- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
lemmy71 #157663 üzenetére
Lehet, hogy áthallatszik a zaj de még mindíg jobb mint egy beton, panel lakás.....
Ott a 4. emeleten üti a bolod a falat én meg a 2. emeleten hallgattam....hajnali 2 órakkor.
Ez is szerpelt az okok között, hogy családiba jöttünkSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lemmy71
őstag
válasz
Borisz76 #157662 üzenetére
"...ilyen esetben 2X kell felhúzni a falat egymás mellett..."
Akkor is áthallatszik a zaj
Amúgy az ilyen falat nem spórolják ki ha a terven szerepel, plusz még a tetőt is el kell választani, egy tűzfallal ami a csrepelést is elválasztja. Legalább is amiket én láttam, az mind így volt mégépítve, iker házak esetén. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szaszlaci #157661 üzenetére
A buktató az, hogy ikerház. Ráadásul jó nagy közös fal, hogy kb. ne legyen szoba, ami el van különítve.
Azt hiszem a YT-on láttam, hallottam Kömkel-től, hogy ilyen esetben 2X kell felhúzni a falat egymás mellett.
Azaz ha B30-s NF-s téglából épül az ikerház, akkor a közös falszakasz 2*30cm vastag kell legyen....papíron.
Persze ezt korábban szinte mindíg kispórolták....így nyerve egy kis plussz alapterületet.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
szaszlaci
addikt
válasz
RexpecT #157653 üzenetére
"így néz ki egyébként. Most indul egy 4 lakásos(2 ikerházas) projekt, és próbálom minél jobban körbejárni a projekt buktatóit."
A buktató az, hogy ikerház. Ráadásul jó nagy közös fal, hogy kb. ne legyen szoba, ami el van különítve. És kapaszkodj meg, a zaj akkor is át tud menni, ha a generálos szerint szuper áthallás gátló fal lesz odaépítve. Hátpersze...
A két házrésznek minél kisebb felületen kellene közös falúnak lennie, és a legjobb, ha egy (vagy egy-egy) garázs választja el egymástól. Inkább abba lapátold a pénzt, mint dizájntetőbe.Ami a tetőt illeti, nem tudom, de így ránézésre elég könnyű az ilyet műszakilag elrontani, hogy majd szívjon vele mindkét házrész tulajdonosa, és valahogy aztán közösen megoldást keressenek. Minél egyszerűbb, annál kevesebb hibalehetőség! Az egyszerű pedig nem csúnya, sőt, épp elenkezőleg, ha ízléssel is párosul.
(Plusz ha CAD rajzot nézel, hát azok mindig jól mutatnak, a valóság elég (lelombozóan) más szokott lenni.)[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
lemmy71
őstag
válasz
szotyika77 #157654 üzenetére
Ott az is a baj hogy papírszalag helyett, hálót vagy üvegszövetet használták. Legegyszerűbb megoldás a hungarocell díszléc.
-
A Zéé
addikt
-
-
lemmy71
őstag
válasz
A Zéé #157652 üzenetére
Ha újra építenek akkor tuti nekem is ilyesmi lenne Annó is hasonlót akartam de nem illett bele a város képbe. A bürokrácia nagy úr és akkor még nem tudtam hogy kit is kell megkenni
Van a városban jó pár hasonló épület, a felső eltolásoknál, burkoló panelt használnák (mészkő, szeletelt tégla, wpc, stb.) Én nem vettem volna észre hogy probléma lenne a "koszosodás". -
pjen
félisten
válasz
szotyika77 #157654 üzenetére
Mért nem veszel PS sarok lécet? Felragasztod és meg van oldva.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
A fürdőszobában a gipszkarton mennyezet és a fal találkozásánál elvált az akril amit a sarokba húztak. Ha ki akarom javítani akkor gondolom a régi akrilt ki kell onnan szednem, és újat húznom. Szerintetek jó a gondolatmenetem vagy máshogy kellene csinálnom?így néz ki most:
-
RexpecT
addikt
válasz
Radnix #157650 üzenetére
Köszi. Keresgettem azóta, de nem találtam hivatalos leírást/videót, hogy ezt hogy kellene kivitelezni a nagykönyv szerint.
Amit kimazsoláztam:
A magasabb tetőn vagy bádoggal kell lezárni, vagy van rá cserép is. Bár utóbbit nem teljesen értem, mert a szegelés az nem tűnik jó megoldásnak hosszútávon víz szempontból.
Alacsonyabb hajlásszögű tetősíkon valszeg egy bádogszegély lehet a megoldás majd utána erre hőszigetelni és vakolni.lemmy71:
Ez csak egy minta kép, a látványterken így néz ki egyébként. Most indul egy 4 lakásos(2 ikerházas) projekt, és próbálom minél jobban körbejárni a projekt buktatóit.
Egyelőre itt tartok:
- H tarifás levegő-víz hőszitvattyú
- 30 N+F tégla, 15 centi homlokzati hőszigeteléssel
- Társasházként lesz lepapírozva
- Éppítető közvetlen a másik telken már átadott egy ilyen projektet, a 2023-as google térképen ugyanazzal a telefonszámmal van kint a projekt molinója mint a mostanin
Persze ez semmit nem garantál, de a pozitív irányba mutat -
-
Radnix
senior tag
válasz
RexpecT #157649 üzenetére
Tobb csomopont, tobb lehetoseg bexopni valamit. Amugy tenyleg szep, kicsit extrabb megjelenest ad, mint egy mezei nyeregteto. Ha szuper jo tervezod, kivitelezoid vannak, meg sok penzed akkor mindenkeppen vagj bele!
Itt a kepen ez nem tunik atszelloztetett tetonek, pedig az nem arthat itt nalunk az 500 fokos nyarak mellett. -
RexpecT
addikt
Ennek az eltolt nyeregtőnek van valami hátránya?
Nekem jobban tetszik kinézetre mint a sima nyeregtető, de laikus szemmel nézve több probléma lehet vele mint a sima nyeregtetővel(például a kisebb dőlésszögű tető könyebben leázhat a falról). -
lemmy71
őstag
válasz
föccer #157646 üzenetére
Az EPS -nél szerkezetileg nincs nagy különbség, gyártó és forgalmazók közt. Néha van egy kis méretbeli pontatlanság, de az is csak ritkán. Viszont az XPS -nél bele lehet nyúlni a tutiba. Bele futottam már olyanba, amivel szívem szerint, még egy kutyaházat sem szigetelnék.
Szerintem ez a JUB egy kôzépkategória (magyarán vállalható). Én inkább a ragasztó és a nemesvakolat miatt, keresnék egy referencia munkát.
Pár éve csináltunk egy "kisebb" házat kingstone rendszerrel. A ragasztó kivételével minden jó volt, a hálóbeágyazását nem is vállaltuk a rendszerhez kapott ragasztóval. Egy olcsó caparol ragasztóval fejeztük be a munkát, pedig akkor az is egy nevesincs anyag volt még a piacon. -
föccer
nagyúr
válasz
miningboy #157645 üzenetére
Ugyan az, mint az összes többi EPS, csak más a gyártó márka EPS 80, mindenhol EPS 80. Az EPS100 mindehol EPS 100.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
miningboy
csendes tag
JUB, Jubizol hőszigetelésről hallottatok már, van vélemény, tapasztalat? [link]
Ilyen anyagra kaptam ajánlatot hőszigetelésre, eddig erről a márkáról én még csak hallani sem hallottam. -
6030D
őstag
válasz
Pulsar #157643 üzenetére
Mi elleci-t vettünk, nincs baja, takarítani is könnyű. Nekem a vizes srác mondta, hogy ha kibontom, nézzek bele, mennyire egyenes, mert nagyon drága mosogatóval és kézmosóval is jártak úgy, hogy görbe volt, és nem feküdt fel a pultra.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
tng
tag
Sziasztok! 465x465-ös gránit mosogatótálcát keresek, és ezt [link] néztem ki. Mivel teljesen laikus vagyok, szeretném tudni, hogy ezt meg szabad-e venni, vagy inkább tudtok olyat ajánlani, amit érdemesebb. Előre is köszi!
-
laci06
senior tag
válasz
Borisz76 #157640 üzenetére
Valószínűleg rosszul fogalmaztam. Vagyis a vezérlőn az egész 1 zónán van. De a falak alján a házban több helyen is vannnak ilyen fűtéshez tartozó csövek, amik gondolom az elosztók. Szerencsére jól működik amúgy nagyon, soha nem volt semmi panaszunk hogy itt-ott hideg lenne.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
laci06 #157638 üzenetére
Egy kör van a 80-90 nm-s területen?
Van osztó gyűjtő esetleg oda?
Mert padlófűtésnél kb 10 nm-t lefedő köröket javasolnak ! Azaz nálad 8-9 körnek kellene lennie....csak ott![ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vans?
őstag
válasz
macilaci78 #157629 üzenetére
Nem latta a konkret tipust, csak hogy vinyl… de akkor ez egyertelmu
hábm bábm
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Vajon jó helyen kérdezek, ha a "fűtésvezérlés" felújítása érdekelne? Vagyis van egy jelenleg Computherm alapú, még 2017-ben üzembe helyezett, vagyis kicsit buta termosztátos fűtési rendszerünk. Van két zónavezérlőnk, és most az egyik meghalt, vagyis elkezdtem azon gondolkodni, hogy lehetséges, hogy nem kicserélni kéne csak a vezérlőt, hanem az egész rendszer lecsérélésén gondolkodok.
Egy kicsit körülményes a mostani rendszer, sokkal jobb lenne ha vezérlőket lehetne valami app-on keresztül szabályozni, és nem kéne a termosztátokat állítgatni folyamatosan, hanem a beállításokat, fűtés ki-be kapcsolását csak egy-egy kattintással el tudnám intézni, és esetleg egy-egy hőmérő lenne itt-ott hogy a zónáknak a ki-bekapcsolását intézze.
Bonyolúlt lenne vajon ennek a leváltása? 2017-es építés, cirkó-gáz, és van egy nagy kör a padlófűtésnak (kb 80-90 m2), és még egy-két kör a radiátoroknak, de azok közül mindegyik termosztátos (lehet tekergetni).
Egy ilyen kis projekt vajon mennyibe kerülhet szereléssel stb? A vezérlők helyét nem változtatnám, vagyis szerintem vésni, ilyesmi nem kellene.
-
válasz
mokus1 #157635 üzenetére
Valóban, félreértettem. Kívülre nem tudom mi lenne alkalmasabb a betonnál, de lehet magasabb zsault tennék és arra OSB-t, vagy a lépcsőfokokat hidalnám át pallóval, vagy OSB-vel.
Fagyálló estrich beton esetleg még?A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz
mokus1 #157633 üzenetére
Padlopon, csak ne legyen gipszes, hanem inkább cement alapú.
Pl Baumit Nivello 30.
A 3-4 cm az már elég sok, ez is csak max 3 cm-ig ajánlott.A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
mokus1
addikt
Megkene emelnunk pár lepcsofokot 3-4 centivel. Mivel és hogy lehet ezt úgy, ha délelőtt elkészül délután már be lehessen menni a házba?
-
lemmy71
őstag
"Hogy mi? Mi köze a kapunak a gumicsíkhoz?"
Az hogy azt a kapuval együtt adják, nem extra (opció) tartozék.
Minőségi kapuknál, a függőleges síneken eleve rajta is van a gumi "géder". Csak a fenti vízszintes gumit "gédert" kell külön rögzíteni (azt is értelem szerint belülről, az esztétika és a jobb zárást miatt) amire egy takaró
elem kerül, az viszont külön extra (opció).
De igazad van, mindegy hagyjuk az egészet -
lappy
őstag
Tanácsot kérnék egy költséghatékony megoldásra
Adott egy ház amire 15cm szigetelés kerülne. Viszont az ereszalj kb 20cm igy a megmaradó rész az kevés milyen módon lehetne kitoldani
KöszönömBámulatos hol tart már a tudomány!
-
vans?
őstag
sziasztok, ilyen vinylt vettunk az egesz hazba (kivetel eloszoba, haztartasi helyiseg es furdok), ti leragasztanatok? A kivitelezo szerint leragasztva jobb lenne pl. a padlofutes szempontjabol is, de en odzkodok tole. Gyerekek is vannak, szoval ha valamit cserelni kellene (a fiam pl. sok mindenre kepes
), szivas leragasztva nem?
hábm bábm
-
Egon
nagyúr
Ha megnézed a képet, ez kívül van, másképp nem is lehetne:
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
lemmy71
őstag
Tudom hogy vannak, de nagy csodát ne várj tőle. Annyit nem ér mint a plusz költség.
Billenő kapukhoz a Hörmann egy hőszigetelő paplant ad, arany áron. Annó én is akartam az egyik billenő Hörmann kapumra, és a forgalmazó ember beszélt le róla. XPS -el szépen leszigeteltem, fillérekből megvolt. A másik kapum egy 5 méteres szekciónált ami alapban hőszigetelt (ezt a forgalmazó mondta) szerintem vicc.
Visszatérve a tiplikhez, beűtősből van 6x100 -s
és egy két neve sincs tipliből is van 6x100 vagy 120 is. Párszor láttam már ilyen nagy méretekben. Amúgy nem értem a te (gumi peremed, tömítésedet) mert azokat is a fal belső oldalán kell rögzíteni(Hörmann, Nice... mind belül van)
-
Egon
nagyúr
válasz
lemmy71 #157605 üzenetére
Amúgy vannak szigetelt kapuk is, majd olyanra fogom cseréltetni a jelenlegit, ha egyszer eljutok odáig.
Eu esetleg jobb lehet?
Fischer rögzítődübel 6x60mm, 8db (sx) (sk) + csavar - Tipli,"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Z_A_P
addikt
válasz
Catman #157489 üzenetére
Én az erkély konzoloknál simán kivágnám a szegőt a rezgővel.
Az is jo, ha a masik vegen vagom le a WPC-t (kb 1.5m a szal), a fal mellett? Ott is szorul. Es ott nem olyan feltuno.
Vagy mindketto vegen kene, legyen 5-5mm mindket vegen?Dekopírral vágtam már wpc-t, nem olyan kemény az.
Van az is, azzal konnyebb mint rezgovel? Furok egy indito lukat, es onnan dekopir?
[ Szerkesztve ]
OK
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lemmy71 #157616 üzenetére
Azért tenném a falsíktól távolabb a szekrény felső rögzítését is. Így be lehetne szépen állítani a szekrényt függőbe, vagy egységesen pici lejtéssel hátrafelé.
Esetleg ha a dizájn megengedi, a nyitott oldalára egy teli oldallapot felcsavarozni, amit már a falhoz lehet faragni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #157614 üzenetére
Ez elméletileg megállja a helyét, de gyakorlatilag nem hinném
Tuti hogy van pár olyan része a falnak, ahol alul, vagy a függőleges oldalon is érintkezik a szekrénnyel
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Comes #157602 üzenetére
Gáz. Azért is, mert így a szekrény súlya a szekrény közepét forgáspontként használva húzhatja kifelé a tiplit a falból. Vagy támaszd meg lent, és/vagy találj ki valamit, amitől a felső rögzítés is jobban eláll a faltól. (Esetleg állítható a felső rögzítő vasalat.)
lemmy71: nem kell eltakarni. Kávéfőző, vízforraló gőzt termel, ez legalább szépen felszáll a szekrény mögött és kiszellőzik, nem reked meg. Oldalról nézve hathat bután, ez van. A lapszabászgéppel sokkal könnyebb egyenest csinálni, mint kézi vakolással.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
Met
Topikgazda
válasz
Comes #157606 üzenetére
Nyugodj meg, gyárilag nem volt függőleges
Fent a csavar kap egy húzó erőt lefelé, ha nagyon a szekrény elejébe pakolsz akkor kaphat egy kifelé húzó erőt ahogy megbillenne. Én nem hiszem hogy ez jelentős lenne, de ha van lehetőséged akkor alul támaszd meg ne mozogjon. Általában ezeket túlméretezem szóval nem feltétlenül kell rám hallgatnod20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
lemmy71
őstag
válasz
Comes #157606 üzenetére
A teherbírást nem befolyásolja ha jól fognak a (tiplik, dűlek) csak esztétikailag "gázos" a dolog. De az biztos hogy nem a gletteléstől van 1 - 1,5 centi, mert az ahhoz sok. Tehetsz a szekrény aljára és a fal találkozáshoz egy led világítást. Lehet hogy az eltakarja
Legközelebbi festéskor, gipszkartont kell ragasztani arra fal részre és arra tedd majd a szekrényt. Úgy szépen fog állni és olcsóbb mint újra vakolni -
Comes
tag
-
Comes
tag
Sziasztok!
Felszerelésre kerültek a konyhabútor felső szekrényei. “Gáz”, ha a szekrény alja (kb. a szekrény közepétől az aljáig) eláll a faltól kb. 1-1,5cm-re?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest