Hirdetés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #139398 üzenetére
Naaa,ne legyünk ilyen merevek,a tapasztalat amúgy is felülír minden okoskodást.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #139395 üzenetére
Arra voltam kíváncsi, hogy mi a wd40 (megtaláltam a wikin), nem arra, hogy mit használjak helyette.
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
Dudi08
tag
válasz Corsair90 #139381 üzenetére
A saját példámból kiindulva inkább kezdj el edzeni/gyúrni picit.
A karodat és a törzsedet kellene erősíteni(ismétlem a saját példámból kiindulva) és idővel hozzá fogsz szokni, mindenféle fájdalom nélkül tudsz majd tekerni.
110-ről 90-re váltottam plusz még a stucnit is felfelé fordítottam de nem lett kényelmesebb, ugyanúgy fájt a karom (könyököm leginkább). Idővel egyre lejjebb tettem a stucnit, természetesen lefelé fordítva, majd oda jutottam, hogy a gyári 110-es is teljesen jó a legalacsonyabb pozícióban, sőt -17°-oson töröm a fejem, hogy csak ki kellene próbálni egyet.
Erősíts kicsit és adj időt neki. -
bringasisti
őstag
válasz samujózsi #139389 üzenetére
Pedig a lényeget válaszoltam. A petróleum az oldja az olajat és ken is, tehát a koszos olajat eltávolítja és valamilyen kenést biztosít. Viszont egy beszáradt zsíros olajos szennyeződés már sok neki, nem zsírtalanit, és mivel viszkózus ezért csak ott ken ahol vékony műszer olaj a megoldás ( kormány váltó kilincs ) és ahova olyan anyag kell ami bírja a felületi nyomást ( grafitos molibdén szulfidos zsír olaj oda kevés mint maci sajtban a brummogás
BENEFON DELTA--------N8
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz nmate91 #139321 üzenetére
(#139391) 6030D...bár tényleg nem szentírás,de nekem is pont kitakarja a kormány az első tengelyt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz samujózsi #139389 üzenetére
Olyan tulajdonságai vannak (főleg ennek),hogy egyszerre távolítod el a koszt és biztosítasz kenést az egász hajtásnak,váltásnak.Én mosom (sima meleg,vagy hideg víz,illetve mosogatószeres vízzel,igény szerint mikor melyik) szárítom,fújom ezzel (vagy korábban ezzel) immár...10-15 éve.Láncom annyit tart mind bárki másé,sőt,és mindig tiszta.
(#139390) sepyi... Őzektől csak a nejem (és más nők) félnek,a férfiak vadásszák őket vacsorára. Viccet félretéve,Isten Hozott!
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Corsair90 #139381 üzenetére
Felülsz a bringára, és bejelölöd a stucnin, hol látod a tengelyt. Majd leméred mennyivel kell kisebb. Nem szentírás, de nekem is egybe esik most.
Kormányon nem lehet már emelni? Melyik izület fáj?WD40: elvileg petróleum v kerozin és valami olaj keveréke, de hétpecsétes titok, mint a CCola vagy a BigMac. A Mannolnak is van saját, állítólag ugyanazt tudja, Unixban kapható. Annak van adatlapja (nem csak a biztonsági, mint az originálnak), akit nagyon érdekel. Mondjuk én csak takarításra használom néha, így megfelel féláron.
[link]samujózsi: aWD-40-nel csillogóra tudod takarítani a bringád, csak drága, meg a hajtást kell kenni utána. Ez a sima, de van belőle kimondott lánckenésre való Bike család is.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
Figyelgetem a topikot egy ideje, de most vettem a bátorságot, hogy írjak is.
Két hónapja vetemedtem arra, hogy 44 év kihagyás után valami mozgás után nézzek. Futni nem szeretek. Vettem egy Genesis trackinget. Tiszta alap, nem nagy durranás. De csak aszfalton használom, terepre nem megyek. Félek az őzektől. Tehát két hónapja két kilóméter után nem kaptam levegőt. Ma ez volt.( https://mega.nz/#!ZYVEjADL!RTgd71XCM4FbCRS_Vq7Ngi08dAuHZ09SbeKxvskDgI4 ). Szerintem nem olyan rossz.Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #139388 üzenetére
O.K., de nem ez volt a kérdés. :)
Tényleg nem tudom, mire való valójában a wd40.
Olvastam róla kenőanyagként és tisztítószerként is, így inkább kerülöm.
Decathlonból vettem valami tisztítólöttyöt, az leviszi a mocskot a láncról, aztán valami ismeretlen eredetű láncolajat csorgatok rá, nálam kb. ennyi.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #139385 üzenetére
Mi az a WD40? Régen csodaszerként emlegették, én meg úgy tudtam, hogy gyakorlatilag petroleum. :)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
bringasisti
őstag
-
-
IMIIKE1998
őstag
Szerintetek mennyire elvetemült ötlet WD40-et használni zsíroldóként és kenésként is?
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
A stucni hosszúságát illetően gondban vagyok, mert nekem a 120.as az hosszú, nagyon nyújtózkodnom kell előre, teljesen nyújtva a karom és kényelmetlen, fárasztó. A kormány az első tengelyhez viszonyítva is előrébb helyezkedik el.
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudom kimérni azt a távolságot, amikor is a kormány pont az első kerék tengelyét kitakarja? Ez a módszer mennyire szentírás egyébként, vagy csak igen minimálisan szabad ettől eltérni?
Remélem sikerül eltalálni centire pontosan a hosszúságot, mert hoszsabb tekerésnél a karomban az ízület szokott így fájni. -
Bati0501
őstag
Esetleg lenne valamelyikőtöknek elfekvőben kuponja Merlin cycle webshophoz, amire nincsen szüksége?
Nagyon hálás lennék érte...Egyébként itt is van végkiárusítás.
És vannak eléggé jó ajánlatok, pl.: Shimano RC7 115 fontért, Fizik R1 Infinito 159 fontért, és ezekből van méret is, nem azért "olcsóak" (önmagukhoz képest azok mondjuk), mert csak 41-es 48-as van belőlük, mint néhány olcsóbb cipőnél.
De vannak gumik, kevesebb mint félárért Tacx görgők, Giro sisak 43 fontért, vagy Bell 40 fontért.
Tehát ha esetleg szeretnétek valamit, szerintem érdemes böngészni az oldalt. -
Jester01
veterán
-
deny330
aktív tag
válasz jjeahh #139359 üzenetére
Elől Maxxis High Roller II 26x2.3 , hátul Maxxis Ardent 26x2.4 , súlyom ~74kg. Tejből 80ml-t raktam bele + a v-fék reszelék sokak javaslatára. Egyenlőre minden patika amúgy, tartja szépen a nyomást, bár ma raktam fel még csak. Holnap reggel ellenőrzöm, kíváncsi leszek mennyit ereszt, ha ereszt egyáltalán. Még messzebbre nem mertem elmenni vele ma, bár eddig úgy tűnik, hogy nem lesz gond.
Én magas nyomáson nem is próbáltam nagyon, csak addig, amíg a ház előtt gurultam vele egy kicsit, hogy biztosan jó legyen. Egyenlőre marhára tetszik, hogy tapad mindenhol felütéses defekt nélkül. Sokszor van, hogy város után közvetlen terepre merészkedek (vagy fordítva), ez így most hatalmas előny nekem. Régen úgy csináltam, hogy inkább a tapadás kárára menjen, de városba ne legyen folyton defektem a padkák, lépcsők miatt, így maradt a folyamatos 2.3-as nyomás. De így most számomra "új korszak" nyílt, hiszen terepen eszméletlen tempót lehet jönni mindenféle macera nélkül.
Még egyik nap kifogom próbálni az 1.6-os nyomást, vagy talán 1.5 -re is le merészkedek. Kíváncsi vagyok mik így a határok, főleg tapadás téren. Amúgy eddig abszolút pozitívak a tapasztalatok. Az sem túl macerás, ha esetleg fél évente kell cserélni a löttyöt benne, azt hittem állvány nélkül sokkal nehezebb lesz, de szerencsére csalódtam.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #139369 üzenetére
Háromféle ember van,aki tud számolni és aki nem.
-
ZolkoW
őstag
válasz pittlaren #139357 üzenetére
Rendszeresen eszembe jut a fiktív rémtörténet, hogy nem jól beállított/kiakasztott fékkel elkötik a bringámat, összetöri vele magát a tolvaj, és feljelent, hogy veszélyeztettem... remélem, itt még nem tartunk
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nmate91
tag
válasz ivana #139367 üzenetére
Egy ilyenről lenne a szó. A váz szerintem elég jó, acélhoz képest elég könnyű, igazából ebbe a színkombinációba meg a stílusba vagyok szerelmes Rossz úton nem a legkényelmesebb persze, ráz mint a meggyszedő gép, de szeretek vele menni. Csak a váltó sokszor szenvedés és hajlandó lennék ésszerű keretek között áldozni rá valamennyit.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #139361 üzenetére
Én lehet, hogy rosszul számolok, de nekem 5 szettnek tűnik
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ivana
Ármester
válasz bobalazs #139337 üzenetére
Rendőrt hívsz, cserbenhagyás etc. Amúgy az itteni topik lakók nagy részének van jogsija és szokott is vezetni. Kocsival nagyságrendekkel egyszerűbb közlekedni városban, mint bringával. Ez a két faszi meg olyan stílussal rendelkezik, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében. Ha úgy nézel ki és úgy beszélsz, mint egy tahó taxis akkor tahó taxis vagy. [link]
(#139346) G@ben Ha meglátom, hogy babrálja a zárat akkor beszélni vele a legnagyobb hülyeség.
(#139350) Hasaggymeg A tolvajt visszatartani jogod van, személyi szabadság korlátozása nem játszik. Mondjuk én valószínűleg, ha látnám, hogy a bringámmal babrál szétrugnám a francba aztán leszedném a zárat és lelépnék. Ha nem mentő viszi, tuti nem fog rendőrt hívni.
(#139358) nmate91 Végre on topik. 80 és 90 közti shimano az filléres itthon, facebook. A campa az más játék, ma vettem egy 90-es évek eleji avanti váltót 7 ezerért, jó mondjuk az váltó lesz még 30 év múlva is. Kukázni ilyet nehezen fogsz, ezeknek van még érteke, egy szett 20 alatt nem lesz. Alapból mi a bringa? A sachs hurettel általában nem érdemes foglalkozni. Amivel érdemes pl. sachs new success az meg önmagában elég jó cucc.
A szett hűen tükrözi a váz minőségét. Szóval egy váz, amit tricolor 600-al, vagy chorussal szereltek gyárilag az pl. nem lehet szar.[ Szerkesztve ]
-
pittlaren
csendes tag
válasz Hasaggymeg #139363 üzenetére
A nem túl acélos tüdő,- illetve lábkapacitásomból. Amúgy az Alpokalja, Kőszeg.
(#139364) jjeahh: Nehogy már ezeket a kis dombokat, meg kis csemetéket irigyeld
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
pittlaren
csendes tag
válasz Hasaggymeg #139360 üzenetére
Egyszerű helóta lévén, pirulok
És, hogy ne csak offolásra teljen tőlem:
Durva, hogy ez a meleg milyen sokat kivesz az ember fiából ....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Voltam a dekában,és belebotlottam ebbe. Gondoltam 990 ért ingyen van,erre otthon kiderült ez. Van benne 4 szett! Akinek megoldás a fekete szín annak ajándék.Reklám vége...
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz deny330 #139355 üzenetére
Na végre . Én is ezt éreztem az elején, jobban csillapít, jobban gördül, más. Milyen szélesek azok a gumik és mennyi a súlyod? Mennyi tejet öntöttél bele? Ha 50ml-t és nem tartja majd rendesen a levegőt, pár nap múlva önts bele még egy ennyit .
2.3 vs 1.8 bar között én is nagyon megérzem a különbséget, aszfalton az 1.8 bar csak rövid távon jó, picit hosszabb távra már 2.5 bar-ra pumpálom újabban, amióta megvan a műhelypumpa (minipumpával 2.2 bar-ra is nehéz felpumpálni ) . Terepen viszont nekem a 66 kilómhoz az 1.8+1.7 bar tökéletes, már nem ráz annyira és a múlt hétvégém amilyen terepen zúztunk, ha ott nem üttem fel, valszeg sosem fogom...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
pittlaren
csendes tag
válasz Hasaggymeg #139350 üzenetére
Értem amit írsz, nyilván nem a személyes - keserű - tapasztalatod szándékozom vitatni. HuszonX éve a pályán vok, akivel ott és akkor találkoztál nem volt kellően felkészült.(és csak remélem, hogy nem lusta) Sajnos ilyen téren is nagy szórás
Inkább a tévhitekre akartam reflektálni, mint pl. az egyik hozzászóló is a "gazda meghurcolásáról" írt, noha erről azért nem volt szó. Senki nem vitatta a tulajdon megvédéséhez való jogát, viszont mivel életveszélyes sérülést okozott, kapott egy felfüggesztetett, ami - ha nem lesz bűnismétlő - még csak büntetett előéletet sem eredményez. Ebben az esetben szerencsére, nyilván az ember szubjektív igazságérzete mást diktál, mint amit esetenként bírósági határozatba foglalnak, de tényleg vékony a határ a visszatarts/önbíráskodás, azaz anarchia között.
Jellemző példák a közelmúltból, a fagyállós gazda (a tolvaj meghalt), illetve a nő, akinek betörte a forgalomban egy robogóval érkező duó a kocsija ablakát, és kivették a táskáját, ő meg üldözőbe vette a tolvajokat. Az egyik meghalt. Itt az is súlyosan esett a latba, hogy az üldözés során, a forgalom számos résztvevője veszélyeztetve volt, ehhez mérten itt sem volt letöltendő a vége. Non plus ultra, a "sértett"- értsd aki a robogó utasaként állítólag kiszaszerolta a táskát - felesége beperelte az autót vezető nőt, polgári eljárásban elmaradt / kimaradt jövedelmet számon kérve. Azért ez még nem az USA, h. ilyenből is pénzt lehessen csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
Noh, készen lett a tubeless a bringára, az első gumit végül csak kompresszorral tudtam rá "robbantani", műhely pumpa (+én) kevésnek bizonyult. Ma mentem néhány ismert ösvényen, utána természetesen a városban is le teszteltem. Hátul 1.9, elöl 1.8 bar volt a kerekekben, de konkrétan olyan volt a bringa így, mint ami EWSre lett felkészítve. Városban kevésbé volt mókás a hekyzet mondjuk, bőven megérezni az 1.8 vs 2.3 bar közötti nyomást, nagyon rossz volt a gördülési ellenállás. Viszont pozitívan tapasztaltam, hogy mintha könnyebb lenne a bringa (majd valamelyik nap lemérem), illetve tök jó, hogy nincsen felütéses defekt. Bár érdekes, mert a felnit nem hallottam sehol se koppanni, pedig 1.9 volt csak a hátsóban, én meg szeretek bele bunnyzni a lépcsőkbe.
Amúgy nagyon "smooth" hatása lett a bicónak, de főleg terepen érzem ezt. Nem tudom elmagyarázni, de egyszerűen más, jobb, stabilabb. -
zsocy
őstag
válasz samujózsi #139352 üzenetére
Nem, a tomcat gyereket meghurcolták az ilyen akciói miatt.
Ahogy azt a gazdát is aki elkapta a teherautós tolvajt aki nagy tételben napok óta rabolta ki. Ilyen világban élünk.Vagy ne legyenek tanúk, vagy legyen több is aki szerint a tolvaj támadt rád, aztán tettének súlya alatt megtört...a keze
-
pittlaren
csendes tag
válasz G@ben #139348 üzenetére
Dehogynem, lásd itt.
Már hosszú évek óta ki van taposva ennek az útja, pontosan definiálva, elhatárolva a jogos védelem/végszükség vs. testi sértés / szemszab korlátozásának tv.-i tényállása.
(#139352) samujózsi A Kúria kötelező érvényű állásfoglalásait anonimizált módon teszi közzé, a konkrét helyszín/személyes adatok megjelölése nélkül. Amire van BJE / BEH, az a bíróságokon hosszas procedúra, macera nélkül végigfut, elvileg ez gátja a tettenérők meghurcolásának. Nyilván, az arányosságot vizsgálni kell minden esetben, azzal hiába védekezne bárki, hogy a bringatolvaj megállításának egyetlen módja az épp kéznél lévő shotgun volt. Szándékosan szélsőséges a példa, a legtöbb esetben, a 8 napon belüli testi sértés teljesen kompatibilis a tetten ért elkövető visszatartásával. Ettől súlyosabb esetekben már hatványozottan súlyozzák az egyes részesek magatartását. Lásd, a dinnyetolvajt megruházó gazda - bíró szerint is jogos -felindultságát felfüggesztett szabveszttel honorálták, mert mégiscsak életveszélyt okozó testi sértés árán állította meg az elkövetőt.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #139344 üzenetére
Azért rendőreink felkészültsége is... hogy úgy mondjam, hagy némi kívánnivalót maga után. Meg kellene kérdezni egy büntetőjogban jártas szakembert. Mert nekem meg azt mondták, hogy ha bűncselekményt próbálunk megakadályozni, akkor joggal tartjuk ott akár erővel is a yard kiérkezéséig.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz G@ben #139348 üzenetére
Dehogynem,hív6od a rendőrséget és adhatsz személyleírást egy (lányommal 1korú) műkörmös rendőrlánynak,akik mire kiérnek már az sem elég nekik,hogy a tettes fehér zokniban gyalogol a körúton az esőben,ahhoz,hogy elfogják...vagy önbíráskodsz,ugyebár,és reménykedsz a rendőrök jóindulatában,akik látszólag nem kérdés ki oldalán állnak.Nekik is tele a hócipőjük ezekkel a sz@rháziakkal akik miatt túlóráznak.
pittlaren...személyes tapasztalatot osztottam meg,vagy 2 éve történt a Blaha Luiza téren.Ugyanakkor értem amit írsz,elhiszem ez a kúria állásfoglalása,de félő ez majd csak a bíróságon derül ki,és persze ott az arányosság elve,mert bár tulajdonod véded,"csak" 5000 forintos értékről van szó,és egy dörzsölt és sok veszítenivalóval rendelkező tolvajt meg nem olyan biztos elég kézenfogni és 20 perc,fél órát ott tartani,vagy enyhén megpaskolni,hogy maradjon és várja meg a hatóságokat.Vagy lefogod félórára,ami eleve lehetetlen,vagy rendesen helybenagyod ne tudjon elmenni 20 perc múlva sem...na meg addig kihűl a sült csirkéd is.
De ott Tomcat esete is,kúria ide,vagy oda.[ Szerkesztve ]
-
pittlaren
csendes tag
válasz Hasaggymeg #139347 üzenetére
No offense, de ez egészen biztosan nem így van. Lehet, hogy az adott helyzetben eljáró félretájékoztatott, de a bűncselekmény elkövetésével tetten ért személyt bárki elfoghatja.
Erről több büntető jogegységi határozat / büntető elvi határozat szól. Pl.
A Kúria szerint - fenti linken megtalálod -
A jogtárgy-sértés megtörtént, a sértett megsérült, illetve beállt a mozgásszabadságának korlátozottsága. A terhelt azonban ezt megfelelő társadalmi előnnyel, egy tolvaj elfogásával és rendőrkézre juttatásával ellensúlyozta, kompenzálta. A terhelt egyébként diszpozíciószerű magatartásának köszönhető, hogy egy, a lakosságot irritáló bűncselekmény elkövetőjének személyére fény derült, és vele szemben a hatóságok eljárhattak.
A terhelt célja az volt, hogy az általa bűncselekmény elkövetése közben tetten ért sértettet átadja a hatóságnak. E társadalmilag hasznos célhoz képest az általa alkalmazott erőszak, a sértett egyszeri, könnyű sérülést okozó megütése és a rendőrség épülete irányába történő vonszolása arányos és indokolt volt.
A terhelt célzata pozitív, társadalmilag támogatandó célkitűzés, mert nem maradt közömbös, amikor bűncselekményt észlelt; előmozdította a bűnüldöző hatóságok tevékenységét."
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Hasaggymeg #139347 üzenetére
Ezt akkor sem hiszem el, hogy nem tehetek semmit...
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #139345 üzenetére
Én ezt tettem,csak hát kezem hamarabb eljárt...de ha nem teszem elsétál,vagy leteszi a lámpát és meglép,hihetetlenül nyugodt és pofátlan volt,menekülni se próbált,sőt,visszatámadott.
G@ben...nem foghatod le,ezt próbálom mondani! Személyes szabadság korlátozása és önbíráskodás áll a lopással szemben.bringásisti jól mondja,csakhát oda kötél idegzet és némi szerencse is kell,hogy mondjuk a lopott tárgyat tőled,vagy hozzád érve vegye,vigye rablássá avanzsálva a tettet,meg te önvédelemre is hivatkozhass.Nem életszerű,gyorsétteremből teliszájjal kirohanva meglehetősen nehéz kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Hasaggymeg #139344 üzenetére
bringasisti: ha meglátom, hogy babrálja a zárat, akkor nem kérdőre vonom, hanem azonnal megpróbálom lefogni, hogy ne tudjon szabadulni! Persze, odamegyek, hogy mit csinálsz, mire ő már a nyitáshoz használt szerszámmal, vagy bicskával jön nekem. Nyilván megadom neki az esélyt...
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz G@ben #139343 üzenetére
Ahogy mondod...amikor nyilatkozatomban a jobb egyenest ösztönösen az "elé álltam,ne tudjon elszaladni"-ra enyhítettem,figyelmeztetett a nyomozó,hogy azt azért inkább ne írjuk be. Bármennyire szürreális,ha megvárja a rendőröket én kerülök bajba az 5000 forintos ellopott lámpa vs. vérző,mezítlábas tolvaj helyzetben.Sejtem volt még egy rakat egyéb vaj is fején,így lelépett cipője nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz Hasaggymeg #139342 üzenetére
Ez most komoly? Tehát ha el akarja vinni mondjuk a bicajom, akkor sem csinálhatok semmit? Szépen nézem, ahogy átvágja a lakatot és szurkolok, hogy a rendőr előbb kiérjen, minthogy végezne? Ilyen esetben az a minimum, hogy fájjon neki!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz samujózsi #139341 üzenetére
Igen,bár a rendőrök jóvoltából nem kerültem bajba...de ha a végül elmenekülő tolvaj esetleg feljelent,nem úszom meg ennyivel.
-
samujózsi
senior tag
válasz Hasaggymeg #139340 üzenetére
Ez személyes tapasztalat?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ezt nem tudom,de azt igen,hogy ha szemed láttára lopják kerékpárodról a lámpát akkor sem állhatod útját a tolvajnak,csak nézheted és hív6od a rendőrséget. Ebből következtetetsz,nehogy végül személyes szabadság korlátozása bűncselekményét elkövesd.
Szerk.most látom a videót,azt hittem te jártál pórúl.Megismétlem,semmit sem adok olyanok véleményére akik még sosem jártak a másik cipőjében,vagyis nem bringázó autós,vagy jogsi nélküli bringáséra.[ Szerkesztve ]
-
Csokicsibesz
tag
A kár megtérítésének nem feltétele a biztosítás megléte, ez egy elég nagy tévhit.
Az általad leírt esetben egy klasszikus károkozásról van szó, ami azzal járt, hogy akinek a kár okozása felróható köteles megtéríteni a magatartása által okozott kárt (kivéve, ha úgy járt el, ahogy az elvárható).Bár gondolom ez megint inkább egy köcsög bicajosok nem ismeritek a jogszabályokat stb. stb. Csak igazából ez tök nem igaz. A jog teljesen lekezeli ezeket az eseteket is. Semmi különbség, hogy a kárt autó vagy kerékpár, esetleg gördeszka okozza.
-
bobalazs
nagyúr
Jogokkal mennyire vagytok tisztában? Mit lehet tenni akkor ha bicajos nekimegy autodnak, letöri a visszapillantot, vagy akármi kárt tesz az autoban? Jogodban áll megállítani?
Mi van ha továbbhajt...
Rendőr gondolom nem csinál semmit, mert ugye nincs biztositás a bicajosnak...[ Szerkesztve ]
-
tacto
aktív tag
válasz Napfénysüti #139306 üzenetére
Itt is POC
-
samujózsi
senior tag
válasz bringasisti #139333 üzenetére
Lehet, nekem vezetékes van. Csak tesztelőktől olvastam. Az egyik a testbike.hu-n írta, de szerintem ugyanerről (velotech 750) írták angol nyelvű oldalon is, hogy a wireless eszközökkel nincs jó viszonyban. Az biztos, hogy nagyjából egyidőben olvastam ilyen értékeléseket, mielőtt megvettem volna a sajàtomat. Akkor nem zavart, mert csupa vezetékes cuccom volt. Most van egy pulzusmérőm, de remélem, a bluetootht nem tudja zavarni. ;)
[ Szerkesztve ]
-
-
-=RelakS=-
veterán
Pap kerékpár boltot ismeri valaki?
A bringaboltban őket, pontosabban Pap Laci Bácsit ajánlották, hogy mindent is hegeszt
Budapesten, Pesti út 37Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
xy.zsolt
őstag
Többen kerestek itt a forumon olcso vezeték nélküli bike computert....a Lidl-ben csütörtöktől 2500ft- ért kapható lesz.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #139322 üzenetére
én is mindig összevárok több apróságot (Árgyélus Királyfi zokni majdnem mindig kerül a kosárba! ) , de én sem örülök, hogy csomagméret alapján van valahogy a szálíltási díj, de mégsem teljesen egyértelmű, múltkor a sisak+oúti kormány+külsők+apró kacat olcsóbban jött, mint most a második sisak + pár apró textildarab, pedig jóval kisebb dobozban volt. Aztán játszom a kosárnál, hogy mit kell kivennem, hogy visszaugorjon a szállítási díj.
De valami csomagméret alapja biztos van, mert pl. a váz + stucni eljött a váz szállításának árában, ahogy a nagy dobozba is belefért a stucni, de váz+ sisak extra drága lett volna. Csak bizonyos tételek máshogy vannak kategorizálva, mint az ember gondolná.Ja, és régen sokkal-sokkal több ruházat is volt, voltak állat jó mezeik, amik megszűntek
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz samujózsi #139319 üzenetére
A kistányéron a trim nekem sem működik rendesen. Nálam inkompatibilitás miatt, de érdekes, hogy nagytányérról kicsire jó, kicsiről nagyra meg nem Két bringaboltban se tudták beállítani és nekem se sikerült, pedig tényleg nem egy nagy dolog.
Megoldás: nagytányért kell használni (53-as) -
6030D
őstag
válasz ZolkoW #139311 üzenetére
Jó az a Briko mez is, 15 fontért. Kérdés, hogy a mtb mit takar? Bő vagy nem?
Ha rendelsz valamit, szólj.
Amúgy az a jó ebben az oldalban, hogy drága a szállítás, ruhát meg nem nagyon merek neten venni. Különben már a világ pénzét elköltöttem volna a piszlicsáré szarokra, amik itt vannak.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nmate91
tag
válasz bringasisti #139315 üzenetére
Kifejezetten vintage bringák szerelésével, azokhoz esetleg alkatrész beszerzéssel foglalkozó boltot tud valaki? Nem csak Bp, bár előny.
-
samujózsi
senior tag
Elvileg igen, gyakorlatban vannak akadályozó tényezők. Ezek közül a legkevesebb a türelmetlenségem és a kissé remegős kétbalkezem.
Annyit megtanultam az évek során, hogy a biciklin egyedül a nyeregmagasságot szabad piszkálnom, minden mást jobb szakemberre hagyni.
Na jó, a belső csere még nem teljesíthetetlen feladat, egyszer már megbírkóztam vele.
De semmi más, mert a vége úgyis a szerviz.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
samujózsi
senior tag
válasz Massmurderer #139313 üzenetére
Az első alkalomért 2000-et, meg a tényleges, precíz beállításért egyet.
A többi szerencsére nem kért pénzt, mert voltaképp a vállukat vonogatták, hogy szerintük ez így O.K.Egyébként annyi volt, ha már ily kedvesen érdeklődsz ( ), hogy az első váltóhoz hozzáért a lánc.
Nem értek a szereléshez, manualokat sem túrtam, tavaly is így vettem át boltból, ahol azt mondták, ezzel nem lehet mit csinálni, együtt kell élni vele. Aztán találtam egy helyet, ahol beállították és tényleg nem zörgött egyetlen végállásban sem.
Viszont csak három állása volt az első váltónak: lent, fent és a kettő közt valami trim-nek nevezett pozíció.
Nem tűnt logikusnak, hogy az alsón miért nincs trim, de ott nem ért hozzá a lánc egyik végállásnál sem, nem zavart.Amikor a nulladik helyről visszakaptam, akkor elsőre úgy adták ide, hogy eltűnt a trim teljesen. Visszaadtam. Másnap visszakaptam úgy, hogy az eddigi háromból lett négy fokozat elöl, de a váltó mozgása olyan volt, mintha lenne egy felső, egy hozzá tartozó trim, meg két alsó fokozat.
Na itt már elkezdtem anyázni és sorba jártam a szervizeket. Nem mellesleg körtelefon, hogy akkor ez most három vagy négy pozíciós váltó -> három, megbízhatónak gondolt helyen mondták, hogy a három a jó.
Emiatt volt némi nézeteltérésem a később felkeresett üzletekben, mert mindenhol azt mondták, hogy ha a kar négy fokozatú, akkor annyi, nem lehet belőle hármat csinálni. (én meg magamban lehülyéztem mindet, hiszen a szakértők azt mondták, hogy ez tényleg három állású)
Végül találtam egy doksit (Dealers' manual vagy valami hasonló), amiben feketén-fehéren szerepel, hogy négyállású: két fokozat+két trim.Amit nem értek: tavaly is járt a bringa az eladónál, plusz két másik boltban a váltó miatt, miért nem tűnt fel egyiknek sem, hogy az első váltóból hiányzik az egyik trim?
Idén volt karbantartáson egy jó hírű üzletben, ők sem szóltak, hogy valami nem stimmel.
A fentebb említett négy üzletből miért nem tűnt fel egyik szervizesnek sem, hogy O.K., négy állása van, de az alsó és a hozzá tartozó trim egy "kicsit" el van csúszva?Ahol végül megcsinálták, nem tudom, mit követtek el a srácok, de most pont olyan, ahogy újonnan, a boltból kellett volna kijönnie.
O.K., ha legközelebb gondom van, valószínűleg hozzájuk megyek ezek után, de elég ijesztő ez az egész történet. Számomra.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
-
Massmurderer
őstag
Én rákerestem,utánaolvastam a helyes beállitásnak,és sikerült is
-
X2N
őstag
válasz samujózsi #139312 üzenetére
Egy váltót azért nem nagy tudomány beállítatani. Doctorbike-ba szoktam vinni montit szervizeltetni ha telót, tagot stb. kell csinálni. Múltkor eltaláltam valami sziklát a váltóval, egész elcsavarodott oldalirányba de visszahajtottam most működik. Nagy fogaknál kattogott hajtáskor. Amióta ők beállították nekem jól a váltót tudom h kellene váltania, észre lehet venni ha pl kevés az olaj, utána csak újra olajozom és szépen vált.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
Nem találom azt a talán tegnapi vagy tegnapelőtti kérdést, amiben valaki normális szervizet keresett valahol Budapesten kívül.
Most jutott eszembe, hogy "meg akartam vigasztalni" az illetőt: Budapesten is alig lehet normális szervizt találni.Nekem úgy adták át az új biciklimet, hogy rosszul volt beállítva a váltó, én meg elhittem, hogy ez így van rendben és egy évig jártam vele hibás beállítással.
Idén elvittem beállíttatni, mert zörögni kezdett én meg addig tekergettem, hogy teljesen elállítottam és nem volt türelmem, se tudásom a helyreállításhoz.
Na ott jól szétcseszték az egészet, de legalább kiderült, hogy eleve rosszul volt belőve. Ezután négy különböző szervizben fordultam meg vele, mindenhol megpiszkálták, de normális beállításra egyik helyen sem futotta.
Végül az ötödiknek sikerült.
És ez csak egy egyszerű Tiagra szett.Szívesen kérnék én is tippet, hogy Budapesten hová érdemes drágább biciklit vinni, ha javítani vagy szervizelni kell, de már félek az ilyen véleményektől. Az említett négyből kettő olyan volt, akikről az a közvélekedés, hogy nagyon jók.
-
ZolkoW
őstag
válasz varsam #139307 üzenetére
5-6 rendelésem már tuti volt tőlük (egyébként ugyanaz a cég, mint a Planet-X, még a regisztrációm is mindkét oldalra érvényes - viszont a kínálat nem teljesen ugyanaz), általában megérős dolgaik vannak.
Nagytételben veszik Kínából, és nincs köztes kereskedő, azért tudják ezt csinálni. A supportjuk azért hagy némi kívánnivalót maga után, bár többnyire válaszolgatnak. Garis ügyem még nem volt velük, azért lehet olvasni horror-sztorikat, de valahová a kínai rendelés és egy német webshop közé pozícionálnám őket mindenben.Az M1900 Spline kifejezetten a NEM JÁNLOTT kategória, ahogy én olvastam, másik fórumon is egyből lebeszéltek róla, amikor kérdeztem. (a racsni a korán halós)
Az XC sisakról azt tudom elmondani, hogy a műanyag kidolgozása 9/10 pont, itthon dupla áron (~15000Ft) bezárólag nem hiszem, hogy jobbat kapni. Egyébként hibátlan, az ellenzője levehető, bogárhálós, és elvileg külön vehető hozzá belső szivacs (mondjuk összemérhető az ára a sisakéval). Ja, és in-mold, ha minden igaz, nekem drágábban volt már Casco ragasztott... meg egy Deca országútis van, szintén drágább volt ennél, csak ez tetszett is, és azzal indokoltam magamnak, hogy legyen egy rendes montis is, ami kicsit jobban védi a tarkót.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
-=RelakS=-
veterán
válasz jjeahh #139262 üzenetére
Nem volt az karbon. Talán valami alumínium cucc, passz.
Merida Mission Comp úgy nézem, 2005-ös modell
A 2013-mas árvíz idején vettem 160ezerért egy boltban a Kolosy téren, szerintem már bezártak. Kb 1-2 órára rá, hogy leléptem a masinával, kiöntött a Duna.
Jól szolgált, bár kicsit hamar elrepedt Lehet, hogy ehhez a 110+ kilómnak is köze van?
Nagyobb baj, hogy be vagyok vásárolva alkatrészekből, amiket elhasználnék, nem eladnék. A mostani hajtásláncban is látok még fantáziát. Kíváncsi vagyok, hogy a helyi boltban tudnak-e majd valamit ajánlani. Szívesebben cserélnék vázat, mint vennék egy komplett bringát.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
varsam
őstag
válasz ZolkoW #139305 üzenetére
és ez miért ilyen olcsó? Jó márka ez a On-One? Egy Enduro sisakért ez nem pénz, ha tényleg normális.
Plusz ahogy nézem, minden más is elég occsó... ez nem kamu oldal?
Pl egy Recon villa 120 font ~43eFt
DT Swiss M 1900 Spline 29" kerékszett 150 font ~54eFt
Más webshopokban ezek dupla áron mennek. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz ZolkoW #139305 üzenetére
Jól néz ki és elég jó ára van.
Múlt héten a csótánnyal mentem melóba és ahhoz a korábbi Kross Stiff bukót használom. Hát a POC Octal után azért érezni miért vannak a sisakok között kategóriák. A svéd márka sokkal kényelmesebb, a másikhoz képest szinte nem is érzem hogy a fejemen van, jobban is szellőzik és vannak benne praktikus megoldások.
Viszont az igazsághoz hozzátartozik hogy négyszer drágább a POC mint a Kross.Més que un club!
-
ZolkoW
őstag
Engyúró sisak
XC sisak
Az XC-sből vettem nemrég, szerintem röhej áron van ezért a pénzért.
Persze a szállítás nincs ingyen, 11 Font a legolcsóbb, azt hiszem.
Megvettem teljes áron 20-ért az XL-est, nagy lett, meghirdettem, leárazták 10-re , megrendeltem az M-est, most 15 az ára. Ez marad, az XL-est meg megvette egy barátom, neki hibátlan méret. Infóként 58 cm-esnek mértük a fejem, és az 54-58-asnak írt feljön vékony sapkával is, míg az 58-61-es lötyögött.Fizetett hirdetésünket hallottákJa, szeptemberben a neonlime színű On-One sisakról ismertek majd meg...
(még nem neveztem, de ha nincs fix programom arra a napra, akkor esélyes)[ Szerkesztve ]
-
Fetz
csendes tag
válasz Napfénysüti #139303 üzenetére
Alakul!
-
jjeahh
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok