Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #179999 üzenetére
A középcsapágy, a váltógörgők, meg a hátsó agy több vizet kaphat. Illetve megnézem, melyik az az eladó, aki megengedi, hogy széthúzd a villáját. Anélkül meg nem mondod meg, ha kicsit kopott.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #179996 üzenetére
2-3 óra ilyen tekerés után komplett nagygenerál kell, nem villazsírzás.
-
IMIIKE1998
őstag
Amúgy vicc, hogy még Testbike-on is kérdezgetni kell a villa beépítési magasságát, mert az eladók nem írják ki. Szerintem nem is kéne engedni a villa hirdetéseket axle to crown megadása nélkül feltenni. Az más kérdés, hogy amikor rákérdezel és az eladó azt sem tudja, mi az, akkor lehet nem jó ötlet megvenni.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz anorche1 #179988 üzenetére
Ha így használod, akkor 3 havonta vidd el zsírzásra a villát, mert be fog rohadni, sajnos még az XCR sem zár jól a Suntourok-ból, belemegy simán a víz meg a sár. Amúgy nekem is ilyen bringám van, a kormány-stucni hosszát nem tudod véletlenül?(Az előző gazdája lecserélte az eredeti kormányt.)
Nekem már ráment azóta egy 60-as stucni plusz 720 mm-es kormány és nem sokára jön a merev villa is. Merev villával elvileg megáll 12,5 kilóban az egész bringa.
[ Szerkesztve ]
-
RaiZka
tag
válasz INTELligent #179964 üzenetére
ne vegyel kinai lampat.. Moon nebula meg mindig [link]
200 lumen, piszok jo. Van klipszes rogztitese (en ezzel futok),van nyeregcsore rogzitheto szilikonja (talan ebben a leggyengebb) es a nyereg palcajara rogzitheto tartokaja is. Szerintem az ara sem sok.
Ha semennyit sem akarsz kolteni ra (ami szerintem badarsag) akkor Bikefun Twin, bar ez elemmel megy.. [link][ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz INTELligent #179963 üzenetére
Nem tudom, hogy az én órám tud-e gnss-t, valószínű nem, de ha azt szeretném, hogy legközelebb ne 3-5 perc legyen, hogy jelet talál, érdemes lenne minden nap bekapcsolni az erkélyen mondjuk, hogy találjon jelet magának?
'92 Honda VFR 750
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #179992 üzenetére
Ja igen,a Trek és a Bontranger nagy barátok. ...és a lila is menőbb,természetesen.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #179984 üzenetére
Tudod, Mavic. A tengely mondjuk a váz, vagy inkább a bicikli tartozéka, ja, már látom is a termékoldalon, hogy -mi más- Bontrager:
Nincs baj vele, de ha az elsőhöz 6-os imbusz szükségeltetik, akkor nyugodtan lehetne ez is olyan, persze mostantól jobban figyelek majd rá, és akkor meg lesz húzva rendesen. (azért vigyázzatok, túlhúzni sem szabad, szerintem arra sokkal inkább hajlamos az ember! )szerk.: ugye, mennyivel menőbb a lila?
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz anorche1 #179988 üzenetére
Ez jjeahh kollégát is megszégyenítő kép,már-már a rendeltetésszerű felhasználás határain kívül esik. Amúgy ez a kerékpár erre pont jó.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parkr
őstag
kis lomtalanítás, mielőtt kidobom, hátha kell vlakinek.
(postaköltségért vagy válaszborítékért küldöm)
Shimano mind:
(felni)fékbetét rögzítő csavarok (4 betéthez) // mindenféle bowden végek, fék és váltó (11s)
lánc összekötő stift (11s) // fék felfogató anyák, több méret
SH11 stopli, használt/kopott állapotban
Canyon expander, csak 1-1/4"-hez
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #179984 üzenetére
Trek-ebb, modernebb, traktorabb. De hasonlóan sáros .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #179981 üzenetére
Van aki fosik tőlük,más meg elüti őket mint s sz@rt.
ZolkoW...milyen agyak azok? Olyan jjeahhos a bringád.
jjeahh...bjútifúl.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Tegnapi két tapasztalat: másodszor is sikerült fékbetétet megjavítanom, miután olajos lett, a kiégetéses módszerrel. Ettől még senkiért nem vállalok felelősséget, de nekem frankó lett.
A másik, hogy a kilazult hátsó (átütő-) tengely váltási problémákat okoz . Nem lett meg elsőre a hiba oka, de amint meghúztam, megjavult. Ezért tartom jobbnak az imbuszost is, meg a Sram féle gyorszáras átütőt is, mint ami nekem van, ennek fix a karja. Ebből következik, hogy véletlenszerű, hogy milyen állásban áll,amikor megszorul, és pont kicsit útban van a vázcső ahhoz,hogy ott rendesen megfogjam. Lehet,hogy egyszer lecserélem imbuszosra, elöl is olyan, és legalább el sem tud akadni.
-
crocy
tag
ti lattatok mar vaddisznot a 2. kerületben?
mert en tegnap tekerek fel a szalonka uton es mondom, megnezem mi mozog ott az erdöben.
hat harom szep peldany (szerintem az egyik lehetett egy mazsas itt, elöször azt hittem medve) epp turta az avart.
szerencse hogy volt köztünk drotkerites es kocakat nem lattam.
ha közvetlenül talalkozok velük vagy kiugranak a bicaj ele qva nagy para van.....[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Az világos, hogy ugyanúgy szerepel mindhárom koordináta az egyenletben, de milyen alakzatban rendeződnek el a valóságban egymáshoz képest a a műholdak, és a vevő? Az egyszerűség kedvéért nézzük csak oldalnézetből, és két műholddal. Erre írtam a háromszöget, az oldalnézetre, 2d-be egyszerűsítve. Ha ez lapos háromszög (a két műholdat összekötő egyenes tök hosszú, a kettő között a vevő nincs nagyon mélyen) , akkor elég logikus, hogy a vevő magasságát kevésbé pontosan lehet meghatározni, mint a vízszintes pozícióját, mert ugyanakkora változás a Z tengelyen kisebb diffit okoz az időben, mint az X tengelyen.
-
bringasisti
őstag
válasz bringasisti #179974 üzenetére
Mivel unatkozom a panelben megnéztem hogy amikor a műhold és a földi adó ( nagy pontosság ) egyszerre van bekapcsolva akkor rosszabb eredményt ad mintha csak a holdakat nézem! Érdekes!
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz flash- #179972 üzenetére
Ami link volt abban volt néhány csúsztatás mint minden reklámban. Nekem a Galaxy S5 volt az első telefonon ami 3 rendszert kezelt . A mostani A8 csak kettőt. Az S5 tudta az 1 métert a mostani nem tudja. A telefon kezeli az összes rendszert amit tud mert este feltöltöd az aksit. A linken szereplő készülék esetén azért volt állítható mert a nagy semmi közepén elég egy rendszer és nem fogyaszt áramot. Talál egy valamit a fickó akkor bekapcsolják az összes holdat, rögzíti a pozíciót és visszaáll takarékos módra.
BENEFON DELTA--------N8
-
flash-
veterán
válasz bringasisti #179971 üzenetére
bocs elirtam, centis helyett 1m pontosság.
(a lakossági gps nek meg 1m vagy több) -
szimpláncsak
tag
Nekem [ilyen decathlonos ] van csak más színben. Ez pl. Terepfutáshoz van. 1 nagy bajom van vele, hogy a tasakot csak egy hálós rész választja el a hátadtól, ezért könnyen felmelegszik benne nyáron az inni való. Tettem bele egy kartont az kicsit segített, aztán ilyen hő visszaverő cuccot azokkal jobb lett. Szóval hogyha akarsz ilyet érdemes megnézni, hogy van e valami hőtartós megoldás benne. Nem tudom nagyobb márkáknál ez, hogy van megoldva, lehet ugyanúgy sehogy
Esetleg [ilyen ] puhafalu kulacs nem fér bele a mezbe? Vagy az már így is tele van? van 150ml-es meg 500ml-es is belőle.
Vagy esetleg nagyobb kulacs? Vagy egy 750ml-es már nem férne be a vázba?[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
1. Nem vagyok nagy ivó,így egy kulacs víz nekem elég a 70km-re,jó alternatíva az ivózsákos hátizsák,én pl tasak nélkül szoktam vinni a tatyót abban bőven elfér minden ami kellene egy hosszabb túrára,ruha kaja stb... egy hátránya a részemről hogy alá lehet izzadni rendesen.
2. Nem kell feltétlen olcsó Kínai,nekem pl [EZ] van és még nem hagytam el a nyereg táskáról,az árára sem lehet panasz.
3. A tarkót kicsit jobban védő esetleges [Sisak] én meg vagyok vele elégedve,nem egy olcsó kategória,de egy próbát megér szerintem.
-
parkr
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na ez jól esett így reggel éhgyomorra. ...csak egy kérdésem van,éspedig,hogy a negyedik bekezdés végén squirt az magyarul gyökfüggvény?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Pl temetőkben mindig van vízlelőhely
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
flash-
veterán
GNSS az az eszkoz ami ismeri a galileo, gps, glonass +egyeb muholdakat?
Az en gpsemet(kerékpár computer) ha gps+glonass ra allitom(leirasa szerint ilyenkor bekapcsolja a galileo es a qzs muholdak figyeleset is) akkor mit jelent a gyakorlatban?
Pl itthon tekerek akkor egyszerre hasznalja ezeket a fajta muholdakat? Vagy valami szisztema alapjan valtogat?
Vagy kitalalja éppen melyik a legjobb?
Illetve ez az európai gps mikor lesz cm pontossagu? Vhol olvastam hogy 2020ban amikor fellovik az osszeset...[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
Lenne pár kérdésem (nyugi, nem GNSS ).
1. Ti hogyan oldjátok meg hosszabb túrákon a folyadékutánpótlást terepen? Múlt héten a Nagy-Kopasz felé mentem egy ~70-es kört, a két kulacs víz kevés volt, és se kút, se forrás nem jött szembe. Meg úgy általában, mibe pakoltok ruhát/kaját? Elkezdtem nézegetni ezeket a víztasakos hátizsákokat, ez az egyetlen értelmes alternatíva, vagy van jobb cucc? Ha van linketek, azt megköszönöm (Dekát néztem, de Ali is jöhet pl.)
2. Milyen olcsó kínai lámpát tudnátok ajánlani, amit rá lehet akasztani a nyeregtáskára? Mert nekem ilyen szilikonos volt rajta, de azt könnyen elhagytam. Szóval jó lenne, aminek műanyag a klipsze. De egyszerűen nem találok ilyet Ali-n .
3. Milyen olyan bukósisakot érdemes nézni, ami kicsit jobban védi a tarkót (XC-hez lenne, nem vagyok az a nagyon adrenalinhajhász, de örülnék a plusz védelemnek). Állítható napellenző, rovarháló plusz lenne. Inkább vennék valami olcsóbbat, és gyakrabban cserélném.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
INTELligent
senior tag
[Hogy működik az alap GNSS algoritmus?]
Remélem sikerül kb érhető lenni, sajnos most nem találtam ki jobbat, így néhány helyen eléggé szakmai lesz a következő szöveg.Kell: X, Y, Z koordináta + E (ez a hibatag, ami a vevő órahibája, mert idő alapú mérésekből számoljuk a távolságot.Azért csak a vevő órahibája, mert a műholdon atomóra van.
Figyelem: a következőkben nem foglalkozunk atmoszferikus torzításokkal, többutas terjedéssel (amikor a jel például egy közeli hegyről visszaverődve jut el a vevőig - így nem lesz ugyanaz a terjedési idő), és semmi egyébbel.
- 4 ismeretlen, 4 egyenlet kell (legalább, ha kevesebb van, akkor nem tudjuk egyértelműen mehghatározni a paramétereket, ha több, akkor tudunk egy olyan megoldást becsülni, ami valamilyen módon legjobban illeszkedik az adatokra), ezek az alábbi formában vannak (sqrt = gyökfüggvény).
(1) R_i = sqrt( [X-x_i]^2+ [Y-y_i]^2 + [Z-z_i]^2) +E-> ebből kell négy, ahol
- R_i - "pseudorange", vagyis a feltéteklezett távolság az i. műhold és a vevő között
x_i, y_i, z_i - az i. hold koordinátái- Ezek nemlineáris egyenletek (sokkal nehezebb megoldani) -> linearizálunk (elsőrendű Taylor sor = ezt azt csinálja, hogy ha csak konstansok és egyenesek állnak rendelkezésre, akkor abból összerakja azt a függvényt - ami egy elolt egyenes lesz - ami a legközelebb van az eeredeti függvényhez).
- Ehhez deriválunk X, Y, Z,E szerint (=megnézzük, hogy "mennyire érzékeny" R_i X, Y, Z,E megváltoztatására).
- És itt jön, hogy miért nem lesz Z-ben nagyobb hiba (igen, itt most nincs atmoszférikus torzítás, az bezavarhat) : vegyük észre, hogy (1)-ben tök ugyanúgy vannak feéhasználva a koordináták (mindegyik a gyök alatt egy összegben négyzetre van emelve).
- Szóval vannak deriváltak, ebből összerakjuk a Taylor-sort (elsőrendű közelítést), és ezt használjuk iteratívan.Legyen a deriváltakból álló mátrix H, a pseudorange hibákból (ezt úgy képezzük, hogy az előző lépésben kapott vevőpozíciókból és a mostani lépésben kapott vevőpozíciókból különbséget képzünk) álló vektort r (a vektorok annyi eleműek, ahány műholdat látunk).
Ezt belerakva az LS-becslés képletébe megadja nekünk, hogy az előző lépésben kapot tpozícióbecslét mennyivel kell korrigálni -> ha ez kb. 0, akkor leállhatunk.[GNSS mythbuster]
1) Q: miért talál nehezen jelet a komputer (főleg, ha sokáig ki volt kapcsolva)?
A: Mert nem tudja, hogy melyik műholdak lehetnek a közelben. Ugyanis a GPS műhold által sugárzott adatcsomagban (valószínű a többi is tök ugyanígy csinálja, de én csak a GPS adatcsomagját ismerem behatóan) benne van egy ún. almanach, ami kb leírja, hogy az égbolton hol vannak adott azonosítójú műholdak. Ha sokáig nem volt vétel, akkor nem friss az almanach, így próbálkoznia kell a vevőnek (ezt kb. úgy csinálja, hogy végigpróbálja, hogy milyen műholdkódokra jön ki a legjobb jel - korrelációt számol).
Plusz infó, hogy a műhold saját magáról sokkal pontosabb pályaadatokat közvetít, így könnyebb lekövetni, ha már megvan.
Ráadásul ezek az adatok nagyon lassan jönnek (50 bit/s). Csak referenciának, az USB 3.0 5 Gbit/s, ami százmilliószor annyi. Szóval ha nincs semmi jele a komputernek, akkor míg egy műholdról mindent leszed, az kb 12,5 perc (ebben benne van a sajét adat és az almanach, de ennáél azért gyorsabban szokott lenni vétel).2) Q: miért ugrál a sebesség ha GNSS alapon mérünk?
A: Több oka lehet. Egyrészt, mert a vétel simán megadkadhat (ha elveszik egy pozíciócsomag/hibás). Másrészt ha nem egyenesben megyünk, akkor a sebesség a két vétel közötti egyens útból fog számítódni, ami csalóka lehet (igen, ez akkor is fennáll, ha amúgy a pozíció mindkét pontban pontos), mert a komputer és a holdak sem tudják kitalálni a pályádat.3) Q: miért nem pontos a pozíció, ha GNSS alapon mérünk (first world problem: a Strava nem észlelte a szegmenst, pedig azon mentem)?
A: mert például (ha alap algoritmus alapján számolt) nem vette figyelembe a légköri torzítás hatását. Vagy ha figyelembe vette, akkor nem tudta lekövetni a hirtelen jött változást. Kétlem, bár ez pusztán csak mérnöki megérzés, hogy ha korrigálnak is a komputerek, akkor más van bennük, mint esetleg egy sokéves átlag adott napra/órára. Ahhoz, hogy ez real-time menjen, kellene adatkapcsolat, hogy a szervertől megkapja. Esetleg a barométerrel lehet valamit mókolni, de kétlem, hogy az az egész légkörre reprezentatív lenne.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
INTELligent
senior tag
Na látom elindítottam egy elég szép kommentáradatot .
bringasisti: köszönöm. Akkor nem értettem, hogy mire gondoltál. Igen, vivőfázis alapon sokkal pontosabb a GNSS (lásd, LAMBDA algoritmus/RTK - Relat Time Kinematics). Ez kell ahhoz, hogy a légköri torzításokra legyen jobb korrekció. Az kérdéses, hogy bármelyik bringás komputer használja-e ezt.
6030D: villamosmérnöknek, ráadásul szabályozástechnika/intelligens rendszerek specializáción vagyok, ahol elég sokat foglalkoztuznk GNSS-szel is. Kitalálom, hogy milyen formában tudnám leírni a dolgot (az egyetemi diasorokat copyright miatt nem adhatom ki, különben már beraktam volna pár screenshotot).
De röviden (most az alap GPS algoritmust írom, a vivőfázis alapú, ami sokkal pontosabb, ahhoz kellene egy inline LaTeX editor a fórumba, hogy a képletek értelmesen nézzenek ki ).Lásd a hsz-t alább.
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
6030D
őstag
válasz szimpláncsak #179958 üzenetére
mivel elsősorban munkába járást kívánják segíteni, így a pályázat benyújtásához munkaviszonyt igazoló dokumentumot is kell csatolni.
Pedig vettem volna egy 160+-t mozgó fully ebike-ot, de home office van... f@sz*m!Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
gabro0
őstag
válasz Perillustris #179956 üzenetére
Alukerékkel minden további nélkül mehet, csak a kabonkerék, felnifék és hegy nem jó kombó. Fel tud úgy melegedni, hogy szétolvad a gyanta és dezintegrál alattad a technika.
-
szimpláncsak
tag
Megjelentek az ebike támogatás részletei [link]
Vannak benne érdekesek. Pl.: "Ez még nem minden, ugyanis évente képes-szöveges beszámolót is kell küldenünk a tapasztalatainkról az IFKA rendszerébe, ahol a futásteljesítményt és a bringa meglétét (vázszámmal ellátott fotókkal) is igazolnunk kell." -
rétisün
veterán
válasz Perillustris #179956 üzenetére
"Olyan mélyen bele sem ástam magam, hogy szingós-e, őszinte leszek, mindegy milyen (a műhely pumpám mindet tudja). Vagyis nyilván nem mindegy hosszútávon, de ezen a téren sem vagyok túlképzett."
azt hiszem, a szingós itt nem a szelepre vonatkozik.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Perillustris
senior tag
Köszönöm a hozzászólásokat!
#179944Maximum1: Jelenleg egészen biztos fölöttem van, s még az is lehet, hogy mindig így lenne (bár nem is szeretném, ha a bringa lenne a limiter). Tetszik a linkelt Cannondale is, ezt nem is láttam, köszi.
#179945xy.zsolt: Nem kell mindenképpen karbon kerék, a vázzal és az egyéb alkatrészekkel összhangban lévő kerekeket szeretnék (prohardveresen: ne legyen bottleneck). Szóval az @ivana által felvetett eladás is meggondolandó lenne, igaz, nem szeretnék ezzel nyűglődni (nem tudom, mennyire piacképes, ha nem éppen könnyű kerekek)
#179949zsocy: A Campa ellen sincs kifogásom, néztem már annyifélét, vennem kellett szemcseppet...
#179950ivana: Olyan mélyen bele sem ástam magam, hogy szingós-e, őszinte leszek, mindegy milyen (a műhely pumpám mindet tudja). Vagyis nyilván nem mindegy hosszútávon, de ezen a téren sem vagyok túlképzett.
#179951gabro0: "Egyedül hegyes-dombos vidékre a felnifék miatt nem venném." - Hát, márpedig nem szeretnék lent maradni a hegy vagy a domb aljában, ha a többiek felmennek.
Nincs kapkodási ingerem, de már unom a keresgélésre fordított időt, igaz, gyönyörű darabokba futok bele közben.
Perillustris
-
FerNandor
őstag
Azért ma fényképezgettem is, pedig tekerés közben nem nagyon szeretek megállni, csak ha muszáj. De ma többször megálltam, kb azonnal reagált is az autostop rá a kis kínai eszközön.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz rgqjx #179948 üzenetére
Köszi és neked is peterkeT
Megnéztem, amit mondtok. Az xoss gps computer sokkal szebb csiganyálat húz a térképen. A telefon wahooval elég sok helyen elég durván kileng. Ha az nem is adja ki a különbséget, jó részét biztosan megmagyarázza.
Nagyon tetszik úgy ez a kis xoss g plus. Szuper kis gép.A caloriat én sem értem. 168/67kg vagyok, tehát egy kisebb hegy . Mondjuk nem tudom, mennyi lenne a reális ezen a körön.
Csak azt nem tudom amúgy, hogy az xoss computeren rögzített tevékenységnél a sebességet a gps-ből vagy a speed szenzorból veszi?
Kíváncsi is voltam a két mérésre, meg azért is indítottam el a telefont is, hátha megbízhatatlan a kis kínai eszköz. De nagyon szépen vizsgázott. A gps erőssége is végig maxon volt.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
gabro0
őstag
-
ivana
Ármester
válasz Perillustris #179942 üzenetére
Ezek szingós karbon kerekek, biztos ilyet akarsz? Mire kell? Edzeni ilyen szintű országúti inkább hátrány, mint előny. Amatőr versenyre is kicsit túlzás ilyesmi.
Normál esetben egy 2-300k-ért (használtan) vesztegetett középkategóriás gép nem nagyon lassabb ezeknél amatőr rider alatt. Viszont cserébe az olcsóbb gép jóval kényelmesebb lesz és jóval olcsóbbak az alkatrészek.
Természetesen ez a szint elég jó, de a karbon kereket mindenképpen hanyagolnám. Vagy vétel után jó pénzért eladnám a francba.
(#179949) zsocy olasz csődört választanék campával
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Ez egy nagyon komoly gép, a giant aero szériája, igazi álom.
viszont karbon kereket már nem vennék felnifékkel, az ugye koptatja a felnit használat közben.
az is jó kérdés hogy ki tudnád-e ezt a bringát használni, bár az élmény biztos nagy lenne 50% kihasználásával is :)
Amit Maximum1 linkelt szintén nem piskóta, a 105-ös szett is bőven elég bárkinek Valter Atti alatt, és árban is jobb, bár nekem még mindig drága... plusz ennyiért már van nagyon sok bringa, még újak is, én biztos valami olasz csődört választanék campával, de az már az én bajom :)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Pár napja érdeklődtem a véleményetek után a 2wheels webshopról.
Ma hívott egy munkatársuk, hogy az általam rendelt váltó idő közben nincs készleten és kicsit késik a shimano szállítmánya is. Felhívott szlovák számról.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
xy.zsolt
őstag
szemrevaló paripa, de az 1900g-os carbon kerekek nagyon nehezek....plusz a 65mm felnimagasság is inkább hátrány mint előny egy szelesebb vidéken. Tehát szeles vagy mászós utakhoz én biztosan nem ezt venném. Kár, mert amúgy szép. Tárcsafékről meg már ismeritek a véleményem ...viszont carbon kerékhez indokolt lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Kitudnád használni amit ez a gép tud?
Lehet ez is elég lenne -
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #179937 üzenetére
Igen, meríti.
-
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
Ez ellen van bármi érv, esetleg vélemény, tapasztalat? Bár a mostani bringámon megkedveltem a tárcsaféket (nem országúti), jelen esetben el tudom engedni, ha mondjuk cserébe jobb váltó és kerék van rajta (ebben az árkategóriában, ami egyébként már így is erősen túlszalad az eredeti elképzelésen).
Nézegettem használt bicajokat is, de a legtöbbről nem tudom megállapítani, hogy igazán megéri-e, nem értek annyira hozzá sajnos, ráadásul az előéletéről is mondhat bárki bármit. (Belefutottam persze néhányba, melyekről tudtam, hogy rendben vannak, de azok méretben nem voltak megfelelőek. S volt egy, aminek a színe nem tetszett. )
Perillustris
-
Maximum1
őstag
-
parandroid
félisten
válasz FerNandor #179938 üzenetére
Kattints rá a térképre, nagyíts bele, és kövesd végig az útvonalat, hogy mennyire tart a valós nyomon. Soha nem lesz tökéletes, ráadásul elég sokat mész erdős részen, amit a gps sose fog szeretni. Ezek alapján a wahoo tűnik bizonytalanabbnak, de 50+ km-en 1 km-en belüli eltérés az hibahatáron belül van. Ha több eszközzel mérsz, akkor olyan 1-3% teljesen normális, ez a technológia ennyit tud. A garmin edge, és a fenix között is van ennyi néha. A felhasznált kaloriát a pulzus, az eltelt idő, és a megadott súly/magasság alapján számolja, erre a távra, és időtartamra, ezzel az emelkedéssel, valamint tempóval és pulzussal szerintem mindkettő teljesen irreális. Max ennek a fele lehet igaz, hacsak nem vagy 2m, és 140 kg.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz flash- #179935 üzenetére
Kb ugyanígy. A benne lévő giroszkópot használja, elkezd a kijelzőn visszaszámolni, aztán a bt-s kapcsolaton keresztül a telefonról küld egy sms-t a megadott kontakt(ok)nak. Aztán kiírja, hogy sikertelen a küldés, de addigra már csörög a telefonom, hogy na mizu?! Akkor is ez történik, ha leállítom a visszaszámlálást. Szóval kicsit bugos, de stabil, és kiszámítható eddig.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
FerNandor
őstag
Rá tudnátok nézni erre a tekerésre?
Az xoss az a kis xoss g+ computerből szinkronizált tekerés, ez 50.6km
A másik 51.4km, az a wahooból ment és telefon rögzítette.
Kalóriában, kalkulált teljesítményben, távolságban is van különbség. Ez normális? Melyik lehet vajon az, amelyik a valósághoz jobban közelít? Vagy miből adódnak ezek a nagy különbségek? Főleg kalóriában...[link] ez a wahoos asszem.
[link] xossJa, amúgy speed szenzorról is ment a jel elvileg a telefonba is meg a computerre is.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #179936 üzenetére
Merítené helyben is? A Decathlonos Geonaute-t [link] csak akkor vettem le mikor kimostam az övet,de faxán műxik...mondjuk nem is használom csak 1 hónapban 1-2x.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz parandroid #179921 üzenetére
Vannak olyan android appok amik ha megadott idon túl is egy helyben allsz elkezd jelezni hogy visszaszamol es ha nem szakitod meg a visszaszamolast akkor vész smst kuld a megadott számra meg a koordinataidat vagy ha az az app a kontaktodnak is fent van azon jelez ezt inkább tartom ertelmes megoldasnak
De egy kerdes a garminos hogy mukodik? Esel azt erzekeli es egybol jelez? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #179932 üzenetére
Nem tudom hogyan csinálják de ezek a sárga lencsék tényleg ilyenek,verőfényben felteszed és kábé kisül a szemed.
-
sz_abika
addikt
Valaki küzdött itt elemekkel es szenzorokkal... Ugy fest hogy a Magene HRM miota elemet cseréltem benne azóta meg van hulyulve... Hol napokig jo, hol 5perc alatt eldobalja a jelet. Strava es Gpsport órám egyaránt produkálja, így biztos a HRM a hibás... Valakinek nincs még uj ilyen kütyüje, hogyy tudjam mi volt a gyári elem? Maxell es energizer is egyaránt bukó.
PSN: xszabikax
-
Maximum1
őstag
válasz xy.zsolt #179929 üzenetére
Próbáld ki a dekás sárgát, nekem nagyon bejött, ilyen szürke mocsok időben is jól látsz benne.
Marketing duma, de ez most igaz:
"Különösen gyenge fényerősség esetén a napszemüveg sárga lencséi felerősítik a kontrasztokat: teljesen felhős ég, köd és éjszaka beállta." -
Hasaggymeg
Topikgazda
Ez talán Somatom-hoz illene e legjobban.
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #179927 üzenetére
napszemüveget hordok tavasztól nyár végéig én is....de ilyenkor nyilván nem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz xy.zsolt #179911 üzenetére
...amúgy meg verőfényes nyári napokon roppant elfárad úgy a szemem, mint arcizmaim is (a hunyorgástól) egy egésznapos kint léttől, kell a sötétítés.
-
nismoka
addikt
válasz parandroid #179912 üzenetére
Ez sem rossz, ezt használom javarészt. [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én harminccal és fölötte esetleg csak egy-egy rövid szakasz erejéig, vagy ereszkedni szoktam de néha úgy arcon talál egy rovar, hogy elereszetek egy rövidebb káromkodást az orrom alatt mérgemben/fájdalmamban. Múltkor a Bükkben mögöttem érkező nejem hirtelen üvölteni kezdett és megállt, mire egy ~5-6cm-es fiatal hím szarvasbogár kapaszkodott egyik hosszúnadrágos combján...nem egy mindennapi helyzet, de attól a szemed is kifolyik ha telibe találod.
jjeahh...+1, hidegben (+10°C alatt) annyira kezdek könnyezni a menetszéltől (még így szemüvegesen is), hogy kell a védőszemüveg.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz jjeahh #179922 üzenetére
Elég fárasztó lehet folyton a fejed rángatni, hogy arra nézz, amerre szeretnél
Akartam ma menni egy lejtősebb kört, de előtte megnéztem egy biztonságosabb útvonalon, hogy mennyire csúszós az erdő. Szerintem a hónak nagyobb tapadása van, mint ami itt volt, volt, ahol első féket nem tudtam húzni, mert össze vissza csúszkált a kerék úgy Szóval sajnos csak egy rövidebb, biztonságosabb kört mentem végül, ahova menni akartam, ott gyalog se jöttem volna most le.
Amúgy ennek a saras időnek is megvan az előnye, a bringám sose volt még ilyen tiszta, minden kör után mosni kell, az 5 literes permetező, meg egy kefe nagyon jól lehozza a retket. Persze a szárítást már kihagyom, szóval foltos marad, de az nem érdekel, legalább nem hozom be a sarat a lakásba.
'92 Honda VFR 750
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #179920 üzenetére
Pont a navi miatt akartam az edge explore-t, de nagyon nem úgy működik, mint egy modern telefonon. Kimondottan nehézkes a mozgatás, belenagyítás - kb mint egy tízéves mobilon, vagy valami régi érintős autós navin. Amúgy nem bántam meg, ezen kívül elégedett vagyok vele, a menüre simán jó a touchscreen, de ezt gombokkal is meg lehetne oldani, mint az órán, szóval kicsit túllövés. Viszont nedvesen is jól használható, és kesztyűben is kezelhető. Strava live segmentet, és emelkedő előrejelzést, valamint barométeres mérést nem tud, amit hiányolok kicsit, de előbbi már úgyis csak strava prémiummal megy, szóval bekaphatják. Elégedetten használom, ha majd nagyon profi leszek (rotflol), akkor a teljesítménydiagnosztikai dolgok miatt veszek valami aktuális ezres szériát. 200 eurt simán megért, azóta meg láttam már 180-ért is akcióban.
Ja, és a baleseti sms-küldés király dolog, de kicsit túlérzékeny. Volt, hogy padkáról leugrást is esésnek nézte. Viszont az eséseknél mindig aktiválódott. Apró hiba, hogy hiába mondom neki, hogy ne tegye (elvileg leállítható), mindenképpen beárul. Klikkpedálos tanulóidőszqkban asszony már röhögve hívott, hogy mi van, megint leszálltál a bicikliről? De inkább legyen túlérzékeny, mint hogy 2 napig ott feküdjek valami árokban.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #179919 üzenetére
A nagyobb kijelzőt megértem, de az érintőkijelzőre törekvést nem.....navigáció beállításnál hatalmas előny, de amúgy inkább hátrány...szerintem. Bár a menüjük is jobban kezelhető....de ez már inkább softver kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #179918 üzenetére
Igen, az edge explore egy kicsit nagyobb, ez a 1030 dobozába van építve. Pont ez volt ez egyik érv mellette - meg a használható érintőkijelző (spoiler: nem
igazán jól használható ). Amúgy nekem folyamatosan hordott szemüvegem van, én távolra nem látok élesen, szóval ez is más szitu).p
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #179917 üzenetére
nekem 1.5 olvasó van, de inkább 1.75 lenne már a tuti....de igazad van, majd kiderül. Ja, én ha a te garminod ilyen akkor nagyobb kijelzőt nézel mint amilyen az enyém lesz (520 Plus 2.3")
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #179916 üzenetére
Szerintem túlparázod. Minusz másfél- minusz egyes szemeim vannak, simán átlátom azt az alább linkelt káoszt szemüveg nélkül. De majd jövő héten meglátod. Igen, azaz, connect iq.
p
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #179915 üzenetére
de ez már 5 sávos!!! és ennek megfelelően 5mm-es számmagasságú ami már nekem nem túl nyerő Az a saját garmin iq store amikről én is linkeltem?
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #179913 üzenetére
Azt simán magában a garmin menüben be tudod állítani.
10 mezőig lehet menni, azt hiszem (5x2, de bármelyik vízszintes lehet 1 nagy). De érdemes a garmin saját iq store-jában (app store) körülnézni, remek custom data fieldek vannak, és szinte mind tovább konfigolható.
p
[ Szerkesztve ]
-
-
xy.zsolt
őstag
Találtam pár alkalmazást amivel a Garmin kijelző mezőit karaktereit tudom növelni [link] [link] [link] Amint meg lesz a kütyü tesztelem őket.....mert egy vicc, hogy 4 sávos, 2 oszlopos (nagyobb karakteres) elrendezés alapból nincs a Garminban. Ha valakinek esetleg van már kipróbáltan működő hasonló alkalmazása az kérem ossza meg velem.
peterkeT Pont akkor írtam erről mialatt kitetted . Nekem mondjuk 6-8 adat kellene a kijelzőre nem több, de az nagy legyen.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Nekem az alpine-hoz 3 lencse van, fekete, barna, és színezetlen. Mindhárom polarizált, a por-, bogár-, és huzatvédelem mellett már csak emiatt is érdemes hordani. Bár most nyár végén vettem akciósan egy fotokromatikus alpine-t is, aluljárókban, alagutakban, erdős részeken jól jön. Sajnos kontaktlencsét nem tudok használni, pedig jó lenne, de a garmin kijelzőjét még azért látom. Na jó, a nagyon apró számokért néha hunyorogni kell - pl az avg speed ott a mutató alatt elég nyűgöd tud lenni (my edge data fieldet használok):
p
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz bringasisti #179908 üzenetére
Minek telefont nézni.....csak kinézel a fejedből és látod
Hasaggymeg Nem tudom miért nem hordom a víztiszta szemüveget.....pedig van.....és igazad van, kéne.[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
Én is kérdeznék görgő témában:
Szükségem lenne elvileg egy ANT+ stickre, hogy a görgőt tudjam a laptopomhoz csatlakoztatni, mert szeretnék Zwiftelni. Cadence szenzorom van, már csak egy sebesség szenzor kell.Szóval, ha esetleg valakinek van felesleges ANT+ adaptere és (lehetőleg) Bryton sebesség szenzora, írjon rám.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #179906 üzenetére
A telefonnak a térereje még rosszabb az erdőben mint a gps képessége, legyen nálad min2ö + fejlámpa.
Mindhárom célhardver, tudsz tájékozódni az erdőben amíg találsz térerőt -
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #179906 üzenetére
Régészek, katonák, balaseti helyszínelők használják. Én akkor is tudom hogy qrva jó vagyok ha nincs nálam ilyen kütyü. Azt nem értettem hogy wifit miért kell ahhoz használni hogy időjárást lássam? Megnézem telefonon
BENEFON DELTA--------N8
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #179903 üzenetére
Húzd rá jobban a gumira a görgőt. Nekem akkor csúszott/ugrott ha nem volt eléggé rá húzva.
Nekem maradt tavalyról egy régi, 26" majdnem slick gumim, amit görgőre használtam. Írj pm, a Meridáért odaadom
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #179904 üzenetére
Ha már katasztrófavédelem akkor inkább telefon mint bármi más un. célhardver.
xyzsolt...legtöbbet 30+ akkal mész és nem hordasz szemüveget?!
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #179893 üzenetére
Én hátulról teszem fel a szemüveget a bukóra bár ősztől tavaszig nem is használok szemüveget
6030D
És tényleg Ma 6 boltban voltam és mindenhol csak D3-as brigéciol volt Szóval most még marad az ultradermes víz amíg nem kapok Brigi2000-est[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz bringasisti #179901 üzenetére
Úgy látom megfogtad a lényeget.....
A technikai része miatt linkeltem, az hogy mennyi az másodlagos, minekután van egy Garmin Dakotám ami 8 éves és hibátlanul müxik így nekem ez sem drága, de lehet itt bohóckodni xiaomikkal meg samsungokkal, szürkület után majd kiszed a völgyből a katasztrófavédelem.
Célhardver, így hívják ezeket a kütyüket, bármennyit is csal, ez kihoz az erdőből abban biztos lehetsz.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #179899 üzenetére
Azt éreznéd, hogy csúszik a gumi. Görgős gumi vagy sima?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest