Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Toobee #140232 üzenetére
Jobbulást! A hüvelykujj az szívás, nekem 1 hónapja fáj, a No Comment óta nem tudok rendesen csapatni. Valahova beakadt amikor elestem, olyat rándult, azt hittem leszakad. Eltörve biztos nem volt, de az ízület kapott rendesen.
sebgutkopf:
Múltkor én is óvatoskodtam, amikor mentem bringázni, egy nagyobb esés kicsit józanságra nevel, egy időre.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Hasaggymeg #140297 üzenetére
Köszönöm!
Már csak ki kellene próbálnom valahol.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz freelanced #140291 üzenetére
Rá kell guglizni,valahol biztos van.
(#140289) samujózsi ...nekem inkább a bringás élmény hiányával van gondom,bár ki tudja,lehet ha kipróbálnám újragondolnám.Terepen persze amúgy is felejtős,így tehát nem játszik,de a láb vérellátása,azzal,hogy kvázi a vérellátó motor magasságába hozod,csakis javulhat.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
samujózsi
senior tag
válasz FireKeeper #140294 üzenetére
Rendezzünk spontán vonulást a budapesti kerékpárutakon és ordítsuk le a nem odavalókat! ;)
Utána meg gyalogosan ugyanezt a tilosban járdázó biciklisekkel.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz -=RelakS=- #140293 üzenetére
Sajnos ez jellemző országszerte.
Rollerezőkkel sem tudom, mit lehetne kezdeni, de amikor görkoris/-deszkás szédeleg ugyanott... vagy amikor a pár méternyire lévő járda helyett vonul a turista csorda a bringaúton... :(Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
FireKeeper
nagyúr
válasz -=RelakS=- #140293 üzenetére
ma reggel én is anyáztam vagy tizet, vegyesen mindenkire, de főleg autósokra. a rolleresek mondjuk engem is egyre inkább triggerelnek
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
-=RelakS=-
veterán
Fehérvári úti b+ pillanat:
Rollerező csapatja a bringasávban, ugyanakkor
Bringás a telefonját babrálva gurul a járdán...Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
őstag
válasz freelanced #140286 üzenetére
sérv vagy más gerinc probléma?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
freelanced
addikt
válasz Hasaggymeg #140288 üzenetére
Üdv!
Köszönöm!
Utána fogok kérdezni, de a net alapján ahogy nézem ott is hasonlókról számolnak be. :/
A roller elmenne, de ott meg a műanyag kerék miatt ráz mint a fene.
Görkorcsolyát még nem használtam, szóval passzolom, hogy az működne-e
A guruló kerék kicsit ijesztő, de sokan egész jól elvannak vele.
Viszont ez a Bringaroller bármennyire is hülyén néz ki lehet, hogy kevésbé döcögős mint egy sima. Cserébe nagyobb meg minden. Ebből vajon hol lehet értelmes modellt kifogni?
-
ivana
Ármester
válasz Szakbarbár #140287 üzenetére
Szvsz hatra tenni a tandem kapitanyat nagyon hulye es baromi veszelyes otlet. Plusz tandemmel menni onmagaban eredekes elmeny. Multkor haver athozta a tandemet egy agyvalto zsirzasra, aztan kiprobaltuk.
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #140288 üzenetére
Hát nem tudom. Kétkerekű reku szerintem sokkal macerásabb, mint egy akármilyen bicikli. A magasan tartott lábak miatt a vérellátás nem az igazi, fárasztó is hosszú távon ez a lábtartás, ha jól sejtem, plusz irányítani is nehezebb, mint egy normális biciklit.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #140285 üzenetére
Egyik lustább mint a másik...ugyanakkor egy ilyen árából már tényleg komoly gépet vehetni.
(#140286) freelanced...lehet mi itt egy kicsit tényleg bringabuzik vagyunk (feleségem szerint ehhez nem fér kétség),de én kikérném még egy orvos véleményét...lehetőleg ne olyanét mint Tarlós,aki rühelli a bringásokat,hanem egy kerékpározóét. Persze lehet tényleg nem járható út,de a városban fekvőbringa...hááát... Akkor már inkább valami más,mint roller,görkorcsolya,bringaroller vagy minek hívják,meg még mindenféle guruló kerék.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
freelanced
addikt
válasz FireKeeper #140284 üzenetére
Köszi!
Egyelőre leginkább A-ból B-be kéne eljutni vele. Viszont azért hobbi szinten is jó lenne, hétvégente mászkálni.
Igen, közben én is belegondoltam. Végig kerékpárúton mennék, de oda is túl széles és lomha lenne egy ilyen azon gondolkodtam. Igazából a budai oldalon mennék végig Óbudától a Szabadság / Petőfi hídig. Túl sok időt városon belül közvetlen nem feltétlenül töltenék, de talán így sem az igazi. Na meg ott az ára.
Igen, pontosan. No ez jó kérdés, részben a válaszom igen, javulhat, ellenben nem ajánlja az orvos, hogy ha javulna után nagyon kerékpározzak.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #140280 üzenetére
Tegnap egy ilyen jött velünk szembe. Az egyik ül, a másik fekszik.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz freelanced #140283 üzenetére
definiáljuk azt hogy közlekedési eszköz. rekreációs célra kell, vagy mindennapi eljutni A-ból B-be?
mert írtad a rekut, ami túrázásra meg országúton csapatni tök jó, de pl városon belül abszolút nem praktikus.
illetve írtad hogy nem tekerhetsz, ennek gondolom valami egészségügyi oka van, ez permanens, vagy javulhat a jövőben?
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
freelanced
addikt
Ejj, ez kell nekem
Az a baj nagyon tekernék de sajnos nem lehet.
Viszont kellene valami közlekedési eszköz.
Rollert fontolgattam de az meg olyan meh. Zötykölődik mint a fene meg nem olyan.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz freelanced #140279 üzenetére
csapatós swift
-
Massmurderer
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz trialboj #140278 üzenetére
Röviden,igen.
freelanced...még van az ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Nem tudtok valamilyen 150 körül beszerezhető járműven ahol nem olyan pozicíóban kell ülni mint a kerékpáron?
Mint pl a rekumbens? Nincs más alternatíva? Azok elég drágák.
-
trialboj
őstag
Köszönöm a tippeket. Gondoltam azért itt is úgy megy, hogy 1-2 helyre szétküldik v a bringások bekérik még megjelenés előtt az új cuccoskat, és tesztelik. Ez a 2020as modell meg már számomra is megvehető, szóval fura hogy nincs róla teszt, legalább amatőr szinten.
Rendben, akkor zargatom picit a komolyabb bringa boltokat, mit tudnak az új rebáról, meg erről a csoda gold RS 35 telóról.-
Mentem ma 1 kört az új lánccal, és van 1 fokozat ahol szalajt, hátul fentről a 4. sebesség ha elöl középen van a lánc, gondlom ott túl nagy a terhelés és megugrik.
Ez most azt jelenti, hogy még ha ezt a sebességet nem is használom olyan sűrűn, a sor már eléggé megkopott és hamar megenné az új láncot is?! Ilyenkor vissza kell rakni a régi láncot, közben megrendelni az új sort, és ha majd beesik az egybe is a lánc nyúlásmérőn, akkor egyből cserélni?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
samujózsi
senior tag
válasz Szakbarbár #140275 üzenetére
És rengeteg szabadidő... 250 óra az több mint tíz nap, pihenés nélkül. Ha még hozzáteszünk napi minimum 8 óra pihenést... :)
Szóval ez már elég beteg dolognak tűnik.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #140266 üzenetére
25 euro egy 6 csavaros tárcsa, úgyhogy ha csak azon múlik, tárcsafelfogatást válthatsz.
-
Szakbarbár
aktív tag
Szoktam nézegetni a hosszabb túrákat, de ezen most megakadt a szemem, nem láttam még ehhez fogható teljesítménytúrát Magyarországon:
Hungary XXL
Távolság 2 025 km
Szintemelkedés 12 271 m
Szintidő 250 óra
Ide aztán kell elszántság, akaraterő és állóképesség.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Hasaggymeg #140271 üzenetére
igen, a konzolos 105 első váltót nézem.
amúgy ez a vázgeo szerintetek (így szemre) milyen lenne vegyes terepre? azt néztem hogy a felsőcső szinte vízszintes, hátsó támvilla is jó magas, nyeregcső nem lóg ki annyira, fejcső nem olyan magas mint a legtöbb gravel váznál amiket eddig láttam. ezeknek milyen hatásai vannak a viselkedésre?
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #140271 üzenetére
Hát ilyet még úgynevezett futás közben (a kis yorkie-m gyorsabb és kitartóbb ) sem tudok elérni, mert jóval hamarabb kezd elsötétedni a világ a zokszigén hiánya miatt. :)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz samujózsi #140268 üzenetére
Ez önkéntelen mozgás és a rendkívüli erőfeszítés eredménye,hogy többé-kevésbé arra hajolsz felső testeddel amelyik lábad éppen terheled...meg bólogatsz,fújtatsz,krákogsz,lógatod a fejed vállaid között kinyújtott könyökkel,vagy éppen nézed mi a f@sz van,gumidefekt,hogy alig megy ez a sz@r.
(#140270) FireKeeper...akkor menni fog.Ott írja azt is,hogy DM (nem a drogéria,hanem direct mount) ami direkt rögzítést jelent,így ha jó adatlapot nézel menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Hasaggymeg #140267 üzenetére
hát az adatlapja alapján pont 46 a legkisebb nagytányér amihez még jó
-
Massmurderer
őstag
válasz Hasaggymeg #140267 üzenetére
Inkább ilyet ajánlanál neki
-
samujózsi
senior tag
Tekerési technika...
Főleg a Eurosporton futó közvetítéseken, de néha utcán is látok olyat, hogy a biciklis feje, felsőteste vízszintes irányban mozog, miközben ülve teker. Ez (rossz?) szokás kérdése vagy van valami értelmes oka?
Nekem óriási energiapazarlásnak tűnik.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #140244 üzenetére
Mire feldobjuk végre a bakancsot olyanok leszünk mint a vén,sebhelyes oroszlánok. ...nekem is itt fáj,ott fáj,mint pl. ma,mikor mindenhol fáj. Elmúlófélben levő teniszkönyököm,2-2 x eltört csuklóim,tropára tört térdem és fejem is egy kicsit,amit szintén ütöttem meg párszor. Szerintem ma éppen chemtraileznek minket...
(#140246) 6030D...szőrszált hasogatsz így újrafogalmazom...biztonságos bringázni felfele,10+% terepen,nem túl hegyes tüskéjű taposóval,10 km/h alatti sebességgel,igény szerint egy pár további segédkerékkel 2 oldalt....és nem ám amolyan sípcsontig sem érő protektorokkal mint Toobee,hanem tetőtől talpig védőruhában.
(#140258) FireKeeper...azt mondtad,hogy most is csontra le van engedve az első váltó,így ha ez helyes,akkor kétlem,hogy a váltásteljesítmény romlása nélkül felszerelhetsz egy kisebb tányért,mely a mostaninál lentebb kerül a terelő alsó szélétől.Amúgy ezek a váltótartók sztenderd magasságba vannak hegesztve,ezért csak a váltó gyári specifikációját megnézve egyebek mellett rögtön tudni fogod azt is melyik a legkisebb illetve legnagyobb nagytányér amit kezelni tud.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
válasz jjeahh #140263 üzenetére
Direkt megnéztem és a linkelt X1900-as Dt 370-es agyal van szerelve, ami a szabadonfutó testben tér el az agyonsztárolt 350-es agytól. A szabadonfutó ráadásul cserélhető is. [link]
Nem tudom, hogy ezeknek az 5 évvel ezelőtti véleményeknek 2019-ben mennyi jelentőséget kell tulajdonítani.
Továbbá nekem csak olyan hátsó kerék jó ami átütős, boost szabványos az agy + centrelock a tárcsarögzítés. Ez azért eléggé behatárolja a nézelődést.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz sebgutkopf #140261 üzenetére
A reteszelésre mondják, hogy elég hamar feladja. Valaki írta, hogy 2 évig volt meg neki, és 3x cserélt kazettatestet. Ami nekem azért kicsit hardcore, de azért egy is bírjon már ki legalább 3-4 évet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz sebgutkopf #140261 üzenetére
[link]. Én is szemeztem vele, de nem mertem megkockáztatni, inkább vettem egy Mavic-ot.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
StLui
veterán
válasz sebgutkopf #140260 üzenetére
Általában mindenhol mi vagyunk legjobban beöltözve a fiammal, szoktam is mondani, hogy nem a tudásunkat tükrözi a fullos cucc, hanem az én félelmeimet (volt aki ez alapján azt hitte profi DH-sok vagyunk, és meglepődött amikor letoltuk ott ahol ő a kirándulós cuccában lement
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
sebgutkopf
őstag
válasz 6030D #140257 üzenetére
Egyébként milyen konkrét bajok vannak a DT1900 spline-okkal? Nekem is az van a bringán és érdekel, hogy mire kell számítanom.
Mint kerék elég stabil és eddig bírja a nyúzást, a racsni az baromi hangos (videókon is hallani), ami a köztes közlekedésekkor a gyalogosok felé jó jelzés, hogy jövök.Mi fogja feladni?
-
sebgutkopf
őstag
válasz Toobee #140254 üzenetére
Egy egy ilyen eset hirtelen meg tudja növelni a védelem iránti igényt.
A nagyját nekem is felfogták a térd, könyök védő és a sisak (fejemen semmi sérülés), ennek ellenéra parkozásra most berendeltem egy teljes felső páncélt
Az itthoni vegyesebb használatra továbbra is elégnek érzem, amim van, főleg a nyári melegben.Ha már térdvédő. Nekem is olyan van, amiben tekerni is lehet, viszont amikor nagyon meleg van és nagyon izzadok, akkor azért egy idő után elkezd lefelé csúszni és igazgatni kell. Mondjuk annyi könnyebbségem van, hogy mivel zip-es, ezért könnyen és gyorsan le tudom venni és visszavenni, tehát hosszú mászáshoz biztosan nem hagyom fent térdmelegítőnek. Nálad mi a csúszással a tapasztalat?
-
Massmurderer
őstag
válasz 6030D #140257 üzenetére
Bicóval jártam úgy is hogy a kancsó kutya kidugta a fejét a keritésen,én meg mentem a kerékpárút szélén,toltam a bicót,a dög meg elkapta a kabátom ujját,és majdnem rövid ujjút csinált belöle Terepen kerülöm a kilogóbiszbaszokat estem úgy is már hogy elakadtam,nem is 1x.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Hasaggymeg #140218 üzenetére
kérdés vajon mennyivel kisebb a 46-os tányér az 50esnél lehet az még bőven benne van abban az 1-3 mm-ben.
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #140253 üzenetére
Shimano-t akkor vegyél, ha szeretsz tökölni a kónusz beállításával és tisztításával. Ha nem, akkor valami iparist.
Az 1900-as DT-ről én is több helyen olvastam, hogy nem a legjobban sikerült konstrukció, inkább az 1700-at nézegetném.
A bm fórumon a kerekes topikban ha lejjebb görgetsz, akkor adtak pár tanácsot kerekekre (talán pont ZolkoW-nak), ott ha jól emlékszem voltak olcsóbb megoldások is.Massmurderer: tökmindegy hol esel el, az okoz nagy sérülést, ha elakadsz valamiben. Az mindegy, hogy fa, szalagkorlát vagy IFA. Az is mindegy, hogy bringával vagy motorral esel.
[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
válasz Csokicsibesz #140253 üzenetére
Én csak annyit kérdezek,DT Swiss kerekek nem ép olcsók,meg e érnek neked annyit a kerekek???Fulcrum márkánál látom nagyon leragadtál
-
Massmurderer
őstag
válasz StLui #140251 üzenetére
Azért ha aszfalton csúszol,esel egy 250kg-os motorral,nagyobb temponál,zacskóba vagy dobozba visznek el.Motornál ép máshogy van a súly.Terep könnyebb mint a sport.Bicónál meg úgye ép forditva.De inkább esek terepen 50-60as tempónál,és töröm el a kezem vagy a lábam,minthogy közúton 120as tempóval egy jó 2.5mázsás mocival.Közúton számolj azzal is hogy ha valami mögötted megy,vagy szembe jön,vagy átmegy rajtad,vagy palacsintát csinál belöled.Sport géppel hála égnek nem estem még.Azért is hagytam abba hogy elö se forduljon.
-
Toobee
veterán
válasz sebgutkopf #140252 üzenetére
Volt rajtam térdvédő, úgyhogy az a rész ép. Könyökvédőből is megveszem szerintem ezt a rugalmas Dainese-t, ebben lehet tekerni, nem is érzed. Sajna a sípcsontig nem ér le.
Én azt terveztem, hogy holnap már egy betonos regen kört megyek azért. Nem akarok elsorvadni.
[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
Keréktéma folytatás:
Jelenleg úgy tűnik 3 lehetőségem van:
- valamilyen Shimano kerék [link], ezekről esetleg van valakinek tapasztalata? megéri nem éri? Nekem kicsit gyengének tűnnek ezek a 24 lyukas Deore kerekek, főleg ennyi pénzért.- DT külföldről [link] X1900 nekem elég szimpatikus, bár valahol olvastam, hogy eléggé fikázzák őket.
- Fulcrum a Bringalandból [link]
További tippek, észrevételek, bármi amire érdemes figyelni?
Használtakat nézem folyamatosan, de egyenlőre semmi.
-
-
StLui
veterán
válasz Massmurderer #140249 üzenetére
Azért versenypályán simán kicsúsztuk a bukást legtöbbször motorral, csak az anyagi kár lett jelentős, motor, ruha, sisak. Terepen sziklák, felnyársaló fák, stb
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #140242 üzenetére
Én 0km/h tempónál dőltem el, oszt mehettem a balesetire tetanusz vagy milyen oltásért ;)
Jó, nekem csak egy körömnyi lyuk lett a könyökömnél, de az se volt kellemes.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Massmurderer
őstag
válasz jjeahh #140247 üzenetére
Terepen amúgy is jobb esni Mármint nem annyira sérül az ember mintha aszfalton esik.3 évtizedes motoros tapasztalatból mondom Azért is váltottam endurora,crossra mert ha folytattam volna a sport kategóriát,lehet nem irnák most itt Motornál,és bicónál is,sima aszfalton nincs semmi kihivás.Terep az más
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #140246 üzenetére
Inkább ütés volt, zúzódás gyanús, már ha nem tört el. Úgy látom itt történt, kicsit össze vissza a jel Jól meg lehet ereszteni, aztán jön egy egy nagy kanyar, persze a féktáv lépcsős. Annyit tudtam csinálni, hogy nem fának mentem neki. A srácok azt mondták vagy 6 métert repültem be a susnyásba. Nem ájultam el, a fejem nem kapott. Tépőzárral elszorítottuk, aztán óvatosba' hazagurulás. Kb 3 óra alatt sorra is kerültem, aztán ilyen 8-10 perc alatt megvolt a borotválás, takarítás, érzéstelenítés, varrás, tetanusz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz StLui #140244 üzenetére
Mostanában teszi tönkre magát mindenki a topikban? . Nálam az a durva, hogy a baleseteim és a defektjeim nagyrésze mind aszfalton jött össze eddig, sőt, terepen csak egy defektem volt és az is az én hibámból (brutál alacsony guminyomás).
6030D: multi release stoplival én már ettől sem tartok, ugyanolyan "bátor" vagyok vele, mint platform pedállal.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #140242 üzenetére
Lehet ezért kezdem én is megkedvelni a mászást
A bringaúton amikor csattantam és a két kormány összecsapta a kisujjam, na az azóta is fájdogál, és két napja reggelente jobban fáj mint eddig Persze a bikeparkba fiam bringájával ugyanúgy összecsaptam, váratlanul balra félreált, én meg azt hittem elférek mellette. Szóval kapott még egyszer az ujjam
-
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #140241 üzenetére
Majd megvárjuk milyen lesz tényleg mosás után
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Toobee #140240 üzenetére
Ujjad hátratört,vagy megütötted? Jobbulást,jó,hogy csont nem tört.
Mindenki...ezért jó mászni,felfele nem esik el senki...vagy ha mégis,akkor is csak 8 km/h-val.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Massmurderer #140237 üzenetére
Fiamnak olyan van, eredeti Fox-ok, nekem egy ION van
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Toobee #140235 üzenetére
Én ezért szeretek, -nék, csak technikázni, nem tempózni terepen, csak annyi tempó ami szükséges az adott akadályhoz. Könyvelőként nem hagyhatok ki, mert egyedül vagyok, és a határidők jönnek, mind a 40 ügyfélnek.
-
Toobee
veterán
válasz StLui #140234 üzenetére
Jaja, szerintem a pedál. Nem láttam rá a stoppolásra, de 4 v. 5 öltés. Igazából ezek csak mini sérülések, lehet ezekkel tekerni, de a hüvelykujj az szopás lesz. Remélem hamar rendbe fog jönni. Meg kb mindenhonnan lejött a bőr a szokásos helyekről (derék, comb, könyök).
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Massmurderer #140231 üzenetére
hamar szakad, pont mint a 20 eFt-os
Nagyon ritkán veszek utcai ruhát is magamnak, de múltkor hirtelen megtetszett egy nadrág póló, bementünk kiderült rohadt drága, nagyon márkás, most se tudom a nevét, de annyira tetszett, hogy a farmerhoz 3 pólót is vettem, téli hosszú ujjú. 30 fokos mosásnál úgy összement, hogy a gyerekre is kicsi lett volna, kicserélték, nagyobbat kértünk, és összement az is, és szar az anyaga is, csak újonnan nézett ki jólToobee: pedál? Jobbulást!
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Tegnap pár öltés lett a vége az esztelen rohanásnak. Ismeretlen terep, visszafordító lépcsőkkel tarkítva. Kb az utolsó kanyar volt aznap. Amúgy jót mentünk, Yoko-n betologattuk az ugratókat, meg a letöréseket. Szépet sikerült menni mindenkinek. A hüvelykujjam sajnálom, mert így most betonoznom kell egy darabig, addig nem tudok dropperezni, fogni vele. Akit érdekel a sérülés.
-
StLui
veterán
válasz robee19 #140229 üzenetére
Sejtettem, a rendelésem "képe" lenne, de majd így:
Leatt, kék, sárga, fekete, láttam még élőben, az is nagyon jó
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #140224 üzenetére
Nekem még megvan a montiról mentett selle smp-m, én szerettem.
Outira csak azért nem raktam át, mert a gyári is nagyon kényelmes.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
StLui
veterán
válasz trialboj #140215 üzenetére
AZ egyik tőle, 2/3-os ujjú RF, a másik tőle, de itt az már elfogyott. Ez volt az ha látni így
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #140208 üzenetére
Nincs sehol valami cikk róla, hogy mi változott? Mert én hirtelen nem találtam, szal szerintem ugyanaz, mint a 2019-es modell, max apróbb frissítést ha kapott. Tavaly én is "vakon" vettem meg a 2019-es Recon RL-t, tesztek, vélemények egyáltalán nem voltak róla, de szerencsére eddig nincs gond vele. Pedig a Recon tudtommal ezzel a modellel teljesen más belsőt kapott, eddig butított Reba volt, most meg kisebb rugóutas Revelation.
Amúgy meg ha valami nagyobb gond lenne vele, gondolom visszahívnák, a haverom is ma viszi vissza a Yarit[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #140220 üzenetére
Azt a középre beállást már minden kerékpáromnál tapasztaltam.Felemeled majd elejét picit lentebb engedve még a levegőben látni fogod ahogy egy ponton,középen,ugyebár,hisz legtöbbet ott kapja az ívet,ide-oda pattogva beáll a kormány. Nem tudom forgatva egy 180°-ot a csapágyon nem-e lenne jó még egy ideig. ...persze ha még nem rág,csak beáll ott.Amíg elengedett kormánnyal is jól irányítható,addig hagyom.
(#140197) Bati0501...jó az a Selle SMP?
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #140216 üzenetére
Valóban rendszeresen féloldalasan állok meg a tekeréssel (asszem jobb láb nyújtva), de ezt pont, hogy tekerés közben figyeltem meg.Tekerés közben van valami kényelmetlen érzésem is. Szerintem ki fogom próbálni valami keményebb nyereggel is. Tegnap pont megtaláltam, ami a Meridával jött, majd azt felrakom
6030D
Mindkét bringa, és ugyanarra?
Ráadásul a merevvázason olyan gumi van, hogy szinte húzza vissza magát egyenesbe a kormány
A legfeltűnőbb amúgy, hogy a rugós nyergeken is mintha balra dőlve ülnék folyton, és ezért dönteném jobbra ... ez persze még csak spekuláció[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ZolkoW
őstag
válasz trialboj #140208 üzenetére
6 csavaroshoz van szélesítő szett, talán univerzális is, de láttam már gyártótól -az agyétól- hozzá valót. Hánnemtom, szerintem ott a merevség sosem lesz ugyanolyan, mint egy gyárilag boostos agynál, max ideiglenesen használám.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
6030D
őstag
+ -=RelakS=- + samujózsi:
én már majdnem megírtam, hogy kormánycsapágy berágódás, de aztán jöttek a félrekopott gumis témák, és inkább nem. Bár ez nekem elég sci-fi egy kerékpáron, ami hajtásnál jobbra, balra dől.Tehát nekem most pont ezt csinálja a bringa: azt tudom már egy ideje, hogy a kormánycsapágy az utolsókat húzza, ebben a hónapban esedékes is a csere (amíg nyaralok, akkor nem kell a kerékpár). Erre a múlt hétvégén elkezdett aszfalton bizonytalan lenni a bringa, főleg ilyen enyhe kanyarok után. Olyan, mint amikor a hátsó gumi ereszt, és imbolyog. Hétfőn jöttem rá, hogy akár a kormánycsapágy is lehet, eleje megemel, kormány forgat (nagyon) kitekerve, ok, rág, mint eddig. De hopp, majdnem az egyenesnél van egy pont, amikor valami be tud ugrani egy kis gödörbe, és szépen nyugalmi helyzetbe hozza magát. Néha jobban, néha kevésbé, gondolom attól függ, hogy hogyan állnak benne a dolgok.
Úgyhogy ha rág a kormánycsapágyatok, attól is húzhat a bringa, mert nem tud visszatérni egyenesbe.(#140218) Hasaggymeg: ott nagyobb biztonságban vagyok, mint a hobbi bringás a Börzsönyben...
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
Esetemben szinte biztos. A legutóbb a neurológus SM gyanúval küldött MRI-re.
Mit mondjak, nem mentem el.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz IMIIKE1998 #140202 üzenetére
aki ezért vetett véget az életének...szerintem ő is erre hajaz,azért nevez be minden veszélyes versenyre.
(#140207) FireKeeper...elvileg igen,gyakorlatilag meg ki tudja? Az első átdobó terelője 1-3 mm-re kell legyen a nagytányér fogainak tetejétől,akkor az igazi,hisz minél messzebb van,annál nagyobb láncszakaszt kell "terelnie" a tányérra,azért is van az,hogy nem csak vízszintes,hanem függőleges mozgást is végez minden váltó.Egy mondjuk már kissé kopott lánccal,melynek oldalirányú elhajlása már egyre nagyobb,gondot okozhat egy nem jól elhelyezett váltóval a váltás. Anno,mikor láncnyúlás mérőt még hírből sem ismertük,úgy állapítottuk meg a kopást,hogy a láncot kettőbe hajtva kitartottuk előre,így állapítva meg milyen ívben hajlik el a kopástól.
(#140209) X2N...hát ez is olyan mint a F1,csak akkor érdekes amikor elesnek...ugyanakkor ezt már nem igazán tartom kerékpározásnak,vagyis mikor egyszerre elengednek 200 kerékpárost egy olyan lejtőn ahol mindent lehet csak fékezni nem.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
Ha nem ülök rajta és találok egy sima, vízszintes felületet, akkor semerre. :)
Ha ráülök, akkor folyton úgy érzem, hogy húz. Fene se érti. A nyereg elvileg jól áll.
Mindegy, ez nem izgat különösebben.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #140193 üzenetére
Nem azért van mert mikor éppen nem pedálozol jellemzően egyik lábadat tartod alsó állásban? Vagyis valahányszor figyelsz az első kerékre,abbahagyod a pedálozást és a bal lábad marad alsó állásban,így enyhén balra dőlve a nyeregben,a kerékpár jobbra dől,a kerék bal oldalát láttatva veled.
(#140199) samujózsi...ha elengeded a kormányt azonnal kiderül merre húz a kerékpár,ha húz valamerre egyáltalán.
triálboj...[link] Én lehet írnék egy levelet a Dr.Bikenak is,megkérdezve szerviz szempontjából javasolt-e egyik,vagy másik teleszkóp az adott felhasználásra...legfeljebb nem válaszolnak.Amúgy a 2020-asról sokat még nem tudhat senki.
(#140217) samujózsi ...akkor te húzol félre nem a kerékpár,vagyis orvos kell nem bringaszervizes.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
válasz StLui #140211 üzenetére
Linkelj pontos eladót, mert általánosságban nem lehet azt mondani hogy pontos lenne a kínai méretezés, nekem van L és XL méretű nadrágom, és csodálatos módon az XL szorít, eleve szűk, de amúgy is olyan brutál gumit raktak bele, hogy normál méretben is kényelmetlen lenne.
Ha találtál egy eladót ahonnan minőségi árut vettél, és a méret is jó volt, azt becsüld meg, aztán oszd meg velünk is
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A vanrizsed nem lesz tárcsás...egyelőre.
-
StLui
veterán
Leo Kast felesége komolyat fejlődött, szerintem tavaly nyáron volt, hogy egy sima lejtőn is azt kiabálta végig, hogy "jujujujjj", most meg Saalbach X-line-on 3 eséssel lejött, meg talán kétszer áttolta egy egy leléptetőn
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #140210 üzenetére
Én két MTB mezt rendeltem, ma jöttek meg, nagyon tetszik és az L-es jó is a 183cm/ 75kg-momra, 11-12 usd/db
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Valaki rendelt már hosszú ujjú mtb kesztyűt Aliról? Van esetleg valami bevált darab?
Ez jól néz ki: [link] -
X2N
őstag
-
trialboj
őstag
válasz 6030D #140203 üzenetére
Na ez érdekes, kösz a tippet, utána fogok olvasni, mert ott valami furcsaság van, pont annyi mint egy reba, ami csak 32 es átmérőjű, biztos nehezebb kicsit, de más hátránya nincs? pl az rosszat jelent hogy a hivatalos oldalukon nem is szerepel
A sima 100x15 ös agyat lehet boostosítani anélkül hogy újra fűzném a kereket?
(#140205) ZolkoW :
Fellazulva biztos nincs, azt hogy magától kikopott, nem tudom hogy lehetne ellenőrizni, azt leszámítva hogy megfogom a fejcső tetején meg alján és hintáztatom, ott nem érzek mozgást, ellenben a villa bal szárában hallani, hogy szörcsög a zsír v olaj a persely és becsúszó tompa puffanásai között.meglehet szeretem foganatosítani, hogy amit én lejtek, az lesik
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
FireKeeper
nagyúr
elméleti kérdés: az első váltó működhet, ha az optimálisnál valamivel magasabban van rögzítve a vázon? ami vázat most kinéztem, a képen 50/34-es kompakttal van szerelve, és a váltó már így is a konzol legaljára van rögzítve látszólag. én viszont ennél is kisebb tányért, 46/34-eset tennék rá. szerintetek működhet?
-
samujózsi
senior tag
válasz -=RelakS=- #140200 üzenetére
Hát a régi gumijaim kopásán az látszik, hogy balra dől a gép, de az jogos, mert én amennyire lehet, az út jobb szélén megyek, ott meg az esővíz elvezetése miatt általában úgy van kialakítva az úttest, hogy dőljön kifelé.
-
6030D
őstag
válasz trialboj #140201 üzenetére
Arról nem, de mivel "jövő évi" modell, nem hiszem, hogy sok vélemény lesz.
Viszont most látok először RS 35 Goldot, ami tudja, amit szeretnél: (akár) 100 mm, RS, 32-nél vastagabb láb. Ha tudod adapterezni az agyad boostra, akkor megvan a villád, ugyanannyi, mint a Reba.Imi: nem, csak fuvart is szervezek. Amúgy generál importőr.
A második részét nem értem, nincs gondom a munkámmal.[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz 6030D #140164 üzenetére
(Nemzetközi) fuvarszervező vagy? :)
Amúgy ez így van, viszont azt is mérlegelni kell, hogy mennyire megy rá a munka/tanulás az életünkre. Ha túl megterhelő, felülmúlja a képességeinket, akkor tudni kell váltani. Sajnos ismertem egy embert, aki ezért vetett véget az életének, mert erőn felül akart valamit teljesíteni. Sokáig sajnos nem lehet az árral szemben menni, ezért fontos az önismeret.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Erősen döglődik a telóm, szépen mozog meg zárható, de mintha minden nap jobban lötyögne, most már nem kell hozzá leejtő, városban egy útpadkáról legurulva is érzem.
Aki szereti olvasgatni az ilyen technikai leírásokat, tudna segíteni, hol találok értékelést a 2020as modellről?
Annyira tényleg nem drága mint gondoltam, de szeretnék olvasni róla független értékeléseket, mielőtt döntenék."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest