- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Ivqkzy-: Eddig
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
rumos XIII #161245 üzenetére
Térkövet flexxel meg tudod utána faragni. De ahogy a kollega elöttem leírta, meg lehet úgy csinálni, h csak az oszlopokat rögzítő vas szerkezet látszik ki.
-
zoli03
őstag
válasz
vans? #161252 üzenetére
Én biztos nem használnék vegyi dübelt ilyen célra, teljesen felesleges. TV konzolhoz veszel 8x65-ös Fischer DuoPowert, vagy hosszított Blau dübelt. Ha biztosra akarsz menni, akkor először kisebb fúrószárral kifúrod (4-es), így kisebb eséllyel megy el a furat pozíciója, aztán mehet 8-assal (mindig ütvefúrás nélkül). Neten fent van minden a Fischer oldalán, hogy mekkora csavar kell, milyen hosszú, stb.
Akkor lehet gond, ha pont fugába fúrsz, akkor lehet nem fog fogni dübelt, de ezt nem csak a csavar betekerésekor veszed észre, hanem már fúrás közben is nagyon könnyen bemegy a fúrószár. Itt mérlegelni kell, hogy újrafúrod máshol, vagy így is megtartja az adott dolgot a dübel, mert lehet máshol van elég, ami jól tart. -
rumos XIII
aktív tag
válasz
rumos XIII #161253 üzenetére
Illetve akkor ez igy mehet a lejtes ellenere is?
-
vans?
őstag
Koszi. Teljesen kezdo vagyok
a tegla ilyen lyukacsos ugye, es nem tomor, nem teljesen ertem, hogy ha belefurok, akkor mi tartja meg a dolgokat, ha “lukra fut” a furo? Mennyire kell befurni? Van esetleg egy ajanlott altalanos osszefoglalo, hogy hany mm furoszar, dubel, stb kell mihez?
-
fjudors
aktív tag
válasz
lefúrod a térkőre
felszeded, kiásod, beton menetesszárral a térkő szintjéig
térkő vissza
szintezőanya, fakötésű alátét, talplemez -
vans?
őstag
Sziasztok,
Porotherm 10 N+F valaszfalakra kene feltennem
dolgokat (tv konzol 43”), furdoszobaszekreny. Ilyennel jo? -
axioma
veterán
válasz
keress szakiellenor videot feszerepitesrol talajcsavarokra, hatha alkalmazhato, de lehet h az mas eset igy nem, majd kijavitanak remelem
-
6030D
addikt
válasz
Kiszeded ott a térkövet, ahol az oszlop lesz. Bérelsz lyukfúrót, lefúrsz 80-90 centire. Én a tetejénél szednék még ki annyit, hogy egy kicsi zsalukő beférjen, és úgy állítanám be, hogy a zsalukövek teteje legyen vízszintes. Utána egybebetonozod a lefúrt lyukat meg a zsalukövet, tetejét egyenesre húzod. Ha megkötött, mehet rá az oszlop. Én valahogy így csinálnám.
-
ncc1701
veterán
válasz
rumos XIII #161241 üzenetére
A tartó oszlopokat nem ártana rendes, mélyre beásott beton oszlop alapra csavarozni, vagy elviszi a szél a g*cibe az egészet.
-
A Zéé
addikt
válasz
rumos XIII #161241 üzenetére
Az alapot tudod majd egyenesre csinálni, mivel ezeket nem elég csak a térkőre rögzíteni.
szerk.: szerintem legalábbis, bár úgyis lesz majd aki azt mondja, hogy lehet. -
rumos XIII
aktív tag
sziasztok,ű
ide is felteszem, hátha tudtok segiteni. egy ilyen kocsibeállót akarnék felhúzni térköves alapra, az lenne a kérdésem, hogy van lejtése az alapnak, az gond lehet? vagy simán rögzithető úgy ahogy van?
csatolok egy képet, hogy hova menne:
köszi szépen!
-
Hogy ne mindig csak kérdések legyenek a topikban: a szobafestőtől megrendeltük a gyerekszobába a "dusty pink" fantázianevű árnyalatot. Elmondása szerint ilyet nem talált, de választott egy hasonló, "vattacukor" nevűt és ezt 50% higítással felkente. Mondanom sem kell, újrafestés lett a vége
Nem is értem azóta sem, hogy mire gondolt a költő. Köszönőviszonyban sincs a két szín. Három ecsetvonás után telefonálhatott volna, hogy ez nem adta ki, de végül mi vettük meg a festéket és azt kente fel. Ez sem teljesen ugyanaz, de itt már inkább biztonsági játékot játszottunk (Poli Farbe "árvalányhaj"):
-
menpee
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy melléképület cserepeslemez tetővel. A kőművész-ács-villanyszerelő, mindenhez értő brigád anno csak simán összeeresztette a gerincet, ahol így rossz széljárás mellett behord a csapadék.
Szeretnék felrakni íves gerincelemet, lenne néhány kérdésem a témában:
- A mellékelt kép szerint vágnám le a túlnyúló oldalt az épület teljes hosszában, működhet így?
- Mehet [ilyen gerincszellőző szalag] a gerincelem alá vagy két oldalra szivacs tömítőprofilt rakjak? A szalagot át kellene csavaroznom, amikor a gerincelemet rögzítem, józan paraszti ésszel ez nem olyan jó, de lehet, hogy csak túlgondolom.
- Hagyjam a levágást és a szalagot, menjen a két oldalára szivacstömítés és a gerincelem alatt úgyse nézik az aszimmetrikus lapokat?Ötleteket, válaszokat előre is köszönöm!
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Az ablakokat mivel érdemes olajozni otthon? (Azon kívül, hogy egyértelműen nem WD40-nel)
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Kör keresztmetszetű fém légcsatornát szeretnék szigetelni porisztirol csőhéjjal. Mivel tudnám beburkolni olcsón a szigetelést, ami védi az UV-tól, és az időjárástól?
-
6030D
addikt
válasz
FirstAndroid #161228 üzenetére
Ez vlies tapéta, sima diszperzittel festhető.
-
fjudors
aktív tag
válasz
macilaci78 #161224 üzenetére
van utólagos is , marás nélkül
-
FirstAndroid
tag
Sziasztok! Folyékony (?) vagy fólia (?) domború tapétát (?) milyen festékkel lehet festeni? [kép]
-
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78 #161226 üzenetére
Nem kell sokat nyomni alá, elég pöttyöket.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
enginev3.0 #161225 üzenetére
A habnak kell a térfogat, el fog állni a faltól. Cserébe a térfogatát nem tartja meg, ha összenyomódik, pl egy rátolt bútor miatt.
-
enginev3.0
félisten
válasz
macilaci78 #161223 üzenetére
Mi a hátránya?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
eladocuccaim #161208 üzenetére
Automata küszöb utólag beépítve, csak egy adott méretű nútot kell marni az ajtó aljába. Fórumtársnak fórumtárs megcsinálta már.
Hagyományos küszöb padlóhoz igazodó színben. De ha a dilatáció az ajtólap alá esik, a küszöb nem fog rátakarni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
enginev3.0 #161205 üzenetére
Fel, persze. Szar lesz, de felrakhatod.
-
tomazin
veterán
válasz
Alladin888 #161188 üzenetére
Obudan van a 10.emeleten egy neni aki olyat arul ebbol ami hajlik. Nalunk olyan a fal, mint az okorhugyozas, sajat ragasztojaval felnyomtam, konyvekkel odatoltam a falhoz es meg a tetejet vegighuztam.
Ha erdekes irj egy pu-t es megkeresem a pontos adatokat.
Mi amugy direkt olyat kerestunk ami rugalmasabb es hajlik. -
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #161220 üzenetére
Persze. Csak oda tedd a pöttyöt, ahol homorú a falad. Odatámasztod valamivel, pár perc alatt megfogja.
-
ncc1701
veterán
válasz
Persze. Kinyomod a habot, vársz egy percet, majd akkor teszed rá, amit ragasztani akarsz. Addigra kitágulja magát.
-
ncc1701
veterán
válasz
Alladin888 #161188 üzenetére
A legjobb az, ha egyenesre gletteled/vakolod a falat.
-
A Zéé
addikt
válasz
enginev3.0 #161213 üzenetére
"meleg takony", hogy gyorsan odaragadjon, meg építési ragasztó, hogy tartós is legyen. Ezt már több parkettástól is láttam.
-
pjen
félisten
válasz
FBS?
-
A Zéé
addikt
válasz
Az is dagad, ha nem ütközik ellenállásba, lenyomná...
-
miningboy
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, megnyugtatta tok, akkor marad így!
-
pjen
félisten
válasz
eladocuccaim #161206 üzenetére
A burkolat váltó helyett tehetsz rendes küszöböt. Jól jöhet, ha egyszer mégis szönyeger szeretnél.
-
fjudors
aktív tag
válasz
eladocuccaim #161206 üzenetére
automata küszöb
-
eladocuccaim
junior tag
Belteri ajtók alatt van kb 1,5 cm rés. Ezt mivel lehetne eltüntetni? Sima burkolatváltó lett volna az elképzelés, de azok nem elég magasak ehhez. Hogy szokták ezt megoldani? [link]
Mod: ennek ilyennek kell lennie amúgy?
-
enginev3.0
félisten
Laminált szegelyt ragasztó habbal fel lehet rakni?
Szerintem semmi hátránya nincs nem?
Persze nem dagadóssal -
Sziasztok!
Kiderült, hogy a kisszoba és a konyha közti 6cm-es beton válaszfal a kisszoba oldaláról ementálira van fúrva egy korábbi teljes falat beborító könyvespolc miatt.
Egy korábbi lakó mesélte most el. Eddig nem tudtam róla, mert le van tapétázva.
A vékony fal másik felén a konyhaszekrény van, ami nem kicsi és nem is könnyű.
Eddig nem volt gond, de így most elég ijesztőnek találom a helyzetet.Olyan 35-40 centinként (vízszintesen és függőlegesen is) van egy 8-as furat olyan 1m magasságtól felfelé.
Szerintetek kell ezzel foglalkoznom statikai szempontból?
Stukadúr gipszet valahogy bele lehet csurgatni a lyukakba?
Esetleg létezik valamilyen kinyomópisztolyba való cucc, amit belenyomva a nyukakba javul a fal tartása?Köszi!
-
Alladin888
kezdő
válasz
macilaci78 #161200 üzenetére
Kiékeltem ,igy most elég jól odafeszült. kb 48 óráig így lesz,de utána remélem nem ugrik vissza a vakolattal együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged