- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gyok2
senior tag
Továbbra is megvan a két UKPeca féle erőgumi, ha valaki érdekel.
0.8-as keszegező, 1.2 mm nagy ponty. Legyen 500 Ft darabja. -
sz.j
nagyúr
Bait Bait Törzsvásárlói napok 2026.02.16-21
Az a baj, hogy tőlünk messze van ... , persze így legalább több pénzem marad a nem túl sok nyugdíjamból ...

-
PpenoO
őstag
Karbon vagy alu tökmindegy, megette a fene ha nincs szegecselve az a kvrva nyél
-
4Grider
félisten
Én, meg a horgásztársaim is léptünk már rá merítőnyélre, szóval egy idő után elegem lett és vettem egy 3 részes 3 méteres alumínium merítőnyelet. Dunán és a tóparton is bevált, tökéletesen elfér a bottáska oldalzsebében, csak csónakban nem használom. Vissza nem térnék karbonra, akármennyivel is könnyebb...
-
K_Gabor
tag
válasz
musli26
üzenetére
Nekem Döme tornado merítő nyelem van. ~40 peca van benne. Ez az első ilyenem, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom. Teszi a dolgát, nincs vele bajom. A legvékonyabb tagot sikerült kicsit megrottyantanom mikor még hal feszítette lefelé én meg elkezdtem szétszedni, user error. Szintén L-es feeder fejjel használom legtöbbször.
-
Zoli bácsi
őstag
Fölmentem a Haldepo oldalra, tényleg csak azért, mert ők forgalmazzák a Nevis és Döme termékeket, hátha van valami kapcsolat, ahol megkérdezhetnétek a nyél tagot. De úgy tűnik csak viszonteladókkal állnak szóba....Van egy Nevis Fishing Hungary FB oldal, nem tudom ki üzemelteti, de üzenet ingyen van.. [link]
Viszont mi jött szembe a Haldepo főoldalán? Új Nevis Vanity kurbli: [link] Olyan Deja-vu érzésem támadt....
A távdobó orsó újdonság szintén ismerős: [link]
Csodák nincsenek, minden Kínában készül.
-
Grillo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Na majd megnézem. Akartam hozzá venni tagot, de nem találtam.
-
-
musli26
tag
Köszi!
Esetleg valaki használ by döme tornadó vagy power fighter merítőnyelet?
-
sasa311
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Jó lesz az, hidd el, mindent bír. Csak pacsálj bele egy kis zsírt mert gyárilag nem sok van benne.
-
galervin93
addikt
válasz
feelurself
üzenetére
A macska rúgja meg, nekem sem. Nem számoltam pontosan utána, de hogy 15+10%-ot nem kaptam az tuti, már ránézésre sem jön ki matek.
Most azon agyalok még, hogy régebben jellemzően úgy csináltam, hogy az eksönös rendelést az eksön utáni héten vettem át személyesen és ott fizettem helyben, lehet akkor volt egy-két figyelmetlen eladó vagy ilyesmit tudok elképzelni.
Na nem mintha azon a pár száz, egy-két ezren múlna, fe hát magyarok vagyunk na.

---
Közben megjött a Megatron csájnából, tényleg egész masszív darab, és mégsem dögnehéz (5000), nevetséges áron... Meglátjuk mit tud, bár különösebben agyon használva nem lesz, évi pár peca, de a hónapban gumis harcsázásra már kivinném.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
musli26
üzenetére
Üdv!
Magánvéleményem, hogy egyiket sem.
Olcsón kettőt tudok ajánlani, ezek alá árban/minőségben nem igazán érdemes menni:
Nevis Patriot rakós nyél, 2 méretben is van, nekem 3,3m-es van: [link]
Ugyanezt megkapod Döme névvel, kb egy ezressel több(Ugyanabban a méretben). [link]
Bojlis nyél, két részes, szerintem a 2,4m-es jó feederezni is: [link]
A rakós nyelek általánosságban erősebbek mint a teleszkópos kivitel.
Szerintem 10e. ft környékén, illetve alatt ez a két használható nyél van, amit írtam. Nekem a Torrent nyél egyik tagja hosszában elrepedt. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Akciós még ma a Big River klón, a Carp Zoomnál, most dobta fel, hogy van belőle 420cm-es is.
Ez a hozzá való orsó is megéri ezt az árat szerintem, tudom, annyi mintha Aliról venné az ember, viszont érvényesíthető garancia van rá, meg 1 nap alatt itt van. Nézzétek csak meg az áttételezését, nehéz pecához van.
Ja, és nem, nem rendelek semmit, csak feldobta, hogy van a botból 420cm-es is. [link]
-
Piftuka
veterán
Köszönöm Neked is a választ!
Saen írta, hogy mi lett a Palota Horgászáruház sorsa... Amit írtál az utódjáról, az nem hozta meg a kedvemet az immár új tulajdonossal, FishZone néven üzemeltetett vállalkozáshoz.
A Korona Diszkont Áruház tetején lévő horgász üzletet ismerem, ősszel voltam is ott. "Régi motorosok" már ők is; előtte sok évig a Budai úton, az egyik 10 emeletes ház aljában volt a boltjuk.
A legutóbbi tapasztalat alapján teljesen korrekt a hely és a választék is jó. Segítőkész volt az egyik eladó srác is.
Nem sok horgászbolt maradt a városban. Pedig egy időben egész sok, ezzel foglalkozó kisebb-nagyobb vállalkozás volt.
Az imént láttam, hogy a TLK áruház is bezárt még 2024 őszén. Ott egyébként csak egyszer jártam, még abban az évben nyáron... a nagy terület ellenére elég megcsappant készletük volt akkor.
Mindössze 3 évet töltöttek a városban. Szerintem ott a "világ végén" nagyon rossz helyen volt az áruházuk.
Tényleg kár, mert szeretem a hagyományos üzleteket! Össze sem hasonlítható a hangulata azzal, mint amikor egy webáruházból vásárol az ember. -
sasa311
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Igen, és annyira hű de rugalmasnak sem tűnt cserébe olyan nyeszlett a egész, olyan gyűrűk vannak rajta mint egy match boton. Majdnem 30K-ért inkább maradok a big rivernél.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm az info-t!
Sajnálom, hogy Tomi eladta a boltot!
Annak új kora óta (még a Vadex udvaron, a "Tűzhal" melletti épületben) törzsvásárlója voltam. Követtem őket az új helyre is.
Jó kis üzlet volt; amire szükségem volt, mindig meg tudtam vásárolni, kedveltem a srácokat is, rendesek voltak, és jókat beszélgettünk mindig.
Ezek szerint a bolt az új tulajdonossal most visszatért a régi helyére... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Köszi hogy írod. Megjött a tavasz (Tudom, nem, csak úgy éreztük ma
), asszonynak is kedve támadt csavarogni, benne volt a pakliba, hogy holnap reggel mégis elmegyünk, de akkor így nem. Egyértelműen nem.
Az új River feederről képeket nézve ugyanez volt a véleményem. Kicsi, egytalpas gyűrűk... -
Piftuka
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
"Először a horgaszjegy.hu felületen próbálj meg bejelentkezni és nézd meg a horgász okmánytárcádat. Első körben ott meg tudod újítani a lejárt horgászkártyádat."
Köszönöm a választ Neked, és #98735 Gyok2 fórumtársnak is!
Bejelentkeztem, és valóban látható minden fontos információ. Ez alapján a kártyát is meg tudom újítani.
Vizsga nem szükséges, az rendben van. Én egyébként még 2022-ig minden évben kiváltottam az egyesületi tagságit, és az Állami jegyet is. (Csak sajnos pecázni nem jutottam el sose!
)
Elég jó ez az online felület egyébként, csak azt nem értem, hogy a személyes adatokat miért nem lehet szerkeszteni!?
Az Állami jegy váltása funckió jelzi, hogy hiányzik a "születési név" a személyes adatok közül, de én nem tudom beírni oda.
Ezt az egyesületi irodában tudják elvégezni nekem, vagy a HOFESZ-nél/MOHOSZ-nál kell jeleznem? -
ooloo
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Szia ,
Az említett horgászboltban még nem voltam , de Fehérváron van még két említésre méltó üzlet .
Az általam ajánlottabb üzlet a Palotai úton van a Penny mögött az emeleten . Nem egy Walterland , de erős középkategóriás összetevőket - és természetesen a kommersz minőséget is - megtalálod , ami a horgászathoz kell . A személyzet segítőkész .
A Másik a Horvát István utcában van , koordinátát megtalálod .
Itt egyszer voltam , elég is volt . Nyegle , kissé lekezelő személyzet , akiket egy disznófarmon tudnék elképzelni a fajtársaik között . A hangos köszönésemre sem reagáltak ... nem kell csúszni , mászni előttem ha ott akarom elkölteni a pénzemet , de azért , na . Még szét sem néztem igazán ... hátraarc .
-
-
PpenoO
őstag
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Marketingnek sem utolsó, de lehet ketrecharcos napokat kéne rendeznie a Fehova szervezőjének

-
@mriya@
őstag
válasz
AMD1994
üzenetére
Nem értem.
Ha egy adott vízre nincs online területi jegy (nálunk sincs), az nincs összefüghésben az egyesületi tagsággal.
Én eddig a Horgászok Határok Nélkül HE tagja voltam, de nem akartam a postázással tökölni, így bementem a Kék Dunai HE egyik kirendeltségébe, és ott adtam le/váltottam ki a fogási naplót.
A területi engedélyért el kellett mennem az őrbottyáni egyesülethez. -
sasa311
veterán
Ha valaki ki akarna menni a FEHOVA-ra - NE MENJEN! Teljesen felesleges, a horgász részleg gyakorlatilag üres. A MOHOSZ próbálta a kongóan üres helyeket feltölteni óriási standokkal (amin nincs semmi) és van kinn kb 15 üzlet. És ennyi.

ps.: Az új energo river feeder semmi extra és borzasztó kicsik raja a gyűrűk, nyárfaszöszben biztosan használhatatlan de még nagyobb csomó sem hiszem, hogy jól átmenne rajta. Szóval kb az is felejtős.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Jó ideje nem jártam errefelé, és sajnos - különböző, jellemzően nem vidám okokból - horgászni is valamikor 7 éve jutottam el utoljára.
Bízom benne, hogy nálatok sok szép fogás került a horog végére az elmúlt években!
- Idén tavasszal szeretnék ismét belevágni, de gondolom, azóta sok változás volt az Állami jegyek, fogási naplók rendszerében is. Jól gondolom, hogy a MOHOSZ horgászkártyám sem érvényes már? Amikor új dolog volt ez a kártya az országban, én még akkor váltottam ki.
Milyen főbb teendőim lesznek ezekkel kapcsolatban, kérlek?
- A másik kérdésem két horgászáruházra vonatkozik... Nosztalgiából böngészgettem a webáruházak kínálatát a minap, és feltűnt, hogy az egyiket nem találom.
HAL.HU néven üzemeltetett vállalkozás volt, ha jól emlékszem valamelyik Balaton melletti településen volt a hagyományos üzletük. Én a webáruházukból vásároltam korábban többször is. Mi történt velük, tudjátok esetleg?
A másik pedig Székesfehérváron a Palota Horgászáruház. Pár hete jártam arrafelé autóval, és úgy láttam, hogy "lepusztult" a bejárat, az épület külseje.... Elköltözött az üzlet valahová? Vagy megszűnt?
Köszönöm a segítőkész információkat előre is! -
AMD1994
újonc
Sziasztok!
Februárba leadom a fogásinaplót .
Az lenne a kérdésem ha online( Digitálisan) szeretném kiváltani ahol leadom ott jelezni kell nekem? Vagy csak elég,hogy leadom és majd neten megcsinálom és kész ?

-
rtrace
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én eddig egyszer jártam úgy, hogy balinozás közben egy beeső csuka elharapta a 30-as FC-t, de annyira sajnáltam hogy azóta kizárólag vékony (5kg szakítójú) wolframmal pergetek mindenre. Érzetre nekem semmi különbség nincs eredményességben.
-
4Grider
félisten
válasz
Redneck
üzenetére
Fogási napló tekintetében kihagyod, mivel idénre elektronikus lesz. Egyesületi tagság/állami jegy/ESZH tekintetében meg akkor hagyhatod majd ki, ha az egyesület engedélyezte, hogy online tudj tagságot újítani. Területi jegy tekintetében meg akkor, ha kapható a területi jegy a horgaszjegy.hu-n.
-
galervin93
addikt
Urak, sürgős hilfe kéne ha vóna;
Sensas 874 Power Match rakó 13m-ben
Mit tud, ajánlott - nem ajánlott, melyik másik botok/márkák(?) topjai/tagjai használhatók vele stb.
Van esetleg itt valaki aki ismeri?Grillo
Én többször voltam már bent a boltokban a törpetacsimmal, mindig mosolyt fakaszt az arcokra, szóval csak le kell kenyerezni őket...
Sityupityu
Én csak műkedvelő vagyok pergetésben (is), de biztos vagyok benne, hogy sokkal inkább túl van misztifikálva, mint amekkora súlya van a valóságban.
De ez végső soron minden technikai kérdésre igaz.
Ha Sivák Matyi leül mellém egy 10ezres feederrel, én meg minden tudásomat összeszedve, a legjobb bejáratott, ismert cuccaimmal pecázok, valszeg 10/10 szanaszét ver. Mert tud horgászni. Ennyi, nem több, és az FC, meg a kosár, meg a gumi, meg a horog, az mind-mind csak többedleges kérdés lesz. Fontos, de nem döntő, kocapeca szinten legalábbis. -
Redneck
nagyúr
Itt állok a sorban az egyesületnél a fogási leadásához. Elektronikus naplót állítottam be, mindkettőnknek. Jövőre kihagyhatom ezt a sorbanállós bulit? Turistánál is elég volt online leadni.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Ez az egész FC dolog egyébként a mai napig megosztja a pergetőket a legmagasabb szinten is, hogy kell-e egyáltalán stb...
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én már múlt héten észrevettem a kertben a hóvirágot...
-
ooloo
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
A dobról letekertem az alátétzsinórig , ami kb 200 méter , ahogy írtad az a biztos . Amúgy hihetetlen mennyire jól fut le a dobról a technium ... érzetre olyan mintha teflon bevonat lenne rajta. Szerintem egy technikásabb horgász akár 5-10 méterrel megtoldhatja a dobásait ezzel a zsinórral egy kommersz zsinórral szemben , ha esetleg a helyzet úgy hozza . Egy apró , ámde bosszantó tulajdonsága van ... nem süllyedő zsinór . Nagy dobásoknál , pláne ha a szél is fúj , kell idő mire a víz alá húzod . Mindent egybevetve jó zsinór .
Mondjuk én nem gondoltam volna , hogy 5-7 évet bírnak ... az autógumik példájából kiindulva . Azok idővel felkeményednek , rugalmasságukat elvesztik .
A választ köszönöm !
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Azt hittem mindenki a morci altercsajok miatt jár oda.
-
galervin93
addikt
válasz
balou84
üzenetére
Igen, botrányosan katasztrofálisan fosch. De simán megtehetik. Nagyon kíváncsi lennék, hogyan oszlik meg a bevételi arányuk a web meg az áruházak között, de szinte biztos vagyok benne, hogy ők azon ritka állatfajok egyike (a horgász piacon), ahol kifejezetten erős a "jelenlétes" vásárlás. Átlag Jóskapista odagurul, megveszi a cuccot és mindenki hepi. Na most a csavar a dologban, hogy Average Joe jelen esetben X5-össel vagy XC-90-nel teszi ezt, és neki nem fog gondot okozni bedobni két World Champion 420-at meg valami mákdarálót
rá a hétvégi pecához. A horgász termékek rendkívül szerteágazóak, nekik meg vannak magy boltjaik hozzáértő eladókkal, akik kiszolgálják - többek közt - a fenti, jól fizető réteget. Gyanús hogy működik ez az üzleti modell... 
-
balou84
tag
válasz
galervin93
üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy a gyakorlatban levonja. Ritka hulladék rendszerük van, nekem az összes korábbi rendelésem kiszállítás allati állapotban van + az első két rendelésemnek nincs is nyoma.

-
balou84
tag
válasz
galervin93
üzenetére
A törzsvásárlós kedvezmény simán rámegy az akciós, árra pár csukszis, harcsás nagy gumit meg jiget behúzok.
Ez biztos? Majd írd meg, hogy tényleg működik-e. A szabályzatuk szerint nem vonható össze más kedvezménnyel.
[link] -
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Részemről meg ellenvélemény, szerintem pont erre a "dobok kettőt mert fröcsög a balin" pecára hulla mindegy, hogy FC vagy mono.* Hovatovább kocapecára szerintem tök okés a mono előke.
*mondjuk ha egy 1-2 kilós balin odaver, és a 0.08 fonott nem jól van összekötve a 0.23-as monoval, és/vagy esetleg a fék sincs jól beállítva, akkor abból simán lehet instant szakadás a kötésnél.Én használok FC-t és monot is pergetni, kb. mikor melyik akad kezembe. Na jó ennél tudatosabb, de engem alapvetően az érdekel, hogy az FC merevebb, kicsit kevésbé gubancolódik, de ami talán még fontosabb, hogy vastagságából adódóan nagyobb a vízzel szemben az ellenállása, így nem csak a súllyal lehet játszani, hanem ezzel is, ha pl. gyorsabban vagy lassabban akarja leküldeni az ember a fenékre, ott pattogósabban vagy libegősebben akarja vezetni stb. Nincsenek kőbe vesett szabályaim, de nálam UL-L cuccon 0.14-0.22 között mono / FC a fentiektől függően, sima süllős pecán 0.25-0.30 FC, csuka,-harcsára meg 0.70-0.90 FC előke, ott nem kell finomkodni... Tegyük hozzá a J13 rapalát ez utóbbi szerkón is szívfájdalom nélkül felveszi a 25 centis kis süllőcske, de nyilván nem ez a cél és nem is általános.
---
Hétvégén akcelyók, megyek is a Walterba, de muszáj személyesen, mert pár jó gumi egyszerűen nincs fent a neten, a boltban meg marok számra kapni... A törzsvásárlós kedvezmény simán rámegy az akciós, árra pár csukszis, harcsás nagy gumit meg jiget behúzok.

-
PpenoO
őstag
Nagyban függ a tárolástól. Szobahőmérsékleten, száraz, napfénytől védett helyen akár 5-7 év után is hibátlan lehet egy márkásabb monofil. Amennyiben így tároltad akkor én azt javaslom, hogy vágd le azt a részét ami valaha látott halat/vizet. A többit letekerném, tennék az orsóra alátét zsinórt és rá a maradék techniumot. Első pecánál meg nagy súllyal (100-150gr) dobnék pár távolit és megnézném nem szálkásodott fel esetleg. A táskába meg legyen egy pót spulni a techniumból, biztos ami biztos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ooloo
őstag
Üdv az Uraknak!
A horgászzsinórnak van szavatossága ? Úgy értem , hogy idővel nem veszít a rugalmasságából , a szakítószilárdságából , csomótűréséből ? A spulnin van még 400 méter SHIMANO TECHNIUM ... nálam van 3 éve + amit a Walternál pihent . Saját kútfőből nem reszkíroznék , de szívesen olvasnám nálam hozzáértőbb olvtársak véleményét .
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)