Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz lsebestyen #37099 üzenetére
Én se... mivel bringázok. És én is szórakozni mentem... :Đ
Beteg akkor lesz az ember, ha elkényelmesedik, és pitiáner -5-öktől fél.[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz lsebestyen #37087 üzenetére
Szórakozol? Én Vác mellé tekertem le egy kulcsozházba a 22. kerületből úgy, hogy a végén még a szántásban is csapatni kellett. De megérte a helyszín. :]
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz lsebestyen #37093 üzenetére
Nekem is kell egy síszemüveg, mert a lencse maszkban nagyon párásodik. Csak a fényforrásokat látom, de azokat teljes mértékben. Szó szerint szivárványba burkolóznak.
-
tome0001
senior tag
196cm-es magassághoz milyen márkájú fitness bike-ot (egyenes kormányos, vékonykerekű) ajánlotok? 62-es méretbe a Cube-on kívül nem sok modell találtam aki gyárt ekkora méretű modelleket. 200e ft körül keresgélek újonnan. Köszi
-
szjoci
őstag
válasz TayRol #37094 üzenetére
Reggel 6-ra jöttem melózni, itt csak (Eger mellett) -6°C volt.
B.Ú.É.K.!
Más: meg is jött a nemrégiben belinkelt Dynamics vázam, és meglepődve tapasztaltam hogy a váltóbowdeneket végig kell bowdenezni (?):
Ilyen hosszú bowdenezéshez már gondolom érdemesebb szilikonozott (pl. Shimano SP41) bowdenházat és 1,1mm-es bowdent rakni. Nincs itthon perpillanat egyikből sem így tanácsot is kérnék hogy milyet rendeljek, vagy tökmindegy?
Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz lsebestyen #37093 üzenetére
Itt Zalában -15 volt hajnali 3-kor, nem vágytam bringára.
BUÉK!
-
lsebestyen
addikt
Fú, most értem haza, este kilenckor hidegebb volt komolyan . Odafele lefagyott a szemgolyóm.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz lsebestyen #37089 üzenetére
Hasonló jókat kívánok Neked és a kedves fórumtársaknak!!
Ui.: Ne feledkezz meg a védőitalról, vigyél magaddal az útra!! -
Daniel Alves
őstag
Viszont! BUÉK mindenkinek.
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
veterán
Én az eddigi tervek szerint megyek a Bükkbe, talán Ómassára, 2015-be ott lépek át nagyjából, aztán még vissza egy Miskolc környéki faluba, és aztán haza. Remélem nem fogok megfagyni, elvileg felöltöztem
Kellemes tekerést mindenkinek az új esztendőben is
Everybody lies.
-
lsebestyen
addikt
válasz Pttypang #37088 üzenetére
Ja most összeraktam egy ruha kombót. Amúgy azért megyek bringával h ne kelljen ott aludnom, mert sose tudok aludni rendesen idegen helyen, pláne a földön 20-an egy rakáson...Meg annyira nem terveztem berúgni.
Tekerésben gazdag, balesetmentes új évet kívánok minden kedves topiklakónak!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lsebestyen #37087 üzenetére
Lazán, de akkor inkább aludj ott, mert ittas állapotban már inkább ne tekerj sötétben haza.
Feltéve, hogy meg tudod oldani a normális ruházatot, vagy lassan mész[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
lsebestyen
addikt
Hmm, nem tudom, h bringával induljak-e el a házibuliba (kb 20 perc bringázást jelentene) -7°C van
-
zoli03
őstag
válasz Daniel Alves #37079 üzenetére
Nem igazán tudom elképzelni, hogy annyira rossz lenne. Nem a legalja alkatrészek vannak rajta. Mindent be kell állítani rajta meg újrazsírozni, mikor megveszed, meg rendszeresen karbantartani, aztán akkor jó lesz. Meg amúgy is, ha akármit cserélni kell rajta, nagyon olcsó hozzá minden.
-
Sleek
senior tag
válasz Because #37082 üzenetére
Nincs baj vele . Az egyik klub társunknak ilyen van nap mint nap tekeri Ő megvan vele elégedve.
Amúgy aki hajtja szintén hölgy.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Because
őstag
válasz Daniel Alves #37081 üzenetére
hmmm nekem télen-nyáron napi 30km-es távon semmi baja se volt...
mondjuk összehasonlítási alapom nincs, de nem esett ki a kerék, nem ugrott le a lánc, fékek fogtak, váltani tudtam.most, hogy máshol dolgozok háttérbe szorult ez a szerep és hétvégi futamokhoz már merev villát szereztem be és kapja majd az új hajtást (ez is csak az én hülyeségem, szükség nincs rá, de 1x7-8-ast akarok)
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz Daniel Alves #37079 üzenetére
mire használtad? mert a kollégának városban való közlekedésre lesz.
nekem egy Kross Hexagon X2 van és semmi gondom vele aszfalton ezért is kérdezem...
[ Szerkesztve ]
-
Daniel Alves
őstag
Teljes mértékben lebeszéllek róla. Volt ilyen kaliberű bicikli és tapasztalatból mondom egy fos Még annak ellenére is, hogy garanciás az első évben. Hulladék felszereltség a teleszkóp dísznek van és minden sz@ros baja akkor fog előjönni amikor a garinak vége...
Ezt mind tapasztalatból írom.
-
kerxy
őstag
Sziasztok!
Barátnőmnek (156 cm) vennénk bringát, február-március körül, tudtok esetleg valamilyet ajánlani?
Főként aszfalton használná (Balaton körül, Bp-Szob, ilyesmik). Keret kb 80 ezer Ft, lehet ebből már valami értelmeset venni? Újat érdemes venni vagy valami jó állapotban lévő használtat?
Ezt néztem ki: http://bringabolt.hu/kerekparok/2013_kross_hexagon-f2 Tudom nem teljesen aszfaltra van, de eddig nem találtam jobbat.Köszi előre is.
-
pengemetal
aktív tag
BUÉK és 2015-ben is sok km-t minden kedves fórumtársnak!
-12 fokban majdnem olyan jó motorozni is mint biciklizni!
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Daniel Alves
őstag
Szia,
Transalpina képek és Transfogaras is pipa gyönyörű helyek.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz belaazallat #37067 üzenetére
Én köszönöm a lehetőséget.
Navigátori képességeimet majd még fejlesztem, hogy legközelebb keresztbecsúszás nélkül reprezentáljuk a tükörjégen való közlekedést.
Sok sikert a kerékpárhoz és a még elvégzendő karbantartáshoz! -
-
Daniel Alves
őstag
egészséggel használd
-
rétisün
veterán
válasz belaazallat #37071 üzenetére
"Eddig se a bringa volt a korlátozó tényező nálam"
akkor egy cipőben
járunktekerünkfagyizás meg van beszélve (részleteket tisztázzuk, ha már nyitva lesz fagyizó )
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
belaazallat
addikt
válasz Tothgera30 #37068 üzenetére
+ superecneB
Köszönöm!
(#37070) rétisün
Eddig se a bringa volt a korlátozó tényező nálam!
Ha kinyit a fagyis Keszthelyen meghívlak egy fagyira! Csak hogy legyen motiváció! Vagy rontsam el a tápomat?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
rétisün
veterán
grat, jó kis bicaj
asszem ha teker(g)ünk még együtt, eztán már rendesen kapaszkodnom kell, hogy tartsam veled a tempót
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
superecneB
őstag
Gratula!
Szép bringa! -
Tothgera30
Ármester
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Mai szerzemény:
Itt is köszönöm ---Lasali--- fórumtársnak, hogy jelenlétével és szakértelmével támogatta a vásárlást!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Because
őstag
válasz Napfénysüti #37065 üzenetére
köszönöm!
-
Because
őstag
melyik is az a német oldal ahonnan szoktatok rendelni? és hogyan jut el hozzánk? (milyen futár)
már készülök a tavaszi nyitásra, kellene pár szerszám, teljesen új hajtás, gumik..
-
lsebestyen
addikt
válasz concret_hp #37062 üzenetére
Ez olyan mint az e-penis, tudod
-
Cyberpunk
félisten
Gondolkodom azon, hogy lehet csak egy vázszettet kéne vennem, akár használtan, és arra átépíteni a dolgaim, majd cserélni, ami nem jó már. Easton kerékszettem helyett Fulcrum Racing 3 mondjuk, meg egy karbon kormány + nyeregcső, a hajtóművem Shimano 105, az helyett Ultrega bele, az első, meg a hátsó váltó Ultrega, a fékváltókarok is. Viszont előrelépést szerintem teljesítményben a 11 sebesség hozna, ez meg csak 10 sebesség még. Szóval új komplett bicaj, vagy az átépítgetés, csere lenne e jobb, ki mit gondol?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz concret_hp #37056 üzenetére
Régi 10 es rendszerhez a CN-6600 as láncot vedd, azzal biztos tökéletes lesz és azokkal sose volt baj.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Frenky89 #37028 üzenetére
De igen.
Ha továbbra sem hiányolom a második kulacs tartót, majd lehet hogy leköszörülöm, vagy kifúrom belőle a menetet, és felrakok egy felső bilincses váltót, de annyira nem zavarja az elmém ez a probléma. Könnyen tisztítható azért, meg vált normálisan. Annyira talán kétszer rakódott tele hogy nem igazán váltott, de akkor a kulacsból egy kis vízzel lazítottam a bele ült sár állagán, és életre kelt.
Összeállt annyira a kerékpár, hogy mostanában nem akarok már rá költeni, csak a kopó alkatrészeket cserélni, javítani ami elromlik. Gazdaságilag nem éri meg rajta fejleszteni, vagy túl sokba kerülne, vagy nem lenne annyival jobb, vagy elvesztene valamit, ami a stílusát adja.
Most egy másik kerékpárt akarok megépíteni, mert van itt egy félkész bringa, amihez túl sok tervem van fejben, viszont nem készül.[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz concret_hp #37057 üzenetére
Hogy az egyik 2 szemmel hosszabb... Ennyi
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #37056 üzenetére
és a 114 és 116 szemes közt mi az érdemi különbség?
#37058 valami értelme csak van
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
concret_hp
addikt
van egy full 105 szettel szerelt országútim, ideje lenne hátsó sort meg láncot cserélni. maradjak shimanonál, vagy tehetek rá más gyártmányú láncot is, mert ugyanolyanok?
rosebikes-en meg bikediscount.de-n kívül honnan érdemes rendelni?
ja és ha valaki meg tudná mondani, hogy 3 első tányéros rendszerhez tutifrankó jó e az ultegra 6701 lánc az zsír lenne, mert én nem bírom kinyomozni írja hogy 10 sebességeshez való, az addig oké, de ír valami szimmetrikus/asszimetrikus dolgot is
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #37053 üzenetére
Bocs, elírtam, nem 55-60 hanem 55-56 centis , ezt csőközéptől csőközépig kell mérni. Ha horizontálisan nézzük, akkor ez kb 59 centinek felel meg.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz HEAHEA #37050 üzenetére
Valóban a felső cső hossz számít leginkább, illetve, ha a lábad közé veszed a vázat, ne érje el a műszert, mert az nem lesz kellemes, ha vészfékezésnél leugrasz a nyeregből
A hossznál is ajánlások vannak, ettől 10-15mm-t el lehet térni ahogy kényelmesnek érzed.
A 176 centihez kb 55-60 centis felső cső hossz az ajánlott, ez tényleges hosszt jelent, nem a horizontálist, mint amit a legtöbb gyártó megad. Elvileg jó lehet neked az M-is, de ezt javaslom kipróbálni, az S biztos jó, az M kérdéses. A 66 kiló kevésnek mondható, tehát ez is inkább a kisebb vázméretnek kedvez.
A 21 kilós adat a bringánál csak egy elírás, szerintem 14-nél nincs több. 21 kiló kb egy e-bike. ma már egy DH/FR gép sincs 21 kiló. Azok is megállnak 17-18 kiló körül maximum. -
imyourfriend
őstag
válasz HEAHEA #37050 üzenetére
Arra kell figyelni, hogy rád akarják e sózni. Ha úgy állnak hozzá, hogy mindenképpen el akarják adni neked és te érzed hogy nem jó a gép akkor felejtős. Bármilyen áron is kínálják.. mondjuk én azon párti vagyok hogy inkább legyen drágább egy alkatrész vagy egy komplett kerékpár csak kezeljenek úgy, hogy én fizetek azért a cuccért és "a boltos van értem".. amint észreveszem hogy ez nem így történik még 2 forintot sem vagyok hajlandó otthagyni az üzletben.
-
Daniel Alves
őstag
Köszi mindenkinek az infót. Tetszik a "letisztult" design és valóban ár/érték arányban sem tűnik rosznak. Inkább Cube mint rose de remélem minél hamarabb megtudom, hogy az utlsó Lapierre még elérető mert annak örülnék a legjobban.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Runner_fxr #37049 üzenetére
Én is valahogy a S-es méretet néztem, hogy papíron jobb lenne, meg most olvasgattam utána egy kicsit. Az egyik amit találtam, hogy a felsőcső hossz számít, nem a nyeregcső hossza, a másik meg érdemes a testsúlyunkat is számításba venni. 66kg vagyok, ez nem tudom mennyire számítana ennél a bringánál, ami 21 kg körül van?
A boltból jelezték, hogy ha nagyon bizonytalan vagyok,(márpedig az vagyok), akkor 6-án megnézhetem.
Mire kell figyelni a kiválasztáskor? Úgy értem ott van előttem a bringa, két lábam közé veszem a vázat, milyen távolság legyen a kar a kormánytól? -meg ilyesmi, szóval mit kell nézni?
Bízom benne, hogy a boltban segíteni fognak és nem úgy állnak hozzá, ha már itt van ez a méretű bringa akkor sózzuk rá.... -
Runner_fxr
Ármester
válasz HEAHEA #37045 üzenetére
Hát ha csak M és L méret van akkor ez eldőlt, mert az L biztos nagy lenne. Marad az M.
Egyébként a mérettáblázat szerint 47 centis az M-méret, azaz 18,5 coll, Az S-es 42 centis, tehát 16,5 Coll.
29"-es bringánál viszont kicsit másképp kell a vázméreteket nézni, mert eleve 175 centi alatt nem is nagyon javasolják, tehát általában kisebb váz szokott kelleni mint mondjuk egy 26"-os vázból, mivel ezek hosszabbak.
Szerintem jó lenne neked az S méret is, de valószínű az M is jó lesz.
Külsőből bármilyen cross trekking külső rámegy, mivel a 29"-es monti is ugyan úgy 622-es felni.
Én schwalbe külsőket tudom javasolni, ha jó minőségűt akarsz, mondjuk egy silento 622-37 méretben, de rengeteg féle van: [link]Daniel Alves: Egy erős középkategóriás gyártó, Németországban piacvezető, gondolom nem véletlen.
Szerintem nagyon jó bringákat készítenek, én nagyon kedvelem a Cube-ot, ár/értékben se rossz.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Daniel Alves #37046 üzenetére
Nagyon minőségi bringák, felszereltebbek pedig jó ár/érték arányban vannak.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Cyberpunk
félisten
válasz Daniel Alves #37046 üzenetére
Jó. Nekem is Cube van egy Peloton Race. Teljesen korrekt megbízható márka, nem valami Btwin meg egyéb.
-
Daniel Alves
őstag
-
HEAHEA
aktív tag
válasz Runner_fxr #37043 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod! Ezen akció keretén belül csak M és L méret volt elérhető. Amúgy hány colosnak felel meg az M es méret? Ami nekem van 26-os Meridám azt anno 20"-an vettem, nagy is nekem, ezért ritkábban tekerek, nem élmény bringázni. A 18" körüli lenne jó.
Majd még egyeztetek a bolttal, mert csak kiszállítással érvényes ezen akció.Igazad van, jobb ha előtte bemegyek és kipróbálom személyesen és nem átvételkor szembesülök a méretproblémával.
Amúgy tudnál ajánlani rá olyan külsőt, aminek aszfalton kisebb a gördülési ellenállása, olyan "cross trekkingesként" tudnám használni? -
Daniel Alves
őstag
-
Runner_fxr
Ármester
válasz HEAHEA #37042 üzenetére
Szia!
Szerintem is univerzálisabb megoldás egy 29"-es mint egy cross trekking, ha esetleg hegyekbe, komolyabb terepre is tévedsz, oda mindenképpen jobb lesz. A felszereltsége is jobb a GT karakoram-nak, mint ennek a Specialized cross trail-nek, már csak ezért is jobban jártál. Én is a 29"-et választottam volna, szóval szerintem jól döntöttél, és úgy gondolom jó lesz az M-méret, bár valószínű az S-est is tudnád használni. Azért mindenképpen az a legjobb ha az ember vásárlás előtt rá is tud ülni a bicajra, hogy kényelmes e neki az adott méret.[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Új kerékpárt szeretnék. Eredetileg cross kerékpáron gondolkodtam, mivel nem csak aszfalton kerékpároznák, hanem ha úgy adódik nyugodtabban legurulhatok földútra is, ellenben egy országúti/ fitnesz kerékpárral itt az alföldi tájakon.
Kiszemeltem egy Specialized Crosstrail volt.
Viszont most megakadt a szemem ezen a GT Karakoram 29er kerékpáron. Most egész jó akciónak találtam. Meg is rendeltem.
Úgy gondolkozva, hogy vékonyabb külsővel " trekkingesíthetem", ha meg esetleg a hegyekbe kerülök, jobban kihasználnám, mint egy cross kerékpárt más gumikkal.
Kérdés: Jól döntöttem-e,vagy jobban jártam volna egy cross kerékpárral?
A 78 cm-es átlépési-, és 176cm-es testmagasságomhoz jó választás volt az M-es kerékpárméret? GT Karakoram specifikációi.
Köszönöm válaszotokat előre is! -
imyourfriend
őstag
válasz Daniel Alves #37035 üzenetére
Amúgy az 52-36 egy új irányvonal része szerintem, az 52-39-ből vált le. Gondolom a 39-es túl erős volt így csökkentettek rajta valamit. Most nézem shimano 105-ből pl csak fc-5800-nál látom. Igaz 99€ [link] de szerintem ez lesz az új irányvonal.
-
fpeter07
veterán
Most van dilemma. Holnap túrázni menjek el, vagy montizni? Szerencsére szabadon válaszható.
-
Mansi
csendes tag
válasz Daniel Alves #36987 üzenetére
3 hét olasz Alpok irigylésre méltó.
Ha nem túl indiszkrét a kérdésem, egyéni szervezésű lesz a túra? -
llaszlo
veterán
Ezt sajna nem tudom. A kisebb lámpákat nyilván megfelelően rögzíti. Viszont a nagyobb méretű és súlyú lámpákkal már lehet, hogy gondot okoz ez a rögzítés.
Nekem most bilincses van, és ott is az egyik biciklire alá kellet még pakolni pár gumi hasábot, hogy rendesen rögzítse. Azzal lehet hézagolni, hogyha nem jó. Fogsz egy régi belsőt is kivágsz belőle pár csíkot.Én tavasszal tervezek beújítani egy újra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Daniel Alves
őstag
válasz imyourfriend #37033 üzenetére
Telefonon felhívtak most január 10-én Ha nem viszik el az utolsó darabot ami Európában van raktáron akkor jó lehetek. MAjd jövőhét hétfőn kell felhívnom és egyeztetni a dolgokat.
-
imyourfriend
őstag
válasz Daniel Alves #37029 üzenetére
Egyesek pedig pont ezt az 52-36-ot támogatják, mivel az 52 épp elég ahhoz hogy ne kelljen 11-es fogaskereket felrakni, a 36-oshoz pedig a 12-28/12-30-as sor elegendő ha mászni szeretnél. Nálam 50-34 és 12-25 van fent, de az 50-12 van hogy nem elég lejtmenetben..
-
Sleek
senior tag
válasz Cyberpunk #37031 üzenetére
Ez lenne az . Bár kipróbálás nélkül kicsit rizikós
1
2Viszont képbe került a decathlonos triban 500 is az 150ezer lenne
3Márka nekem nem lényeg meg annyira a súly sem.
Hobby tekergés lenne csak versenyen úgy sem indulhatok azt mondták a sote s dokik.
Nem azért mert nagy baja van a szívemnek mert gyógyszert semmit nem kell szednem csak fő az óvatosság.
Van egy kis területen ahol a szívizom nem fejlődött úgy ki hanem ilyen sejtes felületű maradt ez miatt nem ajánlott a verseny.
200ezer környékén gondolkodok.
Max 230
Lényeg ,hogy ne annyira fekvős bringa legyen.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Cyberpunk
félisten
-
Sleek
senior tag
Srácok a Wilier márkáról mi a véleményetek ?
Hobby tekergésre használnám.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Daniel Alves
őstag
válasz Daniel Alves #37026 üzenetére
Utána olvastam és az ultegra szettre írták a compact vagy double lehetőséget. De mivel csak DB van 52/36-os osztással így el kell komolyan gondolkoznom mivel hegymenetben pont a CP lenne ideális megoldás az 50/34-gyel...
-
Frenky89
addikt
válasz ---Lasali--- #36855 üzenetére
Az első váltó mechanikáját nem rakja teli a hátsó kerék trutymóval?
-
veterán
Telre milyen kulsot hasznaltok?
Foleg varosban maszkalos, montis emberkektol kerdeznemEverybody lies.
-
Daniel Alves
őstag
válasz imyourfriend #37014 üzenetére
Sikerült felvennem a kapcsolatot az alpinbike bolttal.
Egy darab 55ös DB-s Xelios elérhető még az európai raktárban. (remélem nem lesz kicsi mert inkább az 58-as méret lenne szerintem megfelelő a számomra. De ahány kerékpár annyi méret. Elküldtem az összes méretadatot de ettől függetlenül jó lenne ráülni )Plusz kérdezték, hogy a hagyományos esetleg a kompakt verziót szeretném. Erről szintén nem találtam még a hivatalos oldalon sem infót.
-
Runner_fxr
Ármester
Nincs mit, egyébként használt bringa minden esetben lutri, számolni kell azzal, hogy költeni kell, rá, mondjuk az újra is kell idővel.
Szerintem ha a nagy gondoktól meg akarod magad kímélni, akkor valami modernebbet nézzél, viszont ehhez jobban zsebbe kell nyúlni, meg persze olyannal menj aki átnézi neked.
Én használtba ennél lejjebb nem nagyon adnám: Author[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz imyourfriend #37021 üzenetére
és Runner_fxr, Cyberpunk: köszönöm a tanácsaitokat, ennek tükrében inkább hagyom a projektet Biztosan szervizeletlenek egyébként a bringák, erre ott tuti nincs kapacitás, már csak azért sem, mert élő állat kivételével kb. bármi megtalálható, igazi mindenes bolt az már más kérdés, hogy milyen állapotban vannak a holmik, és a nagyobb részüket én biztosan nem hoztam volna el.
A bringabütyköléshez egyébként egyrészt lusta vagyok, másrészt időm sincs annyira rá, mint ami kellene.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Runner_fxr
Ármester
25-28k környékén, nagy valószínűség szerint 80-as évekbeli, 25-30 éves, leharcolt országútikat tudsz megvenni. Egészen biztos, hogy nem leszervizelve kapod meg, persze lehet szerencséd, hogy nem sokat használták, de ez azért elég ritka, ilyen öreg kerékpároknál. Nem ártana, ha olyan emberrel mennél el megvenni aki jól ért a bringákhoz. Nehogy olyat vegyél meg, ami a váz és villán kívül, szinte teljesen elhasználódott, mert akkor arra hamar ráköltöd a vételár többszörösét. Amivel szerintem mindenképpen számolj, új külső, belső, valószínű lánc, fogaskerék csere, új kormány bandázs, ezenkívül az összes csapágyat szétszedni, újrakenni, ha te magad nem tudod megcsinálni, akkor szerviz, ami legalább egy 10-es.
Valószínűleg újra kell bovdenezni, fékbetét cserék. Szóval ezt alaposan át kell gondolnod, hogy akarsz e vele ennyit foglalkozni. És akkor kérdéses hogy a kerekek milyen állapotban vannak.
És amit fentebb említett imyourfriend fórumtárs, ha fejleszteni akarod akkor egy csomó kompatibilitási problémába ütközöl, mert ma már egész más szabványok vannak.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Véleményem szerint az a gond ezekkel, egyrészt túlárazottak a bringák. Másrészt ha veszel egyet 30k-ért arra költeni kell azért még, meg régi 2x5 illetve 2x6-os szerelék van rajtuk és egy idő után komolyabb költségekbe keveredsz amikor már sor lánc illetve külső gumi is kellhet nem beszélve hogy szimpla falú felnikkel vannak fűzve és nem árt beléjük egy normálisabb kerékszett (de erre már nem megy fel a régi sor) és kezdődik a kör. Így ha 25-28k-t tudsz rá költeni maximálisan és többet nem akkor személy szerint nem ajánlom a cserét. Persze függ attól, mennyit tekersz vele mennyire szereted karban tartani de az a "gond" hogy költeni kell rájuk azért. Nem is az előélettel van a gond, mert ha nincs repedve törve és tekeredve akkor jó gépek ezek.
-
lsebestyen
addikt
válasz imyourfriend #37017 üzenetére
Attól függ hol mész, ha mész a mezőnnyel akkor ott simán előfordul. De amúgy annyira nem vészes, az elején kicsit ijesztőnek tűnik, h milyen közel megy egymáshoz mindenki. Ott inkább arra kell figyelni, h ne olyan mögött/mellett haladj aki nem tudja biztosan uralni a bringát, mert abból tuti bukás lesz.
(#37018) Daniel Alves: Versenykiírásnál mindig ott van, h kik jelentkezhetnek rá. Ha nincs külön kikötés akkor általában amatőr futamról van szó. De amúgy amit linkeltem naptárat ott van a megjegyzésben h melyik az amatőr kupa része. Illetve aminél ott van h UCI x.x, vagy OB (országos bajnokság) arra te nem tudsz menni.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van értelme szerintetek Peugeot vagy hasonló outira beruházni? Német használt cuccos (közismertebb nevén lomos) boltból lenne, kb. 25-28K-ért, típustól függően. Tuti van rajta felújítanivaló, bár nem néztem át tüzetesebben, de arra gondoltam, ha a mostani montimat el tudnám adni, akkor olyan sokat nem kéne belepótolni Vagy ilyen "előélettel" inkább felejtős, mivel mégis csak ilyen levetett bicajok lehetnek?
Régebben egyébként nagyobb bringás voltam, mint most, de vonz egy kicsit, hogy újra jobban ráálljak. A környéken (Szabolcs megye) az utak minősége is elfogadható szerintem, talán néhol gyatrábbak a kerékpárutak, szóval a vékony gumi szerintem ilyen téren bírná.Köszönöm a tippeket
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Daniel Alves
őstag
válasz lsebestyen #37007 üzenetére
Akkor ez a regisztráció mindenkinek ingyenes.
Honnan tudom eg yadott versenyről, hogy amatőrök is jelentkezhetnek (klub nélkül) vagy nem?Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
imyourfriend
őstag
válasz lsebestyen #37016 üzenetére
Akkor van a vizsgaidőszak, de nem gond benevezek rá. Egyrészt mert főúton megy, másrészt meg egy jó erőfelmérő lesz ez számomra hogy mégis hol tartok most. A pelso tényleg más liga, Toomy mondta még régebben mikor a kerékszettekről beszélgettünk hogy ott centizik a bringákat, a maratonon csak nincs ilyen.
-
lsebestyen
addikt
válasz imyourfriend #37009 üzenetére
-
-
imyourfriend
őstag
válasz Cyberpunk #37013 üzenetére
+1 a Lapierre-nek, ültem azon a bringán és kényelmes egy darab. Igaz a shimano láncot gyorsan kell rajta cserélni, de azon kívül visszatért a váltásteljesítmény oda mint amikor még nem rejtett fékváltókaros bringákat használtak. A Shimanonak mostanra sikerült megoldania ezt.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Daniel Alves #37011 üzenetére
Én a Lapierre-re szavazok. Campy Veloce az valami 105 szint lehet, persze 11 sebességgel lehet jó is, nem tudom. Az újabb 105 is fasza 11 sebességgel azt mondják.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
-
Daniel Alves
őstag
Köszönöm a sok hasznos infót. Már érdemes volt benézni a topikba.
Közben erre a 4 kerékpárra szűkítettem le a listát. Plusz a korábban linkelt karbon váz és hozzá egy Athena szett építése és hasonló árban jönnék ki. A legnagyobb fejtörést azt okozza, hogy ezek közül a Carrera és Pinarello kerékpárról és vázról semmi infót nem találok neten. Ugye a hegymászáshoz egy stabil vázra lenne szükségem ami az energiát nem hagyja elveszni.
Carrera Nitro SL 618.000ft Campagnolo Veloce
Lapierre Xelius EFI 200 689.000ft Shimano Ultegra (6800)
Bianchi SEMPRE PRO 649.000ft Campagnolo Veloce
Pinarello FPDUE 661.000ft Campagnolo Veloce
(#37010) Toomy
Inkább hegyi utakon érzem otthon magam.[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz tome0001 #37001 üzenetére
Köszönöm.
Pár hónapja van meg a garmin 500 -as, előtte ANT+ os telefonnal volt összekötve a HRM öv és a SPEED/CAD szenzor. De le kellett már cserélni, mert ha összeomlott az android akkor ment a levesbe a rögzítés.
Amúgy a tavalyi év volt a legkeményebb mert akkor 28-at sikerült összehoznom.
Ha azt nézzük akkor nem olyan sok, mert melóba is bringával járok ami napi fix. 2x25 km.(#36998) Daniel Alves - A PLESO-t ne bánd, mert az nagyon kemény. Az első 60km -en a profik teljesen szétkaszabolják a mezőnyt. Neked kezdésnek a Balaton maraton is tökéletes ugyanis ott akár 1500 -an is indulnak és mivel nincsenek komoly csapatok benne ezért a főmezőny kb. 100-150 fős is meglehet. Ha az emelkedőkre erősen rágyúrsz akkor simán végig tudsz velük menni 38 -as átlaggal.
Csak érdekesség képen az idei PELSO-n az első 1 órában 46km/h -s átlagot mentünk, majd utána jött az ereszd el a hajam.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Lehet hogy elindulok akkor rajta, a 6 órás időeredmény már szép teljesítmény lenne. Viszont készülnöm kell rá rendesen ami azt illeti. Linket kérhetek hozzá? Köszönöm!
-
Cyberpunk
félisten
válasz Daniel Alves #37005 üzenetére
Ultrega 6800 11s-en gondolkodom, igazából most újabban. Használt bicaj lett volna Athenával, de meggondolom magam szerintem, mivel 2000 Euro környékén van már Rose [link]. Ez tetszik DT Swiss R20 Dicut kerékszettel, az nem annyira rossz már. A használt egy Fondriset TF2 1.0 lenne, nem sokkal olcsóbban, igaz csak egy éves az.
-
lsebestyen
addikt
válasz Daniel Alves #36998 üzenetére
AKESZ regisztráció 10 perc és ingyenes. Amúgy érdemesebb lenne neked a Balaton Maratonon indulnod, azt jobban élveznéd. A maratonon általában nincsenek szelezések, nincsen annyi lósz, nincsen annyi taktikázás, tehát nyugodtabb a verseny mint a Pelso Kupán. Minden évben beéri a kupát a maraton egy része, tehát a maratonon is van tempó bőven. Azt hiszem első nevezéskor nem is lehet indulnod a kupán, csak ha előző évben 6 órán belül teljesítetted a maratont.
-
Cyberpunk
félisten
válasz imyourfriend #37004 üzenetére
Ja a pénz dönt végül. Köszi.
-
Cyberpunk
félisten
Melyik a jobb rendszer Campagnalo Chorus, vagy Athena? Shimano Ultregával melyik Campy van egy szinten kb? Már ha lehet ilyen összehasonlítást csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Apple TV+
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.