Új hozzászólás Aktív témák
-
vwpolopg
őstag
Kedves Mindenki, köszönöm az értékes hozzaszolasokat. A telot visszakaptam a szervizből, megcsinálták, új kijelzo, új keret, új akksi
A következő tulaja jól fog vele járni, mert így ahogy van meghirdetem majd, én így nem merem zsebben tovább használni, Honor magic 6 pro-ra váltok. Osszessegeben komoly happy end a vége, nagyon elégedett vagyok a tmx szervizzel. Meg a futáros hozomviszem szolgaltatassal, le a kalappal. Üdv mindenkinek
-
Ami gyárilag van fólia az előlapon az üveg vagy sima?
Lehet azt kapni valahol? Kezd már kicsit karcos lenni. -
-Maci-
addikt
válasz
Ateszpapa #773 üzenetére
Szia.
Ő az link
Pont tökéletes a telóhoz, rajta a gyári hátlapvédővel.Az évek során sok-sok ilyen tokot nyűttem el. A legtöbb full gagyi volt. Ez viszont elég jól tartja magát.
Ugyan 2x rendeltem tőlük rossz m~retet, aztán még el is kellett mennem személyesen, de végül csak meg lett a jó méret.Övre kell fűzni, nem tud leugrani róla. A hátulján levő pánt kb az öv középvonalában tartja a teló közébvonalát. Nem lóg le.
Persze gondolom x millió leülés után ez a pánt is ki fog nyúlni, de eddig kelkemes csalódás számomra.Amikor nincs rajtam öv, motorozásnál, maci naciban, bringa tatyóban: Akkor egy sima függöleges kis szütyőben hordom. Van egy kis szalag a hátiuján amit meg kell húzni, hogy kibújtassa magából a telót.
Én tettem egy darabka bélést az aljába, így nem tud teljesen belecsúszni a teló. Kilóg a teteje kb ~5mm-t így látom ha értesítést jelez az AOD Notify.
Erről egyelőre nincs linkem, mert ezt valami random gsm boltban találtam séta közben.Ps.
Bocs a késői válaszért, de motorozós idő volt.Végre
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz
Ateszpapa #771 üzenetére
Külön, övre fűzős, mágneses tasiban. Elbújik az ing/pulcsi alatt, nem ütközik semmilyen divatba. Sőt, szinte nem is látszik.
Egyébként nekem mindegy hol hordjátok. Mehet zsebbe is és vihetitek fürdőbe is. Ahogy érzitek, ahogy jól esik. Én pont lesz@rom.
Csak akartam szólni, hogy arra, ami mellett kardoskodtok nincs gari! Nem szerinem, a gyártó szerint!
Mea culpa[ Szerkesztve ]
-
Hát én nem tudom te kikkel találkozol vagy milyen élethelyzetben vagy. És nem az 5 ezres miatt furcsállom.
Milyen övtáskáról beszélünk? Hasitasi? Derékra vagy vállra? Utóbbit használtam egy ideig (egy Jägermeisterest).
Namost ez milyen divatba illik bele? A mai tizen-húszévesek buggyosmackós divatjához talán illik, mackózsebben valóban nem túl biztonságos, de egy rendes farmernadrágba nem értem mi baja lehet, persze ha nem valami ultra slimfit nadrág.
Irodában és laborban dolgozok, zsebben a teló vagy kirakom az asztalra. Sokat mászkákol bent helyiségek és épületek közt, lehajolok, letérdelek, leguggolok, lépcsőzök. Vigyázok rá.
2,5 évesen adtam le az előző céges telefonomat karcmentesen.
A P30 Pro kijelzőjén volt 1 karc, nem tudom hogy került rá
Előtte a Mate 10 Pro teljesen karcmentes volt. -
-Maci-
addikt
Részemről lezárom a vitát. Nem akartam személyeskedni, csak leírtam a tapasztalataimra alapozott véleményemet.
Lelke rajta mindenkinek hol hordja.Egy viszont biztos:
Ennek a telefonnak nincs IP védettségi tanusítványa! Bármikor bele mehet a por/kosz, amire nincs gari. A zsanért is kicsinálhatja a por egy idő után. Erre nincs gari![ Szerkesztve ]
-
d@vee
őstag
Már milyen? "Aki zsebben hord 1 telefont..."
Ne írj már hülyeséget. Az zsebbe ugyanúgy való mint a táska aljára. Összes ismerős zsebben hordja, egyiknek se tört el még leejtésen kívül.
De félig igazat adok, aki farzsebben hordja, az tényleg megérdemli ha összetöri.
Mikor dolgoztam elektronikai áruházban (előtte telekomban is), fóliáztam is rengeteg telót, a kisebb réteg nem a zsebéből kapta elő.
Még majd külön retikült fogok neki venni.
Ez a tizen x-edik droidos telóm, + volt 2 alma is. Egyiket törtem össze csak, mert leejtettem.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz
rasotamas #760 üzenetére
Ismerek én is 1-2 embert, akik zsebben hordják. Pókhálós is mindegyik képernyője. Kollégám múltkor 2 hétig maradt teló nélkül, várták a csere képernyőt. Megjött, kicserélték, majd zsebre tette. Full pókháló az egész megint.
Szóval van ilyen. Akik sz@rnak a telefonra.. Csak akkor meg ne tessék meglepődni. -
vwpolopg
őstag
Nos, ott hordom a telefonom ahol én akarom. Ha már ennyire belém kell kötni, aki 2024ben ovtaskaban hordja a telot...
2: nem ment közé semmi, nem mehetett közé semmi más mint porszem, mert nem bányában dolgozok és semmi nem volt a zsebben a telon kívül. Nyilván atneztem az egész zsebet, semmi.
-
Elég sok nő hordja táskában a telefonját egyszerűen mert nem fér a zsebébe, ha van egyáltalán, pl cicanaci, a feleségem is.
De férfiak körében valóban nagyon kirívó hogy valaki ne a zsebében hordaná. Talán aki zakót hord a belső zsebben.De a zsebemet ki szoktam fordítani zsebszöszmentesítés céljából reggelente
-
szabokos
csendes tag
válasz
vwpolopg #749 üzenetére
Nagyon hasonló volt nekem is. Egy ideig így használtam, de aztán be is csíkozódott.
Ráadásul én Franciaországból rendeltem, tehát oda kellett volna visszaküldeni. De sikerült beszélni a Honor Magyarországgal és megoldották, hogy az itthoni szervizbe küldhessem. Nagy respekt nekik.
Két hét volt a javítás, de jó lett. A kijelző mellett aksit is cseréltek.
Futár vitte, hozta.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz
vwpolopg #749 üzenetére
Szia,
Ne haragudj, ne vedd személyeskedésnek de....
1. Aki zsebben hord 1 telefont...
(utoljára a Nokia 3310-t hordtam zsebben kamasz koromban) ..
2. Főleg egy kifejezetten nem por álló mérgdrága foldable-t...
3. A fényképek alapján, az ott nem egy porszem volt. Ott bizony valami ott maradt a zsebben. A 2 fél közé ment, Te pedig valszeg ügyesen leültél benne...
Ez most egy méregdrága tanuló lecke volt neked.
Szerintem ez egyértelműen nem garis téma, de remélem tévedek!
Ne nekem legyen mondva, legjobbakat kívánom.
Mégegyszer: ne sértődj meg, nem rosszból.. -
vwpolopg
őstag
Köszi mindenkinek a kommenteket
Jelentkezem ha van fejlemény
-
gusthy
veterán
válasz
vwpolopg #749 üzenetére
Hát ez szerintem biztos, hogy nem a kijelző két része közé szorult porszem, hanem valami más. Ahhoz, hogy egy porszem tegye tönkre, meglehetősen nagy és borzasztóan kemény valami kéne, ami vastagabb a két belső peremnél és kívülről át tudja szúrni az amúgy elég rugalmas belső fóliát.
Ez meg, ahogy a fotón is látszik, belülről kifelé van.
Én is megpróbálkoznék a garival, és ha esetleg elhajtanak, akkor a békéltető testülettel is. -
surgyi
senior tag
válasz
vwpolopg #749 üzenetére
Szia, köszi a képeket!
Igen sajnos ez a sarok rész a telefon gyenge pontja. Már nem egy ilyennel futottam össze a neten. Volt egy kép ami a kijelző nélküli vázat mutatta, s ott látszódott a mágnes a sarkokban. Ez szokta bentről roncsolni a kijelzőt.
Lehet a zsebedben megfeszült, megnyomódott össze fele, s ez okozta a hibát.
Minden esetre ez rossz konstrukciós kialakításra utal, ami a "pórul járt" tulajdonosokat sajnos nem vigasztalja.
Ahogy Ateszpapa is írta, jelezd a Honor felé, próbáld garanciában javíttatni.
Szurkolok hogy sikerüljön,majd tájékoztassál minket ha vannak fejlemények! -
Ateszpapa
addikt
-
vwpolopg
őstag
-
surgyi
senior tag
válasz
vwpolopg #747 üzenetére
Szia!
Először is nagyon sajnálom ami történt, és egyben rettegek hogy bármikor megtörténhet akár nálam is ez. Valljuk be őszintén, nem ezt várnánk egy ilyen drága készüléktől.
Tudnál képet felrakni hol sérült? A sarkainál az alatta lévő mágnes meg tudja nyomni pl. erősebb ráhatás esetén.
Nem akarok hülyeséget terjeszteni, de mintha külföldi fórumon olvastam volna, hogy talán a Honor vállal valamennyi időre kijelző garanciát, és 3 vagy 4 alkalommal a belső kijelző speciális védő fóliáját is cserélik a szervizben ha megválik.
Esetleg erről valaki tudna megerősítést adni??
-
vwpolopg
őstag
válasz
Ferenczi Áko #746 üzenetére
Egyszerűen annyira abszurd és nonszensz, hogy most se hiszem el... Gyakorlatilag egy nagyobb porszem betörte a kijelzom. Ilyen nincs...
-
vwpolopg
őstag
Na, hát nekem ennyi volt ez a remek telefon... A zsebemben valami zsebpiszok, semmi extra dolog nem lehetett, bement a kijelzo közé és betörte azt, mindkét oldalon... Normál használat, zsebben hordás...
-
Tudtok ajánlani valami jó autós telefontartót?
A mostanihoz összecsukva túl vastag, kilóg belőle a síkjából, nem tartja rendesen.
Nem bántja a zsanért ha összecsukva beszorítom?
Sima tabletest ami nem kifejezetten folding telefonokhoz való hasonló megfontolásból félnék venni, keresztbe a zsanért szorítja alul-fölül, hosszába meg nyomja össze a telefont, nehogy ártson a zsanérnak.Valami alakkal zárós kéne, mágnest én nem ragasztok rá, és nem is bízok meg benne ahogy én vezetek, vannak oldalirányú erők
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #673 üzenetére
Ahogy előre sejtettem, nekem most települt a 9-es verzió, de már egyből a 140-es
-
Az létezik, hogy a vízszintes képernyőmegosztás (youtube esetén hasznosnak tűnik), működik pl a Chrome-mal, de nem működik más böngészővel (Brave)?
Tehát a kép felső felén megy egy videó, alul meg böngészek a témában.
Nektek milyen osztottképernyős párosítás jött be? Mit használtok mivel együtt gyakran? -
nylacika
aktív tag
Megjött...
-
kelzsoca
félisten
Ma délután feldobta a MagicOS9 frissítést a telefon.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #729 üzenetére
Á, értem. A főkamera a gyenge a 200p-hez képest, vagy inkább a zoom teljesítménye hiányzott? Futárkodni valóban OP.
-
surgyi
senior tag
Nekem minap mikor a Yettel e-simet beaktiváltam a készülékre, feldobott egy kis méretű frissítést is. Jelenleg 9.0.0.131(C431E1R2P2H3) verzión fut.
A Build-számnál pedig a 9.0.0.131(C431E1R2P2H3) GPU Turbo szerepel. -
Sumptuous
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #724 üzenetére
Szia! Nem hozta?
-
Ateszpapa
addikt
válasz
Ferenczi Áko #725 üzenetére
Van.
-
Ferenczi Áko
addikt
A külső kijelzőn van gyárilag fólia?
-
-Maci-
addikt
válasz
Ferenczi Áko #722 üzenetére
Jah, még 1 apróság. Csak mert nem lesz rajta a gyári "takaró".
Erre rá volt írva, hogy a belső kijelzőn levő fóliát nem szabad piszkálni. Nem szedheted le, cserélheted mert gari vesztéssel jár. (Egyébként elég jó minőségű, jól bírja a strapát.)
A külső képernyőét viszont cserélheted ha gondolod. Nekem abból is még a gyári van fent ~3/4 éve és szintén jó minőségű és bírja a strapát is. -
-Maci-
addikt
válasz
Ferenczi Áko #718 üzenetére
-
kelzsoca
félisten
válasz
Ferenczi Áko #718 üzenetére
Szia!
Használtan sikerült, vagy új készülékként érkezik?
Mindenképpen javaslom legalább a gyári tokot használni hozzá, hogy egy minimális védelme legyen a készüléknek. -
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Sikerült(végre) behúznom egy ilyen telefont, úton van hozzám.. Valami jó tanács esetleg?
-
kelzsoca
félisten
Sajnos még nekem sem dobta fel a frissítést, telekomos készülék.
Nem találkozott valaki letölthető telepítő csomaggal? azért kérdezem, mert úgy látom, hogy recovery alól telepíthető lenne. -
-Maci-
addikt
Az a helyzet, hogy nálam eleve megbízhatatlan volt a Watch6Classic.
Tele is lett vele a hócipőm, mert ilyet sem láttam még, hogy alap értesítések sem jönnek meg.
Azért is vicces volt, mert telefon nélkül, 4G-n SEM jöttek meg az értesítések, vagy jelentős csúszással.
Szóval ment a levesbe az is. Xiaomi Watch2 pro váltotta. Érdekes, ezzel működik minden szépen...Egyébként elvileg úgy van, ahogy írod. Nincs EKG és vérnyomás, ha nem samu telód van.
A helath úgy tudom telepíthető egyébként. -
pistutm
csendes tag
Mindketto elegge kiesik, megprobalom a Westendet es az Arenat hatha.
Viszont minel tobbet nezem annal jobban tetszik a V2...Meg egy dolog eszembe jutott, ami fontos szamomra:
Galaxy watch (5 pro/6 classic) mennyire mukodik vele egyutt? Azt tudom, hogy az EKG es a vernyomasmeres csak Samsung telefonnal mukodik, de a Health telepitheto barhova. Ertesitesek, hivasok rendben megerkeznek?Udv,
Istvan -
-Maci-
addikt
Szívesen
Nagy Telekomnál szokott kirakva mind a 2. Allee pl. vagy Etele
Nekem volt szerencsém egymás mellé tenni a V2-t és a Fold6 -ot. Egyből eldőlt, hogy melyik kell.
Illetve én ilyen telekomos akcíóban rendeltem, amiben benne volt hogy x hétig feltétel nélkül vissza küldhetem és vissza kapom a teljes árát.
Így pár hétig meg volt az S23U és a V2 egymás mellet, pont amiatt a dilemma miatt, amiben Te is vagy most.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Szia,
Én sok év Samsungozást követően vagyok itt. Nem vagyok egy nagy szakértő, de leírom a véleményemet.:
UI:
Hát igen, az fapados Samuhoz képest.
-Nincs duplakoppos képernyőzár (appal pótoltam)
-Nincs fő képernyő végtelen görgetés
-Más az "edge panel" (appal pótoltam)
-Nincs Smart things
Illetve az égész rajzolata, animációi is egyszereűbbek
Korábban én is mindig Nova Launchert használtam, de most hagytam, hogy megismerjem a rendszert. Sikerült jól összeszoknom vele. Így bő félé év elteltével már nem hiányzik semmi.
Egyébként a UI gyors, gördülékeny és teljesen bug/akadás mentes.Kamera:
Ez szubjektív. Az utolsó frissítés óta szerintem jobb, mint az S23U volt. Valósághűbbek a színek és jobban bírja a félhomályt.
Erről ennyit tudok írni, nem csináltam szakértői összehasonlítást.Zsanér, megjelenés:
Nálam pont úgy nyílik/csukódik, mint első nap. Hibátlan. Jól bírja a strapát.
A készülék összességében prémium érzést kelt.Honor magic V3:
Főleg az IP védelem miatt választanám azt, de e miatt most nem fogok cserélniA vezeték nélküli töltés jó móka, de a saját vezetékes töltőjével kb 4x gyorsabban tölt fel, mint a Samsu
Fold:
Én is a Fold6-ot vártam leginkább. Aztán be mentem egy boltba, egymás mellé tettem őket és máris esett ki a kezemből a Fold6. Az egy vicc! Csak annyit "tud", hogy a megszokott UI van rajta.. Akksi idő kuka, kamera kuka, kialakítás kuka..
A Magic V2 belső képenyője sokkal szebb és lényegesen kevésbé tükröződő.Droid:
Nem rég érkezett meg az Android 15 az új 9.0-ás rendszerrel. Tehát a legfrissebb droid van rajta (1-2 kolléga még nem kapta meg).
Frissítés után is kvázi tökéletes az eszköz :-)A fentebb említett UI dolgok miatt és is félve hagytam el a Samut. Volt is 1 hónap próbaidőszak, amikor még vissza küldhettem volna a V2-t. De végül az S23U-nak kellett távoznia.
-
pistutm
csendes tag
Sziasztok,
Az elso Galaxy Fold megjelenese ota halogatom de mostanra elerkezett a valtas ideje. Jelenleg egy S23 Ultrat hasznalok. Alapvetoen Fold6-ban gondolkodtam (sajnos az SE nem johet szoba...) de egyelore nem tudtam magamra eroltetni a szuk kulso kijelzo, vastagsag es kis akksi miatt. Vegig olvastam az itteni hozzaszolasokat ezert is bizonytalanodtam el a Fold6-tal kapcsolatban es kezdtem erosen gondolkodom a V2-n, mivel V3-at vagy szolgaltatonal veszek vagy szinte sehogy...
Szeretnek erdeklodni, hogy milyen szolgalatot tesz a V2 2025ben. Minden tesztet elolvastam/megneztem anno a megjeleneskor. Valtozott a SW a 2024 elejen fellott videok es cikkek ota? Akar az uj andriod foverzioval? Elso sorban a multitaskingra es az altalanos megbizhatosag/stabilitasra gondolok. Olyan telefont szeretnek ami a dobozbol kiveve hasznalhato es nem kell launcherekkel meg ilyen-olyan kiskapukkal bajlodni.
Meddig birja az akksi atlagos felhasznalas mellett par toltesi ciklussal a hata mogott?
Ahogy olvastam tobben valtottatom S23U-rol, a kamerarol mi a velemeny?
A zsaner jol tartja magat, feszes 1 ev utan is?Folyamatosan pattogok a UI, vezetek nelkuli toltes es vizallosag hianya miatt a Fold6, a fizikai meret kijelzo es akksi miatt pedig a V2 fele de nem tudok dulore jutni. Felek, hogy a Magic OS esetleg nem fogja tudni hozni a One UI szintjet (kovezzetek meg de en nagyon szeretem).
Elore is koszonom a valaszokat.
Udv,
Istvan -
nylacika
aktív tag
Sajnos ma leesett a ketyere... Semmi baja, de a keret sérült. Hivatalos szervizt tud valaki? Honor oldalán nem találtam, honormobilszerviz.hu az egyetlen, amit találtam gyári alkatrészekkel. Illetve még egy kérdés. A külső kijelzőn ugye csak sima fólia van, mert egy kicsit lejött, kijelző ép szerencsére...
-
szkutyi
addikt
Tegnap voltam arkadba...hát sehova sincs kirakva a v3-.-
-
-
surgyi
senior tag
Rátoltam az Android 15-öt. Itt a főképernyőnél folyamatos 120Hz, nem viszi le 10Hz-re mint az Android 14-nél (ergo nem spórol így az akkunak), viszont alkalmazásoknál levált 60 vagy 90Hz-re. Szerintem nem oldották ezt meg tökéletesen, van gyártó ahol akár 1Hz-re is leviszi álló képnél, ha nem nyúlunk hozzá.
Na hátha magához tér majd idővel. Most feltettem tölteni, mert írja hogy legyen rajta pár órát, amíg a háttérben optimalizál.Viszont tetszik ez a bütyökkel bekarikázás, illetve a varázs radír is elég jó munkát végez.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az eddigi legvékonyabb foldable újraírhatja a hajlítható műfaj játékszabályait.
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Anime filmek és sorozatok
- Suzuki topik
- XPEnology
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone topik
- További aktív témák...