Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos_ur
aktív tag
Sziasztok,
Már majdnem vettem egy 5060 Ti 16GB kártyát, de most elkezdtem szemezni az RX9060XT 16GB-tal is.
Kis házba kellene, mindkettőből csak a 2 ventis jöhet szóba (Asus Dual-okat néztem), PCIe 4.0 alaplapba, 32GB 2666MHz RAM-ok, i7-11700, a hőfokok eléggé számítanak, 1080p 60fps abszolút hobbi játékra kellene, de hosszabb távra mindenképp.
Az AMD az PCIe x16, ami a 4.0-nál jobban számíthat, hogy nincs annyira butítva?
Az Nvidia "fícsörök" előnye miatt jobb lenne az 5060 Ti?
A GDDR6 vs GDDR7 különbség, ez most végképp nem értem, az újabb VRAM-ok a videók alapján sokkal-sokkal gyorsabbak, kb. 2500 vs 14000 MHz, az FPS-ben pedig mégis alig van különbség, ezt hogyan? Pár év múlva teljesen elavult lesz a GDDR6?
Nem tudok dönteni, melyik legyen, nyilván a pénztárcám az AMD felé nyúlna, megérné a kb 40k többletet az Nvidia?
Melyik legyen szerintetek?
Előre is köszi.
-
bindike01
aktív tag
Én közben meg hánytam vetettem a dolgot, és rájöttem hogy igazából alig játszom így egy Nitro+ 9060XT lett 167 k ért. Nulla az az nulla CW egy GM 850 táppal. Továbbá a hőfokokon meglepődtem, konstans 100% kihasználtság mellett 55 fok GPU, memória 70 fok auto beállításon egy Lian li A3 házba préselve! Nem is tudom hogy van e értelme alul feszelni. Igazából ez egy kis info, hátha valaki ilyen vga n gondolkodik. Mellesleg köszönöm az ajánlást!
-
Headshot
aktív tag
válasz
ZepHyr087
üzenetére
Van egy házas topik ajánlott házak doksival.
-
ZepHyr087
csendes tag
válasz
Headshot
üzenetére
Igen már néztem is, bár ez csak 23k [link] felülre vennék bele még 2 szivó 120as ventit és akkor már jó volna a szellőzése is szerintem.
Esetleg ha tudtok jobbat szívesen fogadom a javaslatokat, lényeg férjen bele 340mm-ig videókártya. esetleg legyen könnyen rendszerezni a kábeleket.
Még gondolkodom hogy 5080 v 5070 Ti, de lehet a lentebb említett 10-15% os teljesítmény +100k miatt, inkább hajlok a 5070Ti re és abból lehet finanszírozni a többlet kiadásokat (ház, ventik)
-
ZepHyr087
csendes tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Igen a 40" valószínűleg túlzás lenne csak nézelődés közben feldobta és eljátszottam a gondolattal. Képen nagyon jól nézz ki, de valóban rengeteg helyet foglalna maradok a "kisebb" modelnél

Akkor nyugodtan mehet 50xx széria is a lapba nem fogja vissza h nem GEN5 PCIe van benne vagy elhanyagolható?
Monitor méreteiről eszembe jutott, hogy a kártyák sem kicsik és bizony csak 290mm-ig fér a gépházba (Zalman Z11 plus)
. Egyik ajánlott kártya sem fér bele
Esetleg tudtok ebbe a méretben kártyát vagy házakat is nézegessem?
-
parandroid
félisten
Az ugye megvan midnenkinek, hogy ő 40" ultrawide-ról beszélt?

Ez kb akkora, mint 2db 24-es egymás mellett...
p
-
bgombos79
tag
válasz
ZepHyr087
üzenetére
40" -t teszteld le 32-34" is sok egy normális Pc asztalon. 40" -hoz sok hely kell az asztalon és neked a széken is.
Szélesség: Minimum 140 cm, de a legjobb, ha 160 cm vagy nagyobb, hogy a monitor mellett elférjen billentyűzet, egér, hangszóró, és egyéb kiegészítők.
Mélység: Legalább 70–80 cm, hogy a monitor megfelelő távolságban legyen a szemtől, és ne legyen zsúfolt az asztal.
Teherbírás: A 40"-os monitor súlya miatt masszív, fémvázas vagy vastag MDF lapos asztal ajánlott, amely nem hajlik meg. -
F-ECT$
titán
válasz
ZepHyr087
üzenetére
40 col közelről nézve azért lehet, hogy pixeles lesz, hány cm-re ülsz kb?
400k-ért nvidia vonalon az egyik best buy ez:
Asus 5070 Ti - 340kVagy 430-440k körül vannak akciós RTX 5080-ak is.
-
ZepHyr087
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném erősíteni a setupom egy jobb videókártyával és ebben kérnék iránymutatást.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
MSI B450 Tomahawk Max, 4x8Gb 3600Mhz , R7 5800x3D, FSP Vita GM 850W gold80+ és a Gigabyte RTX 2070 supert cserélném le.
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.Eddig FullHD-n használtam 60Hz en a gépet, de szeretnék 1440p re váltani, erre kinéztem két MSI monitort mindkettő 1440p UWQHD egyik 40" 155Hz a másik 34"180Hz, nem tudom kell e ettől nagyobb képfrissítés.
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék főleg. (Többnyire Tarkov, GTA, AC, ... )
4. Mennyi pénzt szánsz rá?Hát nyitott vagyok mindenre, de ha mondani kell akkor 400k körül.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?Ha van megbízható kártya, akkor használt is játszik. Maradnék Nvidiánál.
Egyenlőre maradna az AM4 es setup, proci elvileg elég jó a legtöbb kártyához, de a lapon csak PCIe GEN3 van és nem vágom hogyan muzsikálna a mai kártyákkal.
Köszönöm!
-
bgombos79
tag
válasz
Edorn
üzenetére
Hunt Showdown -nak Intel i5-4590
Tarkov -nak Intel Core i3
Diablo 2 -nek még régebbi.A i5- 4... azt jelenti, hogy 4th generációs CPU kell a játéknak.
Neked i5- 9... van azt jelenti, hogy 9th generációs CPU van a gépedben.Nézd meg a linket amint előzőleg küldtem. A te CPU -d és VGA -d

Sokkal jobb játékokkal is tudsz játszani. GTA 5 vagy Days Gone stb. -
Edorn
senior tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Semmi különleges: Diablo 2, Spyro, Overlord 1-2. Egyelőre...
A kártyával egyébként úgy egy éve játszottam utoljára, akkor a Hunt Showdown, Tarkov, stb is simán ment, de akkor más proci volt mögötte.
Akkor simán vinnie kell azt mondod? Nem vagyok képben intel procik terén és mikor láttam a mini hűtőventit rajta: elbizonytalanodtam.
-
Edorn
senior tag
Van egy i5-9600K 3.70 GHz processzoros gépem. És most felszabadult egy másik gépből egy Radeon RX 580 4GB videokártya.
Mire számíthatok, mennyire működhetnek ezek együtt? Elég erős ez a CPU ehhez a videokártyához és fordítva?
-
4264adam
veterán
-
Rekro
aktív tag
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Ryzen 7800X3D, 32gb ram, középkategóriás B650 alaplap, minőségibb 850-1000w táp
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
WQHD felbontás. Így, hogy komplett új gépet veszek ebben a felbontásban jó lenne, ha sok kompromisszumot nem kellene kötni.
Játék, munka(két monitor használatával)
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
350e-400e ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
újElsősorban nvidia kártyát szeretnék, mert a mostani 5700xt-el évekig voltak gondok kettő monitor használat mellett. Adná magát az 5070 TI, de nézegettem és néhány 5080(pl. gainward, giga windforce 450e környékén) közel 5070 TI árban van érdemes lehet alsóbb kategóriás 5080-ban gondolkodni vagy az igényekre jobban járok egy 5070 TI-vel?
Esetleg konkrét típusokat tudnátok ajánlani?Köszi!
-
wolf033
senior tag
Sziasztok!
Most, hogy lecseréltem a platformom AM4-ről AM5-re így ismét nekifutnék a VGA cserének ha érdemes a jelenlegit lecserélnem.
Nézegettem már egy két típust de a megerősítés vagy az eltanácsolás az mindig jól jön.
Jelenleg egy RX 7600-at használok.Nézegettem a 9060 XT 16 GB meg 7800 XT de lehet rossz az irány. Hosszabb távra tervezek így inkább kikérném a véleményeteket.
Gigabyte B650 Eagle AX, Ryzen 7500F, Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30, Gigabyte Radeon RX 7600 Gaming OC 8GB, EVGA 650w
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
1080P a jelenlegi monitorom, jó lenne egy minimum high felbontáson játszani pl.: Assetto összes része, COD, WOT, BF6, AC Raiders.
Játék, filmnézés
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Erre nem tudom mi a jó válasz de célozzuk meg a max. 150-200K-t
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Garanciás használt is szóba jöhet.Köszönöm.
-
Irány az off topic.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
UV miatt nem az a pár fok fog meg, ellenben a paszta kifolyás jobban zavar TPU fórumon.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Topikjába bele olvasva nem ezt találtam...

És lehetne még vadászni, direkt végig bogarásztam most este. Ill a Gigahoz jön bracket nem kell azért vadásszak valamit. (Nitro+ szintén saját konzolt használt.)
-
Micsurin
nagyúr
válasz
PuffyMinnie
üzenetére
Szimpibb a 3 slotos hűtése a Giganak, 40k difit megér + esztétikára is.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Értelek, én is csak a kötelezőt állítgatom már.
Ott a lényeg, hogy nem néztél utána, ezért kellően nem érted szerinted. Pedig tényleg nem bonyolult és egyik gyártó sem fogja beállítani helyetted.
Csak a példa kedvéért ezzel az 5 perccel -100W a fogyasztásom.
-
Micsurin
nagyúr
Na megvetettem hánytam...
Giga 5070 Ti GAMING OC mehet?
Fortron 850W még mindig ajánlott? Strix 650W-ot arra tervezem cserélni.
-
Headshot
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Én nem szoktam ilyen sweetspot kereséssel szórakozni. Egyszerűen lejjebb viszem 50 mV-al és kész, ott még tuti stabil lesz viszont már észrevehetően kevésbé melegszik (teljesítmény meg nem változik).
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem mar nincs idom meg energiam erre h hol stabil hol nem stabil stb, foleg h olyan melyen nem ertek hozza, annak az ujkeletu hobbynak meg nem vagyok hive, h tobbet nezzem a kulonbozo bechmarkokat minthogy valoban hasznaljam. Persze igazad van, en viszont tovabbra is ugy vagyok vele h a finomhangolast ennyi penzert csinalja meg a gyarto ne en..
-
MM
őstag
válasz
pityaa23
üzenetére
Eladni nem feltétlenül nehezebb, nézd meg hány eladó írja oda, hogy CW mentes a kártyája... Na ugye!
Nyilván nem írják, mert nem az. De ez sok összetevőn múlik, táp, alaplap is közbeszól. Lehet, hogy másnál nem lesz CW, vagy fordítva.Az FPS limit is szokott számítani CW szempontból a teljesítmény mellett, de egyébként elég nagy lutri. Pulse-nál amúgy jól szokott menni az alulfeszelés is.
-10% UV, -10% PL és halkabban / hűvösebben hozza a gyári teljesítményt, ez FPS limittel kombinálva megérhet egy próbát.Érdekes, hogy a 9070 XT-k közül a Pulse-ra sokan panaszkodnak CW-ra.
Nálam az 1,5 éves 7900XT Pulse teljesen CW mentes, ráadásul a hűtése is nagyon halk.
Gondolkoztam is, hogy minmális ráfordítással cserélem egy új 9070XT Pulse-ra, de ezek a hsz-ek mindig elveszik a kedvemet... -
PuffyMinnie
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jaaaaa, hát az nekünk nem jó a nettó
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Egyik ajánlott kártya sem fér bele

Köszi