Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
Feleségem városi kerékpárján szétrepedezett a gumi. Nincs annyira rossz állapotban, de a kislányunkat óvodába is ezen viszi.
Méret: 42-622, 28x1,6, 700x40C
100% aszfalt felhasználás, télen is van használvaMilyen gumit ajánlotok?
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
masta_dry
tag
válasz Hasaggymeg #121193 üzenetére
Nem olyan rossz kecske ám:
https://www.discounter-archiv.de/28-Zoll-Alu-Trekking-Full-Suspension-Fahrrad-fuer-Damen-und-Herren-ALDI-Nord_p14304.php -
Zola007
veterán
városba 28"-on 2 sebességes agyváltóval (1.0 -> 1.38) melyik szerintetek a jobb áttétel?
2.2 / 3.0
2.3 / 3.2
2.4 / 3.4egysebire előle mit érdemes rakni, 38 - 42 - 44 - 48?
a hátsó 1-2ezer forint, azzal tudok még utólag variálni könnyedénDebrecenről lenne szó, alapvetően sík, de minden nap át kell mennem egy hosszú felüljárón, amit általában MTB-vel 2.0 körüli áttétellel szoktam abszolválni
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
pikszel
addikt
válasz Hasaggymeg #121195 üzenetére
Nekem mondod, sárospatakinak, hogy hol folyik a Bodrog?
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz Hasaggymeg #121193 üzenetére
Pedig nem vicceltem. A fekete részen átlátszó, illetve lyukacsos a szövet.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz pikszel #121191 üzenetére
Felcipzárolva tényleg csak tolni lehet,mert felülni nem látsz.
(#121192) masta_dry...Aldis össztelós?! Ez nem jól kezdődik! ...kép róla esetleg?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
masta_dry
tag
Szevasztok!
A németországi Aldi árult óccsó fulltelós bringát, amiből egy nálam kötött ki, és az elsó teleszkóp beállni készül, szét kéne szedni. A problémám az, hogy a teleszkóp csőben a fenekén belül van rögzítve egy asszem inbuszos csavarral a teleszkóp a villában. Célszerszámmal lehet szerelni. Mielőtt szétvagdalok egy inbusz készletet, (hogy hegesszek belőle egy szerelésre alkalmas szerszámot) megkérdezném, hogy közületek találkozott-e már valaki hasonló (kissé beteg) konstrukcióval, és hanyas csavar rögzíti vajon a villát? -
pikszel
addikt
válasz Hasaggymeg #121188 üzenetére
-
inifini
tag
válasz Intruder A 6 #121187 üzenetére
Szerintem ez jó lehet: [link]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dreizwanzig #121185 üzenetére
Ha intenzíven nyomod,és.nem csak sétakerékpározol,akkor valami un.lélegző,szabályozható szellőzőnyílásokkal ellátott darabra lesz szükséged ahhoz,hogy meg se fagyj,de bele se dunsztolódj.Nekem [link]ilyen van,ajánlom mert bevált.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz dreizwanzig #121185 üzenetére
Nekem valami decathlonos csecsua van, -15 fok alatt úgy recseg mint egy chio chips-es zacsi, cserébe -30 fokban sem fagyok meg benne. Azt nem tudom, hogy az ennyire meleg kabátok alkalmasak-e bringázni, szerintem megfőnék benne a saját levemben
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
Továbbra is keresek ajánlásokat jó meleg téli kabátra...
Vagy csak tippeket, hogy milyen anyagot érdemes venni, stb.
Előre is köszi -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz emiki6 #121182 üzenetére
Én itt próbáltam fel mielőtt megrendeltem.45-ös lábamra US 12-es kell,vagyis amolyan Merrell,Keen,Salamon stb.féle számozás érvényes.
StLui...bunny walk.
-
emiki6
veterán
válasz Hasaggymeg #121179 üzenetére
Igen, azt akarom venni, mert ehun kb csak az van nem horror áron és még te is azt mondod hogy jó, szóval ja.
A méret kipróbálást még nem tudom hogy oldjam meg. BP-en van valahol, nem tudod? Vagy rendeljek és küldjem vissza 14 napon belül, mint a rosszéletűek?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Zola007
veterán
lemértem a boltbajárós hátsó kerekét
7 sebis fogsorral együtt 26" kerék 2.0 gumival 2.8kg
az első kerék 2kgcsak kíváncsiságból kérdezném, egy 28-as egysebi kerék 28mm körüli gumival milyen tömegű?
mert haveromnak az egész bringa 8kg
nekem a boltbajárós meg 16kg lámpával, sárvédő nélkülMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
IMIIKE1998
őstag
válasz bringasisti #121178 üzenetére
Köszi, mindenképpen el fogom vinni egy nagygenerálra, de szerencsére most is teljesen működőképes, csak a lánc gyanús nekem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
bringasisti
őstag
-
IMIIKE1998
őstag
Szerintetek az mitől lehet, hogy a bringa vált rendesen minden sebességet, de mégis laza a lánc. Nagyon lötyög, főleg rosszabb úton... A fogaskerekek nem tűnnek kopottnak, a váltó is feszes, és vált minden sebességet.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Ki van itt DEBRECENI, akinek egysebije vagy agyváltós bringája van?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
emiki6
veterán
válasz Hasaggymeg #121170 üzenetére
Az a terrex solo mar nagyon fúrja az oldalam, azert fogom eladni a fejhallgatóm is...
Meg ugye kell valami téli felszerelés.
...többek között..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz chubby2o6 #121173 üzenetére
Naazé!
pittlaren...menekültek szerencsétlenek mint aki szellemet látott,mi?👻😂
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
Ááá, oda biztos ejtőernyővel dobták le. Lefelé banihoppozott.
-
rétisün
veterán
"kell bringaalkatrészre a pénz,mi?"
arra kinek nem kell?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #121167 üzenetére
Akár a fejedbe is eshettek volna a hídról.
Chubby2o6...nem is cipeltem,nejem adta fel. ...amúgy megnéztem volna hogyan kerül ide fel. nyuszihoppozva
emiki6...kell bringaalkatrészre a pénz,mi?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz bringasisti #121157 üzenetére
Nem csak. Igazából annyira spúr vagyok, hogy zavar a gondolat, hogy a pincér miatt egyrészt drágább a kaja, másrészt illik (=kötelező) borravalót adni úgy, hogy a kaja eleve nem olcsó. Minek fizessek egy olyan szolgáltatásért, ami szerintem full felesleges? (Elnézést az összes pincértől... )
Hasaggymeg: Én már ittam kosárból kólát, de abba újratölteni még nem mertem...
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #121151 üzenetére
Alaposan felvizezted. Danny MacAskill nem felcipeli a bringát, hanem felbunnyhopozik.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #121165 üzenetére
Tescós körforgalomnál, hétfőn.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #121164 üzenetére
Káposztasalátát nem eszek mert tele van tartósítószerrel...a 6 vingsz és krumpli meg legalább nem tudom miből van.
(#121163) Toobee...remélem valahova a bringaút mellé.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #121162 üzenetére
Korábbi barátnőm egy ilyen üzlet mellett lakott, azért jártam sokat . Csípős comb káposzta saláta.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #121162 üzenetére
Hamarosan nyit a váci
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #121159 üzenetére
Rendszeresen nem,de azért havonta 1-5x elmegyek.Ha bringázunk Bp.vagy valamelyik másik,kentuckyi csirkeárusnak is otthont adó nagyváros körül,akkor jó biztosra menni és nem bringás ruciban feszengve várni valamelyik puccosabb étteremben,hogy mikor is hozzák az ételt,és az milyen ízű,vagy éppen mekkora adag lesz.15-ös kosár egy (! ) üdítővel (nem,a kosarat még nem próbáltam megtölteni kólával ) + krumplival ~3000forint körül elég nekem meg oldalbordámnak egy 50-100km körüli átlagos tekerés után/közben...de amúgy is elmegyünk időnként,...csak éttermeik ne lennének annyira piszkosak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz SSJmeszes #121160 üzenetére
Amerre te tekertél eddig, valszeg nem volt annyi nyáj mint felénk. Amúgy tekerek én mindenhol, nagyrészt földutakon és ösvényeken, néha aszfalton és ritkán extrémebb helyeket is megkockáztatunk, pl. a Bilibók pusztája körön tavasszal erdei patakban tekertünk . Itt csak akkor nem támadnak rád a kutyák, ha erdőben mész, akkor viszont a medvéktől kell f*sni .
Vízmosást én is szeretem, de ha nagyon poros-kiszáradt, akkor félek tőle, b*romi nagyokat lehet esni . A legjobban én a hosszú köves meredek erdei utakat élvezem, főleg ha jó sárosak és néhány patak is keresztezi őket . Pl. a legutóbbi Dél-hargita túrán is voltak hasonlók.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
SSJmeszes
senior tag
válasz jjeahh #121154 üzenetére
Amúgy próbáltál már ösvényesebb/elhagyatottabb helyeken menni?
Az olyan helyeket egyébként szerintem jobban járnál kutya ügyileg. Idén 4x sikerült kimennem, és ebből csak 1x kaptam kutyákat. Legutóbb ami fura volt, hogy volt birka nyáj pár szamárral, de kutyát nem is láttam, és nem is hallottam. Mondjuk a gazdát se láttam, pedig biztos ott volt az is.A legutóbbi kérdésedre a válasz, az, hogy van videó. Bár nem érzem értelmét ismét felrakni.. Hamarabb lenne meg egy összeválogatás az esésekből.. Valahogy vonz a nyomvályú, és a vízmosás. A többit meg már nem kell írni gondolom, hogy is működik ez.
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
bringasisti
őstag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bringasisti #121157 üzenetére
Káfécé.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #121152 üzenetére
Ingó Kő melletti kiugró szikla jobbra a Kőtengerben...ez szerencsére nem ingott,mert meglehetősen féltem.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz bringasisti #121149 üzenetére
Őszintén szólva én azt se várom el, hogy kihozza a kaját, sőt jobb szeretem azokat a helyeket, ahol nincs felszolgálás.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #121151 üzenetére
Fasza
Más... én is tekertem ma egy lightos kört, szokatlanul kevés szintemelkedéssel (Strava-n több kép):
-
gabro0
őstag
Skacok, tanácsra lenne szükségem. Korábban írtam, hogy gondjaim vannak az első váltóval. A hajtókar kisebbik tányérján nem működik rendesen a trim és a nagyon se tökéletes. Most újra alaposan megvizsgáltam mi történik:
- Low Trim állásban a kábel kicsit laza, a váltó jól áll (koppon van alsó állásban)
- Low pozíció csak leváltáskor működik (Top Trim -> Low), felfelé (Low Trim -> Low) nem.
- Top Trim oké
- Top legnagyobb áttételben picit beleér az első váltó a láncbaAz első gondolat lehet, hogy feszítsem meg jobban a kábelt, akkor működni fog a Low és a Top állásban se fog beleérni az átdobó. Ez működik is, csak lesz pár másik probléma:
- ha a lánc a nagytányéron van, hátul kb. az 5. fog lesz az első, amibe nem ér bele a váltó (vagyis jelentős áttételt kell feláldozni a trim-ért)
- Top állásban nagyon feszes lesz a kábel (bár tudom a H csavar állításával orvosolható).Elvileg mindez azért történik, mert az újabb szériás hajtókarok belső tányérját átpozicionálták (közelebb a külsőhöz), vagyis a Low és a Top Trim között kisebb lett a kábelhúzás (gondolom, mert sehol nem írják). Persze a kifogástalan működéshez megfelelő fékváltókar, hajtókar és váltó szükséges (...), nekem pedig csak a váltóm új szériás.
Három megoldás létezik:
1. hagyom a fenébe, ha váltani kell elöl, játszadozok a trimmel
2. cserélem az első váltót eggyel korábbi szériásra, hogy megegyezzen a hajtó- és fékváltókarral
3. cserélem a hajtó- és fékváltókart új szériásra, hogy megegyezzen a váltóvalKi mit mond?
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
-
Pityu.
nagyúr
Ilyen helyről érdemes bringás cuccot rendelni?Én kormányszárt meg kormányt nézegettem.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
lorcsi
veterán
válasz bringasisti #121138 üzenetére
Ha szegedi vagy semmi akadálya 😊
eladó: vadi új soundcore motion+
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #121144 üzenetére
A gyerek egy multinacionális cég alvállalkozója. Ilyen kalkulációval dolgozik egy olyan szakmában ahol elég tudni ; elektronika, villanyszerelés, informatika, vasszerkezet szerelés.
BENEFON DELTA--------N8
-
hm15
senior tag
válasz flash- #120923 üzenetére
Végül Cube Analog 29 lett, Marathon MTB gumikkal. Bolt korrekt és segítőkész volt, beszámították a gyári Smart Samokat. 2018-as szürke-piros verzió, szerint szebb is mint az új szürke-zöld. 1 hét múlva lehet csapatni, már alig várom. 😀
188 cm vagyok, eredetileg 21" volt tervezve, de boltban probalva jobbnak tűnt a 19"-es, eladó is egyértelműen a kisebbet ajanlotta.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #121139 üzenetére
1etértek,én kétezerért nem venném fel a telefont,nemhogy beengedjek egy bringát műhelyembe.Míg jobbsorsú nyugaterópaiaknál 50-50% körüli az anyagköltség/munkadíj arány,nálunk alig 10-30%-ot ér el a munkadíj,a többi anyag...de Runner majd megmondja,ő dolgozik itthon,és dolgozott [link]DeGaVi nak is.
-
trialboj
őstag
válasz belsodavid #121071 üzenetére
Most látom hogy neked 27.5 kell, azért leírom a 29"es mérést is.
X-king 29" 2.4" - valóságban 5.5 cm
Schwalbe Rocket Ron 29" 2.25" - valóságban 5.5cm
Race King 29" 2,2" - valóságban 5cm futófelület - 5.4cm az abroncs valós szélességeAttól függően honnan veszed, a maxxis akár 2x drágább is lehet a continál. Nekem az xking elöl jól működött, nem volt vele gondom egyáltalán.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
ivana
Ármester
válasz dunkel #121137 üzenetére
Minek? A sunrace sorok teljesen jók, tök fölösleges egy régi 9 sebi rendszerbe valami retek drágát venni. A láncból meg az sram valószínűleg veri az 5k-s shimanot. Na közben megnéztem ebike-on itthon 5 ezer az alap 9 sebi SRAM lánc én azt raknám fel. A sornak a sunrace bőven megteszi. Tányért meg a lehető legolcsóbbat mert az talán még acél.
bringasisti: fél óra alatt én ezt tuti nem csinálom meg pedig elég gyors vagyok. Egy óra alsó hangon, kerék kiszed, sor le, akkor már zsírzás is (akinél lekopik a lánc az tuti nem vitte kis generálra), tengely vissza, új sor fel. Hajtókar le, tányérok le (berohadt csavarok rulez) ezek vissza. Lánc leszed, új lác felrak. És ezután még be kell állítani a váltót. A munkadíj korrekt, sőt inkább olcsó.
Normális autószerelő órás munkadíja nem 4 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz bringasisti #121138 üzenetére
A haverok meg ingyen. Csak egyikőtök sem fizet adókat utána, meg nincs egyéb költsége.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lorcsi #121132 üzenetére
Ha tudod a pontos alkatrészeket a gugli a barátod.Shimano alkatrészek itthonról itt és itt olcsóbbak.
-
Zsohi
őstag
válasz trialboj #121128 üzenetére
"instant holtjáték nélküli felváltás" a Shimano-nál nem létezik a tapasztalataim szerint. A jelenlegi gépemen egy ilyen XT váltókar van és max annyit tudok elmondani róla, hogy szódával elmegy. A legjobb Shimano váltó amivel eddig találkoztam az a Saint M820 és az 10 sebességes, és ez is elég messze van a régi X0-as 10-es Sram váltókartól, ami tényleg 0 holtjátékú volt.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
cobranco
csendes tag
Még mindig a Francia riviérán nyomjuk a pedált,sőt…most vágunk csak a közepébe.Jön Cannes,aztán megy is,sorba a többi luxushelyszínnel,mondhatnám,hogy a „levesbe”,de nem,oda mi mentünk,már mint a tengerbe,mert az is ott volt…fél Európával együtt.Aki nem szereti a tömeget,az ne kapcsolja be ezt a videót,illetve igen,mert a szöveg és általában az események tálalása még a megszokottnál is „pihentebbre” sikeredett.
Francia Riviéra "újratöltve" 2.rész: "Látványtúra gazdagéknál" 2017. /Cannes-Antibes/ FullHD 1080p
Útvonal:
Recher de Saint-Barthelemy-Antheor-Pnte de L'Observatorie-Pic du Cap Roux-Messiv de L'Esterel-La Trayas-Miramar-Pnte de Escillon-Theule sur Mer-La Napoule-Cannes-Golfe Juan-Juan le Pins-Antibes-Villeneuve Loubet-Cros de CagnesTúrabeszámoló:
[link]Fotóalbum:
[link]Térkép/Map:
[link]Jó szórakozást és Kellemes Ünnepeket!
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
lorcsi
veterán
szerelőket és montikat összerakó hobbisták véleményét kérem
van egy Shimano 9es rendszerem, ami kopott (lánc, sor..és az első tárcsa középső fogaskereke)
ma voltam vele szervizben..a láncnyúlásmérő csúnyát mutatott..szal' ez nem is kérdés
deore és deore xt alkatrészek vannak a rendszerben..és iylen szintűt is szeretnéka boltban a következő árakat mondták (inkább deore alkatrészeket mondott, szerinte az xt jóval drágább és nem igazán éri meg a felárat)
lánc: 5k
hátsó sor: 12k körül
középső acél fogaskerék 4-5 magasságaa munkadíj 3-4k
reálisak az árak ?
de az is érdekelne, h ha én venném meg valami webshopból, akkor mennyivel lenne olcsóbb ?
mi az ajánlott és honnan?eladó: vadi új soundcore motion+
-
emiki6
veterán
válasz trialboj #121128 üzenetére
Kell venni egy hurokkötelet vagy mit azt átfűzni a kerekeken, ülésen és ráfűzni a lakatra, ami a vázat védi.
Abban egyetértek, hogy az alkalmi tolvajok ellen véd a csavaros rögzítés.
Aki meg ki akar szurni a tolvajjal, az használjon valami ritka csavartipust, ne hatlapfejűt.[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Használ valaki XT váltókart? sokkal de sokkal, vagy csak sokkal, jobb mint az slx, mert az ára elég sokkal? a dupla leváltás, és főleg az instant holtjáték nélküli felváltás nagyon jól hangzik. Azt esetleg lehet tudni, hogy a 11 sebességes hátsó váltó, működne-e gond nélkül egy 10 sebességes hajtásban, vagy ez felejtős?
(#121127) emiki6
Aki lopni megy annak mindegy, de ha ott a bringán egy gyorszáras cucc, és több hete mondjuk minden nap látod, és tegyük fel, kölyök vagy, aki a haveroknak akar villantani, akkór viccből is előfordulhat hogy lekapják a nyergedet, v az első kereket, és kicsit később eldobják, mert akkor az jó mókának tűnt. Ettől függetlenül, ha munkába jársz vele, és mindig kint van az utcán, érdemes mindenre lakatot tenni, de szerintem okos dolog a gyors zárakat lecserélni a boltba/melóba járós bringáról."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
emiki6
veterán
válasz IMIIKE1998 #121126 üzenetére
Jah, 15mp...
-
Zola007
veterán
válasz IMIIKE1998 #121123 üzenetére
Rossz a hozzáállás
Aki kereket akar lopni, annak nem teher egy villáskulcs.
Inkább lakatold oda a vázhoz.[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Na végül összejött az mtb vásár, 35k-ért egy egész jó állapotban lévő Magellan Crater-+t sikerült kifognom. Lakatolnám is, így a gyorszár nem maradhat a kerekeknél. Milyen kétcsavaros tengelyt érdemes szerintetek venni? Meg van értelme most elvinni egy nagygenerálra vagy ráér később is, hátha a váltón később jön ki, hogy állítani kell rajta?[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Runner_fxr #121121 üzenetére
Köszi, írtam nekik!
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Használt MTB-t szeretnék vásárolni XL méretben. Semmi extra nem kell csak valami normális márkájú váz, levegős teló, meg Deore+
Tudtok mondani egy-két boltot ahol érdemes lenne körbekérdeznem? Akár priviben is jöhet. Jófogást néztem, tt nincs semmi.Köszi a ha tudtok segíteni! Üdv.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #121113 üzenetére
És (#121117) Loboda
Kösz srácok akkor feature.
-
bringasisti
őstag
A pálca terhelés esetén megül ezért becsúszik az ülésbe, de oldalt ha mozog akkor ki van kopva vagy gagyi. Selle nyertem van nézem közepén a rögzítő csavar időnként érinti a nyereg közepét, ami azt jelenti hogy 8 milliméteres mozgása van hála a Budapesti utaknak.
BENEFON DELTA--------N8
-
Loboda
senior tag
válasz Mezga Aladár #121112 üzenetére
Nekem BBB BSD-76 van, nálam is van egy kis mozgása a pálcáknak.
-
6030D
őstag
jjeahh, azt hiszem megoldódik a kérdésed, baltát kell vinni!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #121112 üzenetére
Elképzelhető.A pálca be van akasztva a nyeregtestben kiképzett nyílásba,mozgása benne a nyereg rugózásának része.Olyan,talán Selle Italia nyerget láttam akciósan a Speed Bike boltban,melynek egyik pálcája ki volt akadva a helyéről.Valami bagóért adták,én meg ott lopva visssza is próbáltam akasztani,de nem ment,mert ahhoz nagyon meg kellett volna görbítenem a nyeregtestet,féltem eltöröm. Amúgy enyém is BBB,és bár elég passzentosan állnak a pálcák benne,látszik,hogy azok sem voltak beragasztva,vagy másképp rögzítve,mint bepattintva.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Hali.
Adott egy ilyen nyereg.
Az normális, hogy hátul ahol a pálcák csatlakoznak a nyeregtesthez ott mozognak a pálcák a nyereghez képest.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Srácok van itt olyan, aki olyan anyagi helyzetben van, hogy nem feltétlen engedhet meg magának új dolgokat? Lassan cserélem a gumikat és lenne 2 db 29x2,3" Speci terepgumim, szívesen felajánlom olyannak, akinek TÉNYLEG segítség és nem fogom viszont látni az aprón. Szerintem pár hét, és cserélem. Purgatory, meg Butcher Control.
-
zoli03
őstag
válasz trialboj #121090 üzenetére
2 haveromnak is van SLX féke. Egyik elég szarul fog, sose takarítja le, pedig néha nem ártana neki a féktisztító. Másik se tartja gyakran karban, neki egy fokkal jobb. Haveromnál volt szervizben egy harmadik, rendbe lett rakva, kipróbáltam, elég más kategória volt az elhanyagoltakhoz képest. Szóval akkor érdemes véleményt alkotni róla, ha ismered az előéletét.
A gyári légtelenítést nem értem, miért féltitek, annál nem nehéz jobbat csinálni.
A Zee egy ujjal fejre állít, ha meghúzom erősebben. Kb 100kg lehetek felöltözve, hátizsákkal, a teló nincs lockolva és 130mm-t mozog. Engem egyáltalán nem zavar használat közben, hogy tovább lehet húzni a fékkart. Gyengébb féknél biztos szar lenne, de a Zee-nél nem veszem észre. -
StLui
veterán
válasz 6030D #121103 üzenetére
Na igen, és pár napja ezért írtam, hogy nem értem minek rövidre vágni a fékcsöveket, ha esel legalább nem feltétlen téped szét ha körbeforog, mert pl az én felső vázcsövem se akasztja meg a kormányt.
Bringasisti: nem értem miiért mutatod, mondtam, hogy azt ismerem, de ezeken nincs. És ezek tuti nem tudnak olajos féken segíteni.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Rica
senior tag
Fek temahoz: Eloszor feltem, hogy az Altus (BR-M315) fekek gagyik lesznek. Nem azok. Dombos kornyeken lakva, folyamatosan kell fekeznem, aszfalton es erdoben is. Ujonckent egyelore nem erzem erosebb (vagy jobban adagolhato) fekek hianyat.
Tapasztalatotok szerint mennyit birnak ezek a fekbetetek intenziv es folyamatos hasznalat mellett?[ Szerkesztve ]
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
StLui
veterán
BMX-en tudom, hogy van ilyen, és gondolom felszerelhető fully-ra is bár két olajos fékvezeték, minimum egy váltó és ülés bowden? De nem is látom hogy lenne rajtuk, olyan inkább minta egy fordulatot kibírnának, de amúgy meg az is soknak tűnik.
Itt pont nem sikerül neki, de olyan mintha vissza is akarná lökni, megnéztem 0.25-ös sebességgel is, de a következő próba, pár másodperccel később sikeres! Nekem úgy tűnik előre beteker egy fordulatot, és ugráskor kipörgeti.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)
- Mous 18 literes hátizsák
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest