Hirdetés
- Ketogén étrend
- gerner1
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Aweriot: Cloudflare és mi
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
-
LOGOUT
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi14
tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Kábeltől független a hiba, ugyan úgy csinálta hdmi és DP kábellel is. Tápos topikban monitort mondják, kezdek arra gyanakodni.
-
tibi14
tag
Srácok!
Nem tudom mi tévő legyek. Küzdök a fekete képernyő hibával: [link] .
Teljesen el vagyok keseredve, nem tudom merre induljak.
Az adattárolókon és a tápon kívül az egész gépet lecseréltem már.A táp egy 2019 -es vásárlású Seasonic Focus Plus 650 Gold
Teljesen random időnként jön elő a fekete képernyő hiba. Játék közben van hogy 1 hétig sem. De az is előfordul mint tegnap este, elindítom a Forbidden West-et és kb 2 percenként fekete kép, no signal felirat, a gép nem indul újra, a temas beszélgetés is megy tovább csak kép nincs.
Nagyon ritkán kb 3 szor volt olyan, hogy idle is eldobta a képet a gép. A hiba kb a Spider man 2 nvidia driver után jelentkezett , de hiába rakok fel akár milyen régebbi drivert a hiba ugyan úgy megvan. Most már elkezdtem a tápra gyanakodni.
Fun fact szintetikus tesztek nem dobnak hibát.
Van ötletetek? Vagy verjem szét a gépet?
Régi konfig:
I7 8700
ASRock B360 Pro4
4x8GB Corsair Vengeance 3000MHz CL16
Asus Rog Strix - RTX 2060 Super 8GB GDDR6 OCÚj konfig:
AMD Ryzen 5 7500F Tray
GIGABYTE B650 EAGLE AX Alaplap
G.SKILL 32GB / 6400MHz DDR5 Kit(2x16GB) Ripjaws S5 Black
INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR 12G BULK
-
TXT
őstag
Tudnátok segíteni srácok?
Saját, valós tapasztalatból Bp-en kit ajánlanátok, aki VGA javítással, komplett újrapasztázással/padozással foglalkozik és nem horror árban/idővel dolgozik?

Jó lenne, ha azóta ilyen 1-2 éve már használatban lévő, újrapadozott kártya tulaj tapasztalatával írna olyan, akinek bevált az illető munkája és elégedett vele AZÓTA IS!

Biztos e “szakmában” is vannak igazi SZAKIK és Mekk Mesterek is, akik “valamit” használnak, de nem minőségi(bb) motyókat hozzá… ezért kérdezem a hosszabb távú tapasztalatokat.
(A paszta helyett mennyire ajánlott tapasztalatból hosszabb távan a GPU-t is padozni?
) Volt anno egy srác a XI.ker-ben, talán valahol a Bocskai út környékén, aki ezek mellett tápok javításával is foglalkozott, de az istennek se emlékszem az itteni nevére… Ő ugrott be, hátha valaki emlékszik rá. Vagy bárki más is jöhet tapasztalatból.
Előre is köszi srácok!
-
adr0001
aktív tag
Údv! A következőre keresek megoldást:
Adott egy 2 VGA val megáldott konfig.
Ha 2 nV kártya van bent akkor az nvcpl-ben beállíthetó hogy melyik vga dolgozzon OpenGL app alatt. Ha nV + AMD kártya van összemixelve, akkor az a kártya fog renderelni amelyikbe monitor van bedugva. DX, Vulkan appok készségesen és kötelezően arra a GPU-ra kerülnek amit a WIN 11-ben beállítok, de a beállítás helyén az OpenGL appokra kieszközölt változtatást figyelmen kívül hagyja az OS. Ahol a kábel, ott a render.
Van erre valami megoldás?
Program, registry hack, bármi? -
nova001
senior tag
sziasztok
lenne pár vga-m, melyik ezek közül a legjobb ?
igen retro na és 
Radeon 9250
Radeon 9600 pro
Geforce 3 ti 200
Radeon 9600 xt -
imre687
tag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
4.0 alaplappal használom és minden rendben nálam is.
-
Üdv!
Teljesen egyedi felvetésem lenne, lehet, hogy nem is ebbe a topikba tartozna, de valahol el kell kezdenem.
Szeptember elejém raktam össze egy új, AMD-s konfigot, proci: Ryzen 7 7700, alaplap: Asus FUF B850 Plus, Kingston Fury 32 GB(2x16), CL 30-as RAM, a proci hűtő, egy TR Phantom Spirit 120 SE. A táp az maradt, egy kb. 2 éves Asus Rog Strix 750 W-os táp.
A VGA egyelőre maradt az Asus TUF 3060 Ti. Semmi gond nem volt az új konfiggal.
KB. két hete, egy akcióban vettem egy új VGA-t, egy Asus Prime RTX 5070-et.
Ez is működik szépen, az MSI AB-vel készítettem egy pár, alulfeszelt profilt, ezekkel sincs gond, nem volt fagyás a játékokban, stabilan működik minden.
És akkor most a problémám. Amióta bent van a házban az új VGA, a gépház hátsó ventije, , jobb kifejezést nem tudok rá írni, ilyen "bakelit szagot" tol ki, mintha égne valamilyen vezeték odabent.
Én is , az első ilyen szaglászás
után, rögtön a VGA kábelekre gondoltam, mivel régebb óta írogatnak arról, hogy ezekkel az új fajta VGA tápcsatlakozókkal gondok vannak.
Ugye a VGA-n, egy 12 pines tápcsatlakozó foglalat van, ilyen kimenet közvetlenül a tápomon nincs, így a kártyához kapott gyári átalakítót használom.
Mivel a kártya dobozában is volt egy rajzokkal ellátott figyelmeztetés, hogy mind az átalakítót, mind a VGA csatlakozót tökig be kell nyomni a foglalatokba, ezekre nagyon odafigyeltem.
Próbáltam lőni képeket is.
A két 6 pines tápkábel csatlakozása a gyári átalakítóba:
A VGA csatlakozó, csak ilyen kép sikerült:
Egy biztos, hogy mindegyiket teljes erőből nyomtam a csatlakozókba, ennél jobban nem lehetett.
Próbáltam, a nagy lófejemet
is bedugni a gépházba, és kiszaglászni a szag forrását, de nem sikerült azonosítanom.
A kollektív bölcsesség jegyében kérdezném, hogy kell e ezzel foglalkoznom, vagy hagyjam a fenébe, majd elmúlik, vagy bármi más ötletet, javaslatot megköszönnék. -
LuiT
aktív tag
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
8 sávot használ a 16-ból, és a legtöbb kártya csatlakozója is csak fele akkora mint kellene lennie. Talán csak az Asus csinál teljes hosszúságú csatlakozót, da az is csak 8 sávot használ. Maximum annyi az értelme, hogy stabilabban áll az x16-s slotban.
-
Shoburo
újonc
Sziasztok!
Van egy Asus tuf 6900xt ami hibás lenne, játékok alatt crasheli az egész gépet és az automatikus újraindulás után nem ad képet.
Volt szervízben ők nem találtak semmit.
Eventlogban a kikapcsolásokkor csak annyit írt a rendszer, hogy An unexpected shutdown has been occured. Próbáltam az amd driver crash programját, de az csak akkor menti az adatokat, ha csak a gpu crashel nem az egész gép, szóval azzal sem mentem sokra.A korábbi poszt miatt:
A konfig azzal a kártyával:
850W-os gold PSU
Ryzen 9 5900x
32gb ram 3200mhz
Van ssd és hdd is a gépben.Először csak online játékokban fordult elő (Hunt showdown, monster hunter world, stb.) később singleplayereknél is előfordult egyaránt régi és új címeknél is. Az összes játék steamen vagy gogon van meg, eredetiben vannak meg szóval nem csúnya forrásból vannak.
A kérdésem az lenne, hogy esetleg talán menthető-e a gpu mert talán valamelyik alkatrész sérült rajta. (Arra tippelek, hogy valamelyik áramfelvételhez van köze, hogy kikapcsolja a gépet).
Köszönöm,
Gergő -
imre687
tag
-
KAMELOT
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Hiába a DDU meg minden, sajnos maradnak benne olyan fájlok, amiket nem tudsz törölni. Ezért jó a Format C:
-
-
LuiT
aktív tag
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Az 5060 Ti-t nem ajánlom senkinek, ennyi pénzért kapsz sima 4070-t használtan. Azért is tartja ilyen jól az árát a 4070, mert PCIe 4.0 x16, ellenben a 5060 Ti csak PCIe 5.0 x8-ban működik. A 4070-ben még van PhysX, az 5xxx szériában már nincs.
Kipróbáltam egy GeForce RTX 5060 Ti EAGLE OC ICE 16G-t, másnap már küldtem is vissza. Helyette inkább vettem ugyanannyi pénzért egy GeForce RTX 4070 AERO OC 12G-t használtan. Hidd el sokkal jobban jársz vele, és a 2 ventiseket hanyagoljátok (hangosak), a 3 ventisek a jó megoldás, ha csendet akarsz. -
Papo8ka
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, mert most eléggé tanácstalan vagyok.
Kb. egy hónapja vettem egy RTX 3070 Founders Edition kártyát használtan. Az első három hétben teljesen hibátlanul működött, minden rendben volt vele, csendes, hűvös, stabil.
A negyedik héten viszont nem használtam a gépet, mert nem voltam otthon pár napig, és mikor visszajöttem, furcsa hibákat vettem észre.
Játékokban fehér, négyzetes artifactok jelennek meg, főleg nagyobb textúrákon, mintha egy rácsos mintában villannának be néha. Emellett hirtelen megjelent egy nagyon erős coil whine is, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző a kártyára.A kártya nem volt húzva, minden gyári beállításon futott, jól szellőző házban, friss driverrel. Próbáltam már DDU-val letakarítani, majd tiszta driver és friss Windows is került rá, de semmi változás.
Tudom, hogy használtan vettem és nem kaptam rá garanciát, szóval az nem opció.
Ami miatt mégis elég rosszul érint a dolog, hogy ez a vásárlás nekem egy elég nagy kiadás volt, és úgy voltam vele, hogy ezzel pár évig biztosan nem kell majd a géphez nyúlni. Nem is játszom igazán gépigényes címekkel – leginkább PUBG és CS2 –, szóval nem számítottam semmilyen problémára.Most viszont kicsit tanácstalan vagyok, hogy merre tovább.
Szerintetek ez inkább memóriahiba / GPU-hiba lehet, vagy érdemes lenne még valamivel próbálkozni (pl. BIOS frissítés, undervolt, másik gépben teszt)?
Bármilyen tippet szívesen fogadok.
Köszi előre is a segítséget! -
imre687
tag
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Csak magáról az RTX 5060TI 16Gb-rol tudok véleményt mondani. 2 ventis Gainward Ghost kártyám van max 72C ameddig fel melegszik. Amit lehet multi frame gen-el játszok és nem látom a különbséget e között és a natív között. persze annyit hogy nagyon jó a 180fps a 90 helyett. 8Gb-osat ne vegyél. Annyi hogy csak Pcie 5.0 x8 működik max nem 16x
-
Vigneau
félisten
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Egy próbát megér ebben az esetben. Ha sikerül olyan helyről rendelned, ahol el tudsz állni tőle 14 napon belül, ha mégsem válna be.
-
Vigneau
félisten
válasz
Cingáriusz
üzenetére
Elvileg nem a leghalkabb, az Eagle jobb választás lehet. Bár annak meg vágott a PCIe csatlakozója. Nekem viszont szimpi volt a kialakítása, főleg az átfújó ventije miatt.
-
Cingáriusz
őstag
Gigabyte WINDFORCE MAX OC GeForce RTX 5060 Ti mik a vélemények? Minőség, hűtési hatékonyság megfelelő?

-
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Valószínűleg hülye kérdésem lesz. Megérkezett az új VGA (sapphire rx9060 xt), és eredetileg új gép lett volna későbbi cserével, de jó áron volt, úgyhogy ez lett előbb.
Na szóval beraktam a régibe, addig se álljon itt, legalább a 2 hétig, és mindjárt a programja panaszkodik, hogy az alaplap csm-ben van. Jól értem, hogy a csm kikapcsolása előtt kell megcsinálnom mbr gpt átformálást, addig nem is lehet a csm-et kikapcsolni?
Egyelőre még csak a kölykök nézik a mesét, de estére rászánnám az időt. Addig gondolom nem lesz bajaBocsi, ha nem ide való, kérdezzek inkább alaplap/ssd topikban?
-
Vadernagyúr
senior tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem tudom, hogy ez a vga miatt lehet-e vagy úgy alapból vannak bugok ebben a játékban.. Silent Hill f-nél néha mintha laggolna a kép, viszont stabil 60fps-nél. Minden más játék tökéletesen fut. Hőfokok 70 fölé nem mennek, kivéve a vga az 75. CPU kihasználtság is ilyen 30-40% szokott lenni átlagban. Vram pedig ilyen 7GB körüli.
i5 11400f
DDR4 16GB Ram
RX 5700 XT 8GB -
KAMELOT
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Full friss WIN11 próba
Akkor minden hiba kilőve. -
válasz
KAMELOT
üzenetére
Megvolt, lefut

Gondoltam én is a tápra és igen, jó lenne cserélni, de ez a budget konfig, az összes elemét illene cserélni. Egyébiránt, hwinfo szerint a gpu 250w körül eszik terhelve, a cpu 65w-os csak, és stressz teszt alatt nincs hiba, pedig akkor csak több wattot eszik mint egy játék alatt
Nála volt a kártya, ezt írtam is. Nincs értelme mégegyszer elküldeni, mert a gyári léggel friss pasztával-padokkal se lehet 5-10 percnél tovább 100%-on terhelni a kártyát, az inno3d-nek a 2 ventis hűtője nagyon-nagyon alul volt tervezve ehhez a kártyához. Vizes cucca pedig nincs.
Egy ddu-t viszont még kipróbálok, mert ha nem a steam-ből inditom a cs-t, hanem a geforce experience-be nyomok egy optimalizálást, és onnan, akkor nem fagy ki. Menüben valamiért stabil 120fps, játékban viszont megy a max ~200 fps körül. Így is minden maxon van, kivéve az élsimítás, azt magától csak 2x-re teszi, és ha ezt a játékban felteszem 16x-ra, akkor no signal a vége. Szóval ez játék-driver bugnak tűnik mostmár, mert más játék megy. Kivéve még a 3dmarkt-ot, mert azt ha elindítom, akkor ugyan ez van. -
KAMELOT
titán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Próbáld meg a Furmarkot.
Első körben egy minőségi tápot tennék oda 750W+
Inkább elvinném a kártyát hozzá, hogy nézze meg! -
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Lefut a Heaven is fullhd-ban és 2k-ban is maxon, sőt, a Hogwarts Legacy is fut 2k ultrán. A CS-t közben újratelepítettem, de újratelepítés után is változatlan, amint 2k-ra állítom no signal....
-
Segítsetek kérlek, teljesen tanácstalan vagyok....
Adott egy 1080Ti, ami az enyém már sok-sok éve, és mindig is vízzel volt használva. Sajnos 2 éve eldurrant az egyik vízcső, és a gpu sok más alkatrésszel egyetemben kapott egy adag vizet. A kép be is csíkozódott, de kb azonnal amint tudtam áramtalanítottam a gépet.A gép többi alkatrésze a víz ellenére megmenekült, azóta is üzemel, más videókártyával is volt használva.
Majd a belevett videókártya egyik napról a másikra nem adott képet, így azt a kártyát, és a 1080Ti-t is elküldtem dr VGA-nak. A másik kártya nem volt menthető, a 1080Ti kapott egy tisztítást, látszólag ő sem talált rajta hibát, viszont a vizesblokk miatt tesztelni nem tudta.Előkerült ez a 1080Ti a szekrényből pár hónapja, összeraktam léghűtéssel és láss csodát, működött, látszólag semmi baja nem volt, csak hát a gyári hűtése sz@r, nem képes lehűteni a kártyát, így izzasztani nagyon nem tudtam a túlmelegedés miatt.
Most összeraktam vizes blokkal ismét. Jók a hőfokok (45 fok a hotspot maximum, gpu 28-32 fok). Aida64 fut órákig, nincs hiba. FurMark lefut fullhd és 2k minőségben is, nincs hiba. 3dmark (steames demo) amint elindítom, no signal a monitor (gondolom a felbontás és a hz miatt). Egyetlen játékkal játszom, az a CS2. Fullhd maxon 240hz-fps-el fut hiba nélkül, viszont 2k-ban csak 120hz-fps a max amit tud, amint kicsit is több az fps, jön a no signal.
Friss windows, friss driverek, próbáltam hdmi és displayport kábellel is.
Ötlet? A vízkár előtt ugyan ez a konfig ugyan így vitt mindent (bár akkor még nem volt 2k-s 240hz-es monitorom). Eseménynapló nem mond semmit a "kernelpower"-en kívül, amire még tudok gondolni az a táp, egy talán 650w-os nem túl minőségi chieftech van benne....de hát gondolom stressz tesztek alatt csak több wattot vesz fel mint játék alatt, ott meg nem hibázik a kártya...Milyen vga tesztelő programok vannak még? -
mszrs_blnt
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy egy PC-ből (RTX 3070 kártyával) HDMI 2.1 kábelen keresztül nem jön jel egy LG OLED C2 TV-re, miközben ugyanazok a kábelek laptopokkal hibátlanul működnek?
A gépben egy Gigabyte Vision RTX 3070 van, és két különböző HDMI 2.1 kábellel is próbáltam. Az egyik egy 3 méteres sima HDMI 2.1 kábel, a másik pedig egy hosszabb, aktív üvegszálas HDMI 2.1.
Mindkettő kábellel próbáltam két különböző laptopot is, egy integrált grafikás Vivobookot és egy dedikált RTX 3060-os Lenovo Legiont. Mindkettővel tökéletesen megy a 4K 120Hz (utóbbival 12bit és G-Sync is), viszont az asztali gépről egyáltalán nem ad képet, még alacsonyabb felbontáson sem. A TV ilyenkor csak villan egyet fekete képernyővel, aztán írja hogy nincs jel.
Másik monitorral működik a kártya HDMI kimenete, tehát maga a port nem hibás. Próbáltam kikapcsolni a HAGS beállítást Windowsban, minden elérhető firmwaret, drivert és VBIOS-t frissítettem, kikapcsoltam a Fast Bootot a BIOS-ban, kikapcsoltam a G-Syncet és a TV-n az Ultra Deep Colort is, de egyik sem segített. (Ezeket olvastam más fórumokon)
A legfurcsább az, hogy a két laptopról ugyanazokkal a kábelekkel és ugyanarra a HDMI portra dugva az LG C2 gond nélkül működik 4K 120Hz-en. -
marinea2
addikt
Sziasztok! Gyari fractal riser beszerelese utan ezeket irja a HW info. Tobb ora game meg 3d markozasnal hibat amugy nem tapasztaltam. Az alaplapi pcie csatibolcujra ki meg bedugtam, legfrissebb bios pcie3.0 es 4.0-an is ugyan az. Esetleg valami tipp? Vagy valoszinuleg rossz a rieser?
-
Cingáriusz
őstag
RTX5060Ti 16G esetében mik az ajánlott/megbízható márkák, és mik azok, amiket messzire el kell kerülni?
-
olle
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Szia. Próbáld ki a SignalRGB-t. Korlátozottan de támogatja a Gainward cuccokat.
-
Na most itt egy újabb probléma. Oké, az undervolt-alapjait kapizsgálom. Viszont a kártyám RGB-s és a qainward karihoz csak az expertool2 progit találtam ahol a fényeket állíthatom. Na most ha ez fut akkor a silent, gamer, oc teljesítmény módok közül valamelyik fut. Ez nyilván ütközik az afterburnerrel. Van más progi amivel a kártya fényeit szabályozhatom és nem nyúl bele a teljesítmény beállításokba? Számomra fontosak a fények, nem szeretem a csilivili csillámpóni színvilágot.
-
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles
üzenetére
A driverben az energiagazdálkodás nincs maximumra állítva?
-
Láma kérdés, de ha bezárom az afterburnert akkor vissza állnak az alap órajelek igaz?
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Mert a grafikonon nem nyomtad ki a végén az L betűt és idle sem veszi vissza az órajeleket szerintem.
-
KAMELOT
titán
válasz
mefistofeles
üzenetére
Az teszt. Játszál 2-3ó és ha ott nem fagy ki, akkor stabil a beállítás.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
...viszont érdekes módon az idle hőmérséklet megnőtt, nem is kicsit. 59-fok.
-
válasz
Vigneau
üzenetére
Huh srácok köszi a sok segítséget,
azt hiszem találtam egy tökéletes setupot!
950 mV-ot adtam neki, és a frekvenciát (szinte mindehol 1900Mhz-re állították, 3060Ti-nál) 1890-re tettem.
A tesztek tökéletesen futnak,, ami meglepő még pár %-al jobb is a teljesítmény, a hőfok pedig 10 fokkal kevesebb!Még egyszer köszi!
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Adj neki 950-1000 mV-ot. A gyári érték sokszor 1081 mV. Amit linkeltem, az sem segített? De az is lehet, túl magas frekvenciát állítottál be neki.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Feljebb, ahogy javasoltam kezdésnek 950mV. Azt szinte biztosan tudni fogja.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Gpu-z írja az adatokat, ahogy módosítás után is mennyire tér el a gyáritól. UV-vel nem tudod elrontani a kártyát. Legrosszabb esetben kifagy, újraindítod a gépet és marad gyárin.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Értem, azért írtam le ott kicsit szájbarágósan hogyan célszerű beállítáni.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Cingáriusz
üzenetére
4070 - ből volt INNO3D TWIN X2 kártyám, semmi baj nem volt vele, és azért ez nem egy gagyi márka, amit most dobtak először piacra. Nem cicergett, nem volt hangos sem meleg. Én azt vennék a helyedben a kettő közül, főleg hogy az 5060 Ti még kevesebbet is fogyaszt, bőven elég neki a két venti, nem kell valami batár nagy 3 ventis kártya. Gainwardból a Ghostra gondoltál gondolom, azok sosem voltak annyira jók, legalábbis a 4xxx szériánál még szerettek a ventik morogni, bár a legtöbb Palit, Gainward ilyen volt. Ha jól tudom az 5xxx széria már jobb lett, de én akkor is maradnék az INNO - nál.
-
Cingáriusz
őstag
Sziasztok!
RTX5060Ti vásárlásán gondolkodom. Kérdésem, hogy a Gainward és Inno3D márkákat mennyire érdemes számításba venni, ami a minőséget illeti?
-
Vigneau
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Szia!
[link] <-- Itt az én módszerem, ha gondolod... Hűvösebb, halkabb, tempósabb lesz a VGA tőle, de természetesen türelemjáték.
Vigi
-
Sziasztok!
Régóta gépezek, de még sosem undervoltoltam, de most egy RTX 3060Ti esetében szeretném megcsinálni. Videót is találtam a dologról, [link] nem tűnik egy agysebészetnek.
A kérdésem az lenne, hogy jelent e ez bármiféle kockázatot a VGA működésére, vagy tényleg csak előnyei vannak?Ja azt még nem mondtam, hogy a kártyám nem a videoban szereplő MSI hanem egy Gainward Ghost RTX 3060Ti OC
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
nem biztos, hogy a legjobb topikba teszem fel a kérdést, de pasztázás közben észrevettem, hogy magán a GPU-n az egyik pici kondi sérült/letört. Kérdésem az lenne, hogy ez javítható e, illetve van e valakinek tapasztalata arról, hogy így használható e tovább?
-
kolopele
nagyúr
válasz
imre687
üzenetére
Hallod, tegyél hozzá csekély 40 ezret (lesz az 50k is majd postával, mivel most is 45k a különbség, 215-170), és máris van egy erősebb, 3 év garis kártyád. A kérdés csak az, hogy mennyire vág földhöz az az 50 ezer plusz? Mert van aki a pizsamájából is előhúzza bármikor, de van akinek ez már komoly kiadás. Az sem mindegy milyen platformod van (AM4, AM5, esetleg valamilyen Intel), mert ami kihajtja a 4070 - et mondjuk éppen, az nem biztos hogy az 5070 - et is. Azon kívül fontos tényező a felbontás is na meg hogy hány HZ - en játszanál, és főleg milyen játékokkal. Szóval elég nehéz ennyi információ mellett korrekt tanácsot adni. Amúgy az esetleges garit csak úgy tudod intézni a Gigával ha meg van hozzá az eredeti számla is garipapírral együtt.
-
imre687
tag
Sziasztok, szeretnék venni egy RTX 4070-t, azonban találtam is egyet és elvileg a Gigabyte oldalán garanciás is de nincs hozzá számla. Ha baj lenne a kártyával, intézhetem a Gigabyte-el vagy nem garanciás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Flint 2 OFF topik
- További aktív témák...
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Indokolatlanul drága webkamera indokolatlanul olcsón eladó! Onlyfans, Livejasmin kezdőszett
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igen retro na és
után, rögtön a VGA kábelekre gondoltam, mivel régebb óta írogatnak arról, hogy ezekkel az új fajta VGA tápcsatlakozókkal gondok vannak.
Egy biztos, hogy mindegyiket teljes erőből nyomtam a csatlakozókba, ennél jobban nem lehetett.
Bár egy 4.0 alaplappal nem tudom mennyire lenne jó

de néha egy másodpercre felugrik:
és pontosan erről a kártyáról van szó: