Hirdetés

2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94151) Doky586 válasza lezso6 (#94139) üzenetére


Doky586
(nagyúr)
LOGOUT blog

Mindegyik win 7-8-10 letölhető a Microsoft-tól.
Mindegyik magyar win iso tartalma felmásolható fat32 pendrivera.
(egyedüli kivétel a RS5 angol wim-es iso, de ebből is van kisebb esd-s)

[ Szerkesztve ]

(#94152) lezso6 válasza Doky586 (#94151) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Most megnéztem, a media creaton tool eleve ESD-et szedett le. Miért nem ezzel kezdtem, nem tudom. De legalább most tudom, hogy UEFI-nél már nem kell a boot szektorral foglalkozni, csak felmásolom és megy.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#94153) Döglött Róka válasza Geth (#94133) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Tudtommal nem lehet, bár érthető az igény rá.

Perpill ennyit tud a PE:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/winpe-add-packages--optional-components-reference

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94154) Werkly


Werkly
(őstag)

Telepítenék egy W10-et de ezt a hibaüzit dobja: 0xc0000005
Most az előzmény, hogy alaplapcsere volt ugyanolyan alaplapra és csak próbaképpen indítottam el a telepítést F11-es BIOS menüpont segítségével. Tehát a többi meghajtó nem volt lehúzva. Namármost akkor is hiba lenne? Rossz a memória? Vagy az alaplapnak van nyüge? Valami ötlet? Köszi! W7-nél is ugyanez a hibakód! Kösz!

(#94155) King Unique válasza Döglött Róka (#94132) üzenetére


King Unique
(félisten)

Ha nem volna át, akkor továbbra is az a lényeg, hogy mit tud, mit lehet megoldani egyikkel és másikkal. Meg lehet mindazt csinálni a DiskPart parancssori eszközzel, amit az AOMEI külső particionáló programmal? A válasz az, hogy nem... Ami hasonlóan igaz más helyi vs. külső program párosításoknál is, vagyis nincs miről beszélni... Ez a belenyúl a recovery partícióba amúgy nem teljesen világos, de egyébként ja, ha pl. partíciót kell átméretezni, kiterjeszteni és 2 között van egy WinRE, akkor a Windows eszközeinek megáll a tudománya, míg az AOMEI képes rá akkor is. A GDB = GetDataBack egy speciális és elismert adatmentő szoftver, míg a WinDbg tools megint más. Szóval azt ennél se akarjuk már bemesélni, hogy egy kategória a kettő, vagy éppen az adatmentéses körökben használt egyéb speciális szoftverekkel... Érdekes módon nem azt látni egy otthoni, de egy profi szoftveres mentésnél sem, hogy ne az említett spéci programokat használnák.

Pontosan arról van szó, hogy nem véletlenül írnak Windowsra egy rakás 3rd party szoftvert, mivel a beépített és az MS által biztosított egyéb eszközök tudása nem feltétlen fed le mindent. Ha így lenne, akkor nem lenne szükség külső programokra, vagy csak jóval kevesebbre. Viszont az a nagy helyzet, hogy nem éppen így van és nem véletlenül volt, van és lesz a külső programoknak létjogosultsága. Meg azokkal legalább lehet normálisan "file system alapon turkalni", menteni, meg OS-t klónozni és még egy rakás dolgot, amit az előbbi eszközök nem tudnak, vagy csak fapados kivitelben... Az pedig nem vili megint miféle félremagyarázás, hogy nem fontos az adatmentés, meg a rendszerklónozás, nem kellenek ilyen külső programok sem, hisz a beépített eszközök sem feltétlen tudják. Pedig de, fontosak ezek és szükség esetén jó, ha van olyan szoftver, amivel normálisan meg lehet oldani.

Azért népszerűek ezek a külső programok, mert az emberek nem feltétlen tudnak mindent a Windows beépített + egyéb gyári eszközeivel megoldani, + adott esetben nem annyira testreszabhatók, kényelmesek, mint a külső programok. Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy ki tud parancsokat értelmezni és dokumentációt olvasni, pláne ha speciális célszoftverekről van szó. Na meg az átlag is pl. külső böngészőt, lejátszó programot stb. sem az utóbbi, hanem az előbbi ok miatt telepít fel.

[ Szerkesztve ]

(#94156) csicso82 válasza King Unique (#94155) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

+1 "MS által biztosított egyéb eszközök tudása nem feltétlen fed le mindent."

Konkrétan a lemezkép - ISO - csatlakoztatáson kívül nem használok egy beépített Windows-os programot sem. EZ a legnagyobb előnye a Windows-nak, hogy SZÁMTALAN külső fél által fejlesztett program érhető el rá ellentétben a Linux-al és a MAC-kel.

(#94157) Geth válasza csicso82 (#94156) üzenetére


Geth
(őstag)

Ha a cél minél nagyobb marhaság írása volt, akkor többé-kevésbé sikerült...

(#94158) csicso82 válasza Geth (#94157) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Az utóbbi időben talán a DEFENDER amit lehet használni de mivel nagyon fogja a fájl-lemez műveleteket ezért az is felejtős.

(#94159) lezso6 válasza csicso82 (#94156) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

A linux csak a kernel. Maga a disztribúció egy halom 3rd party alkalmazás összessége, szóval ez eléggé mellé ment. :D

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#94160) zolee001 válasza csicso82 (#94156) üzenetére


zolee001
(őstag)

Nagyon helyes!!
Még amit alapbol beépitve tud a windows cseréld le egy külsö alkalmazásra,tüzfaladbol ezzel csinálsz szitát és külön patchelheted darabonként

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94161) csicso82 válasza lezso6 (#94159) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Akkor úgy fogalmazok, hogy egy csomó program NINCS Linux-ra akárhogy is nevezzük azt a platformot. Rengeteg irodai program, grafikai videóvágó stb. program, JÁTÉKOK, pl. gépjármű diagnosztikai programok - igaz ott mondjuk speciális hardver is kell hozzá pluszban - is Windowsra van. Remélem így már érthető mire gondoltam.

Tűzfalra a Windows Firewall Controll programot használom, csak az megy ki amit engedek.

Továbbra sem értem, ha ennyire jó és minden elérhető a linux-ra akkor az asztali operációs rendszerek piacán miért csak a hibahatáron belüli pár százalékos a részesedése?

[ Szerkesztve ]

(#94162) zolee001 válasza csicso82 (#94161) üzenetére


zolee001
(őstag)

Na és azt ugye te magad patcheled

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94163) lezso6 válasza csicso82 (#94161) üzenetére


lezso6
(HÁZIGAZDA)

Ez nem egészen így van. De ne csináljunk itt már linux vs windows vitát, mindkettőnek megvan a maga előnye-hátránya. Egyébként meg ott van még a Mac is. Meg a mobilos oprendszerek, sokak már azoknak a funkcionalitásával is ellenének desktopon.

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#94164) Geth válasza csicso82 (#94161) üzenetére


Geth
(őstag)

Fontos most ezt a teljesen felesleges hitvitát n+1-edszerre elölről kezdeni?
Volt egy szerencsétlen kijelentésed, elkezdted toldozni-foltozni, szerintem hanyagold a "másik" platformot említés szinten is.

[ Szerkesztve ]

(#94165) csicso82 válasza Geth (#94164) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

toldozom- foldozom?? Te kötöttél bele a megfogalmazásba mikor jól tudom hogy én mire is értettem amit írtam.

(#94166) King Unique válasza csicso82 (#94156) üzenetére


King Unique
(félisten)

Mondjuk azért nem feltétlen kell mindenhez külső programot felrakni, meg a Windows 10 amúgy is fejlődött ilyen téren a korábbi Windows-verziókhoz képest. Viszont akkorát azért nem, hogy kiváltsanak a-tól z-ig minden külső programot a beépített alkalmazások. Ha speciális célszoftverekről van szó, amiket pl. itt említettél, akkor azoknál szintúgy, de az mondjuk nem meglepő.

Vannak azért a másik 2 desktop platform rendszereire is nyilván natív és külső programok szép számmal, de ha a szoftveres támogatottságot nézzük, pláne speciális célszoftvereknél, akkor olyan téren a Windows áll a legjobban, annak a legjobb a támogatottsága. Annál kevésbé kell alternatívák után kutatni, míg a másikaknál inkább, bár még a macOS támogatottsága viszonylag jó.

[ Szerkesztve ]

(#94167) Döglött Róka válasza King Unique (#94155) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

GDB-alatt én GNU Debuggert értettem, elnézést.:)

A többit nem olvastam mert lózung és látványosan nem akarod elfogadni hogy ugyanúgy a kernel drivereket hívogatod a 3rd party appokkal mint a gyári eszközökkel.

Egy 3rd party app annyit csinál, hogy leegyszerűsíti a szerencsétlennek a folyamatokat mert nem olvas utána. Ki van vezetve egy csicsás ui-ra mindaz, amit amúgy is meg tudsz oldani ha ismered a rendszert.
Szvsz aki nem ismeri az OS-t, nem tudja mi az hogy partíciós tábla, az ne tákoljon a diskekkel mert nem ismeri a kockázatait a műveleteknek.

GDB nem adatmentő, hanem visszaállító szoftver amely a filesystem driver-t hívja a visszaállításhoz, több kevesebb sikerrel. Adatmentő szoftverek VSS API-t használva backup-ot készítenek.

De mint leírtam sokszor, mindenki azt csinál otthon, amit akar.

@Csicso82 = "Tűzfalra a Windows Firewall Controll programot használom, csak az megy ki amit engedek."
Tehát ráeresztettél egy gui-t, ami amúgyis van de elhitted hogy valaki jobban ért hozzá, mint a gyártó:)

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94168) King Unique válasza Döglött Róka (#94167) üzenetére


King Unique
(félisten)

Nem, ezek szerint valamiért te nem akarod elfogadni azt a nyilvánvaló tényt, hogy nem szimplán arról szól a külső programok használata, amit írsz. Ráadásul pont az benne a pláne, hogy nem, nem tudod minden esetben ugyanazt megoldani a beépített alkalmazással, amit a külső programmal. :N És még csak nem is attól függ, hogy a user mennyire ért hozzá, ha egyszer a helyi program eleve nem tud bizonyos dolgokat. Erre a sok közül jó példa pl. a particionálás is. Nem rémlik, hogy a DiskPart tudná azokat a funkciókat, pláne nem destruktív módon, mint mondjuk a MiniTool. Nem mellesleg az utóbbi grafikus felülete is kulturáltabb, sőt a használata is biztonságosabb, mert a műveletek végrehajtásához külön megerősítést kér, sőt van lehetőség visszavonni is azokat.
A másik meg pont az utóbbi, vagyis a felhasználói felület, melyiket egyszerűbb és kényelmesebb használni. Az pedig nem meglepő, ha adott esetben valaki nem parancssorban, meg PS-ben akar matatni, hanem grafikus felületen elintézni pár kattintással ugyanazt. Ráadásul ha ehhez ingyen talál jó külső programot, akkor miért nem használná, ha neki úgy jobban megfelel. Ja persze tudjuk, nem ért hozzá, sőt senki aki külső programot mer használni... Szerinted... :D

Adatmentéses körökben, meg mondjuk máshol is az olyan programokat, mint a GDB adatmentő szoftvernek szokás nevezni. Azon lehet lovagolni, hogy most visszaállításnak, vagy másnak hívjuk a mentési folyamatot, de attól még az előbbi áll. Ráadásul közvetlenül visszaállítani eleve nem szokás a mentendő drive-ra, hanem külön fizikai lemezre javasolt kimenteni az adatokat. Az előbbit pl. a TestDisk és külső particionáló programok tudják sérült (RAW), törölt, formázott stb. partícióknál. Plusz a GDB többféle (más platformokat is) fájlrendszert is támogat, valamint lemezképet is tud készíteni, inkább az utóbbit szokás backup-nak nevezni, meg a hagyományos mentést. De ha már itt tartunk, akkor a Windows natív eszközei megint nem tudják mind az előbb felsoroltakat, persze nehogy külső programot merjünk használni, ha vissza akarjuk nyerni az adatainkat... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#94169) Döglött Róka válasza King Unique (#94168) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Minitool írt saját filesystem meg disk drivert? Jó tudni...
DiskPart nem tud partícionálni? Kicsit belezavarodtál.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94170) Geth válasza csicso82 (#94165) üzenetére


Geth
(őstag)

toldozom- foldozom??
Igen. Írtál egy ökörséget: számtalan Windows program ellentétben a másik két platformmal. Ez alapból erős kezdés volt, hidd el a "számtalan" tökéletes jelző a másik két platformon elérhető programok számára is.
Majd jött az Akkor úgy fogalmazok kezdetű hsz (toldozás), aminek a végén már desktop OS-ekre van kihegyezve a kérdés (foldozás). Ezt azért kellett kihangsúlyozni, mert előtte a server OS-eket is odaértetted? Mert akkor meg még jobban félrement...
jól tudom hogy én mire is értettem amit írtam
Ezt mertem remélni.
Továbbra is tartom, hogy nem kellene a többi platformmal kapcsolatban nyilatkoznod, pláne nem itt :)

(#94171) King Unique válasza Döglött Róka (#94169) üzenetére


King Unique
(félisten)

Írt, vagy sem, attól még jóval többet tud a MiniTool, az a lényeg.

Amúgy meg nem arról volt szó, hogy nem tud particionálni a DiskPart, mert nyilván lehet vele. Viszont az előbb linkelt bizonyos funkciókat már nem tudja, mint pl. az MBR / GPT, logikai / elsődleges, NTFS / FAT32, dinamikus lemez / alaplemez nem destruktív átkonvertálás. Vagy ha kiterjesztésnél, összevonásnál nem közvetlenül a módosítani kívánt kötet után helyezkedik a másik partíció / nem foglalt terület, akkor abba megint beletörik a bicskája, ahogyan a grafikus lemezkezelőnek szintén. Vagy max. esetleg dinamikus lemezzé konvertálással tudnák megoldani, de abban megint nem lesz köszönet. Ráadásul kiterjeszteni mindkettő csak akkor tud, ha nem lefoglalt terület a hozzáadni kívánt rész. Ellenben külső külső programok akár 2 meglévő partíciót is össze tudnak vonni. Vagy akár lehetne említeni a kötet zsugorítását is, amit a natív eszközök nem mindig tudnak megcsinálni a kívánt méretre, ellenben külső programok igen. Aztán még olyan apróságok is vannak, mint pl. a FAT32 fájlrendszerre történő formázás 32 GB-nál nagyobb köteteteknél. Azt megint nem tudja se DiskPart, se a lemezkezelő, ellenben külső programok simán. A többi, speciális funkciót, amik az egyes külső particionáló programokban vannak, már nem is említve.

[ Szerkesztve ]

(#94172) rasotamas


rasotamas
(addikt)

win10/win8.1 dual boot rendszrem van, valamiért a win8.1 van boot prio1-en, de mindegy is. Elég gyakran előfordul, hogy fél napra úgy hagyom a gépet win10-ben és mire visszamegyek win8.1-en van mert újraindult és ugye a 8.1 az alapértelmezett. Van lehetőség arra, hogy valamilyen naplóban megnézzem, hogy ez egy crash volt, vagy szándékosan újraindult mondjuk egy frissítés települt vagy mi lehet az oka? Úgy hogy épp használom nem szokott előfordulni, elég idegesítő.

Eladó CM NR400 ODD nélküli újszerű ház bolti ár 2/3-án -> https://tinyurl.com/rasoapro

(#94173) csicso82 válasza Geth (#94170) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Akkor mégis miért van a Linux és a mac összesen 1-2%-on a Windows-hoz képest? Nemrég egy Németországi hivatal átállt Linuxra-ra majd menekültek vissza Windows-ra. A könyvelő programok nagy része is Windows-on fut csak. Valamiért mégsem terjed olyan elánnal.

(#94174) Döglött Róka válasza rasotamas (#94172) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Szia, system logban user32 ill kernel power eventeket keress.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94175) gb4400 válasza csicso82 (#94173) üzenetére


gb4400
(őstag)

Azért van ekkora túlsúlyban a Windows, mert még az elején nagyon gyorsan elterjedt, és most már hardveresen és szoftveresen annyira függővé vált tőle a felhasználói bázis, hogy megkerülhetetlenné vált.

[ Szerkesztve ]

Ha Ádám és Éva kínaiak lettek volna, akkor az alma helyett a kígyót ették volna meg.

(#94176) Geth válasza csicso82 (#94173) üzenetére


Geth
(őstag)

Hol érdekel? Abból indultunk ki, hogy programok száma kevés a másik két platformon. Miért terelsz? Mi értelme van n+1-edszerre erről diskurálni, és főleg itt? Előbb erre válaszolj kérlek.

(#94177) Döglött Róka válasza King Unique (#94171) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Segítek, nem írt;)

A többit nem olvastam, gondolom ugyanazt szajkózod.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94178) King Unique válasza Döglött Róka (#94177) üzenetére


King Unique
(félisten)

Attól az még semmit nem változtat azon, hogy melyik tud többet. Majd akkor gyere a szokásos nem kell külső program mantráddal, ha pl. a particionálásnál az imént felsoroltakat megoldod lemezkezelővel, vagy DiskPart parancssori eszközzel. Addig viszont inkább ne... :N

(#94179) Geth válasza King Unique (#94178) üzenetére


Geth
(őstag)

Kiváncsiságképpen ránéztem ránéztem az AOMEI Partition Assistantra.
A képek alapján a merge az lényegében átmásolja a hátrébb lévő partícióról az adatokat a másikra, törli az immár felszabadult partíciót és extendeli az elöl lévőt.
Én már azt hittem valami magiket csinál (ezért is voltam kiváncsi), de ezt én is meg tudom csinálni.
Kár :(

(#94180) zolee001 válasza King Unique (#94178) üzenetére


zolee001
(őstag)

Particionálni OS telepitésénél szokás,Vista óta pedig a disk managementtel lehet Windows alol
Az elmult idestova 10 évben a prticiokkal akkor találkzom ha telepiteni kell vmit illetve a diskpartot szoktam nyomogatni a create vhd file parancsot
Nem teljesem értem ezt a prticios forum témákat,tisztára mintha 9X-ben lennék,arrol szol a topic,hogy hogyan kell OS-t telepiteni mert sokan arra is képtelenek

Pont itt egy ideillö a "külsö programok" cimszóhoz,idézet a W7 topicból:
"Sziasztok.
Op win7, idáig felismerte a telefont ,tablettet, pár napja viszont nem ismeri fel.
Rendszer visszaállítást nem tudok csinálni, mivel nincs.
Volt egy driver frissítés a "Driver Booster" azóta van ez a hiba."

Sztem telepitse a cc cleanert,a hitman izét és az advanced system anyámkinját és hátha meggyogyul neki.
Vagy nem:-)

[ Szerkesztve ]

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94181) King Unique válasza zolee001 (#94180) üzenetére


King Unique
(félisten)

Mi nem volt világos az ITT leírtaknál, ezeket talán megcsinálod a Windows natív particionáló eszközeivel? Kétlem... Az pedig mese, hogy kizárólag csak telepítésnél a partíciókkal foglalkozni, mivel bőven lehet olyan eset, amikor utólag kell átméretezni, kiterjeszteni, átkonvertálni stb.

A másik topikból meg ne idézgess itt feleslegesen, pláne másik Windows topikból... Úgy meg megint ne, hogy eleve nem arról volt szó, a külső programok sem csak driver update és CCleaner, hanem ott van egy rakás egyéb. Illetve akkor minek telepítenek sokan még az olyan alap dolgoknál is külső programot, mint pl. a böngészés, videólejátszás, képmegjelenítés és szerkesztés? Hát talán azért, mert a beépített megoldás nem mindenkinek felel meg, nem tudja mindazt, ami a külső programok...

(#94179) Geth:
Nem tudod megcsinálni a natív particionáló eszközökkel, legalábbis 1 lépésben és nem destruktív módszer elkerülésével nem.... Max. több lépésben, meg úgy, hogy manuálisan átmásolod az adatokat, meg törlöd a másik partíciót, majd utána terjeszted ki. Meg az összevonást akkor, ha egymás mellett, illetve után helyezkednek el, nem eltérő módon. Ellenben külső particionáló programok akár még ilyenkor is képes rá, meg átmozgatni az adatokat.

[ Szerkesztve ]

(#94182) Geth válasza King Unique (#94181) üzenetére


Geth
(őstag)

Ha átmásoltam, akkor tökmindegy hogy destruktív :)
Az AOMEI is destruktív, vagy lehet undo-t nyomni? Kemény lenne :)
Én telepítés után életemben nem partícionáltam még, de ha kellene, maradok a backup-restore lépéseknél. Felelősséget az AOMEI sem vállal, backup így is kell, akkor megette a fene.
De ne vedd magadra plz, mindenki azt használ/vesz meg amit akar.

Viszont a többi példánál nem kellene összemosni a userspace programokat az erősen rendszerbuheráló (és sokszor felesleges), admin joggal futó példákkal.

(#94183) zolee001 válasza King Unique (#94181) üzenetére


zolee001
(őstag)

Nos,nem tudom de felénk kb a telepitésnél megy le a particionálás és utána nem szokás naponta 3 átméretezgetni,de mint irtam vista óta a beépitett eszköz is megcsinálja az esetek 99 %-ban
Megitélésem szerint az elején gondosan kell megtervezni és ugy kivitelezni,akkor nem kell hozzányulni.
A küülsö programokat tekintve azért nagy fejlödésen ment át a windows,egy szöten telepitett W10 by default tud mediát lejátszani,pdf-et megnyitni és még sok más dolgot amit pl egy W7 avagy egy XP alapbol nem tudott
Ugyanakkor én tiszteletben tartom mások szokásait,olyan alkalmazást telepit magának amiket akar,én személyszerint ha lehetséges akkor maradok a microsoft vonalon,elég azzal az egy cégnek az egyre szaporodo baromságaival harcot vivni nemhogy még egy halom másik xy gyártót is figyeljem ,hogy na ma mit csesztünk el.

A másik topikbol való idézet nem személyednek szolt csak az itt lévő fanatikusoknak akik ajánlanak mindenféle eszement alkalmazást telepitésre.

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94184) twofatcat


twofatcat
(őstag)

A háborút elnézve lehet többre mennénk így:

- Windows 10 ON topik: segítség, konkrét dolgokkal
(mi ez a hibakód? miért indulnak el programok maguktól? hogyan kell telepíteni? frissítés után hiányzik megszokott funkció! mit neveztek át, mi az új, hasznos tippek stb. tényleg Windows ügyek)

- Windows 10 fél-OFF topik: filozófia az általános hitközségi témáknak
(van-e élet Rufus, Ccleaner, Driver Booster és dédapától örökölt partícionálás recept nélkül, más 3rd party témák én jobban tudom mint te és apukám is erősebb vitáknak, bezzeg a Windows 7 jobb volt nosztalgiázás azoknak akik Win7 idején kiabálták bezzeg XP jobb, igazi férfi csak Total Commanderrel másol macsó rovatnak, a béna M$ májkrémszoft "poéoknak", Linuxon ez jobb illetve rosszabb egyik oldal másik oldal! és a kétezer forintos Pro kulcs aprón Lakatos Pentiumtól legális? stb. témáknak)

[ Szerkesztve ]

(#94185) King Unique válasza zolee001 (#94183) üzenetére


King Unique
(félisten)

Felétek lehet, de sokaknál jellemző probléma szokott lenni, hogy a telepítésnél helytelenül választják meg a rendszerpartíció méretét, vagy akár másikét és utólag kell átméretezni. Vagy éppen egy klónozás után kiterjeszteni a nem lefoglalt területre, amit meggátol pl. a 2 közé ékelődött WinRE. Ezek pedig egyáltalán nem olyan elszigetelt esetek és itt a fórumon is sokszor az van, hogy a beépített particionáló eszközökkel nem mindig megy, hanem külső program kell hozzá. Az a 99% meg gondolom csak úgy hasraütésszerűen lett leírva, mert amúgy nyilván nem annyi... A linkelt hozzászólásban felsorolt műveleteket alapul véve pedig szintén nem. Ha annyira jók lennének a beépített particionáló eszközök és mindent meg lehetne velük oldani, akkor nem lenne létjogosultsága a külső particionáló programoknak. Viszont nem éppen ez a helyzet... :N

Igen, tud a Windows 10 (is) médiát lejátszani, csak éppen ott a bibi, hogy nem feltétlen támogat minden formátumot, meg ebben a topikban is többen belefutottak abba, hogy gyári DVD-ket nem tudtak lejátszani a beépített programokkal. Ellenben pl. a VLC-vel igen, milyen meglepő... Ahogyan hasonló a helyzet a PDF-nél is. Megnyitják egyes beépített appok, pl. az Edge is, viszont mégis sokan telepítenek inkább erre való célszoftvert, nem véletlenül. Ha komolyabban kell szerkeszteni, akkor pedig megint általában külső programot használnak.

[ Szerkesztve ]

(#94186) Döglött Róka válasza twofatcat (#94184) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Es milyen igazad van, elnezest hogy teleszemeteltem a topikot. El kene mar engednem ezeket a marhasagokat :R

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94187) twofatcat válasza King Unique (#94185) üzenetére


twofatcat
(őstag)

"csak éppen ott a bibi, hogy nem minden formátumot támogat, meg ebben a topikban is többen belefutottak, hogy gyári DVD-ket nem tudtak lejátszani a beépített programokkal"

Ez inkább üzleti és jogi kérdés. Ha akarnák, technikailag a Windows beépített lejátszó is vinne mindenféle formátumot, mindegy milyen codec... csak miért fizessék a licence díjakat? Aki akarja áruházból megveheti a DVD appot vagy pl. HEVC videóhoz a cuccot.

(#94188) Geth válasza King Unique (#94185) üzenetére


Geth
(őstag)

Felétek lehet, de sokaknál jellemző probléma szokott lenni, hogy a telepítésnél helytelenül választják meg a rendszerpartíció méretét, vagy akár másikét és utólag kell átméretezni.
Én is problémának érzékelem, hogy nem tudnak telepíteni az emberek. Nem is baj, nem kell mindenkinek értenie hozzá, csak akkor nem is kellene ezzel foglalkozni :)

(#94189) King Unique válasza twofatcat (#94187) üzenetére


King Unique
(félisten)

Igen, de ettől ez még a lényegen nem változtat, hogy a beépített szoftver nem tudja, ellenben a külső igen és a lejátszásnál ráadásul ingyen. Az pedig már csak hab tortán, hogy melyiket lehet jobban testreszabni, kínál több beállítási lehetőséget és tud többet.

(#94190) King Unique válasza Geth (#94182) üzenetére


King Unique
(félisten)

Ha már a destruktív szóba került, akkor az ugye alap, hogy a fontos adatokról mindig legyen biztonsági másolat. Viszont az már ez esetben sem mindegy, pláne nagyobb adatmennyiségnél, hogy valamit csak 1x kell megcsinálni, 1x átmozgatni az adatokat egy átméretezésnél, vagy 2x, 3x... Meg hova másolod akkor, ha nincs a lemezen ahhoz elég hely? Max. másik fizikai lemezre, aztán utána vissza az eredetire. Már akinek van másik szabad lemeze, vagy éppen biztonsági mentése, amiről 1:1-ben vissza tudja másolni. De akkor ezek szerint inkább csináljak magamnak plusz munkát és másolgassam akár duplán az adatokat a beépített particionáló eszköz korlátoltsága miatt csak azért, hogy utána elmondhassam, hogy én bezzeg nem használtam külső programot... Meg úgy, hogy ott van közben egy arra való, akár ingyenes célprogram, ami simán meg tudná oldani. Hát nem és aki nem akar feleslegesen szórakozni ezzel, az vsz szintén nem így fogja... :N

Amúgy nem emlékszem, hogy bárhol is írtam volna olyat, hogy (azok a bizonyos) rendszerbuheráló programok, meg azok kötelező használata... Olyanokat konkrétan én sem nagyon szoktam használni, viszont a külső programok korántsem csak az ilyenekből állnak.

[ Szerkesztve ]

(#94191) zolee001 válasza King Unique (#94190) üzenetére


zolee001
(őstag)

"ugye alap, hogy a fontos adatokról mindig legyen biztonsági másolat "
A home userek (egyszerü felhasználök) hány százaléka tart biztonsági másolatot?
Általában megveszi az eszközt-power on-szidja hogy lassu--használja--power off
Sima file mentés,letölti vagy 8x mert nem tudja,hogy hova mentette
Sajnos ilyen a felhasználok többsége

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94192) King Unique válasza zolee001 (#94191) üzenetére


King Unique
(félisten)

Ezt most nem értem, miért írod, mivel egyrészt evidens, másrészt az már user error, ha valaki nem készít.

(#94193) Geth válasza King Unique (#94190) üzenetére


Geth
(őstag)

Pontosan ezért nem nagyon partícionálgat az ember utólag, főleg ha még disk sincs kéznél, ezt jól összefoglaltad :)
A backupot az AOMEI is írja, rögtön fel is ajánlja a saját Backupper programjukat.
Ha meg nincs backup, nem sikerült a merge, akkor szerintem édesmindegy, hogy 1 kattintásból vesztek el az adatok.

Szerintem az a baj, hogy Te a külső programok témakörben automatice MINDEN külső programot értettél, ami nyilván nem járja, főleg az admin jogot igénylő, rendszer adminisztráció és konfiguráció témakört érintő programokról volt szó, nem is értem a userspace programokat (pl. videólejátszó) miért kellett idecitálni. Nyilván felrakom én is a DOOM-ot, hiába van fent a Solitaire (játék-játék).

[ Szerkesztve ]

(#94194) zolee001 válasza Geth (#94193) üzenetére


zolee001
(őstag)

Some Windows 10 users unable to connect to Windows Update service

Xbox One hits black screen issue, Microsoft confirms Xbox Live outage

A mai termés az MS házatájáröl

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94195) King Unique válasza Geth (#94193) üzenetére


King Unique
(félisten)

Biztos ami biztos alapon nyilván a külső program is figyelmeztet, mivel a tárolt adatokért felelősséget nem vállalnak, ahogyan a HDD-k és SSD-k gyártói sem, ha már itt tartunk. :) De normál esetben lefut egy ilyen összevonási művelet gond nélkül, csináltam már nem egyszer. Ha esetleg nem sikerülne és nincs mentés, akkor lehet mindegy, de amúgy meg nem az előző válaszban leírt ok miatt.

Azért, mert nyilván egy videólejátszó is külső program és általánosan jellemző, amit sok user használ, ellenben spéci rendszerbuherálót már nem mindenki. Az meg tök jó, hogy utólag hozzáköltesz, feltételezel olyanokat, amiket konkrétan nem írtam le... :D Viszont ez az eredeti állításon továbbra sem változtat, vagyis hogy jellemző Windowson a külső programok használata és nem véletlenül van ezeknek akkora létjogosultsága. Ha nem lenne rájuk igény, akkor vsz nem készítenének ennyit, meg mindenkinél natúr mivoltában futna a rendszer 1 db külső program nélkül. Viszont ténylegesen nem éppen ezt látni...

[ Szerkesztve ]

(#94196) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Helló!

https://bestofchina.blog.hu/2019/01/31/windows_10_pro_3_000_forintert [link]

Létezik, hogy 3200 ft-ért eredeti lesz a winfos?

(#94197) Geth válasza King Unique (#94195) üzenetére


Geth
(őstag)

Mit költöttem hozzá?

(#94198) SP4C3 válasza Lauda (#94196) üzenetére


SP4C3
(addikt)

Eredeti =/= Legális

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#94199) jeni válasza Lauda (#94196) üzenetére


jeni
(félisten)

Van Kínai belpiacra kiadott Win 10 is. Ez fent van a Microsoft oldalán is. Az viszont csak arra a piacra engedélyezett és nem angolosítható vagy más nyelvvel nem helyettesíthető. Lehet, valaki ez is megtudja oldani.

Az is igaz nem írja,hogy Kínai nyelven használható csak.

[ Szerkesztve ]

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#94200) Lauda válasza jeni (#94199) üzenetére


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Értem. Azt hol látod, hogy ez csak kínai nyelvre jó?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.