Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- aquark: Zsebszámológépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord Myn
őstag
Persze, hogy nem kötött le titeket, mert single player-ben rettentően uncsi volt egy idő után, de local multi-ban viszont az egyik legszórakoztatóbb játék volt akkoriban, rongyosra játszottuk egymás ellen (én mindig az északiakkal, haverom a déliekkel volt). Persze, a PC-s port, sajnos, elég csumpi volt a PC speaker hangokkal meg az EGA grafikával, de az Amiga verzió nagyon ütött:
32 színű grafika, digi rajzfilm hangok, pörgősebb játékmenet, igazi must-have volt akkoriban!
-
Nem semmi találat. Az életben nem jöttem volna rá.
A játék igaz hogy nem kötött le túl sok időre, de ettől függetlenül nagyon meghatározó volt, szerettem benne a csatákat. A későbbi stratégiai játékok készítőit egyértelműen inspirálta.
Azt hittem már benne van a cikk sorozatban, tuti bele akartam írni, de most hogy néztem valahogy kimaradt. Pótoltam, beírtam az 1990-es részbe
egon: Fantasy Generallal bővítettem az írást.
-
Egon
nagyúr
válasz
Salamander
üzenetére
Civ-ből én leragadtam a 3-nál, szerintem az a széria legobban sikerült darabja (szerencsére nem kell hozzá különösebb mókolás Win10-11-en, leszámítva a KeepRes=1 bejegyzést az adott ini fájlban, meg kicsit lejjebb szoktam venni a korrupciót, hogy huge térképen is élvezetes legyen a játék).
Settlers-ből az anniversary edition-t megvettem, de már nem köt le úgy mint régen, túl lassú.
Ami viszont kimaradt: Fantasy General. Ez is 1996-os játék, idén 30 éves (elsírom magam). Nemrég elővettem (megvan GoG-on, ezzel sem kell szórakozni - nyilván DosBox van alá hegesztve). -
Lord Myn
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Hú b+...
North & South:
A problem csak annyi, hogy nem idegenlégiós, hanem polgárháborús, nem francia, hanem amerikai és nem toutau/totau, hanem tatou (volt az indítófile), mégpedig azért mert az játékok készítő Infogrames-nek egy tatu volt az emblémája.
Btw, van belőle 3D-s remake is a GOG-on: [link]
-
albinolynx
senior tag
Talan itt elfer a kerdesem.
Melyik jatek volt az, amiben oldalnezetben kellett tobbek kozott mozgo vonat kocsik tetejen ugralni. Keseket dobaltak az ellenfelek. Francia idegenlegios szerepeben voltunk (talan). Sikeres kuldetes eseten, mintha gyorsitva a La Marseillaise csendult volna fel. Homalyos emlekek, lehet nem tu pontos emlekkepek. Volt egy tipp "toutau/totau" nevre, de google nem szereti... -
-
Rengeteg játék, demo és egyéb is kimaradt, próbáltam lényegre törő lenni. Így is elég hosszú lett ahhoz képest hogy csak egy bejegyzésnek indult. Az első részeket egyébként említettem az előző írásaimban, akkoriban azok újdonságok voltak.
A FIFA 97-et viszont szerintem is megéri betuszkolni. Emlékszem én is próbálgattam, de még elég lassúcska volt. Kiegészítettem vele, köszönöm a tippet! -
yanna
addikt
Köszönöm ezt az alapos időutazást!
-
Egon
nagyúr
Nekem ezek közül alig 1-2 volt meg, de annál jobbak voltak, amik kimaradtak (a teljesség igénye nélkül):
- Civilization 2,
- HoMM 2,
- Settlers 2,
- Fifa 97,
stb. -
Első eredeti játékom a Carmageddon, ma is megvan a CD, és lehet a kis füzet is!
A második rész, és az NFS Porsche 2000 voltak nekem "A" játékok,
meg a persze Gordon Freeman kalandjai és az Undying.
Egy remake a mai grafikával az Undyingból
-
Yoshida
aktív tag
Fúúú, terep2 nagyon állat volt, haverral split screen játszottuk, neki nem volt még gépe. Lehetett custom pályát is "építeni", képszerkesztőben kellett rajzolni a szürke árnyalataival
Minél világosabb volt egy pixel, annál magasabbat jelentett, és persze fordítva. Így lehetett fasza pályákat, ugratókat, emelkedőket, kanyarokat, hegyeket, völgyeket csinálni. (és rémlik, hogy valahogy a fű / aszfaltot is lehetett jelezni, de már nem emlékszem hogyan) -
steven84
tag
Koszonom az irast!
Aki szerette az Imperium Galactica-t, ajanlom az Open Imperium Galactica-t! Nagyon komolyan fel lett fejlesztve az elmult evekben, belekerult vegre az utvonal kereses, stb.
En pont ebben az idoszakban kezdtem el a PC-s palyafutasom!
Akkoriban voltam hatodikos, es minden nap nezegettem a ready computeres arakat es terveztem, hogy milyen szamitogepet fogok majd venni, amikor osszejon a penz a nyari munkabol!
Aztan hetedikes koromban sikerult vasarolnom hasznaltan egy Intel Pentium 133, Acorp alaplap, 8MB EDO RAM, Tseng ET4000 VGA configot!
Szinte az itt felsorolt osszes jatekkal jatszottam, azt hiszem nem vagyok egyedul, ha azt mondom ez volt a PC gaming aranykora!
Havonta jottek ekkoriba az uj hardver fejlesztesek, a korszakalkoto jatekok! -
Micsoda idők voltak !
-
Köszönöm a dicsérő szavakat
Neverhood zenéjére nem is emlékeztem, olyan régen volt már. Rákerestem, így már beugrik egy két dallam. Meglepő volt akkoriban, hogy lehet egy játéknak egy albumnyi "igazi zenéje". Pár hónappal előtte még "csak" a midi zenék mentek a játékokban vagy még az sem.
A Carmageddont beírtam, már többen is megemlítették a hiányát.
A Heroes-t pedig az előző írásomban pótoltam, az még 1995-ös.
-
icemad
nagyúr
Nagyon szuper írás, köszönöm! Rengeteg emlék előjött abból a korszakból. Terep2 minden számtech teremben ott volt minden gépen.

Blood nagy kedvencem volt.Carmageddon meg a Heroes of Might and magic későbbi játék? Carmageddon-ban is elképesztő volt a fizika meg a törésmodel.
Az Interstate76-ban meg olyan fény/árnyék effektek voltak, hogy inkább azok fogták meg a gépet.
Mdk-ban meg a "szinte" korlátlan látótávolság volt elképesztő. Valahol az egyik messzi toronyban megmozdult 4 pixel, sniper elő, ráközelít, fejlövés.
-
Šolaire
veterán
Leállás után benéztem ide, érdemes volt jó cikk sok emléket felhozott bennem köszi.
-
benkod
újonc
Jó kis írás, jó volt ezeket a játékokat így egyben látni! :) Nekem a Neverhoodból leginkább a zene maradt meg, a rejtvények és az egyedi látványvilág mellett ez volt a legemlékezetesebb. Néha a gyerekeknek is elindítom az albumot, nagyon szeretik. Nekem pedig ennyi év után is az egyik kedvencem.
-
Mentésből visszaállítva. Sajnos a kommentek nincsenek meg, de az abban kapott észrevételek, javaslatok nagy része bele lett szerkesztve az írásba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Honor X7d 6/128GB fekete/ 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4660
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Minél világosabb volt egy pixel, annál magasabbat jelentett, és persze fordítva. Így lehetett fasza pályákat, ugratókat, emelkedőket, kanyarokat, hegyeket, völgyeket csinálni. (és rémlik, hogy valahogy a fű / aszfaltot is lehetett jelezni, de már nem emlékszem hogyan)