Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Amilyen szinten visszaestek a kérdések itt is és a gépépítős topicban is, szerintem csak az vesz most gépet akinek tényleg nagyon muszáj.
-
hahakocka
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Igen én se tudom most hogy ősszel vegyek végre gépet vagy várjak még jövő évig amikor elvileg jönnek az új GPU-CPU k. Csak ősszel lejár a Win10 támogatás is nálam...
-
YxVs
senior tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Igen, fenyegettem már őket, hogy jogi lépéseket teszek, ha nem intézkednek pár napon belül, vagy nem adnak érdemi választ...
erre csak annyit írtak, hogy febr. 27-ig fizetnek, ami persze nem történt meg...
Ügyvéddel egyeztessek? Annyit nem ér... 15k-s cashbackről beszélünk... -
parandroid
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Amikor kezdett becsúszni a 800-1000 eurós sávba, akkor gondolkoztam rajta, alap palitok már egeszen 800 euó közelében is voltak, jobb zotac is 1000 alatt. Most 5070Ti sincs mar ennyiért, ez meg eldönti a kérdést nekem is. A 7900XT-vel meg mindig elégedett vagyok, szóval ez a generáció kimarad, bár most volt egy asus tuf 9070XT akció 705 euróért, az kicsit azért elbizonytalanított, de végülis nem csábultam el. Majd jövőre visszatérünk a temára ilyentájt. Bár ahogy a dolgok kinéznek, nem biztos, hogy addigra lesz új generáció, ahogy az sem, hogy olcsóbb lesz bármi, mint most.
p
-
hahakocka
őstag
247e Asrock Challenger 9070
277e 247e Asrock Challenger 9070 XTXT ez esetben 30e ért megéri nem? Az 5070 ek meg 249-270 ig láttam de volt ami 300e volt. -4GB meg a -15-30% (sima - XT hez mérten) erő miatt neméri meg sajna most már. Korábban ez volt az olcsóbb.
Ismerősöm filózik ezeken most. Én majd ősszel kell filózzak.
-
DJZoliboy
aktív tag
köszi , de több évre tervezem és nem akarok cserélni majd max 6000-es szériára ha olyan lesz de 2k elég lenne nagyobb FPS számmal. Astralt is néztem itt ph-n nem tudom még.
-
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! VGA vásárlás előtt állok és van pár kérdésem kinéztem egyet a noctua asus 5080 csak drága és érdeklödnék hasonló , csendes vga ami nem cw-nol. ujonnan érdemes vagy nem kell tartani az aprón hirdetettektöl sem. illetve mi a vélemény a PNY kártyákrol.
1. Proci ryzen 7 9850X3d lenne meg a táp egy FSP 1000W Ti hydro pro. alaplap me egy Rog strix x870e e gaming.
2. 2k felbontás menne 2560x1440p és inkkább ujabb gamek a AAA meg CS2
3. Játék, filmezés, yt.
4. árban kb a noctua asus szintje.
5. mind2 ha van rá gari és megéri használtan -
hahakocka
őstag
Na meglepő a Gigabyte elsősège CW -telensèg terèn. Mindig csak szidni szokták az esetleges ventibproblemái miatt. De amúgy kismèretű kártya pl egy XFX hűtőshöz kèpest. Nekem az ASRock challenger meg a Powercolor hellhound tetszett de a hellhound mèretre már elèg nagy asszem. Nekem annó a vaporx -es HD 4850 ciripelt amikor betöltöttek a game menük. De mindig jó hüvös volt
-
-
Na, elég lesz az offból. Fáradjatok át kérlek az off topikba, kibeszélni mindent is. -> [link]
-
ggbuffon1897
őstag
Az egyeduli tap amivel sosem volt CWm az a Corsair rmx volt. Most a sima 9070 pulse nak is van nemi, igaz nem izgat tulzottan mert a labamnal a gep annyira meg nem zavaro h kihallatszodjon.
-
válasz
gjohnny
üzenetére
Nálam eddig ezek fordultak meg, ebben a sorrendben:
Sapphire Pulse
Gigabyte Gaming OC
Sapphire Nitro+Egyiknek sem volt CW hangja.
A Giga UV-vel nagyon jól boostol és a méretéhez képest nem is hangos.
A Nitro+ teljesen hangtalan a beépített venti profillal is, tökéletes. De az már 330mm. -
hódmaci
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
AI+Linux esetén valóban NVIDIA+CUDA az érettebb megoldás, de magánhasználatra és gaming/asztali Linuxra az AMD driver helyzete sokkal jobb. ROCm fejlődik, de CUDA-t még nem éri utol. Aki nem AI szerver munkát végez hanem csak helyi kisebb modelleket futtatna, annak jelenleg AMD az ajánlott.
-
-
gjohnny
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ha ugyanabban a gépben, ugyanazzal a táppal két ugyanolyan típus xfx közzűl egyik cw-s másik nem, akkor nem inkább VGA függő a cw? A gyártók miért nem tudják megoldani, hogy egyáltalán ne legyen ilyen. Ha az alza-ban rakatom össze a gépet, lehet kérni, hogy nézzék meg a cw-t, és ha van tegyenek bele másik VGA-t? Vagy ha összeszerelésnél nem utólag kérhetem a cserét? Ez nagyon bosszantó, hogy méregdrágák a kártyák, és meg parázzon az ember azon is, hogy cw-s lesz-e.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Sztem is a kettő kombinációjából van / jön ki.
-
kzkz
őstag
válasz
dashed
üzenetére
Akkor ezek szerint senki se lehet biztos abban, hogy CW mentes adott típus, mert még elég sok minden befolyásolhatja ezt.
Amúgy Asus Prime-ból volt 9070XT, 5070Ti, és most 5080-am, ezek nálam CW mentesek voltak, esetleg nagyon minimális CW-t hallottam, ha közel hajoltam. Rettentő unalmas kártya
, mégis ilyenem van 
-
A CW az tudtommal VGA és tápfüggő, megszórva egy adag szerencsefaktorral.
-
dashed
senior tag
Ezzel az a baj, hogy nálam a gigabyte elviselhetetlenül cw-s volt, ment is vissza. (ráadásul elég meleg is volt, és hangos)
Nem kötekedés, pont a te listád miatt vettem decemberben gigabyte-ot.
Sajnos adott típuson belül is lehet eltérés szerintem, és a környezet se mind1.
Azóta xfx lett helyette ez már az ingerküszöböm alatt van.Csak azért írtam, hogy nem biztos, hogy más is azt tapasztalja majd amit te is.
-
parandroid
félisten
válasz
xtremist
üzenetére
Minimális eltérések lehetnek gyári tuning, vagy silent mode, meg ilyesmik miatt, de ezeken a 100 MHz-eken, amennyivel finomhangolják, úgysem múlik semmi. Megjeleneskor amugy vegigtesztelték a vilag összes 9070xt-jét, 1-2 fok különbsegek voltak hőmérsékletben, szóval tenyleg csak az esztétika, a szemelyes preferencia, meg az ár a döntő. Meg hogy épp mi akciós. Pont most néztem nèmeteknel, hogy a hellhound 20 euróval drágább csak, mint a reaper, de volt már, hogy konkretan a red devil olcsóbb volt, mint a hellhound - nekem is igy lett red devil a 6750xt.
p
-
xtremist
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ugyanannyi hőt termel egy adott gpu, mindegy hogy mekkora hűtő van rajta.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
WayneGace
üzenetére
Ez azert nem feltetlenul igaz..tudnek nem egy peldat mondani mindket oldalrol ahol nemhogy nem csendesebb de meg melegebb is mint a kisebb tarsak.. azonkivul h ezekhez a 2,5-3slotos monstrumokhoz kell egy ipari gephaz rendes szellozessel h ne futson szet maga korul mindent
-
Tudom, hogy milyen, mert másnál hallottam már (CW). De szerencsére nálam még sosem volt. Pedig 50 videókártyám tuti volt az elmúlt 10 évben. Válassz jó minőségű tápot hozzá, ha még nincs, de gondolom, az már megvan.
-
gjohnny
tag
Sziasztok!
Új gépbe AMD RX 9070 XT 16GB kártyát tervezek rakni. Melyik gyártók mely típusai ajánlottak, jó hűtéssel rendelkeznek, halkak és coil whine mentesek (vagy kicsi az esély)?
Köszi.
-
-
Headshot
aktív tag
-
hódmaci
senior tag
válasz
barnam_
üzenetére
Igen. Ez a tapasztalatom nekem is.
AMD van egy másik pcmben amin Debian kde használok.
Fut szépen. Pl Steam játékok is rendben vannak
Én sem értem miért nem nyitott az Nvidia dríwert csak ilyen sokára.
Bár még az sem az igazi.
Az AMD-n látszik is hogy 2007 körül elkezdte a nyílt forráskódú AMDGPU drivert fejleszteni. Lehet most akár ezzel nagy előnyre tesz szert. De ez csak az én véleményem.
Az meg....
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Megfontolom. -
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok ebbe a konfigba?
Linux futna rajta.
Nobara, popos, vagy végső esetben linuxmint.
Sajnos ez a kártya már a waylandal nem bír.
Max 45eFt
lehet használt is ha visszaellenőrizhető a kártya.(nem húzott)
CPU: Intel Core i7-4790 (4 mag/8 szál, max 4.0 GHz)
RAM: 16 GB
GPU: NVIDIA GeForce GTX 960 (MSI Maxwell) ezt cserélném.
Monitor: Acer V277U 2560x1440 @ 75Hz
Alaplap: ASUS H81M-K (Intel H81 chipset) -
parandroid
félisten
válasz
funk648
üzenetére
Ennyi pénzért mindkét kártya borzalmas vétel.
140e körül van most a 9060XT 8GB, az az első opció, amit játékra érdemes venni. Sajnos az is drága, pár hónapja (hete) 120e körül jobb vétel volt, nyilván.Amúgy ha mindenképpen ennyiből kell venni, akkor inkább a 7600, de kb azt tudja, amit egy használt 6600XT, amit már 65-70e között kényelmesen fogni lehet.
p
-
funk648
aktív tag
válasz
funk648
üzenetére
Sziasztok!
A fenti hozzászólásomban írtak most váltak aktuálissá, mivel tartok a vga árak további emelkedésétől.
Mindenképpen új kártyát szeretnék, szerintetek jelenleg az rx7600 vs. rtx 5050 közül melyik kártyát érdemes választanom? -
i.B. László
friss újonc
válasz
parandroid
üzenetére
Rendben, köszönöm a tanácsot!
-
parandroid
félisten
válasz
i.B. László
üzenetére
Használt RX 6600-at keressetek. Anno én is 1050Ti-t cseréltem le rá, teljesen más világ a kettő. Én raadásul bevállaltam egy bányászkártyát a 2020-as kriptoláz után, azóta is megy. Szerencsére ezek nem a vegletekig feszített darabok, a sima kétventis hűtésekkel is bőven túl vannak tervezve. Ha kicsit kevesebb a le, akkor RX 570, vagy 580. NV-ből a 1060 6GB, vagy. 1060 lenne elérhető ennyiből, de a 6600 az optimális verzió ebben a keretben.
A 1050Ti-nek egy előnye volt, hogy gyakorlatilag passzívan is elment egy ngy bordával, nem kellett neki tápcsati, és gyakori volt a low profile kivitel. Emellett még a bányászláz kellős közepen is relatíve olcsón hozzá lehetett jutni. Én 130 euróért vettem 2020-ban a Zotac Minit, az a vicces igazaból (nem az), hogy most is ennyibe kerül.
p
-
i.B. László
friss újonc
válasz
Meggyi001
üzenetére
Árukeresőbe beírva, sok webshopban kapható ez a márka, ezeken kívül a GT 7xx szériából is. Én se hallottam még róla.
Hát a tulaj 50000-et mondott, de talán 55000-ig ki tudom tolni. A probléma az is, hogy az alaplap nem támogatja a ReBAR-t (Gigabyte A520M K V2). Mert az Arc A310 beleférne így, de azt olvastam, hogy ReBAR nélkül simán -50% a teljesítmény.
Esetleg a használt vásárlás marad, de attól picit félek videókártya esetén. Van valami hely, ahol valami rövidebb garanciát is adnak használt videókártyához? Anno egy monitort vettem az E-byte-tól, ha jól emlékszem talán vállaltak rá 1 év garanciát is, de nyilván itt inkább a megerősítés miatt számított nekem, hogy tényleg jól bevizsgálták. Pedig 13 éves volt a monitor. Azóta el telt 3 év és még mindig tökéletesen működik.
Egyébként a tulaj a legújabb Farming Simulatorra, meg valamilyen Truck Simulatorra használná a videókártyát. Vicces, hogy az emberek egy része hazajön munkából és leül a gép elé, hogy digitálisan is dolgozzon kicsit. Ahogy ő mondaná: "nincs jobb, mint kora reggel a digitális búza illata..."
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660/ RTX 2060/ GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD Digital konzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

erre csak annyit írtak, hogy febr. 27-ig fizetnek, ami persze nem történt meg...