Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
-
Z_A_P
addikt
Nem is tudom melyik a jó topic...
Szoval a kerti csap a hirhedt sufniba van bevezetve, most mentem meg onnan rombolás előtt .
A viz a házból egy védőcsőben, azon belül bordó "gumicsoben" megy ki föld alatt sufniig.
Ez a gumicső van rákötve(!) a csapra.
[kép]
[kép]Levágom a gumi nyakánál, csak úgy tudom kihuzni kívülre , ahol hosszabbítani kéne, mert el lesz vezetve.
Persze legjobb lenne így fém csatlakozóstul kihuzni, de ez nem fér ki sajnos.Szoval a kérdésem, mi ez a fém csatlakozó ami a fotón látszik gumicsőre kötve? És hogy hosszabbitsam meg ezt a bordó gumicsövet?

-
mokus1
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ne rugózzatok már ezen, ez a szabály kész. Az, hogy sok helyen nem így van az egy dolog én is tudom hogy leszarják nem foglalkoznak vele, de természetesen telepítés után mondhatják, azt hogy nem veszik át.
Engem pont nem érdekel, kinél hogy van, volt egy kérdés, hova tegye, mivel két helyet adott meg ami neki megfelelő, akkor nyilván a helyében én odatenném ami megfelel az elvárásoknak neki és és a szolgáltatónak is. -
Z_A_P
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Te abbol indusz ki hogy nem dol ossze/szakad le az egesz.
Amugy azt lehet hogy egy vastag OSB lapot/deszkat teszek a tetore ami tullog 2 oldalt, es azon allok nem a beton teton. Persze ha a fal is dol akkor mindegy...@Catman: Koszi, erdekes ez is (igaz doka lábam nincs), megfontolando.
-
Catman
aktív tag
-
AssAssynn
addikt
válasz
Z_A_P
üzenetére
Jó, de akkor mégis hová borítanád? Ha azt akarod, hogy minden csakis lefelé essen, akkor ott max az játszik amit az elején is mondtam, hogy a felső betont elkezded körbe bontani a faltól befelé eső részén. Vagy ilyen esetben még a növények oldalára lehetne egy tervezett borulást tervezni, mert abban lesz a legkisebb kár.
Vagy: a biztos megoldás: a tetején pont a közepéről kezded a bontást, ott lesz egy lyuk, és azt tágítod körbe-körbe. Így biztos nem fog leszakadni, a hulladék meg a belsejébe potyog. Egy idő után eljutsz a falakhoz, azt is lebontod, és eltűnik a betonréteg. Mehet oldalról a fal a tetejéről kezdve. De ez nem egy napos munka. Így még biztonságosabb, mint ahogy korábban írtam, cserébe az életedet is kibontókalapácsozod ott. -
Z_A_P
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Hozzateszem, hatulrol kerites van kb 20 cm-re, tehat:
elotte a haz kb 1.5-2 meterre, mogotte a kerites kozvetlen. Ezekben nem kene kar essen.
Oldalrol fak/bokrok fogjak kozre kb 0.5-1 meteren hatulrol nezve , a tobbihez hozza lehet ferni konnyen.
Az ajtokeret egy eros massziv vas teljes teglalap (alul is fut mint kuszob). Ez tartja elorol az egeszet sztem, nyilvan, hisz ott nincs fal.
Baszki csak nalam megy minden ilyen korulmenyesen nonstop szop@ssal?
-
AssAssynn
addikt
válasz
efemm
üzenetére
És mi van, ha a gerenda kicsúszik, vagy nem elég erős? Én nem bíznám fára az életem.
A legbiztosabb az, ha feláll a tetejére és apránként bontókalapáccsal bontogatja. Ha az egyik oldalt megcsinálja, 3 oldal még simán tartja, ott legalább látja, hogy milyen vas van benne. Ha semmi, akkor megcsinálja ezt a szemközti oldalon is. Az még mindig nem fog leszakadni. Utána pedig vagy egy létrán állva, vagy a tetején a szélén, elkezdi a harmadik oldalt, ott már egy ponton túl az lesz, hogy beszakad a közepe, pont abba az irányba, ahol a 3. még épp tetőrész van. Ott annyi a veszély, hogy pontosan az fal fog megrogyni és arra bedől a beton súlyától, de én ezt sem hiszem, szerintem csak le fog esni az egyik fele, a másik fele meg támaszkodik majd a túlsó fal tetején. Utána kell azt, hogy annak a falnak a két oldalát, oldalról, nem hátulról kivésni, és akkor végül bedől az a fal, rajta a tetővel. Utána már biztonságos az egész. Én így csinálnám. -
-
Z_A_P
addikt
válasz
Z_A_P
üzenetére
AI szerint ez egy, idezem:
Ekkora építménynél a bontás általában: 30–60 perc falak, 15–30 perc beton, tehát egy délelőtti projekt.
A terve:1 Hosszabb oldalol, Állj kívül, és kezdd el leverni a legfelső téglasort kb: 60–80 cm szélességben a sarok közelében. Fontos: csak a felső sort.
2 Csinálj egy “zsebet” a tető alatt: Verd ki: 2–3 téglát közvetlenül a betonlap alól.
Ekkor a betonlap ezen a részen már nem támaszkodik.3 Tedd ezt meg a saroknál is, A saroknál is verd ki: még 2–3 téglát a felső sorból.
Most a betonlap kb. 1 méteren nincs alátámasztva.4 A lap elkezd repedni vagy billenni. Két dolog szokott történni:
A) hallasz egy pattanást → reped a beton
B) a lap lassan elkezd lefelé ülni
Mivel nincs koszorú, a lap nem kötött, csak fekszik.5 Egy bontóvassal rásegítesz. Ha már lóg egy kicsit: egy bontóvas / feszítővas alányúlsz a túllógásnál megbillented kifelé.
Nagyon gyakran a lap egészben lecsúszik.Miért működik?
A beton nagyon erős nyomásra, de gyenge hajlításra.
Amikor az egyik oldalon megszűnik a támasz: a lap meghajlik vagy megbillen. És a saját súlya segít.
Ami fontos: mindig kívül állj, ne állj a túllógás alatt. hagyj menekülő helyet -
Z_A_P
addikt
válasz
6030D
üzenetére
Raadasul a felujitott haz kb 1.5-2 meterre van tole (sufni bejarattal szemben), szoval a fotozott oldalara kene doljon,mert a masik oldalon ertekes dolgok vannak a foldon, es lusta voltam elpakolni

>>hogy jobban jársz, ha egy markolós 25e Ft-ért letolja róla a tetőt.
Akkor igen, de szerintem tobbszorose lenne a dij.
Ja, es oda sem fer, mert rohadt nagy 1/3 m3 sziklak vannak a kertben, mert az elozo tulaj szerint azok szepek a fuben.
Allitolag ezeket 10 perc szetverni egy nagyobb vesovel (a szerszamberlo boltos szerint) -
6030D
addikt
válasz
Z_A_P
üzenetére
Elöl a járdán megtámasztani két 10x10-es gerendával, kibontani az elejét és az oldalának egy részét, majd kötéllel kihúzni alóla a gerendát?
Én egyszer bontottam egy rozoga tyúkólat, nem úgy csuklik az össze, ahogy tervezed.
De lehet, hogy jobban jársz, ha egy markolós 25e Ft-ért letolja róla a tetőt.
-
6030D
addikt
válasz
csemberlen
üzenetére
Nincs napelem, és mindenki 5000 felettit mondott szerintem, mivel volt már tapasztalat a fogyasztásról. 6 házból egy kapott okosórát.

Ja, akinek van napelem, az is simát kapott. -
Z_A_P
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Ha az oldalát bontod, akkor viszont feléd ki tud bicsaklani az egész,
Nos igen, ez benne van.
Amire azt hittem vegre egy buli project lesz, kezd a szokasos bosszantos tulagyalos lenni.
Raadasul tele van pakolva, azt at kene rakni, a teteje is tele , azt is, nagyon unalmas. -
6030D
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Szomszédnak ugyanaz a brigád 2 héttel később távleolvasós órát rakott fel, nekünk nem. Nem tudták megmondani, hogy miért, nekik ezt adták, de csak röhögtek, hogy ha nem fizetnek, akkor messziről le tudják kapcsolni. De minden hónapban diktálniuk kell, mert nem látja a rendszer.
-
AssAssynn
addikt
válasz
Z_A_P
üzenetére
Hidd el, jobb az én megoldásom, a fal négy oldalas, összekapaszkodik, ha a tető be akar esni, attól nem dől el, de ha dőlne is (nem fog), te a tetején állsz, így rád nem tud dőlni, max alattad beesik egy métert, te meg ráesel. Ha az oldalát bontod, akkor viszont feléd ki tud bicsaklani az egész, és nem tudsz hová ugrani, amikor egy tonnás betonfödém feléd billen.
-
Z_A_P
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
Nem dől össze, hiszen a falak tartják, te pedig a fal felett állsz, vagy valami állványon.
Ahha ertem. Hat ezt biztos nem merem megcsinalni, hogy allok (egy ismeretlen) teton es azt bontom magam alatt, megha a fal felett is allok. Lehet a teto (is) tartja ossze a falakat. Ez "Fails of the month" eselyes lenne
Hat szerintem nekiallok az oldalanak, utom a geppel, es ha mozdul az egesz, akkor felreugrok.
-
AssAssynn
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Én most magamról beszélek, de hát elég sok ilyen van, hála Istennek, én a sima átlátszó kerítést nem bírom.
Amúgy létezik olyan óra, ami magától "diktál" befelé, egyszerűen fel kellene tegyenek mindenkihez egy ilyet, és akkor oda rejted, ahová akarod.
Ha meg az áramlopástól félnek, akkor oldják meg ők, hogy ne lehessen, ne rám rójanak szabályokat, azért, mert ők nem tudják megoldani a saját problémáikat. -
ncc1701
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Az lenne a lepraktikusabb, ha az összes óra a kerítésben lenne, és le lehetne olvasni rögtön.
-
mokus1
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Dél Pesten, de én azt írtam mi a szabály... Az hogy olyan a kerítés az nem jelent semmit, értsd úgy ha nem lenne kerítés láthatnak kéne lennie.
-
Vismajor01
addikt
-
AssAssynn
addikt
válasz
Z_A_P
üzenetére
Nem dől össze, hiszen a falak tartják, te pedig a fal felett állsz, vagy valami állványon. Én a falaktól a belső rész felé tartó részes vésném meg, ha nincs vas, akkor körbevésném úgy, hogy a betonon állok, a fal fölött, és ahogy mondtam, középirányba vésném körbe. Egy idő után beszakadna a közepe a földre, és csak a falak maradnának, azt bárhogy bonthatod a végén meg a födémet a földön. De nyilván látni és érezni kell, de szerintem így működne.
-
AssAssynn
addikt
Abban nincs tapasztalatom, hogy lehet-e a "szomszéd háza mögé tenni", mert pontosan nem is tudom, hogy hogy érted ezt, de nálam szóba jött, hogy egyik falról át kellene tenni a másikra. Volt, aki ellenkezett, de végül akadt egy regisztrált szerelő, aki annyit mondott, hogy 120-ért megoldja egy fél nap alatt. Szóval szerintem keress fel egy csomó regisztrált szerelőt a környékeden, ebben segítségedre lesz a hivatalos kereső, és akkor találsz majd olyat, 20-ból 1-et, aki megcsinálja neked.

-
wwhy
veterán
Villanyóra/mérőhely áthelyezésével van valakinek tapasztalata
Szabad/lehet közvetlenül a szomszéd háza mögé tenni? (az ő beleegyezésével persze). Most az udvar bal első sarkában van, de szeretnék egy utcafrontról nyíló garázst, így viszont útban van. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ilyet képzelj el. Nálunk azért egy 60×60 cm nyílása van az emésztőnek, a matéria szintje felett van a kivezetés. A drót elment a kanyarban, átment az akadáyon és megjelent az emésztőben a vége. Én voltam a jelzőember.
Rákerült a rogy, bevezettem a cső száján, miközben Apám húzta a drótot kombinált fogóval az emésztő tetején hasalva. Mivel nem tudta vízszintesen húzni, hanem magafelé srégen felfelé, így a drót belevágott a műanyag cső oldalába, ami az emésztő felett volt.
Az alsókonyhától egyenes út vezet az emésztőbe, az egyetlen kanyar, ahol a függőleges és a vízszintes cső találkozik. A függőlegesben nem volt akadály, így ott nem vágott bele a kanyarba a drót. -
ncc1701
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ugyanez. Biztos van jó konstrukció, de hetente pucolom a szűrőt, pedig csak én használom, és nullás géppel tolom le a hajam, de még a szappan is eldugítja. És kb 3 havonta szétkapom benne, amit lehet, és full eltakarítom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mauzes
üzenetére
Egy darabból a saját tapasztalatom, hogy többet nem...
A takaró alatt a tálca közel sík, megáll benne a víz, dzsuva, gyakran kell tisztítani. Ha kiveszed a szűrőt, akkor meg ott lesz dugulás, ahol nem éred el.
Inkább hagyományos összefolyót tennék, aztán hogy egy sarokba lejtetem, vagy középre, mindegy. Legfeljebb a fedelet vízsugarassal kivágatnám a burkolatból, hogy ne legyen idegen anyag. -
-
Vismajor01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak ilyen guriga h veszi a kanyart? Nekem ugye egy csőkiállásom van a földben, abba tudom lenyomni a dolgokat de a dugulás az a lenti csőben van tehát egy derékszöget kell abszolváljon és így erőt se nagyon tudsz kifejteni. És kihúzni sem tudom mert az emésztő a földben van és a szája egy 40 cmes nyilás.
El nem tudom képzelni mi lehet, 3 éve lett kész a ház úgyh kétlem h 40 cmes szappanos-zsíros gombóc jönne ki.
-
Vismajor01
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Ezt most nem értem

A háztól elindulva van 5 szerelőnyílásom, aztán az emésztő a végén. A háztól számolva 1. eldugulva, 2. eldugulva 3. viszont már üres.
Ez alapján akkor hova dugjam a a csőtisztítót? Ebből nekem az jött le, hogy a dugulás a 2. és a 3. nyilás között van és a 2. nyiláson kéne ledugnom hogy az emésztőfelé toljam a szmötyit. Nem tudom a derékszöggel hogy boldogul hisz az úthot képest a nyilás merőleges de ahol a dugulás van az párhuzamos
Nekem bosch van, azért 13k volt ez a kütyü. Karcherhez egy helyen láttam 39 ezerért
-
ecaddsell
senior tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Elkezdesz gúglizni, a hitelesebb források ezt a 10 méteren 3 centit fogják írni.
Ami lehet igaz a közcsatornára, de nagyon nem igaz pl. egy 50-es PVC-re (ahol inkább 1.5%)
Minél nagyobb a cső átmérője annál kisebb ejtés kell. 110-es PVC-nem kisebb ejtés kell mint az 50-esnek, de nagyobb mint a csatornának. -
Z_A_P
addikt
Nos, uj hobbi: egy regi, kicsit romos, kb 1.5x2.5 sufnit kellene lebotani: tegla fal (B30 jellegu?), a teteje 1 db(!) beton lap, kb 8-10cm vastag, benne vasak (lehet vasuti sin?).
Az otletem az volt, berlek egy barmi nagy legkalapcsot (mondjuk olyat kene amit vizszintesen is tudok tartani, gondolom? [innen melyik?] ), es nekiesek esz nelkul. Persze elott ablakokat / ajtot leszedem. A magassaga olyan 1.8-2.0 lehet.
[kép] [kép]Egyedul az az egyben beton teto aggaszt, nehogy ram szakadjon. Persze kivulrol utnem a falat, de jo lenne meguszni.
Valami tippetek lenne, mi a jo modszer?

-
föccer
nagyúr
válasz
ncc1701
üzenetére
Az nagyon a minimum, házi körülmények között inkább 0,5-1,0% közötti az ideális.
0,35% a közcsatorna gyűjtőjének a minimuma, ha jól emlékszem. Valamikor réges régen vízellátás csatornázás szakon végeztem, de rohadtul nem foglalkoztam sosem közműtervezéssel.

üdv, föccer
-
Mauzes
addikt
Zuhany folyókában van valami "konszenzus", hogy milyen fajta (akár típus/márka/akármi) a jó, és milyen fajta a nem ajánlott?
Kellene vennem egy ~80 centis folyókát épített zuhanyzóba, nincs semmi külön szempontom, csak hogy nem akarok utána járni meg a 100 féle takaró design-t nézegetni, de legyen "jó". Nem hátrány, ha 100k alatt van.
-
ncc1701
veterán
válasz
Z_A_P
üzenetére
Voltaképpen mindent.
Én is úgy tudtam, h 1-2% lejtés kell neki, de kiderült, h az q sok. És nem Y idomokat rakott, hanem T idomot, valamint ahol derékszögbe fordult, azt nem 2x45 fokos idomból oldotta meg, hanem egy 90-essel. Plusz az egész szürke 100-as csőből volt, én inkább 125-ös sárgát választottam. Ja, és nem rakott tisztítót. Úgy egyáltalán. Minek is. 
Na, addig évente 2-3x volt dugulás, most már ~2 éve nincs. Tisztítókon benézve minden ok. Akkor csináltam, mikor a ház oldalát úgyis kiástam a lábazati szigetelés miatt. Még annyi bibi maradt, h kb 40 centire van a cső teteje (ezzel nem tudtam mit csinálni, így jön ki a házból), de tettem a tetejére szoknya szigetelésnek 5cm xps-t, úgyhogy elfagyni nem fog. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Apám egy guriga acéldrótot tolt be, az a fajta, amire a drótkerítést feszítik. Mikor kiért az emésztőbe, akkor a bemenetnél kötött rá egy erős rongyot és végighúzta.
Úgy 40 cm-es hengernyi szappanos-zsíros lerakódást húzott ki vele a konyhai lefolyótól.
Nálunk sem volt előtte gond, azóta se. -
ncc1701
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nekem kihúzta a seggem sokszor a bajból az ilyen kütyü. Aztán elegem lett, és cseréltem az egész csőrendszert, előző tulaj xarul csinálta meg.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Új hét, új Lidl újság: most 6k HUF-ért lehet vinni a 4V-os, beépített akkus metszőollót.
Szerintetek megéri? Nagyszülőmnek venném, átlag kerti munkákra.#168443 AssAssynn
Ez a cél, videót nézve ez lehet az egyik legkönnyebb modell, bár nem túl gyors. -
föccer
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Persze, pont erre való. Megkeresed azt a pontot ahol még nincs dugulás, és onnan húzod be a cuccot az emésztő felé.
Én nem találtam Karherhez ilyen fejet, egy linket küldj át légyszíves nekem.
Köszi

-
Vismajor01
addikt
Skacok
Kertes ház, nincs csatorna, emésztőbe megy minden, onnan szippantós viszi.
Dugulás van, 5 ellenőrző nyílásom van, első tele, második tele, harmadik üres.
Van magasnyomásúm, ahhoz kb 5-8 ezer forint egy csőtisztító, próbáljam meg azzal vagy inkább hivjak duguláselhárítót? Még sosem volt ilyen gond
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Függöny kapcsán vagy valakinek tapasztalata, hogy melyik típust nem eszi annyira az UV? Tudom ,hogy mindent Kínában gyártanak, de esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mi az ami a jó minőséget (nem rojtolódik, mosható, nem eszi az UV, nem fakul, stb.) képviseli? Hol lehet beszerezni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
luckyboi82
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Akril sprayre gondoltam, valószínűleg PP a szőnyeg anyaga. Lehet megeszi. Kísérletezni van egy kis darab, a sötétebbik színből.
-
macilaci78
nagyúr
Amíg nem tudni, mitől szennyeződött el, addig legfeljebb csak az AI segítségére támaszkodhatunk.
Már nem emlékszem, melyik szőnyeggyártó takarítási, ápolási útmutatóját fordítottam. A takarítás első lépése a szennyező anyag beazonosítása volt. Ezt követően 17 csoportba sorolta be azokat és csoportonként volt javasolt eljárás.
Sok múlik a szőnyegnél használt száltípuson is.
Tartok tőle, hogy ez valamilyen vegyszer lesz, esetleg festék, vagy ragasztó.
-
ncc1701
veterán
válasz
luckyboi82
üzenetére
Ha nem kapható, akkor festheted, sztem ki lehet kevertetni a színt flakonba.
-
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nekem igy van, drenlemez, haz falan es alul, J betu alakban kifele (de nem L hanem J, van egy 10-20cm pereme kifele is hogy ne follyon ki a viz), benne geotextil, az aljan van egy drencso is, kule. Az egesz lejtesben, es a sarokban mint egy osszetekert cigipapir, a drenlemez bele van rakva egy 160-as KG csobe, ami mar megy ki a 10M levo esovigyujtobe (ami egy regi emésztőgödör, kitakaritva, es ipari foliaval kibelelve), locsolonak
-
ncc1701
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem az a terv, h alulra kerül a drénlemez, amit majd valahogy belevezetek egy vízgyüjtőbe, aminek a túlfolyója megy hátrafele az ereszből jövő vízzel együtt.
-
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Szerintem azt senki nem nézi. Eleve, ha van mondjuk 6 m fű az eresztől a kerítésig, akkor azt ki mondja meg, hogy a 6 m-en az elszikkad, vagy patakban átfolyik?
A szomszédban az egyik ház küzd a használatba vételivel, elfogyott a pénz befejezni. Szikkasztót megvannak, de nincsenek összekötve az eresszel, mert majd színezés után lesz. Kértek véleményt, mi kell a h.v.-hez, és csak azt mondták, legyen beragasztózva a ház oldala mindenhol. Ereszről nem volt szó. -
csababarca
őstag
-
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Úgy nem folyhat a szomszédhoz, hogy a földön bevezeted egy csatornacsőbe, aminek a vége a kerítésnél van.
-
Emu
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nálam nagyon minimális terhelést kap, úgyhogy lehet nem én leszek a megfelelő "minta". Én 10-12 cm mélyen szedtem ki a földet, és nem is beton szegélyt, hanem műanyag szegélyt használtam. A kiszedett földre ment a geotextil, majd a bejáróból térkövezés előtt "megmentett" murva. Gyöngykavicsból lehúztam a szintet, majd leraktam a 40x40 lapokat. A közöket meg simán feltöltöttem gyöngykaviccsal. Ez volt ~4 éve, azóta nem mozdult meg - de mint írtam terhelést se sokat kap, mert a magas ágyás van csak körberakva.
Elől a ház mellett ahol "rendesen" csináltam a járdát, ott 5cm kavics, 10-12cm száraz c12 lett letömörítve, majd arra jött átlagosan 3cm zizi, és arra raktam a térkövet.
-
csababarca
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Köszi a tippeket.
Hát igen lehet igazából alsó kifolyású is, aztán majd a szaki oldja meg a bekötését.Igazából meg kell azt is csinálni, mert a használatbavételivel kapcsolatban azt mondta az építésügy, hogy szomszédhoz nem folyhat át az esővíz.
Ez csak azért érdekes, mert csomó ház ahol már van használatbavételi, nem rendelkezik semmilyen elvezetéssel, csak le van húzva a cső a ház oldalánál, aztán folyik amerre tud a víz onnan. na mindegy. -
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Igen, nekünk is az a "hátra menő" járda. 1,5 évig volt köves, csak a szegély volt, és a kő attól lejjebb ~8 centivel. A gyerekek is onnan szedegették ki a követ, én meg utána a fűből.
Most letérköveztem, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint mellette a járda.
Olyan víznyelőből nekem van 3 is, de a függőleges kifolyású. Én azt a tanácsot kaptam, hogy rakjak olyat, mert egyszerűbb vele beállítani a függőleges magasságát, hogy szintben legyen a járdával, és így a cső felett is több föld van, ami jobb a csőnek és mondjuk a fűnek is. A szikkasztót, vagy bármit úgyis mélyebben kötöd be, mint 17 centi.Szerintem a geotextil felesleges. 20-40 vagy hasonló kőből 10 cm, labvibrátor, arra a zizi (2-4), arra a lapok, bekalapálva, közé meg a díszkő.
-
-
Emu
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nekem a magas ágyás körül van a kavicsos-járdalapos megoldás, és ahogy írták akarva akaratlanul is vándorolnak azok a kövek/kavicsok, pedig én még sepregetni se sepregetek ott. Ha ezzel együtt tudsz élni, akkor tényleg nagyon esztétikus.
-
csababarca
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
Nálunk előre lejt, de az eresz le van vezetve, még ki kell találnom, hogy ide hogy applikálok be egy ilyen fölbe süllyesztett vízgyűjtőt, amit majd bevezetek egy szikkasztóba.
https://vizszerelvenyshop.hu/styron-kulteri-viznyelo-oldalkifolyasu-110-mm-esoviz-elvezetokv-110-b [link] valami ilyesmire gondolok, nem tudom van e ebből magasabb kivitel, ami oldalkivezetésű, ez 17 cm magas ha jól nézem.#168412 6030D
igen erre gondoltam, hogy bajos lehet, mondjuk ezt nem annyira használnánk, igazából itt a képen látszik melyik rész lenne.
nyáron ha vendégek jönnek lehetne használni, vagy tavasszal ha a teraszon van valami esemény ne kelljen mondjuk a házon keresztül csörtetni feltétlen.
-
6030D
addikt
válasz
csababarca
üzenetére
Működik, de azzal számolj, hogy a kövekből mindig lesz körülötte (fűben?), és a havat ha eltolod róla, azzal jön a kő is.
-
ncc1701
veterán
válasz
csababarca
üzenetére
Ugyanezt fogom megcsinálni, a vizet meg hátravezetem a kerti tóba. Nálunk a ház mellett lejt hátrafele a telek.
-
csababarca
őstag
Van egy olyan elképzelésem, hogy:
- járda térkő a kaputól a bejárati lépcsőig, ez eddig easy.
- a ház mellett viszont szintén akarok valami járdaszerűt, ami elfordul a ház mellett és a ház oldalánál végigmegy, majd ott nekimegy a terasz lépcsőig.
- itt nem térkőt szeretnék, hanem arra gondoltam, hogy csinálok rendes szegélyt, mondjuk 1m-1,2m-re a faltól.
- kiszedem a földet valamilyen mélyen
- geotextilt terítek
- megy bele murva, apróbbszemű, majd arra teszek ilyen járdalapokat valamilyen közönként csak egyet-egyet
- a szintet meg valami nagyobbméretű kővel töltöm ki, hogy stabilizálja a járdalapot.Ez működhet ebben a formában?
Ezt magamnak meg tudnám csinálni, ha a szegély megvan.Vagy inkább térkövezzem le azt is és le van a gond?
(esztétikusabbnak tűnik valamennyivel a kavicsos-járdalapos megoldás nekem) -
draco31
veterán
Hello!
Ezt jól értelmezem, kiszerelem a jelenlegi 1-es konnektort, és mehet a helyére barkácsolás nélkül? -
6030D
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
Gugolj lejjebb, és kicsit lentebbről nézd (a szemed a kijelzőtől lejjebb legyen). Én is utálom.
-
blp85
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Jó kérdés.
Mondjuk lehet szemből megvilágítva leolvasható. -
blp85
senior tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
"A mért energia értékét a villamos fogyasztásmérőből az LCD kijelzőről lehet leolvasni.
A mérő feszültségmentes állapotában a léptető nyomógombot megnyomva a kijelző bekapcsol
és rövid ideig leolvasható a mérőállás."Itt a leírása:
-
janakbacsi
őstag
van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan lehet megnézni ezen a mérőn az aktuális értéket? annyira sötét, hogy nem látszanak rajta a számok. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gyúrósok ide!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung 16GB DDR5 5600MHz M425R2GA3PB0-CWM
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Citadel FSP 500W
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aztán megindul a fal, páran hanyatt esnek, jó story.

de nem hiszem.

Met