- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis45
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #96377 üzenetére
Igen ilyen, csak a színe olyan mint amit én linkeltem.
-
Atis45
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #96374 üzenetére
Ilyen, csak hátsó fékes. -
tween
őstag
Sziasztok skanok!
Van itt olyan személy, aki használ kínai cuccokat?
Venni akarok egy kínai multi orsót, lehetőség szerint BFS legyen, kisebb csalikhoz.
Van ajánlott? -
Atis45
aktív tag
válasz
Steady74 #96369 üzenetére
Igazából nincs keret meghatározva.
Leírom a lényeget. Régen kb 26-28 éve vettem egy Shimano tc 10-400gt botot, ami 4 méteres és 5-10 grammos. Ahhoz vettem egy DAM 330-as orsót (ez a sötét zöld színű, szerintem az idősebb korosztály ismeri ezt az orsót). Ez volt nekem úszósra felszerelve. Amikor kimentem horgászni, éves szinten kb 15-20-25 alkalommal, és kimondottan hobbi szinten, akkor párszor elővettem és úszóztam egy-két órát. Na most az orsó megadta magát, és szeretnék erre a botra egy másik orsót, amivel el tudok néha egy-két órát bohóckodni. Úgyhogy igazából egy olcsóbb orsót szeretnék, de nincs keret meghatározva. -
Redneck
nagyúr
válasz
PpenoO #96366 üzenetére
Három Nevis Impulse orsót használok évek óta (methodozni és pergetni), és mindegyik tök jó. Nem kotyognak, nem kattognak, a fékjük sem rossz.
Nyilván nem prémium cuccok, de vannak jó ár/érték arányú orsóik.Atis45:
Érdemes élőben megnézni, megtekerni, és megfogdosni, hogy milyen anyagokat használnak a konkrét típusnál. -
PpenoO
őstag
válasz
Atis45 #96365 üzenetére
6.2es pontyozó match orsó ennyi pénzért, ráadasul Nevis? Szerintem felesleges pénzkidobás. Ezzel az áttéttel inkább balinozni szoktak, egy 3-4kg ponty csévelése is szenvedés lesz, a Nevis orsóknak meg elég rossz híre van pláne low budget kategóriában. Egy match bot megérdemelne egy finomabb, minőségibb orsót. Kastking Sharky III aliról nagyságrendekkel jobb választás szerintem.
-
Atis45
aktív tag
Sziasztok.
Olcsóbb match orsót nézegetek. Nem versenyszerűen szoktam matchezni, csak néha pár órát, mikor horgászok.
Ezt az orsót néztem ki, valakinek valami vélemény?
[link]
Segítséget előre is köszönöm. -
jézusom
addikt
válasz
Interceptor #96363 üzenetére
-
Interceptor
addikt
#96362 jézusom: Favorite white bird 5-21g, legalábbis ha gyorsan és olcsón kellene jó bot wobblerezni én azt venném, bár nem az a takony bot.
-
jézusom
addikt
Hali!
Sógornak kellene valami balinos wobbleres pálca. A jelenlegi top speedjét sikerült rövidebbre törnie
2m körüli 7-15g vagy 20g kb.
Nekem Daiwa procyon van az tetszik neki, de olcsóbb kellene.
Sajnos weben nehéz kitalalni a bot karakterisztikáját, kemény botot nem akarok.
Valami ötlet légyszi!
-
Interceptor
addikt
válasz
lumpy92 #96355 üzenetére
Grat. A jó öreg SFC szín
Ma reggel kint voltam, de nem az Öbölben hanem a dunai szakaszon. Egy "kapásom" volt süllyedés közben valami felütötte a gumit(offset horog +chebu) be is lazult a zsinór, gyorsan ráfeszítettem és megindult komótosan cikk-cakkba közben húzta a zsinórt, végül kiakadt... Szerintem inkább busa volt(láttam egy busát mozogni a tetején előtte, és legutóbb is beleakadtam egybe), csak a "kapást" nem értem. 1-2 órát voltam és meguntam, hazajöttem mert amúgy döglött volt a víz(süllő/balin).
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #96358 üzenetére
Hát átérzem, én is ugrom mindenre, néha szintén ébresztés előtt magamtól ébredek. Macska zörög az ajtón reggeliért, egész család alszik, csak én ébredek fel rá.
De az Államtitkárra nem voltam felkészülve, egyben aludt max. 1,5 órát, éjjel-nappal, hónapokig. Már lassabban beszéltem, mozogtam, stb. A másodikkal már könnyebb volt, anya is rutinosabb volt, meg én is simán aludtam a bőgés ellenére is.Jó lesz, csak máshogy jó, mint most.
-
ooloo
őstag
válasz
galervin93 #96358 üzenetére
"Kell a fájás na."
Ugyan már ... életed legemlékezetesebb évei következnek , még akkor is , ha lesznek időszakok amikor nem így gondolod .
-
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #96355 üzenetére
Nem egyszerű sztori, a nagy süllő óvatos, és legtöbbször nem ott van, ahol az apraja.
Grillo
Úgy.Mondjuk 9 év 12/24 órás műszakozás és 30-35 órás ébrenlétek után jó alappal indulok.
Most is simán felkeltem 2.5 óra alvás után 23.30-kor, visszaszunyálam 50-ig, megint szunya, újabb ébredés 58... Na most kell kikelni az ágyból...
Hétköznap 5.50-re van állítva ébresztőm, de két hetente ha egyszer kell ébresztőre kelnem, amúgy mindig előtte pár perccel, de sokszor van hogy 10-20 másodperccel előtte sikerül. Persze ennek a rendkívül "éber alvásnak" az a hátulütője, hogy a legkisebb piszmogásra, zajra is kipattan a szemem, ami a kölök mellett mondjuk nem hátrány, csak fájni fog, hogy lenne 20 percem két sírás között, aztán meg nézem a plafont...Amúgy nagyon várom, persze tudom ti már nevettek magatokban ezen...
Kell a fájás na.
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #96353 üzenetére
Végülis felfoghatóak ezek a gyakorlásnak amikor óra nélkül is kelni kell.
Mondjuk a kép alapján jó lehetett, még hal nélkül is.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #96353 üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #96349 üzenetére
Ijaj drága napijegy vót. Azóta se került elő? Mondjuk ha megtelik vízzel akkor keresztet lehet rá vetni.
Erőt vettem magamon és az éjfélre beállított ébresztőt nem nyomtam ki, háromnegyed egykor már vízparton voltam, 5-ig pergettem, harcsuszokat céloztam volna, de csak a süllőcskék csipedtek, nem is hallottam sok buffanást se. Találkoztam egy másik bolonddal
, ő is mondta, hogy nem az igazi mostanában. Hátha a következő héten ez a zivataros, bolondosabb idő meghozza a kedvüket.
A sücik elég aktívan tolták egész éjjel, kiváltképp fényváltáskor, de most bajszosra vágynék. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Tsurinoya wobblerről mi a véleményetek? Konkrétan erre gondoltam: [link]
Balinozni szerintem jó lehet + a 9,5g miatt jól is dobható. Arra lennék kíváncsi, hogy sodrásban, hogy viselkedik. Jó az egyensúlya, vagy túlveret, kifordul? -
sasa311
veterán
válasz
galervin93 #96348 üzenetére
A nice kolléga a halőrháztól kiabált, hogy nincs-e nálam egy dobós bot mert épp a füvet nézte ahogy nő a bot meg hopp és placcs, egész be a nádszigetig. De mire odaértem elsüllyedt
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #96348 üzenetére
Segitek 11.5m frissen gumizva teljesen elúszott.
Ipolyt hallottam jól szétbaxták. Hodvárakat szedtek szét stb
-
galervin93
addikt
válasz
sasa311 #96346 üzenetére
Most az teljesen elúszott vagy mi a sztori? Top vagy hányadik tag? Meglett vagy ottmaradt? Megannyi kérdés...
jansky1
Köszi. Természetesen tervbe van véve, de nem akarom elsietni, majd vagy 3 év múlva.
Mi alapvetően természet szerető emberkék vagyunk, ha az ég és a drága bürokrácia is úgy akarja, hamarosan a "világ végére" költözünk és pár száz méterre lesz a háztól az Ipoly, az ártér, szóval remélhetőleg minél több ilyen természet közeli jóságot sikerül majd zsigeri szinten elültetni benne. -
sasa311
veterán
Urak valakinek nem kell 2 db Döme gold 6000-es orsó jó áron? Áprilisi vásárlás, természetesen garis snecihez. Kb 5 db hal van a kettőben. Busahoz ez a gyorsfek nekem nem annyira jön be, pontyra meg van másik.
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93 #96325 üzenetére
Gratula!
Ha sikerült megfertőzni a hobbival, nagy élmény lesz a közös peca, igazi minőségi időtöltés a gyerekkel. Ha nem, akkor meg legalább nem sunnyogva kell elindulni pecázni, ha épp nem akarod vinni
-
ooloo
őstag
válasz
Gratulálok !!!! Üdv a klubban ...
Külön gratula a Kismamának ... biztos kézzel tartja a halat !
-
Grillo
őstag
válasz
hermanyi #96339 üzenetére
Azért annyi a különbség, hogy ő még a pelenka/bébiétel vonalon fog küzdeni, mikor mi a "lovagokat" hajtjuk el a háztól a szegecses száknyéllel. (mondjuk Államtitkár múlt héten töltötte a 16ot, ott épp majd őt hajtják lassan innen-onnan, ráadásul a gimijében két osztály van évfolyamonként, egyik drámás, másik táncos, leánygyerek a csapat kétharmada)
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #96337 üzenetére
Menni fog a nacid a cipödhöz
És gratula ,hogy nemsoká neked se lesz jobb mint nekünk -
A Zéé
addikt
válasz
galervin93 #96337 üzenetére
gratula nektek!
És kitartást is
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #96327 üzenetére
Sima bejelentésből van ezer... Rózsaszínből csak egy. Kummanagy király vagyok.
Köszi amúgy mindenkinek!
Tudom-tudom, a következő 15-20 évemben elfelejthetem a nyugalmat, de kell valami kihívás az életben.Rövid távon meg még az lesz fun, hogy lehet összecsúszik a költözésünk a babával, mondjuk ebben hathatósan közreműködik a magyar bürokrácia a postától kezdve a földhivatalon át a bankig... Szóval már most vannak álmatlan éjszakáim, de ez még vsak a jéghegy csúcsa...
-
feelurself
aktív tag
Sziasztok!
Olyan tavat keresek ahova a csaladdal el tudunk menni hetvegen, elfogadjak a turista engedelyt es van arnyek meg sok bekes halat lehet fogni. Mindezt Del-Pest 50km-es vonzaskorzeteben.
Tud valaki ajanlani ilyen helyet?
-
Steady74
Topikgazda
Az apuka sors kegyes de szívás. Két lány büszke apukájaként mondom. Amikor este 11re viszed bulizni őket, szénné izgulod magad, hogy minden rendben legyen, fél 4-re mész értük, hátsó ülésbe bekészítve a hányós zacskót, majd másnap reggel meg kelsz 7 kor mert elve dolgod van, 11kor meg főzöd a kávét másnaposság ellen... és ezek még a kegyes szívások
aggódni a gyerekért, támogatni, felelősséggel nevelni, jó szülőnek lenni, hát nagyon nehéz.
-
jjohn
aktív tag
válasz
Szívből gratulálok nektek az új jövevényhez!
-
iceQ!
addikt
válasz
Gratulálok Ervin!
steady
De ktsög vagy, azt írja: "megszívtad " -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Gratulálok
És persze a halhoz is -
Steady74
Topikgazda
válasz
Egyszerűbb lett volna bejelenteni a gyerek érkezését egy sima egysorossal, mint egy rózsaszínbotos képes postttal
Gratulálok tiszta szívből és üdv az apukák között. (Ps: megszívtad
)
-
galervin93
addikt
Nyilván mit csinál minden normális 8 hónapos várandós kismama? Természetesen kimegy PVA-baggel nagyhalazni...
A fiam meg mínusz 1 hónaposan - nyilván kis közreműködéssel- nagyobb halakat fog, mint az apja az első húsz horgász évében bármikor...
Fogott még jó pár kis potyeszt, egyedül a tok nem jött össze, na de hagyni kell valamit a következő pecára is...
Nem maradtam el nagyon én sem, pellet waggler, rengeteg potyka, pont az a kényelmes méret, 1.5-2 kilósak, amiket gyorsan, nagy intenzitású fárasztással meg lehet fogni. Volt azért pár 3 kiló körülo forma is. Ja meg egy 6-os amur is megéhezett a lőtt anyagra.
Promix 9 mm slow sinking pellett nagyon faca erre a fajta pecára, érdemes kipróbálni! Slusszpoén, hogy a fenti putyót is azzal fogta asszonka, ráadásul azon a helyen, ahol korábban én horgásztam a lőtt pellettel... Érzek némi összefüggést...
De hogy ne maradjatok hejcegnős content nélkül sem, kipróbáltam a bojlis botját, természetesen a megfelelő színben...
(3m, 2.5 lbs, nincs 250 gramm, szóval tök pacek kis pálca. Nem tudom milyennek kell lennie egy bojlis botnak, de ez a rövid, karcsú, könnyű botocska egész korrekt, fárasztáskor is tök jól dolgozik.) -
ooloo
őstag
válasz
BlackmMmDog #96301 üzenetére
A darabszám nem semmi .... ez bőven 1 tonna felett van összsúlyban. Le a kalappal ...
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi #96320 üzenetére
Nem figyelsz, az csak télen megy, amúgy sipi 2
Redneck: sasa céges suvval nyomja
A parton elég mély, puha homok van sok beton tuskóval tüzdelve. Ott lassan menni 2 kerékhajtással okozhat meglepetést. Mielőtt bementem a családi kormossal, gyalog végigjártam az utat, a belógó szúrós ágakat, gallyakat letördeltem, ne húzza meg a kocsi oldalait. -
hermanyi
addikt
válasz
BlackmMmDog #96319 üzenetére
Nem a tüzes barack a legfontosabb ?
-
BlackmMmDog
aktív tag
Bordás kosár (van ahol method felejtős), classic feeder kosár, de néha pergetek is.
Keszeg peca alapvetően távol áll tőlem , de néha ráveszem magamat.Szerintem azért nem unok bele mert minden vízre más botot viszek , és vízhez keresem felszerelés részeit. Pl.: kosár méret , előke hossz és szerintem a legfontosabb a horog kiválasztása.
-
PpenoO
őstag
-
Redneck
nagyúr
válasz
bogabi #96304 üzenetére
Hétköznap kell menni. Akkor is nehéz néha jó helyet kifogni, mert ahogy jön a jó idő, és vége a sulinak, sokan 1 hétig kint vannak.
Minden évben megyünk párszor, de csak hétköznapokon. A hónap elején volt egy kivétel. Tripla éjszakából lecsavartam péntek reggel, de már akkor is nehezen találtam helyet.
PpenoO:
Ennyire rossz az út? Nem csak rossz időben?
A közeljövőben szeretnék menni. -
PpenoO
őstag
válasz
PpenoO #96306 üzenetére
Nah, ennyit adott ma Pilismarót, egy bottal busáztam a másikkal meg az esélytelenek nyugalmával amúrozni próbáltam. Nagyon szép ez az öböl, de napernyő illetve 4x4 verda nélkül érhetik kellemetlen élmények a sporit, nálam csak az ernyő hiányzott. Viszont kárpotolt a 8,5kg busa, gyakorolhattam a dobástechnikát, felszerelés jól vizsgázott.
-
A Zéé
addikt
válasz
BlackmMmDog #96308 üzenetére
methodon kívül amúgy más módszert nem szoktál próbálni?
Sosem fogok tized annyit sem tudni erről a módszerről mint te, de én ezt tartom a pontyfogás legunalmasabb "finomszerelékes" módszerének. Csak sokszor muszáj, ha halat akar fogni az ember
Nekem olyan kattanásaim voltak az elmúlt időszakban tavon, hogy csak kukoricával, match bottal pontyot fogni, vagy nem dobni nagyobbat 30 méternél, aztán megnézni mi lakik addig a vízben... Esetleg amurt fogni PVA baggel (ez pl. eddig nem sikerült)... De hogy minden hétvégén kiüljek valamelyik tó partjára method feederezni... Nekem nem menne
Több van a horgászatban ennél szerintem.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Nem ,mert minden vízen más taktika lesz eredményes (néha van átfedés).
Amit szeretnék elérni sok jó halat fogni és ha bárhová megyek tudjam mit kell csinálni
Pl. : ne oda üljünk ahol 100+ méter dobás kell, de csak 30 m-re tudunk dobni, akkor tó azt a részét kell megkeresni ahol elég ( sokan itt rontják el és engem bosszant is mert jó hely aznapra elment)
-
A Zéé
addikt
válasz
Egyrészt grat, mert nem kevés idő és energia van benne!
Másrészt... Nem k..rva unalmas megfogni ezek után a 344-et? Mi motivál? Van valami bűvös szám, amit el szeretnél érni? Nem kötekedek, csak érdekel...
Én még az életben nem fogtam összesen ennyi pontyot, ez biztos. De az is hozzá tartozik, hogy ha direkt pontyozni indulok, akkor is a 4. 5. egymás utáni hal után általában elkezdek mást csinálni, mert kezdem unni -
sasa311
veterán
válasz
Kevés rajta a busa
-
Sziasztok. Tegnap voltunk kint a Tisza tavon... Poroszlónál felmentünk a gátra, de el kellett menni egészen Sarudig, mert annyian voltak, hogy gyakorlatilag nem volt olyan hely, ahol azért valami árnyék is van. Tavaly már voltunk, akkor mondjuk a sulyomtól nem lehetett horgászni a partról, most nem volt sulyom (legalábbis ott, ahol voltunk), de nagyon hínáros a víz. A partról szinte alig lehet emiatt feederezni, mert szinte biztos, hogy fennakad a kosár a hínáron. Nem is volt nagy eresztés, egy ponty (ami leakadt a szák előtt 2 cm-re), illetve 3 dévér meg egy vörösszárnyú. De iszonyat meleg volt, 1 órakor össze is pakoltunk és hazamentünk. Kisült a zsírunk rendesen. Maga a tó csodálatos az élővilágával együtt (előtted 2m-re úszkáló hattyúcsalád), de horgászni partról, nekünk eddig nem nagyon sikerült.
-
iceQ!
addikt
válasz
Fekete amurral akkor most egálban vagyunk, idén már én is fogtam kettőt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest