Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmate91
tag
válasz marel09 #137198 üzenetére
Én ilyenben tolom, kis helyen elfér, arra a napi pár km-re pedig megfelel:
Deca 900-as
Nadrágot is tök jól védi. -
marel09
csendes tag
Jó reggelt!
Cipőt (sima utcai, munkába bringázás során) hogy véditek eső ellen? Amit találok neten vízálló kamásli azok 10k felett kezdődnek. Van olcsóbb megoldás, esetleg valami házi praktika?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz IMIIKE1998 #137194 üzenetére
A Cross trekkingem viszont 4 éve megvan. Azt nem fogom lecserélni, legalább is nem mostanában.
Én általában 1 hónap alatt szoktam összeszokni a bringáimmal, persze ez annak is függvénye, hogy mennyi időm van bringázni. De a helyes beállításokat kb az első egy-két bringázás után érzem. Most a merida esetében is azonnal éreztem amint ráültem, hogy kicsit rövid a gyári kormányszár, kapott egy minimálisan hosszabbat, azóta tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz IMIIKE1998 #137194 üzenetére
Nagyon egyszerű a magyarázat, mert megtehetem. Ezt most ne úgy értsd, hogy gazdag vagyok és nagyképűségből mondom. Mivel a kerékpáros szakmában dolgozom, olcsóbban meg tudom venni mint a bolti ár. Használom 1 évet, aztán eladom kb azonos áron mint ahogy vettem, tehát nagyjából semmit nem bukok rajta. És veszek egy újat megint nagykeráron. Amikor Bergamont bringáim voltak, akkor még jobb volt a helyzet, mert a Bergamontot közvetlenül a gyárból rendeltük, a gyári ár még jócskán a nagykerár alatt volt. 1 év használat után drágábban adtam el, mint amennyiért vettem. Ilyen körülmények mellett minek használjak évekig egy bringát? Jobban járok ha egy évesen eladom és így kb különösebb anyagi ráfordítás nélkül minden évben az újabb modellt használom. Tavaly volt egy kis kitérőm a Cannondal-el a használt irányba, na azon pl buktam, mert sokat költöttem rá és eladásnál minden nem jött vissza.
Talán most idén vagyok úgy először, hogy nem biztos, hogy lecserélem a Meridát, mert tulajdonképpen csak a karbon váz lenne mint előrelépés. Viszont erre azért most rá kéne dobnom, nem vagyok biztos benne, hogy van értelme. Lehet ezzel a géppel megyek két szezont is inkább, aztán meglátjuk.Mivel az igazán drága modellekből nem nagyon szoktunk rendelni, sok esetben a saját gépem mint bemutató darab is jelen volt az üzletben.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Runner_fxr #137150 üzenetére
Semmi rosszindulat nélkül: Te miért cseréled ilyen gyakran a bicóidat? Nem buksz rajta sokat/nem zavar, hogy meg sem szokod igazán? Vagy a bringás előéleted miatt már hamar megszokod?(Én hónapokon át állítgatom a bringát és még akkor sem lesz tökéletes a pozíció.)
-
nrg.960
tag
válasz maximilian4 #137138 üzenetére
Nekem lenne egy 18"-os Dema Ryano 9.0 gyári felszereléssel, friss szerviz után. A felsőváz cső közepénél kb 80 cm az átlépési magasság.
Nem vagyok a szavak embere..
-
Runner_fxr
Ármester
válasz athomi #137183 üzenetére
Akkor valószínűleg olaj kerülhetett a betétekre. Vidd vissza, cseréljenek benne fékbetétet és zsírtalanítsák a féktárcsákat.
trialboj: Az a "pici" aksi 2,9kg. Persze csinálhatnának 1000Wh-s akkut, de akkor az minimum 5kg lenne. Nyilván ezt betenni az alsó csőbe, nem lenne ideális. A kerékpár irányítására és merevségére is hátrányos lehet.
A hátizsákos megoldás egy sokkal jobb kompromisszum.A Merida eOne-Sixty kerékpár első szériáját 2016-ban mutatták be, majd 2017-18-19-ben semmit nem változtattak rajta. Egy halom tesztet megnyert, a Merida minden idők legsikeresebb modellje lett! 2020-ra jött csak az új modell, bemutatták kicsit előbb, de mire ezt kisker üzletben meg tudod vásárolni az leghamarább is 2019 év vége.
Egyébként megtartják az előző széria vázát is a palettán, csak a kicsit gyengébb 7000-es motorral fogják szerelni.[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Hasaggymeg #137181 üzenetére
Nem lehet jogy nem légtelenítettek rendesen? Fékezésnél ilyen sistergős hang jön végig.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #137187 üzenetére
Annál az íves támvillánál már csak festése sz@rabb. ...aztán ki tudja,lehet ez lesz az új,rugalmasfarú.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #137187 üzenetére
Ja, ezt láttam, azt hittem vannak már rendes tesztek meg képek is. Tényleg fura, bár azért megnézném normális színben kihúzott nyereggel.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Csokicsibesz #137185 üzenetére
Milyen az új Ghost Lector? Nem találtam semmit
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Csokicsibesz
tag
válasz trialboj #137184 üzenetére
Ezek üzleti döntések, a Merida nem egy kicsi cég. Tajvani tőzsdén jegyzik, a Specialized 49%-os tulajdonosa is nem mellesleg. Hidd el, hogy van jó pár merketingesük meg piackutatójuk és tudják mikor/hogyan kell terméket bevezetni.
Nem mellesleg minden gyártó most teszteli/mutatja be az új termékeit. Ez elmúlt pár nap tele volt bejelentésekkel: 2 új Trek bringa, új Ghost Lector, új Merida e160, új Sram SX eagle szett stb. Így működik ez a piac.
-
trialboj
őstag
válasz Hasaggymeg #137181 üzenetére
Ha gyorsan veszed ki az energiát az aksikból vagy gyorsan töltöd ugyanúgy melegszik. Drónos repkedésnél télen többet lehet repülni kicsit agresszívebb mozgással, mert a hideget nem szereti az akksi, és az agresszív mozgás miatt gyorrsabban merül, viszont közben saját magát melegíti optimális hőmérsékletre. Telefon is megsül, ha tolod a PupG-t v mit tudom én milyen zsugák vannak mostanság.
A mosás tényleg problémás lehet, de ha láttad a videót, akkor ott az alsó cső teljes aljzatát le lehet emelni, ha be is gyűlik oda a sár, az egy ilyen alkalommal simán tisztítható.
Én azt nem értem amúgy, hogy olyan picire tervezték azt az aksit, miért nem lehetett volna 2x ekkora, és rekord mennyiségű hatótáv, akár 200km v mérföl 1 töltéssel eco módban, na az azért már odaver
Lehet pont azért mert nincs ember aki ennyit teker?! De akkor meg ott vannak akik többnapos túrára mennek, és mondjuk kempingeznének, ott nincs lehetőség töltögetni, és 200km akár 3 napig is elég lehet ha okosan használod.Leginkább az zavar, hogy még féltávnál sem járunk 2019ben, de már a 2020as modellel frusztrálják az embereket, hogy figyelj haver amit te idén vettél, és éppen csak kézhez kaptál, na az már elavult technológia, mert ni mi van számodra, még jobb meg szebb meg kékebb Én elhiszem hogy minden gyártó előrébb jár, akár évekkel is, de minek kell már ilyenkor mutogatni az új modellt?
Ha gazdag osztrák nyugdíjjas lennék, és látom ezt a videót, akkor az idei modellt már meg sem veszem, megvárom a jövő évi modellt, ami azt jelenti hogy bokán lőtték magukat, mert ha nem lövik már most le a 2020-as gépet, megveszem idén a 19et jövőre meg lehet a 20ast."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
athomi
veterán
válasz Runner_fxr #137180 üzenetére
Ez konkrétan úgy nem fog, hogy a blokkolástól iszonyat távol vannak a kerekek, szó szerint csak egy határozottabb lassításra képes a keró. Ennyire nem lehet rossz a fék, ez így balesetveszélyes. Szerintem holnap visszaviszem, hogy csináljanak valamit.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz robee19 #137173 üzenetére
Nekem is M méretű vázam van, 183 cm-hez, ami lehet hogy első ránézésre kicsi, de régebben volt kisebb és nagyobb méretű bringám is, de mindkettőn fájt a derekam. Ezen eddig még egyszer sem fájt, ráültem, és egyből éreztem, hogy jobban oszlik el a súly a karjaim-seggem-lábaim között, mint máskor, és ezt azóta is tartom. Szóval szerintem ez teljesen egyéni lehet, nem csak végtaghossztól függően, de például attól is, hogy kinek melyik izmai mennyire kötöttek vagy lazák éppen, stb.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz athomi #137176 üzenetére
Vigyed vissza,ők majd megmondják.
Toobee...ez az időjárás tényleg bosszantó. ...ilyenkor csak az vigasztal,hogy múlt csütörtöktől vasárnapig volt 270km/3000m,de már kezdek én is lemerevedni.
triálboj...én nem is értem,az aksi nem csak töltésnél melegszik? Amúgy ha van valami rés alul is,éspedig biztos van,hisz amúgy nem szellőző a szellőző,akkor mozog a levegő az aksi körül,ami éppen elég.Én pedig inkább a mosásnál,sarazásnál a réseken bekerülő trutymóért aggódnék jobban,mint a szellőzés hiányáért.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Runner_fxr
Ármester
-
ivana
Ármester
válasz robee19 #137173 üzenetére
Én mindig röhögök miket írnak ezek a hülye kalkulátorok. Nekem pl. outi simán van olyan amelyik 55-56-ost ír. Na az egy 28-as csepel túra mérete, az outiban rohadt nagy lenne nekem. Tökömet verdesné a váz...
(#137174) 6030D Nem tudom, linkeltél egy csomó cube-ot azok minimálisan drágábban jobban felszereltek. Ez a simplon számomra teljesen ismeretlen név. A matt fekete fényezés szvsz egy montinál nagy hátrány, az outim matt fekete az is gyűjti a koszt.
-
athomi
veterán
-
6030D
őstag
válasz maximilian4 #137170 üzenetére
Nem hinném, hogy megvette boltban, majd eladja nulla km-rel, inkább valahonnan sikerült beszereznie olcsón, és most el akarja adni valamennyi haszonnal. Az "Ennyiért megveszem" üzenetek általában sokat nem érnek, de ha elmész személyesen, és megmutatod neki, hogy itt van a lóvé, ennyiért elviszem, akkor azért az más tál tészta.
robee19+ivana: linkeltem egy hirdetést, amiben hiszek a leírtaknak. Egyrészt ha valaki csak úgy beírja, hogy a beállítások hány cm magassághoz vannak, akkor azért valószínűleg ért ahhoz, mekkora bringa kell, de legalább is tudja, hogy ez képről sokat segít. Másrészt ha leírta és elmegyek megnézni, akkor hamar kiderül, hogy 174 cm az illető, vagy 164 cm... Azon kívül hirtelen rákerestem a bringára, a katalógus alapján a legkisebb méret M-es, illetve pont ilyen fekete feliratos matt fekete fényezés nem is volt sem 2016-ban sem 2015-ben, így kicsit még kutakodni kell esetleg beszélni az eladóval annak, aki megvenné (és érdekli). Egyébként német oldalakon a neuprise 2000-2100 € volt, 3 évesen félár alatt (ami magyar áron talán még kevesebb) szerintem nem olyan rossz ajánlat.
Toobee: esik, inkább futok... kimegyek, nem esik, de legalább meleg van. Hosszú felső, rövid gatya, pára, meghalás, végén eső. Mondjuk ha elmentem volna 2 órát tekerni, akkor meg szétázok. Állítólag a június már nyári hónap...
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
robee19
tag
Hűha.... Ezek után biztos nem veszek próbálatlanul kerékpárt. Elég sok oldalon néztem már a kalkulátorok, DE a legtöbb helyen M teteje volt már ez a testmagasság. Aztán ki tudja mikori geokhoz voltak az ajánlók ....
-
Runner_fxr
Ármester
válasz robee19 #137167 üzenetére
Geo-t kell nézni minden esetben és bringázási stílus is nagyban felülírhat gyártói ajánlásokat! Az, hogy M vagy L, kb semmit nem jelent. Mondjuk az S méret 174 centi körül már valóban kicsinek tűnik, de ha valakinek rövidek a lábai, akár lehet az is, hogy azt érzi majd jónak. 174cm egyáltalán nem biztos, hogy M teteje, attól függ milyen modell és milyen a felhasználás. 182-183 centiig is lehet akár M-est használni bizonyos modellekből, bizonyos felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #137161 üzenetére
Ja tudom, csak összekevertem a dolgokat .
Toobee: Sokan nem értik, de én utálom az egész nyarat, dögmeleg, vihar, dögmeleg vihar, vihar, dögmeleg, viharrr... és ezek úgy váltogatják egymást, hogy ne legyen kiszámítható és mindíg a világvégén érjen utol az orkán . Kedvencem az ősz, főleg október, hűvös van, a pulzusom alacsonyabb, kevésbé izzadok, gyönyörű színekben pompázik a táj, minden fotogén, rengeteg a gomba
-
trialboj
őstag
válasz trialboj #137147 üzenetére
Ha itt vagy, gondoltam javítod vagy véleményezed az olajos dropper témát, a te esetedben ugye annyira nem nagy gond ha nehezebb szerelni, habár ez nem igaz, mert attól hogy te meg tudod csinálni, még valószínűleg neked is macerásabb, hosszabb és drágább mint a sima bowdenes beszerelése.
Csak érdeket volna, hogy te látsz bármi előnyét az olajos rendszernek, és ha nem akkor mifrancért van még mindig jelen? Nekem is volt reverb, és nagyon izgultam nehogy baj legyen vele, mert fene tudja hova vittem volna.
--Egyértelmű hogy a kék Merdia néz ki jobban Nem is értem miért venne valaki unalmas feketét mikor vehet izgalmas gyöngyház türkiz árnyalatot, amiből nem sokat látni. Az a hűtőrács lehet kicsit tényleg gagyi, de élőben biztos jobban mutat, meg ha már megvetted, nem hiszem hogy zavarna.
A videóban viszont azt mutatja hogy felfele jön ki a hő...(ami max akkor igaz ha le van támasztva a gép) na most a bringa előre halad laza 20-40kmph sebességgel, már hogy jönne felfele és előre ki a hő a vázból? Nem ott fent megy be, és valahol lent távozik? Azért csak nem az óvodás szakkörből került a meridához az aero mérnök vezetője Sanszosabb hogy az animációt rontották el, vagy valami fizikát meghazudtoló hűtési technológiát sikerül kidolgozniuk?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
xy.zsolt
őstag
válasz hentes555 #137089 üzenetére
Igen, ez a Lidlben kapható nyereg.....ha megfelel a szélessége akkor az ár/érték aránya kivételesen magas. 3 évig használtam....bár az még GEL-es volt és úgy rémlik azt olvastam, hogy idén már szivacsos....
Jakab66[hun] köszi, hogy jelezted....elnéztem egyel a sort
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
ivana
Ármester
válasz Rypejakten #137162 üzenetére
80-100k, a xenon fékváltó sajnos hajlamos szarni menni ezért az rontja az árát.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz jjeahh #137157 üzenetére
Az nem Yeti hanem YT (Young Talent) Industries, a kettő nem ugyan az.
Hasaggymeg: Ez várható volt, hogy az aksit beteszik az alsó csőbe, bár nekem annyira nem szimpatikus, de ez a divat, így eladható ma egy modern eMTB.
A hátsó része amúgy nem változott semmit, megkapta az előző eone sixty alu hátsó részét. 439mm a láncvilla az enyémen is. Az első háromszöget tervezték újra, karbonból.
Ez a felemás kerék is nagy divat mostanság, fogalmam sincs, hogy milyen lehet, de nekem semmi bajom nem volt a 27,5"+ mérettel, elöl se. -
Toobee
veterán
Öcsém ez az időjárás. Ha nem vagy résen egész nap, hogy mikor lehet menni, akkor szopás. Ha még dolgozol is, és csak 5 után tudsz indulni, akkor meg így jártál. Kriminális ez a május.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #137158 üzenetére
Ja, tudom, de ettől még megoldhatták volna diszkrétebben is, az ilyen diffúzorok, spoilerek, kipufogók, kémények úgy érzem egy motron vagy autón jól mutatnak, de egy bringán nem, mert ez még mindíg nem motor, hanem egy bringa rásegítéssel
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Hát ez nem semmi,van 1-2 újítás rajta,az aksi is beolvadt és míg hátul 27,5 elől 29"-os kerekei vannak,így csak 438 a láncvillahossz. Gumik is különböző vastagságúak és laposabb a fejcsőszög is.
Szerk.látom elterjedt ez a kevert kerékméret,a nagylábú is olyan.
jjeahh...az a kopoltyú a "kémény" nyílása,és az aksi hűtését hivatott segíteni.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Runner_fxr #137156 üzenetére
Kicsit vaskos a Yeti felsőcsöve, de ja, az nekem is jobban bejön
-
jjeahh
nagyúr
A fejcsőtől hátrafelé tetszik, de az a vaskos fejcső a kopoltyúkkal nekem nem gyerebe, túl ormótlan és azok a nyílások túl gépiessé teszik, szal a tiéd nekem jobban tetszik . Persze ízlés kérdése is és nem csak a dizájnról szól minden.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz sebgutkopf #137111 üzenetére
2014 óta használok droppert, főleg Reverb-et, 150-es úttal, de a mostani bicómban sajnos nem Reverb van. Nem is igazán értem, hogy gondolták ezt a 115mm utat, nagyon kevés.
Még meggondolom, hogy mi lesz, ha marad a gép akkor kell egy nagyobb dropper, de ha eladom, akkor meg minek. Megjelent az új eone-sixty, bár leghamarabb ősszel lesz belőle megvehető példány. Lehet, hogy ez lesz a következő bringám?
2020 Merida eOne-Sixty
EMBN teszt[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz maximilian4 #137148 üzenetére
Ez se rossz, bár nekem a teló ismeretlen [link]
Még ez a két Cube esetleg, ami jó lehet, csak a Cube-nak meg utána kell nézni (vagy ráülni), mert szeretik a vázméret nevét eggyel nagyobbnak megadni, mint ami a ténylegese mérete. Ez látszik is a képeken.
[link] [link]ZS verzió: vesztek egy vázat és átszerelitek a JAB-ról a cuccokat. Ez mondjuk olcsó, jó lehet a méret is, de nem néztem össze, hogy minden mindennel passzol-e. [link]
-
trialboj
őstag
válasz StLui #137141 üzenetére
Tudom hogy nem te szereled a bringát, de én a helyedben kerülném az olajos droppert, semmi értelme nincs, csak sokkal sokkal macerásabb be/ki szerelni, és a karbantartásához is olaj, meg levegőztetés kell néha. Ha nem akarod szívatni magad és főleg a szerelődet, akkor sima bovdenes verziót keress, azt bárki tudja szervizelni, minden gond nélkül, mondhatni hülyebiztos.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
6030D
őstag
válasz StLui #137141 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de 75e Ft a BD-ről, szóval reális az ára. Az újszerű meg mindenkinek mást jelent....
maximilian4: ez mondjuk?
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Hú, kevertem, a Reba a drágábbikban van, ez meg Judys: XC50
Ezzel kevertem, ez régebb óta van: XC500
(asszem, mindegyik switch&ride-os, tehát belemegy 29-es, meg pluszos kerék is, a 27-es mellett)
Nade nem vagyok én ügynök, és személy szerint érzelmi alapon veszek biciklis dolgokat[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
StLui
veterán
Dropperszakértők: csak nekem tűnik egy ilyen, újszerű dropper 55-ért jó vételnek: Rock Shox Reverb Stealth 170mm?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
őstag
Add el neki ezt. Vagy ez 19"?
-
X Factor
addikt
válasz dellfanboy #137133 üzenetére
Nézd igyis pofatlanul olcso az rc520 a felszereléséhez képest, nincs ezzel semmi baj, igazabol el is lehetne vele kilometer ezreit gurulgatni, de varosban sokszor nyalok be ezt azt menetközben, meg ha már a kerék a gyengepont az egyébként elég jo parositasokban, akkor azt felhuzom picit, h. az egész rendszer kb egy szinten legyen, és akkor pár évre az is letudva. Egy jó kerékszett drága, többszöröse a riverside 100 árának.
Egy canyon endurance cf sl 7 disc, bmc roadmachine , stb.. mind 600k+ és ahhoz képest ott is gyengebb kerekek vannak, marmint ahhoz képest amit ez a price range elsőre suggalna. Valaki irta is korabban h. belepő egybe bringan, szar kereket kapsz, egy közepes bringan, a kerek kinalat aljat és igy tovabb.
Plusz mint fentebb irtam taskaval egyutt onmagam 100kg felett vagyok, erre jon meg a bringa, és ez eléggé a határ amit én láttam, nyilvan nem szereti ha 30-al nyalok be egy kisebb katyut.
Közben meglett, ezt a felnit ajanlottak. (nyilvana azert nem találtam, mert en outiknál kerestem) de ha ennyit elkoltenek, akkor mar meglepem a dt swiss-t. Csak itt meg mindig ingok a 470 és 521 között.
Oh és azért a riverside 100 nagyon más kategoria, no offense, de érdemes egyben eladnod és nézni mast helyette.
ivana relativ, a a dt 521 felnit 20k/db áron tudok szerezni eu-ban és akkor még nincsenek benne a küllők. Fűzni, asszem 4k-ért fűzik, és 28 lyukas cucc kell nekem, néztem használtan is, esetleg szembe jön-e vmi best buy, de inkább hajlok az új felé, úgy vagyok h. ha valami elég jó akkor minek adná el valaki ár alatt.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
maximilian4
addikt
válasz 6030D #137115 üzenetére
Persze megvan még. De már egy éve porosodik csak. Sajnos nincs időm használni. Lehet eladó sorba kerül, de fogalmam sincs mennyit kérhetnék érte. Még azt sem tudom el akarom-e adni. Mai szemmel nézve is rendben van. Levegős teló, minőségi kerekek, 27,5, könnyű tapered minőségi váz, 1x10 deore hajtás.
Az illető egyébként 172 centi, eddig a 17-es vázak jók voltak neki, kerékmérettől függetlenül.
Zolkow
Ez a rebás, átütős bringa melyik típus lenne? Tudnál dobni egy linket?
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
xy.zsolt
őstag
válasz IMIIKE1998 #137131 üzenetére
Persze hogy kérhetsz amint lejár a maximális kiszállítási idő….és akkor gond nélkül meg is kapod a befizetett összeget. Van rá felület a rendelési oldaladon.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Csokicsibesz #137117 üzenetére
Itt megtalálsz minden infót róla,ha meg nem kérdezhetsz.A visszaút csillapítás milyen fokozaton van nálad? Nem meggyőzni akarlak,de én nagyon szeretem Marvelemet,mindenhol nagyon jók róla a vélemények,ezért csodálkozok hogy utódja,a Machete sz@r. Markhort láttam,és bár nem mentem vele,tényleg kissé porhéjasnak tűnt műanyag gombjaival,de a Machetenek már jónak kellene lenni.
(#137121) 6030D...köszi,amint időm engedi megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz dellfanboy #137133 üzenetére
Mondjuk a Riverside 100-tól sokat ne várj, az egy 40.000 Ft-os kerékpár. Egy normális kerékszett kb ennyitől indul.
Més que un club!
-
dellfanboy
őstag
válasz X Factor #137061 üzenetére
szomoruan hallom ezt a nyolcas dolgot a kerekkel, mert en meloba jarasra hasznalok egy riverside 100-ast [asszem ez volt a legolcsobb modell] es hasonlo tunetem van mint neked, bar a felni tok mas..
szinten javitani tok draga meg minek, viszont azt szomoruan hallom hogy a dragabb gepeknel is fenall ez a hiba, azt hiszem kovetkezo drotszamaram nem a decathlon-tol lesz...eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
jjeahh
nagyúr
válasz deny330 #137126 üzenetére
Tapadásban igen, picivel jobbnak tűnik, gördülési ellenállásban, hajtás hatékonyságban nem igazán, amiben én másnak érzem, az a csillapítás, rezgés elnyelés, nem ráz annyira, mint belsővel. Mondjuk ez sem ilyen egyszerű, mert pl a könnyű-vékony Maxxis Rekon 3C MaxxSpeed TR EXO gumival már nagyon jól csillapított és jóval kevesebbnek éreztem a nyomást, mint amennyi benne volt, egyszer le is kellett emiatt csekkoljam útközben nyomásmérővel, mert azt hittem eleresztette a levegőt valamiért, de aztán kiderült, hogy mégsem . Viszont most a NOBBY NIC ADDIX Performance hajtogatós picit jobban ráz, gondolom azért, mert jóval vastagabb az anyaga, kb. olyan lehet, mint a Maxxis extra vékony belsőkkel. Szal ha a rezgéselnyelés fontos, akkor olyan gumit kell venni, ami viszonylag vékony. Nyomásban azért nem mentem én sokkal alacsonyabbra, terepen belsővel elöl 1.8 bar-on használtam, hátul 1.9 bar-on, tubelessel meg 1.7 + 1.8 bar-ra fújom.
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
válasz trialboj #137128 üzenetére
+Zolkow:
Köszi, beszéltem a postával, már visszament Kínába... 1000 forint ellenében megfordítják, de nem tuti. De legalább egy emailt küldenének, mint a GLS vagy a FoxPost..
Ha nem jön meg, kérhetek visszatérítést annak ellenére, hogy nem az eladó hibája?[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz IMIIKE1998 #137127 üzenetére
kiakasztó, hogy ez ennyire nem is tudom, mitől függ
én meg a legritkább esetben találkozom cetlivel, még a viszonylag méretesebb csomagokat is házhoz viszik, nó gond eddig. A nyomkövetésben már több az anomália, többször volt, hogy az már kéézbesítettet jelzett, én telefonáltam, erre mondták, hogy nyugodjak le a p*csába (jó, nem ezt mondták), majd jön, és jött.más London Road SL: még 200 GBP-ért van a jobbik (?) változat, és a fejcsapágyat akartam írni korábban, amikor szóba kerül, nos megérkezett, és tökéletesen passzol!
konkrétan ezt vettem 10 dollárért.
A dió szerintem gagyi, azt nem használtam, kár hogy nem anélkülit vettem, de ennyi belefér. rugó elsőre elszakadt, és elforog, ha valakit érdekel, linkelek olyat, ami bevált, és még könnyebb is.
Ja, és hasznos lehet, hogy az SL vázhoz adnak alulra váltóbowdenvezető műanyag baszt, de ezt sehol nem írják, én meg pluszban vettem hozzá, miközben lehet hogy nem is fogom használni (a régi változathoz tudtommal nem adnak).Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
trialboj
őstag
válasz IMIIKE1998 #137127 üzenetére
Ezen nézd meg hol tart a csomag, ha van tracking számod, és már a postán van, menj érte, ne várd meg míg töketlenkednek, túlterhelt a posta a sok kínai szar miatt.
(#137122) Csokicsibesz Már írták, ez gyors záras, nagyon nem passzol már a modern agyakhoz, nem elég merev. Az eredeti árát nem tudom, szerintem csak marketing fogás, nézz egy jó állapotú hasonló villát, mennyiért megy, szerintem nem lehet nag különbség.
-
IMIIKE1998
őstag
Srácok!
Most én vagyok a hibás, hogy az Alis nyomkövető semmit nem írt, közben meg elvileg megpróbálta kiszállítani a Magyar Posta, de nekem erről semmi értesítést nem küldtek? Ezt már másodjára játszották el... Most 1000 Forintért fordítják vissza, mert most jelenleg megy vissza a feladónak... Szégyellném visszakérni Alin az árát, mert ez tényleg nem az eladó hibája. :/[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
válasz jjeahh #137120 üzenetére
Baszki, kezdesz meggyőzni erről a rendszerről. Az alacsony nyomás tetszik nekem inkább mondjuk, valahogy kezd elegem lenni a felütéses defektekből.
Lehet már írtad (ha így van, majd visszább görgetek ) de tapadásban, gördülési ellenállásban, hajtás hatékonyságban észre vettél különbséget a belsőhöz képest? -
6030D
őstag
-
6030D
őstag
Hasaggymeg: múltkor rossz videót raktam be, ez az Ördögoldal. Listaként linkelem, akit érdekel a többi videóban végignézheti az egész középtávot. [link]
-
jjeahh
nagyúr
Az utóbbi egy évben nagyon gyűjtöm a defekteket, pedig előtte nem voltam egy defektes típus. A vicces az egészben az, hogy amióta tubelessre váltottam, azóta még sűrűbben kapok defektet . Hogy miért nem nyávogtam miatta? Nos ezért:
Tubeless 1. defekt: észrevettem, hogy a hátsó gumin van egy fehér folt, majd másnap fura volt, hogy 1.8 bar-ról 1.3 bar-a lement a guminyomás, szal valszeg defektem volt és észre sem vettem
Tubeless 2. defekt: láttam, hogy valami fém szeg-szerű alkatrész vagy mi a földön hever, de sajnos a hátsó gumival nem tudtam kikerülni, ezért lyukat ütött a gumiba. Megálltam, megnéztem, fehér folt volt a gumin, mentem tovább.
Tubeless 3. defekt, ez ma történt: hallom egy lejtőn, hogy minden kerékfordulatnál valami csattog a sárvédőn, nyugodtan beereszkedtem, majd a lejtő végén megálltam nézzem meg mi az. Egy drót beleállt az első gumiba, kihúztam, megjelent egy pici fehér folt, még a guminyomásból sem vesztett semmitSzal eddig áj láv tubeless . Ennyi defektel már engem is b*romira zavarna a folytonos útszéli belső foltozgatás, cserélgetés.
[ Szerkesztve ]
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Napi 1-2km városi tekerésre, érdemes megvenni egy alap , női 26-os kerékpárt 40000ft-ért (ez az alja árban) ez gondolom, hogy valami NONAME kínai lehet vagy érdemesebb fentebb tenni a lécet? Idősebb hölgynek lenne, nincs semmi extra kívánság, csak hogy guruljon.
-
6030D
őstag
válasz Csokicsibesz #137117 üzenetére
Értem. Esetleg hirdesd meg a sajátod, csere Reba jelszóval, hátha van valaki perverz, aki ilyet cserélne.
-
Csokicsibesz
tag
válasz 6030D #137094 üzenetére
Igen a Concept Store-ban vettem a bringámat és eddig ott is volt szervizelve. Ebben a hónapban lett szervizelve a villa, elmondtam kb. ugyan azt amit itt is leírtam. Nagyon ráz a kis huplikon, fáj tőle a csuklóm stb. Meg lett csinálva a szerviz, csökkentve lett a nyomás elől. Mielőtt elmentem Szilvásváradra 1 kört tudtam menni vele, ami alatt ezt nem tudtam próbálni.
A villáról igazából senki nem tud semmit, ez az igazság. Sem az eladók, sem a különböző honlapokon, fórumokon nincs semmi infó. Nem tudták lehet-e tokenelni egyáltalán. Annyit mondtak, hogy ez lényegében egy alap levegős teló. Egyébként a Manitounak nincs is nagyon más villája 100mm rugóúttal csak a Markhor meg a Machete és ennyi.
Jó lenne használtam kifogni egy jó állapotú Rebát, bár olyanból, ami nekem kéne valószínűleg nem sok rohangál a piacon (tapered, 15 mm thru axle, boost).
-
Fall-N
veterán
válasz maximilian4 #137104 üzenetére
280 ezres körül már lehet újan is jókat kapni. Merida, Gepida, CTM és Baddog vonalon is vannak jók átlag felhasználásra (nem durvulni, meg DH). Nézétek meg a BikeMag teszteket a honlapjukon támpontnak. Ott úgyis leírják mik a gyengéi az adott gépeknek.
Ennyi pénzért már jóval kevesebb a kompromisszumos alkatrész. Persze használtan mindig jobban felszerelt gépeket lehet venni, de nem art érteni hozzá, nehogy utána még költeni kelljen rá.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Milyen magassághoz kell, milyen felhasználásra? Csak hogy szűkítsük a listát.
Jab meg van még?Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fall-N
veterán
válasz marel09 #137107 üzenetére
Nyugodtan szedd le óvatosan a ragacs meg lejön körömlakk lemosóval.
ZolkoW: valószínűleg abban is aceton van.
Nekem az előző bringámon RemerX City felnin volt jó széles matrica. Rajta hagytam és 4 év alatt sem kopott le/meg. Még a magasnyomású vizet is bírta.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
én a felniről is leszedem, ami nagyon rikít
De a legtöbben a féktárcsán is rajta hagyják a kis narancssárga címkét, pedig szerintem ezek arra vannak, hogy felrakáskor egyszer elolvasd, meg hogy a boltban feltűnjön, de otthon a hifin sem vagyok már kíváncsi rá, hogy hány wattos, meg effélék
Ragacsra jók szoktak lenni a címkeeltávolító szerek, pl. Lidlben legutóbb láttam, nem egy kibírhatatlan összeg, valószínűleg ezek nem bántják a festéket sem.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
szóval van az a Decathlonos ajánlat... (mondat végére már térdig gázolok a rám dobált paradicsomban) annyiért más újan nemigen van, ami azokat tudja, ha nem lenne biciklim, de lenne 270 vagy mennyi a zsebben, őszintén szólva nem tudom, azt venném-e, de az tűnik a leg"okosabb" megoldásnak. (29er, átütős, Reba, 1x váltás, stb) Apróban mostanság inkább vékony gumisokat nézegettem, de azért megakad a szemem a jó cuccokon, szép Trekek meg Specik kerülnek ki néha 250 körül...
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
sebgutkopf
őstag
válasz Runner_fxr #137037 üzenetére
Egy ideje szintén droppert használok, talán az elmúlt évtized egyik legjobb fejlesztése MTB vonalon. A Canyon pedig 150mm-es droppert adott az M-es vázhoz, ami a másik bringámon lévő 100mm úthoz (magasságomhoz azt fért bele) képest érzésre sokkal nagyobb különbség mint a két szám egymás mellé írva. Simán elképzelhető, hogy alacsonyabb üléssel már nem fordultál volna át.
-
marel09
csendes tag
válasz Hasaggymeg #137108 üzenetére
Erre nem is gondoltam, köszönöm.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #137094 üzenetére
150g? És én még azt hittem az enyém könnyű 224g-al. Mondjuk a régi nyergem 316g volt . Majd itt is megoszthatod ha találtál valamit... ez a Selle sem néz ki rosszul.
eddie1978: már akkor megnéztem, amikor feltöltötted, ez CX nem? Elfogadnék én is egy olyant, lenne ahol kihasználjam.
Salex1: Ronda de finom, mondjuk jó nehéz lehet ennyi flinc flancal, kb. csak a kitámasztó hiányzik róla
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Leszedni azokat (ugyanúgy mint mondjuk egy személygépkocsiról a forgalmazó matricáját) azért célszerű,mert mikor pár év múlva megsárgul,felfoszlik,ocsmány lesz és leszednéd,már nemcsak nehezebben fog lejönni,hanem a festés is más színű lesz alatta.
[ Szerkesztve ]
-
marel09
csendes tag
Jó reggelt! "Égőnek" számít, ha az új bringán rajta maradnak azok a mindenféle figyelmeztető és egyéb matricák? 😀 Elkezdtem lenyúzni, de van, ahol csak felszakad, és ott marad a ragacs, úgyhogy inkább hagytam.
-
maximilian4
addikt
Nagyon max 280k-ig bezárólag valaki tud best buy mtb-ot? Nem nekem lesz, hanem a tesómnak. Lehet használt, de mindenképp újszerű, de legalább megfelelően karbantartott, lehet új itthonról vagy külföldről rendelős.
Maxi
-
xy.zsolt
őstag
válasz Jakab66[hun] #137088 üzenetére
Igen, ez a Lidlben kapható nyereg.....ha megfelel a szélessége akkor az ár/érték aránya kivételesen magas. 3 évig használtam....bár az még GEL-es volt és úgy rémlik azt olvastam, hogy idén már szivacsos....
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
6030D
őstag
válasz trialboj #137095 üzenetére
A pántot+szenzort hagytam otthon, de ha ducttapeből csinálsz olyan pántot, ami a szenzor két pólusához elviszi rendesen a jelet, akkor le a kalappal. Mondjuk utána az epilálás nem hiányozna.
Órám volt, az is nagy segítség, hogy tudja az ember mennyi van még. Ja, eszembe jutott kalibrálni az órát, egy Fenix 3, a pályarajz alapján is beállítottam a kezdést 350 m tszfm-ra, és jól mérte a szintet a baromterikus mérőkéjével.A srác valami régi bringás pesti futár, majd valaki pontosít. Mi is aszfalton forogtunk az elején, azért terepen sokat nem tudsz, ott inkább csak a motiváció, hogy menjen valaki elöl, aki húzza a többit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest