Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #139098 üzenetére
Váltott ma végig gond nélkül, semmi gond nem volt vele . Lehet az utolsó percben sikerült beállítani rendesen
Massmurderer: ja, ezek csak ilyen 1500 méteres hegygerincek végeláthatatlanul, ilyen az egész Csíki havasok, meg Gyimesek, de cserébe tényleg szép és tökéletes terep montizgatni... illetve 1-2 helyen volt olyan ösvény, amin azt hittem összetöröm magam, kb arasznyi sár öklömnyi laza kövekkel, fejreállós lejtővel kombinálva, de ez mindíg benne van a pakliban, eddig megúsztam ilyeneken az esést.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
kovacs65
senior tag
válasz Hasaggymeg #139017 üzenetére
Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
jjeahh
nagyúr
Mai rájdocska képekben. Volt idő bőven fotózni, mert a haverinára sokat kellett várni, főleg az emelkedők végén . (Az elsőn nem én vagyok, hanem a haver s havercsaj)
Természetesen elkapott az eső, de a jégesőt megúsztuk... cserébe durván nagyot repültem, szerencsére nem törött el semmim, csak a lábamon van egy nagyobb horzsolás. Ez volt egyben szerintem az első "igazi" SPD teszt is, nem volt gond vele, úgy tűnik megszoktam már . Szerk: nem verseny volt, csak teljesítménytúra, ha verseny lett volna, otthagytam volna őket, mert sajnos nagyon visszafogták az átlagomat. De így nem zavart különösebben, legalább volt időm pihenni, fotózni . Amúgy is tervben volt, hogy bejárjuk ezt az útvonalat...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
sebgutkopf
őstag
válasz Runner_fxr #138969 üzenetére
Ha hivatalos forrásból veszi az ember a garmin cuccokat (mint ahol te is vetted), akkor nagyon jó a support. Nekem a múlt heti balesetemben betört a fenix 5-öm kijelzője, a pedig javítás fix díjas és 10 perc, adtak egy újat helyette. Szerencsére a "javítás" költségét a biztosításom fedezi.
Eleve kényelmes megoldás, hogy nem javítanak, hanem hiba (gari, vagy egyéb) esetén minden cserélnek és az átfutási idő lényegében azonnali.
Persze közben elgondolkoztató, hogy mennyi tartalék van a készülék új árába, hogy akár több garis csere is belefér és inkább eldobálják mint javítsák... -
ZolkoW
őstag
Kínai mini hátizsákra van tippetek?
elképzelés: pár literes, 3 már elég. minimál cuccokhoz kellene.
legyen valami párnázás/okosság a hátán, ne izzadjam át az egészet..
ivózsák nem baj,ha belemegy...
láthatóság plusz, annak örülnék,ha láttam volna csupa ezüst fényvisszaverőset,de nem láttam.
szóval pici-helyes kellene.
Itthoni forrás is érdekel, de legszívesebben csak mondjuk 6 ezresig költenék rá.
3-ért volt már tűrhető Lidlből, csak elajándékoztam :) és amit vettem helyette,az kicsit túl nagy.
Húgom meg adott egyet,ami full vékony hátú, és azt egy út alatt olyan szinten átizzadtam,hogy benne a saját tasakjában lévő papírzsepi is csurom víz lett :P
Nem volt még olyan zsákom,aminek nincs semmi párnázása, mert ilyet még nem tapasztaltam :)
Van már egy rakás hátizsák az alis wishlistemen, de hátha tudjátok a tutit.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #139080 üzenetére
A képen látható bringára összegyűlt a lóvé, így megkapja az a kis srác, akinek a bringáját ellopták.
Mivel látták, hogy mennyi ember szeret ilyen célért adakozni, ezért csináltak egy számlát, ahova küldhetsz lóvét, ők meg szétosztják a gyerkőcök között, akiket a család nem tud támogatni.Mai sportfoglalkozás is megvolt:
Nagy-Hideghegy
Csóványos
Fenyveshegy, VerőceMerida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Acef
addikt
válasz flash- #139089 üzenetére
Olyan nincs, hogy egyszer így egyszer úgy áll.
