- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
8473 - 8401
8473 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peczek
aktív tag
Nem tudom, hogy miért esett szét, nem tudom, hogy újra szét fog-e.
De ha jól értem, akkor gariban kapsz egy új motort, ami a legfrissebb feszítővel és sw-vel rendelkezik. (és tartom, h szerintem (!) az mhev feszítőnek nincs köze a Te motorcserédhez)Ha 10-15k után kap friss olajat akkor szerintem (!) innentől nem lesz sok gondod vele euro 6d-s dízel mércével.
Köszi, én is remélem. És olajcsere 10-15k ként.
-
ParmaBoy
aktív tag
Nem tudom, hogy miért esett szét, nem tudom, hogy újra szét fog-e.
De ha jól értem, akkor gariban kapsz egy új motort, ami a legfrissebb feszítővel és sw-vel rendelkezik. (és tartom, h szerintem (!) az mhev feszítőnek nincs köze a Te motorcserédhez)Ha 10-15k után kap friss olajat akkor szerintem (!) innentől nem lesz sok gondod vele euro 6d-s dízel mércével.
-
Peczek
aktív tag
Fogalmam sincs, hogy nálad mi történt, meg kell nézni a szervíztörténetét, hogy mi volt eddig (papír alapú a szervízkönyv a mai napig, ez vicc, de oda nem kerül be, alvázszámra kéne megkérdezni márkaszervizben, hogy mi volt, melyik cikkszámú feszítő van fent), de az mhev feszítő széthullása ciklikus ékszíjhang csúszás, na olyankor STOP és tréler, akkor még simán megúszhatja. Ha használják tovább, na az baj. És terhelés alatt. (bekapcsolt klímával, ezért nyáron jöttek ezek elő).
Szerintem nálad már előjött korábban, vagy ha nem, akkor is javították megelőzésképpen, ráadásul a körülmények sem olyanok voltak, amikből erre lehet következtetni.Ha a legfrissebb van rajta feszítőből (a generátorra-ról egy szíjjal hajt le a főtengelyre ugye), akkor onnantól jó, nem lesz vele többet gond.
Anno amúgy flottakezelőnél dolgozó kolléga is írt róla az autósba: [link] [link] [link]
Ha tippelnem kéne amúgy, akkor nálad nincs köze a lenti dologhoz, inkább a fix 30k/2éves olajcseréhez. (a flottámban van olyan kocsi, ahol mhev 1.6crdi-t focus 1.5ecoblue váltott, rugalmas olajcserével. 30k/2 év az is, de le tudja venni. Nos, 12-13k-nál már kéri, mert elhasználódott az olaj. Képzelheted, akkor milyen állapotban lehetett fix 30k után a kiákban)
Novemberben vettem, előtte céges volt. A szervízkönyvben csak a szokásos olajcsere szerepel, igen 30.000 km-ként. Hogy valamit még cseréltek volna benne, az nem derül ki. Ezek szerint az új motorral már jó lesz? Nme esik szét?
-
ParmaBoy
aktív tag
Fogalmam sincs, hogy nálad mi történt, meg kell nézni a szervíztörténetét, hogy mi volt eddig (papír alapú a szervízkönyv a mai napig, ez vicc, de oda nem kerül be, alvázszámra kéne megkérdezni márkaszervizben, hogy mi volt, melyik cikkszámú feszítő van fent), de az mhev feszítő széthullása ciklikus ékszíjhang csúszás, na olyankor STOP és tréler, akkor még simán megúszhatja. Ha használják tovább, na az baj. És terhelés alatt. (bekapcsolt klímával, ezért nyáron jöttek ezek elő).
Szerintem nálad már előjött korábban, vagy ha nem, akkor is javították megelőzésképpen, ráadásul a körülmények sem olyanok voltak, amikből erre lehet következtetni.Ha a legfrissebb van rajta feszítőből (a generátorra-ról egy szíjjal hajt le a főtengelyre ugye), akkor onnantól jó, nem lesz vele többet gond.
Anno amúgy flottakezelőnél dolgozó kolléga is írt róla az autósba: [link] [link] [link]
Ha tippelnem kéne amúgy, akkor nálad nincs köze a lenti dologhoz, inkább a fix 30k/2éves olajcseréhez. (a flottámban van olyan kocsi, ahol mhev 1.6crdi-t focus 1.5ecoblue váltott, rugalmas olajcserével. 30k/2 év az is, de le tudja venni. Nos, 12-13k-nál már kéri, mert elhasználódott az olaj. Képzelheted, akkor milyen állapotban lehetett fix 30k után a kiákban)
-
Peczek
aktív tag
*amúgy az mhev-ek esetén egy ismert hiba volt 21 és 22 nyarán, h az mhev feszítő elszállt, kevésbé szerencsés esetben vitte magával a (szíjas) vezérlést is, motorcserék lettek.
Aztán SW módosítgatások és az 5. cikkszámos (itt már ék helyett görgős lett) alkatrésszel lett jó. Gyári visszahívás is el lett rendelve 23 tavaszán. (pontosabban nem így futott, hanem sima kampány, de célszerű volt betolni a garis kocsikat, mielőtt jött a nyár
)Több kocsimat vitte ekkor tréler, hullottak szét, és 21 nyarán még fizette a csereautót a KIA, (avis, hertz, stb, ahonnan nyáron lehetett kukázni) 22 nyarán már nem, kivéve, ha volt bent az adott kereskedésben szerviz csereautó. 4-5 autóról beszélünk és volt olyan pillanat amikor az egyik pesti márkaszervizben 40+ mozgásképtelen mhev 1.6cr volt bent. A fóti "hely" már inkább kérte az assistance-ot, hogy ne is hozzák, nem férnek el.
De volt olyan magyar lánc, aki ennek hatására (és a Kia-Hyundai hozzáállása miatt gyártói/importőri szinten) adta vissza az egyik általuk szervizelt/értékesített márkát. Kecskemétiek.
Ezek szerint a mhev generátor teszi tönkre a vezérlést, és esik szét miatta a motor? Nálam konkrétan a hajtókar kiütötte a motor oldalát.
Ez legközelebb is meg fog történni, motorcsere után? Amikor persze a garancia lejár.
Esetleg segít ezen, hogy lekapcsolom a start-stop funkciót? -
ParmaBoy
aktív tag
*amúgy az mhev-ek esetén egy ismert hiba volt 21 és 22 nyarán, h az mhev feszítő elszállt, kevésbé szerencsés esetben vitte magával a (szíjas) vezérlést is, motorcserék lettek.
Aztán SW módosítgatások és az 5. cikkszámos (itt már ék helyett görgős lett) alkatrésszel lett jó. Gyári visszahívás is el lett rendelve 23 tavaszán. (pontosabban nem így futott, hanem sima kampány, de célszerű volt betolni a garis kocsikat, mielőtt jött a nyár
)Több kocsimat vitte ekkor tréler, hullottak szét, és 21 nyarán még fizette a csereautót a KIA, (avis, hertz, stb, ahonnan nyáron lehetett kukázni) 22 nyarán már nem, kivéve, ha volt bent az adott kereskedésben szerviz csereautó. 4-5 autóról beszélünk és volt olyan pillanat amikor az egyik pesti márkaszervizben 40+ mozgásképtelen mhev 1.6cr volt bent. A fóti "hely" már inkább kérte az assistance-ot, hogy ne is hozzák, nem férnek el.
De volt olyan magyar lánc, aki ennek hatására (és a Kia-Hyundai hozzáállása miatt gyártói/importőri szinten) adta vissza az egyik általuk szervizelt/értékesített márkát. Kecskemétiek.
-
Peczek
aktív tag
-
Peczek
aktív tag
-
BlackV
őstag
Sziasztok!
Ti hogyan értelmezitek a Standard vs Később módot? Csak a jelzést (rezgés, sípolás) tolja ki későbbre, vagy a vészfékezést is? Az AI nem tudja, illetve össze-vissza beszél.
Normál módban csinált egy elég csúnya indokolatlan vészfékezést egy út szélén parkoló autóba beszállni igyekvő gyalogos miatt, ezért átállítottam későbbre, de attól tartok, hogy így meg nem kapok időben csipogást arról, hogy bele készül rúgni a fékembe. (sportage nq5e)

-
szimi57
őstag
-
Peczek
aktív tag
Sziasztok, apró kérdés: 2021 KIA Ceed kombi 1.6 diesel lágyhibrid: a vezérlés szíjas, vagy láncos?
-
Dare2Live
félisten
-
csubuka
addikt
-
szimi57
őstag
Az irodalom ennél a motornál nem említi a katalizátor összeesést, viszont a henger ovális torzulását igen.
-
csubuka
addikt
Az "király" ha ez a relatíve stabilnak mondható komstrukció is képes meghalni 150 ezer kmnél kb
Nem örömteli.gippazoid: én azt reméltem hogy az 1.25öt nem érinti ez a katalizátor vergődés.
-
szimi57
őstag
Ez a motor nem tolerálja a túlmelegedést. A nyitott hűtőköpenyes alumínium blokk miatt nem ritka a hengertorzulás miatti olajfogyasztás. Persze lehet más is.
-
gippazoid
őstag
Ez a sima szívó 1.25-ös. Esetleg nem a klasszikus, a porladó katalizátor kerámia darabkáit visszaszívó, hengerelkoptató probléma?
Van egy ilyen KIA Rio a közelemben, annál a lambda szonda purcant meg 40e km-nél, aztán a kipufogó leömlő repedt el. Most már lehet van benne 50e km is... szalonból átvétel óta.
Városi autó, 13 éves, de hát ha ez nem való városba, akkor mi? Pályán ráadásul szenved és zabál, hiszen nem oda való.
Mindezen hibák mellett úgy tudom, a fenti, extragyors hengerfal elkopáshoz vezető hiba is érinti ezt a motort, nem csak az 1.4-est. -
Tamas32
csendes tag
Ez milyen motor pontosan?
A nívópálca alsó és felső pontja között általában 1 liternyi olaj mennyiség van.
Ha kivillan a lámpa, akkor már régen rossz...
.
Kb. azonnal rá kellene olajat tölteni és nem használni így.
150ezer km-nél, ha közvetlen befecskendezésű a motor és nem volt még "diózva", akkor valószínűleg kokszos, mint a fene, lehet be vannak ragadva a gyűrűk a dugattyúba és nem húzzák le rendesen az olajat és azért eszi. De más oka is lehet...
Az biztos, hogy nem tesz jót az autónak, ha így használod.1.25, 84LE, G4LA a motor. Köszi a választ, akkor rövidesen szét kell szedetnem/megnézetnem. Este ha töltök rá, kb kiderül mennyit evett meg
-
Tamas32
csendes tag
Vettem a tengelyt, melóhelyen a munkatársak ledarabolták, ráhegesztették egy talpra, így ezt belülről átdugtam azon a törött lyukon, kivülről (amit látsz is) kapott egy alátét lemezkét + 2 extra laposfejű bútorcsavart. Még majd le kellene fújni színre.
-
cigam
titán
-
szimi57
őstag
-
cigam
titán
Helló.
Csináld meg rozsdamentesből, örök élet
Más: ha az olaj jelző lámpa néha kivillan, akkor mennyi olaj lehet még benne? A nívópálca csont száraz, akármennyit dugdosom vissza, motoron kívülről nem látszik semmi folyás. 2-3 hét és esedékes az olajcsere amúgy is (10ezer km), de ekkora fogyás az normális? I20, 2015, 150ezer km, 1 éve van nálam
Ez jól néz ki. Lehet ilyet készen kapni? Sajna nincs se műhelyem, se szegecselőm.

Mos azonos filózom, hogy ha nyomtatok egy "kapa" tartót
, akkor azt mi fogja a helyén tartani? -
Jim74
nagyúr
Helló.
Más: ha az olaj jelző lámpa néha kivillan, akkor mennyi olaj lehet még benne? A nívópálca csont száraz, akármennyit dugdosom vissza, motoron kívülről nem látszik semmi folyás. 2-3 hét és esedékes az olajcsere amúgy is (10ezer km), de ekkora fogyás az normális? I20, 2015, 150ezer km, 1 éve van nálam
Ez milyen motor pontosan?
A nívópálca alsó és felső pontja között általában 1 liternyi olaj mennyiség van.
Ha kivillan a lámpa, akkor már régen rossz...
.
Kb. azonnal rá kellene olajat tölteni és nem használni így.
150ezer km-nél, ha közvetlen befecskendezésű a motor és nem volt még "diózva", akkor valószínűleg kokszos, mint a fene, lehet be vannak ragadva a gyűrűk a dugattyúba és nem húzzák le rendesen az olajat és azért eszi. De más oka is lehet...
Az biztos, hogy nem tesz jót az autónak, ha így használod. -
macilaci78
nagyúr
Helló.
Igen, amikor Aladdin csodalámpása kigyullad, akkor a nívópálca már rövid... Ha úgyis elhanyagoltad annyira, hogy a nívó száraz, nem kibírja még azt a 2 hetet?
-
Tamas32
csendes tag
Helló.
-
macilaci78
nagyúr
Ezen hogy áll meg a kapa?
-
cigam
titán
-
chester99
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Hyundai i40 2014. 1,7 disel, voltam már vele egy bosch szervizben és helyben egy autószerelőnél, senki nem tudta megcsinálni az autót
Probléma menet közben zörgő csörgő fémes hang mintha valamit húznék, kanyarodásnál csattogó hangok de nem minden kanyarban és nem folyamatosan. Külső féltengelycsuklót, Lengőkart, bölcsőszillenteket, és kerékcsapágyakat cseréltek, hiába, mindkét hely visszaadta, hogy fogalmuk sincs mi a baja, elment 200k és ugyanolyan. Merre keressük a hibát szerintetek?
-
cigam
titán
Szerintem ez reális is lehet, ha valaki öreg/nyugdíjas vagy ritkán használótól hozták be, talán nem pörgették vissza, mert a képek alapján nincs tényleg lelakva.
Ha tényleg érdekel én elmennék egy átnézős emberrel (aki megnézi az állapotot rendesen, motor járását, volt e törve, stb) és megvenném, ha minden oké.

Köszi! Ez lesz a megoldás.
-
FollowTheORI
nagyúr
Jó állapotú, kevés kilométer, magas felszereltség. Hol a kaki?
Mondjuk az gyanús, hogy csak a karosszéria átvizsgálások vannak lefotózta.Szerintem ez reális is lehet, ha valaki öreg/nyugdíjas vagy ritkán használótól hozták be, talán nem pörgették vissza, mert a képek alapján nincs tényleg lelakva.
Ha tényleg érdekel én elmennék egy átnézős emberrel (aki megnézi az állapotot rendesen, motor járását, volt e törve, stb) és megvenném, ha minden oké.

-
FollowTheORI
nagyúr
Nálunk sem bejövős a KIA gari, marketing javarészt, de mindig van valami okosság, hogy miért ne csináljanak semmi érdemit. Se a szélvédő alatti műanyag alsó sáv recsegése, se a párásodó fényszóró nem lett megoldva.
Okoskodtak itt is, hogy egyszerre egy garis hiba meg hasonlók... videó nem jó az időnként előjövő hibáról. Amikor párásodik a fényszóró, akkor kell időpont meg menjen 30 percet a kocsi a szervíz előtt és ha továbbra is párás akkor foglalkoznak vele. Másodosztályú szolgáltatás barátok között is.
Nem hiszem, hogy újabb új KIA valaha lesz véve a családban
A többi gyártó se jobb, mindegyikre van panasz... vagyis inkább korrigálnám, hogy konkrét márkaszervízek/kereskedésektól is függ, mi az "élmény" ilyen téren, nem pedig márkafüggő.

Én pl a Kecskeméti JP-be hordom és ott eddig megcsinálták ami gond volt gariba... szerencsére semmi komoly nem volt még... pl tolató radar érzékelő csere, meg ilyen apróságok gariba.
Már nem garis az autó, szóval "mindegy" mi jön ezután, fizetős... de vannak pozitív példás is, a szervíz hozzáállásán is sok múlik. -
cigam
titán
Az ár reális mert: vannak olyan alkatrészek, amiknél nem a km. futás, hanem az idő jelenti az értékvesztést (pl. gumik, tömítések, fékrendszer.) Az olajcseréről nincs információ, az futásteljesítménytől függetlenül évente ajánlatos! Vagy gyakori rövid távot távot ment, vagy hosszabb időszakokat állt, vagy a kettő kombinációja. Ezek közül egyik sem értéknövelő.
Igen, a szilentek, és mindenféle folyadékok, ellenőrizve, cserélve lesznek. Ezeket belekalkulálom az alkuba, ill. plusz pénzmag félre van téve a rendberakására. (Ha tényleg jó állapotban van, rendszeresen karbantartották, akkor megéri költeni rá)
Kérdésként felmerül, hogy a Hyundai márkaszervízben alvázszám alapján lekérdezhető, hogy mikor mit cseréltek, javítottak rajt (elektronikus szervizfüzet)?
Köszönöm! -
szimi57
őstag
Az ár reális mert: vannak olyan alkatrészek, amiknél nem a km. futás, hanem az idő jelenti az értékvesztést (pl. gumik, tömítések, fékrendszer.) Az olajcseréről nincs információ, az futásteljesítménytől függetlenül évente ajánlatos! Vagy gyakori rövid távot távot ment, vagy hosszabb időszakokat állt, vagy a kettő kombinációja. Ezek közül egyik sem értéknövelő.
-
cigam
titán
-
Jim74
nagyúr
Jogos. De érdemes benézni más csoportokba is, pl VAG, mik mennek garis ügyintézés címén. Botrányos (és ezt nem a KIA/Hyundai védelmében írom, hanem mert én is átmentem ezen a "legközelebb mást veszek" fázison. Csak nem nagyon van más, kb azt tudod eldönteni, mivel akarsz szívni, ha úgy alakul.).
Egyre inkább hajlok a 3-4 éves használt autó vásárlás felé, mert a.8t a vételáron és a kötelező szervizeken megspórolok, azt félre tehetem egy esetleges komolyabb hiba javìtására, amiből mondjuk a márkaszerviz kifarol, mint garanciális probléma.
-
csubuka
addikt
Jogos. De érdemes benézni más csoportokba is, pl VAG, mik mennek garis ügyintézés címén. Botrányos (és ezt nem a KIA/Hyundai védelmében írom, hanem mert én is átmentem ezen a "legközelebb mást veszek" fázison. Csak nem nagyon van más, kb azt tudod eldönteni, mivel akarsz szívni, ha úgy alakul.).
Nem hangzik túl jól ez így.
-
user2
tag
Nálunk sem bejövős a KIA gari, marketing javarészt, de mindig van valami okosság, hogy miért ne csináljanak semmi érdemit. Se a szélvédő alatti műanyag alsó sáv recsegése, se a párásodó fényszóró nem lett megoldva.
Okoskodtak itt is, hogy egyszerre egy garis hiba meg hasonlók... videó nem jó az időnként előjövő hibáról. Amikor párásodik a fényszóró, akkor kell időpont meg menjen 30 percet a kocsi a szervíz előtt és ha továbbra is párás akkor foglalkoznak vele. Másodosztályú szolgáltatás barátok között is.
-
szimi57
őstag
-
Jim74
nagyúr
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
2015-ös Sportage IV. 1.6 GDI, ~136ezer km. 89ezernél került hozzám, addig sajnos csak ~25ezrenként volt olajcsere, azóta 10ezrenként.
Nálam már 1,5 - 2 liter körül kezdett alakulni az olajfogyasztás az utóbbi időben, de még nem füstölt, ettől függetlenül úgy döntöttem, hogy megnézetem a motor belsejét.
Elkeserítő látvány tárult elénk. Szívósor tiszta koksz, befecskendezők tiszta koksz. Szerencsére a hengerfalon még nem voltak behúzások.
Ma megvolt a motortisztítás, ég és föld a motor járása, működése... Bedobom az előtte, utána képeket elrettentő példának. Szerintem már 100ezernél meg kellett volna csináltatnom, de ahova eddig hordtam, ott azt mondták, hogy majd akkor foglalkozzak vele, ha már füstöl az autó és 1000 km-en eszik meg ennyi olajat. Erre kicsit kikerekedett a szemem, de hát ők a szakemberek én "informatikus" vagyok.
Ne kérjétek a kontaktot, mert ismerős, ismerőse kapta meg az autót és ő intézett mindent, nem valószínű, hogy bevállalná másnak is a procedúrát.
Annyit tudok, hogy diózás volt, meg ultrahangos tisztítás (befecskendezők), illetve befecskendezőknél tömítés felújítás, szűrő csere, meg minden más tömítés is cserélve lett, amihez hozzányúltak (szívósor le lett szedve).
Csak okulásként írtam. Én most már 50ezrenként biztos meg fogom nézetni endoszkóppal a motort, bármilyen autóm lesz a jövőben.Jól vélem, hogy ezt nem nekem szántad?

-
csubuka
addikt
ld lenti videom én nem indulásról anno ilyet vittem nekik. Nem fogadták el. Csak ha ott elöttük tudom a hibát reprodukálni.
Aztán nem ment a start&stop. Az nem zavart de az folyamatosan nem működött gondoltam beviszem egyértelműen nem működik csinálják meg. Hiába erősködtem lepattintottak avval az indokkal, hogy nincs a hibatárolóban hibakód. Írtam KIAnak előkotorhatom kb az volt a válasz, hogy ha márkaszervíz lepattint akkor az van.Ezek mellé még végigolvastam a KIA 7év garanciális feltételeit, kicsit körbejártam a témát (ami szériahiba/gyakori azt KIA beírja a feltételekbe, hogy nem él rá, max 2/3év...) és elengedtem a KIA kötelező szervizeket.
Jövő héten fogok holtpont jeladót cseréltetni ami 99% a nem indulás oka. 30.000Ft lesz. Avval, hogy magamnak csináltam a kötelezőt megspóroltam rengeteg időt és egy 400.000Ft+t csak mostanáig.
Lehet nem jókor vittem a kocsit és persze egyik se olyan értékű probléma volt ami miatt ügyvéddel mentem volna... de na.
-
cigam
titán
Jó állapotú, kevés kilométer, magas felszereltség. Hol a kaki?
Mondjuk az gyanús, hogy csak a karosszéria átvizsgálások vannak lefotózta. -
Jim74
nagyúr
Igen, arra én is kíváncsi vagyok... Elég hamar lesz róla infó, mert jön a nyár, menni fogunk ide-oda, főleg pályán, hajtani fogom ahol lehet 130-cal, mert azt vettem észre, hogy olyankor ette jobban az olajat, amikor pályáztam sokat.
-
Dare2Live
félisten
Sziasztok!
2015-ös Sportage IV. 1.6 GDI, ~136ezer km. 89ezernél került hozzám, addig sajnos csak ~25ezrenként volt olajcsere, azóta 10ezrenként.
Nálam már 1,5 - 2 liter körül kezdett alakulni az olajfogyasztás az utóbbi időben, de még nem füstölt, ettől függetlenül úgy döntöttem, hogy megnézetem a motor belsejét.
Elkeserítő látvány tárult elénk. Szívósor tiszta koksz, befecskendezők tiszta koksz. Szerencsére a hengerfalon még nem voltak behúzások.
Ma megvolt a motortisztítás, ég és föld a motor járása, működése... Bedobom az előtte, utána képeket elrettentő példának. Szerintem már 100ezernél meg kellett volna csináltatnom, de ahova eddig hordtam, ott azt mondták, hogy majd akkor foglalkozzak vele, ha már füstöl az autó és 1000 km-en eszik meg ennyi olajat. Erre kicsit kikerekedett a szemem, de hát ők a szakemberek én "informatikus" vagyok.
Ne kérjétek a kontaktot, mert ismerős, ismerőse kapta meg az autót és ő intézett mindent, nem valószínű, hogy bevállalná másnak is a procedúrát.
Annyit tudok, hogy diózás volt, meg ultrahangos tisztítás (befecskendezők), illetve befecskendezőknél tömítés felújítás, szűrő csere, meg minden más tömítés is cserélve lett, amihez hozzányúltak (szívósor le lett szedve).
Csak okulásként írtam. Én most már 50ezrenként biztos meg fogom nézetni endoszkóppal a motort, bármilyen autóm lesz a jövőben.Majd írd meg, hogy alakul az olajfogyasztás, kiváncsi vagyok tisztítástól javul e.
-
Jim74
nagyúr
Üdv Fórumtársak!
Céges, sales-es kocsinak keresek valamilyen gépállatot.
Kombi, dízel, automata váltó, tempomat kritériumokkal, és persze KKV révén limitált büdzsével.Amit néztem, de a váltó típusa, Powershift, okán többen is lebeszélnének róla:
FORD MONDEO 2.0 TDCi Titanium Powershift LED!!!Navigáció!!Tolatókamera!!Alternatívák:
OPEL INSIGNIA Sports Tourer 1.6 CDTI Business Innovation Start Stop (Automata) SZERVIZK.HEAD UP DISPLAY.NAVI.TOLATÓKAMERA.ELEKTR.CSOMAGTÉR.FŰTHETŐ SZÉLVÉDŐ
Erről pedig a motorja miatt beszélnének le, mert állítólag a PSA konszern motorjában ne bízzak meg. Ez urban legend lenne? Mik a gyakorlati tapasztalatok?SSANGYONG XLV 1.6 e-XDI DLX Plus (Automata) Magyarországi!62.000KM!!Kitűnő műszaki állapot!
HYUNDAI I40 1.7 CRDi HP Premium DCT 1.tulaj.megkímélt állapotban!!
Köszönettel,
zsoltipSziasztok!
Csak okulásként írtam. Én most már 50ezrenként biztos meg fogom nézetni endoszkóppal a motort, bármilyen autóm lesz a jövőben. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Céges, sales-es kocsinak keresek valamilyen gépállatot.
Kombi, dízel, automata váltó, tempomat kritériumokkal, és persze KKV révén limitált büdzsével.Amit néztem, de a váltó típusa, Powershift, okán többen is lebeszélnének róla:
FORD MONDEO 2.0 TDCi Titanium Powershift LED!!!Navigáció!!Tolatókamera!!Alternatívák:
OPEL INSIGNIA Sports Tourer 1.6 CDTI Business Innovation Start Stop (Automata) SZERVIZK.HEAD UP DISPLAY.NAVI.TOLATÓKAMERA.ELEKTR.CSOMAGTÉR.FŰTHETŐ SZÉLVÉDŐ
Erről pedig a motorja miatt beszélnének le, mert állítólag a PSA konszern motorjában ne bízzak meg. Ez urban legend lenne? Mik a gyakorlati tapasztalatok?SSANGYONG XLV 1.6 e-XDI DLX Plus (Automata) Magyarországi!62.000KM!!Kitűnő műszaki állapot!
HYUNDAI I40 1.7 CRDi HP Premium DCT 1.tulaj.megkímélt állapotban!!
Köszönettel,
zsoltip -
Jim74
nagyúr
ld lenti videom én nem indulásról anno ilyet vittem nekik. Nem fogadták el. Csak ha ott elöttük tudom a hibát reprodukálni.
Aztán nem ment a start&stop. Az nem zavart de az folyamatosan nem működött gondoltam beviszem egyértelműen nem működik csinálják meg. Hiába erősködtem lepattintottak avval az indokkal, hogy nincs a hibatárolóban hibakód. Írtam KIAnak előkotorhatom kb az volt a válasz, hogy ha márkaszervíz lepattint akkor az van.Ezek mellé még végigolvastam a KIA 7év garanciális feltételeit, kicsit körbejártam a témát (ami szériahiba/gyakori azt KIA beírja a feltételekbe, hogy nem él rá, max 2/3év...) és elengedtem a KIA kötelező szervizeket.
Jövő héten fogok holtpont jeladót cseréltetni ami 99% a nem indulás oka. 30.000Ft lesz. Avval, hogy magamnak csináltam a kötelezőt megspóroltam rengeteg időt és egy 400.000Ft+t csak mostanáig.
Lehet nem jókor vittem a kocsit és persze egyik se olyan értékű probléma volt ami miatt ügyvéddel mentem volna... de na.
Hát ez elég szomorú...
-
Dare2Live
félisten
Próbáld meg otthon kézi spriccelős flakonnal vizet permetezni az ablakra, ahol az esőérzékelő van, bekapcsolt ablaktörlővel és valaki közben videózza a folyamatot, hátha így sikerül mesterségesen előidézni a jelenséget.
Szerintem bármennyi hibával be lehet adni garanciális javításra. Amikor nekem egy Dacia Dokkerem volt, az éves szervizre mindig kis listával mentem
. Nagyon "szerettek" már
.ld lenti videom én nem indulásról anno ilyet vittem nekik. Nem fogadták el. Csak ha ott elöttük tudom a hibát reprodukálni.
-
macilaci78
nagyúr
Helló, először vinném garanciális javítasra az autót, ebben az évben jár le, viszont tegnap azt mondták hogy A hibát elő kell tudjam idézni az átvizsgáláson. A gond hogy megáll a törlő lapát pont as orrom előtt néha mikor esik és az időzítős módban van. Viszont idén alig esett az eső, és mikor mégis megtörtent épp forgalomban voltam nem tudtam le sem fotózni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha nem olvasnak ki hiba kódot, akkor elküldenek javítás nélkül?
A másik hogy nagyon könnyen felhúzható a kézifék és kB semmit sem fog, ez kopó alkatrésznek számít és nem javítják ingyen, vagy csak valami kábelt kellene megfeszíteni?
Ha ezen túl vagyok úgyis megy egy általam ismert szervizben tárcsa fék cserére de azért érdekel hogy be lehet - e adni két különböző hibával garanciális javítasra?
KösziTelefonos példa: új telcsi MediaMarktból. Kb az első használattól kezdve a google maps pár perc navigálás után kifagyott, a telefon újraindításával talált csak újra jelet, majd megint kifagyott pár perc után.
Reset, másik navigációs alkalmazás használata sem vezetett eredményre, így visszavittem a készüléket javításra. Céges vásárlás volt, így a 3 napos csere sem illetett meg.Pár nappal később hívnak, hogy mehetek érte. Visszakapom, indítom a navigációt, pár perc után kifagy. Nájsz. Nézem a munkalapot: "A hibát nem sikerült reprodukálni."

Fordulok vissza, adom be megint a készüléket. Kérdezem, hogy a szervizes legalább a elindította a navigációt, még ha egy lépést sem tett meg vele? Nem tudja...
Otthagytam, pár nappal később hívnak, hogy kész, mehetek érte. Kértem, hogy olvassa már be a munkalapot. "A hibát nem sikerült reprodukálni." Mondtam, ezért így nem megyek el, a szervizes lesz szíves kipróbálni. Navigáljon el vele valahová, tegyen egy karikát a parkolóban, mit bánom én, csak indítsa el a navigációt. Oké.
Pár nappal később hívnak, hogy kész van, mehetek érte. Megint beolvastattam a munkalapot: fődarabcsere. Köszönöm, megyek érte. Azóta jó.Remélem, sikerül megtalálni az analógiát.
-
Jim74
nagyúr
Helló, először vinném garanciális javítasra az autót, ebben az évben jár le, viszont tegnap azt mondták hogy A hibát elő kell tudjam idézni az átvizsgáláson. A gond hogy megáll a törlő lapát pont as orrom előtt néha mikor esik és az időzítős módban van. Viszont idén alig esett az eső, és mikor mégis megtörtent épp forgalomban voltam nem tudtam le sem fotózni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Ha nem olvasnak ki hiba kódot, akkor elküldenek javítás nélkül?
A másik hogy nagyon könnyen felhúzható a kézifék és kB semmit sem fog, ez kopó alkatrésznek számít és nem javítják ingyen, vagy csak valami kábelt kellene megfeszíteni?
Ha ezen túl vagyok úgyis megy egy általam ismert szervizben tárcsa fék cserére de azért érdekel hogy be lehet - e adni két különböző hibával garanciális javítasra?
KösziPróbáld meg otthon kézi spriccelős flakonnal vizet permetezni az ablakra, ahol az esőérzékelő van, bekapcsolt ablaktörlővel és valaki közben videózza a folyamatot, hátha így sikerül mesterségesen előidézni a jelenséget.
Szerintem bármennyi hibával be lehet adni garanciális javításra. Amikor nekem egy Dacia Dokkerem volt, az éves szervizre mindig kis listával mentem
. Nagyon "szerettek" már
. -
trialboj
őstag
Köszi -
sike!
tag
Sziasztok!
2024-es I30 1.5T GDI MHEV, kézi váltós autóban IMT technológia van? Ha igen, annak évente szükséges a cseréje a kézikönyv szerint, azonban ez tavaly nem történt meg az első éves garanciális revízió során. Ez okozhat gondot?
MOD: Fékfolyadék cseréje fel van tüntetve (1 db) a szervizlapon, lehet mégis ez lenne az IMT aktuátorba való olaj?
-
csubuka
addikt
Köszi, akkor meg mégsem annyira előnyösek úgy sem. Bár olvastam azt, hogy a törvényi minimum gari felett lehet kötekedhet a gyártó, de oda lehet a Lurdys pecsét sem elég.
Viszont továbbra is várok egyéb, nem Lurdy-s KIA specifikus, nem márkaszervíz helyet, ha tudtok ajánlani...
-
Dare2Live
félisten
Jah, nekem az lenne a tippem, hogy valamelyik jeladó, vagy gyújtás vagy ilyesmi, esetleg üzemanyag elláttás...

Gondolom diagnosztikát rádugná valaki talán egyből meg is mondaná...
Semmi nincs eltárolva.
-
FollowTheORI
nagyúr
Jah, nekem az lenne a tippem, hogy valamelyik jeladó, vagy gyújtás vagy ilyesmi, esetleg üzemanyag elláttás...

Gondolom diagnosztikát rádugná valaki talán egyből meg is mondaná...
-
Dare2Live
félisten
-
user2
tag
Nem volt maradéktalanul tökéletes az élmény ott... kapkodós, kicsit egyedibb kérdésekkel nem foglalkoznak, hogy recsegő műanyagcsatorna a szélvédő alján stb...
Egyedüli fő előnyük a garis pecsételgetés (de persze lehet ez is tévhit, hogy ha náluk pecsételtet az ember bármilyen random szervízhez képest akkor kevésbé lesz megkérdőjelezhető a gari), ezért írtam, hogy "gari után"-i állapot van...
Tévhit.
-
csubuka
addikt
Nem volt maradéktalanul tökéletes az élmény ott... kapkodós, kicsit egyedibb kérdésekkel nem foglalkoznak, hogy recsegő műanyagcsatorna a szélvédő alján stb...
Egyedüli fő előnyük a garis pecsételgetés (de persze lehet ez is tévhit, hogy ha náluk pecsételtet az ember bármilyen random szervízhez képest akkor kevésbé lesz megkérdőjelezhető a gari), ezért írtam, hogy "gari után"-i állapot van...
-
FollowTheORI
nagyúr
Sziasztok!
KIA specialista, Budapest környékén aki ajánlható (gari után, de mégis egy KIA-kkal tapasztalt ember lássa az éves semmi extra szervízre a kocsit...) eddig a topikban olvasva a KIA Klinika Kft. talán...
Ez jó lehet a leírások alapján, csak jó messzi volna. Más tippetek van esetleg?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
KIA specialista, Budapest környékén aki ajánlható (gari után, de mégis egy KIA-kkal tapasztalt ember lássa az éves semmi extra szervízre a kocsit...) eddig a topikban olvasva a KIA Klinika Kft. talán...
Ez jó lehet a leírások alapján, csak jó messzi volna. Más tippetek van esetleg?
-
Tomics
addikt
Voltam szervizbe a lenti hibával, azóta már kivillant a checkengine is, mivel napi használatba van az autó (2021 Kia ceed 1.5 T-GDI - 95 ezer km-el, rángatott, erőtlen lett, nem gyorsult). Kiolvasták a hibakódot, EGR szelep megszorul egy bizonyos állásban időnként, ez okozza a tüneteket. Gariba cserélik az alkatrészt. Kokszosodva elvileg nincs a szívósor, a trafó még jó (gyári van még benne). Egyébként ha kokszosodás miatt lett volna, akkor az fizetős buli, nem tisztítják gariban (JP autó Jászberény).
-
Jim74
nagyúr
Bal hátsó centrálzár motor van a munkalapon.
Ez volt a cikkszáma: 81410F1010
2 éve cserélték, akkor volt 110ezer az gyári alkatrész. Az utángyártottra azt mondták, hogy több típust is kipróbáltak, de egyik sem vált be. Max 1,5 év alatt elromlottak és lehetett újra cserélni. A gyárival az a tapasztalat, hogy 7-8 évet elmennek.
Hogy ez igaz-e, vagy sem, nem tudom. Nem értek hozzá, nem kockáztattam. -
Zoona
aktív tag
Szia!
Bal hátsó ajtóval jártam hasonlóan. Ha kívüről megnyomtam az ajtót a kilincs magasságában, akkor hallottam egy kattanást és lehetett nyitni. Aztán már ez sem működött, és se belülről, se kívülről nem lehetett kinyitni. Az elektromos zárat kellett cserélni. Gyárit ajánlották, jó drága volt...
Köszi a választ - esetleg [link] erre gondolsz, azaz ezt az alkatrészt kell majd cserélni?
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 2016-os Kia Sportage, aminek a vezető oldali első ajtót nem nyitja ki a központi zár. Belülről kell manuálisan kinyitni az ajtót, utána (lezárásig) nyílik az ajtó. Lezárás és újranyitás után pedig megint nem nyílik ki kívülről.Találkozott valaki már ilyennel?
Mi lehet a baj / mi lehet a megoldás rá?
Külföldi fórumokat találtam, hogy megadhatta magát az ajtózárral lehet a baj és cserélni kell. (de olyat is mondtak FB csoportban, hogy a bal hátsó kerék lapos és a szenzor letilt - ezt mondjuk furcsállnám)
Szia!
Bal hátsó ajtóval jártam hasonlóan. Ha kívüről megnyomtam az ajtót a kilincs magasságában, akkor hallottam egy kattanást és lehetett nyitni. Aztán már ez sem működött, és se belülről, se kívülről nem lehetett kinyitni. Az elektromos zárat kellett cserélni. Gyárit ajánlották, jó drága volt...
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2016-os Kia Sportage, aminek a vezető oldali első ajtót nem nyitja ki a központi zár. Belülről kell manuálisan kinyitni az ajtót, utána (lezárásig) nyílik az ajtó. Lezárás és újranyitás után pedig megint nem nyílik ki kívülről.Találkozott valaki már ilyennel?
Mi lehet a baj / mi lehet a megoldás rá?
Külföldi fórumokat találtam, hogy megadhatta magát az ajtózárral lehet a baj és cserélni kell. (de olyat is mondtak FB csoportban, hogy a bal hátsó kerék lapos és a szenzor letilt - ezt mondjuk furcsállnám)
-
dethroner
veterán
Nem tudom, nem értek a lovakhoz.
Kia Ceed JD-m van, annak olvastam utána. Buta TPMS, a szenzor küldi az értéket is, de a kocsi nem mutatja sehol sem. Programozni nem kell, pár km alatt megtalálja. Nálam sem programoztak semmit, csak megnézték, melyik frekvencián küldi a jelet, a kocsira gyújtást sem adtak.Na lehet megvan a probléma oka. Ami belekerült, az 434 MHz-en kommunikál és 2010-2014 között gyártott Sportage-hez való. Míg neki a 2021-es 4. generációs QLE típushoz a 433MHz-n kommunikáló 52933-D9100 kell.
-
macilaci78
nagyúr
Nem tudom, nem értek a lovakhoz.
Kia Ceed JD-m van, annak olvastam utána. Buta TPMS, a szenzor küldi az értéket is, de a kocsi nem mutatja sehol sem. Programozni nem kell, pár km alatt megtalálja. Nálam sem programoztak semmit, csak megnézték, melyik frekvencián küldi a jelet, a kocsira gyújtást sem adtak. -
dethroner
veterán
Én Ali-s szenzorral, lemezfelnivel és a kocsival kapott 2-3 éves nyári gumival mentem a gumishoz. A szenzorokat már a zacskóban ellenőrizte, összerakta a kerekeket, fel a kocsira és utána a kocsin is körbe ment a szenzorokon egyesével.
Bár azt mondtam, gyári szeznozorok Fb-csoportból 8k darabáron, nem Aliról 9k-ért a 4 darab...
Elhitte.
Ahogy néztem, maga a szenzor nem szerves része a szelepnek, maga a szelep egyszerűen csak egy fix helyen tartja a keréken belül. Simán lehet, hogy elmozdult, sérült akár a lelazult szelep miatt, akár a felnin ülő gumiban és emiatt nincs jel.
Engem is azzal engedett el a gumis, hogy a fém szelepet az acélfelni esetleg nem szereti és rövid idő alatt elengedi a nyomást. Másnapra felnin ülhet a kocsi.
Emberünk elgurult egy jobban felszerelt gumis műhelybe, ahol masinával megnézték a kereket, és azt mondták egyik szelep sem ad jelet. Megkérdeztem melyik eladótól vette, azt mondta [ez] az. Lehet ezeket még utólag esetleg megpróbálni felprogramozni, vagy tényleg kuka?
-
macilaci78
nagyúr
Kösz, majd ránézek. A történet a következő. Tavaly vette a szomszédom az autót, 70 feletti férfi, nem sok tapasztalata van az ilyen modern dolgokkal
Most vett új nyári gumikat és lemezfelnit, aliról rendelt TPMS szelepet, gumis összerakta, ment vele kb 2 nap rövidebb utakat, nem volt semmi hibajel. Majd a 3. napon elmondása szerint felvillant a TPMS sárga lámpa, de a kiírt üzenetre már nem emlékszik. Megállt, és látta hogy a bal hátsó kerék felniig leeresztett. A szelepre amikor rá akarta tenni a kis kompresszort, észrevette hogy kézzel lazán tudja tekerni, gyakorlatilag nem volt betekerve a felnibe a szelep
úgy járt vele 2 napig. Utána gumit felfújta, talán nem sérült meg semmi és használható a felni és a gumi is, de azóta a műszerfalon világít a kis sárga visszajelző és valami olyat ír hogy TPMS keresés, vagy valami ilyesmi. Na ekkor szólt, hogy próbáljuk már kideríteni hogy mi a helyzet. Mondjuk hosszabb utat azóta se ment még vele, de gondoltam talán a menübe beletúrva meg lehetne nézni hogy lát-e bármelyik guminyomásról információt.Én Ali-s szenzorral, lemezfelnivel és a kocsival kapott 2-3 éves nyári gumival mentem a gumishoz. A szenzorokat már a zacskóban ellenőrizte, összerakta a kerekeket, fel a kocsira és utána a kocsin is körbe ment a szenzorokon egyesével.
Bár azt mondtam, gyári szeznozorok Fb-csoportból 8k darabáron, nem Aliról 9k-ért a 4 darab...
Elhitte.
Ahogy néztem, maga a szenzor nem szerves része a szelepnek, maga a szelep egyszerűen csak egy fix helyen tartja a keréken belül. Simán lehet, hogy elmozdult, sérült akár a lelazult szelep miatt, akár a felnin ülő gumiban és emiatt nincs jel.
Engem is azzal engedett el a gumis, hogy a fém szelepet az acélfelni esetleg nem szereti és rövid idő alatt elengedi a nyomást. Másnapra felnin ülhet a kocsi.
-
dethroner
veterán
-
szimi57
őstag
-
dethroner
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
8473 - 8401
8473 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Ismerős lehet az iQOO Pad6 Pro
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Diablo IV
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:96%
- iPhone X 64GB 89% (3hónap Garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5464
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

.

, akkor azt mi fogja a helyén tartani?
Ez az új fórum felület teljesen összezavar.

Kia Ceed JD-m van, annak olvastam utána. Buta TPMS, a szenzor küldi az értéket is, de a kocsi nem mutatja sehol sem. Programozni nem kell, pár km alatt megtalálja. Nálam sem programoztak semmit, csak megnézték, melyik frekvencián küldi a jelet, a kocsira gyújtást sem adtak.
úgy járt vele 2 napig. Utána gumit felfújta, talán nem sérült meg semmi és használható a felni és a gumi is, de azóta a műszerfalon világít a kis sárga visszajelző és valami olyat ír hogy TPMS keresés, vagy valami ilyesmi. Na ekkor szólt, hogy próbáljuk már kideríteni hogy mi a helyzet. Mondjuk hosszabb utat azóta se ment még vele, de gondoltam talán a menübe beletúrva meg lehetne nézni hogy lát-e bármelyik guminyomásról információt.