Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94451) Döglött Róka válasza redband (#94447) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Latvanyosan nem ertesz hozza, pont emiatt bolondbiztosra van megoldva. Jojjon meg a laptop, utana ha ne tiszta valami, kerdezel. Fejben nem szamitogepezunk;)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#94452) zolee001 válasza redband (#94450) üzenetére


zolee001
őstag

https://www.youtube.com/watch?v=DekclaZkcFQ

Gondolom 2 gombot csak sikerül megnyomni utána nex next finish
Még nincs nálad és máris barmolni szeretnéd?
Megkapod,power on,befejezed rajta a setup-ot,bejelentkezel,használod

(#94453) pintyesz


pintyesz
senior tag

Üdv mindenki!
Ez milyen gogó?

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#94454) qqcqqc válasza pintyesz (#94453) üzenetére


qqcqqc
őstag

Bezárt a csillagkapu

Úgy különben [link] gugli megsúgja.

(#94455) kisselandras


kisselandras
senior tag

Üdv Emberek!
Lenne egy gyors kérdésem hátha ti tudtok segíteni
Windwos 10 pro-m van eredeti de mióta ebbe a Microsoftba beléptem s online van azóta mindég kéri bejelentkezésnél a jelszót amit adtam a rendszer ezt hol lehetne orvosolni hogy kikapcsoljam ?

Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !

(#94456) zolee001 válasza kisselandras (#94455) üzenetére


zolee001
őstag

run-control userpasswords2 advanced fül és kiveszed a pipát
Ésszerübb lenne pl pin kodot beállitani a gépednek a bejelentkezéshez

(#94457) kisselandras válasza zolee001 (#94456) üzenetére


kisselandras
senior tag

Ép ez az semmit nem akarok rà semmi jelszot

Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !

(#94458) Bluebess72 válasza King Unique (#94421) üzenetére


Bluebess72
csendes tag

Igen, erre válaszoltam, és igen Sata eszközként telepítem, majd fogom, és rádugom egy sata2usb kábelre. Hozhatod-viheted, érzékeli, hogy USB-n keresztül van telepítve. Ismerem a WtG funkciót az Enterprise-ban, de annyira meg van komplikálva, hogy borzasztó. Így lényegesen egyszerűbb. Nem csakhogy kipróbáltam, de napi szinten használjuk így. Én, meg vagy 20 kollégám a szervizben.

Hogy hogyan tud bootolni egy UEFI-ben telepített eszköz CSM-ben, azt nem tudom, de jópár Asus gépnél láttam már. (igaz, csak ennél a márkánál). Ok, nem ellenőriztem túl mélyrehatóan, hogy hogyan bootolt, egyszerűen csak azt a (számomra) alapvetést láttam, hogy UEFI: Gyártó logo+gésa golyók. CSM: Windows logo+gésa golyók boot kép. Ha ez ne óm igaz, akkor bocsánat, nem tud mindkét módban bootolni.

(#94459) pinnacle válasza pinnacle (#94348) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Úgy néz ki, hogy a 1809-től (1803 volt) megjavult. :) Kalibrálást, Éjszakai fényt sem felejti el. Lehet az F.lux is bekavart, töröltem a Windows alkalmazások közül, de innen nem tudom, pedig Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.

[ Szerkesztve ]

(#94460) weiss válasza pinnacle (#94459) üzenetére


weiss
addikt

Ha magadhoz veszed a tulajdonjogot, úgy sem megy?

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#94461) uriember válasza pinnacle (#94459) üzenetére


uriember
aktív tag

[link] bármit

[ Szerkesztve ]

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#94462) King Unique válasza Bluebess72 (#94458) üzenetére


King Unique
titán

Hát akkor te valami csoda kábelt, adaptert használhatsz, mert normál esetben ez nem így megy. Ha SATA-n telepíted a Windows 10-et, majd utána kiszereled a meghajtót és átdugod USB-re, akkor normál esetben nem fog USB-ről bootolni. Pontosabban látszólag elindul a bootolás, de csak pörögnek a fehér pöttyök, majd megáll az egész, vagy kifagy. Következő indításnál szintén, majd jön a felkészülés a javításra, probléma diagnosztizálása, kísérlet a javításra, sikertelen... Pont nem olyan régen próbáltam egy eredetileg belső SSD-re telepített Windows 10-nél, amit utána egy USB-s külső házba raktam és az is az előbbi tünetet produkálta. Meg ha annyira sima ügy lenne ez a SATA-n telepítjük, majd utána ugyanúgy használjuk tovább USB-n is, akkor nem lenne szükség Windows To Go megoldásra, ahogyan valószínűleg a hagyományos telepítésnél az USB-s meghajtóra telepítés sem lenne tiltva. Viszont nem így van és lehet nem véletlenül...

A CSM és UEFI bootolásnál nem derült ki, hogy a WTG-ről, vagy a hagyományos telepítésről van-e a szó. De ha pl. az utóbbi, akkor az úgy eleve nem fog menni, legalábbis normál esetben nem. EFI módban egy GPT-lemezre telepített Windows nem fog bootolni CSM only módban, mivel ahhoz MBR kell. Fordított esetben szintén nem, pláne ESP nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#94463) pinnacle válasza weiss (#94460) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi weiss, uriember! 10bit Uninstallernél bepipáltam a maradék fájlokat, úgy nézett ki, hogy sikerült, de megmaradt a mappa.
Mappa hozzáférést, hogy tudnám módosítani? Nekem inaktív, még Rendszergazdánál is. Azért lenne fontos, hogy tudjam törölni, mert az F.lux-ot felraktam egy másik laptopra is, azon nem tudott települni, fekete képernyőt kaptam, de a mappába azért beírta magát. Ráadásul ott továbbra sem jegyzi meg a Kalibrálást, Éjszakai fényt.

(#94464) pintyesz válasza qqcqqc (#94454) üzenetére


pintyesz
senior tag

Eddig én is eljutottam,hogy a google képkeresőbe betőltöttem,de ilyen "A" betűfélét nem láttam sehol.
Amúgy meg mi az a Security Lock?

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#94465) #93794560 válasza King Unique (#94462) üzenetére


#93794560
törölt tag

Windows To Go nélkül nekem sem ment úgy a rendszer, hogy belső eszközként telepítettem, majd külső USB-ként csatlakoztattam.
Csak egyféleképpen tudom elképzelni. Ha vannak olyan USB rack-ek, amik USB-n keresztül SATA csatolófelületet emulálnak, és így a rendszer hagyományos SATA lemeznek érzékeli.

(#94466) Zoz


Zoz
őstag

Én is láttam már ilyet működni, Fel lett telepítve a gépben, aztán be egy közönséges pár ezer forintos USB házba és ment. Egy laptopon, és több asztali gépen is használják, igaz mind kb azonos korú i5-ös gép (így hasonló chipsettel).
Amikor lecserélték a laptopot egy újabbra, azon nem indult elsőnek, el kellett játszani, hogy be a gépbe, ott elindult, felismerte az új hardvert, utána visszatéve már ment USB-ről is.

(#94467) Nerazim


Nerazim
őstag

Sziasztok!
Segítsetek légyszí. Tegnap felraktam pendriveról a win 10 -et. Rufussal írtam ki egyébként. Ezután kezdődtek a gondok, mert nem akarta felrakni az ssd-re (erre a partícióra nem rakható fel vagy ilyesmi volt mindig) végül mikor nagy nehezen összejött és felment, akkor a biosban megjelent egy windows boot manager nevű dolog az elsődleges bootnál azóta nagyon lassan bootol be ssd-ről. Ha átallítom ssd-re az elsődleges boot-ot akkor nem jön be semmi csak egy mondatot ismételget, hogy válasszam ki honnan szeretnék bootolni, mintha nem látná ilyenkor az ssd-t. Mit csináljak, hogy gyorsabb legyen a boot, mert ez így elég gáz.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#94468) movax válasza Nerazim (#94467) üzenetére


movax
őstag

Telepítéskor minden egyéb tárolót le kell húzni a drótról, csak az az ssd marad, amire megy a rendszer. Előtte a ssd-t teljesen üresre le kellene gyalulni, ne legyen rajta semmiféle partició, semmi, csak a szűz csip, és majd a telepítő mindent elvégez.

(#94469) #54072192 válasza Nerazim (#94467) üzenetére


#54072192
törölt tag

A Windows Boot Manager a rendszer indításához kell, ha nem arról próbálsz bootolni, akkor nem is fog menni.

Jó lenne tudni, hogy milyen gond volt (GPT-re vagy MBR-re panaszkodott, stb.), hogy oldottad meg, mitől érzed lassúnak, ilyesmi.

(#94470) weiss válasza pinnacle (#94463) üzenetére


weiss
addikt

Ezt passzolom :(

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#94471) Nerazim


Nerazim
őstag

(#94468) movax
Köszi, most fent van a win 10, akkor így maradhat vagy gyaluljam le és újra? A Telepítőben ha törlöm a partíciót az úgy elég vagy jó lesz?

(#94469) Szmörre
Értem, de eddig amikor win 10-et raktam fel nem volt ilyen, ez így most baromi lassú mire feláll a rendszer. Valahogy lehet ezen gyorsítani? Ez valami új ficsőr a win-nél? Valamelyik frissítéssel jött? Nem lehet visszaállni régebbire, ha így van?

Az elején bejön az alaplapi asrcok ott baromi sokáig agyal, teker. A biosban first boot: windows boot manager, second boot: ssd. Volt olyan amikor telepíteni akartam, hogy gpt helyett állítsam át mbr -re vagy frodítva :DDD és akkor azért nem engedte, de volt olyan h egyszerűen inaktív volt a tovább és nem tudtam elindítani a telepítőt, írta h részletek a naplóban vagy miben.

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#94472) Joker88


Joker88
őstag

Szeretném a segítségeteket kérni..

Windows 10 alatt a hordozható Samsung HDD-n lévő mappát akarom a tartalmával eggyütt letörölni,azonban a rendszer nem engedi..

ennél az ablaknál ráklattyolok a " Tovább " gombra :

majd feldobja a következő párbeszédpanelt :

És tovább nem jut a rendszer..

Kiegészítés : más PC-n is próbáltam ( Windows 7 és Windows 8.1 ) csatlakoztatás után törölni a mappát,ugyanez a helyzet..

Törölni , formázni nem igazán szeretném a lemezt, mert 4/5-öd részben teli van, sok kép,kis videó,PDF fájlok,stb , és az átmásolásuk biztos eltartana egy jó ideig hiába az USB3-as csatolófelület..

In loving memory of Garrett Lockhart

(#94473) Sub-ZeRo válasza Joker88 (#94472) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ved tulajdonba a meghajtót. Meghajtóra jobb gomb, tulajdonságok, biztonság és ott megtalálod.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#94474) King Unique válasza Joker88 (#94472) üzenetére


King Unique
titán

Ha NTFS fájlrendszer van rajta, akkor a megfelelő felhasználói jogosultságokat kellene beállítani a mappára, vagy akár a teljes meghajtóra vonatkozóan, saját tulajdonba venni stb. Ebben és ebben a leírásban szemléltetve van grafikus felületen, de akár parancssorban is megoldható. Másik megoldás egy pendrive-ról bootolt WinPE, vagy live Linux rendszer és az alól törölni.

A kép alapján amúgy ez Sony, nem Samsung külső merevlemez.

(#94475) svgyula válasza Nerazim (#94471) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Hiába törlöd le az SSD-ről a particókat ha a HDD-ről nem szedted le az elő verzió(k) maradványait!
Amikor telepítesz semmit nem kell "lehúzogatni" Az előző win maradványait kell törölni, azt a 2-3db pár száz MB-os területet. Ezután ki kell jelölni az SSD-t mint elsődleges meghajtó(telepítő alsó sor) és mehet. Nem tudom ki találta ki ezt a húzogatós módszert de nagy hülyeség! Hiába lesz egy új meghajtóra felrakva egy új rendszer ha telepítés után visszadugja a régi meghajtót amin szintén rajta vannak ezek a particiók. Ezt valószínűleg nem tolerálja egyik OP-rendszer sem.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#94476) Ferenc.


Ferenc.
tag

Sziasztok!

Van egy régebbi asztali gép, s a rufussal kiírt usb pendrie win 10 telepítőt se úgy nem tudom be bootoltatni ha mbr bios-csm ntfs írom ki, se úgy ha gpt uefi fat32. Amúgy ez nem visszalépés hogy a modern gpt -nél csak fat32 -be lehet a pendrive? Már az mbr is tudta az ntfs-t..
Visszatérve, a gép amúgy biztos bois-os tehát az mbr kiírás jónak kéne lenni, de valahogy nem tudok pendriveről win-t telepíteni rajta, nem jelenik meg a bootolható eszközök között.

Na nem baj, mondom akkor kiírom DVD lemezre az .iso telepítőt, s így lesz telepítve a gép. Itt kérdezném, hogy a dvd lemez viszont mbr vagy gpt séma szerint fog telepíteni? Mert a rufusnál választani kell, de dvd írásnál nem volt ilyen opció, s fogalmam nincs, persze majd kitapasztalom, de megkérdezem itt is.

Másik kérdésem ,hogy vannak gépek amikben a hdd ssd-re lesz cserélve, s olyan jól belakottak a gépek, hogy nem akarok tiszta telepítéssel elölről kezdeni mindent akinek csinálnám, hanem a már itt is kitárgyalt macrium reflect free-vel átklónozom a hdd-ről az ssd-re a tartalmat s kész, megy tovább minden. De azt mondta nekem egy ismerős, hogy ez nem jó ötlet, mert a hdd-re "máshogy" települ fel a win 10 , mint az ssd-re, így ha klónozom, akkor átviszem a hdd "séma szerintit" az ssd-re ami így nem teljesen jó..
Ez szerintetek igaz? Vagy nem jól mondja? Eddig nem volt gondom a klónozással.

(#94477) zack


zack
nagyúr

Sziasztok!

Van arra megoldás, hogy a Win10 ne nézze biztonsági szempontból a letöltött fájlokat megnyitáskor? A Win Defender központot néztem, de nem jutottam előrébb, akkor sem, ha mindent kikapcsoltam.

Szóval adott program különálló részét nem akarom hogy nézze biztonsági szempontból. Illetve az lenne a legjobb ha én dönthetném el, mit nézzen és mit ne.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#94478) Nerazim válasza svgyula (#94475) üzenetére


Nerazim
őstag

A HDD hogy jön a képbe? Arra nem raktam semmit, üresen kaptam, csak tárolásra használom.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#94479) King Unique válasza Ferenc. (#94476) üzenetére


King Unique
titán

Ha legacy BIOS-os a hardver, akkor ahhoz a Rufus MBR-BIOS séma szerint kiírási módszere kell, ami egy másik válaszban is le van írva. Ahogyan az előbbi végén és ebben az is, hogy manuális fájlmásolásos módszerrel és particionálással is meg lehet oldani, ahogy pl. az MCT-vel szintén. Ha megfelelően van elkészítve a telepítési adathordozó, akkor annak működnie és bootolnia kell. Ha nálad nem, akkor próbáld másik USB-portban, másik pendrive-val, vagy a BIOS boot opciót megfelelően beállítani, ha esetleg nem lenne. EFI módban is lehet egyébként NTFS fájlrendszerű a telepítéshez használt pendrive, de azt nem minden hardvert támogatja. A FAT16/32 úgymond a standard, általánosan inkább az szokott működni. Valamint maga a pendrive EFI módban is lehet MBR séma szerinti, nem kötelező a GPT. Az utóbbi akkor jön jól, ha kifejezetten az EFI only módban való bootolás és telepítés a cél.

A másik kérdésednél, ha a HDD - SSD csere miatt nem akarod mindegyiken a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, akkor nyilván klónozni célszerű pl. a Macrium Reflect programmal. Erről és az egyéb kapcsolódó dolgokról nemrég egy másik válaszban volt szó.

[ Szerkesztve ]

(#94480) kmarci25 válasza Ferenc. (#94476) üzenetére


kmarci25
veterán

Nem vagyok hozzáértő, de kb. 2 évvel ezelőtt nekem is klónoznom kellett hdd-ről ssd-re egy belakott rendszert, windows-zal, programokkal, mindennel. Én is ódzkodtam tőle, de végül nem volt semmi gond, elindítottam a klónozást, otthagytam éjszakára, reggel meg lehúztam a hdd-t, a bios-t állítottam, és bootolt ssd-ről, minden program, beállítás működött.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#94482) #54072192 válasza Nerazim (#94471) üzenetére


#54072192
törölt tag

Nem feature, nem is kéne lassúnak lennie. Akkor inkább elmondom az egyszerű menetét a telepítésnek, aztán meglátod, hogy mit csináltál máshogy.

1. MCT-vel a telepítőt pendrájvra teszed, nincs semmi variálás azzal, hogy mivel akarod bootolni. Az úgy készült telepítő mindennel jó. De DVD-re írva is ez van.
2. A gépeden a boot módját UEFI-re állítod, ha eddig nem azon volt.
3. Indítod a telepítőt, megadod az üres helyet az SSD-n (nem kell partíciót létrehozni, azt megteszi maga).
4. Kész.

Akkor lehet gond, ha az SSD-n MBR van. Ilyenkor hibát ír, és le kell törölni minden partíciót, majd az üres helyet kell kijelölni (aztán magától GPT-vel csinálja). Ha nem akarod, akkor UEFI-ről Legacy módra kell állítani a gépet. De ennek általában semmi előnye, legfeljebb hátránya van.

Ennyi lenne. Egyáltalán nem kéne semmi problémának jelentkeznie :) Ha ezek után is lassú, akkor ott más lesz az oka, nem a telepítés módja, hanem például egy programod.

redband: Persze, Gépház, Feladatkezelő, Feladatütemező. Ez a három elég mindenre.
Adatvédelemnél mehet bármi ki, Feladatkezelőben induló programok tetszés szerint mehetnek, az appokat pedig úgyis csak akkor futtatja, ha használod. Az ütemezett feladatok között esetleg a telemetriával kapcsolatosakat letilthatod (az aktív feladatoknál láthatod, de a sok feladat a listában egyáltalán nem probléma, hanem kellenek).
Ami másnak felesleges, lehet, hogy neked nem az, és nem várt gondot okozhat később.

(#94483) pinnacle válasza weiss (#94470) üzenetére


pinnacle
nagyúr

King Unique linkjében lévő TakeOwnershipEx-el, simán tudtam tulajdonjogba venni, törölni a mappát, de érdekes módon ez a másik laptop továbbra is elfelejti a kalibrálást. Aktuális kalibrálások újbóli betöltésével előhívható, de ha kijelentkezem vagy újraindítom a gépet, akkor betöltéskor, eleinte még a kalibrált színvilág látszódik, de 20-25mp után visszavált az alapbeállításra. Mivel tudom megnézni azt, hogy milyen folyamatok futnak le ilyenkor? Olyan mintha valami parancs futna le, és ez kapcsolja ki a kalibrált képet, ami ráadásul előhívható.

[ Szerkesztve ]

(#94484) movax válasza redband (#94481) üzenetére


movax
őstag

Nincs egyetlen ilyen csodaszer, kicsit utána kell olvasni és valamennyire érteni kell a dolgokhoz mert többféle eszköz és beállítás van. Értem én, mi az igény, hogy most azonnal, egy nagy gombbal kapcsoljuk ki a fölösleges dolgokat, de ez nem így megy, van egy csomó szempont, amit mind figyelembe kell venni, amikor belemászunk a rendszerbe. Nem ajánlok neked semmiféle beavatkozást, ha megy a géped, használd egészséggel.

(#94485) tordaitibi válasza svgyula (#94475) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Lgfeljebb a biosba vagy bootmenube valaszt. A rekordom 3 hdd-n 5 OS volt egy gepen, minden gond nelkul.

(#94486) mpo válasza redband (#94481) üzenetére


mpo
veterán

A gép figyelésére ezt használom,
[link]

1. ráhúzod az egeret a tálcán, néha ez is elég
2. bal gombbal megnyílik, alakíthatod
3. jobb gombbal menü

Ha érted, akkor már elavult.

(#94487) #54072192 válasza pinnacle (#94483) üzenetére


#54072192
törölt tag

Ha esetleg a jövőben gond lenne a Store-ral, akkor tudd, hogy a jogosultságok módosítása okozhatta. Biztonsági okokból nem írhatnak oda felhasználók.
Másik start menüt használsz? Appokat onnan tudsz nyom nélkül törölni? Mert ennek kellett volna történnie.

(#94488) svgyula válasza Nerazim (#94478) üzenetére


svgyula
addikt

A HDD úgy jön a képbe, hogy azon attól függetlenül te mire használod lehetnek rejtett rendszer particiók. Ezeket csak a telepítő indítása után látod amikor minden létrehozott aktív rész megjelenít a telepítő. Ezért írtam, hogy a HDD-t is meg kell nézni mert az is okozhatja a lassú indulást, főleg ha van rajta maradék rendszer partició..........

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#94489) movax válasza svgyula (#94488) üzenetére


movax
őstag

Pont ezért ajánlatos a telepítés idejére lehúzni a drótról. :) Meg hogy a windowsnak véletlenül se jusszon eszébe odatenni bármit is a telepítés során. Ez a legbiztosabb megoldás, ha több tárolónk van. Utána aztán, miután felment az új rendszer és minden szépen működik, vissza lehet dugni és ránézni egy particióeditorral.

(#94490) Cs1csó válasza redband (#94481) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezt a programot kipróbálhatod: O&O ShutUp10

Neked kell rájönni mit érdemes kikapcsolni mi az ami kell, mivel én nem használok egy UWP-s appot sem és a Defender-t sem ezért nálam 4 dolog maradt bekapcslva:
- Prohibited apps running in background - háttérben futó alkalmazások engedélyezése - ez azért fontos mert ha letiltod akkor nem fog menni a bal oldali értesítési figyelmeztető sáv
- notification apps - ez a felsővel együtt fontos
- 1-es és 2-es Windows Update - vagy itt még mást is de nekem nincs pl. MS office-om

(#94491) svgyula válasza movax (#94489) üzenetére


svgyula
addikt

Ugye most csak viccelsz? Ha tudsz olvasni ezekre nincs szükség! Értelmezni kell és nem csak nyomkodni a gombokat. Vagy hagy a telepítést olyanra aki tudja értelmezni! Soha egyetlen gépnél nem volt ilyen amit írsz
"windowsnak véletlenül se jusszon eszébe odatenni bármit is a telepítés során" ugyanis ez nem véletlen! Hallottál már a laptopról ugye? Na most egy telepítéshez az ilyen lehúzogatós művelet kb fél óra és 40db csavar. Ezek eltávolítása után lehet mentesíteni a második meghajtótól. Szerinted ki az az elmebeteg aki szétburítja a gépet? Ez a lehúzogatós módszer szimplán luzer error! DE mint írtam is hiába húzod le ha az előző telepítések során keletkezett particiókat nem takarítod le! Amint visszadugod problémázni fog az indításnál.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#94492) Cs1csó válasza movax (#94489) üzenetére


Cs1csó
félisten

SOHA sem húzkodtam le a 2TB-os HDD-met az SSD mellől amin a rendszer van és még soha nem törölt le róla a Windows semmit és nem telepített oda se semmit. Pedig nálam a Windows újratelepítés kb. hobbi. (értsd: túl gyakran csinálom)

(#94494) Graphics válasza Cs1csó (#94492) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Nekem már sajnos okozott bajt, hogy rajta volt a HDD... Valamiért bekavart, és kivett HDD-vel telepítés után nem volt hajlandó elindulni.

Inkább BIOS-ban tiltom addig a HDD-t, amíg SSD-re telepítek. Ez a biztos.

@redband: Hűha, bizony, nagyon figyelni kell ám! :))

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#94495) movax válasza svgyula (#94491) üzenetére


movax
őstag

Kicsit visza kéne venni az arcból és a hangnemből, okés?

Olvasgass vissza, nézd meg, milyen problémákba futnak bele/idéznek elő az emberek, olyasmik is előfordulnak, amiről te, a telepítőzseni álmodni se mersz. Az az alapmutatvány, amikor az ssd-t beteszik a primary hdd mellé, majd megpróbálnak rá windowst telepíteni.

"Ha tudsz olvasni ezekre nincs szükség! Értelmezni kell és nem csak nyomkodni a gombokat. Vagy hagy a telepítést olyanra aki tudja értelmezni!"

Ne nekem mondd, bmeg, hanem nekik! Egyre többen nyomkodják a gombokat anélkül, hogy előtte olvasnának! Odateszik az addigi rendszerpartíciót tartalmazó korábbi hddjüket a telepítendő üres ssd mellé és csodálkoznak, hogy gáz van.

"Hallottál már a laptopról ugye? Na most egy telepítéshez az ilyen lehúzogatós művelet kb fél óra és 40db csavar. Ezek eltávolítása után lehet mentesíteni a második meghajtótól. Szerinted ki az az elmebeteg aki szétburítja a gépet?"

Tessék?? Hogy tudsz egy átlag laptopba egy ssd-t tenni a meglévő hdd MELLÉ? Te miről beszélsz, ne haragudj?

"DE mint írtam is hiába húzod le ha az előző telepítések során keletkezett particiókat nem takarítod le! Amint visszadugod problémázni fog az indításnál."

Olvasni szoktál? Láttad, mit írtam korábban?

[ Szerkesztve ]

(#94496) movax válasza Cs1csó (#94492) üzenetére


movax
őstag

Nálam se volt a windows10-nek az égvilágon semmilyen problémája, soha, egyetlen frissítéssel sem. Ettől függetlenül ez a fórum tele van problémákkal.

(#94497) Graphics válasza movax (#94495) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

DVD helyére, Optibay keretben :)

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#94498) movax válasza Graphics (#94497) üzenetére


movax
őstag

Igen, de ez nem az átlaguser szint.

(#94499) kmarci25 válasza Graphics (#94497) üzenetére


kmarci25
veterán

Vagy M.2 meghajtó mellé a "normál" helyére. Nálam ez a megoldás működik.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#94500) Nerazim válasza #54072192 (#94482) üzenetére


Nerazim
őstag

Köszi szépen megpróbálom ma este megcsinálni, így ahogy írtad. tudom, hogy próbáltam MBR és GPT vel is. Ha Rufusa-al csinálom ott miket kell beállítani, mert amikor MCT-vel csináltam úgy nagyon sok idő volt nekem, próbáltam. Ezt a windows boot managert nem tudom kikerülni sehogy? vagy nekem vmi más miatt bootolhat olyan sokáig?

Bocsi, ha sokat kérdezek ,de az egész már kib....ul idegesít, hogy órák mennek el és nem jutok előre.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.