Mindig ugyanoda tedd a vizimerteket, a ket legmagasabb ponton erje a nyereg feluletet, es aprankent allitsd.
Teszt, majd ismet allitas. ...A vizszinthez kepest minimalis elteres is eleg lehet
Megj.
Azert van.papir a palcanal mert uj nyereg volt, es visszavittem volna, ha nem valik be.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz bringasisti #139087 üzenetére
az úgyérzem hatékony, de azzal az a bajom hogy hosszabb távon a kar elfárad illetve szar úgy tekerni hogy nem fogom a kormányt ha picit előre dől a nyereg
-
Massmurderer
őstag
válasz beleriand72 #139086 üzenetére
Hát nem.De fűszálat is úgy kellet kitapogatnom
-
beleriand72
tag
válasz Massmurderer #139081 üzenetére
Miért ha nincs töksötét, akkor belelátsz a saját füledbe és könnyebben ki tudod piszkálni? :-) Múltkor én is találkoztam egy bogárfelhővel, fülbe, orrba, sisak alá, gatyaszárba. Szájon át már nem merek levegőt venni
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #139080 üzenetére
Igen még kell adni, és én lennék a kedvezményezett
BENEFON DELTA--------N8
-
flash-
veterán
van valami titka a nyereg vizszintbe álitásának?
tavaly szemre sikerült, nem is nyomta a golyót(tehát nem lejtett hátra) és nem is dőlt előre(kezem nem terheltem), fájdalmak nélkül le is ment simán egy balatonkör,stb...
idén sehogy se sikerül úgy beálitani vagy lejt vagy előre dől nincs a buborék a széleken de azért sosincs középen..
vettem vizimértéket, iparit hátha én sose szarozok
hát az a vizimérték vagy lejtést mutat vagy dőlést de az se egyenes ...
de lehet hogy ez tök normális ?valamerre picit mindig lejt hisz előfordulhat hogy a nyereg ergonómialiag olyan hogy a hátuljának a magassága nem egyezzik az elejének a magasságával?
na mindegy most sehogy se jó... de ha nyomja a golyót lehet hogy hátul ülök benne és előbbre kéne tolni?de lehet végre elmegyek bikefitre
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Fogaskoszorút mosogatószeres vízzel meg szabad tisztítani? Vagy mivel oldjam le a koszt a beszennyeződött részekről? Nincs most itthon semmilyen speckó folyadékom ami pont erre való lenne.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
IMIIKE1998
őstag
-
Massmurderer
őstag
Hát én tegnap jol megszivtam.Tekerek hazafelé,úgye amióta jó idö van,csomó tetves bogár van útközbe.Hát mit ad isten,egy ilyen kancsó bogár tegnap ép a fülembe ment bele.Kerékpár út szélén megálltam,fél órát csesztem el mire egy füszállal kipiszkáltam a fülemböl mert bent kaparászott az a tetves bogár,én meg majdnem meghülyültem töle.Senkinek nem kivánom hogy igy járjon.Ráadásúl tök sötét volt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #139077 üzenetére
Itt most összegyűlt a della és megvan a kerékpár,vagy adni kéne még,vagy...? Szövegértési nehézségeim vannak.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Bati0501
őstag
ZolkoW: Köszi a tippet!
gabro0: Köszönöm szépen, a Speci tök jó lenne, csak már a fájdalom küszöbön felül van, majd még keresgélek hátha valahol olcsóbb. (Gondolom a 80 dodó darabra értendő és nem párra)
ivana: A felnim "csak" egy Fulcrum Racing 7 (én szeretem, nincs vele semmi bajom, de a kisördög itt is megszólalt hogy mire lehetne cserélni, de amire érdemes lenne az ha jól sejtem használtan is kb 100e-től kezdődik, szóval egy ideig biztosan marad még). Ha jól tudom nem tubeless ready.
Bocsesz, a sebességek száma valóban kimaradt, 11 sebességes a rendszerem.
A 3. pontot, hogy van, aki szereti, de te szívásnak tartod, mire érted? A Squirt Dry Lube-ra?
-
6030D
őstag
válasz StLui #138162 üzenetére
Tisztelt Adományozók! Mivel ezen a hétvégén Zsombornak fontos versenye lesz, szükséges volt beszerezni a tervezett versenygépet, hogy ne maradjon le társaitól. A Bike Logistics kft jóvoltából jelentős engedménnyel kaptuk meg a kerékpárt! Önzetlen felajánlásaitok, adományaitok reményében vágtunk bele ebbe a gyermekeket a gyermekek sportolását támogató projektbe, melynek első támogatottja a meglopott, bringájától megfosztot tehetséges versenyző Takács Zsombor lesz! Nyitottunk egy csak az adományokat fogadó számlát, melyre felajánlásatokat utalhatjátok: Budapest Bank 10101542-74050400-01005004
A befizetésekről nyilvántartást vezetünk, akár a megvalósított támogatásokról. Minden befolyt összeget láthattok majd a www.superiormtbteam.com oldalunkon a "Segíts Te is" menüpont alatt.
Folyamatosan feltöltjük azt is, hogy az adott támogatási keretből kik és milyen módon lettek támogatva pl. kerékpárral, felszereléssel, nevezésidíj vagy edzés támogatással...
A közlemény rovatba kérjük beírni, ha adományod mellett ( (igen vagy nem ) a nevedet is fektüntethetjük!!!
Köszönöm minden jóérzésű Embernek a gyerekek támogatását, hiszem , hogy ezzel jelentősen hozzájárulunk az utánpótlás ugrásszerű fejlődéséhez....
[link]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
dragonfx
veterán
Sziasztok.
Tudtok abba segiteni kicsereltem a 2 valtokart a hatso okes. De sz elson nem akarja a nagy lanctanyerra feldobni a lancot.mi lehet abaj mit allitsak?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
ivana
Ármester
válasz Bati0501 #139066 üzenetére
1. Tubeless ready a felnid?
2. Hány sebességes? Eléggé számít sor, lánc témakörben...
3. Van aki szereti, de nekem valahogy mindig szívásnak tűnt.
4. Én is sima spdvel nyomom outin, szerintem elmegy az is. A decathlon olcsóbb road cipői fogadnak mindkettőt.
IMIKE: én többször is kaptam 8-assá hajtva gumit postán, semmi baja nem lett.
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #139050 üzenetére
itt az lehet a döntő, hogy a két véglet között neked hol lenne az a félút. Ami az aláírásomban van, az pl. nagyon hozta nekem, amit vártam (csak nehéz, mármint a performance változat, de gondolom hogy az evo sem annyi, mint amit a gyártó állít), sőt, aszfaltra nekem nem is kell jobb egy montira. Terepen pedig tényleg ideális ebben a maraton/túra felhasználásban, amire én kerestem. A Nobby nekem már sok oda, majd használgatom télen
A Smart Sam elő szokott még jönni, mint tipp, én azt egy hajszálnyival aszfaltosabbnak pozícionálnám, a Landcruiser tök jó trekking külső, de 29-esben csak 47-esig gyártják. 26-osban mintha lett volna 2,1-es szélességű is.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139063 üzenetére
& bringasisti & Runner_fxr: kerék nem volt kivéve, a kanál nem görbe, bovden nem szorul és szinte új még, váltó rendben van... szerintem én vagyok hülye vagy nem tom, de mindegy, mert hagyom a francba, mostmár kikészültem. Váltani most vált, de kissé sz*r a váltás érzet, néha kerreg, máskor furán dobálja, remélem nem fogja holnap ledobni a láncot ha megyek tekerni . Ha a holnapot túlélem vele, akkor majd máskor beállítom tiszta fejjel...
-
ZolkoW
őstag
válasz Bati0501 #139066 üzenetére
úgy emlékszem, hibrid cipő van a Decathlonban, ami nem is túl drága.
drótos gumi: én 8-assá szoktam hajtani,és akkor jelentősen kisebb helyet foglal, de nem megy azért tönkre. meg ne törjön a drótja, az nem egészséges. meg biztos ez a 8-as sem, de azért nem lekvárból van.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
IMIIKE1998
őstag
Drótperemes gumit szabad összehajtani? Inkább begyömöszöltetem az eladóval a Foxpost szekrénybe, minthogy 2x annyi legyen a posta. :D
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Körülbelül egy éve nem jártam sajnos felétek, ezalatt ~26 ezer hozzászólás született, így azt most nem futottam végig, csak a számomra kimaradt első pár száz hsz-t olvastam át. : )
Viszont emlékeztem, hogy Napfénysüti bringája tavaly ilyenkor még nem érkezett meg, ezért utánakerestem, és olvastam, hogy volt szívás a UPS-el, de végül is szerencsésen megérkezett a bringa. Nagyon szép, gratula hozzá egy idő után is Napfénysüti!És biztosan többeteknek is lett azóta új/másik bringátok, nektek is /látatlanban/ gratula hozzájuk!
Segítséget, tanácsokat szeretnék tőletek kérni, mert szeretnék, illetve kell pár dolgot vennem az outimra.
Amikkel kapcsolatosan örülnék bármilyen segítségnek:- gumik
- lánc
- fogaskoszorú
- olaj a lánchoz
- cipőGumiból ha jól tudom a Grand Prix 4000 S II ajánlott. Ezen kívül mit ajánlnátok, ami vmivel olcsóbb? (Rose-nál pont elfogyott most...)
Illetve vmiért nekem elkezdtek tetszeni az olyan gumik, amiknek az oldalfala ez a sárgás-barna színű, mint pl.ez. Ilyet tudtok esetleg ajánlani vagy ilyen gumik csak tubeless-ként használhatók -ez lehet, hogy hülye kérdés, bocsi?A váltásom Ultegra (kivéve az első tányérok, az Gossamer), ezért első nekifutásra a szintén Ultegra lánc és fogaskoszorú tűnt logikus választásnak, csak olvastam már itt, hogy nem biztos, hogy olyan jók, mint amennyivel drágábbak a többieknél, de hogy pontosan mi lehet az alternatívája azt sajnos nem tudom.
Kenőanyagra a hajtáshoz a Squirt Dry Lube-ra gondoltam, esetleg más alternatíva?
A cipő pedig csak olyan halvány gondolat, mert az előzőek sem 2 fillérek, mire minden meglesz, illetve a jelenlegi (spd-s) cipőm szerintem körülbelül 6 éve megvan (Shimano), nincs szerencsére semmi baja, csak gondoltam lehet, hogy vennék már egy újabb, modernebb, szebb cipőt.
Csak a normálisabb cipők ott kezdődnek, amire én elsőre max. összegre gondoltam (~30e), másrészt meg a look hátrányai kicsit visszatartanak, ezért olyan cipőt szerettem volna, ami "hibrid", hogy tudja fogadni az spd és a look rendszert is, de ahogy látom ilyen már mostanában nem nagyon van, egy-két évvel ezelőtti cipőknél találtam ilyen kialakítást.
Esetleg ti tudtok 30 ezer környékén ilyen "hibrid" cipőt, ha pedig nem nagyon van ilyen, akkor melyik országúti cipő jó ebben az árkategóriában?Bocsi, hogy ilyen hosszú lett és köszönet előre is!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #139062 üzenetére
Nagyon picit feszítesz a bovdenen nem jó? Akkor már nem ejti lefele rendesen? Mert ha ez van,lehet a fül görbült,vagy a mostanában kivett kerék nem ugyanott van ahol volt.Mindig erőből a papucsba tolva kell kábé ugyanolyan erővel rögzíteni a gyorszárral.A pöcögtetőnél nincs finomállító? Végül mind1 melyiket tekered,csak nagyon kicsinként tedd,miközben próbálgatod fel,és le váltani.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139061 üzenetére
Őszintén ezt most én sem értem miért nem működik, fogalmam sincs mi a gond. Főleg a 34-esről a 30-asra és a 28(?)-asra ugrik furán, nem kap bele a fogakba a lánc, hanem egy pillanatig a fogak hegyén fut... lassan is vált, kb egy teljes pedálfordulat kell neki. Ha állítok a váltófülnél levő finomhangoló tekerentyűn, akkor más csesződik el.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #139058 üzenetére
Ma van az év leghosszabb nappala,úgy hogy van még időd,hajrá! ...amúgy meg nem értem ha egyszer beállítottad és érted a működési elvét,hogyan lehet nem tudni beállítani?! Hacsak nem csúszott meg a bovden a becsípésnél,nincs valahol a vázszemből kiugorva a bovdenház,vagy nem görbült a fül,ugyanúgy be kell tudni állítani mint eddig...vagyis miért is kell állítani egyáltalán?Ha picit elállítódik,azt picit kell visszaállítani is,nejem szokta össze-vissza tekerni a kézi állítókat,meg a váltó gyorsállítóját,aztán csak sír,hogy semmi sem jó.
Szerk.szerintem csak simán nekiestél és eétekerted a francba...az elvet tudod,vagyis lefele nem ejt lazítjuk,felfele nem emel feszítjük a bovdent.Nagyon kicsiként,próbálgatva jobb-e,vagy romlik,és értelemszerűen tovább,vagy éppen visszafele tekerjük az állítót.Azt is nézd meg nincs-e valami a kérdéses lánckerekeken,közöttük,mint fű,(medve )szőr stb.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bringasisti #139059 üzenetére
Nem, csak elkezdett kb a két középső fokozatra nehezen váltani, elért megpróbáltam beállítani és mostmár több sebből vérzik
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Nem tudom beállítani a hátsó váltót . Órák óta kínozom és sehogy sem megy... a szerviz természetesen már zárva és holnap maraton . Pedig eddig régebben olyan könnyen sikerült... valakinek valami szupergyors tippje, hogyan sikerülne? Sötétedésig meg kéne csináljam. A gond az, hogy csúnyán és lassan dobálja lefele a 34-esről a kisebbekre és a 11-es legkisebbről sem akar felfele váltani a nagyobb fogaskerekekre. Ez alapján csináltam, eddig működött mindíg, most nem jön össze és már kva mérges vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #139053 üzenetére
A Schwalbe G-One-ra mondták, hogy nagyon jó aszfalton és lazább terepen is, viszont az elég új típus, így nem valószínű hogy találsz használtan (arról nem beszélve, hogy állítólag viszonylag gyorsan kopik is - cserébe tényleg jó).
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
6030D
őstag
válasz IMIIKE1998 #139053 üzenetére
Nincs olyan gumi, ami mindenhol maxon teljesít. A linkelt gumit meg használják itt is páran (én is használtam) nagy megelégedéssel. A vason most is ez van, valami ezeréves kopott.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #139052 üzenetére
Ezt is néztem, de ez nem inkább terep gumi? De ha jó aszfaltra is, akkor lehet ez lesz.
[link] Ez van most, de a gond az vele, hogy mindenhol rossz. Aszfalton iszonyat módon csúszik, plusz terepen is használhatatlan. Baromi kemény anyagú, zéró tapadással.(Meg defektvédelemmel.) -
6030D
őstag
-
Fall-N
veterán
válasz Massmurderer #139043 üzenetére
Tetszene nekem is ha lenne színes bovden (kék) meg hozzá válogatni eloxált alu kerékagyakat meg monoblokkot, lánctányérokat stb., de felesleges lenne most ezért kidobni pénzt nekem.
Azért is fekete a bovden nekem, mert legalább kevésbé látszik, hamár nem rejtett. Egyébként is a váz alján, meg a felsőcső alsó részén futnak, így annyira nem lenne látványos.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Hasaggymeg #139031 üzenetére
+Fall-N:
Jövő héten viszem szervizbe, akkor lehet újrabovdeneztetem. :RMás: Tudtok pár bevált félterep gumit mondani? (A Schwalbe Hurricane és Conti Doublefighter-ön kívül.) Használtan akarok venni, olyan kéne, ami megy aszfalton, de terepen is használható, nem csúszkál össze-vissza.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Na megjött a műhelypumpa és első blikkre m*rha jó, párat nyomok és kőkemény a gumi, brutál sok levegőt képes kifújni, kíváncsi vagyok tubeless-t nulláról fel lehet-e vele pumpálni majd. Ami még nagyon tetszik rajta, az a nyomásmérő óra, amit direkt montikhoz találtak ki, csak 6 bar-ig van kalibrálva, viszont cserébe tized pontosan be lehet lőni a nyomást, ha 1.7 bar-t akarok, annyira fújom fel, ha 2.3-at, akkor annyira és tökéletesen pontos, ugyanakkora nyomást mutat, mint a digitális nyomásmérőm . Ami nem tetszik, hogy azért ezzel sem olyan nagyon könnyű pumpálni, érződik, hogy sok levegőt nyom ki magából egyszerre, a másik meg, hogy magas és én alacsony vagyok, teljesen nehezemre esik kihúzni. Na de ezeket benyelem, mert nem olyan nagy "hibák".
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Corsair90 #139041 üzenetére
Locus pl. LoMaps térképpel,
OruxMaps valamilyen OSM térképpel (pl. OpenAndroMaps),
Komoot.Locus Pro elég borsos, és hamarosan kijön egy havidíjas Locus, nem biztos, hogy megéri megvenni. OruxMaps a készítő honlapjáról ingyen van, Playből csak a támogatói verzió tölthető le.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #139021 üzenetére
"tekerj ezen a sziklán,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz" xy.zsolt
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
cdl
senior tag
válasz Hasaggymeg #139007 üzenetére
48.
Nem eröltetem, Ő akarja kipróbálni. Ha nem jön be, eladjuk. -
Corsair90
tag
Sziasztok!
Android okostelefonra, milyen kerékpáros GPS programokat tudnátok ajánlani, amihez nem kell internet?
A kerékpár computerem buta, összefűzni nem tudom a telefonommal egyébként. -
Fall-N
veterán
válasz Massmurderer #139037 üzenetére
Persze nem drágák ezek a cuccok, azért is írtam, hogy vegyen inkább teflonost. Ha akarja még vehet színes házat is hozzá, ami megy a vázhoz. Bár nekem jó a fekete is. (A másik kedvencem a színes (ócska minőségű Kenda) külső. )
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
Srácok, Presta szelep esetében hogy lehet mérni a guminyomást? azaz van egy autós szelephez való adapterem de ezzel benzinkúton még soha nem sikerült a nyomást megmérni/látni.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Fall-N
veterán
válasz IMIIKE1998 #139023 üzenetére
Ahogy előttem is leírták egyszerű, mint a faék. Ha bovden nélkül jó a váltó, akkor nyilván a bovden, ami még jobban berozsdásodott. Ki kell cserélni/cseréltetni a bovden házat és a huzalt is jobb minőségű újra.
Csere után úgyis be kell állítani a váltókat, így ha más gond is akad azt orvosolja a szervizes.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #139023 üzenetére
Ha a bovden berohad,az első jel,hogy nem tudja a rugó visszahúzni a váltót,az ujjad nagyságrendekkel erősebb minden váltórugónál.
Redneck...ott más baj lehet,a szag csak kiváltó ok lehetett.
-
Redneck
nagyúr
válasz ZolkoW #139027 üzenetére
Nem nitrós szagot érzek, de nem tudom hova tenni, évek óta nem foglalkoztam ilyesmivel. Fölötte tekerve is érezni, mindegy hogy melyik napszakban, csapadékos és száraz időben is. Megállva nekem behányás határon volt, nagyon ütött.
Massmurderer:
Bocsi, jogos! Budapest XI. kerület, Hengermalom út és Bocskai út közötti szakaszán van az új burkolat.-=RelakS=-:
Igen azt, de arra lennék kíváncsi hogy "miafaszez", és mennyire káros. Plusz jó lenne letakaríttatni, mert ez így nem nyerő. Nem emlékszem hogy a Hengermalom-Kondorosi út szakaszon is ilyen büdös lett volna, pedig hasonlóan néz ki.Hasaggymeg:
Nem tudom, de inkább nem megyek arra amíg nem takarítják le, és nem kopik kicsit. Meghagyom másoknak, nekem nem hiányzik semmilyen sejtburjánzás. A hazai építőipari viszonyokat ismerve ez valami nagy szar is lehet.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Toobee
veterán
válasz Massmurderer #139026 üzenetére
-
ZolkoW
őstag
válasz Redneck #139024 üzenetére
ez nem annak a nitrós (?) festéknek a maradéka, amivel festették az útburkolati jeleket? Az is jellegzetes szagú, és fényvisszaverős, legalábbis van olyan belőle, és arról el tudom képzelni, hogy a porát elviszi a szél festés közben, és odatapad máshova, vagy csak összegyűlik.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Redneck
nagyúr
Egy szerintem elég gáz dologról szeretném kikérni a véleményetek:
A fehérvári úton új a burkolat. Nagyjából 10 éve meg kellett volna csinálni, de ez most mellékes. Bringasávot is festettek, erről szeretnék írni, hátha más is jár arra.Mióta kész van, észrevettem hogy szürkésfehér por van a téglaszínnel festett részeken, és émelyítő műanyag szaga van. Valahonnan ismerős a szag a műanyag iparból de nem tudom hova tenni. Abban biztos vagyok, hogy nem frankó anyag, legalábbis nem szerencsés belélegezni.
Ma pont meg kellett álljak az egyik lámpánál egy ilyen felületen és konkrétan hányingerem lett a szagtól, alig kaptam levegőt. Igyekeztem a karomhoz nyomni az orrom és a szám, és úgy szuszogni, mert nagyon rosszul lettem. Eddig is éreztem ha áttekertem egy ilyen felett, és nem tetszett, de ez most különösen rossz volt.
Utána kb. 20 perccel elmentem futni, és alig kaptam levegőt, szokatlanul rosszul ment.Szerintetek mi lehet? Hol kéne jelezni hogy ez nem fasza? Mióta elkészült, egyszer sem takarították le. A kvarchomok szerű por ott figyel rajta, érdekes módon, az eső sem mosta el, és a szag is mindennap feltűnik.
Más is tapasztalt hasonlót?Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
IMIIKE1998
őstag
Az a baj, hogy tépni-cibálni kell a váltókart, hogy váltson. A váltók és a karok is jól működnek bowden nélkül, szóval csak az lehet. De azért nem értem, mert ugyanebben a helyzetben voltak a bowdenek és eddig nem volt gond. Mióta elázott, azóta használhatatlan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139021 üzenetére
A múltkor pont egy ilyen tekerésre írtam, hogy én mennyire nem szeretem azt a tájat . Szárazság, sivárság, semmi hűvös nedves dzsungel, csak a por meg a sziklák, meg a borzasztó kánikula . Az ilyen körülményeket jobban elviselném (lejátszási lista), de nem vagyunk egyformák, valszeg a többség sokkal jobban bírja nálam a kánikulát
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #139018 üzenetére
A hetven rajosabb.
Más...bakancslistára fel ír niiii. ...Juhúúú.[link]
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz jjeahh #139010 üzenetére
Az utóbbi pár napban Budapest felé is cifra idő van.
Ezt az utat egy kicsit most lezárták, mert vízátfolyás
Ikladon a fő út eltűnt, hajóvonták találkozása szabad
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
beleriand72
tag
válasz Toobee #139014 üzenetére
Jónak tűnik ez a mosó, a Xiaomi cuccok általában (magas) minőséget képviselnek. Honnan érdemes venni? Ilyenre szerintem nekem is szükségem lesz.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #139017 üzenetére
Mint említettem csak 69 Nekem sajnos az egyensúly érzékem megkopott és maradt az aszfalt
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #139010 üzenetére
Nincs középút.
(#139012) kovacs65 ...itt egy hetven,és itt egy 80 éves. De bringásisti társunk is itt van a közelben.
(#139014) Toobee...egy linket dobsz róla?...mármint a mosóról.
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz kovacs65 #139012 üzenetére
Üdv az újrakezdők klubjában . Nekem 20 év volt a kihagyás, aktív versenyzés után volt, hogy évekig még 100 métert sem gurultam. Tavaly májusban ültem fel először a régi gépre rendesebben, és októberben vettem egy újat. Először nekem is furcsák voltak az áttételek, de most már rájöttem, hogy valójában sokkal használhatóbb a mai 2x11, mint a régi 3x8 tartománya, arról nem is beszélve, hogy kevésbé ér le a földig a 36-os tányér, mint a 48-as. Most már az 1x11-re gyúrok - mint a topikgazda úr is mondta, ez valahol kompromisszum, de igazából nem nagy. Ha már tudod, hogy a 2x11 melyik vége kell kevésbé, meglesz, hogy milyen tányér/koszorú kell.
-
kovacs65
senior tag
válasz Hasaggymeg #139009 üzenetére
55 éves vagyok, kénytelen voltam valami mozgást választani. Futás+kerékpár lett.
Alföld, max Zemplén, helyben erdei utak+aszfalt. Nekem már ez lesz az utolsó ilyen eszköz... hacsak nagyon rá nem kapok. Ezért most rászánok ennyit. Hajdanán napi 20-30 km nem volt gond, most is kb így tervezem. Szabadnapokon kétszer ennyi.
A komolyabbhoz már öreg vagyok. 😕Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #139009 üzenetére
Vagy mugli vagy endurós?
Más: holnap maraton féle lesz és full villámokat, világvégét jósolnak. Eddig nem vettem komolyan, mert délutánig minden nap megúsztuk, de most reggel 7-kor már villámlott rendesen, olyan zuhé lejött az égből, hogy betojtunk, valszeg ebből nem lesz maratonozás
Az a durva, hogy amióta élek, reggel 7-kor még vihart sosem láttam, de az elmúlt 2-3 évben amilyen idők voltak, már bármi megtörténhet. Bele sem merek gondolni milyen sorsa lesz a következő 2-3 generációnak .[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kovacs65 #139008 üzenetére
Mit kezdesz újra,vagyis hogyan kerékpároztál 25 éve és hogyan szándékozol most? Ez,ez,vagy ez? Mert hacsak nem az utolsó,felejtsd el az egy tányért elől...de ha 25 éve nem kerékpároztál,akkor talán mindenképp kell legalább kettő elöl.Az egyes rendszer erősen teljesítményorientált,egy kevésbé edzett felhasználónak hiányozni fognak mind2 végén sebességek,egyiken mert a 80-90 fölötti csapásszám nem a muglik komfortzónája,a másikon meg mert edzettség kell a hosszabb meredekeken nehezebb áttéttel kitekerni,még aszfalton is.
[ Szerkesztve ]
-
kovacs65
senior tag
THX
Kb 25 év után kezdem újra.Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #138995 üzenetére
Mi az hogy nem vált rendesen,miben nyilvánul meg a hiba?
(#138997) cdl...attól függ hány éves,mert a kerékpározás,tapasztalatim szerint,az egyik legmegosztóbb (sport)tevékenységek közé tartozik.Van aki imádja,van aki gyűlöli,és van közötte az igazán nagy tömeg aki fel-felül,de az évi 500 km fölé nem igazán lehet erőltetni őket.
(#139004) kovacs65...ha már van kerékpárod akkor a gugli a barátod. Itt például. pontosan kiszámolhatod és összehasonlíthatod a mostanival.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz kovacs65 #139004 üzenetére
Ez elöl 34T, hátul 11-50T, tekertél már elöl 22, hátul 32T áttételen? Mert kb. ugyanazt kapnád mászáskor. Ezeknek nem lehet olcsóért cserélni az első tányért mondjuk 32T-re? 32-50T-vel már mindent megmásznál akkor is, ha kimentél formából.
Amúgy szerintem ez már nagyon az az árszint, amiért lassan én elkezdenék karbon montikkal is szemezni[ Szerkesztve ]
-
kovacs65
senior tag
1 vagy 2 első tányér téma.
Nehéz terepen ez mennyire nehezíti a tekerést?
Kelly's Gate 90-et akarok rendelni, de a 2019-es csak 12 sebességes. Emiatt egy régebbi évjáraton gondolkodom.Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Tomi_Sci
őstag
Két hónap alatt kuka lett az HG53-as lánc a városi gépen Kíváncsi voltam meddig pöfög el egy agyváltón nulla karbantartással. Hát, nem sokáig :/ Ha nem sajnálnám a lánctányért akkor addig járatnám, amíg csak tudom húzni a papucsban a kereket, egy hátsó lánckerék 500 Ft csak Azt megeheti felőlem.
Mondjuk az hozzátartozik, hogy minden időjárási körülmény közepette használtam, amikor felső pedálállásban bokáig ért a víz, akkor is Valószínűleg azért tiszta homok minden, is.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest