Azért egy táskát nem egy évre vesz az ember. Decas elég minőséginek tűnik nekem és ott van mellette az 5 év garancia.[ Szerkesztve ]
"Csak úgy mondom"
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #24561 üzenetére
Megnézem a tescosat meg a deca-t, mert ez elég egyszerű 8-ért, 10 körül kezdődnek a szellőzős pánttal lévő zsebesek. Mindegyiket elég drágán adják.
Basszus ennyiért egy 40-60 literes túrahátizsákot veszek
Szétlesek ebayen, első keresésre 2500-ért találtam ilyesmitMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz fjudors #24555 üzenetére
Neztem mar korabban, de a debreceniben meg nem hallottak rola
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deicide
veterán
válasz gergo5991 #24545 üzenetére
Nem tudom alátámasztani ezt, vasárnap maratont futottam, 34-35 fok, 90% tűző napon, ha a helyi lakók nem raknak ki sűrűn lavórokat vízzel (plusz ami a frissítőállomásokon volt), amiben lehetett mosakodni, sapkát vízbe meríteni, még többen adták volna fel a versenyt. Így is a 191 maratonistából 144 ért célba. Szóval jó az, ha hűti a fejedet a víz.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
fjudors
aktív tag
válasz Zola007 #24554 üzenetére
Tesco
valami 3e a3 literesivótasakos hátizsák.
Tűrhető minőség.bocs, hat literes
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #24552 üzenetére
Nekem ilyen nagyon mini hátizsák kellene, amit kitölt az ivòzsàk
-
Runner_fxr
Ármester
-
Zola007
veterán
válasz Runner_fxr #24549 üzenetére
apropó ivótasak
keresek olyat ami tartós, olcsó és könnyen tisztítható. Nekem elég ha az egész csak ivós hátizsák és pár kisebb cucc belefér[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Ma nyomtam egy 50-est, ha nem is végig tűző napon, mivel erdőben tekertem főként, de sok helyen tűzött, meg rohadt meleg volt, hozzá lehet szokni. Ráadásul terepen egy 50-es jóval megterhelőbb mint aszfalton. 1 hónapja bringázom újra, előtte 3 hónapig 1m-t nem tekertem.
Folyadék legyen, az nagyon fontos, pláne ha olyan helyen tekersz ahol nincs kút vagy bolt.
Én egy 3 literes ivótasakot kiittam.Arra jöttem rá, hogy ezzel a kamerázással észnél kell lenni, az ember könnyen túlvállalja magát, hogy jó felvételt csináljon. Ma majdnem lecsúsztam az útról egy elég meredek szakadék szerűségbe. Csapattam, volt egy kis ugrató is, az megdobott, alig vettem be a kanyart. Utána meg tempósan kigurulok az erdőből és megjelent egy autó ott, ahol nem nagyon szokott lenni. Vigyázni kell, még a bringát is csak most kezdem megszokni. Imádom ezt a gépet, mert bárhova feltekerek vele, a futóműve is baromi jó, de azért a stinky 180mm-es útja más volt, az több hibát korrigált, jobban is lehetett vele döngetni, ezzel jobban kell vigyázni. De cserébe vagy 5-6 kilóval könnyebb.
-
gergo5991
őstag
tv-ben halottam valahol, hogy ha bevizezzük a sapkát, és úgy tesszük fel a fejünkre, az több kárt okoz a fejnek a hőségben, mintha nem vizeztük volna be. A nap jobban szivja a vizes cuccot, ezáltal gondolom nagyobb energia hat a vizes sapkás fejre, faszom se tudj ahogy mondták a tv-ben, én csak jót akarok, nyugodtan jöhet a duma, hogy amit a tv-ben mondanak az szent..
-
gergo5991
őstag
válasz lsebestyen #24529 üzenetére
ezt a gyakran vizezd be a fejedet hanyagolnám, úgyhallottam a víz jobban húzza a napot, ezért se ajánlatos vizes kendőkkel meg sapkákkal hűteni a fejet.
-
gergo5991
őstag
immáron 2. hete hogy sikertelenül keresek megfelelő biciklit tökéletes áron.
Aki tudj, jöhetnek magyar oldalak, ahol bicikli leárazások vannak esetleg bármilyen akciók, mostmár külföldre is elmegyek ha kell! -
dqdb
nagyúr
válasz Tothgera30 #24512 üzenetére
Zola007 már válaszolt, így az az attól függ örök klasszikust nem sütöm el
Sok 2,1"-es külső van, ami ránézésre szélesebb, mint más gyártó 2,25"-ös külsője, de azonos gyártón és azonos modellen belül is vannak érdekességek: az 1,6"-es 28"-as kerékre való és az 1,75"-ös 26"-os kerékre való Continental TravelContact szélessége között papír szerint elvileg 4 mm különbség van csak, ránézésre mégis legalább másfél centinek látszik.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
A Schwinn Csepel-en muszáj lecserélni az első agyat is - Joytech hulladék - és kipróbálnék egy iparis agyat. A kérdés, hogy ezen agyak között mi a különbség, mert nem igazán tudtam rájönni:
NOVATEC 751SB 4.000Ft
NOVATEC A021SB 4.400Ft
NOVATEC A141SB 5.200Ft"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Zola007
veterán
válasz gergo5991 #24536 üzenetére
egy egyebinél nincs túl sok variációs lehetőség.
de gondolom ez egy alap lánc, ha 5 éves, akkor meg is lehet nyúlva, szóval szerintem vegyél egy új KMC-tui: qrva meleg van, szobában kerek 30.0 fok, döglök meg
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz Zola007 #24535 üzenetére
5 éves már az a lánc, biciklihez volt alapból, megmaradt belőle pár darab, igazából havernak házilag bütykölt single speedje volt, én levettem első hátsó váltót, meg a láncot lerövidítettem, picit igen feszül a lánc, gondolom ez a kazetta / hajtómű kárára mehet.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz gergo5991 #24533 üzenetére
fölösleges szemek megvannak még a láncból vagy a láncot a bringával kaptad?
ha utóbbi, akkor én inkább kukáznám azt a láncot, mert valószínűleg annyira meggyötörted, hogy nem lesz biztonságos
Ugyanilyen láncbontóm van, párszor szedtem szét/raktam össze, nem volt vele gond.Nem tudom mi a fenét csináltok vele, hogy elhajlik. Egy csap kinyomásához és visszanyomásához alig kell erőt kifejteni. Nem hiszem, hogy én lennék ilyen bitang erős
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz gergo5991 #24533 üzenetére
Egy idő után ráérzel, mennyire lehet kinyomni. De sokkal egyszerűbb kivenni a láncbontót, aztán megnézni, szétjön-e a lánc, aztán visszarakni, mint a kinyomott stiftet visszarakni. Már nem is tudom, hogy hányszor bontottam láncot, de eddig egyszer se nyomtam ki a stiftet, inkább visszaraktam akár két-három alkalommal, ha úgy adódott.
-
gergo5991
őstag
válasz HollyBoni #24532 üzenetére
az a baj, ha össze is akarom rakni, akkor teljesen a végéig pár miliméterre szét kell szednem, hogy sztán közé betudjam helyezni a másik végét. 3/4 ig kitoltam én is, aztán meg nem fért be közé. Hülye fejemmel fogtam a kombinát fogót, külső végét elhajlítottam, össze illesztettem, és ugy rányomtam.
Ahonnan linkeltem a láncbontót, irják hogy elég rossz minőségü meg elhajlik, jó látni, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz lsebestyen #24529 üzenetére
Na ez jó hír. Akkor hanyagolom az esti tekeréseket egy kicsit.
(#24531) gergo5991 : Akkor legközelebb figyelj a kis rúdra hogy ne essen ki, ennyi. Nem kell kicentizni (miliméterezni), háromnegyedéig kitolod és úgyis simán szét lehet szedni a láncot. Nem valami bonyolult művelet.
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
válasz HollyBoni #24528 üzenetére
ilyenem vn
Ilyennel szét szedtem a láncot, véletlenül kinyomtam az acél rudacskát, az meg már nehogy isten vissza lehessen tenni. Speciaális alatt olyat értettem, ahova be lehet tenni a véletlenül kinyomott acélrudat és sima ügy lenne a vissza nyomni, de ezzel iylet nem lehet, ujból szét kellet szedni eggyel oldébb, ovatosan, hogy benne maradjon az acélrúd, próbáltam 2 őt egymás mellé tenni, hogy 1ikből átnyomja a másikba de össze vissza elhajlott, miegysmás.
Ez nem tudom a láncbontó vasból-e van de az egészet sikerült elhajlítanom, olyan erősen tekertem már 2. óra után. Egyedül az a kis acélrúd visszahelyezése okoz problémát. -
lsebestyen
addikt
Ja meg lehet. Tegnap is meg ma is mentem 100km-t, tegnapi után kaptam is egy napszúrást, de menet közben is sokkal rosszabbul éreztem magam. Ma melegebb is volt, de kevésbé volt rossz, nem is fáradtam el annyira, pedig mai edzés durvább volt mint a tegnapi. Igyál sok sok folyadékot, és sokszor, valami kendőt a fejedre, ami világos színű. Gyakran vizezd be a fejedet.
-
Because
őstag
válasz gergo5991 #24525 üzenetére
nekem a legegyszerűbb láncbontóm van és semmi probléma vele... összerakásnál meg amikor már a hossza megvan, elöl beejtem a legkisebb lánckerék alá (csak a hajtás tengelyén pihen), hátul pedig a legkisebb kereken van. így nem feszíti szét semmi és szépen össze tudod nyomni
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
Mai nap túl éve,(remegő háttal írom ezt a postot) 3x kellet szét meg össze rakni a bicikli láncot, méretre igazítani meg egyebek, laza 2 és fél óra el ment vele, ezek után tiszta szivvel kívánom, hogy gyártsanak könnyebben kezelhető láncokat. Félig kinyomni belőle az az acélrudat, aztán vissza be, ha véletlenül kiesik (ami megtörtént párszor) akkor szopás az egész, kezemen bőr nem maradt.
SOHA TÖBBET, de ha valaki tud ajánlani valmi speciális lánc szétszedőt, megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A 35 fok tűző napon való tekerést meg lehet szokni, vagy van aki szimplán nem bírja? Eddig mindig estefele bringáztam, most mentem kemény 30 kilómétert 1-kor, de már a felénél halott voltam.
-
Osiris
őstag
válasz Maximum1 #24520 üzenetére
Meg próbálom, de lehet, hogy akkor már a láncon is feszítek egy kicsit.
@Because:
Használtan vettem, boltban azt mondták, már csak jövőre lesz kapható az országban. Én kapásból lecseréltettem a ballonos gyári gumikat 8bar-os 28-as gumikra és kapott egy keskenyebb kormányt és rövideb stucnit. Amúgy kellemes vele menni, de az alu villa miatt retenetesen ráz és egyenlőre nem tudok pl. egy patkáról úgy lejönni mint a csepel royalommal, hanem eléggé rugalmatlanul puffan le. A ballonos gumival ez nem volt olyan nagy probléma. Egyelőre szokom és próbálgatom a beállításokat, remélem utána sikerül az alu villához is hozzászokni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Srácok egy (hülye) kérdés : a hátsó váltó amikor a legnagyobb áttéten van általában azonos távolságra áll a bringákon a küllőktől?Egyik kollégám gépén olyan olyan váltó van ,mint az enyémen,de nála beférnek az ujjai a váltó és küllő közé,ellenben nekem csak pár milliméter van közötte.Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Osiris #24519 üzenetére
Szerintem ott az excenternél adja a hangot, nézesd meg, én még csak képen láttam ilyet.
Kép alapján egy Cube Hyde Race a bringa, régi álmom egy ilyen.Szerk.:
Még azt megpróbálhatod, hogy simán húzol egy leheletnyit az excenternél az imbusz csavarokon, lehet elég lesz.
Kormányom adott ilyen hangokat, meghúztam a csavarokat és volá...[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
válasz Maximum1 #24517 üzenetére
A vázban a hajtásnál van a láncfeszítő:
A lánc egyébként elég laza.
A hajtókar tengelye tiszta. Most megint próbálgattam és a barátnőm alatt aki 60kg felett van valamivel, nem csinálja. Én 95 körül vagyok és alattam szenved a hátsó agy környékén valami..@Balazska15:
Az sem kizárt, hogy a küllők, vagy a az agyváltó nem szereti a súlyomat. Eléggé idegesítő, úgyhogy szerintem elviszem szervizbe.[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Van tippetek mi lehet a baj a bringával, ha terhelve (ha rajta ülök) a hátsó kerék valamiféle nyekergést produkál.
Elég ha rajta ülök, csak gurulok, nem hajtom és akkor is nyekereg. Olyan mintha a küllőkk adnák a hangot, de nem tudom megállapítani egyértelműen. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? A bringa agyváltós, de szerintem ez nem a váltó hangja..[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
újonnan vagy bontottat?
szerintem nekem annyival nem lenne jobb mint az xc 32Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Debreceniek
rendelek valamelyik német webshopból (valószínűleg bike-discount) a héten, ha kell valakinek valami alkatrész, akkor írjon rámTothgera30: ilyen szélességben - legalábbis 26"-nál - már nagyon gyártó-függő a dolog, hogy éppen hogy mérnek, milyen nyomáson, milyen felniszélességen, szóval inkább konkrét típusra kérdezz szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
622-es 2.2-es (55-ös) és 2.4-es (60-as) gumi között hány cm eltérés van szélességben/magasságban?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Gyufaaa
veterán
Skacok. Egy agydinamónak szabadna elszállnia egy erősebb kátyútól? Balcsitúrán voltunk a kollégákkal hétvégén és egy combosabb kátyú felett "átröppenve" marha erős "amperszagot" éreztem. Később a telefont feltettem töltőre, de semmi reakció nem volt. Próbálgattam, hogy megállok, hátha az elektronika nem engedi a töltőt működni, de az agydinamó semmire nem "reagált". Ez javítható vagy cserés lesz szerintetek?
Multiméterrel még nem tudtam megnézni, mert nincs itthon, hogy mennyit ad le a kicsike, de sdanszos, hogy semmit, mert ha lenne valamennyi kraft rajta, az a wireless km órát kilőné. Az pedig műkszik.
-
Rottweiler89
senior tag
Az XC32 korábban is tetszett,csak annyi pénzem nem volt rá...
Plusz költség itt van?Most tárcsára nem lenne pénzem,ezért maradnék a V-féknél... És akkor még agyat is cserélnem kellene...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Runner_fxr
Ármester
Gyönyörű az idő, nemsokára indulok egy nagyobb tekerésre a Budai "hegyekbe"
Ha valakinek van kedve csatlakozni, az szóljon. Egyszer össze lehetne hozni egy ilyen fórumos tekerést, én benne lennék.
-
bsh
addikt
válasz Tothgera30 #24490 üzenetére
pont egy ilyet próbáltam szombaton. még ez viszonylag egész jól néz ki (a mostani merida vázakhoz képest), de azért nekem a régebbi egyszínű, nem agyonmatricázott vázaik sokkal jobban tetszenek.
elvileg nekem 21" vázméret kellene (amit próbáltam az az volt), nagyon jónak is találtam a testhelyzetet rajta, jó volt tekerni, minden frankó volt, csak éppen az átlépési magasság (vagy minek hívják) túl nagy volt, (snooker szakkifejezéssel élve: "touching balls" a felső csövön...) az meg nem éppen jó úgy... pedig ezen a gépen is atomra ki kellett húzni az üléscsövet, plussz óriási (120-as?) stucni volt rajta, mégis felegyenesedve ültem rajta (ami nem baj, azt szeretem). ha az átlépési miatt 19-es vázat néznék, azon már veszélyesen ki kéne húzni a nyeregcsövet, és még brutálabb stucni kéne rá (már a 120-as is brutál). pedig nagyon vennék egy 29ert, de így nem tudom mi lenne a jó... esetleg egy ghost se29xx formájú vázat kéne nézzek?
-
Valkűr
addikt
Ez elég jó áron van:
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
dqdb
nagyúr
válasz Rottweiler89 #24497 üzenetére
Rugós XC32 128 euróért, levegős XC32 160 euróért. Mindkettő raktáron van, ami ezeknél a boltoknál azt jelenti, hogy tényleg raktáron van. Szerencsés esetben még akár péntekre ide is érhet, de a jövő hét elejére biztosan.
Az XC32 a Tora utódja, én újonnan nem mennék ez alá. A helyedben a használt teleszkópokat aktívabban nézném, amennyi ideje keresgélsz, valószínűleg már ki lehetett volna fogni egy jó állapotú Rebát vagy SID-et, és azok észrevehetően szebben mozognak a linkelt XC32-nél. Válogatni akkor lehet, ha van miből, a V-fékes MTB teleszkóp 1-2 éve már nem ez a kategória.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest