Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95241) King Unique válasza MrCsiT (#95235) üzenetére


King Unique
titán

Ja, értem CsiT, tehát az előző válaszokban le volt írva, hogy magának a Windowsnak elég akkora tárhely, szükség esetén hogyan lehet megoldani a tárhely felszabadítását, rendszer karbantartását, erre jobb híján utolsó szalmaszálként csak az r=1 user példáját tudod felhozni... Ha van lehetősége a rendszerben beállítani, kikapcsolni a felsorolt dolgokat, használni pl. a lemezkarbantartó eszközt, de nem nem teszi indokolt esetben sem, akkor az már a user hibája, mondhatni user error... Azt pedig megint ne kard bemesélni, hogy ehhez IT diploma és végzettség kell, mert ez sem igaz. Pláne manapság az internet korábban, amikor ott van egy csomó leírás, videó stb a neten. Plusz aki végképp nem ért hozzá, vagy inkább csak lusta rákeresni, megcsinálni, általában vannak olyanok a környezetében, akik valamit konyítanak Windowshoz és akár őket is meg tudja kérni, hogy segítsenek.

"Az a probléma, hogy a rendszer a tárhely kezelést továbbra sem képes a háttérben normálisan maga megoldani, hanem lemezkarbantartózni kell hozzá"

De, képes megoldani, le volt már írva, hogy automatikusan törli a funkciófrissítések után létrejött Windows.old mappát is. Ahogyan, ha valakinél be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és a lefoglalt tárterület eléri a %-os limitet, akkor a korábbi visszaállítási pontokat szintén automatikusan törli a rendszer és azáltal tárhelyet szabadít fel. Aztán ott van a tárterületsegéd, ami megint képes automatikusan, a háttérben törölni a felesleges dolgokat és ezáltal tárhelyet felszabadítani. Az meg a másik, hogy a C-n esetleg annyira lecsökken a szabad terület mérete, akkor a Windows eleve szólni fog és felajánlja a különféle opciókat a tárhely felszabadításához. De persze most majd jön az a mese, hogy az r=1 user nem tud olvasni és szöveget értelmezni sem, még a saját anyanyelvén sem... Hát akkor inkább menjen kapálni!

"ez erősen kérdéses amíg 1 GB tud lenni havonta egy sima win+office update, az szerintem elég nagy adatmennyiség."
"Tehát, tökéletesen lényegtelen, hogy a windows része-e, vagy sem, ha 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja?! egy normál felhasználáshoz bizony szükséges az Office."

Itt megint elfelejted azt, hogy eredetileg a Windowsról, annak frissítéseiről volt szó, nem azzal együtt a külső programokról is. Tehát hiába próbálod összemosni a kettőt, attól még az alap Windows 10-telepítésnek nem része az MS Office, hiába az is Microsoft termék. Meg abból is ugye van többféle verzió, meg amelyik gépházban a WU-n, meg amelyik kattintásra a saját kezelőfelületén frissül. Az meg a másik, hogy attól mert havonta letölt X MB/GB-nyi frissítést, még nem feltétlen fog annyival csökkenni minden egyes alkalommal a szabad tárhely mérete a C-n. Én sem éppen ezt tapasztalatom pl. a 2016 és a 365 esetében több telepítésnél sem, pedig rendszeresen frissítve vannak. Az pedig ugye kimaradt, hogy vannak olyan Windows userek is, akiknél másféle Office van telepítve és használatban, ami pl. tárhelyből is eleve kevesebbet foglal.

"ha azt el tudod fogadni, hogy nem mindenki tud/akar windows expert lenni, akkor bizony - ahogy már leírtam - meg kell értened, hogy simán nem fog elférni 64GB-n, egyrészt mert normál felhasználó nem karbantartózik, másrészt mert a rendszer maga nem partner ebben."

Neked meg azt kellene megértened, ami az előbb már le volt írva... Nem kell ehhez annyira expertnek lenni és a Windows 10 igenis partner ebben, mivel elvégez automatikusan is bizonyos karbantartási műveleteket, illetve tájékoztat róla, ha kevés a C-n a szabad hely. Az újabb verzióknál pedig ugye még le is foglal majd előre kb. 7 GB-ot a rendszer számára, hogy pláne ne fordulhasson elő olyan, hogy nincsen elég szabad terület a rendszer megfelelő működéséhez és frissítéséhez.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.