- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodrikutya20
lelkes újonc
Sziasztok!
Paradox SP5500+ központon ki van iktatva egy sziréna, tehát most néma riasztásban vagyunk.
Hogyan tudom a a kezelőn visszaaktiválni, hogy szóljon a sziréna probléma esetén? -
biccent
csendes tag
válasz
ad4m1337 #1919 üzenetére
Én adnék + egy tippet: Trikdis, csak hogy jól összekavarjalak. Ha van rá lehetőség, márpedig nálad van, mindig a vezetékes megközelítés a jobb és ez mindent tud, amit a vezeték nélküli megoldások és bővíthető is abba az irányba. Rugalmas a rendszer, rendkívül stabil és megbízható ingyenes appal.
https://trikdis.hu/gsm-wifi-ethernet-ip-okos-riasztokozpont
Ebből egy Wifi + 4G vagy Ethernet + 4G mindent tud, amit szeretnél, de ha nem kell a + SIM kártyás kapcsolat, akkor az Ethernetes központ akciós.
HA DSC-t választanál és IP modult hozzá, akkor is ezt a márkát javaslom. Még a DSC és Paradox is ezt javasolja, mert ár-érték szempontból jobb mint a sajátjuk. Mindkét forgalmazó oldalán megtalálod.
Az elmúlt évek legjobb tapasztalata, amiből sokat rakunk. Ha van kérdés szívesen válaszolok. -
fjudors
aktív tag
válasz
riasztósgabe #1939 üzenetére
max pgm-re tudsz saját GSM általános átjelzést
-
fjudors
aktív tag
válasz
riasztósgabe #1939 üzenetére
igen
nem
ez a kedvezmény hátulütője,amit nem mondanak elcsak a hexa-t tudod megadni, a betárcsázót nem...a váltáshoz kéne
programozni is csak az ő jóváhagyásukkal (hardverkulcs) lehet
-
riasztósgabe
friss újonc
Sziasztok!
A Multi Alarm saját riasztóközpontját (MARK 32) csak a Multi saját távfelügyeletére lehet kötni? A leírásban az van, módosított CONTACT ID kódtáblát használ és egyedi a formátuma. Tudtok valamilyen megoldást (titkos programozási sor, firmware csere, stb), amivel be tudnám kötni másik távfelügyeletre a központot. Elég sok központról van szó.
Köszönöm a segítséget!
-
Sziasztok.
Segítséget kérnék.
Lakásfelújítás miatt le lett szerelve egy DSC PC1404 riasztóközpont. Sajnos az a kábel ami az alaplapot köti össze az akkuval(2 saru a vége) elkallódott. Hol tudnék ilyet beszerezni, pótolni? Köszönöm előre is segítséget. -
AssAssynn
addikt
Na még egy kérdés, bár még az előzőre is keresném a választ.
Hogyan hívják azt a rendszert, amikor egy telek négy sarkára beállítanak nagy oszlopokat, és arra rátesznek több infrasorompót? És akkor ha valaki azon átmegy, beriaszt? Ugye sok ilyen kisebb érzékelő van benne, mint az elektromos kapuknál. Csak nem tudom ennek a rendszernek mi a neve.
-
AssAssynn
addikt
Szerintetek EZEK közül a szettek közül jó valamelyik?
Ugye nekem az lenne a fontos, hogy küldjön telefonra értesítést, ha gond van. Bár ha jól sejtem, ezt ma már wifi-n keresztül is megtudják tenni, így nem tudom, hogy kell-e ragaszkodjak a telefonhoz, illetve, hogy kell-e nekem ezért külön sim kártyát vennem. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Valaki hasznal Ajax hibrid rendszert? Ki van kabelezve a riasztoknak es 100k -al olcsobbra jonne ki az Ajax hibrid rendszere hagyomanyos kabeles erzekelokkel mint ha az Ajax sajat erzekeloit vennem meg...
Ugyanugy fogom latni az appba pl a mozgaserzekeloket mint ha az ajax lenne? Ugy mond nem erne semmi hatrany?
-
elekresz
tag
válasz
AssAssynn #1929 üzenetére
A riasztó elrettentésnek jó meg talán felhívja a figyelmet, bár az elszánt amatőrt nem állítja meg a profikat meg még annyira sem. És a sziréna meg csak idegesítő a szomszédnak, de nem látja, hogy bent mi történik. A kamera ellen meg egy maszk, kapucni, ha nem távolra rögzít még azt is viszik. Jó ajtó, jó zárral, bár ezzel is max időt lehet nyerni. Ha az ember nem a közelben lakik vagy nem tud ugrasztani valakit hajnali 3kor is, akkor nem sok esély van a fegyveres őr kutyával kombón kívül. Milyen környék, milyen érték, ehhez mérten védeni, de semmi biztos nem létezik.
(Az sem tesz jót a lelki állapotnak, ha 2 percenként lesi az ember a telefont, hogy van-e riasztás, ha van, akkor vajon hiba vagy tényleg baj van.) -
elekresz
tag
válasz
jézusom #1926 üzenetére
Nálunk egy ideig "gagyi" riasztó volt, wifis, amihez egy 4G-s SIM-es router szolgáltatta a netet (Volt pár wifis kamera is, felhős rögzítéssel, ha valami lenne, szünetmentesre kötve minden). De vannak SIM kártyás riasztók is mindenféle árkategóriában.
Hikvision AX PRO-ra cseréltünk, pont a szereld magad miatt, de egy fokkal jobbat szerettünk volna (MABISZ minősítés), eddig kb. jó volt vele minden, kivétel pont, hogy nem tudtam távolról elérni, de egy restart után azóta minden rendben.
Nyilván se a kamera, se a riasztó nem fogja megvédeni a szerszámokat önmagában. AX PRO-hoz lehet kötni távfelügyeletet is igény szerint, bár mire kiérnek, addigra pont nem lesz meg a Hilti. -
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Látom nem túl pörgős a téma. Riasztóból tudok magamnak összedobni egy rendszert? Egy építkezést védenék. Az egyik szobában lenne lepakolva a szerszámok, stb, amit nem tudok hurcibálni, és akkor a terv, hogy ott lenne valami megfigyelő, ami értesít engem sms-ben, ha behatolás van, illetve helyileg is vinnyog. Erre tudtok egy költséghatékony ajánlást?
-
elekresz
tag
Hikvision AX PRO rendszer eddig teljesen szépen ment, Hik-Connect applikációban jött minden értesítés. Utóbbi pár nap kellett kicsit módosítani és iszonyat késve jött értesítés pl., amikor az egyik PIR szenzort lekapcsoltam. Ma meg, ha bármit meg szeretnék nézni akkor ez fogad: "A hálózati kapcsolódás nem sikerült" Minden van benne, UTP/wifi/SIM kártya, van net is. Mi a bánat lehet a rendszerrel? Élesíteni/hatástalanítani sem enged így.
(PC-ről belépve a státusz: Online; van NVR, az simán megy, kamerák képét látom, értesítés is jön egyből) -
bodrikutya20
lelkes újonc
Paradox központunk van és a telefonszám nem kommunikál a központtal. Mit tudunk tenni?
-
feeregon
tag
Évek óta Hikvisiont használok, nálam tökéletesen működik. Egy applikációban müködik a kaputelefon, a riasztó és a kamera. Négy IP kamera mozgásérzékelőként van integrálva. Riasztás esetén mozgó képek érkeznek. Nekem bevált.
A Multialarm fogadja a jelzéseit. Az applikáció lehetne jobb is, de még a vállalható szint. -
AtaWrc
aktív tag
válasz
ad4m1337 #1919 üzenetére
Néz rá olvass esetleg utána az Ajaxnak, szánj rá pár órát, és a saját szemednek higgyél.
Ezt használom mióta Magyarországon elterjedt, Én nagyon meg vagyok elégedve vele.
Igen bármelyik távfelügyelet elfogadja.
Ha választani kellene nem a Hikvisont választanám, mert az Ajaxot koppintották le, és nem tudom mennyire foglalkoztak a rendszer védelemmel.
Nálam stabil, üzembiztos, rendszeresen frissítik, az app jó, érthető, könnyű a telepítés.
Én szeretem.
Ja és szépen bővül a kiegészítők listája. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam egy pár kommentet és tisztult a kép mind riasztó témakörben, mind abban, hogy pár frusztrált kommentelőnek nincs élete és emiatt belekötnek mindenkibe
Mi lenne tehát a megfelelőbb rendszer szerintetek, a hagyományos DSC IP modullal vagy Hikvision/Ajax rendszer vagy esetleg valamilyen hibrid megoldás? Be van kábelezve az egész ház, így jöhetne a vezetékes rendszer is, viszont 2025 -ben alapelvárás szerintem, hogy telefonon keresztül lehessen üzemeltetni, monitorozni.
- Ha végül DSC -t választjuk IP modullal, akkor csak a DSC saját alkalmazását lehetne használni?
- Mi lenne az előnye a DSC és mi az újvonalas vezetéknélküli rendszereknek?
- Távfelügyeletre be lehetne a Hikvision/Ajaxot is kötni?
- Mennyire kiforrottak, üzembiztosak?
- Gondolom az appos kezelésben jobb a Hikvision/Ajax mint a DSC?
- Aki megbánta vagy cserélte az egyiket vagy másikat miért?
Nekünk igazából mindegy, hogy vezetékes vagy sem, lényeg, hogy jó legyen az app, jöjjön rá a frissítés a jövőben is, és riasszon ha kell. Mivel van cica, ezért fontos, hogy ha téves riasztás van, akkor azt tudjuk távolról is kezelni. A modularitás nem fontos, egyszerre megvennénk minden érzékelőt, és utána nem vennénk hozzá további dolgokat (pl. nem kellene vízszivárgás érzékelő a jövőben sem)
-
byson55
tag
válasz
bodrikutya20 #1916 üzenetére
A háttérvilágítás megváltoztatása:
1. Tartsa nyomva a [STAY] gombot
3 másodpercig.
2. A [MEM] gomb világítani kezd.
3. Nyomja meg a [MEM] gombot a
kívánt szint beállításához.
4. A [CLEAR] vagy az [ENTER]
gombbal kilép
színt nem tudsz led csere nélkül eszközölni -
bodrikutya20
lelkes újonc
Sziasztok!
Paradox K10V kezelőn hogyan tudom a háttérvilágítás fényét növelni? Esetleg a zöld színt lehet másikra állítani? -
ad4m1337
aktív tag
Egy fórum topic sajnos az ilyen arcoktól válnak toxikussá... nem értem minek kommentel valaki ha nem tud hozzátenni valamit és miért feltételezi, hogy csak szakik irogathatnak ide...
És miért viszi el a témát másik irányba indololatlanul, ennyire nehéz a tárgyra fókuszálni, kit érdekel, hogy neki éves vizsgai vannak meg engedélye stb.
Az ilyen kommentelők nem jobbak egy frusztrált, nyugdíjas politikai fröcsögőnél a facebookon...
-
fjudors
aktív tag
az ügyfél fizet.. itt segítség adás van. A milyen rendszert, milyen esxközökkel nem az.. az ajánlat kérés. fölhívsz egy szakcéget, kimennek, felmérik, adnak árajánlatot.
itt nem fogja senki elmagyarázni a deol, eol, 24h,követő, kibejárati, stay, partició, zónacsoport, stb fogalmakat.azt is leírruk, rádiós rendszer kényszermegoldás, nem ajánlás... max hibridként egy-egy eszköz
ez a modern buzulás, hogy mindent telefonról akarunk vezérelni.. a meiko mosogatógép vegyszeradagolásától kezdve a gyerek hörcsögének az etetőautomatájáig...
azt sem értitek meg, hogy akik ebben dolgoznak nem írhatják le/ki.. sokak szerződésében benne szerepel, hogy nem tüntethető fel social mediaban..
-
vmk
tag
válasz
fjudors #1911 üzenetére
Nagy követelőzés volt. Érdeklődött a kolléga, hogy jó-e a rendszer amit ajánlottak neki. Erre ezt a szóf*sást irreleváns témában, meg röhögést kapta válaszul. Mint előtte nagyon sokan már ebben a topikban mióta követem. Jobban tudásról szó sem volt.
Ingyenes válasz?! Jajj, kezdődik ez a vonal. Ez egy fórum, képzeld, igyenes válaszért is jönnek ide emberek. Ha egy ügyfeled kérdezne valamit, hogy mit ajánlasz, akkor elhajtod, hogy nincs ingyen válasz, mert Te szakember vagy?
Akkor valójában ez a riasztó telepítők belső topikja?
Értem amit mondasz és részben egyet is értek veled, de a stílus…
Mindenki aki kérdez itt jobban tudja és csak önigazolást keres? Persze…
“ha valamit nem tudok, nem értek hozzá, akkor nem adok tanácsot.”
DSC, Paradox, Ajax stb. Biztos, hogy értesz ezekhez, mégsem mondasz semmit.Nekem nem volt célom személyeskedni veled.
-
vmk
tag
Az akksi ára pár ezer forintos tétel, sok helyen kapni, a saru méretre is figyelj, ne csak a kapacitásra és fizikai méretekre.
A csere szerintem nem egy haladó szint, de kinek mi persze.
Először is levenném a tetejét a csavarokkal és rámérnék az akksira.
Legnagyobb az esély az akksi hibára. Ha nem javul meg újjal, akkor vizsgálódni kell tovább. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
PROTRON #1903 üzenetére
De azt Te is tudod hogy a fővállalkozó viszont a riasztó telepítésért, mivel hivatalosan rendszertelepítői jogosítvány kell hozzá, köteles a generál kivitelezői haszonnal együtt felszorzott, rendes riasztószerelői árat megadni neked? Különben nem hiszed el hogy be lettek tartva az előírások és még a végén megnézed a minőséget...mindenben.
Ahogy írod, csak a riasztó előkészítés van benne az alap árban, mert hív alvállalkozót a teljes riasztó rendszer telepítésre akkor amikor már egyeztetésre kerül a dolog a vevővel. Látom fogalmad sincs mi megy jelenleg a mai magyar, lakossági építőiparban, de kérdezz meg bárkit ismerettségi körödben aki vett újépítésű ingatlant akár kisebb építtetőtől, akár a Cordiától... Meglátom mennyire fogod ezeket a papírokat beszerezni és számonkérni...De mivel ez egyedi igényekhez szabott rész feladat, ezért semmilyen központnak nem kéne felmerülnie amíg nincs leegyeztetve a valós igény. Ha valakinek csak alap központ rendszer elég, akkor annak nyilván van egy egységes árazása, amihez van műszaki specifikáció, így nem kell semmilyen egyéb kérdést feltenni, mert abban a specifikációban benne kell legyen minden ami alapján dönt az ügyfél hogy kéri-e az olcsó alap rendszert. Elfogadja-e annak a jól olvashatóan leírt korlátjait és bővíthetőségét, mert annak is illik szerepelnie a műszaki specifikációban. Ez sima 40 millás építési költségű háznál is meg kell legyen, ahogy 300 millás családi háznál és 800 millás villánál (a 300 millával kicsit 2018-ban ragadtál a mai árakhoz képest
). Továbbra is úgy érzékelem, hogy nincs tapasztalod ilyen téren, nem vásároltál még vállalkozótól ingatlant, amivel nincs baj, csak jó tudnod, hogy körberöhög ha ilyeneket fogsz kérni, az 5 éves újépítésű ingatlannál a garancia is papíron létezik.
Konkrét példa:
a mi rendszertelepítő alvállalkozónkat minden egyes helyszínen ahol utólag megy "javítani" az eredetileg villanyász által telepített rendszert(havonta tucatnyiszor keresik meg ilyennel), megtalálják azzal a kérdéssel hogy szeretnék az okosotthon rendszerbe belevenni a kültéri mozgásérzékelőket, csak amiatt hogy felkapcsolják a lámpákat és ne kelljen még mozgásérzékelőkért fizetni, mert az eredeti villanyász aztmondta nekik hogy erre is jó lesz...aki után "csak apróbb javítani való van, pusztán kényelmi dolgok".
Közben meg persze hogy nem lehet ilyen átjátszásra használni, mert nem arra való.
Na itt a gond, hogy mivel nem rendes rendszertelepítő volt, így elhiszem hogy 15-20%-ot tudott ezen a kicsike részfeladaton nyerni a vállakozó miközben pontosan ugyanannyit fizettet ki veled mint ha rendszer riasztóst hívott volna akire rápakolja a 20%-os hasznát.Igen, ez ilyen, de a döntés a tied, hogy ezeket ne vállald el, senki nem tartott pisztolyt a fejedhez. De kérlek ne te döntsd már el, hogy a vállalkozó min spórol, az az ő dolga. Még egyszer mondom, nem te vállalod a kockázatot, ahhoz tökösebbnek kell lenni (ingatlan projektet elindítani, várni a vevőt, kitéve lenni a piaci, hitel kockázatoknak, árfolyamváltozás, alapanyagárváltozás, stb.), ha meg nem, akkor marad, hogy egy bizonyos munkára kihívnak amiért megkapod a pénzed.
Én vevői oldalról többször átéltem mivel jár az újépítés, és nem védem az építési vállalkozókat, de tudom azt, hogy minden papír beszerzése, engedély, dokumentáció csak a mesében létezik, vevőként ezeket elvárni nem reális, kiröhönek, lesz helyetted másik 100 vásárló, egy építési vállalkozónak nincs türelme, kedve ehhez, de még egyszer leírom, ha átéled majd egyszer ezt vevői oldalról akkor érteni fogod, hogy örülsz ha riasztót kapsz (és még módosíthatsz is az eredeti elképzelésen), nem hogy toporzékolsz a papírok miatt...
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Adott az alábbi riasztó kültéri egység, volt egy félnapos áramszünet és valószínűleg az akksija lemerült mert kattog. Jelenleg nincs aktívan használva és inkább csak idegesít minthogy nem látná így el a funkcióját.
A kérdésem, hogy mennyire bonyolult kicserélni az akksit ebben? Saját magamnak csinálva mennyibe van egy ilyen?
Vagy ha nem ez a baja, akkor mi?Előre is köszi!
-
PROTRON
addikt
válasz
ad4m1337 #1901 üzenetére
De azt Te is tudod hogy a fővállalkozó viszont a riasztó telepítésért, mivel hivatalosan rendszertelepítői jogosítvány kell hozzá, köteles a generál kivitelezői haszonnal együtt felszorzott, rendes riasztószerelői árat megadni neked? Különben nem hiszed el hogy be lettek tartva az előírások és még a végén megnézed a minőséget...mindenben.
Ahogy írod, csak a riasztó előkészítés van benne az alap árban, mert hív alvállalkozót a teljes riasztó rendszer telepítésre akkor amikor már egyeztetésre kerül a dolog a vevővel.
De mivel ez egyedi igényekhez szabott rész feladat, ezért semmilyen központnak nem kéne felmerülnie amíg nincs leegyeztetve a valós igény. Ha valakinek csak alap központ rendszer elég, akkor annak nyilván van egy egységes árazása, amihez van műszaki specifikáció, így nem kell semmilyen egyéb kérdést feltenni, mert abban a specifikációban benne kell legyen minden ami alapján dönt az ügyfél hogy kéri-e az olcsó alap rendszert. Elfogadja-e annak a jól olvashatóan leírt korlátjait és bővíthetőségét, mert annak is illik szerepelnie a műszaki specifikációban.Ez sima 40 millás építési költségű háznál is meg kell legyen, ahogy 300 millás családi háznál és 800 millás villánál (a 300 millával kicsit 2018-ban ragadtál a mai árakhoz képest
).
Konkrét példa:
a mi rendszertelepítő alvállalkozónkat minden egyes helyszínen ahol utólag megy "javítani" az eredetileg villanyász által telepített rendszert(havonta tucatnyiszor keresik meg ilyennel), megtalálják azzal a kérdéssel hogy szeretnék az okosotthon rendszerbe belevenni a kültéri mozgásérzékelőket, csak amiatt hogy felkapcsolják a lámpákat és ne kelljen még mozgásérzékelőkért fizetni, mert az eredeti villanyász aztmondta nekik hogy erre is jó lesz...aki után "csak apróbb javítani való van, pusztán kényelmi dolgok".Közben meg persze hogy nem lehet ilyen átjátszásra használni, mert nem arra való.
Na itt a gond, hogy mivel nem rendes rendszertelepítő volt, így elhiszem hogy 15-20%-ot tudott ezen a kicsike részfeladaton nyerni a vállakozó miközben pontosan ugyanannyit fizettet ki veled mint ha rendszer riasztóst hívott volna akire rápakolja a 20%-os hasznát.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
PROTRON #1899 üzenetére
Nem tudom hány családi ház projekted volt, de ha ez így menne a nagy részénél Budapesten, akkor még magasabb árak lennének, amit az építtetőnek be kellene építeni az árakba. Te csak egy műszaki kivitelező vagy aki a megrendelést végrehajtja. Nem vállalsz igazi kockázatot. Az építési vállalkozó vállalja a risket azzal, hogy telket vesz, összerakja a családi ház projektet az alvállalkozóival, meghírdeti ingatlan.com -on és várja a vevőt. Nyilvánvalóan megpróbál fogni egyes dolgokon (villanyszerelő telepít riasztót). Csak megsugom, hogy rengeteg projektnél riasztó előkészítés van csak az árban, bármilyen rendszer pluszba a vevő költsége. Ha az építési vállalkozó még pluszba hívna profi al-al vállalkozókat, akkor megint 1-1M -val kéne növelni a ház árát, amivel a saját kockázatát növeli, hogy nem / későn talál vevőt.
Persze ha csak budai 300-400M -os ikerház projekteknél szerelsz, az más tészta, ott el tudom képzelni, hogy ki van művelve minden, minden professzionális, minden engedélye van a szakinak stb.
-
PROTRON
addikt
válasz
ad4m1337 #1898 üzenetére
Ez itt igazából hobbi totyik, maga a forum nem fizetős garantált válaszdós felület.
Korábban valóban megkérdezted hogy a DSC jónak számít-e vagy a Paradox, vagy mi legyen?De ha az adott szerelő egyáltalán nem ismeri a másik rendszert amit esetleg itt javasolnak, akkor megint ott vagy ahol a partszakad.
Aztán beírtál másik 2 nevet, amiket korábban nem említettél, így azokra kaptál választ.
-
PROTRON
addikt
válasz
ad4m1337 #1894 üzenetére
Mi épületvillamossági kivitelezőként pontosan benne vagyunk a generálkivitelező alatti alvállalkozói munkavégzésekben és sokszor mi hozzuk a mi alvállalkozónként a riasztó rendszertelepítőt(évente megújított engedéllyel rendelkezőt, lehet drágább, de biztos megoldás) az adott projekthez.
Pontosan így értettem, hogy ilyenkor bele van írva az ajánlatba hogy mi az amivel az alvállalkozó eredetileg számolt, maga a tétellista(hány érzékelő, milyen központ, hány kamera, annak milyen központ, van-e alapból átjátszás...etc) és össze van hozva a találkozó, ahol az eredeti javaslat pontosításra, kidolgozásra kerül, hogy milyen további igények vannak még, mert mindenki az elején csak a cica-kutya-kisgyerekre gondol, aztán az alvállalkozó meg felhívja egy rakás egyéb tényezőre a figyelmet, amiket át kell gondolni, aludni kell rá, aztán véglegesíteni a listát.
Így lesz aztán véglegesítve az ajánlat amiben benne van a műszaki specifikáció, hogy mekkora összegben mi is van benne.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
PROTRON #1893 üzenetére
Sajnos/nem sajnos ez nem így megy újépítésü projekteknél. Az építési vállalkozó az alvállalkozóval szerződik, nem a vásárló magánszeméllyel.
Az építési vállalkozótól függ, hogy te ezen tudsz-e változtatni vagy sem.
Van olyan projekt ahol semmit nem tudsz változtatni, vagy minimálisat (még ha 150M ba kerül a garzon lakás a 11. kerbe akkor sem..) és van olyan ahol tudsz ráfizetéssel, ezért is kutakodok.
Szerencsére a mi esetünkben partner a villanyszerelő a kommunikációban, de van olyan amikor csak az építtetővel áll főleg szóba, mivel vele van szerződve és tőle kapja közvetlen a pénzt.
Egyébként sikerült egyeztetni, lehet Ajax/Hikvision lesz a befutó, meglátjuk mennyivel lesz drágább...
-
PROTRON
addikt
válasz
ad4m1337 #1892 üzenetére
Mivel azt írtad hogy a villanyszerelője elvégzi a bevásárlást és szerelést.
A szakmához értő villanyszerelők legtöbbjének annyira tele a naptára az erősáramú villanyszerelésekkel és hozzá tatozó gyengeáramú kábelezésekkel, hogy nem fog mellette biztonságtechnikai rendszertelepítő vizsgát rakni és évente megújító ismeret felújító vizsgákra járni, mert enélkül is megvan a pénz, nem kell neki kuncsorognia még riasztó telepítős projektekért.Valamint a rendszertelepítők leggtöbbje előre felméri a felhasználó igényeit és annak megfelelő központot rak fel, nem "büdzsé", hanem az aktuális helyzethez illesztik a rendszert.
Azért is Ő irányítja a folyamatot, mert felhasználóként, laikus emberként valójában az igényeid egy részét fel sem tudd mérni, másik részéről nem is tudod hogy adott központnál beépített alap tulajdonság, vagy extraként kell megvenni, vagy egyáltalán nem lehet arra használni és más központ kell.
Egy rendszer telepítő azzal a rendszerrel amire a legtöbb árajánlatot készíti és legtöbbet szereli elég jól tisztában van, hogy az alap kérdésekben kikérje a felhasználó nézőpontját, egyeztessen előre mielőtt beárazná a teljes projektet.Ezét feltételezem, de ne legyen igazam.
-
PROTRON
addikt
válasz
ad4m1337 #1888 üzenetére
A kódkártyás vagy távirányítós riasztó deaktiválást ma már elvileg mindegyik alap központhoz meg lehet venni, mindenképp további eszköz igényel, nem alap tartozék.
Hogy mennyire biztonságos...én is problémásnak tartom ha egy elvesztett kártyával bármikor be tudnak menni az ingatlanba.IP modult amennyire tudom a legtöbb új központba később is be lehet kötni, de kérdezd meg melyik DSC típust akarja a feltehetően a külön szakirányú(biztonságtechnikai) engedéllyel nem rendelkező, mezei villanyszerelő a kapcsolatain keresztül megvenni és annak a kézikönyve alapján lehet pontosat mondani.
Azért írom hogy engedéllyel nem rendelkező, mert ha lenne erre a területre is engedélye másképp beszélgettetek volna, meg megtudná mondani az engedély számát.Valszeg van valamilyen kapcsolata, ezért tudja beszerezni ezt a központot, amihez ha csak simán odamész a boltba akkor azt mondják hogy biztonságtechnikai rendszertelepítői engedély számot kérnek a vásárláshoz is.
A rendszer feltelepítéskor nem kéri az engedélyt, enni sem inni sem kér, nem engedéllyel hanem árammal megy.
Amikor történik egy betörés, akkor a biztosító társaság vagy a bíróság érdeklődhet azzal kapcsolatban hogy kinek az engedély számával történt a telepítés, kit terhel a felelősség ha valami nem adott jelzést. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a topicban biztonságtechnikábanAdott egy újépítésű családiház ahol az építési vállalkozó bekábelezte a házat a mozgásérzékelőknek + riasztó rendszernek. Van egy budget amiért a villanyszerlője megveszi a cuccokat, ha ennél extrábbat kérünk akkor az a mi költségünk. Elvileg sima alap mozgásérzékelők kerülnek be és a vezérlésért a DSC valamelyik típusa felel. Elvileg vezetékes lesz a rendszer és egy alap kategória.
Kérdésem, hogy van-e értelme extrább rendszert kérni? Azt már jeleztem, hogy van kisállat (benti cica), ezért az érzékelőknek ezt tudniuk kell, de elvileg ez már nem egy nagy dolog, itt nem lesz nagy árkülönbség.
Én arra gondoltam, hogy jó lenne ha a vezérlőt tudnánk valamilyen odaérintéses módszerrel is üzemeltetni, ne kelljen mindig a kódot bepötyögni, ez drága extra lenne?
Szerintetek jó ez a márka vagy inkább a Paradox? Van valami amire megérné upgradelni?
Bármi javaslat?Még most tudunk változtatni, de hamarosan megveszi a villanyszerelő a dolgokat és az lesz berakva...
Kaputelefon+kamera az egy másic topic, oda megvannak az UTP kábelek, kamerákat kell + kamerás kaputelefont venni, abból a Dahua, Hikvisiont néztem ki, de ahogy láttam van másik topic erre itt PH -n.
Köszönöm mindenkinek előre is! -
feeregon
tag
válasz
bodrikutya20 #1886 üzenetére
Próbáld ki
de igen, 1-es zóna 1-es gomb
Ez lokális beállítás, a távfelügyeletet nem érinti -
bodrikutya20
lelkes újonc
válasz
bodrikutya20 #1884 üzenetére
Tehát ha 1-es zóna akkor 1-est kell nyomva tartani? Ez jelent valamit a távfelügyelet szempontjából? Ugyanúgy fog riasztani ha olyan helyzet lenne,?
-
feeregon
tag
válasz
bodrikutya20 #1884 üzenetére
Igen, a zóna száma
-
feeregon
tag
válasz
bodrikutya20 #1882 üzenetére
Hogyan állítható be Csipogó zóna?
K10V, K10H és K636:Tartsa nyomva a ([1] – [0(10)[). Elfogadó csippanás = Csipogás bekapcsolva -
bodrikutya20
lelkes újonc
Sziasztok!
Paradox SP5500+ központon K10V kezelővel rendelkezem.
Csipogó zónát hogyan tudom beállítani az ajtóra? -
Gabesz87
veterán
Megkérdeztem a telepítőnket tegnap, és a jelenlegi szenzorok nem állatbarátak, de ő határozottan azt mondta, hogy macska mellett többet nem fogom használni a riasztót (hiába az állatbarát mozgásérzékelő). Merthogy úgyis felmászik, felugrik függönyre, szekrényre, lámpára. Lehetséges megoldásként azt mondta - mondjuk ez járható út, nem jutott eszembe - hogy használhatjuk az éjszakai (Stay) módot, és akkor a mozgás nem probléma. A ház úgyis tele van nyitásérzékelőkkel is.
-
elekresz
tag
Sziasztok!
PYRONIX KXBRACKET-W Konzol és HIKVISION DS-PDB-IN-Wallbracket Fali konzol között van bármi érdembeli különbség? -
fjudors
aktív tag
válasz
Gabesz87 #1872 üzenetére
a kisállatosnak rácsos a szeme
LátsZik a maszkolás -
Gabesz87
veterán
válasz
feeregon #1871 üzenetére
Most is ilyen (ugyanilyen kinézetű) Pyronix érzékelőink vannak, de hogy pontosan melyik típus, gőzöm sincs, tekintve, hogy nincs ráírva sehol semmi. Mögé meg nem látok (ha netán a hátulján van típusszám). Mondjuk van, ahol más típusú (Paradox) érzékelő van, az okát nem tudom. De ahogy írtam, úgyis beszélek majd a telepítőmmel, megérdeklődöm ezeket a dolgokat.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Szeretnénk hamarosan cicát, de nem tudom, a jelenlegi mozgásérzékelőink mennyire állatbarátak. Ezt majd megbeszélem úgyis a telepítőnkkel. Viszont az lenne a kérdésem, hogy ha netán cserélni kellene kisállat kombatibilisre, ezek mennyire bolondbiztosak? 100%, hogy nem aktiválja a riasztót?
-
fjudors
aktív tag
válasz
bringasisti #1866 üzenetére
bocs, tampered
szabotázsvédelem nem lessz
-
fjudors
aktív tag
válasz
bringasisti #1864 üzenetére
rajz szerint. tápot a tápnak (dc, gnd) a relét az indítóra (st)
vagy rövidrezárod a st-gnd kört, de akk9r nincs tampred -
bringasisti
őstag
Üdv. Egy relé segitsegevel kívánom működtetni riasztó rendszer nélkül. Hogy kell bekötni a tápot és a működtető relét. Köszi -
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1861 üzenetére
Kezelési leírásod van?
-
fjudors
aktív tag
válasz
zoltaneger #1856 üzenetére
tényleg internetes távsegítséggel, hozzáértés nélkül akarodprogramozninyomkodni a riasztódat? -
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1854 üzenetére
Igen, a 747-ea címen át kell írni 00*
* Annyi perc ameddig szeretnéd hogy szóljon a sziréna -
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1852 üzenetére
Ha le van programozva, kell hozzá programozói kód, illetve meg kell nézni, melyik kimenetre van kötve.
-
fjudors
aktív tag
válasz
zoltaneger #1850 üzenetére
attól függ..
le van programozva, ki van kötve az indító, vagy áramtalanítva van? -
feeregon
tag
Hikvision AX hibrid Pro:
Kinek milyen tapasztalata van?
-
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1846 üzenetére
A multi megköveteli, hogy a riasztó, !!!nem a GSM modul!!! küldjön napi jelentést. Illetve küldi a nyitás zárást, és minden eseményt. Esetleges hiba, vagy többször elmaradt napi jelentés esetén hívnak.
Kipróbálni így tudod:
1. Felhivod az ügyfélszolgálatot, azonosítod magad.
2. Megkérdezed, hogy az elmúlt pár napban milyen események mentek be a távfelügyeletre
3. Próba riasztást, vagy pánik riasztást végeztek közösen, közben egyeztettek mit lát.Szerintem ne "éles" teszt legyen, a járőrt nem kelleni vonultatni, nehogy egy valós eseményre ne tudjanak reagálni máshol.
-
fjudors
aktív tag
válasz
zoltaneger #1846 üzenetére
csinálhatsz próbát.
a központ 24 óránként küld életjelzést (un tesztjelentést) , a gsm pár óránként (besorolástól függően), ez lakosságinál ha jól emlékszem 1 óra.
de hívd fel a müszaki diszpécsert, segítenek. a központ m8ndent lejelent, a nyitás zárást is. -
PROTRON
addikt
válasz
zoltaneger #1843 üzenetére
Akiket én ismerek távfelügyelet céget, ott a riasztó központba bekötött GSM modul x időnként automatán bejelentkezik a központra és küld egy check listet, szal a központ elvileg szól a usernek hogy kap-e jelet a gsm modultól és ha igen milyen infoval.
A szolgáltatás keretében elvileg jogában áll a felhasználónak ezt lekérdezni, tehát hogy mondják meg mit látnak a rendszerben...attól még mert nálad villog valami az még nem jelenti hogy a távfelügyelő cég központjába is megérkezik minden.Vagy saját, mobilos távfelügyeletre gondolsz, tehát inkább távoli elérésedre?
-
feeregon
tag
válasz
zoltaneger #1843 üzenetére
Melyik távfelügyelet?
-
zoltaneger
junior tag
Sziasztok!
Paradox riasztó rendszerünk van, távfelügyelettel.
Sziréna jelenleg ki van iktatva, csak néma riasztás van. Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudhatom biztosan azt, hogy minden rendben van a jelek továbbításával és probléma esetén küldi a jelzést a távfelügyeketnek? -
v.attis
őstag
válasz
fjudors #1839 üzenetére
Nem, konkrétan kamerára, éjjel is látó kamerára.
Azert tettem zárójelbe, hogy nem feltétlenül WiFi-s kamera kell, mert nem a wi-fi a fontos, hanem az AX PRO központtal való együttműködés. Van nagyjából ugyanott egy nyitásérzékelő és tökéletes a kapcsolata a riasztó központtal.
Tápot tudok adni neki helyben, de hogy ne wifire csatlakozzon…? Ilyenre meg sosem volt szükségem, mos kellene.
Ha nincs ilyen kamera a Hikvision kínálatában, akkor a WiFi-t kell valahogy kibovitenem. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Olyan van, hogy Hikvision vezeték nélküli kamera (szándékosan nem WiFi-t írtam) az AX PRO központra csatlakozzon és így garantálja a távoli elérést?
Egy helyszinemen régi vezetékes kamerák vannak, kicsit tákoltak is, viszont az AX PRO rendszert már én telepitettem.
Most kellene egy olyan helyre kamera, ahol wi-fi már nincs, de a riasztó meg vígan kommunikál a kihelyezett érzékelővel. -
flash-
veterán
Sziasztok!
Konyhába Honeywell R200H-N2 hőérzékelős tűzjelzőt vettem, elvileg ez kell konyhába.
Nade sehol sem irja hogy mit kell tenni ha megszolal a riasztó de nincs tuz vagy mar elall.
Akkor a riasztó is magátol abbahagyja azonnal a riasztást? -
feeregon
tag
Sziasztok!
DSC Neo 2016 11-es, azon belül 6-os alpont. Hogyan orvosolható?
Internet van, nem natolt.
Köszönöm -
fjudors
aktív tag
válasz
csubuka #1833 üzenetére
kábelcsatorna típus
-
csubuka
addikt
-
csubuka
addikt
válasz
fjudors #1828 üzenetére
*Lentre találtam fotót, de az illusztráció a lényeget mutatja...
Az a baj, hogy vagy ha fent fúr az ember akkor a falnál az ember a párazárást gyilkolja meg az áthidaló szerű fagerendát (ez könnyűszerkezetes) vagy ha a tokot fúrja akkor a légkamrákat fúrja át. Az sem egészséges, tömíteni megfelelően kéne.
Rizikó mentesebbnek ítélem a hagyományos felületre szereltet.
-
csubuka
addikt
válasz
fjudors #1825 üzenetére
A kérdésemben nem volt olyan hogy "alulra". Egyedül a rejtett beépútésről kérdeztem. Az illusztráció a neten fellelhető értelmezhető ezt mutató fotók egyike. Sajnos alsó beépítést mutatott.
Időben lehet ez még. Ez a készültség, ami a fotón van.. Felül meg tudom fúrni, a kérdés hogy mennyire gányolja ez a tokot. Őszintén a vége lehet a felületszerelt verzió lesz, mert gányolást nem akarok.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróságot szeretnék kérdezni.
Alapvetően volna valakinél fotó egy utólagosam műanyag ablakba befúrt, süllyesztett nyitásérzékelőről?
Tud ilyen vízhatlan és légtömör, a nyílászáró eredeti funkcióját bem romboló lenni? Vagy süllyesztettet csak akkor használnátok ha gyárilag integrált a tokszerkezetbe?
Ezekre gondolnék, vezetékes kivitelben... már a vezeték kivezetése is érdekes kérdés, hogy hogy fúr meg az ember egy már beépített ablakot pl... hogy az esztétikus is legyen akár.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Zsmester89 #1817 üzenetére
nem.
egy boscg pir-pet-et ha magasabbra raksz az előírtnál, akkor akár át is tudsz sétálni alatta érzékelés nélkül
ha nincs mód modosítani a k8álláson, akkor meg kell dönteni/billenteni az érzékelőta 2,2-2,4 létra nélkül szerelhető, nincs értelme hozzáférhetőségről beszélni
-
janos4646
csendes tag
Egy mozgásérékelő ajánlott telepítési magassága 2.4 m, viszont csak 2 métertől kezdve lát le a földig.
Ha azt szeretném, hogy jobban maga alá lásson az érzékelő és lejjebb tenném, mondjuk 2 méterre, ebben az esetben is hatékonyan működik? (Helység mérete: 5 m x 6 m) -
fjudors
aktív tag
válasz
PROTRON #1814 üzenetére
mindenhol vannak lusta szerelők, és olyanok akik dolgozni akarnak. teljesítménybérben a kábelezés/csatornázás jó pénz
a hikvision kamera +gsm dolgot nem értem, mivel azt h8vatalos helyen, pl társasházban szokás pl video jel vesszés esetén
Nyilván a kamera rendszer esetén a megrendelő saját hikvision rögzítőéhez csatlakoztatták a saját rögzítőjüket és ahhoz meg a GSM átelzőt.
ez egy teljesen értelmezhetetlen mondat.
nagyon-naguon összekeversz dolgokar/fogalmakat. -
PROTRON
addikt
válasz
fjudors #1812 üzenetére
Konkrétan megmondták a felmérést követően hogy ha nem az Ő rendszerük kerül telepítésre, akkor csak paradox riasztó rendszer és csak hikvision kamera rendszerhez hajlandóak csatlakoztatni a GMS átjelzőjüket (ezt a szót kerestem, köszi).
Nyilván a kamera rendszer esetén a megrendelő saját hikvision rögzítőéhez csatlakoztatták a saját rögzítőjüket és ahhoz meg a GSM átelzőt.
DE a riasztónál közvetlen a központba kötötte az átjelzőt.
Szal de, köszi, van elég fogalmam arról amiről beszélek.
Tényleg nem vagyok riasztó rendszer telepítő, de mint erősáramú kivitelező, akivel rendszeresen behuzatják a gyengeáramot is, bőven látom a nagy kivitelezéseken a helyzetet.
Valamint sajnos nincs igazad, a kábelezés csatornázásban ro.ul nincs pénz, mert "segédmunkának" tekinti mindenki.
A riasztósok persze megcsinálják, rendesen kiszámlázzák a saját órabérüket, hisz addig nem tudnak központot programozni. De amikor kiadják alvállalkozónak, vagy az erősáramú fő kivitelezőnek, fillérekben számolnak.És nem értek egyet a "minden cég a karbantartásból él" szöveggel, mi kivitelezésből élünk.
Az hogy a karbantartásért jó pénzt kérnek el a kivitelezésből élők (riasztós cégek is szép számmal vannak ilyenek), annak az a magyarázata, hogy addig nem tudnak új rendszer felprogramozásával foglalkozni. Nekünk pl a rendszeres riasztós partnerünk a háta közepére kívánja azt amikor a rendőrök kérik hogy mentsen le általa karbantartott kamera központból videókat, mert egy egész délelőttje rámegy, ami alatt nem tud új rendszert kivitelezni az aktuális megrendelőjénél, viszont alig tud mit kiszámlázni a fél napnyi munkadíjat rezsiórabérben, mert persze akkor meg megszólják.De a multi alarmos megmondta, hogy nem hajlandóak kábelezni, csak a legminimálisabbat, inkább a vezeték nélküli érzékelőkben hisznek. Nyilván mert ahogy írom, a vezetékezésben nincs pénz, nem akarja a megrendelő rendesen megfizetni, ellenben zabálja a munkaidőt...
Én meg nem hiszek a vezeték nélküli rendszerekben biztonságtechnika terén. De még energiamenedzsmentnél is tervezőként mindig fix UTP kábelezést követelek meg... -
fjudors
aktív tag
válasz
fjudors #1812 üzenetére
az adóegység neve gsm átjelző
és ne, de tényleg..semmi fogalmad nincs ezekről a rendszerekről az látszik csak
a saját fejlesztésű rendszerük az, ami csak a saját átjelzőjükkel megy. Az nem a paradox
amúgy meg a kódtábla és a beütött hexa/telefonszám adja meg a kommunikációt
-
fjudors
aktív tag
válasz
PROTRON #1811 üzenetére
mindenhol vannak lusta szerelők, és olyanok akik dolgozni akarnak. teljesí5ménybérben a kábelezés/csatornázás jó pénz.
minden cég (lift, riasztó, tűz) a karbantartásból él, nem a telepítésből
a többi nem így van, ahogy írod.össze vissza kevered. A hikvision rendszernél be tudod állítani, hogy rögzítsen sorozatfelvételt eseménykor.
igen, mindenholvan tévedés, lsd BB esete a füsttel
egy ingyenes felmérés semmibe se fáj
-
PROTRON
addikt
válasz
fjudors #1810 üzenetére
Amennyire én tudom a multialarm csak saját teljes rendszert hajlandó telepíteni, de nem akarnak kábelezni, szal csak vezetéknéklüli eszközöket telepítenek ha nem csinálod meg a kábelezést. Ha más telepíti, akkor kötelezően paradox riasztó rendszerhez és hikvision kamera rendszerhez tudják illeszteni az adóegységüket, más rendszerhez nem.
Valamint a bevételük a távfelügyeleten belül az igen borsos "egyéb" összegekben van, tehát a havidíj mellett az egyes eseményekkel kapcsolatos költségeiken sokszorosan
kifizeti az ember egy sima telepítés árát.Elhiszem hogy ezek mellett a saját rendszerük telepítésénél csak az anyag költséget terhelik a megbízóra.
És persze nem 24/7 látják a kamera képeket, hanem csak riasztás során ameddig a riasztás tart, mondjuk 1 percig(meg a riasztás előtti utolsó 1 percet) és csak az adott riasztó érzékelőhöz társított 1 db kamera képét.
Pl ha a bejárati ajtón belül van egy mozgásérzékelő, akkor kötelezően kérik hogy legyen ott 1 kamera és annak az 1 db kamerának a képét látják amíg szól a riasztó, meg előtte 1 percnyi anyagot tudnak visszanézni.
Mert ha csak kívül van kamera az előkertre, akkor az alapján nem biztos hogy megtudják határozni a feladatot, ha épp nem látnak kint mozgást a megelőző 1 perces felvételen, meg az aktuális 1 percben sem, nem dönthető el behatolt-e valaki az épületbe.A téves kiszállás természetesen jogosan horror összeg.
Egyik ügyfelünknél riasztó karbantartás után be lett nekik csörögve hogy ellenőrizzék minden rendben van-e.
Elsőre azt mondta a diszpécser minden rendben. Majd állítólag másnap küldtek egy emailt, hogy még se látják az érzékelőt, ami persze spamben landolt.
Ahelyett hogy más módon is értesítették volna a megrendelőnket, két héttel később, egy véletlen téves riasztás miatt derült ki hogy 2 hétig nem látták a helyszínt....azért derült ki, mert előre akart telefonálni a megrendelő hogy lemondja a téves riasztást, mire visszakérdeztek hogy ők nem látják a rendszerben a riasztást egyáltalán...majd mondják hogy a helyszínt sem látják.
"De hát küldtünk 1 db emailt" szöveg jött...nagyszerű.
Szerencsére nem volt belőle nagyobb gond. -
fjudors
aktív tag
válasz
simo.zsolt #1809 üzenetére
multialarm
bár azt hallani, a criterion beolvasztása nem tett jót -
fjudors
aktív tag
válasz
simo.zsolt #1807 üzenetére
MA=nál olcsóbb ajánlatot nem kapsz, cserébe hűség
valószínűleg párhuzamosan voltak kötve, emiatt az ellenállás trükközve volt
-
simo.zsolt
csendes újonc
válasz
fjudors #1806 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet! Sajnos így se jutottam egyről a kettőre
Úgy érzem, hogy ennél mélyebb ismeretre lenne szükségem, mint egy lelkes amatőr szint
Ott tartok, hogy ha valaki adna egy elfogadható árajánlatot (Pest, Pécel környéke) egy riasztó központ cserére (újabb) + kezelő bekötés stb, akkor élnék vele. Már annyi időt meg energiát beleöltem, hogy fáj… -
fjudors
aktív tag
válasz
simo.zsolt #1805 üzenetére
ha nem tudod megnézni a programot, kezd azzal, hogy a központba rakod a lezáró ellenállásokat, úgy mit mutat.
sorba haladj... ha megvan a kötés, csak utána jöhetnek az eszkzöök -
simo.zsolt
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy dsc-pc585 riasztó központ, sztem 15+ éves. Két infra sorompót ki kellett cserélni, az eredeti bekötést sajnos nem láttam, de ahogy kisakkoztam az 1-es és 2-es zónára voltak rákötve, illetve az ismerős azt mondta, hogy azért volt egymás felett két infra sorompó, mert ha az egyiket elvakította a nap (délután sajnos odasüt), akkor még a másik rendben volt és nem volt téves riasztás. Lehetséges ilyen programozása a két zónának vagy ez soha nem működhetett így?
Kipróbáltam egy zónára, de akkor folyton nyitott állapotot jelzett, gondolom azért mert mindkét vezeték végén ott van az ellenállás.
Lelkes amatőrként kérlek segítsetek, hogy ez a fupla infra sorompós történet hogyan kivitelezhető. -
janos4646
csendes tag
válasz
Zsmester89 #1802 üzenetére
Annyi hozama van még, hogy áramszünet esetén nem 14-16 óráig üzemel, hanem (7 Ah akkumulátor esetében) 60 óráig.
-
janos4646
csendes tag
Üdvözlet!
Érdeklődnék valaki telepített-e, használ-e vezetékes Ajax Fibra riasztórendszert?
Olvastam, hogy a rendszer telepítéséhez és az Ajax PRO alkalmazás használatához riasztó szerelői végzettség, illetve külön Ajax vizsga szükséges.
Nekem nincs semmilyen képesítésem e téren, viszont tudtam regisztrálni az Ajax PRO alkalmazásba.Ezek szerint mégsem szükséges hozzá vizsga?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest