Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
válasz
WhiteWalker #2172 üzenetére
Hát jól van akkor. -
ripla
addikt
Valaki elmagyarázná nekem, hogy miért jobb hetente kihozni egy darab 30 oldalas füzetet, egy havi 120 oldalas helyett?
Illetve tényleg lesz olyan ember, aki ennek darabjáért kifizet 2000 forintot, plusz minden héten az 1500 forintos szállítási díjat mellé? Csak ez 1 hónap alatt 14.000 forint szállítással együtt, kb. mint egy havi csomag a havi összes megjelenéssel...
Komolyan, én már csak röhögök a Kingpin vergődésén. -
ripla
addikt
válasz
NyMRooD #2169 üzenetére
Az utolsó bekezdésed a legproblémásabb dolog.
Elkezdenek egy sort és kihozzák több különböző sorozat címe alatt, néha hónapokat is kihagyva a folytatások között (Marvel+, amiből lett külön X-Faktor, meg lett külön Jessica Jones, meg lett külön Fenegyerek, és még a sorozat neve is megváltozott a vége felé, plusz még új számozást is kapott kb. majdnem a vége előtt... minek?).
Vagy lásd pl. a Mega Marveles Amerika kapitány sztori, 3 Mega Marvelban kihozva, (6-os, 13-as, 15-ös részek), volt még más is de most ez jutott eszembe.
Vagy akkor most ez is, hogy júniusban kihozzák ezt a McFarlane-es Pókit, de úgy hogy TPB-ben és HC-ban is, 2 különböző borítóval, 2 különböző sor neve alatt (Marvel Legendák, sima HC)... mintha nem lenne százezermilliárd történet, amiből választhatnának...
Na ez nekem egyre inkább nem pálya. És akkor erre a totális káoszra még ráindítanak átlag 3 havonta egy új sorozatot, hogy maximálisan tényleg semmit ne értsél abból, hogy minek mihez van köze.... hagyjuk is, csak rágondolok és felb*ssza az agyamat.
Részemről ennyi volt, a továbbiakban nem érdekelnek. Inkább megveszem az angol vagy francia omnibust, ott van egyben az egész sztori elejétől a végéig. -
NyMRooD
őstag
Én elég sokszor érdeklődtem már 1-1 kötetről, vagy, hogy egyáltalán valami lesz-e náluk, illetve szerintem hülye ötletükre is leírtam már párszor, hogy ez nekem miért nem tetszik és még mindig nem tiltottak. Egyébként a hibás kötetek kezelésénél is javulást vélek felfedezni, korábban ha még volt újságosoknál akkor oda küldtek, most szó nélkül küldtek cserepéldányt, pontosabban megkérdezték, hogy lesz-e rendelésem és jöhet-e azzal, aztán küldtek mindenből amit kértem.
Az viszont tény, hogy sokszor rugalmatlanok, de én úgy látom, hogy próbálnak változni. A kiadványok összevisszasága viszont katasztrofális, csinálhatnának legalább egy saját idővonalat mindenről is amit kiadnak, mert már követhetetlen.
-
ripla
addikt
válasz
WhiteWalker #2167 üzenetére
Engem letiltottak, pedig csak megkérdeztem, hogy mikor lesz egy bizonyos kötet megjelenése. Szóval részemről ennyi, nem kell nekik a pénzem, úgyhogy nem is kapják meg. Majd megrendelem külföldről, eredeti nyelven.
Amúgy is dobni akartam már őket a múltkori eset miatt is, mert olyan igénytelen példányokat küldtek, hogy több füzetben több oldalon is el volt csúszva a nyomat, aztán ráfogták hogy hülye vagyok, nézzem már meg jobban. Megnéztem. Végül arra jutottam, hogy tőlem akár csődbe is mehetnek, nem fogok értük könnyeket ejteni. A vásárlókhoz való hozzáállásuk egyre jobban közelit a legalja kategóriához. -
Andris...
tag
Olvasgatva ezeket a csalódott kommenteket, szerencsésnek tartom magam, hogy én csak a Donald kacsa magazin utolsó évadának négy kiadványát keresem. Égen-földön, ezer éve. Ha nem lennének dokumentálva képregény.db-n, akkor szent meggyőződésem lenne, hogy ezek csak legendák. Mint az Argóban az Arany Bagoly (Strix Aurum) Thézeusz szerint, aki ebből írta a szakdolgozatát, de a végén már pszichológus győzködte, hogy nem-lé-te-zik!
2008/10,11,12,13
Pedig ez sem egykönnyen követhető... voltak itt névváltoztatások, dupla részek, kimaradt részek, 12-ről 24-re váltások, kétheti helyett évad közben váltva, mégis hónap-elnevezések, csak hogy aztán a legutoló mégis szám legyen, ne hónap... káosz minden szinten.
-
Andris...
tag
válasz
WhiteWalker #2164 üzenetére
.
-
ripla
addikt
A Kingpin most elkezdi ezt az új sorozatot, Pókember - Új Világ néven, de hogy ne legyen olyan egyszerű a történet, 2 különböző borítóval. És hogy tovább bonyolítsák a helyzetet, kijön egy harmadik borítós kiadás is, de abban a sorozatnak csak a 2. része lesz benne.
Idézem:"Ez pedig nem más, mint a mostanában népszerűvé vált extra borító. Ez a képregény mindössze 24 oldalas, kizárólag a sorozat 2. részét tartalmazza, és annak az egyik exkluzív borítója került a címoldalra.
Ha megveszed a kötetet, ebben a füzetben nem találsz semmi újat (a borítón kívül). Ez azoknak készült, akik a borító miatt szeretnének belőle egy példányt."Tehát nincs benne semmi más, csak egy új borító. Na most én vagyok a hülye, vagy ti sem értitek hogy miért a második résszel indul?
Illetve ha csak ez az egy féle kiadás lesz a második résszel, akkor miért akkora extra hogy lesz ilyen is? Ha kell a második rész, akkor ezek szerint csak ez a borító lesz hozzá. Vagy én értek félre valamit?
Abba már bele sem merek gondolni, hogy hozzájuk képest a káosz egy sorba rendezett egyenes vonal, és ez mellé még fogalmazni sem tudnak érthetően... -
ripla
addikt
válasz
WhiteWalker #2159 üzenetére
Értettem.
-
ripla
addikt
válasz
WhiteWalker #2157 üzenetére
Cirka 300 km-re a fővárostól ez pont nem tud érdekelni.
-
ripla
addikt
Azt hiszem az utolsó rendelésem volt ez a Kingpintől. 1 hete el lett utalva az összeg, eddig a pillanatig nem voltak képesek feladni. Rohadtul nem érdekel hogy mennyi dolguk van, ennyi idő alatt a Csehországból rendelt képregények kétszer ideérnek.
-
Monoton
tag
Megérkezett, már nagyon vártam
-
Dilikutya
félisten
Amazonon ingyenes a Detective Comics #27, Batman legelső megjelenése.
Kindle-t ír, én most simán androidról böngészőben olvasom. -
ripla
addikt
Ha eddig bírtad követni a Kingpin megjelenéseit, akkor erre rátesznek még egy lapáttal egy újabb sorozattal.
-
reelc
veterán
válasz
AXisBOLD #2141 üzenetére
Szia!
Szerintem őket is érdemes megnézned, sok éve adnak ki gyerekeknek is:
Vadvirágok -
Golden9
veterán
8 képregény ingyen a Fanatical-tól.
Free Comic Book Day 2025 on Fanatical: Eight comics are now up for grabs.
(Ingyenes képregénynap 2025 a Fanaticalon: Nyolc képregény gazdára talált.)A Very Valiantine's Day Special
Medibang Manga Comic Triple Pack
Czarface: A Czar Is Born
Teenage Mutant Ninja Turtles Vol. 1: Change is Constant
The Phantom #0
Speed Racer #0
Critical Role: The Mighty Nein Origins
Star Wars: Young Jedi Adventures -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Létezik értelmes képregény 4 éves körüli gyerekeknek?
Egyáltalán érdemes ilyen korban ezt elkezdeni? -
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Magyar Posta....
-
cactuar
senior tag
Nehéz már komolyan venni a Szukitsot ezek után. Facebookon kapja is a szép kommenteket, reggel majd törölheti őket az illetékes szokásosan.
-
ripla
addikt
Fumax
"Amikor majd' két évtizede ott ültünk az Odeon moziban a díszbemutatón, eszünkbe nem jutott volna, hogy eljön ez a nap is, (még akkor sem, amikor kiadtuk a Dominion - A tankosztag című mangát Masamune Shirow mestertől), amikor bejelentjük nektek az SF Extra sorozatunk másik mangáját a Planetes mellett. Ez pedig nem más, mint
THE GHOST IN THE SHELL.
Ez a manga a nyugati képregényeinkkel megegyező, nagyalakú formátumban, azokhoz hasonló kivitelben jelenik majd meg, hiszen a kiadvány jelentős része színes, és a gyönyörű képek megérdemlik az extra kezelést. Így még a deluxe editionnél is nagyobb méretben csodálhatjátok majd meg.
Több oldalnyi instrukciót és szabályt kaptunk az elkészítéséhez, és mivel 350 oldal lesz, a szövege pedig nem piskóta, így még beletelik egy 'kis' időbe, míg elkészülünk vele - az őszi könyvfesztiválra szeretnénk, ha megjelenhetne. Így remek és stílszerű 20. szülinapi ajándék is lesz ez nekünk!" -
mike1334
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg, hogy a Kázmér és Huba gyűjteményből ezek a kötetek hol szerezhetőek be?
6. A tudományos fejlődés zsákutcája
8. Annyi a tennivaló
9. Véres mancsú dzsungelmacskaszörnyNetes keresés nem adott találatot, kiadó jelezte, hogy nem lesz ebben a formában újranyomás, használt piac szondázása folyamatban.
Köszi!
-
ripla
addikt
Fumax
"Tegnap elindítottuk a moly oldalunkon az SF Extra hetet (egy nyereményjátékkal amúgy, csak mondjuk), és most ennek a jegyében az e hétre tervezett SF Extra-bejelentésekből jöjjön is az első, ami egy képregény. Ilyen ugye eddig még nem volt a sorozatban.
Sokan sejtették már, hogy ez a széria érkezni fog, hiszen 2018 óta folyamatosan adjuk ki Rick Remender képregényeit - három teljes, komplett sorozata jelent meg eddig kiadónk gondozásában (Deadly Class - Orgyilkos osztály, Tokyo Ghost és a Hetet az Öröklétnek). Így ideálisnak gondoltuk ezt a nagyszabású sci-fi sorozatát az SF Extra kiemelkedő felhozatalába. Hasonlóan az East of Westhez, ez is három vaskos (400+ oldalas) gyűjteményben fog megjelenni. Természetesen a megszokott képregényes formátumunkban készül.
Megjelenésről még egyelőre nem témáznánk, de a nyár folyamán jó eséllyel kijöhet az első kötet." -
Dilikutya
félisten
Ha webshopos, akkor eleve faszság. Ki fog hetente rendelgetni 1-1 füzeteket? Én össze szoktam várni, átlag 3 havonta rendelek, addigra kijön legalább 2 retro PPP, 1-2 keményfedeles kötet, meg is van a pkg mentes értékhatár. Semmi értelme hetente pkg-val rendelni füzeteket. Ennek egyedül újságosnál lenne értelme.
-
reelc
veterán
válasz
WhiteWalker #2125 üzenetére
A webshopban lesz, nem újságárusi terjesztéssel.
Hát nem tudom, erre tényleg akkora igény van-e?
Ami a hátulütője lehet többek között az ára: gondolom kisebb példányszám lesz, és kevesebb oldal.
Az ember meg nyilván úgy rendelné, hogy egyszerre a teljes sztorit egybe.Ha mondjuk fél évente csinálnak ilyet, kiderül nekik és a vásárlóknak is a következőig, mennyire is éri meg?
Ok, más koncepció csak a konkrétan füzetes megoldásról a Marvel Boxaik jutottak az eszembe. Ha jól gondolom nem volt nagy siker, egész sokáig kapható volt náluk.
-
ripla
addikt
válasz
WhiteWalker #2125 üzenetére
Jaj istenem, már megint egy újabb sor...
-
Shaza
senior tag
Hello!
Létezik a grand comics database-nél részletesebb oldal ,angol képregények esetén?Ha rákeresek egy bizonyos címre, pontosan mit jelent a type fül alatt a story felirat?Előre is köszönöm! -
ripla
addikt
Nem tudom, Kingpinék összekaphatnák magukat, mert ez így nagyon gáz.
A rendelésem ki lett fizetve legalább 1 hete és még fel sem adták. Miközben ezeket a példányokat már újságárustól is megvehetném. Elég ambivalens érzéseim vannak velük kapcsolatban, és valahol inkorrektnek érzem ezt az egész szituációt. Én, akinek 1 hete ülnek a pénzén, le vagyok ejtve, ellenben mindenki más aki beesik az utcáról, az már kézbevehetné a vágyott füzeteket... -
Jacob Gibbs
tag
válasz
NyMRooD #2121 üzenetére
Értem.
Az eredeti 3-részes sorozat megvan, és nagyon szerettem (bár az első kötet ami nagyon ritkának számít, csak az újra-kiadásból van meg).
Már csak ezért is szeretném a folytatást behúzni. Angol vagy magyar az kb mindegy, csak kisebb macera lenne hazai kiadótól megvenni. -
NyMRooD
őstag
válasz
Jacob Gibbs #2120 üzenetére
Ehhez az kell, hogy valamelyik kiadó átvegye, mivel nincs folytonos batman megjelenés ezért nagyon kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán. Tippre azt mondom lesz, mivel talán minden Hush sztori kijött eddig a kérdés a mikor és hogy kitől.
-
Jacob Gibbs
tag
sziasztok,
Új Batman Hush (H2SH) sorozat mikortól lesz elérhető nálunk, úgy kb? Amerikában március 26-ot írnak megjelenésre.
köszi! -
reelc
veterán
válasz
WhiteWalker #2118 üzenetére
Tudom, de segít az olvasási sorrendben.
-
reelc
veterán
válasz
WhiteWalker #2112 üzenetére
Excelt vezetek.
Nem csak az ő képregényeik vannak benne.
A kepregeny.db-n és a Marvel fandom wikián alapul.Egyszer talán itt linkelte valaki a Moly.hu-ról : Marvel képregények időrendben (magyar) polc
-
Phobion
őstag
válasz
WhiteWalker #2114 üzenetére
Köszi!
Ilyen kaotikus a helyzet a magyar verziókkal? 😵
-
reelc
veterán
Én csak örülök, hogy ilyen sok Pókember jön ki, és nem látom problémának azt, amit te.
De ez van, nem vagyunk egyformák.Amúgy volt időm hozzászokni, mégha furcsa is volt elsőre.
Hiszen Pókemberből jön ki jelenleg a legtöbb korszakból.
1960-as évek eleje, és közepe.
1970-es évek eleje,
1980-as évek eleje,
2018 jelenleg,
és most ehhez jön 1997.Biztos hagytam ki valamit, de ezek jönnek rendszeresen kivéve az utolsót.
Ebben az a jó, ha valaki nem szeret bizonyos írókat, rajzolókat, akkor is tud venni olvasnivalót másik korszakból.
-
reelc
veterán
Nincs elfelejtve, csak nagyon soká, talán soha nem ér el eddig a kötetig.
Az elejét most kezdték el kiadni a PPP-ben, az Amazinggel vegyesen.Most nagyot mondok direkt. Ha évi 5 PPP-ben csak a Spectacular menne darabonként 6 füzettel, akkor kb. 8 év alatt érne el eddig a kötetig, ami jó eséllyel már nem lesz addigra forgalomban.
De a valós szám az 3 Spectacular/kötet, vagyis 15 amerikai füzetnyi évente.
Vedd számításba, hogy több, mint 60 éves karakter és igen sok füzete 100 fölött állt meg. Miért ne lehetne régebbit és későbbit kiadni? A klónsztori után játszódik, abból már kijött amit kiakart adni. Azt se kellett volna, mert még nem járt ott a PPP-vel?
Illetve Tomi korábban írta, hogy a Pókember kötetek válogatás. Tartja magát hozzá.
Amúgy a Vermines kötetben is Spectacular volt, köteten belül úgy 20 számos ugrással. -
ripla
addikt
Harza féle kiadás....
"A PPP-ben az eleje van, ez meg a vége. Van köztük úgy 250 rész."Besz*rok ezeken, komolyan.... fut ez a sor egy másik füzetben, és külön kiadják a végét úgy, hogy a közte lévő részek el vannak felejtve.... van olyan ember ebben az országban, aki érti ennek a lényegét?
Most már el kell gondolkodnom azon, hogy elengedem őket, botrány amit művelnek, tippre már ők maguk sem tudják hogy merre van az előre. -
ripla
addikt
Fumax
"Jonathan Hickman neve nem ismeretlen már a Fumax-olvasók előtt, hiszen évekkel ezelőtt már kiadtuk tőle a Xavier világa című monumentális X-Men kötetet. Rég óta szerettünk volna már mást is kiadni tőle, hiszen az egyik legjelentősebb kortárs képregényíró, és most hamarosan ennek is eljön az ideje! Megjelentetjük az eddigi legsikeresebb szerzői sorozatát, az East of Westet. Az eredetileg 10 tpb-s sorozatot három nagy gyűjteményben adjuk majd ki, ennek az első kötete tavasszal várható. Többen tippeltek rá, hogy ez lesz az egyik képregény, ami bekerül az SF Extra sorozatunkba, de ez nem lesz így, mivel ez inkább fantasy, mint sci-fi."
Na ezt a kiadványt rettentő módon várom, aztak*rva! Ráadásul 3 nagy omnibusként, ahogy eredetileg is megjelent.
Aki nem ismerné, egy scifi-western világot képzeljetek el, ahol még a mágia is létezik, kb így.
-
Dilikutya
félisten
Van ám még jó hír a Szukits-nál...
-
ripla
addikt
válasz
Dilikutya #2103 üzenetére
Azt mondjuk a javukra írom, hogy rengeteg Marvel kötetet kihoztak, és nem csak összevissza, hanem azért voltak ott sorrendek is. Deadpool kötetek, Thor kötetek, X-Men kötetek, Daredevil kötetek, stb.
Nem Marvel oldalról is rengeteg minden megvan, Transmetropolitan, Orgyilkos osztály, Monstress, Ha/ver, Conan, stb.
De pont az a bajom, hogy ezt a fajta lelkesedést az utóbbi időben felülírják a mangák. Mert abból aztán meg minden szirszart kihoznak, ha kell ha nem.Pont ezért örülök annak, hogy a Szukits elkezdi kihozni az Image és Dark Horse köteteket. Majdnem minden kelleni fog tőlük, de az a Black Hammer az hatalmas vágyam már régóta, és elvileg még idén lesz tőlük az is. A gondom csak az, hogy kinek adjam el a polcomon lévő angol nyelvű omnibus első kötetét.
-
Dilikutya
félisten
Fumaxtól néhány évente veszek ezt-azt. A retro Megtorló 2. kötetet mondjuk meg kéne rendelni végre. Mivel én a.régi cuccokat szeretem, a Fumax ritkán jön képbe. Kingpin, Bubi, Frike. Utóbbi nem csak a Fantasztikus Négyes miatt, horror, western fronton is vannak jó dolgok.
-
ripla
addikt
Fumaxék meg egy ilyet mutattak most.
Megnézve róla képeket a neten, egyáltalán nem estem hanyatt, hiába sztárolják ennyire.
Amúgy velük kapcsolatban egyre inkább azt érzem, hogy a mennyiség kezd a minőség rovására menni.
Ami még rohadtul irritáló bennük, hogy az építő jellegű kritikára is azonnal bedurciznak, és letiltják az adott személyt. Akármilyen hírt hoznak le, kb. mindenki azonnal kinyalja még a seggüket is, így aztán nem csoda hogy nehezen megy nekik a pozitív irányba való fejlődés, mivel azt a visszajelzést kapják minden irányból, hogy minden rendben van. Közben meg egyre inkább nem.
Régebben jobb fejek voltak, most már viszont kezdenek egyre ellenszenvesebbek lenni. És ennek az eredményét magamon is érzem, az utóbbi 1 év megjelenései közül tőlük nagyon sok mindent nem vettem meg. Könyvet szerintem legalább 2 éve nem vettem tőlük, mert nem hoz lázba egyik sem, beleolvasó alapján is az én ízlésem szerint folyamatosan mellényúlnak, pedig a régi (4-5-6+ év) könyveiktől már alig férek el. Képregény meg manga vonalon is nekem nagyjából a termékeik 20-25%-a kimarad, mert szintén nem érzem azt a hatalmas hűdejóleszvegyétek hozzáállást, amit mutatnak magukról. -
Dilikutya
félisten
Szukits
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest