Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#95235) MrCsiT válasza King Unique (#95176) üzenetére


MrCsiT
addikt

Unique, egy normál felhasználó nem fog pagefile méretet tekergetni, mert azt se tudja (és nem is kellene, hogy tudja) hogy azt eszik-e vagy isszák?

Ja, az előző számításomból kimaradt a hiberfil.sys, ami szintén jelentős gigabyte-okat fogyaszt el, és egy mezei felhasználó nem fogja kikapcsolni, ugyanazért, amiért pagefile-t sem tekerget(lsd. 1 sorral fentebb.)

Az a probléma, hogy a rendszer a tárhely kezelést továbbra sem képes a háttérben normálisan maga megoldani, hanem lemezkarbantartózni kell hozzá egy pl. autószerelő végzettségűnek - aki a szakmája mestere lehet, de a wint "csak" használni szeretné, abban nem akar expertté válni.

Sokkal barátibb lenne, ha amikor frissíteni akar az update service, magától letörölné az előző héten/hónapban letöltött és azóta feleslegessé vált elavult update-eket maga után, és problem solved. (Főverzióról persze megkérdezné a tulajdonost.)
Nem értem, hogy ha annyira fontos az MS-nek, hogy a user ne beszéljen bele a folyamatokba illetve abba, hogy akar-e frissíteni, akkor miért is nem lehet átgondoltabban megcsinálni ezt a folyamatot?

A havi frissítések pedig eleve kevesebb tárhelyet igényelnek, - ez erősen kérdéses amíg 1 GB tud lenni havonta egy sima win+office update, az szerintem elég nagy adatmennyiség.

"Az Office pedig eleve külső program, nem az alap Windows 10-telepítés része' - lol.
MS cucc, anélkül sima irodai/otthoni email kezelés, doksi olvasás (pláne válasz) vagy sikertelen lesz, vagy ha mást használsz akkor majd épp akkor lesz inkompatibilis (lsd. Libre és egyéb office) amikor a legjobban kellene, hogy hibátlan legyen.
Tehát, tökéletesen lényegtelen, hogy a windows része-e, vagy sem, ha 10-ből 9 fogorvos ezt ajánlja?! :Y egy normál felhasználáshoz bizony szükséges az Office.

"Szóval az továbbra is mese, hogy egy 64 GB-os SSD-n egyáltalán nem fér el önmagában a Windows 10 és a frissítései, pláne ha karban van tartva a rendszer, vagy éppen elvégzi maga automatikusan." - ha azt el tudod fogadni, hogy nem mindenki tud/akar windows expert lenni, akkor bizony - ahogy már leírtam - meg kell értened, hogy simán nem fog elférni 64GB-n, egyrészt mert normál felhasználó nem karbantartózik, másrészt mert a rendszer maga nem partner ebben.
Érintettért nem kell messzire menni: itt van ugye a fórumtárs, aki nem véletlenül fordult ide a topichoz: nem érti, hogy miért, de nem fér el a 64GB-n?

Fentebb amúgy írtam ám, hogy nekem is van negyvenX GB méretű, frissített Win 10-em. (office-al :DDD ) Ettől még azt, hogy ezt összehozni mindenkinek alapból menni fog, én nem gondolom. :N

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.