- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Az igen, gratula, Van, aki egy év alatt sem fog ennyit. Majd írd meg a részleteket valamikor. Táv, csali, mi került a kosárba, milyen előkét használtál, hátha hasznosítunk belőle valamit

-
@mriya@
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Mondjuk ha nem szabad elvinni a halat, akkor ennyi is bőven elég. 😀
-
Grillo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Jó, de így legalább már mindet névről ismered.
-
@mriya@
őstag
-
válasz
galervin93
üzenetére
Ilyen esetben amikor ennyi ideig nem aludtál a hallucinációk valójában mikroalvások amit az agy azért hajt végre, hogy védje saját magát a károsodástól.
Fiatal koromban nálam is fennállt a személyiség zavar ténye, de szerencsére nem volt valós dolog. Többször is megnyugtattak a hangok a fejemben, hogy nincs miért aggódnom...

-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Mindenki gyerek, csak van, aki már régebb óta az.
Tegnap Tiszakécskén 35 ponty jött, a legtöbb 4–5 kg körüli volt. 🙂

-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére

Részemről maximális respect mindenkinek, akik bármilyen szakterületen, de végrehajtó szolgálatban, a "végeken" dolgoznak... Télen, nyáron, hóban, fagyban, esőben, piros betűs ünnepen karácsonykor vagy éppen húsvétkor... Pláne a 24 óra gyilkos, nincs az a test, nincs az az elme, ami ezt egészségesen éli meg. Ébren lehet maradni, még azt is mondom hogy felelős döntéseket lehet hozni, meg lehet csinálni jól a munkát - de az ember kicsit "belehal". Reggel, ahogy mondod, üveges tekintettel csak bámul maga elé - "ez is lement...". És te akkor végzel, amikor más frissen, üdén kezdi a napját. Tudom, ismerem, sok évet dolgoztam benne, viszonylag magas irányítási szinten, ahol bár nem közvetlenül fizikai a munka, cserébe pl. 24-ben simán kellett több száz telefonhívást, 5-600 emailt kezelni, és hajnali fél háromkor józanul valaszolni a belga kereskedő kérdésére, mert őt akkor kezdte el érdekelni 36 vagonnyi kukorica amit Kaposváron rakodtak be...
Jelentkezten légiforgalmi irányítónak is, első körben be is hívtak, de "szerencsére" a képzés olyan szarul fizet (másodban meg nem dolgozhatsz mellette), hogy nem tudtam bevállalni.
Szóval kitartást Zoli bácsi, nem skizo, nem bipoláris az ember, egyszerűen csak fáradt az agy... Én aludtam el állva a buszon, úgy fogott meg az ablak, kellett megállnom vezetés közben ha valamiért éjszakás után kellett volna mögé ülni, vagy éppen voltam olyan hülye hogy pihenés nélkül elmentem horgászni - este már szó szerint hallucináltam. Nem nagy dolgokat, nem létező hangok, lebegő tárgyak stb. De ez már ilyen 40+ óra amiben max 1-2 óra alvás van. És ha ezután lefekszel, alszol egy hosszút, másnap simán fáradt vagy. Egész nap. Ezt a napot letudod, alszol, és a melóhoz képest 3. napon leszel újra önmagad...
Kutya dolog a műszak. De megvan a varázsa. Én imádok éjszaka dolgozni. Kevesebb zavaró elem, szeretem a sötétséget, meg amúgy tök jó érzés részt venni az éjszakában azért, hogy majd nappal menjenek a dolgok. De valamit valamiért...
És hogy peca is legyen: legerősebb pecás évemben 150+ nappal zártam, pont így, 24-ek után horgászva sokat. Soha többet... Számszakilag jó volt, de az egészségem megsínylette. -
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ennél már csak a halsíp jobb. 😈
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Ibituba
üzenetére
Ártalmatlan vagyok, és ez csak egy vicc, egy hülyeség volt. Azt hittem leesett.

Egyszerűen jó néha a problémákat, döntések súlyát, gondokat a szőnyeg alá söpörni, és egy gyermek szemével nézni a világot.
Nem kell túl komolyan venni az életet, tudjuk mi a vége, én meg látom is, többször, mint szeretném.
Ennyi, persze az én agyam valahogy máshogy van bedrótozva, mint az átlagemberé, erre rájöttem. Amúgy akik igazán ismernek, azt szokták mondani, hogy hatalmas agyam van, ha nem lennék ilyen lusta, meg érdekelne a dolog, sok mindenre vihettem volna.
Találkozom személyiségzavaros emberekkel is, nekem talán nincs (Egyáltalán, lehet ilyet biztosan állítani?), ez inkább olyan tudatos színjáték.
ON: Térjünk vissza a pecához. Ha mentek pecázni hétvégén, csak stílusosan: [link] [link]
Hogy mit ki nem találnak....
Aztán lehet fogós cucc. -
Ibituba
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ilyenkor az a film jut rólad eszembe,amikor a faszinak több személyisége volt... Remélem te valahol az első 23ban vagy, azok ártalmatlanok.

-
Zoli bácsi
őstag
Mivel nagyon szófogadó kisfiú voltam, anukám elvitt ma a játékboltba..Nem is kellett sokat könyörögni neki, úgy is ott volt az út mellett.....
Kinéztem már neten, van nyárra játszós ruhájuk. Mondták az eladó nénik, lehet már nem lesz Zolika méretében, de azért még találtak, ilyen sokikszes verziót: [link]
Azt mondják, nemrég jelent meg, de nagyon fogy..Vettünk anukámnak is, M méretet.
Aztán találkoztunk Győrben a nővérkémmel, és mivel neki is megdicsértek, elvitt bennünket az Árkád-ban lévő MekDagadsz vendéglőbe.
Tegnap napköziben voltam, ma reggelig, nagyon jó volt. Szabolcskával egész éjszaka játszottunk, Szimi óvó néni (Szimonetta, megyei mentésvezető
)érdekes játékokat talált ki nekünk, végig játszottuk az egész éjszakát! Szóval ahogy ültem a vendéglőben egyedül, lógó fejjel, egy asztalnál, várva a menüt, egy c. gyerek nekem adta a maradék sültkrumpliját, gondolta, egy hajléktalan ül itt, borostásan, meglassulva, nem tellik szegénynek sültkrumplira.....
Persze kapott Zolika mámmát, bár felmerült bennem, a sima hambit meg kell rágni, vagy egyben is lenyelhetem mint egy tablettát.....
Ez egy szép nap volt.
A játékbolt (Győri Carp Zoom üzlet):
-
Veszélyes dolog ez a rakózás. Villám, röpködő úszók stb...

-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is átéltem és láttam már olyat is amit Steady emleget (de tudjuk ki miatt ment a bot
ja és gondolhatjuk ,hogy nem gyalog
) , a te verziódat pedig én is átéltem már igaz nekem nem a kézfejembe hanem a hüvelyk ujjamba merült el az antenna
-
válasz
Steady74
üzenetére
Ja, olyat is láttam már...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az általam említett eset velem pl megtörtént. Tipikus: Beakadt a szerelék viszonylag közel a parthoz, én meg elkezdtem húzni a gumit. Kiakadt, és mint a darts beleállt a kezembe a repülő úszó antennája. Ne tud meg hogy fájt. De nem csak a szúrás, hanem maga az ütés is. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem igazán, de hallottam már rémtörténeteket ilyenekről. Felszínen úszó, majd elmerülő, piros színű nyéltagú botokról emlékeztem meg
-
-
hermanyi
addikt
Le kell menni folyó vízre rakozni ,mert ott megmutatja a varázsát . Tavon tényleg nem egy nagy dolog ,de az úsztatás az más tészta amikór vezetni kell az úszót
-
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ugyanúgy bandzsulásig kell bámulni azt a .urva úszót mint matchnél, egyik sem hiperaktívaknak való
-
válasz
galervin93
üzenetére
Értem.
Én amúgy szeretek/szerettem rakózni (múlt időbe teszem, mert az évi 2-3 alkalom az nem rakózás
), számomra egyáltalán nem volt unalmas. ugyanúgy megvan a varázsa mint bármelyik más módszernek. Aki nézi kívülről annak lehet hogy annak tűnik, de valójában nem az. Legalább is nekem. -
jézusom
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Egyedül élek, de anyám akkor is megölne, ha nem enném meg a busát amit fogtam 😂 igaz busát még csak merítővel fogtam, meg egyszer lipgrippel, de horoggal még nem 😂
-
jézusom
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem nyaralóban nem is lenne jó a rakó, mivel a parti fák miatt max galambot fognék 😂 de vízbe se tudnék dobni, max a túlparton fognék valami állatot a gazban 😂
-
galervin93
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Luphaszt, szerintem én több cuccal járok egy hétköznapi feederezésre is mint sokan rakózni.

Verseny szempontjából unalmas számomra és megöli a hangulatot, hogy mindenki előkapja a tizenháromfelet és ennyi. Persze ez szükséges valahol ahhoz, hogy komparatív legyen a horgászok teljesítménye, de szerintem összességében túl van tolva. (Szóval inkább csak amolyan csendes ellentüntető vagyok azzal hogy nem művelem.
Versenyeken szoktam beszélgetni szomszédokkal, simán van hogy egyedül matchezek miközben mindenki rakózik balra-jobbra, és végső soron általában az a vélemény, hogy "unalmas a rakó, de mindenki ezt csinálja, nekem is muszáj"...
Tegyük hozzá én abszolút nem vagyok jó versenyhorgász, nem tudok mindent alárendelni a győzelemnek, kicsit szentimentálian fogalmazva a horgászat szépsége is fontos, nem csak az eredménessége. Nagyon leegyszerűsítve inkább szeretek horgászni, mint tudok...
)
Nyilvan nem önmagával a módszerrel van bajom, a precizitása, a finomsága verhetetlen, csak szerintem túlságosan leszűkíti a teret versenyeken. -
Na, ezt akartam pont elkerülni, hogy győzködjetek, hogy amit ettem az nem volt jól megcsinálva.

Gyerekek, amiket felsoroltatok (tej, tököm stb) már mindegyiken túl vagyok, pont erről beszéltem.
Az egyik rokonom (amit szintén leírtatok) olyan fűszeres bundában csinálja, hogy tényleg jó íze van. Csak egy bökkenő van vele, marhára nem érezni, hogy halat eszek.
Ennyi erővel ehetném a sima bundát, a busa nem is kéne bele.
Ennél a halnál vagy azt érezni hogy valami nem oké, vagy pedig egyáltalán nincs íze. Mindegy, nekem nem kell.#99518 Steady74 Felénk lófejből csinálják a halászlé alapot. Olasz módra...

-
sasa311
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Megesszük, nyáron minden héten 1x van halnap

A finom busának 3 trükkje van:1. A tenyészetett tavi busa szar. Egyszerűen algás mocsár íze van. Úgyhogy boltban venni felesleges, az jó nem lesz. A vadvizi kora tavaszi a legfinomabb amúgy.
2. Meg kell nyúzni. A bőre amúgy is ehetetlen, olyan mint a cipőtalp. A másik meg, hogy annak van egy erős íze
3. Ki kell véreztetni. Ez akármilyen morbidul hangzik fogod és átvágod a kopoltyút, szépen kivérzik. Hó fehér lesz a hús tőle+1 ízlés szerint: A "vöröst húst" sokan nem szeretik (én sem). Ha sütöd nem kell szenvedni a kivágásával, mert megsülve elválik a fehér hústól, otthagyod és kész. Ha fasirtot vagy pörköltöt, stb.. csinálsz belőle akkor ki lehet vágni. Annak nagyon erős, halas íze van.
Én megmondom a frankót sokkal jobb hal mint a ponty. Fehér hús, tejesen semleges, sovány zsírmentes hús, sokkal kevesebb szálka és 0 kicsi Y szálka csak nagy bordák. Nagyon szereti az egész család.
Mi egyszerűen egsütjük panírozva mint a pontyot vagy megy a halászlébe, semmi voodoo mágia nincs, mint a fokhagymás tej meg társai. Előző este be kell sózni oszt' szevasz. Az egyik legsemlegesebb ízű hal, gyakorlatilag úgy fűszerezed ahogy szereted.
Ha valakit érdekel a mester itt demonstrálja hogyan kell előkészíteni:
https://www.youtube.com/watch?v=zyJGNId0jEc&list=WL&index=152 -
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Mi megesszük. Kivágom a vörös, gerinc melletti részét és filézem, szálkátlanítom amennyire lehet. Majd besózom és pihentetem egy éjszakát vagy lefagyasztom. Rántani szoktam. Nem egy fogas vagy tőkehal szint, de nem is pocsolya ízű mint a legtöbb tesco ponty.
A pálinkát én is utálom, kivéve a somból és a szilvából készített extra minőségű párlatokat. Ha már égetett szesz akkor inkább a rum (hermanyi féle don papa) és a gin (london), a többi az kuka nálam

-
lumpy92
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Érdekes. Elég semleges íze van, szinte nincs is neki, mellé szép fehér húsa van. Tehát a fűszerezéssel szinte bármilyen irányba el lehet vinni. Ahogy írták is, sima paprikás lisztben kirántva is jó. Ha a vörösrészt nem vágják ki, annak van rossz íze.
Ami még érdekesség, hogy a tejesnek rosszabb íze van mint az ikrásnak. -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
azt hiszem egy napig kell pihentetni, sózva a húst, miután feldolgoztad a halat, akkor lesz állítólag jó íze. De megmondom őszintén, hogy már vagy 30 éve, hogy ettem busát, de akkor paprikás lisztben jól megsütve egészen jó emlékeim vannak. Egyébként meg alaplébe lehet, hogy jó lehet, bár egy 10-15 kilós malacból elég sok alaplé jön ki

-
Gyok2
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez érdekes, mert egy sima paprikásnak elkészítve is már finom.
-
válasz
PpenoO
üzenetére
Amúgy ti mit csináltok vele, megeszitek? Én már megkóstoltam a "legjobb mesterszakácsok" által a legkülönbözőbb módon elkészített busát is, amiből természetesen a kevésbé jó részek kikerültek, de számomra továbbra is az ehetetlen kategória. Szemét egy hal gasztronómia szinten is, de ez csak az én véleményem.
Csak azért írtam le a legelején, hogy már kb az összes ismerős tuti receptjét végigkóstoltam, hogy nekem senki ne jöjjön azzal, hogy "mert nem volt jól megcsinálva".
Nem erről van szó, egyszerűen nem jön be ennek a halnak az íze. Amelyik halat meg szeretem, azt kb bárhogyan elkészítve megeszem. Ez a dolog pont olyan szerintem, mint amikor valaki utálja a pálinkát, de állandóan azzal jönnek neki, hogy csak azért mondod mert nem ittál még jót...

-
-
sasa311
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez visegrádi öböl sarka.
-
mmdms
addikt
A horgászjegy.hu-n applepay-el fizetek, külföldön élek így euro alapú számlám van. mit hova kell állítanom hogy az 5500 ft-os jegyer ne ~7400-et fizessek a végére? Azért ez elég nagy felár az online fizetésér.
-
-
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Kép alapján a pilismaróti volt hajótemetőnek tűnik.
-
-
válasz
galervin93
üzenetére
Mi az, hogy elvből nem rakózól?
Sokaknak van fenntartása ezzel a módszerrel szemben amióta létezik (bonyolult, sok cucc stb, ami kb mind nem igaz mai szemmel nézve), de elvi dologról még nem hallottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- Spórolós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Állandó tisztaság a be quiet! Dark Sweeper tápegységgel
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Secretlab Omega gaming chair, gamer szék
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Eladó Spirit Of Gamer Headquarter 300 gamer asztal
- Philips Hue Play Gradient Lightstrip White and Color Ambiance LED szalag 65-75" TV háttérfény
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Sata 240GB SSD // 100/100% // számla // garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 2080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aztán lehet fogós cucc. 

), számomra egyáltalán nem volt unalmas. ugyanúgy megvan a varázsa mint bármelyik más módszernek. Aki nézi kívülről annak lehet hogy annak tűnik, de valójában nem az. Legalább is nekem.