Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84574) janos666 válasza Cr00py (#84553) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt fordítva látom. Win XP időkben sokaknál volt elfogadott és bevett gyakorlat, hogy rendszeresen formázták a rendszerpartíciót és újrahúzták a nulláról akár évente többször. Win8 óta viszont nagyon sok mindent túlél már magától is, ami az XP-nél sokszor elképzelhetetlennek tűnt (vagy viszonylag magas szintű tudást és sok kézimunkát igényelt --- a Vista és 7 átmeneti korszak volt, már kezdett rugalmasabb lenni, de nem minden működött olyan jól, mint ma), ha pedig magától nem is áll fel újra, még mindig jobb DISM-el kínlódni, mint nulláról újrahúzni.

A Win10-nek szerintem csak kicsit nagyobb hivatalosan támogatott konfigurálhatóság kéne, pl. hogy át lessen állítani LTSB szerű módba (pl. eltűnik a Store) és mikor amúgy is egy olyan build-en áll, amiből van LTSB (és így van konfigolva a consumer Pro), akkor el lehessen halasztani a build frissítést határozatlan időre. Na meg inkább ritkítani kéne a virtuális kiadásokat (Pro for Workstation for N with upgradeplan to Pro Plus for Salt), mert így sohasem fognak elterjedni széles körben a mesterségesen maketing-szegmentált funkciók (pl. ReFS -> miért nem tudunk még boot-olni róla? Már 2015-ben vártam, hátha tud a Win10, mert Win8-ban is volt már ReFS) + Pro-ban is engedi kéne a nulla telemetriát (átlag Manci néni úgyse fogja kikapcsolni, ha picit is el van dugva valami almenübe, szóval ~90% meglesz a hazatelefonálás akkor is) és akkor nem kéne ilyesmik miatt kalózkodnia annak, aki nem akar belepiszkálni az OS lelkébe lapáttal.

De amúgy még ez az erőszakoskodás is jobb, mint mikor minden második Józsinak a "tökéletes" első kiadása volt az OS-ekből, mert minden update csak elrontja a gépet. De a minden Win10 Win10 is ugyan így jobb, mint mikor mindig az aktuálist megelőző főverzió volt a tökéletes sokaknak, így lassan terjedt az új és mindig nagy lépésekben kellett haladni több kompatibilitási gonddal (lást Vista a hosszú életű XP után). Rövid az emberi élet arra, hogy pl. minden új DirectX frissítésre 3+ évet kelljen várni, aztán másik 3+, mire Marika gépén is megjelenik a tökéletes N-1 főverzió.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.