Hirdetés
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Ezt is megéltük
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Szörnyűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colinka
tag
-
JoolsNOS
veterán
Mondjuk nem tudom ti hogy vagytok vele, de elég hosszú pályafutásom alatt nálam egyszser nem halt meg még vga, sztem nem olyan gyakran előforduló probléma ez.
Szerencsére nálam se. Tesómnak halt be egy passzív hűtéses 7600GT még anno, memóriahibával, valószínűleg mert nem volt túl szellős a gép.
-
RobbyJr
veterán
Tavaly ősszel, amikor megvettem a fenti asusos 5070-es kártyát, a régi, szintén Asus TUF 3060Ti-t, azonnal visszaraktam a dobozába, és elraktam jó messzire, hogy ne legyen szem előtt. Már akkor volt egy olyan érzésem, hogy azt a kártyát nem fogom kirakni a HA-ra, és az eddig látottak alapján, ez egy jó döntés volt.
Most azért igen szar lenne egy olyan helyzet, ha a mostani kártyát gariztatni kellene, és a webáruház közölné, hogy sajnos javítani nem lehet, cserekártya niksz, de visszautalják az akkori teljes vételárat, azt meg kenjem a hajamra.
Ha van raktáron kártya, nem mondhatja azt, hogy bocs, visszautaljuk az árát.
Olyankor kell a gyártóval felvenni a kapcsolatot. -
bobalazs
nagyúr
Mondjuk nem tudom ti hogy vagytok vele, de elég hosszú pályafutásom alatt nálam egyszser nem halt meg még vga, sztem nem olyan gyakran előforduló probléma ez.
Léteznek hibás szériák ahogy a MSI R9 270 GAMING 2GB GDDR5 anno, amiből 2 hónap alatt hármat fogyasztottam, mert Iponon is 54% volt a meghibásodási arány (Amikor még kiírtak ilyeneket).
-
GeneraL_XTX
veterán
-
FLATRONW
őstag
Nálam egy 4060 Ti 16 GB van elrakva, rosszabb időkre. Remélem nem jön el az az idő.
-
pendre54
addikt
Én is elraktam az MSI 3070 Gaming X Trio kártyát. Annak ellenére hogy adott képet, de mégis az volt ludas, mert hirtelen és random előjövő játék összeomlást okozott. Ezen ok miatt meg se hirdettem, illetve mint te is írod utólag jó döntés volt, mert ha gond lenne az 5070-el van mivel még játszani, még ha néha meg is szakítja a játékot, mert voltak napok amikor nem jött elő egyszer sem, de volt hogy napi többször.
Szerencsére az én 3060Ti-m, az egészséges mint a makk, így azonnal, gond nélkül bevethető állapotban van, és még az MSI AB-vel készített 4 db UV-s profilját is lementettem, szóval az is azonnal visszatölthető, ha úgy adódna.
-
Marci112233
addikt
Tavaly ősszel, amikor megvettem a fenti asusos 5070-es kártyát, a régi, szintén Asus TUF 3060Ti-t, azonnal visszaraktam a dobozába, és elraktam jó messzire, hogy ne legyen szem előtt. Már akkor volt egy olyan érzésem, hogy azt a kártyát nem fogom kirakni a HA-ra, és az eddig látottak alapján, ez egy jó döntés volt.
Most azért igen szar lenne egy olyan helyzet, ha a mostani kártyát gariztatni kellene, és a webáruház közölné, hogy sajnos javítani nem lehet, cserekártya niksz, de visszautalják az akkori teljes vételárat, azt meg kenjem a hajamra.
Én is elraktam az MSI 3070 Gaming X Trio kártyát. Annak ellenére hogy adott képet, de mégis az volt ludas, mert hirtelen és random előjövő játék összeomlást okozott. Ezen ok miatt meg se hirdettem, illetve mint te is írod utólag jó döntés volt, mert ha gond lenne az 5070-el van mivel még játszani, még ha néha meg is szakítja a játékot, mert voltak napok amikor nem jött elő egyszer sem, de volt hogy napi többször.
-
pendre54
addikt
Az elképzelhető, hogy az nvidia féle 20-30%-os beharangozott áremelkedésnél lemaradt egy nulla?
Mert úgy néz ki az irány... másfél hó alatt 140k-s emelkedés az 5070 árában már nem egy szimpla emelés, hanem a játékipar kivégzése..(optimalizálást inkább hagyjuk)
Egyáltalán lesz olyan aki mondjuk januárban 5-600k-t ad egy 5070-es kártyáért?
Mondjuk az meg is érdemli..
Nem is értem minek így egy új fejlesztés?
A belépő kártyák majd többszázezertől fognak indulni?Tavaly ősszel, amikor megvettem a fenti asusos 5070-es kártyát, a régi, szintén Asus TUF 3060Ti-t, azonnal visszaraktam a dobozába, és elraktam jó messzire, hogy ne legyen szem előtt. Már akkor volt egy olyan érzésem, hogy azt a kártyát nem fogom kirakni a HA-ra, és az eddig látottak alapján, ez egy jó döntés volt.
-
codec
senior tag
Az elképzelhető, hogy az nvidia féle 20-30%-os beharangozott áremelkedésnél lemaradt egy nulla?
Mert úgy néz ki az irány... másfél hó alatt 140k-s emelkedés az 5070 árában már nem egy szimpla emelés, hanem a játékipar kivégzése..(optimalizálást inkább hagyjuk)
Egyáltalán lesz olyan aki mondjuk januárban 5-600k-t ad egy 5070-es kártyáért?
Mondjuk az meg is érdemli..
Nem is értem minek így egy új fejlesztés?
A belépő kártyák majd többszázezertől fognak indulni? -
vrob71
tag
Azt a mindenit. Csak most néztem rá hogy a hatodik hónapban beszerezett MSi RTX5070 Gaming Tri OC kártya mennyi lett mivel akkor én 240k-ért vettem, de hátast dobtam hogy majdnem 100k-val kerül többe. Akkor 400-410-ért tudtam volna a TI változatát beszerezni, de már az az ár is elvette a kedvem tőle mert amennyivel többe került volna, annyival többet azért nem tud.
Ja, ja. Én 230.000-ért vettem július elején szintén RTX 5070 Gaming Triot. Ha most megnézem, hát nem semmi.
-
Marci112233
addikt
Azt a mindenit. Csak most néztem rá hogy a hatodik hónapban beszerezett MSi RTX5070 Gaming Tri OC kártya mennyi lett mivel akkor én 240k-ért vettem, de hátast dobtam hogy majdnem 100k-val kerül többe. Akkor 400-410-ért tudtam volna a TI változatát beszerezni, de már az az ár is elvette a kedvem tőle mert amennyivel többe került volna, annyival többet azért nem tud.
-
Tom5
addikt
Konfig az adataimnál, az adott táp kb 5 éves. Az alaplap + CPU 3-om. Volt a gépben vagy 10+ kártya és eskü egyik sem CW-zett. (nagyrészt GEF 3-4-5-ös széria AMD nem
) Csak az a fránya Palit 5070. Ott hallottam életemben először CW-t.
-
Micsurin
nagyúr
Szerencse kérdése, nekem 7800XT XFX CW-zett 6700 10GB CW-zett. Rossz kártyák? Nem.

A CW még mindig nem csak kártyájától függ.
-
Tom5
addikt
Velemenyeket olvastam, ott azt irta mindenki, hogy nincs coil whine ennel a modellnél és szerencsere igy is lett.

Nem tudom mennyire szerencsefüggő, ha jol emlekszem regebben volt valami mod coil whine ellen, talan valami gyurmat/trutyit tettek megfelelő helyekre es megszünt. Szoval nem lehet, hogy epitesi/összerakasi minőseg kerdese, vagy hogy adott trutyit odateszik-e csillapitasnak? Persze ez egy nagyon laikus gondolatmenet, mert őszinten szolva nem tudom ertelmes dolgot vetettem-e fel..
Nekem CW-zett is a Palit kártyám és morogtak is a ventik. Úgyhogy én ezt kimaxoltam, kb egy hónapig bírtam és ment a háztól. Úgy hogy előtte volt jópár kártyám sosem hallottam CW-t. Az utód XFX 9070XT szintén nem CW-s és morgás sincs.
-
Sinesol
veterán
a coil whine nem modell, hanem szerencse függő inkább
Velemenyeket olvastam, ott azt irta mindenki, hogy nincs coil whine ennel a modellnél és szerencsere igy is lett.

Nem tudom mennyire szerencsefüggő, ha jol emlekszem regebben volt valami mod coil whine ellen, talan valami gyurmat/trutyit tettek megfelelő helyekre es megszünt. Szoval nem lehet, hogy epitesi/összerakasi minőseg kerdese, vagy hogy adott trutyit odateszik-e csillapitasnak? Persze ez egy nagyon laikus gondolatmenet, mert őszinten szolva nem tudom ertelmes dolgot vetettem-e fel..
-
mert_csokis
senior tag
Nyitott fejessel sem hallok semmit, még ha nem is olyan hangos a zene/jatek. Ha közel hajolok nyilvan van egyfajta susogas/zugas de azert nem egy porszivorol beszelünk, maxon sem olyan tul hangos azert. Filmezes, zene eseten halk reszeknel lehetne gond, de olyankor kb idleben malmozik a vga, ugyhogy semmi hangja. Coil whine lehetne inkabb gond, de szerencsere semmi cicerges, epp ezert is valasztottam ezt a modellt.
Persze, hogy nem. Ez csak a Palit/Gainward kártyákra jellemző.
Maga a fordulatszám generálta venti alapzaj itt sem hangos. 30%-on megy végig, nem sok hangja van. A motor morgása, amit ajándék gyanánt kapsz hozzá...azt hallani.
Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az utcán elmész egy trafóház mellett, és hallod azt a jellegzetes hangot, ahogy dolgozik az áram. Kicsit olyan, csak mélyebb frekvencián. -
GeneraL_XTX
veterán
Nyitott fejessel sem hallok semmit, még ha nem is olyan hangos a zene/jatek. Ha közel hajolok nyilvan van egyfajta susogas/zugas de azert nem egy porszivorol beszelünk, maxon sem olyan tul hangos azert. Filmezes, zene eseten halk reszeknel lehetne gond, de olyankor kb idleben malmozik a vga, ugyhogy semmi hangja. Coil whine lehetne inkabb gond, de szerencsere semmi cicerges, epp ezert is valasztottam ezt a modellt.
a coil whine nem modell, hanem szerencse függő inkább
-
Sinesol
veterán
Akkor neked szerencséd van. Ezeket a köröket már lefutottam. Nálam a teljes tartományban csinálja.
Gyakorlatilag ez az a kártya, ami miatt elkezdtem használni a fan stop funkciót. Meg is őrülnék, ha netezés és általános használat mellett ezt kellene hallgatnom.
Játék közben meg végül is nem olyan vészes. Nagyjából elnyomja a zaját az adott játék. Viszont, ha halk rész van, akkor ugyanúgy hallani.
Zárt fejes használata a legjobb megoldás. De az embernek nincs kedve mindig izzasztani a fejét, szóval ez van.
Igazából a ventiket kellene cserélni a végleges megoldáshoz.Nyitott fejessel sem hallok semmit, még ha nem is olyan hangos a zene/jatek. Ha közel hajolok nyilvan van egyfajta susogas/zugas de azert nem egy porszivorol beszelünk, maxon sem olyan tul hangos azert. Filmezes, zene eseten halk reszeknel lehetne gond, de olyankor kb idleben malmozik a vga, ugyhogy semmi hangja. Coil whine lehetne inkabb gond, de szerencsere semmi cicerges, epp ezert is valasztottam ezt a modellt.
-
RobbyJr
veterán
Akkor neked szerencséd van. Ezeket a köröket már lefutottam. Nálam a teljes tartományban csinálja.
Gyakorlatilag ez az a kártya, ami miatt elkezdtem használni a fan stop funkciót. Meg is őrülnék, ha netezés és általános használat mellett ezt kellene hallgatnom.
Játék közben meg végül is nem olyan vészes. Nagyjából elnyomja a zaját az adott játék. Viszont, ha halk rész van, akkor ugyanúgy hallani.
Zárt fejes használata a legjobb megoldás. De az embernek nincs kedve mindig izzasztani a fejét, szóval ez van.
Igazából a ventiket kellene cserélni a végleges megoldáshoz.Nekem a földön van a ház, így nem zavaró egyáltalán, plusz zárt a fülesem ami segít ebben.
Reméljük a jövőben javítanak rajta, mert hűtésileg egyáltalán nincs vele gond, jók a hőfokok.
-
mert_csokis
senior tag
Igazából a ventiket kellene cserélni a végleges megoldáshoz. -
RobbyJr
veterán
Csak ne lenne a ventilátoroknak az a jellegzetes motorzaja. Számomra érthetetlen, hogy engedhették ezt gyártásba így.
Egyedi venti profillal orvosolható. 32-33%-tól nem csinálja. Gyárilag ugye 30%-tól indul.
-
kispal87
senior tag
Öcsém gépében ketyeg egy Gainward 4080 már majd 2 éve, nem sikerült felfedezni a sokat említett morgást.
De aztán lehet a mi fülünkkel van a baj. Illetve a gép is lent van a földön és nem azon pihentetem a fülem. -
Tom5
addikt
Csak ne lenne a ventilátoroknak az a jellegzetes motorzaja. Számomra érthetetlen, hogy engedhették ezt gyártásba így.
Én is ezért váltam meg anno a Palit kártyámtól.
Írták itt a fórumban de nem gondoltam, hogy ez ennyire hallható pedig sajnos igen. -
mert_csokis
senior tag
-
RobbyJr
veterán
-
Biga123
addikt
látom, én nem nézegettem mostanaban vga árakat, nem kicsit meglepődtem most
csak nehogy megdögöljön a kártyám mer tuti visszaadjak azt a 340k-t amennyiért még én vettem aztan pisloghatok mint hal a szatyorban
SSD, RAM detto
-
GeneraL_XTX
veterán
látom, én nem nézegettem mostanaban vga árakat, nem kicsit meglepődtem most
csak nehogy megdögöljön a kártyám mer tuti visszaadjak azt a 340k-t amennyiért még én vettem aztan pisloghatok mint hal a szatyorban
-
RI/OS
addikt
hogy mennyi?
mióta árulják az 5070Ti-t 5080 áron?
Hát nézd meg a többit, az alapján nekem ez tűnik a legjobbnak.
Persze van palit meg gainward 415-ért de azt inkább hagyjuk.
A 80-asok meg 550-600 körül mennek
-
GeneraL_XTX
veterán
-
RI/OS
addikt
-
MasterDeeJay
veterán
Nekem bejön, tegnap teszteltem is pár címben és jó dolognak tűnik. Inkább olyan ez, mint amikor a megvilágítással trükközöl és egyből nem olyan flat az egész, azt egy sima béna részen is sokat dob arc szinten. Ezt ha jól belövik, meg lehet tartani az egyediséget is bőven. Az problémásabb, hogy sok bemutató videóban húzgálják a csúszkákat maxra a halál f... közben meg elég lenne optimálisan 0,5 max 1,5 körülre és hozzá igazítani a többit, hogy a skin tone ne menjen annyira a darkba.
Van ahol amúgy sehogy jön ki jobbra, pl Outlawsban minimálisan jobb csak, de sokszor inkább rosszabb, az alapp karakteren mindenesetre nem sokat javított. A környezeten is dob kicsit, majd ma bemegyek a kikötőbe megnézni ott milyen.Az egész egyébként olyan, mint egy jobb mod, csak nem kell 400 dolgot feltelepíteni és sok helyen pár kattintással alkalmazható. Ott is, ahol egy már telemodolt játékra rakják már csak mint egy apróbb finomhangolás és nem lehet sokkal jobb látványt kihozni.
Az NBA bemutató engem pl megvett, az brutál, ahogy kinézett a béna arcok helyett
Én látok benne sok lehetőséget a kezdetektől, most így megnézve főleg a modderek kárára már. A nagy utálatot nem értem (bár amióta rendes bemutik vannak elfogadóbb és pozitívabb a társaság), de ha alapból így adnának ki pár címet, ahol részletesebb egy arc mindenki tapsikolt volna, így meg, hogy dlss-nek nevezik és bekapcsolás megy a nyűglődés, hogy ai.Tesztelni amúgy nagyon egyszerű, ReShade elindít, játék kiválaszt, a renodx-dlss5.addon64-et be a mappába meg az nv streamline fájljait, indít, aztán home és be és kikapcsolod meg belövöd a csúszkát, 1,5 perc kb.
Kipróbáltam. Resade addon support install majd bemásolok mindent amit kell.
Skyrimnél inkább bugos, habár hozzáteszem nekem eleve rajta van vagy 40Gb mod de az alap játéknál biztos látványosabb. Működik de a fények furcsák arcok nem tiszták. Fps fix 60 (fizika miatt)
Starfield - Star wars genesis mod (150GB) itt nagyon látványos és tényleg javít, nem ai slop felé viszont vibrálnak a fények néha meg mintha töredezve működne. Fps itt szerintem rendben van 60-75 körül. Az alapjátékon biztos hogy még ennél is látványosabb, moddolton is javít.
Opengl játékoknál nem működik sajnos így pár más játékomat nem tudtam próbálni, szerintem az lenne az érdekes hogy azokból mit hozna ki. Dx11-12 amin megy, vulkan-osat nem próbáltam még.
Jólesz ez majd ha lesznek rá profilok. Annyi biztos hogy képeken látványos, mozgásban szerintem ezeken amiket próbáltam nem annyira. -
Steve1207
veterán
Jó lesz ez de a fejlesztőknek kéményen bele kell nyúlnia hogy megmaradjon az eredeti art és ne ai slop legyen belőle. Jelenleg ez így látványos ugyan de 0 beállítással kezdetleges és gyakran furcsa eredmény jön ki. Nem is igazán az új játékoknál lenne ez érdekes hanem a régieknél amelyek eleve rondák (értsd művészien is rondák)
Starfield oké arra ráfér már ílyen kezdetleges formában is mert Bethesda játékoknál arcok mimdíg problémásak voltak (mű grimaszokról nem is beszélve). Lehet kipróbálom a starwars genesis moddban mit hoz ki.Nekem bejön, tegnap teszteltem is pár címben és jó dolognak tűnik. Inkább olyan ez, mint amikor a megvilágítással trükközöl és egyből nem olyan flat az egész, azt egy sima béna részen is sokat dob arc szinten. Ezt ha jól belövik, meg lehet tartani az egyediséget is bőven. Az problémásabb, hogy sok bemutató videóban húzgálják a csúszkákat maxra a halál f... közben meg elég lenne optimálisan 0,5 max 1,5 körülre és hozzá igazítani a többit, hogy a skin tone ne menjen annyira a darkba.
Van ahol amúgy sehogy jön ki jobbra, pl Outlawsban minimálisan jobb csak, de sokszor inkább rosszabb, az alapp karakteren mindenesetre nem sokat javított. A környezeten is dob kicsit, majd ma bemegyek a kikötőbe megnézni ott milyen.Az egész egyébként olyan, mint egy jobb mod, csak nem kell 400 dolgot feltelepíteni és sok helyen pár kattintással alkalmazható. Ott is, ahol egy már telemodolt játékra rakják már csak mint egy apróbb finomhangolás és nem lehet sokkal jobb látványt kihozni.
Az NBA bemutató engem pl megvett, az brutál, ahogy kinézett a béna arcok helyett
Én látok benne sok lehetőséget a kezdetektől, most így megnézve főleg a modderek kárára már. A nagy utálatot nem értem (bár amióta rendes bemutik vannak elfogadóbb és pozitívabb a társaság), de ha alapból így adnának ki pár címet, ahol részletesebb egy arc mindenki tapsikolt volna, így meg, hogy dlss-nek nevezik és bekapcsolás megy a nyűglődés, hogy ai.Tesztelni amúgy nagyon egyszerű, ReShade elindít, játék kiválaszt, a renodx-dlss5.addon64-et be a mappába meg az nv streamline fájljait, indít, aztán home és be és kikapcsolod meg belövöd a csúszkát, 1,5 perc kb.
-
MasterDeeJay
veterán
Jó lesz ez de a fejlesztőknek kéményen bele kell nyúlnia hogy megmaradjon az eredeti art és ne ai slop legyen belőle. Jelenleg ez így látványos ugyan de 0 beállítással kezdetleges és gyakran furcsa eredmény jön ki. Nem is igazán az új játékoknál lenne ez érdekes hanem a régieknél amelyek eleve rondák (értsd művészien is rondák)
Starfield oké arra ráfér már ílyen kezdetleges formában is mert Bethesda játékoknál arcok mimdíg problémásak voltak (mű grimaszokról nem is beszélve). Lehet kipróbálom a starwars genesis moddban mit hoz ki. -
Sinesol
veterán
Igy ujabb nekifutasra mar egész jo ez, lassan tenyleg megyunk a fotorealisztikus grafika felé.
-
Angelland13
tag
Az már nem rossz ár, habár én ugyanilyen áron is inkább 5070-et vettem pár hónapja (igaz ebben az árban adtak hozzá egy 25k-s egeret is), még egyszer nem mertem beugrani az AMD-nek, miután kétszer már bedőltem annak korábban, hogy most már tényleg - tényleg jó a Radeon is. Fuhh, mennyit szivtam vele...
Én is azok közé tartozom, aki 5070 mellett köteleződött el 9070 xt-vel szemben. 1080p-re tökéletes
-
Sinesol
veterán
Az már nem rossz ár, habár én ugyanilyen áron is inkább 5070-et vettem pár hónapja (igaz ebben az árban adtak hozzá egy 25k-s egeret is), még egyszer nem mertem beugrani az AMD-nek, miután kétszer már bedőltem annak korábban, hogy most már tényleg - tényleg jó a Radeon is. Fuhh, mennyit szivtam vele...
-
Pet84
tag
-
RobbyJr
veterán
Nem alap, Core 3100-ig van húzva, mem +2500-on, 0,975 után lapítva.
Kb ezt tudja, alatta fagyott, de így stabil.
4K monitor mellett minden kis energia kell, meg hát ezért is vettem, hogy ezt tudja.
De muzsikál is szépen.Jelenleg Mortal Shell 2 pörög. 4k Quality, Epic setting, Hardver RT (ezt nem tudom itt mit takar), pár cucc high-ra levéve amit tudok, hogy nem látni de eszi a gépet és 100 fps körül van. FG nincs.
Ez a kártya 350 körül még Best buy volt szerintem.Az teljesen frankó beállítás
-
_drk
addikt
Nem alap, Core 3100-ig van húzva, mem +2500-on, 0,975 után lapítva.
Kb ezt tudja, alatta fagyott, de így stabil.
4K monitor mellett minden kis energia kell, meg hát ezért is vettem, hogy ezt tudja.
De muzsikál is szépen.Jelenleg Mortal Shell 2 pörög. 4k Quality, Epic setting, Hardver RT (ezt nem tudom itt mit takar), pár cucc high-ra levéve amit tudok, hogy nem látni de eszi a gépet és 100 fps körül van. FG nincs.
Ez a kártya 350 körül még Best buy volt szerintem. -
RobbyJr
veterán
Szellős ház jó ventikkel sokat számít.
Én tuti adnék még neki UV-t, mert szépen csökken tőle a hőfok/fogyasztás.
(Feltéve ha alapon használod) -
RobbyJr
veterán
Gusztustalan valóban. Örülök, hogy tavaly letudtam a kártya meg a RAM vásárlást.
-
_drk
addikt
270 ezer a 9070xt alzán ha valakinek nagyon kéne vidkari.
Aki ráér meg kivárja az AI bummot. -
_drk
addikt
-
codec
senior tag
4 hét alatt 110k emelkedés egy sima 5070 (jelenleg 333k)esetén azért nem hinném, hogy 20-30%.
Ez már gusztustalan kategória...
Gondolom a matekjuk alapján 4-500k-ig meg se áll, és ezzel együtt ki is végezték a Pc-gaminget.
Jó volt amíg tartott.......... -
RobbyJr
veterán
-
_drk
addikt
-
F.B.I.
veterán
-
Pet84
tag
-
F.B.I.
veterán
-
Pet84
tag
-
F.B.I.
veterán
-
Pet84
tag
Leteszteltem a hot spotot.
PNY 5070 ti
alap beálltás alap ventiprofil
Steel Nomad
szoba 25-26 fok
-
Angelland13
tag
[link] Ez most a legolcsóbb 5070Ti normálisabb modellből? Itt emag a forgalmazó, szóval biztonságos kéne legyen, nemde?
-
_drk
addikt
Milyen gyakran romlanak el a videókártyák?
Megfontolatlan és buta döntés mondjuk ebben a GPU helyzetben (percről percre növekvő árak) használt piacról mondjuk egy gari nélküli 4080-at venni?Én ilyen értéknél már szeretem ha van valami garancia. Nem tudom mennyi a 4080, de 300 körül gondolom van.
Ha elbaszódik akkor 300 ezer mínusz. Az ördög meg sosem alszik.
Inkább vennék 9070xt-t 3 év gari és nagyjából azt tudja mint ezek. -
Zsohi
őstag
Relative ritkán, nálam 15-20 év alatt sok használt is megfordult, asszem egynek ment tönkre a ventije az évek alatt. A chipek nagyon sokat kibirnak, hacsak nem kap valami ütést, vagy nem ejtik le, nehezen lesz bajuk. Ha van gond, akor is inkább kontakt probléma szokott lenni memoriachipnél, esetleg valami az áramkörben megy ki nagy ritkán, de mindkét gond orvosolható, egy Vgadoki nevű hardveraprós tag mindent is képes megjavitani.

A tuning lehet gond, ha minden védelmet kiiktatva megsütik, de ez azért ritka, az emberek nagy része nem tuningol, a legtöbben nem is mernek hozzányulni és amugyis alig van már értelmem szóval kísértés sincs.
Én sok használtat vettem már és ha megbizható a tag, akkor 99%-ban nincs mitől tartani. Próbagari azért legyen a kártyán, ugyebár lehet olyan rejtett hiba, amiről nem is tud az eladó, meg legyen időd tesztelni, hogy minden oké, szállitas alatt is történhet sok minden, ha postán kéred.
Nálam már egy 2080Ti és 7900XTX is elszállt, mind a kettő VRAM hibával és mind a kettő vízzel volt hűtve.
-
Sinesol
veterán
Relative ritkán, nálam 15-20 év alatt sok használt is megfordult, asszem egynek ment tönkre a ventije az évek alatt. A chipek nagyon sokat kibirnak, hacsak nem kap valami ütést, vagy nem ejtik le, nehezen lesz bajuk. Ha van gond, akor is inkább kontakt probléma szokott lenni memoriachipnél, esetleg valami az áramkörben megy ki nagy ritkán, de mindkét gond orvosolható, egy Vgadoki nevű hardveraprós tag mindent is képes megjavitani.

A tuning lehet gond, ha minden védelmet kiiktatva megsütik, de ez azért ritka, az emberek nagy része nem tuningol, a legtöbben nem is mernek hozzányulni és amugyis alig van már értelmem szóval kísértés sincs.
Én sok használtat vettem már és ha megbizható a tag, akkor 99%-ban nincs mitől tartani. Próbagari azért legyen a kártyán, ugyebár lehet olyan rejtett hiba, amiről nem is tud az eladó, meg legyen időd tesztelni, hogy minden oké, szállitas alatt is történhet sok minden, ha postán kéred.
Még annyit tennék hozzá, hogy mindig Asus-ra utaztam, vagy ha az nem volt akkor MSI.
AMD vga esetén volt még Sapphire is vagy kétszer, főleg azért mert ezekből van rengeteg és árban is ezek voltak jók, hát gondolom nem véletlen, hogy az egyetlen hibás kártya épp a Sapphire volt.
Az egzotikusabb márkák valahogy elkerültek, pedig néha gondolkodtam is egyiken-másikon, de vagy elvitték, vagy felbukkant egy jó áras Asus/Msi. Pedig Vgadoki videói alapján a Zotac 1-2 kártyája elég meggyőzőnek tűnt, komoly hőcsövek, rengeteg hővezető pad még a hátoldali lemez alatt is, stb.
-
Sinesol
veterán
Megfontolatlan és buta döntés mondjuk ebben a GPU helyzetben (percről percre növekvő árak) használt piacról mondjuk egy gari nélküli 4080-at venni?Relative ritkán, nálam 15-20 év alatt sok használt is megfordult, asszem egynek ment tönkre a ventije az évek alatt. A chipek nagyon sokat kibirnak, hacsak nem kap valami ütést, vagy nem ejtik le, nehezen lesz bajuk. Ha van gond, akor is inkább kontakt probléma szokott lenni memoriachipnél, esetleg valami az áramkörben megy ki nagy ritkán, de mindkét gond orvosolható, egy Vgadoki nevű hardveraprós tag mindent is képes megjavitani.

-
Angelland13
tag
Megfontolatlan és buta döntés mondjuk ebben a GPU helyzetben (percről percre növekvő árak) használt piacról mondjuk egy gari nélküli 4080-at venni? -
RobbyJr
veterán
-
Sinesol
veterán
Azta, most raneztem, tenylrg jocskan dragult, mi törtent most epp? Elsüllyedt a chipses hajó?
Asus dual-t vettem par honapja, az 268k volt, de ugy hogy adtsk mellé egy ROG Harpe Ace egeret is. Most a sima vga 310.. -
codec
senior tag
2 hét alatt 80k-val lett drágább az 5070 zöldmanóéknál (gondolom a többiek is követik).
Nevetséges, hogy van még olyan aki ennyiért megveszi.
Nekik gondolom az 500k is teljesen jó ár lesz majd érte. -
Iramirez
senior tag
Viszont tele a Hapró 5070 vatta új garis kartyákkal.Jobb áron.
-
Jacek
veterán
Gigabyte Geforce RTX 5070TI EAGLE OC ICE SFF 16G
Ez jófajta vagy felejtős vagy teljesen mindegy az 5070 Ti-ok esetében?Ez egy Windforce RGB-vel.
-
Angelland13
tag
Gigabyte Geforce RTX 5070TI EAGLE OC ICE SFF 16G
Ez jófajta vagy felejtős vagy teljesen mindegy az 5070 Ti-ok esetében? -
RobbyJr
veterán
-
pethYeti
addikt
Csak egy megerősítés kellene hogy ez így jól benne van? Nem tudom jobban benyomni akármennyire próbálom.
-
PuMbA
titán
-
Micsurin
nagyúr
34 colos UW-n én se igen veszek difit észre 50-60 centiről a Perf és a Quality közt.
DLAA tud szebb lenni de a DLSS kezd elérni oda, hogy tényleg alternatíva nagy felbontásokon. -
F.B.I.
veterán
-
PuMbA
titán
Kérdés, hogy annyival jobb-e a grafika Ludicrous beállításon, mint Ultrán hogy megérje emiatt 720p-ben játszani.
-
FLATRONW
őstag
-
F.B.I.
veterán
Még mindig bika a kártya: Gears of war e-day beta, Ludicrous mód (ultra felett) 4K felbontáson megvan a 60 FPS (ultra performance módban), iszonyat szépen néz ki.
-
kispal87
senior tag
ASUS Prime 5070Ti OC bios át tudta valaki updateelni a gyári tool al ?
"bios version is null please try to restart your os" nekem ezt a hibauzenetet dobja.Rákeresve másnak is de megoldást nem nagyon találtam rá.
Ahogy nézem, benne van a pakliban, hogy már a legújabb van rajta és azért írja de akkor miért nem azt írja.Nekem sem talált frissebb biost, de nem emlékszem mit írt ki.
Emlékeim szerint volt itt valaki akinek frissült, ha visszakeresel lehet megtalálod. -
ImpersonatoR
addikt
ASUS Prime 5070Ti OC bios át tudta valaki updateelni a gyári tool al ?
"bios version is null please try to restart your os" nekem ezt a hibauzenetet dobja.Rákeresve másnak is de megoldást nem nagyon találtam rá.
Ahogy nézem, benne van a pakliban, hogy már a legújabb van rajta és azért írja de akkor miért nem azt írja. -
Angelland13
tag
-
_drk
addikt
Gainward Phoenix S 5070 Ti?
Honnan, mennyiért?
-
Angelland13
tag
Gainward Phoenix S 5070 Ti?
-
Sinesol
veterán
& FLATRONW - köszi szépen, este felé megnézem mik is azok. Eddig nem foglalkoztam a kérdéssel, de mivel nem mindegy melyik megy ezért gondoltam megnézem pontosan hogy is állunk.
Sinesol : azért azt jó tudni döntés előtt, hogy okkal olcsóbb. Nincs ZeroRPM (van akinek fontos ez is) és messze nem zajmentes működés (ha kifog egy olyat akkor kellemetlen zaja lesz a ventinek). Én konkrétan ezek miatt küldtem vissza... ma, és a kábelek is elég merevek, ez megint csak lehet problémás ház és felhasználó függvényében.
A kabel tenyleg picit merev, viszont relative ritkan talalkozok vele, egyszer összerakaskor, egyszer meg vga csere miatt kerültem vele kapcsolatba, most 1-2 evig szerintem latni sem fogom. A hangját en nem is hallom, nyilvan azert is vettem nagyobbat, hogy ne menjen határon, a zerorpm nem foglalkoztat, nekem aztan olymindegy, hogy lassan csak lassan forog , vagy meg is all-e a venti. Egy táp eseten nagy an a teljesitmeny szamit nálam, abban pedig joval dragabb versenytarsakat is siman ver, 150 es 500 watt közti terhelesnel platinum besorolasnak is megfelel.
-
Grampy
senior tag
Sziasztok, a Giga Gaming OC 5070Ti jó kártya a többi 5070Ti-hoz képest?
Igen, nagyon jól sikerült modell. Hatalmas borda vapor chamber-el. Tesztekben is szinte a top3-ban van hűtésileg, de sokszor vezet. Én is nemrég vettem, nem tudok rosszat mondani róla, hűs és halk. Plusz erre is jár a 3 év garin felül a +1 év, ha beregeled a Gigabyte-nál.
-
Angelland13
tag
Sziasztok, a Giga Gaming OC 5070Ti jó kártya a többi 5070Ti-hoz képest?
-
gyantaszuz
aktív tag
-
marinea2
addikt
-
codec
senior tag
A sima 5070 is kapott egy szép 40k-s emelést zöldmanóéknál. (gondolom a többiek is követik hamarosan.)
Hát kössz, annyiért bátran megtarthatjátok..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- (kiemelt téma)
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Juniper EX3300-24P switch - 24x GbE PoE+ (405W budget), 4x SFP+ 10G uplink, 48000Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI Cyborg 15 B2RWFKG Gamer notebook - Ultra 7 240H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5060 8GB W11
- Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1235U 10Mag 16GB/512GB FHD+ IPS

Akkor most rá lehet pislantani, hogy ma mennyibe kerül ez a típus.