- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
pengwin #186749 üzenetére
Inkább a halkság az oka annak, hogy a 3 ventis kártyák előnyt élveznek. Nekem is azért voltak leginkább olyanok, mert 1000 rpm is elég volt ahhoz hogy akár tesztnél is 90-95 fok alatt maradjon a hot spot, akkor elképzelheted 60 fps - re korlátozva mennyi volt. Most a két ventis 4070 - em némi UV - val kb. 1800 rpm - ig megy fel 90 fok körüli hot spotig tesztnél, nyilván ez elég csak némileg hangosabb, de persze ez is 60HZ - en a minimumot éri csak el, ami 1200 rpm. Az UV egy nagyon hasznos dolog, főleg annak aki maxon járat egy két ventis, 200-250W körül fogyasztó kártyát.
-
válasz
synaxon #186746 üzenetére
Az a gépigény nagyon nincs rendben - a 2070 köszönőviszonyban sincs a 6700 XT-vel, utóbbi lényegesen erősebb.
#186743 logen2105
Ezek mezei, 200W fogyasztás körüli kártyák, nem kell rájuk a hatalmas 3 ventis hűtés. Egy kompetensen összerakott 2 ventis megoldás simán lehűti őket.Szerintem nagyon vicces, hogy pár GPU generációval ezelőtt még ennél nagyobb fogyasztású felsőkategóriás kártyák is most kicsinek számító 2 ventis, 2 foglalat vastag hűtésekkel érkeztek, jónak is tartották őket, most meg sokan nem tudnak 3+ slotos 3 ventis hűtések nélkül létezni egy 200W-os kártyán.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
synaxon
tag
Helló, a játék, amit tervezek megvenni AMD Radeon™ RX 6700 XT / NVIDIA® GeForce® RTX 2070-et ír, így a kérdésem, hogy ha már úgyis új VGA kell, akkor elég az RX 7600, vagy tegyek hozzá még és inkább legyen 3060 a 12 GB miatt?
A tökéletesség unalmas.
-
4264adam
veterán
-
kolopele
nagyúr
válasz
hahakocka #186736 üzenetére
A Silent Hill 2 - nél szebb a Resident Evil 4 remake, mégis gyönyörűen fut még gyengébb gépeken is. Nincs optimalizálás, ez a fő gond, oldjanak meg mindent a ficsőrök, ez az új irány.
CriticalHit: Az Inno3D teljesen oké (nekem is az van a 4070 - ből), a Gainward esetében a már alacsony fordulat mellett is morgó ventik amik zavaróak lehetnek.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
válasz
Gebriel #186732 üzenetére
Igen ezek a gamek egyrészt gyengén optimalizáltak, de mellette amúgy nagyon szépek főleg a SIlent Hill 2, AW 2, az Indiananál és a Cyberpunknál azért ott tényleg sokat hozzátesz az RT (mert anélkül nem annyira nagy számok mint a másik kettő nélküle akár) csak azt meg bírjad maxon tolni. De azt is hozzá kell tenni nem épp nagy nyílt világú Witcher 3 szerű gamek mindezek. Ott még nehezebb lenne jó optimalizálás mellett végig hatalmas minőségű grafikát előtolni.
-
4264adam
veterán
válasz
allein #186734 üzenetére
nem kell ragasztani, kapható direkt erre kitalált GPU cooler bracket. Itthon is és kínából
2db Artic P12 PST-t kötöttem az ASUS DUAL 4070 Super alá, IDLE állandó 32°C mert a bordák mindig kapnak légáramlatot és néma a 800RPM-es Artic.
Később kapcsol be a GPU venti mert van hűtés a bordán és hamarabb állnak le mert növelt a légáramlat.
Csak előnye van ennek semmi hátrány. Nem rossz a gondolatod a 2 ráfújt meg venti 3db elfújtról de a gyakolat mást mutat és hasznos ez.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Ha az aljára, a PSU feletti a képen látható részre ragasztok kettő ventit nem tudom mennyire segítség a hűtésben: ez a két venti ráfújja, szembe azzal amit a vga 3 ventije kifúj. Nem lenne jobb ha a tetején lévő 3 ventit megfordítanám és azok a vga-t hűtenék, elején lévő 3 ventit is megfordítani és akkor kifele fújnának.
[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
válasz
hahakocka #186717 üzenetére
Arról beszélek, hogy mindig azokat a gámeket, említik meg ilyenkor (Cyberpunk2077, Alan Wake 2, Indiana J., Silent Hill 2 stb), ahol már valóban nem igazán elég az xy vga, az adott felbontáson natívba. (ultrán)
Hogy elkerüljem ezt a kitérőt, hogy de a CP2077 és az AW2 stb azért írtam a 7900xtx-et.
Volt Red Devil 7800xt-m tudom mit tud 1440p, simán jó. Hiányzott az RT jött helyette 4070S ami szintén elég volt 1440p-re, de kompromisszumos volt már néhány játéknál, vagy ultra vagy RT, vagy optimalizálni kellett a grafikai beállítást, hogy mind a kettő menjen.
Ezért jött helyette egy 4070tiS, karácsony előtt, szerencsém volt mert 65k-ból megúsztam a cserét.
Úgy hogy nem teszteket olvasva, nézve írtam azt, hogy igen, natívra a 7900xtx jelenleg a legjobb ár/érték arányú vga, hosszútávra úgy, hogy ott is elszálltak az árak.[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
válasz
CriticalHit #186705 üzenetére
4070ti-hez áll közelebb teljesitmányben elméletileg a 9070xt nem a 4070tiS-hez.
-
xtremist
őstag
válasz
logen2105 #186726 üzenetére
Ehhez a táphoz semmit nem ajánlanék. Ha már van egy normális, ahhoz Rx 6800 ha elfér a házban, az én cooler master mAtx házamba az xfx 6800 (amit még jó eséllyel találsz garival), nem fért be.
[ Szerkesztve ]
-
Ha az adatlapodon lévő konfig pontos és abba kell a kártya, akkor elvileg még nagy méretű tápegység mellett is el kéne férnie. XFX QICK319 330mm hosszú a házad meg 342mm-ig tud kártyát fogadni a mostani táppal.
Mondjuk szerintem sokat nem nyernél vele, abban a házban nem a videókártya hűtés mérete lesz a szűk keresztemtszet, és lehet a nagyobb XFX hűtő rosszabb hatással lenne a ház légáramlásaira mint az ASUS Dual.
#186726 logen2105
Ennyi pénzért kompromisszumos megoldásokat fogsz kapni 1440p-re.
1. Ha újat szeretnél akkor szerintem spórolhatsz 10-20 ezret és vehetsz RTX 3060-at vagy RTX 4060-at 120-130 között.
2. Használtan hardveraprón néhe van sima (nem XT) RX 6800 RX 7700 XT és RTX 4060 Ti garanciával ennyiért, ezek szerintem jobb opciók mint az új kártyák. Ezek a kártyák akár azt is megérik, hogy kitold a keretet 10 ezerrel, ha nem fáj nagyon.Sajnos Intel kártyák nem jók neked, mert vagy bugzanak (A széria), vagy gyenge hozzájuk a CPU-d (B580).
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
logen2105
csendes tag
Sziasztok!
1440p felbontásra szeretnék videókártyát venni garival max 140 ezerigCPU: COrei5 11400
GPU : RX5600XT
Táp : keep out 900W
Ram Kingston ddr4 2666MHz
Alaplap : Asus B560M-K
ház :CM mATX -
lsc
nagyúr
válasz
pengwin #186723 üzenetére
Köszi, mint írtam az valószínűleg hosszú lenne. Ez a baj hogy egy 110e-es 6700-től ide jutottam, nem kicsi ugrás árban, nekem mindenképpen.
Azt már csak halkan írom itt is meg más topicokban is olyan könnyen dobálóznak 10-20-50-100e Ft-okkal, más azért keményen dolgozik.Az élet kegyetlen .
-
Nyugodtan veheted az ASUS Dual-t, semmi baj nincs vele.
XFX QICK319 7800 XT van az Alzánál is 218-220-ért, 3 év garanciával.#186722 KAMELOT
És egy blokkal mégis mire megy az ember ha még nincs épített vízhűtése?HA tudsz venni olcsón pumpa + radi.
Ja, pumpát használtan, gari nélkül - ironikus azután, hogy mennyire elleneztétek a használt videókártyák megemlítését még lehetőség szinten is.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
KAMELOT
titán
válasz
CriticalHit #186714 üzenetére
Veszel rá blokkot és pénzileg ugyan ott vagy mint 431k ventis féltégla. Nulla hang és hűvös!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hahakocka
őstag
válasz
kolopele #186688 üzenetére
Pedig a legjobb a zöld driver nem tudtad? Az igazi csodadriver. Igaz most nagyon sok felhasználó panaszkodik főleg 4000 es és 5000 es széria kapcsán. Jönnek is a fixek sorjában.
Amúgy én is nagyot néztem hogy egy Sapphire pulse 7900xt 310 mm es a 7800xt XFX vagy Nitro st b332-335mmm pl
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
őstag
-
hahakocka
őstag
válasz
4264adam #186675 üzenetére
Az tuti 400 felett lesz 420-430e kb főleg ha még jön a Trumpli vám addig.
Míg tuti nem lesz annyi vagy drágább az AMD a kérdés a mennyivel lesz olcsóbb esete. De már 3-4 szer mondták el a fejeseik mind hogy agresszív árazás lesz és piacot akarnak szerezni persze még lábon lőhetik magukatSzóval inkább Március 6 ig várjon szerintem. Persze ha kell RT meg CUDA mag pl munkára más kérdés. Volt pár előre preview elemzés a gyenge eredményt mutató 5080 és adatai alapján az 5070-5070Ti adatai alapján s siralmas volt ha igaz lesz ott is a +5-10% only erő többlet. Sima 5070 meg eleve DOA a 12 gb miatt is s a nagyon csökkentett értékek miatt. 9070xt árára eddig 270-280e ft körüli árakat láttam rárakva ÁFA-t is. Anélkül ugye 550 dolcsit írnak legtöbb helyen. Hamarosan kiderül hó végén elvileg bemutatják Február 28. án.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mmdms #186695 üzenetére
Én csalok, a Fractal North-om oldallapja gyárilag rácsos, és van hozzá egy ketrec két 120-as ventinek.
A top flow hűtőmnek is nagyon jó, meg a videókártyának is.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a ház milyen jól illeszkedik egy modern, "skandináv stílusú" nappaliba.Üdv, pengwin
-
válasz
CriticalHit #186709 üzenetére
Távol álljon tőlem az okoskodás, de van 383K-ért is 2 ventis Inno3D 4070 ti super, vagy 390K-ért 3 ventis Phoenix is.
mod: az eddigi legolcsóbb Gamerock nem elérhető most/már.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz
CriticalHit #186709 üzenetére
Igen még egy ötös plusz, mínusz egy év garancia.
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
Üdv
ASUS DUAL Radeon RX 7800 XT O16G 215-ért mennyire éri meg? Ezzel is már nagyon túllépném a tervezett keretet, feljebb árban nem mennék.Az élet kegyetlen .
-
parandroid
félisten
válasz
bobalazs #186706 üzenetére
Ez ugyanaz az info, amit eddig is tudtunk. A 9070 a 7800xt helyére érkezik, a 9070xt pedig a 7900xt helyére. Csak ezt így nem merik kimondani, mert mindenképpen az nvidiahoz kell mérni magukat. Jó esetben kicsit gyorsabbak lesznek (valszeg kicsit drágábbak is), meg tudnak valamit kezdeni az rt-vel, meg a felskálázással.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
CriticalHit #186705 üzenetére
$549 + áfa + haszon a sima, XT nélküli ára
$599 + -..- az XTAz 499$-os 7800 XT-t is a 600 dolláros 4070 ellenében inditották mégsem lett nagy siker.
A kisker 5%os árrés meg rosszul adtam meg, nem 255K lesz az mostanában, mérget veszek rá.
PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
bobalazs
nagyúr
válasz
hahakocka #186666 üzenetére
According to ITHome, AMD is preparing to disrupt its competition with aggressive pricing for its upcoming RX 9000 series. The RX 9070 XT, built on the RDNA 4 architecture, is expected to launch at $599, positioning it directly against NVIDIA's RTX 5070 Ti, which carries a $749 price tag.
Az ITHome szerint az AMD agresszív árazással készül felborítani a versenytársak terveit a közelgő RX 9000 szériájával. Az RDNA 4 architektúrára épülő RX 9070 XT várhatóan 599 dolláros áron kerül piacra, ezzel közvetlenül az NVIDIA RTX 5070 Ti ellen pozicionálva, amely 749 dolláros árcédulát visel
Ahogy ezt nézem ez bukovári professzor lesz. 599+a 27% (243K huf) és még a kiskerrés stbt hozzáadjuk akkor 255K szvsz.
XT nélküliről nincs hír, bár igazad lenne.
[ Szerkesztve ]
PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
mmdms
addikt
válasz
parandroid #186702 üzenetére
Korábban kellett volna, a ventihelyek kialakításához vettem egy dremelt meg egy fúrót összesen ~220 €-ért hogy átalakítsam a 68 €-s házat.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mmdms
addikt
válasz
parandroid #186699 üzenetére
Az enyem ref kartya volt azert melegedett annyira, ez egy 4090 a kepen.
Felul 280-ast nem tudsz berakni csak 240-est sajna, ezert van nekem is elol, ezt csunyan beneztem en is. Elol ha el is ferne abba a sinbe az egesz, nem lenne jo, most se jutnak levegohoz a ventik, ennek ugyebar nem mesh az eleje.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Gumi és felni topik
- PayPal
- Azonnali processzoros kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen program, ami...?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest