- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forras2
őstag
válasz
sasa311 #96087 üzenetére
Neeem, ez nem teleszkópos bot, csak a nyelét lehet kihúzni, a könnyebb szállítás és a nagyobb dobás miatt...
Nash Scope, időközben megtaláltam, de el is vetettem a dolgot, mert túl rövid botok...
Balatona keresek dobálózós botot, amivel lehet jókat dobni, de ne legyen 4 méteres, mert a köves parton a kisebb bottal egyszerűbb esni-kelni meg meríteni -
forras2
őstag
Szevasztok
Daiwa-nak, vagy a Nash-nek van 1 kihúzható nyelű botcsaládja.
Nem tudjátok véletlenül, mely botok ezek? -
@mriya@
őstag
-
SODIMM
csendes tag
válasz
Erzsébeti #96082 üzenetére
A Carp Academy mindenképp jobb választás, sokszor kell a partvonalhoz igazitani a rod-pod beállítását. Később örülni fogsz hogy nem az olcsóbbat választottad, ahogy néztem elég gyorsan össze lehet rakni, jó lesz. A súlya szerintem több, de az csak a pakolásnál hátrány. Az értékelései is jók.
-
Erzsébeti
tag
válasz
SODIMM #96081 üzenetére
Köszönöm a választ!
A linket meg elbasztam...
Nem ezt a "kicsit" akartam...Ez lenne a kiszemelt:
https://www.xfish.hu/delphin-bronx-2g-bottarto-allvany-3-botos-top-sale-ujdonsag
Ez azért nagyobb...
magassága: 31-67 cm
a hossz: 82-132 cm
a buzz bar mérete: 50 cm
-----------------------------------------------------------------------------Még ezt is nézegetem:
https://www.xfish.hu/carp-academy-elit-rod-pod-90-145-cm
Ez egy fokkal drágább, de ahogy látom a méretezése is nagyobbnak mondható, no meg variálhatóbb is...
-
SODIMM
csendes tag
válasz
Erzsébeti #96060 üzenetére
Szia,
Ilyet rendeltem nemrég a gyereknek, elég kicsi, alacsony és rövid is, szállításnál ez előny, nekünk van két másik rod-pod is azok stabilabbak és jobban állíthatók, viszont sokkal drágábbak is ennél. Ami még hátrány hogy a busbar-ok egy külön részben vannak de oda csak bottartó fej nélkül férnek be.
A Tacklebait-en amugy olcsóbb valamivel. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #96076 üzenetére
Azért írtam oda ,hogy ez a saját sorom ,amik a kezemben voltak .
Nagyon szívesen kipróbálnék egy [ilyet] 2-20g os kivitelt is. Candancem van de a régebbi típus és abból sem a drága. Nagyon szeretem -
hermanyi
addikt
válasz
BlackmMmDog #96071 üzenetére
Mai szemmel az a zsinór nem is tudom ,hogy levenném e a polcról . De abban az időszakban nem volt rossz a kapható madzagok között.
#96072galervin93
Szerintem az nem számít annyit pecában ,hogy 50 vagy 150 ezerbe kerül a bot ,sokkal többet ad a horgászat eredményességéhez ,hogy kezedre ál e vagy sem . -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #96068 üzenetére
"Olasz botok gerincesek spicc akciosak ,ezáltal nagyobbat és elvileg pontosabban lehet velük dobni..."
Valami ilyesmi, bár én nem is feltétlenül spicc akciót mondanék (persze botja válogatja), inkább úgy egészében feszesebb, peckesebb botok. De amúgy ez sem pontos megfogalmazás, mert van jó anyagból készült, jó csillapítású angolos bot is... Viszont az hogy messzebbre/pontosabban lehet dobni, az mindenképp így van megfelelő méretű úszóval. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a lágy bottal nem lehet pontosan horgászni...Ez az egész match peca egy akkora "mátrix" millió változóval, hogy kb. napokat lehetne beszélni róla mi-merre-hogyan mivel függ össze, és akkor még csak a száraz tényekről beszéltünk, egyéni igények, tudás stb. szóba sem került.
Aztán angol meg olaszozunk itt, van egy angol Ultimate botom, ami meg inkább olaszos karakterisztikával bír, hasonlít a Micro Crystalra, közben meg ugye "angol"... Kész káosz.
Visszatérve a dobásra, nekem most nagyon bejött ez a Greys bot, ugyanarra a huszonpár méteres távra 10 grammos úszóval kényelmesebben tudtam dobni. Viszont amíg meg lehetett fogni nagyobb horoggal is a halat, addig a Micro Crystal volt hatékony 14-es horoggal, és ahogy finomodott a peca már le kellett menni horog és csali méretben, ott már jobban működött a lágy bot, hatékonyabb volt a bevágás stb. Szóval ez megint olyan dolog, hogy az adott pillanatban valami igaz és működik, majd fél óra múlva már nem. És akkor alkalmazkodni kell az új helyzethez.
Nyilván ez minden módszerre igaz, csak itt annyi a változó, hogy nehezebb kiszűrni egy esetleges hibát, hogy mi is okozhat pl. egy eredménytelenséget.
Mindig is vallottam, a matchezés a horgászat királynője, csudijó és szép módszer.
Huu, egyszer össze kellene hozni Sziszinél egy ilyen elmélkedős match pecás beszélgetést, úgyse akar összejönni a fórumpeca, legyen szárazedzés. -
PpenoO
őstag
Újabb gumik kinából
-
hermanyi
addikt
válasz
Koncipappa #96066 üzenetére
Novatech
96067galervin93: Olasz botok gerincesek spicc akciosak ,ezáltal nagyobbat és elvileg pontosabban lehet velük dobni ,mint az Angol stílusú pálcákkal . De te ezt kurva jól tudod . Ugye olaszoknál a 390 es pálcát ki is röhögik ,náluk 420 tol indul a match bot . Nekem van egy nagyon jó 450 es colmic Royalom a felső polcrol ,de vékony előkével én is sokat szenvedtem vele mire nem szaggattam a halakba . És ami vicces ,hogy nem tudok dobni vele akkorát és olyan pontosan sem mint egy 420 asal . De muszály volt beszereznem ,mert anno versenyekre kellet ( nem tudok ,nem szeretek sliderel pecázni) És ha volt 4 es víz akkor a 420 al már a seggem kitörölhettem
Szóval én amondó vagyok ,hogy a matchezést elkezdeni rendesen megtanulni a leg kevesebb bosszankodással angol típusú pálcákkal lehet . -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #96054 üzenetére
Ez amúgy egy tök fontos gondolat, mármint az, hogy nincs olyan, hogy "abszolút legjobb bot", hanem mindenkinek meg kell találnia a saját stílusának, ügyességének stb. megfelelő tulajdonságú botot.
Nyilván halat mindennel lehet fogni, de szerintem fontosabb az, hogy a megfelelő bot legyen a kézben, és a pecát élvezettel tegye az ember, és szeresse azt, amivel ezt teszi.
Pl. itt van ez az olasz vs. angol a matchbotoknál. Nyilván mindkettővel lehet halat fogni, de nagyon nem mindegy, ki ül a bot végén, hogyan tud bánni a célszerszámmal. Feedernél, bojlis botnál nem ennyire látványos, de pl. egy pergetésnél megint tud sarkalatos lenni.
Nekem pl. nincs olyan igazán finom kezem, hogy matchbottal pókhálókkal tudjak horgászni, 10-es előke alá még nem mertem menni (meg 16-os főzsinór alá sem, bár annak nem is látom létjogosultsát átlag pecán), miközben feederen simán használom a 8-asat 22-es horoggal. Pedig kumma isten hogy van aki megoldja a matchet is 7-8-9-es pókhálóval, 24-22-20-as horgokkal.Én nem tartok itt, bár szeretném megtanulni (mert tanulható is, de itt meg képbe jön, hogy egy átlag pecás mennyit tud gyakorolni, mennyi ideje van rá...). Lényeg a lényeg, vegyetek sok matchbotot.
-
Koncipappa
csendes tag
Kérlek, ajánljatok monofil előkezsinórt 16-tól 20-as méretig, ami bevált. Kifogytam és az előzőt kb. 10 éve vettem.
-
-
saen
veterán
válasz
Redneck #96059 üzenetére
A fék a dobban van, nem is kell hozzá robbantott ábra. Ha leveszed a dobról a fékállító fedelet akkor ott van alatta a fék. Ha szétkapod meglátod miből van, ha teszel rá kevés zsírt akkor simább lesz a futása, cserébe csökken a max fékerő. Ez az amit egyszerűen és olcsón meg lehet csinálni. Komolyabb szervízek a féklamellát is tudják cserélni, akár más anyagra is, de gagyi orsónál nem költenék erre.
-
Erzsébeti
tag
Sziasztok!
Vennék egy rod pod-ot.
Még sosem volt eddig..
Az eddigi keresgéléseim ezt a Delphin Bronx 2 nevűt sodorta elém.https://www.xfish.hu/webshop/termek/326391?utm_lid=33644333&utm_search_type=4&utm_search_text=bronx&utm_search_value=326391
Ez használható? Úgy tűnik ránézésre, hogy elég lesz nekem, és árban sem egy drága szerkezet..
Jó lesz ez nekem? Vagy van valami érdemesebb cuccos?
-
Redneck
nagyúr
Tavaly vettem egy filléres feeder szettet tartaléknak. Az Arno bot nem rossz, de az orsó gagyi.
Ugyan fogtam vele halat, és végülis használható, de a fékje nem egyenletes, szakaszosan engedi a zsinórt. Lehet vele valamit kezdeni, hogy simábban adagoljon? Sosem szedtem még szét orsót. Van robbantott ábrája, megpróbálnám kicsit megberhelni.Ha nem sikerül, megy rá egy Nevis X Control vagy Frontera.
-
hermanyi
addikt
-
tween
őstag
Vennék én Italica Aria meccset, de nincs belőle 390-es...
Drennan Acolyte Ultra Match? -
mdav88
aktív tag
válasz
galervin93 #96051 üzenetére
Nem divat a match, mert ahhoz horgászni is kell tudni. Mondom én, aki full amatőr vagyok, de élvezem az úszózást. Pár napja tök jót cserkeltem, egy-másfél órába a halfauna java belefért, potyó, kárász, keszeg, meg némi törpe is akadt. Egy doboz kukorica, csúzlizva szépen adta a halat.
-
galervin93
addikt
Nem lesz könnyű dolgod. Vacsi új - szvsz. legalábbis - indokolatlanul drága, miközben botot gyártani már 15-20-30 éve is tudtak. Értsd a bolti új alig lesz jobb (ha egyáltalán...), miközben 3-4-szeres az árszorzó. Persze van gari, és... és kb. ennyiben ki is merül.
Régen több jó matchbot volt a boltokban, ergo használtan is van kínálat a mai napig.
Szóval nem csak önmagában a pénzről szól a dolog, egyszerűen ma kevés az egyáltalán szóba jöhető típus a boltok polcain. Talán nem túlzás, ha azt mondom, 100ezer alatt nem nagyon lelsz jó botot, és akkor ha most rászűrsz ezekre, hány darab is van... Kumma kevés ... -
tween
őstag
Nekem is kellene egy keszeges matchbot. Régen a Maver Diamond Fine, Preston CarbonActive, Spro Mantaray match vonallal szemeztem, azóta azt sem tudom mi most az etalon, az élvonal ezen a téren..
-
Grillo
őstag
válasz
q13579 #96045 üzenetére
Én vettem anno egy nagy túrahátizsákot, és abban van több zippzűras szövet "doboz", meg műanyag is. SZépen egymásra fér, különböző zsebekben nagyobb dolgok. Rákötni/akasztani is lehetne még sokmindent. Ez a botzsákkal elég élhető, de persze ki kell pakolni mindent, ha valami alulról kéne. Viszonr pár ezres volt, a bele való egységek meg jöttek aliról.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani horgászhátizsákot a következők szerint:
- Egy standard horgászláda tartalma elfér benne egy sima feederezéshez, match botos horgászathoz
- Mindezt normálisan rendszerezve, tehát legyen olyan része, ami műanyag rekeszes.
- Tudjak rá akasztani száktartó zsákot és egy esetleg egy egyszerűbb rod-pod zsákot, esetleg vödröt, összecsukott kis széket.
Ahova lejárok, sokszor 1-2 km-t is sétálni kell a horgászhelyre és kis kocsival is macerás lenne. Így egyik kezemben a bottartó, hátamon pedig a cuccok egyszerűbben hordhatóak lennének. (És még mindig ott lenne a másik kezem).
Árban ilyen max 20-25-ig gondolkodnék.Köszi előre is.
-
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog #96032 üzenetére
gratulálok, várjuk a beszámolót
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #96042 üzenetére
Igen, lágyabb, de ez abból is adódhat hogy angolos, rettentően hajlékony, teljesen más stílus, mint a Micro Crystal. Nem jobb vagy rosszabb, habem más. Próbálgatni fogom mi a neki való terep, első peca fix úszó volt, 10 gramm nagyon tetszett neki, de lehet megnézem majd csúszóval is. Rengeteg a gyűrű, majdnem 20 db, nagyon szép íve van, klassz kis cucc. Nem tudom a rajta szereplő név azt jelenti-e hogy egyedi botról van-e szó, de hogy nem sz*r sz tuti.
-
hermanyi
addikt
Nekem meg ma beesett ez.
Addig bacogattam a tulaját, míg el nem adta nekem
ő meg megvette a nagytestvért
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #96034 üzenetére
El kell veletek mennem egyszer horgászni, ellesni a tudományt. - Ezt hány éve mondjuk mán'
Hol és mikor legyen fórumpeca? Firefox eddig fázott volna, most meg már lehet melege lenne? Mit szólnátok egy Dunántúli pecához?
-
Zoli bácsi
őstag
Írjátok, hogy milyen jó a tripod. Szerintem 6-7 éve vettem párban Nevis-t, szerintem ugyanaz mint a LIDL-es. [link]
Nekem használhatatlan kategória, eldől egyszerre, szerintem kicsi a terpesztése, az a legnagyobb baj.
Mit csinálok rosszul, nem súlyozom le gondolom, kampó van középen.
El kell veletek mennem egyszer horgászni, ellesni a tudományt. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
K_Gabor #96030 üzenetére
Nekem van, csak sajnos az utóbbi években kevesebbet tudok arra menni, ha leviszem a kikötőbe, csak tele menne vízzel. Most meg vagy ki-be rakom, így megúszom a cuccolást, de nincs rendes sója (meg a szállító kocsit se lássa meg rendőr) így keserves, vagy próbálkozom partról. Így mostanság kerti dísz, pedig szépen megcsináltam. Már gondolkoztam, hogy leviszem és kiadom, de ahhoz is ott kéne lenni.
Szezonon kívül szokott lenni hely. Idénre a a legelejével kacérkodom, ahol kezdődnek a bástyák a rév-strand vonalon. -
jansky1
senior tag
Valami történt a Hohó tavon
-
K_Gabor
tag
válasz
Szirtimorc #96024 üzenetére
Csónak az nekem sajna nem játszik. Következőre meglátjuk mennyi hely lesz, de kicsit beljebb tervezek menni a rév felé.
-
Speedy007
őstag
Köszönöm szépen a segítséget srácok
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #96023 üzenetére
Vajon a rodpod öt ezret megér?
-
Speedy007
őstag
válasz
BlackmMmDog #96017 üzenetére
Ezek lennének egyenlőre
Ez valamiért csak egy irányba lehet tekerni kézzel bármit is teszek:
Kettő egyforma a három képen ugyanazok vannak
-
Speedy007
őstag
Sziasztok!
Elnézést kérek előre is ha rossz helyre írok. Tanácsot szeretnék kérni beárazás témában ha lehet itt olyat. Egy közeli családtagom elhunyt sajnos akinek a kedvenc hobbija a horgászás volt így maradt meg egy jópár horgász felszerelése amiről lövésem nincsen mennyit érhet esetleg . Lehet itt ilyen kérdést és posztot ki tenni vagy máshol kell próbálkoznom? Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Nyáron horgászni megyek a lányommal 48 órára a békésszentandrási Siratói holtágra. Konkrétan ennek a pontnak a közelébe.
Célhal a ponty esetleg amur.Aki ismerős ezen a vizen attól kérdem, hogy:
-milyen módszerrel érdemes (feeder vagy bojli)?
-milyenek a mederviszonyok? (előpke hossz pl)
-milyen távol érdemes pecázni a parttól?
- milyen csalival? -
Batib
őstag
[link]
Ezek a nagy dolgok. -
h.kalman
csendes tag
Szia! Nem rossz a fent említett bot de mivel az említett márka "megszűnt" esetleges problémák miatt nem ajánlott szerintem....
Topicot végigolvasva sokan ajánlottak botokat... de ha 30-40 et szánsz botra akkor érdemes egy jobbat venned.. sokan használnak walter hyper nova botokat amik nem rosz kis cuccok uk pecán ennyiért daiwa n'zon slimet kapsz... és a bottal nem fogsz szívni és spicced is lesz ... ( Régen volt hogy én is megvettem olcsóbb botot és nem biztos hogy szeretni fogod vele a pecát...) Párom idén vizsgázott le és Sw Racer 330mq val pecázik és nagyon szereti.... 3m esben most nezegetem magamnak a hypernovát.. ( 360-390 racer mellé) -
balou84
csendes tag
válasz
attila07001 #96006 üzenetére
Ha jó a 0.25-ös mérettől felfelé vastagság, akkor a Gardner Surecast.
-
Koncipappa
csendes tag
válasz
attila07001 #96006 üzenetére
Szia!
Én nagy megelégedéssel használom évek óta ezt a Carbotex zsinórt 0.245-ös méretben. Erős, talán egy kicsit vastagabb is, mint ami rá van írva. Plusz remekül látszik a sötétben, ha rávilágítasz.
-
attila07001
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata ezekkel a zsinórokkal?
Esetleg valami ajánlás egy megbízható monofilra?-Carp Spirit Velocity Xs
-Nash Armourline Super Strong Monofil
-Carbotex Boilie & Carp Fluoro
-Mistrall Sicata Carp -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #96004 üzenetére
Listát kérek árakkal thx
-
galervin93
addikt
Srácok, eladó lett egy-két feeder botom-orsóm (360, 390-es light botok, passzoló orsók), akit érdekel kérem írjon privátot!
---
Rendeltem pár csomag horgot, tegnap akartam átvenni, mondom majd nagyüzemben kötök éjszaka előkéket. Erre műszaki hiba miatt nem nyílt a box ajtaja, hoppon maradtam.
Persze volt azért itthon "alapanyag", szóval így is vagy négy-öt órán keresztül kötözködtem, valamikor negyed kettőkor hagytam abba, lement egy-két podcast...
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Bestbuy játékok
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest