- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek kevesebbet OFF-olni, köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
ggbuffon1897 #191000 üzenetére
ZOTAC 5070-ből más nincs csak SOLID és SOLID OC (AMP ugyan az csak fehér +RGB)
5070TI van Infinity -
ggbuffon1897
őstag
válasz
deathcrow42 #191004 üzenetére
Az elozo szeriabol van meg inkabb h ott a trinity hutes az eleg bitang volt. Azt hittem ez a solid ez az alatt van, mint az msinel az inspire vagy mi a fene.
-
-
parandroid
félisten
válasz
McFly78 #191003 üzenetére
200e-s kártyáknak még ippeg elég lesz az 5700X3D. Hagyni fog benne egy keveset, de nem vészes. 7800XT-t mondanám amúgy, ha nem kell RT/dlss/frame gen. Ha az RT erdekel, de elég az fsr, frame gen meg nem szempont, akkor 9060XT 16GB, ha minden flikkflakk kell, akkor 5060Ti 16GB. Igazaból az 5070 lenne az igazi, de az már egyértelműen fölé csúszik a keretnek (igy is megfontolando amúgy).
p
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #191004 üzenetére
Tudásra a solid core sem alsó polc, a twin edge az.
-
válasz
A Solid Core az alsó polc, a sima Solid elvileg a normál
Legalábbis a nagyobb Zotac kártyáikon.
-
McFly78
csendes tag
Sziasztok
Amd 5700x3d proci mellé milyen videokártyát ajánlanátok 200000Ft-ig?
1440p a cél, vagy felejtős ebben az ársávban?
Köszi -
xtremist
őstag
válasz
Semmi gond nincs vele, közép kategória.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Teszteken jól szerepel. A 5080 Solid van a topikban, ott is jó a hűtés.
-
.LnB
titán
válasz
Busterftw #190994 üzenetére
Nincs még konkrétum, csak nézelődök. Ennek az árán viszont megállt a szemem kicsit: [link] Jó cucc a Zotac?
#190995 deathcrow42
Tuti nem fogok tudni addig várni. Most is úgy voltam vele, hogy majd ősszel-télen veszek. De most, hogy kaptam ajánlást az 5070-re, már viszket a kezem, hogy akkor veszek. Ki tudja meddig bírom még visszafogni magam..(Még szerencse, hogy a 750-es tápot ma rendeltem meg, azt mindenképp meg kell várni)
Szóval azzal majd együtt tudok élni, ha lesz jobb. -
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Héraklész #190984 üzenetére
Az XT-s kártyán tudsz a fogyasztásból faragni, de a teljesítmény megmarad, viszont a nem XT-s kártyából nehezebb már megközelíteni az XT teljesítményét
A nem XT-s kártyával az a bajom, hogy nem annyival olcsóbb, hogy (szerintem) megérje egy XT helyett, kivéve, ha a fogyasztás nagyon fontos.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #190988 üzenetére
Hat nem tudom, en az ellenkezojet latom, mert kb Ada ota tok mindegy melyik modellt veszed (nagy atlagban), a batar hutes miatt nem nagyon lesz gond.
Sokkal jobb a vasarlonak. Persze, ahogy irod, itt sem tokeletes a hutes. (blackwellnel ugye nott a fogyasztas is, a hutesek viszont maradtak kb)
Peldaul a PNY 5080-m kisebb, mint a PNY 4080-am volt, de valszeg csak a shroud merete, mert hutesben a magasabb TDP ellenere ugyanugy kivalo. -
.LnB
titán
Sziasztok.
Terveim szerint év vége felé vennék videókártyát. És szeretnék egy kicsit képbe kerülni, mivel elég sok évet kihagytam PC fronton, mert konzolra váltottam. Szóval le vagyok maradva.
A gép amibe menne a VGA:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X
Alaplap: ASROCK B650M-HDV/M.2
Ram: Kingston FURY 32GB
Táp: ASRock SL-750G
Ház: Fractal Design Define S (nem tudom, hogy ebbe mi fér bele)Játékra kellene természetesen. A könnyítés az, hogy 1080p-s játékra. Mert Single Player játékoknál megelégszem 60-100fps-sel is, de multiplayer játékoknál a 240Hz-es monitoromhoz kellene. Viszont CS2-ezek, arra meg kb minden elég. Ezért a másik szempont az időtállóság lenne. Azért egy Death Stranding 2-höz majd elég legyen. Vagy most a Final Fantasy VII Rebirth is érdekelne majd. És a jövőben megjelenő játékokra is legyen benne tartalék.
Egy ideje Nvidia VGA-im voltak. Most is egy 1660 Super van. A különböző NV-s feature-ök miatt, az első gondolatom most is NV lenne. És erre rájön még, hogy AMD frontom meg aztán teljesen el vagyok veszve. Nem tudom, hogy azokat érdemes e számba venni?!
A keret az 200ezer körül lenne elvileg.
Na most én így mondjuk laikusan a 4070-et céloztam be. Ami már önmagában is necces a kerethez viszonyítva. És a 16Gb-os verziók jóval felette is vannak. Kérdés, hogy a fent taglalt szempontok alapján kell e a 16Gb? Másrészt a Super, Ti és egyéb verziókkal sem vagyok tisztában. Apróról is hajlandó vagyok vásárolni. Akár keveset használt, vagy jónak tűnő használt VGA-t is.
Szóval nagyjából ezek alapján tudnátok e segíteni? Nagy vonalakban, vagy akár konkrét termékre vonatkozóan? Mert a hűtésekkel, különböző kiadásokkal sem vagyok tisztában. MSI Gaming szériájával sosem volt gondom például. De volt Gigabyte 1080-am is. A kijelölt keret némileg rugalmas, szóval ha tényleg indokolt, akkor meggyőzhető vagyok kicsit drágább kártyával kapcsolatban is. De azért a teteje 300-nál meg van húzva. És persze ha olcsóbb mint 200-250 akkor végképp minden ok.
Előre is köszönöm!
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
peet05 #190987 üzenetére
A figyelmesseg az lenne ha vegre minden gyarto elkezdene ujra normalis meretu vgakat gyartani es nem ipari felteglakat ahol aggodjon a user h mikor hajlik meg tamasztoval v anelkul a nyak vagy mikor tepi ki a foglalatot a helyerol. Velemenyem szerint nagyfoku idiotizmus amit ezekkel a 150-200wos kartyakkal is csinalnak. Raadasul a fele megcsak nem is huvos es nem is halk.
-
peet05
aktív tag
válasz
Héraklész #190980 üzenetére
Itt ez most eldöntött kérdés volt, mármint az 5070, a márka/típuson belüli +költség, hogy felső polcos legyen, ilyen kicsi difivel, azon ment az eszmecsere (a topikjában is kapott ajánlást jeffreybboy).
Én is gondolkodtam, igaz nem sokat, amikor a sajátomat vettem, hogy mi legyen. Végül 5070 lett (amivel eddig jobban meghajtottam - alap beállítás, pl. RT+PT - [link] ). Nekem bőven elég a teljesítménye.
A Gaming Trio dobozában volt egy korrekt VGA holder is. Másnak lehet, hogy ez semmit nem jelent, számomra ez egy apró figyelmesség a gyártó részéről. -
válasz
CJ4567 #190983 üzenetére
Baldur's Cate 3 - 4K High Settings (Native, Vulkan)
Tested with 9950X3D on test system, ambient, 6000MHz CL26 on X670E ASRock Pro RS.
RX 9070 XT -(30% power limit -80mv) 222W Átlag 65 FPS 0.1%Low FPS 34
RX 9070 XT (Alapon) 317W Átlag 67 FPS 0.1%Low FPS 37
RX 9070 XT (+10% power limit -80mv) 349W Átlag 72 FPS 0.1%Low FPS 38 -
jeffreybboy
tag
válasz
hahakocka #190973 üzenetére
Nem ért volna meg nekem 9070 35-40 ezer pluszt. Fej fej melletti kártya, hűvösebb az tény. Lehet ventus idézőjelesen lerosszabb választás volt, de olyan áron tudtam kiszállni egy 4070 ből hogy kb hülye lettem volna nem eladni. Szóval ami driveres gondokat érinti nem tapasztatlam egyáltalán.
Ventus teszi a dolgat igazából , 9070 árazásban lejebb lett volna azt választom. -
hahakocka
őstag
válasz
CriticalHit #190975 üzenetére
A nagy része hatalmas és még sokat is eszik 330W-350W az agyon gyári OC zés miatt és még hatalmas a méretük is. Remélem lesz teszt hasonló a sima 9070 ekkel is. Az jobban érdekel továbbra is. 10-15%+ erő többlet, nem ér meg szerintem +110-120W ot és sokkal nagyobb méretet s ennyivel több hőtermelést. 220W ból meg elvan a 9070.
Viszont tényleg sok helyen csak 20-30-40e ft a difi a két kártya (non XT-XT) között sajnos. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Említésre méltó szerintem, hogy Horizon Zero Dawn Remastered, és Black Myth Wukong alatt a legjobb kártyák (Mercury, Taichi, Nitro+, Red Devil) és a legrosszabb (Steel Legend, Pulse, Swift, Quicksilver) 6% különbség van az átlag és minimum FPS-ekben, és COD-ban a minimumokban 9%.
A Pure megverte hűtésben a Nitro+-t, mert a Nitro+ többet fogyaszt, és magasabb órajeleken jár, így gyorsabb is.
-
Paxker315
veterán
válasz
Esetleg magyarázhatja az eredményeket az energiafelhasználás, feszültségek? Ilyen téren a Nitro mindig elég nagyvonalú volt, de jó UV-képességekkel. Érdekes!
-
peet05
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #190970 üzenetére
Azért a 35-37k felár a Ventus vs. Gaming Trio-nál (szerintem) annyira nem eget rengető, úgy, hogy elég szépen bekúszott 300 alá - írom mindezt úgy, hogy májusban ~315-ért vettem a Gaming Trio-t, és tapasztalatból mondom, hogy tényleg remek kártya.
Ha az eredeti keretet vesszük figyelembe (250k), akkor 27k lett volna a difi.., és innen nézve tényleg elhamarkodott döntés volt a Ventus. -
CriticalHit
addikt
14db RX9070XT tesztelve: [link]
-GPU hűtés: XFX Mercury , Asus TUF Gaming, Saphire Pure (számomra meglepő, hogy megverte a magasabb kategóriás Nitro+-t)
-GPU hűtés egységesen 40dBA-n: ASROCK Taichi, XFX Quicksilver, XFX Mercury
-VRAM hűtés: Asus Prime, XFX Swift, XFX Quicksilver
-VRAM hűtés egységesen 40dBA-n: XFX Quicksilver, XFX Swift, Asus PrimeA tesztelő véleménye szerint a jók között legjobbak:
XFX Mercury, Saphire Pure, Saphire Nitro+, Powercolor Red Devil/Hellhound, Asus Taichi -
hahakocka
őstag
válasz
CsengődiGeri #190963 üzenetére
150e-160e ért ki tudsz fogni 9060xt 16gb al. A 8gbos változata ennek és az 5060Ti nek némelyik játékban FHD ba se elég, de 1440p n meg kizárt mindkét VGA ellentétben a 16gb os variánsaikkal
-
hahakocka
őstag
válasz
jeffreybboy #190930 üzenetére
5070 et nem sok teszten , helyen ajánlják inkább az 5070Ti-t és a 9070-9070xt -t. Árban javult most az 5070 végül de egyszerűen teljesítményben, vramban és a gyenge driverekben mostanság alulteljesít s azt a 20-30e ft-t így már nem érzik sokan megérősnek.
BigBear: CW BÁRHOL s bárnikor lehet tök mindegy milyen kártya AMD vagy NV, vagy hogy Asus vagy Sapphire vagy MSI stb Ezért váltani hülyeség szerintem ez kb lutri kateg . Max egy kártyacsere ha zavar. Nekem is volt egy CW s kártyám Asus most akkor az Asust azóta kerüljem? Volt NV-ből egy Asus és egy AMD-s is. De pl ismerősöknél meg tökéletes volt ugyanaz a féle VGA.
-
hahakocka
őstag
válasz
kiskaloz #190921 üzenetére
Nekem 4 féle AMD kártyám volt s sose volt gond még tavalyi év végéi játékok esetén se valami user error lesz az sorry. Rosszul pakoltad fel a drivereket? Nagyon sok barátomnak van 6600xt je, 6800 a semmi bajuk s ők NV ről váltottak 1.5-2 éve egy full AMD konfigra Intelről amúgy. IT-sek, kollegák és barátomék. Tudom majd jönnek a nem mondom mik és mondják nem igaz de magasról teszek rá mit látnak bele illúziókba ezek tények attól hogy nem hiszik el. S azóta csak dicsérik az AMD-ét mert nagyon jó ár értékkel hozták össze a konfigokat és semmi bajuk s előtte sose volt AMD jük 10-15 évig legalábbis.
Lehet windows hiba is , vagy rosszul lett felrakva a driver, vagy előző AMD-ből vagy az NV driverből ha korábban arról váltottál, még maradt fent a gépen esetleg annó driver rész szerintem. Vagy a beállításokban egyszerre mindent bekapcsoltál és ott volt valami gikszer. Van Windows update összeakadás még esetleg , egyszer ez volt egyedül nálam de gyorsan megoldódott. S ez Windows sara -
ggbuffon1897
őstag
válasz
jeffreybboy #190969 üzenetére
Az 5070 azert eppenseggel nem alsopolcos, maga a ventus (ha jol remlik azt valasztottad) mint hutes na az az. Ott nem kell meglepodni a magas hofokokon vagy zajon.
Elhetonek termeszetesen elheto, de azert a jo nem ott kezdodik az msinel sem (igaz annak vaskos felara van)
-
jeffreybboy
tag
válasz
BerserkGuts #190953 üzenetére
Mai napon volt időm Msi-t hajtani az tény hogy meleg a kicsike 75 fokot is elérte mikor rá engedtem 4k- ba forbidden westet de nativan magas beállításokkal 50-60 fpst tudott , dlss quality módba meg 80-100 között 😀
Meglepett bár inkabb 1440p monitoron játszom de tv is általában ugyan ebben felbontáson játszok.
Nem gondoltam volna ennyit bir egy alsó polcos kártya.
Az tény hogy azért szépen optimalizált játék. Ventilátor nem csendes de fülesbe nem hallom és tvn játszok akkor házi mozi elnyomja hangját 😀
Így nem bántam meg kártyát. -
-
gorgocska
tag
sziasztok 100-120 ezer környékén keresek videokártyát ryzen 5 5600x 16gb dd4 mellé, ,sport,akció ,autóverseny lenne a cél ,nem e sportra és fps játékok sem érdekelnek.
ha van ötletetek szívesen várom az ötleteket. -
Laby
őstag
Köszi a segítségeket!
Ezek alapján szerintem 4080 super lesz a befutó nekem. -
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #190953 üzenetére
Én ezen a két képen azt látom, hogy igazából mindegyik kártyával vagy a grafikából kellene lentebb venni, vagy aggreszívabb felskálázást használni, kivéve a Wukong-ban az 5080-al.
-
BerserkGuts
addikt
Általánosságban elmondható, hogy ugyan azért a teljesítményért AMD oldalon jóval kevesebb pénzt kérnek?
minden fps-t ki kell fizetni nincs ingyen és egyik gyártó se jótékonysági létesítmény
ördög a részletekben rejlik nv szereti a fake frames-t kifizettetni "Ai tops" de nem a gamereknek szánja már a kártyát
mert rekord eladások vannak, mert sokan munkára használjákmeg van a ray tracing gamer marketing része amit az nv jobban megfizettetett de ennek csak 5070Ti esetén van értelme vs 9070
-
Laby
őstag
válasz
BITBOYS #190949 üzenetére
#190947Sgr_A
Köszi!
"Ha nem érdekel csak a teljesítmény"
Mi érdekelhetne még? Mármint, mi a hátránya az AMD-nek az Nvidia-val szemben? Tudom, hogy ez egy nagy háborús kérdés két csoport között, de leegyszerűsítve mi az előny/hátrány amire esküsznek emberek?
Általánosságban elmondható, hogy ugyan azért a teljesítményért AMD oldalon jóval kevesebb pénzt kérnek?VR játékban tudom, hogy ott mindenki Nvidia-t mondja, hogy kötelező.
-
BITBOYS
addikt
350-ért jelenleg tudsz használtan 4080 Supert, 5070 Ti újat/használtat venni itt az aprón.
Ha nem érdekel csak a teljesítmény és wz illetve a felsoroltak tekintetében lehet elgondolkodnék a 7900xtx-en mert 300e alatt már megkapod használtan és brutális ereje van a kártyának.
Mondjuk a 9070 xt is bekúszott 300e alá, szóval... nemtudom -
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
BigBear #190945 üzenetére
Én is tizen éves AMD után váltanék vissza.
Hogy miért voltam évekig piros párti?
Mert olcsóbb volt és amivel játszom kompetitív játékok, azoknál a kötelező fps meg volt.
De annak ellenére hogy szvsz jobb az AMD Sw-s oldala, mégis a szívem a zöld felé húz.
Mondjuk most a 9000-s széira elgondolkodtatott, márcsak a VRAM miatt is, de igekszem nem vétkezni.
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Alaplap: MSI B650M GAMING PLUS WIFI (7E24-001R)
RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO
Processzor: AMD Ryzen 7 9800X3D AM5
Processzor hűtő: Cooler Master MASTERLIQUID 360 ATMOS
VGA: ZOTAC GeForce Trinity RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
Táp: Corsair RM850x ATX 3.1A 3080 TI OC helyett keresek videokártyát. Szeretnék előrelépni, de nem tudok 5090 szintig elmenni árban. Vannak olyan videokártyák amikkel érdemben előrelépnék, de nem kerül többe újonnan, mint 350-400 ezer forint?
Lehet használt is, új is. Mindkettő megoldás érdekelhet.Játékra használom a PC-t.
1440p 32:9 monitoron játszok, iRacing, Warzone, Battlefield a játékok amikkel játszok. -
BigBear
senior tag
válasz
jeffreybboy #190944 üzenetére
Én korábban írtam, az AMD fanboyok ugrottak is.
Egy 9070 simáról váltottam lefelé 5070-re. (Sapphire 9070 Pulse -> Asus 5070 Prime OC)
A 9070 enyhén CW-s volt, de egyébként kellemes kártya. A CW, a (valós!) támogatottság hiánya és az ára miatt (ennyiért nekem kevés, az 5070 alá árazva best buy lenne) ment vissza. Az 5070 sima tökéletesen megy. Eddig driver gondom se volt, nulla CW, meglepően halkan teszi a dolgát. Évtizedes AMD-zés után váltottam, eddig - kop-kop-kop - tökéletes. -
BITBOYS
addikt
válasz
jeffreybboy #190941 üzenetére
Gondolom végül az ár döntött, aztán majd meglátod/hallod mit produkál
-
BITBOYS
addikt
válasz
jeffreybboy #190939 üzenetére
Kérdezz rá googleben, majd a beépített ai dob valami frappáns választ
Én alapból már a gyárilag magas tdp-re vagyok ráfüggve, ventizajt lehet szépen hangolni a cw meg amúgy is lutri.
Vagy vedd azt amin a legnagyobb borda van -
jeffreybboy
tag
válasz
BITBOYS #190938 üzenetére
Nem codozok már lejöttem a szerről 🤣
Sztori játékok mennek, multiba jelenleg amik mennek Dying light 2 , Diablo 4, Helldrivers, Ősszel majd az új Borderlands. Igen engem is az lepett meg hogy 5070 ilyen kellemes áron van. Ezért is agyalok rajta nagyon 😃 csak melyiket üssem ke alzán 😃 -
BITBOYS
addikt
válasz
jeffreybboy #190936 üzenetére
5070 ára szépen csökken, már 230e alatt is vehető
Ellenben a 9070 nem igazán megy utána árban.
Ha esetleg nagy cod/wz-s vagy akkor viszont az amd kártyái jóval gyorsabbak ebben a játékban.
Nekem 9070-es kártyám van, de szívesen kipróbálnék egy 5070-es kártyát mit produkál, mit lehet kihozni belőle -
ggbuffon1897
őstag
válasz
jeffreybboy #190936 üzenetére
Ha nagyon tutira akarsz loni akkor az msi gaming szeriajaval nem nagyon tudsz melleloni, de jelentos felára van (nekem mondjuk megeri, mert a legcsendesebb hutes, az elmult 10evben nagyon sok kartyam volt es mindig hozzajuk lyukadok ki)
CW ettol fuggetlenul azon is lehet, hogy elottem is irtak, az egy rohadt sok osszetevos jatek.
De egyebkent az amd-k is CWznek rendesen.
-
jeffreybboy
tag
válasz
VanAzAPénz #190935 üzenetére
Nekem non Ti verzió kell
de köszönöm azért a választ.
-
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
jeffreybboy #190934 üzenetére
Ez most nem lesz releváns infó, mert nekem speciel nincs még, csak tervezem.
Én olvasgatás után 2 közül választanék a TI-ból :
- GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 256bit (GV-N507TGAMING OC-16GD
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB GDDR7 256bit (TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING)
Persze drágák, de jobb a hűtésük.
Max ha nem jön be , ott a 14 napos elállás. -
jeffreybboy
tag
válasz
VanAzAPénz #190933 üzenetére
Van esetleg ajánlott modell 5070 szériába ? Köszönöm a választ 💪
-
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
jeffreybboy #190930 üzenetére
Ezért sem szabad megvenni a legolcsóbb modellt.
Persze van kivétel, a cw meg nem minden kártyán hallható, de szinte minden típusnál előfordulhat, főleg magas FPS vagy overclock esetén.
A táp is számíthat. -
jeffreybboy
tag
válasz
ggbuffon1897 #190914 üzenetére
Annyi a bajom hogy benéztem 5070 topikba és nagyon sok panasz van Cw-re meg ventilátorokra ( nyilvan ezek belépő kártyák) ezért is agyaltam 9070 dolgon.
-
Tukolp
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #190917 üzenetére
Köszi a válaszokat,
Na már csak kiváncsiságból is, olyan 150 000 Ft környékén mik vannak ?
azért kérdezem amúgy mert sajnos mostanában eléggé lemaradtam vga információk terén és fogalmam sincs mi éri meg ,
néztem it 4070-et is de az meg drágább mint az 5070, ki érti ezt ? -
kiskaloz
csendes tag
válasz
xtremist #190920 üzenetére
Elsősorban nem a teljesítmény probléma miatt váltanék, vagyis az miatt, de nem a kártya teljesítménye a gond hanem a driver. Az AMD driver egyszerűen borzalmas. Mindegyik játékhoz másik verzió jó. Van olyan játék ahol a legújabb driver verzión 20 fps-em van, ha vissza downgradelek 3 évvel ezelőtti driverre akkor pedig 90 fps. Viszont mondanom sem kell hogy a 3 évvel ezelőtti driver pedig más játékokban rossz és ebből lett elegem, ezért szeretnék nvidia-ra vissza váltani.
-
xtremist
őstag
válasz
kiskaloz #190919 üzenetére
Játékonként változó, de alapvetően az rtx 5060 a konfigodhoz overkill, 1440p-hez meg underkill. Vagy a konfigot, vagy az igényeket hozzá kell igazítani az 5060-hoz ha az a fix pont. Kisebbre váltani meg értelmetlen, szerintem még az 5060 sem elég nagy ugrás az rx 6600-ról ahhoz hogy pénzt adj ki rá. (Több mint) dupla áron +30% teljesítmény.
-
kiskaloz
csendes tag
válasz
PROHARDVER! #190652 üzenetére
Sziasztok szeretnék váltani AMD gpu-ról Nvidia-ra. A jelenlegi konfigom:
ASROCK B450M-HDV R4.0
ASROCK Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Challenger D PCIE
AMD Ryzen 5 3600
FSP Hydro K Pro 500W
FSP CST130
2x8gb RAM1440p-ben játszom, gamingre lenne. RTX 5060 jó lenne ehhez a setuphoz vagy overkill? 125k-ért elég jó vételnek tűnik. Néztem használtan rtx 4060-at, de nem tűnik jó ár-értéknek használtan 90k-ért akkor már inkább megvenném az egyel jobbat 2 év garival, de nem tudom komapitibilis lenne-e a jelenlegi setupommal.
-
Tukolp
aktív tag
Hi,
VGA-t szeretnék venni, és szeretnék tanácsot kérni (ha kell veszek nagyobb tápot)
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Táp: EVGA SuperNOVA G1 650W,
Lap: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,
CPU: AMD Ryzen 7 5700X - ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
RAM: 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB (CMK16GX4M2B3200C16),
SSD-k: SAMSUNG 250GB 850 EVO - Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD
VGA: Gigabyte RTX 2060 OC PRO (ezt szeretném lecsrélni)
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Amennyiben játékra kell, megoszthatod azt is, hogy pontosan mely címekkel és milyen grafikai beállításokkal, részletességgel kívánod, szeretnéd használni a videókártyát.
Jelenleg 1080p, de tv-n van 4K és néha játszok azon is, bár ez nem tudonm mennyire reális, ha nem, akkor elég az 1080p sztem, max 1440p ha vennék új monitort.
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Game, film, videó szerkesztés
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
igazából ami érdekelne hogy melyik vga a legjobb párosítás a CPU-hoz, hogy ne bottleneckeljék egymást, ezek után már úgyis upgrade fog jönni új ram "családra" de addig a legjobb vga pár kellene a processzoromnak.
hát sztem max 250k de ár érték arány érdekelne, és akkor akkor maga az ára "kevésbé fontos".
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Lehet használt is, de új is persze, itt hardveraprón elég normális emberek vannak ahogy látom.
Köszi szépen a tanácsokat,
Üdv, -
F.B.I.
veterán
válasz
jeffreybboy #190912 üzenetére
240K volt most egy 2 hónapos 9070, ha használt piac is játszik, érdemes szétnézni, akadnak jó vételek.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Na ez mar fogos kerdes, mert a non xt-s 9070 sztem ennek a szerianak az egyik legjobb kartyaja csak hulyen van arazva.
Erdemes yt vagy egyeb benchmark oldalakat vegigfutnod h az adott jatekok amik erdekelnek melyiken futnak jobban.
-
válasz
Ha nem létszükséglet a RT+DLSS, akkor 9070, főleg a VRAM miatt.
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
Kérdésem következő lenne
Rtx 5070 vagy Rx 9070 (nem xt).l? Árban az amd 20-30 al több de ahogy néztem teszteken fej fej mellett van a Zöldel.
Tuning nálam nem játszik, igazából inkább objektív választ szeretnék kapni itt a fórumon.
Ryzen 7600x 32gb ram van a gépben .
1440p játék megy nálam vegyes multi játék és Sztori alapú is.
Sajnos agyaltam használtan de a használt piac elég furi lett alig piaci ár alatt árulják a kártyákat itt Ph-n.Válaszokat előre is köszönöm és szép napot💪
-
DragoX
tag
Sziasztok,
100.000 forint magasságában milyen VGA-t érdemes mostanában venni?
Az egyetlen kitételem az lenne, hogy ne legyen nagyon hangos. -
Szkipi
tag
válasz
BerserkGuts #190900 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget Mindenkinek!!
Akkor nézelődök 5060-at keresve.
Szép hétvégét!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Gitáros topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest