- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93 #95614 üzenetére
Rossebet dobtam ki, többe kerül az üzemanyag, meg a portalanító mosás utána, ha lemegyek egyszer a Rábára.
Nem tétel, így viszont ha ott hömbölög [link] egy felszerelt pergetőbot az autó ülései közt, esélyes, hogy a kezembe fogom. Pergető táska felszerelve évek óta megvan, egy darabig téphetem a műcsalikat, mire elfogy. Gumihal is van. Rutin nincs. -
sasa311
veterán
válasz
galervin93 #95612 üzenetére
Ah, annyira nem. Ilyenkor a teljes populáció 1%-a ha megdöglött. Egy nap alatt a horgászok többet fognak ki maróti öbölben mint ez a kupac dög (3 köbmétert írták tippre, lehet 2-2,5 tonna). Ráadásul ebből sokat az élő Duna sodorta be. Ennek sokkal de sokkal több a szaporulat.
A busaval az a baj, hogy baromira gyorsan nő, kb 2 nyaras korára már nincs természetes ellensége, még a harcsa vagy kormorán sem veszi fel a 2 kilós busat. Onnantól meg Hawaii dizsi napfény élete végéig.Anno Ordason mondta nekem a tulaj, hogy ők évi 5% tavaszi hullással szoktak számolni egy rossz évet, ez kevesebb, mint a súlygyarapodás év közben . És az egy pici tó ahol azért ilyen magas a szám mert nem mély és rengeteg a hal, nem fér be mind a vermelo gödörbe aztán megfaznak.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #95613 üzenetére
Zoli bácsi, ez nem "csak 5ezer" forintodba került, szimplán kidobtál 5ezret az ablakon.
Ennyire a feederrel is tudsz pergetni, ellenben mobdjuk kupon + 5ezerét már egy-két jó wobblert is kaptál volna.
-
Zoli bácsi
őstag
Pár napon belül lejártak volna a vásárlás után összeszedett pontjaim, úgy hogy hirtelen felindulásból rendeltem a pecaplázából, a héten csak éjszakás műszakjaink vannak, úgyhogy nem gond a futár.
Egy ilyen 2,1m-es utazó pergetőbotot rendeltem, került vagy 5e. forintomba: [link]
A kiszállítást számomra új cég, a Fáma futár végezte. Nem is hallottam még róluk....
A 3 órás megadott intervallum utólsó perceiben jött, addigra kicsit rájuk kerestem a neten, nem bizalomgerjesztő a véleményezésük, meg írják, hogy csak kp. fizetés van náluk.
Nekem nincs semmi negatívum, megadott időben jött, előtte telefonált.
A botot azért vettem, mert kicsi. Meg nem tudtam hasznosabbat kitalálni, amire elsütöm a kuponokat. Nagyon kicsi a szállítási hossz, egy kisebb orsóval autó ülése alatt, bicikli oldaltáskájában elfér.
Tényleg kicsire csukható, viszont azért "letyegős" egy kicsit, ennél feszesebbet vártam. Lágy, nagyon lágy, nem tudom egy pár kilós vadvízi csukát ki lehetne-e vele kormányozni, de így szárazon kézbevéve még egy fickósabb domi kivétele is kihívásnak tűnik vele.
Na, de puding próbája......Majd elválik.
Sokszor előfordult, hogy vadvízen feedereztem, aztán valami balin úrfi ott rabolgatott látványosan. Persze pergető cucc sosem volt nálam. Olyan volt, hogy 3,9m-es feeder végszerelékét levágtam, és felkötöttem műcsalit, mert az volt nálam. Hatalmas, nyeletős orsóval, durung feederrel pergetni....ez sportértékkel bír! -
galervin93
addikt
válasz
sasa311 #95611 üzenetére
Hmm, ez még eszembe sem jutott.
Az utóbbi jó 15 tél, ezen belül is az elmúlt 5 kiemelkedően enyhe volt, de az éves átlaghőmérséklet is elég komoly értékeket produkált.
Mivel a globális klímaváltozás nem eg lineáris folyamat, pláne nem területileg egy egyenlő eloszlású valami, így adott esetben, ha teszem azt csak a "régebben megszokott" (90-2000-es évek) telei térnek vissza, lehet hogy a klimatikus viszonyok emberi beavatkozás nélkül i kordában tudnák tartani a busa állományt...?
Persze az adaptáció folyamatos (ld. pl. Hévízi kifolyó trópusi halai), de azért egy erős természetes szelekciónál nagyobb erő nem igen van (emberi legalábbis nem igazán). -
@mriya@
őstag
-
Zoli bácsi
őstag
Mert már úgy is megszoktátok.....
-
Redneck
nagyúr
Ilyen szar pecát mint a mai... Tele volt minden nyárfaszösszel, faágakkal, és mindenféle hordalékkal. 4 jigfej és gumi ment az akadókba. Kapás egész nap semmi, de legalább jól leégtünk, pedig az ernyőt is felraktuk.
Este 6 felé volt egy kis zápor, akkor sikerült fognom egy csukát, így legalább nem lett nullázás.
Ma is tanultam valamit. Előbb meg kell nézni milyen a pálya, és utána érdemes napijegyet venni. -
Zoli bácsi
őstag
Nem tudtam mi hiányzik még, megtaláltam, tessék: [link]
Ibite fékcsillag.....Értem én hogy gőzgép, de mi hajtja...Vagyis mi van ha ejtős kapás van?
Egyszerűbb lenne fékhangosítónak hívni.
Szörnyen néz ki. -
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #95600 üzenetére
Lennék nomád Siófokon
-
galervin93
addikt
Istenem, imádom, Siófok móló, egy matchbot, meg pár marék kaja.
Nomád peca.
Dévér, karika, bodri, kárász és két kis potyka.
Érdekes, hogy a fogás 80%-a bodri volt, az az igazi balatoni big bodri, 20-40 deka között, de volt ami verte a fél kilót. -
Redneck
nagyúr
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Nerazim #95592 üzenetére
Ordason megfingatják a botokat is a nagy pontyok, de se a Mester se én nem törtünk el botot, tagot ott. Mondjuk volt, akire masnit hajtogatott a hal a csücskön ülve, de az más, ott sem tört el a bot. Pedig a Mester nem is annyira pontyos pálcákkal pecázik mint én. Én 22/22 ben nyomom. Csabinak a mesélőkéje jó, de a horgász tudása szerintem totál átlagos vagy az alatti.
-
Redneck
nagyúr
Ha a visegrádi felső-öbölben szeretnénk horgászni holnap, ez a jó jegy a MOHOSZ felületén? Csak mert a Főhesz oldalán más néven szerepel, de ott nem lehet venni.
Fasz kivan, hogy nem tudnak egy egyszerűbb, a térképet normálisan használó rendszert működtetni, ahol elég az adott vízterületre bökni. Legalább állami jegyeknél működhetne...
-
hermanyi
addikt
válasz
Nerazim #95592 üzenetére
Mint a neve is elárulja Polyáca .
Több hibát is elkövetett . A legfontosabb tuleröltette 6 taggal a kezében . Ami a botokra rá van általában írva ,hogy 16 os ... 20 as ....20+ os gumival is használható , na az 99% ban csak a Toppra igaz .
Ha akasztás után amikór a hal kiment a fa allol és rövidit akkor nem törik . A kilógó 40cm gumi (ami az Ő állitása szerint erre lenne hivatott) na az sem segitett . Igaz még senkinek semm(Nincs az az isten ,hogy egy közel 360 fokban megtört gumi engedjen
) Szóval ez egy sima mezei user error .
De a rakózás ilyen sport aki csinálja az töri , nincs ebben semmi különös , czumi akkor van ha már nem lehet szerezni tagot a bothoz . -
Nerazim
őstag
Üdv!
Margin rakós pecás videókat nézegettem és közbe találtam ezt a videót, tudom nem szívetek csücske a pali, de szerintetek miért tört el a bot? Nem a guminak vagy a zsinórnak kellene szakadnia ilyen esetben? -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #95590 üzenetére
Jó az a pálca. Sokáig vadásztam én is rá. Hal nem nagyon veri le magát róla.
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #95582 üzenetére
Csokolom 2+ éve mondom fórum peca helyszínnek is, Mátravidéki Erőmű, Lőrinci.
(Amúgy "asztallap", 2.5m körül, nem egy nagy izgalom ilyen szempontból, bár a T-gát sok lehetőséget ad, nézz rá műholdképen!).
Akkorát matcheztem ma ugyanitt, mint ide Nagykáta.
Maradt egy hektoliter kaja versenyről, azt lőttem olyan 22-re, 2.7-es vízbe. Érintőn kezdtem fullasztott pinkivel, nulla. Feljöttem 30 centit, maszatolás. Váltottam gumi szúnyogra - kapás-kapást követ. És ez megmaradt egész pecán! Ritka az, amikor konyhapecán ekkora fórja van a gumiszúnyognak, de most nagyon sokat számítot. Pinki csipkedés, giliszta ugyanez, gumiszunyival meg tolta kifele az úszót sokszor bedobás után... Ahogy telt az idő amúgy szépen jöttek felfelé a keszegek (nem meglepő tavaszi melegedésben), a végén már bő méterrel a fenék felett fogtam őket, viszon másfél méternél feljebb nem tudtam csalni őket. Érdekes colt ez is látni.
Időközben egy kisebb "bónusz" potyesz is felnézett a sok lőtt gombócra, jó buli volt kiterelgetni a Micro Crystallal.
A kaja mem volt éppen ideális, löszös-agyagos volt a feeder versenyről, és inkább utóbbi, fenékre való, de nem vizeztem utána + lazára gyúrtam a gombócokat, így végülis bontott vízközt, de nem ez volt a legjobb a szitura.
Asszonka elkísért, így van fotó is.Potyka:
Putyót éppen csak fogta a horog, bár ez egy fokkal erősebb darab volt (Preston N40), a keszegeket inkább 14-es Cralusso Sode Lighttal szedegettem, 3 szunyival. Se több, se kevesebb nsm volt jó, három kellett nelik...)
-
sasa311
veterán
Na végre megvan a szezon első busája. Ilyen nehéz még sosem volt, máskor a szezon februárban kezdődik
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Jár valaki a Hárosi öbölre úszózni? Eddig fenekeztem, de a gyerekkel próbálkznánk úszózni, keszeg, kárász, pontyra.
Sneccik kb 20 cm-es eresztékkel jöttek nagyobb és más nem.
Állítólag kb 3-4 méter a víz általában -
DeFranco
nagyúr
válasz
Grillo #95578 üzenetére
Egy doboz csaliért nem fizetem ki az árát még egyszer a szállításért. A keleti jó ötlet, megpróbálom valahogy beiktatni.
@hermanyi: egyszerűbb lesz hasonlóra rábeszélni a gyereket, mint pont ezt megkeresni, nyilván jó lenne pont a specifikációjának megfelelő, de mivel viccprojekt, vannak határok.
@A Zéé: "kvázi" pecázni kell, de mindenképpen úgy szeretné, hogy kirándulás közben vadvíz mellett a haverjával összeraknak talált botból meg gemkapocsból valami Tom Sawyer szereléket és azt áztatják. Családi kötődés miatt van neki rendes kezdő szettje meg horgászhat is ha akar (most ismerkedik vele még csak) de itt most konkrétan ilyen bushcraft a cél, de mivel "a papától ilyen csalit hozott" (egy darabot, mutatóba, ezzel horgásztak a hétvégén és ezzel fogott pontyot) ezért ilyet kell vinni. Szem kukorica nyilván egyszerűbb lenne és ugyanaz lenne az eredmény (semmi) de ha meg tudom oldani azért megoldom.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #95580 üzenetére
Melyik ez a víz ? Lehet el kellene menni vertikelni .
-
A Zéé
addikt
válasz
DeFranco #95577 üzenetére
Hobbi boltok nem tudom merre vannak, és ott van-e valami ilyesmi, de horgászbolt sajnos akkor sem lesz azon a környéken.
Ha jól sejtem, nem horgászni kell a csali, akkor viszont nem árt tudni ezekről, hogy szaglanak (ez a Sipi2 asszem édeskés, az kevésbé zavaró, de tud lenni elég büdös is belőlük) és nem olyan szilárdak, kemények. Az ujjat (meg más dolgokat amivel érintkeznek) meg tudják fogni, valamint a vízben oldódnak. -
galervin93
addikt
válasz
jackal79 #95575 üzenetére
Eggyel előrébb kezdeném a sztorit. Nálunk sok a kis harcsa. Konkrétan még telepítik is, ivadéktól kezdve amúgy 80+-ig minden van, rengeteg a takarmányhal, így sok a kis méretű hari. Na én ezeket célzom, pár kilós halak.
Gyakorlatilag egy erősebb süllőző szerkóval ha úgy nézzük (bár célzottan én ezzel csak akkor süllőzők, ha 12+ gumit dobok). Ezzel biztonsággal kijönnek a kisebb harik, de van élmény akkor is, ha esetleg süllő akad a horogra. 270-es Spin Blade amúgy (lényegtelen a konkrét cucc, a hossz lehet érdekes - én eleve szeretem a hosszabb botokat, itt meg vastag a zsinór, nehezebben száll, sok métert lehet nyerni vele dobásnál, fárasztásnál is jól jön stb. - ja, parti pecáról beszélünk!.), a "legkisebb" (asszem 10-30g), ezzel egész nap gond nélkül lehet dobálni, egy random orsó* (az egész pakk 550 gramm körül), 20 körüli fonott, FC előke. Kötés nincs, not a knottal megy fel az előke, minél kevesebb kötés annál jobb. Nyilván nem egy bivalyölő, de nem f.ngatna meg egy 10-15-ös hari sem, akadó nincs, illetve csak kevés kő az első törésen, így van lehetőség fárasztani.
*megérne egy normálisabb orsót, de megvárom míg valami dúvad széttöri ezt
Nagyobb halakra kellene az erősebb cucc (várok amúgy sógorra, mert ígért kölcsönbe), de ilyen körülmények közt ez teljesen elég.
Wobbi kb. hit kérdése, én szeretem a Salmo cuccokat, Executor, Perch, Frisky, vagy Rapala J11-13 stb. Meg annyi hogy át vannak horgozva, kaptak VMC kampókat erős karikákkal, ne ezen múljon (bár a felszerelés nem is elég erős hozzá, de ha mondjuk két horog is fog akkor jó ha azok bikák és nem nyílnak ki). -
A Zéé
addikt
-
jackal79
aktív tag
válasz
galervin93 #95573 üzenetére
Gratulálok, így kell ezt csinálni
Soha nem szoktam célzottan harcsára pergetni. Milyen felszerelést és wobblereket használsz? -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,
A fiamnak egy bizonyos célra pontosan ez a csali kell (vagy ehhez nagyon hasonló, így nézzen ki): [link]
A jövő héten kellene megvennem, valahol a széna tér környékén, vagy esetleg valahol a belvárosban, ha szélesebb nyitvatartási idővel találok boltot. Tudtok javasolni valamilyen beszerzési helyet? Egy dobozzal kell, semmi faxni, legyen ilyen csigapiramis, narancs-fehér, meg legyen ez a márka.
-
galervin93
addikt
A tegnapi match pecát elnapoltam mára, de azért a peca nem maradt el teljesen. Viszketett már a tenyerem egy pergetésre, de mivel a patak peca a domi tilalom miatt kilőve, így maradt a harcsa. Még napsütésben dobáltam gumival, de nem volt semmi, aztán a fényváltás, már wobbira hozott egy jó kis odadörgölést, pár perc után parton volt a húsvéti harcsa.
Első idei célzott harcsa pergetés meg is hozta a halat, remélem marad így a forma.
Volt még egy akció, a beeső kétszer is ráfordult egy dög, de mindkétszer elhibázta. Illetve pár süllős koppintás, szerencsére nem akadtak meg.
-
saen
veterán
válasz
PpenoO #95570 üzenetére
Én egy Lati-go Allegro-t vettem, nem Ceana-t, csak láttam az is van sok és a múltkor kerestétek. Esetleg érdemes megnézni a tengeri részt is, hátha ott több van. Az én botom olcsóbb az édesvizes részen olyan 17€-val, azért azt linkeltem.
-
PpenoO
őstag
ÉS még Cukk kukit is lehet kapni
Köszi a tippet, mindjárt körbenézek.
P.s.: a legdrágább ceana pálca 100 eur alatt van, vagy rossz a kereső. Melyik botot nézted?
-
saen
veterán
Múltkor szó volt a Major Craft pergetőbotokról. Találtam egy zágrábi boltot. Egyrészt tele vannak Major Crafttal, sok mással is, de itt van Ceana is. Emellett most húsvét miatt van 20% akció botokra (meg másra is), így egész korrekt áron mennek.
Megjegyzés: a boltból még sose rendeltem, így garantálni nem tudom hogy megbízhatóak. Cserébe azért google maps-en megtaláltam őket, létező bolt és árukészlet alapján hatalmas. Tengeri részleggel indult, az más néven van, de ha nagyon szarok lennének akkor nem tudtak volna nőni. Én ma este behúzok egy drágább botot.
-
A Zéé
addikt
válasz
Steady74 #95565 üzenetére
Jaja, klassz nagyon. Csak a tapasztaltabbak szerint 3-4 hét itt a szezon és most már a vége felé jár, utána eltűnnek a halak
És ebben van valami, tavalyelőtt valahogy március vége felé voltunk faterral és közel kilós dévért is fogtunk, tavaly májusban meg olyan ordas nagy betlit toltam ugyanezen a helyen, ahol most is ültem, hogy még küszt se fogtam. -
A Zéé
addikt
válasz
galervin93 #95563 üzenetére
hajrá!
Nekem tegnap volt keszegezős nap. Igaz akkora szél volt néha, hogy az áramlással szemben fújta az úszót... -
galervin93
addikt
válasz
Redneck #95561 üzenetére
A kockatavak nagyra növő törpeharcsája.
Bambán porszivózik, és ha szerencséd van akkor az etetésen forgolódva nem a farkával szedi össze a szerkót, hanem valahol a harmónika szája körül.
Tegnap voltam otthon vidéken (kétlaki élet, horgászcucc éppen nem használt fele mindig itt van, mert nem férek tőlük), megláttam a matchbotot, nyilván hoztam is magammal instant... Szóval délután rgy jó keszegezés lesz ebbű úgy döntöttem.
-
ooloo
őstag
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok a fórumtársaknak !
-
demars
addikt
-
PpenoO
őstag
Hogyan fogjunk harcsát eredményesen level 99
-
PpenoO
őstag
Jój mi jött velem szembe a youtubeon..
P.s.: Egyik oldalon sem állok, pláne nem a mi hazánk oldalán, de jól mulatok az ilyen brühühü vs tényleges halőri tulkapás históriákon.
-
Gyok2
senior tag
válasz
Forrest Gump #95536 üzenetére
Kenyér témában, van itt is, francia kenyér, bár, ugye, román
[link] -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
Forrest Gump #95536 üzenetére
A decathlonban lőttem még télen, de lekerült a magyar kínálatból. Nem találtam magyar webshopban. Esetleg romániai/délszláv boltban lehet még, ott elterjedtebb. Ha találsz írd meg.
https://www.decathlon.co.uk/p/chaillou-1-bread-fishing-baits-ground-baits/_/R-p-314078
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
sasa311 #95537 üzenetére
Végülis én is megtaláltam, de köszönöm az információt! Meglátjuk milyen idő lesz. Ha nagyon gatya, megyünk máshová, és majd máskor próbálkozunk az öbölben.
Nincs nagyobb bot, csak 330-as feederek (30-90g).
Majd kicsaljuk őket.galervin93:
Szomorú hogy oda kell írni, de ismerve a lakosság ügyeskedős, "megoldjuk okosba" mentalitását, nem meglepő. -
VFR800
csendes újonc
válasz
jézusom #95544 üzenetére
Ha jól gondolom a Hirisi a pontyos cuccokra van ráállva. Én korábban ezt mentettem le magamnak, de itt csak füles horgok vannak (az állapotsávban "nem biztonságos" jelzést ad, kínai a lap, talán azért) Állítsd át az oldalanként megjeleníthető termékek számát 36-ra, úgy kiadja az összeset.
[link] -
jézusom
addikt
Hirisi horgok színkódjait tudja valaki? Ha egyáltalán számít. Sajnos kisebb horgokat, főleg lapkásokat nem nagyon találok.
-
jézusom
addikt
válasz
jackal79 #95540 üzenetére
Hát figyu nem ismerem a zaubert. Nekem Daiwa procyon 210 7-21g boton van. Most match botra tettem, de május elsején megy vissza pergetőre
Ez a 2000res jaguár a match boton. Nekem csak az a bajom, hogy az összes kínai orsó 5.2 áttételű, csak jobb lenne egy 6 feletti... Az axe nagyon jó volt ( 6 feletti)az is kis orsó de harcsánál se hullott szét. Sajnos a felkapókar rugó eltört, de az nekem okuma trionál is megvolt 2x aztán inkább eladtam. -
saen
veterán
-
jackal79
aktív tag
válasz
jézusom #95524 üzenetére
Szia! Tsurinoyaval már 1 ideje szemezek, de nem mertem megrendelni. Nekem nagyon fontos, hogy egy orsónak sima futása legyen, ha lóg, kotyog vagy hangosabb a kelleténél már zavar. A Tsurinoyaról egyébként nagyon jókat olvastam. Viszonyításképpen van olyan minőség, mint egy Ryobi Zauber? Illetve mennyire valid infó, hogy az ismertebb gyártók méretezésétől nagyban eltér? Én egy 210 cm hosszú, 4-16 g-os boton használnám. Passzolna hozzá a 3000-es méret?
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #95538 üzenetére
Nem olvastam el, de ez megütötte a szemem:
"mérlegelés (kitárázott mérleggel)"
El sem akarom képzelni, mi az alapja ennek a zárójelnek. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
PpenoO #95532 üzenetére
Más akciókat is beírnák, be szoktam írni a Pecapláza szerintem jó áras napi akciós termékeit is. Csak mintha egyre ritkábbak lennének az akciók, a Carp Zoom meg szinte heti szinten tolja. Ebből a -20%-ból még visszaírnak 10%-ot a regisztrált vásárlóknak. Egy hobbi pecásnak meg teljesen jók ezek az átmatricázott kínai termékek, más is ezt árulja, drágábban.
Na, ha akciót mást nem is, versenyt találtam, ha valakit érdekel, bevágom, Szákó mester hirdeti: [link]
Szákó Fishing Method Kupa Helyszín: Ölbő, 1. versenytó
Időpont: 2025.05.04 Vasárnap
A verseny lebonyolítása 1x5 órában zajlik.
Nevezési díj: 13.000Ft
(Amely tartalmazza a napijegy árát)
Maximális létszám: 36 főVerseny menete:
- Találkozó, regisztráció: 06.30-06.50
- Helyek sorsolása, elfoglalása, felkészülés: 06.50-07.50
- Etetés: 07.50-08.00
- Verseny: 08.00-13.00
Ezután mérlegelés (kitárázott mérleggel) és eredményhirdetés.A résztvevőknek kötelező a MOHOSZ tagság, illetve a 2025. évre érvényes állami jegy megléte. Állami jegy nélkül a részvétel nem megengedett. Horgászni method módszerrel lehet. A horgászat során felhasználható etetőanyag mennyiségére nincs limit meghatározva. Etetni kizárólag horgászbottal lehet, bármilyen típusú etetőkosárral szerelve és Csúzlival.Ettől eltérő segédeszköz, úgymint parittya, spomb, etetőrakéta, stb. nem használható, valamint a kézzel történő etetés sem megengedett. Etetni az etető bottal is csak úgy lehet, ha a horgászatra használt bot éppen nincs bent a vízben.A versenyen egyszerre egy darab horgászbottal lehet horgászni.
Kötelező legalább 2 haltartó és 1 pontymatrac. A haltartóban maximum 25 kg hal lehet. Akasztott hal nem ér, csak az a hal számít a végeredménybe, ami a lefújás előtt a merítőben van.
Kérünk Mindenkit, hogy a horgászverseny során a versenyzők az etikai szabályokat minden esetben tartsák be!A tavat 4 db egyenlő szektorra fogjuk osztani(szektoronként 9 fővel), melyben az első, második és harmadik helyezetteket fogjuk díjazni fogott súly alapján. A nyerteseket értékes Sensas nyereménytárgyakkal és kupával fogjuk díjazni.
A könnyebb lebonyolítás érdekében a nevezési díjakat április 30-ig személyesen tudjátok befizetni a hegykői horgászboltban vagy Demsa Szabolcsnál személyesen Vagy utalással: 12094318 01888568 00100005 számlatulajdonos: Pokker Gábo
A versenyre történő jelentkezés csak a nevezési díj kifizetésével válik véglegessé. A nevezéseket rugalmasan kezeljük, viszont a versenyt lemondani legfeljebb április 28-igtudjátok.A nevezetteket kérjük, hogy ha nem tud részt venni a versenyen, azt jelezze időben, hogy másnak is tudjunk lehetőséget adni. A nevezettek listáját kommentben fogjuk jelezni felétek!
A versenyre jelentkezni a Demsa Szabolcsnál a +36/20 398 0853 vagy Pokker Gábornál a +36/20 773 3889 telefonszámokon tudtok. (NEM KOMMENTBEN!) Mindenfajta információt a versenyről is telefonon tudunk adni. -
-
Forrest Gump
tag
válasz
aladarazurbe #95487 üzenetére
Hol vetted a kenyeret? Sehol nem találok.
-
Redneck
nagyúr
A visegrádi felső-öbölről tudtok írni valami információt? 23-án lehet mennék, de nem tudom hol lehet ott parkolni. A Maps szerint "kivéve engedéllyel" lehet behajtani a főúttal párhuzamos földútra.
Csukára pergetnék, és mellette fenekeznék is, ha már telepítettek. -
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #95530 üzenetére
Én megváltoztatnám a nicknevem (tudom, nem lehet, bár steady lehet el tudná intézni parcinál) "Carp Zoli Zoom bacsi"ra
P.s.: Második busás bot megrendelve
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi #95530 üzenetére
Bakker pont Kocsist kellett kitenned poszternek ?
-
Zoli bácsi
őstag
Csak mert minap meg voltam emlegetve, hogy hirdetem a Carp Zoom akciókat.
Amúgy Kellemes Húsvétot mindenkinek, ha szabad jókívánságokkal jönni. Kiegészítem azzal, aki autóba ül nagyon vigyázzon, hatalmas forgalom van az utakon, előbb még szinte le sem váltottak, és mentek megint balesethez.Ünnepek alatt is ez lesz gondolom..
Ja, az akció:
-
-
Grillo
őstag
válasz
lbandi777 #95525 üzenetére
Vettem pár éve Walterban nagy orsót pontyozó botra. Volt egy kiszemelt típus, mondta az eladó, hogy sok közte a selejt, de hoz ki párat. Megpörgettük az összeset, morogtak, stb., végül ajánlott mást, azt vettem meg. Korrekt volt, azért nekik tudniuk kell, ha vannak szar szériák, gondolom visszavisznek sokat.
Már kérdés, hogy vajh egy átnézés, zsírozás, hézagolás után egyébként hibátlanok lennének-e. Csak akkor ezt tüntesse fel a gyártó, vagy végezze el, vagy adja olcsón (mint a kínaiak esetén). -
lbandi777
aktív tag
válasz
jackal79 #95523 üzenetére
Jó az új stradic, saját véleményem hogy nem szabad online rendelni,be kell menni a boltba megtekerni. Most vettem egy vanfordot a Walterland- ban, bontatlan dobozban .Vissza is vittem mert úgy " morgott" ,semmit nem mondtak azonnal kicserélték. Szerintem sajnos eljutottunk oda hogy kell 1 nullás szervíz az orsóknak.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Pergetőbotra keresek orsót. Célhal a balin és a elsősorban Dunán horgászni. Régebben tudom, hogy a Stradicok jó orsók voltak, de az újakkal nincs tapasztalatom. A kiszemelt a ST2500HGFM lenne. Van tapasztalatotok, milyenek az új stradicok? Köszönöm
-
sasa311
veterán
válasz
jézusom #95516 üzenetére
Nincs alin feeder bot igazából, kb az egész világon nem használnak ilyesmit
Meg a posta is horror drága lenne.
Nagy nagy dunára ha feeder kell és nem high-endben gondolkozol csak használhatóban akkor --> [link]
Jó ár, jól használható masszív, Zoli bácsi mindig jelenti ha akció van a Fischnél
Grillo
Jövő héten megpróbálok támadni -
jézusom
addikt
Hali!
Kínából vett valaki feeder botot? Ha kapnék jó heavy feedert Dunára, rendelnékpergető botot vettem kintről az jó, és látom van feeder is.
-
aladarazurbe
csendes tag
A péksapka nálunk egy ideje szegre lett akasztva, mert felbukkant egy kovászos kenyér a közeli sparban (a feleségem cipóival meg vagyok elégedve ;) ). PANO néven fut, érdemes lehet rápróbálni, ha nem érsz rá sütni. Sajnos nincs minden üzletükben, de rendes kovi kenyér, simán lehet enni több napig. Masszív, tömör, így horogállósága sem lehet rossz, bár pecázni még nem vittem.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Steady74 #95508 üzenetére
Pizzavason süss kenyeret, vagy vasedényben.
Kenyérhez a pizzakő nem volt annyira meggyőző, nekünk az viszonylag nagy ugrás volt.Engedjetek meg egy kis promót is, ha érdekes a téma, asszonyka KovászKonyha Insta profilja
-
mdav88
aktív tag
válasz
Nerazim #95504 üzenetére
Feleségem még a kovid idők előtt kezdte el, elég ügyes is a kovászos kenyér témakörében, bár mostanság kissé lanyhult a kedv
Kétségtelen, hogy össze sem lehet hasonlítani a bolti kínálattal.(PC voltam)
Recept? Nevelj kovász, tartsd életben, etetgesd mint egy babát, és utána nem lesz a recept sem kérdéses
Sajna viszonylag összetett téma, de kitartó munkával bele lehet jönni.
Steady, pizzavasat erősen javaslom, illetve képek alapján még kissé keletlen némelyik. De kitartást, This is the Way.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Nerazim #95504 üzenetére
Persze, nem titok. Ezt a receptet használom. Bár az első sorában azonnal van egy hiba (60+60+60=180 és nem 150), én 180g-ra készítem. Sütője válogatja, én most 230 és 210 fokon sütöm a receptben megadott ideig, és tökéletes. Gyermelyi fehérkenyérlisztet használok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest