Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
Shimano B01S (műgyantás) fékpofa kb 50% terep/50% aszfalt használatban mennyit bírhat? Valahol azt írják, egész jól bírja, de olvastam olyan véleményeket, hogy 1000 km-t se bírt, amit nagyon keveslek.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Az UCI akkori vezetői is sárosak, ők is lepaktáltak vele amiatt is tudhattak róla a csapatában hogy mikor lesznek ellenőrzések.
Az mondsjuk igaz hogy vele statuáltak példát de számomra tényleg visszataszító volt amit már művelt. Emiatt én sose fogom értékelni amit sportban csinált.
Persze volt rendes húzása is: a rákos alapítvány dolog meg hogy hitet adott az embereknek. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Itt nyilván hatalmas lóvékról volt szó, itt ott pár millió dollárral sok mindenkinek be lehetett tömni a száját, meg másfelé nézett mint kellett volna. Ezek után nem egy emberre kéne ráhúzni minden rosszat. Engem legfőképpen ez zavar ebben az ügyben.
Nyilván Armstrong is asszisztált ehhez a bulihoz, de nem gondolom, hogy abban a helyzetben más sportoló ne ezt tette volna, biztos akad kivétel, de szerintem elég kevés. Ott mindenkinek a győzelem a legfontosabb. -
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Kiprobalnek egy almat en is, de ez mar a harmadik wp-s telefonom, ugyhogy mar berendezkedtem erre, elkenyelmesedtem, meg az alma draga nekem.

Meg van csavarodva a vazam, vagy legalabbis a hatso traktus balra all egy icipicit, ismeros is megnezte es o is ilyennek latta, szoval nem csak hallucinalom.
Lehet ezzel valamit kezdeni vázcserén kívül? Használat közben történhetett, vagy valamelyik alkalommal, amikor lezartam valahol, megrugtak/nekimentek volna? -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Contador is mikor beér egy-egy szakaszon egyböl görgőre ül levezetni ezt szokták is mutatni.

Van igazság abban amit mondasz. Viszont Armstrongról kiderült hogy baromi jól tud manipulálni, hazudni. Így a szimpatikus nyilatkozatai valószínűleg mind megrendezett dolgok. Egyébként tényleg sokan segítették, egész egyszerűen nem szabadott volna engedni hogy eddig eljusson, ekkora hatalma legyen. Ebben tényleg többen is sárosak.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Amikor egy ember ilyen szinten keményen sportol, akkor sok minden hülyeséget csinálhat. A profi kerékpárosok, vagy akár egyéb porofi sportolók az életükkel játszanak. A szervezetük szikla keményre van edzve, de a szerek hatására túllépik a határaikat, olyan határokat feszegetnek amik az életükbe kerülhetnek. Köztudott, hogy a profi kerékpárosoknak rendkívül alacsony a nyugalmi pulzusuk. 35 körüli percenként. Vérátömlesztés a magaslati edzéseken levett vérrel, illetve az epo hatása még inkább csökkentheti a pulzust, ami már életveszélyes is lehet. Különösen alvás közben. Ezért nem egyszer előfordul, hogy pulzusmérős órával kell aludni, amikor az jelez, hogy veszélyesen alacsony a pulzus, akkor ki kell ugrani az ágyból és tekerni a szobakerékpáron, hogy felvigyék egy kicsit a pulzust. Úgy emlékszem, hogy a Pantaninak is volt egy olyan esete amikor célba érkezést követően az orvos még ráültette a görgőre, hogy tekerjen egy 30-40 percet, fokozatosan csökkentve a terhelést, mert különben megállhatott volna a szíve. Neki akkor nyilván nem a túl alacsonytól, hanem a brutál magastól. Aztán ő nem is bírta később, meghalt szerencsétlen.
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy amikor egy ember ennyire feltesz mindent egy lapra, sok mindenre képes, és könnyen ítélkezik az aki nincs abban a szituban. Az igazi bűnösök azok akik az Armstrong-ot is feldobták, kisemmizték, akik lehetővé tették ezt a szervezett doppingolást, azok az emberek is jól megszedték magukat ezeken a sportolókon. Én akárhányszor hallottam Armstrong-ot nyilatkozni, nekem mindig egy nagyon szimpatikus ember benyomását keltette. Nem őket kell elítélni, hanem a vezetőket, akik kitenyésztik ezeket a sportolókat. Én inkább azokat zárnám rács mögé. -
O$zkł
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy városban rohangálós biciklit venni és eddig ezen a linken található két biciklin gondolkozom, vadásztam reynolds 531-es vázzal szerelt biciklit, de elég ritka illetve általában többe kerül mint amennyit szánnék rá szóval megelégszem már mással is.
Mi a véleményetek az említett két bringáról ?
Üdv
-
Slownz
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
"...A doppingellenes szervezet 1998-tól indítja a háttér megvilágítását: hét szemtanú és két profi kerékpáros vallomása bizonyítja..."
Ugyebár például, ha jól emlékszem Hincapie volt a koronatanú, akivel vádalkut kötöttek, hogyha tanúskodik, akkor utólag nem veszik el minden címét, és nem tiltják el örökre a kerékpársport közeléből
no offense, csak nem szeretem, amikor hülyének néznek. Ha valamiben, akkor a profi országúti kerékpársportban otthon vagyok, azzal együtt, hogy az utóbbi 1-2 évben már "csak" a nagy 3 heteseket nézem.
-
vendingo
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Gondoltam erre az opcióra, hogy már reba-al tolom ki a boltból az XC32-t meg eladom újként, de egyszerűbbnek látnám + 60 ezerért többért megvenni a jobb bicót ami alapból Reba+ Full SLX és XT.
Nem kapkodok, de már kezd érni bennem a dolog. Egyre jobban húzok az LTD Pro felé.
-
Slownz
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Félreértés ne essék nem védeni akarom, csak az éremnek azért mindig két oldala van.
Akik ezt állítják, azok mind a "rosszakarói". Például Landis is azután kezdte el hevesen támadni, amikor az ő TDF győzelmét elvették, szóval ezek után morálisan max egy szinten lehet vele.
(#44386) venember83: Azt hiszem volt egy ilyen szál is, hogy egy régi (talán 2000-es) mintájában EPO-t találtak, de úgy tudom, hogy emiatt nem marasztalták el, mert akkoriban még nem szerepelt az a készítmény a tiltólistán
Egyébként az is vicces, hogy a profi versenyzők nagy része hivatalosan asztmás, mert így szedhetnek ilyen-olyan szereket. Abba persze nem gondol bele senki, hogy asztmásan, hogy másszák a hegyeket.

-
Syd69
aktív tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Igen nyílt titok hogy doppingolnak, Armstrongnál sem az volt az ellenszenves hogy ezt tette. Felőlem amúgy csinálják ha jó nekik, amit nekik nyújtaniuk kell azt az emberi szervezet tisztáűn szerintem képtelen lenne teljesíteni.
Az amerikai sztárnál az verte ki a biztosítékot ahogy csinálta: amit már írtam, vesztegetés, fenyegetés. Ő nem tisztán doppingolt hanem morálisan sokkal sötétebb eszközökhöz nyúlt. Egyébként vallomások vannak ellene szóval nem hinném hogy ez csak szimpla pletyka lenne.
Még Greg LeMondnak is keresztbe tett a kapcsolatai révén pedig azért LeMond sem éppen egy kis nevesincs bringás volt... -
Slownz
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Miből gondolod, hogy fogalmam sincs?! Több mint 10 éve követem aktívan a kerékpársportot... (most, hogy visszaszámoltam lassan 20...)
-
Slownz
senior tag
Szerintem az, hogy lebukott Armstrong nem nagy történet. Arról feledkezik meg mindenki, hogy a TDF győzelmein a többi top10 versenyzőt már rég eltiltották, csak ők nem voltak akkora nagy nevek, hogy felkapja őket a nem kerékpáros sajtó. Gondolok itt: Ulrich, Basso, Vinokurov, Rasmussen, Landis, Hamilton, stb. Contador is volt eltiltva ugyebár.
Az már más kérdés, hogy, ha fenyegette ilyen szinten a mezőnyt, akkor az durva, de ez ugyebár csak "pletyka", vagy így volt, vagy nem, egzakt bizonyíték erre nincs és nem is lesz soha.
Egyébként még 1 szempont: Ha jól emlékszem, már a visszatérése után produkált egy olyan mintát, ami alapján aztán visszamenőlegesen is elvették mindenét, szóval a TDF győzelmei alatt nem találtak olyan bizonyítékot, ami arra utalt volna, hogy doppingolt (bár illúzióim nyilván nincsenek)
(#44379) Runner_fxr: Egyetértek. Egyébként ezt a képet pont akkor postolta a twitteren, amikor hivatalosan is elvették a győzelmeit.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nekem wp-m van, a tabomon van droid de ott tökéletes. A wp buta, viszont teljesen stabil és olcsó szóval nekem ennyi elég. Egy 1020 talán a max. ami érdekelne de az is a camera miatt.
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Nekem sajnos android, de a következő telóm almás lesz. Egyébként utálom azt a nimbuszt ami körüllengi az almás cuccokat, meg a sok majmot is aki csak divatbuzulásból veszi, de nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy 3 munkatársamnak is almás telója van, 4s,5s 6. Soha egyikkel se volt gond, nem kellett újra telepoíteni, nem fagy le, működik és kész. Én az androiddal állandóan vacakolok, rengeteg gondom volt már vele.
Én egyébként nem tudok akkor sem rossz szemmel nézni Armstrong-ra. Követett el hibákat, de más is ugyan úgy tolta a cuccot, márpedig egy ilyen mezőnyben győzni ugyan eredmény, mintha mindenki tiszta lett volna vele együtt. Mindig meglepődök amikor még manapság is vannak emberek aki elhiszik, hogy az élsportban van olyan sportoló aki nem doppingol. Nincs olyan. Az egész rendszer gusztustalan amúgy, felesleges ebből egy egy-egy sportolót kiragadni és megalázni.
Ez itt a lényeg!

-
anorche1
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nekem már csak ezért is példakép, mert nagyon jól tudta irányítani, befolyásolni az embereket.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Lefizette, megfenyegette a vetélytársait. Akit nem kedvelt azt ellehetetlenítette. Le voltak zsírozva a dopingellenőrzések neki, tudott róla mikor ellenőrzik majd.
Érdemes megnézni a filmet ami erről szól nagyon brutál. Én se gondoltam volna hogy mire volt képes a sikerért.
Pedig igazi példakép lehetett volna hogy legyőzte a rákot és meddig vitte. De milyen áron?
Soha nem kedveltem de elismertem amit letett az asztalra egészen addig amíg ki nem derült az igazság hogy mindezt milyen eszközökkel érte el. -
ígyvanferi
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Miket művelt Armstrong. Nem sok mindent tudok a pályán kívüli életéről, viszont akkoriban, a 2000-es évek elején kezdtem apámmal együtt nézni a tourt, amikor ő volt a topon. Szóval nekem mindenképp a legmeghatározóbb kerékpáros azóta is, éveken keresztül látni, ahogy egy teljesen más dimenzióban teker, mint a többiek. Persze ennek meg is lett a böjtje. Én mondjuk így totál laikusként azt gondolom, hogy mivel a többi is tuti csinálta/csinálja, ezért lényegében mégis egyenlő esélyekkel indult mindenki, 7 éven keresztül nem lehet nyerni csak a kox miatt.
Nem tudok semmit egyébként a körülményekről, valami olyan rémlik, hogy talán terjesztette is a cuccot? Ez mondjuk tényleg gáz. -
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Lumia 735-m van, wp.
Nem volt meg vele olyan problemam, ami nem a sajat hibambol tortent
A minosegi kerekparos elektronikai eszkozok is a listan vannak, mint beszerzendo reszek, de mar nagyon hosszu az a lista.(#44370) truefx
Mindenki nyomja abban a kategoriaban, nem kell ezen annyira meglepodni. -
truefx
aktív tag
Hát azért a Berci múltja sem teljesen felhőtlen...
Én mindenesetre szurkolok neki, hogy tisztán nyerje meg ezt a Girót (meg a TdF-et)(meg a Vueltát)

Vagy legalábbis ne bukjon meg a teszteken
-
válasz
Pttypang
üzenetére
Vezetéknélküliből természetesen nem analógot kell venni hanem digitálisat.
Azt nem fogja megpörgeti se a wifi se a fotocellás ajtó a teszkó parkolóban. 
Én amúgy meg az androidban nem bíznék meg, amennyit már fagyott le a telóm a sz@r android rendszer miatt, fene tudja, az se hiszem, hogy annyira pontos. Szerintem a legjobb megoldás egy minőségi kerékpáros computer. Kapsz hozzá mellkaspántot, minden adatot rögzít amit telóval is lehet. Áttöltheted pc-re. Pl egy Sigma Rox 6.0 cad, vagy egy Vdo m6, vagy valamilyen Garmin. -
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A km oraval probalkoztam, de miutan a vezetekes resetelodott, a vezetek nelkulit pedig megporgette a teszkoban meg a hervisben is a kapu, maradok az endonal.
-
válasz
Bandi18
üzenetére
Elhiszem, de nekem valahogy nem nyerte el a tetszésem ez a lehetőség.

(#44338) Napfénysüti: Az edzésnapló nem hülyeség, csak ez a mániákus telefonos rögzítés vicces, ha már van edzésértéke a tekerésnek akkor nyilván meg van a maga értelme, bár én nem vagyok egy nagy megosztogatós.

(#44344) atok666: Szép kis bringát vettél, jó az kezdésnek.
Ne érts félre én nem akartam leszólni az edzésmunkád, csupán kifejtettem a véleményem a ma divatos edzésmódszerekről, meg a lépten nyomon online edzésrögzítésről. Én úgy érzem, hogy nekem erre hobbista, amatőr szinten semmi szükségem nincs.
Tudom jól, hogy mik az egészséges élelmiszerek, tudom, hogy kell jól bemelegíteni és helyesen edzeni, tudom mit bír a szervezetem, nekem ennyi elég.
Mint írtam, a pulzusmérős órát amúgy én is jó dolognak tartom, nagyobb tekerésekre én is felveszem a mellkaspántot és figyelem ha nagyon magasra szökik a pulzusom akkor visszaveszek, nem hajtom agyon magam, csak edzettségemnek megfelelően. Ezt pulzusmérés nélkül nem mindig érezném, ezért hasznos ez a lehetőség. Amit nem értek, hogy mihez ehhez strava meg a többi hasonló hókusz pókusz, amikor ezek a komolyabb kerékpáros computerek is rögzítik az edzésadatokat és ha van hozzá pc dokkolód akkor áttöltheted a gépre és ott is van az elektronikus edzésnapló. Mindegy, elfogadom, hogy másnak ez kell, csinálja.
Feltételezem ha mindennek szorgalmasan utánaolvastál akkor az orvosoddal is megbeszélted az edzésedet, mert kezdőknek eleve nem ajánlott az intervallum edzés, keringési problémák esetén meg gondolom hatványozottan figyelni kéne a terhelésre. Az orvosod véleménye amúgy mi volt erről?
Persze az egy jó dolog ha az ember sportolni akar csak manapság a legtöbben ezt is túl gyorsan szeretnék elérni. Nem hagynak időt a szervezetüknek, hanem egyből olyan edzéseket akarnak csinálni mint akik sok éve sportolnak már. Tisztelet a kivételnek. Persze lehet én látom rosszul. Ne vedd magadra, úgy általánosan is írtam amit írtam.
(#44345) vendingo: Van egy régi motoros kerékpárszerelő ismerősöm, ő a telószervizelésben is otthonosan mozog, bármit vihetsz neki, mindent megcsinál, kivéve a Manitou-t. Csinált már olyan villát, de rengeteg gondja adódott, hogy mégse lett teljesen jó, azóta azt nem vállalja. Ha ebből indulok ki, akkor nem merném ajánlani neked. Működésileg egyébként nagyon jó, azért azt sem szabad elfelejteni, hogy egy elég nagy múltú gyártóról van szó. De a Magyar szervizháttere nem rózsás. Egyébként azt is megteheted, hogy ha megveszed a Manitou-val szerelt bicót, hogy eladod belőle a villát és veszel bele egy Fox-ot vagy Rock Shox-ot. Némely bolt akár be is számítja és mással is tudja adni ha megkéred őket.
(#44348) Because: Ismerős.
A nagy amerikai fitnesz mozgalom hatása ez amúgy, boldog boldogtalan atlétának képzeli magát, ehhez jön még a f@szbúk betegség. Általános iskolában meg úgy potyogtak le a kötélről kötélmászás közben, mint a rohadt alma a fáról, mert közük nem volt a sporthoz, mondjuk manapság sincs, csak sokan azt hiszik. 
(#44351) Crytec210: Persze mindenkinek saját dolga mit tesz, ettől még nekem ugyan úgy jogomban áll, hogy azt mondjam, nincs szükségem rá, fölösleges. Én is melóba járok bringával, az is kb napi 10km, nincs ezzel baj, de ezt rögzíteni online, meg kielemezni, háát, szerintem fölösleges. Ez már egy mánia. Alkatrészkopáshoz elegendő egy 3000 ft-os madzagos km-óra, azon is van napi km, meg össz megtett út, ehhez nem kell mindenféle csodaprogram. Én így gondolom.
-
venember83
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Erre nem tudok választ adni, számos oka lehet. De több Manitou és Rock Shox kipróbálása után határozottan a RS mellett döntenék, nem is annyira a teljesítmény, hanem inkább a szervizháttér miatt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
10%-os emelkedőn már örülök hogy élek a 34-25-ös áttétel mellett nem hogy még beszélgessek.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem is erőből teszi,olyan kecsesnek és lazának tűnik.Látszik elemében van,mintha a bringán jött volna világra,pedig hegyen felfele pofázni nem sokáig lehet. Valakitől hallottam,hogy sz@rházi,de nem tudom elhinni,ezért kérdeztem.Itt is megnevezi Froomot mint tippjét.

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tény hogy Contador marhára bírja ezt a kiállva tekerős dolgot. Múltkor láttam egy menet közbeni interjút vele ott is simán ment hegynek fölfelé.
Ez a faszi egy gép.
atok666: pont erre a videóra gondoltam.

-
atok666
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Contador jo fejnek tunik, en is csipem (20percig tekerni nyeregbol kiallva azert nemgyenge). Sagant meg csipem - annak ellenere, hogy en is kissebsegikent elek - bar nem Romaniaban, hanem SVK.
Atok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
venember83
üzenetére
Nejemnek 26"-os Asgard Pro-ján Reba van,de a 29"-esem Manitujának vajmozgásával egy napon sem emlegethető.Nem tudom miért.

-
venember83
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
XC32-vel versenyzett is az egyik ismerős, nem panaszkodott rá, természetesen nehezebb és nem mozog olyan finoman, de használható. Az viszont mindenképpen segít, ha gyakrabban részesül kenésben, mert akkor valamivel finomabban mozog. Szóval nem egy Reba, de bőven használható.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Én sem mondanám,hogy gyerekkorom elmúlása óta rajongok még valakiért egyáltalán,de valamiért rokonszenves....Sagan meg nem,de ez lehet a nemzetiségével kapcsolatos berögződésem miatt van.Románok is szomszédok,de 30 év kisebbségben élés és a mai kisebbségi politikájuk miatt el nem tudom képzelni magam szurkolni valamelyiknek.

Contadorra mint magánemberre viszont kiváncsi vagyok.Lenyűgözőnek tartom meglehetősen egyenletes teljesítményét,technikáját,minap sem győztem csodálni ahogy hosszú percekig kiállva tekert,majd állta Aru támadását.Nagyon tetszik ahogy mozog mikor kiáll,szinte kígyózik testével.Még Quintana szimpatikus nekem,érdekes élettörténete van annak a fickónak is.
-
atok666
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Sagan nagy figura - nem volt gyenge a Kaliforniai egyhetes befuto

Atok
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Megmondom őszintén én őt annyira sose követtem, nem rajongok érte mint sokan mások. Mondjuk normálisabbnak tűnik mint Armstrong akit abszolút nem kedveltem soha. Mióta meg láttam a filmet hogy miket művelt pláne.
Sagant bírom, nagy figura csak ő meg rettentő hangulatember. De neki szoktam szurkolni ha már a szomszédből ért el ilyen sikereket.
Ha már szimpátia: Jens Voigt volt az aki rettentő rokonszenves volt a peloton mezőnyéből csak ő tavaly visszavonult.
Bringaversenyt mindig nézek amikor otthon vagyok. Amin látom a TV-ben hogy bármilyen országúti versenyt közvetítenek már kapcsolok is oda.

nemrég megvettem ezt a könyvet: Hegynek fel - Európa legkiválóbb kerékpáros kaptatói mostanában olvasgatom, nagyon jó meg benne van az idei úticélunk is. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, hasonloval talalkoztam mar en is.

-
vendingo
veterán
Köszi a manitous ötleteket. Szerintem inkább hanyagolom őket

Nincs kedvem szívni az alkatrészekkel, meg várni, rendelgetni, vadászni rájuk.XC32 lesz, vagy ha minden kötél szakad, akkor Reba. Sajnálok a Reba teló miatt +60 ezret kiadni a bringáért, mert az hogy az LTD Pro SLX felszereltség, az SL29 meg "csak" Deore, pont nem érdekel. Egyedül a fránya teló ami zavar. Acid van köztük félúton, csak az meg manitous

Amennyit meg ahol használom, lehet elég lenne az XC32. Sokban elmarad a reba-tól, vagy egy mezei halandó hobbi használat esetén nem veszi észre a különbséget?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Pttypang
üzenetére
Tescos bringáról jut eszembe...sógorom annó sportszerűen kerékpározott és otthon Erdélyben egyik edzés során,egy hosszabb emelkedőn úgy rájuk ragadt egy a parasztbringáját a talpa közepével taposó, tenyeres-talpas legény,hogy alig bírták lerázni.Az őket autóval követő edző meggyőzte a fickót lépjen be aki később azt az akkori szinthez viszonyítva jó országos eredményekkel honorálta. Szoktam mondani,hogy a kerékpározáshoz első sorban jó láb kell,mellyel idővel hozzánősz a puccos vashoz és felszereléshez,nem pedig fordítva.
-
venember83
nagyúr
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
LG G3 méretű telefonhoz keresek bringás tartót. Nem lenne baj, ha egy esőt kibírna.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Jaj, azert azok a 10 km-es munkaba jaros tavok nem annyira nagy istenkaromlasok, elhiheted, hogy 8 ora utan mar kicsit kevesbe lelkesen tekereg hazafele az ember, az atlagsebesseget, tavot pedig ugyanugy erdemes kovetni, en pl az alkatreszek elettartamat szoktam nezni, azert is trackelek meg a legaprobb tavon is kb.

Nyilvan az, hogy minden nyulfarknyi tavot kitesznek az uzenofalra fb-on, mar picit eros, de na, ha ok ettol erzik jol magukat es ezert tobbet mozognak, hat csinaljak. Akit zavar, ugyis letiltja
(#44348) Because
Ha decathlon, hervis, teszko a bico forrasa, akkor talan maris kevesebbet er az ember, aki tekeri? wat?
A lényeg, hogy mozogjanak, ahogy irtam, ha nekik ettol lesz kedvuk hozza, csinaljak csak, te pedig nyugodtan leiratkozhatsz az uzenofalukrol, vagy tilthatod az alkalmazast, amivel spammelik ezeket. -
venember83
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Tudtommal a Manitou alkatrészellátás Magyarországon sem rózsás, legalábbis anno amikor még R7-em volt, nem volt egyszerű szerezni hozzá alkatrészeket, persze meg lehetett oldani, de türelmesnek kellett lenni. Én inkább áldoznék egy RS Rebára, amelyet kb. bárhol meg tudnak szerelni, és amihez kb. bármely szervizben vannak alkatrészek. Nálam pl. ezért ugrott a kiszemelt Cube, mert Fox teló volt benne, és hát a Fox sem arról híres, hogy itt Romániában olyan jó szervizhálózattal és alkatrészellátással rendelkezne, szívni pedig nem akarok többet alkatrészellátás és szakértelemhiány miatt.
-
Cadal
őstag
-
Because
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
kilométer 6,67 perc 25:56 kilokalória 223
kilométer 5,57 perc 37:53 kilokalória 195és stb stb
pár ismerősnél ezzel van teli a facebook és persze az elengedhetetlen csoportképes győzelmekkel, de ezek az átlagok akik jobb esetben decathlonos... inkább hervises, tescos géppel mennek 
-
vendingo
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én múlt héten jöttem meg az el caminoról, igaz gyalog voltam (28 nap 1000km), de végig bánkódtam, hogy jó lett volna trackelni.
Részben azért is szeretnék egy komolyabb bringát, hogy jövőre megint végigjárjam, de ezúttal 2 keréken és végig trackelve. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én addig rögzítettem tekeréseim amíg az újdonság ereje tartott.Most csak ha valami nagyra készülök kapcsolom be,megosztás,f@szbúk,twitter meg társai tudatosan nincsenek és nem is voltak nálunk.Tulajdonképp semmi sem motivál jobban mint mikor látok másokat is tekerni az úton,vagy nézem a júróspórton a versenyeket.
napfénysüti...outis lévén mit tudsz Contadorról mint magánszemély? Milyen ember a hétköznapokban valójában? Csak azért kérdem mert nekem rokonszenves,de Armstrong is az volt amíg nem lehetett tudni milyen gátlástalan mint magánember.Ja,és követed az év első háromhetesét?
(#44345) vendingo...nekem Manitou Marvel van a kockámon.Igaz előtte csak Rock Shox Dart 1-em volt,de így 1500 km aszfalt-murva-földút-erdő után teljesen el vagyok ragadtatva ettől a Manitou-tól. Ami szerelését illeti,nem tudok nyilatkozni,de szerény megítélésem szerint működése mesés.

-
vendingo
veterán
Manitou telókról (új modellek) van valami vélemény?
Kicsit tartok tőlük, mert nem nagyon találtam hozzájuk felújító szettet, és a mostani marzocchi txc2 telómmal is az a gáz, hogy semmit nem kapni hozzá
RS telók cuccaival dunát lehet rekeszteni.Nagyon tetszik a cube acid, de manitou telóval vannak, az LTD Pro reba telós, meg full SLX, de az meg 300k. Az SL29 felszereltsége tökéletes lenne, csak jobb lenne egy Reba-val.
Nem könnyű döntést hozni. -
atok666
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Szia, mint irtam, most keztem el tekerni - elotte kb 20-25evig nem ultem bringan es nem is sportoltam. Kezdesnek egy mezei Specialized Crosstrail Sport Discet (a fekete verziot) vettem magamnak, hozza meg egy 510garmin szettet (pulzus es padalutem merovel). Nagyjabol tudom, hol vannak a zonaim (aerob, stb), es az alapjan probalok edzeni. Meg nagyon kezdo vagyok, de eleg alaposan utanajartam a dologank, mert erdekel, ugyhogy azert kb. tudom mit, miert es mennyit csinalok (gondolok itt az intervallumokra pl). Fo celom, hogy osszeszedjek egy kis kondiciot, meg a kerekezes jot tesz a keringesi rendszernek is, amivel voltak kisebb gondjaim. Nem vagyok semmifele mobil/FBhuszar (meg fb accom sincs
), meg nem is keszulok az olimpiara, fokent magamert, meg a csaladomert csinalom. Ennyi 
Masreszrol a szamokat meg szeretem, ezert is logolom az "edzeseimet", latom, hogy pl. no a pedalutem, a tempo, milyen szivritmushoz mekkora tempo tarsul, es a tobii, es a tobbi - tehat ennyi az egesz.Atok
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok!
Puch Brigadierről mi a vélemény? Spezial Puch 482 csövekből van, erről mit lehet tudni ? konkrétan erről lenne szó.
Illetve van egy másik Kettler alu-rad ami megtetszett, erről mit gondoltok ?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Attici
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Formára teljesen ugyanaz, adatokra is és sajnos képek alapján a színük is bizonytalan.

Viszont mindkettő kapható. -
Attici
őstag
Valaki nem tudja, hogy a BR-R450 és BR-R451 fékek között mi a különbség?

Sehol sem találtam semmit.
-
Solad
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én stravával mérem mennyit tekertem
Meg tetszik hogy a szegmensek adnak némi kis versengést a dologhoz. A megosztogatás részében egyetértünk. Plusz ugye lényegében egy elektronikus edzésnapló reatíve sok adattal. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Mondjuk mikor melóba jártam ilyen 4km-es távon én se használtam annak nem látom értelmét hogy minden 10 perces bringázást trackeljek, ebben egyetértek veled.
Megosztás az egyénfüggő, én időnként meg szoktam némi kommenttel fűszerezve hátha valaki hasznosnak találja.
Idén mondjuk vezetem magamnak excelben is hogy melyik nap épp mekkora távot mentem de ez csak az éves összesítés miatt van hogy hogy állok ahhoz képest. -
Bandi18
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én is trackelek és ahogy Napfénysüti is mondja motiváló ereje van. Azt meg hogy FB-n osztja-e valaki vagy sem be lehet állítani

-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Lehet igazad van, egyébként anno a súlyzós edzésnél én is írtam edzésnaplót, ez is hasonló.
De talán ez a telefonos mérés nekem azért lett ennyire ellenszenves, mert sokan nevetséges távokra is használták, bohóckodtak, én meg úgy éreztem nem állok be a többi bohóc mellé, régen is megvoltam nélküle, most is.
Anno még pulzusmérőt se használtam, ma már azért jó dolognak tartom, de mindenképpen kerékpáros computer formájában, nem telefonon, abban szerintem meg sem lehet annyira bízni, pláne amilyen megbízhatatlan ez az android rendszer.
Az tényleg jó, hogy együtt tekertek, ilyen ismeretségekre a f@szbúk is jó, de én inkább arra a sok csírára gondoltam, akik a 8-10km-es kerékpározást képesek feltölteni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
bandus
üzenetére
Én is mindig trackelem a tekeréseket mert kíváncsi vagyok hogy fejlődök. Azért is akarok most egy komolyabb dedikált kerékpáros computert aminél menet közben ránézve is láthatom mivel hogy állok éppen.
Runner_fxr: ennek az egész telefonos követésnek még motiváló ereje is lehet ha látod hogy a barátaid mennyit tekernek lehet neked is több kedved lesz menni.

Én most nemrég FB-on akadtam egy remek kis helyi csapatra akikkel tudok együtt tekerni. Előtte mindig egyedül nyomtam és most tök jó hogy jobbakkal mehetek és fejlődhetek mellettük, segítenek nekem. -
válasz
bandus
üzenetére
Nekem nem hiányzik, bár az is igaz, nem célom a Tour de France.

Egyébként visszatérve az intervall edzésre, kezdőknek nem is igazán ajánlják, de egyből mindenki azt akarja csinálni. Azt tudom, hogy amikor anno komolyabban vettem a súlyzós edzést és sokat is tekertem, bitang erős voltam és intervall edzésről nem is hallottam akkor még. -
Def26
félisten
Karbon nyeregcsőből le lehet vágni? Mivel szokták ezt?
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
szerintem hasznos trackelni a fejlődésedet, mindegy, hogy milyen szintről kezded. plusz honnan tudod, hogy nem a telefont használja pulzusmérésre?

-
válasz
atok666
üzenetére
Ja ne érts félre nem leszólni akartam a teljesítményed, épp ellenkezőleg, szerintem egy kezdőnek azok jó eredmények.
(Egyébként milyen bringával tekersz?) Csak megemlítettem, hogy ha esetleg terepen mennél az mennyivel nehezebb lenne, azonos távolság mellett.
Én egyébként nagyon ellenne vagyok ezeknek a telefonos edzésprogramoknak, nekem ez valahogy röhejes, hogy szinte még a szomszéd marikanéni, aki életében nem sportolt, telefont szíjaz a karjára és már jön az intervall meg mindenféle csoda edzés technikákkal, mintha az olimpiára készülne.
Aztán osztogatják a fa@szbúkon.
Szerintem ami fontos, az egy pulzusmérős computer. Ezen látod, ha nagyon meghajtod magad. Pulzustartomány alapján lehet edzeni is. Az a telefonos hókusz pókusz, szerintem már csak egy fölösleges flancolás, de persze ez saját vélemény.
Talán azért is gondolom így, mert anno, gyerekkoromtól kezdve azért szerettem meg a hegyi kerékpározást, mert mindig egy másik világba csöppentem.
Ma is azt szeretem benne, hogy kikapcsol, eltűnnek a gondok, jól érzem magam egy nyugodt környezetben. Ide nekem valahogy a telefon, f@szbúk meg, hogy online legyek, egyáltalán nem hiányzik. Persze van nálam teló, meg jól is jöhet baleset esetén, de amúgy eszembe se jut.(#44306) Hasaggymeg: Igaz.

-
fpeter07
veterán
Tanulásért 14k-et kapok. Eredetileg a két bringám 50k+160k=210k, vagyis 15x. Az 50k-es bringába sztem bent van 3x-a, a másik jól bírja a kiképzést. (mondjuk egy fékpofa kb. 7k huf volt rá) Kerekítsünk mondjuk 150k+200k=350k, vagyis 25x. És ezek alsó becslések.

szerk: Ha a ruházatot nézzük, akkor már össze se merném számolni.
-
Bandi18
tag
válasz
venember83
üzenetére
Hali
Köszi szépen, elöl csak a középső tányért használom, de 200 km után a full hajtást tisztítom (brigéciol, fogkefe, normál kefe száradás után csepegtetős láncolaj). Le szoktam szedni elöl a lerakódott trutyit ami koptatja a tányérokat, plusz az első váltással nincs bajom, ott nem dobja a láncot sem
-
venember83
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Előfordulhat. Csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy magyarországi kiskerben is érdemes próbálkozni, pl. keleti régióból tuti, hogy nem mennék ki Ausztriáig ekkora kedvezményért, sokkal inkább puhatolóznék helyi vagy budapesti üzleteknél.
Bandi18: Elboldogul minden probléma nélkül. Ismeretségi körben nem egy olyan is van, hogy különböző a fogaskoszorú és a lánc, szóval mehet úgy, ahogy leírtad. Esetleg még azt nézd meg, hogy elöl a tányérok milyen állapotban vannak, remélhetőleg azokat még nem kell cserélned.
-
Bandi18
tag
Sziasztok
Jelenleg a hajtásom a következő elemekből áll:
Shimano Deore RDM 591 hátsó váltó (9 seb.)
Shimano fogaskoszorú (11-34)
Shimano HG53 láncA hajtásban kb 2000 km van, láncot nem cseréltem (Tudom hülyeség volt).
A probléma az hogy elkezdett szalajtani terhelésnél, és a váltás is pontatlan lett hátul.Ezeket az új alkatrészeket néztem ki:
Sram PG970 DH 11-26 (Tudom hogy DH-hoz való elvileg, de a legfelső fogaskereket soha nem használtam)
SRAM PC-971 9s láncEzekkel az új elemekkel a váltó el fog boldogulni, vagy maradjak inkább a Shimano vonalon
Köszi
-
válasz
venember83
üzenetére
egyetértek, 20k-ért fene se mászkálna ausztriába. az én bringámra a webshopban volt 5% kedvezmény, amihez szó nélkül adtak még 5%-ot, szóval ha nem is hatalmas összegeket, de néhány tízezret biztosan engednek az árból, szinte bárhol.
-
Novics
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Itt a pusztában nincsen forgalom, meg belátható - 1 S kanyart leszámítva - nincs gond. Mondjuk valami... szóval a nagyja nem aszfalt, hanem beton. De legalább a rosszabb fajta, ami már akkor hepe-hupás volt, amikor tavaly átadták. Mert képtelenek voltak sima, egyenletes betonfelületet létrehozni a képzett szakemberek... Mondjuk tavaly csak részben tekertem azon, mert tényleg akkor készült, az elkerülővel együtt, amin keresztül - építési terület korában - sokáig úgy kellett átbukdácsolni sárban/porban munkagépek között.
-
vendingo
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Ha ebből indulunk ki, akkor az osztrák ár is lehet alkuképes, akkor pedig még olcsóbb

-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Rahajtottam, hogy kelloen eletveszelyesek legyenek a kanyarok

Igaz, azon a szakaszon nem is 40-el jössz le. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
sirdond
üzenetére
Pedig nem tűnik az a nyereg olyan rossznak!
Szerintem adj még kis időd neki. 
(#44308) Novics...30-as átlaggal elég veszélyes csapatni bringás úton.Legalábbis legtöbbjén amit én ismerek.
Crytek...miért kellett lefele is tekerj,neked is fixie-d van?
Ami grafikonodat illeti,ha a szintkülönbségeket is figyelembe vesszük nem rossz! 
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
Novics
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Most kezdtem csak el egy hete tekerni, mert eddig nem volt bringám. Én munkábajárás címén napi 30km-t tekerek, ha vége lesz a vizsgáknak, akkor esténként néha elmegyek majd tekerni - tavaly is így volt -, az kb újabb 30 km, illetve ha rám jön akkor 200+ hétvégén egy nap.
Tavaly próbáltam 30 körül hozni a melóba járást, de a kerékpárúton - ami akkor még épülőfélben volt - nem nagyon lehet. Idén már nem is próbálkozok vele. Kényelmes, ~25-ös átlaggal begurulok. Próbálom kisebb áttételen, nagyobb csapásszámon tartani magamat. Meg keresem az ideális "egysebit". -
sirdond
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkitől! Végül a Maximum1 által linkelt Hercules Zandar-t vettem meg, a hirdetést levették, de így nézett ki, ha érdekelne valakit: kép
Nagyon tetszik, elsőre tekertem vele pár kilométert, de a nyereg kicsit kényelmetlen

Esetleg tudnátok ajánlani valami kényelmes nyerget, nem túl drágán? (5-10e forint között)
Köszönöm!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
üzenetére
A különbség az,hogy a váltók áldásos munkája révén a legkisebb emelkedő,vagy ereszkedőnél sem kell nagyon kizökkenni az optimálisnak érzett csapásszámból,így szinten lehet tartani a terhelést,na meg pihentetheted is a lábaid a hosszabb távokon. Mindegy,hallottam én már nagyobb furcsaságokat is mint 160 -as csapásszámmal tekerni folyamatosan. Minap jóformán csak 1 hónapja bringázó ismerősöm tekert 40km/h-val hosszú kilométereken át egy CRS 500-al. Vannak csodák...

(#44302) Runner_fxr...hát igen,az sem mindegy milyen aszfalt,mert a Mátrában vagy Bükkben van olyan 140 km aszfalt ahol már elég nagy kunszt annyit tekerni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
gergo5991...nekem nem volt téli szünet,így amikor az időjárás és időm engedte tekertem.Ha jó idő van délutánonként egy-egy gyorsabb 40km kábé 2-4x egy héten,hétvégén 50-200 km a péntek délután és vasárnap este között.Volt egy tavaszi szabadság is,meg a hosszú 7végék mikor többet tekertünk.Így van máig közel 2900 km az idén.Ja,de ha esőre áll nem tekerek,nem szeretem összesározni magam.
-
syberia
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A 8-as láncos alapból többet bírnak, a HG70 amit most használok az meg nem akar tönkremenni. 5000 fölött jár jóval nálam és kettőt cserélgetek, HG40 a fasorban sincs hozzá képest

-
atok666
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nem is volt szo arrol, hogy nagy kunszt lenne, csak leirtam, hogy en mennyit tekerek
teljesen vilagos, hogy abszolut nem sok. Mint irtam nemreg kezdtem, nulla kondicioval es most itt tartok. Strava edzesprogram alapjan tekerek (intervallumokkal). Het kozben egy oranal tobb idot nem is nagyon talalnek a tekeresre - este 7 korul erek haza minden nap. Nekem mar az is haladas, hogy az elso heti 23km/ora atlagrol felmentem 27re
Gondolom par ezer km utan meg megint mashol leszek picit.Atok
-
-
atok666
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Heti 5 alkalom. Hetkoznapokon, alkalmankent 1ora (~25-27km), hetvegeken 2 ora (~50km) - ez kb. 180km/het. Eddig kb 800km az iden, de nagyon kezdo vagyok meg, nem egesz masfel honapja ultem eloszor bringan. Egyenlore azon dolgozom, hogy a kondiciom jobb legyen - eleg nagy sulyt cipelek a bringan - kb 2m es 104kilo

Atok
Atok
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), meg nem is keszulok az olimpiara, fokent magamert, meg a csaladomert csinalom. Ennyi

Gyanítom itt nem az ösztöndíjból kuporgattad össze
Szerintem adj még kis időd neki.