Hirdetés

2020. március 29., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-03 14:53:22

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94501) twofatcat válasza csicso82 (#94492) üzenetére


twofatcat
(őstag)

Mert te értesz hozzá. Aki azt se tudja mit csinál összekutyulja a partíciókat. Nekik az a tuti csak a rendszernek szánt meghajtó van áram alatt telepítéskor, különben csak találomra kattintanak hova telepítsen a Windows. Egyébként vicces (szomorú) ahogy felnő az okostelefon nemzedék, egy 16 éves ugyanolyan bambán ül egy telepítés feladat előtt és ugyanúgy vakon kattintgat összevissza mindenre mint egy 66 éves. Nekem nagy floppy 386-os, 486-os amikor először megnyomtam a TURBO gombot :D és DOS parancsok, autoexec.bat piszkálás, Norton Commander volt gyerekként amivel kezdtem az informatikával való ismerkedést. A mai gyerekeknek ez egy izébigyó app a telójukon és Xbox, én összepisáltam magam örömömben egy Pentium 233 MHz MMX-től és 3dfx Voodoo vagy Riva TNT2 kártyától és az Office97 mire képes, az unokaöcsém a farmville nyomogatás időszakba született. Nem is tudja magától, hogy az előtelepített trial szarságok a laptopján visszafogják a gépet és hogy létezik reklámszűrő is. Legalább nem kell félni, ha kihalnak az öregek, a 80-90-es évek szülöttjeinek lesz így is még mellékes zsebpénze gépek helyrehozásából. ;]

(#94502) csicso82 válasza twofatcat (#94501) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Neked és movax-nak is :R

Valahol már írtam: ismerős 0-24-ben telefonon csüng de egy Total Commanderes fájlmásolást alig tudtam elmagyarázni neki.

Erről van cikk is amit írsz, tehát hiába KVÁZI online térben nő fel egy mai fiatal kb. a 90-es évek végén születettek, halvány segéd lila fogalmuk sincs az asztali operációs rendszerek működéséről.

(#94503) pinnacle válasza #54072192 (#94487) üzenetére


pinnacle
(veterán)

Köszi! Ez a program vissza is tudja állítani a jogosultságot.
Classic Start Menüt használok, lehet azért nem volt tökéletes az eltávolítás.
Arra nincs valami ötleted, hogy mi kapcsolja ki egy idő után a kalibrált színbeállítást? Nekem az is jó lenne, ha nem megy másképp, hogy az Aktuális kalibrálások újbóli betöltéséhez parancsikont rendelek. Erre van lehetőség?

(#94505) csicso82 válasza redband (#94504) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Lehet túlzottan általánosítottam, de mint írtam erről cikket is olvastam, nagyon sokan "plug and play" stílusban viszonyulnak a számítástechnikához - ami érthető - de az több ennél.

(#94506) #54072192 válasza Nerazim (#94500) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Rufust nem használok, szerintem csináld inkább MCT-vel, azzal tuti jó. Menj most biztosra, a gép legyen UEFI-re állítva, a telepítőben pedig törölj mindent, és a teljesen üres helyet add meg neki. Ezzel biztosan jó lesz, ha ezután is lassú, akkor más gondod van.
Ahogy linkeltem is, a Windows Boot Manager a rendszer része, nem lehet kikerülni, de nincs is hatással a teljesítményre. Akkor is az SSD-ről bootol, ott talált rendszert a gép.
Egyébként megpróbálhatod kikapcsolni a gyors rendszerindítást (elvileg nem szabadna lassítania, de mivel köze van a folyamathoz, egy próbát megér), frissíthetnéd lehetőség szerint a drivereket, és próbáld teljesen gyári állapotban használni a rendszert, tehát se CCleaner, se másik vírusirtó ne legyen telepítve. Engedd frissíteni a telepítés után. Ha akkor jó, akkor egyenként telepítsd azokat a programokat, amik hatással lehetnek a teljesítményre, így kiderül, hogy melyiknél kezd lassulni.

pinnacle: Elhiszem, remélhetőleg azt is tudja, hogy a System és a TrustedInstaller írhat oda, a rendszergazdák csoportja nem. Nem tudom, hogy a Classic Start hogyan törli az appokat, hogy ehhez van-e megfelelő jogosultsága. Annyira védett mappa az, hogy az Explorer olvasni sem engedi.

A kalibrálással kapcsolatban sajnos nincs ötletem. Én gyártói profilt használok, azt sosem állítja el.

(#94507) Graphics válasza movax (#94498) üzenetére


Graphics
(félisten)

Hát nem egy ördöglakat...

(#94508) pinnacle válasza #54072192 (#94506) üzenetére


pinnacle
(veterán)

Classic Startnál együtt vannak a Windows alkalmazások, és törölhetők. Az eredeti menü is előhívható, ahogy látom onnan a gyári alkalmazás, pl. Diktafon nem törölhető.

(#94509) needed88


needed88
(kezdő)

Sziasztok!

Windows 10 Enterprise-t telepítettem az egyik laptopra és szeretném kicsit beleásni magamat a felhasználói jogosultságok világába. Az lenne a kérdésem, hogyan kezdjek neki?

Konkrétabban:
A laptopon van két felhasználó, az administrator (rendszergazda) és a pisti (egyszerű, helyi felhasználó).
Belépek az administrator-ral, feltelepítek néhány szoftvert, például egy Google Chrome-ot, kitűzök néhány ikont a tálcára, beállítom az energiafelhasználással kapcsolatos dolgokat, majd mint aki jól végezte a dolgát, átadom a stafétát pistinek.

Pisti bejelentkezik pisti-ként, és az általam beállított kezdőlapot találja a Google Chrome-ban, az általam kitűzött ikonok várják a tálcán és ha mondjuk 5 percig nincs a gépnél, magától kikapcsol a monitor.

A kérdés: hogyan?
Azt tudom, hogy a Windows Server 2016-ban az Active Directory-ban tudok felhasználókat és felhasználói csoportokat létrehozni, majd ezeknek a Group Policy Management Editor-ban tudok a fentiekhez hasonló szabályozásokat beállítani. Egy mezei felhasználóként - szerver nélkül, egyetlen router van, ami kiosztja az eszközök IP címeit -, ha mondjuk nem szeretném, hogy a gyerekeim "illegálisan" telepítsenek, eltávolítsanak, böngésszenek stb., hogyan tehetem ezt meg?

Nem várom el, hogy mindent a számba rágjatok, linkeknek, kulcsszavaknak, néhány egyszerű tippnek is nagyon örülnék. :))

Előre is köszönöm a válaszokat!

'Choosing to spend more resources to build a new military ship means having fewer resources to build new schools or hospitals instead.' - BVFD

(#94510) svgyula válasza movax (#94495) üzenetére


svgyula
(őstag)

Te kezdted ezt a lehúzogatós tanácsot adni ahelyett, hogy inkább a rejtett rendszer particiók kezelésére hívtad volna fel a figyelmét.
Nos itt látszik a hozzá nem értésed! Az alap laptopok DVD írója 1db csavarral kiszerelhető és oda lehet az SSD-t berakni! van kétféle szabványos tok ehhez a művelethez, 9mm-es és 12,5mm vastagság valamint különböző belső csatlakozóval.Erről nem is hallottál? A DVD-t pedig lehet USB- csatlakozóval a gépre kötni ha(?) szükséges.Én rengeteg laposba tettem már bele. Persze van amiben már DVD író sincs de az más tészta.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! YAL-L21

(#94511) Nerazim válasza #54072192 (#94506) üzenetére


Nerazim
(őstag)

Eddig úgy néz ki bevált, egyébként azóta vettem észre, hogy az usb biosban legacyra volt állítva nem UEFI -ra nem tudom ez mennyit számít, de most eddig minden ok és elég gyorsan is bootolt be. Ezer hála, megmentettél egy idegösszeroppanástól :R

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#94512) zolee001 válasza needed88 (#94509) üzenetére


zolee001
(őstag)

gpedit.msc ami server nélkül csak a helyi házirendre vonatkozik természetesen
a local policyban tovább szükitheted (gondolom böviteni nem akarod) a userek jogait

Egyébként neked a megoldás a szülöi felügyelet lenne ami enterprise verzioban nem életszerü,valamint ha kaloz forrás a szüban forgo rendszer akkor ne rendezkedj be benne mert az aktivácioddal gond lesz.

[ Szerkesztve ]

Tisztelet hardverapró hirdetők! Hirdedést adsz fel amivel jelzed,hogy bizonyos ellentételezésért cserébe megválnál a cuccodtól.Elérhetöségek??? Se telefon se email,üzenetre nincs reakció, Marketing zsenik Zolee001

(#94513) needed88 válasza zolee001 (#94512) üzenetére


needed88
(kezdő)

Köszönöm a választ, holnap neki is állok!
A szülői felügyelet téma elvethető, "csak mondtam valamit", hogy életszerűbb legyen a példám. :)
Nem kalóz verzióról van szó, a PH! tudtommal amúgy sem engedélyezi az efféle dolgokat.

'Choosing to spend more resources to build a new military ship means having fewer resources to build new schools or hospitals instead.' - BVFD

(#94514) nemethchek19


nemethchek19
(aktív tag)

Sziasztok!

Egy szoftver (Throttlestop) indításkor ezt a hibát írja ki:

googlezás után megjött a válasz

"If you are getting a missing Mfc120u.dll or MSVCP120.dll error, then this is a missing file related to your systems Visual C++ Runtime files.

To resolve the problem, please first run "Windows Update" to ensure that your system has all the latest system updates from Microsoft.

If this doesn't resolve the issue, please try download and install Visual C++ 2013 from the link below.

Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013: -
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784

For 64-bit version of Windows, make sure to install both files: "vcredist_x86.exe" and "vcredist_x64.exe".
Whereas for 32-bit version of Windows, only install the "vcredist_x86.exe"
"

Feltelepítettem a "vcredist_x64.exe"-t de továbbra is ezt a hibát dobja ki.

Ötlet?

(#94515) csicso82 válasza nemethchek19 (#94514) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Ha tényleg a VC++ kell neki akkor:
1. töröld az összes VC++ verziót a gépről - programok és szolgáltatások közül utána csinálj egy gép restartot
2. telepítsd ezt: MultiPack Visual C++ Installer kattints a direkt linkre arról töltsd

(#94516) #54072192 válasza Nerazim (#94511) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Szívesen, örülök, hogy megjavult :)

A legacy USB beállítás elvileg nem lassítja a bootolást, az csak lehetővé teszi, hogy USB-s billentyűzettel is be tudj lépni a beállításokba (ha amúgy nem tudnál). Ha UEFI only-ra állítod, akkor csak ott érvényes, egy régebbi rendszer bootmenüjében már nem.

(#94517) Gaborka30


Gaborka30
(aktív tag)

Sziasztok!

A következő problémában kérném a segítségeteket.
Adott egy legaális win10pro 64-bites oprendszerrel rendelkező gép. Az op. rendszer SSD-n van.
A történet a következő: adatmentés miatt az SSD-t kivettem a gépből, megtörtént az adatmentés, vissza a gépbe az ssd és azóta mintha valami jogosultság probléma lenne: nem jegyzi meg a beállításokat, minden bekapcsoláskor rá kell kattintatnom, hogy akarom -e futtatni a startkor elinduló programokat, A firefox nem indul, mert a profilt nem tudja megnyitni, nem jegyzi meg az egér beállításait (bal kezesként használom és minden bekapcsoláskot újra be kell állítanom)
Mintha nem tudná írni a user/appdata alatt levő állományokat...

Van valami lehetőség a jogosultság visszaállítására? Egyáltalán hogy lehetne meggyőződni róla, hogy mi a pontos probléma?

Köszönöm!

Gábor

(#94518) E.Kaufmann válasza Gaborka30 (#94517) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Milyen programmal mentettél? Csak hogy véletlenül se használjam, ha ilyeneket művel ;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#94519) Gaborka30 válasza E.Kaufmann (#94518) üzenetére


Gaborka30
(aktív tag)

Semmi extra.. Rákötöttem egy usb-s dokkolóval egy másik gépre és total commander... :D

De ilyennel még nem találkoztam, pedig nem ez volt az első ilyen...

(#94520) kontaku válasza nemethchek19 (#94514) üzenetére


kontaku
(csendes tag)

"For 64-bit version of Windows, make sure to install both files: "vcredist_x86.exe" and "vcredist_x64.exe"

A 32 bitest is feltelepítetted? Lehet az a gondja.

(#94521) Zoz válasza Gaborka30 (#94517) üzenetére


Zoz
(őstag)

És mielőtt kivetted az SSD-t, kikapcsoltad a gyorsindítást, és úgy állítottad le?

(#94522) Gaborka30 válasza Zoz (#94521) üzenetére


Gaborka30
(aktív tag)

Simán leállítottam a gépet és kivettem az SSD-t.

(#94523) Doky586 válasza Nerazim (#94511) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

Úgy érted a biosban(uefi) az addig default USB beállítást (=mindig) megváltoztattad, majd csodálkoztál hogy valami baj van? Ezért érdemes a bios beállításait defaulton hagyni vagy resetelni..

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#94524) movax válasza svgyula (#94510) üzenetére


movax
(senior tag)

(#94525) Met


Met
(veterán)

Külső hdd-re (saját tápos, nem csak usb-ről kapja az áramot) szoktam biztonsági mentést csinálni.
Egy idő után mintha kikapcsolna a hdd, eltűnik az eszközök közül.
Az energiagazdálkodási sémában ki van kapcsolva az usb felfüggesztés, van még valami ami okozhat ilyet vagy a hdd-vel van gond?
Próbáltam az elő és hátlapi usb aljzatokat is de az eredmény ugyan az.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#94526) svgyula válasza movax (#94524) üzenetére


svgyula
(őstag)

Nos ezen nem tudom mit nem értettél! Ez két külön hozzászóláshoz írtam. Az első a lehúzogatás módszerére írtam értem szerűen. A másodikat arra az esetre amikor SSD kerül egy laposba és a rendszert újra kell telepíteni. Ebből mi az ami nem volt világos? Az SSD-vel való bővítéshez elég 1db csavart kivenni és a DVD helyére berakni az új meghajtót. Ahhoz, hogy lehúzd vagy kivedd a HDD-t, pedig szét kell szedni a gépet. Ez így ilyen formában már érthető?

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! YAL-L21

(#94527) kmarci25 válasza Met (#94525) üzenetére


kmarci25
(addikt)
LOGOUT blog

Nekem legutóbb ez a módszer segített. (USB controller device settings rséztől...)

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#94528) Met válasza kmarci25 (#94527) üzenetére


Met
(veterán)

Köszi, kipróbálom

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#94529) needed88 válasza Met (#94525) üzenetére


needed88
(kezdő)

Szia!

Nekem volt egy olyan esettel dolgom, hogy a házban ugyan benne volt a HDD, csak éppen nem volt belecsavarozva... Rádugtad a gépre, működött, másolás, olvasás, minden. Aztán egyszer csak hopp és vége. Megmozdult az asztal? Hozzáért a laptop? Ki tudja? Egyszerűen elment az áram belőle, mert az érintkezés megszűnt. Érdemes megnézni, ha más rakta össze és nem te. Nálam is egy "szakember" volt ilyen értelmes. :DD

Szerk.: az is saját tápos volt, tehát a házon belüli érintkezés szűnt meg, a HDD csatlakozója nem érintkezett rendesen, mert néhány mm-t elmozdult a csavarok hiánya miatt.

[ Szerkesztve ]

'Choosing to spend more resources to build a new military ship means having fewer resources to build new schools or hospitals instead.' - BVFD

(#94530) Hiroshi87


Hiroshi87
(csendes tag)

Sziasztok!
Nem a fórum az első, amihez fordulni szoktam, inkább megpróbálok kutatni a neten, most viszont elakadtam. A problémám a következő: Két merevlemez van a gépemben, mint két winyó 3-3 részre van partícionálva. Az első 320 gigás winyómon volt egy Win 7, utána került rá egy Win 10 Home N-es verzió, eddig nem is volt probléma. Viszont feltettem egy Win 10 Enterprise-t helyére... na itt jött elő a probléma. A 3-3 partíció tökéletesen megkapja a betűjelét C-D-E másik winyó F-G-H. De amint rádugok egy pendrive-ot, az kapja meg az F betűjelet, és a második winyó betűjelei elcsúsznak. Gondoltam meglesem akkor az alaplapot, véletlen nem-e dugtam át a 2. winyó sata kábelét egy másik portba. Ez volt a helyzet, a rendszer winyó sata 0-án volt a 2. winyó meg Sata2-n. Át is dugtam Sata 1-re. Gép bekapcsol, pendrive rádug, és jó volt, megkapta az "I" betűjelet. örültem, majd kb 2-3 nappal mikor újra használtam egy külső adattárolót, újfent szétzilálta a betűjeleket. Lemezkezelőben Lemez 0 és Lemez 2-ként hivatkozik a két winyóra, nem értem, mi lehet a baja...
Kérlek azt ne is írjátok, hogy telepítsem vissza az N-es verziós win10-et, az egy zsákutca volt.
Köszönöm a válaszokat előre is.

[ Szerkesztve ]

Hiroshi

(#94531) terapeuta007 válasza Hiroshi87 (#94530) üzenetére


terapeuta007
(aktív tag)

Lemezkezeloben nevezd el a 6 winyo particiot másnak.
Mondjuk x y z p q w. Igy nem fog osszekavarodni.

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#94532) Hiroshi87 válasza terapeuta007 (#94531) üzenetére


Hiroshi87
(csendes tag)

Azzal az a baj, hogy a telepített alkalmazások összezavarodhatnak, ha nem a H meghajtón van a program, hanem a Z-n.
Nem tudom miért Lemez 2-ként hivatkozik a winyóra, miért nem Lemez 1-nek, akkor nem lenne probléma, és ugye a Fizikai bekötése is ezt támasztaná alá.

Hiroshi

(#94533) pzoley válasza Hiroshi87 (#94532) üzenetére


pzoley
(őstag)

Dugd be a pedrive-ot, a Lemezkezelőben tedd át pl x-re, és ezután már annak fogja berakni.

(#94534) Gaborka30 válasza Zoz (#94521) üzenetére


Gaborka30
(aktív tag)

Ez miben számít?

(#94535) Met válasza kmarci25 (#94527) üzenetére


Met
(veterán)

Így is kikapcsol, kipróbálom majd másik gépen.

needed88 Nem tudom, új a gép és az OS másik gépen nem csinált ilyet.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#94536) nemethchek19 válasza kontaku (#94520) üzenetére


nemethchek19
(aktív tag)

Tegnap csak a x64-est raktam fel, de úgy látom jan. 24.-én valamiért felkerült a 2010 és 2012-es x86 verzió is. Azokat törölnöm kéne?

(#94537) movax válasza Hiroshi87 (#94532) üzenetére


movax
(senior tag)

Tehát, nem a C-re vannak telepítve programok, ezért összezavarodhatnak?

(#94538) Hiroshi87 válasza movax (#94537) üzenetére


Hiroshi87
(csendes tag)

Igen. A "C" meghajtóra csak pár programot telepítek a windows mellett, hogy ne zabálja fel idő előtt a partíció tárterületét. Az összes többi megy másik partícióra (vagy éppen Winyóra) Magára a gyökérokra mindig nem jöttem rá, hogy miért nem Lemez 1-ként kezeli a windows. Az meg köszönöm, de nem megoldás, hogy dugdossam végig az összes pendrive-ot és nevezzem el X meghajtónak :/ mert újraindítás után ugyan azt produkálja. Itt a megoldás szerintem csak az lehetne, hogy a windows "megértse" hogy a Lemez 0 mellett Lemez 1-nek kellene lennie, nem 2-nek

Hiroshi

(#94539) need


need
(addikt)

Sziasztok..

Egyre másra újra indul a win 10 és nem értem mia baja.. hol találok erről valami infót hogy mi a hiba..?
gondolm az esemény naplót kellene turnom de mit keressek...?
köszben keresgéltem ilyenek vannak pl..

A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{2593F8B9-4EAF-457C-B68A-50F6B8EA6B54}
, APPID:
{15C20B67-12E7-4BB6-92BB-7AFF07997402}
, felhasználó: xxxx SID: S-1-5-21-2794715042-3940235043-2504521519-1001, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren_ste

(#94540) Zoz válasza Gaborka30 (#94534) üzenetére


Zoz
(őstag)

Annyiból, hogy Windows 8 óta alapértelmezetten a leállítás nem leállítás, hanem lényegében hibernálás. Nem zárja le a fájlrendszert, újrainduláskor pedig feltételezi, hogy minden változatlan a lemezen. Ennek eredménye, hogyha közben egy másik rendszer hozzányúl, akkor abból fájlrendszer sérülés adódhat.
Ezért is mondják, hogy dual boot esetén le kell tiltani a gyorsindítást.
De pont ugyanez a helyzet másolgatásra kivett Win10/8 vinyóval. Ha nem volt letiltva a gyorsindítás, akkor lényegében orosz rulett a fájlrendszerrel... lehet, hogy sokszor nincs semmi, max egy kis chkdsk-ázás, de lehet nagyobb gubanc, mint most nálad.
Az is megteszi, ha újraindítást mondasz a gépnek, és amikor a BIOS képernyőn van, akkor kapcsolod ki.

(#94541) Ernesto78 válasza Zoz (#94540) üzenetére


Ernesto78
(aktív tag)

szia, hol lehet kikapcsolni a gyorsindítást? Nekem dual oprendszer van fent. köszi

(#94542) Zoz válasza Ernesto78 (#94541) üzenetére


Zoz
(őstag)

Vezérlőpult / Energiagazdálkodás / Főkapcsoló funkciójának megadása / Jelenleg el nem érhető beállítások módosítása, és alul a listában kiszedni a pipát

(#94543) Ernesto78 válasza Zoz (#94542) üzenetére


Ernesto78
(aktív tag)

köszönöm :R

(#94544) #54072192 válasza Gaborka30 (#94519) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Inkább használd a beépített megoldást (Vezérlőpult > Biztonsági mentés és visszaállítás (Windows 7)), ott megadhatod akár a teljes partíciót is az indításhoz szükséges egyéb dolgokkal együtt. Vagy ha ez nem tetszik, akkor próbálj ki egy külső programot. Ezzel a másolással akkor is összekuszálhatod a jogosultságokat, ha nincs bekapcsolva a gyors rendszerindítás, a fenti módszerekhez meg nem kell kikapcsolni sem.

(#94545) galaxys80


galaxys80
(veterán)

Telepítettem már újra jónéhány gépet, de a kolléganőm HP laptopja most kifogott rajtam. Panasz az volt, hogy egyszer csak újraindult a gép és azóta nem bootol be.
Próbálkoztam Recovery menüvel, csökkentett móddal, win újratelepítéssel (win logóig jut), de semmi nem működik. Mindegyik elmegy egy ideig, majd jön a teljesen fekete képernyő és sehova tovább.
Annyit elértem, hogy egy Live Linux CD-vel legalább az adatokat le tudtam menteni. Az simán bebootolt.
Van valakinek valamilyen ötlete még?

(#94546) Sub-ZeRo válasza galaxys80 (#94545) üzenetére

Ram ellenőrzés például?!
Vírus?

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Xiaomi MI 9 LITE

(#94547) Werkly


Werkly
(őstag)

Egy C és D meghajtóból álló 1TB HDD-t, hogyan tudok úgy újrarakni, hogy a D ne "sérüljön"? Eddig mindig diskpart, clean stb. volt de az minden partíciót vitt. Kösz!

[ Szerkesztve ]

(#94548) #54072192 válasza Werkly (#94547) üzenetére


#54072192
(törölt tag)

Minek ehhez diskpart? A telepítőből törlöd a C-t, aztán kijelölöd az üres helyet és rányomsz a tovább gombra.

(#94549) galaxys80 válasza Sub-ZeRo (#94546) üzenetére


galaxys80
(veterán)

Ram ellenőrzés sikeresen végigment.
Vírusról fogalmam sincs. Telepítést nem hinnèm, hogy megakadàlyoznà.

(#94550) Werkly válasza #54072192 (#94548) üzenetére


Werkly
(őstag)

Nem marad ott semmi "töredék" az oprendszerből? GPT volt az előző és ott vannak a kissebb partíciók. Azok is mennek a levesbe nyílván de ahogyan írtad akkor úgy legyalulja ezen "részeket" is? Kösz!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.