Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sh4d0w: Van-e még?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vidaila
senior tag
válasz
RobbyJr
üzenetére
Gen 5 módban megy a kártya?
Ezt gondolom BIOS-ban kell állítani, nap folyamán megnézem.
Milyen típusú az alaplapod? Illetve más monitorral is próbáltad?
B760M GAMING X DDR4 (Rev. 1.0) Nincs másik kijelzőm amivel teszteljem.
Energiagazdálkodást esetleg kapcsold ki Windows alatt is a kártyának.
Ki van kapcsolva
HDMI és DP kábellel is ugyanaz a jelenség?
Nincs DP kábelem. -
vidaila
senior tag
válasz
RobbyJr
üzenetére
A nyáron volt egy driver amin nem csinálta. Novemberben elköltöztem és az új háznál véletlen a legfrissebbre frissült figyelmetlenségemből adódóan és nem emlékszem melyik verziónál nem csinálta ezt a hibát. Tegnap frissítettem a BIOS-át a VGA-nak de sajnos játék közben megint villant feketén a kép.
Valakinek van valami bevált hdmi kábel ami tutira jó lehet? -
oszkarfincs
aktív tag
válasz
vidaila
üzenetére
Ugyanezzel a villogással küzdök én is, párszor már írtam ide.
Kábelt cseréltem, drivert frissítettem. Ezektől javult, de nem múlt el.Kaptam még tippeket arra vonatkozóan, hogy a frekvencia váltással lehet gond. (Köszi ezúton is).
Pár napja 4K120HZ helyett 4K144HZ-en használom és azóta nem tapasztalom. Kevés még az eltelt idő, de bíztató. G-Sync beállításhoz nem nyúltam egyelőre.
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Van egy rtx 5070 kártyám TV-re kötve. Asztali módban illetve játék közben random elmegy a kép 1-2 másodpercre feketeség bevillan majd visszajön. Nagyon azvaró tud lenni, nem tudom mitől lehet. A gsync-et megpróbáltam kikapcsolni (olvastam valahol) de nem javított a helyzeten. Próbáltam már másik HDMI kábellel is, a helyzet ugyan az.
-
_drk
addikt
Mondjuk én az aqua-tól is vásároltam. Elvileg megbízható Bolt volt aztán látjuk...
-
Moby
veterán
válasz
RobbyJr
üzenetére
Először is tisztázzuk mit értesz az "eleje" alatt

Ez valami amit nyomtatott, ez nem fed be semmi olyan elemet a gyári burkolaton, ami nyitott lenne eredetileg, csak ott fedi be, ahol gyárilag is fedett. Az ő kártyáján csak felső részen nyitott a kártya, de ott ő sem fedte be, csak a bordákat futta előtte. Minden más helyen gyárilag is totál fedett a kártyája, így ez az izé nem is csinál semmit.
-
jimpo
senior tag
Olvasd mit írt a kolléga...
Egyébként lehet a hőfok nem változott, csak a ventillátor fordulat itt-ott. A puding próbája továbbra is az evés.
Nekem meg igazából mindegy.
-
h1mpi
félisten
-
jimpo
senior tag
-
-
.LnB
titán
Nem is értem, hogy az emberek hogyan jutnak ilyen webshopokba..

Én csak a jól bejáratott helyekről szeretek vásárolni. Minden más esetben kérdezek inkább.. Pont amikor a VGA-mat vettem, és a Firstshop-ot ajánlották, én még attól is tartottam, mert nem ismertem. Aztán néztem értékeléseket, meg kérdeztem. És bebizonyosodott, hogy azt egy kicsit benéztem, mert nagyon pozitív tapasztalataim vannak velük azóta is.
Én simán az a típus vagyok, aki inkább fizet pár ezerrel többet, de megbízható helyről vásárol, mint kétes boltokból. -
Moby
veterán
Sosem tanuljátok meg, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem is igaz?
A compsystemet listázza a csaló weboldalakat gyűjtő facebook csoport, az oldal meg compsystem.hu emalcímet ad meg (f-com néven is ismert). Szerintem egy modi törölje innen a posztot, amíg valakinek kára nem származik belőle. -
pamesz
tag
Prime 5070 ti 330-ért. Mennyire megbízható ez az oldal? Gyanúsan tavalyi áron van.
-
Steve1207
veterán
A ram modulok is hasonlóképp tudnak sziszegni, ciceregni, csak jóval egységesebb a hangzása, mert nem annyira nagy tartományban mozog és sokszor folyamatosan terhelve van, amikor produkálja. Én azt nem igazán cw-nek nevezem, mert nincs köze a vrm-hez, holott eléggé hasonló hangzásban, de az nem tekercsektől függ. A videót is inkább ennek tudnám be, mert kiegyenlített terhelés alatt a hangképe (ennyi videó alapján).
Ahogy DDR4, DDR5 ramok is csinálják, ha megküldi őket az ember (folyamatosan), de van pár nvme-m is, ott meg nagyon alacsony frekvenciás folyamatos szó szerinti sípolás zajlik folyamatosan a modulokból (hasonló folyamatos rendszer nvme-nél). A nand is tud sípolni, van ahol a kontroller is, 1-2m-re nem zavaró, de egy rackben melletted már észreveszed, hogy valami sípol. Ezek többsége nem is fog változni, egyedül, esetleg az uv segít ilyen esetben a ramoknál. Tekercsnél meg szimplán egy másik tápegység is javíthat a helyzeten (vagy sem
).Szerintem érdemes különválasztani a cw-t, én a tekercses ciripeléstől a falra mászok, amikor maga a ram vagy adott modul ad ki hasonló hangot azt meg simán tolerálom, mert olyan, mintha csak szimplán "működne" és van egy egységesebb alapzaja közben, de nem össze vissza fog ugrálni hangzásban terheléskor, míg amikor a gyanta hiányos, olyankor igen.
-
-
-
-
Moby
veterán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Nekem ez az idővel halkul ilyen urbánus legenda
Mármint elhiszem, hogy történt ilyen mással, nekem kizárólag arra van tapasztalatom, hogy idővel egyre inkább olyan lett, vagy idővel ott is megjelent, ahol előtte nem volt. -
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ha van kéznél esetleg egy másik táp vagy valakitől tudsz kérni egy teszt erejéig. érdemes lehet megróbálni, hogy azzal is hallatszik a CW?
-
.LnB
titán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ja, tudom. Előbb visszakerestem, hogy mikor beszéltünk róla, mert emlékeztem, hogy még én is írtam, hogy úgy is az MSI-t fogod venni..
Ez a CW dolog okozhat teljesítményromlást, vagy teljes meghibásodást?
Nem. Én úgy tudom, hogy nem okoz gondot. -
LendvaiFeri1
veterán
-
.LnB
titán
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Még jó, hogy rá lettél beszélve az MSI-re..
Szerencsére az enyémnek nincs semmi ilyen hangja, mondjuk van egy fasza zárt fejhallgatóm, szóval nem is érdekelne.
De egyébként első naptól ilyen? Vagy csak most kezdte el?
A te példád is jól mutatja, hogy vannak ajánlott gyártók, típusok. De semmire sincs garancia. Főleg ez esetben a coil whine-nál, az nagyon random dolog. Viszont jobb mint ha a venti adna ki ilyen hangot. Mert bajt nem okoz tudomásom szerint.
-
Géjza
őstag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Kézzel finoman fékezd le a ventiket egyesével (ne a lapátoknál, hanem a közepüknél). Akkor kiderül, hogy tényleg valamelyik venti zajosabb (ez garis ügy) avagy terhelésnél coil whine-ol a kártya (mint a linkelt videódban is). Utóbbi nem garis ügy, max elállhatsz a vásárlástól megadott időn belül.
-
Devid_81
félisten
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Szia,
Ez coil whine, vmelyik tekercs "sipol" magas frekvencian.
Elofordul hogy sok hasznalat utan elcsendesedik es igy is marad.
Nekem egy 4070S kartyam csinalta majd elhalkult idovel.
De erre semmi garancia, ha nagyon zavaro akkor sajna visszakuldos moka lesz
-
LendvaiFeri1
veterán
Sziasztok!
MSI Gaming trio OC káryta. Ha megy a 3 venti, nagyon fura hangja van, kb mint ennek. [link]
Ezzel lehet kezdeni valamit?
-
F.B.I.
veterán
Gyorsan történt. Pár hèt és már nem is lesz. Hétvégén neki is állok tesztelni, mert elég ha egy marad kettőnknek az ágy alatt, egyet meg eladók még emberi áron valakinek.
-
Devid_81
félisten
-
F.B.I.
veterán
Mi történt az 5070Ti árakkal (tudom, bejelentés)!??
Hétvégén még volt ALZA - nál 342K - ért. A mai árakat és elérhetőségeket nézzétek meg.
-
Rewmac
aktív tag
Az eredeti profilom 0.950Mhz volt 2800Mhz-on. 65 fokos volt a kártya kivéve a stressz teszt játékoknál amik nagyon durván igénybe veszik a kártyát (Alan Wake 2 PT, Framgen, Lies Of P, Khazan) azoknál 67 fokos volt, de akkor sem ment 2800. Ha viszont elengem akkor 2812. Játékban én ilyen 1 FPS-ket látok ami nem mérvadó. Köszi csinálok egy 3000-est megnézem.
-
_drk
addikt
Amúgy simán nyomd fel 0.93-ra vagy feljebb. A lényeg inkább a hőfokon van, meg hogy a curve végét kilapítva nem boostol a csillagokig a kártya.
Mondjuk én most elég sok allitgatassal értem el 0.95-ön a +2000 RAM és ahogy nálad is 3050-re van beállítva a core. 3100-at nem bírta.
De vagy 5-10 fokkal hűvösebb lett mint 0.975-ön ahol bírta de cserébe valami 40 pont lett minusz a teszten, játékban nem látok különbséget. -
Biga123
addikt
Én is lefuttattam, soha előtte nem hallottam úgy üvölteni a kártyát.
Azt hittem felrepül, és kb nekem is adott hozzá 125MHz-et
Ha csak manuálisan rátolsz 400 at a gpu ra egyből beljebb vagy (simán viszi elvben, ha akarod a max tdp t még le is limitálhatod valamennyit a kártya elintézi a többit.
Szal nyugodttan kapcsold ki, semmi értelme.
De a legjobb ha beállítassz valami értelmes görbét.
-
HEAHEA
aktív tag
A fórumot visszaolvasva azért látni, hogy megy a MHz-ek állítgatása.
Nem vagyok egy tuningolós típus, de az a kérdésem, hogy mi a véleményetek az App. "Automatikus hangolás"- áról?
Lefuttatam, ezek után úgy optimalizálta a rendszert, hogy adott a Prime-nak +95 MHZ-et és VRAM-nak +200 MHz-et.
Ahogy olvastam, havonta van felülvizsgálata. -
Moby
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor a fogyasztást csökkentsd. Azt a 2800-at amin használod jellemzően el szokták vinni 0.900-on is.
-
-
-
Imike20
senior tag
Szia. Hazamegyek melóból ès kipróbálom a the last of us 2 ott mit mutat. Ha ott minden rendben akkor mondhatjuk hogy a játékban van a hiba.
Visszatérve az előző kérdésemhez: az NVIDIA vezérlőpultban esetleg kell-e valamit állítani, vagy az alapértelmezett beállítások így megfelelőek?”
-
-
Biga123
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
935mV, 2947MHz, +2000MHz ram, 220W (a rail power-t ne nézd az nem tudom mit mutat,de nincs is neki aktuális értéke).
Hedon: óvatosan kell az előlaphoz közelíteni, de már megtanultam hol lehet hozzányúlni
, sajnos már meglátszanak rajta az évek, a festék eléggé megkopott itt ott. Lehet lesz csere CH270 re mint ami Moby -nak van, és akkor felkerül asztalra, most lábnál van.
Bár lehet hülyén nézne ki benne a 240-es aio.Imike20: én most W3 ban találtam fura hibát: #28206 lehet nem az igazi még ez a driver (591.74)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nálam innen kapja a kártya a ház elejétől a levegőt.

Totál kussban megy így is. Van helye ventinek és pont van p8 silent fan-om, megnézem min fordulaton majd.